A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Gabi! Ilyen szép nagy pocival egyébként megértem :lol:

Megyek, felkelt Babácskám!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Dodi! Úristen,tényleg hatalmas a pocid! Erre csak azt tudom mondani,hogy kitartás!! A kakilással én már régebben szenvedek,ezért is kértem tőletek tanácsot aranyérre. Arra végülis nem válaszoltál,hogy anyukád is mondta,hogy nyugodtan használhatjuk? Te már elkezdted?
Coccolino öblítő: Én ennél a cégnél dolgozom,sajnos nekem is volt már rossz tapasztalatom az öblítővel,nem egyszer besűrüsödött már,meg nekem mostanában mindegyik fajtájának ugyanolyan az illata (de lehet,hogy csak a terhesség miatt). De nem akarlak lebeszélni róla titeket,mert ezt leszámítva nagyon szeretem és jókat tudok róla mondani.
Pucérkodás: enyémapa sem a szégyenlős típusba tartozik,ő is simán flangál anyósék előtt meztelenül,nem zavartatja magát.
Most megyek anyuhoz a kozmetikába,majd jövök!

KépKép
KépKép
nyuszi81

boo! :)

Szerintem tetszene neked. Ponyva, de a nívósabb fajtából, általában krimi a sztori. De vannak olyan könyvei, amin halálra röhögöd magad. Lehetőleg a villamoson, hangosan. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ha jót akarsz magadnak, akkor nem hagyod ki a Mesemaratont, a Pepita macskát és a Szennyből az angyalt. Utóbbi kissé ezoterikus jellegű is és alighanem erősen kedvelnéd az Álomhajszát is. (És akkor még nem említettem meg jópárat... :roll: :wink: )

lilisgabi! :)

"Az oviba majd leshetnek,ha ledobja a rucikat ebéd után. Majd letagadom..."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az a maradék 3 tétel már nem sok. Ha eddig meg tudtad tanulni a többit, akkor ez is menni fog! :wink:

"Lábam nagyon brutál,ba van dagadva,szerintem ez a terhességi toxémia lesz,cukor a vizeletben,magasabb vérnyomi.Nem érdekel,nem megyek be a kórházba korábban"
A lábdagadás simán lehet a sok üléstől illetve a melegtől. Kell egy kis mozgás időnként. A vérnyomást fölnyomhatja a suli miatti stressz. De cukros vizelettel kombinálva, ha tényleg toxémia, akkor a befekvés nem akarás kérdése!!! Hanem létfontosságú mindkettőtök szepmontjából és nincs az a tétel, ami ezt überelni tudná!

anitja! :)

Az "rendben van", hogy a sok plusz vízzel ez együtt jár, na de ILYEN mértékben és mindig csak a jobb????? :roll: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
200907?

Egy aktuális cikk, ami mindanyiunknak szól(hat). Aktuális, mert:
-nők vagyunk,
-terhesek vagyunk,
-a gyógytornásznénim is említette, hogy itt jár ez a csajszi és elég nagy szaktekintélynek számít. (Számára kuriózum ez az előadás.
És általa leszek fenéken billentve, ha nem indulok el lassan, hogy még időben odaérjek a kismama tornára... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0922/378906/20090529_inkontinencia_vizeletvesztes_gatizomtorna_kari_bo_1.htm"

Kép
Kép
200907?

007

ha a Mennyből a csontvázra gondoltál és nincs azóta mégújabb: én már olvastam :D
Néhol picit túlparodizáltnak éreztem de ettől persze még jóóóóó :lol:

Boo

Neked elsősorban a Varázscsók című könyvét ajánlanám. Ami neked még biztosan tettszene: Ezüstegér, Álomhajsza, Tündértánc, Vakvágta.
Aztán az összes többi :D
Vendég

sillia! :)

Arra gondoltam és bíztam benned! :wink: :lol: :lol: A Szennyből az Angyalt kb. 5x olvastam, de olyan jókat tudok rajta röhögni még mindig, pedig tudom milyen poén jön. :lol: :lol: :lol:

Még torna előtt oder után be kell szaladoznom egy csomó boltba, mert sehol nem kapok Törpillás törülközőt Huginak. :( :( :( :( Elvileg csütörtökön van az akció vége, de már mindenhol le van rabolva minden. csibe83! Nálatok van az Interspar-ban ilyen törpös törülköző???????????????????? HELLLLLLLLPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :( :( :( :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.08 08:09-kor.

Kép
Kép
200907?

boo

jótanács...ha elkezded valamelyik könyvét akkor előtte takarítsd ki a lakást vásárolj be főzz meg több napra előre.
Mert nem fogod tudni letenni a könyvet :D
Vendég

sillia! :)

Jó tanács! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Érdekes módon nekem inkább pont a korábbi könyvei jönnek be inkább, az újabbak kevésbé. (Kb. a Tündértánctól kezdődően. :roll: :roll: :roll: :roll: ) De azért olyan nincs, hogy ne legyen meg a következő...! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007

nagyjából azért ezeket soroltam Boo-nak mert vagy fantasy-k vagy erősen ezoterikusak.

Amúgy nekem is a régebbi könyvei az agyonolvasott favoritok :wink:
Vendég

dodi

Téged már valóban sokkal praktikusabb átugrani mint megkerülni :lol:

Nehariiii :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok,

Látom, most már mindenkinek szépen kerekedik a pocak és elérkeztünk a "terhességi" állapotba. Én eddig kerültem ezt a kifejezést, de ez most már tényleg az...
Én is úgy vagyok, mint Gabi1, éjjel a megfordulás már csak úgy megy, ha felülök, és úgy fordulok meg. Szerencsére még tudok a jobb oldalamon is aludni, így minden egyes ébredés egy felkelés, pisilés, fordulás... Az én pocakom 108 cm, a medencecsontom fáj rendesen. Szerdán megyek orvoshoz vérvételre és az első CTG-re, kíváncsi leszek, hogy mi változott az elmúlt 4 hétben odabent. Aznap megyünk szülőszoba-látogatásra is. Papíron még 4 hét van vissza, de én sem bánnám, ha előbb érkezne kicsi lányunk, így lehet hogy mi is júniusiak leszünk a július 5. időpontunkkal.

Én is sok mindent terveztem még a 9 hónap elején: olvasás, kismama torna...de ezekből nem nagyon lett semmi. Bár a tornát azt hiszem sikerült helyettesíteni a költözés, pakolászás általam is bevállalható részével. Már szinte teljesen belaktuk a házikónkat, és látom, hogy élvezni fogjuk az itt létezést. :lol:

Valakinek van már tapasztalata, információja azzal kapcsolatban, hogy a gátmasszázst itthon mikortól érdemes elkezdeni a speciális olajjal? Reggel vagy este érdemes?

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

boo

csengőhang útnak indult feléd :)
Vendég

Sziasztok!

Hát tegnap jól elfáradtam ,kitakarítottam az egész házat,ahhoz képest hogy azt mondtam nem csinálok semmit! :oops:
Na úgyhogy jól ki is szúrtam magammal,reggel 4ig nem aludtam fájogatott a pocim és 10 percenként mentem pisilni!(nem túlzok)
Aztán egyszer csak sikerült elaludni!
Ma nagyon rossz hangulatban vagyok,nem tudom mi van,pedig még a nap is süt!
Na mindegy nem akarom lehúzni a hangulatotokat!

Gabi!
Az alvással én is ugyanígy vagyok,ahhoz hogy egyik oldalamról a másikra forduljak fel kell kelnem,na és akkor már meglátogatom a wc-t is!
Háton egyáltalán nem jó,még alapesetben sem! :shock:

Lilisgabi!
Azért tudod le a kalappal elötted,a tanulás miatt! :)

Dodi!
Na aztán Te is szépen növesztgeted a pocidat!
De ahogy nézem Te is csak előre növögetsz! :D

Szép napot csajok!
Később még lehet jövök!
Puszi!
20140328174041

Megjöttem.
Védőnéni minden hétfőn látni akar :?
De végül az időmbe belefér.
Viszont múlt csütörtök óta is nőtt a pocak :shock: Kerültetem maradt, de a méhcsúcs-szeméremcsont távolság +1 cm-t nőtt!
(Én meg már reménykedtem, hogy lassan lefele megy.)

Meztetenkedés: Nóci imád meztelenkedni, akárki van nálunk, ha teheti mutogatja magát (Kire ütött ez a gyerek?). Én még simán fürdök vele(fürödnék, ha beférnénk együtt a zuhanykabinba), apa viszont max elöttem vetkőzik le.
Vivien kb 7 éves korától senki előtt (az anyja azt mondta, előtte se) hajlandó levetkőzni. Valahogy jobb is.

Szisz: röviden: azt taglalta, hogy hárpia vagyok, meg a Gábort rövid pórázon tartom (előzmény: apától kölcsönkérte a fűrészét, amire én semmit nem szóltam). Vicc, hogy az ő felesége tényleg ilyen!

Sillia: :D most meg már vissza se jöjjön! A köv. 30 napot meg féllábon is!

Dodi: Nagyon csini vagy még mindig, de a pocód, az tényleg hatalmas!
Az enyém ugyan centire több, de én eleve "nagy kategóriába" tartozom.
Könyvben: én Leslie L. Lawrence rajongó vagyok, de főként a nem annyira krimis, inkább Sci-fi-s regényei jönnek be. Pl: Föld alatti Piramis, Kicsik....

Kép
Kép]
hendegabi

007!
nem tudom,hogy van-e,de én is szeretnék.szóval megnézem majd...

Üdv köztünk szkirsz!!!!
Eszti nagyon édes és szép...gratulálok hozzá!!!!
táblába már be is tetelek...

Dodi!
tényleg nagyon sokat nőtt a pocakod...

öblítő:
én csakis sárga lenort használok.és meg kell hogy cáfoljalak
Bond,mert annak igenis megmarad az illata.kimosom elrakom a
szekrénybe és mondjuk,ha egy hét múlva veszem csak fel azt a
ruhát,akkor is megmarad az illata...meg volt folyékony dreftünk is
egyszer és annak is megmarad az illata...

és a táblák:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Moncsy: jössz ezzel a rossz a hangulatom dumával, és mellettte a mosolygós fényképed. Tudod, ki hiszi el! :D

Merion: te még fel tudsz ülni az ágyban? Én már úgy hömbölödök le róla! :D
Gátmasszázs. Én 36. héttől olvastam. Magad csinálod, vagy apuka segít? (Én már próbáltam, amit írt, de nem érek le rendesen odáig, még a mosdás is nehezen megy.)

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!
Látom még nem keltem el.. :lol: Mármint a telefon számommal..

Merion :Én is júli 5-re vagyok kiírva! :wink:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Nyuszi!

Bocsi, azért nem válaszoltam, mert meg sem kérdeztem tőle, mert a gyógyszertáros csaj kérés nélkül nézte a gépben :wink: . A papírja meg azt írja, hogy első 3 hónapban ne.
Kb. 2szer használtam, de nem állítanám, hogy hű de nagy a változás :roll: ! De nyilván gyakrabban kéne, csak mindig elfelejetem :oops: .

Sillia!

Dehogy haragszom :wink: ! Igaz, ami igaz :lol: ! 108 cm a pocakom, 159 magas vagyok :roll: :lol: :lol: !

Moncsy!

Kitakarítottam az egész házat :shock: :shock: :shock:
Te képes vagy ilyesmire?!?!
Én csak felsöpörtem, felmostam, nekiálltam pakolászni a gardróbban, de már ennyitől úgy kimerültem, hogy pihegtem, mint egy csataló, és le kellett dőlnöm, mert úgy éreztem elájulok... :? ! Pedig tudjátok milyen kis "virgonc" voltam! Most meg egy nénike legyorsulna :? :lol: ! Pont tegnap keseregtem Ricsinek, hogy hogyan fogok így szülni, ha már ennyitől kimerülök?
Nincs vmi tippetek hogyan tegyek szert egy kis erőnlétre :roll: ?

Igen, többnyire előre növekszem :wink: ! Sztem hízni is csak 1-2 kilót fogok max, mert érezhetően összenyomja a gyomromat. Egy egész kifli már kihívás :shock: !

HGabi!

köszi :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hendegabi: a gurulás az nálam is szükséges, és azt hiszem elég groteszk látvány lehet, amint a két kezem nagyon kevésnek bizonyul ahhoz, hogy sikerüljön oldalra fordulva felülni, majd lekecmeregni az ágyról, na és ezt visszafelé is megtenni...és közben még a szopipárnával is küzdök...de azt hiszem ezzel már többen is vagyunk így.

Hát először megpróbálkozom magam a masszázzsal, de ha nem megy, akkor kérek segítséget! :D

Tímea83: Igen, láttam, csak én már korábban kikerültem a táblából. :?

merion

merion

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 10:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo

gyere fel MSN-re ott gond nélkül átmegy a cuccos!
Vendég

Boo!

Ja, kérdezted apa mit szól...
Hát, hüledezik :lol: ! Meg reménykedik benne, hogy egy picit hamarabb jön a bébi, mert már nagyon tűkön ül (ahogy én is :wink: ).
Tegnap voltunk a barátaink pizzériájába, és odaszólt a pincérnek:
- [/i]Balázs, hoznál a Duplának egy vizet, nekem meg egy gyömbért?[i]
A Dupla voltam én :? :lol: :lol: :lol: :lol: !

Lányok engem kezd elfogni a pánik, hogy még mennyi minden nincs meg (lepedő, törölköző, betét nekem, hálóing...). Apa mondta, ma írjam össze, és elintézzük, ne idegeskedjek emiatt. Fura, mert egyik pillanatban legyintek, hogy ugyan, még 6 hét, aztán meg: Anyááám, már csak 6 hét :shock: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Akinek még nem köszöntem meg a kedves fogadtatást, most megteszem. :D Köszönöm!

Csibe, köszi a táblát. Vicces, én a beültis és a két kaális topik tábláját tartom karban. :wink: Egyébként a Péterfy-ben fogok szülni.

Dodi, szép kis pocak! :D Enyém még csak 104 cm. Egyenlőre még tök jól alszom. Persze felébredek forduláskor, de vissza is alszom. Eszter is jó kislány, alszik velem.

skrisz72

Dodi: engem ugyanez az érzés a múltheti "babadömping" után ért el.

Tímea: én szivesen bevállallak téged is, bár elég közeli az időpontunk!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok! :)

Megint itt van az Énem. 8)

Kismama torna gyors összegzése.
1. Baba látogatót kaptunk. :D Csütörtökön még velünk tornázott aztán pénteken úgy döntött, hogy inkább kint folytatná a gyakorlatokat. Ma vitte haza az anyukáját. :lol: (Nagyon illedelmesen jelezte, hogy éhes, az anyja pedig cselesen elővarázsolta tápot a szopis pólójából. Aki még nem vett, annak nagyon ajánlom! Ránézésre max. kismamafelsőnek tűnik, de a mellrésze szabadon van hagyva, igy nagyon diszkréten és gyorsan elő lehet kapni a cicit és teletömni vele a gyerek arcát. Fel se tűnik, hogy szoptatsz. :wink: )
2. A gyógytornásznéni azt ajánlotta, hogy aki alacsony (mint kicsidodi és gabi1) és nem szélesebb a csípőe, az nem árt ha beszerez hastartó övet. Egyrészt mert annyira megnyúlik a hasa a nagy súlytól, másrészt pedig segít tartani, így nem akar "leszkadni" az egész hóbelevanc.

Törpök.
Menet közben beugrottam 2 boltba, sehol sem volt türcsi. :( Viszont az egyik helyen volt egy kedves csajszi, aki megadta a Spar vevőszolgálatának a telefonszámát. Annnnnyira tudom értékelni az ilyet!!! Neki semmibe nem került, nem volt munkaköri kötelessége, nekem viszont sokat segített és jól esett. Szeretem az ilyen embereket, nekem már ilyen apróságok is nagy örömet okoznak. :D :D :D
Így menet közben sikerült kiderítenem a következőket:
-nagyon keresték a türcsiket, de elfogytak. De utánrendelést adtak le és most GYÁRTJÁK őket :D :D :D :D :D
-ebből következik, hogy 1 hónappal meghosszabítják az akciót, júli 11-ig tart majd
-MINDEN üzlet kap belőle
-júli 20-ig lehet majd pótlólagosan is beváltani a pontokat és ha valakinek ilyen kínja van, mint most nekem, akkor a vevőszolgálat megsúgja, hogy hova lehet menni. :wink:
Szóval: csibe83 köszi, de úgy tűnik magától is megoldódik majd ez az óóóóóóóóóóriási problémám! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kombinó.
Volt helyem. :)
Újdonság, hogy a megállókat és egyéb infókat a Rudolf Péter, Hegyi Barbara, Forgách Gábor, Pusztaszeri Kornél és talán a Szerednyei Béla mondják be. Ami amúgy nem ejtene extázisba, de az tetszik ebben, hogy amikor olyan megállóhoz érünk, akkor bemondják, hogy itt van az ilyen-olyan színház. Ezzel is valahol felkelti/fokozzák az emberek ilyen irányú igényét és szerintem ez tök jó dolog. :)

Tegnap megkérdezte tőlem egy nő angolul (érdekes módon eszébe se jutott az óvatos "dujúszpikinglis?", hanem rögtön belevágott :shock: :shock: 8) 8) :oops: :oops: :oops: :oops: ), hogy jó irányba szállnak-e fel a vilingerre, ha a Margit-hídon átmenve szeretnék megnézni a Dunát. Mondtam, hogy igen és ennek ő fenemód megörült. :lol:
Ma talán spanyolok voltak azok, akik lelkesen nézelődtek és mutogattak erre-arra a Margit-szigetnél.
Lehet, hogy én vagyok ennyire ilyen lökött, de úgy tudok ilyenkor örülni, hogy én ezt nap, mint nap láthatom, ilyen szép környéken lakom. :D :D 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Mások meg sokezer km-t utaznak és egy csomó pénzt itthagynak, hogy részük lehessen ebben a látványban. (Isten tartsa meg jó szokásukat! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

(Megállapítottam a továbbá, hogy nem és nem bírnak tetszeni a párducmintás cuccok. :roll: :roll: Nem tudom, hogy közületek ki szereti az ilyet, tőlük előre is bocsánatot kérek :oops: , de nekem mindig az jut eszembe, mintha egyfolytában azt sugallaná, hogy: gyeretépdlearuhámtevadállatittvártégedateultraszexivadmacskádésaligvárjahogymagadévátegyed. És szerintem ez olyan röhejes... De még az amúgy csinos, jó alakú csajokon se bírom... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Majd még jövök -naná, majd pont én nem :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: -, csak amíg végképp el nem felejtem:

boo!

Fentebb emlegett szerző Jégtánc című műve szinte kötelező neked! :wink:

Kép
Kép
200907?

Jaj, a nagy hírt meg elfelejtettem!
Bond-APEH: 1:0 8) Az adóbevallásom még nem kaptam meg, de a számlámon már ott figyel a visszajáró lóvé és méghozzá annyi, mint amennyit kiszámoltam!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

köszi Bond az infót a törcsiről...

szkrisz!
táblába már be is raktam az új infót...

Dodi!
átérzem amit te,mert még nekem is egész sok minden hiányzik a
kórházi csomagomból és hétvégén már én is pánikoltam csak sajna
nem volt időnk elugrani megvenni,de már engem is eléggé aggaszt,
hogy nem vagyok bepakolva...

Kép
Kép
csibe83

Mostantól minden héten kell már járnom CTG-re és dokihoz. Jó lenne minél kevesebbet menni. 8) UH-ra viszont csak júli 1-re kaptam időpontot. :? Addigra én már meg szeretnék szülni, így lehet, hogy már nem lesz több uh, elmarad a IV. csak baba lesz amit nézhetek, idekint.

Dodi,
Nem nehéz átélnem a hangulatodat. :lol: Mi várjuk, hogy mikor hív már fel az ablakos, hogy jön szétverni a lakásunkat. Emellett szeretnék már minél hamarabb szülni, azután meg elfog a pánik, hogy már megíííínt kórház és szülés. Kórházi pakkom nincs egyben, mert amikor bent voltam, persze azt vittem, uh kipakol, kimos, elmos...csak a lista van meg.
Lepedőnek használhatsz thermo anyagot, n szépeket lehet kapni méteráru boltokban. Nem kell szegni, rendesen mosható. A feje alá meg eleinte pelus, majd amikor jobban mocorog, tetra fürdőlepedő jó.
Dupla :lol: :lol: :lol:
Nem egy apróság az a poci. :lol:

A szülés miatt ne aggódjál, a jelen teherbírásodnak nincs köze ahhoz, ahogy akkor fogod bírni. A méh sima izom, semmi közöd hozzá, önműködő. Csak ott kell lenned. 8) A kitolási szakasz az egyetlen, ahol aktívan részt kell venni, szerencsés esetben 10-15 perc. Oda azért kell energia, de az sem olyan, amit normál esetben le tudnál állítani. Neked a nyugalmadat kell őrizni, az meg nem energia. :wink: A szülés egy teljesen ismeretlen erőt, energiát szabadít fel, nekem egy kicsit ijesztő is volt, hogy az az egyén nem is én vagyok, mert sem erőnlétem, sem fájdalomtűrő képességem nincs, aztán valahonnan mégis jött...

Hendegabi,
Mit akar tőled a védőnő minden héten? :shock: Én elfelejtettem az ehavi megbeszélésünket és legközelebb már csak a szülésről szándékozom tájékoztatni.
Mekkora egy méhcsúcs (borda :twisted: ) szeméremcsont távolság? Nálam most 113/42 a poci, amit én igencsak nagynak érzek. :roll:
Szomszéd bácsi. :? Mi történt? Az nem lenne elég, ha te helyreraknád?

Merion,
Nem csinálsz egy vonalzót?
Gátmasszázst mindegy, mikor csinálod, akár kezdheted is.

007,
A linket nem sikerült megnyitni. :roll:

Gabi,
Az emeletes ágy alsó részén alszok, ami azt jelenti, hogy van egy létra a fejem felett. Ha nem lenne, vszínűleg fekve maradnék egy kényelmetlen pozícióban. 8) Ha nincs valami bajom (hányinger, taccs) és egyik gyerek se kelt, akkor végigalszom az éjszakát azon az oldalamon, amelyikre lefeküdtem.

Lilisgabi,
ez a terhességi toxémia lesz,cukor a vizeletben,magasabb vérnyomi
A vízvisszatartás, magas vérnyomás (160 feletti felső érték) és fehérje nem pedig cukor a vizeletben a toxémia. Ezzel nem érdemes szórakozni. Mindenképp doki kell, hogy lásson, ha ez összejön. Akár órák alatt is súlyos következményei lehetnek, de azt csak szakember tudja megmondani, hogy hol tartasz. Ez a preeclampsia, azaz egy előzetes állapot, ami eclampsiához vezet. Ez már komoly károsodást okozhat, mind benned, mint a babában, tudatzavart, -vesztést végül halált. Nem érdemes kockáztatni. Párom toxémiás terhességből született, csecsemőként egy hónapot volt a Heim Pálban, mert valamilyen agyi vérzés lépett fel. Ő szerencsés, hogy megúszta maradandó károsodás nélkül, nem adtak neki sok esélyt.

Boo,
A szopi elején nagyon sok az üresjárat, van, hogy akár egy órát is képesek elnyammogni. A tv kifejezetten rossz ilyenkor, mert felesleges zajterhelés. Kifejezetten olvasásra termett idő. 8)
Nem tudom, milyen kaja lehet a képen, de nagyon guszta.
A kókuszmatracot a baba gerince miatt szokták ajánlani, meg hogy természetes anyag, jobban szellőzik a rostos szerkezete miatt. Előző védőnénim szerint a keménysége miatt van sok helyen gond a kiságyban altatással, amihez túlságosan nem tudok hozzászólni, nekünk szivacs van.

Meztelenkedés:
Szerintem totál szokás és kultúrafüggő. Teljesen normális egy norvégnak, finn-nek, hogy a család beül együtt meztelenül szaunázni, de én nem így lettem nevelve, hanem egy kicsit prűdnek. Nem túl jó, így saját gyerekeket inkább nyitottabban nevelem, szándékosan. Nati 4 évesen még simán elrohangálna meztelenül a strandon, de ott már azért ráadok egy fürdőrucit. Még nincs abban a korban, hogy tudatában legyen dolgoknak a jövőt meg majd meglátjuk. Mindenesetra azt szeretném, ha gond nélkül le tudna vetkőzni orvosnál vagy egy közös zuhanyzóban, de azért nem szaladgálna pucéran a Hősök terén. 8)
Szabinál még tippem nincs, hol lesz a határ, most még ragaszkodik hozzá, hogy bejöjjön velem a fürdőszobába, wc-be és nem zavar.

Kép KépKép
lorca

007,
Nem is figyeltem oda a Combinora, de most akkor kinyitom a fülem. :D Sztem is tök jó ötlet.
Ha megérted, mit kérdez, akkor megtudja, hogy beszélsz-e angolul. :lol: Egy szkjúzmí pont elég, hogy felkeltse a figyelmet.

Párducmintán még nem gondolkodtam...majd lecsekkolom a reakciómat. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

nem semmi volt visszaolvasni egy hétvége termését, de hát muszáj a családdal is foglalkozni. Ráadásul felületes olvasás volt, mert anyósom itt meséli a történeteit melettem, az sem zavarja, hogy közben én a gépet bámulom. :lol: Biztos büszke rá, hogy ilyen menye van, hogy egyszerre mennyi mindenre tud figyelni. :lol: (persze amit ti írtatok jobban érdekelt, mint az ő sztorijai, már bocsánat... :oops: :lol: )

Üdv közöttünk Krisz! :D

Heni!

Felírtam a számod, akkor küldöm is Csibének a privit, hogy mi leszünk egy pár. :lol: Ha van egy kis időd, felvilágosíthatnál, hogy a captivába hogy is van ez a zacskó....párod elmesélte, de engem az érdekelne így látatlanban, hogy amikor kibontom majd, akkor befelé kell tűrni a zacsit és a végére nekem kell egy csomót kötni (mintha a képen úgy látszódna.... :oops: ) És hány zacsi is van ebben az utántöltőben? Egy zacsiba fér bele huszonx pelus vagy? Persze ha kibontanám biztos minden világos lenne, de most még nem nagyon értem hogy lesz ez... :oops: bocsi hogy értetlenkedek. Csak azért is kérdezem, hogy vegyek e még egy utántöltőt most, vagy ez egy darabig elég lesz e majd.

Persze bárki más is felvilágosíthatja szőke fejemet, akinek ilyen van... :oops:

Merion!

A weleda gátmasszázs olajra az van írva, hogy a 34. héttől már el lehet kezdeni. Én kb. két napja kezdetem el, és esténként masszírozom, egyedül, szerintem elég kellemetlen érzés....azért megpróbálok lazítani közben...több pózt is kipróbáltam, nekem az oldaltfekvős jön be... :roll: Szülésznőm azt mondta, hogy nem szabad nagyon mélyen benyúlni a fertőzés miatt, és utána jól ki kell az olajat törölni. Ja! És u alakban kell masszírozni. Én most nagyon kötöttnek érzem a gátam...remélem ez javul a masszázs hatására....

007!

Én még nem hallotttam az újítást a Combinón, de párom mesélte....állítólag vagy 4 egymás melletti megállóban is bemondják, hogy milyen közel van ide a Madách színház...persze hogy közel van, hisz olyan rövidek a megállók, meg aki ott épp akkor felszáll, annak ez új infó, de aki már mondjuk a Rákóczi tértől utazik, elég vicces, hogy minden megállóhoz ezt mondják be... :lol: Ja! Én késő este utaztam, és nem mondtak semmi ilyesmit... és színészek hangját sem hallottam... :shock: vagy lehet, hogy még nem minden szerelvényen változtatták meg? Vagy este már nem lányeges tudnom ezeket az infókat? :shock:

Dodi!

Tényleg szépen kikerekedtél! :D

Látom mindenki már nagyon pakol, de szerintem ne aggódjatok, senki nem késett le semmiről! :wink: Csak a kis korababáink mindenkit bepánikoltattak, hogy mindjárt szülünk mi is! :wink: Én úgy vagyok vele, hogy két hetem még tuti van, aztán már jöhet ha akar a bébim! :wink:

Látom Republicos link senkinek nem jött be. :lol:

Kép
Kép
tabati

Lorca: 127/35 de így is nagyon nyomja a gyomrom!

Kép
Kép]
hendegabi

Lorca!

Nem te vagy az első, akitől hallom, hogy amúgy "gyenge" v. nem bírja a fájdalmat, de szülésnél teljesen megtáltosodott 8) ! Én meg pont attól parázok, hogy alapból elég magas a fájdalomkszöböm, jól tűröm a fájdalmat, de ilyesmit még nem éltem át, és mi lesz, ha erre egészen másképp reagálok :roll: ... Tudom, hogy ez nem valószínű, meg amúgysem tudom befolyásolni, de mégis motoszkál bennem :roll: . Pedig amúgy nem félek nagyon a szüléstől: tudom, hogy a lehető legjobb kezekben leszek, a legmodernebb lehetőségekkel, és mellettem lesznek a szeretteim (Ricsi, anyu)... Tehát amit "ki lehet hozni egy szülésből", azt kihozzuk 8) :lol: ! Ezen felül meg hiába parázok, nem lesz jobb :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Jimbione!

Gratulálok! Nagyon ügyi vagy!
Nekem még csütörtökön van összevont szigorlatom (filozófia, pszichológia), meg pár beadandóm, de már nagyon nyüglődöm velük, mert egyrészt nem bírok órákig ülni a s*ggemen, másrészt a gondolataim is egészen máshol járnak már.... :roll:
Na, mindegy, ezeket még gyorsan letudom, aztán már csak magunkra koncentrálok :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!
Ez lesz a 7. De nem csak házassági évfordulón megyünk étterembe, hanem szülinapozni is szoktunk néha.
Ez a Noa-s kép nyálcsorgatóóóó.
Hogy meddig illik egymás előtt pucérkodni, nem tudom, de én már most is rá szoktam szólni apára, hogy Szonji előtt ne törölközzön, stb. Felnőtt fejjel meg sztem abszolút ne mutogassa magát vki a szülei előtt és viszont. De ez csak az én véleményem.

Köszönöm szépen mindenkinek az étterem tippeket, asszem bepróbáljuk a Gianni-féle olaszt.

Pocak méretem (kedvet kaptam tőletek és megmértem): 110cm
És, ma voltam dokinál, minden ok., a méhszájra 2000-t írt. Ez jól rémlik, hogy semmi extrát nem jelent, ugye?

Dodi!
Gáttáji fájdalmak, wc-zés nálam is mint nálad. Ill. még a csont is szörnyen fáj (a gát körüli csont, nem tudom azt, hogy hívják, mert az már nem a medence sztem v. igen?)

Szisz!
Jobb később mint soha. Így legalább tényleg meglepetés volt.

Bond!
Nem mondod, hogy már sehol nincs törpés törcsi? Nekünk is kell még 3.
Erre a vevőszolgálat majd ezt súg meg meg azt, azért mérget ne vegyél! Pár éve volt vmi edényes akciójuk, amikor szintén ez volt, hogy már nem lehetett biz. edényeket kapni (nekünk persze pont egy hiánycikk kellett). Ugyanígy meghosszabbították az akciót, meg, hogy majd értesítenek, ha mehetünk az edényünkért. Aztán se kép se hang. Mentünk reklamálni, az eredmény az lett, hogy megvehettünk egy olyan edényt, amihez több pöttyöt kellett volna gyűjteni, mint ami nekünk volt.
Apeh legyűréséhez hatalmas gratula :wink:

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tabati, Lorca: Köszi az infókat a gátmasszázsról, akkor ma lesz a napja, hogy belefogok. :roll: Nagyon bízom benne, hogy sokat fog segíteni, és nem lesz sem repedés sem vágás... :?

merion

merion

Sziasztok!

Merion

Én már rengeteget olvastam a gátvédelemről, a masszázs sokat segíthet, de az fontosabb, hogy Te mennyire leszel képes együtt működni a szülésznővel, ha azt mondja ne nyomj akkor ne nyomj. És nagyon sok függ az alkatodtól. Nem egy ismerősöm repedt pedig volt masszázs..stb és mégis..Mondom ezt én ki az elsőt várja :D DE van itt vki aki többet tud róla mondani. UGYE SZONIBABA??? :D
Az én szülésznőm azt javasolta, hogy a masszázst minnél korábban kezdjem el, de kb a 36.héttől szokták. Ma fogok venni vmi olajat, és szerintem a héten én is elkezdem..

KépKép

KépKép
ronmay

Merion, Ronmay!

Én még mindig ott tartok (és ez szerintem nem fog változni), hogy persze masszírozom, meg reménykedek, de azért inkább abba élem bele magam, hogy valószínűleg lesz vágás, mert nem akarok utána ezen szomorkodni...főleg, hogy a szülésznőm is biztatott, hogy mehet a masszázs, de első szülés, meg ha a dokinak a keze ügyébe kerül az olló, ilyesmi.... Szóval mindenképp jót tesz az biztos, mert lazítja a gáttájékot, és ki tudja, talán még a metszést is meg lehet úszni, volt már rá példa. :wink:

Kép
Kép
tabati

Köszi az infókat! :P Akkor azért csak masszírozzuk ezeket az olajokat, baj nem lehet belőle, viszont nagy az esélye, hogy segíteni fog a tágulásban. Most már néztem pár leírást a neten is, és ma belefogok. :lol:

merion

merion

Hendegabi:Köszönöm,nagyon aranyos vagy,láttam már nagyon sokan kérték el a számodat .Beindul a baba-dömping és megállás nélkül záporoznak az sms-ek! :lol: :lol
Szerintem azért még várjunk,mert igen csak közeli tényleg a két időpont..majd kiagyalok vmit..

tímea83
Ajka

Tabati, Merion

Ó, hogyne persze. Pont ma beszéltem erről a dokimmal, aki full gátvédelmes, és persze nagyon helyzet függő. Ha úgy látja kell és indokolt akkor persze vágjon. Nem minden áron ragaszkodom a gátvédelemhez, DE mindenképp megpróbálom, és majd lesz ami lesz. Teljesen bízom benne, hogy helyesen fog ítélkezni főleg úgy, hogy gátvédelmes...
És hogyne lett volna példa: SZONIBABA az első kettővel :lol: :lol:

Na itt egy kis technika a masszázsról:
http://bmkorhazbabak.freeweb.hu/gatmasszazs.htm

KépKép

KépKép
ronmay

Tímea83:
Nekem küldheted az infókat majd, priviben átküldöm a számom.

Kérdés:
Nem találok sehol a boltokban papír wc ülőkére való izét! HELP ME!! hol lehet ilyet kapni???

Kép
szisz89

(Nna, akkor most újra van egy kis időm. :) )

silia!

"dodi

Téged már valóban sokkal praktikusabb átugrani mint megkerülni"

:oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

merion!

Lehet, hogy egy csomó minden elmaradt, amit szerettél volna induláskor, de fő, hogy megvan a kis kuckótok és jól érzitek benne magatokat! :wink:

Gátmasszázst már lehet ilyenkor. Weleda olajat szokták nagyon preferálni. (Apát is bevonahatod, ha gondolod. :wink: :oops: :oops: :wink: )

moncsy.78!

Ha te így csinálod a semmit, akkor milyen, amikor tényleg csinálsz valamit? :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll: :roll: :?: :?: :lol: :lol: :lol:

Alvással nekem -egyelőre- jó dolgom van. 8) Egyszer sem kell felkelnem amiatt, hogy wc-re menjek és most, hogy Apa kiköltözött a nappaliba, enyém az egész 140*200-es ágy. Így ha meg szeretnék fordulni a másik oldalamra, akkor csak fogom a paplant és átgurulok vele/rajta. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Apának elvileg lenne helye a 180*200-as kanapén, de Manó mindig neki áll, beveti az összes 10 kilóját és szabályosan odébb görgeti, mondván Ő AKAR OTT lenni. :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Persze, azért végül mindig a saját ágyában tér nyugovóra. :lol: )

csibe83!

Úgy látszik, én mindig a "rossz oldalon" állok, ami az illatokat illeti. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: (DM-es popsitörlőt kipróbáltad már? :lol: )

kicsidodi!

"Nincs vmi tippetek hogyan tegyek szert egy kis erőnlétre"
Nem is tudom, de gondoltál már egy kis pihenésre? :roll: :roll: :roll: Így a 33. hét magasságában lassan nem ártana elkezdeni... :wink:

Dupla: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Még 3 hét türelmi időt kapsz, de addigra legyen kész a pakk! :wink: (Mondom ezt én... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

"Ezen felül meg hiába parázok, nem lesz jobb"
Akkor téma lezárva...? :wink:

boo!

"Végigpróbáltam az összes emlékeim között szereplő jelszavamat, de egyik sem jött be"
Tanulság: ugyanazt a jelszót használd mindenhová. Csak jót kell megadni és nem közhírré tenni. :wink: (Nálam a csúcs az 26 :!: :!: különféle jelszó volt, ami a melóhoz kellett. Ráadásul havonta kellett lecserélni... :? )

lorca!

Hihetetlen, hogy te mennyire "tolakszol". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Szomszéd bácsi. Mi történt? Az nem lenne elég, ha te helyreraknád? "
Kezében a kölcsön fűrésszel. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Melyik linket nem tudtad megnyitni? :?:

"Nati 4 évesen még simán elrohangálna meztelenül a strandon, de ott már azért ráadok egy fürdőrucit."
Ebből a szempontból könnyebb a lányokkal szerintem, mert egy idő után ők is igénylik a szép, felnőttes, csini ruhákat, így a fürdőruci is hamarabb rájuk kerül.
(Ismét bocs, ha valaki érint :oops: :oops: :oops: , de a kedvencem, amikor egy 3-4 éves lánykán bikini van. Értem én, hogy nagylány akar lenni, meg aranyos, meg minden, de hogy néznek már ki szegények melltartóban? :roll: :roll: :roll: )

tabati!

"Biztos büszke rá, hogy ilyen menye van, hogy egyszerre mennyi mindenre tud figyelni. (persze amit ti írtatok jobban érdekelt, mint az ő sztorijai, már bocsánat... ) "
8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Utántöltést ábrázolom, jó?

1. Letéped a karika műanyag gyűrűjének megfelelő részét:
Kép

2. Az így keletkezett résen keresztül már hozzáférsz a zacsihoz, amiből kihúzol egy kicsit:
Kép

3. A zacsi végére kötsz egy csomót, amit átvezetsz a vödör belső, nagyon erős zárólapján illetve az egész karikát beleilleszted a vödörbe:
Kép

Egy-másfél hete van talán ez az újítás a villamoson. Valóban sokszor bemondják a Madáchot, de a Rákóczi térnél azért még nem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bevallom, én nem néztem meg a Republikos linket. :oops: :oops: :oops: :oops:

jimbone!

Államvizsgához nagy gratula!!! :D

Ne aggódj, nem fogod elhagyni a gyereked! :lol: :lol: :lol: :lol: (De mi az, hogy rövid a combcsontja? :shock: )

szonibaba!

Általában nem vagyok hiszékeny, de szerintem ez most nem kamu, tényleg gyártódnak azok a törülközők. Szinte idáig hallom a szövőgépek csattogását. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szisz89!

Mármint arra az izére gondolsz, amit a deszkára teszel rá és papír wc ülőkének hívnak? :roll: DM-ben tutira van, többféle is. :wink:

Kép
Kép
200907?

Off :oops: !

Úúúúgy szeretik egymást :D :D :D ! Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hoppá, conversano stikában olvasgat. :o :D Talán kérdezzük meg, hogy ő ismeri-e személyesen Vavyan Fable-t. :wink:

Kép
Kép
200907?

Köszi Szisz89 !Megkaptam a privit! :wink:

tímea83
Ajka

Dodi!

Nekem is volt régen ilyen szép képem a kutyáinkról.... :(

007!

köszi a szemléletes útmutatót :lol: , akkor ezek szerint jól gondoltam semmi komplikáltabb dolog nincs benne. :lol: És ahogy rakod bele a pelusokat, úgy húzódik ki a karikából a zacsi? Ezek szerint ez a karika huszonx pelusra elég? Vagy többre és vannak rajta perforációk ahol el lehet tépni és akkor jöhet az újabb csomó? (érthető amit kérdezek? :oops: ) Ja! És mit kell csinálni a samponnal? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati a zacsit a vödör aljáig kell húzni,majd megcsomózni..ha jól emlékszem.Aztán ha megtelt,van belül egy vágó,amivel lenyisszantod a teli zacsit,majd tovább húzod,és újra megcsomózod a kövi részt. :lol: :lol:

tímea83
Ajka

tabati! :)

Mi nem szoktuk lehúzni a zacsit a vödör aljáig. Először csak annyit tekerünk le, hogy épphogy megköthessük a csomót, majd ahogy teszed bele a pelust, úgy automatikusan húzza magával a zacsi többi részét.
Azt már múltkor megbeszéltük, hogy annyi pelusra elég, ahány alkalommal üríted. De jól meg lehet pakolni. :lol: :lol: A továbbiakat szintén szemléltetem :lol: :

Kép

A sampon arra való, hogy:
-kitámaszd a gurigát, ha a fenének sem akar megállni,
-ha nem csak a gyerek, de te is nyakig sz@ros leszel, akkor egyúttal hajat is moshatsz. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Megjártam a dokit, amiben az volt a legjobb, hogy nem is volt ott. :twisted: Össze akartam egyeztetni a szülésznő-barátnő talit a dokival, de úgy látszik, nem hajlandóak egy napon dolgozni. Most először mentem időpont nélkül, hát ez az én formám. Sebaj, CTG, stb letudva majd megyek a következő héten, akkor van időpontom, nem maradhatok le a dokiról.

007,
26 jelszó és havonta változik? Engem még a kísértés sem fogott volna el, hogy megjegyezzem őket. :roll:

A link egy origos eü cikk volt, gátizomtorna téma, amit ma reggel dobtál fel.

Nem tolakodás, de én már stipi-stopi lefoglaltam a júniust. :lol:

egy idő után ők is igénylik a szép, felnőttes, csini ruhákat
Szerintem a fiúk sem maradnak el ebben. :lol: Szabinak egyszer poénból belőttem wax-szal a haját. Teljesen oda volt érte, amikor véletlenül meglátja a tégelyt, addig nyafizik, amíg meg nem csinálom neki tüsire. :twisted:
Emellett én nagyon próbálom visszaszorítani az öltözködés terén az önállóságot. 8) Ritka, hogy Nat valamit visszautasítson vagy külön kérjen. A ruhás szekrényét egyedül ki se nagyon tudja nyitni.
Egy 3-4 éves akkor hord bikinit, ha olyant adnak rá. Nehezen tudom elképzelni, hogy saját maga kérne "melltartót". 3 évesen Natit még arról sem lehetett meggyőzni, hogy a strandon magán tartsa a vizes bugyit.

Szonibaba,
A 2000 teljesen ok, csak kicsit megrövidült a méhnyak.
Medence: m. csont a vicces lapát alakjával kétoldalt; keresztcsont, az összenőtt csigolyák, ált.ban 5, ami nekem már hónapok óta fáj :twisted: ; ülőcsont; ebből indulnak a szeméremcsont pálcikái, ami a gát környéke. Meg persze a kis farokcsont, de annak spec funkciója nincs már.

Hendegabi,
Nekem néha nem olyan érzésem van, hogy nyomja a gyomrom, hanem hogy ott randalírozik, ahol a gyomrom volt. Nati a bordáimat rugdosta, Szabi békés volt, így igencsak meg tud lepni egy gyomorszájra mért rúgás belülről. 8)
Jó nagy poci az a 127. :shock:

Tabati,
Gátmasszázs szerintem is tök kellemetlen. :roll: Ezért egy után én feladtam. :lol:
A kórházi tatyó miatt igazából én sem aggódok. Amikor Natival indultam a kórházba, amúgy is átpakoltam az egészet. :wink: Volt idő vacakolni bőven. :lol:

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Doki: :x :x :x :x :x :x A lényeg, hogy a babával minden rendben van! :wink:

A szülésért sem fog el a kísértés, mégis muszáj leszel megoldani valahogy. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az okés, hogy lefoglaltad a júniust, de ha lehet, akkor mindenkinél előbb mennél. :lol: :lol: :lol: :lol:

Vizes bugyi: abból a szempontból nem baj, hogy a lányoknak különösen nem szerencsés, nehogy felfázzanak. (Az más kérdés, hogy soha életembem nem cseréltem le szárazra :roll: :roll: :roll: )

Itt a link újra:

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0922/378906/20090529_inkontinencia_vizeletvesztes_gatizomtorna_kari_bo_1.htm

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?