A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Gyerekem úgy döntött, ki akar szabadulni. Ütemesen rugdossa a hasfalamat, vicces, ahogy centikre kiemelkedik. Nem véletlen, hogy a ctg-n többnyire 150-170 között mozgott, érzem rajta az elszántságot. :twisted:

Bond,
Nemcsak hogy június, de azt is szeretném, ha ikrek lenne. :lol:

A CTG-n ücsörögve volt mellettem egy kismama, akit elkaptak és nem engedtek haza, a baba szívverése belassult. Próbált egyezkedni a dokival, hogy ő egy órára hazaugrana, csak a cuccok miatt, de végül sikerült lebeszélni. Doki max két tanús papírral engedte volna. Azután láttam még bemenet a szülőszobára. Ott is próbált alkudozni - csak tíz percre hagy menjen el, hogy elszívjon egy cigit, mert nagyon ideges. Hát normális az ilyen?!

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Szerintem nem annyira a gyerek akar szabadulni, mint amennyire inkább te sugarazod neki. :roll: :lol: :lol: :lol:

Kismama: no comment... :x :x :x :x :x

Kép
Kép
200907?

Gátmasszázs:
Én 36. héttől kezdem, vagyis nekem apa fogja. Én úgy tudom, hogy nagyon nagyon ritka, hogy első babánál valaki gátvédelemmel tud szülni.DE azért jó a gátmasszázs, mert nem mindegy, hogy csak fél cm-t kell vágni, vagy többet, vagy esetleg reped a kismama.

Bond:
Igggeen arra gondoltam. Te is DM-ben vetted? Melyik a jó? Vagy teljesen mindegy? Bocsi a kérdésáradatért, de még életemben nem találkoztam ilyennel!:D

Dodi:
Aranyosak a kutyik! :D :D :D

Lorca:
Cigire kéreckedő kismama: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :x :x :x :x

Kép
szisz89

Na megmutizom a baba sarkunkat:(a mi hálónkban van)
A szín eredetileg barack,de inkább narancsra hajaz.
Elég bénán méreteztem a képet,de a lényeg látható.. 8) Kép Kép

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Na a másik .. Kép
8)

tímea83
Ajka

Na jól van...szívat az oldal.. :P

tímea83
Ajka

Timi!

Nem baj, a lényeget tényleg látjuk! :wink: (mondjuk megstírölném kicsit nagyobban is :lol: )

Köszi a kukás útmutatót mindenkinek, erről a belső vágó bigyuláról nem tudtam, de most már teljesen képben vagyok! :wink:

Cigizős kismama....nem véletlen esett le az a szívhang...gondolom.. :roll:

A kórházi cuccosról még egy sztori, hogy nem az a lényeg: ismerősöm férje aznap hajnalban utazott külföldre, éjszakába menően sütötte a rántotthúst, készítette a szendvicseket, aztán ugyebár hajnalban kelés a férjjel, pakolás, utána anyukájáért ment a kórházba, akinek szemműtétje volt és nem szabadott cipelnie (ezért ő cipekedett 8 hónapos terhesen) Otthon pár óra alvás, délután indulás a dokihoz az anyukával, villamoson elfolyt a magzatvíz. Cuccos sehol mégcsak össze sem volt pakolva. Férje külföldön, úgyhogy anyukájával szült. Utána anyuka anyóshoz, együtt összepakoltak, majd anyós cipekedett, mert anyukának a szemműtétje miatt ugyebár nem lehetett. Szóval jó kis sztori, de látjátok minden megoldható! :wink:

Kép
Kép
tabati

Timi:
Nagyon szép lett a babasarok!

Mi ilyen narancssárgát szerettünk volna, ehelyett lett barack. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szisz89

sziasztok!

Szisz! A DM-ben tényleg van többfajta wc ülőke,én pont ma vettem.
Dodi! Azt hiszem,mi tényleg kezet foghatunk... Ma elmentem anyuhoz gyantáztatni,meg mondtam neki,hogyha már itt vagyok,masszírozza már meg az arcomat is,mert imádom. Basszus,alighogy elkezdte,elkezdtem szédülni,kicsit hányingerem lett és légszomjam megint. Úgyhogy abba kellett,hogy hagyja :( ráadásul szegénykémre ráhoztam a szívbajt is...
Úgyhogy ennek tudatában,délután itthon maradtam,"csak" vasaltam,semmi több. Holnap is csak kismama tornára megyek,elvileg. Próbálom mostmár light-osabbra fogni a progikat.
Én is felbuzdultam itt a nagy pocakméreteken és megmértem az enyémet: 98 cm,úgyhogy én még le vagyok maradva :lol: :lol:,de őszintén én ezzel is megelégszem,mert most kezdem érezni a súlyát,éjszaka nekem is minden egyes megfordulásnál mintha fájna,vagy nem tudom,de nem jó érzés.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Szisz:Az sem rossz! :lol:
Mondjuk én amúgy is ódzkodtam a baracktól,uh még jó is h ilyen lett.
Majd még egy-két dolog kerül a falra.
Az egész szobánkat átrendeztük,de ha rajtam múlna minden héten máshogy lenne..imádok rendezni! :lol:

tímea83
Ajka

Szisz:Én is a DM-ben vettem a wc ülőkét. Barátok közt (ciki vagy nem) :oops: után nekiállok az utolsó tételemnek.
Mindenhol fáj,a bokám durva,de nagyon.Máshol nem vizes,kezem sem jobban,arcom sem,lábam sem,csak a boka.Lehet,hogy az egy hetes széken való üléstől?
Vendég

szisz89! :)

Ez nem olyan jellegű dolog, amin túl sokat lehetne variálni. Mindegy, hogy melyiket veszed. :wink:

tímea83! :)

Klassz kis sarok! :wink:

tabati! :)

Nem kérnék ilyen szituból, de olvasni: :o :D :D :D :D :D

nyuszi81! :)

Ezt a cikket neked ajánlom:

http://www.babanet.hu/teto/david_a_gyantas_bebi.html

lilisgabi! :)

Ha "csak" ennyi a dagadásod , az istenes. Simán lehet a sok üléstől. Leagalább annyit csinálj tanulás közben, hogy gyakran jól megforgatod mind a két lábfejedet, bokából oda-vissza.

Kép
Kép
200907?

Bond!
Na jól van, ha hallod, akkor hiszek neked és megnyugszom szépen, hogy nekünk is lesz türcsink.

Lorca!
Köszönöm szépen a kimerítő infot a csontocskákról, akkor ehát jól gondoltam, hogy ami nekem fáj (amúgy mindenem, de amire konkrétan fentebb utaltam) az nem a medence.
Ez a kismuter nagyon gáz. SZtem azért lassult be a gyerek szíve, mert le akarja fejteni magáról a hülye anyját és ennél jobb ötlete nem volt szegénynek.

Szisz!
Bár már többen írták, de én is DM-ben vettem a wc ülőke papírt. Kicsi "zippzáras" zacsiban van és kék a papírja, kb. 200ft.

És, mivel Ronmay olyan szépen rátok tukmált, leírom a saját tapasztalataimat gátvédelemmel kapcs., akit nem izgat a téma, ugorjon tovább, nem fogom megtudni :D
Szonjinál (első baba) is már célirányosan olyan dokit kerestem, aki természetes szülés és gátvédelem párti. Találtam is, volt fogadott szülésznőm is. Akkor ők semmiféle masszírozásról nem beszéltek, csak annyit tudtam, hogy a szüléshez vigyek olajat, vittem. Sem metszeni nem kellett, sem repedésem nem lett.
Marcinál (második baba) már más dokinál, más szülésznőnél (de még mindig nagy gátvédelmes szellemben) már kipróbáltuk a gátmasszázst (mert ők azt tanácsolták). Őszintén szólva két alkalom után feladtam (magamnak morbidnak találtam, ahogyapa csinálta az meg idegesített). Meg is mondtam a szülésznőmnek, hogy bocsi, de nekem ez nem jön be. Erre azt mondta, hogyha nem hát nem. Szintén nem volt se metszés, se repedés.
A mostani szülésznőm is megemlítette a maszázst, mire én már zsebből tüzelve mondtam, hogy ha nagyon muszály csinálom, de Marcinál is utáltam. Erre azt mondta, hogy igazából annyi a legnagyobb jelentősége, hogy szokja az ember, hogy ott matatnak neki.
Persze gondolom ha első babás lennék, akkor nem ezt mondta volna. Így én sztem most is bepróbálkozok apával (mert ő már napok óta kérdezi, na mikor masszírozunk?) de nem fogom erőltetni, ha nem megy.
Szóval sztem a gátvédelem sikeressége függ:
-alkat, genetika mittudomén
-doki, szülésznő hozzáállása a témához
-mennyire tudsz észnél maradni a kitoláskor és "szót fogadni", hogy ha azt mondják, hogy most csak pihegd el a fájást, akkor tényleg csak szuszogj és ne nyomj
Nem akartam okoskodni, csak esetleg segítség képpen és bátorításképpen írtam le a tapasztalataimat. Én nem bántam meg, sőt. És az, hogy utána tág maradsz, meg inkontinencia, stb. egy nagy baromság.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dodi!
Jól megnőtt a pocakod! A Snoopy-s kép a múltkor nem mutatta ilyen nagynak!
A kutyák nagyon aranyosak!!!!

Én is megmértem végül, nekem 104 cm, de nekem is nagynak tűnik, talán mert én is csak 160 cm vagyok. És többnyire én is csak hasra híztam úgy, hogy a derekam szerencsére megmaradt.

Voltam délelőtt a dokinál, nekem a magánrendelésen csinálja a ctg-t, igaz kell fizetni, de nekem kényelmesebb, mint a kórház.

Ééésss, voltam a Szerájban. Végül hazavittem a kaját, és most vacsiztam meg a maradék padlizsán salikat...

Holnap dolgozom, ráadásul maratoni megbeszélés lesz. Mindegy, már csak egy-két napot megyek be, azt meg már kibírom.

És jelentem, összepakoltam a kórházi cumót!
Ma amúgy is eléggé tekert megint a Petra, sokszor volt 160 felett, és megint volt 2 100 fölötti fájásom is. Szóval ki tudja, hogy mikor gondol egyet, és jön ki... :?: :?: :roll: :roll:

Timi!
Aranyos a gyereksarok, csupa vidám szín!

Pucérkodás:
Nekem 9 éves koromban meghalt Apu, de addig nem volt nálunk szégyenlősködés. Anyuval a mai napig nincs.
A Gábor is simán jön-megy az anyukája előtt, ő sem csinál belőle ügyet.
Hozzáteszem, hogy ha Apu élne, nem tudom, hogy hogyan viszonyulnék így felnőttként a dologhoz. Fehérneműben biztos, hogy simán elmennék előtte, de teljesen meztelenül, nem tudom...

Amúgy pl. tornán engem egyáltalán nem zavar a többi lány, én simán levetkőzök, zuhanyozok, stb. Pedig ott is vannak néhányan, akik jól bebugyolálják magukat a törülközőbe, és ha lehetne, akkor az üvegajtót is letakarnák a zuhanyzóban.
(bár lehet, hogy szülés után, annyira majd én sem leszek laza - lógó hassal, lógó mellel, stb....)

Kép
katy76

Annyian megmértétek a pocit, hát én sem bírtam tovább, és megmértem!!
Jelentem a pocim 109 cm. 8) 8) 8) 8)

Most megyünk apával esti romantika sétára:D 8) :oops:

Kép
szisz89

sziasztok!

Szisz Timi,akkor menthetem majd a táblába,hogy ti számot cseréltek???

007!
voltam ma a sparba és itt sincs törcsi...nekem azt mondta a biztiboy,
hogy próbálkozzak plusba vagy kaisersba is.de semmi hosszabbítást
nem említett,de én is inkább neked hiszek...
még nem jártam dm-be azóta sem,de már be kell iktatnom egyet mindenképpen...

na megyek,mert lassan kezdődik a szökés...

jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
csibe83

Szonibaba!

Köszi a gátvédelmes hozzászólást, te mázlista! :lol: Valószínűleg alkati dologról van szó szerintem... Azért én masszírozok, hátha lazítom valamicskét... :roll:

Kép
Kép
tabati

Niki!

Mi tényleg egymást majmoljuk :roll: :lol: :lol: :lol: ! Vigyázz magadra, pihizz többet! Én is már csak csütörtökig nem lógatom a lábam, de onnantól tényleg standerre teszem magam :wink: !

Timi!

Tök hangulatos a "babalak" :wink: !

Bond!

Gyantás-sztori :shock: !
Nekem még egyszer időszerű lenne, de akkor inkább várok vele az utolsó hetekig... :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Gátvédelem.
Tegnap voltunk babanézőbe, és anyuci mondta,hogy a kórházban nem volt alkalma megnézni a sebet, és mire hazajutottak (2hét) már nem látszott semmi :shock: ! Pedig vágtak neki, de csak 3 öltése volt, az is alig okozott neki panaszt,és be is gyógyult teljesen :shock: :D :D :D !
De rájöttem a furcintra: Zsuzska valójában gyík :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok.

Tegnap óta tisztázódott a babák "táplálkozási szokásai" iránti értetlenségem. A helyzet az, hogy mivel a teát befogadta a pocijuk, így elkezdték nekik a tápszert cumisüvegből adagolni, először 2 g/adag, aztán most már 5-8 g/adag alkalmanként, illetve, mivel azt is jól fogadták, holnaptól még többet kaphatnak.

20090907?, lorca és ancsurti nem értette a teáztatást. Mivel a törpikéink koraszülöttek, így a pocijuk sincs olyan mértékben felkészülve az evésre, mint egy normál időben született babának. Ilyenkor nekik azért még bőven a köldökzsinóron keresztül kellene táplálkozni, ami a gyomrukat sokkal kisebb "munkának" tenné ki. Ezért van az, hogy koraszülötteknél a táplálást is elő kell készíteni, nem adnak nekik egyből tejet, mert a gyomruk nem bírná, így fokozatosan készítik fel erre őket. Először tea, ha nem bukják ki jöhet a tej vagy tápszer. Ha lenne tejci, akkor nem kellene tápszert adni nekik, mert amint megindul, lehet nekik felvinni. Addig kénytelenek vagyunk várni. A teázás ideje alatt infúzión keresztül táplálják őket.

Ma külön örömünk volt, hisz a "nagyon jó fej" nővérváltás volt (holnap is ők lesznek), így Zsombit és Zsófit is kézbe vehettük sőt, mindkettőt mi etettük meg :D :D :D Zsófi piszok gyorsan eltüntette az adagját és utána még cuppogott, hogy kéne még :D Zsombika szegénykém a kékfényes terápia miatt eléggé aluszékony, így evés közben is folyamatosan elaludt. Azért sikerült ennie is közben... :D Mivel őt korábban még nem vehettük kézbe, így számunkra és számára is az újdonság erejével hatott a mai találka. Jól megszeretgettük, sokat beszéltünk hozzá, közben folyamatosan nézett bennünket és látszott, hogy borzasztóan jól esett neki, nagyon nyugodt volt közben. Alig várom, hogy itthon legyünk mindannyian :D

Anyát már "kirúgták" volna, de úgy döntöttünk, hogy a csütörtöki üresedésig marad, legalább pihen, mert itthon szerintem nem azt tenné, majd csütörtökön felmegy a koraszülöttre és hazajövetelig ott marad a babákkal. Az orvosunk szerencsére segített mindezt elrendezni, úgyhogy csüt.-ig maradhatunk az osztályon.

Lilisgabi: csatlakozom lorcához, orvossal azonnal konzultálni, ez bizony nagy gyanúval toxémia, nem játék! Nálunk ugyanez volt, aztán 1x csak hirtelen egyik estéről a másik délelőttre jött egy 165/105-ös vérnyomi, az eclapsiás állapot nagyon gyorsan és alattomosan kialakulhat, akkor pedig a babák és te is veszélyben vagytok. Szóval, ha be kell feküdni, akkor nincs mese, de orvossal gyorsan-gyorsan konzultálj, majd ő eldönti! 34 + 2-vel ha történés is kellene, hogy legyen, nagy baj nem történhet, de a toxémiával nem szabad makacskodnod, mert az végzetes lehet! Nem megijeszteni és kioktatni akarlak, csak azt szeretném sugallni, hogy legyél felelősségteljes! Nálunk az orvos azt mondta, hogy még éppen jókor volt a császár, később nagy baj történhetett volna.

czigka: "apafórum": a megoldás, hogy kapjon apa saját gépet :wink:

katy76: F1 történetem: egész nap direkt nem hallgattam híreket, a kocsiban is cd szólt. 19-kor volt az ismétlés Sportklubon, előtte 5 perccel értem haza. TV bekapcs., az utolsó csatorna amit néztem a retekklub volt, így bekapcsoláskor az a csatorna jött be. Ahogy a kép előtűnt rajta Ignáth Márk híradós barátunk, alatta a felirat: "Button megállíthatatlan". Volt ám káromkodás... :D Aztán a 2. kör körül elaludtam, majd egy kb. 15-20 ! perces reklámblokkra ébredtem, végül az utolsó 3 kört láttam... :lol: Egyelőre Moremilkplust vittem be, holnap pedig veszek urtica urosant, mert az orvos is azt ajánlotta. Kömény egyelőre pihen, mert pl. nekem az egyik öcsémnek a köménytől méginkább fájt a pocakja...

boo: fog még apa "nemszotyizni" :D Pucérkodás: eléggé szabad gondolkodású és felfogású vagyok, így aki abban nőtt fel elképzelhetőnek tartom, hogy ez neki(k) természetes. Nem vagyok egy szégyenlős fajta, de Szilvin kívül meztelenre senki előtt nem vetkőznék szívesen a családból. Fehérneműig nálam oké, de annál tovább semmiképp. Érdekes mód idegenek előtt semmiféle gátló tényező nincs bennem etéren. Szerintem nevelés, megszokás kérdése az egész. Én a magam részéről nem tartom egészségesnek, de ha valakinek ez így természetes, hát tegye.

Készültek új képek a babákról, felkerült a függöny a szobába, úgy a rendkívüli állapotok megszűnőben, holnap "kaptok" képeket a babucikról :D

Jó éjt!
nellike

Csibe!
Mentheted! Köszi! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

"Nellike"!
Nem csak a köményes leves a jó, tuti a madártej is!:D:D:D :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Jaj a képeket már nagyon nagyon nagyon várjuk!!!!:D
Kitartást Nellikének!!

Kép
szisz89

Ma nagyon rosszul aludtam! Forgolódtam össze vissza már amennyire tudtam persze. És lám ez az én formám sikerült elaludni a nyakam. Mára takarékra teszem magam, mert a két lapockám között iszonyatosan fáj a gerincem! Próbálom mozgatni a nyakam, meg tornáztatni, de nagyon fáj! :cry:

Kép
szisz89

Sziasztok

szisz én is nagyon rosszul aludtam. kb 3 órakor arra ébredtem hogy jóslóm van, utána még 10 percenként jött 3, na gondoltam csak nem menni kell? De aztán elmúlt, pedig elég rendesen fájt. Elaludtam ugyan, de sokszor felébredtem.

Boka dagadás: nekem brutálisan dagad a lábam, de azt mondta a dokim i smeg a szülésznőm is, na meg a fősulin is azt tanítják hogy a boka dagadás önmagában nem mutatja azt hogy toxémia kezd kialakulni, főleg így terhesség vége felé amúgyis dagadhat a boka. A lényeg hogy ha emellé magas a vérnyomás, tehát 140 fölé megy, és még mellé fehérje is vana vizeletben na akkor már nagyon kell figyelni. De ha a dagadáson kívül, a másik kettőből az egyik jelen van akkor is figyelni kell.

Nekem szerencsére a vérnyomásommal nincs gond, és a vizeletem is negatív.

Bokám abban a jó hűvösben egyáltalán nem dagadt, most hogy melegebb van, megint elkezdett.

Gátvédelem: Nekem elsőnél nem volt, ráadásul 10 éve még annyira nem is figyeltek erre. Főleg hogy a dokim nem volt bent mert hazaküldték influenzával. Ügyeletesnél szültem, az meg szart bele mindenbe, hiába konzultál a dokim vele. A lényeg hogy 17 varratom lett kívül belül. A 6 hetes kontrollon mikor a dokim meglátott, csak annyit mondott hogy a második gyereknél ezt helyre kell tenni mert inkább nem is mondja hogy hogy lettem összevarrva. Így a második szülésnél esélyem sem volt a gátvédelemre. Ott volt 4 öltésem, abszolút nem fájt, és nagyon hamar meggyógyult. A harmadiknál pedig a dokim közölte hogy bizony gátvédelem, mert a harmadiknál már nem vág, csak ha nagy gáz lenne. Szülésznőm is sokat segített ebben. Én egyszer sem kenegettem semmivel sem, hanem ott a szülés ideje alatt kente be párszor mandulaolajjal. Mondta hogy mikor nyomhatok, milyen erővel. A kitolás így kicsit nehezebb volt, fájdalmasabb, mert ugye kontrollálni kellett hogy mikor hogyan nyomjak, és feszít a baba feje is. De viszont utána, sokkal jobb volt, nem fájt csak érzékeny volt, nem csípte semmi. Pedig Réka 4 kg volt és a bpd -je 99mm. Úgy hogy nem is kérdés hogy most a negyediknél is megpróbáljuk, remélem sikerrel járunk.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Jó reggelt!

Írtatok két nap alatt négy oldalt :shock: , ezt képtelenség behozni. Mire sikerülne végigolvasni az egészet, felébredne a fiam, (és még kajálni is akarok, mert már kopog a szemem :oops: ). Így most csak pár dolog:

Niki! Alex nagyon szuper stram kiskölyök! És olyan nagyon tündéri!! :D

Boo! Te nagyon ügyi fotós vagy, nem tudnál ajánlani vmi jó kis fényképezőgépet? Szeretnénk lecserélni a mostanit, de az a helyzet, h se én, se Apa nem értünk hozzá, szóval szerintem kb a legdrágábbat ránksózná az eladó az első üzletben. :roll:
Vagy vki aki tudna segítene, kinek milyen gép vált be? Gabi1, ha jól emlékszem Te is írtad, h Tiedapa is szeret fotózni..

Skrisz72, én is a Péterfyben szültem egyeskét. :) A hétvégén esküvőn voltunk Királyréten, és hazafelé jövet megpillantottam a Rád táblát, most már tudom merre is van. :roll: (bocsi a tájékozatlanságomért, de fogalmam sem volt… :oops: )

Bond, megkérném én a fiam, h gyalogoljon a hátamon, de ’asszem most nem megy ez a hason fekvés dolog .. :lol:
Jobban van már Manó alsó fertája?

Sillia, szieszta 8)

Katy76, köszi! akkor én is ott veszek ragasztót.

Kicsidodi, az a bölcső nagyon aranyos, és tök jópofa, h utána ülőkének is lehet használni. Végül ez mellett döntöttél? Bútort összeállítottátok már?

Gabi1, örülök, h elmúlt az arcüreggyulladásod! Gyerekek is jól vannak?

Tabati: Bond beelőzött, és még illusztrálta is! 8) Számot én is mentettem :wink:

Boo, most Ti hogyhogy költöztök??? :shock: Vmiről lemaradtam? :roll: Erről volt már szó korábban is?
Olvasás: én szoptatás alatt rengeteget olvastam, legjobb idő rá! – persze ha már túl van az ember az első pár napon, amikor úgyis csak a gyermekét bámulja könnyes szemmel, mert nem bír Vele betelni!!!
Szerintem most majd max. a nagyobbnak fogok mesét olvasni, h ne érezze magát kirekesztve..

és rólunk picit: tegnap voltunk dokinál, minden rendben, a héten én is kezdem az nst-t. Viszont a náthám nem akar múlni és már két napja a fejem is fáj.. :?
Ma megyek védőnénihez, ez lesz reményeim szerint az utolsó kötelező pofavizit..hurrá!
o.heni

Heni jobbulást neked. Nekem sem kell már mennem a védőnőhöz. Gyerekek jól vannak, de már nagyon fáradtak, alig várják, hogy vége legyen a sulinak.

Kép

gabi1

Heni!

Náthádat sajnálom! :( Nekem is volt, de csodák csodájára tegnap reggel még rosszul voltam, ezért úgy döntöttem, hogy végigalszom a napot :lol: , 10ig sikerült, utána már semmi bajom nem volt! :shock: Én nem hittem, hogy egy betegségnek ennyi elég, hogy az ember egy picit többet alszik, mint szokott...Próbáld ki, hátha.. :roll:

Szisz, Gabi!

Ez az alvás dolog már nekem sem a legkényelmesebb. Most jött rám, hogy olyan szívesen aludnék már hason, vagy legalább háton, csak ne kelljen mindig a két oldalt variálni, mert van amikor sehogy sem kényelmes.

Jóslófájás!

Valami nekem is volt, de nem tudom, hogy álmodtam e... :oops: :lol: Az lehet, hogy csak a hasam egyik oldalán éreztem? :roll:
Amúgy én éjszakánként mindig érzem a hasam. Pont úgy, mint amikor várom a mensit, és tudom, hogy reggelre megjön, de legalábbis napokon belül tuti.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok kismamik :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap voltam ctg-n és dokinál, minden rendben most már hetente megyek ctg-re, de sebaj kibirom. Júl. 10-e körül fog megcsászározni :wink:

Remélem mindenki jól van mert nincs nagyon időm visszaolvasni.

Puszi Nektek. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

szép reggelt mindenkinek!

hát az éjszakám nekem se volt a legjobb.egyszerűen nem találtam a
megfelelő helyzetet ahogy kényelmesen tudtam volna aludni...

ráadásul tegnap én is vettem a sparba dinnyét,ami miatt persze
éjszaka sokat jártam pisilni...

minimanó!
azt az ágynemű szettes linket fel tudnád újra rakni majd nekem,ha
olvasol???

és íme a tábla:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

07! Köszi a gyantás történetet. Az igazság az,hogy én eléggé szőrös típus vagyok,ráadásul nagyon hiú is. Ha már van egy szál szőr a karomon vagy lábamon,már megyek. Nem tehetek róla,ilyennek áldott meg a Jó Isten :lol: Biztos van a story-ban igazság,de abban is biztos vagyok,hogy nagyon sokan a kismamák közül nem hagytak fel a gyantáztatással. Mondjuk be van készítve a borotva is,mert ha menni kell és épp szőrös vagyok,akkor lekapom azzal,csak azt nem szeretem,mert kb. 1 napig tart.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Sehol új baba? Na akkor most kis szünet van.
Csak a gátvédelemhez szólnék én is, hogy természetesen az a legkisebb roncsolás, és az inkontinenciához fiatal korban nincs köze. Idős korban pedig majd kiderül, de akkor már nem lehet a szülésre fogni.

Hogy kitágul a szülőcsatorna? Ez természetes egy sima szülésnél is, de rendszeres intim tornával teljesen regeneálható. Bárhol végezhető bármikor, seni nem veszi észre, hogy tornáztatod a gátizmaidat. Persze szülés után fél napig még úgy érzed, hogy átment rajtad a gyorsvonat. De ezerszer jobb az öltéseknél. Sokkal gyorsabb felépülés.

A szülésznő melett nekem a férjem segített sokat a gátvédelemben, mert ő józanabb volt kitolásnál és mikor mondták, hogy most ne nyomjak fájás közben, ő húzta hárta a vállamat és jött az ösztönös pihegés. Ez olyasmi, mint mikor nagyon kell kakilni, ülsz a vécén és tartsd még vissza :? nem lehetetlen, de nehéz.
Javaslom mindneképpen a függőleges helyzetben vajúdást és szülést, a gravitáció segít. És előre beszéljétek meg a párotokkal, mit szeretnétek, hogy szóljon rátok szülés közben, mert akkor nincs magánál az ember. Persze van akinél jól működnek az ösztönök, nekem szólni kellett, de elfogadtam amit mondott, mert én kértem előre erre.

...nahát, én is mindkét szülés előtt legyantáztam a lábam :shock: na jó a másodiknál már a fájások közben....

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano

Heni, semmi gond! :) Kisközség, de nagyon szép. Szeretek itt lakni. Nátha monnyon le! Jobbulást! Majd írj, mi volt nst-n. Én nagyon várom már az elsőt. :oops:

skrisz72

Sziasztok!

Látom nem csak nekem volt hosszú az éjszaka! :lol:
Mire nagy nehezen vissza aludtam volna olyan mardosó éhség vett rajtam erőt.. :lol: Bevágtam vagy fél zacskó babapiskótát.Jobban mondva elszopogattam. :lol: ,aztán persze kiment az álom a szememből,uh vagy egy órát olvasgattam.
Persze most tök kóma vagyok.

Tegnap én is megejtettem a bunda lehúzást.Katasztrófa!Komolyan én sosem voltam ilyen szőrős!Egy lábam kb. öt perc volt,és ez nem csak amiatt h nehezen férek hozzá. :lol:
Megejtettem "ott" is,megúsztam csonkolás nélkül uh ügyi vagyok.
A párom annyira aggódott h kárt teszek magamban h felajánlotta h leborotvál..azt hiszem ettől a lehetőségtől jobban féltem mint így h én nem látok semmit..azt azért érzi az ember ha valami olyan kerül az útjába,de ő? :lol:
Az a lényeg h végre csupasz vagyok!!!Éljen!

tímea83
Ajka

Timi!

Érdekes...én pont azt vettem észre, hogy mióta babát várok, alig nő a szőrzetem... :roll: Nem mintha hiányolnám a sűrűbb epilálást, de azért fura, és tuti van összefüggés a várandósság és e között. Párom szerint a baba gyűjti befelé, hogy legyen neki miből haja! :lol:

Kép
Kép
tabati

O.Heni!
Gyógyulj ki hamar a náthából. Én is több hete szenvedek tőle. Semmi komoly, csak néha kapargat a torkom és fújom az orrom. Már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy allergia, de elvileg a parlagfűre vagyok, aminek még nincs szezonja.

Nellike (apa)!
Jó, hogy legalább csütörtökig bent tud maradni Szilvi, azért csak kényelmesebb onnan átslattyogni a Manókhoz. Akkor ezek szerint Ő már teljesen oké? Ez jó hír.
Drukkjaim mennek továbbra is, hogy minél hamarbb hazavihessétek a babákat is.

Gabi!
Tök jó, hogy te, aki megtapasztaltad mindkét szülési verziót is a gátvédelem mellett voksolsz. Te azért hitelesebb vagy, mint az, akinek nincs összehasonlítási alapja. Biztos nem lesz gond most sem, ügyes leszel.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba, én Martinnál belül is és kívül combtőig repedtem, mert nem vágtak, úgyhogy az sem igazán nevezhető gátvédelemnek. 8 hónap volt, mire érzéketlenné vált a gátseb.
Norbinál a gátvédelem fél nap regenerálódás.

Akkor talán Gabi a következő?

Éva

KépKépKép
agmano

Jó reggelt! 8)

szonibaba!

Megtisztelő a belém vetett hited! :oops: :lol: :lol: :lol:

"SZtem azért lassult be a gyerek szíve, mert le akarja fejteni magáról a hülye anyját és ennél jobb ötlete nem volt szegénynek. "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :? :?

Torkod fáj még?

katy76!

Szeráj: :D :D :D , bepakolás: ügyi vagy. :P :P :P :P :P

"(bár lehet, hogy szülés után, annyira majd én sem leszek laza - lógó hassal, lógó mellel, stb....)"
Ilyet többet meg se halljak, irgum-burgum! :? :wink:

csibe83!

Majd gondolj rám párás szemekkel, amikor a gyerkőcöt törölgeted a Törpillával. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

"nellike"!

Azért nem értettük (részermől még most sem :roll: ) a teáztatást, mert:
-a piciknek ilyenkor kb. akkor a gyomruk, mint egy cseresznye.
-ha tej még nincs is, ilyenkorra azért általában már megjelenik az előtej. Ami csak pár(!) csepp, de minden olyan fontos dolgot tartalmaz, amire nekik szükségük van. Pár korty és köszönik már tele is vannak, viszont bitang nagy szükségük van rá.
-hagyományos értelemben még nem lehet az újszülötteket etetni. Amikor szopiznak, akkor is a lényegi részét -azt a pár csepp előtejet- magukhoz veszik kb. 5 perc alatt a többi csak jólérzemmagamanyával. Ha még most szoptatni nem is lehet őket, azért azt a kiskanálnyi előtejet megkaphatnák, amit Természet Anyánk kitalált. A teában semmi olyan nincs, amire egy újszülöttnek van szüksége. (Max. a dehidratálás, de ugyanakkor kapnak infúziót is)
Szóval, ezért nem értjük. :roll:

Jó, hogy már Zsombit is a kezetekbe vehettétek és Zsófinak ekkora étvagya van! :D :D :D :D :D :D Anya marasztalása jó ötlet, részemről szívesen finanszírozom a TB befizetéseimből. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képeket várjuk! :wink:

szisz89!

A búza sörre is sokan esküsznek, mint tejgyarapító. :lol: A lényeg valójában a RENGETEG folyadékon van. :wink:

o.heni!

Nem szeretnék belepofázni -akkor miért is írok? :roll: :oops: :oops: :oops: -, de szerintem első körben azt kéne eldönteni, hogy mennyire gondoljátok komolyan a fotózást. :roll:
Ha csak a szokásos családi mosolyalbum meg utazás és hasonlók miatt vennétek egy újat, akkor szerintem teljesen jó egy középkategóriás digitális gép.
De ha valamelyikőtök hobbista és szívesen foglalkozna vele komolyabban is, akkor viszont az már felér egy beruházással, ott tényleg jól meg kell gondolni, hogy mire és mennyit használnátok.

"Bond, megkérném én a fiam, h gyalogoljon a hátamon, de ’asszem most nem megy ez a hason fekvés dolog .."
De ciki. Itt állok szülés előtt 27 nappal és eszembe se jutott, hogy nem tudsz hasra feküdni. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

A kérdésedet köszi. :) Úgy tűnik javulófélben van Manó kukaca. De holnap megyünk véncsoroszlyadoktonénihez és a védőnőhöz.

Reméljem, hogy nem csak a dokid, de a védőnőd is elégedett lesz és az NST is okés lesz majd! :wink:

Nátha: :x :x :x

tabati!

A hason fekvésről még jó ideig ne is álmodj! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? :?

minimano74!

CTG: :D . De nem úgy volt, hogy júni vége-júli eleje lesz a császár? :shock: :shock: :?: :?: :?:

nyuszi81!

Szerintem azért van jópár kismama, aki ha a lábát nem is adja fel, de az intim részekkel már nem veszkődik. :roll: :lol: :lol: :lol: (Én is már lassan a naptáramat nézem, hogy mikor legyen az utolsó. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

agmano!

Az utolsó bejegyzésedet inkább nem is akarom érteni... :roll:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :x :x :x :x :x :x :?: :?: :?: :?: :?:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.09 10:10-kor.

Kép
Kép
200907?

agmano én totál benne vagyok hogy én legyek a következő, mert most már egyre nehezebben bírom

Kép

gabi1

Agmano!
Hát az aztán tényleg nem gátvédelem. De annak indult? Ezért is fontos sztem jól körüljárni a témát annak, aki úgy szeretne szülni és olyan dokit/szülésznőt felkérni, aki pártolja is és ért is hozzá. Nem lehetett kellemes az a 8 hónap.

Bond!
Köszi a torkos kérdést. Hol fáj, hol nem. Pedig a fagyit amúgy meg nagyon kívánnám.
Megnéztem a Spar és a törpmánia honlapokat és gyanúsan nem írnak semmit az akció meghosszabbításáról :roll:
Itt nálunk van egy Plus, megnézem, hogy ott van-e törcsi (leginkább mamik vásárolnak, őket talán nem dobja fel annyira a törpés eksön). Ha van rszín, vegyek nektek is?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Hát lányok én pont az imént fejeztem be a csülkeim epilálását. Nekem az abszolút nem vészes, viszont az intim gyantát/epit valahogy nem merném bevállalni! Az nagyon nagyon nagyon fááááj!!

Kép
szisz89

Tabati:Remélem nem úgy van,mert akkor az én drágám tar kopasz lesz! :lol:
Azt is mondják ha sok a savad nagy a haja a babának,na akkor a miénknek be is fonhatjuk majd! :lol:
Én nagy hajjal születtem,majd meglátjuk..

Lehet h ez már volt téma,de én még nem döntöttem:
Ti átszúratjátok a kislányotok fülét még csecsemő korban?

tímea83
Ajka

Szisz!

nagyon fáj, de mi lesz a szülés ehhez képest! :wink: :lol: Én gátmasszázs közben gondolok rá, hogy ez még csak az ujjam, de lesz ott egyszer csak egy fej is... :roll: :lol:

Szonibaba!

Fagyit én is veszettül kívánom, de nem merem a torkom miatt... :evil: Pedig barátnőm mondta, hogy még jót is tesz neki a hideg...na persze... :roll:

Timi!

Nekem egyáltalán nincs savam, de én is szőkének születtem, világos a bőröm, meg párom is szőke volt és ő sem csoki, úgyhogy esélyes a kis pihés szöszi baba. :lol:

Ezen a fülbevaló kérdésen én is gondolkodtam már....de mivel nem tudjuk, hogy kislányunk lesz e egyáltalánminek vegyük meg előre a fülbevalót....no meg nekem sem a kórházban volt átlőve a fülem tuti, mert emlékszem amikor megcsinálták, és a mai napig jó így nekem semmi gondom vele, úgyhogy én későbbre hagyom majd. (meg sem kérdeztem, hogy egyáltalán lehet e ilyet a kórházban, mert nem biztos, hogy mindenhol megcsinálják. :roll: )

Kép
Kép
tabati

szonibaba! :)

Köszi, aranyos vagy, de ahhoz kellenének a törppontok is, nem lehet csak úgy venni. (Vagy nálatok glédában áll? :o)
Vasárnap voltam az egyik Kaiser's-ben. Ott azt mondta a nő, akinél érdeklődtem, hogy:
-nem tudja mikor, de tuti jönni fognak még türcsik, mert tudja, hogy adtak le utánrendelést,
-szerinte a kisebb boltokban nagyobb az esélye, hogy maradt illetve oda talán hamarabb szállítanak,
-általában meg szokták hosszabbítani az ilyen akciókat, ha nem hozzák azt az eredményt, amit vártak tőlük.
(Bevallom, én is ebben reménykedtem alapból. :roll: :wink: Bár, bennem is felmerült, hogy akkor talán már ideje lenne közzétenni a dolgot, amit viszont még sehol nem láttam)
Ehhez képest mondta tegnap a Spar-os vevőszolgálati csajszi, hogy nagyon gyorsan elkapkodták és most vannak gyártás alatt és hogy 1 hónappal kitolják az egész akciót. (Egyébként egyetlen egyszer mintha hallottam/olvastam volna valahol a júli 11-es dátumot, de gőzöm sincs, hogy hol és annyira nem találkoztam vele másutt, hogy nem tudom, hogy tényleg így van vagy én vagyok a hülye... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Vagy mindkettő. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

tímea83! :)

Nem tudom, hogy másutt mennyiért csinálják, de 3 rugóért biztos nem fogom kiszúratni a fülét a kórházban. :evil:
Kérdezd meg te is, hogy ott hogy van ez!

Bárkinek lehet fülbevalója... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

A Jégkorszak 3-ról hallott valaki, valamit?

Kép
Kép
200907?

007!

Mi ez a törpmánia? :shock: Újból divatbajött vagy mi? Még az én gyerekkoromban rajongtunk ennyire értük... :lol: vagy olyan gyönyörű a törölköző? Tegyetek már fel képet, mert kezd engem is érdekelni! :lol:

Kicsi fiamnak nem lesz fülbevalója az tuti, max kamaszkorában ha ő akarja, akkor úgysem lehet róla lebeszélni. Persze nagyon remélem, hogy másfelé tendál majd az érdeklődési kör, mint a fülbevalók. Főleg az a köves buzis (már bocsánat akit ez sért) a nagyon gáz, de a karika se semmi, tudjátok, amivel a lyukat tágítják, és láttam már olyat, akinek egy hüvelykujjnyi lyuk volt a fülében, na hát az borzasztó...mindig tudnak újat kitalálni....kíváncsi leszek mi jön még divatba, míg a gyerekeink elérik a kamaszkort... :roll: Férjem már a tetkóra is húzza a száját, pedig mondtam neki, hogy az már alap, fia, lánya már sokkal extrémebb dolgokat fog kitalálni, amire rá kell majd bólintanunk, ha nem akarunk véncsoroszlya :lol: szülőknek tűnni! :roll:

Kép
Kép
tabati

007

Ice Age 3 nemzetközi mozibemutató 2009 júli 4.

Ennél többet nem tudok :(
Vendég

007:3000.-pénz.Az igen!
A párom szerint hagyjuk,majd ha már akkora lesz,eldönti ő maga h akar-e fülbevalót.Hozzáteszem ő a keresztelést is így gondolja! :lol:
Nagyon demokratikus,de tartok tőle h azért ez sem jó h mindenben szabad kezet kap.Elvégre ha meg is van keresztelve az még nem jelenti azt h kötelező neki gyakorolni a vallást.

Tabati:A nagy lyukas fülre nem is akarok gondolni!Mi jöhet még?Az afrikai törzsekhez hasonlóan tányérosra tágítják a szájukat? :shock:
Remélem nem egy kis lázadót hordok a pocakomban! :lol:

tímea83
Ajka

Szisz!

Bizony nagyon nem kellemes, de mikre nem vetemedünk... :roll:
Mikor először csináltattam végig kedélyesen beszélgettem a kozmetikussal, aki ilyen fejet vágott: :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock: mert még csak fel sem szisszentem :wink: ! Azt mondta, ilyet ő még sose látott, hogy valaki ennyire jól bírja :D !
Na, pl. innen tudom, hogy elég magas a fájdalomküszöböm 8) ! Ennek ellenére simán lehet, hogy a szülőszobán majd úgy visítok, mint egy kismalac :oops: :lol: :lol: !

Tabati!

Tényleg nem mondott hülyeséget a barátnőd!!! Ha "csak" kipirosodott a torkod, akkor valóban nem sokat ér a fagyi, és meleg tea kell, meg méz, de ha bacis a dolog, akkor a tea melegen vétek, és bizony tessék fagyizni, mert a bacik a meleget szeretik, a hidegtől viszont írtóóóznak :wink: !
Az osztálytársaim mindig így néztek :shock: , mikor anyu fagyit etetett velem torokgyuszinál 8) :D ! De az "orvos" mondta, muszáj volt enni :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tudtommal semmi aktualitása nincs a dolognak, én is csodálkoztam, hogy honnan szedték most elő őket. :o
A türcsiket itt meglesheted:

http://www.torpmania.hu/

A hétvégén beszélgettünk az egyik ismerőssel. A nagyobbik kislány (Manótól 1 hónappal fiatalabb) szeret játszani az ékszerekkel, de neki nincs semmije. Kérdem a fülbevalót. Azt mondja az apja, hogy majd akkor lesz, ha ő szeretné. Amit, amikor szerene, akkor lesz. Mire én: És ha 8 évesen kitalálja, hogy tetkó kell neki? Válasz: - Akkor majd jól seggbe rúgom! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A kép címe: Bond gondolkodik, hogy miért is kellett ma már megint felkelnie:

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

kicsidodi! :)

" De az "orvos" mondta, muszáj volt enni"
Jajjjjjjjjjdemilyen duma! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(Egyébként a mi sulinkban is ez volt a torokfájás elleni elsődleges gyógymód. :wink: )

sillia! :)

Köszi! :wink:

Kép
Kép
200907?

húúú jó lenne még egyben maradni a bemutatóig :D
Viszont az Éjszaka a múzeumban 2 már megy a mozikban.
Az sem lehet rossz, bemutató alapján tök szupi.

Kép
szisz89

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?