A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kispesti uszodában voltunk, és ez volt az első foglalkozás.

Kicsit tartottam tőle, hogy szeretni fogja-e. Gondoltam ha ordítani fog, akkor teszek majd még egy próbát de nem fogom erőltetni. Erre szinte végig vigyorgott. Egészen addig rendben volt minden, amíg el nem fáradt, de akkor kijöttünk.

Csöre, megvettem a hordozókendőt az Elefániban. Gondolta nem várok vaterán rá, hogy legyen xxl-es.
Ma beleteszem majd a csajt. Gondolom ordítani fog egy darabig, mert feszíteni fogja a csípőjét. Remélem ezzel hamarabb helyrerázzuk, mint azzal, hogy alig engedi magát tornáztatni.

Kép
Kép
cs_erika

csöre, be tudnád tenni a linket amiben a kötés technikák vannak?

Kép
Kép
cs_erika

Kedves Erika! Olvasom, hogy kislányod nagyon kötött izmú, érdemes tornáztatni fürdés közben, be a nagykádba valamelyikőtökkel, a másik meg tornáztatja a lábait. Elnézést, hogy ismeretlenül ajánlgatok.
Sok sikert: Nyafi

Kép
nyafi

Hanna: :lol: Az a piros ruha motoros szerkó Olivéren?
Erika: nagyon jól tűri Zsófi az uszit. Milyen gyakran jártok? Mi csak a kismedencéjében fogjuk nyomni a pancsolást.

Egy kép: (anyukámnak pont most küldtem el, gondoltam, ide is beszúrom a nagy mosolyt!)

Kép

krisz78

Krisz, heti 1 alkalom, minden szombat, most voltunk először.

Nyafi, a vizes próbálkozáson már túl vagyunk. Kb 1 hónapig engedte, talán kettő. Most már ott is befeszít. :(

Kép
Kép
cs_erika

Közben látom, már be is tetted a képet a motoros ruháról. Nagyon komoly!

Barti: jaj, most meg a fogfájás? Szegény Ádid!!! Puszi neki.

Csöre: klassz a kocsi. Sportos járgány!

krisz78

Bartika! Sajnálom! Kitartás Ádinak!

Krisz! Zabálnivaló Ádám!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

http://hordozokendo.freeblog.hu/categor ... dozokendo/
http://www.kismamalinkek.abbcenter.com/?id=51923&cim=1
Ezeket találom, Erika, amit mutattam, arra fwcc néven lehet még rákeresni esetleg, de az első linknél van hozzá videó az alján.

Hanna: nagyon vagány :D

Barti: Szegény pici Ádám :( jobbulást neki, remélem, hamar kijön az a fogacska!
Hát, nagy, vagy sem a kocsi, nálunk nem lehet kiskerekű kocsival közlekedni. Ez még elég kicsire csukható, mert kivehetők a kerekek. A csomagtartó felét sem foglalta el széltében, a magassága meg kb a harmadát. Nehéz, nos ez is viszonyítás kérdése :wink:
Egyébként megvolt a főpróba :) Saci odaúton elvolt, visszafelé kikéretőzött félúton. Ezt azért sikernek értékelem, nem szokott babakocsizni :)
Tényleg sportos egyébként, de nem azért vettünk ilyet, mert futkározni szeretnék vele, egyszerűen tetszik, kisebb, mint a négykerekű, eszméletlen könnyű tolni, jól megy :D

Krisz: nagyon édes Ádám :D

Csöre
csöre74

Csöre! örülök, hogy tetszett a babakocsi! majd csak megszokja a jány:)

ERika! írnál bővebben az úszásról mikor miket csináltatok? NAgyon aranyos a videó és olyan édes rajta.
Petrának a nyakát kell tornáztatni mert egyik odlalon kicsit kötöttebb az izom ezért általában egy oldalra billentve tartja ahogy a pocakban fekhetett. Nekem le kell lógatnom az ágyról csak a fejét és úgy picit megforgatni hason és háton, meg alvásnál kitámasztani. A torna után mindig könnyebb forgatni a fejét. A doki néni azt mondta ez még nem vészes, naponta egyszer csináljam meg.

Hanna! igen jobban.

Vennem kellett a tescóban Máténak thomast....vicc egy alig 5 centis felhúzhatós vonatért 700 pénzt elkérni...de most legalább boldog bár lehet elveszem tőle mert szétszedte a cirokseprűt. :twisted:
katuska79

Erika! Tündéri Zsófi, ahogy lubickol! Látszik, hogy mennyire élvezi! :lol:

Bartika! Köszönöm a linket! Sajnálom, hogy Ádi így szenved a fogacskával!

Hanna! Olivér nagy nőcsábász lesz! Nagyon jó a szerkója!

Krisz! Édes nagyon Ádám!

Tali! Lehet mi mégis lemaradunk. :cry:
Kiderült, hogy aznap szerelik be a riasztot, a férjem ott lesz, így én a 2 gyerekkel nem férek be hozzád Vicky! :cry:
Bár autó lenne, csak én nem merek vezetni! Katuska, te esetleg és a gyerkőcöket megosztanánk? :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

El is felejtettem írni: törpém a tegnap mérések szerint 8800 gr és 75 cm. Most igen visszafogta magát! Az 1 hó alatt 230 gr-ot hízott és 1 cm-t nőtt. Nagyon a mozgásra gyúrt a drágám!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Mi lesz akkor tali ügyben? Én valószínűleg tudok menni, tegnap voltunk dokinál, nem olyan vészes a megfázás, a köhögésre kaptunk köptetőt, a szörcsögésre kalciumot és immunerősítőnek C vitamint. Ma már sokkal jobban van Bálint, a kedve is jobb.

Erika, édes Zsófi az uszodában. Én is tervezem, hogy majd elviszem Bálintot, csak egy barátnőmmel akarok menni, ő pedig csak júliustól megy.

Csöre: jobbulást Mesinek! Klassz a verda!

Hanna: motoros rendőr :D

Barti: jobbulást Ádinak!

Peni: én egy cikkben olvastam, hogy a mosódió sokkal olcsóbb, ha a netről rendelsz! Azt hiszem, mosodio.hu a honlap, ahol árulnak. Ha kipróbálod, számolj be róla, mert nekem nagyon tetszik a dolog, de még nem próbáltam.

Megyek, felébredt a drágám :)

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Enikő: szép méretek egy törpének :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Halihó!
Csajok! Ha a jövő héten többeteknek jobb, akkor felőlem nyugodtan áttehetjük a jövő hétre is! Na? :lol:

megtaláltam az almának aztaz elkészítési módját,ahogy Bence megeszi. :lol: A reszelt ugyanis nem jött be neki annyira. Most fogtam az almát, bele gépbe, egy kicsi forralt vizet öntöttem rá, hogy jobban csússzon, és leturmixoltam. ..Megevett egy egész almát így, csak úgy falta :lol:

gyümi adása:
Én úgy szoktam, hogy etetési idő előtt negyed órával elkezdjük a gyümölcsöt, utána pedig rögtön jöhet a tápszer.

moffli:
Alma őszi után lehet adni sütőtököt,sárgabarackot,meggyet.

Hanna:
Olivéren az a Hondás szerkó nagyon ott van :) Honnan sikerült beszerezni? Nagyon vagány benne!

Krisz:
Nagyon zsivány fiad van :lol:

Nem tudok habtapit bezerezni, elfogyott az itteni tecskóban! :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja!

Zitocs:
Violát is Isten éltesse! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nekem a jövő hét elég zsúfolt, egyelőre már minden napra van valami program :cry:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

http://www.youtube.com/watch?v=9QPAzgkkEoE

Katuska, ezen a videón kb minden rajta van amit aznap csináltunk. A végén még elkezdték locsolni a fejét, ez nincs meg, ha jól emlékszem.
Lehet, hogy még nem lesz hozzáférhető a video, mert most lett vége a feltöltésnek, és azt írták, hogy kb 20 perc mire hozzáférhető lesz.

Kép
Kép
cs_erika

Enikő! nem rossz ötlet:)

Képzeljétek anya most hívott, hogy betörtek hozzá...ment be a lakásba azt hitte, hogy tesóm fia van otthon és az motoszkál. erre egy cigány gyerek rohant ki! gondolom bedobták nézzen körül...
vízbe kellene őket folytani amint megszületnek....bocs ha durva de nekem komolyan elegem van már belőlük! Anyukám se megy el betörni mert nincs pénze... 28 ezer forintért dolgozik napi hét órában és még Ő segít ha valaki rászorul! Ezt érdemli?????
katuska79

Katuska!Az a baj,hogy a vizet túlélnék.Sósavas kádba kellene egyből rakni,ahogy kíbújnak.De az se rossz,ha beleszakad az anyjukba a fejük!Ez nagyon durva! :evil:

Eszter

Kép
eszterem

Katuska! Húúúúúúúúúúúúú de durva! És ezeket akarják felzárkóztatni! :shock:
Hazavinném őket mind indiába egytől-egyig!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Én a napba küldeném őket:)
katuska79

Erika:Telefonon jelentkeztél be uszira?Én is akartam már 3hósan vinni,csak sosem jutottunk el,mert szombaton még dolgozott a szerelmem és csak múlt héttől nincs szombaton meló.Ezért gondoltam,hogy elvihetnénk,csak én úgy hallottam,hogy 5-6hós korukig váltható ki a búvár reflex,és ha hetente 1x megyünk, már lekésünk róla,mert csak 4-5.alkalom után van merülés.Vagy rosszul tudom?A nyári medencés szezon előtt el akartam vinni,hogy had szokja.Bár ilyen mártogatóst itthon is csináltam már vele a medencében,mikor olyan melegek voltak.Szerintetek nekem még érdemes,vagy felesleges?!Nemtudom... :roll:

Eszter

Kép
eszterem

napba?Én összeszedném őket egy hatalmas hajóra és tengerre bocsájtanám őket élelem nélkül.Hagy egyék meg egymást.Én egyébként,ha azt mondanák,hogy csak úgy irthatom,hogy meg kéne enni őket,istenbizti megenném és kihánynám... :x :D

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Katuska: nagyon durva!!! Én bizta szívrohamot kaptam volna első percben, a másodikban pedig agyoncsapom :twisted:

Tali: Nem tudom, én nem vezetek, ahogy Enikő sem...
1. vagy mi is beülünk valakihez
2. vagy valaki elvezeti a kocsinkat (igaz ez még apán is múlik :roll:)

Enikő: nem semmi Milán méretek :shock: :D

Erika: Tök jók az uszis képek! Mi is megyünk majd, de mi nem merülünk, az fix!

Eszter: elvileg 4-8 hó között fejlődik vissza a búvárreflex. Mi nem akarjuk, hogy megmaradjon, semmi értelme, ezért nem is fogom parancsszóra víz alá dugni... Szerintem ne reflexből ne vegyen a víz alatt levegőt, hanem azért, mert tudja, hogy az nem jó! De ez persze csak az én véleményem.

Képzeljétek Apácska tegnap megkóstolta az új tápszert :D Először megszagolta, de majdnem rosszul lett, azt mondta: lábszagú :lol: (Tényleg rohadt büdös!) Aztán megkóstolta és azt mondta: olyan vanilíás meggyes (pedig sima natúr 1-es tápszer) :shock: :lol:

tejcsi: az a fura, hogy amikor akadályoztatva voltam szopi ügyben, akkor is csak úgy 10-12 óra után éreztem, hogy feszítenek, de az sem volt túl vészes :(

Csöre: jobbulást Mesinek! Örülök, hogy Saci így bírta a kocsit ;)

Hanna: :lol: A motoros rendőröknek nagyon jó a rucijuk, egy jó kiállású pasin nagyot dob :D Persze a tűzoltó szerkónak nem ér a nyomába :lol: ;)

Barti: sajnálom Ádit, Milán hálisten nem sikít a fájdalomtól. Ő néha felsír álmában, bár az is nagyon ijesztő!

Krisz: jaj, de jó kép!!! :D

Edit: tök jó, hogy Bálintnál semmi komoly! Erős gyerkőc ő is!

Moffli: jó hallani felőletek is! Tök jó, hogy kinyílt a világ előttetek :D

biga.csiga

Katuska: ez nagyon durva...........hozzánk nem tudom ki próbált betörni de nem lepne meg ha egy barna bőrű lett volna...sőt...gyanítom így is volt. Nagyon gáz.....mit csinált anyud??

A neten találtam egy "területi képviselőt" aki járkál mifelénk és mosódiót meg mosószódát meg ilyen cuccokat árul. Beszéltem vele, csütörtökön találkozunk, akkor lesz ilyenem már nekem is. Sokat olvastam a neten, fórumokon is nagyon pozitív tapasztalatok vannak, köszönöm a tippet lányok, remélem beválik!
Majd beszámolok!

KépKép
peni

Tali:Na akkor eltoljuk egy héttel?

Katuska:
Fúú még szerencse, hogy nem nagykorú etnikum ment be Anyudhoz, rossz belegondolni, hogy mit tett volna... Legalább felismeri Anyukád?

Kép
Kép
Kép
mágnes

http://www.youtube.com/watch?v=_jRMlZKL_L0

Utsó video, kb ennyit is voltunk a vízben, mert Zsófi ennyit bírt.

Eszter, telefonon érdeklődtem. Azt mondták, hogy minden hónap első szombatján kezdődik, de szerintem még bekapcsolódhattok most szombaton. Ketten voltunk újak, szóval nem hiszem, hogy gondot jelentene.
Mi azért nem hoztuk 3 hós korától mert a gyerekorvos nem javasolta addig amíg meg nem kapja az első 3 oltást.
A búvárreflex 8 hónapos korukig váltható ki. Jó kérdés, hogy nálunk meglesz-e, mert amikor locsolták a fejét, akkor a helyett, hogy becsukta volna a szemét, nyitva tartotta, és nyalogatta a vizet.
Itthon lehet gyakorolni kis pohárkával, hogy előjön-e. Meglátjuk, lehet, hogy mi sem merülünk.

Kép
Kép
cs_erika

mi még kimegyünk ebben a jó időben. Ma már nem leszek.

Kép
Kép
cs_erika

Tőlem eltolhatjuk.

Erika, Vickybabe nektek jó a jövő hét?
Bálintanyu nektek semmiképpen nem jó?
És akinek most nem jó, Katuska, Enikő, Peni, Bartika?
És akik egyik hétről sem nyilatkoztak, Eszterem, Zitocs, Petne, Sahli Kata, Magdolnasz, Jandrea ? Kit hagytam ki?
Biga.csigát ki tudja elhozni?? :lol: :lol: :lol:

Krisz, Kriszti, Hanna titeket sajnos nem kérdezlek mert mondtátok, már hogy nem tudtok jönni :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
lucus16

Jövő héten melyik nap lenne a tali? Szerda, csütörtök?
Nekem egyenlőre mindkét nap jó. Ha fixre megbeszéljük a napot úgy intézem, hogy jó is maradjon!!!
Szívesen mennénk!

KépKép
peni

Erika!Elküldöd priviben majd a címet és a tel számukat?A babauszinak.Megkérdem,hogy lehet-e még abba a csoportba menni.Ez egyébként egy időpontban van szombaton mindenkinek?
Köszi!

Eszter

Kép
eszterem

Hol lesz a tali?Mágiéknál?És mikor?Én nemtom,hogy tudok-é menni,mert nem merek vezetni egy régebbi balesetem miatt egyedül a lányommal.Csak,ha apa is velem van... :oops: Kényelmesebb,ha apa vezet,vagy más... :oops: :wink: De küldjél egy címet légyszi,Mági,mert lehet betoppanok :roll: 8) :D

Eszter

Kép
eszterem

Tali! Én a jövő hetet még nem tudom. Szeretnék menni én is nagyon, de most előre sem tudok tervezne, ezért ne tőlem tegyétek függővé!

Mágnes! Ha esetleg Leventét is hoznom kell úgy is jöhetek?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Eszter hol laksz?
Én Érden...aki ezen a környéken van (Budaörs, Törökbálint, Érd, Budakeszi) azokat el tudom vinni..el is megyek szívesen bárkiért.....ha van aki erre lakik és nem vezet.

KépKép
peni

Csepelen lakok... :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Csepelen lakok... :roll:

Eszter

Kép
eszterem

jajj,ez meg hogy ment el 2x? :oops: :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Halihó, vagyok újra...
Szülőin voltam, remélem, idén utoljára :roll:
Tali: jövő héten a nagyokkal tudok menni... majd viszek nekik max. valami olvasnivalót :roll:
Katuska: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: komolyan már, az ember sehol sincs biztonságban!
Búvár reflex: nemtom, hogy s mint működik, Saci amikor hasra fordult a kádban, próbált levegőt venni... azóta nem próbál hasra fordulni, csak oldalra, kóstolgatja a vizet :lol: :lol:
Megyek, altatok egy kört :)

Csöre
csöre74

Tali: a jövő héten hétfő-kedd biztos nem jó, a szerda attól függ, mikor jön anyósom unokázni. Ha csak csütörtökön, akkor jó a szerda (majd rábeszélem, hogy csak akkor jöjjön :D ) Én nagyon szeretnék menni, de azért persze ne tőlem tegyétek függővé! Ja, és nálam is van 2 szabad hely, ha valaki Sasad környékéről jönne (bár azt hiszem, csak Peni és Kata laknak errefelé :evil: )

Katuska: betörés :evil:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Akkor toljuk el jövő hét csütörtökre, úgy látom, az többeknek jó.
Enikő:
Hozd csak Leventét, Csöre te is a nagyokat, hely van, Anna örül a gyerektársaságnak :)

eszter: Privit küldök!

Mérges vagyok, Annát felvették a bölcsibe. A gond csak az, hogy mi nem jelentkeztünk a bölcsibe... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Most mondom apájának,hogy szerveződik egy tali Harasztin...Erre ő:Há'menjünk..Mondom de ez hétköznap és délelőtti progi...Erre:ÉÉS?Mondom:Hogy-hogy és?Nem dolgozol?Aszongya:Nem megyek aznap dolgozni...Nagy kaland.. :roll: Dik...Úgyhogy tudok menni és bármikor jó nekem...
Legközelebb jöhettek hozzánk is nyugodtan!Hozza mindenki az összes gyerekét meg fürdő rucikat.Majd egy jó időt választok... :wink:

Eszter

Kép
eszterem

Eszter:
naja... nyáron nem kunszt jó időt választani :) Öööö... csadorban lehet fürdeni?? :roll:
Na akkor ezegy jó nagy tali lesz!! Nem baj, hely van bőven :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Oké Mágnes,köszi!Megyek.De mikor?Tízórai után?10-11 körül?

Eszter

Kép
eszterem

Nincs csador!Meztelen... :oops: :lol: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Eszter:
9-től bármikor jó, a tízórait itt is meg lehet oldani :)

Meztelen?? Tiltja a vallásom :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Maradjatok már!Ti tök csinik vagytok én meg 3számmal vagyok nagyobb,mint eredetileg.Olyan a belem még mindig mint 6hónapos terhesen... :oops: :oops: :roll: :x :D

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: Akkor kezet foghatunk, én szoptatás alatt híztam (pedig alig volt mit adnom neki..)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: Anna még nincs 3 éves, addig elvileg nem veszik fel oviba... vagy csak januártól járattad volna? Jaj, nálunk az óvodai felvételnél olyan kérdéssor volt :roll: :? szobatoszta-e, szopik-e még, miket csinál, stb...
Tali: OK, köszi, akkor viszem a nagyokat :D
Eszter: :lol: :lol: meztelen én sem fürdök :wink: majd kerítünk valami jó kis múlt század eleji fürdőrucit :D Bár nekem igazából elég, ha csak a hasam és a fenekem fedi el jótékonyan :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre:
Januártól ment volna, de így ,ha az ovi összeköttetésben áll a bölcsivel, tuti elutasítják.. A bölcsiben pedig, ha bemegyek, és közlöm, hogy nem dolgozom, szerintem úgy kirúgnak, hogy hazáig szállok, mint a győzelmi zászló... :? Így aztán se ovi, se bölcsi!
Tiszta röhej! Tavaly égetően fontos volt, hogy felvegyék, akkor elutasították, most nem akarom bölcsibe íratni, erre felveszik! :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eszter: meztelen fürdőzés?? JAJ DEE JÓÓÓÓÓÓ. Idáig hezitáltam, hogy menjek -e de ezek után már nem kérdés :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Örök életre szóló "élményben" lesz részetek ha levetkőzök......lesz min derülni a rosszabb napkon az elkövetkezendő 50 évben..... :lol: :lol: :lol:

KépKép
peni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?