A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Szonibaba, igen gátvédelemnek indult Martin is, de mikor a feje búbja kinnt volt, elakadt a szülőcsatornában, akkor már nem vágtak a fejecskéje mellett, pedig jobb lett volna mindenkinek.
Érdekesség, hogy míg Martin szétszaggatott, addig Norbit úgy kapták el, pedig mindkettő 33-as fejkörfogattal született.
Remélem most sem lesz gond, a péntek éjjeli 4 percig tartó jósló elég hosszú volt, már kezdtem bepánikolni.

Na most már megyeg dolgozni, mert jövő héttől oviszünet és nekem végem.

Éva

KépKépKép
agmano

Dodi!

Na jó, de nekem nincs házi dokim, hogy megmondja, csak kicsit piros, avagy baci... :roll: gyhogy akkor irány a fagyizó!! :lol: :lol:

007!

Áhhhá, szóval a Törpillásra gyúrsz ennyire! :D :wink:

Kép
Kép
tabati

Timi!
Ékszerészeknél általában olyan 5-600 ft/lövés tehát olyan 1000-1200 ft kb egy komplett fülkilövés orvosi ékszerrel együtt.

Dodi!
Lehet, hogy egyszer én is kipróbálom az intim gyantát, hátha kibírom. Ha meg bírom legalább nem lesz gond a borotválásra, amit jelen esetben apa csinál.

Bond!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szisz89

Szisz!

Érdemes ezzel tényleg kozmetikushoz menni, mert én sem nagyon bírom, de egyszer rászántam magam otthon....háááát eredmény: fél órát ültem ott begyantázva, egyszerűen nem mertem letépni... :oops: persze rászáradt és szedhettem le lemosóval. Úgyhogy kozmetikus, mert ő nem cicázik tépi! JA! És a cukorgyanta bőrbarátabb szerintem...

Kép
Kép
tabati

Timi!
Mi biztos nem szuratjuk ki Bodzának a kórházban, Szonjinak sem furattuk még ki.
1. Úgy vagyunk vele, hogy majd szól, ha akarja, már ebben a korban (4és fél éves Szonji) olyan kis csajszisak, hogy simán megmondják, hogy mit akarnak felvenni, stb. Barátnőm kislánya is kijelentette, hgy neki kell fülbevaló, hát most kifuratták. Azóta el is hagyta és mire észbe kaptak be is nőtt neki, de nem hiányolja.
2. Nekem nagyon idétlennek tűnik, amikor egy bocsánat, de golyófejű kisbabán van két fülbevaló.

Nálunk sem lehet megkeresztelni a gyerekeket, pont amiatt, amiért nálatok: apa szabad döntést akar a gyerkőknek.

Bond!
Ahogy mondod, tele vagyunk törppontokkal, azért is ajánlottam fel. Ami nekünk kell, azt már beragasztottam.

Agmano!
Lszi még ne szülj (csak egy nap van köztünk)!

Nekem is lenne mit csinálni itthon, de annyira here vagyok, hogy még a mozgás is nehezemre esik. Összesöpörtem a teraszt és úúúgy kipurcantam.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Hááát, ha már ilyen jól álltok, akkor lehet, hogy élek a felajánlásoddal. :roll: (Mondjuk nekünk is 2 cetlink van, amiért kiválthatnánk, ha lenne mit. Sőt...! Akár egy 3. is lehetne. De így max. tapétázásra tudnám használni... :? :? :? )
Szóval, akkor köszönöm, de csak akkor, ha emiatt nem teszel nekem külön köröket!!! Ugyanis bízom abban, amit a vevőszolgálaton mondtak. Sürgősnek és életbevágóan fontosnak sem mondanám a dolgot, csak úúúúúgy beleéltem magam. :roll: :oops: :oops: :oops:
(Nektek milyen törpök jöttek össze?)

Kép
Kép
200907?

(Gyerekem új játékot talált ki magának. Egyedül bemászik az új babakocsijába és vagy azt játsza, hogy csak ül és köszöni, jól el van vagy pedig a biztonsági övet akarja megszerelni. Ez akár fél órát is kitesz. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amilyen műszaki érzéke van 8) -pl. mostanában a kulccsal kell megszerelni mindent, mindhová bedugja, mint egy csavarhúzót-, tartok tőle, hogy hamar rájön az öv ki-be kapcsolására, aztán majd figyelhetünk ezerrel, hogy kiműti-e magát útközben. :roll: Még szerencse, hogy egy kis erő is kell hozzá. :twisted: )

Kép
Kép
200907?

Tabati!
Igazándiból én eléggé szégyenlős vagyok. De egyszer mindenképp kipróbálom.

Most azt hiszem bubukálok egyet, míg apa haza nem ér.

Kép
szisz89

Bond!
Manó jó elfoglaltságot talált magának, addig is elvan :wink:
Nem futok plusz köröket, mert én is akarok 1 kéket és 2 rszínt.
Törpéből már csak a pék hiányzik. Nektek? Mert van amiből duplexünk (triplexünk) van (ha kéritek). Bár nálunk csak addig van érdeklődés irántuk, amíg ki lehet bontani a csomagot, utána már csak én örömködök.

Szisz!
Jó bubukálást!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

csibe83! :)

Szerintem nincs összefoglaló, hogy melyik önkormányzat ad valamilyen juttatást a baba érkezésekor.
Ezt mindenki saját hatáskörében, helyi rendelet szinten szabályozza. Te itt tudod lecsekkolni, hogy mi a helyzet nálatok:

http://www.obuda.hu/

Illetve felhívod a helyi szociális irodát.

Az I., II. kerületben semmi nincs, de a XI., XII.-ben van.

Kép
Kép
200907?

szonibaba! :)

Akkor jó! :lol:
Nekünk Sziamaúból és Focitörpből van három, Törppicúrból pedig kettő. A többiből 1-1 van, de hiányzik még pár. Hókuszpók lett a 13. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nem mintha Manónak nem lenne tök mindegy, de én :roll: még egy Törpapának és esetleg egy Törpillának örülnék.
De jó ez így is. A rajzfilmet még nem ismeri, mostanában kezdtük el nézegetni a Videán a beveztő képsorokat. Már felismeri, hogy ki kicsoda és ezt mindig jól meg is beszéljük este a kádban, fürdés közben. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Szonibaba!

A keresztelés lényege alapvetően éppen abban rejlik, hogy "Isten oltalma alá helyezed" a gyereked, amíg ő maga nem dönt a továbbiakról (akkor lekonfirmálhat, vagy katolikusoknál elsőáldozhat, bérmálkozhat stb....). Az hogy meg van keresztelve, semmiféle kötelezettséggel v. negatívummal nem jár (csak előnyére válhat), ha viszont nincs, az lehet később plussz "fejfájás". Pl. ha templomban esküdne, de nincs megkeresztelve, meg kell keresztelkednie, ami csecsemőkorban csak egy kis keresztvíz, felnőttkorban viszont kötelező, hosszadalmas felkészítés előzi meg! Vagy ha keresztszülő szeretne lenni detto....

Ez azért nem olyan, mint egy fülbevaló! Nincs nyoma!
Én még sose hallottam, hogy valaki számon kérte volna a szüleit, hogy jajmáár, miért kereszteltetek meeeg?!?!, viszont több ismerősömnél is felmerült, hogy ugyan miért nem, mert mennyivel egyszerűbb lenne most.....

Persze lehet, hogy vannak különböző "Sátánista" felekezetek, ahol ez kizáróok lehet :twisted: :lol: :lol: !
:oops: :oops: :oops:

Persze sokan vannak ezzel hasonlóképpen, mint teapa, csak sztem ez nem valódi magyarázat :roll: ! Én mondtam a Ricsinek, hogy hívő mivoltomból adódóan ragaszkodom hozzá, de ha ő ennek nem tulajdonít jelentőséget, azt is megértem, és nem kell ott lennie, elintézem én egyedül. De persze nem tiltakozott, ahogy annak idején a templomi esküvő ellen sem :wink: !
Sztem úgy van vele, hogy ha "mégis van ebben vmi", akkor ne ezen múljon a gyerek későbbi előmenetele :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Én teljesen egyetértek Dodival. Csak annyit tennék még hozzá, hogy szerintem sokan azért nem keresztelik meg a babájukat, mert álszentségnek tartják, hogyha ők nem vallásosak, meg nem is járnak templomba. De érdekes, mert mert az esküvővel meg pont fordítva vannak az emberek, már a múltkor ez téma volt.

Kép
Kép
tabati

Dodi!
teljesen igazad van!!!én sem vagyok megkeresztelve és ez eléggé
bánt,hisz ha majd összeházasodnánk a párommal ő is és én is
szeretnénk templomi esküvőt.szóval nagy gondolkodóban leszünk majd...
én szeretném,hogy meg legyen keresztelve a lánykánk,hogy ne
legyen olyan helyzetben majd,mint én...viszont nem tudunk dönteni
a keresztszüleiben...de azért még talán van időnk gondolkodni ezen...

Timi!
én is agyaltam már a fülbelövésen és örülök,hogy rákérdeztél,mert
így legalább sokan adtak itt tanácsot és akkor én sem a kórházba
csináltatom meg,hanem inkább elviszem valahova és belövettetem...

007!
köszi az infót.már én is néztem az oldalt,de nem találtam ott semmit...
mindig itt keresem,ha kell valami nekem és kerületi...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Na, a keresztszülőkkel mi is gondban vagyunk... :roll: Mert mi tényleg olyan keresztszülőt szeretnénk aki nem csak úgy a szertartáson ott van, meg elmondja magáról, hogy van egy keresztgyereke, hanem tényleg jön, foglalkozik vele, szóval tényleg az aki... no most mi is sokat gondolkodtunk rajta kik legyenek, de csak egy keresztanyukát találtunk, aki már most nagyon lelkesedik a babánkért. Persze biztos mindenki fog, de őt találjuk érdemesnek. Szóval úgy néz ki, hogy lesz egy keresztanyuja, oszt annyi... pasit nem találtunk... (férje meg már meghalt az illetőnek) Most vasárnap volt a templomban keresztelő, ott meg csak keresztapa volt. Eddig bizonytalanok voltunk, hogy lehet e ezt így, de most láttuk, hogy lehet. Akkor így lesz. De hogy a jövőbeni gyerekeinknek kit, kiket fogunk találni azt nem tudom... :roll:

Kép
Kép
tabati

Tabati!
hát mi is pont ugyanúgy látjuk a dolgot,mint ti.viszont jó tudni,hogy
elég egy keresztszülő is...
talán így könnyebb helyzetben leszünk :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

Vallás(osság), keresztelés.
Abból még senkinek nem lett baja, hogy valamilyen felekezet híve lett feltéve, hogy:
-nem kényszerítették,
-nem ment át fanatizmusba.
Ha ezek egyike sem áll fent, akkor ártani nem árt (és valahol az általános műveltség részét is képezi :roll: ). Később még akár vallást is válthat, ha úgy gondolja vagy legfeljebb nem gyakorolja (sűrűn).
A keresztelővel sokan vannak így, hogy majdagyerekeldönti. Az esküvő viszont látványos, nagy felhajtással jár és döntően a csajok szeretnének legalább egy napra királykisasszonyosat játszani. :oops: :lol: Ezért van, hogy sokan inkább vállalják a felnőttkori keresztelkedést (és az ezt megelőző jóóóóó hosszzzzzzzúúúú jegyesoktatást, ami a pasik mérsékelten bírnak :roll: ) csak, hogy templomi esküvőjük lehessen.

tabati! :)

Pont egy református gondolkodik azon, hogy vajon lehet-e így keresztszülőt választani? :o Hát, hogy a fenébe ne! :wink: Nálunk is olyan kavarás van a családban, hogy egyedül talán az nem játszik, hogy a kutya vagy macska a keresztszülő. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

csibe83! :)

Akkor hívd fel a helyi szociális irodát! :wink:

Kép
Kép
200907?

Csibe!

Katolikuséknál nem tudom hogy megy, de szerintem Dodi tuti képben van, ők sokmindenben szigorúbbak.

007!

Én ugyan református vagyok, de evangélikus templomba járunk, mert párom evangélikus, és ott is volt az esküvőnk, meg a babu is evangélikusnak lesz megkeresztelve, de amúgy nekem totál mindegy, amúgy is nagyon hasonló a két vallás. Nálunk rengeteg olyan rendezvény van, ahol minden vallás képviselteti magát, nagy az összetartás. Bár most épült nem messze tőlünk egy hiper szuper épület, amire az van kiírva, hogy jehova tanúi királyság terme...kíváncsi vagyok, hogy eztán majd ők is képviseltetik e magukat az ökumenikus imahéten...szószékcsere szokott lenni és hasonló finomságok... :wink:

Kép
Kép
tabati

Tény, hogy a protestáns vallások jóval megengedőbbek, emberibbek (kéretik nem félre érteni!!!), mint a katolikus.

Kép
Kép
200907?

Az imént beszéltem az unokatesómmal.
Az ő fiúk 1 hónappal idősebb Manónál és ők is szerettek volna egy kistestvért, kis korkülönbséggel. Kiderült, hogy valószínűleg azért nem jön egyelőre össze, mert nagyon alacsony az ösztrogén szinjte. A doki megpendítette neki, hogy még nézegetik egy kicsit és ha nem javul, akkor gyógyszert kell szednie. A védőnő célzott rá, hogy tán hízhatna egy kicsit, mert nem biztos, hogy 44 kilónak kéne lenne cirka 164 centihez... (A kissrác is több év után jött össze, 48 kilós indítással)
De az unokatesóm -most- inkább szedne gyógyszert -ami valószínűleg ugyanúgy hízáshoz vezetne és ő már a fogamzásgátlót sem bírta-, semmint önerőből hízzon 4-5 kilót. :evil: Az egész család folyamatosan cseszegeti, hogy ne legyen már ilyen sovány (ez sem jó, mert sehová nem vezet, max. csak ráerősítenek a dologra :? ), de nem hallgat senkire, mondván neki ez így jó. Leginkább talán a férje lehetne rá hatással, de ő meg ráhagyja. :? :? :? :? (Amúgy is soványabb alkat lenne, nem az a típus, aki hízékony. De ha már 20 dkg-val többet mutat a mérleg, akkor pánikol és hogyszorítanadrág)
Ne mondja nekem senki, hogy ez így normális... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Nálunk én meg vagyok keresztelve, férjem családjában ez nem divat. Sőt....,nekünk annak idején pont ezért nem volt egházi esküvőnk mert ő nincs meg keresztelve és egy pap sem volt hajlandó arra hogy összeadjon minket, kellett volna járni hit oktatásra de hát párom neveltetéséből adóan ő erre nem vállalkozott. Én meg nem erőltettem.
Viszont a gyerekeknél nem volt kérdés hogy meg lesznek e keresztelve, mert abból nem engedtem. Mind 3 gyerek meg van keresztelve. Ott szerencsére a pap nagyon rendes volt, mert azt mondta hogy ő nem bünteti a gyerekeket azzal hogy nem kereszteli meg őket azért mert annak idején a mi szüleink másképp gondolkoztak. Így ők mind 3-an katolikusok. Sőt azt is mondta a pap hogy ha szeretnénk ő szívesen összead minket, nem kell járnunk oktatásra sem, de hát férjem továbbra is hajthatatlan.
Negyedik is ennél a papnál lesz megkeresztelve.

Keresztszülő nekünk a két lánynak a testvérem, Norbinak pedig az unokatestvérem és a kereszt apa mindkét esetben a férjek.

Most a negyediknél is a testvérem lesz, mert nem találok olyan embert aki méltó lenne erre a postra. Nem aza lényeg hogy vásárolgasson a gyereknek, hanem hogy kképben legyen vele kapcsolatban, hogy látogassa szeresse, foglalkozzon vele.
Férjem mostanában mondta hogy mi lenne ha az ő testvére lenne, de gyorsan rávágtam hogy na ő nem lesz. Édes keveset foglalkozik ő a gyerekekkel ahhoz hogy én azt merjem mondani igen ő az aki megfelel. Nem beszélve róla, hogy a9 hónap alatt jó ha két szer megkérdezte mi van velem. Akkor is csak azért mert épp itt voltak nálunk, de telefonálni sosem szokott. Szóval nem részletezném, ő nem lesz. Marad a tesóm.

Fülbevaló: Bettinek a kórházban fúrták ki. Réka 3 hónapos volt. Most meg még nem tudom hogy hogy lesz.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Már egyszer nekiültem h írjak,aztán úgy elkezdett fájni a hasam h alig tudtam innen felkelni,de csak az egyik oldalon.
Aludtam egy jót most azóta semmi,a hasam alja fájdogál,de az két napja.

A fülbelövésről:Állítólag én is csak azért kaptam kb.2 éves koromban fülbevalót,mert megdicsértek anyunak h milyen aranyos kisfiú vagyok! :lol:
A történethez hozzátartozik h rövidre vágta a hajam mert nagyon göndör volt,és azt hitte így kijön belőle úgymond.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Íme:Így néztem ki kisfiú koromban: :lol: Kép
Amikor még kis srác voltam.. :lol: :lol: :lol:

tímea83
Ajka

007!

Na nekem is volt egy barátnőm, aki ilyen lett sajna, teljesen felesleges mondani neki bármit is, mert úgysem hallgat senkire. A volt barátnőm (ez a hirtelen életmódváltás is közrejátszott abban, hogy csak múltidőben beszélhetek róla) a mai napig csak magokat meg ilyen abszolút nem tápláló kajákat eszik. Szénhidrátot nem, mert hízlal, húst nem, mert savas szóval egészségmániás lett, ami már egyáltalán nem egészséges. Még valami béltisztításon is volt, de hívjuk nevén a dolgokat, beöntést kapott. Csak tudnám, hogy mit tisztítottak ki belőle, az aszalt szilvát? :roll: Na szóval az csak rátesz mégegy lapáttal, ha ezzel zaklatjátok, majd másnak mondja el a problémáit aki megérti. Velünk is ez volt...pedig még mi toleráltuk, nem zaklattuk...

Gabi!

Még nálunk is szóba jöhetne a két testvér (páromé, meg az enyém) csak ők nincsenek megkeresztelve, és szerintem ők sem lennének hajlandóak rá. (mármint, hogy most hirtelen megkeresztelkedjenek)

Kép
Kép
tabati

Tabati, Csibe!

Mi keresztszülő ügyben nem vagyunk ilyen gondban :wink: ! Míg nekem inkább maga a keresztség, ami fontos, Ricsinek inkább a keresztszülők személye! Ahogy Tabati is mondta, valóban olyan embereket szeretnénk, akikre rá merjük bízni a gyerekünket! Nyilván, ha ne adj' Isten velünk történne vmi, úgyis valamelyik legközelebbi rokon viselné a gondját, de biztos akarok lenni abban, hogy a keresztszülei akkor is mellette lesznek :wink: !
Így a Ricsi legjobb barátja, és az ő felesége lesznek a keresztszülők :D ! A dolog pikantériája, hogy ők azok, akiknél szintén útban van a bébi (7. hetes a Kriszta), és ők már korábban mondták, hogy minket szeretnének keresztszülőknek :wink: ! Ettől függetlenül semmi kényszer nem volt a döntésünkben!
Na, ez a másik amitől kivagyok, hogy Őt illik, mert....
És ebből bizonyos családokban képesek hiúsági kérdést csinálni :evil: ! Sztem ez is az intelligencia hiánya!

Én is református vagyok, sajna a katolikus keresztelési szokásokkal nem vagyok képben :oops: ! Mondjuk annak idején engem is katolikusnak kereszteltek, és mivel akkor még a keresztapámnak (anyu tesója) nem volt felesége, kerestek a családból egy távolabbi rokont, aki elvállalta. Ebből gondolom, hogy talán kell mindkettő. Ettől függetlenül én a nagybátyjám feleségére mondom, hogy a keresztanyám, pedig ő csak évekkel később lépett a szinre :D !

Fülbelövés:
Nekem tetszik, mikor egy bébinek fülije van :roll: ! Ízlések, és pofonok.... :wink:

Bond!

egyedül talán az nem játszik, hogy a kutya vagy macska a keresztszülő.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Unokatesód:
:evil: :evil: :evil:
Pont akartam kérdezni, hogy nem lehet-e, hogy egyszerűen nem tud hízni, de meg is válaszoltad..... Csak nem értem, hogy ha a gyógyszer szedése amúgyis hízáshoz vezet, akkor miért nem kerüli ki inkább?!
Nekem ugyanis van ismerősöm, aki ha belegebed sem tud hízni (vmi betegség is közrejátszik), és úgy esett teherbe, hogy 38 (!!!) kilósan olyan vitaminkomplex. injekciókat kapott, mint a rákos betegek :shock: ! 14 kilót hízott a babával, és baromira reménykedett, hogy marad rajta egy kicsi, de most is a 40 kilót súrolja :? !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Breki!

Nem "beszélgetsz" még velünk, amíg be nem mész a kórházba? :roll:
Hogy vagytok? Hogy bírod? Cukik? Apa hogy áll a házzal? Mesélj!!!! :D :D :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja! :shock: Bocsi Dodi, valamiért úgy rémlett, hogy katolikus vagy... :oops:

Igen, Breki nagyon hanyagol már minket... :(

Kép
Kép
tabati

Tabati,
Azért a "csak magok" sokmindent jelenthet. A lencse pl egy olyan mag, ami szinte egymaga kiegyensúlyozott táplálkozás alapja lehet. Magas fehérje és szénhidráttartalma van. A köles pedig talán a legtáplálóbb gabonaféle. Egyedül a B12 (nincs) és a vas (növényekből rossz hatásfokkal szívódik fel), ami gondot jelenthet.
De azért én biztos elhaláloznék egy ilyen diétán. 8)
Nem tudom miért, bennem fel sem merült, hogy a keresztszülőK helyett elég egy. Igy lehet, hogy van remény. :lol:

Gabi,
jó ha két szer megkérdezte mi van velem
El vagy kényeztetve. :lol: Sógoromnak még egyszer nem jutott eszébe, hogy megkérdezze, hogy vagyok, és ez a három terhességre összesen vonatkozik. Az sem jutott eszébe, hogy a családban az újszülöttet meg szokták látogatni. Ha mi nem mentünk volna el hozzájuk, még nem látta volna egyik gyereket sem.

007,
nem 44 kilónak kéne lenne cirka 164 centihez
Nem mondom, hogy nála ez a helyzet, de nem lehet, hogy valahol azért tiltakozik az anyaszerep ellen?
Az autósüléseket azért nehéz ki-be kapcsolgatni. Nati is csak mostanában jutott el odáig.

jóóóóó hosszzzzzzzúúúú jegyesoktatást
Azt hittem, hogy abba a 4 alkalomba csak én akartam belehalni. :lol:

Csibe,
Ha meg akarsz keresztelkedni, az katolikuséknál naaagyon hosszú idő. De ha párod meg van keresztelve, akkor neked nem kell.

Szonibaba,
Magam tapasztalatából mondhatom, hogy a keresztelés elhagyása, a vallásos nevelés hiánya nem egyenlő a választás lehetőségével. Pont azt jelenti, hogy ismeretek hiánya miatt nincs sok választás. Nálam úgymond szüleim bakot lőttek, mivel ők is így gondolták. Most meg engem okolnak, hogy a vallás terén elég cinikus vagyok. :roll:

Agmano,
Már most kezdődik az ovis szünet nálatok? :shock: Nálunk csak júli 20-tól.

Fülbelövés:
Fülbevaló nálunk nincs (Nati 8) ) és amíg nagyok nem lesznek, el nem mennek egyedül, nem is lesz. Tud az nagyon is macerás lenni, ismerősék hónapokig szenvedte, mert hiába volt steril, befertőződött.

Kép KépKép
lorca

Semmi gáz :wink: !

Képzeljétek, engem szivat a kisfiam :shock: :lol: !
Egy ideje csinálja, hogy bazira kitolja a popsiját a gyomorszájamnál, a lábával meg feszíti a lengőbordámat, én meg úgy érzem, hogy szétrobban a hasizmom :? :? :? ! Hogy jobb belátásra bírjam, a posijára tettem a kezem, és riszáló mozulatokkal finoman toltam lefelé. Ez általában be is vált, és visszábbhúzta a popsit :wink: ! Nade! Pár napja feltűnt, hogy egyre gyakrabban csinála ezt, és egyre lassabban változtat a pozíción. Ma már vagy 15* riszáltatta magát, mire rájöttem: sztem már direkt csinála a kis sz@ros :twisted: :lol: :lol: :lol: ! Azt olvastam, hogy már pocakban is szeretik az ilyemit, de én direkt nem akartam elkapatni már most, ezért csak akkor csináltam, ha a fájdalmamon akartam enyhíteni ( :oops: ), erre simán rászedett a gyerekem :shock: :lol: !

Na de hogy ezek után hogy fogom visszatessékelni.... :roll: !
Ti hogy szoktátok, ha nagyon kinyomják vmijüket?

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 10:40-kor.

KépKép

KépKép
boo

Látom, nem csak nekem volt jó szar éjszakám....
Sokszor voltak nekem is jóslóim, aztán 3-kor kimentem pisilni, és nem tudtam visszaaludni. Furcsa neszeket hallottam az utcáról, de nem volt kedvem felkelni, megnézni, hogy mi az. De nem tudtam tőle elaludni. Aztán egyszer csak elkezdett riasztani egy autó. Mivel nem tudom megkülönböztetni a riasztókat egymástól, gondoltam kinézek.
Nem a mi autóink voltak, viszont láttam két kapucnis gyereket elszaladni, beszálltak egy autóba, amit már nem láttam, és elhajtottak.
Na, innentől kezdve végképp nem tudtam elaludni. Aztán mire végre elaludtam, arra ébredtem, hogy rosszat álmodok, az éjszaka közepén betörtek hozzánk, és elvitték a csekkekre kivett pénzt.
Nyöszöröghettem is, mert a Gábor egyből felébredt, hogy mi baj van...

Ma reggel meg láttam, hogy ezek a szemét emberek 3 autót törtek fel, ezek közül az egyik szerencsére elkezdett riasztani, különben ki tudja, hogy még hánynak törik be az ablakát....

Ma még az övterelőmet is felhoztam, nehogy valami olyan legyen a kocsiban, ami miatt érdemes betörni az ablakot.
A vicc az, hogy csak olyan kocsikat törtek fel, amikben vagy gps tartó, vagy telefon tartó volt (készülék nélkül). Biztos azt gondolták, hogy a kesztyűtartóban van.

Fülbevaló:
Mi kaptunk Anyutól nagyon szépet, de majd a védőnő kiszúrja, amikor már pár hónapos lesz.
A tesóm a kórházban berakatta a kislányának, és amikor olyan nagyon picike volt, nehéz volt öltöztetni is és forgatni is szar volt a fülbevalót.
Én inkább várok néhány hónapot.

Kép
katy76

Bond!
És hogyan fogja Szonibaba odaadni Neked a törülközőt??? :roll: :roll: :roll: :roll:
Felfeded magad előtte?????

Dodi!
Én többnyire megfeszülve várom, hogy amit kinyomott, azt visszahúzza...
Az előbb a jobb mellem alatt kidüllesztette szerintem a fejét (a tenyerembe se fért bele), a bal mellem alatt, picit lejjebb pedig a popsiját (ez egy ici-picit kisebb volt, mint a másik pukli). Rohadtul fájt.... ilyenkor csak pihegek és várok.
Aztán lehet, hogy rosszul érzem, de ő szerintem még mindig faros a mozgásokból ítélve.
Majd hétfőn kiderül.

Foltok:
Nektek nem jöttek ki barna foltok az arcotokon? Nekem jöttek, majd holnap akarok venni valami durva fényvédővel ellátott arckrémet, mert a normál naptej nem igazán véd.

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 10:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 10:41-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo:Köszi már sokkal jobban van a fogam helye,csak feszül ahogy gyógyul.Jövő héten hétfőn megyek varrat szedésre,már előre rettegek,mert ha valahol nem forrt össze akkor kezdődik az egész előröl.. :cry:
A lábam már muszáj volt leborotválni,mert- én még ilyet nem láttam -
már vetekedett a szőr a hajam hosszával! :lol:
Eredetileg nem vagyok szőrös típus nálam így hatott a terhesség. :lol: King Kong lettem.

Nekem barna foltok a melleimen vannak.Attól még csak nem kakaó jön rajta.. bár nem túl szép:P

tímea83
Ajka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 10:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
A kórházban meg vagy a szülésznő vagy valamelyik csecsemős szokta kiszúrni a babák fülét. Annyira a védőnő is érthet hozzá. Amúgy nem az én védőnőm csinálja, hanem egy másik ott a rendelőben. Persze aztán lehet, hogy mégis marad egy piercing szalon, és akkor egyből tudunk piercinget is csináltatni kis orrába is! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Meg néhány tetkót... :D :D

Kép
katy76

A PIERCING-ről jutott eszembe h most mikor volt ez az ominózus foghúzás,és beadták az injekciót még az orrom is lezsibbadt.Mikor mondtam a dokinak ő viccesen megkérdezte h egyúttal nem akarok-e piercinget,mert most akkor megejthetjük.Elröhögtem magam..akkor még nem tudtam mi jön ezután... :?

tímea83
Ajka

Ancsával mi van?

tímea83
Ajka

Na!?Megöltem a bulit?Hová lett mindenki? :?:

tímea83
Ajka

Timi, szegény!
Az nagyon szar, amikor még az orrod is elzsibbad! (főleg a téli hidegben, amikor még folyik is....)

Azt elfelejtettem az előbb, hogy nagyon helyes "kisfiú" voltál! :D :D

Kép
katy76

Sziasztok!

Folyamatosan olvasok vissza,de látom a gyantás témához mindenki hozzászól... Én még a fazonomat is gyantáztatom teljesen,mert én így érzem higiénikusabbnak,bár tudom,hogy sokan azt mondják,hogy nem hiába nő ott is szőr,hisz annak is megvan a maga funkciója. Hasonlóan Dodihoz,nekem is elég nagy a fájdalomküszöböm,de a szülésnél én sem tudom mire számítsak,már csak azért sem,mert amikor menstruáltam,nekem semmi bajom nem volt soha.
Ma voltam kismama tornán,aztán elmentünk apával meg az egyik barátjával kajálni egy közös barátjuk éttermébe. Tényleg,azt érdemes kipróbálni,nemrég nyitott,délben menüjük van,talán 1000 Ft sincs és nagyon jó ott a kaja. A Segal Viktor ott a séf,iszonyat jó kaják vannak,de a legjobb a Brownie mentás vanília fatyival és karamell öntettel. Isteni. Az a neve az étteremnek,hogy Stand Bisztró és bent van a Sas utcában. Aztán bevásároltam,délután meg pihentem egy kicsit,mert elég kemény volt a pocim :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

tímea83! :)

És hova lett az a szép göndör hajad? :D :D :D

"Attól még csak nem kakaó jön rajta.. "
Pedig milyen jópofa dolog lenne. Minden valamire való gyerek szereti a kakaót. :lol: :lol: :lol: :lol:

Én nem cseszegetem különösebben az unokatesómat, de ha szóba kerül a téma, akkor én sem neki adok igazat. :roll:
Ez valamiféle testkép zavar nála, amivel ő is tisztában van, ugyanakkor mégis ragaszkodik hozzá. :roll:

kicsidodi! :)

"Csak nem értem, hogy ha a gyógyszer szedése amúgyis hízáshoz vezet, akkor miért nem kerüli ki inkább?! "
Hát ez az!? :?: :?: :?: :?: :?: :?: Még nekem sem sikerült rájönnöm a nyitjára, mert amúgy egy nagyon értelmes, intelligens csaj. (Amúgy asszem 18 volt, amikor először megjött neki. Ha esetleg a fiús alkathoz probálna ragaszkodni, akkor semmi esélye, mert vékony, de ahhoz képest elég melles. :roll: )

"a fájdalmamon akartam enyhíteni ( ), erre simán rászedett a gyerekem"
:twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

breki76! :)

Brékó-brékó!!!! Én is hiányollak... :?: :?: :?: :?: :?: :?:

lorca! :)

"jóóóóó hosszzzzzzzúúúú jegyesoktatást
Azt hittem, hogy abba a 4 alkalomba csak én akartam belehalni."

Nálunk csak 2 alkalom volt -Apa bőven beérte volna eggyel is :lol: :lol: :lol: :lol: -, de nemegyszer hallottam már, hogy a katolikusoknál több hónapig tartott a jegyesoktatás. (Azt már nem mondom meg, hogy esetleg megkeresztelkedéssel vagy bérmálkozással volt egybekötve vagy csak szimplán volt :roll: :roll: :roll: :roll: )

"Most meg engem okolnak, hogy a vallás terén elég cinikus vagyok"
Kérdés lorcához:
-Valllása?
-Cinikus.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

boo! :)

Akkor alkoss valami szisztémát. Mittudomén: a jelszavad a levelezőrendszer neve legyen fordítva. Pl. Hotmail-nél :arrow: liamtoh. Tök mindegy, csak ne legyen primitív és ne reklámozd.

"esküdj, hogy nem esett le ez a hasrafekvés dolog Heninél! "
Kisnyúl legyek, hanem igaz. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Társasozni nem a nyerésért, sokkal inkább a játék élveztéért szeretek. Amitől viszont totál kiakadok, amikor egy gyereket hagynom kell nyerni, mondván, jajnekeseredjenelszegényke. Basszus!!! Pont a játék kapcsán kéne megtanulnia a vesztés élményét, mert különben mi lesz vele később???? Igenis meg kell tanulni, hogy mire valók a szabályok, hogy azoknak következményei vannak és hogy van, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember szeretné.

"Bond bérel egy széfet vmi bankban, vagy szekrényt a pályaudvaron, és majd éjjel eloson a szajréért"
Tualjdonképpen ez sem rossz ötlet. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

katy76! :)

"És hogyan fogja Szonibaba odaadni Neked a törülközőt???
Felfeded magad előtte????? "

Dehogyis! Manó törpikés törülközőjébe csavarom magam. Garantáltan tudni fogja, hogy én leszek az. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Köszi,szerintem is ari kisfiú voltam! 8)
A göndör fürtjeim most vannak visszatérőben,nagyon érdekes,de így van,egyre göndörebb a hajam,uh hiába akarta anyu kigyilkolni belőle a loknikat,most visszatértek! :twisted:

tímea83
Ajka

Nem baj, a szülés után ez is elmúlik majd. :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? :?

Kép
Kép
200907?

Agmano,
8 hónap? :shock: Mi a p.....t csinált a dokid?! :shock: :shock: :shock: Mivel Szabi kidugta a kezét, engem is méhnyaktól combig varrtak, de csak addig volt gáz, amíg ki nem szedték a varratokat.

NellikeApa,
Az értetlenkedésünk ezzel a tea dologgal azt hiszem inkább az egyet nem értésünk. :? Bőven benne vannak a korban, amikor már képesek szopni, a súlyuk is megvan, ezért nem értjük igazán. Egy cikket is kerestem hozzá, egy részlet:

Ha a baba a harmincadik hét után született 1500 grammnál nagyobb születési súllyal, és nem beteg, akár két órával születése után is meg lehet kísérelni a szoptatást. Szopóreflexe ekkor már kiváltható, így akár első alkalommal is sikeres lehet a próbálkozás."

Ami a mi problémánk az, hogy így egyre kisebb esélyt adnak arra, hogy megtanuljanak szopizni. :(

Ahhoz, hogy legyen teje, háromóránként fejni kell, olyan 20-30 percet, nem tudom elképzelni, hogy ne jöjjön össze az a 2g. Minél fiatalabb a baba, annál érzékenyebb a tápszerre. Megtanították kézzel fejni, vagy gépi van neki? (Kézi most a hatékonyabb)

http://www.kismama.hu/baba/koraszulott_szoptatasa/3203/

Szabival voltam koraosztályon, igaz sárgaság miatt. Bejártam szoptatni, ugyan úgy, mint azok a mamák, akiknek korababáik voltak.

Az aluszékonyság a sárgaság és a tápszer miatt van, nem a kék fény miatt.

A képeket már nagyon várjuk. :D

Szonibaba,
Ha a gátmasszázsnak csak annyi a lényege, hogy szokjuk a matatást, akkor két gyerek után már biztos nincs rá szükségem. :lol:

Szisz,
A gátvédelem elsősorban a doki hozzáállásán múlik. Japán nők elég picik, a babáknak meg elég nagyobb a fejük, mint az európai babáké. Mégis, a gátmetszés szinte ismeretlen fogalom. Angliában szintén nagyon ritka.

Kép KépKép
lorca

A mai napot nagyrészt átaludtam.... :roll:

Ancsurti... Hol vagy????
Vendég

Dodi!
nekem,ha kidúgja a popóját,akkor mindig ráteszem és elkezdem simizni...
általában beválik szerencsére...de tény,hogy nagyon rafkósak :lol: :lol: :lol:

köszönöm a keresztelős hszeket...

Kép
Kép
csibe83

Az előző hsz-emnek csak az első bekezdése idézet...csak valahogy dőlt martadt a többi is. :roll:

Ma Natit alvás helyett elhoztam az oviból, hogy plázázzunk egy kicsit. 8) Ideje volt már fodrászhoz vinni, meg szerettem volna egy hazahozós rugit mininek, hogy mégse használtban jöjjön haza. C&A, H&M, Tesco...semmi. :evil: Vérig voltam sértve. De legalább kapott 3 bodyt, az első adag ruha, amit neki vettem. :lol:

Társas:
egy gyereket hagynom kell nyerni - Bond
Natival most kezdtem társasozni. Felháborító, de eddig mindig ő nyert. :evil: Pedig nem is engedtem. :lol:
Mondjuk nem egészen kicsikre (ovis, bölcsis) vonatkozik, de ha egy gyerek rájön, hogy hagyják nyerni, akkor az olyan megalázó neki. :roll: Én emlékszem arra, hogy gyereknek pofátlanul csaltam játékokban és iszony dühös voltam arra, hogy anyukám hagyta. Nem tudom, hogy azért mert nem figyelt oda, vagy mert azt akarta, hogy nyerjek, de azt megfogadtam, hogy én ezt nem fogom csinálni. Max lehetőség szerint nem ütöm ki Nati bábuját ha Ki nevet a végént játszunk. 8)

Persze vesztett, erre elkezdett bőgni - Boo
Amikor meg más gyerekkel játszik, szintén előadja? Valószínű. Erre majd csak felnőttekkel akar játszani, a szülei meg büszkén nézik, hogy milyen érett az ő gyerekük, hiszen a felnőtt társaságot jobban kedveli, a hasonló korúak nem elég érettek neki. Remek.

Tímea,
Nagyon utálom az érzést, amikor a fogdokinál elzsibbad az orrom meg a szemem. :lol: Most legutóbb szerencsém volt, jól sikerült az injekció, csak a fogamra ment rá. 8)

Boo,
Zsibbadt cicik. :lol: Jó kifogás. :lol:

Katy,
Ha ilyen galád módon kinyomkodja a testrészeit, nyugodtan told vissza. :lol: A saját testünk felett egy kis kontrollt azért még megérdemlünk. :twisted:
A fényvédő nem valószínű, hogy segíteni fog a foltokon. :? Terhesség egyik remek kísérői lehetnek ezek a májfoltokhoz hasonló elszineződések.

Dodi,
Amikor nagyon kifeszíti magát, türelmesebb időszakomban kopogok neki ott, ahova szeretném, hogy menjen. (Nem a kiságy...) Ha nem működik, akkor nagyon lassan, de erőből visszanyomom. Ez főleg akkor az első lépés, ha pont a gyomromban van vagy a bordám felett.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?