A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Jó reggelt!
Ma reggeli egyenlegünk:
Megszült a barátosném. Kép
Dani kiöntött egy liter teát a szőnyegre...Kép
Jót ordítottam. Kép Persze valszeg csak odaakarta hozni nekem a kancsót. Úgyhogy most még lelkiismeretfurdalásom is van...

Linda
bellana

GRRRRRRRRRRRRRRR! Minden elszállt, amit eddig írtam! Megőrülök!

ÖÖÖ! Bocsi! Jó reggelt mindenkinek!
Előkerültem, megvagyok, csak bekrepált a modemünk és pár napig nem volt net! Most van végre, írtam nektek egy egész regényt és amikor képet akartam hozzá csatolni, akkor kilépett az oldalról és eltűnt minden, amit begépeltem! Hihetetlen!

Próbálom újraírni!
Visszaolvasni az elmúlt napok termését képtelenség, ne haragudjatok! Nagyjából átfutom, de nem tudok mindenkinek külön írni! Azt viszont látom, hogy nagyon jól sikerült a tali! Örülök neki és sajnálom, hogy nem lehettem ott!
Zsuzsa!
Láthatom a képeket? Emil a profilomban! Köszi!
Csini kismami vagy!
Süncsi!
"Állat" ez a kiságy! Nagyon tetszik! Te is csini vagy! És szép a babaszoba!
Salla!
Nagyon szépek a gyerekeid és te is csini vagy!
Szöszi!
Szorítok! És nyugi! Minden oké lesz! Vigyázz magatokra!
Többiek!
Remélem, jól vagytok és mindenki pihen sokat! Mostmár én is ezt teszem, mert lassan minden készen áll a baba érkezéséhez! Kivéve engem!

Magunkról csak annyit, hogy jól vagyunk, a hétvégi lagzi elefántlábakat okozott, úgyhogy meg is ijedtem, mert ilyen még nem volt, de végülis érthető, mert szinte az egészet végig ültem! Azóta már elmúlt! Hétfői CTG rendben volt, kedden megyek újra.
Megvettük a babakocsit és a hordozót! Nagyon szépek, egész nap nézegetem! Remélem, szeretni fogjuk és könnyű lesz használni!
Ma kimosom a babaruhákat és kész is minden! Mostmár csak azt várom, hogy a kiságy meg a komód kész legyen, mert azt úgy csináltatjuk! Meg öcsémmel hozatok Pestről egy kókuszmatracot!
A festők utáni/miatti felfordulásnak is vége, úgyhogy mostmár tényleg pihenek és várom a babát!
Azon gondolkodtam, hogy február óta táppénzen vagyok és most jutottam el odáig, hogy tényleg úgy érzem, semmi dolgom már, csak a babára koncentrálni! Mi lett volna, ha tovább dolgozom?

Most megyek, mert leállt a mosógép és még valamit főzni is akarok Apának! Szegény, az utóbbi hetekben nem nagyon evett normális, házi kosztot!

Majd még jövök és ha hazaér a párom, teszünk fel képeket magunkról is (lagzisat) meg a kocsiról. Önállóan inkább nem próbálkozom!

Szép napot mindenkinek!

Mariann
36+1
marcsababa

Ja, és nagyon jól esett, hogy hiányoltatok! Köszi!
marcsababa

Süncsi- kedves kisállat társam. Tök jó a szoba és Te ugyanolyan csinos vagy, mint márciusban! Puszi!

Nanda- hálóinget én egyszerűen elintéztem. Kínai boltban 1500.-Ftért vettem darabját, (gombos és több fajta), szerintem bőven jó lesz a korházba összevérezni-koszolni. Utánna úgyis megy a kukába.

Jók legyetek!

Maci
maci2

Sziasztok!

Már megint vacakul aludtam. Amikor meg aludtam azt álmodtam, hogy megszültem. De álmomban végig aludtam a szülést, és csak arra ébredtem, hogy már ott ül rajtam egy kb fél éves nagyságú baba. Érdekes volt.

Zsuzsa: fejfájásKép Hogy miért nem alszom? Nem tudom, mert ráadásul pisilni se kell kimennem. Egyszerűen sehogyse jó már. Amúgyis olyan vagyok mint egy partra vetett hal, és fél óránál többet nem tudok egyik oldalamon se feküdni, és felébredek, hogy fordulok.

Swen: grat a kókuszmatrachoz! Vérnyomásom nagyon remélem, hogy helyre jön a szülés után.

Bori: Amwayas folttisztító: prewash (vagy valami ilyesmi): nekem nagyon bejött, mindent kiszedett (meggyet +szedret +kakaót is), csak az a lényeg, hogy nem szabad előtte kimosni a ruhát, hanem be kell mosás előtt fújni vele, különben nem hozza ki. 2500 egy palack, és elég sokáig kitart. Ovinak hivatalosan még nincs vége, de jövő héten már június, minek járjon? Akkor se menne, ha nem lennék terhes, mi itthon vagyunk Nórával úgyis. Éjszakai ébredés Kép

Bellana: ivás: én rengeteget iszom, de tényleg. Holnap hova mentek a szerelés alatt? Csúszda Kép Örülök, hogy jól van a baba!!! Barátnődnek gratula! Üvöltéssel nem vagy egyedül, csak én apával üvöltöttem tegnap este (téma: anyósék), és utána nagyon sajnáltam a lányokat (is, na jó magamat is) Kép

Zita: jó, hogy minden rendben volt a CTG-n! Én is szülnék már (bár a héten még túl sok hozzá a dolgom), de valahogy úgy érzem, hogy túlhordom majd. Pedig ez a harmadik terhesség … Egészségileg elég vacakul alakult.

Szöszi: fel a fejjel! Pihenj sokat, de tényleg!!!

Süncsi: Kép Kép
Szilvi
lino

Mariann!

Már két napja készül az e-mail, csak valahogy nem tudok a végére érni, mert 10-15 mondat után mindig abba kell hagynom. De kitartás, előbb-utóbb befejezem, aztán küldöm.

Linda!

Ez a lelkiismeretfurdalás, gyerekre förmedés dolog ismerős. A testi nyavalyáimat a gyerekek isszák meg, mert olyanért rájuk szólok, amiért egyébként sosem, amiért meg máskor is szólok, azt meg feleannyi idő után követi az anyai rendreintő szó. Ők nem értik, hogy mi a baj, én meg utálom magam, mert tudom, hogy nem úgy viselkedem velük, ahogy szoktam. Remélem, a szülés után visszaállok a rendes önmagamra.

Swen!

Az eper finom volt. Kép Bár csak visszafogottan ettem, mert este vacsi után már nem akartam bezabálni. Nálam gyümölcsből nincs mérték. Azon is el tudnék élni. Úgyhogy mára is maradt egy csomó. De magamat ismerve estére egy szem sem lesz belőle.

A gyerekeim különbözőképpen vannak a tesóval. Ádám már rutinos nagytesóként kezeli a témát. Rendszeresen beszélget a pocaklakóval, megsimizi a pocakom. Ráadásul mivel a húgom munkájából adódóan rendszeresen járunk a kórházban, meg a Szülőszoba című műsorból kénytelenek voltunk megengedni megnézni azt a részt, aminél a húgom volt épp a szülésznő. Így a nagy macin rendszeresen szokott császármetszést végezni, aztán hozza az elméletbeli kismacit, hogy mossam meg, mert zsíros (szerinte a magzatmáz az a zsír), aztán ha megmostam, akkor vissza viszi az anyukája pocijára. Szóval ő A-tól Z-ig tisztában van a dolgokkal, azzal is, hogy majd pár napot kórházban leszek. Csilla az más. Ő az utóbbi néhány hétben kezdi felfogni, hogy mi is a helyzet. A kórházban rendszeresen megmutatják neki a csecsemősök a babákat, így már szokja azt is, hogy milyen is az a kisbaba, aki anya pocakjában van. Meg néha Ádámot utánozva, ő is ad puszit a hasamnak. Kíváncsi vagyok, hogy fogja lereagálni, ha tényleg megérkezik a tesó.

Üdv mindenkinek!

Zita
pzita

Szia MIndenkinek!

Jó kis éjszakánk volt. Kezemben a telefonnal görcsöltem, sajna belobbant a bélbetegségem. Fetrengtem egyet a fürdőszobában.
Ismét alig aludtam, így két éjszaka összehoztam 7-8 órát.
És most nagyon kevésnek érzem.
Ráadásul éhes is vagyok, de ma és holnap muszáj nem ennem.

Tegnap párom kiment a Kikába, megjött a Mókuska pelenkázó és vetettem vele kókuszmatracot. Úgyhogy most már nekünk is van! Kép

Bellana: anyós azért beszéli le nyíltan ("Minek mennél Te be, fiam?", "Nehogy bemenj!", "Nem kell neked bemenni!") a páromat, mert "Sose bírta a vérvételt se! Rosszul lesz csak!". A párom igenis be akar jönni, de tényleg nem bírja. Múlt héten is eljött velem a vérvételre, hát egész nap rosszul volt. Ő.
Én nagyon szeretném, ha bejönne. Nem akarom, hogy bármit is lásson lent, de a fejemet simogathatja Kép De, ha az utsó pillanatban úgy dönt, hogy nem jön be, akkor nem fogok jelenetet rendezni.

Padlizsán, cukkini! Bármilyen formában és mennyiségben! Kép

Kép
kisdió

Kedves gyakorló anyukák!

Adjatok lécci tanácsot! Mondtam már, hogy a kisruhák nagy részét, ami elég tetemes mennyiség nővérem kisfiától örököltük. Ma kezdtem átválogatni, hogy mit mossak ki, és a legkisebb méret amit találtam 60-as. Most kétségbe vagyok esve, hogy szerintetek kell 56-os vagy leglább 58-as body, meg rugi vagy sem? Meg amúgy is saját ruhácskában akarom hazahozni a kórházból és most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mekkorát vegyek és mennyit?

Meg valaki válaszoljon arra is, hogy a szopival feltétlen együtt jár a sebesedés? Nem lehet valahogy megakadályozni? Meg szerintetek érdemes "edzeni" szivaccsal vagy türcsivel a mellbimbót? Előre is köszike!!!!

Mariann! Jó hogy már tudsz pihizni és a babára koncentrálni!Kép Mucskáról nincs híred?

Lino! Ez a sehogy sem jó állapot tényleg nem lehet jó, de már te is olyan közel vagy a végéhez! Mondjuk neked is még ott vannak a gyerkők! Próbálok egy kis energiát átadni neked!!!Meg együttérzek nagyon!!!!Egyébként miért gondolod hogy túlhordod?

Zita! Én is tudnám kiló szám enni a gyümiket, de ahhoz még nálunk is drága.KépKép S szerinted nem lehet olyan kivételes baba, amelyik mondjuk szereti, ha az anyukája gyümit eszik? Mindenkinek hasfájást okoz? Nagyon édes lehet Ádám, ahogy "levezeti" a szülést.KépMeg Csilla is ahogy utánozza.Kép Biztos jó tesók lesznek a harmadik csemetével is!

Kisdió! Te szegény!Kép Grat. a matrachoz!KépDe mi az, hogy nem ehetsz ma meg holnap? Semmit?! Te jó ég, azért az nem egészséges, főleg így babával a pocidban! Valamit csak próbálj!!!! A párod nagyon aranyos, s nekünk is elmondták, hogy csak azt lát az apuka amit akar. Meg kimehet akár a kitolás előtt is, és még így is együtt csináljátok végig a több órás vajúdást! Anyósoddal ne foglalkozz, a lényeg, amit a férjed akar!Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

sziasztok!

Ma megvolt az első CTG, és az utolsó UH. Edina egyenlőre még veszettül nő! A dokim szerint van 3300-3400g, és ha kihúzza, minimum 4 kiló lesz.

Kisdió: nyügök: ezek cseppet sem hangzanak jól! Kép Az alvással én is így vagyok sajna.
ÉS merre van Sir Brian?

Zita: nekem is minden zárt ( a lányommal is az volt), és nekem is pihennem kellene. Nálunk a szüleim segítenek.
Eper Kép Én is mindjárt pusztítok egy keveset.

Bori: aha, ma ablakoznak. Apa van otthon, és meg anyuéknál. Délután Anyósom előtakarít, és holnap jön a takarítónő is.
Fájás: tegnap este pár kóbor...
A vasért kapsz egy jópontot! Kép

Nanda: hálóign Kép Akkor nekem mákom volt anno...
Ovi ügyben még nem tudok semmit! Megpróbáltuk!

Bellana: anyós Kép Nem vagy disznó!
Praxis Kép Amúgy akkor szépen nő a fiatok.
Csúszda: hát, az egy veszélyes üzem.

Szöszi: UH Kép Fájások? Kép Használni fog a gyógyszer, csak feküdj! Én is itthon vagyok, neked is minden rendben lesz! De tudod! A lényeg a baba!

Jerry: a 36. hét után nem szabad szedni, mert a fájásokat is tompítja, lassítja, hátráltatja a szülést! Kiságy Kép

Most abbahagyom, majd még jövök!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Csak bejelentkezem, hogy megvagyok, de mindjárt megyek kismamatornára. Nem tudom Timi jön-e, olvastam hogy jártak az ablakokkal.Kép
Egész délelőtt klímát szereltek a szomszédoknál felettünk, jó nagy zajt csaptak. Bellana egyből te jutottál eszembe!Kép Remélem nálatok minden rendben ment és már hűsölhetsz, ha akarsz, bár nincs kifejezetten kánikula...még.Kép
A taliról olvastam, hogy szuper volt, milyen is lehetett volna! Mennyit híztatok?Kép
Hétvégén jönnek anyámék, remélem itt is alszanak.Kép
Mindenkinek üdv és vigyázzatok magatokra!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés, mert apa már szabin van és nagyüzemben beindult a pakolás. Ki kell üríteni két szobát meg a gardróbot, mert kedden jönnek a munkások. Hétvégén elutazunk Taksonyba, így előtte kész kell lenni a pakolással. Elég hulla vagyok már most, bár elvileg apa pakol, de egy csomó mindent nem lehet rábízni. Melyik ruhát hova, stb.

Most nem érek rá válaszolgatni mindenkinek, nem tudom mikor lesz időm legközelebb. Azért olvaslak titeket és néha szólok, hogy még élek!

Swen!
Nekem Ritával nem sebesedett ki a mellem egyáltalán. Igaz, megelőzésképp kenegettem a Garmastannal, nem tudom, hogy az segített-e.
Szülés előtt nem edzettem!

Panó
panó

Zerkó: a Sir Brian a Duna Plázánál van, a benzinkútnál.

Kamillateát iszogatok, este megpróbálok egy kis főtt krumplit. Sajna a vékonybél fala 3 helyen nonstop be van gyulladva. Amikor belobban (idegesség, tegnapi lecsóKép, akkor megvastagszik a bél, vérbő lesz és a kaja nem megy át rajta. Ez iszonyú fájdalommal jár.

Első babát várjuk. Párom elképzelései egy gyerekről: szörcsögve ébredt, mire mondtam neki:
- Látod, még orrszívót nem szereztünk be.
- Minek az?
- A gyereknek, amikor 3 hónaposan megfázik, segít, mert nem tudja kifújni az orrát.
- Nem?
- Nem.
- Hogy-hogy nem? Én nem tudom elképzelni, hogy a gyerek ott fekszik talpig takonyban, és nem fújja ki az orrát.
- Hát édesem, készülj fel, hogy kb. 2 éves korában tudod őt megkérni, hogy most fújjon, az általad tartott zsebkendőbe.
Kép

Kép
kisdió

Sziasztok!
Én Mucska barátnője vagyok. Ma megszületett Annababa 3470 g-mal és 48 cm-rel.
Barbi

Andi
Kép
mucska

A mindenit!!! Micsoda hirre kukkantottam be!!!

MUCSKA!Kép
NAGY NAGY GRATULA A KIS HERCEGNOHOZ! Jo egeszseget, sok finom tejecsket kivanok, teljen sok oromotok a bababan!!!

Megvan a topik elso kisbabaja!!!Szep suly! Es eddig a tipp-mix is bejott!Kép

szoszi
szoszi

MUCSKA Kép, GRATUUULAAA!!!! KépKépKép
De jó!!!!
És milyen gyönyörű súllyal, nahát!
Most teljesen boldog lettem.

Amúgy Jerry, csak Neked akartam gyorsan szólni, hogy én sajna nem tudok ma menni, pedig nagggyon megnézném a mikiegeres pulcsidat Kép Sajnos most jött be egy fontos és sürgős meló, muszáj megcsinálnom.
Pusz mindenkinek
dzscs
dzsungelcsiga

Hurrá! itt az első bébi!
Sok gratuláció és puszi!

Maci
maci2

Szia Mucska!

Jajj, de jó! Gratulálunk! Jó egészséget, rengeteg boldog pillanatot, és elég tejcsikét!
Majd kérjük a részleteket! Kép

Kép
kisdió

Gratula Mucskának!

Swen!

Neked is gratulálok, a 60-as ruhához. Ugyanis ez valami érdekes számozás lehet, ugyanis nálunk 6-osával nő a bébiruhák számozása, így 56, 62, 68 stb. Egy-két helyen lehet kapni koraszülötteknek, meg nagyon pici babáknak 50-es és 44-es dolgokat is. Gondolom, ez titeket nem érint. Nem tudom, mekkora babát jósolnak neked, de ha azt mondták, hogy nem lesz kicsi, akkor az 56-osokkal sem kell nagyon törnöd magad mosás szempontjából. Nekünk egy darab sem volt ebből a méretből. 62 és 68 volt a kezdőkészlet. Ha esetleg jellemzően 50 cm körül születnek a családotokban a babák, akkor esetleg érdemes az 56-osokkal is bíbelődni egy kicsit. Egyébként el sem hiszed, hogy milyen tempóban fog majd nőni az elején.

Ha lehet, akkor inkább ne próbálkozz a mellbimbó edzésével, ugyanis beindíthatja a szülést. A sebesedés nem feltétlen velejárója a szoptatásnak. Oka lehet: a baba nem jól van mellre téve, csak a bimbó van a szájában és a bimbóudvar nem, le van a baba nyelve nőve, stb. Megelőzésként legjobb a helyes mellrehelyezés. Még ekkor is akadhat probléma, már csak azért is mert nem mindenkinek egyformán érzékeny a mellbimbója. A Garmastan kenőcs a mell sebesedését hivatott megakadályozni. Vettem, nem használtam, és így sem sebesedett a mellem. Nem tudom, hogy szoptatás ügyben mit olvastál, de ha gondolod, akkor kölcsönbe el tudom neked küldeni a Szoptatás című könyvet. Ebben részletesen le van írva a helyes mellretételtől kezdve, az estleges problémákon keresztül minden, ami fontos lehet. Küldj egy e-mailt, vagy hívj (06-70-219-0667), ha érdekel a könyv.

Biztos, hogy a babák egyediek atekintetben, hogy mennyire viseli meg a pocakjukat, amit az anyukájuk eszik. Én eddig egyik csemetémnél sem kellett, hogy visszafogjam magam gyümölcs ügyben. Valószínűleg a szerencsések táborába tartozom.

Zsuzsa!

Nekem nem tudnak a szüleim segíteni, mert 40 km-re laknak. Mostanában egy héten kétszer is eljönnek, de csak egy-két órára, ugyanis mindketten dolgoznak. Mindegy, ezt a két és fél napot szombatig már csak megússzuk nagyobb esemény nélkül.

Képzeljétek! Megjelent az első hiéna. Ma jött egy fotós, hogy csinálnak háznál képeket a babáról, gyerekekről. Úgy jött, hogy tudta, hogy babát várok. Holnap pont beszélek a védőnővel. De minimum agyonütöm, ha kiderül, hogy ő adta meg a nevet, címet. Kép

Üdv:

Zita
pzita

Mucskának és kispapának hatalmas gratula, Annának welcome Kép Remélem láthatunk képeket mihamarabb!!

(most csak ennyire volt idom, próbálok jönni a napokban hosszabban. Jó pocaknövesztést mindenkinek, Szöszi vigyázz magadra!)

Puszi
Soraya
soraya

Zita! Szabad tudni miféle híresség vagy, hogy hozzád mennek a firkászok? Kép

Kép
kisdió

Epp lepihenni készültem, de gondoltam még bekukkantok. Micsoda hirek! A pocaktarsamnak megszületett a babaja! Es milyen szép méretekkel! En most olyan izgatott lettem!Kép
Megyek, feldolgozom a hirt és majd jövök!Kép

Mucska, gratulalok és minden jot kivanok az uj kis csaladodnak!

Remélem hamarosan több részletet és megtudunk és képet is lathatunk a babarol!

Puszi és még jövök,
Süncsi
süncsi

Haho

En is kesobb jovok, de Mucska!en is gyorsan gratulalok es a leheto legjobbakat kivanom mindkettotoknek es a papanak is. Remelem kesobb a reszletekbe is beavattok bennunket.
Csajok! Csok kesobb jovok
salla

Sziasztok!

Rohanok ide, mint az őrült, erre látom, hogy már beelőztek!
Hát igen, a nagy hír, hogy megszületett Kovács Anna, Mucska "pici" lánya! Én picit más adatokat tudok, mert most beszéltem az ifjú apukával, aki épp most várja rendbetett csemetéjét és rettentően izgatott! Nem is zavartam sokáig, így annyit tudok, hogy mindketten jól vannak, persze a császár az maradt, a súlya 3600 gr, a hossza pedig 49 cm. (ezt apucija mondta, nem tudom, melyik a hiteles)! Mindegy! A lényeg, hogy jól vannak és Mucska ezek szerint mégis hamarabb hazajut, mint ahogy a doki akarta! Reméljük!

Ui: gyanús volt már nekem, hogy úgy eltűntek és még egy sms-t sem írt, de én is el voltam foglalva eddig, gondoltam, majd szól, ha van változás. Erre ma írtam neki de., semmi válasz! Az első, ami eszembe jutott, hogy tuti most szül! És bejött!

Én még mindig a mosás közepén, mert a hugom régi ruháit egy picit ki kell fehéríteni, így nem megy túl gyorsan! De most annyira izgatott lettem Mucskáék miatt, hogy már mosni sem bírok! Pedig haladni kell, nehogy enyém baby is hamarabb jöjjön! Megyek is, mosok tovább! Még jó, hogy van Julis (a mosógép), így nem kell vele sokat szenvedni!

Majd még jövök!

Pá-pá!
Mariann
marcsababa

Sziasztok!

Én is itt vagyok, végre jó a gépünk, ill. néha még most is
lefagy. Kép

Látom már mindenki tudja a jó hírt Mucskáékról. Én is szeretnék nekik gratulálni, nagyon szép súllyal született a leányzó. Kép Kép Kép

Tali: örülök, hogy megismertelek benneteket, nagyon jól éreztem magam. Remélem egyszer majd lesz babás tali is. Kép

Zsuzsa, köszi a képeket, nagyon jól sikerültek.

Bocsi de most mennem kell, holnaptól remélhetőleg többet leszek veletek.

Chello
chello

Sziasztok!

Ez aztán a fantasztikus hír!!!!!! Mucska gratula nektek, hihetetlen, hogy megvan az első bébi!!!! S milyen szép adatokkal!!!! Siessetek haza és írj minél többet magatokról!!!!KépKépKépBarbi, Mariann, Chello köszi a híreket!Kép

Panó! Köszi az felvilágosítást, most megnyugodtam egy kicsit.Kép Vigyázz ,agatokra, csak óvatosan és jelentkezz!Kép

Kisdió! párodKép

Zita! Én meg voltam győződve, hogy kettesével számozzák a ruhákat, köszi a felvilágosítást.Kép De tényleg találtam 60-asat, de ez valami külföldi lehet ezért tér el a száma. Egyébként találtam német 56-os rugit, ami akkora, mint a magyar 74-es vagy még nagyobb. Akkor azt hizem mi is 62-sel, meg 68-assal indulunk.Kép Neked is köszi az infót a kisebesedésről, küldök mailt!Kép Húúúú most annyira megnyugtattál a gyümi evéssel, én ugyanis tényleg kiló szám eszem és teljesen be voltam stresszelve, hogy most majd csak csorog a nyálam a zamatos cserik, meggyek, barackok meg miegyeb után! De remélem a fiam üt emésztésileg én ugyanis még a vasszöget is feldolgozom, s sooha nem voltam hasfájós, bár ő se lenne!Kép De így amit írtál, sokkal optimistább vagyok!Kép

Süncsi! Most rajtad a sor?Kép MIt tippelsz Szöszi?KépKépKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Micsoda jó hír!! Mucskának naaagy gratulaa!!!
Kép

Kép

Szöszi, nyertél a tippel ugye? Kép

Swen: nekem kisebesedett Danival a cicim, de sikerült elmulasztani. Én csak szellőztettem és tejjel kentem be őket.
Szerintem se nagyon kell 56-os ruci. Kép

Chello: szóval kend is megvan. Kép

Mariann: már kerestünk. Kép Találkoztál is Mucskával? Vagy majd holnap?

Lino: tetszik az álmod. Kép Valóságban se lenne rossz. Kép

Zita: te tanácsadó vagy szopi ügyben? Ha nem akkor kinevezünk. Kép Remélem nekem most is menni fog, Dani 18 hónapig űzte az ipart. Kép, de nagy kár, hogy akkor nem volt senki,aki hasznos és jó tanácsokkal látott volna el. Egy jó csomó kínlódást megúszhattunk volna. Kép
Ez a lelkiismeretfurdalás Dnival kapcsolatban rémes...Mostanában sokkal ingerültebb és türelmetlenebb vagyok szegénnyel...Azért köszi, hogy írtad, hogy te is vagy így...
A védőnő rátok úszított valami fotóst?

Panó: hát akkor jó pakolást. KépTasonyban pihiztek ugye? Mi van a cicákkal? Kép

Kisdió: mi lett veled éjszaka? Mit tudtál csinálni? Ez rémes lehet. Kép Gyógyítható ez a vékonyodás? Vagy csak diéta?
Anyósod bedumláa a fiának, hogy nem fogja bírni..
Hát legfeljebb kitolásnál kimegy. Aztán hátha mégis benntragad. Kép

Süncsi: most már te jösz! Kép Kép

Egcsi: te szegény, gondolom jó kis zajjal járt a klíma...Mi is ezért menekülünk el holnap. Eddig úgy néz ki egy babás barátnőmhöz megyünk délelőttre. Kép

Zsuzsa:hát már igencsak a célegyenesben vagy te is. Kép Istenem kezdelek titeket irigyelni. Kép
A barátnőm azt mondta könnyebb volt most a szülése mint az első. Remélem ez nálunk is így lesz. Kép
Alakügyben mi újság? Kész?

Dzscs: szóval te csak olvasol? Mi újság van veled?

VALI-ról ki tud valamit???

Rólunk: újabb csúszdás sztorim van: Dani fennt ült a csúszdán, erre felrombol egy 4 évesforma kislány és belerúg a fiam hátába! Hogy csússzon le! Hát lányok, ne tudjátok meg, hogy elborult az agyam. Kiosztottam a kislányt, egész megszeppent. A nagypapájával volt, aki a kisebbik unokájával volt éppen akkor. Tőle is megkapta. Szerencse, hogy most ő hozta le őket, mert amúgy az anyjuk elég közömbös...
Viszont -hogy jót is meséljek- volt egy hasonló korú kisfiú, akinek műanyag talicskája volt. Simán odaadta Daninak játszani!! És nem szülői felszólításra. Dani meg adott neki kisautókat. Lehet, hogy hülye vagyok, de nem ez a normális?

Na, megyek hapsizni, puszi mindenkinek.

Anikó, Orsi, Bori hol vagytok?
Ildikó, Soraya (mi van veled? )puszi!!
KépLinda
bellana

Sziasztok csajok!
Hát az én infóm attól a hölgytől származik, aki kivitte a műtőből a babucit. Nagyon kedves volt meg is nézhettem. Még akkor vitte megmérni, és megnézetni a gyerekorvossal. Olyan édes, olyan gyönyörű az arcocskája. A nagy pólyában csak azt láttam. Azután vártam Mucskát, hogy befejezzék a műtétet és azalatt jött vissza a hölgy és diktálta az adatokat. Nagy sokára (akkor soknak tünt) tolták ki Mucskát is és persze vigyorgott. Merthogy epidurált kapott és nem altatták. Utána mikor mindent elintéztek, még beengettek hozzá, de inkább csak én beszéltem neki Ő csak annyit mondott, hogy jól van. Hát most ennyi. Ha tudok valamit, vagy beengednek írni fogok. Barbi

Andi
Kép
mucska

Barbi, köszönjük az infót Mucskáról és millió puszit küldünk neki!!!!!!!
Ha majd lesz kép a piciről,kéretik feltenni! Kép
Mégegyszer köszi, hogy tájékoztatsz minket! Kép Kép

Bellana
bellana

Hello

Az meg, hogyan lehetseges, hogy 3.45 ota senki sem irt? Lehet, hogy az en gepemmel van valami gond?

Ez a Muncska jol beelozottKép. Remelem jol van o is es a baba is.

Swen
koszi

Suncsi
vagyis Èdit, jot rohogtem. az en nevem sem tudjak kimondani mindig Ildíko vagy az iras meg mindig Ildigo vagy Indigo. Agi meg Áki. A rohej az egeszben,hogy az Áki az fiu nev. A viccek tetszesi idexeibol arra kovetkeztetek, hogy a te esetedben egy ehes kismalaccal van dolgunk!

Bellana
Jok a viccek, es persze, hogy szepen nevelgetem a pocakom! Tuodod mar itt a kezdetek kezdeten megprobalok jo anyoka lenni.

Zsuzsa
Jo ez pocis kep, nem is tudtam, hogy hosszu hajad van!

Lino
Nagyon sajnallak, meg magam isKép. Nem tudom teged mennyire visel meg a terhesseg, de nekem elegge felemeszti az energiamat. Meg sem tudom mondani mikor doltem le napkozben utoljara. Mar nagyon varom a veget, bar akkor sem lesz konnyeb, de legalabb a sulyunk csokken.(remelhetoleg)

Bori
itt van Neked egy kep!
Kép
salla

Elfelejtettem megnezni a hibaimat, bocsika!
puszi
Ildi
salla

Sziasztok!

De nagyszerű, megvan az első baba! Gratula Mucskának, még ha annyira sietett is, hogy kilépett a 2004. nyári babák táborából.

Voltam ma a szülésfelkészítőn, szerintem nagyon unalmas volt, tehát DzsCsiga nem vesztettél semmit. Pedig nagyon figyeltem, hogy látok-e valakit bozótharcos szerkóban, most már tudom, hogy hiába lestelek. De majd a jövő hétre egyeztetünk, hogyan találjuk meg egymást.

Bellana:biztos, hogy ti játszótérre jártok? Nem lehet, hogy egy küzdősport vagy katonai gyakorlótábor van a közeletekben?

Zsuzsa: ismét tanultam valamit, meg voltam győződve, hogy a magnézium végig szedhető.
Edina szép nagy babának ígérkezik, akkor már csak neked kell a szülést megúsznod.

Kisdió: hehe.. Remélhetőleg a párod azért nagyjából tisztában van vele, hogy milyen egyéb problémákkal jár egy baba Kép

Megpróbálok ma még visszanézni, de ha elaludnék, akkor jó éjszakát mindenkinek!

Jerry
jerry

Jó estét lányok!
Megvagyok ám,csak egyszerűen nem jutok a géphez.Ma megint kezdődik a depim,sajnos,és nagyon sokat keményedik ráadásul a pocakom is. Kép
Biztos,hogy nem tudok mindent visszaolvasni,ezért előre is elnézést!
Majd még megpróbálok jönni.

Puszi Nektek:Anikó
vakili

Sziasztok!

Megint én. Kép

Jerry: most már értem miért van a játszótéren mindenki terepszinű ruhában... Kép Kép Mi volt a felkészítőn?

Ildikó: valami gáz lehet a gépeddel, mert írtunk 3:45-től. KépBiztos nagyon fáradt lehetsz, én meg nyavajgok egy lurkó miatt. Kép Van már nevetek a kicsinek?

Anikó: gyere át, sírdogálunk egyet együtt. Én is elég labilis vagyok. Talán az időjárás és hormonjárás?? Na, fel a fejjel!!! Mit csináltok gyereknapon??
Gergő lelete megvan már?

Puszi:
Linda
bellana

Jo estét Kismamik!

Szundiztam egy csöppet, de mar itt vagyok.

Haaat, aztért rajtam kivül van itt még egy-két esélyes: Zsuzsa, Lino, Bori!
(holnap lesz a CTG és a dokibacsi is megvizsgal, remélem többet tudok majd)
Tényleg, ha mostantol vki a tablazat elejéröl feltünöen sok ideig tavol van, kezdhetünk gyanakodni!
Pl Bori. Boriiiii! Szülsz???

Jerry,
a Te padlizsankrémed is nagyon jol hangzik!

Zita,
"Cicizünk fotelban"Kép
Még nem mondtam, de nagyon szép nevei vannak a gyerekeidnek!!! Most nem tudom visszanézni, mi is lesz a neve a picinek?
Amit Swennek irtal (ciciedzés), nekem is nagyon hasznos volt, köszi szépen. Remélem a gyerekeid jol fogjak fogadni a kistesot, de ugy latom, mar nagyon ügyesen készülödnekKép
A fotos hiénak elég pofatlanok, a védönö is, ha ö adta meg a cimet!

Bellana,
azota mar biztos megszeretgetted Danit és szent a béke közöttetekKép
A jatszoteres kislany elég gaz, raadasul kislany. Kérdés, hogy mitöl lett ilyen. A talicskas kisfiu viszont aranyosKép

Mariann,
én is tulképpen hétfö ota élvezem igazan a szabadsagot, jol esik.
Nagyon varom a képeket és köszi a Mucska-infot!

Lino,
ez az alvas közbeni szülés jo ötletKép
Aha, szoval Te csak igy megtervezed, hogy ez a hét még neked nem jo a szülésre? Na, majd meglatjuk!!!Kép

Kisdio!
Sajnallak a rossz éjszaka miatt és hogy nem ehetsz! Jobbulast!
A "Mokuska" az egy markanév? Aranyos!
Anyos le van egy kicsit maradva, vszinü még abban a korban gondolkodik, mikor ö szült! Igaza van Swennek, le kell tojni, majd a férjed dönt, nem muszaj vért latnia egyaltalan!

Swen,
a mellbimboedzéssel kapcsolatban én is sokmindent olvastam, van aki ajanlja, van aki nem, ahogy Zita irta azért, mert beindithatja a szülést. En csak arra figyelek, hogy a szokasos fürdés utani kenegetésnél a mellbimbomat ne érje krém, fölöslegesen azért mégsem puhitomKép
Egyébként a sogornömnek a sebes cicire az anyatej jött be a legjobban (azért megmondom öszintén, jobb lenne meguszni, nem hangzik jol a dolog...)

Nekem van egy par 56-os ruham (vagyis DömpernekKép), van köztük olyan, ami siman akkora mint egy 62-es...
Tényleg, nincs kedved feltenni magadrol egy képet???

Zsuzsa,
jo nagy mar Edina! Te is az esélyesek taboraban vagy, bar ha ma a CTG még nem mutatott különösebb dolgokat...

Pano,
kitartast Neked.
Majd belenéznél a postaladadba mostansag? Elkezdtem ugyanis forditani a macileirast, de vmit nem értek, inkabb megkérdeném Töled, aztan folytatom tovabb.

Ildiko,
A ti Franklin-eteket hogy hivjak?Kép
Méghogy kismalac! En???? (na jo, mostansag van benne vmiKép)

Aniko,
semmi értelmes viditot nem tudok irni Neked! Van vmi konkrét oka, vagy csak ugy rad tört???
Remélem hamar jössz és fel a fejjel!!!

Tényleg jo lenne mar vmit hallani Vali felöl. No meg Kinga is rég jelentkezett...

Na, Eheskismalacsüni megy és eszik vmi fincsit.
Tovabbi szép estét mindenkinek!
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Most olvasom,hogy megvan az első baba?! Kép
MUCSKA:NAGY-NAGY GRATULA NEKTEK! SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK MINDHÁRMÓTOKNAK!!!

Linda:Nagyon szégyellem,de minden nap elfelejtem felhívni a rendelőt a rendelési időben,így nem tudom,hogy mi lett az eredmény.Kép Azért,ha gond lenne,már hívtak volna.De holnap már megpróbálom nem elfelejteni.
Rám férne a közös sírdogálás.Ma ráadásul nagyon csúnyán viselkedtek egymással a lurkóim,úgyhogy el voltam keseredve rendesen,délután elmentem csavarogni egy kicsit,és azt mondtam nekik,hogy elmegyek világgá.Mire visszajöttem,nagy egyetértésben rajzoltak nekem,és ráírták,hogy "szeretlek anya",és azt sem tudták ,hogy hogy bújjanak hozzám.
Gyereknapon megyünk valami rendezvényre,de még nem tudom,hogy melyikre.Mennék a MÁV-osra is,hogy hátha találkozunk a szülésznőkkel,de az is jó szokott lenni,ami itt van a házunk mögötti parkban.Azért ez kényelmesebb lenne.
Olvastam,hogy beütötted a pocakot,nem volt semmi gond,ugye?

Swen:Te drága,látom,hiányoltál. Kép Nagyon jólesett.

Szöszi:Vigyázz nagyon magadra,pihenj sokat!Drukkolok,hogy ne kelljen befeküdni!

Ne haragudjatok,de most csak ennyire futja az erőmből,folyamatosan keményedek,úgyhogy inkább lefekszem!

Azért sokszor puszilok mindenkit!

Anikó
vakili

Jó estét!
Mára befejeztük a pakolást, holnap folytatjuk.

Mucskának nagy, nagy gratula, valaki adja át neki!
És sok puszi!

Bellana!
Nem kapok ellenanyagot, mert a férjem is Rh negatív, így a gyerekek is azok. (Hacsak félre nem lépek, de nem szoktam!) Eddig ellenanyagot sem néztek nekem, csak most van valami rendelet, vagy szabály, hogy meg kell csinálni 3-szor a terhesség alatt.
A macskák köszönik jól vannak, majd teszek fel róluk képet. Szerintem nagyon aranyosak, eddig kettőnek van gazdája. Pont ma 4 hetesek. Anyukájuk nagyon rendesen eteti őket.
Igen, Taksonyba pihenni megyünk, hétfő este jövünk haza, kedden pedig jönnek a munkások és szétverik a házat. Remélem utána össze is rakják!

Szöszi!
Remélem egész nap pihentél! Vigyázz magadra, nehogy pont te rontsd el a tip-mixedet!

Szerintem egyébként Borinak kéne következnie, legalábbis a táblázat alapján!

Jerry!
Ez a harc a férjjel gépidőért nekem is nagyon ismerős! Sőt, nálunk már néha még Peti is ide akar ülni. Vagyis ő gyakran akar, de mi csak ritkán engedjük.

Süncsi!
Nagyon csini kismama vagy, tényleg! Az ágy is szuper!
Köszi a padlizsánreceptet, majd kipróbálom.

Orsi!
Remélem ma jobb éjszakád lesz. Én még tök jól tudok aludni félhason is. Lehet, hogy már rutinom van terhességből? Mindenesetre, ha mindenki békén hagy, én tök jól tudok aludni.

Anikó!
Tessék optimistának és jókedvűnek lenni!

Valit holnap felhívom, hogy mi van velük.
Mindenkinek jó éjszakát!

Panó
panó

Süncsike!

Drága vagy Te is! Nincs semmi különösebb oka,csak így ébredtem!
Nagyon szép a képed! Kép

Anikó
vakili

Süncsi!
Az előbb egyszerre írtunk. Azóta megnéztem a leveleimet, nem jött még tőled semmi, de mindjárt elküldöm neked a freemail-es címem, az jobban működik.

Panó
panó

szisztok!

HUHA!!! Sok-sok gratula Mucskának, Annának és a Kispapának!

Kép

Ezek a férjek! Mi sosem kapunk gépidőt???

Szoptatás: ugyan mindent meg akarok tenni ellene, de szerintem én leszek a topik feketebáránya. Pedig most sem szeretnék az lenni. De majd elválik...

Süncsi: nagy a pocim? Cipelni gyakorlatilag horror! Nagyon érzem, hogy sokkal nagyobb, mint Zsófival volt.
De te sem panaszkodhatsz! A tiéd is nagyon helyes, és a kiságy is Kép
Lelkiismeret Kép Jólsó fájás Kép Pihenj többet!
A CTG nem mutat ám mindent! De nekem valóban nem jelzett fájást!

Linda: gratula a barátnődnek!

Mariann: a technika ördöge Kép
Küldenék linket, de én nem látom azt a mail címet! Írd meg nekem légyszi!
Irigyellek, hogy már nincs dolgod! Nekem van még sajna jó sok! Kép

Lino: annyira nagy lesz az a lányka???
Alvás: detto Kép

Kisdió: jobbulást! Orrfújás Kép

Egcsi Kép Jó, hogy jönnek a szüleid. Kép

Panó: vigyázz magadra! Várjuk a híreket Valiról.

Szöszi: tip-mix Kép És ki lesz a következő???

Zita: hiéna Kép

Chello Kép

Swen: Zsófi hordott 56-os méretet, nem is rövid ideig! Mucska lánya is fog. De ez nem azt jelenti, hogy venni kell! Ha mégis, elküldöd majd a családot!

Ildi: nem tudtad? Pedig nem is rövid!!! Kép

Anikó: pihizz többet, és szedd a Magnéziumot!

Nos, most búcsúzom, holnap indul a nagytakarítás...

Zsuzsa
zerko

Linda!

Szopi ügyben akkor kezdtem el magam kicsit "továbbképezni", mikor egy remek kis mellgyulladásra, három úgymond szakember, három különböző dolgot mondott. Ugyanez a szoptathatunk-e lázasan kérdésre. Rájöttem, hogy ha az ember nem megy utána a dolgoknak, akkor rendesen megtéveszthetik azok, akiknek elvileg érteniük kellene hozzá. Még mielőtt félreértenétek nem akarom szidni a védőnőket és gyerekorvosokat, mert vannak köztük nagyon jók és lelkiismeretesek is, de sajnos az ismerősi körömben nagyon sok a rossz tapasztalat.

Örülök, hogy kölcsönösen sikerült egymást megnyugtatnunk azzal, hogy nemcsak mi vagyunk türelmetlenek. Kép

A fotósért nagyon kikap a védőnő. Ha jól emlékszem pár éve a kórházakat is rendesen megbüntették hasonló esetek miatt. Szerencsére eddig ez volt az első. Amitől még kitudok akadni az a bébiétel gyártók mintái és felvilágosító anyagai, amiket a bébi négy hónapos kora körül szépen sorban hoz a postás. A pelenkás cégek még csak hagyján, mert azt elhasználjuk és kész.

Süncsi!

Jó kérdés a pici neve. Még kérdéses. Ha fiú lenne, akkor Balázs, de így, hogy lánynak néz ki, fogalmunk sincs.

Az anyatej a cicire sebesedésnél, meg szabadon hagyni az tényleg a legjobb módszer. Egyetlen esetet kivéve, ha a babának szájpenésze van, mert akkor remek táptalaj. De egyébként ez a legjobb.

Azt hiszem, hogy mára nekem fellőtték a pizsamát, így elköszönök.

Mindenkinek szép álmokat!

Zita
pzita

Sziasztok!

Annyira jo ez az offline olvasgatas, vegig fekve nyugisan elolvastam mindentKép

MUCSKA!!! GRATULALUNK!!! Annyira izgatott lettem, hogy megvan az elso baba! Annyira orulok, hogy minden rendben volt Veluk es ilyen szep sullyal szuletett meg a pici!
Mucska! Nagyon sok puszi nektek, varjuk a kepeket!Kép

Suncsi
Szandekozni mar nem szandekoznek en dolgozniKép De szerencsere jovo kedden vege a sulinak! Amugy mar nem sokaig birnam es kiiratnam magam, ugyhogy mazlim volt, pont kihuztam ev vegeigKép Plusszban lesz meg egy koltozes, de ugye azt nem nagyon tudom elnapolni, sot talan jobb elobb, mint kesobb, amig meg birom magam, mert ugy erzem egyre hamarabb faradok, talan most kezd mar minden osszeadodni, meg ugye az utolso harmad, ami mar nem olyan konnyuKép En azt gondoltam velem nem igy lesz, en olyan eros, stramm vagyok, de mostanaban be kell latnom, hogy sajnos es nem ezen mulik es ahol tudok pihenek! Ugyanis a baba a legfontosabb, mas most nem tud erdekelni!(Na jo, a draga masik felem, aki legalabb olyan fontos, mint a picurkankKép)
Szoval most meg 2 hetet kell kibirnom, aztan 100% pihenesKép De kulonben mar most is sokkal nyugisabb szerencsere! Az a multkori nem alvas tutira a front miatt volt, azota szerencsere megint jol alszunk!Kép

Swen
Nem is hajtok mar, a parom is ott kimel, ahol csak tud!Kép Csak valahogy most kezd jobban jelentkezni rajtam ez a kismamafaradtsag, meg szetszortsag! Mar vezetni sem nagyon szeretek, mert figyelmetlen vagyok!Ma egy akkorat kellett fekeznem, mashol jar az agyam, nem olyan a reakcioidomKép
Aranyos vagy, hogy igy orultel nekunkKép

Pano
Koszike, azota minden ok alvas ugybenKép Remelem talaltal langosostKép

Ma en is vettem vegre epret, napok ota iszonyuan kivanom, de nem volt ra idom, hogy vegyek, de ma mar muszaj voltKép Nagyon fincsi, ha megirtam a litaniam, akkor megyek is es eszek megKép
Kistarcsan levizsgaztak a gyerkoceim es nagyon ugyesek voltak, ugyhogy ott mar szunet van, mar csak 1-2 ertekezlet lesz, szoval felig nyugi vanKép Szilason majd kedden vizsgaztatok, holnap lesz az utolso orajuk, szoval az is laza lesz, mar csak elfujjuk a vizsgaanyagot. El sem hiszitek, hogy mar mennyire vartam az "ev veget"!!! Aztan a koltozes, remelem az is rendben le fog menni! Szerencsere a csaladom szuper, engem nem akarnak engedni semmit csinalni, nehogy valami gond legyen, ugyhogy en leszek a "munkafelugyelo"Kép es csak iranyitgatom oket, hogy melyik dobozt hovaKép Pedig en is ugy ugykodnekKép De mar nem birok annyit en is erzem es kockaztatni semmikepp nem akarok! Furcsa belegondolni, hogy novemberben, amikor a keritest csinaltuk a haznal, akkor en meg javaban astam, lapatoltam, foldet dongoltem, kozben meg megfogant a mi kis picurkankKép Erdekes az elet, nem? De o annyira tudta, hogy mikor kell jonnie! Tokeletesen idozitett, igy kesz lesz a haz, bekoltozunk es talan sikerul is valamennyire bertendezkednunk, mire o megerkezikKép
~Kepzeljetek, ma majdnem elbogtem magam a kocsiban, mert elkezdett oltari nagyokat mozogni en mondtam a paromnak, o odarakta a kezet es neki is jo nagyokat mozgott en meg majdnem elbogtem magam, ugy meghatodtamKép Ezek a franya hormonok mikre kepesek, nem?Kép

Aniko
Draga Legkedvesebb PocaktarsamKép Ne legyel banatos!!! Jon a joido, sut a napocska, ha rossz kedvvel ebredsz, akkor szaladj el egy fagyiertKép Remelem kilabalsz ebbol a depibol hamar! Sok puszika nektek a picurkaddal!KépKépKép

Bellana
Masik Legkedvesebb Pocaktarsam, nem lattad, hogy irtam? Kép Te kis figyelmetlenKép De nem csodalom, hogy az vagy, amikor ennyi horror tortenik veletek allandoan azon a hulye jatszoterenKép Kitartas! Remelem jol vagytok es kiheverted a lelkiismeretfurdalast isKép Nektek is sok puszikaKép

Bori hova tuntel???Remelem minden ok!

Mindenkitol bocs, akinek esetleg figyelmetlensegemben nem valaszoltam, de mindenkit nagyon puszilok es vigyazzatok nagyon magatokra!

Mar regen irtam, ugyhogy:
Mindenkinek jo pocakosodastKépKépKép

SziasztokKép

Orsi
28+5

Ui:
Aniko!!! Lassan 29? Hihetetlenul gyorsan megy az ido, nem? PuszikaKép

avocado

Sziasztok,
Beestem ide a gép elé, Dani alszik, apuci focimeccs-nézőben haverokkal, sőt anyukám is a közelben van: apu lakásában hajtja épp álomra a fejét, a mai kb. 4 órás vasalás után. De mindent megcsináltunk, minden tiszta és steril, Karcsi ma befejezte az utolsó fúrásokat, egyebeket a gyerekszobában, szóval hamarosan lesz kép is bébibirodalomról.

Mucska!!!!
Tiszta libabőr lettem, aztán könnybe lábadt a szemem, aztán vihorászni kezdtem, aztán gyorsan felírtam az adatokat a táblázatomba.
Az első kisbabánk!!!!
A hírmondóknak ezer köszönet, kéretik átadni ölelő csókjaimat, jézusom, mi lesz, ha olyan kismamáról olvasok majd hasonló hírt, akit van szerencsém személyesen is ismerni?!

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Még egy utolsó bejelentkezés mára!

Hát igen, lassan, de biztosan mindannyian sorra kerülünk! Bár most Mucska egy picit beelőzött néhányotokat, de ez nem baj! Senki nem fogja megúszni! Pedig én a szülés részét szeretném!!!

Zsuzsa!

Rég akartam már kérdezni, hogy a málnalevél teát miért kell elkezdeni a 36. héttől? Én úgy tudtam, hogy az előbbre hozza a szülést (mindamellett, hogy segíti az izmok megfelelő működését!) Vagy rosszul tudom?
A másik meg a magnézium! Ha a vádligörcsök miatt kell szednem, akkor is abba kéne már hagyni? Bár én nem a magneB6-ot szedem, hanem egy Ca-Mg komplexet.
Ha nem gond, akkor elküldöd majd nekem is a talis képeket? Előre is köszi!

Zita!

Ne félj, nem rohanok el, megvárom az emiled! Írd csak nyugodtan! Jó sokat! Kép

És most megpróbálom feltenni a beígért képeket, persze nem egyedül!
Nos:

Kép
Kép
Kép
marcsababa

Ezek pedi szombaton készültek. Az elsőn a barátainkkal vagyunk láthatóak (gondolom, mindenki rájön, hogy nem én vagyok menyasszonyi ruhában). Kép
Zsuzsa!
Ez az a felső, amit a múltkor varrattam és ígértem róla képet! Most megérkezett! Kép

Kép

És íme jómagam a frissen varratott kismama kosztümömben még szombat reggel otthon!
(Igen, az ott a kép sarkában az előző napi szemét! De levittük! Még aznap! Kép )

Kép

És mostmár tényleg elköszönök mára!

Jó éjt mindenkinek!

Mariann
marcsababa

Ja,még egy pillanat!

Zsuzsa!
Igazad van! Nemrég kitöröltem az e-mail címem, mert megváltozott, de az újat elfelejtettem beírni! Bocsánat!
Most megtettem, egyébként: mariann@lenkehegyi.hu
Köszi!

Jó éjt!
Mariann
marcsababa

Most folytatnám...

Nanda,
Hát téged is gyötör ez a combtő-dolog? Nekem is kellene kísérő: hogy 2 órai üldögélés-álldogálás után hazatámogasson (kb.100 méter), mert annyira fájnak már a lábaim.
Remélem, a szoptatással nem lesz gondod Maximnál, és már "okosabban" fogod venni a dolgot, ha nem sikerül úgy, ahogy a nagykönyvek előírják. ( majd jössz ide hozzánk gyakran, és teljesen kikúrálunk mindenféle bajból, oké?) A mellbimbós fájdalmak, mellgyulladások számomra nem ismerősek, legfeljebb annyi, hogy már a kórházba bevittem az Avent-védőket, és azzal próbáltam szoptatni, amíg Dani meg nem tanulta a helyes technikát, ill. amíg a mellbimbóm hozzá nem szokott az újfajta terheléshez. Soha nem kellett semmiféle krémet használnom, szerencsére.

Linda,
Jesszusom, máris elhódítottam volna a topik Leggrafománabb Tagja címet?! Vissza kellene fogjam magam, de azt hogy kell?!
Holnapra nagyon sok sikert kívánok! Meg most már jó időt is a géphez!!! Ezt magunknak is kívánom, persze...
Csúszdás baleset - na, szerencsére nem lett igazi baleset!
Klassz, hogy a dokinál minden rendben volt! Remélem, az én szájam is zárva van odalent! Néha (na jó, egyre gyakrabban) annyira hasogat, húz, hogy azt hiszem, most nyildogál.

Swen,
Igen, Dani apával lesz itthon, Két Férfi, gondolhatod. Tudod, novemberben is lehúztak már együtt egy hetet anya nélkül, amikor kórházban voltam. Minden simán ment akkor is, most sem félek.
Mikorra tervezek szülni? Háááát, 10-15 között meglesz a bébi, szerintem. (bár épp Zsuzsának meséltem a találkozón, hogy valamiért egyik nap a 8-a kezdett a fejemben mocorogni, de az még túl korai lenne.)
Kisebesedő mellel kapcsolatban írtam Nandának. Érdemes jó minőségű bimbóvédőt venni, már a kórházi időszakra is.
Babaruhás tapasztalat: Dani 59 cm-esen érkezett, és bizony min. 3-4 hétig még hordta simán az 56-ost. A kórházba persze 62-est hozattam be, de az nagggyon nagy volt rajta. (hozzá kell tennem, gyártótól is függ a számozás...)

Zita,
Hasonlóan indulhatott a szülésünk, nekem közepes mértékben folydogált a vizem, és szinte teljesen zárva voltam. De a zselé (?) segített.
Miért nem tudott volna megszületni a kislány rendesen?
Egyébként gyönyörű neve van, manapság nem is hallottam Csillákról! Az én környezetemben legalábbis nincs senki.
Csatlakozom Lindához: tényleg nagyon jó szoptatási tanácsadó vagy. Remélem, majd tudsz segíteni a "rászorulóknak" a tanácsaiddal, a rengeteg ismereteddel!

Zsuzsa,
Ezt a feketebárány szót ne mondd ki többet az adott témában, kérlek!!! Ne bélyegezd meg magad. Szerintem csodás anyja vagy Zsófinak, és az leszel Edinának is - akárhogy is alakuljon a szoptatásod. És ahogy a tájékozottságodat ismerem baba- és hasonló ügyekben, tuttira többet tudsz 100 védőnőnél is szopi-ügyben. És ha ennek ellenére sem megy!
Edina jó kis méretekkel fog világra jönni. Én pénteken CTG-zem, talán meg is nézi a belsőmet a doki. Csak ne legyen gond a keményedések miatt, Szöszi kapcsán most kicsit megint megijedtem. Még nem akarom itthagyni a fiúkat!

Szöszi,
Izgulok érted!!! Vigyázz magadra. Örülök, hogy a babád jól van odabent, és lesz szíves még maradni is odabent néhány hétig.

Süncsi,
Gyönyörű vagy a képen! Nekem is rögtön szemet szúrt a kiságyatok, én még sosem láttam ilyet, mekkora az átmérője most?
Irigyled tőlünk az adatokat: na, nekem CSAK a vérképemről vannak adataim, én meg azokat szoktam irigyelni, akik a méhszáj, meg méhnyak meg ilyesféle méretekről írnak, nálunk ugyanis nincs ilyesmi. Sőt, kétszer kukkantott belém a doki: terhesség megállapításánál, aztán március első napjaiban. Nem zargat ilyesmivel.

Orsi,
továbbra is vigyázz magadra, ne vidd túlzásba a pakolást! Kicsi munka - kicsi pihi. Már nagyon várom a fotókat a kégliről!!!

Jerry,
Angliából rendelted az ágyat, vagy ismerősök küldték?
Mikor csinálsz legközelebb muszakát...? Merre is laksz?

Lino,
Jót nevettem az álmodon!
Partra vetett HAL?! Én partra vetett terhes bálnának szoktam magam nevezni. Gondolom, te is hasonlóan érzel.
Kösz az amwayes infót, most már csak ajánlj valakit, aki tud ilyet szerezni nekem. És tényleg, ha előtte kimosom, és csak utána fújok, majd újra mosok, az tök hatástalan?!

Ildikó,
Te is Franklinnal alszol?!
Úgy küldenék neked egy kis szabadidőt, nekem hála istennek, annyi van! De akkora család mellett?! Kitartás, talán szülés után jobban kímélnek majd a családtagok. Férjed el tud menni majd egy kis szabira?

Anikó,
Mi billentett ki az egyensúlyból? Történt valami vagy csak simán a hormonok, a másállapot? Máris küldök egy zsák lilahagymát!!! Édesek lehettek a srácaid az engesztelő rajzzal. Pihenj sokat, és gyere azért minél többet ide, majd felvidítunk valahogy!

Panó,
Nagyon sok erőt és kitartást, meg zökkenőmentes-gyors munkát kívánok nektek. Tudod: kicsi munka -kicsi pihi.
Mikor is mehetünk cseresznyézni? Nem kaptam ma a piacon!
A jó alvásokért irigyellek!
Taksonyban Duna-közelben vagytok?

Most aztán elég legyen belőlem.
Néhány anyóca nagyon eltűnte magát!!!
Valiról mi hír?
Kinga,Nixi,Kakukk már jó régen nem volt, igaz?

Jó éjt, már szédülök is az ágyba.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

jó estét, Mariann,
te is még itt...?

Gyönyörű kismama vagy, és nagyon szép a ruhád. Mindkettő csini.
Te is Bergon?! Én is.
Biztos, hogy levittétek már azt a szemetet?
Jó éjt neked.
Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Mucska: gratulálok a nem is pici kislányhoz, gyönyörű lehet!!! Sok-sok tejcit és örömet kívánok!!!Kép

Swenson: nagyon jókat írtál a férjjel való bánásmódról a szülés utáni időszakban. Én kicsit túlzottan ráhangolódtam a lányomra és a férjem is iszonyú sokat dolgozott, így voltak problémáink, de szerencsére egy ismerősöm felébresztett a kismama rózsaszínfelhőjéből és ügyesen elkezdtem összehangolni a dolgokat. Bár fizikailag sokáig képtelenség 2 emberre figyelni, akkor a baba az úr, de amint lehet, rögtön figyelmesebbnek kell lenni apával. Kép Szerintem is akkor nem sebesedik ki a mellbimbó, ha megfelelő helyzetben szoptatod a babát. Akkor fájdalmas és sebes a szopi, ha rosszul tartjuk a babát és így nem tud jól szívni. Nekem, ha picit megharapta Dorka a mellbimbómat mindig levegőztettem a mellemet és anyatejet hagytam száradni rajta. Fontos szerintem, hogy minden szopi után szépen mossuk meg a melleket, akkor nem lesz semmi fertőzés, gomba!!! A LLL-ligától (http://www.lll.hu/main.shtml)lehet sok tanácsot kérni, sok tanácsadójuk van, őket lehet telefonon hívni, de pl. én a Máv-kórház csecsemőseitől kértem anno tanácsot, mikor Dorka sztrájkolt egy picit. A legfontosabb, hogy az anyai ösztöneidre hallgass ! Kép

Bori: Maltofert neked a dokid írt fel, vagy ezt lehet fakultatív szedni? Érdemes? Dr. Leo cipőt, ha doki írja fel, akkor sokkal olcsóbb, mi nagyon szeretjük.

Kisdió: helyesen veszed be a homeópátiás szert? fél órával előtte és utána nem szabad enni/inni semmit, plusz kerülni kell a kávét, mentolos dolgokat stb. Nekem torokfájásra nagyon jól bevált a kakukkfüves tea, méz, infralámpa, tormás kenyés, lilahagyma, ha bírja a gyomrod és a sima pirítós.

Zita: Swensonnak már írtam, hogy igazatok van az apuka elhanyagolásával kapcsolatban, hogy figyelni kell, de tényleg a elején friss anyukaként én pl. fizikailag a gyereken kivűl senkire sem tudtam figyelni, ezt is meg kell tanulni helyesen kezelni.

Padlizsánkrém: én majonézt is teszek bele és sütőben simán fél óra alatt megsütöm.

Szöszi: nagyon-nagyon drukkolok Nektek!!! KépKépKép

Bellana: szopival kapcsolatban én azt utáltam, hogy megszóltak, mert sokáig szoptattam a lányomat, volt, aki azt mondta, hogy így szenvedélybeteg gyereket nevelek.... Kép

Dorka ma sokkal aranyosabban viselkedett, ma nagylány akart lenni, többször használta a bilit és kettesben zuhanyoztunk, így gyorsabb a fürdetés és nekem is könnyebb! Kép
Nálunk is felettünk a szomszédban felújítás van, borzasztó fúrás-faragás, Dorka fél tőle, mi meg megőrülünk, állandóan menekülünk el otthonról. Kép

Üdv: Zsuzsi

Mindenkinek pihentető éjszakát!!!
zsu26

Sziasztok!

Mucska: nagyon sok szeretettel gratulálok Anna babához! Kívánok sok tejcit és minél gyorsabb felépülést a császárból! Aztán várunk vissza!

Kisdió: vigyázz magadra! Nem hangzik túl jól ez a nem evés! Amúgy anyósék is megpróbálták lebeszélni férjemet még az első gyerek előtt, hogy bejöjjön a szülésre, merthogy szerintük gusztustalan. Hülyék. A másodiknál azzal próbálkoztak, hogy most már minek, úgyis látott már olyat. Most már nem is próbálkoznak, tudják, hogy úgyis együtt szülünk. Ja, és szülésszám előrehaladtával egyre több mindent mer nézni szülés közben Kép Mondjuk amikor nekem mondták, hogy itt egy tükör, nézhetem ahogy kibújik a feje, na azt nem vállaltam.

Zsuzsa: Jó nagy lesz Edina, ha így folytatja!!! Örülök, hogy minden rendben van vele. Ablakaitok kész lettek? Mikor lesz már eredmény az oviban? Ma egyébként egész jól aludtam, csak egyszer ébredtem fél négykor. Igaz utána 5-kor véglegesen. Feketebárány Kép Tudod, hogy nem ettől függ!!! Aki meg azt mondja, hogy attól kevésbé vagy jó anya, az hülye!!!

Swen: én most Gömböcnek csak hazahozós ruhát vettem, mert minden másunk van. Abból azért szerintem vehetsz akár 56-t is, de ha nagyon bevásárolsz, akkor inkább 62-seket vegyél. Lilivel sebesedett a cicim, de elég hamar rendbejött, Nórával meg egyáltalán nem. A Garmastan nagyon jó volt rá, én mondjuk már csak akkor kentem, amikor sebes volt, megelőzésnek nem. Hogy miért hordom túl? Csak úgy gondolom. Egyrészt egy héttel fiatalabb ám ez a baba a pocakomban, mint ahogy a dokik számolják, másrészt, ha így készülök, akkor nem stresszelem magamat majd, hogy elmúlt már kiírás Kép Lili ma van utoljára oviban, úgyhogy holnaptól már nemcsak egy két és fél éves, hanem egy négy éves is „segít” itthon mindenben Kép

Ildikó: ez a terhesség sokkal inkább kimerít mint az előző kettő, de valószínű azért is, mert hiába voltam vacakul az elsővel, ott tudtam pihenni amennyit akartam, másodikkal nagyon nem is voltam vacakul, most meg csak lóg rajtam két kismanó, akiknek nem mondhatom mindig azt, hogy most nem mert anya nincs jól. Szóval bízom benne, hogy könnyebb lesz, ha megszületik! Kitartás neked is, meg jobb kedvet!!!!!

Anikó: fel a fejjel!!!

Süncsi: tervezgetem én persze! Ez a hét nagyon nem jó Kép Apa most két napi vidéken, jó messze, így pláne nem jó! Pénteken megyek NST-re, dokihoz csak jövőhéten.

Gyerekesek: ti mind mentek gyereknapozni? Én úgy utálom a tömeget Kép

Orsi: grat az ügyesen vizsgázó gyerkőcökhöz!

Mariann: nagyon jók a képek! Vádligörcsre nem magnézium, hanem kálcium kell!

Bori: ha csak mosás után fújtam be a ruhát, nem igazán hozta már ki! Egyébként férjem egyik munkatársa szokta hozni, majd megkérdezem tőle! Kíváncsi vagyok a gyerekszobára!!!

Zsuzsi: felújítás Kép
Szilvi
lino

Jo reggeltKép!

MINDENKINEK koszonom a drukkolast es a szurkolast,ramgondolast, nagyon jol esik!!!

Ma ejjel nagyon jol aludtam, szedem a bogyokat, talan mintha kevesebbet kemenyednek. Delutan eldontom, hogy bevonulok-e holnap reggel par deci ingyen infuziora.Kép

A legizgibb dolgot nem is mondtam meg nektek...a dokim junius vegen 5 napra elutazik, ugyhogy en bennt kell tartsama gyereket juliusig mindenkepp.Megigertem, hogy megvarom!Kép

Nem tudok mindenkinek kulon valaszolni, rengeteget irtatok, de olvasom mi tortenik. A tipp-mix akkor keszult, mielott BoriKép bemondta az utso mensi idopontjat ezzel beelozve, ezert nem mervado, de MucskatKép igy is eltalaltam. A szerint most Zsuzsa es Suncsi kovetkezne (Lino tulhordta Lilit), de lehet, hogy Bori.Nem tudom...

Legyen szep, kemenyedesmentes napotok!(Hallod, Aniko?Kép)

szoszi 32+4
szoszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?