A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Megint csak magunkról :oops:

Zsozsi most jobban viseli, kapja az orrspray-t, az antibigyót. Szerdán kontroll.
Sajnos ez alkati adottság is. Az orrmandulák elzárják a járatokat (már pici fertőzéstől is bedagadnak), és a fülében telítődik a genny. Ezért kell majd kivenni az orrmandulát, hogy a trutyi hátra, a garat felé tudjon ürülni. Apájának fáj a torka, gondolom most ez ezért van.
A gyógyszerbeadás kész rémálom. Olyan ereje van, és úgy tiltakozik... De muszáj beadni.

Csak az a baj, hogy az orrmandula olyan, mint a gyík farka, visszanő/het. Minél kisebb, erre annál nagyobb az esély. Azért húzom műtétet.

A másik, hogy Gegi éjjel 4x kelt, ebből 3 szopi volt. :shock:
Jó lenne valahogy elérni, hogy megint átaludja az éjszakákat, ugyanis pénteken ereszd el a hajam buliba készülünk Apával. De nem csak emiatt, hanem szeretném már kialudni magam. :oops: Én önző dög! :)

Mennem kell, egyik nyöszizik, a másiknak kakaó kell.

Ja, és Zsozsi elkezdte a "mindenre felmászom" korszakot.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ágica! Hú, így átázik a pelenkája? Szeli is iszik 2 litert szerintem simán, vagy talán többet is naponta, de éjjel nem sokat pisil, Pampers amúgy is jól bírja, nálunk bevált. Esetleg próbálj ki másik pelust, hátha csak az a baj!
Tényleg nejlon lepedő nem is rossz ötlet! 8)

Panndi! Helyes, jól teszed, ha jól eszik, no para! :)

A hétvége nagyon sűrű lesz, jól meg kell szerveznem. Pénteken ballagás, utána családi vacsora egy vendéglőben. Péntek délután-este baba- és pasimentes csajbulit tartok ;), vasárnap meg az unokatesók jönnek már délelőtt szülinapozni! :shock:
Ja, és még szombat délelőtt jó lenne eljutni úszásra... :roll:
Persze készülök szombaton pizzával, vasárnap ebéddel, meg tortát is szeretnék sütni... nem vagyok ám normális! ;)
Bár Anyu segíteni fog, pénteken ittalszik, hogy ne kelljen hazarohannunk a vacsiról, szombaton meg Szeli alszik nála, vasárnap reggel jönnek is haza! :)
Hát kíváncsi vagyok, ebből mit tudok megvalósítani... :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Heni! Guszta! :)

Mesi! Igen, nekem is visszanőtt az orrmandulám... :roll:
Nekem elég hamar kivették őket, az orrmandulámat 2 éves koromban, a garatmandulát meg 3 évesen, de utána is volt fül- és arcüreggyulladásom... :? Emiatt kellett az úszást is abbahagynom, valahogy nagycsoportos lehettem akkor... :( De majd megkérdezem Anyut, hogy is volt pontosan!
És ha adnál neki valami immunerősítőt, hogy ne betegedjen ilyen hamar meg a füle? Csak egy ötlet, hátha segít! :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

A csajbuli szombaton lesz... elírtam...

Kép

Kép
regcsiken14

Emese szegény kis Zsozsi! Nekünk annó nem ajánlotta a doki, hogy kiszedjék a mandulánkat, mert hogy madula szüri ki a bacikat :shock: és megvéd nagyobb betegségektől. Na nem tudom, nagyobb bajunk soha nem volt, csak mandulagyuszik. Apának nincsen, neki állandóan fáj a torka :shock: passz
No de anyukád majd biztosan tudja, hogy mikor érdemes elvégeztetni a műtétet, elvégre ő a szakember!

Regi szerintem simán megvalósitasz mindent!Ügyes csajszi vagy :wink:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Sense, Panndi, Rugó nyolc hónapos korára duplázta meg a súlyát :roll:
Azt hiszem, ha nekem a második gyermek lenne olyan kis gyarapodó-fajta, akkor én meg azon csodálkoznék :wink:

Panndi - 3.50 :shock: :shock: :shock:

Ágica, ezt a beszéd dolgot maximálisan megértem... Mindenki ezzel nyaggat, és példálóznak a hihetetlenül ügyesen beszélő idősebb-fiatalabb babákkal. De hát nem húzhatom ki belőle csípőfogóval :roll:

Gica, majd rakhatsz fel képeket is :wink:

Zsozsinak jobbulást!!!!

Regina, Te aztán tudsz programokat zsúfolni :shock:
Nekünk egy meggyszedés néz ki egyelőre :? Úgy látom, megérett. Sok van, elég szépek is. A fene essen bele, megint lesz vagy 16 ládával :roll:

Pelenka - írták mások is, de szerintem is érdemes kipróbálni más márkát.

Ágy- mikor R. még kiságyban aludt, akkor mi úgy csináltuk anno, hogy két vékony szivacs közé tettük a nejlonlepedőt vagy mit, így nem közvetlenül a feje alatt volt. Ha összepisilte magát (vagy mást csinált), csak fordítottunk egyet a szivacsokon, és alulra került a nedves.

Rólunk:

R. hétkor és jókedvűen ébredt :shock: Megjegyzem, fél 12-kor aludt el tegnap :shock: De most szerencsére fél 11kor kidőlt.

Ja, kipróbálta az epilátort. Ott felejtettem a szoba közepén. Odaült, felhúzta a naciját a lábán, elkezdte húzogatni. Aztán bekapcsolta... Na, ekkor vettem észre a dolgot.
Meglepődött és elfutott :roll:

Ma megyünk még postára is, beadom a pályázati csomagomat :roll:

Gábor csak éjszaka jön haza, így ma egyedül nyomulok végig. Egy éve halt meg a nagyapja, és munka után hazautazik, hogy este a miséjére hazaérjen. Sajna csak nagyon későn jön haza.

De a pénztárcáját itthon hagyta :roll:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Hali

Szájpenész..ako rjó..ezt használjuk és a ledörzsölős módszerrel..julgat..onnan gondolom h kisebb szine alig látszik..és nem visít ikor dörzsölöm..azt javasolták hogy egy ki ( 2 hétig) normaflort adjak neki.

a kakiján látom mikor ürül..akkor vlágos drapp szinű kakikja van. :(

Éjjel 1 kor kelt...em igazán tudtam mi lehet..áthoztam közénk hátha megnyugszik..erre azt mondja: tjcsi, tejcsi..na itt kezdődtek a baok..sokáig tartott mire megértette h nincs, az estit már megitta, a reggeli még nincs kész.. :( sikrült megbeszélni ...2 kor elaludt.

:-(

Ma vettünk fogkefét neki, főztünk, és ágynemüt cseréltünk..és kigőzöltem a matracokat ( a poratkák ellen ) és Emma minden szörme álltát amit nem merek, nem lehet mosogépbe rakni...

imádoma gőztisztítót...ja és Emma is eléggé megbarátkozott vele....most avna mindentől félek korszak.. :(

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Most csak ez.
http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_ ... r_embedded

Cica nyűgös, nem hagy.
Majd este leírom a tegnapot mag a mai napot

Anitja te jutottál eszembe a dal kapcsán

KépKép
Kép Kép
l.móni

Napsugarast :)

Köszönöm mindenkinek a köszöntést :) kedvesek vagytok :)

Mesi!
bakker :( szegény Zsófi :( s az esély h. kevesebbet legyen begyulladva a füle mennyi?
ereszd ela buli nagyon rádférne már... :)

Regi!
ej Te is csajosbulit szervezel :) most fogtok előszülinapozni?
nem is írtam :) Szeli nagyon csini volta pooncsós képeken :) S Öcsém is megállapította gyönyörű a kiscsajod :) már 2en rajongunk érte(is) öccsel :) :)

Kaqk!
édes lesz Emma a képen :) s teszveszen milyen álnéven vagy fent?
szájpenészre homeos bogyó a Borax 15 h :) ezt is adagoljad neki pluszba :)

Vindo!
képek odaát :) ehhez is érteni kell h. ilyen képeket csináljon vki :) nem :)

Panndi!
szerintem mi egy légvonalban lakhatunk és egy olyan sáv alatt ami garantálja h. gyermekünk nehogy túl sokáig aludjon reggel :)
tejmentes életednek meg lett a hatása?

Hízás:
Bálint majd1 évesen duplázta meg a születési súlyát :) bezzeg Míra :) Ő mint egy michelin baba olyan volt :) most meg... mint egy hurkapálcika :) s B. kb. 2,5 hónapja volt 11,5 kg :) mondjuk ha sokat viszem a karomon akkor kicsit nehéz :) Míra 1 évesen volt majd 11 kiló ... szóval Panndi ne aggódj már :) lehet Fruzsi olyan kis vékony lesz,mint Te vagy :) nyugodt jókedvű baba,pisis kakis pelussal ne parázzz :)

Törpök:
nekünk hiányzik: Sziamiáu és Ügyi :)

csserélni valónk ami van(de az megbízásból és nem tudom mi kell helyette): Palacsintasütős,Nótata,és Nótatörp :) ha tudom ezek helyett mi kell akkor leírom :)

Tegnap itt volt Álmibébi,míg hugi elment vizsgázni :)
ez a gyerek hű anevéhez :) végig aludt,miután jóllakott és anyja elment :)
a legjobb az volt mikor tisztába kellett raknom :) egyszerűen alig hittem el h. állabndóan lepisili az anyját :) majdnem engem is sikerült :)
Ma meg megjártuk Pöstöt,kifizettem a takaróimat amit apuéktól kapok szülinapomra :) találkoztunk unokanővéremmel a westendbe,kicsit dumáltunk :)

sikerült megint teljesen elfáradnom :) de B. az úgy kidőlt h. csak na :)

KépKép
viranka

Móni!
nekem kicsit fura ez a dal :) érdekes :) a doki amúgy Szt.Imrés és teljes mértékben a term. szülést pártolja :) volt szerencsém még anno M.mel való pocakosságom idején relaxációs "órájára" elmennem :)

Ágica!
beszél halandzsául :) jófej Peti :) ne hagyd magad kiakasztani... :)

KépKép
viranka

+egy Míra beszólása Apjának vasárnap reggel 9kor :)
"Apa! keljél már fel,mert maghártyagyulladásod lesz" :lol: :lol: :roll:

kiderült előző nap arrl beszélgettek Papával,h. az idősek ha sokat fekszenek akkor lesznek felfekvési sebeik(dekubitisz) és tüdőgyulladásuk. Édes lányom meg kombinált :) :)
úgy röhögtünk Ő meg mondogattah. tényleg vigyázni kell nehogy maghártyagyulladást kapjon az Apja :)

KépKép
viranka

Viranka: ezek a Míra beszólások....:-)
köszi a homeos tippet!

KépKép
kaqk
Debrecen

viranka: azért én nem vagyok vékony :? Na de szereztem mérleget, majd megírom a fejleményeket :) Amúgy a korai kelés elé gáz :( Amikor semmi tejterméket nem ettem, nem fájt Fruzsi hasa, most pár napig ettem mindent, fájt a hasa, most kipróbáljuk, amit a doki néni javasolt, hogy tejet, tejszínt és tejfölt nem eszem, majd meglátjuk :roll:
Vendég

Helló, Lányok!
Gyorsan jövök... először is mindenkit Isten éltessen, aki szüli- és névnapos (volt)!
Verus, legközelebbi ünnepeltként virtuális fülrángatást eszközölnék!

Kispocc: drága, remélem, a pocifájást hamar elmulasztjátok!
Infacol? Leírom, mi volt nálunk: nekünk SEMMI nem hatott Ádi esetében, kivéve az orvos felírta papaverines oldatot. Ezt volt, aki nem tartott jó ötletnek, amihez joga van, én meg azt nem tartottam jónak, ha a gyerek 3 hónapon keresztül napi 16 órában sír a hasfájástól. Így is sírt szegény még eleget tőle. A Gripe Watert viszont nem itta meg, ha már adható neki, esetleg próbáljátok ki. Panndiéknál, azt hiszem, bevált.

Mesi: sajnálom Zsozsimozsit nagyon :-( Anyukád és a dokitok mit tanácsol, az operációt? Szorítok értetek!
És úgy örülök, hogy végetért (kop-kop-kop) az anyagyerés időszak, kívánom, maradjon is így. Megszenvedted rendesen.

Panndi: tündér a két lány, nemsokára simán összekeverjük őket, annyira hasonlítanak :-)
Hízás (Panndi, Sense): én könnyen beszélek (meg mégsem: Ádi meg fél és egyéves kora között nem hízott szinte semmit), de a mérlegellenes, szoptatáspárti emberkék mindit azt mondják, ha nyugodt a baba, van elég kakis-pisis pelus, gyakran van mellen, akkor tuti rendben gyarapszik, mégha nem is tűnik soknak az a gyarapodás.

Vindo: remélem, eléred a telefonon a nyelvvizsgáztatókat... jellemző, hogy milyen helyeken nem szokás felvenni a telefont...
Sajnos nem tudom, hogy van a bnőm férje, mert zavarni nem akarom még őket, pár napot mondtak az orvosok, hogy aszerint minden eldől (és várni akarok néhány napot, hogy többet tudjon mondani). De magától lélegzik, ami jó. Jaj, annyira sajnálom őket :-(
Remélem, nem baj, h ide írom: nagyon szép voltál az avatáson, Rugó arcát ismerve azonnal felismertelek volna :-) Nem olyan rossz az a zöld talár, nekünk még az sem volt, amit bánok, mert legalább valami ilyesmi lehetett volna, ha már harrypotteresen botot kellett dörzsölgetni (eskütétel valami jogarfélén)... de tényleg, Amerikában már a high school utáni avatón is klepetus jár, nálunk a doktorin sem... így mindenki felvett valami "alkalmit", amit ugye sokan igen sajátosan értelmeztek...

Ágica: anyós megjegyzésein csak jót mosolyogni (lehetőleg az anyós arcába)! Kb. annyit érnek, mint a légy***... :-)

Heni: nagyon komolyak a fiatalemberek a fényképeken! :-)

Anitja: kár, hogy a szeretett munkákat egy idő múlva ott kell hagyni... én is imádtam az első munkahelyemet, könyvtáros voltam, nagyon jó volt a csapat, de a pénz tragikusan kevés volt... lassanként mind otthagytuk.

Mesi, Regi: bulizunk, bulizunk? :-) Akkor mindent bele, nehogy azt halljam, hogy nem bírtátok a tempót! :-)

Kaqk: jobbulást a szájpenészre Emmának! A borax el fogja mulasztani, csak türelemjáték. A Normaflore tényleg sosem állt, bár én, ha nem súlyos a helyzet, sima joghurtot adok Ádinak, abban is van jó baci, igaz, sokkal szolidabb minőségben.

Viranka: Míra és a maghártya: LOL! :-)

Nálunk a helyzet: hasmenés éjszaka, szegény gyereket reggel találtuk úgy, mosolygott ránk vígan nyakig a kakiban. Aztán még 7-szer volt hasmenése ma. Gyanús, hogy fog, mert ha nem, de jó, csak épp másfél hete volt bélrendszeri nyavalyája (lehet, hogy Ádinak meg ez a gyengéje, mint Zsozsinak a fül)... remélem, semmi komoly, tényleg csak a foga...
Amúgy ki hogy áll a fogmosással? Ádi magától csak leeszi a fogkeféről a gyerekfogkrémet és szétrágja a fogkefét, ha én csinálom, akkor felér egy kínzással, mert a rágóit (azt a 4 darabot) nem hagyja ledörzsölni, de mást se nagyon...

Kép
Kép
irina

Megint csak röviden...

Zsozsival holnap megyünk kontrollra, jól viseli, remélem hat az antibigyó, és nem kell felszúrni.

Gegivel próbálkozom, hogy el tudjak menni a buliba. Ma - így 5 hónaposan - megtanult cumisüvegből inni. Először főztem teát, majd vettem alma-citromfű granulátumosat. Az éjfél körüli szopinál ezt vetem be, remélem beválik, mert akkor el tudok menni, és anyu tudná majd itatni.
Mondjuk ideje volt, hogy megtanuljon cumisüvegből inni, mert most nyáron kell a plusz folyadék a szopi mellé.

Ugye Gegi is majdnem akkora volt mint Bálint, és ő kb. 4 hónapos korára duplázta meg a születési súlyát. :lol:

Ja, házeladást sikeresen megfúrták rokonék. :evil: Emiatt kissé magam alatt vagyok, de csináljuk tovább.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Vindo nagy gratula! :D

Betegeknek jobbulást!

Mesi Zsozsinak is sok-sok gyógypuszi, neked pedig kitartást minden téren! :(

Magunkról: zűr zűr hátán.... :( Inkább a Zéti részét írom csak. Hét vége felé felrepedt fürcsi közben a kukacán a hártya. Kijött alóla rengeteg váladék. Nem gyulladásos, hanem a normális ami eddig nem tudott kijönni. Péntekre kipirosodott, nyűglődtünk vele. Védőnő mondta a Tetrán kenőcsöt rá, kenegettem...Tegnapra már köhögött is manó, gondoltam elviszem dokihoz alul felül nézze akkor meg. Hát jól megnézte. Felhúzta a bőrt teljesen, kipucolta, bekente. Zétus a lelkét kiordította. Doki szerint nagyon helyes, ilyen korban már ideje rendbetenni.
Jelen helyzet: 3x kenni kell. Manó ordít közben. A kukaca jó piros és duzzadt is. Ha pisilnie kell visít és kiabál hogy csípcsípcsíp.... :cry:

Volt valakinél hasonló? Van valami ötlet ami segít? Mikorra múlik ez el? Jövőhéten kell visszavinni ha nem alakul. Borzasztó....

Nincs elég baja, ma még jól el is esett és a száját+fél arcát bevágta az ajtóba. Felrepedt a szája sarka. :(

Nekem hét végére megjött, már múlik. Nem is bánom, mert ma megkaptuk a lakástörlesztőnkről az értesítést. Letelt a kamatkedvezmény. Csillagokat láttam tőle. Ha ezt tényleg így fogják vonni, pedig még csak kamatot törlesztünk, akkor jobb is ha megyek dolgozni.... :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

Nincs valami pozitív napunk, pedig le sem írtam micsoda kálvária volt ma a villanyunkkal. Leverte az automatánkat a fürdőszobatükör lámpája. Mire sikerült eljutni abba a helységbe ahol van a villanyóra..... :shock: :shock: :shock: Be volt zárva és senki nem tudta ki zárta be és hol a kulcs. Nem volt egyszerű történet. Építettő és kivitelező egymásra mutogatott, én meg rohangáltam mint pók a falon egyedül. Végre valaki aztán talált egy kulcsot amivel sikerült kinyitni. :x

Megyünk anyukámékhoz pénteken, már nagyon várom. Remélem Zétus javul addig. :(

Puszi mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

építettő=építtető :oops:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Halihó!

Csak gyorsan életjelet adok, aztán irány aludni. Most fejeztem be az anamnézis beírását. Még lesz vele dolgom, de az már gyorsabban halad talán. Szóval, megvagyunk, csak rengeteg a dolgom.
Bercó remekül, kínozza a szemfoga, már látszanak a pici hegyecskék. Szegény szenved a melegtől. Két napja alig eszik, csak cict kér.
Ma meg akkorát kakilt, hogy moshattam a motort, a szőnyeget is.

Sajnos nincs időm olvasni, így most csak ennyi.
Egy dolgot azért láttam ám!

Drága Viranka! Isten éltessen!!!!!
dmaggie

Jó reggelt :)

Én újra itt :roll: Úgy látszik nekem korán kelő gyerekek jutnak :?
Vendég

Grétinek boldog névnapot!
Vendég

Jó reggelt :D !

Próbálok gyors lenni, ne haragudjatok, ha nem tudok mindenkinek reagálni :oops: ...

Viranka, utólag is füleg érjen bokáig :D !

Grétinek nagyon boldog névnapot :D !! Móni, puszilgasd meg a nevünkben a csajszit :wink: !!!

Dr. Vindo, hatalmas gratula :D !

Mesi, nagyon sajnálom Zsozsit :( , remélem, hamar rendbejön. Ne haragudj, már napokkal ezelőtt írtál, csak nem tudtam még válaszolni: igen, nekem is egyre inkább úgy tűnik, hogy Panka ugyanazt csinálja, mint Zsófi, csak lightosabban. Ez már biztos, hogy nem a foga :? . Nappal "anya, gyere", "anya hol vagy????", ha kikerülök a látóteréből, már kiabál és követ. Este bealszik a cicin, ágyába beteszem (mint az utóbbi 20 hónapban mindig, amikor békésen aludt reggelig), de most 1-1 1/2 óra múlva visítva ébred, ha felveszem, csimpaszkodik, szorít, ölel, és mutogat a szomám felé, hogy oda :shock: . Ha odaviszem, az ágyamban 2 perc alatt megnyugszik és elalszik, már cici sem kell neki...Ha nem viszem- na azt ne tudjátok meg :( .
Már átrendeztem a szobáját-semmi...
Tegnap új taktikát választottam: nem engedtem, hogy szopin bealudjon, ébren raktam le :? . 35 percig visított szünet nélkül, és állt a kiságyban, próbált kimászni...Hát én ezt nem tudom megtenni vele, viszont nem akarom, hogy lassan 2 évesen szokjon be az ágyamba. Tegnap mégis engedtem, a fél órás üvöltés után. Elaludt apa helyén, betettem a kiságyba, és még ott alszik :roll: . 1,5 hét óta először...nem tudom mire vélni, de egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy bármire is szoktatgassam éjjel, és Bence nyugalmára is tekintettel kell lennem, főleg, amíg suli van :roll: .

Hátfájás sokkal jobb, de egy ponton még mindig fáj :? , de már csak bizonyos mozdulatoknál érzem. Masszírozni kell vmi kenőccsel, nyaki gerinc rendben, viszont az egyébként jó fej körzeti dokim majdnem leharapta a fejemet, hogy miért szoptatok még: azt mondta, semmi értelme, a tej már nem hasznos, ez csak szórakozás a babának, soha nem fog magától leszokni, láttak ők már 4 éves gyereket is stb. :evil: ...mosolyogtam 8) .

Miléna, nagyon sajnálom Zétit :( , meg a többit is...Most már jönnek a jó dolgok :roll: !!!!

Mesi, Regi, de jó Nektek :D !!! Mi szombaton ballagás utáni családi medencepartyra vagyunk hivatalosak 8) , remélem, az idő is kegyes lesz, mert a gyerekek biztosan nagyon élveznék :D .

Irina, reméljük, csak a foga Ádinak :roll: . Fogmosással én úgy állok, hogy néha megengedi, hogy elekontárkodjak, bár ez ritka, mert -mint mindent- ezt is ő akarja csinálni. Egyébként elég ügyes, leleste rólunk, a Bebe tv-ből :wink: , és elől, oldalt sikálja is :D . Remélem, nem lesz gond vele.
Én soha nem hittem a genetikailag rossz fogakban, úgy gondoltam, hogy megfelelő ápolás mellett ilyen nincs...És akkor megszületett Bence. Anyósnak, apának nagyon rossz fogai voltak (míg sajátok voltak...) Bencének amióta van foga, sikáltam, fluortablettát adtam neki, a 8 éves gyereknek most sem engedek cukrot, nyalókát, szénsavas üdítőt (csak évente 1-2x) stb., és még alig nőtt ki a rágója, már elkezdett szuvasodni :( . Most ott tartunk, hogy kb. 5 tejfogat meg kellett neki fúrni, mert fájt. De volt, amelyik foga már csak csonk volt...Most vált fogakat, nagyon alaposan ápolja, a suliban is mosnak fogat, fogváltó gyerekekenke való Elmexet használ, és egyenlőre szépek, de előre félek, mi lesz a maradandó fogaival :roll: . Már a két első fölső fogán látom, hogy míg az enyém 32 évesen még mindig recés, addig az övé már 2 év "használat" után mintha kopna :( . Nem az é fogaimat örökölte, és nagyon féltem :( ...

Viranka, vigyázzatok azzal a maghártyagyulladással :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!

Súly, mostmár marha jó súlyban van Panka, de sokáig ő is a minimumot súrolta, főleg ahhoz képest, hogy viszonylag nagy súllyal (3,95) született. A fél-, egyéves duplázás, triplázás nem ment neki 8) .

Na jól kifejtettem, és most muszály mennem...megpróbálok suli után kicsit visszaülni, de az is csak úgy lehetséges, ha Panka az ölemben ül :roll: ...
dettyk

Itt vagyok :? Hogy a fene essen bele... Rugó új rendszere, hét óra alvás éjszaka, nappal három. Hát, a régi jobb volt :roll: Zombulok, szerintem nappal lefekszem aludni 8)

Miléna, ajjaj. Szegény Zéti és szegény Ti. Rudi-ügyben én tanácstalan vagyok, a nem-húzgálósok táborát gyarapítom... Aztán lehet, úgy járunk majd, mint Zéti.

Dettyk, hát, ez bonyolult. Nem is tudom, mi lenne a jó megoldás.
Lehet, nálatok is lesz egy kritikus 2-3 hónap, és aztán javulni fog a helyzet.

Viranka, tudtam, hogy a fotót értékelni fogod :lol:

Maggie, hogyan sikerült a motort összekennie Bercónak? :shock: :D

Irina, a könyvtárról jut eszembe. Anya volt könyvtáros, és sokáig az szerettem volna lenni, de Bp-re nem akartam menni egyetemre. De az első nyári munkáim ott zajlottak, mikor öt évente leltároztak. Emlékszem, 1995-ben dobáltunk ki egy polcnyi partizánregényt, egy polcnyi termelési regényt meg a Marx-összesből is csak egy példány maradt. Hogy állsz a kresz-tesztekkel?

Emese, jó bulizást!!!!
Én már nem is emlékszem, mikor voltam utoljára. Csak itthon iszogatunk néha, de R.-t nem tudjuk kinek odaadni. Nagy bulik ezek :lol: :roll:

R. közben ideosont, és ellopta a reggeli joghurtomat, Gábort ébresztgeti vele - biztos örül neki, elvégre hajnalban feküdt le.

Pár hete volt, hogy reggel kérdezem Gábort, miután R. felkeltett szombaton minket olyan nyolc körül, hogy jól aludtál? Válasz: igen. De olyan kis kókadt volt, ezért megkérdeztem, hogy mikor feküdtél le? Válasz: Fél négy. De jól aludtam, csak még tudtam volna tovább :roll:

Mennem is kell, szép napot, V.

Kép
vindolanda

Dettyk! Most nagyon türelmesnek kell lenned! Dolgozza fel a nappal eseményeit, jár a kis agya, anyás, nem tud egyedül lenni. Nálunk minden borult, mert a jelszó: "szerető és engedékeny család"! Persze ne engedd a konnektorba nyúlni, de ha nálatok akar aludni, akkor engedd meg. Légy sokkal engedékenyebb, és türelmesebb, vedd fel, ha akarja.
Ne akard a kiságyban tartani ha nem akarja, ez neki most nagyon nehéz.
(Anyu a gyerekgyógyászat tankönyvében utánanézett, hogy van ilyen, dokinéni is mondta, hogy van ilyen "korszak).
Túl fogtok esni ezen ti is. Most sérülékenyebb a lelke, ezen az időszakon át kell őt segíteni.
Kitartás, tudom milyen ez.
Én MagneB6-ot szedtem...

Miléna! Én előző héten vittem Gegit a gyerekorvoshoz, mert nagyon csúnya volt a fütyije. Én voltam a hibás, jól meghúztam neki, mert már picike volt a luk.
Kamillával kellett lemosnom, és Sudocreme-vel bekennem. Pár nap alatt rendbe is jött.
Megkérdeztem, mikor jön helyre, vagy ezt fel kell tépni? Azt mondta, ez teljesen normális és jó, van egy kicsike luk, azon keresztül tud pisilni, a bőr huzogatást erőltetni nem szabad. Ha 1 évesen is ilyen, nem baj, sőt, ha 2-3 évesen is, az sem gond, ez után szokták a problémát véglegesen megoldani.

Gegi éjjel h2-kor kelt, és teát ivott! Bealudt az ölemben, és le tudtam tenni! :D :D :D
Úgy tervezem, hogy 2-ig majd hazaérjek, addig anyu tartja a frontot.
A buli az A38-as hajón lesz, már nagyon várom.

Remélem most sem lesz ilyen éjszakánk! :wink:

Fogmosás: Kérlelgetés Apával, lelkére hatás, nyugodt hangon üntyipüntyi, Zsozsi ellenáll, még jobban ellenáll, majd sír, ellenkezik kézzel lábbal, lefogás és megmosás, közben üvöltés. Bár tegnap már úgy látszott, kezd rájönni, hogy nincs értelme hisztizni, mert úgy is megmossuk a fogát. Apjának már hellyel-közzel hagyta megmosni.

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Dettyk! Bizony, a fogszuvasodás nem függ a fogmosástól. Sikálhatod, ha olyan a nyálad, ha olyan fogakat örököltél. (És nem a fogkrém számít, hanem a mosási technika).

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! A végleges megoldás az orrmandula-műtét. A gégésze szerint is, és anyu szerint is.

Kép
Kép
Kép
gremese

Grétinek boldog névnapot :)

mennem kell Míra Dumbót néz,már megsiratta,de most jön a másik pityergős rész :) mikor Dumbó és az egér berúgnak :) [/b]

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Mesi hajós buli 8) megesz az irigység! :oops: Örülök, hogy Zsozsi jobban van és remélhetőleg nem kell majd felszúrni.

Dettyk jaj kitartás! Szerintem nem szokik be az ágyatokba, ez csak átmeneti időszak lehet. Péterkének is van néha olyanja, hogy átjön éjszaka hozzánk, de ez már nagyon ritka. 3 napja volt legutóbb, de akkor tört át a 17. fog.

Vera drága boldog szülinapot utólag is:-)

Gréta cicának boldog névnapot!!!!

Fogmosás: reggel este van nálunk. Reggel közösen velem, látja hogy csinálom én, próbál utánozni, de leginkább a fogkrémet eszi meg ( Gabi tejfogkrém, gyümis)

Miléna fütyi ügy nálunk is volt, nekünk felhúzta a doktornéni a letapadt részt, Ftorokort krémet kaptunk a kis sebre, de sirt pisiléskor mindig, de 3-4 nap alatt rendbejött.

NAgyon oda kell ám figyelni a letapadásra, meg a golyók helyzetére is. Szegény kis szomszédom 7 éves és most vették csak neki észre, hogy nem szállnak le neki :shock: és ez ugye terméketlenséghez vezethet. Szegénykémnek műtét lesz, nagyon fél is.

Áron szerintem rengeteget szopik éjszaka, 3x 4x mikor milyenje van. Baba mama ágyat csináltam a kiságyából és oda húztam magam mellé teljesen, mert nem fértünk el, meg ugye félek, hogy leesik, ha kivülre kerül.

Heni
KépKép
heni81

Grétinek és Maggienek boldog névnapot! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Vindo! 16 láda... :shock: Az rengeteg!
(Mi elfelejtettünk meggyfát ültetni, épp a múlt héten eszméltünk fel erre... :lol: Majd ősszel! :))

LMóni! Érdekes volt a szülésdal! :roll: Vagy inkább elgondolkodtató... :)

maghártyagyulladás... :lol:

Apához jött egy motoros haver... közben meg mennénk vásárolni... :evil:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Köszöni szépen Gréti a köszöntéseket :lol: :lol:

Maggie boldog névnapot :lol:

Hétfőn cicusnak volt hasmenése a fogától. Az utolsó jön neki. Bármennyire figyeltem rá mégis kimarta a popóját de nagyon. Délután már pucin volt itthon és ha pisilnie kellett akkor sírt és mondta, hogy csípi, csípi :( Az éjszaka is elég nyűgösen telt na meg a kedd délelőtt is. Pelust nem adtam rá hisz úgy nehezebben gyógyul. Tegnap már annyira szenvedett itthon, hogy mondta menjünk ki. Mondtam neki, hogy akkor adok rá pelust meg ruhát és lehet kellemetlen lesz számára, de rám nézett. Mondta ki,ki adjad. Sétáltunk viszont szenvedett. El is esett, beütötte a száját. Vérzett, most meg van dagadva. Ráadásul tegnap este még elmentünk megvenni az ajándékét. (Kapott egy triciklit 8) :lol: ) Mire hazaértünk nagyon kész volt. Fürdés alvás. Elég nyugtalanul. Többször ébredt és hívott át engem magához. 6 után kicsivel felkelt, voltunk sétálni, vásárolni és most alszik :shock: csak dél körül szokott. Nem tudom mi van vele :roll:

:arrow: gyorsan összedobom az ebédet meg főzök kávét

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo és mit csináltok annyi meggyel, eltudjátok adni? Ahogyan mentünk Gödöllőre a hv, Őrbottyán, Veresegyház útmentén egy csomó helyen ültek kint a nénik bácsik a ház előtt és meggyet, cseresznyét árultak.

Regi még mindig beteg apátok, hogy nem dolgozik?

Viranka a kislányod egyébként nem semmi csajszi :shock: ezek a beszólások :D irjad ám!

Heni
KépKép
heni81

Szegény Gréti :(

Akkor nem csak P. esik, most is megbotlott a ház előtt és még a fejét is letette, de nincs maradandó nyom szerencsére, csak ugye a nagy sirás. Elég sokat esik :evil: Olyan kis ügyetlen még. De viszont a kanapé karfájára felállni és úgy elérni valamit azt nagyon tud!Na meg persze lépcsőzni :oops: 8)

Heni
KépKép
heni81

Móni!
Sajnálom szegényt. Remélem hamar rendbejön.

Heni!
Nálunk is nagy sláger a mászás. Eddig nem nagyon izgatta őket az asztal, most állandóan fel akarnak rá mászni.

Mesi! Regi!
Jó bulizást majd!

Vindolanda!
Gratulálok a doktorrá avatáshoz!
16 láda meggy? Készülhet a meggybor!!!! :)

Fogmosás: nálunk is elég macerás, nem nagyon szeretik, inkább rágcsálják a fogkefét.

Fütyi téma: nekünk azt mondta a doktornéni, h még nem gond, h nem lehet hátrahúzni, majd ha szobatiszta lesz, és nem változik a helyzte, megnézik az urulógusok, h minden rendben van-e.

Megyek főzőcskézni. Szép napot mindenkinek

Puszi
Gica

Kép
gica1

DRÁGA KICSI GRÉTACICÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!

MAGGIE ISTEN ÉLTESSEN NÉVNAPODON!!
kispocc

Maggie, boldog névnapot :D !!!

Hááát én majdnem elfelejtettem, hogy anyunak is ma van a névnapja :oops: ...

Túl egy nagy körúton, OTP, posta, biztosító, doki, vízdíjas. Alvás is csúszik, 11 helyett csak most bóbiskol...Majdnem végig cipeltette a fenekét, ne csodálkozzatok, ha a következő talira Popeye bal karral fogok menni :wink: .

Heni, Panka néha a saját lábában is elbukik, és ha nagyon fáradt, rögtön bőg, de már ő is mászik fel mindenre, és sokszor elintézi egy hoppával, ha leesik 8) .
Szerencsére komoly sérülés még nálunk sem volt :roll: .

L.Móni, szegény Gréti :( ...És mit szólt a triciklihez??

Áááá, nem alszik, anyázik :? ...Az előbb azt kiabálta, hogy "Légy, be", és tényleg bent volt egy r....dt légy, most pedig azt kiabálja "Anya, zokni :shock: !". Ezzel nem tudom, mit akar :roll: .
dettyk

Dettyk tricikli tetszik neki :)
Ha felébred azzal megyünk ki a játszóra, eddig csak itthon ült rajta.
Popeye :lol: :lol:
Nekem ezért jó a MeiTai, ma is azzal vittem cicust.
Tuti levette a zokniját :wink: :lol:

Gica fotók a 3 hét pihenésről?

Fogmosás reggel apával a fürdőben édesen mossa, este meg velem. Mondja utána, hogy sika-mika foga :D
azért a fogkrém elég gyorsan fogy 8)

Viranka Míra újabb beszólása :lol:
Fotó Álmi babáról?
Tuti csináltál :wink:

Heni cicánál akkor van nagy sírás ha tényleg baj van. Sokszor csak felpattan, odajön hozzám, mondja bibis, puszi. Megpuszilom és játszik tovább.

Már 2 órája alszik :roll: max 30 percre számítottam 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

A dalt nem azért tettem fel mert nekem olyan nagyon bejön. Számomra is kicsit furcsa. De amikor hallottam rögtön Anitja jutott eszembe. Ő Nolkát otthon szerette volna megszülni, természetes körülmények között ha jól emlékszem.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát, ilyenkor ellátjuk a rokonságot és a szomszédokat meggyel, mindenki lekvárt főz, szörpöt csinál...
Gábor meg bort, gondolom 8)

Dettyk, ez a legyes jó lehetett :lol:
Mi van a zoknival????

R. is esik-kel, ha elálmosodik.
Most nagyon kivan, így tévét néz.

Postán mi is voltunk, meg vettem 30 deka fornettit is 8)

Maggie, sok boldogságot!

Fogkefe: egy kis Gabi fogkrémmel mossa, a hatásfokát nem tudom, de örülök neki, hogy csinálja magának 8) A fogkrémet megeszi.

Gábornak rosszak a fogai, az enyém jók. Pl. még nincs húzva sem, és még soha nem is fájt. R. nem tudom, kiét örökölte. Ha az enyémet, az egyrészt jó, másrészt pedig mehet fogszabályozásra.

A felmászás nálunk kb. fél éve tart, az asztal épp lecsengett. Most a létra a menő :roll:

Móni, Gréta használja már a triciklit?
Szegényke.

Kép
vindolanda

Mászni cica is imád. Volt, hogy az asztalkájáról elkezdte megmászni a könyvespolcot 8) de a létra a sláger. A nagy asztal már nálunk sem menő :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Vindo remélem fogja. A játszótéren állandóan csillogó szemmel nézte őket, ha meg néha ráült valamelyikre nem akart leszállni :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Reggeli verda-használat képekben:

Kép Kép Kép Kép

Kép
vindolanda

Sziasztok

Gréta cicának és Magginek nagyon sok boldog névnapot!

Mesi: Jó bulizást! Nagyon rád fér hogy kicsit lazíts 8) Zsozsinak sok sok gyógypuszi.

Lmóni: Szegény Grétus jól megszenvedett megint ezzel a fogacskás hasmenéssel. :? De legalább az a vigasz hogy az utolsó jön neki :roll:

Viranka: Maghártyagyulladás :lol: Ennél nekem már csak a gyöngylány tetszik jobban :lol: :lol:

Dettyk: Popey :lol: Remélem hamar rendeződnek az éjszakáitok.

Petrát kértem az előbb kb 10 perce hogy feküdjön le az ágyába itt nyüszizett erre most oda nézek és már alszik :shock:
Totál szét vagyok akadva jöttünk hazafelé a bankból és az elkerített játszótér mellett haladtunk ahova szoktunk járni senki nem volt bent kivéve egy cigány hapsit aki bent sétáltatta a kutyáját aki épp a homokozóba végezte a dolgát :shock: Mire úgy voltam vele hogy rászólok addigra észre vett minket és kihúzott a játszóról pont egy anyuka is ott állt és neki is száján volt hogy odakiabál :evil: Na ide se engedem be Petrát többet homokozni ki tudja mióta hordja oda :evil: :evil:

Tegnap voltunk nézelődni egy autós árúházba mert Peti szeretne valami erősítőt de minek :roll na mindegy és kerestem egy eladót mert persze sehol senki nem jött oda hogy mit szeretnénk mondom neki ne haragudjon hogy megzavarom tudna segíteni? Erre őőőőő hol? Nem bírtam ki és hát mondom otthon már kész vagyok a takarítással de esetleg hátul az erősítőknél?? Jah jó megpróbálok :shock: :shock:

Kép

Kép
agica1126

Szabó Lőrinc:

LÓCI ÓRIÁS LESZ

Veszekedtem a kisfiammal,
mint törpével egy óriás:
- Lóci, ne kalapáld a bútort!
Lóci, hová mégy, mit csinálsz?
Jössz le rögtön a gázrezsóról?
Ide az ollót! Nem szabad!
Rettenetes, megint ledobtad
az erkélyről a mozsarat!

Hiába szidtam, fenyegettem,
nem is hederített reám;
lépcsőnek használta a könyves
polcokat egész délután,
a kaktusz bimbait lenyírta,
és felboncolta a babát.
Most nagyobb vagyok, mint te! - mondta
s az asztal tetejére állt.

Nem bírtam vele, tönkrenyúzott,
de azért tetszett a kicsi,
s végül, hogy megrakni ne kelljen,
leültem hozzá játszani.
Leguggoltam s az óriásból
negyedórára törpe lett.
(Mi lenne, gondoltam, ha mindig
lent volnál, ahol a gyerek?)

És ahogy én lekuporodtam,
úgy kelt fel rögtön a világ:
tornyok jártak-keltek köröttem,
és minden láb volt, csupa láb,
és megnőtt a magas, a messze,
és csak a padló volt enyém,
mint nyomorult kis rab mozogtam
a szoba börtönfenekén

És ijesztő volt odalentről,
hogy olyan nagyok a nagyok,
hogy mindent tudnak és erősek,
s én gyönge és kicsi vagyok.
Minden lenézett, megalázott,
és hórihorgas vágy emelt
- föl! föl! - mint az első hajóst, ki
az egek felé szárnyra kelt.

És lassan elfutott a méreg,
hogy mégse szállok, nem növök;
feszengtem, mint kis, észre sem vett
bomba a nagy falak között;
tenni akartam, bosszút állni,
megmutatni, hogy mit tudok.
Negyedóra - és már gyűlöltem
mindenkit, aki elnyomott.

Gyűlöltem, óh hogy meggyűlöltem!...
És akkor, zsupsz, egy pillanat:
Lóci lerántotta az abroszt
s már iszkolt, tudva, hogy kikap.
Felugrottam: Te kölyök! - Aztán:
No, ne félj, - mondtam csendesen.
S magasra emeltem szegénykét,
hogy nagy, hogy óriás legyen.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ágica szőrnyű eladók vannak mostanában.
"Otthon már kész vagyok a takarítással" :lol: :lol: :lol:
Nyugi ha felhúzod magad akkor is ilyen flegmák maradnak.

Mi is zavartunk már ki kutyasétáltató emberkét a játszótérről.
Még neki állt feljebb.

Cicus 2,5 óra alvás után ébredt fel. Most majszolja a lekváros kenyerét. Még alvás előtt kérte és azt akarta enni. Levest nem kérte.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie!
Neked is boldog névnapot :)
/color]

[color=indigo]Ágica!
te sem vagy semmi :) mikor még dolgoztam,a főnököm kifejezetten "tiltotta a miben tudok segíteni?" kérdést :) mert erre olyan hülye válaszokat lehet adni :) mondjuk mikor egy családi összejöveteeln kérdezte egyik rokon mivel foglakozom ,lelkesen mondtam :) embereket fektetek le és ezért még fizetnek is :) elég 2értelmű volt :)

Vindo!
ilyen badink nekünk is van :) pont tegnap volt Bálinton :) bobós-nak hívja :) s tegnap óta a nínós gatyája van rajta :) kicsit piszkos már de üvőlt ha nem azt adom rá :) (mini rávarrós képen mentőautó :) )

Fogmosás:
nálunk mind2 egész nap mosná ha engedném :) így is van h. 2hetente kell vennem a fogkrémet,mert Míra titokban kieszi belőle :) ebben is anyja lánya :)

Pocc!
néked írnék püt :) nemsokára :)

Mesi!
rokonok.... :evil: :evil:....de a buliba jól tombold ki ám magadat :)

:arrow: mennem kellene füvet nyírni :) :)

KépKép
viranka

de szép színű lett az egész hsz em :) :)

aza gáz h. én anno hozzászoktam,ha vki bejötzt aboltba köszöntünk neki...(bár a bunkók nem válaszoltak rá...) s ha én bemegyek egy üzletbe s nem köszönek vissza,azzal a lendülettel fordulok kifele...

de. meg megvettem az eskövőre szánt ruhámanak az anyagát :) annyira tetszik :) és olyan jó fazonú ruhát találtam :)
repesek a boldogságtól :) :9 az élet apró örömei :)

Vers tök jó :) tényleg néha nem árt gyerekszemmel nézni a világot :)

KépKép
viranka

Rugó nagyon cuki :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Maggie, boldog névnapot!

Fruzsi mennyiségileg eleget eszik, sőt, sokat is. Így rejtély, hogy miért nem hízik. Védőnő ma volt itt, szerinte vékony :?
Vendég

hali
Gréta cicának és Maggie nek SOK SOK BOLDOGSÁGOT!!
Milyen fogkrémet használtok? mármint a gyerkőcök?
mi jól, küzdünk fggal, szájpenésszel..de amúgy jól!

:arrow:

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?