Monke, nyaralás téma: ez majd kialakul, mindenhol eltérő. Vannak teljesen nyugodt babák, akik alklamazkodóak és simán lehet velük közlekedni bárhogyan bárhol. Az én kislányom ordított a babakocsiban, autósülésben, hordozóban, kenguruban. Teljesen kivoltam, hogy nem tudunk sehová menni. Hónapokkal később derült ki, hogy a hordozókendőt nekünk találták ki, aztán az működött. Az első nyaralás nálunk folyamatos szoptatásból állt egyébként. (5 és fél hónaposan) Mindezek mellett, ki kell mozdulni, ha lehet, gyerekbarát helyre.
Nekem is gond volt ez a sok helyre járkálás, munkahelyről elkéredzkedés, de hidd el, kisgyerekkel sem egyszerű. Védőnőhöz még elviszem, de háziorvoshoz és nőgyógyászhoz nem. Ilyenkor mindig találni kell valakit, aki vigyáz rá a leglehetetlenebb időpontokban. (amikor pl. aludnia kellene én meg cipelem ide-oda)
Kriszta, ez jó ötlet lenne, ha a férjednek nem gond

Vagy megadom priviben a mobilszámomat, és sms-t is tudsz küldeni, aztán feltesszük ide az üzidet. Mit szólsz?
Múlt héten voltam táncversenyen (nézőként) jó hangos volt az egész, és elvileg még nem hall a baba, de végig rúgdosott, megállás nélkül, szóval szerintem vagy már hall bizonyos
frekvenciákat, vagy a rezgéseket érzékeli.
Szerintem az a legdurvább az ilyen elszámolásokba, hogy simán alá kell írnunk, anélkül, hogy tudnánk tényleg, hogy mi micsoda.
Dy, nekem is szokott fájdogálni. Kb. 2 hónapja mondta a doki, hogy ilyen pár hetes terhességnél ez teljesen normális, de most már kezd aggasztani a dolog. Én is megerőszakolom magam, és lenyelem a magnéziumot. Egyébként a rendszeres fájások a veszélyesek. Az előző terhességnél a 20. héten volt egy front és éjszaka szabályos tízperceseim voltak. El is kezdett nyílni a méhszáj, de szerencsére megállt akkor 1mm-nél.
Kata, már elég sok sztorit hallottam a dokik alaposságáról, illetve arról, hogy miket nem vesznek észre. Nehéz ezt megítélni, mert amíg egészséges a baba és az anya, kit érdekel az egész, na de, ha gond van....és ez a kritikus pont, ahol helyt kellene állnia minden orvosnak.
Én kedden megyek AFP vérvételre, de kb. 10 nap az eredmény. Neked ilyen hamar megvan? A dokim azt mondta, hogy 10 nappal később hívjam fel, és megbeszélünk időpontot a genetikai uh-ra.
Sziasztok,
Reni