A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

007!

Sajnos nálunk apa nem lehet bent csaszinál, valami hasonló lehet, mint Katyéknál, majd holnap rákérdezek a szülésznőnél pontosan.

Szonibaba!

köszi a befordítós tippet, én is tudok egy csomót, de azért nem merem, mert mi van ha megvan az oka, hogy nem fordult be. Pl. rövid a köldökzsinór, vagy a nyaka köré van tekeredve, ilyesmi...mosdjuk talán akkor a gyakorlatok hatására sem fordulna be, de akkor meg minek szenvedtessem szegényt... Egyik lánynak a júniusi topicból is kiderült, hogy a babu nyaka köré volt tekeredve a zsinór, valószínűleg azért nem fordult jó irányba.

De más miatt is tanácstalan vagyok...eddig úgy volt, hogy szülésznőt fogadok (fogadtam), erre a doki ma megkérdezte, hogy szeretném e, ha ott lenne a szülésnél. Rendes volt, mondta, hogy nem probléma ha nem, attól még ugyanúgy ellát, mint eddig, csak ezt neki már tudnia kell. Én meg hebegtem habogtam, hogy erről még nem is beszéltünk párommal, szóval abban maradtunk, hogy jó nem, semmi probléma. Tulajdonképpen eddig csak sodródtam és jártam hozzá vizsgálatokra, de sejthettem volna, hogy megkérdezi... No mindegy, utána uh kideült, hogy valszeg csázsár, akkor meg már azt gondoltam, hogy azt viszont szeretném ha ő csinálná...2 hét múlva megyek hozzá újra, na addigra el kéne döntenem és az is benne van a pakliban, hogy akkor már nem vállal el. :roll: Szóval teljesen össze vagyok zavarodva...

Gabi1!

Hú, de izgi, lehet, hogy te leszel a következő? :D

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Ha eddig szimpi volt a doki, akkor mondd meg neki 2 hét múlva, hogy szeretnéd, ha ott lenne. (De azért a szülésznőt is tartsd meg. :wink: ). Ne légy zavarban emiatt, bár tényleg végig gondolhattátok már volna. :roll: :wink:

Kép
Kép
200907?

Köszi a drukkokat :wink: !
Kezdtem nemrég egy kicsit rágörcsölni a dologra, lassacskán öntött el a pánik :shock: (pedig nagyon rég volt ilyen), de gyorsan lehűtöttem magam, mert a múltkor eléggé kikészültem a késésnél és akkor ugye megfogadtam....
Szóval szépen eldobtam mindent, ami ezzel kapcsolatos, és megyek aludni, meg olvasok, tv-zek ilyesmi :wink: !

Gabi1!

Nem is tudom, most miért szurkoljak, hogy megszülj, vagy hogy ne :roll: ! Bár igazság szerint 37. hét betöltve, babó szép nagy, anya készen áll....
Szóval részemről LET'S GO CRAZY 8) :lol: :lol: :lol: !!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

ma beugrottam a kaisersba és oda már a meghosszabbított idő volt
kiírva(júli 11.) és a pénztáros csaj is mondta,de sajna azt nem
tudta megmondani,hogy mikorra jön törcsi...viszont még lehet mindig
törpöket is kapni.azt júni 18-ig.

conversano!
örülök,hogy szimpi volt a doki...
tényleg egész jó az a cikk a Margitról kórházról.

ma kicsit megijedtem,mert nem tudtam eldönteni,hogy szivárog a
magzatvízem vagy csak erősödött a folyásom,így párom utasítására
bementünk a kórházba...ott ctg-re tettek,majd vizelet vizsgálat,vérnyomás
és az ügyeletes is megnézett.de hál istennek minden oké,méhszáj zárt...
szóval csak ennyire megerősödött a folyásom sajna...
a doki nagyon kedves és aranyos volt.
szóval én már tutira nyugodt vagyok,ha esetleg ügyeletesnél szülök!!!!
szerintem ne aggódj emiatt Conversano!

viszont ezt a ctg papírt nem értem...
két értéket mutat.az egyik 60-tól 200-ig van és a másik 0-tól 100-ig...
tudna nekem segíteni ebben valaki,hogy hogy kell értelmeznem???

most hirtelen nem jut eszembe más...

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Kaiser's-es csaj maradhat. :lol: :lol: Kösz az infókat! :wink:

Jó, hogy minden rendben van! :D A folyás (tényleg az vagy csak normál hüvelyváladék?) erősődése természetes ilyenkor. A lényeg, hogy ne bacis legyen.

A CTG egyrészt a baba szívfrekvenciáját, másrészt pedig a méhösszehúzódások mértékét mutatja. Normális esetben az előbbi 120-160 között mozog (de elég összetett dolog, így nem könnyű értelmezni). Utóbbinál nincs -tudtommal- normál tartomány, viszont akkor is mutatja az összehúzódást, ha te még nem is érzed.

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt Pocisok!!!

1 perc alatt összedobok egy Cappucinot magamnak, aztán kezdek is visszaolvasni.

Tegnap anyukámmal töltöttem a napot, tök szupi volt 8) az eső ellenére is, úgyhogy most lesz mit visszaolvasni. A sok sétálgatástól mára úgy bevizesedett a kezem, tegnap este óta meg a lábaim...Én annyira örültem volna, ha ez a vizesedés tőlem távol marad a helyén mint eddig...:( De már nincs sok, és ez vígasztal!!! :wink: 8) 8) 8)

Kép
szisz89

Sziasztok :)

Tegnap este nálunk is nagy vihar volt, a hasam is eléggé fájdogált, folyamatos menszi szerű alhasi fájás, de órákon keresztül! :? …Apa meleg keze volt a legjobb gyógyír rá, így tudtam csak elaludni. :wink:

Dodi megy a drukk +++++

Lilisgabi, nagyon ügyes vagy!! Gratulálok! :D

Köszi Lányok a fogmosás tippeket!
Amikor kibújtak az első fogak, volt ujjra húzható nyuszibábunk, aminek a fülével lehetett fogacskákat tisztítani, na ez nem jött be, mert Barnabás nem engedte meg, h a szájába matasssak. (a legtöbb fogát is csak akkor láttam amikor vagy hangosan nevetett, v etettem, mert soha senkinek nem volt hajlandó megengedni, h csak úgy bekukucskáljon, v benyúljon a szájába 8) ) Volt bébi fogkefe, azokat viszont előszeretettel rágcsálta. Amióta viszont tele a szája fogakkal, már elrágott egy oral-b fogkefét, most egy mam-ot vettem neki, van itthon többféle gyerekfogkrém: Chicco, Elmex, Colgate – gondoltam, hátha ezektől majd megjön a kedve... Fogmosáskor hosszas könyörgés megy, van amikor bejön, van amikor nem….remélem később javul majd a helyzet, és nem kell könyörögnöm, magától fogja kérni a fogkeféjét…
Fluorid: Barnusnak elég furák a fogai, pl. a metszők nem teljes fehérek, hanem picit mintha áttetszőbb lenne ezeknek a fogaknak a széle, illetve a hátsó rágófogaknál fotokban hol erősebb, hol halványabb a fehérség. Nem tudom érthetően írtam-e :roll: …na állítólag ez a sok fluoridtól van…csak azt nem tudom hogy kerül fluorid a szervezetébe?!

Bond, tejtipp: 250Ft (a múltkor akartam próbaképpen venni csokis szójatejet (hajrá Ancsurti!) de aztán meggondoltam magam, mert a 2dl-s volt 300Ft körül…na de egy sima tej???!!! Nem semmi!)

Tegnap volt a fiam névnapja, vettünk neki pár jópofa könyvet, az egyik a böngésző, ismeri vmelyikőtök? Na a fiam az óriási könyvvel fel-alá járkált a házban és mindenkinek hatalmas lelkesedéssel mutogatta a képeket, azt hittem megzabálom, olyan édes volt! :D
Aztán jött az unokatesója, egész napos móka, kacagás, szaladgálás, homokozás, meggyszedés, motorozás, evés-ivás, persze egyik fiú sem aludt ebéd után annyira fel voltak pörögve, így a fiam az esti fürdés után 10 perc alatt sikeresen bealudt. 8)
Szisz, pocaklakó kisdruszánknak boldog névnapot! :D

Megyek, mára ágynemű csere, vasalás, babakocsi, autósülés huzat mosás a délelőtti program, délután megint jön nővérem kisfia. A hétvégénk zsúfolt lesz: szombaton csempenézőbe megyünk, vasárnap barátokhoz.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét! :wink:
o.heni

Gabi1 +++++ Reméljük minden ok Veletek!

Lányok, én meg azon durkkolok, h nehogy megszüljek előbb! nekem mondjuk – szerencsére – nincs semmi problémám: nem vizesedek, nincs savam, sőt! az étvágyam egyenesen príma! 8) :oops: csak már gyorsan elfáradok, így néha be kell iktatnom a fiammal együtt egy kis ebéd utáni szuszókálást..szóval én szeretném a terhesség végéig kihúzni. (bár már a külső, belső méhszáj nyitva remélem még így is egyben maradok pár hétig)

Ja, közben a héten nem is voltam nst-n, mert végül a szülésznővel áttettük jövőhét keddre.
o.heni

Jó reggelt! :)

szisz89!

Nem lehet, hogy az esőtől lettél vizes? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

o.heni!

Hát, akkor nálad is könnyen előfordulhat, hogy az egyik ilyen front alkalmával már nem lesz elég Apa keze. :roll: :wink:

A fogkrémen kívűl alabpól van fluor a csapvízben és a konyhasóban is. Lehet, hogy ti pont olyan helyen laktok, ahol eleve több van a vízben. Ezt szerintem a védőnő vagy a gyerekorvos tudná, ha így lenne. Ha nem tudják vagy esetleg kételkedsz bennük, akkor az ÁNTSZ-t hívd fel és ők megmondják neked. :wink: (És lehet, hogy akkor nektek nem ártana a flour mentes fogkrémet használni)

Tej tipp: még mindig melegszik. :wink:

Rovidítsétek le a hétvégét: a barátaitoknál nézzetek csempét. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

köszi 007 a ctg-s felvilágosítást!!!!
szerintem,ha úgy látok törcsit,akkor neked is meg tudom venni,ha
gondolod...
teljesen normális a folyás semmi baci nincs.csak meglepődtem,mert
ennyi folyásom még nem volt...
ma nem nagyon fogok tudni táblát szerintem felrakni,de ha mégis
akkor minden további nélkül felteszem...

Kép
Kép
csibe83

Tejtipp:320ft

Kép
Kép
csibe83

Közben már a fiam itt bohóckodik mellettem az ágyban 8)
úgyhogy csak röviden:

Tabati, még Neked akartam írni: Ne szomorkodj azon, h a pici babótok nem fejvégű, biztos oka van, h másképp' helyezkedett. És attól, h esetleg császár lesz a vége még nem leszel jobb v rosszabb anya..szóval tényleg annak kell örülni, h minden rendben van a picivel és Ő teljesen jól érzi magát Anya pocijában. :wink:

Bond, szentkirályit iszik a fiam, csak főzéshez használunk csapvizet. Bár meg kell hagyni, Apja fia és rengeteg!! levest eszik, (de nem tudom, h forralás után is megmarad a víz teljes fluorid tartalma?!, lehet tényleg egy kérdést megér, úgyis jövőhéten beszélnem kell a védőnővel...)
o.heni

csibe83! :)

Köszi. :D Szonibabával megbeszéltük már, hogy ha lát, akkor nekem is lő egyet, úgyhogy nem szeretnék több vasat tartani a tűzben, mert a végén azért csinálhatunk még lányokat, hogy mindenkinek legyen törülközője. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azt mondták minden bolt kap még és sűrűn járunk a közeli Spar-ba, így szerintem hamar észre fogom venni a dolgot és sikíííítok, ha úgy van. :wink:

Tej: hopp, ez már kifutott! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt!

"Örömmel" látom,hogy nem csak nekem volt ma sz@r éjszakám. Ennyire még nem aludtam rosszul az elmúlt hónapokban. Keményedtem néha,kicsit fájt a hasam alul és Lili szétrúgta az oldalam,ma megint sehogy sem tetszett neki,bárhogy is feküdtem. Úgyhogy hajnali 4-kor nem bírtam tovább,bekapcsoltam a tv-t. Most bezzeg olyan vagyok,mint egy alvajáró. Nem baj,ma nem terveztem,hogy megyek is bárhová,úgyhogy megpróbálom magam pihentetni. Hétfőn doki,már nagyon várom mit mond.
Dodi! Ügyi legyél!
Gabi! Milyen volt az éjszakád?

KépKép
KépKép
nyuszi81

o.heni! :)

"A forralás eltávolítja a klórt, de koncentrálja a fluoridot"
Ezt egy olyan oldalon találtam, ami nekem kissé(?) túlzónak tűnik. Saját infóim nincsenek ezügyben és hirtelenjében a Neten sem találtam infókat erre vonatkozóan csak ezt. Fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban is, úgyhogy lehet, hogy le sem írtam. :roll: :roll: :roll:
De tímea83 szerintem többet tud neked segíteni. :roll: :wink:

Kép
Kép
200907?

akkor én is csak sos-be írok,ha törcsit látok...
tej:300ft

Kép
Kép
csibe83

Csibe83! :)

És forró! :lol: Egy 2 decis sima tejért, ami 3,5%-os (ami mindenhol olcsóbb, mint a soványabb tejek) volt képes volt ennyit elkérni. Én hülye meg kifizettem és csak utána kapcsoltam, hogy ezért majd' 2 liter is vehettem volna. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Mindig is tudtam, hogy jó lehet ilyen helyen büfésnek lenni, de ez azért már erős túlzás szerintem. :x :x :x :x :x

Kép
Kép
200907?

Pár napja, amikor sétálgattam, elnézegettem pár pocakos pasit. Némelyiknek nagyobb pocakja volt, mint nekem. Vajon ők hogy bírják? :roll:

Szisz,
örültem volna, ha ez a vizesedés tőlem távol marad
Miért pont te maradtál volna ki a jóból? :lol:

007,
Nekem összehúzódásokat nem néztek a CTG-n. Amikor meg szültem Szabit, nem mutatta. Próbáltak meggyőzni arról, hogy nem is szülök. :twisted: Pedig igencsak éreztem és elég hatékonyak voltak ahhoz, hogy egy jó óra alatt 3 ujjnyit haladjunk. 8)
Dani fel tud azért pörögni 160 fölé. :roll:

A pednisolon szteroid, allergiára és gyulladásra van. A borax az egyszerű sárga popsikrém hozzávalója, gomba. Nisoral nekem is a samponból ismerős, gombára van. Cinket hintőporokba szoktak tenni, szárít. Összetételből úgy tűnik, hogy aki írta, nemigen tudja, mi lehet, de biztos ami biztos, mindenre írt fel valamit. (gomba, allergia, gyulladás)

"Biztos, hogy fogok szülni?"
Jelen biológiai ismereteim szerint igen. :mrgreen:

Csibe,
A magzatvíz teljesen vízszerű (hacsak nem kakált be a baba, do olyant még nem láttam élőben). Kicsit csökken, ha állsz, erősödik, ha fekszel. Teljesen olyan érzés, mintha pont pisilnél, de hiába próbálod, nem tudod megállítani.
CTG papír értelmezése: Ha jó, a doki aláírja, ha nem, bentfog. 8) De egyébként amit 007 írt.

Tabati,
A császár nem tart túl sokáig, addig azért ellehet apa máshol. Csak arra kell figyelni, hogy ha bármit érzel, miután beadják az edát, akkor visíts azonnal. :lol:

A köldökzsinór nyakra tekeredése egyáltalán nem ritka. A dokik erről nem is mindig szólnak, hogy ne paráztassák az anyukát, inkább szépen csendben megoldják. A babát kívülrl is meg lehet fordítani. Azt mondanám ez az, amit tuti szeretnél kihagyni. 8)

Milyen jó, hogy ilyen határozott vagy. :lol: Ha már nem vállal el a doki, legalább megvan a döntés. Igaz, hogy akár te is megszülhetsz kor szerint akár ma is, de azért gondolkodjatok még egy kicsit rajta. :D

Sajnálom, hogy mégsem fordult be, de ahogy írod, azért nem egy tragédia a csaszi sem.

Czigka,
Elsőre szerintem teljesen jó, ha a babu végigvárja az idejét. Még emlékszem, hogy a 37-38. hét környékén eléggé tartottam a szüléstől, de mire átléptem a 40 hetet, már semmi aggodalom nem volt bennem, annyira szerettem volna megszabadulni a pocaktól. Lehet, hogy a 8-9. hónap pont azért ilyen macerás, hogy már tényleg akarjunk szülni. :twisted:

Ancsurti,
Pasikban genetikailag több izom van - a kisujjukat se kell hozzá mozdítani. :evil: Az izmok még alvás közben is több energiát használnak fel, mint az egyebek. Ezért ha egy nő és egy férfi még egy súlyban is van, a nő nem ehet annyit, mert vszínűleg hízik tőle. :?

Természetes szülés utáni nap már lehet kezdeni a tornát, fokozatosan emelve a terhelést, ha van energia rá, n hamar komoly gyakorlatokat is lehet csinálni. A császárnál persze nem, vagy akkor sem, ha volt vmi izomszakadás, de az elég ritka.

Botoxot nem használják száj nagyobbítására - az a ráncokra való - hanem szilikont van lipidet. :wink:

Katy,
Nem csak anyáink...A Sotén sima szülés után van homokzsák. Engem annyira nem zavart.

Haskötő:
Igaz, nincs összehasonlítási alapom, nem próbáltam, de nekem egyáltalán nem hiányzott. Esztétikailag biztos jobb lett volna, ha nem úgy nézek ki a babával a kezemben, mintha még nem szültem volna, de a lötyögés sem zavart. A hasammal semmi problémám nem volt.

Telefonszám:
Nekem is küldhet bki, küldöm a sajátomat is. Ha valakinek van szülés körül szopis kérdése, arra is vszínűleg tudok válaszolni.

Dodi,
hogy visszanyerd a lapos hasad
Nekem már előtte sem volt az. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! 8)

Kicsit eltűntem, de nem ám önszántamból :twisted: :twisted: Ugyanis nem volt netünk, harcoltam a Pannonnal, tegnap végül bementem, érdekes mód estére lett is net...persze mondtam a csajnak, hogy gondolom akkor ezt nem számlázzátok (ugyanis állítólag karban tartottak, hibaelhárítottak, na de eddig, és szó nélkül?!) :twisted:
Próbáltam visszaolvasni a kimaradt tizenegynehány oldalt, sikerült is több-kevesebb sikerrel, ugyanis sok minden nem maradt meg :lol:
Nagyon aranyosak vagytok ancsurti, boo, hogy hiányoltatok (bocsi ha még más is, de hirtelen rájuk emlékszem :oops: :D )

marietta: gratulálok a kicsi fiad érkezéséhez, és ehhez a villámgyors szüléshez, nagyon ügyesek voltatok! :D :wink: A kisfiad pedig egyenesen gyönyörű szép, és már mosolyog :D Tündéri!!

"Nellike":
Nektek is gratulálok a kicsik érkezéséhez, nagyon-nagyon gyönyörűségesek Ők is!!! :D :D

csibe: sikerült már venni játékot a Brendonban??? Ja a táblába, köv vizsgálat jún. 19.

Kicsit rólunk:
Szerdán voltunk dokinál, és már túl vagyunk két ctg-n. A szerdain ment a harc, ugyanis ahogy betettük a lábunkat a rendelőbe, és leültünk, éreztem elaludt, meg se moccant, előtte végig mocorgott, majd kirúgta az oldalamat...így hát 20 perc ctg, alvással, ébresztgetéssel (asszisztensnő rázta, megittam fél liter colat, ettem cukrot és csokit, sőőőt...még stilveszteri dudával is befújt Dorkilinek a nőci egy párszor :lol:...), végül felébredt, és jött a köv. 15 perc, az már tökéletes lett :D :D
Méhszáj értéket nem tudom, de azt mondta a doki, stabil-erős, úgyhogy ha kezdődnek a fájások ne aggódjak, felérünk időben.
Uh: Bpd-90mm, FL-7,3cm, AC-32,9cm, HC-30,3cm
Becsült súly: 3082 gramm. Hát ha így haladunk nem lesz picurka bébi :D :lol: :lol: :D
Azonban még mindig nem jól fekszik, és nagyon magasan...19-én kell mennem ismét, és ha még a helyzet akkor is változatlan, akkor a 22-ei héten be kell feküdnöm a kórházba, és nagy valószínűséggel császár lesz. Hát be vagyok tojva, nem kicsit....bár a simától is :lol: :lol: Pedig eddig nem voltam, de most már így hogy 3 hét van hátra :shock: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

jajj még lemaradt egy pár kérdés: hány cseppes Tenna betétet érdemes venni? És hasleszorítót hol lehet, az méret szerint van?

f.nikici

lorca! :)

Én gabi1-en csodálkozom. Mert az egy dolog, hogy nagy( volt?) a hasa, de annyira előre ugró, hogy ellent mond a fizikának, hogy nem borult fel tőle. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én ma délben megyeg CTG-re, de Nyuszi nem bízik a dokikban, inkább ő csinálja most meg: hallgatózik a hasamon és közben körbetapogatja. Szülész-nőgyógyász lesz? :shock: :shock: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

Te is tudod, hogy az önmagában egy dolog, ha 160 fölé megy az érték. Összetett dolog ez.

A receptet a véncsoroszlyadoktornéni írta, méghozzá úgy, hogy a számítógépből nyomtatta ki, az összetevők szerepeltek rajta. Miután ennyire komplex volt az egész és a gyógyszertárban kellett kikevertetni feltételezem, hogy ez egy bevett kence.

"A császár nem tart túl sokáig, addig azért ellehet apa máshol."
Mondjuk parkoló helyet keres. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A babák 2/3-a születik állítólag nyakra tekeredett köldökzsinórral. Ez önmagában nem feltétlenül gáz, ha nem rövid vagy nem túl szoros.

Ha ennyire aggódsz a zsinór hossza miatt, akkor a következő ultrahangon kérdezd meg, hogy erről tudnak-e mondani valamit. Lehet, hogy igen lehet, hogy nem és az is lehet, hogy tudnának, de nem fognak. :roll: Veszteni valód mindenesetre nincs)

Kép
Kép
200907?

f.nikici! :)

De jó, hogy előkerültél és minden rendben van veletek! :D :D :D :D :D :D :D

Szilveszteri duda: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Legközelebb esetleg egy komplett fúvószenekart is bevethetne. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azt múltkor megbeszéltük, hogy azért kell előbb befeküdnöd, hogy kéznél legyél. De miért a császár (a méretei miatt vagy lemaradtam valamiről)? :shock: :shock: :?: :?: :?:

Tena-ból általában 3-4 cseppeset szoktak venni. Én a 3-asból fogyasztottam el egy negyed csomagnyit, utána már elég volt az éjszakai betét. De ez egyénenként változó.

Kép
Kép
200907?

Lilisgabi,
A has sebesedésének mi köze van a toxémiához? :roll:
A szívhang igencsak ugrált. :shock: De szerencse, hogy a doki szerint azért jó. :wink:

Védőnő:
Nálam még nem volt.

007,
Nincs igazi gond azzal, hogy Natit hová tegyük. Anyós bmikor ugrik, én végülis itthon vagyok, Robi meg nem is keres munkát egyenlőre, anyukámat is bmikor riaszthatnám (én verem vissza az ajánlkozásait, hogy Natit elvigyük hozzá napokra), így elég nagy a tömeg a gyerekek ellátására. Neki viszont elég nagy az igénye a gyerektársaságra, azzal meg nem szolgálhatunk :wink: . Robi minden héten viszi őket kirándulni, állatkerbe vagy vmi hasonló helyre, napi 2x játszótér. Energiája kifogyhatatlan, reggel ha felkeltjük 7 körül (ovihoz muszáj) és nem tesszük le aludni (időnként elhozom, hogy legyen anyaprogram), akkor is elvan este 9-10-ig, addig meg folyamatosan foglalkozik vele valaki. Emellett itt van Szabi is, aki külön is igényli a foglalkozást, Nati nélkül. A baba érkezése miatt vele elég sok gondunk lesz vszínűleg, ezért jó lenne, ha Nati el tudna menni vhova és lenne vmi jó kis tartalmas, változatos, napközbeni program - nélkülünk.

A homeopátia a népi megfigyelésekből, tapasztalatokból fakadó modern tudomány.
Nem, az a természetgyógyászat. Azzal elvagyok. Igaz, hogy visszavezetik akár Hippocratesig, Paracelsusig, de elsősorban orvosok által kidolgozott tudományág, a 18-19. századtól kezdődően fordult "komolyra". A hasonlót a hasonlóval elv megjelenik a kínai gyógyászatban is, az is viszonylag közel áll hozzám, de arról n n keveset tudok, hogy akár még csak magamnak is tudjak véleményt alkotni.

Alig pár napos koránál hamarabb nem kérhetek időpontot...
Igaz, de azt, hogy kell időpont, főleg azoknak írtam, akiknek nem alap, hogy tudják, kérni kéne. :lol:

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Bevallom, nálam rokonságot képez a természetgyógyászattal.
Wikipedia szerint:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Homeop%C3%A1tia

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Itt vagyok, és egyben. Úgy látszik a hidegfront rám is hatással van. Beültem egy nagy kád meleg vízbe, jól ellazultam. És most tényleg tudom bizonyítani hogy a meleg vízben egész másképp érezni a fájást, Sokkal könnyebb, és enyhébbnek érezni. Tutira kifogom próbálni a kórházban, ha lesz rá idő.
A lényeg hogy utána teljesen elmúlt, úgy hogy jósló volt. Egész jól aludtam éjjel, voltak jóslók, de nem vészesek.
És álmomban egy csodaszép fekete hajú kislányt szültem. Annyira szép volt.

Most nem tudok visszaolvasni mert a gyerekek itthon vannak, ma nem mentek suliba, utolsó nap. Szólt a tanárnő hogy ha nem muszáj akkor ne vigyem őket, mert összevont osztályok lesznek, mivel lesz valami tantestületi ülés. Így maradtak. Most főzök.

Itt még most is elég ramaty idő van, hűvös van, és baromira fúj a szél. A derék fájás megmaradt, társult hozzá medencefájás is.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

gabi1! :)

Még épphogy belefértél a 10 órába. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Tudom, hogy nem tudod lógatni a lábad, de azért pihenj amennyit csak tudsz! :wink: (És ha tudsz, akkor szólj, ha van valami :wink: )

Kép
Kép
200907?

07 Csak sült csirke combot csinálok, amellett nem kell ott állni. Megpucolom a krumplit, de azt már anyu csinálja meg ha haza ér. Úgy hogy pihizni fogok. És persze mindenképpen fogok szólni ha valami van.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Bond: a méretekre nem mondott a doki semmit...szóval nem tudom mekkora lesz kb-ra sem...csak a jelenlegit tudom, de a múltkor másfél hét alatt hízott 70dkgot :shock: szóval nem tudom mi lesz így a végére :lol: :lol:
A császár pedig mivel nem jól fekszik, U alakban keresztben van a hasamban, és nagyon fent, a köldököm felett van teljesen, alatta tök puha a hasam, semmi alkatrésze nincs ott :shock: igaz ez még nem lenne baj, hogy még nincs lent, de a kereszt-póz nem jó...de éppen ezért nézi meg egy hét múlva is. Most súlyra viszont 100 grammot gyarapodott 2 hét alatt :roll: Szerintem ösze-vissza mér ez az uh!
A szilveszteri dudánál azt hittem rosszul látok :lol: :lol: :lol: ilyen módszerrel még nem találkoztam, na de a kislányunkat ez sem igazán izgatta, olyan békésen aludt :lol: :lol:

ctg: nekem azt mondta az asszisztens nő, nem is az a lényeg, hogy mennyi a szívverés (persze az is 120-160 között jó), de az a lényeg, hogy mozogjon a baba, tehát legyenek kiugrások, és azután ne essen vissza....ami azt jelenti, hogy ahogy ő ugrál és dolgozik, nem fárad ki, tehát a lepény elegendő oxigéndús vérhez juttatja, azaz jól működik még.Én így tudom a ctg lényegét :roll:

Gabi: jól tetted, hogy nem vitted a gyerekeket suliba, jobb is otthon, bizti hálásak :lol: :lol: Már sokszor voltál eszemben, vártam az sms-t, hogy hátha megvan már a baba, de látom a jóslók már egyre gyakrabban jönnek, itt kérem hamarosan baba lesz :lol: :lol: Nekem a tegnap este nagyon gáz volt, már én is azt hittem indulni kell, úgy fájt a hasam :roll:
Itt már a viharnak nyoma sincs, pedig elég nagy volt, reggel még hűvös volt, de most már jó idő van, és a szél még kellemes is hogy fúj. Én is épp főzésnek kezdek, jó főzést Neked is!

f.nikici

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:07-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Látom, volt akit megviselt egy picit az éjszaka, érdekes módon én nagyon jól aludtam. Kétszer kellett pisilnem, azon kívül egyszer sem ébredtem fel. Sőt, volt olyan, hogy a másik oldalamon ébredtem, pedig az utóbbi időben mindig felébredek forduláskor.

Tabati!
A nővéremnek is császár volt, neki volt fogadott orvosa is, és a szülésznőt sem mondta le, mikor kiderült, hogy császár lesz.
De utána úgy érezte, hogy teljesen felesleges volt a fogadott szülésznő, ugyanis a császárnál nem nyújt igazán segítséget. Annyira pillanatok alatt történik minden, hogy nincs szükséged külön segítségre.
Szóval egy picit pénzkidobás mindkettő a császárnál, és ha már választani kell, szerintem a doki fontosabb, hogy az általad választott legyen!
(nálunk amúgy nincs is lehetőség szülésznőt választani, tehát a normál szülésnél sem tudni, hogy ki lesz bent)

Nikici!
Örülök, hogy minden rendben van Veled is (a baba fekvésén kívül...)

A szilveszteri duda egy hangyányit radikálisnak tűnik.... Nyugtass meg, hogy nincsenek gyerekei!! Milyen reggeli ébresztőt kaphatnak???? :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bond!
Én a múltkor egy CBA-ban vettem kb. 350 Ft-ért 1 l-es tejet, az is 3,5%-os volt. Vettem még egy negyed kiló kenyeret, meg kb. 2 túró rudit, és ott hagytam majdnem 600 forintot. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Aztán néztem meg a blokkot, hogy mi a jó ég került ennyibe.

Még csak egy-egy napot töltöttem itthon, de ahányszor bekapcsolom a TV-t, mindig repedt sarkú embereket mutatnak. Ez valami borzasztó, hogy egész délelőtt éves bőrkeményedések eltávolítását mutatják!

Kép
katy76

gabi1! :)

Akkor jó! :wink:

f.nikici! :)

Még több, mint 3 heted van, addig bőőőven befordulhat a baba. Ha 1 hét múlva is ugyanez lenne a helyzet, akkor is van esély.
Szolnokon voltatok vagy feljöttetek Pestre?

A kiugrásokkal csak az a "baj", hogy ott sem mindegy, hogy mekkora, milyen, hányszor stb. Mint ahogy lefelé is lehetnek, amik nem feltétlenül jeleznek gondot. De ez tényleg bonyolult.
Szerintem redukáljuk arra a szintre, hogy ha a doki rábólint akkor jó, ha nem, akkor meg előbb-utóbb valaki kap egy SMS-t. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Itt szépen süt a nap, de időnként marha nagy szél fúj. Árnyékban 18,5 fok van.

Most elkezdek készülődni, hogy aztán jelenthessek a CTG és a doki után, hogy minden rendben van. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Köszi mégegyszer mmindenkinek a bíztatást, majd beletörődöm. (még az éjjel azért nem sikerült kialudnom a dolgot, pedig sokakkal ellentétben naggyon jól aludtam, és még reggel is visszafeküdtem, nem tudom mi van velem....álomkór... :oops: :roll: )

007!

Köldökzsinórtól nem tartok, csak írtam, hogy ez is lehet talán az oka, hogy nem fordul meg.

Dokit meg tényleg eldönthettük volna előbb is, de igazság szerint el is döntöttük. Csak normál szülésben gondolkodtunk, ahhoz meg én elégnek tartottam a szülésznőt meg az ügyeletes dokit. No meg azt reméltem, hogy ha én nem kérem fel az orvost, akkor ő nem fog rákérdezni, de benne volt a pakliban. Császárnál viszont már elgondolkodtató egy ismerős doki...de este el is döntöttük párommal, hogy felkérjük ha még lehet. Szülésznőt már nem is lehet visszamondani, meg nem is szeretném, nagyon kedves és eddig is sokat segített már. :)

Ja! És még tegnap akartam írni, hogy nekem a védőnő mondta, hogy az ő pecsétei számítanak nem kell külön orvosi igazolás arról, hogy megjelentél terhesgondozáson. Kolléganőmnek csak lemásolták a kiskönyv pecsétes részét oszt annyi elég volt.

Kép
Kép
tabati

katy76! :)

"Milyen reggeli ébresztőt kaphatnak????"
Egy vödör hideg vizet az arcukba. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azt a CBA-t szerintem kerüld el jóóó messzire. :? Csak úgy, mint a TV-t. Inkább olvass valami jót (vagy topikolj helyettem is :wink: ).

"Ja! És még tegnap akartam írni, hogy nekem a védőnő mondta, hogy az ő pecsétei számítanak nem kell külön orvosi igazolás arról, hogy megjelentél terhesgondozáson. Kolléganőmnek csak lemásolták a kiskönyv pecsétes részét oszt annyi elég volt."
:?: :?: :?: :?: Törvényi előírás, hogy a dokitól kell az igazolás. Nem lehet, hogy azok a pecsétek a kiskönyvben tőle származtak? Mert akkor úgy jogos. A védőnőé nem játszik!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.12 09:33-kor.

Kép
Kép
200907?

A has sebesedése:
nem lehet, hogy azért sebesedik a has, mert a máj nem jól méregtelenít? Elvileg a toxémiánál romlanak a májfunkciók is, és ha a máj nem jól látja el a feladatát, akkor állítólag nagyon tud viszketni a bőr. A viszketésből meg következhet sebesedés.
Aztán lehet, hogy tök más az oka... :roll: :roll: :roll: :roll:
Lilisgabi!
Világosíts fel minket légyszi!

Nikici!
Tegnap este tettem fel egy linket a haskötőről, de ha beírod a keresőbe, hogy Scudotex haskötő v. fűző, akkor lesz egy halom találatod, és neten is meg tudod rendelni!
Lehet amúgy kapni a Brendonban is Chicco-t, de kétszer annyiba kerül, mint a Scudotex, és szerintem arra a néhány napra bőven elég az olcsóbb is.

Kép
katy76

Sziasztok!

Képtelenség visszaolvasni! De Mindenkinek gratulálok az eredményekhez! És nagyon vidám, zökkenőmentes szülést és csodaszép Babákat kívánok! Nelli Apuka, Marietta: GYÖNYÖRŰEK a Babák és Marietta, szuper, hogy ilyen jó szülésed volt (Biztos az égiek is nagyon szeretnek Téged)!!!!

Tabati! Hááát elég ciki szitu....de szerintem már mások is írták itt korábban, hogy ezt tisztázni kellene az orvosoddal. Én a helyedben tuti, hogy már az elején (amikor már 5-6. alkalommal hozzá mentem volna) megbeszéltem volna vele, hogy max. ennyit tudunk szánni a szülésre és ez így nem probléma -e??? (Vagy csak simán felkértem volna a szülésre és ha 10.000,-Ft-ot adok, akkor annyit) Szerintem ez kevésbé lett volna gáz és még lehet, hogy meg is köszönte volna, hogy milyen becsületes páciens. Nyilván mindenki maga tudja, hogy mire mennyit szán(hat) (és a dokik is hippokratészi esküt tettek, nem pedig a pénzre esküdtek fel), de ez így mitagadás nem túl fair eljárás volt sajna azt kell mondjam. Főleg azért is, mivel írtad még szeretnél több Bébit is...ha az ember lánya talál egy jó nőgyógyászt, akkor nehezen válik meg tőle...és hát az ilyen orvost meg is kell becsülni (nem biztos, hogy elvárt volna bármit is, de legalább annyit megérdemelt volna, hogy szólj). Remélem a végén azért jól jössz ki ebből a szituból.

Lányok kitartás, már nemsokára Boldog Anyucik leszünk...addig meg ezeket a nyűgöket valahogy csak elviseljük.

Gabi1: én is nagyon vizesedem...ma elkezdtek az ujjaim is, meg a bordám is marhára fáj a pici popsija mindig ott landol stb.stb....Tegnap voltunk dokinál és nem lesz pici Fiúnk nekünk sem: Már 3000g-ra becsülték a súlyát :shock: ! Viszont szépen be van fordulva és nagyon jól érzi magát, méhszáj totál zárt!

Dodi!
Megy a drukk a szigorlathoz!!!!!

Szép hétvégét Mindenkinek, még rengeteg a dolog, amit Páromra is rá kell testálnom, szóval hétvégén már nem jövök, majd ha meglesz Bébike és lesz netünk jelentkezem! Drukk MINDENKINEK!!!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Lorca!

Még annyit, hogy kár volt írnod, azt, hogy ha érzéstelenítés után még érzek bármit is akkor sikítsak, mert ilyen hülye félelmeim kis vannak... :oops: De komolyan, még viccnek is rossz... :shock: :oops: Magam részéről ezek a félelmeim, meg a katéter. Babát nem féltem, csak ilyenektől, hogy elviszik tőlem, meg nem indul be a tej, de tényleg belegondoltam pl. Nikibe, hogy neki nem épp ez volt a legnagyobb problémája, hanem, hogy minél tovább bent maradjon babája, úgyhogy ég a fejem :oops: és a magam részéről befejezem a nyávogást és emésztem a dógokat! :wink:

Kép
Kép
tabati

breki76! :)

De jó, hogy jelentkeztél végre! :D :D :D :D :D :D Akkor te most befekszel? Olyan sok van még hátra ahhoz, hogy ne tudjunk rólatok semmit!!! :( :( :( Nem dobál néha valakinek egy SMS-t, hogy minden okés, egyben vagytok még, stb? :?:

Kép
Kép
200907?

Breki!

Na végre te is bejelentkeztél! :D

Félreértetted a helyzetemet, nem magánba jártam a dokihoz, hanem sima terhesgondozásra, ami ugyebár ingyé van. :roll: Ezt a tegnapi dolgot meg tuti csak én éreztem cikinek, ő már biztos hozzászokott, hogy akik nem kérik fel, azoktól is megkérdezi, hátha..., a ciki csak az én bizonytalankodásom, de ez tőlem természetes :lol: óóó, ha ismernél :lol: :lol: . Ja, és mindez nem a pénz miatt van csupán, hanem azok a fránya elvek... :lol: bennem is meg páromban is. És amúgy sem mondott összeget, meg szerinem nem is fog, mert az elején még körbekérdezgettem itt a kórházas toicban a lányokat, és állítólag annak is nagyon szokott örülni, ha egy nagy ajándékcsomagot kap, szóval nem ez a gond. Csak ez a mai hálapénzes világ, zsebbe csúsztatjuk ilyesmi, nem egy hozzám közelálló dolog. :roll:

Kép
Kép
tabati

(Így az életben nem fogok elindulni... :oops: :oops: :oops: :oops: )

Lorcának igaza van. Császárnál fontos, hogy ne érezz semmit. Ezért amikor megkapod az érzéstelenítőt normál esetben pillanatok alatt elérzeketlenedsz a hasadtól lefelé, de úgy, hogy még a lábadat sem bírod felemelni. Ebből következik, hogy a katéterből sem fogsz semmit érezni, max. csodálkozol, hogy mi az a zacsi.
Nekem úgy csekkolták, hogy hol, mennyire érzek valamit, hogy egy spray-vel fújkodtak és meg kellett mondani, hogy hol érzem jobban, hol kevésbe. HA BÁRMIT ÉRZEL AZONNAL SZÓLJ!!! (De nem fogsz, hacsak nem vagy extra "érzéketlen" fajta :lol: :lol: :lol: ).

Kár magad ilyenekkel paráztatni, mert annyi erővel azon is gyötrődhetnél, hogy nem ér-e baleset, nem törne-e be hozzátok, lesz-e viharkárotok és hasonlók. NYUGI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jó? :wink:

Kép
Kép
200907?

Na, indulás már!!! :lol:

nem nagy ügy, csak csendes aggodalmaim, de hát még sosem műtöttek életemben, ez biztos természetes. :lol: Az altatástól is tuti félnék, még jó, hogy nem úgy csinálják. :roll:

Kép
Kép
tabati

katy: :lol: :lol: :lol: nem tudom, vannak-e gyerkőcei, szerintem bizti, de amúgy nagyon kedves nőci! :D :D Próbálta ő felébreszteni, mert azt mondta a doki úr az aztán megrázza, de szerencsére sikerült az asszisztensnek is :D

Bond: igen, tudom...na de a ctg függvénye is, hogy mi lesz, na meg ez a sok has és derékfájás sem tudom mit jelent, eddig nem volt ilyen abszolút. Az első ctg Szolnokon volt, a második most szerdán a dokimnál a magánrendelőjében. A következő meg a klinikán lesz pénteken.

tabati: ezen én is csodálkoztam, mert itt meg pont az a lényeg, hogy a dokitól legyenek a pecsétek, nekem pl a védőnőm nem is pecsétel csak a doki.
Ilyen félelmei szerintem mindenkinek vannak egy műtétnél, de szerintem ez tök természetes, én is fosok :lol: De próbáld meg ne a Te, hanem a kicsi oldaláról nézni a dolgot, ha Neked nem is, de a kicsinek sokkal jobb dolga lesz :wink:

breki: nekem is ennyi idősen 3 kgra mondták, meg szerdán is szóval nem tudom mennyire pontosak ezek a mérések :roll: És várunk a hírekkel!:D

f.nikici

Még régebben említettem, hogy én a MÁK Családtámogatási Irodáján dolgozom.
Az anyasági támogatás kifizetéséhez a terhesgondozást végző orvos igazolása szükséges. Csak hallkan súgom meg, hogy el szoktuk fogadni a védőnő által kiállított igazolást is, ha valaki falun , községben lakik, és nincs ott állandóan doki. Sőt extrém - balhés ügyfélnél, aki állítja, hogy neki nem adnak ki igazolást - helyzetekben lemásoljuk a kiskönyv azon oladalait, ahol be vannak jegyezve a vizsgálatok. A kiskönyvet adatvédelmi okok miatt nem nézhetnénk meg.

Kép
Kép
orsi777

200907? Nyugi csalánba nem üt a mennykű.... :lol: :lol:

Tabati!

Az elveket néha fel kell adni bizonyos célokért (lehet még egy névre szóló bornak is tökre örülne a doki) :wink:. Szerintem ezek a dolgok senkinek sem szimpatikusak (erről már volt szó itt azt hiszem). Például a diabetológusom, amikor 1x pénzt akartam adni Neki visszaadta, az ajándékcsomagomra azt mondta, hogy enélkül is tudunk 1másnak kellemes ünnepeket kívánni, úgy kellett ráerőszakolnom... még hétvégén is volt, hogy maileztünk, bármikor hívhatom stb....nagyon becsületes, kedves orvos (Hálás vagyok érte). Most is az volt a kérése, hogy a kórházból majd 3 naponta küldjem el az értékeimet, hátha korrigálni kell..stb. Én meg úgy gondolom, hogy mivel pénzt sosem fogadna el így névnapjakor, meg Karácsonykor mindig meglepem valami hasznos dologgal, amit nem vár el egyáltalán (de még a csomagolópapírt is eltette emlékbe, mert én még azt is feldíszítettem neki katicákkal stb....így láthatja, hogy ez szívvel-lélekkel készül Neki). És hogy mennyire nem pénzéhes, most éppen augusztusban nem lesz egyáltalán, pedig akkor van a névnapja és biztosan sokan köszöntenék (bár tuti fogják is utólag). Szóval én meg ilyen vagyok.....elvek ide-oda, aki megérdemli attól én semmit sem sajnálok, inkább lemondok egy-két göncről stb.

Valamiért csak rákérdezett a doki...én biztos már régen felkértem volna, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe, látod most valószínűleg így is fel kell kérned...tehát egy kellemetlen szitutól kímélted volna meg magatokat...Na mind1, mindenkinek saját dolga, döntése!

Tényleg búcsúzom, mert rengeteg a dolog!!!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

csajok!

Nektek miért kellett az őssejtlevételhez vérvételre menni?? Nekem azt mondták a Sejtbanknál, hogy nem kell, majd a köldökzsinórvérből végzik el ezeket a vizsgálatokat :shock:
Most rendeltem meg az imént neten, miután beszéltem az infovonalukon egy munkatársukkal.

f.nikici

Breki!

Hát igen, meg is fogunk szabadulni azoktól az elvektől úgy hiszem.... :roll: :lol:

De ebben tényleg az a rossz, hogy nem is tudja az ember, hogy ki mit vár el, mert olyan kimondatlan dolgok ezek... szülésznőtől pl. megkérdeztem, hogy mennyit szoktak neki adni, mert nehogy azt higgye, hogy én csak úgy ingyé gondoltam, hogy ugrál nekem munkaidőn kívül...erre ő meg ugyanúgy, mint a te diabetológusod, zokon vette. No azóta szó sincs róla. Persze adok majd neki, de abban sem vagyok biztos, hogy ez jó ötlet, nehogy megsértsem, lehet, hogy nálunk is az ajándék játszik majd.

Doki meg...hát sokan szülnek ügyeletesnél is... úgyhogy szerintem csak tényleg tudni akarta, hogy mire számítson, vagy lehet, hogy nem emlékezett rá, hogy beszéltünk e már erről... :roll:

Kép
Kép
tabati

Orsi!

Bocsi, én el is felejtettem, hogy te ott dolgozol! :shock: :oops: Akkor ez az infó a tuti, de a védőnő ennyire nincs képben nálunk? :shock: Kolléganőmék pedig nem balhéztak, nekik azt mondták jó lesz az és kész... :shock: Mondjuk mindegy, mert nekem a doki is pecsételt, de akkor ezek szerint kérni kell tőle papírt is...

Kép
Kép
tabati

Védőnő ügyben szerintem én vagyok az első. Már háromszor volt kint nálunk, múlt pénteken is ki akart jönni, de szerencsére nem voltunk itthon. Már hatszor voltam nála. Nem lehet azt mondani, hogy nincs munkája, mert rengeteg kismamája, kibabája van. Csak a mi utcánkban minden második házban van 1 évesnél fiatalabb baba, a többi gyerek bölcsis vagy ovodás.

Kép
Kép
orsi777

Tabati

Adatvédelmi okokból nem nézegethetjük a kiskönyvet, énsem szerettem, ha azt hozták be. Általában ki szokták adni az igazolást a kórházban, a zárójelentéssel satöbbivel együtt. Ha akkor nem felejted el, kérd el a dokidtól az igazolást, mert különben a párod rohangálhat utána.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.06.12 12:22-kor.

Kép
Kép
orsi777

Orsi!

Köszi a tanácsot! :wink:

Én minden hónapban doki után megyek a védőnőhöz is. Házhoz eddig még csak egyszer jött szerencsére, és szerintem már nem is fog, míg meg nem születik a baba.

Kép
Kép
tabati

Bond!
Igen nagyon nagy hajjal születtem, és utána egészen kicsi koromtól kezdve seggig érő volt a hajam. Amikor 1. osztályos koromban le akartam vágatni, a fodrászunk elsírta magát.
Puszilkodó egereket hétvégén, vagy hétfőn kaptok, mert az apa szüleinél a régi szobájában figyel a polcról. Most hétvégén úgyis megyünk anyósékhoz, úgyhogy mindenképp lesz fotó.

O.Heni!
Múltkor elfelejtettem reagálni, de most eszembe jutott.

Fogmosás: Amikor a mostohalányommal vagyunk, csak velem hajlandó fogat mosni. Ez úgy zajlik, hogy első körben leszopogatja a fogkrémet, és megpróbálja megmosni, ezzel mutatja, hogy már milyen nagy lány. Aztán következő körben meg hagyja nekem, hogy megcsináljam.

Fényképező: Nekünk egy régebbi típusu Olympus Camedia C-720 van. Ez egy középkategóriás gép,de nagyon szép képeket csinál. Apa amikor Discozik, akkor szokott vele partyfotókat csinálni.

Marietta!
Domi nagyon szép baba!! És milyen hosszú hajjal született!:D Irigy irigy!!!

Bond!
Monopolyban benne vagyok!! Én imádom!!! Unokabátyámmal akárhányszor találkozunk, mindíg csapunk egy monopoly partit!:D

"(De úgy is fogalmazhatnék, hogy a jelentésüknek van neme, nem magának a szónak. Ellentétben sok egyéb nyelvvel, ahol még az ajtó, ablak és minden más is nőnemű vagy hímnenű esetleg semleges)"
Ez így van, pl a francia!

Nyuszi!
"Olyan hajat szerettem volna,amit ha megmosok,beáll magától."
Ez a művelet neked szokott sikerülni??? :shock: :shock: :shock:

Agi!
Anyunak nem tűntek el a májfoltok. A hazahozós készlet, szerintem is nagyon szupi. Mi 2 méretben vettünk, biztos ami tuti.

Fiacskám nevéhez ragaszkodnék én, csakhogy nem is az a gond, hogy a családnak nem tetszik, mert azt letojom. Itt az a gond, hogy mostanra Enyémapának sem tetszik, és valahogy az istenért sem találunk olyan nevet ami mindkettőnknek tetszene. De ma összeállítok egy listát, azokkal a nevekkel ami nekem tetszik, és apa válasszon. Ha ma sem lesz végeredmény, akkor apától várom sok szeretettel az ő listáját! :D:D:D

Kórházi borotválás: Ezt úgynevezett szárazborotvával művelik.Volt hozzá szerencsém. Én csak egy csíkot húztam vele a lábamon, ez bőven elég volt ahhoz, hogy egy hétig fájjon az az egy csík! Az ezzel végzett műveletek után a legeslegjobb állapot ami kisülhet, hogy kipattogsz kegyetlenül!!! A rosszabb verziókat inkább nem is sorolom! :? :? :?

Gabi!
Jesszus!!! Hogy bírod cipelni, ezt a hatalmas pocit??? :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

H.Gabi!
Örülök, hogy ilyen szupi csomagot kaptál. Nekem a fele nem volt benne. :wink:

Bond!
Örülök, hogy örülsz, juppppiiiiii!! 8) 8) 8) 8) 8)

Védőnéni!
Nálunk eddig 2x volt pofaviziten, de nem tudom, hogy szándékozik-e még jönni. Legutóbb amikor itt volt, a főzés kellős közepén bukkant fel, és megdícsért, hogy milyen házias vagyok. Gondoltam magamban "anya leszek vagy mi...." :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilisgabi!
Gratulálok!! Nagyon ügyi voltál!!!!
Szüléssel meg csak várj!!! Ne siesd el a dolgokat. :wink:

Dodi!
Megy a drukk, bár már lehet, hogy túl is vagy a vizsgádon!!

Bond!
Kence összetevőkről infót csak este tudok adni, addig megérdeklődöm éds'anyától.

Katy!
Én nem haskötőt, hanem hasleszorítósos bugyit vettem. Ez is állítható, mint a haskötő.

Tabati!
Faros:(:(:(:(

Bond!
Pl. Sote II.-n nem lehetnek bent az apukák császárnál.És a hallottak alapján inkább ez a döntő, hogy nem engedik be.

Katy!
"(szerény véleményem szerint beöltözve simán bejöhetne az apuka, ha egy rendes szülésnél is ott lehet beöltözés és egyéb nélkül.)"
Ezzel viszont egyet értek!!

O.Heni!
Köszi, a köszöntést, Barninak is boldog névnapot kívánok!! :D 8) :wink:

Lorca!
Reménykedtem csak, hogy én kimaradok a szórásból!

"CTG papír értelmezése: Ha jó, a doki aláírja, ha nem, bentfog."
Végülis logikus... 8) 8) 8)

F.Nikici!
4 cseppes, extra. Gyógyszertárban a 30 db-os 1300 Ft.

Nos csak sikerült visszaolvasnom, közben mostam, barátnőztem, msn. Most irány a takarítás, mosogatás, teregetés.
Kérdés: Az ezüst ékszereket mivel lehet a leghatékonyabban letisztítani? Van egy nagyon szép ezüst nyakláncom, csak mivel nem használtam már egy ideje eloxidálódott.

Kép
szisz89

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?