A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júniusi babavárók

Sziasztok!

Ácicának nagy gratula!!

Ma voltam NST- n, úgy volt hogy talizom a dokival és megbeszéljük az indítást, erre műtéten volt... Legközelebb szerdán megyek csak, tehát akkor sem lesz eksön.
Szülésznőm mondta, hogy holnap igyam meg a bábakoktélt (pálinkás...) és várjunk pár órát. Szerinte tuti beválik.
Szerintetek bevállaljam?
Mivel a Streptococcus miatt ki leszek feszítve (infúzió- antibiotikummal tele), lehet hogy nem jó ötlet, mi...?

Magdiékat ma hazaengedték, remélem hamar gép elé tud ülni. :)
tökmag79

Tökmag: kifeszítve is át lehet élni....
ma megkapjátok remélhetőleg a mi sztorynkat, abban épp ez is ecsetelve vagyon.

Kép
kissmanó

sziasztok,
ma hazaértünk mi is, köszönjük a gratukat, és mi is gratulálunk minden baba-mama párosnak akik az elmúlt napokban szültek-születtek. :)

tejci már van bőven, 40-50-eket szopizik a kisasszony és még felesleg is van, azt lefejem, mert vadul feszül a mellem, kicsit pamelaandersonos, csak 80B-s méretben. :D

szüléstörténet később, most megyek kicsit pihenni meg csodálni a két gyerkőcöt.. .ki-ki a saját ágyában szuszmákol most épp. :)

mia_snow

Lorca: köszi, így már értem, megpróbálom így csinálni. Mégegy kérdés: az etetésnél nálam 20 percig eszik. Akkor ez legyen váltott mellből? Mert én mindig kifejem utána a másikat is...
Hú de bonyolult ez az egész...

Süninek drukkoka mennek, Zéti buksija ezek szerint nyomul lefelé. :D

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Na, ím az a 3 fotó amit apa szeretett volna feltenni. Mindent megmondtam neki hogyan csinálja, de sajna azt elfelejtettem, hogy a 2009 júniusi babavárókat a Várandósság fejezetnél keresse.
Ő éjjel 1 óra fele netezett, utána meglepi volt készítve nekem, így többet nem volt gépközelben.
Közben írom ám a sztoryt is, csak aki ismeri a Grétiét, az tudhatja, hogy én az egészet alaposan írom, hisz ez megmarad az utókornak is (sajnálom, hogy a 2 nagynak anno nem írtam...ma már mind1, ennyi év távlatából), s ezért időbe telik.

uccsó pocifotó, már bent a klinikán
Kép

takarítgatják a klinika legújabb szülöttjét
Kép

apa és az ő büszkesége
Kép

szülés után 37 perccel
Kép

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Itthon vagyunk,minden rendben, Nóri nagyon jó baba :D .
Gratulálok az elmúlt héten született babáknak és szüleiknek.
Egyenlőre nincs időm visszaolvasni.

KépKép
amadea

Sziasztok!
2 in 1 még mindig, csak tiszta depis vagyok. Nem mintha nem tudtam volna, de ma meg is beszéltük a dokimmal és a szülésznőmmel, h szerdán fél 8-kor csomagostól jelenésem van a kórház felvétlis részlegén. Bius is sírdogál, ettől csak "jobb" a kedvem, Apa is ideges.
Amúgy mai nst-m is jó, flow is jó és a méhtevékenység is egész szép kis hullámokat mutatott (igaz én nem éreztem), úgyhogy még van remény.
Annyira semmi humorom szülés előtt napokig kórházban lenni :(
És nálam is elkezdődött az állandó telefonálgatás, h "mi van már, nem szülsz?"ez is rém idegesítő.
Ááááá, megyek is és visszavackolom magam a kis zugomba.

Kép
Kép
mimmi

Csajok!
Ahogy próbáltam visszakeresni a táblát, megakadt a szemem a légzésfigyelős hozzászólásokon. A velünk történtek alapján én mindenkinek ajánlom. Ha a babám nem a védőnő kezében lesz rosszul, hanem éjjel a kórteremben, akkor már nem lenne köztünk...én sem hittem, hogy velünk is megtörténhet....

KépKép
amadea

Hú Amadea, ez így nagyon rosszul hangzik. Majd ha lesz egy kis időd, meséld el mi is történt pontosan.
Egyébként én voltam, aki megijedt, de hál istennek kiderült, hogy csak téves riasztás volt.

Én ma megkaptam a kiképzést: délután 2 óta van fent Áron!!

Anyu 1/2 7-re jött, addigra túl voltunk a fürdésen. (ma fürdettem először tök egyedül - és képzeljétek vagy 5 percig pancsizott, nem sírt :) )
Utána akartam etetni, de csak bealudt. Mondta Anyu, hogy jó, most akkor ennek vessek véget, mert próbálgatja a határait.
Letettük. Persze elkezdett sírni. 8-ig hagytuk, de úgy, hogy 5 percenként Anyu bement, megnyugtatni. 8-tól etettem. 150-et bepuszilt. 1/2 9-kor letettem, de még mindig nem alszik. De legalább pihen, remélem hamarosan elalszik. Ha ma már nem kel - remélem - 810 grammot evett..

Hihetetlen, hogy milyen nehéz: napirendet felállítani, illetve úgy csinálni, hogy mindkettőnknek jó legyen, illetve ne szakadjon meg a szívem.
Ma már itt pityeregtem, még szerencse, hogy itt volt anyu. Aztán elmentem letusolni. Legszívesebben fogtam volna, mert tudtam, hogy attól megnyugszik. De tudom, hogy nem szabad, mert akkor a következő 1 év - legalább másról sem szólna, csak arról, hogy fogni kell.

Hát szóval ez van velünk! Egyébként olyan kis tünemény...
majd teszek fel új képet, már szépen kerekedünk!! Tegnap este - meztelenül - 3580 gramm volt - :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kép

Csini ruciban...

Kép

Kaja után "büfizik" Apa karjában - és hát mosolyba "fulladt" :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kép
Kép
kissmanó

Noémi!
Inkább néhány téves riasztás, mint ne riasszon,amikor szükség lenne rá. Amúgy meg látod:lélegzik: minden OK...
Szóval az történt, hogy már mentünk volna haza, éppen kapta volna a BCG-t, amikor egyszer csak nem vett levegőt. A védőnő kezében volt és ott volt a gyermekorvos is (szerencsére), megcsípték, helyre jött, utána pár perc múlva még 1x nem vett levegőt, el is szürkült szegénykém, de csipkedésre megint rendbe jött. A megfigyelőbe került, ahol szapora volt a légzése ezért az újszülött mentővel átszállították az intenzívre. Amikor oda érkezett, már jól volt, de azért kapott gyógyszereket, csináltak egy csomó vizsgálatot és találtak egy bacit a nózijában. Valószínűleg volt egy örökölt hajlama a bölcsőhalálra (sógornő kisfia is dettó így járt), amire rátett egy lapáttal ez a baci. Éjszaka az ágyam végében lévő kis kosárban vagy mellettem aludt, ha akkor történik ez vele és nem veszem észre, akkor reggelre meghalt volna.....szóval megint mázlija volt....
Inkább néhány téves riasztás, mint tragédiára ébredni....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Evicuska írt ma sms-t, csak most kerültem gépközelbe. Minden oké velük, Róza nagyon rácuppant a cicire szerencsére :lol: és ha minden jól megy akkor holnap már haza is engedik őket. Gratulál minden új babának és mamának! :wink:

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt Lányok!

Most csak 2 óránként voltam pisijáraton éjszaka, de nem bírok vissza aludni. Nem baj, edzek egy kicsit az előttem álló hónapokra.

Amadea: Nagyon örülök, hogy otthon lehettek végre, Nóri erős Kislány és Neki a is a legjobb a szép kis kuckójában Anyuval és Apuval.

Noémi: Áron gyönyörű baba és nagyon szépen kerekedik! Hihetetlen, hogy a "nevelés" már most elkezdődik, nem?

Tabati! Köszönjük a híreket.

Nálunk továbbra is nagy a csend, semmi izgi nem történik... egyelőre. :D

Szép napot mindenkinek!

Kép
cincibabus

Cincibabus!

Úgy látom mindenkinél nagy a csend! :lol:

Kép
Kép
tabati

Szép jó reggelt!
A miénk horrorisztikusra sikeredett. Tegnapelőtt este már kezdett erősen bedurranni a bal cicim, fejtem rendesen meg maszíroztam, az hozott némi enyhülést. Tegnapelőtt este még úgy terveztem, hogy tegnap de. bíztos telefonálnak, hogy menjünk BCG oltásra (a klinikán a napi kevés születésszám miatt "összegyűjtik" a bébiket, s akkor nyitják fel az oltást), s akkor majd valakinek elcsípem a grabancát, hogy masszírozzon ki alaposan. Mert közel éreztem a mellgyuszit. Végül nem hívtak, aztán magam miatt nem mentem. Inkább masszírozás ezerrel. Este...izé, éjfél után már egész tűrhető volt a helyzet, nagyjából orvosoltam a problémát. Igenám, de éjjel egyszerűen a kis drágám műsorától (erőteljes pocófájás) alig aludtam, így nem volt enerdzsim enyhíteni kis fejéssel magamon, s reggel mikor felkeltem már mindkét mellem kész volt. Vettem a mellszívót, a jobból kivettem 80-at (az következett szopira, így nem üríthettem le, de enyhíteni muszáj volt), majd a balt addig fejtem, míg a nagyobb méretű Aventes cumisüveg színültig tele lett. Közben pedig vacogtam mint a varga, bár lázam nem volt, de ismét miliméterekre vagyok a mellgyuszitól. Úgy fájnak a melleim mint még soha. Meg olyan gyenge vagyok, hogy ihaj. Lábaim is alig tartanak.
Na, de legalább a fiam alszik, nem fáj a pocó, nyugi van.

Amadea: elég horrorisztikus, de ugyanakkor tényleg tanulságos történet a Nórikáé. Valaki ott fönn nagyon vigyáz Rá. Segítsetek annak a valakinek.
Ugye sóginőd kisfiával is aztán minden rendben lett?

Evicuskáékat is szeretettel várjuk vissza a klaviatúra közelébe.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Szia Manó! Üdv újra a fedélzeten!
Gyönyörű a kisfiad, gratulálok! Valami azt súgja, nem volt egyszerű szülésed! Melledre vigyázz, néha én is pengeélen táncolok.

Süni,
ez nagyon szülés-közeli dolognak hangzik! Hajrá!

Szegény Benjáminnak be van gyulladva a szeme, kapott szemcseppet. Na, egy kéthetesnek a szemébe cseppenteni :roll: És Máté találóan fogalmazott, ez a gyerek folyton szivárog, alul-felül. Sose volt bukós babám, most igen. Képes kihányni a fejvédő meg a matrac közötti lukon. Rendszeresen lekakil-lepisil-lehány, naponta többször is. Kinőtte az 1-es pelust. És annyira gömbölyűűűű! Nem tudom, mennyit hízott, de eleget, az tuti!

A nagyok focitáborban vannak 8-4-ig. Remélem nagyon jól érzik magukat. Főleg a középső miatt aggódok, egyedül lesz ovis az iskolások között.

Képzeljétek, úgy tűnik, a középső teljesen zökkenőmentesen veszi a kistesó-dolgot, és szerencsére a nagy is pozitívan változik Beni-ügyben.

Többgyerekesek: nálatok hogy alakulnak a dolgok?

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Tegnap voltunk a Római parton hekkezni, jó volt kicsit kimozdulni!
Ma pedig arra ébredtem, hogy fájogat a hasam + derekam- lehet hogy lesz végre valami??

Kissmanó: óóóriási pocakod volt szülés előtt!! És Géza baba egy tünemény!
Nem hangzik túl jól ez a mellgyuszis dolog! :?

Amadea: örülök, hogy már otthon vagytok és minden ok!
A babákra tényleg vigyáz valaki fentről… nagyon durva a sztori, biztos megbolondulnék ha Adéllal történne valami úgy, hogy ok volt vele minden a terhesség alatt + szülésnél.

Mimmi: teljesen átérzem a problémád, én is úgy vagyok vele, hogy inkább naponta bejárok, mintsem befeküdjek. :(

Noémi: szerintem tök ügyes vagy, ne add fel! Biztos borzasztó nehéz lesz nekem is megállni, de totál igazad van: nektek és a babának is jobb lesz a későbbiekben ha ezt az időszakot átvészelitek.
Igazi vasgyúró béjb, szerencsére nem kell tömni, eszik magától is. :wink:

Táblázat: lehetek a 22. ...?
tökmag79

Manó!

Durva lehet ez a mell dolog...jó, hogy még ezzel is kell foglalkoznod, biztos nem lenne más dolgod... :roll:

Tökmag!

Hajrá! indulás szülni!! :wink:

Benta!

mindenhol szivárog. :lol: :lol: :lol: Túl sok lyuk van rajta nem? :lol:

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt!

Manó, nem csodálom, hogy többen is rákérdeztek biztosan egy baba van-e a pocakodban. Tényleg hatalmas volt! Csodálom, hogy állni bírtál!
Géza baba nagyon édes! És hatalmas! :)

Nekem is begyulladt a mellem, mire haza jöttünk, illetve nagyon közel voltam. Kő kemény volt, és bazira kellett masszírozni, hogy ne álljon be. Én phytolacca americana 9 CH-t szedtem rá, napi 2*5-öt. Ezzel + a masszír - fejéssel 1,5 nap alatt helyre jött!

Benta, tök jó, hogy a fiúk így odavannak Beniért. Áron éjjel a kanapét "tisztelte meg" :) A lekakilás, lepisilés nálunk is rendszeres. Tegnap 3x öltöztettem át, mert mindene olyan lett. Sőt a jobb cicimből úgy ömlik a tej, hogy eldöntöttem pártedliben fogom szoptatni, mert a ruhácskája is olyan lesz. (hónalj tartásban szoptatom, és gondolom kicsit kienged alul, mert dől a szájába)

Tökmag, hajrá!! Nagyon drukkolok! Ma reggel jött egy sms, már azt hittem Te vagy!

Amadea, nagyon rosszul hangzik. Igazad van, inkább téves riasztás legyen!
Áron is néha zihálva veszi a levegőt, főleg kaja után. Engem a frász kerülget, de azt hiszem ez normális... :?:

A tegnapi hacacáré után az éjszaka egészen jól telt. A 8 órás etetés után csak éjjel 2-kor kelt, bepuszilta a 150 grammot, és aludtunk is tovább. A következő kör 1/4 6-kor volt. Ez pont bal cici volt, így fél óra alatt nyammogott 60-at, utána pedig jött a tápszer. 50-et megevett belőle, de Viktor mondta, hogy 2x is bukott. A lényeg, hogy utána 1/2 10 -ig bírta, akkor evett. Most végre alszik a drágám.

Jönnek lakást nézni, utána egy kicsit takarítok, a déli etetés után pedig leszaladok a bababoltba. 20 db textilpelusom van, de semmire sem elég. Kb. 2-3 naponta mosom ki őket. Folyamatosan figyelni kell, mert nagyon használjuk.
Azt veszek, illetve egy cumisüveg melegítőt, ha már tápszer is van könnyítsünk a dolgunkon.
Momert 5900 Ft, és szivargyújtóról is működik!

Anyukák adjatok életjelet magatokról! Ha visszaolvani nem is megy 1-2 hétig, jelentkezzetek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

örülök, hogy ennyire flottul megy minden! :D Szépen belerázódtál nem semmi! Biztos jönnek szép lassan a többiek, és akkor velük is meg tudod beszélni amit velünk még nem. Szép lassan megint összekovácsolódik a csapat, ahogy megszül mindenki. :wink:

Milyen jó, hogy nekünk 30 textilpelus van, pedig az én védőnőm alapból csak 10et mondott... :roll:

Masszírozás nem fájt, amikor olyan szétdurranós állapotban volt a melled? Vagy épphogy megkönnyebbülés volt?

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Manó: jó nagy pocakod volt!
a pasik tündériek, béb nagyon cép!
Remélem ez a mellgyulladás mielőbb elmúlik!

Amadea:
örülök, hogy hazamehettetek!
milyen volt az első éjszaka?
Nóri babára vigyáznak odafenn! De ha veled aludt volna, sztem észrevetted volna, de jobb is, hogy így történt, bár jobb lett volna, ha nem lesz beteg. De bízzunk benne, hogy most már minden rendben lesz!!!

Tökmag: hajrá, remélem beindulnak a dolgok.

Nándi is csinálta este a feszkót, nem sírt, csak nem akart elaludni, hajnalban fél 2-től hajnal 3-ig fenn voltunk, már majdnem nem tudtam mi lehet a baja, aztán cicizett egy repetát és nem volt baj.

Én meg készen voltam, hogy máskor olyan egyszerű az esti meg a hajnali etetés és visszaalvás, most meg! Ráadásul kétszer telerakta kakival a pelust.

Amúgy tündéri jó baba!

Tegnap volt a v.nő, én épp postán voltam, de sárgaság szerencsére múlik.

Benta: mi is szemcseppeztünk. Nem volt egyszerű mutatvány. ki kellett figyelni, hogy mikor van nagyra nyitva a szeme.

Noémi: tündéri a fiad!

mimmi: reméljük sokáig nem kell 2 in 1 a kórházban feküdnöd!

Már alig várom a déli etetést, aztán remélem gyorsan elalszik Nándi, és alszok vele én is!
Vendég

Tabati, remélem is, hogy miután megszültünk (mármint kollektíve), és beállt a napirend, mindenki tud újra jönni!

A masszírozás eleinte nagyon fájt. Egy nővérke kezdte a kórházban, azt hittem csillagokat látok. Aztán megszoktam, illetve el is múlt a fájdalom!

Jó hogy 30 textilpelusod van. Sok nem lesz az tuti. A feje alá naponta 1x legalább új kell, és a szoptatásnál is elég sok offos lesz. Néha 1-1 kakis, szóval legalább napi 5-öt használunk.
Nekem pl. 3 db törülközőm van (ilyen pelenka anyagú) van, hogy naponta kell új, mert a Fiatalúr lekakilja, miközben törölgetem.

Puszedli, akkor Ti is kapjátok a kiképzést rendesen!
Én is délben etetek, aztán megpróbálok pihenni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

Az is jó, hogy a nővérke megmutatta, hogyan kell, tapasztaltabb anyukák mondják, hogy néha jobban tudnak pl. kézzel fejni, mint géppel.

Na, pelenka anyagú törcsi csak egy van...meg egy másik mintás kapucnis... abból nem speizoltam be annyit... :roll: :lol:

Puszedli!

Védőnő csak úgy jön megy bejelentés nélkül? :shock: Miért nem mondja, hogy mikor megy, és akkor úgy készülsz? Én ezt tuti utálnám! :evil:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Puszedli!
Köszönöm a kérdésed, az első itthoni éjszaka csodás volt :D ...főleg, hogy Nóri 3 napja kihagyja a hajnali szopit....éjfél után már csak reggel fél 6-kor kért cicit...végre kialudtam magam :wink:

Noémi!
Normális :D

Tökmag!
Hát nekem is voltak pillanataim, amikor úgy éreztem, hogy megbolondulok:(....de a lényeg, hogy már túl vagyunk rajta, ne is beszéljünk többet róla:)...

Manó!
Tündéri a kispasid!!! Ciciknek jobbulást!
Sógornőm kisfia már 9 éves, kitűnő tanuló és nagyon jó fej kissrác:)

Szerintetek érdemes fejnem? Kb. 20-30 ml jönne még le kaja után....azt hiszem beállt a kereslet-kínálat....

KépKép
amadea

Sziasztok!

Manó, Géza baba is elég nagynak tűnik, nemcsoda, hogy ilyen óriási pocid volt! Jók a képek nagyon. és már tűkön ülök, hogy hogy fogadták a csajok a kispasit!

Noémi: annyira édes a beájulós Áron!!!
Én most még nem akarom "nevelni" Borcsát, vagyis felvesszük, ha sír (a nyüsszenésekre nem, de ha tényleg rákezd), mert több helyen olvastam, h kb három hónapos koráig nem akar a sírással machinálni, hanem tényleg van vmi baja. Hát remélem, nem szívjuk meg, hogy így csináljuk, több gyerekes anyuk, nektek mi a tapasztalatotok?

Tökmag, Mimmi, kitartás, már nincs sok! Süni ezek szerint szül, hogy nem jelentkezett :?:

Tényleg, Bankáék vajon rendben vannak :?:

Amadea: ez elég ijesztően hangzik... nagyonnagyon vigyáznak erre a babára! Akkor most még fokozottabban ügyeltek rá, nem? Ismerősöm mondta, hogy neki meg a kórházban szopi közben nem vett levegőt babája és teljesen befeketedett egy pillanatra... én azt remélem, hogy a bébiőr azért nagy segítség, mert miután felébresztjük, még van esélye, és utána úgyis usgyi a kórház ilyenkor- gondolom.

Velünk: most voltunk dokinéninél: súlyával meg van elégedve, már nem kell, csak 3 óránként etetni, és végre éjjel csak akkor kell, ha felébred, és jelentkezik, hogy éhes! Szép remények, hogy talán alhatunk... :lol: Hasfájásra megint adtak pér tippet pl. meg kell emelni a kiságyat két téglával, hogy ne legyen vízszintesben. Kapott egy új tápszert is, csökkentett laktóztartalmút, reméljük, beválik.
És képzeljétek, két napja több a tejcsim: tegnao 9 kajálásból ötnél csak tejet evett, már majdnem mindig ki tudok fejni 40et, ez nálam elég nagy szám... :lol: :lol: viszont vissza kellett adni a mérleget, lehet, h kölcsönzünk, mert jó lenne tudni, mennyit szopik.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag!

Örülök, hogy jól alakul a szopi! A mi mérlegünk meg az első mérésnél bekrepált :? , úgyhogy kölcsönözni kellett egyet...még jó, hogy vettem mérleget :? .....

KépKép
amadea

Életjel!

Olvasni olvaslak titeket, de igazából nem történik velem semmi, untatni meg nem akarok senkit.
Gratulálok Manó Géza babához. Szépen megnőtt odabent. Mutattam a páromnak a pocis képedet, mire megkérdezte,hogy mekkora baba volt abban. :lol: Hát ráhibázott, szép kerek. De tényleg olyan szép kerek a fejecskéje.
Kíváncsian várom én is a beszámolódat az otthoni fogadtatásról.

Noémi, Áron is nagyon szép. Olyan jó lenne már nekem is megfogdosni egy ilyen csöppséget.

Csillag, örülök,hogy jól sikerült az op. fesztre bejutni. Annak meg pláne, hogy így alakul a szopi.

Amadea, nektek is örülök. Azért sokkal jobb már Nórinak otthon. Meg neked is, nem kell annyit rohangálni, idegeskedni.

Ma még utoljára bemegyek a munkahelyemre.Hagy szörnyülködjön a cicababa kolléganőm a pocakom méretén.Utána doki, megbeszéljük a szülést.

Zsu

Kép
bvigh

Csillagtáncos,
A váltott mellből etetés attól is függ, hogy mennyi tej van - neked feltétlenül. Nekem mindig kettőből kellett, mert Szabi pár napos újszülött korától eltekintve soha nem volt elég a tejem, mindig amolyan pengeélen táncoltunk. Az egymelles etetés egy kicsit visszafogja a termelést, ezért a kórházban csak egy volt szabad, fejés nélkül. Szülés előtt 2 hóval hagytam abba Nati szoptatását, így akkor benne voltam a buliban.

(Csak csendben jegyezném meg, hogy én annyira utáltam fejni, hogy az nemigen ment. Nálam inkább a bébiporszívó működött, azzal a mellgyulladásnak is kisebb az esélye.)

Annyira azért nem bonyolult. :wink: Ezek a számok csak amolyan útmutatók, a babók nem órával születnek szerencsére. Ha a baba jelez, sír, valamire szüksége van, te ott vagy, hogy megoldjad. Minél inkább sikerül elérned, hogy keveset sírjon, annál kevesebbet fog később és te annál sikeresebbnek fogod érezni magad, mint Anyuka, nyugis leszel (gondolom feltűnt, hogy saját gyerek sírása észveszelytően kiborító) és a tejtermelés virágzik. :lol: Legtöbbször amúgy is csak egy kis cummogásra vágynak, azzal meg annyi ingert biztosít neked, hogy elég legyen a tej.

Még a cummogásról. A komfortszopi kifejezés nem tudom mennyire ismerős, de fontos. A babák egy kicsit túlfuttatott szopási ingerrel rendelkeznek. A száj az első számú örömforrás még jó darabig. Akkor is szeret a legtöbb bébi szopizni, ha már nincs tej, csak azok a pár cseppek. Az is fontos ennivaló, de az a léleknek.

Tabati,
Hű, milyen aktív vagy. :lol: Most már értem, honnan van az a 3k+ hsz-ed. :D :D

Kép KépKép
lorca

Lorca!

:lol: Azért nem annyira, hétvégén mindig lemaradok. :lol:

Kép
Kép
tabati

ham-ham....
ettem, tojtam, anya tisztába tett. kell ennél több?

Kép

Kép
kissmanó

HÍREIM VANNAK SÜNIRŐL:
Most kaptam az sms-t 14.57-kor:
"Holnap reggel 7-kor indítják a szülést. Gatya tele."

Megy a sok-sok drukk!!! :lol:
poker

Sziasztok!

Én mindig csak gratulálni térek be ide, velem nem sok minden történik, kivéve, hogy már nagyon fáradt vagyok, és már csak 6 nap.
Végre nevünk is van, habár még ez sem 100%, Blanka lesz a csöppség, úgy néz ki.

Kicsit fárasztó így egy alig 2 éves mellett, szertnék a szülinapján itthon lenni, reméelm addig kijön.

Mindenkinek boldog babázást, sok tejet, akinek még hátra van könnyű és gyors szülést kívánok.

Családient.hu vonalzók

Kép
orsica

Sziasztok!
Köszi Poker a hírközlést :D
Mai ctg tökéletes volt. Flow is. Koponya szépen a helyén. Magzatvíz az átlagosnál kevesebb, de állítólag ez már ilyenkor normális. 13 órára átmentünk az osztályvezető főorvoshoz, aki szintén megvizsgált (nagyvizit után kb. 10 dokival a vizsgálóba). Rábólintott az indításra, úgyhogy reggel 6-kor kezdünk egy borotválással, majd beöntés. 7-kor tabletta felhelyezés, utána remélem viszonylag gyorsan Zéti születés :D

Majd küldöm a híreket!

Csodaszépek a babák!
Amadea, örülök, hogy jól alakult végül minden!

Megyek, hangolódok a holnapra. Puszi mindenkinek! Egyszercsak érkezem :D

KépKép
süni76

Drága Sünikém,
nagyon drukkolok neked holnap! Várni fogom a híreket! Az indítástól ne félj, nekem a legszebb élmény az első, indított szülésem volt. Menni fog minden, mint a karikacsapás! Holnap délután már anyuka leszel!!!

Manó,
édes és hatalmas kisfiad! Olyan kisimult, mintha 2-3 hetes lenne! Érdekelne a csajok reakciója. Meg a tiéd, amikor kibontod a pelust :) Nem fura?

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Kismanó, nagyon jófej Géza baba. Itt is látszik, hogy hatalmas! Amit felraktál képet, az alapján szerintem tiszta apja. Bár azt mondják ilyen korán még nem lehet megállapítani, de szerintem rá hasonlít!

Süni, drukkolunk neked nagyon! Holnap ilyenkorra reméljük már a kezedben tarthatod a kisfiad! :)
Ügyes leszel, kitartás, és ma éjjel még próbálj meg aludni!

Csillag, én azt olvastam, hogy már ilyen korán szoktatni kell a babákat. Könnyen hozzászoknak a kézben cipeléshez. Nálunk ma is volt egy kis sírás: 12-kor etettem. 100 grammot evett. Utána elaludt kézben. Letettük. Kb. 10-15 perc múlva újra sírt. Tudtam, hogy nem éhes, tisztába van rakva, így nem vettük fel, csak megsimogattuk, beszéltünk hozzá. Nem mondom, volt így is 3 kör, de fél óra után elaludt. Tegnap nem így csináltam, és 2-7-ig üvöltött.
Én bevallom nem értek egyet Lorcával. Szerintem cicizik eleget a gyerek, (3 óránként 20-40 perc között) szóval szerintem ezen túl mellen tartani nem kell.
Én annak a híve vagyok, hogy mi egy család vagyunk, össze kell szoknunk. Áronnak is be kell illeszkednie, és nekünk is kell hozzá alkalmazkodnunk.
Eddig tökéletesen működik. Én nem akarok az a mártír anya lenni, akinek nincs élete, mert a mellén csüng egész nap a gyerek. (bocs, ha ezzel megbántottam valakit, de nekünk van olyan ismerősünk, aki pont ilyen, és emiatt már csak látszatházasságban él.)

Amadea, szerintem mindenképp fejd le a pluszt. Ebből a mennyiségből napi 100-at tuti tudsz mélyhűteni, és az később jó lesz! Én így csináltam, és örülök neki, mert most 1-2 alkalommal kellett. Ráadásul a baba adagja rohamosan nő. Ezzel is serkented kissé!

Megyek, csinálok Tiramisut. A 6 órás etetés után pedig sétálunk egyet!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Süni: Mennek a drukkok holnapra!

Manó:
Géza baba nagyon édes!!! :D Az a kis pufi arca!!!!! :D

Na és Áron... :) Hát a férjem totál odavolt! :)

Nagyon szép babáink vannak, egytől-egyig!

Voltam ctg-n, minden ok, méhszáj 2111, pénteken kell újra mennem, de most már azt mondta a doki, hogy lehet, hogy kihúzzuk a kiírt időpontig. Meglátjuk!

Kép

Kép
mukkancs

Süni: mennek a drukkok, gyor szülést!

Manó: géza nagyon édes!

Amadea: én lefejném!

Csillag: nálunk is alakul a dolog, igaz 30-40-et szopik, de éreztem, h mellem dagad, 2 fejéssel összejött 30 ml :o.

Én sem szoktam minidg ölben elaltatni, hagyom kicsit a mellemen, majd leteszem, hozzábújok, simi, beszélek hozzá, ez is beválik, tán még jobban mint a séta közben nyugtatás.

utálom a 3 órás etetést, nemrég aludt el, most keltsem, hogy egyen megint, mint du. akkor is félig alva evett, bukott is. mosdt meg küszködik szegény.

Sztem sem állapot az egész nap mellen lógás és szoptatás.
De mindenki úgy csinálja sztem ahogy érzi. ahogy neki jó meg a bébinek is.

Tudtam, h jön a v.nő, csak nem mondta, h mikor, de én meg 5-ig meg akartam járni a postát. A v.nőm amúgy is imád jönni, pénteken is szó nélkül jött :twisted: .

Mennem kell, vacsi idő van.
Vendég

mellgyuszim van... :cry: ma vissza kellett mennünk a kórházba,mert éjjel 39fokos lázam volt...a bal cici alja nagyon gáz, doki szeritn nem olyan gáz de nem ő érzi... :?

most szopi ezerrel, meg szétmaszírozni,fejni-fejni, én nem tudom kézzel kifejni... :cry: szóval szétmasszálom és rácuppantom...

az elektromos ellszívó erősen szív, nekem aventes kézi van, de gondoltam ha az sziv mint az állat, akkor bérelek iparit, vagy bemegyek egy tehenészetbe...

Lilinyó meg nem igazán akar elaludni...frontok...a cumi is mindig kiesikkk :(

én meg rettentő fári vagyok...pedig feküdnöm kéne

Kép
Kép
mniki84

mellgyuszim van... :cry: ma vissza kellett mennünk a kórházba,mert éjjel 39fokos lázam volt...a bal cici alja nagyon gáz, doki szeritn nem olyan gáz de nem ő érzi... :?

most szopi ezerrel, meg szétmaszírozni,fejni-fejni, én nem tudom kézzel kifejni... :cry: szóval szétmasszálom és rácuppantom...

az elektromos ellszívó erősen szív, nekem aventes kézi van, de gondoltam ha az sziv mint az állat, akkor bérelek iparit, vagy bemegyek egy tehenészetbe...

Lilinyó meg nem igazán akar elaludni...frontok...a cumi is mindig kiesikkk :(

én meg rettentő fári vagyok...pedig feküdnöm kéne

Kép
Kép
mniki84

jujj bocsi...meg a pontokat, kérdőjeleket is kihagytam...na lázas vagyok...elnézést

Kép
Kép
mniki84

Hahó Csajok!

Sajnálom a "mellgyuszisokat", én ettől nagyon tartok, világéletemben nagyon érzékenyek voltak, hogy mi lesz velem, nem tudom... :oops:

Noémi, egyetértek maximálisan az elveiddel, de így persze könnyű mondani, még nem tudom, mi vár ránk. Igazából úgy gondolom, hogy nincs jó vagy rossz ebben a helyzetben, ezt mindenki maga dönti el, hogy hogyan kezelje a dolgokat, de előttem is van negatív példa a mártír anyasággal kapcsolatban és azt tudom, hogy azt nem szeretném.

Mukkancs, csak nem "Annánál" jártál ma CTG-n? :D Mi holnap megyünk, de ahogy múlthéten álltak a dolgok, lehet, hogy bevárunk, sőt! :D

Puszi!

Kép
cincibabus

:D Igen, Nála voltam! :)
Pénteken kell mennem legközelebb (mondjuk nem tudom, miért) és ha nincs addig eksön, akkor kedden.

Kép

Kép
mukkancs

Lányok!
Asszem a magam nevében bátran, de lehet a Nikiében is kijelenthetem, hogy ebben a szent percben cudarul irígylem a tábla sárgátlanjait.
Odavan mindkét mellem, kész vagyok. Lázmérésig még nem jutottam, bár apa szerint nincs. 3 takaró ma már volt rajtam. És nagyon gyenge vagyok, fáj-fáj mindenhol. És a mázsás fiam emelgetése is nehezemre esik. Arról ne is beszéljünk, hogy minden szopi után mindkettőnknek átöltözés, mert tocsogunk. Lehet, hogy a tápszerre is szoruló bébek anyái most irígykednek, de elhihetitek: ez nem állapot.
Na jó, panaszáradat vége.

Süni drága! Hát eddig, a tábla szerint igencsak ti húztatok rá a legtöbbet. Drukk holnapra, Zéti gyerek ügyes légy, dolgozz össze Anyával!

Noémi: én persze, hogy elfogadom azon elveket is amik nem a totális szopi mellett állnak. Hisz az éremnek két oldala van, s kerek mindkettő. Attól nem kapunk hajba, mert ez az első olyan (vagy nem első?) téna, ami megosztja a topikot. Lesz még ilyen, asszem erre már utaltam is.
Csak arra kérek mindenkit, hogy azért próbáljuk megérteni a másik oldalt is, ellenkező esetben gyorsan megszűnhet a topik.

Babákat azt hiszem szégyenemre legyen szólva, meg sem dícsértem. Gyönyörűek, kivétel nincs. Ellenben elfogultság nélkül állíthatom (hisz ugyanazon csíkos kategóriájú az én apróságom is), hogy Magdiék Dávidkájáé a szépségért kijáró pálma.

lehet még akartam írni, de szita az agyam.
szüléstörténet nálam a kórházból hazatéréssel ér véget (ha sikerülne befejezni), így abban benne lesz a lányok reakciója is.

Kép
kissmanó

gyerekem 7-kor evett a jobb ciciből (nem tom mennyit, de elég jó huzata volt). 9-kor ismét kért, megkapta a bal cicit. utána nekiálltam a balt újjászületni. Nem ürítettem le totálisan, s így is 385 ml jött ki.
most már hiszitek ha arra panaszkodom, hogy durranok?
Pamela Anderson meg jöjjön csak hozzám, tuti alul maradna a versenyben.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Apa meglepett: kivett mára szabit, délelőtt még elintéztük a háziorvost, elhoztam az utcsó táppénzes papírt, holnaptól a kórház adja, aztán elindultunk autókázni, megálltunk, kiszálltunk, sétáltunk, étterembe mentünk :) Aztán bevásároltunk még itthonra is, h legyen nekik is kaja, meg nekem is, amit gondoltam, h beviszek magammal.
Reggel fél 8-ra megyek. Apa mondta, h vigyem a laptopot meg a mobilnetet, de félek, h lába kel, úgyhogy majd behozza, amikor jön hozzám és akkor jelentkezek, vagy írok Nikinek.
Csajok bocsi, vissza nem nagyon olvastam, de mindenkinek minden jót, remélem Bogival együtt hamar hazajövünk.

Kép
Kép
mimmi

Süni: nagyon szorítok Neked!

Mellgyuszi: nagyon gáááz lehet, együttérzek veletek, lányok!

Mimmi: jelentkezz mindenképp, hogy mizu van Veletek!

Fájások elmúltak, marad a várakozás a nemtommire. :evil:

Még még képeket, csajok, hadd gyönyörködjünk mi pockosok a babáitokban! Tök jó nézegetni őket...
tökmag79

Sziasztok!

Hát ezek a babák tényleg csudaszépek! :D

Manó!

A hasad méretén én nem lepődök meg, szerintem az enyém is van akkora :D :D Szombaton is megszólított ctg-n egyhozzátartozó, hogy:Ikrek?

Amadea!Örülök, hogy Nórival rendeződött minden. A fejéssel kapcsolatban csak csendben mondom, én nem fejtem, beállítottam a kereset-kínálat arányt és így elvoltunk 15 hónapig. nagy ritkán, ha el kellett mennem fejtem, de csak a fdrissen fejtet ette, a fagyasztottat felmelegítve köpte ki ezerrel, így nem volt ami motiváljon. A sogornőm védőnő, ő is így csinálta mindkét gyerekével és 2,5 évig szoptatta őket. Persze az más, mint a Manó esete, amikor a kínálat ennyire nagy, akkor muszály fejni.

Mennek a drukkok a mostanában osztodóknak! :D

Én tegnap voltam dokinál, CTG rendben, külső méhszáj 1 ujjnyi, nyakcsatorna teljesen zárt. Egyre nagyobb menyiségben jön a rózsaszín nyák,már nem elég a tisztasági betét :( :shock: . Csütörtökön újra mennem kell, akkor UH is lesz.

Kép
Kép
sosi

Sosi: s nem mondtad, hogy aha, dehogynem, csak épp az ikrek közül az első már közel 5 éve megszületett :wink: :lol:
Hát Karcsika jól be lett ijesztve, hogy maradni kell odabent, mert Erdély, mert Debrecen. Most már azt hiszem más irányból kéne vele dumcsizni, hogy megértse, az eddigi tilalmak felszabadítva, szabad a pálya kifele.

Sünike! Hajrá, kívánom, hogy hamarosan a karjaidban lehessen Zéti.

Mellgyuszi: most a jobb cickóm jobb külső-alsó fele van odáig meg vissza. Gyönyörű piros, mint kisfiam arcocskája. Bal is még fájdogál, a Benta szavaival élve pengeélen áll a dolog ott is.

Tegnap nem volt erőm leírni, megteszem most. Délután felpakoltuk Anyukám s a három csajszit, szedtem a kisfiam, jött apa, s elvittük a többieket haza falura. Már a kocsiban felfigyeltem egy adott pillanatban, hogy a pólómon hatalmas nedves folt tátong. Nosza, előkaptam a táskát, hogy veszem a mellszívót, invertor van a járgányban, s indulhat a melódia. Csak épp volt egy icipici szépséghiba. Induláskor, mikor a mellszívó kábelkéjét vettem ki a konnektorból, az adapter végéről a 220-as dugó itt maradt a házban, szal mellszívó használhatatlan. Képzelhetitek, mire hazaértünk, már teljesen kész voltam, ismét láz közeli állapot, remegtem, alig bírtam a kocsiból is kiszállni.
Mindeközben kisfiam aranyosan mosolygott mindenkire, miután hazajöttünk is áldott jó fiúka volt, éccakánk nem ordibátorkodással telt (mint az előző kettő), kajált, büfi, s alvás tovább. Bár asszem ebben bejátszott az is, hogy hasra volt fektetve. Tiszta anyja, imád hason feküdni.
Miután lefekvés előtt ugye a bal cickóból 385-öt, a jobból 235-öt kifejtem, hajnalban arra költött a drágám kajakor, hogy úszik alattam a lepedő, tocsog a felső rajtam. De legalább kialudtam magam. S most már csönd van a házban, legény most is a hasán durmol.
Anyám unszolására vettem a fiatalúrnak egy cumit, hát addig cummogott rajta, míg rá nem jött, hogy az mekkora hatalmas átverés. Azóta ha a cumit megérzi, már szorítja össze a kicsi száját. Gréta is 3,5 hósan fogadta el, meglátjuk öcseknél is hogy lesz.
Tegnap megtaláltam a mérleget (bár nem is kerestem, véletlenül bukkantam rá), asszem ma egy kaját lemérek, hogy halvány fogalmam legyen mennyiket is szípózik kis haspók hapsikám.

Niki: mellgyuszival a meccset ugye megnyerjük? Nálad hogy áll a mérkőzés?

Pocis kismamik: sajnállak a sok várakozás miatt, de egyszer ennek is vége lesz. Addig tartsatok ki, látjátok az utána következő időszak sem épp kánaán.

Kép
kissmanó

Hello,

éjszak alig aludtunk, nándi alig akart enni, sokszor bukott is, felszínesen aludt. nem tom mi baja lehet...lehet a front?

Manó: majd 400 ml? :shock: én örülök, ha 20-at lefejek.
Jajj, elhiszem, h nem könnyű.

Sosi, Tökmag: kitartás: nemsoká babáztok ti is!
Mimmi: drukkolok, h mielőbb babázhass te is!

Ácica írt, ma mennek haza!

Mellgyulladásosoknak jobbulást!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.29 21:36-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?