A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Köszi a tippeket!Olíva és mandula olaj most éppen nincs kéznél,de kipróbálom majd.Most csak zsír van itthon :roll: :lol: :lol: :lol:
A kalciumot folyamatosan iszom.
Azért is kérdeztem h másnál is van-e ilyen mert amit kapok kismama naptárt abban ez is egy terhességet kísérő tünet és kíváncsi lettem. :roll:

Katy:Az anyósodat aranyba kell foglaltatni ha ilyen kajákkal vár! :lol:
Na meg túrós meggyes torta??? :shock: :shock: :shock:
Fél tizenegy van..az előbb vágtam be egy újabb adag csokis müzlit és már megint csorog a nyálam..

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Csajok!

Én itt méltatlankodom, hogy az idióta időjárás miatt a gyerekem mindjárt kitör a hasfalamon keresztül, meg egyéb nyűgjeim vannak... Ehhez képest most olvasom más fórumokon, hogy az újszülöttek "meg vannak veszve", vergődnek, sírnak egész nap, anyukák totál kiakadva... :? :( !
Szóval valójában hálát adhatunk, hogy nekünk még (többnyire)pocakban rosszalkodnak a picúrok, és remélhetőleg mire megérkeznek kellemes, kiegyensúlyozott nyár lesz, nem ez az agyrém :wink: :D :D :D !
Ámen!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok Mammikák!
Heni! Aranyos vagy, itt vagyok, csak gyors a tempó... én meg kezdek nagyon lassulni... alig jut időm valamire
Csigapingvinre hasonlítok néha - lassú és úgy totyog, mint akinek egy jókora tojás van a lábai között...
2 napja fulladok is :shock:

Marietta! Nagyon szorítok Nektek, hogy Domi-baba mielőbb otthon legyen++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Én is tápszer allergiánál hallottam ilyenről egyébként :roll:

Lidike! Én felteszem a kezem!!! Nolka az utolsó hetekig Gergő volt, aztán megszületett és Noel lett :lol:

Ancsurti! Nekem is köldök körül repedezik, sőt lila is :?
Örülök, hogy jól vagytok, és van pocakos-honfitárs :lol:

Én is úgy vagyok mint Bond, ki tudja lesz-e Kisporonty mégegyszer a pocómban, Natasihoz (Nolka így hívja) pedig soha többet nem leszek ilyen közel. Vagyis igyekszem átérezni az utolsó pillanatokat...
Jaj de csuklik a Kiskincsem :)

Császár: nekem ügye az volt Nolkával (faros baba, nagy, fájás-tágulás nuku) - az az igazság, hogy nagyon szorongok tőle, szeretnék természetesen szülni, pedig nem volt komplikáció, meg semmi, de valahogy nyomaszt ha magára a műtétre és az utána levő napokra gondolok...

Na és akkor nem csalás, nem ámítás, mindkettő az én lábam :lol:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Timi!
Igen, túrós-tejszínes massza volt a tetején, mandulás linzertészta alul, és a kettő között egy meggyből és meggyléből főzött, sűrű réteg. Isteni finom volt. A nővérem szülinapjára készült. Íme a kép (még a tortaformában):

Kép

Kép
katy76

merion! :)

Remélem, jobb fej lesz a ti dokitok, mint a miénk (volt eleinte). :wink: (Ha nem, akkor nem maradsz le semmiről. :? )

kicsidodi! :)

Szerintem én leszek az első, aki agyon lesz verve. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Elvégre állandóan belepofázok mindenbe, okos tojáskodom(na, ezt hogy írják helyesen???) , mindenhez marhára értek, gonoszkodok néha(?), és majd' minden mondatomban benne van a "szerintem" és az "én". (Lásd feljebb :roll: ) Lassan fontolóra vehetem, hogy átkeresztelkedjek "Nagy Arc"-ra. :oops: :oops: Csak kicsit van tele velem a topik... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

"remélhetőleg mire megérkeznek kellemes, kiegyensúlyozott nyár lesz, nem ez az agyrém "
Te ébren is álmodsz??? :shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

o.heni! :)

"Apa írt egy rakás mesét, meg zenét a srácoknak"
:shock: :shock: :shock: Erről hallhatnánk egy kicsit bővebben is? :P

katy76! :)

Ügyes vagy, hogy csak ennyit voltál bent! Helyes! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csinálsz nekem holnapra aranygaluskát bor sodóval? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Én is zártam már ki magamat a lakásból, amikor kivittem a szemetet. A mázlim az volt, hogy valamiért (már megint :x ) nem volt becsukva a kertkapu, nyár volt, az ablakom tárva-nyitva és földszinti volt a lakás. Így szépen kimentem a kertbe és bemásztam az (amúgy rácsozott) ablakon. Kb. 20 centire voltak egymástól a rudak, úgyhogy erősen bíztam benne, hogy nem szorulok be, mert akkor talán még most is ott állnék. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Helló! Megbeszéltük (mármint én mondtam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ), hogy a diétásokra és az enninemtudókra való tekintettel nem emlegetek ilyen kajákat és pláne nem teszek föl róluk képeket. Csak a Kozmáék edénye ér. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83! :)

"Azért is kérdeztem h másnál is van-e ilyen mert amit kapok kismama naptárt abban ez is egy terhességet kísérő tünet és kíváncsi lettem."
Azt ne mondd, hogy eddig kételyeid voltak a terhességedet illetően! :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"Az anyósodat aranyba kell foglaltatni ha ilyen kajákkal vár"
Isten ments!!! Akkor hogy várná ilyen kajákkal? :roll: :roll:

anitja! :)

Ne szorongj! Én sem teszem. 8) Aki hozzám szeretne csatlakozni... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Jó reggelt !

Történt valami izgalmas éjszaka , vagy még egyben vannak , akik tegnap egyben voltak ?

Hát nem aludtam túl magam :? , sokáig néztem valami baromságot a tévében, aztán elálmosodtam. Apa addig már rég aludt. Kikapcsoltam a tévét ééééés kb. 50* megfordultam ( ami este/éjszaka egyálétalán nem egyszerű, inkább nehéz, kínkeserves, sz@r ), 4-5* pisiltem és marhára szenvedtem. Aztán miután fél3-kor is kimentem sikerült elaludnom. Reggel Párom órája ébresztett fél6-kor, aztán fél óra lusti és felkeltem. Hát ennyit a mostani alvásaimról. :cry: :cry: :cry:

Tegap sikerült megvennem életem első igazán jó dinnyéjét. Felet vettem és a zöldséges fiúra bíztam a választást. Hát ért hozzá. És miután vásároltam kicipelte a cuccost a kocsihoz, tök aranyos volt, pedig nem kértem rá és semmi ráutaló magatartást nem tettem. Nem vagyok az az elesettnek mutatom magam fajta, akkor sem , ha tényleg úgy érzem magamat néha sem. De oooolyan jól esett ez a figyelmesség !!! Ezek szerint vannak még normális emberek. :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Sziasztok! 8)

Na reggel apával megjártuk a bevásárlást, egyrészt mivel még hűvös volt, másrészt, hogy ne egyedül kelljen cipekednem, így nem vittem semmit. :lol: :lol: 8)
Igaz még mára van Posta betervezve (Sejtbankos szerződést feladni), de azt majd tesómmal, ha jön.

ikoka: én már egy hónapja finom dinnyét eszem, az Intersparban nagyon jók vannak, ma is tervezem, hogy majd veszünk, mert szinte semmi mást nem kívánok...és még felénk is vannak a picaon ilyen rendes emberek, nekem is a minap volt benne részem, pedig én sem vagyok egy nyökdécselős fajta, sőt nem is cammogok, hogy meg kéne sajnálni, de aranyos volt, és segített nekem is a kocsiig cipelni a cuccosomat :D :D :D

f.nikici

k=g :lol: :lol:

f.nikici

nikici

Ez aztán a szervezés ! Már túl lenni a bevásárláson :shock: :shock: :shock: , ügyik vagytok. Nekem szerencsére Párom hazahozza meló után , ami kell, ami meg kimarad, azért elsétálunk együtt. A közelünkbe szerencsére mindenféle bolt van.

Kép
ikoka7

ne máááááár

ha mindenkinek dolga van , vagy alszik ,akkor kénytelen leszek vasalni :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry:

Kép
ikoka7

Anitja

Így legalább biztosan megtudod különböztetni a bal lábadat a jobbtól. :D
Amúgy nekem is majdnem ennyivel dagadtabb a bal lábam...

Katy

Jajj, az a torta.... Kép
Vendég

jó reggelt!

Nikici!
nagyon el vagyok ájulva,hogy már ilyen korán bevásároltatok.
én még mindig nagyokat pislogok ki a fejemből és dolgoznom kéne,
de valahogy nincs kedvem :oops: :oops: :oops:

Dodi!
neked akartam még valamikor írni a Wc-s élményedhez,hogy velem is
ugyanez történt kb 2 hete 2alkalommal is egymás után.és nekem a
tejes 3az 1-ben kávé vált be...
azóta semmi panaszom nincs...

Marietta!
nagyon sajnállak titeket,hogy miken kell keresztül menned,de biztos
nemsokára jobban lesz már Domi baba és végre otthon lehettek együtt...

és a mai tábla:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Álomszuszékok ébresztőőőőőőőőőőőőőőőőőő!!!!!!!!!!

Én már túl vagyok egy vérvételen, gyalogoltam egy jót feleslegesen, mert zárva volt a posta, viszont bevásároltam a DM-ben és csináltam 2 pocifotót. (Még meggondolom, hogy megmutassam-e nektek. :roll: :roll: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
Ezen kívűl 2 helyen is megnéztem a türcsiket. Nincs, de már csak idő kérdése. :wink: :)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Heni és a többiek, ismeritek a Babazene című zenei CD-t? Valami borzalom: hühögés, gügyögés egy-két csilingelés, és szintetizátoros zene, de a bömbölő Norbi mindig elhallgatott rá -vagy csak annyira meglepődött, hogy szóhoz sem jutott. Miután rájöttünk, hogy a gyereknek tetszik, már mindjárt nekem is tetszeni kezdett :P .

Ez a hasfájós dolog azért kezd izgatni, mert nekem az első fiú nem volt, gondoltam miért is lenne a második az, hát ő az lett, de nem a tipikus esti hasfájás, hanem bezabált és fél órát üvöltött, mire kikakilta. Utána aludt a következő szopiig. De ezt éjjel-nappal csinálni 1 hónapig elég megerőltető volt + meleltte egy 2 éves. És utána már megszokásból üvöltött - azóta is.

Pagikának minden elismerésem, nagyon okosan viselkedik, hogy önként bement a kórházba!

Éva

KépKépKép
agmano

ikoka: én most fejeztem be a vasalást :lol: :lol: összeraktam a kicsi ágyneműjét a kiságyban, illetve még a baldachin hátra van. azt még fel kell tennem. Na a párom ha nélkülem vásárol, akkor fele tuti lemarad, még ha fel is írom, meg nem is igazán szeret, csak velem, én meg Vele. :lol: :lol:

csibe: mióta a párommal együtt élünk és ő reggel 5:50kor kel, így én is, egyszerűen nem tudok tovább aludni, amikor felkel mellőlem, és ez hétvégékre is igaz, amikor melózik, én akkor is kelek...kíváncsi leszek Dorka hogyan osztja majd be a programot :lol: :lol: jajj, de már annyira várom, hogy Ő is itt legyen az ágyacskájában, a kezünkben, egyszerűn itthon velünk. :D
A köv. vizsgálat dátuma valahogy ott maradt nálam, egyrészt már elmúlt másrészt meg senkinek sincs már ott, kivétel vagyok?? :D :D Amúgy 19én megyek következőleg, tehát holnap után. :wink:

Bond: akkor Te is nagyon friss vagy ma :D :D én is csináltam ma pocakfotót ugyanis hiába várok a páromra, mindig elmarad valahogyan, mindig van vmi dolga :twisted: :twisted: csakhát ezzel meg az a baj, hogy nekünk egy helyen van nagy tükör, a gardróbon...de abban meg vannak lécek, és pont félbe vág, ha elé állok :twisted: :twisted: a felébe meg már nem férek bele úgy mint az elején :lol: :lol: :lol: úgyhogy kicsit érdekes a kép :lol: :lol:
Várjuk a pocakképedet!! Lassan már csak össze lehet Téged rakni :lol: :lol: láttuk már lábadat, karodat, lehajtott fejedet, majdcsak össze lesz már rakva a mozaik.... :lol: :lol: :lol:

Na azt hiszem reggelizek, és elmosogatok, utána meg lassan itt van tesóm, és elvitetem magam a postára, no meg DINNYÉÉRT!! Bond! Már csak kíváncsiságból is megnézem, hogy itt van-e türcsi, ha van, viszek magammal a SOTE-ra, ha arra jársz majd átadom, természetesen csak úgy, hogy ne kelljen leleplezni Magad :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Sziasztok

Nekem párom reggel elment a közértbe és vett friss zsömlét, meg tejet, felvágottat, és utána ment dolgozni.
Amúgy én is általában korán kelő vagyok, én párom is fél 7 -felé szokott kelni hétvégén is hiába nem dolgozik. De én se szoktam sokáig aludni, általában vele kelek.
De ma valahogy olyan fáradtan keltem reggel, sokszor fent voltam éjjel, forgolódtam, sehogy nem bírtam feküdni, pisilni óránként mentem. Vissza is aludtam és fél 9-kor keltem fel, ilyen már nem is emlékszem mikor volt utoljára.

nikici én a cserkóra és a dinnyére vagyok nagyon ráállva most. Tegnap meg kopasz barackot ettem, nagyon fincsi volt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi: óránként pisi :shock: :shock: na az nem lehetett valami kellemes. Én is dinnyét és cseresznyét eszem egyfolytában :lol: :lol: cseresznye még van, dinnye nincs, ezért muszáj pótolni!! :D :D Barackot hol vetted, hogy még finom is?? Csak mert eddig amiket vettem mindegyik rossz volt :twisted: Pedig azt is nagyon szeretem!!

f.nikici

Sziasztok Lányok!

Nem tudom valamelyikőtöknek van-e/volt-e ilyen problémája. Nekem kb. a gyomorszájam körül olyan érzésem van,mintha apa borostás bőre megszúrkálta volna(így tudom a legjobban jellemezni),de mindezt belülről érzem :o Néha arra ébredek éjjel,hogyha fájdogál,amikor a jobb oldalamon alszom. A dokim csak annyit mondott,hogy igen,ezért hívják a terhességet másállapotnak... De azért kiváncsi lennék mi lehet az.
Basszus,ma sem jön az asztalos,csak holnap,de Zoli megmondta neki,hogyha péntekig nem készül el,akkor levonunk a béréből. Azt mondta,elkészül. És akkor hétvégén elkezdem mosni a Lili cuccait végre.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Katy,
Wow, a torta csudi jól néz ki. :D Szoktam igyekezni, hogy az én tortáim is jól nézzenek ki és finomak legyenek, de erre eddig az egyetlen receptem, hogy ugrás a Jégbüfébe. :oops: :lol:

Anitja,
Elég érdekesen mutatnak a lábaid. :shock: Jobb ötlet nincs, ne feküdj a bal oldaladon. (miután a hason és a háton is kizárt, gondolom ez így jó ötlet. :lol: )

Dodi,
"kellemes, kiegyensúlyozott nyár "
Úgy érted, hogy stabil 40 fok eső és szellő nélkül? :twisted: Nekem ez a mostani teljesen megfelel. :roll: Ez az igazán nekem való időjárás.
A babák többnyire pár nap/hét "beetetés" után "elromlanak", pár hét/hónap után elmúlnak a rózsaszín felhők. Nem az ő hibájuk vagy az időjárásé. 8)

o.heni,
A másnapi bevásárlás volt a hiba, nem az első. 8)
Tegnap kinéztem magamnak az ideális mosogatógépet, úgyhogy nagyon örültem magamnak, hogy megvan. Ami ebben jó, hogy megvenni csak akkor akarom, amikor megcsinálták az ablakot (múlt hétre vártuk őket), a konyha-kamra fal átütve, csempe, új konyhabútor, gázossal, vízvezetékszerelővel, festővel befejezve. Igy ez nagyon olcsó volt, mert az még fényévekre van, jelen sebességemet nézve. :oops:

Szonja-Szofi:
Nekem is tetszik mindkét név. Abban viszont egyetértek Szonibabának, hogy a kettő együtt túl sok lenne. Amikor az ember egy kicsit mérgesebb, hajlamos az azonos hanggal kezdődő neveket keverni. Az egyik gyerek biztosan kicsit huncutabb lesz, mint a másik, így nagy valószínűség szerint azt a nevet mondanám, bmelyik rendetlenkedik is. Akkor meg már kész is a sértődés, hogy persze, már megint ééééén. Van belőle sulis tapasztalatom bőven. :lol:

Agmano,
Az almát sok baba nem bírja. Elég savas. A körte ezért sokkal jobb pl első kajának vagy a krumpli.
Minél kisebb, fiatalabb a bébi, annál éretlenebb az emésztése. Ha nagyon pici, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy tápszert is kap. Az éretlen bélrendszeren a tápszer könnyebben kerül a véráramba, ami érzékenységet eredményez, ha van hajlam az allergiára, akkor azt erősíti. A problémás bébiket elkülönítik (mint Szabit is) és ez is ront a helyzeten. Ha korán születik a baba, sokszor a szülők is jobban aggódnak, ez átragad a gyerekre. Mivel anyuka aggódósabb, tejjel is gondok lesznek, az is elindíthat egy ördögi kört.
A hasfájósság egy elég misztikus dolog, igazából nem lehet tudni, hogy micsoda. Amikor a baba keservesen sír, felhúzza a lábait, mindenki simán rámondja, hogy fáj a hasa, kólikás, de igazából ez csak egy tipp. Egy amolyan igazi hasfájást nem lehet csillapítani, hiába van rá ezerféle gyógyszer, akin már átment ez az úthenger, mint te, az elég jól tudja 8) . A babák nem tudják belőni a fájdalom helyét. Vizsgáltak csecsemőket, akiknek eltörött az orra, a fájdalmat teljes testtel jelzik, bébikék meg sem kísérelték, hogy az orrukhoz nyúljanak.

Tímea,
Viszket a pocim, a lábam. Legjobb tipp: vakarózás. 8)

007,
Allergia mindenre lehet. :? Még fel sincs fedezve az összes összetevője az anyatejnek. Bár ilyen korán nemigen lehet allergiás reakcióról beszélni, mivel ahhoz egy sportosabb immunrendszer is kell. Találkozni az allergénnel, beazonosítani, reagálni.
Ami allergiát tényleg kiválthat és gyakori, az extrák, például a tehéntej, amit anyuka elfogyaszt, rossz esetben nem csak tej, hanem sajt vagy vaj formájában.
Az előkészítő mellett van zuhi, de engem a szülőszobára küldtek beöntés után. Azt meg tudod, hogy fájások közben, hülye öltözetben, wc-re rohanva egy jó kis távolság. 8) Fájni azért tényleg nem fájt.

Nikici,
A barackot érleld pár napig a konyhapulton. A gyümölcsök utóérőek, de a boltban ezt nem várják ki, mert akkor szállíthatatlan.

Kép KépKép
lorca

agmano! :)

Ebből is látszik, hogy akármilyen az egyik gyereked, a másik lehet homlokegyenest másmilyen.
Hasfájásra nem csináltatok olyan tornát, ami megmozgatja a kis beleit vagy esetleg babamasszázst? (Uram bocsá' köménymagos tea?)

f.nikici! :)

Frisseség? Inkább úgy mondanán, hogy most regenerálódom a gép előtt. :roll: :roll: :roll: :roll:
A törülközöt csak add le a dokimnál! 8) (Biztos nem nézne nagyokat... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

(Egy kis kombinós beszámoló és némi dicsekvés. :oops:
Odafelé épphogy sikerült elérni a villamost, ezért hátul szálltam fel. Ott már volt egy kis tömeg, de nem volt vészes. Tulajdonképpen csak annyi kellett volna, hogy ne mindenki az ajtóban ragadjon le, szokás szerint. :? De még utánam is akadtak fürgék, akik viszont már tényleg kezdtek nem elférni. Így ki volt az, aki behajtogatta magát a villamos belsejébe? Én. A szatyrom véletlenül hozzáért egy fiatal csajszi lábához, aki ült. Rám néz, mondom: "bocs". Valamit mondott válaszképp, de nem értettem. Mindenesetre nem küldött el a búsba, már ez is valami. A pocimat nem lehetett nem észre venni, ennek ellenére meg sem fordult a fejében, hogy átadja a helyet. Amikor leszálltam, akkor megint hozzáért a cuccos. Ezt újra megállapította ő is, de már nem szólt semmit.
2 megállót mentem össz-vissz és nem voltam rosszul. Mégis a gesztus hiánya az, amin mindig fennakadok. (A csajszi mentségére legyen mondva, hogy én sem sűrűn adtam át a helyet az ő korában, pedig engem úgy neveltek. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Egész egyszerűen nem esett le a tantusz, hogy csóri kismamának milyen jól eshet, ha leülhet. :oops: :oops: Úgy látszik, erre is meg kell érni. Így a fiataloknak még elnézem, de az idősebbek: :evil: :evil: :evil: :evil:

A vérvételes beutalómra irány diagnózisként az volt írva, hogy: sine morbo, azaz betegség nélkül. Így éreztem magam: 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

A mai harci feladat: gyerekruhák oda-vissza pakolása, hovaafrancbategyem csoportosítása és a maradék játékok letisztogatása.
Tegnap csak az egyik felét sikerült megcsinálnom, aber kimostam Hugi babakocsijának a huzatát, letisztogattam a vázát (az már menet közben is feltünt, hogy strapabíró a kocsi, de az nem, hogy a huzat a vázhoz nem csak úgy oda van tépőzárazva, hanem csavarok és védőbizbaszok segítségével van oda rögzítve :shock: ) illetve összekészítettem a motyót. 8) (Tök büszke voltam Apára, hogy amint meglátta, hogy kint figyel a sporttatyó rögtön levette a dolgot és megkérdezte, hogy: "Összepakoltál?" :D )

Kép
Kép
200907?

már nem nagyon irogatom a köv.vizsgálatot,így a tied csak véletlenül
maradhatott benne...majd javítom...

én is tegnap kivasaltam egy jó nagy adag babaruhát.ma csak az
ágynemű és kistakarók vannak hátra...aztán mégegy adag kisruha
mosása...aztán szépen lassan kerülnek bele a táskába a kórházi csomag
kellékei...ciki vagy sem nekem még mindig nincs kész teljesen...
de a lényeges dolgok már megvannak...bár a hétvégén lettek csak
beszerezve,de a lényeg,hogy megvan...

Kép
Kép
csibe83

lorca! :)

"Szonja-Szofi:
Nekem is tetszik mindkét név. Abban viszont egyetértek Szonibabának, hogy a kettő együtt túl sok lenne. Amikor az ember egy kicsit mérgesebb, hajlamos az azonos hanggal kezdődő neveket keverni. Az egyik gyerek biztosan kicsit huncutabb lesz, mint a másik, így nagy valószínűség szerint azt a nevet mondanám, bmelyik rendetlenkedik is. Akkor meg már kész is a sértődés, hogy persze, már megint ééééén."

Nem baj. Ha most nem is ő volt a ludas, legközelebb biztos az lesz. 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Nyuszi

Nekem akkor van ilyen érzésem ha "sokáig" fekszem a jobb oldalamon. Akkor valahogy olyan mintha becsúszna a lábacskája a bordám alá és ott nyomna valami ideget. Olyasmi érzés , mint amit leírtál. Át kell gyorsan fordulnom a másik oldalamra és akkor megszűnik.

Asztalos : nálunk arról volt szó, hogy 2-3 hét, na az letelt múlt hét csütörtökön. Akkor azt mondta, hogy ezen a héten, hét közepe táján hozza. Mi megbeszéltük párommal, hogy pénteken lenne jó, de az asztalos még nem jelentkezett, hogy akkor most már hét közepe van és akkor hozná. Azért remélem péntekig ideér, akkor végre minden meglenne. Ja nem még kell pelenkázó alátét, de olyan csiricsáré sínekben volt, hogy nem akartam megvenni. Állítólag ezen a héten az is meglesz.

Tegnap kicsit görcsölgettem délután, Párom aludt egy órát , miután hazajött én meg azon agyaltam közben, hogy akkor én most szülni fogok ??? Hát rendesen beparáztam.

Kép
ikoka7

Csak én nem mostam még ki a Lilinek a cuccait?! Javamra legyen mondva,hogy addig tényleg nem akarom megcsinálni,amíg nincs itt a szekrénye,mert addig én sem tudom hova tenni.

KépKép
KépKép
nyuszi81

ikoka7! :)

Lehet, hogy nektek sem ártana befenyíteni az asztalost. :evil:

nyuszi81! :)

Ti meg csekkoljátok le alaposan, hogy minden jól illeszkedik, müxik-e, mert ki tudja, hogy a végén mennyire csapta össze. És ha valami nem okés, akkor addig el ne engedjétek, amíg meg nem csinálja normálisan!

gabi1! :)

Neked még a mai nap néz ki, ha a szülésznőddel akarsz szülni. Mi van ha nem jön össze, nem fogod bánni? (Na, nem mintha tudnál bérmit is tenni... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: )

kicsidodi! :)

Elfelejtettem írni, hogy anyukdnak gratula! :wink: Egyrészt mert jobban van, másrészt pedig -még ha csak terv szinten is van a dolog- azért csak jelent valamit, ha valaki esélyes egy ilyen posztra. :roll: :wink: (Naívan induljunk ki abból, hogy rátermettség alapján neveznek ki valakit. :oops: )

marietta1982! :)

Légyszi, meséld majd el, hogy mi volt a K-vitaminnal!!!!

Kép
Kép
200907?

nyuszi!
én is csak hétvégén kezdtem el kimosni,mert addigra lett olyan a szoba,
hogy már lehet pakolni a szekrényekbe és talán már nem lesz fúrva
se semmi ami nagy port csinálna...

Kép
Kép
csibe83

Nem akarok senkit felbosszantani, pláne nem behozni ide a politikát, de úúúúúúúúúúúúúgy imádom az ilyeneket :evil: :evil: :evil: :evil: :

http://www.origo.hu/itthon/20090616-engedely-nelkuli-bufe-mukodik-a-fovarosi-onkormanyzat-helyisegeiben-a-kozgyulesi.html

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Hát nem sikerült ma találkozni a gyermekorvossal...ugyan 9-től lett volna rendelés, de ki volt írva, hogy helyettesítés miatt ma csak 11-től lesz...na addig a Párom már nem ért rá. Majd máskor...

Én jól kiszúrtam magammal tegnap...a szokásos egy adag helyett dupla cseresznyét nyomtam be, ráadásul a másodikat este, és utána már nem ettem semmit... Éjjel fél 1-kor nem semmi hasgörcs jött rám, ami ugyan a gyomromból indult, de az egész hasamon végig ment többször is...szegény gyerekem össze-vissza mozgott, nem tudta, mi ez az ismeretlen zűrzavar körülötte, ilyet még biztosan nem tapasztalt. Aztán szerencsére elmúlt.

Tegnap én is vasaltam még maradék pelenkákat, meg ágyneműt, amit a bababútorral együtt kaptunk, de majd csak jó sokára fogjuk használni, mert nagyobb méretű.

Képzeljétek, az egyik férfi kollégám velem egy időben ment el szülési szabadságra, mert örökbe fogadtak egy ikerpárt...mondjuk ő már otthon babázik velük...nem semmi vállalkozás. A felesége meg dolgozik tovább.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Jaj, 007!

Tudod, ahogy Lorca is írta a hasfájást csak túlélni lehet! Próbáltam megszakítani a szopit és közben büfiztetni -a technikánkat már profi szintre fejelszettük férjemmel, adtunk Espumisan cseppet, Infacolt, édeskömény teát, volt hasonfekvés masszázs, simogatás, ringatás, babakocsi, hideg-meleg, de semmi. Talán még a felnőtt hasán való fekvés nyugtatta meg egy kicsit.
Aki sírós, az sírós.

De megpróbálok nem erre gondolni, mert még behúzom a bajt. Inkább a viszalévő munkámra koncentrálok most már, és lassan főzhetek is ebédet.

Nyuszi, nekem is szokott így égni néha a gyomrom. A baba feltolja a gyomorsavat a nyelőcsőbe. Ilyenkor legurítok egy Danone Aktimelt-nyami.

Éva

KépKépKép
agmano

Katy:Köszi,kösz kösz!Ma úgy keltem h megfeledkeztem a tortádról...
Asszem csinálok vmi édességet.Szívem szerint madártejet ennék..nemtom. :P

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

agmano! :)

Hát, akkor tényleg kipróbáltatok jópár dolgot. Nekünk szerencsére segített amikor már tudott igazit büfizni.

Elegem van az APEH-bőőőőőőőőőől!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A mútkor itt örültem, mint majom a farkának, hogy megjött a visszajáró lóvé, ami annyi, mint amit én számoltam, nem pedig annyi, mint amennyi nekik jött ki.
Erre tegnap este látom, hogy az egészségpénztári számlámon viszont nem annyi szerepel, mint kéne. Illetve a mai napig nincs a kezemben a javított, jó verziója a bevallásnak. Erre most kiderül pár telefon (és egy tájékozatlan ügyintéző :evil: ) után, hogy vagy hétfőn vagy szerdán tudom csak elintézni személyesen ezt az egészet.
B@ssza meg (bocs), hogy ugyanúgy, mint múltkor, szülés előtt nem sokkal állhatok neki ilyeneket intézni egy hótt egyszerű, primitív kb. 5 soros bevallás miatt és nem az én hibámból!!!!!! Vagy ma megyek el vagy jövő hét hétfőn. Ma szeretném végre letudni a ruhákat, mert az legalább fél napos meló illetve hétfőre se rohangászást terveztem a város egyik végéből a másikba. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.06.17 10:27-kor.

Kép
Kép
200907?

nyuszi én már azt hiszem éreztem ilyet, egyszer igen durván, amikor is arra ébredtem éjjel, hogy állok az ágy mellett, olyannyira élesen éreztem, hogy felpattantam, de hogy az mi lehetett nem tudom :shock:
Az asztalossal nekünk is hasonlóan meggyűlt a bajunk, amikor készült a konyhabútor :twisted: Most meg a légkondissal kínlódunk, de remélem ma jön, és kitisztítják a rendszert végre!

lorca: nem a gyümölcs éretlenségével van itt a baj, hiába az utóérlelés, puhának igaz puha lesz, de berohad, de ha mégsem az íze akkor sem finom...

Én is ma reggel vasalgattam még ki egy pár cuccát Dorkának, de most már azok szerencsére a helyén 8)
Hívott Apa, hogy jön a légkondis mindjárt, juppppiiiiiiiii :D :D :D

f.nikici

Bond: örülj, hogy csak évente egy bevallás van, nálunk ez negyedévente majdnem mindegyiknél előkerülő probléma :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Nem örülök. :evil: Mert kb. annyira bonyolult, mint összeadni 5*6-ot meg 4*12-öt és elosztani 6-tal. És még csak nem is arról van szó, hogy én voltam a béna!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Elhiszem, hogy sok a munkájuk, el vannak havazva és ott is emberek dolgoznak. De ez már zsinórban a 3. év, hogy valami nem stimmel egy ilyen primitív dologgal!

Jó, hogy én vagyok az állampolgár, akinek kötelezettségei vannak és a jogszabályok nem ismerete nem mentesít azok betartása alól és hasonlók, de nem igaz, hogy mindig nekem kell résen lenni, hogy minden rendben legyen a különböző szolgáltatóknál, számlázásoknál, hivatali ügyintézésnél és mindenhol! Az úttörő korszaknak már vége és marhára szeretném, ha úgy szolgáltatnának, hogy nekem csak elhinnem kelljen, hogy az úgy jó, mert TÉNYLEG az. :x

Kép
Kép
200907?

07 hát ha nem jön össze bánni fogom egy kicsit, mert ő egy nyugodt természet, csak akkor beszél ha kell de akkor is nyugodtan csendben nem kiabálva. De amúgy nagy részt normális szülésznők vannak ott. Na meg ott lesz a dokim is, akinem utolsó pillanatban jön hanem velünk indul egyszerre. Szóval ha nem lesz Erzsi az sem baj, de még is jobb lenne ha ő lenne ott, akit már ismerek, és kettőt is szültem nála.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Csak egy villam-bejelentkezes, hogy tudassam veletek, hogy tegnap hazaengedtek Alexet! :D
Tokeletesen egeszseges, szepen szopizik, es nagyon nyugodt, angyal baba! :lol:
Ne haragudjatok, hogy most tobbre nincs idom, most mindket gyermekem alszik, es ki kell hasznalnom, rengeteg a dolgom, az elmult hetekben semmire nem volt idom..Ja, es tegnap a vizsgamat is letettem, remelem sikerult! :)

Majd rakok kepeket, es megprobalok visszaolvasni is egy kicsit, ha utolertem magam valamennyire. :)

Sok puszi Nektek!
Vendég

Gabi

ÚÚÚgy irigyellek Téged , hogy Te már tudod mire számíthatsz kb. ( mármint szülés ügyileg ). Valahogy úgy képzelem el, hogy pokol ( a fájdalom miatt ) és mennyei érzés ( amikor meglátod a kicsi Zsombikánkat és megbizonyosodom róla , hogy minden rendben van ) egyben. Készülök és várom, mert tudom bármelyik percben jöhet és közben meg még odáznám is a dolgot. Olyan kettősség ez.

Kép
ikoka7

niki

Nagyon jó , hogy végre már otthon lehettek mindannyian. :D :D :D

Még le is vizsgáztál ? Nem vagy semmi !! Hát persze, hogy sikerült !!!

Kép
ikoka7

Sziasztok,

sajna csak az utóbbi pár oldalt tudtam végigolvasni a 2 gyerkőc mellett.

Marietta, remélem hamarosan kiderül mi a helyzet a kicsivel, kész röhej ez az orvosi tudatlanság.

Ami a lábdagadást illeti, pár hete nekem is kijött, igaz aznap sokat ültem a suliban. Védőnő tanácsa: teljes sómegvonás + homós bogyó szedése (Natrium sulfuricum). Igyekszem betartani a tanácsát, azóta tényleg nincs panasz. Bogyókat napi 3-4 alkalommal kell bevvi, előtte-utána étkezést negyed órával kerülni + a mentolos dolgokat is. Nyelv alat kell elszopogatni.

Ez az Uh időpont nekem kicsit fura, nekem hétfőn csinált a dokim, de többet nem is kell már mennem hozzá, csak a szüléskor. Olyat sem mondott, hogy több Uh-ra kéne mennem akár máshova. Pénteken ctg+ vérvétel.

Manóval minden ok, fejjel lefelé, de még nem illeszkedett be, Uh szerint 2700-2800 gramm (+ amennyit az Uh téved), méhszáj zárva. Doki is csak annyit mondott, hogy 5 kg-s már valószínűleg nem lesz, 4 d-sen + az előző UH-n még ő is nagy babát jósolt, de úgy tűnik visszafogta magát a lelkem odabenn.

SOTE2 beöntés: Nem kötelező, kérhető, persze ha van rá idő.

APEH: tényleg kész röhej. Múltkor küldtek egy irgum-burgum, azonnal menjek be, különben bírság stb. levelet. Kiderült, hogy az nem vonatkozik rám, csak a levélben bekeretezett 2 mondat, a többi a sablonszöveg, elnézést kértek.

A Babazene cd-k nekünk is megvannak, nekünk felnőtteknek valóban elég gagyi, de ha pl. kocsival mentünk valahova Vivivel hosszabb útra, mindig ezt hallgattuk, mert őt megnyugtatta, elaludt rajta.

Kép
Kép
Kép
teranita

Nohát, remélem, nem okoztatok nagy meglepiket, amíg nem voltam!
Tegnap áramszünet volt 1/2 9-től 4-ig, este meg Nócival kellett foglalkoznom. Ma meg egyik kis szomszédasszonyom vittem orvoshoz, és egyben beszereztük a gyógyszertárból a babának, amit megírtak (popsikrém, fürdetőkrém, hintőpor, boraxos lötyi, alkohol köldökhöz).
Vettem málnalevél teát is (zacsija szerint torokgyuszira ajánlják :shock: )
Most meg főzök, de igyekszem visszaolvasni, aztán majd beszámolok hétfő esti NST-s élményemről is.

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Nos ma megvolt reggel a labor, plusz az étkezéses kontroll cukor vizsgálat. És jelentem boldogan, ma kivételesen nem szúrták át a vénám!! Viszont zsibbad mind a két karom, bucira dagadt a lábam, úgyhogy úgy érzem kijár nekem egy alvás, míg apa hazaér.
Utána voltam a leendő gyerekorvosunknál, megkaptam a babaápolási recepteket. Örültek nekem, már nagyon rég láttak. Ő volt az én gyerekorvosom is anno, és az aszisztens néni is a régi! :) :) :) :)

Csibe!
Következő vizsgálat, vagyis ctg : júni 22.

Ja és mégvalami kiderült, hogy a védőnéni elszámolta magát, és a héten már kellett volna mennem az első ctg-re. Jó mi?

puszi mindenkinek!

Kép
szisz89

Bond: szerintem jobb lenne, ha automatikusan Te csinálnád Magadnak, és őket hagynád ki, én ilyen ügyeket nem szívesen bízok/bíznék másra, hiszen az én bőrömet viszi a vásárra, ahhoz meg semmi kedvem, hogy ellenőrizgessem, akkor ott vagyok ahol a part szakad, nekem kell megcsinálni :lol: :lol: Igaz ránk ez nem is vonatkozik, mivel csak magánszemélyek bevallását csinálják meg.

gabi: ez teljesen érthető, de akkor most viszont már azt mondom, csücsüljön bent a kisasszony jövő hétig. :wink:

niki: de jó hogy jelentkeztél!!!! Sokat beszéltünk Rólatok, vajon mi van Veletek, és nagyon nagy gratula, hogy már otthon vagytok!!!! S a vizsgádhoz is, nem vagy semmi! :shock: :lol: Személy szerint nagyon várom a képeket!! :D :D

ikoka: szerintem ez teljesen természetes, mindenki tart olyan dologtól amiben még sosem volt, még ha nagyon várja akkor is. Én pl. a magzatvíz levételnél nagyon fostam, pedig nem lettem volna nyugodt ha nem csinálják meg annyi rossz dolog után, mégis teljesen kész voltam, és utólag azt mondom, aki teheti és szükségét látja vetesse le, mivel abszolút nem fájdalmas!

teranita: az én kislányom gyarapodása is változó, múltkor 70 dkg hízott 2 hét alatt, legutóbb meg 100 grammot két hét alatt, de most megint úgy érzem beindult, na de majd kiderül pénteken. :D Amiatt nem kell menned több uh-ra mivel megcsinálta, a 36 hetes után elvégre nincs több kötelező, bizti ezért nem is kért. :wink:

Jelentem ki lett tisztítva a klíma :D :D A párom is hazaugrott, de ment is tovább, én meg lassan készülök ebédhez, utána meg főzni. Ja, és nagyon finom dinnyét vettem az Inters-ban ismét :D

f.nikici

hendegabi: új baba nem érkezett eddig, ha erre céloztál. :D én is megkaptam már ezeket a recepteket a kicsinek, de én ha akarnám sem tudnám kiváltani, mivel a kicsi nevével kell majd és születési dátumával :shock: . Te hogy csináltad? Úgyhogy mi max. egy nappal a születése után tudjuk majd kiváltani, de nem baj, majd apa beszerzi mire jövünk haza.
Az általam vásárolt málnalevél tea zacsiján is ezt olvastam, és is így néztem kb. :shock: :shock: ugyanis semmi mást nem írtak rá, hogy még esetleg erre vagy erre is jó :lol: :lol: ...

szisz: akkor pihizz le! Én meg pont ellenkezőleg voltam, nagyon sokszor vettek vért tőlem a terhesség alatt eddig a sok gubanc miatt, és egyszer sem volt semmi gond, a múltkor az utolsó nagy labornál egy kezdőhöz kerültem, azt hittem besz@rok úgy fájt is, és tiszta kék-zöld lett, eddig ilyen sosem volt :shock: , úgy húzta ki a tűt, hogy azt hittem megrántom a kezét, hogy inkább gyorsan és hirtelen, mint lassan...
Én 35. héten voltam először ctg-n, de hivatalosan amúgy csak a betöltött 36. héttől kötelező, szóval még 22-én is benne vagy. :wink:

f.nikici

niki72! :)

De jó, hogy otthon vagytok! :D :D :D :D :D :D :D :D A vizsgádhoz meg extra gratuláció és kalaplengetés: :shock: :shock: :shock: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képekkel ne kímélj minket! :wink:

teranita! :)

5 kilós már nem lesz??? Azért ez még elég tág értelmezés. :roll: :roll: :roll: :roll: De az jó, hogy már beállt. :wink:

szisz89! :)

A vénádnak örülés, de a többi nem hangzik valami jól... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :?:

Tavaly előtt a munkáltatóm (illetve a bérszámfejtő) cseszte el. Nekem kellett utána járni, hogy kijavítsák. Tavaly egy könyvelő (ami miatt ugrott az egészségpénztári kedvezményem egy része, mert azon már nem lehetett módosítani). Idén pedig az APEH, amikor felrögzítették a bevallást. Azt mégsem csinálhatom helyettük???
Én sem szeretem, ha más kufárkodik az én bőrömmel, de nagy naívan minden évben feltételezem, hogy 5 sort csak képes valaki normálisan kitölteni. :roll: :roll: :roll: De úgy látszik, hogy nem. :x
(Most mérgemben megettem 2 csokipudingot egy kis tejszínhabbal, meg némi Pilóta kekszet. De úgy veszem észre, hogy a legtöbbet a House DVD használ. Úgyhogy, azt hiszem megnézem az uccsó részt is, ami ezen a lemezen van. :oops: :oops: :oops: :wink: )

Az utolsó ultrahangom 29 hetesen volt, ezért is próbáltam előrébb hozatni a szülés előtti 5 nappali időpontot. De még nem adtam fel. :wink:

A baba receptjét már most is kiválthatjátok! A te neved és TAJ számod kerül rá egy bizonyos "8"-as kóddal, ami azt jelzi, hogy a kicsié. :wink:

Kép
Kép
200907?

007

Nekem is azt mondta a doktornő hogy majd a kicsi születése után lehet kiváltani a recepteket. Az én TAJ számom a 8-as kezdettel az stimmel de a fejlécre a baba nevét és születési dátumát kell majd írnom.

Ez utóbbit pedig de jó is volna tudni....
Vendég

Visszatértem! Csináltam egy ananászos csirkét,apa hazajött,úgyhogy együtt meg is ebédeltünk. Kicsit émelygek,de nem a kajától,hanem ma megittam a vasat és már utána éreztem,hogy nem esett jól. Utálom a pezsgőtablettát,de ez apáék terméke,úgyhogy ezt iszom.
Délután kismama torna,addig meg szerintem pihizek egy kicsit meg elpakolok.
Niki!Nagyon örülök,hogy végre otthon van a pici fiad!Sok boldogságot hozzá! A vizsgádhoz meg külön graulálok!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Niki nagyon örülök hogy haza mehettetek. És külön gratula a vizsgákhoz.

Majd kérünk képeket, ha lesz időd. Na és a kislányod mit szólt a tesóhoz?

Kép

gabi1

sillia, Bond: Bond nálunk ugyan ez a helyzet a recepttel, mint sillianal is. így lehetetlenség előtte kiváltani, a TAJ az megvan addig oké, de a többit még én sem tudom :lol: :lol:

Bond: a bevallással mindig is ez lesz, meg mindennel, sajnos eléggé önzőek az emberek, és ha nem a saját bőrüket viszik a vásárra, akkor nagy ívben letojják, még akkor is ha ez a munkájuk, azaz jobb kihagyni őket, mindenből amiből csak lehet :lol: :lol: . Ja, azt hittem velük készítetted el a bevallást, bocsi! :oops: :D

Ma kétszer voltam a boltban, és nem vettem hagymát, így nem tudok elkezdeni főzni :twisted: :twisted: :twisted: na nem baj, majd ha apa jön hoz

f.nikici

nekem a gyógyszertáras azt mondta hogy a receptre nem tudja odaadni addig amíg nem születik meg a baba, de ha szeretném akkor a recept alapján megcsinálja ugyan ezeket a keverékeket. Csak így drágább. pl a popsi kenőcs lenne 100 ft körül így meg 4-500 ft körül.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Én képtelen vagyok hajnalban kelni, amióta (hétfő óta :D ) nem muszáj.
Ma is majdnem 1/2 10-ig aludtam. Hozzáteszem, hogy éjfél előtt ritkán kerülök ágyba.

Hívtam de. a dokit, és mához egy hétre lesz a császár! A részleteket majd hétfőn beszéljük meg, akkor megyek hozzá. Péntekre meg szerzett nekem időpontot a kórházba ctg-re, meg uh-ra. Már várom nagyon.

Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket a torta! :lol:
Bond!
Le kell, hogy lombozzalak! Aranygaluskát nem tudok csinálni, ill. még soha nem csináltam, valószínűleg azért, mert én nem is nagyon eszem meg.
Vagyok azért annyira önző dög, hogy olyan kajákat szoktam csinálni, amit én is szeretek.
Ez alól talán az egyetlen kivétel a tejbegríz, mert azt megcsinálom a Gábornak, de meg nem kóstolnám.
(meg majd a sóska lesz, mert azt sem eszem meg, de a Petrának biztos fogok csinálni.)

Niki!
De jó, hogy otthon vagytok már együtt!!!! :D :D :D :D :D
A képeket nagyon várjuk!!!!!

Csibe!
Nagy pofával szeretném megkérdezni, hogy mégis meddig akarsz dolgozni? :lol: :lol: :lol:
Én azt hittem nagy naivan, hogy akkor van kb. 3 hetem itthon a szülésig, az pont elég. Erre lecsökkent egy hétre így, hogy egy hét múlva császároznak.
Szóval jól kalkulálj!!!

Nyuszi!
Szerintem nem maga a mosás a sok idő, hanem a vasalás (nekem legalábbis), úgyhogy szerintem nyugodtan kezdjél hozzá!
Az meg nagyon rendes dolog, hogy a saját terméketeket fogyasztod, de ha nem esik jól, akkor szerintem most inkább hagyd a francba! Nem hiszem, hogy rossz néven fogja venni a család!

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?