A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Búcsúzóul egy kép :)

9-kor indulunk Pécsre. Remélem csak jókat mond majd az orvos. Szorítsatok!

Kép

Kép

Kép
rszg

És laptető! DEJÓÓÓÓÓÓ!!!

Kép

Kép
rszg

Ja múltkor akartam írni aztán el is feletettem de már nem bánt annyira :oops:

Szóval ugye meséltem a védőnőnkről már ...
Na hát van egy alsószomszédunk akivel " nagyon" jóba vagyok. Egyszer veszekedtünk a párommal és azóta olyanokat kamuzik a védőnőnek hogy ő meg szólt a gyermekvédelmiseknek.
A régi veszekedéseinket úgy meséli el mintha most történt volna.. Amikor összeköltöztünk hiába szerettük egymás azért más együtt élni mint csak naponta találkozni ( főleg h ő pesti volt ) és akkor sokat balhéztunk..
Mostmár viszont hogy van gyerek ő is és én is sokat változtam, egyetlen egyszer veszekedtünk azóta és az se volt olyan marha nagy.
Ez a picsa meg olyanokat mond :shock: Továbbadta, és mostmár teljesen más a sztori.. gondolom mindenki aki hallotta hozzátett egy apró kis dolgot aztán már teljesen más a történet...
Úgyhogy amikor szólt a védőnő annyira felidegesitett hogy írtam a szomszédnak egy levelet..
azt tudni kell hogy ő anyáknapján is ordított a lányával hogy a k*va anyádat nem megmondtam hogy ne ezt énekeld.. stb stb minden hétvégén ( a hétköznapokról már nem is beszélve) arra kelünk 6 kor hogy ordítozik, veri a lányait.
Aztán megtduta hogy valakitől megtudtam hogy ő pofázott és most be van szarva, mert írtam neki h én is kinyitom a számat de azt ne köszönje meg ami ebből lesz...
A védőnőnek leszóltam multkor hogy megin idegbeteg, erre ő hogy hát ezt beszéljük meg mi ketten... én meg mondtam neki hogy azért ez marha jó ha rólam van szó akkor gyermekvédelmi, ha én szólok akkor meg beszéljük meg.
A másik meg hogy állandóan van megjegyzése a védőnőnek a kutyára meg állandóan belemászik a magánéletembe...
Szerintetek kötelező járnom hozzá? vagy megmondhatom neki hogy erre nekem nincs szükségem??

A szomszéd amúgy most szült, pár napja jöttek haza, és megint folyamatosan hallom hogy bántja a két nagyobbik lányát. Szóval elég durva.. és már nemtudom miket mondhat rólam hogy a védőnő állandóan ellenőrizni akar..
Lívia olyan nyugodt. ahol állandóan veszekednek az a gyereken is meglátszik, az én lányom se lenne ilyen amilyen.. ráadásul tényleg olyan jól megvagyunk :( :(

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi: Azért, mert néha veszekedtek, az nem tartozik senkire. Sem a gyermekvédelemre, sem a védőnőre. És a magánéleted sem. Ne mentegetőzz a védőnőnek! Egyszerűen mondd meg, ha jön, hogy te jól vagy, baba jól van és köszönöd a látogatást.
A gyerekvédelemre olyan tartozna, ha nem tartod tisztán a babát vagy vered vagy nem adsz neki enni rendesen. De hát tényleg látszik Lívián, hogy egy gyönyörű, egészséges és kiegyensúlyozott baba. Szóval ne vedd fel.
A védőnők általában olyan 6 hónapig aktívabbak. Legalábbis itt Etyeken. De az enyém már 6 hetes kora óta nem jön, csak az oltásokon látja a babát.
Sajnálom, hogy ilyen hülye szomszédod van. De szerintem inkább ne mondj rá semmit, mert a végén te jársz csak pórul....
Szerintem nagyon szépen nevelitek Líviát a többiek meg nem számítanak....

RSZG: Máténak megy a drukk, de hát minden rendben van, nem? Szerintem csak kaptok egy nagy halom dicséretet! ;)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Moncsi: Nem kötelező a védőnőzés, nyugodtan elküldheted melegebb égtájakra.
Nekik fontosak a statisztikáik.
Nyugodtan mond neki, hogy most nem érsz rá, majd hívod, amikor lesz rá időd :)

Adryn: jó hogy itt vagy és ha pihentél jelentkezz :)

Nem tudom mit akartam még :) :oops:
Lilinek tegnap a jobb szeme volt gyulladt, már a bal regad be és a jobb már szép.
Nem kellett csepp, csak homeopária és forraltvizes mosogatás.
valószinüleg a légkondi tett be neki (kocsiban), mert sajnos taknyos is kicsit :(

A kézben altatáshoz: én majdnem 1 éves koráig kézben altattam Levit és a mai napig ezt szívjuk, mert nagyon nehezen alszik el (szerintem még mindig kézben szeretne elaludni). Épp ebből tanulva Lilit nem altatom kézben, sőt, ha elalszik a kezemben azonnal leteszem.

Kép

Kép
gabka77

Katka, itt vagyooooook!!!! Csak mostanában nem nagyon volt időm írni, csak olvasni. Nagyon jók a képeitek, tényleg már mindenhol szoptattad Petit. Horvátországot én is imádom, időhöz drukk. De sztem előre úgysem tudják tutira megmondani, lehet reménykedni, h jó legyen. :wink:

Jól vagyunk, várjuk doktornőt, ha jön. (múltkor elfelejtette) :lol:
Tegnap voltunk mérésen, Szonja 64 cm és 5340 gr. Tárgyakárt nyúl és meg is fogja őket, hasról hátra fordul, és este 10től alszik 8-9ig. Ezt nem győzöm lekopogni....Múlt héten viszont kelt hajnalban is 5-6 körül, de akkor nyűgösebb is volt pár napig.

Adryn, huuuuuu nem semmi volt az utatok. da most már pihizhettek, töltődj fel enerdzsivel! :)

Rszg, de jó lesz nektek nyáron a Balcsin! Pécsen meg tuti csak jót mondanak.

Na most megyek is, mert Szonja kel, én meg pizzát sütök.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Na hál'Istnennek, Adryn, h megjöttél. Dva vót ez az út nagyon!!!! 400 euró :shock: a kva anyjukat! Kihasználják a szegény bajbajutottakat!!! :evil: :evil: :evil:

Bea: Lizi újabban 7-től 2-ig alszik, aztán 2 óránként kel. Ami baromi jó lenne, ha én is7-kor feküdnék, de persze nem tudok olyan korán, így megmarad a sokrészletes alvás. KATKA és mindenki: van ötleted arra, h hogyan lehetne elérni, h később feküdjön? Vagy jó ez így? Fürci után szokott aludni, de ha később akarjuk fürdetni, akkor vagy bealszik és föl sem lehet kelteni, vagy végig nyűgösködik 6-8ig.

Bocs, megyek, mert sz@r a klaviatúrám, javítgatnom kell, amit írok folyamatosan :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára papillon 2009.06.18 09:48-kor.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

erpé:látom te is beleszerettél Ronimami cuccaiba :D Én csak 5 féle dolgot kértem Tőle :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

No, (a franc, hogy ennyit írtok, majd jól elfelejtem, amit akartam! :D)
Először is:
Moncsi: a link: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

De!!! A srác még pár hete azt írta, az új rendelettel várjunk még (ugye megint meg kell szavaztatni) VISZONT!!! ránk nem ÚGY vonatkozik.
Hozom a vonatkozó rendeletet:
" Abban az esetben, ha a gyermekgondozási díjra jogosult a jogosultság megszerzésekor, vagy azt megelőző 2 éven belül jogosult volt gyermekgondozási díjra, a gyermekgondozási díj folyósításának időtartama nem lehet rövidebb a korábbi gyermekgondozási díj (1) bekezdés alapján megállapított időtartamánál,"
Tehát lehet gyedről gyedre menni, sőt, ha a gyed lejárta után két éven belül szülsz, akkor is, és akkor is két évig maradhatsz otthon, ha az előző gyerekeddel úgy mentél el, hogy csak a 180 napod volt meg.

Moncsi: mivel nincs már munkahelyed, illetőleg megszűnt a jogviszonyod, így nem tudom, hogy mi után számolják majd Neked a gyedet. Valószínűleg a minimálbér után.
Erről megkérdezheted a fenti linken Szakbarbárt.

Katka, Pgyöngyi: nekem szintén még meg se jött, nemhogy ciklusom legyen :D

Adry: jesszus :shock: :shock: :shock:

Hja, és néztem a táblát, úgy látszik, csak Dániában szokás grammra megállapítani a születési súlyt, mindenki másé kerekítve van :roll:

Rólam: nálam is erős bébiblues, eléggé magam alatt vagyok, próbálok valami kapaszkodót találni, hogy ne bőgjek minden nap, és ne érezzem magam értéktelen szarnak.
(nem kell megerősítés, köszönöm, tudom, hogy egy csodálatos fiú édesanyja vagyok, stb :D)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

ehh, hogy érthető legyen: ez az ÚJ gyestörvény szövege.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Jó hír: indult babaúszás az erzsébeti usziba, részleteket még nem tudok, de írok majd!!!

ééééééééééééés: aquafittness is, baráti áron! :) :) :)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Gyöngyi, Lilikéd hogy van? Jobban van már?

Bea, Maja

Kép
bea1978

a baráti ár kicsit módosult, de én hajthatatlan vagyok.

Babaúszás viszont egyelőre ÁNTSZ engedély nélkül ( :?: :shock: ), szombaton 9-től, 2500-ért.
Ezért a pénzért apu-anyu bent lehet.
Csak az a baj, hogy az én fitneszem meg 10-től kezdődne... ehh :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!
Próbálok bekapcsolódni. A héten megint nagy jövés menésben voltunk, de hát jó idő van. Igyekeszem sűrűbben jönni. Kata amúgy egy angyal továbbra is. Olyan mint Boti volt. Néha lelkiismeret furdalásom van, de dnő azt mondta élvezzem, ne aggódjak, hogy elven egyedül. Kettős szurit jól bírta, és most végre hízott is rendesen. Meg nőtt is.
Rszg szorítunk nektek! Várjuk a jó híreket!
Katka ti kezditek a nyaralást! Azért remélem jobb idő lesz, mint amit jósolnak, és nagyon jól fogjátok magatokat érezni, és gyönyörű képekkel térsz majd vissza hozzánk.
Monics egyetértek Katkával.
Bea örülök, hogy anyud eredménye „jó” lett. Remélem hamarosan Maja és ő is teljesen egészséges lesz. Antibiotikum mellé normaflort adhatsz neki máskor esetleg.
Adryn nem semmi micsoda kalamajka! Reméljük hazafelé simább ügy lesz. Sajnálom, hogy így jártatok. Csehek meg….
Még nekem sem jött meg. Botival ilyenkor már megvolt. Reménykedem, hogy míg szoptatok, fellélegezhetek.
Remélem depisek hamar kilábaltok!
Wicca gratula a fiadnak! Két csoda klassz gyerkőd van.
Vica drukk, hogy Nimród csak messziről lássa a betegséget!
Lilinek is jobbulást! Én a kocsiban ki be kapcsolgatom a légkondit. Sosem tudom eldönteni kell vagy inkább nem. Tiszta para vagyok miatta. Húzzak ablakot, és a huzat mennyivel lenne jobb????? Áh ez legyen a legnagyobb nyári parám.
Rzsg a gmail-re ha küldesz táblát, megcsinálom. De akkor lécci mindenki küldjön adatokat. Mondjuk 3 hós az jó? Cm és súly? Hogy szeretnétek?
Na lépek, cicit reklamálnak. Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Ki az a Ronimami? :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Gyöngyi, jaja, elcsábultam :) Többieknek: a mamamin árulnak kis- és nagymamák saját készítésű dolgokat, és van egy Ronimami nicknevű nagyi, aki valami elképesztően szépen horgol (sapik, kiscipők, stb). No, erre bukkantunk rá Gyöngyivel egymástól függetlenül :) Kicsi ez a világ...

Nemlajos, hipp-hipp-hurrá a babaúszáshoz! Mikor indul? Mennyiért? És aquafitness is jól hangzik.
Babybluest sajnálom... :? Nem értek hozzá, de tudok valahogy segíteni? 10 percre lakunk egymástól :) (pl. szívesen vigyázok Dömére, ha kell - Dömék vigyázásában jó vagyok! Van referenciám :) )

erpé

Közben Nemlajos válasza megérkezett :) Ez egy alkalom ára? (ha jól értem)

Kukli, ne tünj el ennyire. Felőlem lehet a 3 hós adat: Kata 7000 gr és 65 cm. Légkondit én is kapcsolgatom... Nekünk manuális (azaz nem szabályozható) klíma van a kocsiban, azaz vagy kiba hideg van, vagy a kinti meleg - középút nem nagyon...

Bea, én is nagyon örülök, hogy anyukádnál alapvetően minden OK. És tudjék egyébként kezelni valahogy, vagy "csak" kontrollra kell időnként mennie?

Wicca, nem is írtam, de tényleg nagyon nagy dolog, hogy a fiad két év alatt így beilleszkedett és ennyire megszerették a többiek! Egyébként ti honnan költöztetek oda? Székesfehérváron belül mozogtatok, vagy valahonnan messzebbről jöttetek?
Lépek, odaég mindját a riszfelfújt
É
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára erpé 2009.06.18 13:46-kor.
erpé

3 hós adat: 5950gr, 62cm :D

erpé, vigyázz, mert befoglak (keddenként a jelnyelv idejére most próbálok majd ki egy önkéntes szittert :roll: )
Igen, egy alkalom. Csak azt nem tudom, ilyenkor kell-e még külön fizetni az uszodába való belépésért, mert az aquafitnesznél kell...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

lelkileg meg segíteni nem tud senki, de köszönöm, nagyon jól esik :oops:
Önértékelési zavar, új testkép, máshogy néznek rám az emberek, új lakóközösség, új élethelyzet, más szerepkör.
Nem könnyű egy egyébként sem túl stabil jellemnek :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

3 hós adat: 5570 gr 61 cm :)

Adryn sajnálom hogy a hazaút nem sikerült tökéletesre :? talán visszafelé jobb lesz.
Ahogy olvastam eszembe jutott egy hasonló sztori, ami velünk történt meg kb 10 éve. Gyors leírom akit nem érdekel lapozzon :wink:
Nekivágtunk Daciaval :D Olaszországnak tájfutóversenyre mentünk, de útközben lerobbantunk Szlovéniában, kerestünk egy autószerelőt aki valószínűleg utálta a magyarokat :? és egy teljes napig javította a kocsinkat úgy hogy selejtes alkatrészt tett bele, persze egy csomó pénzt kért érte német márkában, ami persze nem volt nálunk annyi, forintot meg nem fogadta el, bankok persze nem akartak váltani... ja és nem volt még mobil sem hogy gyors telefonáljunk valakinek. Szóval kalandos volt, parkolóban aludtunk éjszaka, és mikor másnap nagy nehezen elkészült a kocsi nekivágtunk Olaszországnak, ahova éjszaka értünk oda és nem találtuk a többieket és a szállást, na egy újabb éjszaka most már a kocsiban mert persze zuhogott az eső. Reggel megtaláltuk a többieket, megvolt a verseny - persze hullafáradtan - majd indulás haza de a kocsink csak max. 50-el tudott menni :? így visszagondolva már vicces az egész :lol: de akkor nem volt az.
Bocs az offért.

Kukli néha én is így érzek mint te, lelkiismeret furdalásom van hogy egyrészt nincs annyi időm Nimródra mint anno Pannára és elég jól elvan egyedül, ami végülis szerencse.

Nemlajos és ha nincs meg az Ántsz engedély akkor is mész úszásra? Én lehet hogy addig nem mernék :roll:

Moncsi tényleg durva a szomszédod, sajnálom. Azt nem tudom hogy a védőnőhöz muszáj-e járni vagy találkozni vele, de én úgy tudom hogy váltani nem lehet, akihez tartozol ahhoz kell menni.

Rszg Máténak megy a drukk!!

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Igenis Erpé, igyekszem. :) Köszi. :wink:
Adatok: beírtam ezeket, de lécci többiek priviben küldjék, mert azt tuti akkor nézem emg, ha beírom. Félek visszaolvasás közben átsiklok vmin, ha megint nem lesz időm. :oops: :oops:
Nemlajos sztem tök jól csinálod. Belevaló csaj vagy, bocsi de olyan "tökös csaj" típús. Nem túlpara, éled az életed Döme mellett is, ahogy kell. Biztos hamar kilábalsz a depiből. :wink:
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nemlajos teljesen megértelek én is gyakran érzem magam így, főleg ilyen nehéz napokon mint mostanában. És igazad van segíteni ilyenkor nem nagyon tud senki, csak saját magad.
Nekem mostanában az nagyon jó mikor elmegyek futni és olyankor szinte új erőre kapok, átgondolok közben egy csomó mindent, és kifutom magamból a feszültséget. Csak kár hogy nem tudok olyan gyakran menni mint ahogy szeretném.
Ez az aquafitness akkor biztos neked is jót tesz majd :wink: remélem eltudsz majd menni rá.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica Panna hogy van? Lelkileg? Hiányzik már az ovi?
Anyudnak még segítesz? Bírod a strapát?
kuklika
Budapest VIII. kerület

nemlajos: tényleg nem lehet könnyű :?

3 hós: 6250 gramm 66,5 cm

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Panna elég jól van, őt nem viseli annyira meg a betegség, 39 fokkal is jól elvan, bár azért aluszékonyabb és nem eszik annyit mint máskor (ez utóbbinak én örülök :lol: ) Egyetlen gond vele, hogy nem akarja bevenni a gyógyszert, szabályosan rosszul van ha szólunk neki hogy be kell venni, tegnap este is kihányta a nurofen szirupot :? pedig az még nem is annyira szörnyű. Úgyhogy ma már kúp formájában kapja.
Az ovit még nem említette :)
Anyukámnak most csak úgy tudok segíteni, hogyha sikerül főznöm akkor többet csinálok és küldök neki, de kimenni most sajna nem tudok hozzá, talán ha Panna nem lesz már annyira lázas.
Szerencsére tegnap itthon volt a párom így együtt ápolgattuk a kis betegeket, mondtam is hogy úgy érzem magam mint egy ápolónő :lol:
Ja és Bulcsú most délben is evett levest :D a tojáslevest imádja, csak utána át kellett öltöznünk :D
Kukli neked Boti nem ütögeti Katát? Nálunk Bulcsú nagyon ráállt erre, állandóan rá kell szólnom :? Lakással mi a helyzet? Mi már tuti maradunk, legalábbis most nem nézegetem a hirdetéseket.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Innentől lécci pü-ben. :idea:
kuklika
Budapest VIII. kerület

De rég ettem tojáslevest. :roll: Nyami.
Boti elkezdte gyöngédes harapdálni a hugát. Erre kell figyelni. De sztem ez abból alakult, ki, hogy ha kisebb rosszat csinál, viccesen rászólok, hogy megharapom a popsiját. Néha engem is harapdál mostanában. De nem erősen, ha akarna tudna harapni. :? Inkább továbbra is a túlzott szeretet a gond. Rámászik, és puszilgatja, de nagyon odanyomja a fejét. Szegény mindig le van tiltva.... elég nehéz... :roll:
Anyudnak, Pannának továbbra is jobbulást! Panna a kúpot hagyja? :o
kuklika
Budapest VIII. kerület

asszem mennem kell.... miután Boti bekakilt mellettem, bedugta az orrába fényképező kábelét és szólt, majd az arcomba büffentett... bocsi :oops: asszem törődést igényel :lol: :lol: :lol:
kuklika
Budapest VIII. kerület

vica: addig én se megyek, biztos, ami zicher :twisted:

lányok, a D-vitamint meddig kell adni?
És a 4hóson szóljak a dokinak, hogy kell még konakion? Döme még nem kezdi a ht-t.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bulcsúnak még most télen is adtam a D-vitamint.
Nemlajos mi ez a ht :?:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

kukli: Lili a cérnatésztát dugta fel tegnap :shock:

Bea:köszi a kérdést. Jól van, csak sokszor mondja, hogy fáj a pocak. A pisi csípés elmúlt magától, ami nem is baj,mert nem volt hajlandó bevenni az antibiot.

Erpé: gyönyörű sapijai vannak :D

nemlajos: én az első babánál voltam így. Munkamániás voltam, folyamatosan pörögtem és közben körülöttem nyüzsiztek az emberek, vagy éppen a várost jártam. Na ez szülés után mind megszünt. Itt voltam egy csöppséggel (nem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák), a lakóhelyem csendes, nyugis környezet...... szóval kész voltam lelkileg. fél év kellett a kikecmergéshez.

Kép

Kép
pgyöngyi

Nemlajos: Sajnálom a babybluest. Én is szoktam depizni. De amióta vége a sulinak és az ovinak egyszerűen már erre sincs időm.... :roll:
Nálam ez az első gyerek után volt a legerősebb. Nagyjából ugyan azt érzetem, mint te (mi is akkor költöztünk új környékre). Nekem végül az lett a megoldás, hogy 10 hónapos Zsófi mellől részidőben visszamentem dolgozni (heti 2 nap 6 órában) és 7 hónapos terhes koromig dolgoztam. Addig meg jártam babaúszni, meg baba-mama futni, meg szerveztem baba-mama klubbot a környékünkön. Ezek nem jelentettek megoldást, de átlendítettek a nehezén.
Szerintem mozdulj ki bátran (ahogy idáig is), menj minél többet társaságba, jelnyelvelj és nem lesz nagy gond.
Ha nagyon bedepizel (vagy bárki más közülünk), akkor kérni kell szakember segítségét.
Azt hiszem nekem azért könnyebb, mert én már tudom, hogy ha nem is kapom vissza a régi önmagam, de hogy Peti nagyobb lesz és megint teljes életet élhetek és nem csak a kisbabám rabszolgája leszek.
Asszem ezt nem is neked írtam, hanem inkább magamnak.... :oops: :oops: :oops:

Katka

katka22

Erpé, Gyöngyi nem titkolni.... szval hol vannak sapik? :evil: Vmiről vhol lemaradtam, olyan sokat írtatok. :? na jó :D
Örülök, hogy Lili jól van.
Nemlajos konakiont sztem add tovább akkor nyugodtan, a ht (hozzátáplálás):wink: -nél kell elhagyni. Én úgy tudom d vitamin 7 éves korig kell majd, 1-1,5 év után valóban csak télen.
Na menünk játszózni. :)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Bébiblúzom :lol: nekem is volt. Múlt héten is egyik nap kibuktam....mert ugye baba előtt én is pörgős voltam....most meg mindenhova babakocsival jutok el, nem tudok menni akkor mikor akarok kozmetikushoz, fodrászhoz...szopi miatt 3 órás periódusra tuok tervezni és én sajna nem vagyok az a típus, h bárhol megszoptatok...úgyh volt bőgés, vigasztalás....de most jobb lesz, mert páromnak vakációóóóóóóóó!!!!

gyerekdoki volt, volt két szuri is, szonja csak nyöszörgött, minden oké, szépen fejlődik stb.

klímát mi használunk a kocsiban, jobb, mintha 40 fok és huzat lenne, sőt lakásban is fogjuk, gyeredoki is egyetértett, csak ne szonjára menjen.

úszni mi nem visszük, vannak mellette, ellene érvek, mi az ellenérvekkel értettünk egyet.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

konakiont pont most kérdeztük, azt mondta, h amennyi a dobozban van elég.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!
esélyem sincs mindenre reagálni, mire végigolvastam.

Védőnő:
Azt hiszem Ántsz-nél kell jelezni, hogy nem tartasz rá igényt, de lehet!!!!

Kézben altatás:
Abszolút! :? Sőt durvul a helyzet, eddig elég volt leülni vele az ágyra, hogy meg tudjam támasztani a kezem, mert már most is baromi nehéz, de újabban ez sem elég, menni kell 2 kört a szobában, és még ez sem elég, újabban "fáj" neki elaludni, sírás van mindig :(

Éjszakai szopi:
Nálunk már nem lenne, ha a lányom nem gondolná úgy, hogy 5kor már éjszaka van :shock: 2szer is megszivatott ezzel minket, hogy nem tudtuk megfürdetni, mert úgy elaludt fél5-5kor, azóta inkább megfürdetjük 4 körül, de így meg tényleg totál azt hiszi, hogy éjszaka van.Hajnal kettőig húzza fél5-5-től :shock: Pedig múlt héten már kétszer átaludta az éjszakát.
Nem tudom, hogy hagyjam rá, átalakítja majd magától vagy ébresszem :roll:
Napközben viszont másfél óránként eszik :shock: Nem is tudom, hogy bír éjjel 10-et :lol:

D-vitamin
Nekem azt mondta a védőnő, hogy 1 éves korig kell napi egy csepp.Azt mondta, olyan fél éves kor körül fogy majd el, akkor kell íratni.

KONAKIONt mi olyat kaptunk, ami 6 hónapos koráig elég.

Eddig terjedt a szita agyam :oops:

Kép
Kép
zazzy

Tehuti!
Én meg csak álmodom a 3 órás szopiidőszakról! :? Ahogy írtam, másfél óránként van evés, lehet, hogy most pont ugrás van, de 2nél többet akkor sem bírt soha, pedig tej van dögivel, de ennyi kell neki egyszerre.
Én meg abszolút itthon ülök(néha begolyózom)egyedül nem merek autóba ülni, alig vezettem, mióta jogsim van, itt a faluban meg nem dőzsölhetek a lehetőségekben :(
Szóval nekünk már egy tescós bevásárlás programnak minősül :o

Kép
Kép
zazzy

Tudom, ez téged nem vígasztal, csak úgy "kijött".Én is inkább magamnak írtam, mint Katka :wink:

Kép
Kép
zazzy

zazzy, de, vigasztal (mármint engem)
Nálunk is nappal másfél-két óránként van szopi, pl ma azért nem mentem be a suliba, ahol a kedvenc osztályom kedvenc része érettségizik, mert hányok, ha a bkv-ra gondolok, hogy megint megnéznek, megszólnak, hogy melege van a kendőben a gyereknek (nem téma, de százezer beszólás után már unom, miért kell állandóan észrevenni? :shock: ), hogy de aranyos, hogy jajsíréhesbiztos. Aztán ott lenni a suliban, igazgatói asztalon pelenkázni, szoptatni iskolai széken, mindenkinek ugyanazt elmondani (pont olyan témában, amiről régebben sose beszéltünk), látni, hogy vendég vagy, útban lenni, hazaindulni, reszketni, hogy megint ki mihez szól hozzá, mikor fogy el a gyerek türelme, mikor kezd el üvölteni (mint most...)
Szóval inkább el se indultam. Ide se, topiktalira se.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Csak gyors jelentés. Megjöttünk. Reggel fél 9-kor kelt fel Máté, hőemelkedéssel a tegnapi oltástól. Azért elmentünk, de mire odaértünk már 38.4 volt a láza. 10.30-ra volt időpontunk, oda is értünk időben. Aztán 10.35-kor kijött az asszisztens a papírokat bekérni, és miután nem minket szólítottak, megkérdeztem, hogy mi mikor jutunk be. Közölte, hogy még csak most hívják be a fél kilences beteget, és elöttünk van még a kilences, a fél tizes, meg a tizes is. Kb. másfél óra. Hát gondolhatjátok hogy kiakadtam. Tök ideges lettem. Hogy lehet így elcsúszni! És akkor mondtam a nőnek, hogy lázas a gyerek és nem szeretnénk sokat várni vele. Ő meg megkérdezte, kérünk-e másik időpontot. Na persze! Majd Kaposvárról csak úgy ugrálgatunk! Mondtam neki, hogy akkor inkább előbb átviszem a gyereket a gyógytornászhoz, és utána visszajövünk. És végül is szerencsénk volt, mert így 11-re átmentünk a gyógytornászhoz (akkorra volt időpontunk), és miután ott végeztünk, adtam a Máténak egy fél kúpot, meg szopizott egyet, majd böfiztünk, és visszamentünk a neurológushoz. Kb. 15 percet vártunk, (ez elég volt arra, hogy Máté bukjon egy nagyot és elaludjon a kezemben), és kinézett az asszisztens, hogy visszaértünk-e. Aztán még pár perc telt el és behívtak. Megnézte a doki Mátét. Minden rendben van, a nyaki hypotóniája szépen helyrejött, viszont azt mondta, balra húz a gyerek. Hát én még nem vettem észre. Mondtam is neki, hogy nálam meg itthon inkább jobbra dönti a fejét, és hogy ha én lennék lázas én is bágyadt lennék. Nem is tetszett neki a beszólásom. Lényeg a lényeg, Máté jól van, következő kontroll szept. 21-én. Addig meg hagyjanak békén!

Kép

Kép
rszg

Kukli:a mamamin van a horgolt babaságok Ronimamitól. :)

d vitamin úgy tudom 3 éves korig, de nyáron itt a napocska, nem tudom miért van rá szükség

Kép

Kép
pgyöngyi

nemlajos:ajánlom a mamamin a hordozós fórumon a frappáns beszólásos topikot, bár szerintem már megtaláltad :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Rszg: Örülök, hogy jól vagytok. Lázat remélem holnapra elfelejtitek. És szerencse, hogy ilyen talpraesett anyuka vagy és ebben a káoszban találtál egy jó megoldást és így ki volt használva az időtök. 8)

Hallom mindenki depizik! Hát, végül is ez tök normális, csak nem illik beszélni róla. :lol:

Nemlajos: Szerintem tök jól csinálod és ne zárd be magad, mert tényleg begolyózol. Inkább csináljatok egy talit, vagy várjatok meg és utána és akkor majd jól elsajnáljuk egymást!

Tényleg mit szóltok június 30. kedd-hez. Talizzunk? Normafa? Elfoglalt anyukák! Ki ér rá? Adryn?????

Még nem vagyok sehol a pakolásban.... Bele kell húznom... :roll:

Katka

katka22

Normafaaaaaaaaaaaa?
Oda hogy a tökömbe lehet eljutni? :D :D :D
(voltam már, de az exemmel, vele meg utánfutó voltam, a mai napig van, hogy rácsodálkozom, jééééé, ez itt van? :shock: )
Kedd meg jelnyelv nap, remélhetőleg Döme nélkül. Szóval nekem nem jó :cry:

gyöngyi: megtaláltam, de előbb a varrósokat olvastam végig. Jó tipp, olvasgatni fogom (sajnos rátaláltam a szeretem a férjem, de... és a szeretem a férjem, mert... topikokra is, kár volt :? )

rszg: bakker :shock: Szerintem én ott ültem volna másfél órát, és azon keseregtem volna, hogy rajtam mindenki átnéz, és semmibe vesz :lol: :lol: :lol: Ügyes vagy 8) :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

én meg 29-től nyaralok :? és 8-án gyüvök....

Lizi ma jobb oldali fekvésből hasra, onnan meg bal oldali fekvésbe ment át :shock: utána úgy elfáradt, hogy még most is ordít.........

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

nemlajos: énnem mertem beleolvasni még

Kép

Kép
pgyöngyi

Sajnos nekem sem jó a 30-a. Jövő szombaton megyünk le balcsira egy hétre :(
pedig nagyon szeretnék Adryn-nal én is találkozni.

Kép

Kép
gabka77

Szervezzetek talit a jövő hétre. Akkor csak én nem vagyok. ;)

Katka

katka22

Nemlajos, Gyöngyi!
Én egyszer olvasgattam valami hasonló topikot, amikor kibuktam, hogy hű de elegem van, és de rossz nekem, és az lett a vége pár oldal olvasgatás után, hogy hű de jó dolgom is van nekem :lol: :lol: :lol: Nektek is ilyet kívánok! :wink:

Kép
Kép
zazzy

zazzy :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: