A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Magdi: nem

krisz78

Magdolna: www.babyonboard.hu :lol: nem én csináltam, hanem az ő grafikusuk :oops:

Eszter, okés, nálatok is jó lesz! bébimedencét viszünk, azzal rendelkezünk mi is 8)

Kép
vickybabe

viki:jó a kép :!: :D hol csináltad?

Eszter

Kép
eszterem

jah :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Vickybabe! csakis szabad víz jöhet szóba....közös medence nem...vagyis csak privát medence.

Amíg van bőven tejed és el van vele addig nyugodtan maradj a kóstolgatásnál! Egy két falat gyümölcs minden nap és amikor már elkezdesz rendesen etetni akkor nem lesz számára újdonság a kanál, a másféle állag és íz.

Enikő! húúúú milyen szép Milán! Egy fikarcnyit sem néz ki törékeny "kisbabának" és fantasztikusan ügyes!

Móni! ha Joel csak tápszeres akkor miért nem engedi a hozzátápit??? az sem rosszabb, mint tápszer. A tejpépek meg gluténmentesek 6 hónapos korig. Meg a legtöbb utána is, mivel rizzsel vannak sűrítve.

Máté bevágott egy nagy doboz gyümi joghurtot (mimi-t)...képzelhetitek hogy néz ki! Rutinos lévén levetkőztettem meztelenre előtte:) Ő így vesz részt a velnesz programban...joghurt pakolást vesz 8)
katuska79

joghurt pakolás... :lol: Hová küldöd a prosit?Vagy majd kézbe?? :D

Eszter

Kép
eszterem

Magdolnasz! De édes Nóri!

Vicky! Levente is jól pörög már!
Ez a kép nagyon jó!
Legkésőbb 31-én már ott kell laknunk, úgyhogy jöhettek nyugodtan, csak jó nagy kupi lesz még egy jó ideig az biztos. De a gyerekszobák rendben lesznek, lehet a 2 gyerkőcöt összeereszteni!
Strandot én is kihagynám, max a természetes víz.

Peni! Én a gyerkőceidről nem is láttam itt még képet! Nem teszel fel?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mindenkinek köszönjük a dicséreteket, nagyon örül neki Milán :lol: :lol: :lol:

Katuska! Joghurtpakolásos kép Mátéról?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! apa elvitte a fényképezőt magával:(

Eszter! emilben is tudok küldeni. Tényleg hol és kinél és mikor lesz tali? elvesztettem már a fonalat...
katuska79

Krisz: átjött! Háromszor is :D

Katuska: Máté :) :)

Még egy kérdés: szerintetek keverhetem egy napon belül a gyümölcsöt és a főzeléket, így kezdeti szakaszban?
magdolnasz

Magdolnasz! Szerintem ne keverd, mert ha véletlenül valamelyikre allergiás, vagy hasfájást okoz, akkor nem fogod tudni melyikre, mitől

Katuska! Nekem is küldjél légyszi prospektust ezekről a szuper fa játszókról, igaz most épp nincs rá pénzünk, de majd szeretnénk mi is venni

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: nem vagyok büszke rád de olyan számítástechnikai analfabéta vagyok, hogy elképzelésem sincsen róla, hogyan tegyek fel képet......mire az iwiwre feltettem az is napokig tartott mire rájöttem :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: . TUdom, hogy gáz, de tényleg!
Ha priviben egy kis "gyorstalpaló" kurzusban részesítenél akkor tennék fel szívesen:-)

KépKép
peni

Magdi: én is megkaptam. Köszi. :lol:
Különben a legtöbb bébikaja 2 alkotóelemből áll. Így végsősoron keverve kapja az ízeket. Amikor elkezdtük a gyümikóstolást, én is csak önmagában adtam. Aztán mikor megszokta pl. az alma és a barack ízét, összekevertem.

Enikő: Milán milyen hatalmas, erős!

krisz78

mármint, hogy nem vagyok büszke rá....nem rád:-)

KépKép
peni

Nem úgy értettem, hogy egyszerre két ízt adnék, hanem hogy délelőtt kapott almát, ebédre próbálhatom a sütőtököt? vagy maradjak inkább a gyümölcsnél?
magdolnasz

Peni. ment pü
magdolnasz

Magdi: az mehet úgy. Én is úgy csinálom. Pl. tízóraira egy kis őszi + tápszer, ebédre sütőtökös püré.

krisz78

Magdi: köszi a pü-t mindjárt nézem. Én minden olyan nap amikor valami új főzeléket (új kombinációt) adok a Zéténynek akkor a tízórai sima alma. Attól tudom, hogy nincsen baja,nem fáj a hasa...az már tuti. Olyat nem szoktam, hogy új gyümölcsöt is és új főzeléket is adok egy nap. Ha a gyümölcs új akkor a főzelék az alapfőzi (nálunk krumpli répával).
Eddig mondjuk (kop-kop-kop) semmitől nem volt baja és mindent habzsolva nyom magába....de fő az óvatosság:-).

Eszter vettem ilyen Hipp finomfőzeléket amit mondtál, hogy szereti a csajod, holnap bevetem....a színe jó így üvegen keresztül:-)

KépKép
peni

Voltunk pancsizni kint.Nemrég jöttünk be és mikor átöltöztettem az ölembe vettem Esztert.Elaludt.Úgy kifáradt!Be tettem a kiságyába és percekig néztem.Horkol...úgy elfáradt!Olyan édes!
Dobok képet,mert most volt aki fényképezzen!
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Na én meg megyek vissza hűsölni,míg alszik! :D

Eszter

Kép
eszterem

jajj az egyik 2xment.Nem ezt akartam,hanem ezt...De a hombár fejem nem nézni! :lol:
Kép
Na meek! :lol: :lol: :lol: :P

Eszter

Kép
eszterem

Hanna: végigrágtam a blogot... ezekkel kár vitatkozni... többségük megélhetési bunkó :evil: az alapelvben egyetértenek, akkor miért kötnek bele minden c@rba?!

Csajok, gondoltam bátor leszek, nem teszek be betétet a fürdőrucimba... abban nyomulok ma. Másodszor önt ki a tejcsárda :? báááá, hogy fogok így strandra járni?! (amint beszereztem a fürdőcsadoromat)

Jaj, nagyon aranyosak a babák :D Milán nagyon jól nyomja :D Nóri meg hihetetlen édes kis vigyori :D

Magdi: én pár napig egyfajtát adnék bevezetéskor, ha nincs gond, akkor a következő jöhet fokozatosan.

Sacám kiborított egy kosár pelenkát, és egyenletesen terítette a nappaliban :? szerencsére még nem jött rá, hogy a popsitörlőt is egyesével ki lehet szedegetni a tasakjából :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Köszönöm a táplálási ötleteket!!!!!!!!

Eszter: háááááááát, nem kicsit vagyok irigy :D Édes Eszter abban a sapiban! (Persze a nélkül is :) )
magdolnasz

Eszter: mi az a hombár? :shock:
Édes a kis pancsimanó :D És milyen tiszta a víz :shock: Mivel kezeled? A gyerekek medencéjében állandóan sárga :?
És milyen bigyerében utazik Eszter?

Csöre
csöre74

Látom: az egy kiscsónak, amiben víz van, ugye?

Csöre
csöre74

Kép

Sziasztok csajok,nézegettem a képeket,és ez most jól esne,(csak egy kicsit) :wink:

Iszonyatos meleg van itt,gondolom mindenhol!?
Holnapra pedig már hideget mond :cry:

Képzeljétek,tegnep este észrevettem Kittikém szájában valami kis holyagocskákat.
Elvitem ma dokihoz,azt mondta,szájpenésze van a drágámnak.
Én eddig nem úgy udtam,hogy az hólyagos...
Tud valaki segíteni????

Kép
Kép
Kép
regina74

Segítség! asszem a fiam fogzik!! Reggel 4 óta megy a sírás, alvásra és evésre abbahagyja, egyébként ki sem kerülhetek a látómezejéből... Kövezzetek meg, de nem bírtam már, és kapott Panadolt.. Jobb lett...
Nagy nehezen elaludt, de tiszta kóma vagyok én is!

Vicky:
Nekünk is ilyen matricánk van az autón, csak még anna fejével, az van ráírva, hogy Anna a fedélzeten :)

Képeket még mindig nem tdok feltenni, de igyekszem...

Eszter:
megyek hozzád fürdeni! :wink: Vizet akarok!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Regina: hóóóóóó :D :D Lakásban 23 fok van, kint nemtom :D Mindjárt csobbanok a gyerekek medencéjében :D
Szájpenész: nálunk csak Mesinél volt (persze, nála még mindent fertőtlenítettem ...), pici fehér pöttyöcskék voltak. Hólyagot még nem láttam a száján belül, azaz nagyobb korban persze, igen, a hólyag teteje egy idő után leválik... az nagyon fááájdalmas :( Kezeld neki mindenképpen szájpenész ellen!

Csöre
csöre74

Enikő,még jó hogy megfelel Milán Kittinek,szupi kipasi ő is :lol:

Nóri baba,én sem adnám Ádámot :wink:

Kérdeztétek.....,nem sír Kitti mikor beszorúl,igazából,ő nem sír csak,ha álmos(nyűgi),vagy éhes.
Igazi lányhoz méltóan,csak könyörög ha szeretne valamit,megzabálom olyankor.
Már most eléri amit nagyon akar :lol:

Talis képek szuperek,irigykedem ám!!!!!!

Eszternek milyen jó dolga van :lol:
Melegítitek a vízet?????
Hány fokos????

Kép
Kép
Kép
regina74

Köszi Csöre,kaptunk rá ecsetelőt.
Nem tudom mitől lehet,én is fertőtlenítem a játékait,a keze mindíg a szájában van,lehet,hogy azzal vitt be valami bacit????????
Már szeret mindent megfogdosni.

Nálunk lent 26 fok van,tetőtérben 28-30 :cry:
Kint árnyékban 34,4.

Mágnes,sajnálom Bencét,persze téged is!!!! :cry:
Lehet,hogy még a frontot is érzi,nem????

Melyik jobb szerintetek,panadol vagy a nurofen.

Kép
Kép
Kép
regina74

Még napoztam is egy kicsikét...amíg megszáradtam. :D
Csöre :spongyabobos csónakban utazik.Abba is raktam vizet ami jó meleg lett,mire beleraktam.5perc alatt felmelegedett.
Mi az a hombár?!Lófa**se tudja!A nagy fejűekre szoktam mondani... :D Mivel kezelem?Hát porszívózva van,meg klór-algaölő-ph csökkentő--meg amit kell egy medencébe.Mint a strandon szoktak...Ja és a keringető...Nektek milyen medence van?Mi tavaly cseréltük ki tavasszal az előzőt.Az valamivel kisebb volt,csak az tönkre ment.
Regina:Mi ez a kép?Hirtelen megijedtem,hogy hol van ilyen idő?? :o :shock: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Regina:
a kettő gyakorlatilag ugyanaz, de nekünk a Nurofen nem vált be.narancs ízű, és Annának kaparta, marta a torkát.. Már több ismerősöm is panaszkodott erre. Így nekünk a Panadol vált be. De az nagyon! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Melegítjük-e a vizet???Ja a nap melegíti.Akartunk venni hozzá vízmelegítőt,meg ilyen búrát,amivel lezárható,de kiba**ott drága lett volna úgy együtt,úgyhogy hagytuk.Különben is nyáron a melegben az a jó ha lehűt.Nagyon jó ilyenkor!Most a víz 28-29fokos.Pont jó.Igaz nekem a 22-25fokos is tökéletes.Eszter meg se rebbent,mikor belemártogattam. :D ÉLvezte!
Gyere nyugodtan Mági!Vagy aki akar!Hely van! :D

Eszter

Kép
eszterem

Eszter,nemrég készült (márciusban) :wink:
28-29 fokos a víz???
Az nagyon jó lehet!!!!!

Kép
Kép
Kép
regina74

Regina:BIZONY JÓ! :D

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Nem voltunk itthon egész eddig. eggel 8-kor mentünk el itthonról, iránybarátnőm Csepelen, aztán ebben a hatalmas nagy hőségben jöttünk haza.
Gyerekem nem volt hajlandó aludni egész eddig. Már olyan nyűgös volt. Most amikor betettem az ágyba minden szó nélkül azonnal elaludt.
Kíváncsi leszek meddig.

Eszter: az a medence.... Nekem is!!!!! :wink: Eszter nagyon édes benne!

Szóval akkor jövőheti tali?
Tényleg lehetünk nálunk. Szerintem csütörtök. Nekünk biztos hogy jó. Aki kér címet priviben küldöm.

Kép
Kép
cs_erika

Mi nem tudunk menni, holnap megyünk Anyumékhoz ,1 hétig maradunk, már alig várom :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erika:Miért nem jöttetek be hozzánk?Itt voltatok nem messze,amit a múltkor írtál...ugye?Én nem tudom még a jövőheti progit,mert készülünk haza,csak nemtom,hogy melyik nap...A férjemen múlik,ő dolgozik.Én meg itthon vagyok... :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Eszter! esz a sárga irigység....az a víz nagyon hívogató :shock: :shock: :shock: a lányod meg tündéri a képeken!

Regina! nem afta véletlen????? ahogy Csöre írta az bizony nagyon tud fájni:( csak ecsetelni tudod, majd elmúlik magától. Lehet pont az a baj, hogy sokat fertőtlenítesz! Meg ez a meleg sem kedvez...kaja után adj neki vizet, vagy tiszta ruhával töröld ki a száját.

Na Máté elutazott, ült fegyelmezetten a kocsiban, hogy jaj most mi lesz....nem is tudja még milyen klassz hétvége vár rá! Gondolom tele van már a mamák hűtője rudival, kubuval:)
katuska79

Eszter: esz az irigység!!! De jó neked! A kis Eszter meg zabálnivaló a képeken! Hogy élvezi.

Az én kis drágám meg igazi panelkölyökként az erkélyen strandol. :wink: Ha nics kedvem felfújni a medencét, kiskádban nyomjuk. Na, de majd jövő héten a mamánál a nagy felfújhatós medencében. (remélem nem akkor lesz hideg és eső)

Katuska: nem sír utánad Máté?

krisz78

Kép:

Hawaii a panelban :lol: :lol:

Kép

krisz78

Krisz: tündéri!!!!!
Én még az erkélyre se tudom kitenni, idesüt a nap, 38,5 fok van :(

Mágnes: sajnálom Bencét! Biztos, hogy a foga? Nem lehet, hogy a tegnap fárasztotta le?

Katuska: meddig marad Máté?
magdolnasz

Ádám a tengerész nagyon cuki :wink: :P
Mindenki utazik jövő héten anyához?Ki merrefelé megy?
Magdolna:Tegyél ki egy kis napernyőt a pancsoldája fölé.Vagy esenyőt és hűsölhet kicsit Nóra baba is! :)
Már fel kellett volna kelnie a lányomnak...Még mindig húzza a lóbőrt! :D Nem baj,kifárasztottam jól :lol: 8) :P
Felmostam az egész teraszt,de már itt sem ártana!Na megyek eszek már valamit... :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Megvan a hosszú alvás titka! Annám az öccse szobájában alszik, így Bencét letettem Anna szobájába, az ágyába aludni. Eredmény: Bence másfél órás alvás, Ana pedig eddig 2-nél tart,és még nincs vége! :lol:

Magdi:
hát szerintem nem, mert elég fájdalmasan sír.. Nem tudom, hogy a fog, vagy a front... Olyan rossz, amikor az embernek lövése snics, hogy tudna segíteni... :cry: na de délutánra már visszakaptam az én mosolygós bohóc fiamat:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eszter! Szuper a medencétek! És a pici lány tündéri! Nagyon élvezte a pancsit?
Van még egy fiam, ha szabad még az eszter! :lol:
A Milán már elkelt! :lol:

Krisz! Nagyon édes Ádám is! A teraszos pancsi is ugyanolyan jó tud lenni, mint a szabadtéri. Legalábbis a gyerek ugyanúgy élvezi. Csak nekünk nem olyan kellemes! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz! Multkor akartam kérdezni, hogy panel vagy téglaházban laktok? Szép nagy a lakás amúgy, oda simán elfér még egy gyerkőc.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz! sírni???? szerintem életében nem bőgött még utánam....nem egy beszari. vasárnap este jön haza. Ha bírja na meg a mamáék sem borulnak ki akkor legközelebb hosszabb időre megy.

Láttátok a spektrumon a műsort a kajákról? Valami élet és tények vagy mi volt a címe. Félelmetes....tesztekkel bizonyították miylen hatása van a színezékeknek, glutamátoknak, szulfitoknak a gyerekek viselkedésére. Agresszívek, kezelhetetlenek tőle. Tanárok is elmondták, hogy délelőtt tök jók a gyerekek, ebéd után meg elszabadul a pokol.
Azt mindig megnézem, hogy ha lehet akkor színezék és tartósítószer mentes kaját vegyek a gyereknek de már mindenben van! És még csak feltűnteni sem kötelező miylen anyagok. Amik ugyan előfordulnak a zöldségekben, gyümölcsökben is, de ott oylan kísérő anyagokkal amelyek semlegesítik ezek hatását. A tartósított, ízesített ételekben pedig önmagukban fordulnak elő ezen anyagok így károsak.
Mi az amiben nincs??? egyszerű: tej, túró, tejföl, natur! joghurt és kefír.
A sajt már tartalmazza. Nyers hús, zöldségek, gyümölcsök.
Sajnos a kenyérfélékben, péksütikben is van:(
És a legjobb, hogy az adalékanyagokkal teletömött élelmiszerek gyártása semmivel sem olcsóbb, mint a természetes anyagokat tartalmazó élelmiszer és mégis! mert hát hozzászoktunk az ízfokozókhoz így sokkal többet veszünk ezekből a dolgokból.
Aki teheti és van rá választék az kerülje az oylan élelmiszert amikben nátrium benzoát, glutamát, aszpartám (inkább a cukor, mint a light dolgok...) szulfitok (olcsó fehérborok pl rengeteget tartalmaznak).

Na ezért jó, hogy üres a hűtő....
katuska79

Enikő: panel. Viszonylag új, 1980-as években adták át. Így a beosztása tök jó, meg a nyílászárók is. Persze teljesen fel van újítva, nem eredeti benne semmi. Új konyha, fürdőszoba, padló stb. Persze a tégla jobb lenne, de jóval kisebb lakás jönne ki ennek az árából. Jövőre, ha minden igaz, szabályozható lesz a fűtés.

krisz78

Sziasztok:
hu de sokat irtatok alig birom kovetni
Nagyon sok edes babat irok, hat en is sokszor bestresszelek, hogy az enyem miert nem kuszik maszik, na de ez van, majd csak o is elkezdi. Valhogy igazabol nem is erdekli, ha hasra teszem el kezd sirni, hogy o ugy nem akar lenni, maszni meg foleg nem, persze imad fogdosgodni, forgolodni, tolni magat a labaval haton, na majd csak megtetszik neki az a hasazas is:)
Aludni ujabban mi sem alszunk, vagyis csak 3.-ig 4.-ig, utanna szopi (na nem mintha eheznenk, csak ugy mert anya felvesz) utanna meg forgolodas "anya" agyaba, ha bealszom akkor "anya" visszatesz a kisagyba, vagy ha nem akkor meg probal bealtani a sajtjaba. Sirni nem hagyom semmi fele kepen, szerintem szenved a meleg miatt, meg mert tul vilagos van a szobajaba, sajna ha besotititek megsul a melegtol, ugy hogy most mar ez van amig nem lesz legkondi. Habar lehet, hogy ma este jol fog aludni es ramcafol, hat nem tudom.....voltak heteink amikor jol aludtunk, remelem majd csak vissza jonnek ezek a hetek.
Vickybabe: mi sem hozza tapizunk meg, le lettunk tiltva orvos altal, meg az enyemnek most tunik el a kitolo reflexe, tehat amiatt sem lattam fontosnak, meg foleg, hogy hizunk rendesen a szopitol is, tehat szerintem sincs szukseg ra. Majd jovok en is tanacsot kerni amikor kezdek:) addigra itt mar mindenki gyakorlott lesz.
Medence: hu at a mienk akkor tok hideg, pedig itt aztan van meleg, a mienk olyan 21-22 fok csak, az igaz, hogy nagy, na de megis 29 fok?
Atit amugy medencerol is letiltotta a doki bacsi, csak jelzem a klor miatt, meg szemfertozes miatt amit allitolag bizonyos baciktol lehet elkapni :roll: szoval o marad az o pici mini medencejebe, vagy tengevizbe :) (gondolom most mindenki irigy irigy)

na megyek segitek az en festo ferjemnek

Kép
brestovsky

sok edes babat irok=sok edes babat latok
(mar hulyulok a melegtol)

Kép
brestovsky

Rita: mi az a kitoló reflex? :roll:
A tengervíz nem káros a baba bőrének? A sótartalom miatt kérdezem. Még az én egyáltalán nem érzékeny bőrömet is kiszárítja.

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?