A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Katuska:neked is van ám szöveged! :) :D

manocskák:szorítok, de bizti minden rendben lesz az AFP-vel. :D
Olyan jó, hogy újra babás vagy.:D Így az ember nosztalgiázhat is.:D És év végén újra szurkolhatunk.:D

testvérek:húú, nálunk van szinte minden.:D 5-en vagyunk tesók, én egyedül lány.:( Bátyám 4 évvel idősebb, vele sosem jöttem ki, nem is játszottunk együtt. Most kezd vmi féle testvéri kapcsolat alakulni.:S
Nagyobb öcsém közt 3 év a különbség. Vele jókat játszottam, sokszor ketten mentünk el strandra is. Mikor elkezdett kamaszodni, azóta távolodtunk el egymástól. Aztán 13 és 18 év a különbség. Az már iszonyat nagy. Én, mint lány még elvoltam,élveztem a babázást, de a fiúk már nem tudtak mit kezdeni a heyzettel. Én szívem szerint 2.5 évet hagynék, nekem az az ideáis. :)

Végére egy kis vidámság:
Amit soha nem fogunk egy férfitól hallani

1. Nem, nem kérek még egy sört. Holnap dolgoznom kell.
2. Ezek a mellek túl nagyok.
3. Néha szeretném, ha csak átölelnél.
4. Itt a postás. Milyen kedves ember.
5. Már rég nem voltunk sehol. Gyere, elmegyünk vásárolni, és én majd viszem a táskádat.
6. Cseszd meg a futballt, nézzük inkább a Rosalindát!
7. Azt hiszem eltévedtünk, álljunk meg és kérdezzünk meg valakit.
8. Késő van már, húzd vissza a blúzod, hazaviszlek.
9. Drágám lemegyek a boltba, szükséged van valamire?
10. Van ilyen farmerük levendula árnyalatban is?
11. Imádok én is joggingolni drágám, de nem tudom tartani veled a tempót. Csak fuss előre nyugodtan, majd én követlek lassan.
12. Ezen a zuhanyfüggönyön nincs elég csipke.
13. A fenébe! De kár, hogy ez a kocsi nem öthengeres!
14. Nagy a fenekem, tudom. Ne, nem kell hazudnod, tudom, hogy nagy a fenekem!
15. Tudom, hogy bármit megtennél velem, de én csak egy csókra vágyom.
16. Unom már a sört! Adj csak egy pohár narancslét szívem.
17. Anyád idejön lakni? Szuper, imádlak édesem!
18. Azon gondolkodom, az a jó testű nő a szemközti lakásból tudja-e, hogy belátok a fürdőszobájába? Azt hiszem, szólok neki!
19. Nem, nem, szó sem lehet róla! A múlt héten te kaszáltad a füvet, most rajtam a sor!
20. Köszi, nem vagyok éhes.
21. Megértelek.
22. Ebben a filmben túl sok volt az akció!
23. Szerintem a szőrös fenék nagyon szexi!
24. Az ördögbe! Elkésünk a miséről!
25. Drágám, menjünk el sétálni!
26. A fenébe ezzel a sok hagymával!
27. Ma már sokat számítógépeztem, gyere, inkább beszélgessünk!
28. Húzzál már bugyit, az ördögbe is!
29. Mostantól minden nap én mosogatok!
30. Menjünk el az anyukádhoz, te vezetsz!

Kép
moffli82

Moffli! :lol: :lol: :lol: :lol: (bár a párom jár boltba és mindig megkérdi kell-e nekem valami)
Mi is iylen felosztásban vagyunk tesók! 5-en vagyunk, én a legfiatalabb. Köztem és következő bátyám közt 6 év, majd 8, 14, 15 év különbség. A nagyok már oylanok, mintha szüleim lennének, lettek volna. Gyakorlatilag legidősebb bátyám most a "családfő"...sajnos.

Kis korkülönbségnél a trónfosztást addig kell csinálni, míg nem ül fel a trónra! Egyből demokráciát kell létrehozni:) hajár hajrá babaprojektek!

Szerintem sincs akadálya a kirándulásoknak, sőt. Most kapnak igazán értelmet. Végre van kinek megmutatni a szépségeket, sokkal mókásabb minden ahogy a csemete rácsodálkozik a dolgokra. Meg most már nem csak úgy kettesben megyünk bele a vakvilágban, hanem ott a CSALÁD! Szóval nehogy már valaki csak azért otthon üljön mert kicsi gyereke van! Bárhová lehet menni babával, még sátorozni is! Mindig mindent meg lehet oldani csak nem kell annyit nyafogni, nem kell túlparázni, bonyolítani a dolgokat.

Na megyek elolvasom Erikát min borult ki a bili.
katuska79

Udv mindenkinek!Jo reggelt :D ilyenkor kell kelni lanyok mar vagy egy oraja fenn vagyok mert Bence az este hammar elaludt igy ma reggel harsonas ebreszto volt.Nem tudlak kovetni titeket olyan termekeny hetvegetek volt igy a kepeket megneztem ennyi aranyos babat(milyen kar,hogy hammar felnonek :cry: )
Vegre befejeztem a masodevet most remelem tobb idom lesz magamra es pihenhetek ha hadjak a gyerkocok.
Lagzi jo volt megjegyeztem ket viccet;
Szekelybacsi a felesegevel kapal a mezon egyszer feltunnik egy sarkanyrepulo az oreg eszre veszi elo a puskat belelo vagy kettot kerdi a felesege-Te Jozsi ez mi volt?
-Azt nem tudom de az embert elengette!
A masik:
A szekelymennyecske megy a kerekparral hirtelen elvessziti az uralmat folote es felborul, szoknyak a nyakba latja egy oreg a dolgot.Azt mondja a fehernep-Latja bacsi mekkora pechem volt?
Mirre az oreg- Latni latam,nagynak nagy volt de nalunk azt nem annak hijak !

Tetyk& a fiúk
tetyk

nboglarka honnan lehet letolteteni tornat ,engem erdekel ?!

Tetyk& a fiúk
tetyk

Mondjak ki koran kel aranyat lel de van aki hasra fordul,Bence atfordult a hasara, vegre :D

Tetyk& a fiúk
tetyk

Na itt vagyok!

Kissé jobb kedvűen, de még nem az igazi. Ez a hülye időjárás is hozzátesz egy adaggal.

Most éppen banánba folytom a bánatom. Remélem ma már ki tudunk mozdulni.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Lány felkeltett, szopizott, majd visszaájult. Azóta ülök és nézek ki a fejemből. Menni kellene főzni...

Tudom, hogy volt már téma, szánombánom, de nem találom :oops: Ajánlanátok etetőszéket? Nem tudunk normálisan enni őbabaságától, mindenáron az asztalnál akar ülni és addig sikít, amíg fel nem vesszük.

Egyébként Lillu tegnap előadta élete első hisztijét:
valamit meg akart fogni az asztalnál az ölemben ülve, nem engedtem, erre elkezdett ülve toporzékolni, elvörösödött a feje, eszméletlenül bőgött, kb. fél percig, aztán más megszereznivaló után nézett. Nem korai ez még? :shock: :shock: :shock:

Lányok, a közös képeket esetleg megnézhetném én is?

Tetyk: gratula a megforduláshoz! :D

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziszi! küldöm a linket priviben!

Tetyk! azt milyen korán keltél...mi most kezdünk reggelizni, párom éjjel kettőkor ért haza.
Viccek :lol: :lol:
katuska79

Erika: remélem, nem bánod, olvastam én is...hát, legfeljebb hülyeségeket lehetne írni, kitartás meg ilyesmi, de hát nem sok értelme lenne...mintha azt írtad volna le pontosan, amit én is érzek időnként. Én úgy érzem, néha meg tudok őrülni a bezártságtól, a 24 órás szolgálattól, hogy régebben egy felelősségteljes állás mellett fél kézzel odakentem a háztartás vezetését és volt sok időnk programokra, kimozdulni. Most meg semmi, még a háztartással is nagyon küzdök, mert Lilla igazi kétemberes csöppség, nemigen lehet letenni. A férjem annyira jó ember, hogy szinte meg sem érdemlem, rengeteget segít, de az ő ideje meg türelme is véges. Csak azt tudom mondani, hogy idővel majd megoldódik.

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziasztok! A szép idő folytatódik.... Tegnap este óta újra esik.

Voltunk oltáson. Ádám felismerte a szitut, volt nagy sírás.
Méretek: 7240g, 69cm. És... kibújt két foga. Én nem is vettem észre. (mondjuk nem szoktam a szájába nyúlkálni) Nem is nyűgösködött neki, csak nyáladzott, ezért nem volt számomra feltűnő a fognövés.
Dokinéni megnézte a mozgását, azt mondta nagon ügyes, szépen tartja magát. Azt mondta a forgolódás miatt se aggódjak, ha már csinálta, akkor előbb utóbb belejön.
Még nem olvastam vissza, csak Bálint baba képeit tekintettem meg. :lol: :lol: Édes kispofa. Ja, és Ági baba is nagyon édes a fotón az apukájával.

Visszaolvasok, de előbb kitakarítok. Ádikám mély álomba merült az oltás után.

krisz78

Jó reggelt!

Lány újra alszik... továbbra is ölbe baba, illetve ha hagytam volna, hogy legózzon, akkor ellenne :shock: a kis vakarcs, tudja, hogy mit nem szabad... ha leteszem veszélytelen terepre, repül, hogy vegyem fel... egy másodpercre tettem le Zazánál, másfél méterre a legótól, nem kellett neki fél perc, hogy odamásszon :shock: :? :lol: ott persze nem volt hiszti, tetszettek neki a színes kis kockák... na, lehet, hogy kap majd duplót, hátha azzal is elvan :roll:

Tetyk: gratula a forduláshoz

Szilvi: pill, küldöm mindjárt
Mit főzöl? Kéne ötlet... bár asszem borsófőzi lesz a beteg bogaramnak... azt szereti

Erika: jó alapos fejmosás kéne tiéd Apának :evil: lehetőleg jéghideg vizes, hogy magához térjen :evil: :evil: :evil: ne hajtsd szét maged egy figyelmetlen pasi miatt, majd benevezzük a "mamit akarom"-ba :wink:

Csöre
csöre74

Krisz: remélem, Ádám jól viseli az oltást, és nem lázasodik be... mennek a drukkok!

Csöre
csöre74

Bocsánat, hogy Zille méltatását kihagytam a sorból. Nagyon bájos kiscsaj. :lol:

krisz78

Hello Csajok!
Tetyk, köszi a vicceket, jól estek ebben a takony időben... :lol:
Mi is 6.10 óta fenn vagyunk... :roll: De mi minden nap lassan, mert szemben építik a kórházat és 6-kor már dübörögnek a munkagépek, bontják a falakat és dobálják a nagy beton tömböket a konténerbe. Szerintetek hogy esik???? :evil:

De ma akkor is virágos jó kedvem van!!! Ugyanis PÖTYI 3 év, 2 hónap, 3 hét és 1 nap után, ma reggel odament a kukához és beledobta a cumit. :shock: :!: :!: :!: Na persze jó árat kért érte: egy hello Kittys tekerős bringát. :lol: :lol: :lol:
De mi már úgy vagyunk vele, hogy mindent odaadnék, csak köpje ki.... Aztán meg mindig is ilyen bringáról álmodott (mondjuk ezért én is odalennék), már szülinapjára is ezt kért, csak akkor még nem találtam ilyet, na meg nem is tudta tekerni, azóta tanulta meg. :)
Ilyen: Kép

Csajok, mostanában Ádi annyira nem ér rá enni és aludni, hogy csak a kendőben tudom elaltatni (el kell dugjam a fejét, hogy ne lásson ki), ott 3 perc alatt beájul. Lehet, hogy már volt róla szó, de mi a különbség a kendő és a MT között? Nem a technika érdekel, hanem előnye-hátránya. Miben jobb vagy nem jobb, nehezebb beletenni, könnyebb hordani, stb. ilyen érdekelne.

Hú de szép Zille, aztaaa mindenit!!! :shock:

Krisz!!!! Gratulálok a két fogacskához!!! Meg a nyüglődésmentességhez is. :lol:

Tesó téma: mi hamarabb akartunk kistesót, már amint megjött (9 hónappal szülés után) mi nem védekeztünk. De azt hiszem a jó Isten tudta mikor kell jönnie, mert már nagyon örülök ennek a majdnem 3 évnek. Először is már Pötyi önnálló olyan dolgokban,mint evés (néha kis rásegítéssel), pisilés, alvás, öltözés. Ha gáz van, simán elmarad a nagyszülőkkel), ovis, szereti, igényli a közösséget, tehát nem annyira anyás már. És tök nagy segítség, amikor leülök szopizni, simán lehet tőle kérni ezt-azt, hogy hozza ide, de már volt hogy a sütőt is kikapcsolta (na azért látótávolságban és nálunk nem meleg a sütő ajtaja és fent van).
De azért még tök jól eljátszik Ádival, olvas neki, viszi a játékokat, és ha már nyűgös, frankón meg tudja nyugtatgatni. (sssss-öl neki, és simizi a pocakját, tegnap meg is fordította, hasra :shock: ).
Szóval én a 3 évre szavazok. Még szeretnénk egy harmadikat is, de ott már ha nem jön 2 éven belül, akkor leteszünk róla, mert 38 év felett már nem vállalnám. :S
Amúgy nálunk Öcsém és köztem másfél év van. Téptük egymást, még volt hogy 13 évesen is összeverekedtünk. :oops: De lehet, hogy csak a szüleinken múlt, minden esetre engem nagyon megviselt amikor ő megszületett, a mai napig tüske bennem... :cry:

Na megyek, ma megyünk sóginőmmel plázázni. :lol:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Csöre: köszi!
Főzés: ma még krumplileves+gnocchi tejszínes-gombás-sonkás-sajtos mártással (köszi az ötletet)
Holnap: tárkonyos pulykaragu leves (azt főzöm meg ma) és máglyarakás

Hétvégére van vkinek ötlete? Ááááá, megőrülök a menüírásban!

Lilla is írt:
mmt5r n nmhk j

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

MT kontra kendő:
Nekem abszolút a MT vált be, a kendőben nagyon melegünk volt, ezért nem is tudtuk sokat próbálgatni, Lilla sírt benne. Én imádom, hogy a MT-t ennyire könnyű megkötni, és mégsem 5 méter anyag. Sajnos jobban nem tudom összehasonlítani a kendővel, mert nem igazán használtuk, de én szeretem benne, hogy nem melegít annyira, könnyű megkötni. Szerintem csinosabb is :lol: Azt nemtom, melyikben érzed könnyebbnek a baba súlyát :roll:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Sziasztok.

Látom,mindenkinek nehezen indúl ez a nap.
Én már most kivagyok.
Martin 5-kor kelt ma,én Kittikémmel éjszakáztam kicsit,mire ő elaludt,a zsiványvezér kelt. :(

Esik az esö nagyon,alig van 15 fok már négy naoja,úúúúúúúúúúúútáljuk!
Na egy tavaly ijenkori kép......

Kép

Kép
Kép
Kép
regina74

Csajok,
nagyon aranyosak vagytok!

Most már sokkal jobban vagyok. Még vasárnap elbeszélgettem férjurammal, de nem hiszem, hogy megértette a probléma lényegét. :cry: Majd valahogy megpróbálom belenyüstölni.
Nen tudom, hogy olvassa-e a blogomat. Szerintem nem, de lehet, hogy elküldöm neki, mert ott szépen össze van szedve a probléma. Hátha így töményen leírva hatásosabb.

Kép
Kép
cs_erika

Kendő kontra MT: én ha csak fel akarom hajítani Sacit, akkor kendő, mert a batyut kb fél perc alatt megkötöm... ha dajkálni, ölelgetni akarom, akkor is kendő. De ha hosszabb útra megyünk, akkor egyértelműen MT. Sokkal könnyebb benne Saci, szinte nem is érezni a súlyát, ha a hátamon van. Elöl persze igen. És a MT valóban csinosabb :D Szóval MT-ban könnyebb a baba, nekem viszont gyorsabb megkötni a kendőt. Viszont azt sem szeretem, amikor földön húzom a cuccot a parkolóban, amikor beugrunk egy boltba, úgyhogy arra még valamit ki kell találnom... neeeeeem vagyok hordozógyűjtő, á, nem :roll: :oops: azt hiszem, a két nandu, amit egy nagyon aranyos kolléganőmtől kapok, az megoldja a helyzetet, mert azok rövidek lesznek.

Sziszi: hétvégén mi hegyet mászunk megint, nem főzök :D

Barti: jaj, Saci is eszméletlen kíváncsi, simán kiköpi a cicit, ha meglát valami "rettentő érdekes" maszatot, pöttyöt, akármit.... és persze nem veszi vissza :? az alvás meg... amikor beájul... főleg, ha itthon vannak a gyerekek...
Gratula Pötyinek a cumimentességhez :D
Tesó témához: mi is állandóan verekedtünk, egészen addig, amíg az öcsém nem lett nagyobb nálam :roll: köztünk 1 év van (+18 nap). Nem tudom, ez annyira gyerekfüggő... mi mind a ketten önfejűek vagyunk.... nekem nem volt tüske az öcsém születése, állítólag nagyon szerettem, játszani együtt viszont nem nagyon tudtunk, mert annyira eltérő egyéniségek voltunk, vagyunk. És akkor most árnyalatan fejeztem ki magam... Mindemellett volt sok közös dolgunk is, együtt zenéltünk, kirándultunk, táboroztunk (persze azon belül külön vizeken...). De ez NEM a korkülönbség miatt volt, ez benne van a pakliban, akármekkora a korkülönbség. És szerintem néha minden testvérpár (na jó, majdnem minden) verekszik... az én gyerekeim is, de amit mi az öcsémmel produkáltunk, ahhoz képest piskóták....

Csöre
csöre74

tetyk: innen töltheted le a tornát:
http://barbara-dvd.blogspot.com/2008/03 ... menzi.html
nboglárka

Báááá, Csajok, kitettem a citromfát ázni, erre eláll az eső :evil: de legalább remélem, hogy vége ennek a c@r időnek :D

Csöre
csöre74

Sziszi: múlt hétvégi kaja - sós,sűrű palacsintatésztába forgatott csirkemellcsíkok, görög sali, sült krumpli

krisz78

Sziasztok!

Jó régen írtam. Annyit szoktatok mostanában írni, hogy mire elolvasom, már nem jut idő írni.

Én is üdvözlöm az újakat!!!! Mindenkinek gyöynörűséges a babája.

Rólunk: jól vagyunk, de mostanában Bianka egyre kevesebbet alszik, a régi délelőtti 1-1,5 órás szundiját lecsökkentette fél órára. Hát... ezért olyan nehéz fórumozni mostanában.
Pár napja végre hátról hasra fordult, a hasról hátra már megy egy hónapja.

Pénteken vettünk járókát. Még nem igazán akar ellenni benne, bár igazából sehol sem akar igazán ellenni, csak az ölemben. Most próbálom a járókába szokatni, több-kevesebb sikerrel. Egyenlőre ott tartunk, hogy ott vagyok vele, majd szépen lassan megpróbálok pár percekre kisurranni.
Ti ezzel hogy álltok? Mennyire vannak el a babák nélkületek?

Kép
jandrea

Jandrea:Én a teraszra vettem járókát,ott szokott aludni,játszani...Bent vagy a kiságyban van,vagy ha nyöszörög látótávba teszem le és elvan magának.Nem szeret nagyon ölben lenni.Csak ha eszik,meg ha fáradt és nem tud elaludni...
Csöre:Terem a citrom fád?Nem úgy néz ki,mintha fordulna jobbra az idő..
Erika:Ne húzd fel magad ilyeneken...2füled van nem?Mert nekem igen...
Na megyek...ebéd idő van...Felébresztette Esztert a pocakja... :D

Eszter

Kép
eszterem

SÜT A NAAAAP!!!
És erre a lányom is felébredt, 3 óra alvás után :D Remélem, nem lesz nyöszke... most új helyre, külön szobába szoktatom, az utazóágyába.
Andrea: nincs el sokat a járókában, de valamennyit igen. Nem tudok perceket, órákat írni, mert nem teszem bele nagyon rendszeresen. Addig van el, amíg van valami izgi... sajnos mostanában már minden játékát kívülről ismeri, és követeli az újdonságokat. Amiket ugye nem mindig kaphat meg. De vörös fejű hiszti emiatt nálunk még nem volt, csak kiabálás.
Eszter: hááát, eddig egyszer volt rajta 1 db citrom, az viszont akkora, mint egy termetesebb grépfrút... nem ettük meg.

Csöre
csöre74

El akartunk menni sétálni. Előtte gondoltam megebédelek, erre elkezd esni az eső.
Még jó, hogy nem ebéd előtt indultunk el. Jól elkapott volna a zuhé.

Eszter, általában ez a módszerem, de ami sok az sok. Most kicsit kivagyok, de ez nálam szerencsére nem szokott sokáig tartani. Legalábbis remélem.

Jandrea, Volt egy idő, amikor Zsófi kezdett átállni az alvásaival, és akkor de, és du. is aludt 2x, vagyis összesen 4x, de akkor általábon fél-háromnegyed órákat.
Most úgy néz ki, -kop-kop- hogy de. alszik másfél órát, (kb 9, fél 10-től) és du. alszik másfél órát kb fél 2-től. Gondolom ebből majd az lesz, hogy marad csak a du. alvás, ami remélem jó sok lesz. Legalábbis abból amiket hallok, és a barátnőm tapasztalataiból is, du. elalszanak 2,5-3 órákat. Hát majd meglátjuk. Szóval most alszik. Bocs aludt. Mennem kell.

Kép
Kép
cs_erika

Barti! hatalmas gratula Pötyinek a cumimentességhez R.I.P cumi :lol: :lol: :lol: és nagyon pöpec a járgány:) Máténak is ilyen van csak sötét lilában:)
A 3 év szerintem pont jó köztes idő. ha tudatosan csináltuk volna akkor így lett volna nálunk is...de a jány nem így gondolta:)

Boglárka! én is innen szoktam letölteni tornázós dvd-ket:)

Végre itt is jó idő van, már minden gyerek kint kavar csak Máté húzza még a lóbőrt.

Hétvégi kaja??? még lövésem sincs...talán oldalas vagy valami csülök?
Ma pisztráng volt fokhagyma mártással.
katuska79

Itt továbbra is szép idő van, lehet, leszedjük a maradék meggyet, mielőtt lerohad...
Az imént meg összeszereltük (majdnem) a mosdószekrényt Sacival :) "segített" nekem :D még egy kis vasalás (már volt egy adag) és némi ruhapakolászás, és egész jók leszünk ma :D

Ó, Katuska, pisztráng? Nyami...

Erika: hát, gyerekfüggő, mennyiket alszanak délután, amikor már csak 1 alvás van... Mesi másfél éves korától semmit :? Zaza 2-3 órákat.
Nálunk most napi 2 van, délelőtt 2,5-3 óra, délután 1,5-2 ra.

Csöre
csöre74

Milyen napsütés? Milyen jó idő? Itt még mindig esik. :evil:

Barti: nekem is tetszene egy ilyen bicaj. :wink: Rafinált Pötyi, tudja, hogy valamit valamiért. A plázázásért irigy vagyok. Ebben az időben dobna a hangulatomon.

Andi: Ádám a játszószőnyegen és a járókában is sokáig elvan, ha van mivel. Persze jövök-megyek, ránézek, beszélek hozzá, megsimizem, és így egy órát is elvan nyüszítés nélkül. Aztán pozíció vagy helyszínváltás. Még próbáld meg most beleszoktatni a járókába, mert állítólag később már nem nagyon lehet. :roll:

Katuska: nyami, nyami. A fokhagymamártást hogy csinálod? Leírod a másikba?

krisz78

Nah, megjöttem, nagyon jót tett ez a kis kiruccanás... :lol:
Vettem két felsőt, meg sóginőmtől kaptam egy közösen választott szép bőr pénztárcát, mert a régi már szétesett. :roll:
Ádi kajált a babaszobában (ezért bírom az Árkádot, mert tök kulturált pelenkázó és szoptató helység van), aztán szunyált egyet a kocsiban. Megoldottam, hgy egy pléddel felpolcolva vizszintes a kocsi, így simán elaludt hason.
Csöre, neked totál ledől a Jané Slalom? Ha nem akkor hogy alszik benne hason Saci???

Köszönöm a hozzászólásokat. Igen, a kendő BAZI meleg, volt hogy a melltartómból facsartam egy fél órás kendőben szunyálás után a vizet... :roll: Meg fogom sasolni ezt a MT-t akkor... kövi talin. :lol:

Katuska, most jól ráizgítottál a pisztrángra... :roll: :wink:
Mi az a R.I.P????????

Nálunk is délelőtt van a nagy alvás, mostanában, 2-2,5 óra,ami azért nem tetszik, mert így délután csak max 1 órát alszik, mikor Pötyi meg 2-2.5-et. Aztán ebben a kutya nagy lakásban alig bírom csendben tartani Ádit... :roll: Ja és persze nem altathatom őket egy szobában ilyenkor, szóval gáz. :?

Ma megyek fodrászhoz is, nagyon mozgalmas napunk van. :)

Jaj, még neked Erika!!! Te egy SZENT vagy, csak hogy tudd. Amiket felsoroltál, hgy végzel a ház körül és házban... háááát én el is szégyeltem magam, hogy hozzád képest én semmit nem csinálok. :oops: Régen mikor felgyűlt a feszkó én bakkancsban rugdostam a cseresznye fánkat... :lol: Jaj és egyszer még otthon anyuéknál beszakítottam ököllel a konyha szekrényt. :oops: Ebből is látszik, hogy engem nem szabad feldühíteni... :lol: :oops:

Na léptem pihizni.
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: Azta! Ezek után, véletlenül sem kötök beléd, nehogy a lábadra húzd a bakancsot! :lol:
R.I.P: a temetőkben a fejfákon megtalálod!!!! Valami olyasmi, hogy béke poraira, vagy nyugodjon békében
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.06.23 14:13-kor.

krisz78

Irigy-irigy a plázázásra! Lillababa utál kimozdulni, egy órát ad egy-egy kiruccanásra.

Most alszik, de hallom, hogy néha cuppogja az ujját...Lapítok :roll:
Alvás: nálunk most már csak kettő van: délelőtt 1/2 9-9-től egy óra és délután 1/2 2-2-től másfél-két óra. Persze van, amikor kihagyja, és akkor aztán nyüszi szegény.
Meg Lillát nagyon megviseli a napirendje felborulása: nemalvás (csak itthon alszik el, néha autóban), vendégek, ha idegenek PRÓBÁLJÁK piszkálni, ha programunk van és nem érünk haza másfél-két órán belül..azt már meg sem kockáztatjuk, hogy nagyi vigyázzon rá, meglátja őket és sír, amíg meg nem szokja őket, pedig hetente jönnek. Csak anya vagy apa, és nyugi legyen. Hm, hát ez van :roll: Nektek bírják a babák a kiruccanásokat, programokat? Vagy csak az én kislányom ilyen kis mimóza?

MT: jah, hát hordozógyűjtő én sem vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Épp holnap jön haza az új MT-om :roll: :roll: :roll: Csöre a hibás, tőle jött a MT ötlet, aztán beleszerettünk manókával :D Legalábbis Apának ezt mondtam :oops:

Kaja: na, a nagy ötlet göngyölt csirkemell tarjával-sajttal-paradicsommal. Hozzá meg sali és krumplipüré. Körteleves (még nem csináltam, lövésem sincs, hogy kell, de gondolom, mint a gyümileveseket). Ennyire futotta tőlem :)

Csöre: hova jártok hegyet mászni?

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Koszi a linket Bogi, mar ma este mozgok ra:) habar most napi egy ora uszast is bevezettem.
Mit nem mondjak hulla vagyok, vezettem 2 orat egy szerpentines uton, takaritottam 3 orat, elmentem ferjemnek valami vasakat venni, ketszer fejtem tejecsket a fiamnak (egyszer takaritas kozbe bezarkozva a vecebe), most meg vegre ebedeltem, pihi (azaz babanet), hat ki vagyok, most meg mehetek szopiztatni, es munkaba. Arrol ne is beszeljek, hogy het elott keltem, azert hogy mindent rendbe hagyjak apucinak (el is babisittelkedett szose rola, addig anyuci meg dolgozott :lol: )
ja es mi volt a legnagyobb plane az egesz napba, hogy a babysitter megjott mikozben en takaritottam a kisraccal akire vigyazz es nekik is aventes cuccaik vannak, meglatta az en lefejt tejecskemet a hutobe es kiontotte, szepen kimosta az uveget es eltette (gondolta, hogy az oveke). :evil: hat rohadt duhos vagyok ilyenert, akar mit onthetet volna ki csak azt ne :x
na mindegy egeszbe vagyok meg, most jon a hosszu delutan, remelem senki nem fog az uzletbe tevedni.
Sziszi: hat az en fiamat hagyhatom akire akarom, amennyit akarom, ott ahol akarom. Habar nalunk ez kezdetektol igy van, minenki mindig majd szet szedte, o meg nagyon csipte (mindenkire csak nevet). A napirend felfordulas sem viseli meg, jobban megfogalmazva annyiszor fel volt neki borulva, hogy szerintem ignoralja, persze ha nyugodt a napirendje azt nagyon meg lehet latni rajta is. Kirandulasok, kiruccanasok, vendeglozesek mar 5 napos kora otta voltak (itt maskep kezelik az ujszulotteket azt hiszem, anyum is tisztara ki volt rajta akadva, de hozza szokot, sot tetszik is neki). De szerintem ez gyerek fuggo, attol fugg ki mit tur el. Probaljatok ot lassan szoktatni es biztos javul.

Kép
brestovsky

Életjel...
Bence továbbra is folyton üvölt Kivéve, mikor eszik, és alszik, de az alvás nála napi 3*20 perc... Hanna jutott eszembe, hogy náluk is ez volt... Én már meghülyülök, éjjel fél óránként kelek hozzá, mert az arcát dörgöli, így a cumit ki a szájából, hasra fordul, dönget a lábával, nappal meg mindenhol ordít...
Mondtam neki, hogy visszaviszem a Klinikára, és hozok egy másikat! :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hú akkor az én lányom egy álomszuszék... :roll: :D Ő van,hogy 5x alszik(ennyiszer eszik és minden kaja után)de a jellemzőbb,hogy reggeli,ebéd és vacsora után alszik...És a 3 óra az mindíg megvan.Kivéve a vacsora utáni.Akkor reggel 6-7-8körül ébred este 9-től.De ha nyüzsi van és vendégek vannak,akkor nem alszik és felborul a rend...olyankor a következő alvásnál-4,4,5 órát is képes aludni...A csavargást meg imádja,ahogy mi is...De általában alszik közben.-2hetes korától mindenhová jön velünk én nem hagynám senkire.Ha ő nem jöhet én sem megyek sehová...Én meg nem bírom csavi nélkül...Egyedül a hétköznap olyan,hogy csak 1-2órát megyünk,de csak valami bevásárlóba sétálni...Nézelődni... :roll: :D Hétvégén meg alig vagyunk itthon.Többnyire csak este fürdetésre,vagy uzsi időben jövünk haza,kivéve,ha apa dolgozik.Akkor csak d.u-megyünk valamerre... :roll: Voltunk vele már pecázni is,mikor olyan jó idő volt.Szinte csak enni kelt föl...
Úh, nálunk fini tökfőzi van fasírttal.Meg ugye meggyleves... :roll: :P
Bartika:Hú de kircsi az a bicóóó!!!
:lol: Naggyon menőő!És még mindíg a kukában lapul a cumó?

Eszter

Kép
eszterem

Mági:Nehogy kicseréld mááá! :P

Eszter

Kép
eszterem

Zille baba köszöni a köszöntéseket!!

Kriszti - elfelejtettem, hogy nagyon jól ál párodnak a MT (szereti ő is hordani?) - és nagyon szépséges benne Ági baba!

Járóka - Nálunk 3 hónapos kora óta rakosgatom bele. Változó, hogy mennyit van el benne a 10 perctől az 1 óráig igaz utóbbinál én is mint Krisz, időnként fölé hajolok, bohóckodom, adok valami új játékot neki. Aztán ha itt megunta elvan egy ideig a habtapin is.

Alvás - hát nálunk semmi nem rendszer nincs benne :oops: :oops: illetve annyi, hogy a napi három órája meglegyen akkor nem nyűgös. De ez van hogy 2+1 óra van, hogy 1,5 - 1,5, de olyan is, hogy 3x1.
És nálunk a reggel kezdődik 9-kor. igaz Zille csak 1/2 11-kor alszik el este. Lehet később nehezebb lesz átszoktatnom?! De én tiszta kóma lennék ha 7-kor indulna a napom. És az is igaz, hogy öt hónapja nem láttam egy esti filmet se. :shock: :shock: :shock:

Biankának gratula az átforduláshoz, és milyen érdekes, hogy ő előbb fordult a hasáról a hátára, általában ez megy nehezebben és később.

vsziszi- Zille eddig nagyon jól bírt minden kiruccanást, igaz azért nincs olyan gyakran, de Ikeában simán elvolt MT-ban 2 órát. Vendégségben múltkor egy alvással 4 órát. Bevásárolni is szeret! Autóban elalszik, ha álmos. És mivel nincs napirendje, nem kötődünk a hazaéréshez sem. De hosszú távon biztos jobb, ha már most van napirendje, de én nem tudtam még kialakítani. :cry: Egyedül a fürdés fix pont és utána az altatás-alvás.

Kép

Kép
lucus16

Mági rendezzél minden nap Talit!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
lucus16

Lucus: Én ha 6kor vagy 7 kor kel fel Eszter,megetetem,visszaalszik és én megyek vissza feküdni a tízóraiig! :oops: :lol: De ha nem alszik be csak 8-után akkor már nem fexek le.Mikor fexel le este?Zille addig fel van veletek?Hogy hogy nem láttál egy esti filmet sem?Én alapból éjfél körül megyek be a férjemmel... :roll: Addig együtt vagyunk :P tv,szex,nasi... :oops: :D Na nem minden nap! :wink: :lol:

Eszter

Kép
eszterem

Eszter: tévé, szex??? Meghalni sincs erőm sokszor. Leteszem Ádámot 9-kor, megfürdök, összerámolok. 5 perc tévézés után bealszok. (kb 10 órakor)

sziszi: én nagyon sok helyre viszem a gyerkőcöt. Ehhez szokott, és nagyon jól bírja. És szerencsére a nagyikkal is jól elvan.

krisz78

Sziasztok!

Megnéztem az MT-t, arra szavazok én is, köszi a segítséget!
Vsziszi: köszi a kendő felajánlást, de így én is mei-tai-t veszek.
Amúgy gyerkőc nekünk is nagyon bírja a kiruccanásokat, minden érdekli. És mindenki...
Nálunk alvás: Benedek kb. 2-2és fél órát bír ki ébren, így általában 3szor alszik egy nap, az hogy mennyit, az teljesen változó, de általában egy órát szokott.
Mági: nem lehet egyszerű neked, én már biztos kikészültem volna, bár nekünk csak egy hétvége volt ilyen, hogy mindig ölbe kellett vennem, mert máshogy nem maradt...
Peni: a meningo vakcina neve ez a Neis Vac-C? van ennek mellékhatása? én mindig ezektől parázok...

Szilvi
Kép
xania9

Úgy látom, nagyon változó, hogy a babák mennyit alszanak.
Eszter: azt hiszem, a te babád tartja a rekordot!
Remélem lassan mi is eljutunk oda, hogy elvan egy órát a járókában, az csak természetes, hogy jöttömben-mentemben megsimogatom, beszélek hozzá.
Most végre alszik, de itt az ölemben, kendőben. :oops:
És ma valamiért alig akar enni, remélem nem lesz beteg.

Mostani kedvenc kép:
Kép

Kép
jandrea

eszterem - Nem a szomszédban van addig!!! :D :D :D :D :D :D
Kilenckor van fürdés, aztán apjával mókáznak, addig én fürdök, elpakolok, aztán 10-től kezdődik az altatás, ami vagy szopin elalvás, de már egyre kevesebbszer alszik el így. Ha nem akkor van hogy még 30-40 percig is fent van, nem sír csak nem álmos, dumál. 1/2 11 felé elalszik utána még kicsit babanetezek. Aztán megyek aludni, mert nem lussza ám végi az éjszakát 2-3 szopitime van általában. Néha 4. :shock: :shock:

Kép

Kép
lucus16

Lucus mintha Atit irnad le. Mi majdnen ugyanezek vagyunk este 10:30 agyi, habar nalunk furdetes kesobb van 9:30-10:00. Nalunk is egyre kevesbe alszik be cicin, vagy elringatom, vagy begurul, hogy o meg nem akar aludni es sir aztan olyankor, fel kell adnom az alvast es van dumalas, tv nezes, es vegre 20-30 perc utan kidoles. Szopi este ujabban nalunk is van.
napirendunk is egyforma:)

Kép
brestovsky

kRISZ:Meghalni... :lol: Arra van ideje meg energiája az embernek,amire szakít meg hagy...Én még fiatal jány vagyok...bírni kell :lol: :lol: :lol:
Lucus:a szomszédban... :lol: :lol: Jól van gyagya vagyok... :lol: Én fürdés után egyből etetek,direkt úgy van jól,hogy uzsi után nincs alvás és így vacsi után/közben (cicin)elalszik9körül javarészt és reggelig alszik.De a fürdés is egy fél óra :D Vagy nálatok is?Jól kipancsizza magát és nemsokára alszik :P

Eszter

Kép
eszterem

Xania: a nagyobbik fiam aki most 6 éves a Neis Vac-C oltást kapott igen. A kicsinek a háziorvos most egy Menjugate nevű oltóanyagot írt fel ki is váltottam. Ezt tanácsolta....én meg nem értek hozzá, úgyhogy igyekszem bízni benne, hogy jót ajánlott.
A nagyfiamnál nem volt semmilyen mellékhatás a Neis Vac-C-től, bár nála egy oltástól sem lett semmi max kis hőemelkedés...
Neked melyik oltóanyagot ajánlja a dokid?

KépKép
peni

Udv ismet!Az alvas dologhoz annyit hogy Bence 2 honapos koratol este 9tol reggel 8-ig huzza a ritka kivetelektol eltekintve amikor ejjel 5kor megebred sir egy rovidet es alszik vissza.Nappal csak 3 orat alszik.

Tetyk& a fiúk
tetyk

Erdekesnek talalom az oltas dolgot nalatok mert itt ugy mukodik,hogy orszag szerte ugyan azt az olto annyagot hasznaljak(legjobb tudasom szerint)nem az orvostol fugg

Tetyk& a fiúk
tetyk

rip: rest in peace, nyugodjon békében

Sziszi: fogd rám nyugodtan :wink: csak ne mutass be Apának :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Barti: nem a kendő, vagy mt meleg, hanem a gyerek :wink:
slalom: nem dönthető le teljesen, de azért eléggé a hason fekvéshez...

Lucus: hát, lassan azért már meg tudnak tanulni bizonyos napirendet... sztem próbálkozz vele, menni fog :wink:

Túra: most a Bakonyba megyünk, utána a Zemplénbe :D

Eszter: igen, még fiatal vagy, használd ki, hogy tele vagy energiával :wink:

Mági: :(

Andrea: édes Bianka :) kis pancsis :) van otthon medencétek?

Csöre
csöre74

Krisz! írok a másikba kétféle fokhagymát.
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?