A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

hű, de akkor most minden rendben van vele? és akkor ezt látták az uh-n?

gratula a barátnődnek is!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hát ez csúúúcs! nagyon jót nevettem!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Most reggelig még megfigyelik, de minden rendben, remélhetőleg.
A barátnőm meg vérhígítóval szült (asszem), mármint vérhígítót kellett szednie (szerencsére csak az utolsó napokban), így neki emiatt volt problémás a szülése.
Szóval nehéz nap volt, de vége :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

minden jó, ha a vége jó! :D
jóéjt!
és Dömét is pusziljuk a fogantatásos évfordulóján!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

:D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

most meg már 4 hónapos hófordulós :D
Csak úgy tobzódnak felénk az ünnepek :wink:
Érdekes, a vonalzó még 3 hónapot mutat... Neki másnap kell, hogy legyen? A szülinapon is eggyel kevesebbet mutat majd? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Dömének hullámzás, éljenzés, ováció!!!! :lol:
én frissítettem, és már 4 hós lett!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Boldog hófordulót Döme babának!!!! :) Szonja is rácuppant a tévére, egyelőre hagyjuk nézni, lenyuszik tőle, ha fel van pörögve. Csak aztán később győzzük leszoktatni róla, mi??? :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

már én is észrevettem, hogy ha Fanni néz vmi mesét, Máté is rácuppan, ha kicsit nem figyelek oda... :lol:

Vica
teszek fel pár fotót, hogy emlékezz rám! :wink: eddig azért sem raktam fel, mert nem készült... mindig én fotóztam...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
kisebb mennyiségű meggymagra is igényt tartassz??? egy pohárnyi van most, de még van egy kg meggyem, amit ki kell magozni. csütörtökön elviszem, ha kéred!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Gyöngyi
meggymagozásról jut eszembe! ti hogy magoztok ennyi meggyet? nekem ettől a kevéstől szétment az ujjam, mintha marná a meggy... te hogy bírod??? :shock:

barátnőmnél kipróbáltam az apukája magozó-eszközét. a legegyszerűbb ősi módszer, egy kis fém cucc, amiben van egy lyukas kis tálrész, ami cseresznye nagyságú, és abba belenyomod a másik oldalát, ami kinyomja a magot. olyan csipesz szerű, csak speckó. azzal nagyon jó volt csinálni. kellene szereznem valahonnan, ha tudtok helyet, ahol lehet ilyet kapni, szóljatok!!!
balatonon van pár meggyfánk, úgyhogy szükségem lesz rá! 8) tegnap kiderült, hogy sárgabarack fánk is van! a mandula és a szilva mellé, úgyhogy kész kis éléskamra a balatoni telek! vennünk kell egy fagyasztóládát, és egész télre megvan a gyümölcs!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!
A hangforrásra figyelés-nem figyelésről jutott eszembe,hogy nemrég olvastam, hogy a babák sokkal inkább szituációkban élnek, azokat rögzítik, ezért pl. ha megkérdezed,hogy hol van apa?Az ajtó felé fog nézni, ahonnan apa szokott hazaérkezni a munkából, nem pedig magát apát.Tök érdekes, nem?Persze ne 3 hónapos korban :lol:

Kép
Kép
zazzy

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

igen, az utolsóra gondoltam, de amit én próbáltam, az még régebbi valószínűleg, és profibb is. jobban tartja a meggyet vagy cseresznyét. a többi állítólag sz@rt sem ér... mármint az új magozók... ilyet meg valami piacon vagy ecserin lehetne beszerezni, mert gondolom boltban már nem árulják...
de köszi a linkeket!
akkor kikeresem, hogy mit kell vele csinálnom, és viszem csütörtökön!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kukli, nekem is jobban tetszik a színes tábla. :) Legközelebb beintegrálod Pulcsit az idősorba? :)
Nem semmi, hogy megemelkedett a Duna... hát igen, nemhiába zárták le a rakpartokat.

Csibb, nekünk is volt olyan meggymagozónk, ami fémből volt és a lukba kellett helyezni a meggyet, de én nélküle sokkal gyorsabban tudtam magozni. Az tény, hogy 20-30 kg kimagozása azért megviseli a kezet, de ezzel az eszközre is ráfolyik valamennyire a lé. Az tény, hogy kényelmes.

Masut
masut

Lányok, hoztam egy kis összehasonlító képsorozatot, Döme újszülöttként, 10 naposan és ma:
Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
Döme szerintem nagyon hasonlít mindig magára! na, ezt jól megmondtam... szóval ugyanolyan, mint volt, csak kisimultabb, és szépül!!! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Igen, nem cseréltük el közben :wink:
:lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:lol:
masut

Zazzy Nekünk elég sok tapasztalatunk van neirológus téren. Ne félj tőle, ne vészes. Kicsit tornáztatnak azt jónapot. Óvatosan bánnak a babákkal, és nem fáj nekik. Máténak is el volt törve a kulcscsontja, de 3 nap alatt összeforr. Ne aggódj!

Nekem is jobban tetszik a színes tábla.

Nemlajos Döme tényleg nem változott sokat.

Én hason alszom.

Kép

Kép
rszg

van két meggymagozónk és lehívtam anyut meg az öcsémet is segíteni :D így este 8-ra lecukrozva meg volt a meggy. Most ribizlizünk éppen.

nemlajos:nekem is vágta a kendő a vállamat. Mindjárt próbálok linket rakni, arról, ahogy kiküszöböltem ezt.

Kép

Kép
pgyöngyi

Kép

Kép
pgyöngyi

ahan, ez a biztonsági batyu, vagy mi, ezzel nekem az a bajom, hogy pont az előnye vész el, mármint hogy nem meleg :?
Viszont így legalább nem szorítanám el a lábát, ami most mindig úgy sikeredik :cry:
No, majd még kitalálom, videózok egy csomót (nagyban segítene a nyelvtudás rajtam, hogy céltudatosan keressek :twisted: )

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,
most pénteken nekem is megmutatták, hogyan kell hátra kötni a csecsemőt :), nekem egyelőre nem nagyon megy, de alakulunk. Engem is zavar kicsit, hogy nem látom. De a játszótérre nagyon jó lenne háton vinni Katát, mert így Samuval tudnék játszani (pl. homokozóban, v mászókára le/fel tenni). Ha elől van Katababa, akkor ez nem megy.
Nagyon sír Kata a folyamat közben, de ha már háton van, akkor minden OK.
Jó a link, amit feltettél Gyöngyi. Ezek szerint neked a kendő jött be. Mei-tai ejtve?

Nekünk is van egy vödör meggyünk, ma és holnap magozok. Gyöngyi, ti mit csináltok meggyből? Én egyelőre fagyasztani biztos fogok, de a meggylekvár is jól hangzik.
Ja és uccó kérdés (kapcsolódva Vicához :) ). Te, mint némi tapasztalattal rendelkező, melyik mosható pelust ajánlod? Gondolkodom a váltáson...

Kukli, tök jó, hogy csinálod a táblát. Nekem mindegy, hogy fekete-fehér vagy színes.

Tali: nekem a jövő csütörtök még bizonytalan, de rajta leszek, h ott tudjunk lenni.

Lépek,

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

nekem most a coolababy a legszimpibb,árban is és méretben is. A popin majdnem 2x annyiba kerűl, és olyan "majdnem kicsi" érzetem van, ha ráadom, de viszont bazi sok pisit felfog. coolababyt hekelétől tutsz rendelni a mamamin.

most ott vagyok a meggyel, hogy feléből dzsem, feléből meg fagyasztott cucc lesz. A levét meg szörpnek rakom el. A dezsmből nem csinálok nagy macerát, odateszem rotyogni és megküldöm botmixerrel meg dzsemfix-el a végén :)

Kép

Kép
pgyöngyi

mei-tai használni fogom, de csak majd ha nagyobb lesz. Lilit egyébként már bele tettem :D

pelus:barátnőmnek most készűlt el a saját tervezésű pelusa. Remélem nem sokára ki tudom próbálni, majd írok, hogy milyen :wink:
Én a csütörtököt nem garantálom (délután elé gáz már a forgalom irányunkban), de miattam ne tegyétek át,mert legközelebb se bizti, hogy fogok tudni menni.

Kép

Kép
pgyöngyi

nemlajos: próbáld meg azt a kötést, mikor a hónod alatt viszed előre a kendőt, megkötöd a melled felett és a válladnál hátra rakod, babaposinál keresztbe,majd ismét előre a lábak alatt, végűl hasnálcsomó. Bonyin írtam le? googleba írd be bwcc és akkor feldobb videókat

Kép

Kép
pgyöngyi

értem, de a babapopsinál keresztbénél van az a bajom, hogy elnyomorítom mindig a lábát :?
Segond, gyakorlom, előbb-utóbb itt lesz az ősz (meg a MT-om :D), és akkor nem lesz baj, hogy a kendő meleg :)

erpé, Te mit csinálsz a maggal? :twisted:

Jééééééé, tényleg, arra még nem is gondoltam, hogy a mosható pelust is kell vajon méretileg cserélni? :shock:
Én is játszom a gondolattal, de lehet, hogy csak a második gyerekre lesz belőle elhatározás...

Hoztam videót:
kiskirályfi lepkére gyúr

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
nagyon repkednek ezek az állatkák! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

és ebbe a pelusba a cserélhető cuccot is adják? vagy textilpelust kell belerakni? én még csak tőletek hallottam erről, írjátok le légyszi részletesen, hogy működik!!! köszike

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ez a kötözés elég bonyolultnak nézett ki... :shock:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,

Megjöttünk. Olvasok és jövök! 8)

Katka

katka22

ok, nem kell elmondani, utánaolvastam!

Hello Katka!!! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb, azért elmondhatják, én is kíváncsi vagyok rá. :)

Megnéztem a kendőkötést, szerintem csak elsőre néz ki bonyolultnak, másodjára megnézve már nem annyira. De nem biztos, hogy merném vállalni...
masut

ne hari csak bekukk, mert pakolok ezerrel :shock:

Köszi a jókívánságokat!

Mindenkinek szép hetet, ne írjatok sokat!!!

Pussssssszzzz :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

szia Katka!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Csak nagyjából olvastam vissza, mert holnap már lehet nem lesz időm.

Lilla, nehogy már ilyeneket mondj, én sem vagyok mintaanya, én is szoktam panaszkodni és kimerültnek érezni magam, szerintem ez teljesen természetes, csak gondoltam hátha vigasztal egy kicsit, hogy Maja többször is kel , de egy kimerült embert csak az alvás vigasztal tudom:lol: :lol:

Kuklika, szép fotók!

Csibb, videó: hogy figyeli a mesét Máté, nagyon édes, gondolkodtam, kár hogy te nem vagy rajta, de aztán lapoztam és láttam a fotókat is, csini 2 gyerekes anyuka vagy.

Teszek fel én is egy párat a hétvégéről, meg a keresztelőről, jól sikerült, állítólag szépen mondtam az édesanyák imáját(kaptunk egy új babakocsit meg fülbevalót)

Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Üdv Katka, milyen volt a nyaralás? Már meg is jöttetek? HIányoztál!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Gyönygyi, Nemlajos, jók a gyerekek a batyuban, batyus Döme :lol: :lol: édesek, de hogy meritek? Biztos biztonságos mondjuk.

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea, bátran! :lol:
nagyon jó a fotók, és most jól megnéztem az apukát is :wink:

Szia katka, aggódtak ám itt a lányok a vihar idején!
Mesélj, milyen volt?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok!

Nemlajos, meggymag megy neked :) Mit is kell vele csinálnom, sós vizbe tenni (onnan is kivenni :) )?

Katka, üdv újra itt(hon), remélem, h jól telt a nyaralás!

Csibb, én olyan mosható pelussal szemezek, amit Gyöngyi is ajánlott (azaz a zsebes pelenka, pocket nappies néven a neten sok infót lehet róla találni), ez tünik a legegyszerűbbnek :) Itt bele lehet tenni a betét a pelenkába (a zsebbe), de szerintem Gyöngyi erről többet tud már... Ki fogok próbálni egy-kettő márkát, aztán meglátom :) (pl. hogyan bírja Katalány feneke, hogy bírja a pelus a sok pisit - ereszt vagy sem, milyen mosni-tárolni, aztán majd eldöntöm, váltok-e)

Nem is írtam, fotók nagyon tetszenek! Csibb, nagyon szépek vagytok, te is Fannival, és Fanni+Máté páros is! Máté is szép nagy baba az utolsó kép alapján. Gyöngyi, Esztilány tényleg jó kis husi, nagyon édes csajszi! Nemlajos, Döme fotósorozata is nagyon jó!!!

Samunak kötőhártyagyulladása van. Pénteken kezdődött, szombat reggelre lett egyértelmű (csipa + pirosság), hogy ez biza az, azóta kezelgetem. Mostanra már nem is látszik, de egy-két napig még mosogatom a szemét...

erpé

Bea, nagyoncsini vagy! Szuperek a képek. Látom, apa is ott volt!
Bea, és biztonságos a háton hordozás, de egy gyerekkel szerintem az elölhordás is OK. Csak kettőnél már nagyon kell, hogy elől szabad legyen a kezem...
erpé

erpé: ha két napra jó sós vízbe teszed, nekem már az is jó, a többit (főzés) megoldom én 8)
És köszönöm!

(raktam fel videót is, azt is láttad? :oops: )

Nyuszisamunak jobbulást :(

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Helló!
Új gépünk van, még semmi sincs telepítve, így sztem csak később jövök. :roll:
A képek szuperek, videjókat meg sem tudom még nézni.
Katka üdv itthon!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Végigolvastam 10 napot! :shock: Hogy mennyit tudtok írni! 8)

Csak arra reagálok, ami eszembe jut.... :oops:

Pulcsi: Sajnálom, hogy még mindig fáj Nándi hasa. :( Elhiszem, hogy néha tele van a hócipőd az egésszel. Időként nekem is tele van, pedig Peti nem egy problémás gyerek....
Tényleg ne szégyeld, hogy vannak rossz gondolataid és hogy nem bírsz el mindent. Szerintem a jó baba az egy emberes és a pocifájósak legalább 2 emberesek. Az jutott eszembe, ahogy olvastalak, hogy vajon mit kell tanulnod ebből, hiszem, amit túlélünk, abból ugye tanulunk. És az jutott eszembe, hogy nem azt kell-e megtanulnod, hogy kérj és fogadj el segítséget néha.... Persze nem ismerlek, inkább a feladat nagyságából jutottam erre. Szerintem nagyon jól bírod és hihetetlen nagy a kitartádos és senki sem tudja megmondani, hogy Nándi meddig lesz pocifájós, de előbb-utóbb kinövik. És lesznek itt tesók, csak hát elhiszem, hogy most ez megrémít.... Majd lesz ez még másképp!

Kukli: Tesós kép nagyon tetszett. Édesek!

Vica: Boldog Születésnapot és nagyon helyes a csipet-csapat! Van kikre büszkének lenned! ;)

Nemlajos: Kedves Nettfüggő Barátom! Le ne szokj a netről!!! Mi lesz velünk a humorod és stílusod nélkül???? :shock:
Döme a szopifotósorozaton nagyon Döme! 8) Peti is nagy tévéző. :lol:

Gyöngyi: Nem vagy semmi! Hogy az égbe van időd 2 gyerek mellett az eldobható pelsura és a befőzésre!? :shock: :shock: :shock: Részemről kalapot emelek!

Moncsi: Ahogy elnéztelek a képeken, hát nem csodálkozom az embereken. Csinos vagy és szemtelenül fiatal! Az emberek meg baromi irigyek. És ezért gonoszkodnak. Ne is törödj vele!

Gabka, Pappilon: Jó nyaralást Nektek!

Anna: Rég jelentkeztél!

Lilla: Semmit sem csinálsz rosszul! Peti nekem is fenn van általában 4 és 6 között 2-szer (cumi kell) és 6-kor szopizunk, de olyan is van, hogy már 2-kor szopi van. Nekem egyik gyerekem sem aludta át az éjzsakát 8 hónapos kora előtt, szerintem ez a gyerktől és a te türelmedtől is függ. Aludj akkor, amikor tudsz! És előbb-utóbb át fogja ám aludni.

Bea: Nagyon szép lehetett a keresztelő! Képek nagyon jók! Maja nagyon édes és különlegesen szép a bőrszíne. Nekem nagyon tetszik. Egzotikus kishölgy! Csak bírd levakarni a
kispasikat!

Most ennyi fért bele! Lépek....
Bocsi, ha valaki/valami kimaradt... :oops:

Katka

katka22

Sziasztok!

Na végre idekerültem. Múlt héten elromlott a gépünk. Állítólag valami új vírus pusztít a neten keresztül. :cry:

Pénteken elvittük Gergőt anyukámékhoz nyaralni. Eddig úgy van, hogy szombaton jön haza. Nagyon jól érzi magát. Alig akar velünk tárgyalni telefonon.

Gyöngyi: érdekes a mosható pelus. Engem érdekel, bár nem tudom hogy lenne e elég időm még arra is. Tudom, tudom régen több gyerek volt és pelust is mostak... Hát igen nagy a kényelem manapság.

Nemlajos: cuki a Döme sorozat jót nevettem, hogy nem cseréltétek ki. :lol: :lol: :lol: Meggymag: férjem munka helyén kb. 700 mázsa meggyet dolgoztak fel. Van meggymag ha kell. :wink:
Háton hordozós kép is szuper. Én félnék egyedül magamra kötni. :roll:

Pulcsi: hogy sikerült a házassági évforduló??
Nekünk pénteken lesz. Csütörtökön Apa szülinapja. A héten szinte minden napra van programunk. Pedig azt hittem, Gergő nyaral, mi is pihenünk egy kicsit....

Bea: nagyon szépek a képek. Anyukád és testvérei hogy hasonlítanak egymásra.(csak gondolom, hogy tesók) :roll: :shock: Maja nagyon tüneményes kiscsaj. Hát te sem panaszkodhatsz. Irtó jól nézel ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Katka: jó, hogy ithon vagytok. Milyen volt a nyaralás? Mesélj.

Megkaptuk a szocpolt. Kezdhetnénk a bővítést, csak Apának a munkahelyén most indul a szezon.

banokla

Hűha, banokla... megkísértesz :twisted: :twisted: :twisted:

Meggymagra partner vagyok, csak az átadás-átvételt kell megszervezni :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Erpé: Samunak jobbulást.

Mi holnap megyünk 3 hós oltásra. Méreteket küldöm. Nekem jobban tetszik a színes tábla.

banokla

Nemlajos: megkérdezhetem, milyen párnákat csinálsz? Ha tényleg kell, akkor szólj, h mennyi, mert elviszik feltüzelni. Meggymag párnáról nem hallottam. :oops: Mit kell vele csinálni?? :roll:

banokla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?