Egy kis punnyadás után nemsokára megyek a kórházba. Igaz, tegnap is volt ctg, de ma meg doki.

Szeretek vele beszélgetni, mindig olyan jó infókat mond. Bár a legjobb az lenne, ha már azt hallanám: "6 hét múlva kontroll"
007,
"a maratoni csata is az átolvasandó kategóriába tartozik, de azért a helyet, időt be tudom lőni"
Ha a hadvezéreknek is ilyen laza hozzá állása lett volna, akkor nem kerül bele a történelem könyvekbe.
Miből gondolod? Ki mondta, hogy a történelmi szereplőknek képben kell lenniük?

Ld Kolumbusz.
A lényeg, hogy a metszést ne magad csináld.
Igyekszem.

Sőt, még a normált se szeretném itthon.
1026., kéretlenül kapott tuti jó tanács
Engem a hasfájós jótanácsok nem tudnak kihozni a sodromból. Gondolom, mert ezt megúsztuk. Amitől viszont falra mászok - mondjuk boltban: "Biztos éhes! ", "Nincs melege/nem fázik?", "Kéne neki egy kis teát/vizet/akármit adni", " Még mindig szopizik?!", "És átalussza már az éjszakát?" ...
Dodi,
folyamatos keményedéseim voltak fél 4-ig ... Szerintetek ez jelent vmit?
Igen. Terhes vagy és a 9. hónap az szívás.
Boo,
én most látok először élesben köldökzsinórt
Élesben még én sem láttam, de most már elkérem a szemüvegem szülés után.
A te vérereid is kékben pompáznak kívülről, nem pirosak.
Nekem is a matek volt az egyik, ahol megéreztem a plafont a képességeimben.

Utálatos érzés.

A mateknál kb 20 évembe tellt, hogy rájöjjek, lehetne tanulni.

Mindig azt vártam, hogy majd megértem és kész, én is erősen humán beállítottságú vagyok, de reál is ok. Így pl a geometriához sík hülye voltam (be kellett volna vágni pár szabályt és kész), de a valószínűségszámítás az ment annyira, mint a tanárnak. Az egyikre karcsú ketteseket, a másikra laza ötösöket kaptam.
Amikor matekos kolléganőmmel erről beszéltünk, rá is kérdezett, hogy milyen gyakran nyitottam ki a matekkönyvet. Háááát, szeptemberben, amikor megkaptuk.

Miért különbözne pont a matek az összes többi tantárgytól? Igaza volt, én is falra mászok az olyan tanítványoktól, akik lecke, tanulás nélkül beállítanak, mondván, hogy ők "nem értik". A szavakat megtanulta? Neeem. Na, így nem is fogja megtanulni a nyelvet.
Unokaöcsi most 10, évek óta jár Kumonra (egy japán módszer matekra és más tárgyakra). Minden egyes napra van feladat, mondjuk fél óra, kezdve a legegyszerűbbtől, az alapoktól, eszméletlen sok ismétléssel. Nagyon könnyen megy neki a matek, mivel már begyakorolta, tudja az alapokat, az új elsajátítása így könnyü. A mi oktatásunkban szerintem kevés a drill, pedig túl vannak terhelve a picik, így a tanulósabb tárgyak (matek, nyelv) sokszor eredménytelen. Mit ér az, ha egy kiselsős karácsonyra már olvas, ha a rohamtempó miatt már októberben kétségbeesett a lemaradás miatt?!
Ikoka,
Egy méhszájvizsgálat után csak a matatástól is lehet egy pici vérzés. De nekem is jobban tetszene a nyákdugó verzió.
Gabi,
Nagyon jó nézegetni a fényképeket.

A köldökzsinórost azt te fényképezted? Meglepő, hogy mennyire hasonlít rád.

Élőben is, vagy csak így a képen?
Ez a szeméremcsont elcsúszás nem jött valam jól. De azért szerencse, hogy nem törött el.
Lidike,

Most közölted Dominikkal, hogy kistesója lesz?
Tabati,
Hajrá új élet!
Apa nálunk is költözik, amint megszületik babó. Már nem is próbálkozom azzal, hogy éljük a rendes életünket, az már amúgy is feledésbe merült.

Majd ha kicsit már fáradok, akkor lesz az megint, hogy én szoptatok, ő meg sétál, büfiztet, számolja az autókat. Addig csak én meg babó, változatlanul összekötve a köldökzsinórral, hogy szokjuk egymást és tanuljuk a szopit.