A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

katuska:
szívemből szóltál :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska: egyetértek! Én annál a mondatnál törlöm: "hogyha kitörlöd, neked nincs szíved".

Benci: csak kiváncsi voltam :) Mi Leányfalura járunk, ott van egy tündéri doktornő.
magdolnasz

Magdolnasz,
ez érdekel! :lol: Miért mentetek Leányfalura?Ajánlotta valaki?Vagy amúgyis oda tartoztok?(bár ha párod szentendrei, Te meg Pestről jöttél, nem hiszem)
Csak mert mi is gondolkozunk azon, hogy váltunk...Akihez jártok, az ki is megy, vagy azt hogy oldjátok meg?

benci

Katuska:én naponta 3-at kapok ilyet és ehhez hasaonlót. :? :x
Hiába írtam ki már 100x,hogy nem kérem :!: :!: :roll: :?
Mági:Jó étvággyal rendelkezik Bence. :D Az a jó... :wink:

Eszter

Kép
eszterem

Benci: a körzeti orvost az első vizit után nagy ívben rúgtam ki. Aztán érdeklődtem és ezt a dokinőt javasolták. Kedves, viszonylag fiatal, van három gyereke. Havonta egyszer visszük Nórát, időpontra (pedig háziorvos, nem maszek) és soha sem kell várni. Bármikor hívhatom telefonon, ha gondom van, bármivel kapcsolatban. Kijönni csak vész esetén jön, de végülis a szentendrei rendelőbe is csak kocsival lehet eljutni, az a pár km már nem oszt, nem szoroz. Ha kell, priviben megadom az adatait, szívből ajánlom őt!
magdolnasz

Magdolnasz,
és ki volt a körzetis?elég a kezdőbetű :wink:
Szerintem is mindegy már az a pár km, ha vinni kell, én csak azért kérdeztem, hogy kijön-e házhoz, mert nekem akkor telt be a pohár a miénkkel, amikor 3 hónapos volt Borka, egyszerre lettek betegek a fiammal egy éjjel, reggel 39 fokos láz mindkettőnél, apa dolgozóban a kocsival, hívom a dr-nőt, hogy rendelés után jöjjön már ki, mert nem tudom bevinni a 2 lázas gyereket egyedül, erre ő, hogy túl nagy luxus lenne, ha kijönne hozzám ide a belváros szélére, más lenne, ha a Pismány tetején laknánk...meg amúgyis üres éppen a rendelő, üljek be egy taxiba...na, akkor én azt mondtam, hogy másnap dokit váltunk, nekem egy ilyen h.p. ne bírálja felül, hogy be tudok-e menni, vagy sem, nyilván nem véletlenül hívom, meg tudom ítélni, hogy kell-e vagy nem...amúgy meg ezért is fizetik, nem?nem rendelési időben kértem...megjegyzem, ha annyira üres volt a rendelő, a nagymonológja helyett beülhetett volna az autóba, 5 perc alatt ideér...Na, szóval emberileg egy nulla a nő-ez már a sokadik húzása volt-de kollega biztos nem venne át minket etikus meggondolásból itt Szentendrén, mást meg nem ismerünk...szóval szeretném nagyon az adatokat! :)

benci

ja, és a történet vége, h apa hazajött Pestről, otthagyva egy tárgyalást, hogy elvigyen minket...

benci

Benci: S-sel kezdődik. Ez a dokinő azt mondta, ha baj van, hívjam és ha kell, akkor kijön. Szerencsére még ilyen nem volt. küldöm pü-ben az elérhetőségét.
magdolnasz

Lányom éppen pucér sejhajjal nyomul... ma már 6x volt fosi, nem sok, de annyira elég, hogy kikezdje a kis farát, ezért szellőztetem. A sudocream c@rt sem ér már neki :? :(
Mi a búbánatot csináljak a sárgabarackkal? Megpucoltam, kimagoztam... lekvár? valami süti? Ááááá nemtom :( Lehet, összerittyentek valami barackos süteménycsodát :D
(Ja, Saci nem kap ám barackot, nem attól megy a pocakója, és én sem eszem, csak összeszedtem, amit a vihar levert...)

Ilyen dokikat, komolyan :evil: enyém doki bármikor eljön, ha hívom, igaz, a szomszédban van... (ja, nálunk a szomszéd az kb 500 méter)

Jaj, bucc volt :( szaladok

Csöre
csöre74

sudocrem, nem cream...

Csöre
csöre74

benci: írtam pü-t

csöre: szegény Saci! Ez a fogától? Vagy benyelt ő is valamit?

Peni: hogy van Zétény?
magdolnasz

Na Zéténynél is így kezdődött ez a rohadt lázas-vírusos állapot. Hasmenés...30 percenként.....vagy gyakrabban.....szörnyű volt. Most már egészen jó a helyzetünk. A kaka már igazi kaka állagú és napi 2 (ez már vonatkozik) ma már a láza sem ment 38,2 fölé.......jó kedvű volt délután, kúszott picit a szőnyegen, evett is, ivott is.....kezdek megnyugodni. Talán alvás is lesz ma.
Csöre: én imádom a sárgabarackot...tuti befalnám az egészet úgy ahogy van....

Nekem is tele a tudatom a háziorvossal....olyan egy tónustalan...egy fapina már elnézést......HMM :twisted: :twisted:

KépKép
peni

Lányok! Ti hogy szoktattátok vízre a manókat? Nóra úgy fintorog, mintha valami nagyon rossz ízű valami lenne. Sem kanállal, sem pohárral, sem cumisüveggel nem kell neki :(
magdolnasz

Peni: örülök, hogy Zétény jobban van :)

Magdi: gőzöm nincs... mivel nem eszik, kajától nem lehet. Nekem nincs hasmenésem, és a környezetünkben senkinek sincs... ezért úgy gondolom, nem nyelt be semmit. Viszont a foga nő, gyulladt, ha hozzáér valami, akkor nyűgös, de egyébként jó a kedélye, most is az egérpadomatrágja a földön (elég puha, gondolom), könyököl, mint Madame Rekamié (na, ezt tuti nem így írják, de gőzöm nincs, mi a helyes megoldás :oops:) a törikönyvünkben, szóval nem találok pillanatnyilag más indokot erre a jelenségre. Egyébként nincs fél óránként kaki, csak 2 óránként, eddig ma 6 volt. A szaga normális, az állaga kicsit hígabb, én nem gondolnék fertőzésre... azért egy anyatejes kakinál, ha gáz van, azt rögtön érezni a kaksi szagán.... vagy tévedek?

Csöre
csöre74

Peni: ezek elég ütődött példányok voltak, azért döntöttem a feldolgozás mellett... és még tele a fa :D mind a kettő :D én is nagyon szeretem :wink: :wink:

Csöre
csöre74

Peni: örülök, hogy javul Zétény!

Csöre: anyatejes kakiban nem vagyok sajnos otthon :( 5 hónap alatt összesen talán ha 3 hetet volt Nóra csak anyatejen.
magdolnasz

Csöre: szerintem Penivel szívesen megyünk szüretelni :D
magdolnasz

Lucus, örülök a jól sikerült éjszakának! Ágnes is szeret 9-kor kelni, szóval ha elkezdjük majd a hozzátápit, ez nálunk is dilemma lesz :? De én azt hiszem, inkább arra fogok majd figyelni, hogy mi Ágnes ritmusa, és nem arra hogy a mi szemünkkel nézve milyen napszak van...

Benci, Erika, Szilvi,

nem alvás :( :( :(

hős.... aminek én érzem magam, azt úgy hívják "szerencsétlen pancser" :)

Eszter, hajrá fogyókúra :D

Erika, mi is rengeteget bukunk. Azt hiszem Lucus írt a múltkor egy nagyon szuper listát, hogy hogyan lehet csökkenteni a bukásokat. De én is úgy várom hogy Ági megtanuljon csücsülni és függőlegesen legyen többet, mint a messiást...

MÁgi, tízórai: ügyesek vagytok! :)
Ujjszopi :( nincs ötletem :(
Jó étvágya van Bencének!

Regina, jobbulást Kittinek! Szegény kis drága :cry:

Edit szuper ez a mei tai! A kirándulásért duplán irigy vagyok :(

[quote="benci"]J írta:bencia, még azt akartam, írjátok, hogy a szilárd kajáktól kevesebbet fog bukni a baba, hát, Borka eddig soha, de tényleg soha nem bukott, aztán, mióta eszik gyümit is, egyfolytában :shock:
Benci, úgy tudom nem minden baba emésztőrendszere készül fel a hozzátápira 6 hónapos korára. Ritkán, de van hogy akár még további két hónap is kell! Nem lehet hogy Borkánál is ilyen gond van?

WHO és két éves korig szopi: a WHO-nak külön ajánlása van számunkra (európai babák és mamák), illetve a fejlódő országokra. Ott erőltetik a szopit 2 évig, ahol nincs elég és eléggé változatos étel, s ahol még az ivóvíz is mérgező. Európa számára az ajánlott időszak a 6 hónap.

Ádámka milyen tündéri!

áááááááááá ez a 90 napos varázs nekem is kell majd!

Peni, tónustalan :D :D Örülök hogy Zétény jobban van!

Magdi, Ágnes 1-2 alkalommmal kóstolt vizet és azonnal imádta. Szerintem ez is babafüggő.
kisbogacs

Dzsem... lekvárhoz nincs idő, késő van, holnap meg pláne nem lesz időm, másra meg már nem jó...
Magdi, Peni: gyertek :) várunk, komolyan :wink:

Csöre
csöre74

Kriszti: who :idea: így már minden világos :wink:

Csöre
csöre74

Férjem beszél Anyámmal, majd egyszercsak odafordul hozzám: Mid is van, Drágám, szifilisz?" :twisted: :twisted: :twisted:
kisbogacs

[quote="kisbogacs"]F írta:kisbogacsérjem beszél Anyámmal, majd egyszercsak odafordul hozzám: Mid is van, Drágám, szifilisz?" :twisted: :twisted: :twisted:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kriszti, pasi :wink:

Csöre
csöre74

Kriszti: :D :D :D Anyukád - gondolom - ugrott egy hátast :D
magdolnasz

Kriszti:
párod :lol: Nem mondtad neki, hogy az drágám, és nemi úton terjed! :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kriszta: férjed szenzációs!!!!!!!!!!!!!! IGAZI PASI.
Amikor megkérdezte, hogy mid van drágám szifilisz? Mondhattad volna, hogy "nem drágám, tripper".........HAHA na félretéve a viccet szegény apukámnak is ez volt 2 hónappal ezelőtt.
Jó 3 hét alatt jött rendbe, elég sokat kínlodott vele (dehát ezt te már tudod sajnos) viszont azóta semmi baja. Jobb mint "új" korában :wink: :wink: . Kitartás, türelem, meg fog gyógyulni!

Csöre: ha én megyek szüretelni azzal nem jártok jól :lol: :lol: :lol: :lol: . Barackfáról simán lezabbantom a lekvárnak szánt adagot :lol:.
Te is nagy sárgabarackevő vagy Magdi? Én betegre tudom magam zabálni belőle...meg málnából, ez a két gyümölcs amit úgy igazán nagyon-nagyon szeretek.

KépKép
peni

Peni: igen! Sárgabarack, szőlő, cseresznye és mandarin!!!!
magdolnasz

Lucus! Köszi a köszöntést!

Kriszti! :lol: :lol: :lol: szifiliszes:) azért végül jó, hogy kiderült a baj így legalább lehet vele kezdeni valamit.

Mágnes! és Anna elfogadta simán a cumit?

Csöre! nekem is csak lekvár ötletem van a barackra. Csinálj belőle különleges lekvárokat. Pl magatoknak rumosat, meg különféle ízesítéssel.
katuska79

Kriszti: :lol: :lol: :lol: :P szifilisz :D
Jó is a finom sárgabari!Csak lekit csinálsz belőle,csöre?Sok van a fán?

Eszter

Kép
eszterem

Ó, a nagyjából tuti lekvár lesz, csak ezen a 2 kilón görcsöltem, amit összeszedtem a fa alól, mert leverte a vihar :) Katuska: na, ez az ízesítés jó ötlet, köszi :D
A mostani végül dzsem lett, dzsemfix-el, mert ez gyorsabban készül el.
Peni: hát, 2 fa van, azon összesen kb 30-40 kiló :D Attól aztán tényleg beteg lennél :wink: :lol: :lol: A málnát én is nagyon szeretem, meg a meggyet is :D Egy csomó gyümülcsfát ültettem :D
Na, elköszönök, csicsikálni megyek, holnap hosszú napom lesz.
Saci meg fürdés nélkül aludt el :roll: hát, ez van.

Csöre
csöre74

Mondtam apának,hogy megbocsájtok minden bűnét,ha hoz nekem 2 sajtburger fresh-t a Mc-ből! :lol: :lol: Már be is vágtam! :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :P

Eszter

Kép
eszterem

Irtam egy hosszút, és elszállt :evil:
Hulla vagyok, nem tudom újraírni :(
Magdi,
írtam privit :)
Peni,
jó, hogy Zétény jobban van, akartam már szombaton írni, csak nem tudtam már jönni, hogy ekkora láz nem lehet fogzástól...hőemelkedés és hasmenés bármikor...bár ezt is cáfolja itt valakinek az okos védőnője..de lehet, hogy egy másik topikban olvastam :oops:
Kriszti,
remélem, nincs semmi baj ahozzátápival nálunk-levegőt sem vesz Borka, úgy nyomja be az egy üveg gyümit, du. a Sinlacot-szerintem csak az volt a gond, hogy utána szopival oltottunk szomjat-vizet ő sem iszik-ezért bukott többet...azóta kivárok kicsit, és jobb a helyzet...bár szerintem ez sem volt sok bukás ahhoz képest, amiket Nálatok olvasok, csak nekünk eddig egyáltalán nem volt, azért tűnt soknak...
Peni megint,
úgy jött le nekem elsőre abból, amit írtál, hogy apukádnak trippere volt...bocs :oops: :lol:

benci

Most a másik nagyiéknál nyaralunk- Sziksóstón- az internet kapcsolat "remek", de a hely jó :)

Beteg babóknak, beteg Krisztinek jobbulást!!!!

Leventének boldog fél évet és boldog névnapot!!

Nem alvás- nálunk is ez a helyzet, 3-4 óránként kelünk, mint 1 hónaposan... :? Talán a foga, mert az ínye már tök fehér egy helyen... vagy nincs elég tejem- így próbálom péppel tömni :roll:

Edit: tényleg csúcsszuper az MT!!! És hogy élvezi Bálint!

Ujjszopás: az én kezemen is jött ki mindenféle egy idő után (én iskolás koromig szopiztam a bal nagyujjam), de elmúlt, Mágnes, ne parázz... Viszont Viola is elkezdte- szopja a bal nagyujját- végre hasonlít rám valamiben a lányom :roll:

Vízre szoktatás: Viola imádja- no nem inni, hanem a vizes cumisüveget rágcsálni, majd a vizet a szájában összegyűjteni, és adott pillanatban az egészet a nyakába ereszteni édes mosoly kíséretében :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

MÁgi, Peni, :D Nekem sajna mindig későn jutnak eszembe a frappáns válaszok :evil:
kisbogacs

[quote="katuska79"] írta:katuska79azért végül jó, hogy kiderült a baj így legalább lehet vele kezdeni valamit.
Katuska, ég és föld a különbség a kis lelkemnek, mióta tudom hogy mi ez és hogy nem maradok örökké így :)

Benci, igen hallottam már, hogy hozzátápi után rögtön a szopi (védőnénik is így "tanítja" pedig :shock: ) okozhat gondokat... :roll:

Elköszönök mára...
kisbogacs

Benci: apukámnak nem trippere volt............SZIFILISZE :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !

Ahogy jött a láz úgy el is ment mára...Zéténykém láztalanul ébredt, vigyorgósan, jókedvűen! Remélem így maradt mert nagyon kiakadtam ettől a magas láztól.....

KépKép
peni

Képzeljétek ma 6 éves Soma fiam:-). 6 éve ilyenkor mármajdnem 6 órás volt:-).

KépKép
peni

Boldog szülinapot Somának! :) :) :)
kisbogacs

Nagyon boldog szülinapot Somának!!!!
magdolnasz

Somának Boldog Szülinapot!!!! Hogyan készülsz a nagy napra?

Én nem tudok kaja után szopit adni mert nem kell neki. Én fordítva szoktam. Először szopi aztán tejpép ha éhes. Két szopi közt délelőtt meg egy kis gyümölcs. Tegnap meg jól megszívattam magam. Kevertem neki tejpépet de úgy, hogy maradt egy kevés rizses és ahhoz kevertem hozzá a milupás tejpépet. Megkóstolom, furcsa ízű. Na mi van megsavanyodott??? Talán az a kis darab rizses már nem volt jó? OK keverek másikat. Az is furcsa ízű, kicsit savanykás. Akkor ránézek a dobozra és látom, hogy ez most nem is vaníliás hanem gyümölcsös tejpép, azért más az íze. Már épp elkezdtem kiakadni, hogy romlott cuccot vettem :twisted:
katuska79

Köszönjük a köszöntést:-).

Zétény sem issza meg a vizet, de jól "átverem". 50 ml vízhez teszek 10 ml valamit...(teát, almalevet) ettől nem lesz jó íze de mégsem víz...ezt issza ezerrel.....
Persze ez így nem tiszta víz de egy fél reszelt alma levét hozzálöttyintem...az meg nem árt:-)

KépKép
peni

MA lezártam a blogomat mert sajnos egyre több helyről hallom, olvasom vissza milyen undorító módon élnek vissza képekkel, videókkal, bejegyzésekkel. Egy ismerős kisfia olyan oldalra került fel amiből most rendőrségi ügy is van...
Így most meghívóval lehet olvasni, aki szeretne annak küldök meghívót csak kérek egy emil címet és már küldöm is!
katuska79

Boldog szülinapot Somának!

Ma is apázunk!

Holnaptól 4 napos kimenőt kapott. Csak csajok leszünk. :lol:

Kép
Kép
cs_erika

Katuska: érthető. Annyi szemétláda van, aki gyerekek képeivel él vissza. Ez az újpesti pedofil állat is, akit tegnap kaptak el!!! Mondjuk, azon is ki vagyok akadva, hogy hogyan bízhatták a gyerekeket egy ismeretlen férfira a szülők? Az sem volt gyanús, hogy szinte ingyen "vigyázott" a kicsikre? És ráadásul gazdag "ügyfelei" voltak. Döbbenet. :evil:
Én szívesen olvastalak eddig, és ezután is, ha nem bánod. Olyan jó kis sztorijaitok vannak. :lol: Átküldöm a címem.

krisz78

Katuska :(
Te vagy a második a héten azok közül, akiknek olvasom a blogját, aki így döntött.
Lassan kezdek én is elgondolkozni a záráson... :?

Én kérek mindenképp meghívót, e-mail címet küldjek privátban, vagy engem könnyebben felveszel a rendszeren keresztül mivel egy helyen írunk blogot?
kisbogacs

Ezt kaptam az imént egy ismerőstől e-mail-en:
Kép
kisbogacs

Hát a tegnapi napunk így alakult evésileg:

9 ébredés
10 cici
12.30. cici elalváshoz pár szippantás, nem mennyiség
14.00 ébredés
14.30. 100 g alma-körte fruttapura
16.cici+elalvás
17.30 ébredés
18.00-kor megpróbáltam egy kis sárgarépás sinlacot, de nem kérte
18.30 cici
20.00 100g Sinlac
22.00 cici
02.30 cici
05.30 cici
8.00 ébredés

Szóval tegnap megvolt az 5 evés de nagyon változó. És ez a gyors evés továbbra is megvan, hát nem tudom. Ráadásul két napja újra megjelent a kakijában némi vérfoszlány, csak nem értem mire lehet még allergiás, mert nem eszem semmit.
Hívtam a gasztroenterológust, mondta, hogy írjak naplót hogy mit eszem, de ettől függetlenül ne egyek paradicsomot, halat, ne igyak szoptatós teát, mert attól is lehet!! Hát mondom remek!!

Ma mivel 8-kor ébredt alvás előtt adtam neki a gyümit, és most meg is ette, és 11-kor aludt el.

Kriszti - örülök, hogy jobban vagy és kiderült mi a baj.

Boldog szülinapot Somának!!

Erika - Sinlacot nem mondta neked a doki, mert ha már úgyis elkezdtétek a hozzátápit ezt is megpróbálhatod. Én idönként adok neki cici előtt egy evőkanálnyiból kevert adagot 10g és olyankor nagyon keveset bukik, vagy semmit se, mert ez egyrészt sűriti, másrészt nyugtatja a pocijukat, vagy amiket írtam nem tudom már melyik oldalon. De nálunk javult a helyzet mióta hozzátápizunk.

Akkor kövi tali Csörénél - Sárgabarck szüret idején!!!!
:lol: :lol: Én is szeretem!!

Víz ivás - mint Viola, anya örül, mintaha inna, ő meg összegyűjti, és egyszercsak csorgatja a nyakába. :shock:

Katuska én is szoktam olvasni, küldök címet!

Kép

Kép
lucus16

Krisz! küldtem!

Kriszti! valamit jelöltem, hogy ismerősként nyilvántartva...nem tudom így tudsz -e olvasni még én sem vagyok teljesen képben a blogspoton. A legjobb ha dobsz egy emil címet és máris küldöm.
Ha úgy döntesz lezárod Te is, feltétlen küldj meghívót:)

Lucus küldöm majd neked is!
katuska79

Sziasztok!

Boldog szülinapot Somának!!!

Katuska, igazad van, annyi őrült van a világban... Tényleg ez az újpesti faszi is :evil: Hogy lehet már ilyet csinálni egy pici babával? Persze azokat a szülőket se értem, akik rábízzák egy vadidegen hapsira a gyereküket, mert gondolom referenciát nem tudott hozni... Az ilyet kasztráltatnám :evil:

Kriszti: remélem ma már jobban vagy. Szifilisz :D

Lucus: sajnálom, hogy ennyit kínlódsz az allergiával. Lassan már kenyéren és vizen élsz :cry:

Tényleg Lányok, a héten lesz tali?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!Elobujok mert mostanig probaltam utana olvasni mi volt a hetvegen,hat lanyok a veg kovetkeztetes mozgalmas het vegetek volt. :wink:
Benci,Erika,Szilvi csatlakozunk a kluba pentek ota Bence sem alszik rendesen az en kiegyensulyozot nyugis babam atalakult egy hisztis legikatasztrofa jelzove :evil: a fardsagtol orditanek.
Eszter fogyi otlet jo es irigylem azt aki betartja mert olyankor a legnagyobb a csabulas eselye nalam.
Magi sajnalom,hogy az ujjszopassal ide kerultetek de fel a fejjel lesz meg maskep.
Regina;Kittinek jobbulast.
Kriszti sajnalak a hatad miatt oszinten ,de legalabb ez rovidebb ido alatt kezelheto,nem mint a szifilisz :D
Somanak boldog gyerekkort!
[/b]

Tetyk& a fiúk
tetyk

uhh, utánaolvastam a szifilisznek... durva... maradok a saját bajomnál :D :lol:

tetyk, sajnálom a "hisztit" :(

Lekopogom, az én lányomnak azon kívül, hogy felborult a kis napirendje, semmi baja nincs mióta beteg vagyok, sőt... szépen alszik (bár időben nem akkor amikor szokott), vidáman játszadozik, csacsog... sőt, elkezdett nem csak magának, hanem kifejezetten nekünk, kommunikációs szándékkal gügyögni. Zabálnivaló :)

Erről az újpesti sztoriról nem hallottam. Valaki rábízta egy idegen pasira a kisbabáját, és baj lett?
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?