A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Az biztos kellemesebb lenne, mint itt fuldokolni..Téli vagy?

Kép
cat__

Cat - osztozkodjunk ;)
meg akkor már veled is, Reunion, odaadom a hegyek felét, te meg a meleg felét, és mindjárt elviselhető lesz az idő mindkettőnk számára :D

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Dytt: borzasztóan sajnálom... :-(

Kép
Kép
alma26

Nálunk most délután volt egy nagyobb eső, ami kicsit lehűtötte a levegőt. Sajna a tévében azt mondták, hogy holnap már hőségriadó lesz....fúúúúúúúúúújjjjjj. Mikor lesz már ősz????

Kima
Kép
Kép
kima75

Dytt: Ez valóban nem szép dolog a sorstól. A férjem szokta mondani, hogy az első 12 hétben a mindent vagy semmit törvénye működik. Talán beteg volt a baba teste. De abban biztos vagyok, hogy egy új testben vissza fog térni a lelke, nem hagy Benneteket itt örökre! Ez tartsa Benned a lelket a következő napokon-heteken át!

Heydie: Egy kalappal az estéhez. Én bele szoktam bújni este egy kád meleg vízbe (nem forró!) egy újsággal és úgy ellazulok, hogy csak na. Rögtön ehhez is kapcsolódik a házasélet rész, ami ezután már nem igazán esne jól. Úgyhogy máshogy időzítek. Amúgy mi nagy lemaradásban vagyunk, szegény pasim teljesen ki is van emiatt. A baba egy kellemes tavaszolás alatt készült Porecben, ahol nem fogtuk vissza magunkat, a hányinger azonban nagyon visszavetette az érdeklődésemet... Úgyhogy csak csurrant-cseppent egy-egy alkalom. Most talán változik a helyzet. Én egyébként nem idegenkedek/tem tőle, nagyterhesként is ment a dolog eddig... Majd meglátjuk, változott-e valami.

Brigi: Tényleg nagy vihar, de és du után, fél-fél órát zuhogott, de annyira, hogy nem lehetett az esőn átlátni. A kisfiam de a parkban esőtáncot járt, úgyhogy baromi büszke volt magára. Mindenesetre letiltottam a további ugrálást :lol:
Annyi eső esett, hogy több helyen a csatornákból ömlött a szennyvíz, igazi korai terhesorrnak való bűz terjengett kora este a városban. Nálunk a pincében 20 centi víz volt (mi egy házban élünk a férjem szüleivel - két szinten két lakás), amit négyen hordtak ki több órán át. Vicces volt, mert engem küldtek hypoért - egy kismama mégse lapátoljon szennyvizet - ami a boltok nagy részéből elfogyott, a boltok másik része pedig megközelíthetetlen volt, mert a rendőrök mindenfelől eltereltek... Nagy nehezen azért kaptam egy félreeső helyen.
Azért jó hír is volt ma, a gyerkőcök - persze egyszerre megtanultak bringázni. Egyedül az elindulás necces, de majd belejönnek.

Holnap du megyek dokihoz, aztán gondolom most már elküld a kombinált tesztre.[/b]

Kép
Kép
Kép
vicka77

http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/le ... deo-242622

Akit érdekel itt van egy cikk a viharról. én nem is láttam, de tényleg térdig ért a víz a parkban :shock:

Kép
Kép
Kép
vicka77

meg dolgozom... :roll:

Azert en irigylem a nyarat az otthoniaktol, itt sosincs nyar, allando osz-tavasz szellel es esovel... esernyot nem is erdemes venni, vagy talalsz az utcan lehagyva vagy 1-2 euroer hozzad vagnak egy kb 5 percig kitartot.
Az elso par honapban annyira hideg volt itt nekem, hogy ket kabatban jartam, es az elso ejszakamon is kabatban aludtam. Bar az ittenieknem meg sem kottyan: kisgyerekeken nincs se zokni, se sapek a setakor :shock:

A hajfestesrol en is olvastam ezt azt, de ugy gondolom ha kell, hat kell...eleg ciki, de van par osz hajszalam :oops: :lol:

Meg van egy oram, ugyhogy belehuzok, holnapra ne maradjon annyi...

Jo ejt!
Vendég

Sziasztok!
Dytt, szívből sajnálom! :(

KépKépKépKépKép
uxi

Ma voltunk dokinál, a baba rendben van, korának megfelelő, 6,3 cm ülőmagasságú.Tarkóredő 1,3 mm, van orrcsontja , combcsontja, gyomra, hólyagja, gerince, keze-lába... és kukija is :mrgreen: .
Vérzésre utaló nyomot nem láttak, vérömleny sincs.

KépKépKépKépKép
uxi

Tegnap vagy nagyon nagy szerencsém volt, vagy már annyira ki volt merülve a szervezetem, h kellett neki az a sok alvás, minden esetre most megint itt vagyok. De most Gyuri is fent van, mondjuk ő a viharra kelt, de nem tud visszaaludni, úgyhogy valószínűleg berakunk mindjárt vmi filmet, csak ő most lement utóvacsorázni :D

Uxi - gratulálok!!! :D eddig 1:1 az arány, már kékítelek is a táblában ;)

Francesca - én megértelek, sok nyár itt sincs. Most is 22-24 fok van, ami egyébként sztem teljesen jó hőmérséklet lenne, de szinte folyamatosan esik az eső. Én el sem indulok esernyő nélkül, itt nem olyan gyakori, h bárhol lehetne kapni. Elég gáz így, de azért remélem, egy idő után ide is megérkezik a nyár.

Kép
heydie

Rakok egy ilyet, kezdünk nagyon szépen színesedni :P amiket eddig elbénáztam, azokat javítottam. Bocsi tőletek!
Kép

Kép
heydie

Uxi, gratulálok!!! Annyira mondtátok, hogy én leszek az első, hogy a végén én leszek az utolsó, aki megtudja a nemét :lol:

Megnéztem a táblázatot, nem semmi, milyen sokan vagyunk. Kissgiziékkel vajon mi lehet? Az esküvő óta nem hallottunk róluk...

Éjjel én is gondolkoztam, hogy beugrok körbenézni, hátha van itt valaki. Én 3-tól fél 6-ig voltam fent. Fél 7-kor meg bőgve kelt Marci :twisted: Király nap lesz...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!
Dytt nagyon sajnálom!!! :cry: :cry: :cry:
gyöngyi-30

Uxi gratulálok h minden rendben :D

Én azon gondolkodtam, h mi lesz ha az egyik babának meg tudják mondani a nemét, a másiknak meg nem :?
tegnapelött is az egyik baba szerintem háttal volt nem lehetett látni, habár a doki nem igazán magyarázott semmit hogy mit kellenne néznem

A férjem az mondta ugy látja mintha 2 fiura számítanék,
csak mert sokat beszélek a fiunevekről :?:
pedig szerintem mindig is lányokról álmodoztam
tutira állandóan öltözködnénk :D az emberem meg agyvérzést kapna

Móni
KépKép
reunion

Azért még nem mondta 100%-ra, csak 99-re, majd a 18. hetin már jobban látszik. Bár én nem értem, ha a combcsontja 8,3 mm, mekkora lehet a kuki, hogy már látta? :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi-gratula Neked az eredményekhez! :D Úgy irigyellek, hogy már tudod a nemét, én nem tudom hogy birom ki még 2 hétig, és mi van ha még akkor sem látszik? :shock:

heydie, hékás-sajnálom, hogy nem tudtok jól aludni :( Én minden este alszom mint a bunda, és alig tudok kikelni az ágyból, biztos azért is mert tudom nem kell dolgozni menni :?

Az elmúlt pár napot nagyon vacakul viseltem és ma sem vagyok túl jól, már kezdem azt hinni tényleg depressziós leszek :cry: Állandóan rosszkedvem van és sírok minden hülyeségen, na és Lacival is csúnyán összevesztem :(
Már azon aggódok, ez a sok negatív érzés nem árt e a babának? :oops:

Kép
Kép
bogaracska

Lányok aki a Timmermann dokinál van tényleg ad számlát egészségpénztárhoz?

Móni
KépKép
reunion

Én nála vagyok, de sajnos nem tudom, én nem vagyok Ep tag :?

Kép
Kép
bogaracska

Bogaracska, mi Emi nemét a 29. héten tudtuk meg. Az a ritka, ha a 13. héten látják, szerintem nem is biztos még. Legfeljebb leesik a kukija a következő uh-ra :D .

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="reunion"]L írta:reunionányok aki a Timmermann dokinál van tényleg ad számlát egészségpénztárhoz?

Szia!

Pont az előttem lévő kérdezte, hogy ep kártyával lehet-e fizetni. Lilla (asszisztens, szülésznő) azt válaszolta, nem, de tudnak adni számlát, amivel elszámoltathatják a költséget az egészségpénztárnál. Úgyhogy szerintem igen :)

Klári

Kép
claracroft

Átjössz? Bár azt mondják, a Bajcsyban nagyon tuti a szülészet, felújított, alter szülőszoba, és fent van a bababarát szülészetek listáján.

Klári

Kép
claracroft

Bogaracska, voltál már az új rendelőjében?

Klári

Kép
claracroft

kima, még mindig nem küldtem a vizsgálat listát. Szégyenlem magam, de ellustálkodtam teljesen a dolgot. :oops:

Igyekszem...

Klári

Kép
claracroft

clara-Nem sajnos, majd csak 2 hét múlva esedékes, nem tudom, hogy bírom ki addig :? Nem is tudom pontosan hol van, remélem oda találok majd :)

Kép
Kép
bogaracska

Bogaracska, hasonló a kedved az enyémhez. Tényleg nagyon remélem, hogy igaza van a tapasztaltabbaknak, és ez elmúlik.

Klári

Kép
claracroft

Clara, hát én is ebben bízom, mert ha így folytatódik válás lesz a vége :) Neked van vmi módszered ellene, egy kis jókedv masina? :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Semmi, bár a párom alkalmazza a stílusom, és morgok vele, ő vissza velem. És persze én sértődöm meg, pedig nem vagyok sértődékeny. Most volt a 2. házassági évfordulónk, 30-án, azt is teljesen elfelejtettem, csak bámultam, hogy miért hoz virágot. De ha ő felejti el, abból én tuti balhét csináltam volna.
Belekötök, ha sapkában van azért, ha nem, akkor azért :?

A rendelőt könnyű megtalálni, ott van, ahol a Bolgárkerék belefut a Bolgárkertészbe. A Sejtbank bal oldalán, ha szemben állsz velük. A bejáret az épület hátulján van, szóval be kell menni a kapun, és hátra menni. Én hétfőn voltam, akkor még a tereprendezéssel nem végeztek, épp azon dolgoztak.
Egyébként 7000-et kért, nem 6-ot, úgy tűnik, lesz emelés.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Kép [/img]

Kép

Kép
henya75

Jaj dytt annyira sajnálom ami veled történt!!! Remélem minél előbb túl teszed magad lelkileg rajta!

Kép

Kép

Kép
henya75

Sziasztok!

Megint eddig sikerült aludnom :D bár jó későn (vagy az már lehet, h korán volt) találtak be az álommanók...

Nekem a folyamatos hányingerek miatt volt elég rossz kedvem, de ahogy azok csökkentek, úgy a rosszkedvem is enyhült, mostanra szinte csaknem teljesen elmúlt (az utóbbi). Érdekes módon én ingerlékenyebb nem lettem, ez az egy dolog nem talált be, bár még jöhet.

[quote="uxi"]L írta:uxiegfeljebb leesik a kukija a következő uh-ra :D .

:lol: :lol:

Kép
heydie

Ja, és azt nem is mondtam, h ma megyek jógázni! Már izgulok, 4-re megyek. Elvileg közel van, de negyed 4 felé elindulok, h biztosan odataláljak. Majd utána jövök elmesélni, h mi volt ;)

Kép
heydie

Sziasztok,

én sem lettem ingerlékenyebb, inkább meghúztam magam a rosszullétek miatt, mert így másokra elég sok hárult a feladataim miatt és hááát ehhez nem vagyok hozzászokva.

Mi a kisasszony nemét a 20. héten tudtuk meg, egy doki mondta, hogy fiú (kuki alapján). Ebben a hitben éltem a 35. hétig, amikor is az én dokim rutinszerűen rákérdezett:
-Nem is akarod tudni a nemét?
-Én tudom, fiú.
-Nem, lány. :oops: Nem volt ciki...
Aztán kiderült, hogy manapság nem a könnyen magzatzsinórmetszetnek nézhető kuki létéből vagy nemlétéből jósolnak, hanem a belső nemi szerveket vizsgálják, mert az egyértelmű.
A kisfiamnál ez alapján mutatták meg a herécskéit a 18. heti uh-n.

Úgyhogy még bármi lehet :lol:

Ja, egyébként ma is bőrig áztam, akkor vihar volt megint. Kezdem unni, hogy egyáltalán nem lehet megtervezni a napot, hanem ha éppen eláll, akkor van esély rá, hogy egy órát nem zuhog és akkor el lehet indulni. Meg reggel, de akkor kinek van energiája??? :? Vagy mégis ingerlékeny lettem??? :wink:

Kép
Kép
Kép
vicka77

Lányok, mi a különbség az integrált teszt, és a kombinált teszt-AFP kombináció között?

Klári

Kép
claracroft

A Kombinált-teszt (Teszt) a terhesség első trimeszterében (11. és 13.+6 terhességi hét között) két tényezőt vizsgál az anyai vérben (vérmarkerek), az első trimeszteri ultrahangvizsgálat eredményének számbavétele mellett. A rendellenesség kockázatának meghatározásához az ún. PAPP-A és ß-hCG biokémiai markerek és az ultrahanggal vizsgálható tarkóredő-vastagság (NT) értékét veszik figyelembe.

Integrált teszt

A Teszt első vizsgálata alkalmával két marker (jelző) kerül értékelésre. Az anyai vérben az ún. PAPP-A vagyis a terhességgel előforduló plazma fehérjének szintjét, illetve az ultrahangos vizsgálattal, a magzaton végzett tarkó-redő vastagságának (NT) mérése történik.

A második vizsgálat (15.-16.héten) négy jelző vizsgálatát foglalja magába az anyai vérben. Ezek az alfafetoprotein (AFP), egyesítetlen oestriol, inhibin-A (inhibin), és a human chorionic gonadotrophin szabad ß-egysége (free ß- hCG). Az összesen hat jelző komplex értékelésével és azok az anyai életkorral való összevetésével kerül a rendellenesség kockázata meghatározásra. Amennyiben a szűrővizsgálat eredménye pozitív a magzati kromoszóma vizsgálat - általában az amniocentesis - elvégzése ajánlott.

Alapesetben a 16. héten csak AFP van meg HbsAg

Móni
KépKép
reunion

Köszi Reunion :)

Klári

Kép
claracroft

Klári

jól látom hóban állsz vagy csak káprázik a szemem? :shock:

Ez merénylet :!: :!:

Móni
KépKép
reunion

:) Ezzel próbálom hűteni magam , elképzelem :)

Klári

Kép
claracroft

NNa, megjöttem a dokitól, aki nem küldött el sehová, hanem helyben megcsinálta a 12. heti uh-t
Úgyhogy:

CRL: 62mm
fej: 24mm
mellkas ép, 16mm
comb: 8mm
tarkóredő: 1,2mm

És megint nem kérdeztem rá a szülésre, mert elfelejtettem :!: A baba nemét meg nem akartam még megkérdezni, úgyis szól, ha lát valamit. Ja, és hátsó fali lepény. Holnap vérvétel hegyek, mert most megyek először laborba.

Kép
Kép
Kép
vicka77

Ha már mindenkit ennyire foglalkoztat milyen nemű is lesz születendő babócája, akkor itt van vmi amit egy másik topikban találtam :D
ancsa írta
Van egy kínai naptár, magyar nyelvű! Ami nekem 100%-osan megmondta, igaz utólag, hogy milyen nemű lessz a baba!

Annyit tanácsolnék hozzá, hogy amikor beírjátok hogy hány évesek voltatok-vagytok , mindíg a már betöltött évet adjátok meg! és ne azt,amelyik évben per pilllanatban jártok, mert nekem így jött be 100%-osan a számítása.
Állítólag ez már egy 700 éves ősi kínai fogantatási naptár!

Remélem nektek is ugyanolyan pontos adatokat fog mutatni, mint nekem!

Majd azért írjátok meg hogy nektek bejött-e!
Mindenkinek csodálatos babavárást kívánok!

A naptár: http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html

Kép
Kép
bogaracska

Nekem kislányt jósolt, remélem igaza lesz! :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Hát Csajok, ma nem leszünk általam okosabbak jógából. A mai még csak egy egy órás nem is tudom minek nevezzem volt. Ma még csak abból állt az óra, h megismerkedtünk, az oktató (aki egy nagyon kedves kétgyerekes anyuka) elmondta, h miért jó a jóga, megbeszéltük a további foglalkozások időpontját, ilyenek. De ettől függetlenül jól éreztem magam, mki nagyon aranyos :)

Vicka - szép méretek, a tarkóredő is nagyon jó, gratula!

A kínai naptár nekem is kislányt jósol, úgy legyen :P

Kép
heydie

heydie-kár hogy nem tudsz beszámolni róla, nagyon kíváncsi vagyok. Én holnap délután tervezek menni, remélem el is jutok :)

vicka-gratula az eredményekhez. Kép nincsen róla??? :lol:

Kép
Kép
bogaracska

Most azt olvastam másik topikokban, hogy az Afp vizsgálat nem kötelező :shock: Mert én kaptam beutalót rá, és a doki azt mondta ez egy kötelező vizsgálat, hiába lett negatív a kombi tesztem :?

Kép
Kép
bogaracska

Bogaracska - én is úgy készültem, h jógázok ma egy jót (nekem azért már hiányzik a mozgás, heti 2 aerobic után azért furcsa volt hetekig nem csinálni semmit), nem gondoltam vna, h csak ilyen beszélgetősdi lesz, de hát majd a jövő héten. Akkor majd te beszámolsz nekünk holnap, h milyen a kismamajóga ;)

Kép
heydie

Nekem is lányt jósol :P

gratulálok az eredményekhez :!:

Móni
KépKép
reunion

Szerintem érdemes elmenni az AFP-re mert nemcsak a DOWN-kórt szűri, plussz a HbsAg meg kötelező és azt egy kérőlapon szokták kérni

Móni
KépKép
reunion

Nekem fiút jósol :). De kínában nincsenek kétnemű ikrek? :D

Kép
cat__

Kínában vannak egyáltalán ikrek :?:
nekem így is mind egyforma :oops:

Móni
KépKép
reunion

:D

Kép
cat__

Most értem haza, csak egy gyors hír: KISTESÓ MEGMOZDULT :lol: :lol: :lol: Tegnap már elkezdtem figyelni, hogy mintha... Aztán éjjel volt időm kísérletezni, aztán ma egész nap ezt tettem. És a kezem melegére mozogni kezd egy idő után. Meg ma már 3x is rúgott :lol: :lol:

Na visszaolvasok vacsi után, még jövök, hogy mi történt ma Veletek :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?