A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!
Én ma megittam a bábakoktélt,este 8-kor,de még semmi.Akkor jött egy nagy eső,villámlás,dörgés,szél,lehűlt a levegő,ami jó volt nagyon. :D Na,gondoltam itt az én időm!Megittam,rettentő rossz,majdnem rókáztam.Most várom a hatást,Lili alszik,lehet ráveszem apát egy kemény pár perces menetre... :shock: :D :D
Ma a közértben nekem jött,a hasamnak egy rond öregasszony 3-szor.Negyedszerre meg a hülye kosarát ütötte a Lili fejének,mire én is rászóltam,na jó,ráordítottam,hogy nem fér el tőlünk,vagy mi a baja?Ha még egyszer nekimegy valamelyikünknek,én is nekimegyek. :twisted: :evil: Szemmel láthatólag be volt rúgva,de legalábbis nem volt szomjas.
Vendég

Sziasztok!

Megtaláltam a tökéletes időpontot a kórházi pakk összerakására (most) 8) :lol: :lol: :lol: .
Fél egy óta keményedika pocakom, 3 óta annyira, hogy nem tudok aludni :? . Szépen elkezdtek rendszeresedni, meg sűrűsödni, aztán itt leszakadt az ég (még mindig esik), és azóta rendszertelenek (5-7 percesek) meg a fejem is elkezdtt migrénesen fájni :shock: . Szóval ebből most még nem lesz bébi, de azért sztem nem fogjuk kihúzni még 3 hétig :roll: .

Hát, nem igérem, hogy 10-ig jelentkezem, mert ha el tudok aludni, lehet hogy tovább nyomom :wink: . Ha meg szülnénk, úgyis szólok :wink: .

További szép álmok,én is megpróbálok visszaaludni....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Húúú Dodi, szerintem nem sokan rakták össze a pakkjukat fél ötkor. :lol: "Ricsilicin":lol: :lol: :lol:

Lilisgaby, volt eredménye a bábakoktélnak?

Szonibaba, Marcinak utólag is Boldogságos Születésnapot kívánok!

Szisz, nagyon szép neve lesz a fiatoknak!!!

Csibe, de jó, hogy menetirányba fordult a kisasszony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Boo, tök jó, hogy Apa előbb hazajön!!!!!!!!!!!

Minden babuci nagyon szép. Lehet tök nagy butaságot kérdek, de ebben a negyven fokban, miért van majdnem mindegyik babun plüss rugi, meg hosszúújjú body?

Nálunk semmi extra, ma megyek kozmetikushoz, szülésbeindításra. :lol: Amúgy a viharokat Bende se komálja olyankor ő is rendszeresen keményedik-mensisfájásokkal vegyítve. Azt nem is írtam múltkor, hogy bacit találtak a pisimben:( , így most AB-t kell szednem, nem örültem neki, főleg, hogy a Strepto az negatív lett.

kispiskóta

Sziasztok! :)

Csak egy gyors bejelentkezés:
Minden újdonsült Anyucinak hatalmas gratula, nagyon jó egészséget, és boldog babázást kívánok!! :D Iringó, Hugi, Natasa, Panni Isten hozott Titeket! (remélem nem hagytam ki senkit.. :oops: )

Nálunk is nagy örömhírek vannak, hétfő óta négy fős lett a kiscsaládom, Zalán hétfőn hajnali 0 óra 12 perckor megszületett. Ma reggel nagyon boldogan ébredtem egy majd’ két és egy pindur fél méteres pasi között aludhattam 8) , és csak tovább fokozta az örömömet, h a szomszéd szobában egy kis rosszcsont durmol. :D

Képekkel, részletekkel majd később jövök.
Puszi Mindenkinek.
o.heni

Sajnos a tegnap reggeli keményedések és hátfájás óta nem történt semmi. Bocsi, de nem tudtam hamarabb jönni, du. aludtunk babóval egy óriásit, aztán meg apával elmentünk vásárolni, este pedig már nem volt lelkierőm írni.

Boo!
Nagyon jók ezek a képek a kis Csilláról (főként az első). Köszönjük a tudósítást!
Megértem a bkv-s sztorijaid, én is nap mint nap szembesülök vele. UTÁLOM!!! Az volt a jópofa, mikor egy idős nénike (az idős nénikék némelyikének védelmére) olyan szinten lecseszett két kiscsávót és persze nem csak odaszólt nekik egyet-kettőt, hanem mikor az egyik feltehénkedett és átadta a helyét, utána is osztotta még nekik az észt. Na azon utólag jót mosolyogtam.
De jó, hogy hamarabb hazajön a Kispapid!

O.heni!
Te kis titkolózós...:) Gratula Neked is! Jó hogy már ti is otthon!!! Mi meg még csak itthon... Várjuk ám a képeket!

Kép
gumilany

Heni, gratulálunk, ez hamar ment!
Sajnos engem nem vígasztalnak, hogy 3. nap hazamehetünk, mindkét fiú besárgult és kékfényezett, így valszeg Tomi is megy majd napozni :? .

Klarka én ugyanezt produkáltam egész vasárnap, 10 majd 5 percesek, de inkább erős keményedések vagy gyenge fájások voltak. Zuhany hatására csökkent, majd lefekvésre esősödött, de utána már csak 10 percesek voltak. A WC-n ülve azt hittem lekaparom magamról a bőrt olyan iszonyúan fájt.

Aztán szépen eltereltem a figyelmemet, elmentünk sétálni és este abba is maradt - és azóta sincs semmi.
Ilyen még nálam sem volt 3. terhesség ide vagy oda.
Nem akartam, hogy véletlenül is úgy kelljen beindítan, így megvárom a jó erős egyértelmű fájásokat és csak akkor vonulok be.

Remélem Te már jobban haladsz?!

De édi Kisbond! Ekkora hajat! Norbi már 4,5 éves, de még mindig nem nőtt ki neki ilyen sűrűre, valszeg kicsit hiányos is marad már.

Bocsi az előző hsz-on sok helyesírási hibájáért, javítottam.

Na megyek szemüvegnézőbe, aztán a szokásos fülészetre, de 1 gyereket lepasszolok elég nekem 1,5.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok,

Heni, gratula kis Zalánhoz. Én is alig várom, hogy a kispasim mellettem lehessen.

Úgy tűnik a tegnapi idő sokunknál elindított valamit, aztán alábbhagyott :(

Folytatás nálunk is abbamaradt. Este lefeküdtünk, még mindig fájdogált. A lányommal a szülés anno éjszaka indult meg, fél éjszakát bent töltöttük a kórházban, és most a párom közölte (szerintem azért ő se gondolta komolyan), hogy lehetőleg nappal szüljek, hogy munka után éjszaka kipihenhesse magát, mert neki milyen fárasztó volt a szülés. Hát még nekem!

Szóval tegnap este biztatgattam Danikát, hogy még éjfélig húzzuk ki legalább, adjunk apának pár óra alvási lehetőséget. Mire Danika szót fogadott, és azóta is nyugiba van.
Apa is kérdezte reggel mi van, mondtam semmi. Szerinte a ma 3-4 óra körüli szülés megfelelne, mert előtte a gyerek alszik. Köszcsi! Ja és tegnap közölte a dokim, hogyha ma szülök, természetesen akkor is jön a kórházba, csak ma idő kell neki, mert ma vhol máshol van dolga.
Ez a fehér váladékos zselés vmi folyamatosan jön. Mondtam a dokinak, hogy vérrel még nem találkoztam, tehát lehet hogy a nyákdugó még bent van(Tegnap bő 1 ujjnyinál jártunk), de ő is csak annyit mondott hogy ez a nyákdugó és szülés is minden esetben más és más.

Most úgy érzem magam mint akin átment egy úthenger, apát elküldtem dolgozni, nincs értelme, hogy itt álljon felettem. Éjszaka nem sokat aludtam, megyek megpróbálok pihizni egyet.

Köszi szépen az sms számokat, jelentkezem, amint fejlemény van.

Drukkolok, hogy a tegnapi beindulások folyatódjanak mindannyiunknál!

Kép
Kép
Kép
teranita

o.heni:

Assszta! Te meg milyen sunnyogósan szültél! :shock: :D :D Gratulálok és sok boldogságot kívánok Zalánhoz! :D Azért várjuk ám a méreteket, fényképeket és az élményeket is. :D :D

bertina

Sziasztok,csak egy gyors kukk,mert Domim eléggé nyűgi :roll:

Beszéltem Norkával,nagyon vidám a hangja :) .Jázmin kékfény alatt van,mert egy picit besárgult.Még nem tudja,mikor mehetnek haza,dehát végülis jó helyen vannak:).A derekát fájlalja :( ,de a szopi megy .Hoztam két képet is az iwiwről

Kép
Kép

*irigyirigy* :lol:

Kép

Kép
lidike

Asszem kezdek teljesen begolyózni. Megint sikerült oltári sz@rul aludnom :cry: :cry: :cry: :cry: Éjjel 3-ig na mit csináltam ??? Hát persze, hogy vakaróztam. De ez már az őrület határát súrolja, nem tudom mitől van, de tegnap azt hittem mefgoldottam a rejtélyt. Ugyanis utána néztem és úgy gondoltam vashiány, be is vettem tegnap többet, napközben még el is voltam valahogy, aztán jött az este és én megint viszkettem ezerrel. Hiába minden :cry: :cry: :cry:
Szerteszét kapartam magam. Párom is csak nézett éjszaka, hogy mi van már megint, merthogy sétálok, iszok, pisilek, forgolódok, nyüglődök, ja még játszottam is éjjel a jójátékon szóváltást........és mind eközben kaparászom magam.Aztán 3 körül sikerült elaludni fél6-ig, 6-tól meg fél 8-ig.

Amúgy szerintem ez valami pszichés dolog lehet. Gondolom bennem van az, hogy bármikor beindulhat Zsombi és készenlétben vagyok.

Heni : Gratulálok Zalán- hoz !!!!! Dejódejó már otthon is vagytok :D :D :D :D Képeket várunk minden mennyiségben !!!!! Jó egészséget és sok tejcit Nektek !!!

Kép
ikoka7

Bertina látod,mehetnénk már mi is ...vagy inkább karácsonykor?Akkor nincs meleg :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

O.heni

Gratulálunk! Beszámolót és képeket is kérünk :) :) :)

Én még mindig itt és mindig instant :(
Reggelre olyan szinten feldagadt az arcom, hogy visszahőköltem a tükör előtt...

Voltam NST-n, minden rendben, szerdán a kiírás napján várnak újra..

A következő kép nem egy állatkertben készült, nem is a temészetben, hanem éjjel 2-kor a nappalinkban

:shock: :shock: Kép denevér
Vendég

Sillia : áááááááááááááá, és hogy tűnt el ? Én nem vagyok nagyon ijedős , meg félős, de ezektől a szőrösbőrös undormányoktól irtózom :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
ikoka7

Sziasztok!

Jól éreztem...
5-ig még írogattam a fájások időpontját, aztán szépen bealudtam :wink: . Azóta is jönnek, de össze-vissza :? . Legalább a pakkom (majdnem :oops: ) kész :lol: .

Heni!

Hatalmas gratula Zalánhoz :D :D :D !
Képet!!!!!! :wink:

Ikoka!

Azért még szedd a vasat,mert az nem olyan, mint az Algopiryn! Idő kell, amíg feltöltődnek a raktárak :wink: ! Hátha mégis az okozza...

Norka!

Hogy nééézel ki?!?!?! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Tisztességes kismama a szülés után legalább egy jetire hajaz, nem az esküvői "állapotára"... :? :lol: :lol: !
Persze viccelek, gyönyörűek vagytok!!!!! :wink: :D :D :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

sillia:

Úristen! Nálam biztos beindult volna a szülés. Mindig attól rettegek, hogy egyszer hozzánk is beállít egy testvére. 8)
Kitartás. Ilyen közel még nem álltál a szüléshez. :D

lidike:

Köszi az infot Norkáról...én is írígy. :roll:
Karácsonykor....hmm...pont mindkettőnk babája olyan kis pinduri, hogy tartogatni kellene még egy fél évet :D :D :D
Jövő héten lesz lehűlés is, telihold is, csak lesz valami szülésféle nálunk is. :D

bertina

sziasztok!

ikoka:
Nem csak Te lehetsz kiborulva.. Én is alig aludtam az éjjel... Sehogy se volt jó, ráadásul egy apró mozdulatnál is sírnék, úgy feszűl a bőrőm és ég ... No, meg ez az újdonsült folyamatos előtej... Olyan furi... :oops:
De ez van :D Csak maradjon is így, már mint normál alakban!

KépKép

Viki
viki23

Ikoka

Apa hősiesen kikergette. Kb. félórás küzdelem után és egy partvis segítségével. Hiába lett kinyitva az erkélyajtó a buta bőregér csak szálldosott körbe körbe de nem talált ki. Bezzeg bejönni be tudott, a hálószobában RÉSRE nyitott ablakon!!!

Apa arra ébredt hogy a hátát kaparássza!!!!

Mi már rendszeres és rutinos denevértelenítők vagyunk, de általában csak bebújnak a résen aztán leesnek a padlóra és ott vinnyognak.

Ez úgy látszik velünk akart aludni :evil:

Én a röpdösésre riadtam, persze ott feküdtem hanyatt meztelenül, félálomban is olyan gyorsan takaróztam be a fejem búbjáig hogy csak na!!

Ja, és miután végre kirepült a bőrike, még elő kellett csalogatni a fotel alatt reszkető hős kutyánkat :D :D
Vendég

Sillia : Teapa egy HŐŐŐŐŐS !!! Áfonya meg biztosan csak lesben állt, hogy bántani akarna titeket a szörny, akkor támadni tudjon :roll: :roll: :roll: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Én biztos frászt kaptam volna, valószínűleg nem csak a takarót húztam volna a fejemre, hanem elszaladtam volna otthonról.

Kép
ikoka7

Sillia : látom a te gyereked is jól érzi magát, még ez sem vette rá , hogy kibújjon...

Kép
ikoka7

ikóka

Nem és nem akar előbújni... Pedig beszélgetek hozzá, elmesélem milyen szép és jó idekinnt..
Lehet, nem hisz nekem, mert a valóságban se szépnek se jónak nem érzem most a világot :(
Vendég

Hajrá Dodi!

KépKépKép
agmano

Kép
Kép
Vendég

Heni

Nagy-nagy gratula Zalánhoz.

Kép
Kép
orsi777

Dodi

Ebből ma még lesz valami. :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek párom mondta tegnap, hogy Ő is fog titeket értesíteni, ha szülök+felrak képeket :lol: . Hogyan is gondoltam, hogy nem teszi fel. :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.07.03 12:37-kor.

Kép
Kép
orsi777

2009 02 18-i 1. hsz

[quote="o.heni"]S írta:o.heniziasztok Lányok!

Mi is júliusra várjuk a babánkat. Bár elég későn találtam ide, mégis bekéreckednék, mert olyan jó kis csapat van itt!! :D És nem utolsó sorban nagyon jó lenne megosztani a kismamis kételyeimet, örömeimet hasonló "sorstársakkal".

Rólunk dióhéjban: Van egy 18 hónapos kisfiam, aki egy tünemény, de hát melyik gyerek nem az? :wink: Ő etet engem, én etetem őt: ez az igazi szerelem! És a kistesó szintén legény lesz, szóval teljesen odavagyok! :D
Barnabást még a Péterfy-ben szültem, de a pici már a SOTE I-en fog világra jönni, ha minden jól alakul. Viszont semmi tapasztalatom nincs ezzel a kórházzal kapcsolatosan, ha vkinek van infója (remélem csak jó!) azt szívesen venném.

Ébredezünk, mennem kell.

Nagyon helyesek a pocakok, és a babák! :D

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Lányok! Kitartás, már tényleg nincs sok hátra Nektek sem (főleg Neked Sillia! :wink: )

Tavaly ősszel nálunk is vendégeskedett egy denevér a nappaliban, én akkor határoztam el, hogy tavaszig lesz mindenhol szúnyogháló (lett is :D ).

Az új babás képek gyönyörűségesek!!!! Mindenkinek nagy gratula!!!

Heni!
Te aztán szép meglepetést okoztál!! Gratulálok a kis Zalánhoz!!!

Marietta!
Szóval Nektek is be-beriaszt az a szar? Nekem tegnap este elhozta a tesóm az övékét, most egyelőre nem használják, és ki is cseréltük. Azóta nem volt riasztás, de a másiknál sem volt mindig, aztán néha egymás után többször.

A Minimanóban van egy fél-egyórás tanfolyam, ahol megtanítják a szülőket rendesen használni a légzésfigyelőt, és az életmentést is megmutatják (orvos és védőnő tartja).
Mi holnap megyünk, már bejelentkeztem, mert azt gondoltam, hogy hátha rosszul állítunk be valamit.

És akkor röviden rólunk:
A cicim gyógyul, tegnap már kétszer szopizott, ma meg megpróbálom minden etetésnél a szopit, aztán meglátjuk, hogy én hogy bírom, meg ő mennyit tud enni.
Eddig mértem, tegnap 70grammal mutatott többet a mérleg a szopi után, ma reggel meg 90-nel :shock: :shock: .
11-kor volt 3 órája, hogy evett, de semmi jelét nem mutatja annak, hogy újra kéne enni, úgy alszik, mint a bunda!

Az éjszakáink teljesen jók, este 11 körül van az utolsó evés, és rendre alszik 4 - 4 és fél órát, eszik, majd újra alszik legalább ennyit. Reggelente leginkább én ébresztgetem.

A pocija néha fájdogál, de az Infacol segít neki (meg nekünk is
:lol: ).

Nekem étvágyam nulla, de eszem, mert muszáj, de nem kívánok semmit (csak vizet).

16 kiló hízásból 9 és fél ment le egy hét alatt.

Tabati!
Hogy vagy? Könnyebb egy picit?

Boo!
Ne félj a szoptatásról, szerintem mindenki megszenved az első babánál, inkább arra figyelj, hogy ne egész nap próbálkozzatok, Garmastan kenőcsöt vigyél be magaddal (le kell mosni szopi előtt!), és ha már kezd beindulni a tejed, akkor szopi-próba után fejd le az összeset úgy, hogy előbb jól (fájdalmasan) megmasszírozod a cicid minden irányból (érezni fogod a csomókat), és aztán kifejed.
Nekem Anyu nagyon sokat segített a fejéssel, mert ugye magunknak nyilván nem okozunk akkora fájdalmat, mint ami ez esetben szükséges lehet. Ő meg nagyon ügyesen csinálta.

Kép
katy76

Dodi!
"Ricsicilin" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilisgabi!
Este én nem bábakoktéloztam, inkább apáztam, de nekem sem jött be. Na de majd ma!:D:D:D Szólj, ha mentek kórházba!! Hisz együtt szülünk! :wink: :wink: :wink: 8)

Dodi!
Fél 5kor kórházi cumót pakolni, nem semmi. És ezt mind úgy, hogy Ricsi édesded szuszókált, vagy pánikszerüen segített? :roll: :lol: :lol:

Kispiskóta!
Köszi, az Attila név nekem már kislány korom óta nagyon tetszik. És csudi jó volt, amikor kiderült, hogy életem szerelme is Attila, sőt most a kisfiúnk is Ati lesz.
Én is a hidegfrontnál "készülődök a kórházba", olyankor nekem is sokkal több a jóslóm.

O.Heni!
Ez ám a meglepetés!! :D :D :D
GRATULÁLOK Zalán babához!!! Sok boldogságot kívánok!
Várjuk a képeket, és a beszámolót is!!

Sillia!
Jesszus a nappaliban????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Most olvasom, ráadásul tiedapa hátán??????? Na én ott szültem volna helyben!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Katy!
Nekem is anyu fog segíteni szopi, meg fejés terén! :wink: :wink:

Tegnap óta bucira vizesedtek a lábaim, még rosszabb mint a tegnap előtti állapot. És este óta folyamatosan keményedik a pocim is, de most nem társul hozzá menzis fájás. :( :( :(

Kép
szisz89

Sziasztok!
Tegnap este elszállt az éterben, amit írtam, és már nem volt türelmem újra kezdeni.
Lényegét tekintve: szupi babás képeket kaptunk, mindenkinek köszi, és nagyon tündéri az összes babucika!!!!!!

o.heni! NAGY-NAGY GRATULÁCIÓ ZALÁN MEGÉRKEZÉSÉHEZ! JÓ EGÉSZSÉGET, SOK BOLDOGSÁGOT!

Szonibaba: igen, a gyömbéres lötyit ittam, tegnap semmi hatása nem volt.
Biztos, ami sicher, azért még ma is bedobtam egy adagot.
Meg Nócival sétálva mentünk az oviig. Az olyan cirka 1,5 km, és egy helyes kis dombot is meg kell mászni.
Igaz, piszokul elfáradt a lábam , és nagggggyon nehéznek éreztem a hasam, mire hazaértem, semmi különöset nem érzek.

Sillia: áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
sikít-sikít-sikít-sikít-sikít-sikít-sikít-sikít
amúgy kifejezetten szeretem az állatokat, de az efélékkel nem igazán vagyok kibékülve.
Áfonyát teljesen megértem. De biztos vagyok benne, ha tudna röpülni, elkapta volna!!!! :D :D :D
Babatablón minden alkalommal elcsodálkozom, hogy milyen ügyi vagy!

Kép
Kép]
hendegabi

Szisz!

Apát direkt nem akartam felkelteni, gondoltam, ha csak "demo", akkor minek álmatlankodjon ő is. (hú vazzeg de jó fej vagyok 8) :lol: )
Ennek ellenére megérezte, hogy vmi nem oké, és ő is felébredt, pedig alapból iszonyat nehéz felkelteni, ráadásul nem is hangoskodtam. Csak vlsz. már ő is "készenlétben" van :wink: !
(hú vazzeg de jó fej 8) :lol: :lol: :lol: )

Orsi!

A próféta beszéljen belőled :wink: !
Mondom az érveimet:
1....mert babázni akaroook :twisted: !
2. a cukrom miatt
3. a dokim vasárnaptól szabin lesz :?
4. a legjobb barátnőm holnap Spanyolországba költözik és 3 hónapig haza sem tud jönni :(
5. ma van a sógorom szülinapja :D
6. holnap van a függetlenség napja (bár ez elég gyengus :oops: )
.
.
.
Amúgy továbbra is sokat keményedek, de most nem mérek, sztem tök rendszertelen :? . Meg Botond is elég virgonc, és elvileg ilyenkor belassulnak, nem?
Viszont hiába aludtam végülis 7 órát, hulla fáradt vagyok, szóval megpróbálok aludni egy kicsit. Aztán felőlem mehetünk is szülni :wink: ! Bár a 4-e valahogy szebb dátum, nem? :roll: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sillia, hát valami csuda ronda háziállatot szedtetek össze. :-)

Heni, Gratula Zalán érkezéséhez, Sok-sok tejcsit kívánok!!!

Lányok, akik még összebújást terveztek apával, nem féltek, hogy egy picit nyitottabb a méhszájatok? Vagy az csak akkor érdekes ha a belső is nyílni kezdett?
Azért kérdem, mert én is szívesen tenném, de tök félek az utóbbi napok keményedései hatására, hogy nem zárt a cuccos odalent. Vagy ne parázzak?

kispiskóta

Dodi!
"Ők elhiszik Aradszkynak, hogy Nem csak a húszéveseké a világ" :lol: :lol: :lol:
Hát asszem időszerű volt a pakolás. Főleg ennyi érv mellett.

Kispiskóta!
Köszi, ahogy nézem a vonalzódat, nemsoká' nálatok is Marci szülinap.

O.Heni!
Hatalmas gratula neked, de ilyen titokosan megszülni, ejnyeejnye!

Agmano!
Nálunk is első kettő besárgult és rá kellett húznunk, de most Bodzinak nem kellett szoliznia. Sárgának sárga volt, de még vért sem vettek tőle emiatt, mert nem volt aluszékony és szép mennyiséget szopizott. Úgyhogy ne parázz rá, van remény!

Lidike!
Köszi a képeket Norkáékról.
Hogy milyen édesek így együtt. És basszus Norka még így is milyen csini, mit neki 20 óra vajúdás.

Sillia!
:shock:
Én tutira frászt kaptam volna. Hogy a bánatba surrant be a résen?

Ikoka!
Vagy pont emiatt nem bújik ki Sillia babója. Ő is irtózik a bőregerektől :lol:

Katy!
Ügyik vagytok a szopival. A 70-90g tök jó, Bodzi is kb. ilyeneket eszik.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

Beszéltem az anesztes dokinővel, hogy ő mit gondol az EDA-val kapcsolatban, mert azt olvastam, hogy ha nagy a baba érdemes azzal szülni, mert lelassítja a kitolási szakaszt, és ugye elernyeszti az izmokat, így nem tudunk akkora kárt tenni egymásban a bébivel. Erre közölte, hogy nálam nem is kérdés az EDA, mert protokollszerűen alkalmazni KELL olyankor, mikor a kismamát "kímélni" kell (engem a cukorbetegség miatt, hogy ne csússzon el a cukrom, mert az galibát okozhat mindkettőnknél.)
Erre csak rátesznek a méretek, szóval ha engedik spontán, akkor én EDA-s leszek. Én cseppet sem bánom: amúgy sem zárkóztam el előle, ha meg kell, hát kell.

Anyucik!
Szült valaki EDA-val? Voltak mellékhatások (fejfájás, hátfájás...)?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Bocsi a bepofátlankodásért.

Gratulálok mindenkinek aki már babázik és kitartást annak aki még nem!Még egy baba sem maradt benn! :D

Azért írok nekem a kis fiam az utolsó percekig igen intenzív volt
amit kinn folytatott. :D

Örömteli babázós napokat!és
További szép babavárást kívánok!

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Boo!

Apa "haja" :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Horcsog!

Huh, ezt most magamra (vagyis a fiamra) vettem :roll: :D !
"Tornádó Karcsi" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy én eleve sejtem, hogy enyémfiam sem lesz egy "tejbetök", mert az átlagnál mindig többet mozgott/mozog.
Sebaj, én örülök, ha életrevaló lesz. Max. kirakom a kis Mauglit rombolni a kutyák közé, ha nem bírok vele :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

sillia : Tv2-n most van vmi idióta film, amiben kiszaladtak éjszaka a kecóból, mert bement a hálóba egy denevér :D :D :D :D :D :D

Kép
ikoka7

Dodi én igen. A 12 órás vajúdás alatt is (igaz abba egy kis gikszer csúszott) és a csaszi alatt is EDA-t kaptam és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Meg sem éreztem,a mikor bekötötték, és semmi mellékhatása nem volt.

kispiskóta

Csajok !!! Használt már valaki szőrtelenítő krémet ??? Én tavaly vettem egyet ( vmi Opilca vagy mi ) , nem is használtam, de most elhasználnám, de a dobozát+használati utasítást kidobtam. Meddig kell a "kezelt" felületen hagyni, mielött lehúzom azzal a műanyag izével ?????????? Segítség !

Kép
ikoka7

Én is akarok EDA-t kérni mindenképp !!!!!

Kép
ikoka7

Katy

Tök jó olvasni, hogy milyen jól mennek a dolgok nálatok. Furi is...micsoda rutin, én meg még azt sem tudom elképzelni, hogy milyen az érzés, hogy gyerekem van.

szonibaba,
sillia babája meggondolta magát. "Ha ilyen bőregerek közé kell jönnöm….akkor inkább halasztom a kibújást. És erre mondja anyu, hogy „milyen jó lesz idekint, kisfiam”

bertina

Hoztam a szülés-sztorinkat, bocsi, hosszú lett, lapozzatok, ha nincs türelmetek hozzá:

Vasárnap este már a két manóm aludt, mi apával tvztünk, dinnyéztünk. Bodza meg iszonyat sokat mocorgott. 11körül elvonultam, hogy aludni térek. Lefeküdtem és szinte rögtön éreztem a keményedést és pici görcsöt. Nem volt vészesebb mint máskor, nem is gondoltam, hogy lesz folytatása. Éjfél körül (ekkor már apa is mellettem, de ő legalább aludt) gondoltam csobbanok egyet, történjen vmi, mert v. aludnék v. szüljünk. A melegvíztől el nem múltak a fájások, de nem is erősödtek. Méricskéltem, de össze-vissza jöttek, hol 5 perc alatt 2-3 fájás, hol 10 percig semmi. Hajnal 1-kor úgy döntöttem, hogy lefekszem és megpróbálok belealudni, mert ezek nagyon gyengus fájások, tuti nem szülünk. Szonjám felébredt, apa odament hozzá, lázas volt. Mire én kérdem, mennyi az idő? Erre apa: "A lázat nem órával mérik". Mondom: azt nem, de mást igen. Mire Ő: "Na ne máár, mi van?" Teljesen kész lett egy pillanat alatt, neki is megfájdult a hasa. Ekkor fél 2 volt, fájások még mindig köszönték megvoltak és el is kezdtek sűrűsödni, erősödni, de még mindig nem annyira, hogy azt mondtam volna, hogy induljunk. De mivel strepto pozitív, hívtam a szülésznőmet, akivel abban maradtunk, hogy bemegyünk, megvizsgálnak és ha tényleg szülünk, jön. Hajnal 3 körül értünk be, ügyeletes megvizsgált (ekkor 2-3 percesek voltak a fájások, de lazán elviselhetőek). Méhszáj 2 ujjnyi. Kicsit csalódott voltam, mert ekkora már 4 órája fájogattam, többre számítottam az előző szülések idejéből kiindulva. Szülőszobán megkaptam az első adag antibigyómat és vártunk. Nagyon béna és rendszertelen fájásaim voltak. Szülésznőm megcsinálta a beöntést, attól reméltük, hogy jobb lesz, de nem történt semmi, azon kívül, hogy kijött aminek ki kellett (nem részletezem, de örülök, hogy nem tiltakoztam a beöntés ellen). Időközben reggel lett, enyémapa szegény alig bírt magával az álmosságtól ide őlt oda dőlt (nem csodálom, mert így eseménytelenül tényleg uncsi volt). Dokim megérkezett, megvizsgált, 3 ujjnyi ismét kész voltam. Fél 9-kor burokrepesztés, na ettől majd beindulnak az események. Tényleg vmennyire felerősödtek és kezdtek hosszabbak lenni, de nem voltak az igaziak, ezt én is éreztem. Na ekkor kezdtem el parázni, hogy nehogy császár legyen belőle. Végül 11 körül bekötötték az oxitocint (amitől kissé elkenődtem, én a nagy természetes szülés szószólója oxitocint kap?), ami kb. 10 perc után megtette hatását (jó anyag volt), 30 perc után pedig már (mit szépítsek?) fetrengtem a fájdalomtól és iszonyat gyorsan elkezdtem érezni, hogy Bodzi bukója jó helyen van. Szülésznőm megvizsgált, mire mondta, hogy hívja a dokit, szülünk. Iszonyat boldog voltam, el sem hittem, hogy 13 óra után végre magamhoz ölelhetem a babámat. A kitolási szak sztem kb. 5 perc lehetett. Dokim nagyon kedves és nyugodt volt végig, simogatott, bíztatott és ez tök sok erőt adott. Apa tartotta a fejemet, szorítottam a kezét, egyik lábam a szülésznő oldalában, a másik a dokiméban. Amikor már látszott a fejecske, mondták, hogy megfoghatom, megfogtam (édes kis maszatos búbocska). Aztán megint nyomhattam, de egy ponton szóltak, hogy most viszont már ne nyomjak, hagyjuk kicsúszni a babát. Nem nyomtam ugyan, de mégis éreztem, ahogy nyomul kifelé a kis drágám, annyira szuper érzés volt, mert az előző kettővel ezt vhogy nem éreztem. (És érdekes, de nem is feszített annyira, mint a többieknél.) Aztán mondták, hogy picit nyomjak megint, hogy a vállacskái is ki tudjanak bújni, nyomtam és egyszercsak éreztem, hogy kicsusszan Bodzi egész testecskéje. Persze rögtön feljebb ültem, húztam fel a rucit, hogy kéremkérem. Apának adtam az instrukciókat, hogy takarót ide a babának és fényképezőt elő. Nem sírt sokat, csak amíg kicsit megmaszírozta a szülésznő (mert nem sírt fel, de végülis én is aludtam, amikor megszülettem). Aztán rám tették, ismét elhallgatott. Olyan aprócska volt és maszatos, de máris imádtam. Aztán elvitték megmérni, felöltöztették, apát ismét nyomattam, hogy menjen vele. Újra megkaptuk és már tettem is a cicire.
Hát ennyi. Bár összességében 13 óra volt, de az igazán kemény része csak 1 óra, az meg már most feledésbe merült. Szóval mondhatom, hogy ilyen szülést bkinek jószívvel kívánok.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba hüpp-hüpp,nagyon ügyik voltatok :cry: :lol:

Kép

Kép
lidike

Szonibaba, szép szülésed volt nagyon és ügyik voltatok!!!

Klarka akkor itt is a tegnapi kérdésedre a válasz: rendszertelen keményedésből is lehet szülés! :lol:

kispiskóta

Szoni: én elpityeredtem magam.....
nagyon ügyik voltatok!

Kép
Kép]
hendegabi

Szonibaba

De jó volt olvasni a szülés-sztoridat. :)

Kép
Kép
orsi777

A nap poénja: az előbb hívott 78 éves nagyanyám:
lányom, egyben vagy még?
mert az éjjel veled álmodtam, hgoy megszültél, és 4 kiló 60 dekás kislányod lett.

Mondtam neki, hogy mama ez még viccnek is is nagyon rossz, amikor a 3 kiló 5 dekás Nócit alig bírtam megszülni!
Viszont annyiból igaza lehetne, hogy megyünk szülni.
De az 1-2 keményedésen és néha belehasító szeméremtáji fájdalmon kívül még semmi.....

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!!

Boo!! Tök jó,hogy tiedapa hazajön,mostmár biztos "együtt" szültök!! A vén k....ról meg egyezik a véleményünk,hitetetlen,alapban bottal járnak,de amikor a busz után kell szaladni,azonnal nincs szükségük rá! Nem bírom az effajta öregeket!!
Dodi!! Nehogy már megszülj itt előttem!! Én reggel voltam NST-n,nekem azt mondta a szülésznőm,hogy semmi rosszat nem tud mondani,Lili nagyon jól érzi magát,szerinte a jövő hetet még simán kihúzza. Egyébként iszonyat,hogy napok óta mennyira aktív. NST alatt is csak úgy hullámzott a hasam. Legközelebb kedden megyek,akkor már meg is vizsgálja a méhszájamat.
Tök jó volt,amikor vártunk a váróban,akkor toltak ki a szülőszobából egy anyukát és mögötte jött a szülésznő a pici babával,annyira cuki volt. Először nem is esett le,hogy az ott egy kisbaba,mert egy nagy piros takaróban volt,azt hittem,csak valami pulcsi,de amikor megláttam... Nagyon kemény volt,apának bekönnyesedett a szeme,pedig még csak nem is a miénk.. Mit fog csinálni,ha Lili jön?! Imádom!!!
Heni! Gratulálok Zalánhoz!!
Norka! Te még szülés után is tök jól nézel ki! Szüléstörténetet kérünk!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Timivel mi lehet? Már tuti babázik...

Csajok Ti nagyon türelmetlenek vagytok már :roll: :roll: :roll:

De már csak egy hét és olvasom a szülés sztorijaitokat.
:lol: :lol: :lol:

Dodi

1. pont: végre betöltöttétek a 37. hetet, így már nyugodtan jöhet Botika.

Nekem is nagyon aktív Odett, már vagy 3 napja délutánonként egyfolytában fészkelődik, befeszít :shock:, csuklik

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :lol:

o.heni: gratulálok Zalánhoz! Ezt így eltitkolni..... Várjuk a sztorit meg a képeket! :lol: :lol:

szonibaba: jó volt olvasni a szülésed :D :D Köszi, hogy megosztottad velünk :D Ha lehet, akkor én is valami ilyesmit kérnék- de ha rövidebb valamivel, az sem gond :lol:

boo: tiedapa nemsokára itthon lesz, és az összes öregnyanyát elagyalja :lol: :lol: :lol: Hogy azért néha nekik sem jól alakul a tolakodás, íme egy példa: decemberben a tropicariumban voltunk. Van egy rész, ahol az aligátor lakik, meg van vmi vízesés is, vannak ott madarak, akik szabadon röpködnek. Ott egy olyan egyszemélyes- féle hídról kell lejönni, és úgy lehet továbbmenni a következő terembe. A párom már lement a hídról, én követtem volna, de egy öreg nyanya elémvágott, ha nem figyelek, simán az aligátor mellett kötök ki. De ahogy lement a hídról, enyémapa mögé állt, hát nem lesz@rta egy madár? :lol: :lol: :lol: Nagyon örültem, hogy ilyen ügyesen beelőzött, mert megmentett egy madárkakitól. Két teremmel odébb is még azt törölgette :lol: :lol:
Megtanulta /?/, hogy nem kifizetődő mindig a tolakodás :lol: :lol:

tabati: sajnos, én tanácsot nem tudok neked adni, csak remélhetem, hogy jól alakultak a dolgok. Jobban vagy már?

sillia : a helyedben én elfutottam volna jó messzire.... :roll: Áfonya meg azért bújt, mert tudja, hogy vannak gyümölcsevő denevérek is :lol: :lol: Nem hülye, hogy tálcán kínálja magát :lol: :lol:

Ma voltunk NST- n, bejött velem a szülésznő is :D Aranyos volt, mert persze Katám egész úton meg a váróban ficergett, de odabent eszébe jutott, hogy álmos. A szülésznő bökögette, ettem egy kis csokit, így azért sikerült néha- néha felébreszteni. A dokim 10- est adott neki :D Legközelebb kedden kell mennem, de előtte uh, mert a doki szerint is nagy a pocakom, meg kellene nézni, mekkkora ez a lyány :D Én örülök neki, ha nagy, de persze akkor valószínűleg császár lesz. Szeretném, ha meglenne természetes úton, de nem feltétlenül ragaszkodom hozzá. Úgy legyen, ahogy a legjobb a babának és nekem :D

Kép
agi125r

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?