A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

hellyel-közzel visszaolvastam...

A fotók nagyon jók!
Kata: Ágicád pózolása haláli! :D

RSZG: tizennyolcat betöltötted már? 8)

Kuklika: szépek a gyerkőceid.

na, többire nem emlékszem

Erpé:
mint iparművész, mivel szerettél volna foglalkozni?

nemlajos:
6. ponthoz: időnként a pasikkal is történik csoda. Azelőtt én férjem is bazmegelt rendesen, meg szidta az etnikumot. Luca egyéves korára talpig úriember lett belőle, még egy hülye sem hagyja el a száját. Ja, és már mindenki egyenlő vallásra stb hovatart. szempontjából. 8) Már bagózni is csak sutyiban szokott, nehogy rossz példát mutasson. A legszebb, hogy mindezt magától! Szóval van remény.

Látta vki rajtam kívül a "Dolgok állása" c. krimit? Izgi, semmi vér, semmi autósüldözés, Russel Crow mint oknyomozó riporter.

marq
Kép
Kép
marqueza

Az önismereti játék ötletes, klasszul megfogalmaztátok a dolgokat.

Tőlem 7 dolog, amit valszeg még nem tudtok rólam:

1. Szerintem a topic vénje vagyok, idén töltöm a 35öt.

2. Egy nagy banknak tervezem a nyomtatványait.

3. Időnként hipohonder vagyok, ez a depi egyik fajtája állítólag, és ilyenkor nagyon gáz az életem.

4. Könnyen teremtek kapcsolatot, sok barátszerű ember van körülöttem, én azonban zárkózott vagyok, nem érzem igényét, hogy magamról beszéljek.

5. Nem vagyok egy jókislány típus, ha vmi nem tetszik, sajnos előbb-utóbb kikívánkozik.

6. Pasiban a W. Allen féle típus jön be: szemüveges, nyüzüge azzal a nagyon tipikus humorral.

7. nyilas+ikrek aszcendens

Lényegtelen:

-hogy állandóan megfogadom, hogy gyakrabban takarítok, mert úgyse, és pedig idegesít a kupi és a kosz

-hogy sokan mit gondolnak rólam, mert én sem az vagyok, akinek látszom

...

Amit szeretek magamban:

-hogy képes voltam kihordani és megszülni két gyereket

- hogy valszeg egész tűrhető a nevelési módszerem, az eddigi eredméy (4 éves Luca) alapján

-hogy a férjem még tíz év után is kikéri a véleményem

-hogy elfogadom mások nézeteit, még ha nem is értek vele egyet

-hogy nem vagyok az a punnyadós típus

-

marq
Kép
Kép
marqueza

erpé
még ha a kert miatt nem jönnék... :? Nem tudom, nálatok hogy megy, vagy másnál, ahol már egynél több a gyerek, de most hogy nincs ovi, segítségem szokás szerint a nullához közelít, elég gáz: Luca pörögne ezerrel, hanna meg aludna napközben is 2-3szor, de nagyon rossz alvó szegénykém, minden nagyobb zaj felrisztja. Lucát annak idején az sem zavarta, ha a szmszéd flexelt, Hanna meg mindenre fennvan, és persze ordít, mert túlfáradt. Luca közben mondaná a magáét, és hát őt se csitíthatom órákon át. :?

Tegnap ez történt:
kivittem őket a közeli strandra. Hannát sikerült vmi csoda folytán bealtatni a babakocsiban. Otthagytam az árnyékban, mindezt kb. 4 m-re a medencétől, ahová Lucával bementem. A kis büdös (Hanna) felébredt, és úgy kirúgta magát hátrafelé a babakocsiból, hogy a feje hátul kifelé lógott. (Luca tépőzárazta ki a hátsó részt, én béna meg nem vettem észre). Mindez kb. 3 perc leforgása alatt. Egszer csak odanéztem, és jesszus, a gyerek feje kilóg a babakocsiból! :twisted: :twisted: Egy pillanaton múlott, hogy nem esett fejre. :oops: :oops: :oops: Így strandoltunk mi, és néha nagyon kivagyok... :roll:

marq
Kép
Kép
marqueza

na, balra el, miután sikerült bepótolnom az elmúlt időt 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq, ezek teccenek (a pontjaid).
Mit jelent a nyomtatványtervezés? Design-t, meg mi hova kerüljön, ilyesmi? W. Allen típusú pasim nekem is volt :) És én is állandóan megfogadom, h gyakrabban takarítok :)

Iparművész: állítólag elég türhetően rajzoltam-festettem (a tanáraim szerint), javasolták a képző- vagy az iparművészetit, nekem ezen belül az ipar tetszett volna jobban... Kerámia, szobrászat, (belső)építészet, művészettörténet. Ezek érdekeltek nagyon. De aztán sokat gondolkodtam, hogy kellene valami, amiből nagyobb valószínűséggel fogok megélni (és azért nem voltam olyan óriási tehetség szerintem), plusz nagyon jól ment a matek és a töri, ezért felvételiztem a közgázra. Ezen mindenki jól meglepődött, ráadásul fel is vettek - szóval így kötöttem ki a mostani pályámon. A rajzolást-festést meg nagyon elengedtem azóta. Mikor meghoztam ezt a döntést, onnantól tkp nem rajzolok-festek. Szóval nem volt ez igazi szerelem v. tehetség, inkább csak ügyes kezű voltam. Néhány éve megtaláltam a rajzcuccaimat és próbáltam egy szénrajzot összehozni, hú, már nagyon nem megy ahhoz képest, hogy miket műveltem kamaszként.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

erpé, nem láttad valamelyik nap a fókuszt (asszem... na, sokat segítettem :D )
Abban volt a "csoda", egy pasi egy hétvége alatt átkattintja az agyat balról a jobb féltekére.
No, én alapból jobb féltekés vagyok (ha jól mondom, lusta vagyok utánanézni, szóval a művészetis rész :wink: ), és ott alapból ráismertem "magamra".
Nekem is mondták (jóval később) a szüleim, hogy ügyesnek tartottak, és mindig azt gondolták, a rajzfilmes világban kötök ki (bakker, AKKOR miért nem ösztönöztek? :shock: ), szerintem meg csak jól tudtam másolni, jó volt az arányérzékem.
Egy kis gyakorlással megint bármit lemásolok (inkább 2D-ről, de élettelen tárgyak is mentek), szóval szerintem Neked is csak újra bele kellene rázódnod.
Az más kérdés, hogy én is úgy gondolom, sose lettem volna pl. ilyen ügyes (erre tegnap találtam rá, és leesett az állam, bátran klikk a baloldali linkekre is, ahol a munkái vannak)
http://pookah.freeblog.hu/categories/a_muvesz_utja/
Az más kérdés, hogy a manga baromira nem az én stílusom.
Meg írtam is (megjelent egy novellám, mondtam már? A neten is megtalálható 8) ), meg akartam énekesnő is lenni (elég sokat felléptem 20 éves korom körül), stb.
Szóval, ha választhatnék, akkor valami ilyesmivel foglalkoznék (a varrás is most ezért izgat), de mindig attól görcsöltem, hogy egyik ágához se vagyok ELÉG tehetséges.
Szerintem ez sokkal rosszabb, mint tehetségtelennek lenni.

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Kukurikú!
Bakker Marq nagyon ijesztő lehetett strandos jelenet. :? Nekünk ez pár hetesen medvemenhelyen sikerült. Kata meg sem nyikkant, de mindenki minket bámult, ő félig lógott ki hátul, beakadt. Ott kicsit túlpakoltuk a kocsi hátulját. :roll: Amúgy nagyon bátor vagy, én gondolni sem merek strandra. Irigyellek. A pasi ízlésetek Erpével akkor egész eredeti, bár Erpé váltott. 35 évesen öreg? Ne viccelj! :wink:
Tényleg nem lesznek repcsis képek Erpé? Jó utat és pihit nektek! Aztán kérünk majd képeket mindenhonnan. :)
Köszi a bókokat mindenkinek! Adryn Katus nyitott típus mint Boti. Annyira még nem vágott a lecsóba, de látom a tegnapi első miniszoknyás kép felkeltette az érdeklődést! :lol:
Moncsi mininőd a strandon kész nőként fekszik. Bár láthatóan unta a banánt. :lol: Szval ő az első fordítva is fordulósunk.
Dinnye: tavaly ilyenkor elmentünk nyaralni, vettünk egy bazi nagy dinnyét mert megkívántam, és az volt az első dolog (meg a twix), amitől rosszul voltam, szval ránk rohadt – nem ajiztuk el, azt hittük csak vmi gáz van a gyomrommal, és később megeszem, mert Zsolti és Boti nem szereti. Akkor még nem tudtuk, hogy ma már vki lelkesen fogja ráncolni rá egy évre a homlokát nekünk…. :P
Csajok sztem próbáljátok ki ha van kedvetek a zacsis jégkocka tartót. Kicsit macerás belenyomni a cuccot, de könnyű tárolni, szépen elhelyezhetőek egymásra, stb…. :wink:
Masut, nekem Boti fél évig semmit nem csinált, rá 3 és fél hóra magától ment. Sosem lehet tudni, abszolút nem vagytok lemaradva semmiről. :wink: Örülök, hogy kezd beállni a napirend. Most nálunk is látszik már, a de. du. alvás ideje, bár egy hete direkt nagyon odafigyelek rá, és többet is alszik. Majd a nyaralás jól elrontja.
Kertesek: szerintetek Balcsin ha a kertbe kirakom az utazót árnyékban aludhat benne Kata napközben? Tudom a levegő tök jó, meg minden, de vannak ebbéli neg. tapasztalatok? Mert ha az idő engedi, ezt tervezem. Botival első nyáron nem voltunk sehol, még pirinyó volt.

Pihiszékben mennyit lehet a gyerek? Még elő sem vettem……
8)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Marq, a strandos jelenetet csak ma reggel olvastam, nem lehetett semmi. :shock: És ha készülsz strandra, akkor dobj ide egy hsz-t, hátha csatlakozik valaki (pl. én :) ), szerintem egyedül két gyerekkel elég bátor vállalkozás.
Ja, nem vagy öreg, én 34 éves leszek most ősszel (mindjárt).

Kukli, a ti medveotthonos esetetek is gondolom, h rádhozta a frászt! Pihiszék: ha a konyhában vagyok, akkor Katababa abban szurkol, hogy nehogy elrontsam a kajcsit, amit épp alkotok. És simán fél órát elmosolyog benne, meg lelkesen bokszol a képbe belelógó méhecskével. Ja, és Katám is átfordul a hátáról a hasára már két hete, vissza még nem tud...

Nemlajos, mik ki nem derülnek itt rólad! A polihisztor :) Akkor te tényleg eléggé jobb agyféltekés vagy. Nekem a többi művészeti ág (zene, írás) elég távoli, érdekes hogy a rajz mellett még a matek volt a nagy szerelmem (bár sokan azt is művészetnek tartják). És mintha magamat olvastam most volna: én sem éreztem elég tehetségesnek magamat ahhoz, hogy ez az élethivatásom legyen (pedig engem támogattak is: áltisis koromtól majdnem a gimi végéig jártam rajzos-festős-kerámiás különórákra - ezek arra voltak jók, hogy találkoztam 'igazi' tehetségekkel :) ) Persze ez lehet simán önbizalomhiány :) Abban meg igazad van, hogyha gyakorolnék, akkor biztos visszajönne egy csomó minden, de ez most kevésbé érdekel. Majd nyugdíjasként elfestegetek a vízparti házamban... A varrás viszont engem is izgat most (ráérek...), nem csinálunk egy varró kört? :)

Eldugulok, apu már hivott, h mikor indulunk.

erpé

Erpé, Nemlajos: Sok sikert a varrókörhöz! :) Én ebből tuti, hogy kimaradok. Kétbalkezes vagyok, abszolut nem értek ilyenekhez.... Nálunk Peti apu tud varrni. Családjába sok a varrónő és ő kiváncsiságból megtanulta. Na jó, nem varr itthon ruhákat, de egy nadrágfelhajtást simán megcsinál... :shock: :shock: :shock:
Egyébként nagyon 'irigylem' a tehetségeteket... nem egy nagy élmény kétbalkézként élni....

Kukli: Szerintem simán kiteheted utazóágyba. Max egy szúnyogháló nem árt a tetejére. Nekem Peti a teraszon babakocsiban alszik, de most annyira meleg van még árnyékban is, hogy 11 és 4 között inkább bent altatom a házban az egy kicsit hüvösebb. Egyébként a napközbeni alvásai általában a levegőn vannak.

Marq: Jó, hogy jelentkeztél. mindig szívesen olvasok rólatok. 2 gyerek mellett bizony nem könnyű. Majd, ha ráérsz, akkor mesélj légyszi, hogy neveled Lucát! Engem érdekel. Biztos tudok belőle hasznosítani.... :roll: Ja és én vagyok a legöregebb... ;)

Katka

katka22

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk. Olvaslak én is titeket, de zajlanak az események úgyhogy sok időm nincs.
Anyukámat hazaengedték a kórházból, ill. saját felelősségére hazament, de minden nap be kell mennie kötözésre, még mindig gipszben a keze. Remélem most már rendbejön.
Szombaton balcsiztunk egyet, és Panna belelépett valamibe és másnap reggelre bedagadt a lába, úgyhogy tegnap irány a baleseti :? lassan az egész család odajár. Most szegénykémnek be van kötözve, dunsztolva (vagy hogy kell mondani :oops: ) a lába és csak a sarkára léphet vagy a legjobb ha fekszik, ami ugye nehezen megy neki.
Mindjárt megyünk vissza a kórházba, megnézik, remélem gyógyulgat, mert jövő héten elvileg megyünk nyaralni, de ha nem gyógyul meg a lába addig akkor nem megyünk :( Pedig már kifizettük az előleget is.
Na meg közben a keresztelőt is szervezzük ami 3 hét múlva lesz.

Nimród azóta nem fordult többször át, viszont igen ügyesen felnyomja magát ill. a seggét. Azt hiszem ő is korán fel fog ülni és állni, félig ülő helyzetből is állandóan fel akar ülni :D

Marq tényleg nehéz két gyerekkel strandra járni, még jó hogy nem történt baj a strandon. Én is bekötöm mindig Nimródot a kocsiba, mert ő meg lefelé tornázza ki magát. Én is amíg Bulcsút öltöztettem pillanatok alatt lemászott, majdnem kipottyant, a többi anyuka szólt.

Na bocsi most többre nincs időm meg az agyam is szita :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: Legalább anyukád otthon van! Így azért biztos könnyebb egy kicsit neki. Most már csak meggyógyul.
Szegény Panni! Ilyen pechesnek lenni. Ágica is belelépett valamibe a Dunaparton (a talin), de nálunk nem lett belőle gond. Szerintem biztos gyorsan gyógyul Panna és mehettek nyaralni.

Marq: Az alvásról jutott még eszembe, ha Peti bent alszik, akkor én szoktam kapcsolni rádiót, hogy legyen egy alapzaj és a lányok zaja az mellett nem olyan feltünő és így nem keltik fel Petit.

Nem is meséltem, hogy a Velencei-tónál éppen uzsonázztunk, amikor megjelent 15 katona teljes fegyvezetben :shock: és nekiálltak bemutatót tartani tőlünk 50 méterre. Rendesen lőttek a puskákkal (persze nem éleslőszerrel), de volt hangzavar. meg eljátszottak lefegyverzést meg ilyeneket. Szóval tömény erőszak. Én ennek nagyon ellene vagyok. A lányok meg is ijedtek. Ágica már mászott az ölembe. Kissebb gyerekek sírtak.... Erre nézem Petit. Békesen feküdt a babakocsiba. A fegyverropogásra érdeklődően figyelt, de tovább nem rémiszgette magát vele... Rájöttem, hogy nálunk otthon alapból akkora a csatazaj, hogy Peti fel sem veszi, ha 15 puskából lőnek egyszerre mellette... :lol: :shock: .

Katka

katka22

vica, reméljük a legjobbakat!+++++++

erpé, nálam a varrás zárt cselekvés (mondhatni, zárt osztály...) elég nehezen bírom a vele járó stresszt :wink:

marq, tegnap én is akartam írni, hogy basszus... Én még megúsztam az ágyról való leesést is (ki hogy áll vele :?: :twisted: ), de para, hogy mikor jön a leejtem/leesik/kicsúszik/eldől... stb :?

kukli: nálunk sokat van Döme pihiszékben. De mondom, a szék hajlatában kispárna van, így nem terheli a gerincét.

Ma jön anyukám, aztán Vele hazautazom szerdán vonattal.
Izgis lesz :D
Felfér egy babakocsi a vonatra (főleg a folyosóra) :?: :?: :?: :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: A városi babakocsik (kiskerék) az elfér, de mellette már nehezen férnek el.
Én egyszer vonatoztam, amikor Zsófi 2 éves volt, Ágica meg olyan 4-5 hónapos Győrbe Pestről. A kalauzok végtelenül segítőkészek voltak. Mindkét gyereknél segítettek fel/le szállni és Ágicát 10 perc alatt elringatta a vonat és végig aludt. Bezzeg a Zsófi! Hát őt nem volt könnyű lekötni, de összességében pozitív élmény volt.

Szerintem leejtéstől/leeséstől mindenki parázik. Veszélyes dolog, érdemes odafigyelni. Én Ágicánál csináltam azt, amikor már forgott, hogy a nappaliba a földre telepítettem a pelusozót, mert a Zsófi szeretett életveszélybe kerülni, amíg a hugát pelusoztam és ugye akkor ugrani kell és a földön legalább otthagyhattam Ágicát, nem kellett rettegnem, hogy lefordul illetve magammal sem kellett hurcolni kakis fenékkel... :roll:

Katka

katka22

Hát köszi :D
Mindenesetre a legjobb az volna, ha olyan kocsiba ülnénk, ami egybe van nyitva, és két-két ülés van egymással szemben.
Én azt szeretem.
Viszont szoptatni meg ott lesz zavaróbb (bár a fülkében még inkább, ha lesz bent másvalaki is...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hú Nemlajos hajrá! Biztos minden rendben lesz. Nagy kaland, az tuti.
Képzeljétek lementünk a MŰEgyetem parkjába (ide szoktunk járni) sétálni, és míg buit fújtunk, lerakta Boti a motorját a bicikli tárolóba, olyan nagyfiúsan. Kb. 10 percre hagytuk ott. Mivel nincs tanítás, senki nem sétált, tök kihalt az egész, gondoltam nem viszi el senki, mégiscsak látszik, hogy az direkt van odarakva, nem ott felejtettük. Megyünk vissza, és bakker ellopták! Teljesen kiakadtam. Hogy lehet egy kisgyereket meglopni? Csak remélem, hogy aki tette, legalább látta, mennyire keresi Boti, és kicsit is carul érezte magát. Persze nekem nem kellett volna hagynom, de egy gyerek sem volt a környéken, azt meg nem gondolnám, hogy egy felnőtt véletlen ráül, mert azt hiszi, hogy az övé.
Vica jobbulást Pannának. Ebben a melegben szegény tényleg jól befülledhet. :? Akkor Nimród is kis sajtkukac, ha mászik ki a kocsiból. :) Hogy kötöd be? Hason? Én ezért nem merem hasra rakni benne. :roll:
Katka, Peti rögtön megkapta az első igazi kiképzést! :lol: A sz.hálóra gondoltam én is. Az utazóágynak van egy leárnyékolója, és annak a folytatása egy szúnyogháló, pont ezért. Akkor nyugodtan kiteszem ha nem 30 fok van. :) (meg van babakocsis hálóm is. Sosem használtam még.
Másik kérdésem, 4 hós nunist lehet belerakni kiscsónakba pelu nélkül, vagy vegyek úszópelut? Ugye nem ázik többet 5 percnél. :roll: Persze fontosabb, hogy egyszer legyenek terhes topic társai. :roll: :lol:
Új kérdés: Ti kentek már 50-es naptejet a manókra? Én óvom a naptól, de néha csak rásüt ha csak egy pillanatra is.
Jönnek a nyaralós kérdéseim. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.07.06 11:21-kor.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Szombaton mi is hazaértünk, nagyon jó volt, de rájöttem, hogy számomra nem volt nagy pihi, mivel ugyanúgy kellett a családról gondoskodni mint itthon, de legalább sokat voltunk együtt.

Nagyon sajnálom, hogy lemaradtam Adrynról, de remélem, hogy még sikerült esetleg még egy talit összhozni.

Lili kb egy hete szopja az ujját. én nem aggódom most még ezen. Levi annó kb 1 hónapig cumizott, aztán az elmaradt, aztán 1 hónapig szopta az ujját, de azt is abbahagyta :)
Most meglepve nézi a képeket, amin cumival látszik :)
A nyaralás alatt talán csütörtökön Lili hasra fordult, a hártafordulás már nagyon régen megy.

Levi belső órája a nyaralás idejére átállítódott kicsit és fél 6 és 6 körül minden reggel kelt (itthon fél 8ig alszik általában).
Lili viszont majdnem minden éjjelt átaludt és volt olyan hogy csak azt hallottam, hogy cuppog :) Annyira édes nem sír, csak szopizza az ujját és cuppog nagyokat.

A mozizást nagyon támogatom én is, legalább arról nem maradtam le.
Ja és várom én is az ötleteket, hogy mivel foglalhatom le Levit, mert már csak a héten van bölcsi :)

Teszek fel pár képet, remélem nem bánja senki :)

Kép Lili ujjszopi és fültépés közben

Kép Levi lángost eszik :)

Kép Lili a kengurúban (nagyon élvezte, de itt épp a szemébe sütött a nap)

Kép Levi a DSben :)

Kép Strandolás

Kép Csúzdáznak a fiúk (nincs annyi pénz a földön, amennyit Levi el tudott volna csúzdázni)

Kép Már itthon a gyerekszobában

Kép

Kép
gabka77

Hú de cukik vagytok Gabka!!! :P Palacsintás képet azért nem kellett volna felrakni (sátroban kiszúrtam). Ezt Boti egyik turórudija fogja bánni. :roll: Nagyon szépen tartja magát Lili is, és micsoda mosolya van!!!!!! Levi pedálos autóval volt? Sajnálom a korai keléseit. Az esti fekvés könnyen ment? Én attól tartok kicsit Botinál. :roll:
Mi sokat gyurmázunk, rajzolunk, vonatozunk ha bent vagyunk. Egyértelműen a gyurma a favorit. Persze titeket lehet már más érdekel.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Köszönjük és bocsánat a palacsinta miatt :)
Mindannyian szeretjük ezért inkább lesütöttem 30-40 palacsinátát, mivel a strandon 120 ft volt darabja :)
Nem pedálos sajnos az autó, hanem elektromos, de apa most filózik azon hogy "Flinstone"-osra alakítja, mert csak egy meghajtott kereke van és így alig megy. Úgy rá tudna segíteni lábbal, ha elakad :)
Nem volt gond a korai kelésekkel végülis, jó hosszúak voltak a napok :)
Az elalvás csak első nap volt kicsit problémás. Lili sem igazán akart elaludni, de Levi meg vinnyogott, hogy haza akar menni. AZtán, amikor felfogta, hogy nem megyünk haza, de mind ott maradunk, akkor szépen elaludt és végig aludta az éjszakákat (amit itthon nem nagyon tesz) :)

Ezek bejönnek Levinek is, csak ezektől nem fárad el :)

Kép

Kép
gabka77

Jah gyereket lefárasztani? Ahhoz én sem értek. Bár ma kergette jó ideig a buborékokat a parkban amiket fújtam (mint egy kis tacskó :lol: ), és hazafelé kérte vegyem fel. Ilyenre még nem nagyon volt példa. Legalább nem Katát akarja kitúrni a kocsiból. :roll:
kuklika
Budapest VIII. kerület

egyszerre alszanak a gyerekeim!!! :P :P :P

Kuklika
50-es naptej nyugodtan mehet, és sztem pelus nélkül is berakhatod Katát a csónakba. Sajnos a lopáson annyira nem akadtam ki, a környéken is történt már hasonló. :?

gabka
nagyon szépek vagytok, és Lili hogy emeli a fejét! Hanna a sereghajtó e téren, az biztos. Mondjuk ebben Luca se nagyon jeleskedett.

erpé
Park Uszoda strandjára szoktunk menni (18. ker), ez nekünk tíz perc kocsival. Kicsi és árnyékos. Majd ha hazajöttél, találkozhatunk ott, ha neked nincs túl messze.

Katka
nevelés: elég nehéz ezt így elmondani, próbálom. :wink: Következetesnek érzem magam, pl. ha reggel a boltban kér egy édességet, akkor mondom neki, h. du már nem lesz jégkrém a játszón, döntse el ő, hogy melyiket válassza. Persze ő az akkor és mostot. Délután már csak halványan próbálkozik a jégkrémért, tudja, h nem fog kapni. vagy ha elvetődünk egy bevásárlókpba, mindig kéri, hogy vegyünk csokit meg kisautóba had üljön be. Itt is neki kell döntenie, vagy ez, vagy az, a kettő együtt nem. És itt szoktam elmagyarázni, hogy ha mindent megvennénk, akkor nem telne...Így nálunk nincs nyafi meg hiszti, hogy vegyünk ezt-azt.
Vagy: oviban most nagyon megy a csúfolódás. Van egy kínai kislány, sokan "barna arcúnak" hívják, és ezért nem játszanak vele. Mondtam neki, hogy képzelje el, milyen szomorú lehet az édesanyja, mikor a kislány sírva megy haza, hogy őt bántják. És én is milyen szomorú lennék, ha az óvónénitől azt hallanám, hogy te is csúfolod. De tudom, te nem teszel ilyet. És másnap azzal jön, hogy ő játszott a kínai kislánnyal, és a többieknek megmondta, hogy az a legbutább, aki csúfolja. :wink:
Vagy mesélte, hogy szülinapoztak az oviban, és ő csak egyszer vett a sütiből, pedig kétszer is lehetett. És azért, mert eszébe jutott, hogy én mondtam neki, nem kell olyan sok édességet enni. Sztem ez az ő korában eredmény.
Ez a néhány kiragadott példa így leírva hülyén hangzik, de alapban nagyon sokat magyarázok neki, meg mindig más aspektusokból is. Lehet, hogy alkatileg is ilyen, de azért úgy gondolom, hogy én is hozzájárulok ahhoz, hogy a helyén van az esze, magabiztos, kegyensúlyozott gyerek. Legalábbis remélem.
Nem hiszem, hogy ezekkel neked újat mondtam volna.
:roll:

marq
Kép
Kép
marqueza

kukli, mi használunk 50-es naptejet, csak sajna nem fizikai szűrőset vettem :evil:
lopás :?

gabka, Te is felingereltél a képekkel :twisted:
Szerintem mi lustaságból idén se megyünk sehová.
Csak helyet kéne találni, hogy hová (kutyával, gyerekkel), és mennénk, mert van üdülési csekkünk...

Lefotóztam Nektek az első adag tisztított meggymagomat (egyelőre csak ennyi, amit én fogyasztottam, meg egy lánytól kaptam egy maréknyit)
Meg hoztam újabb videót a fordulásról:
http://www.youtube.com/watch?v=iMI-RisavMA
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szia Gabka! :P
Jó, hogy vagy megint, már hiányoztál! :) És naná, hogy nem zavarsz a képekkel! Sőt! Nyaralás után ez a minimum! ;)
Két gyerekkel a nyaralás akkor lesz majd kicsit pihentető, ha a kisebbik is 3 éves lesz.... Addig nem nagyon....

Kukli: Mocit sajnálom. Elkeserítő a világ. :(
És ilyenkor örülök, hogy vidéken lakunk, ahol a teljes gyerek gépjárműparkunk kint van a ház előtt. Van, hogy szomszéd törpék elvisznek belőle ezt-azt, de előbb-utóbb minden visszakerül hozzánk.

Marq: Értem, hogy mit csinálasz és becsülöm a türelmedet és a következetességedet. tudom, hogy ez nem mindig egyszerű... :roll:

Katka

katka22

nemlajos: mi 2 gyerekkel és kutyával voltunk és a mi kutyánk nem kistestü :)
szerintem lehet találni helyet, csak keresni kell :)
nem akartalak felingerelni :)

Katka: köszönöm a hiányolást :)
Nekem az a tippem, hogy majd akkor lesz a nyaralás számomra is pihentető, ha már önellátó lesz mindenki :)

Kukli a mocilopást én is felháborítónak tartom!

Kép

Kép
gabka77

gabka: hol is voltatok? :wink:
És a kutya hol van? Seholse látom... :shock:
Ő is strandolt? :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vonyarcvashegyen voltunk, de átkirándultunk Fenyvesre és hazafelé megálltunk Lellén strandolni még egy kicsit :)

Akkor kívánságodra teszek fel Puppiról is képet :)
Ő természetesen nem jött a strandra, mert oda nem engedik be :(

Kép Indulás elött ő már jó korán beült az autóba :)

Kép Kertben rohangálás
gabka77

:lol: :lol: :lol:
Gyönyörű jószág! :)
Csomagtartóban utazik? :shock:
Nekünk is úgy kéne, de nekünk teljesen zárt a csomagtartónk.
A köv. kocsi éppen emiatt (is) kombi lenne, ha lenne :roll:

És a kutya mit csinált, míg Ti strandoltatok?
És ez milyen hely?... :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: Meggymagról nem tettem jelentést. :oops: Szóval dobozt kinyitottam és kicsit dohosnak éreztem. Kitettem 2 nagy tálba és minden nap napoztatom és átforgatom a cuccot, mert ugye nekem 2 tál ezzel tele van. Remélem kiszárdnak rendesen. ;)
Viszont nem megyek a héten Pestre.... Esetleg Petiapuval tudom beküldeni. Ő a belvárosban dolgozik a Deák tér közelében. nem jársz arra te vagy Dömeapu?

Mozi: Nekem most vasárnap illetve jövő hetén csütörtökig lenne valamelyik este jó. Lányok az apukájukkal vannak és csak Danit és Petit kell megoldani a páromnak.... A film kiválasztást rátok bízom. Nekem horroron kívül bármi jó.

Gabka: Naaaagyon helyes a kutyusotok! 8) :P

Katka

katka22

katka, köszi :D
Nekem egyedül a holnap jó (azután elutazom), a Deák is megoldható, olyan 3/4 12-12 magasságában (jelnyelvről tartok haza, Döme ennyi kanyart még kibír, anyu fog rá vigyázni).

Vagy marad Tokod-Dorog-Egom, vagy a jövő hét... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Valahogy nincs ma jó napom. Peti reggel óta nyügös. Most végre elaludt, de reggel óta 2X20 perc alvást mutatott be. :shock:
Elvittem oltásra, de kiderült, hogy a doki szabin van.
A csajok is nehezen bírják a meleget, de hétvégén felállítottuk a nagymedencét és most már beengedem őket, ugyan nagyon hideg a víz, de már cakkosra rágják a fülem, hogy mikor fürödhetnek.... 8)

Katka

katka22

Köszönöm, átadom neki a dícséretet :)
Igen, Ő csomagtartós kutyus. Vannak barátaink, akik a 2x ekkora németjuhászt dobozolják, ami akkora, hogy a kocsi hátulja tele van a dobozzal. Persze nekik nincs gyerek, ami elfoglalja a hátsó ülést :)
Amig mi strandolunk Ő ellett volna a kertben, ha anyósék haza nem hozzák magukkal a szörös unokát, hogy mi nyugodtan strandolhassunk :)

Vonyarcvashegy, Keszthely mellett van. a ház pedig egy ismerősünk családjáé.

Mozi: tudtommal nekem bármelyik este jó, de még apával nem beszéltem erről. szerintem nem lesz ellenvetése :)
gabka77

hjaaaaaaaa, úgy könnyű, hogy családbarátház! :D
Aszittem, valami fizetős, mert akkor startoltam volna a címért.
Egyszerűen nincs lelkierőm a kritériumok alapján keresgélni.
Van egy-két cím már, de... eh... bizonyára nem ez a fő baj...

Mozi: nekem tuti nem jó, én nem is tudnék hogy hazajönni éjfélkor (meg én este már réééééééég nem indulok el)
(meg különben is megint lent vagyok, mondtam már? :D)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hja, és nekünk Mogyoró hátsó üléses, de nem ugrik fel rá (kivéve, ha megállunk), az ülés előtt szépen elalszik bármeddig.
Viszont úgy néz ki a kocsink, mint... csúnyán :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

http://www.birotours.hu/haz/29hu.htm
kiadják a házat, szóval lehet startolni :)

Kép

Kép
gabka77

szia Gabka :D
én is sajnálom hogy nem tudtunk talizni, de talán még össze tudunk hozni egyet mielőtt visszagurulok :P nagyon jó helyen nyaraltatok!!! és üzenem Levinek hogy én is csúszdamániás vagyok!!! :D helyes a kutyu is azzal a fekete-fehér szőrmók fejével!! :D apropó: van friss cicás képed? :P

Katka: te is lógsz cicusod fotójával... :D sajnálom a rossz napot, előfordul az ilyen. gondolj arra hogy holnap egy új nap jön, ami minden bizonnyal jobb lesz, most pedig ülj ki a kertbe és olvass egy jó könyvet amíg a kisasszonyok áztatják magukat ;)

Kukli: mocilopás: :shock: genyó emberek vannak.... kint bakker még a babakocsit is kint merik hagyni az utcán....

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Katka!

Sajnálom a nyügit. Nekünk tegnap volt ugyanez. Szerintem a meleget birják nehezen. :roll:
Ma viszont délelőtt aludt 2,5 órát, délután meg eddig másfelet...
Ja kérdezted, igen én debreceni vagyok, szóval én egy kelet-mo.i taliban benne lennék. :wink:

Nemlajos!

Engem nagyon érdekelne a novellád. Emlitetted, hogy fent van a neten. Vagy nem szeretnéd, ha más is olvasná? :roll:
Vendég

Adryn: párom telefonjában van asszem kép picur cicusokról, majd este lenyúlom a telóját :)

én is szeretek csúzdázni, szóval szerintem jövőre mi lányok is csúszkálunk majd :)

képzeljétek, tegnap délután óta Lilinek van egy pici hőemelkedése (37,2) és ma egész nap alszik, reggel fent volt egy órát, meg most is, de alszik és ha fent van, akkor nagyon nyügös, lehet, hogy beindult a foga?
nyálzik is

Kép

Kép
gabka77

Nemlajos!

Bakker! Neked irni kéne!!!!!! :shock:
Vendég

Nemlajos: Taliba belebólintott Petiapu. Neki jó holnap. Akkor Neked jó? Metróval jössz?
És tessék publikussá tenni azt a novella elérhetőségi címet!!!!!!!!! :wink:

Katka

katka22

Gabka: Hát, igen. Nem kizárt a fogzás. Azért tarsd szemmel a kisasszonyt. Az ínyén látsz valamit?

Adryn: Csak most olvastam a hsz-edet, de ezt csináltam. :lol: Olvastam a teraszon és közben Petit babakocsiban tologattam. Méltóztatott szundikálni ő hercegsége.... 8)

Mozi többiek? Nemlajos, szerintem, ha Erpé jön, akkor nem laktok ám túl messze egymástól.... :roll:

Katka

katka22

Sziasztok!
Válaszolok majd a kérdésekre a pontjaimmal kapcsolatban, csak ahhoz ihlet kell :lol: és most nincs :(
Lara is elég nyűgi volt ma, de basszus fél 3 óta alszik :shock: 5kor volt fent enni(de csak addig, közben már szunyált is tovább :shock: )Nem tudom, milegyen.A múltkor azt "tanácsolták",hogy napközben ne hagyjam 3 óránál többet aludni.Tegnap is itt vívódtam, mikor letelt a 3 óra,hogy mi legyen és 15 perc múlva felébredt.Úgy örültem, hogy nem keltettem.Ez a 15 perc nem ért volnaannyit,hogy sírjon.Meg azt is, hogy ha más nincs "erőszakkal"(ébresztés vagy ébrentartás)próbáljam beállítani neki a fürdés-alvás időt(tudjátok írtam, hogy egy időben 5 körül bevágta az éjszakai szunyát :lol: bevallom, sajnáltam, és lám, magától szépen beállította.Mostmár 7kor van fürdés(5-fél hatig tart egy hosszabb alvása)és 8-9 között alvás.Hogy most mi van, passz

Nemlajos!
Miért vagy lent???
A férjem vasutas ezen a Budapest-Lőkösháza.Románia vonalon(erre jöttök, nem?)Ha gondolod megkérdezem, melyik az olyan vonat ami nem fülkés, hanem az a tágasabb, amit írtál.Ez általában állandó, hogy melyik vonat milyen, Na? :wink:

Kép
Kép
zazzy

lilla :oops: :D

katka
, metróval, megy a privi a számommal!

Novella:
http://uveggyongy.freeblog.hu/archives/ ... 1/1000725/

Ezt egy idegen gépelte be és tette fel a netre, úgyhogy az én formázásom, kiemeléseim nem szerepelnek benne. És sok az elütés.
Na, de a lényeg...
Lillának is írtam, hogy a vége többértelmű, bár nem annak szántam. Én magam is meglepődtem, hányan hányféleképpen értik, amit én egyértelműnek gondoltam :oops: :roll:

zazzy
, rendes vagy, a 16.13-assal megyünk, de ma kipróbáltam, tudok menet közben is kendőben szoptatni (mégis!!! :D ), valahogy megoldom, hogy a vonaton is menjen (érdekes, nekem úgy tűnt, hogy azon a vonalon többnyire ilyen kocsik vannak, illetve egy legalább szinte mindig van :shock: )

Viszont holnap utazunk is, szóval búcsúzom.
Katka, ha bármi van, hívjatok!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hehe, a novellában az is benne van, miért vagyok lent (bár elképzelt emberek, de ugye mindenki magából indul ki...)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Lara még mindig alszik :shock: Ilyen még sosem volt.5től igen, na de fél 3tól :shock:

Masut!
Francia szakot végeztem, és 2 éve bepróbálkoztam az angollal is, de megállapítottam, högy öreg vagyok én már ehhez :lol:
Igen, imádtam a focit, leginkább élőben.A "híres" magyar-olaszon is ott voltam annó :wink: Abszolút Italia fan voltam(vagyok? :roll: )de amióta a férjemmel megismerkedtem, egyetlen meccset sem láttam, még tévében sem.Ő nayg antifocista, így elsikkadt a dolog.kicsit sajnálom.
A mai napig nem igazán tudom, miért a húgom volt a favorit(még 2 féltesóm is van anyai részről, ő az egy "édes")pláne,hogy anyuék a mai napig nem ismerik el(pedig a tesóm már igen).Azt az egy érvet tudom felhozni, hogy a tesóm világéletében bújós, puszilós,hízelgős volt,én meg egyáltalán nem.Persze ez nem szabadna,hogy ok legyen a különböző bánásmódra, de szerintem az volt.Őt jobban lehetett szeretgetni.Pedig a szeretetért én is nagyon sóvárogtam ám, csak egyszerűen más személyiség vagyok.Ebből kifolyólag gyakorlatilag egész gyerekkoromat a nagymamáméknál töltöttem, mert ott szerettek.Anyuék ezért még ellenségesebbek voltak.
Mindenesetre hamar megtanultam, hogy csak magamra számíthatok, és elértem, hogy igen hamar önálló lettem, 6 osztályos gimibe jártam, hetedikesen már kollégista voltam, nagyon nehéz volt, anyuék hajtogatták, hogy nekem lesz jobb, jobb színvonalú iskola stb, de én azt éreztem, el akarnak küldeni otthonról.Iszonyú volt látni, hogy a többi gyerekhez jöttek, hívták telefonon, engem nem. :(
Az eredmény viszont az lett,hogy igen hamar felnőttem, "beletanultam" mindenbe, a főiskolán már albérletben laktam, aztán lett állásom, lett férjem, lett családom, akiknek sok-sok szeretet adhatok, amit én nem kaptam annó.A tesóm kb.3szor próbált öngyilkos lenni(nem csak "egyszerű" gyógyszerszedéssel)amikor valami nem úgy történt, ahogy ő azt elképzelte, a mai napig a szüleim tartják el, pedig 2 szakmája van, dolgozik, csak semmi nem elég neki, egy normális kapcsolata nem volt eddig(25 éves),nem tudom, fel fog-e nőni valaha :roll: Szóval nem biztos, hogy jól járt az agyonabajgatással...
huhhhhhhhhhhh, erről ennyit.

Nemlajos!
Igen, kell műtrágya a dinnyének, meg valami savval szokták "kezelni" a gyökerét,miután kirakják a palántát.Csak az a különbség,hogy lehet ésszel meg ész nélkül is.Mi hülyék vagyunk, nem a súlyra meg a pénzre megyünk(így se úgy se éri meg)hanem arra,hogy finom legyen.A faluban mindig alig várják, hogy legyen végre, mert tudják, hogy mind finom, ha mégsem, visszahozzák és kicseréljük :!:
De a férjem azt mondta, mikor felvetettem ezt neki, amit írtál, hogy szerinte műtrágya nélkül is lenne belőle dinnye.Jövőre Larának kipróbáljuk.Nem akarok OFFolni, de az is baj, hogy mióta feltalálták, hogy tökbe oltják a dinnyét :shock: (kész vagyok ettől, valami vagy tök legyen vagy dinnye)na azóta nem nagyon lehet finom dinnyét találni.A termelőnek jó, mert sokkal nagyobb=>nehezebb=>több pénz, az íze viszont semmilyen, ráadásul ilyen "gumis" az állaga, úúúúúúúúúúúúútálom.A környéken mi vagyunk a fehér hollók, akik még mindig "hagyományos"dinynét termesztenek.

Amúgy meg, mitől piros a paradicsom?mitől sárga a sárgarépa?Mitől zöld a borsó?És így tovább...Nem tudom, ki mondta ezt, de nagyon okos vóóóóót :lol:

Kép
Kép
zazzy

zazzy :shock: :shock: :shock: ez a tök dolog nagyon durva! :shock:
Én csak éreztem, hogy valahogy már nincs jó ízű dinnye, de nem sejtettem, hogy ezért :shock:
És gondolom, akit olvastam, az úgy értette, hogy hamarabb, és méééééééééég pirosabb :wink:

Hol is laktok?
Tarthatnánk Nálatok dinnyeevő talit :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hű, de jó kis novella...

mi is holnap indulunk, csak bekukkantottam!

Zazzy
sajnálom, hogy így bántak veled a szüleid, de tényleg te jártál jobban így utólag. persze akkor, ott nem lehetett könnyű...

Marq
jó, hogy jelentkeztél! gratula a nevelésedhez! :wink:

Gabka
szép képek! illetve a szereplők szépek!!! :D

na megyek, mert még pakolni kell

ja, a győrköcfesztivál nagyon szupi volt, egy topiktali keretében zajlott (Fannis). pénteken egy Mosonmagyaróvári lánynál vendégeskedtünk, szuper volt, aztán ott aludtunk egyet egy panzióban, reggel meg átmentünk Győrbe. Máté nagyon jól bírta a meleg ellenére.

holnap megyünk Sopronba, oda már viszek fényképezőt is! remélem...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Most csak gyorsan ennyit: Nemlajos, elolvastam, beleborzongtam. (szó szerint felállt a kezemen a szőr a végén...)
nagyon jó,,,

Masut
masut

Nemlajos: Minek ölöd magad magyar tanársággal, amikor így tudsz írni????!!!! :shock: :shock: :shock:

Katka

katka22

:oops: :oops: :oops:
Mert önállótlan vagyok... :(

Köszi lányok, jól estek a dicséretek! :oops:

Mégis lefekszem, Katka, reggel még benézek.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Petiapu száma priviben ment! ;)

Katka

katka22