A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lorca!

Ez egy nagyon hosszadalmas beszélgetés témája lehetne (hagyjuk-e sírni a gyereket...), de tömören: sztem az arany középút a nyerő. Ugyanis mindkét oldal fel tud sorakoztatni olyan érveket, amikkel teljesen egyet értek, szóval így legyek okos :? .
Furcsa pl. az én esetem a tesómmal: amikor a bátyám született, még anyósékkal éltek, és ha akarta volna sem hagyhatta volna őt sírni anyu, mert rászoltak apu szülei. Szóval a tesóm totál "kézigyerek" volt, és nagyon meg is túráztatta ezzel anyut! Ezzel szemben én már önálló házba érkeztem, és a tudatosság mellett a kényszer is úgy hozta, hogy én nem lettem "elkapatva" (persze nem is kötöttek ki pórázon a kerítéshez :lol: ), hiszen a tesómmal is foglalkozni kellett.
Mára én egy elég talpraesett, határozott, kicsit törtető :oops: ember lettem, a tesóm viszont borzasztó lelkis, kötődő, kicsit szorongó fajta.
Tehát ő az "ősbizalom" ellenére lett szorongó, én meg anélkül lettem magabiztos. Persze ez csak egy példa a millióból, de sztem ez nagyon kicsi része annak, ami egy ember személyiségét meghatározza....

Tényleg nagyon nehéz okosnak lenni, ezért gondolom, hogy a középút a tuti: én biztos nem fogom hagyni, hogy a gyerekem orgonalila fejjel visítson, még ha csak szeretetre vágyik is, hiszen nekem is van hogy igényem a bújás, és rosszul esne, ha nem kapnám meg! Viszont hülyét sem fogok magamból csinálni azzal, hogy 24 órában riszálom a gyerek popsiját....
Anyunak mára elég határozott elképzelése van a "helyes" kényesztetés mértékéről, úgyhogy nálunk lesz aki koordinálja ezt a kérdést :wink: .
Pont tegnap kérdeztem, hogy azért azt lehet, hogy néha a mellkasunkon aludjon el? erre anyu: Micsoda?! Az egyenesen kötelező!!! A legcsodálatosabb dolog a világon! :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, ugyanakkor a barátaink a kisfiukat hagyták sírni, és ő meg ennek ellenére lett kis "anyámasszonykatonája"...
Szóval nálam itt meg is dőlt, hogy ezt szabályozni lehetne. minden gyereknek más és más igényei vannak, azokat felismerni pedig művészet :roll: !

Boo!

Szegénykém :( . Én is nagyon rosszul viselem, ha apa nem elérhető :evil: . Most különösen (bár szerencséjére odafigyel), mert most nem csak miatta aggódom, hanem ahogy te is írod, kiakaszt, hogy akár szülhetnék is,ő meg tojik rá... :?
Szóval teljesen megértelek! Ugyanakkor tuti, hogy nem direkt csinálta, és ne rontsátok el ilyesmivel a napjaitokat!!
Ne félj, ezek után tuti mindig nála lesz a telója :twisted: :lol: .

Mondjuk sztem a levegőben is van vmi megint, mert mi is összekaptunk pénteken, amit én eleve rosszul viselek mindig, de most annyira kiborultam,mintha tragédia történt volna :shock: . Azóta már béke van, de tegnap itt volt a sógorom, meg apa egyik barátja, aki amúgy nagyon szeret engem, de tegnap benne is meg tudtam volna forgatni egy nagykést, pedig nem szoktam indulatos lenni :shock: .Szóval vlsz. ez már a mi nyűgösségünk! Teapának elég megpróbáltatás az, hogy távolkelllennie tőled, és tudod, hogy megviseli, biztos nagyon sz@r neki, hogy még haragszol is rá... :(
Szóval tessék szépen megbékélni, puncsolásnak helyt adni, és szerelmetes sms-ekkel kihúzni a maradék 10 napot!!!!! 8) :D :D :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.07.05 11:45-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

A kisfiú beállít a boltba:
- Az a teknősbéka amit tegnap vettem a bácsitól, ma reggel megdöglött, pedig azt tetszett mondani, hogy akár 300 évig is elél!
- Lehet, hogy ma járt le a 300 év.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Szia otthon Bond!!!

Alvás közben
Nálunk a férjem szokott produkálni érdekes dolgokat.
Egyszer sörözésből jött haza, majd elaludt, erre 1-2 óa múlva kaptam tőle egy akkora fülest, hogy csillagokat láttam :cry: , és közben kiabálta, hogy szedjem le a fáról a meggyet. Reggel meséltem, hogy mit csinált, mondta, hogy a barátaival a Medgyesi-kormányt szidta, biztos azért küldött meggyet szüretelni. :lol:

A másik
Mindenki megvethet, utólag már én is azt tenném, de mi nagy dohányosok voltunk, egy szobás lakásban laktunk, így mi a szobában is bagóztunk. Így a férjem ágya mellett is volt hamutál.
Lényeg a lényeg, azt álmodta, hogy olyan kis kuki féle - azt hiszem a mogyorós ízű - chips-et eszik tök jó étvággyal, és mikor felkelt arra eszmélt, hogy rágja a cigicsikkeket. :oops: :lol: :P Nagyon durva.
Másnap persze rohantam olyan chips-et venni, és odaraktam neki tálkába az éjjeliszekrényére.

Kép
Kép
orsi777

Orsi!

Csikkevés :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !
A pofon annyira nem lehetett kellemes :? . Engem egyszer könyökkel telibetalált a férjem, de véletlenül, ahogy fordulni akart, hát az sem volt fincsi :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Orsi,
Csikk :lol: Egy ilyen élmény után többet nem mertem volna a helyében a szobában dohányozni. :lol:

Dodi,
Tudom, hogy ez egy nagyon nehéz kérdés, de pont ezért írtam, hogy saját vélemény, elismerem, hogy mindkét tábor nagyon erős. Mindenki valamelyest hozott anyagból dolgozik, de itt arany középút nem létezik. :wink: Ahhoz meg kéne találni a két szélsőt, hogy lehessen viszonyítani. :lol:
Tesód helyzete sem egyértelmű. :wink: Anyukád abban a helyzetben nem volt sem független sem domináns. Olyasmit csinált, ami nem az ő természetéből fakadt, azaz ő maga sem tudott azonosulni azzal a szereppel, ami rá lett kényszerítve. Igy a szorongás bőven lehet tanult minta, hiszen mint kisbaba, ezt a kettősséget simán érezhette. Nálad viszont már határozottan tudta, mit akar. Ahogy a két gyerekből látom, azt egész jól el tudják különíteni, hogy most azért nem foglalkozok velük, mert van egy másik is, vagy épp csak úgy. Mintha olvasnának a rezdüléseimből, még azelőtt, hogy akár csak rájönnének arra, hogy is kell önállóan becsukniuk a szájukat.

Boo,
Ha azt hiszed, anyukád technikai antitalentum, meg kéne ismerned apukámat. :lol: J
Jogsit valamikor a 60-as évek elején szerztett. Fénykorában valóban jól vezetett. Amikor új kocsit szeretett volna, ideadta nekünk a régit, kb 10 évet használta. Egyszer meglátta Robit, ahogy kulccsal kinyitotta a csomagtartót. Teljesen odavolt, hogy ezt így is lehet csinálni, ő azt hitte, kizárólag az ülés melletti kütyüvel lehet kinyitni.
Amikor óraállítás van, általában meglátogatjuk őket. Az óráján van 3 db gomb. Valakinek be kell állítani. 8) Nem tudja használni a videót (kb 25 éve van), a számítógépet (21 éve van).
Pár éve kitöröltettem anyukámmal a telefonjából a földi számunkat, mivel valahogy folyamatosan sms-eket küldött, aminek az volt az eredménye, hogy a Matáv napjában tucatszor próbálkozott átadni, de mivel nem volt sms képes a készülék, így sikertelenül. Még csak az sem volt jó, hogy felveszem, lerakom, mert azt úgy érzékelte a rendszer, hogy nem vettem át az üzenetet.
Szerintem anyukád egész jó. :lol:

"és tudsz NORMÁLIS orvost, aki nem csak találgatni fog, hogy mi lehet a bajom???"
Hm... na azt azért nem. :lol:

Hogy a ... tudsz te összeveszni valakivel, aki 1000 km-re van tőled?!?! :shock: Múlt héten, amikor Robi elvitte a gyerekeket a játékszigetre, egész napra, itthon hagyta a telefonját. Egy ilyenre pont annyi az elegendő reakció, hogy na, te is szép vagy. Annyi idő alatt, olyan idős terhesen, ha Szabit vesszük alapul, simán lemaradt volna a szülésről, már ott is csak fél órával a vége előtt esett be, pedig 500 m-re volt, csak épp Natit fürdette, nem tudott a telefonra azonnal ugrani, hiába mondtam, hogy nagyon benne vagyok a levesben.

Úgy látszik, túl sok a szabadidőm. Imádom, hogy amint megmozdulok, a pocakom pánikreakciót ad le és teljesen bekeményedik. Már negyedik napja, úh nem kell arra gondolni, hogy ez a szülés jele. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Senki szülni? Lassan jöhetne már új baba :lol: .Na nem mintha nálunk lenne bármi jel is,de holnap találkozom a dokimmal.Kíváncsi leszek,mit mond...ahhoz képest,hogy már a 37.héten meg akartak császározni :shock: :roll:

Más

Múltkor voltam egy előadáson az igény szerinti szopiról és a hordozásról.Azt mondta az előadó,hogy pár napon keresztül felvettek videóra a kisbabát,akit hagytak sírni és igaz,hogy harmadik nap már nem sírt,mikor nem ment be hozzá senki,viszont ugyanúgy felébredt és forgolódott és csak nagy sokára aludt vissza :roll: :(

Én nem vagyok sírnihagyós fajta,sőt együttalszunk és a hozzátápiban is nagyon óvatos voltam,de pl nem tudok kiakadni,ha valaki az ellenkezője ennek :) .Remélem elég óvatosan sikerült megfogalmaznom,mert egyáltalán nincs szándékomban senkit sem megbántani :oops: :oops:

Kép

Kép
lidike

lidike:

Mindenki a hidegfrontot várja. Majd nézzük meg kedden/szerdán az oldalt! :D

Holnap 8-ra megyek NST-re...utána ha arra sétálnátok... :D

bertina

Agi!
Az a baj, hogy ha valaki cukorbeteg, és insulinos, és mondjuk összeesik az utcán, akkor az insulin miatt lehet olyasmi szaga mint egy piásnak. De ez is könnyen megállapítható, mert a cukros embereknek nem a szájuknak van olyan szaga.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy a szag nem mérvadó, egy összeesett embernél.
Viszont ha tényleg cukrosról van szó, akkor a cukrot a nyelv alá kell tenni, hogy ugyebár ne nyelje félre, meg amúgy is ott nagyon gyors a felszívódás.

Dodi!
Izgi lehetett a heroinos csaj! :? :? :?

Lilisgabi!
Semmi gáz, asszem nekem is fog írni, legalábbis telszámot cseréltünk. De nekem még nem írt!!
Tök jó, hogy nincs már hányingered, viszont igyál sokat a kaja helyett!!Pláne ebben a kánikulában. :wink:

Boo!
No para, én is mindíg leütöm apát álmomban, amikor forgolódok. Egyszer valami baromságot álmodtam, és nagyon forgolódtam, apa fel akart kelteni, de szegény golyszlijai bánták.
De volt olyan is, amikor apa álmodott valami horrorosat (Alieneset, az Alient néztük aznap dvd-n) és azt álmodta, hogy bent vagyunk a kórházban, és engem akarnak bántani, ő meg akart védeni, és amikor én hozzáértem, hogy felébresszem pont akkor ért hozzá álmában az az Alien, és majdnem leütött. Szerencsére csak a kezemet ütötte meg. :(

Egyszer még általánosban nálam aludt az egyik osztálytársnőm, és álmában elkezdte szavalni az egyik verset amit megtanultunk előtte nap. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

csoki:
nekem teljesen mindegy, csak csoki legyen!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Boo!
Apa-telefon-kiborulás----> teljesen jogos!!! :twisted:

Nekem az apukám ilyen szgép zseni. Hozzá kell tegyem, hogy irodagép műszerész a szentem.Ahhoz képest, hogy mi a szakmája, még a videót sem tudja rendesen elindítani, nem hogy a gépet!:D:D:D

Ancsurti!
Igaz is!!! Merre jársz???? Csak nem Hangázol már? :wink: :wink: 8) 8) 8)

Dodi and Boo!
Ez a levegőben levő dolog itt is igaz. Nyűgi miatt mi is sokat összekapunk, de egyet nem szabad csajok, haragban lefeküdni. Akármennyire is haragszotok lefekvés előtt még tessék kibékülni!!!
Mi apával ha nagyon összekapunk, és írtó pipa vagyok rá, akkor sem fekszünk úgy le, hogy ne bújna oda az egyikünk.

Húúú már nem bírom ezt a meleget, és a tehetetlenséget!!!
Holnap délben megyek Ctg-re. Tök jó lesz a déli melegben végigslattyogni a város másik felébe. :evil: :evil: :evil:

Kép
szisz89

bertina épp arra fele terveztünk sétálgatni 8.30 magasságában :lol: :lol: ,micsoda véletlen.Különös ismertetőjelem egy 75 centis szőke herceg :lol:

Kép

Kép
lidike

Lorca!

Nekem is pánikol a méhem :shock: :lol: :lol: :lol: !
Na de mire fel? :? És nem csak napközben, hanem éjszaka is, és az még idegesítőbb (nekem). Ha csak veszek egy nagyobb levegőt máris bekeményedik, és minél nagyobb a bébi ez annál fájdalmasabb :? ! Pfff....

Képzeljétek, azt vettem észre, hogy kezd csökkenni az inzulinigényem, aminek nem igazán örülök. Cukrosokál ugyanis két héttel a szülés előtt már nem emelkedik tovább (hát nekem már egy ideje nem emelkedik :roll: ), viszont csökkenhet is, ami a lepény öregedését jelenti, ami önmagában nem baj, ha ellátja a szerepét, de azért nem túl örvendetes. Szóval lehet, hogy a holnapi CTG-n kérek egy flow-t is, biztos, ami biztos.
Mondjuk a jövő héten nem nagyon kéne szülnöm, mert se a dokim, se a szülésznőm, se az anesztes nincs az országban :shock: ! Ennél jobban akarva sem hozhatták volna össze, szóval lehet, hogy direkt most fog kijönni a kicsi fiam, ha olyan makacs, mint az apja :twisted: :lol: .

Aztán persze simán lehet, hogy csak túlmisztifikálom a dolgot, és azért mérek alacsonyabb értékeket, mertnincs is olyan étvágyam, vagy mittomén... :roll: .
Na, majd holnap meglásssuk :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csak egy kis gyors össze-vissza rólunk. :oops:

Eddig minden okés, jól telt az első éjszaka is. :wink: :D
Egyelőre egy ágyban alszunk, amíg nem tudok lazán fel-le pattogni a hasam miatt. (A kórházban le kellett szállni az ágyról, itthon pedig fel kell tápászkodni belőle. Nem ugyanaz :? )
Jól kajázik Hugi. Egyszer eszik egy nagyobbat, majd utána 1-2 óránként kevesebbet, de eleget és kb. 15-20 perc alatt letudja az egészet. (Szemben Manó 1-1,5 órájával)
Picikét sárga, ezért vizet is kap szopi után, ha nem alszik be egyből.
(Az anyjának is kéne jóóó bőőőőven innia, de mint tudjuk, nem ez a fő profilja... :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: )
Tejem okés, szopi megy, holnap kell visszamennem varratszedésre és már ott figyel a hűtőben a holnapi adag is, amíg távol leszek. 8)

Később nem tudom hogy lesz, de most a közelében nem járok a múltkori bestiálisan sárkányos hangulatomnak: kutya bajom. :D Van étvágyam is - ellentétben a múltkorival.

(Viszont úgy tűnik, hogy jól gondoltam: Manó akkor "féltékeny", amkor Hugi van Apánál. :o Tudja, hogy engem nehezebben lehet megfűzni és a kettőnk közti kapcsolatban én vagyok a dominánsabb, de Apát könnyebben rá tudja venni arra, amit szeretne. Így nem csoda, hogy most nem tetszik neki annyira, amikor Hugi van Apa vállán, nem pedig ő dirigál onnan. Az Apja meg természetesen szerelemes a lányába. :wink: :D :D :D
De ez a féltékenység nem vészes, uralhatónak tűnik - egyelőre)

Egy dologtól veszek meg, de nagyon. A bőrömtől. Gyakorlatilag mindenütt pattanásos-kiütéses-viszketős-piroshólyagocskás. :? :? :? :? :? :? :? Szerintem a folyamatos melegben "megadta" magát a kórházban és dacára annak, hogy nem szakadt rólam a víz, mintha kicsipte volna a bőröm az izzadság. Úgyhogy, most legszívesebben tetőtől talpig bepaníroznám magam hintőporba. Úgy tűnik, az használ.

katy76! :)

Vissza állítottátok a légzésfigyelőt 2-esre?

orsi777! :)

Neked még meg sem köszöntem ( :oops: :oops: :oops: :oops: ), hogy távol létemben átvetted a dolgot és kikeresgetted az első hozzászólásokat. Aranyos vagy, köszi szépen! :wink: :D :D :D :D :D :D :D

szonibaba! :)

Lassan ejtsük meg a törülköző projektet, ha gondolod. :wink:

Hülye álmok: tegnap este Adolf Eichmann magán vasúti kocsijáról álmodtam, hogy abban lakott a nagynéném.
Fingom nincs, hogy volt-e neki ilyenje, de azt se sűrűn tudom, hogy honnan jutott eszembe vele álmodni. (Ha valaki nem tudná kről van szó: http://hu.wikipedia.org/wiki/Adolf_Eichmann)
:shock: :shock: :shock: :?: :?: :?: :?: :?:

És végül a kórházban kapott Felicitas ajándékcsomag legnagyobb meglepije a férfi borotva mellett:

Kép

Kép

(Jól értitek: nem, nem csak a szórólap volt a zacsiban, hanem maga a termék is. :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat mindenkinek, jelentem használtak! :D

Tegnap voltunk varratszedésen Noéval, ugyanis a szülésznőm segített bekapni a cicit, tanácsokkal látott el, nagyon jólesett.
Aztán este itthon is sikerült szopizni, jó sokáig, de nagy csalódás volt, mert amikor már kiköpte a cicit, úgy látszott, bealudt, újra rákezdte az üvöltést, és nem lehetett megnyugtatni. Egész éjjel nyugtatgattuk és tápszert kapott, mert a cicit nem fogadta el többé. :( Teljesen elkeseredtem, még jó, hogy férjem egy igazi társ, tartja bennem a lelket. Reggel újúlt erővel kezdtem a szoptatást, és SIKERÜLT megint. (ja, mellem teljesen meggyógyult, seb már le is esett, úgyhogy akadályok elhárultak! :D ) Ennek örömére elsétáltunk a templomig, ott fogadtuk a gratulációkat 8) :lol: , majd a dél körüli szopizásnál megint hiszti volt, maradt a tápszer, meg a sírás (részemről is).Aztán utána megint cicizett, szóval várom, hogy most megint nem fog. Egyszer fent, egyszer lent.

Katy!

Azt hiszem hasonló cipőben járunk, ez nem jó, de mégis jó olvasni, hogy valakinek hasonló problémái vannak. Én azért borulok ki rendszerint, mert van tejem, és mégis tápszereznem kell, mert nem akar szopizni. Tuti cumizavaros lett, attól a rohadt cumisüvegtől, de nem adom fel, akkor is elhagyjuk a tápit, mert minek, ha van tejem. MOst én is rendszertelenül szoptatok, ahogy te, bár én még odáig nem jutottam el, hogy csak anyatejet kapjon Noé, de talán nemsokára... :roll:

Szisz!

Sebes volt a mellbimbóm, mert a bimbóvédő miatt csak picit kapott be belőle Noé és jól kiszívta. Pedig tudok én bimbóvédő nélkül is szoptatni, csak az egyik csecsemős kitalálta, hogy nem, erre mi rohantunk venni. Nem kellett volna, akkor most semmi gond nem lenne. Csak meg kellett volna tanítani nekünk, hogy mekkorát kapjon be a mellemből, meg ilyesmi. A seb miatt fertőződött el és terjedt át a fertőzés a másik mellemre is. :(

Kispiskóta!

Nekünk nem felszívódó varrattal dolgoznak. Csak a belső felszívódó, a külső nem. De tegnap óta már nem kínszenvedés a fürdés sem, végre normálisan zuhizhatok. :D

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Gratulálok a napodhoz! :lol: Azért én hozzá tenném a "takarékba teszem magam" napodhoz, hogy képes voltál ennyi mindent leírni nekünk. :lol: Én meg ezek szerint tényleg takarékon vagyok, hogy el is olvastam. :lol: Végre egyszer végig tudtam olvasni egy ilyen hosszú hozzászólást, a szülés óta! :lol:

Én is egyedül vagyok, vagyis Noéval aki édesdeden alszik. :) Apának kimenője van, és büszke vagyok magamra, mert így lelki társ nélkül szenvedtem a szoptatással, és türelmesen próbáltam ciciztetni kisfiamat, ami többé kevésbé sikerült is. :D Haladunk, haladunk!!! 8)

És végre elefánt lábaim teljesen leapadtak! 8) :D Beleférek a nyári papucsomba, hurrráááá!!!

Kép
Kép
tabati

Tabati,
Kitartás. :roll: Remélem, nem fog visszajönni a mellgyulladás és hamarosan meggyőzhető lesz Noé, hogy az üveg messze nincs olyan jó, mint anyuci saját csomagolású teje.

Dodi,
pánikol a méhem
Azt hiszem, húsz oldallal sem tudtam volna ennyire pontosan leírni a dolgokat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A fő, hogy a tuti gyerekgyógyász az nem lesz szabin. :wink: Meg hátha még időben hazaérnek. Nálam meg ha keddig nincs bébi, dokiváltás lesz. :?

Bond,
Micsoda marketing. :lol: Tuti valamelyik szoptat, aki kitalálta.
Megnéztem, mi az a Xanthohumol, nagyon jó dolgokkal kecsegtetnek a klinikai kísérletek. Kár, hogy kb 120 sört kéne lenyomni ahhoz, hogy legyen valami hatása. Sebaj, sörre fel. :lol:

Boo,
"k....a gyorsan és hangosan"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ha már megvolt a kutyaséta, vacsora, már ne mozdulj. :lol: Egy ilyen hasznos napot nagyon gyorsan be kell fejezni. 8)

Szisz,
A ne feküdjünk le haraggal az nálam nem működne. Ha egyszer valaki eléri a azt a szintet, hogy felhúz, legjobb, ha le se fekszik, amíg a közelben vagyok. :twisted: Ha maradandó sérüléseket akar magának, annak tuti módszer az lenne, hogy megpróbál megbékíteni. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Boo

Bevallom, még végigolvasni is fárasztó volt a mai napodat :shock: :shock:

Írni már nem is maradt erőm :)
Vendég

Boo!! Mi történt,átvetted Bond szerepét a brutál mennyiségű írást illetően?! Nem semmi napod volt,már ahogy olvastam,kikészültem.
Tabati!! Örülök,hogy rendbe jött a cicid!Szerintem Noé miatt ne aggódj,rá fog kapni a cici ízére,csak lehet,hogy neki több idő kell hozzá! Drukkolok!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 17:45-kor.
Vendég

Kép hamár mindenki megmutatja a pociját, akkor én is néha... :) Ma vagyok pont 38 hetes!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok

CSak az utolsó oldalt bírtam végig olvasni. Boo azért nem semmi napod volt még végig olvasni sem volt egyszerű.

Tabati örülök, hogy már rendbe jött a cicid, és nem sokára a szopi is menni fog ügyes vagy.

Nekem is kisebesedett a icim az első párnapban, mert állandóan cicizni akart és felázott, baromira fájt, de szerencsére nekem nem lett belőle baj. Hagytam a tejcsit megszáradni rajt, aztán bekentem garmastan kenőccsel, és hagytam szabadon. De a bal mellem az brutálisan fájt, így 1 napig bimbóvédővel evett belőle, illetve kihagytam abból a ciciből két etetést, és utána már rendben volt. Most már minden ok. SZépen szopizik Nóra. Bár a születési súlyátmég nem nyerte vissza. 3590-el hoztuk haza és tegnap este volt 3690 remélem ez jó hízás. Néha megmérem hogy mennyit eszik nagyrészt 40-et szokott enni, egy egy alkalommal 70-et.
Éjszaka nagyrészt csak 1x kel fel enni, de alszik is tovább rögtön.
Nappal is eszik alszik úgy 2-2,5 óránként eszik.
ÉS már a pocakja sem fáj. Remélem elég neki ez az adag. Nektek akik néha mérik mennyit szokott enni?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Boo!
Készen vagyok a hsz-eidtől! :D :D :D :D :D :D

Bond!

Nem visszafelé állítottuk, hanem előre, de most már mindegy, mert pénteken a nővérem áthozta az ő légzésfigyelőjüket (301-es modell), ami szintén 4-re van állítva, és eddig még nem riasztott be.
Szerintem a miénknek valami gondja van. Az az igazság, hogy használtan vettem, így reklamálni sem tudok.

Tegnap elmentünk az életmentő tanfolyamra, ott is kaptunk egy csomó hasznos infót, úgyhogy most már nyugodtabb vagyok.

Őssejt? Minden okés volt nálatok is? Nekünk 150ml jött le, két részben fagyasztották le.

Tabati!
Örülök, hogy jobban vagy, ne izgulj, hamar rá fog kapni Noé a szopira. Nekem a Petra jó egy hétig cumisüvegből evett, és még egy-egy étkezést most is tápival kell megoldani, de a cicit is egyből elfogadja most már. Az első két nap szenvedősebb volt, de ma pl. már tök jól megy. Sőt éjszaka csak attól nyugodott már meg, hogy egy picit cicire tettem. Fájt nagyon a hasa, aztán meg már úgy felhergelte magát, hogy nem tudott megnyugodni. Mellre raktam, szívott kb. kettőt, majd édesen elaludt. :D

És a mellbimbóm is tök jól megedződött, már csak 1x max. 2x kenem Garmastannal.
Úgyhogy fel a fejjel!!!!!!

Megyek, mert fürdetni kell....

Ja! Nyuszi! Csini vagy! :wink:

Kép
katy76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nyuszi!

Nagyon szép kismami vagy! :D

Gabi1!

Szerintem pont jó ha kb. 40 et szopizik. Én ugyan nem mérem, de a kórházban mi 20at szopiztunk és még kb. 20at kellett tápival pótolni. Szerencsés vagy az éjszakával kapcsolatban...mondjuk nekünk is volt már olyan, hogy csak egyszer kelt fel. Nálunk nem is az a gond, hanem inkább az, hogy nagyo nehezen alszik el. Ezért szinte egész éjszaka fennvagyok. Hasfájás...állandóan tekereg össze-vissza. Most vettem neki infacolt, azt adom minden etetés előtt, remélem beválik majd, állítólag 3-4 nap múlva derül csak ki. :roll:

Kép
Kép
tabati

Boo!

Jól látod a helyzetet! afiamnak mindegy, hogy ott van e apa, a lelkitársam. Nem is neki van rá szüksége, hanem nekem! :wink: És ezt majd megmutatom Noénak is, hogy neki csak a cicim kell, hátha ő is hirtelen így fogja gondolni. :lol:

Kép
Kép
tabati

Ja! És még két dolgot elfelejtettem írni.

Légzésfigyelő nekünk a szekrény tetején figyel, nem a matrac alatt. Történt ugyanis, hogy jött hirtelen egy szülés, apa meg csak akkor olvasta el a használati útmutatót, amiben tényleg az állt, hogy rácsra nem lehet rátenni az érzékelő lapokat, hanem kell valami tömör felület. Namost nekünk a kiságy alja is rácsos, tömör felületet meg még nem szereztünk be... :roll: De igazából nem aggódtam, és nem is aggódom egy percig sem...

A másik a kutyatéma, ami már a vízcsapból folyik nálunk ugyebár és ti úgy olvassátok, mint egy szappanoperát... :oops: Hát végstádiumhoz érkeztünk, uccsó rész. Egyik kutyát elvitték...menhelyre... :( iszonyú érzés, de nem volt más megoldás...ráadásul anyósoméknak hazudni kellett, hogy gazdához kerül, mert apósom még így is depressziós lett. Cukorbeteg. Ma reggel vitték el a kutyát, ő meg kiment a földre dolgozni, be sem jött ebédelni sem, most jelent meg 9 óra körül, ivott egy pohár tejet és lefeküdt aludni. Kérdeztem tőle, hogy miért nem jött haza ebédelni, mondta, hogy jobb volt ez így... :( Megértem, hogy rosszul érzi magát, én is pocsékul, még ha tudom, hogy a menhely nem egy lepusztult kutyatelep, hanem jó hely, Dabason van egyébként. Egy ismerősünk kereste nekünk. 15 ezret be kellett fizetni, gondolom ivartalanítják. Viszont nagyon rosszul esik, hogy úgy érzem Noét okolja mindenért, hogy őmiatta kellett ezt lépni. :roll: Na mindegy, majd megoldódik ez is, túllesz rajta hamarosan. :roll:

Kép
Kép
tabati

sziasztok!

még egyben csak kiélveztem a hétvégét és sokat pihentem...
olvsom,hogy mennyire rossz éjszakáitok vannak én meg már napok
óta simán alszom 10-11 órákat...igaz felkelek wc-re,de simán visszaalszom...
lehet most pihenem ki az eddigi munkát...

Tabati!
örülök,hogy meggyógyult a cicid és kezd Noé hozzászokni a cicihez...
nagyon ügyik vagytok!

Boo!
hát nem semmi napod volt...jó pihenést!!

007!
üdv itthon...Csilla nagyon édes...

nyuszi!
nagyon csini vagy!!

Iringó!
akkor tényleg átvállalod a táblit,amíg nem leszek???akkor privibe
elküldöd az email címed???
megtárgyaljuk,hogy legyen és a táblát is átküldeném...

én asszem kicsit bepánikoltam...szülnék,de közben meg rettegek,
hogy milyen érzés lesz és stb...tiszta hülye vagyok... :oops: :oops: :oops:

és akkor a pocakos táblát máris felrakom...

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Meg nem Hangazom :( !Csak elment a kedvem az irogatastol.....

Boo:Jot rohogtem rajtad!
Tej:Szerintem tok felesleges orvoshoz rohangaszni emiatt...en mar irtam,nekem is ugyanez a bajom....amiota laktozmenteset iszok,vagy szojatejet,ez a problema megszunt.Sajt johet es tejfol is,persze nem ipari mennyiseg.Az ember nem tejivasra van kitalalva,szpval no para!Szoptataskor is ilyet nyomok jobb a bekesseg....

Kép
Kép
ancsurti

mi a baj ancsurti??
miért ment el a kedved az irogatástól???
nehezen bírod már te is???

Kép
Kép
csibe83

Jó reggelt!
Ismét én az első?Hurrá... :(
Tegnapi napunk is szuper volt,délelőtt fürdés a kismedencében a Lilivel,majd bográcsban babgulyást főztünk.Isteni lett,jól bekajáltunk,majd 3 óra alvás.Délután még egy kisebb fürcsi,utána elmentem a Lilóval cukiba,sütizni.És a Camponába,a Vodafonhoz,mert még nem él a számom.48 órát ígértek,csüt.-ön.Ma elmegyünk újra,és veszek egy új számot.De azt nem tudja a Hendegabi. :oops: Ír még valakinek,ha megvan a bébike?Aztán este még sétáltunk,és akkorát esett nudlikám,hogy sorolom:
-mindkét láb
-jobb könyök
-bal tenyér
csupa seb,és vérzett.Nem vészesen,de neki tragédia volt.Úgy sírt,én meg cipelhettem haza.14 kg.Ölben,illetve Lottin ülve. :D
Na,elaludt,persze ilyenkor NINCS fürcsi,mert az fáj neki :wink: kb 1/2 12-kor.Én is eldőltem vele,és aludtam 1/2 2-ig,pisi miatt ébredtem,de 2.kor már aludtam is.Majd kelés 5-kor.Na,még 6-tól 7-ig megpróbálok valami keveset,aztán indulhat a nap.
Most visszaolvasok,hátha lehet gratulálni valakinek! 8)
Vendég

Sziasztok,

Nálunk sincs cströrtök óta semmi fejlemény. Csütörtökön a dokival megvizsgáltattam magam ctg előtt, mert elég pocsékul éreztem magam. Akkor voltam bő 1 ujjnyira tágulva. Azóta egyre nehezebb, egyre többet fájdogál a hasam, de ezek nem rendszeresek, pár óra után elmúlnak, úgyhogy csüt. óta még nem láttuk újra a kórházat.

Tabati, ne aggódj, hamarosan a pici is bele fog jönni a szopizásba, csak fel ne add!

Nyuszi, a pocid alapján Neked sem lesz óriásbébid, nagyon csini vagy, doki mekkora bébit jósolt?

Csibe, ne pánikolj, a legszebb élmény vár rád. :D

Gabi1, mi sosem mértük, mennyit ettek a gyerekek, ránézésre jól fejlődtek. Igaz eddig mindkettő kicsi, 2,5 kg körüli súllyal született. Valószínűleg először beakarták pótolni a lemaradást. Amikor a lányomnak üvegbe lefejt tejcsit adtunk, 100 ml-t már az elején benyomott, de ez gyerekenként változó, szóval ne izgulj!

Kép
Kép
Kép
teranita

Én is itt, egy remek éjszakával. :? A hátam már olyan szinten kikészült, hogy elérte a szintet egy fél Algopyrinhez. Megpróbáltam megfodulni az ágyban és sehogy sem sikerült. Se gurulni, se felülni, se tappancsot átrakni nem tudtam, csak a csillagokban gyönyörködtem egy ideig. Jól meg vagyok áldva ezzel az állapottal.

Lilisgabi,
Nat is nagyon ki tud borulni egy-egy sérüléstől. Őt azért egy tusolásra ilyenkor rá lehet venni, de látni kellene azt az aggódó tekintetet, amit csak egy ilyen pici gyerek tud produkálni vészhelyzetben. :lol:
Hendegabi száma megvan?

Ancsurti,
Helyzet? :(

Kép KépKép
lorca

Lorca:Megvan!Külöm neked priviben,mert azt nem írtam eddig,hogy apa számát is átállítjuk,így most nincs egy telónk sem,amit használhatunk.És ma nem is lesz itthon,csak este 6 felé.Ha addig szülnöm kéne,ami kizárt,de mi van,ha?Akkor gyerek nagymamához,én kocsival kórházba,pénzbedobós telót megcélzom,és elmondom,hol a gyerek,és,hogy a másik mindjárt kint.Na,ez remélem nem lesz,de mi van,ha pont ezért mégis.Fáj a derekam,éjjel is éreztem.Már 2 hónapja C2000 voltam,és 2 hete már C2111.Szerdán csak annyit mondott a doki,hogy jól állunk,még egy picit lejjebb jö na feje,és mehetünk.Na jó,de a pénteki uh-n nem ő volt,és azt mondta az a doki,hogy nagy baba lesz.Akkor szüljön csak magában,én nem kockáztatom a hegem. :? Megy a szám.
Vendég

Lilisgabi,
Ok, várom a számot. :)
Remélem, nem ma szülsz. :roll: Nálunk vannak sos telefonok. Ami már egy kicsit elavult - kb 8-9 éves az enyém, de még működik, azt átállítottuk kártyásra. Pont ilyen esetekre tökéletes.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!!!!

Boo :lol: bocsi a vigyor jelért, de tök jól le tudod írni a dolgokat, persze azért sajnálom a leves kifutást.

Ancsurti, mi a baj?

2009, tök jóóó, hogy jöttél.

Nyuszi, helyes kismami vagy. Te sem úgy festesz, mint aki a 9. hónapját tapossa. :lol:

Enyém lábam két napja, mint két nagy adag cipó, reggelre sem megy le. Pedig már azt hittem legalább ez elkerül. A lényeg, hogy a vérnyomim okés. Pedig ma takarítani fogok, hamár szerdán be kell feküdjek... . :( Én most kezdek lelki beteg lenni, hogy Marcit itt kell hagynom. Úgyhogy annyira örülnék, ha addig Bende elindulna magától, legalább azt az egy felesleges napot megúsznám.
Van, akinek nincs még előteje?

kispiskóta

Kispiskóta

Nekem nincs még előtejem. Egy csepp sem. A bimbóudvarok a terhesség alatt csomósra voltak keményedve. A bal oldali kb. egy hete teljesen, a jobb pedig 2 napja nagyjából felpuhult.
Így mostmár meg tudtam próbálni, hátha jön belőle valami, de teljes a szárazság.
Pedig hamarosan itt a baba. (remélem)
Azért nem aggódok, mert én Dalma mellett mégegy babát felneveltem a tejemen régen, olyan sok volt. A 3-4 hónapban 8 dl-t is elvittek. Emellett persze az enyém is jóllakott :)

És úgy emlékszem akkor sem volt előtte előtejem, tehát ez nem mérvadó a későbbiek szempontjából.

Ancsuri

Hiányoltalak...örülök hogy jelentkeztél :)

Arra gondoltam, Hendegabi talán azért nem jelentkezik mert nincs net-jük. Ha jól emlékszem volt már ilyen egyszer....
Vendég

Sziasztok! 8)

Egy gyors beköszönés, amíg Dorkili alszik!! Gratulálok Minden Újdonsült Anyukának!!!
Visszaolvasni persze nincs időm :oops: , de visszanéztem nagyjából a lemaradt oldalakat, minden babó nagyon édes!!!
Nálunk az éjszakák viszonylag nyugiban telnek, 3-5 óránként ébred, de a hajnali éredésnél van egy 2 órás nyűglődés. De amúgy nagyon-nagyon édes!
Én most sajna beteg vagyok, ettem fagyit és a jobb mandulám begyulladt :roll: Tejem az van, de nem sok még, nem tudom be fog-e vajon indulni, remélem igen, mert én megteszek mindent. Csak most meg nem merek szoptatni, nehogy elkapja ezt a nyavaját, így fejek, mint egy ősasszony....pumpálok éjjel-nappal, Apa már teljesen kivan tőle :lol: :lol: :lol: Most is van 100 ml lefejt tejcsi a hűtőben, de nem merjük Neki odaadni :roll:

S végül egy pár tegnapi, és mai kép:

Kép

Kép

Kép

Most pedig mennem kell fejni a változatosság kedvéért :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Köszi lányok a dícséreteket!! Teranita! Két hete volt a Lili 2650 g,pénteken megyünk megint,szerintem mostmár az utolsó Uh-ra,nem lesz nagy baba,aminek én örülök is,meg a doki is mondta,hogy elég lesz őt is megszülni :lol:
Boo!! Jó a megfigyelőképességed,igen még jobban levágattam a hajam,nem bírtam vele,ezzel legalább nem kell szenvedni.
Lányok!! Tudom,hogy már írtatok erről,csak képtelen vagyok visszakeresni,hogy nálatok veletek alszanak/fognak aludni a picik vagy külön szobában,mert enyémapa teljesen bepánikolt most,hogy nehogy valami baj legyen és mi nem vagyunk ott,pedig velünk egy szobában lesz csak egy ilyen kis beugróban van az ágya. Köszi előre is!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Niki, Dorkili egy tünemény!!!!!!!!!!!!! Nem is értem, miért nincs időd visszaolvasni?!? :lol:

Sillia akkor megnyugodtam. Nekem Marcinál volt előtejem és azért furi, hogy most nincs. Azért az nem semmi, mármint a 8 deci.

kispiskóta

kispiskóta

Az valóban nem semmi, főleg hogy alapból elég pici cicijeim vannak.
De tiszta rabszolgaság ez az egész tejleadás, úgy éreztem magam mint a fejőstehén :?

Minden éjjel fel kellett kelnem fejni legalább 1-szer (miközben a babám már édesdeden átaludta az éjszakát), 2 óránál hoszabb időre nem hagyhattam el a lakást mert fejni kellett.

Kb. fél év múlva besokalltam ettől, és elkezdtem szándékosan apasztani a tejet. Mint lelkileg mint fizikailag kikészültem az egésztől.

Úgyhogy most azt gondolom, bármilyen jó kereseti lehetőség, inkább annyi tejem legyen "csak" hogy a kisfiam szép nagyra nőjön tőle :)
Vendég

Markáns hidegfrontot ígértek mára....

Valahol ez esetleg meg is valósult már? Ha esetleg kevésbé markáns az is jó lesz, küldjétek erre is...

Mert itt fullasztó dögmeleg van :?
Vendég

Sziasztok!

Sillia!

Nálunk nincs már az a nagy meleg, NOéra is ráadtam pluszban egy rugit. Olyan édesen alszik, de hihetetlen, mert néha felsikolt, aztán visszaalszik...szegény...vajon mit álmodhat? :shock: Vagy az is lehet, hogy fel akar már kelni, csak nem tud még, mert annyira álmos és ez dühíti. :lol:

Megértem, hogy nem akarsz már tejet leadni, nagyon macerás. Én is fejek, hogy legyen elég tejci, de leadni, nem tudom, hogy bírnék, ha ipari mennyiségre fel is tornáznám. Én már úgy félek mindennemű fejőgéptől, hogy csak kézzel vagyok hajlandó fejni, az meg macerásabb már annyiból is, hogy nehéz felfogni. Már komolyan gondolkodom, hogy egy nagyobb lavort beáldozok aztán onnan átöntöm pohárba, így olyan sok elfolyik, úgy sajnálom...

Ja! Barátnőm adott le, és ő is azért hagyta abba, mert már ott tartott, hogy a saját babájával nem tudot elmenni sétálni, mert várták a tejes kocsit. Ami persze nem mindig jött pontosan, úgyhogy megunta az egész napos várakozást és inkább öntötte a csapba...

Előtej!

Ezt már régebben megdumáltuk, hogy a várandósság alatt nem mindenkinek van előteje. Pl. nekem sem, a császár után pedig, ahogy felkeltem már volt.

Nyuszi!

Noé velünk alszik. Ennek csak annyi hátrányát látom még, hogy állandó jelleggel lábujjhegyen közlekedünk, meg sutogunk, pedig az elején nem így volt. De mivel nagyon nehezen alszik el, nem kockáztatjuk, hogy felébredjen, mert utána az egy kínlódás újra visszaaltatni.

Tudja valaki, hogy császár után mennyit kell várni, hogy próbálkozhassunk a következő babával?

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Jelentem: még egyben vagyunk. Ha valaki hiányolt, annak köszi.
Most jöttem a védőnőtől, hasam 128/38! tehát nőtt, és lejjebb ment egy kicsit. Én már ennek is örülök.
Vérnyomim okés, viszont a lábaim bucisra dagadtak tegnap.
A hétvégén jó anyám boldogított bennünket, meg próbáltam rendbe tenni a lakást, illetve Nócival foglalkozni, amennyit csak lehetett.
Megpróbálok visszaolvasni, de nem tuti, hogy menni fog (főleg nem egy menetben), nehezemre esik órákig egy helyben ülni.

Kép
Kép]
hendegabi

Tabati, elvileg egy évet mondanak a próbálkozásig és két évet a két gyerkőc között. De, ha a természetes szülést is megszeretnéd próbálni akkor a szülés és a teherbeesés között mondják a két évet.

kispiskóta

Tabati egy évet szoktak javasolni.Nekem legalábbis annyit mondott a doki,de Domi 7 hónapos volt,mikor a tesó fogant.Sőt sok olyat is 'ismerek' blogokból,hogy egy év van a tesók között(császáros szülés után).Egy picit már én is bánom,hogy nem vágtunk bele előbb :oops:

Kép

Kép
lidike

Képzeljétek ma találkoztunk Bertinával :) és jól megbeszéltük,hogy mi akarunk lenni a topikban az utolsók akik szülnek :P :P :lol: 8)

Kép

Kép
lidike

Lidike!
Erre azért én nem sok esélyt látok, tekintve, hogy mindjárt betöltöd a 40. hetet! :lol: :lol:

Nyuszi!
Nálunk külön szobában alszik a Petra, a mi hálónkban csak a nagy ágyban tudjuk fektetni. Én mielőtt megszületett volna, marha következetesen mondtam, hogy nem fogom rászoktatni a velünk való alvásra... Aha......, ahogy azt egy első babás elképzeli.... :roll: :roll: :roll:

Most este annyira keservesen sírt, hogy csak a cicimtől nyugodott meg, de ahogy átvittem, újra nekikezdett. Ennek az lett az eredménye, hogy hajnal 4-ig velünk aludt, akkor megetettem, és ezután került csak át az ágyába.

Nálunk egy szopi eltart 1 órát, és utána szerintem úgy megszokja a közelségemet, hogy egyből felébred rá, ha átpakolom az ágyába. Napközben egész jól tűri, de este, meg éjjel nem szeret távol lenni.
Nagyon elrontom?????

Na megyek én is fejni, mert hagyott a cicimben valamit.
Aztán jön a védőnő is megnézni, hogy minden rendben van-e.

Sillia!
Nekem az egész terhesség alatt nem volt egyetlen csepp előtejem sem, és a csaszi utáni napon meg már volt egy kevés. Szóval nem számít semmit, hogy most nincs.

Kép
katy76

Ma megyek dokihoz. Ha még mindig 3000s a méhszáj, sírvafakadok.

Tabati,
Az újra próbálkozás az nem annyira a szülés módjától függ. Terhesség, szoptatás egy óriási leterhelés a szevezetnek. A terhesség során a csontvesztés 3-4%. Az ajánlott szoptatás az 4-6 hónapig kizárólag, majd egy évig hozzátápival, utána már nagyon eltérnek az ajánlatok, szerintem tovább is érdemes. A hatodik hónap körül van a mélypont, 7-8% veszteség, majd szoptatás mellett is emelkedik.

A terhességet nem jó mínuszban kezdeni, bár nemigen ismert a hosszútávú hatás, egy év-15 hónapnál kevesebbet nem ajánlatos hagyni.
Nat születése után egy évvel estem teherbe, szoptattam még 7 hónapig. Ez az ajánlásnál rövidebb idő volt, pláne szopival. Szabi majd egy kilóval kisebb lett, egyéb paraméterek se voltak teljesen tökéletesek, két héttel korábban jött, rossz eredményeket produkált ctg-n. Natihoz képest lassabban gyarapodott. :?
Szabi után 17 hónappal estem teherbe ismét, ebből egy év szopi volt. Ez megfelelt az orvosilag ajánlott különbségnek, regenerációnak. Jelen tipp szerint olyan 3,5 kg, azaz kb Nati méret és a 40. héten is tökéletes minden. :wink:

A hátam durván fáj, ami lehet következménye annak is, hogy túl nagy volt a megterhelés a szervezetemnek az elmúlt 5 évben. Ennyi idő alatt kb 45 kg jött fel és 30 le, azt hiszem, ez sem használt. Küzdök a vassal, ami szintén a terhességek következménye. Nem hinném, hogy csak a koromnak tudható be, a baba ahhoz túl jól érzi magát. Annyi, hogy ő prioritást élvez, így nekem nem maradnak készletek. :twisted:

Ez persze csak egy példa, meg tudom, hogy minden nagyon egyénfüggő. Van 3 ismerős család, ahol a gyerekek között egy év vagy kevesebb van. 4-5 évesek, a harmadik novemberre várja a babát. Elnézve őket, egyáltalán nem érte meg. A mi 21 hónapunk az nagyon jó, a kevesebbel már úgy látom, sokat szenvednek. A később majd milyen jó lesz szerintem nem elég jó érv. Nálunk most kezdődik a harc, a versengés, ami tud nagyon kemény lenni, pedig még csak nem is egyneműek. Szerintem kell a babának a csecsemőkor, nem terhesen. Ahogy Natival, most Szabival is tapasztalom, hogy nem tudatosan próbálom őket "leválasztani". Natival emiatt komoly lelkiismeretfurdalásom volt. Egy két-három éves gyerek erre már készen áll, de fiatalabb sztem még nem.

Ha nem menstruálsz, szopik között nem tellik el 6 óra, nincs hozzátápi, az első 6 hónapban jóval 90% felett van a fogamzásgátló hatás.

Sillia,
Ide még nem ért el a hideg front.
Nekem nem kellett tejet leadni ahhoz, hogy fejőstehénnek érezzem magam. :lol:

Nyuszi,
Mi együtt alszunk, amíg megy a kiságy, addig is elég közel lesz ahhoz, hogy ha kéri, a kezemet hozzá bedugva aludjak.

Katy,
Majdnem teljesen mindegy, hogy altatás szempontjából mit csinálsz. Akár az első naptól is következetesen különrakhatod, amikor van egy ugrás a fejlődésben mindent kezdhetsz előről.
A leglátványosabbak kb 6 hét, 3 hó, 6 hó, de ezektől függetlenül is lehetnek lázadások. Ha kihúztad két éves koráig, akkor már önállóan dönt, még ha van is kiságy, már ki tud mászni, de pár évig még ezután is küzd. Ha ki tudod várni, 3-4 éves kora körül válik arra éretté, hogy önállóan elaludjon.
Jelen pillanatban még azt sem tudja, hogy ő egy önálló lény, akinek van keze és tőled független egyén. Nem sok elrontanivaló van így.
A tej folyamatosan termelődik, a szoptatás alatt is, mindig marad egy kicsi.

Kép KépKép
lorca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?