A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

sillia! :)

Az biztos, hogy kicsinálod magad, de az nem, hogy beindul a szülés is.

ikoka7! :)

Már nem is tudom, hogy ki mondta, hogy igenis élvezzük ki, hogy most még mi vagyunk a figyelem közép pontjában, mert ha megszületik a kicsi, már mindenki tesz a fejünkre. Csak addig vagyunk érdekesek, amíg bent van a baba. :?
(Ha már ennyire zavar titeket az érdeklődés: legközelebb ti már nem fogtok érdeklődni hasonló helyzetben? :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

2.sz. gyermek letéve. Most várok az 1.sz.-ra, hogy befejezzéka pancsolást Apával és lemetélhessem a körmét.

Kép
Kép
200907?

vízszintesbe teszem magam , mert így nagyon sz@r ülni, még az is lehet, hogy elalszom....én kis naív :roll: :roll: :roll:

szóljatok, ha megyünk szülni :D :D :D

Kép
ikoka7

Neeeeeeeeeeeem!
Azért annyira nem vagyok még elvetemült. Ha eddig kibírtam :)
Csak lópucc,séta,karámban kergetés stb..

Ezt a képet pár napja csináltam a lovardában.Sajnos nem adja vissza,amit valóban láttam.Csodaszép volt.
Kép
Vendég

Bond

Azon már én is gondolkodtam, hogy ha mindenki tojna a fejemre, az még rosszabbul esne :)

És valóban, szerintem fordított helyzetben nekem is lenne véleményem.
Csak mostanra már annyira nehéz minden :(

conversano

így is látszik a lényeg, csodaszép lehetett!
Vendég

Sillia!
teljesen átérzem a helyzeted,mert én is megkapom ezeket napi szinten
és már annyira,de annyira elegem van...

Kép
Kép
csibe83

I. számú gyermeknek nem kellene már ilyenkor aludni?

Vagy ez csak az én naív elképzelésem...
Vendég

conversano! :)

Már időben vagy, okésak vagytok mindketten. Ha jól esett, akkor részemről egészségedre! :wink: 8)

Pfúúúúúúúúj, de giccses! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ja, az ugrókötelezést és a lépcsőn való ugrálást kizárólag szellemi síkon vagyok képes végrehajtani :)

A valóságban örülök ha járni tudok a két tuskóvá dagadt zsibbadó fájó végtagomon :?
Vendég

Télleg giccses :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vendég

Ööö...izé...nem állítom, hogy mi vagyunk az élcsalád, de szerintem túl sok probléma nincs velünk. Az egyetlen neuralgikus pont az a lefekvés. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: Ennek oka:
-anyuka bagoly típus és nem esik le neki, hogy 20:00 óra mit jelent
-apuka melója miatt muszáj rugalmasnak lenni. Akkor kerítünk sort valamire amikor tudunk.
A dolognak annyi előnye van, hogy a gyereknek nem okoz gondot az alkalmazkodás, bárhol, bármikor el tud aludni, ha arról van szó.

Még tartozom a szülés sztorival, de annyit elárulok, hogy amíg vajúdtam és Apa bent volt velem, addig vagy hatszor hívták bentről különböző okok miatt, pedig szólt, hogy most szülünk és ne zargassanak. (A meló szempontjából a lehető legrosszabkor kerítettem rá sort) Persze, figyelmesek voltak, mert mindig megkérdezték azért, hogy mi újság. Értsd: tudni akarták, meddig lehet még hívogatni. :? Pedig Apa ki akarta kapcsolni a mobilját, de egész egyszerűen nem tehette.

Kép
Kép
200907?

[quote]A írta: meló szempontjából a lehető legrosszabkor kerítettem rá sort

Nahát! Igazán időzíthetted volna jobban is :mrgreen:
Vendég

azt hiszem lassan megpróbálkozom az alvással. De a vizszintes helyzettel mindenképp, mert már szétesik a csípőm az üléstől.
Vendég

Bond!
2 órás dologról enyém doki nem mondott semmit. Olyat viszont hallottam, hogy azért nem jó, ha állandóan lóg a szeren a bébi, mert akkor a kis gyomra nem tudja normálisan feldolgozni a kaját. Na, ez az én lányomat nem érdekli :?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Franc az önző pofámat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Megyek én is, mert 1.sz. gyermek és Apja előkerült, köröm vágás is megvolt.

Szia mindenkinek, jó éjszakát és aki úgy gondolja, annak jó szülést! :wink:

Kép
Kép
200907?

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Jó éjt gyerekek búcsúzik a Füles mááára
bújjatok ti is be gyorsan a jó meleg ááágyba...
Vendég

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

nellike: azt hiszem, megbocsájthatunk :lol: :lol: A babók tényleg sokat fejlődtek, nagyon édik! :lol: :lol:

sillia: meg tudlak érteni.... enyémapa is kivett egy hét szabit, de még semmi.... :roll: Jövő héten meg extra sok lesz a melója, lefogadom, hogy a kisasszonynak akkor jut eszébe világra jönni :lol:
Az NST- n nem dudálták fel a kisfiad? Vagy semmi nem használt? Mert a múltkor nálunk az egyik csajnak sem volt túl aktív a babója, de az nst- s néni nem hagyta békén, mozgatta a pocakot, meg még fel is dudálta a babót :lol:
A holnapi programunk egyezik: NST, doki- és esetleg magzatvíznézés.... fél nyolcra kell mennem! :roll: Jó lenne aludni adig pár órát... :D
Üdv a hortyogik táborában! :lol: :lol: :lol:

kispiskótaapu /Dani/: köszönjük szépen az infót és a képeket! :lol: :lol: Zabálnivaló fiúcska! :lol: :lol:

csibe: pedig már azt hittem, nemsokára küldöd valakinek az sms-t ... :lol:

bond: szopi közben hogy lehet írni?! :lol: :lol:

A beindításról annyit, hogy holnap nálunk lomtalanítás lesz. Ezen felbuzdulva lesiettem a pincébe, és összeszedtem egy csomó sz@rt. A nagyját egyedül fel is hoztam :lol: Nem voltak nekezek a cuccok, de gondoltam, egy kis lépcsózés meg némi pakolászás hátha segít. A párom kivitte őket a ház elé, ahol a szomszéd kupacát gyarapítottuk. Képzeljétek, a szomszéd mesélte, hogy kirakott egy deszkadarabot, erre megállt egy utánfutós furgon, hogy akkor ez a kupac az övé lesz. Egy komplett család, gyerekestől. Úgyhogy nekiálltunk hordani a mutyit, ezek meg válogattak ezerrel. Aztán megtelt a verda, a gyerekeket itthagyták őrködni, amíg a szülők ki nem ürítik belőle a sok sz@rt. :shock: Ugyanis közben persze már megjelent a konkurencia, nem lehetett csak úgy itthagyni a motyót! :lol: :lol: Azt hiszem, a kukások holnap nem fognak izomlázat kapni, a szeméthalom kétharmadát elvitték :lol: :lol:
Ja a pakolástól nem hiszem, hogy beindítottam volna a szülést, csak némi kellemes fáradtságot érzek, de ez legalább arra jó lesz, hgoy el tudjak aludni- egy darabig :roll: :lol:

conversano: azért elég jó a kép! - még ha giccses is :lol: :lol:

bond: hogyhogy nem kapcsolhatja ki a mobilját? :shock: Nekem a cégest csak munkaidőben kellett pl. felvenni :lol: Jó, tudom, hogy nem ugyanaz a kettő, de azért mégiscsak szülésről volt szó...! :evil:

Kép
agi125r

boo ma egész nap sziesztázik? :D Vagy tán csak nem....? :D

Kép
agi125r

Volt pár jóslatom az esti programot illetőleg, azután pár oldalt elolvastam a fürdőkádban és elmúlt. :? Igy marad mára is az alvás és a pisilni rohangászás.
Szeretnék már átkerülni a másik tábliba. :twisted: Bár ha összehasonlítom, amit Natra várva éreztem, azért annyira nem is érzem rosszul magam a túlhordás miatt.
Furcsa látni a táblán, hogy alig pár perc és mindenki betölti már a "nem koraszülött" kort. :roll:

007,
Az egyik albérlőnk a Blikknek dolgozott. El nem hinnéd, milyen készségesek az emberek, amikor A Sajtó (még ha gagyilap is) kérdez valamit. :? A cikk pedig Pagikáék engedélyével kellett, hogy megjelenjen.

"élvezzük ki, hogy most még mi vagyunk a figyelem közép pontjában"
Köszi, én inkább a szürke egérke a sarokban szerepet játszanám, inkább, mint egy partra vetett bálnáét a rivaldafényben.

"Nektek mondott olyat a doki néni, hogy 2 órán belül ne kapjon enni a baba?"
Nem. Nem is hangzik jól, hacsak nem tápisról van szó. Nekem persze jól hangzana, hogy 3 óránként etetek, majd átalussza az éjszakát, csak épp nekem így nem lenne tejem. A valóság nálam az volt/lesz, hogy ismét küzdök, hogy két cseppel meghaladjam az igényeket.

Ági,
"Hol kezdődik a lestrapált időszak?"
Amikor eszedbe se jut, hogy a szexet válaszd, ahelyett, hogy bambulj ki a fejedből vagy aludjál. :lol: Vagy amikor már elaludni sincs kedved, mert az is túl sok energiát igényel.

Enyémapa nagyon is horkol. Már hónapok óta együtt laktunk, mire észrevettem. :lol: Túl hamar aludt el és lebukott. Az én alvókámon nem olyan egyszerű kifogni. Laktam templom és reptér közelében. Sem harangszó, sem egy Concord nem tudott felébreszteni.

Sillia,
Nálunk a 100 lépcsőfok csak a 3. emelethez elég. Személyes tapasztalat, nem működik, mint szülésbeindító, bár a váltott lábbal ugrálást még nem próbáltam.
A bokabedagadás az nekem is jól megy, bár a kartonomra az került, hogy "ödéma nincs". Most azzal szórakozok, hogy a buciban megpróbálom kitalálni, hol lehet a bokacsontom. Amikor elsőre sikerül rábökni, akkor én nyertem. Utána pedig nézem, mennyi idő alatt múlik el a lyuk, amit a csontra nyomott ujjam hagyott. Kb fél perc. :twisted:
Magzatvízkukucska nem olyan rossz, mint ahogy hangzik. Azért azt a kütyüt, amivel csinálják, ne vizsgáld hosszan, mert az rontja az helyzetet. :wink: Nekem amikor csinálták, még vicces is volt, mert a doki első megjegyzése az volt, hogy na, jó sok haja van. 8)

Kispiskóta - Dani,
Szerintem hasonlítanak. :D Az álla, a szeme alatti kis redők nagyon is egyformák. :wink:

Szonibaba,
Én is úgy gondolom, hogy tiszta illetlenség 3. terhességet túlhordani. De azt hiszem, nem sok választásom van. :lol:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:23-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:24-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:25-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo: a pattogás nem tudom, mi, de nekem is csinálja, amikor mocorog- de főleg este. :shock: Holnap megkérdem a dokit. De hallottam már csobogást is :lol: Azt értem, hogy mi :lol: - asszem :lol:

Kép
agi125r

El is felejtettem mondani, hogy tegnap végigjártunk egy csomó helyet, hogy megtaláljuk az ideális kisszéket törpöknek. Volt Praktiker, Kika, Domus. Majd végül Ikea, ami pont átalakítás alatt áll, uh bóklásztunk egy darabig, többször is zsákutcába futva. Végül pont ugyan olyan kisszéket vettünk, amilyent már anyósnak is. Ennyit a nagy választékról. :twisted: A vicc az egészben, hogy három kisszéket vettünk, nehogy Dani úgy érezze, hogy ki van zárva. :lol:

007,
Melóügyben hívni szülés közben? :shock: Ilyen munkát tuti nem szeretnék. :shock:

Boo,
Azért ne pánikolj be túlságosan, az messze nem használ. Persze lehet, hogy megszülsz egy héten belül, de az is, hogy csak 3-4 hét múlva.
Nekem a jóslók ütemesen jönnek már egy jó hete. Nat 58 centi volt, a hosszank nincs köze ahhoz, hogy mikor jön, ő is ráhúzott. Harmadik gyerek előbb születik, mint tesó (39. hét), de túlhordás relatíve ritka. Most pont olyan feszes a hasam ebben a pillanatban, amilyen kemény hasizmokra mindig is vágytam, de igazából semmi haladás. Még a 33. héten kaptam tüdőérlelőt, mivel fennállt a koraszülés veszélye. Most meg kezdem taposni az extra napokat.

Hát igen, a szülőszoba nem egy luxuslakosztály. :lol: Amikor bent van az egész személyzet a szülés végén, akkor apa majd csak egy matrica lesz a falon. :lol: Hacsak nem menekül ki, mint enyémapa.

Azt nem tudom, mi pattoghat odabent. :lol:

Ági,
És mi a csobogás?

Kép KépKép
lorca

Fúú Boo!!!
azért én szurkolok,hogy apát megvárd legalább,de legjobb lenne,
ha még minket is megvárnál és csak utánunk mennél el szülni...

fr tényleg igaz ezek szerint,hogy az "utolsókból lesznek az elsők"

Kép
Kép
csibe83

nekem olyan hányingerem van,mint még soha...

Kép
Kép
csibe83

megpróbálok én is pihenni hátha enyhül...jó éjt!

Kép
Kép
csibe83

lorca: pont a pocakomon volt a kezem, és ahogy moccant egy jó nagyot, hallottam a csobit. Ő csinálta :lol: Erős, mint az apja :lol: Először azt hittem, hogy ez lehetetlen, de ha mondjuk a kádban fekszel, és a víz alatt van a kezed, nyomj egy gyorsat vele, és csobog! :lol: A babótól tanultam :lol:

Kép
agi125r

Boo,alias pattogóhas :)

Nyugi! Minden oké lesz!! Zsirike nem fog még kijönni!
Basszus,semmit nem aludtam. Nem kaptam levegőt (ok ez nem újdonság) és minden egyes fordulásnál majd bexartam úgy fájt a hasam lent. Mintha egy nagy szikla görgött volna ott bent.

Na lassan indulandusz ctgusz Margitusz.
Vendég

Jó reggelt!!

Látom,nem csak nekem volt szar éjszakám,de én nem nem akartam apát felkelteni a gép zajával,pedig jó lett volna,ha tudom,hogy ti is írogattok. Kb. fél 2-kor arra ébredtem,hogy iszonyatosan sok a savam,muszáj volt bevennem egy Renniet-nem bírtam,aztán nekiálltam olvasni hajnali 4-ig,úgyhogy most olyan vagyok mint a mosott szar. 10-re megyünk dokihoz.
Boo!! Baszki,ez nem semmi,ami veled történik!! Nagyon szurkolok,hogy megvárja Zsiri apáját és együtt szüljetek. Addig is próbálj meg sokat pihenni,amennyire teendőid engedik és vigyázz magadra!! Anyukád nem tud segíteni Müzli sétáltatásában legalább napi 1-szer?
Kispiskóta! Gratulálok,Bende baba nagyon édes és te is nagyon szép vagy!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok!

Kispiskótának gratulálok Bende babához! Szép formás.

Ezt nem értem, még mindig Csibe táblázatának közepén helyezkedem el, pedig már csak 3 napom van vissza - papíron :shock: Remélem nem várom meg a sor elejére kerülést :?

Boo, pszichésen tessék belőni a szerdát!!!! Nem pánikolni, a baba tudja mi a dolga! Megvárja apát! Felpuhult nyílogató méhszáj természetes, bármikor robbanhat a bomba, nincs recept. Hendegabit is riogatták 39 hetesen, mégsem indult be rögtön magától -végülis nem tudom magától indult-e be, vagy indították.
Nekem Norbi 15 nappal jött előbb mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül, csak néhány jósló után. Ezért is csodálkozom, mert itt a végén még szégyenszemre túlhordás lesz. Remélem nem a napján szülök, mert 13-án más csládtagnak is van születésnapja, de a végén még behúzom. Különben nincs bajom a 13-ával - főleg, hogy nem péntek.

Enyém apa ma nem ment Pestre, elkéretőzött hátha szülünk, de már elég ciki, hogy 2 hete minden alól kihúzza magát... Ahhoz képest 2 hete jósoltam, mint állat, azóta semmi.
Na megyek, mert SOS javítanom kell egyet a leadott munkámban. Legalább lefoglalom a gondolataimat a 2 fiú mellett.

Éva

KépKépKép
agmano

Kedves Kismamik !

Na mi ez a punnyadás ??? Mindenki besokkalt ( velem az élen ) ? Vagy ennyi dolgotok van ? Vagy netán szülésben vagytok ? Nem ér már engem beelőzni, mert :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
ikoka7

Boo : Neked kitartást, dobd magad vízszintesbe, aztán nem lesz ott semmi gond. Tudja az a gyerek, hogy mi a dolga...csak a miénk nem tudja :roll: :roll: :roll: .

Kép
ikoka7

Sziasztok! :lol:

Most értünk haza a kórházból.... De változatlan formában :roll:
ikoka: énnem előzlek le, úgy tűnik... :(
Nst- n minden ok, a doki szerint tankönyvbe illőt produkált a kiscsaj a pocakomban. Utána vizsgálat: teljesen zárt méhszáj :( Ezért meg sem udta nézni a magzatvizet, mert azt mondta, hogy oda aztán nem tud bedugni egy csövet :( Úgyhogy vasárnap ismét NST, vizsgálat. A dokim számítása szerint ma vagyok 40 hetes, az enyém szerint majd csak hétfőn, de örültem volna, ha a héten meglett volna a baba- márcsak a jövő heti kánikula miatt is- jobb lett volna azt már külön :) De úgy látszik, hogy én aztán tervezhetek, mondhatok a babónak bármit, teljesen mindegy.
Mivel a költözködés is már fél lábbal lóg, gondolom, majd akkor jut eszébe kibújni.... :lol:
Megpróbálok picit aludni, mert az éjjel nem sokat sikerült :roll:

Kép
agi125r

Ikoka

Én itt vagyok :?

Ma egészen gyorsan végeztem a kórházban. Most a fiatal szépbarna szemű doki volt, azt mondta még elég éretlen a méhszájam a szülésre. A magzatvízkukucska most inkább csak kellemetlen volt mint fájdalmas.
Igaz, tegnapelőtt sem az fájt, hanem a kézzel történő turka, ami ma nem volt.

Én most meglepően jól aludtam, alig bírtam felkelni reggel.

Boo

Ha valóban 1,5 centiről nézi majd apa az arcodat, nincs miért aggódnod. Próbálj meg ekkorka távolságból ráfókuszálni valamire...

Az orvosok meg mondanak mindenfélét, nem azt akarom mondani hogy nincs igazuk, csak annyit hogy az előjelek megléte vagy nemléte nem feltétlenül biztos jele a szülés indulásának vagy késésének. Nekem pl. most a vizsgálóasztalon csomóba feszült épp a hasam, kérdezte is a doki: csak nem szül? Mondtam hogy akkor már két-három hete folyamatosan...

Azért próbálj pihenni és legfőképpen nem idegeskedni :)
Vendég

Sziasztok

Jó sokat termeltetek megint. Szinte csak átfutni volt időm. Óriási gratula az újjövevényeknek. Nagyon szépek, és sok tejcsit kívánok.

07 Nekem nem mondott semmi ilyesmit sem a védőnő sem a gyerekdoki. Igény szerint szoptatni. Ez nálunk általában 2-4 óra között van. Éjszaka ha netán tovább alszik akkor sem ébresztem.

Dodi szép nagy pocakod van

Boo akkor drukkolok neked hogy bent maradjon addig ameddig apa haza nem ér. Különben igaza van a dokinak a jóslónak nem kell feltétlenül fájnia. Ésa lehet a menszi görcstől kezdve a keményedésig bármilyen formája. Úgy hogy tényleg pihizz ha nem akarsz szülni. Csak lásd az én példámat hogy nekem a szülés is úgy indult meg hogy csak keményedett a pocakom éjjel 1-től reggel fél 10-ig, addig megvoltam győződve hogy ez bizony csak jósló, hiába mondta a dokim reggel 6-kor hogy 2 ujjnyi, én nem éreztem belőle semmit,a csak hogy időközönként megkeményedik a hasam. Még haza is akartam jönni, dokim meg nevetett hogy viccelek? Itt mindjárt baba lesz

Ági parlagfűre vagyok allergiás. Szoktam homeóst szedni, de most nem érzek még semmi tünetet ahhoz hogy beszedjem. Egyedül a szemem az ami be volt dagadva, de tegnap voltunk a védőnőnél és azt mondta hogy ez nem allergia hanem árpa, kenegessem a septosyl kenőccsel az jó lesz rá.

Tegnap voltunk a védőnőnél tanácsadáson. Mindent rendben talált. Nóra szépen hízott. 3840 –el született, 3590-el hoztuk haza 2 naposan. ÉS tegnap 14 naposan 3940 volt. Úgy hogy szépen vissza hízta és meg is haladta a születési súlyát. De hát nem is csodálom, állandóan eszik, két óránként stabilan kéri, és ma éjszaka is 2 óránként ébredt és evett.

Már mennem is kell, mert felébredt és megint éhes

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Lidikének elfolyt a magzatatvíz mennek a kórházba.

Drukk nekik.

Kép

gabi1

Lidike

HAJRÁÁÁ!!!
Vendég

Meg is van már Lidi babája.

Bálint 4530g 59 cm. Óriási gratula nekik. Sok tejcsit kívánok.

Szép nagy baba.

Kép

gabi1

LIDIKE GRATULÁLOK A HATALMAS BÁLINTODHOZ !!!!!!!!! Császár volt ? Várjuk az infót és a képeket !!! SOOOOK tejcsit és jó regenerálódást !!!!!

Kép
ikoka7

Azt nem tudom. De gondolom igen.

Kép

gabi1

Lidike!!

:shock: Ennyire gyorsan??? :shock: Gratula! Na, erre nagyon kíváncsi vagyok!!

Gabi1!

Tudsz valami további infót?

Még egyben lévő leányok!!

Kitartás!!!! Nem sokára eljön a ti pillanatotok is!

Megyek, mert Cseppem rí!! :D

Kép
Kép
tabati

Lidike

Hatalmas gratula!!
Szép nagyra növesztetted a babócádat :)
Vendég

Sziasztok mamikák!

Tegnap csak rejtőzködő üzemmódban nyomtam, mert autóversenyen voltunk majdnem egész nap, este meg az Auchanban bevásárolni... Alig ültem le egész nap, direkt rohangásztam, de semmi! Ha egy baba nem akar jönni,nem jön... :? !

Gratulálok minden újdonsült anyukának, Isten hozta a bébiket!!!
Asszem Lidikéék Bálintja listavezető lesz a fórumon, ami a méreteket illeti :shock: :D :D :D !

Várjuk a képeket, csajok!!!!!

Boo!

Bocsi, hogy nem írtam :oops: , nem voltunk itthon. De nehogy elkeseredj, kis Bootááám :wink: ! Nekem 3 hete fixen, nem gyenge jóslóim vannak, de a doki azt mondta, semmit sem jelent!!! Első terhességnél pedig a méhszáj állapotára baromira nem lehet alapozni, szóval ne is reménykedj, hogy beelőzhetsz :twisted: :wink: :wink: :wink: ! Ebből még nem lesz baba!!!! Tessék nagyon sokat pihizni, a kutyázást vhogy limitálni, apát hazarendelni, és mindenek előtt megnyugodni, és megbeszélni Zsirikével, hogy mégnincs itt az ideje a nagy találkozásnak, neki még szépen gyarapodni kell, és apát megvárni :wink: !
Ja, és a pótdokim mondta múltkor, hogy szte ha nem császároznak meg, végig hordom, mert első baba, ráadásul fiú! Ezek pedig rád is igazak,szóval szúúúszááá :D !

Ja, nem emlékszem ki kérdezte, talán Szonibaba, vagy Ronmay :oops: ...
Azért merült fel a programcsaszi, mert a cukorbetegségem miatt lehetnek komplikációk szülésnél, plusz nagy a baba, én meg csak 160 vagyok, ami ugye elég valószínűvé teszi a hosszas kitolást, ami cukrosoknál gázos lehet a babára nézve. Ráadásul anyunál mi mindketten elakadtunk, és törni kellett a kulcscsontunkat, amit én nagyon nem szeretnék, pedig erre is öröklődhet a hajlam (mármint a csontozat miatt)... Szóval több dolog is emellett szól sajnos, így egyre inkább hajlok felé én is (persze nem én döntöm el). Ricsi, meg anyu is nagyon a csaszi mellett voksolnak...
De nem bánom amúgy, ha így kell lennie, nincs bennem rossz érzés emiatt :wink: !

Képzeljétek, kapunk egy CTG-t itthonra 8) :D :D :D ! Egy külföldi cég most dobja majd itthon piacra a házi CTG-it, és én leszek az egyik, aki kipróbálhatja :wink: . A kütyü fél milla, és a terv szerint a dokik veszik meg, majd kiadják bérbe a kismamáknak. Az eredményt neten kell továbbítani a dokinak, akinek szerződés szerint 24 órán belül ki kell értékelnie! Sztem baromi jó dolog! Nekem a cukor miatt eleve illene gyakrabban járnom,és vidékről ez nem vmi üdítő, szóval naggggyon örülök neki :D :D :D !

[i]fúúúj, olyan savam van, mindjárt hányok :? ! Pfffff.........Renie-t!!!![/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.07.10 10:34-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Gondoltam amíg alszik gyorsan jelentkezem!
Gratulálok az utánunk született babáknak és mamáknak!
A babafotók egytöl egyig nagyon édesek!
Sajnos visszaolvasnom képtelenség,csak a fotókat néztem meg!
Rólunk!
Kezdünk összeszokni itthon így öten!
Benedek jó baba,picit hasfájós,de igazából szerintem az a baj,hogy iszonyatosan ömlik a tejem,és nem bírja nyelni!
Hiába fejek elö még akkor is,amíg nem büfizik szopi közben addig kínozza szegényt!
Rengeteg a tej,szinte tejcsárda vagyok,szopi után 60-80 lejön még,jönne több is de nem fejem üresre mert akkor nem fogok bírni vele!
Csajoknál is így volt,és szépen beállt!
A lányok nagyon szeretik a bébit,Réka rendezi,és úgy fogja mint egy felnőtt!
Jázmin pedig a fürdésnél rendszeresen segít,mindig ő fésüli
Kedvenc mondatom tőle:Áll a babakocsi mellett és azt mondja nekem:Anya nem is baj hogy kisfiú lett,mert olyan édes!
Apa nagyon odáig van érte,és én is!
Hihetetlen hogy egy kisember milyen érzéseket tud kiváltani az emberből,még ha nem is első baba!
Szülésröl röviden:életem legszebb élménye volt,és nagyon büszke vagyok apára hogy bejött velem!(csajoknál nem volt bennt!)
Részletesebben is le fogom írni, minden fájdalom ellenére újra végigcsinálnám!
Késöbb még jövök és majd hozok képeket is!
Most megyek mert lassan szopiidö van!
Puszi Nektek!

Ui:Pocakosoknak kitartás!
20140328174041

tabati a blogját néztem, és az időt nem néztem, hajnal 3-kor folyt el a magzatvíz és 10-kor született, ezt már sms-ben kaptam. Arra még nem válaszolt hogy császárral e.

Kép

gabi1

Boo
El kell, hogy keserítselek, de nekem vajúdás között, mikor ezerrel fájt akkor is mozgott, nem is keveset.
De lehet én vagyok selejt. Ja és egyetlen egyszer volt előtte jósló kb. 2 nappal előtte. de azt se tudtam, hogy az jósló..

Dodi

Ezt csak Te tudod,Te érzed, de azért gondold végig, következő babánál, utána..stb. mi lesz.
Én szülés után 3 nappal már motoroztam, be fiamhoz a kórházba, s nekem metszettek(muszájból) 1 cm, amit nem is éreztem.
A mellettem lévő hölgy csaszi után volt. 4 gyereket szült előtte normálisan, az 5. csaszi. és eléggé szenvedett. Én nem tom milyen, mert nem az volt,
a gátmetszést se akartam, de biztos, hogy sokkal komolyabb műtét az egész..
De nem akarok én senkit se kioktatni vagy bármi, úgyis Te döntesz mi lesz. csak ne félj...mert lehet bántalak vele (amit nem akarok), de eddig te sem akartál császárt.
olyan érzésem van mintha megijedtél volna szüléstől vagy nem tom...

És akkor a szülésem története:

8 órakkor fájásokra ébredtem, áá mondom biztos jósló, szal levittem a kutyát sétálni. Alig bírtam hazajönni, 9 kor hívtama szülésznőt mi a ez.
Mondta figyelgessem magam. Oké, beültem a meleg vízbe, nem javult. El kezdtem mérni. 3 percenként jöttek. Felhívtam szonibabát, mi legyen. Üljek be megint a kádba, labdára.
Már akkor nagoyn fájt. Mondom ez nem oké, menjünk be. Be mentünk, a liftben már tök kész voltam.
És akkor még adminisztráció. ki vagyok mi vagyok, orvosom ki. Persze mondanom se kell hogy előtte való nap voltam ctg-n aznap orvosom szabin volt. Tehát nem akartam szülni.
Nekem nem jött be a beszélünk hozzá s akkor nem jön. Pont akkor jött.Szal bevágtaka szülő szobába ahol 1 újnyiról bő 2 újnyira tágultam. Mondom vaz, ilyen fájások mellett csak ennyi?
Aztán megjelent az ügyeletes doki, tök kedves aranyos ember. már 4 újnyira voltam nyitva, s nem telt el 15 perc. Huh mondom.
És akkor már majdnem a tolások jöttek , mikor leesett Roló szívhangja. Hirtelen ezer ember jött be, nekem halálfélelmem volt, hogy úristen mi van, csaszi lesz..stb..
Aztán doki mondta, gyorsan szüljek, kaptam oxitocint, és kb 10. tolásra megérkezett. Gátmetszés kellett, mert para volt a szívhang miatt, nem volt idő védelemre.
Kiderült, hogy a köldökzsinor válla köré csavarodva, ezért ingadozott a szívhang. Mikor kibújt gyorsba elvitték(miután rajtam volt 2 percet), s közölték, szapora légzése, meg kell figyelni picit.
Kb. délután 16 kor láttam először, 13,05 kor született. Szopiztattam, a semmit, mert tejem még nem volt. Aztán adtak neki enni, és bukott. Utána mindent kibukott, s el kezdtett pirosodni. A légzése normális lett, de a
pirosság miatt, mint kiderült a sok vörösvérsejt száma miatt, besűrűsödött a vére. Infúzióra kellett kötni, de azt csak másik kórházban lehet.
Szülés után egy nappal elvitték a Klinikákhoz. Én még egy napot voltam bent, aztán mentem utána.
Ahol, mint már írtam baba-mama szoba nem volt. Mikor megérkeztem oda az intenzíven volt, mert kiderült, hogy az infuzió nem segített, így vércserét kellett nyomni neki.
Az intenzíven baromi parasztak voltak. A beszélgetés így zajlott:
-Jó estét, miért ilyen későn jött?
-Ma délután jöttem ki a kórházból, s maguk mondták, hogy ilyenkor jöhetek.
-Jöjjön.
Odament az inkubátorhoz ahol feküdt kivette. Gondoltam megfogom. Erre:
-Nem, akkor vetkőzzön.
Néztem nagy szemekkel.
-Hozza azt a széket és szoptasson vagy nem ezért jött?
gondoltam, kösz bazdmeg két napja szültem..
Szoptattam, egy kicsit, persze előtte mérte. gyönyörködtem benne, hisz egy napja nem is láttam.
Raktam volna át a másik cicire, gyorsan elkapja, várjon mérünk. Mondom okés. 60-at evett.
Gondoltam lehetetlen, a kórházba egy csepp sem jött, de persze örültem mint majom a farkának. Kicsit még babusgatni akartam, de már nem kaptam vissza, Benyomta az inkubátorba, és a szájába adott egy cumit.
-A cumi feltétlenül kell?
-CSak nem gondolja, hogy hallgatom ahogy egész nap bömből.
(anyád)
Másnap közölték, hogy nem szoptathatom mert este bukott, s diétán van. A szívem szakadt meg ahogy felvettem és kereste a cicit de nem szopiztathattam.
Csak harmadnap, persze pótolni is kellett mert tejem nem sok volt. DE szerencsére anyatejjel pótolták, amit persze Mikróba melegítettek. Köszi.
Aztán szépen meggyógyult és kijöhetett.
Ennyit a magyarországi ellátásról együttérzésről..

KépKép

KépKép
ronmay

...én még soha életemben nem voltam ennyire feszült, mindjárt megbolondulok....

Kép
ikoka7

... jött volna egy barátnőm hozzám, de lemondtam, mert szerintem még nézni is rossz ahogy ficergek, mint egy sajtkukac...

Kép
ikoka7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?