A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Helló!

Köszönjük a Domi dicsiket!:D

Dalma nem tom hova küldtem az álommanókat de innen is elmentek na meg hozzád sem értek oda!?? Domi 4 napja ébred éjjel:( most éjjel éjfélkor ébredt sikítva (sose sikított még) mikor átmentem négykézláb rugózott és nyomta a kis fejét a fejvédőbe de aludt közben cumi be és szunya. Aztán még sírdogált éjjel 2szer de akkor már nem kellett átmennem…
De csütin meg pénteken is 1-1 órába telt visszaaltatni egyszer meg csak kajára aludt vissza:shock:

Remélem nem lesz ez már rendszeres angyon rég nem kellet éjjel kelnem hozzá
Szetintetek a foga lesz? Az ínyén semmi nincs se duzzanat semmi.

Vera hogy vagytok?

Andy mi volt Regivel? Kiütései? Anyukádról valami hír?

Ditta jó nyaraást nektek! Azért jó lesz kikapcsolódni még akkor is ha 3 gyerkőccel mentek legalább nem otthon vagytok

Pipal, nagyon édi Natasa! Kis királylány!:)

Evi nagyon ügyes Lilla Nekem is a kis pöttyös labda jutott eszembe omi még nem csinál ilyeneket ő csak kúszik és még nem is ül egyedül na de a csajok érettebbek

Nati, kicsit lemaradtam a hsz-kal de csatlakozom az előttem szólottakhoz törődj magaddal mert igenis megérdemled járj el otthonról stb… Jobb lesz idővel.

Nekünk a családban van egy csaj 2 gyereke van 5 éve van otthon folyamatosan. Szegényke tökre bedepizett, nem járt sose sehova se strand se mozi se játszó (mert kert van akkor minek) bár én ezzel nagyon nem értek egyet de az ő dolguk. Mára odáig jutott hogy heti 2szer pszichológushoz jár, az önbecsülése a béka feneke alatt van, a két gyerek óta 30 kiló plusz van rajta teljesen kivan hogy nem tud lefogyni ( bár nincs elég akaratereje). Szóval teljesen eligénytelenedett ahogy otthon van úgy megy át pl anyukájához még a terhesen vett 2db pólót hordja. Most nincs pénzük nekik se sokat költeni, de segítséget se fogad el nagyon.
Azáért mert valaki otthon van nem azt jelenti hogy nem szabad/kell foglalkozni magaddal. Én se vagyok vékony sose voltam de soha nem néztem ki igénytelenül smink nélkül nem is megyek utcára. Annyival jobban érzi magát az ember ilyenkor vagy tényleg ahogy Dalma is írta h csak a körmöd szép Találkozz minél többet más anyukákkal játszin ilyesmi.

Kri, sajnálom nagyon a balestet e még szerencse hogy nem lett baja a férjednek!:)
Nekünk a gyerekorvos gyakorlatilag újszülött kora óta mondja hogy mozgassam Domi fitymáját de csak nagyon óvatosan épp hogy… mostmár egyre jobban megy fel de mindenki más minden orvos más. A dokitokat nem kérdezted?

Levizsgáztunk babauszin olyan ügyes volt a kisfiam olyan büszke voltam rá! Mostmár mehetünk a kövi szintre és jövő 7en olyan óra lesz hogy jön egy fotós és vízalatti képeket fog készíteni Domiról! Benne van a tagsági díjban remélem jók lesznek! Tegnap voltunk strandon vettünk neki olyan beülős úszógumit úgy élvezte édi volt nagyon

Bocsi hogy ilyen hosszú lettem. :oops:

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Sziasztok!

Ritkábban jövök, mert Natasa is jobban befog, és dolgozom is, és megpróbálok inkább olvasni, mint a neten lógni (főleg, hogy ha dolgozom, az is gép előtt van...)

Nati, remélem hamar kilábalsz ebből a hullámvölgyből. A többiek sok-sok okosságot írtak, szerintem ezeket Te magadtól is tudod, csak még nem vetted rá magad, hogy változtass. Én is sokszor lusta vagyok elmenni itthonról, aztán bánom, hogy egész nap bezárkoztunk. Elhatározom, hogy menni fogunk sokfelé, aztán elkap a lustaság :( Sokat segít, ha mégis szakítasz időt magadra, én pl. sokszor inkább olvasok/netezek, amíg alszik Natasa, és bizony a mosogatás megvár (vagy engem vagy apát :wink: ). És lehet, hogy később kerülök ágyba, ha "ellógtam" az időt, de több energiám is lesz!

Ditta, jó nyaralást!

Klarissza: Pipal is szeretne új fürdőruhát, de neki már csak egyberészes lehet, mert csíkos a hasa brühühühühüüüüüü

Mammuci: örülök, hogy nektek bejött a babauszi, mi abbahagytuk idő/kedv és anyagiak hiányában...

Kép
pipal

Sziasztok Csajok!

Az már biztos enyém gyerek a meleget nem bírja. : ( Ma is egész nap nyűgös, nem tudom semmivel sem felvidítani, még szerencse, hogy egyből elaludt! Remélem alszik 1,5 órát! Megjártuk Mi is az állatkertet, hát Én akkorát csalódtam benne, ez az új design nagyon, nagyon rossz!! Régen sokkal jobb volt, még állatokat is lehetett látni, most 1.850-ért szinte semmit. : ( Felhúzták ezeket a bazi nagy falakat, plekszi üvegek mindenütt, hát valami borzalom!! Nekem a régi sokkal jobban tetszett!!! Na mindegy, végül is Kincs se sokat látott, de amit látott , hol meglepődve nézett, hol meg egyátalán nem inkább az embereket figyelte. Tudhat valamit. :)

Nati, Klarissza
De jó Nektek, hogy egy városban laktok!!

Kata
Köszi szépen előre is, remélem lesz valami megoldás! A csomag készen van csak a postára kéne elmennem. Ha hűvösebb lesz akkor elsétálunk. Majd megírom ha feladtam!

Ditta
De jó Nektek! Kellemes nyaralást, pihend ki Magad és vigyázzatok Magatokra!! A hugod már 34 hetes? Az igen! Kisifú vagy kislány lesz? Első gyermeke?

Kri
Juj, nem semmi! Még szerencse, hogy nem lett baja párodnak! Képzeld nemrég egy buszos majdnem belénk jött parkolót keresett a párom és a buszos meg olyan közel jött, hogy ahogy fékezett egy mm-en múlt a gyerek meg Én hátul, nagyon megijedtem. Akkorát fékezett, hogy a buszon valaki elesett, megsérült, kihívták a rendőrséget és még a buszosnak állt feljebb, hogy a párom miért fékezett!! Ilyen emberek vannak sajnos!! A követési távolság az nuku! Egy buszosnak , aki mögött 30-40 utas van ezt főleg kéne tudnia! Nagyon gáz volt az is!

Mammuci

Gratulálok a sikeres vizsgához!!! De jó! Nagyon ügyes a pici fiad!! :) Én nem tudom, szerintem ahova Mi járunk ott nincs vizsga. Mi volt ezen a szinten és mi lesz a másodikon?? Mi most olyat csinálunk, hogy víz alatt az oktató oda úsztatja hozzám. Ti már csináljátok ezt?? Fotós ide is jár, pont elötte volt mielött kezdtük, remélem azért fog még jönni! Most Én is szüneteltetni akarom majd az úszást, mert augusztusban ringató indul és inkább oda fogunk járni. Majd lehet szeptembertől megint megyünk.

Kép
Kép
anya1118

Ha már az úszásnál tartunk. :)
Ezt a kis barátnőjének az apukája csinálta a partról.

Kép

Kép
Kép
anya1118

Kri én mint 3 gyerekes fiús anyuka esetleg hozzászólnék kérdésedhez. Mindhárom fiam fitymaszűkülettel született 1.) Zsoltinál egész enyhe fokúnak tünt egészen addig, míg egy napon arra nem lettem figyelmes, hogy gyerkőcöm kukija kisujjam vastagságura dagadt (10 hós volt), kiderült, hogy mivel nem húzogadtam hátra (nem is bírtam) a mögötte lévő dolgok pisi, hintőpor betokosodtak és gyulladást okoztak. Elvittem urológiára ahol szegénykémnek felvágták és a hülyék!!!! leöntötték tömény parafin olajjal mondván ne ragadjon vissza :twisted: Másnap az egész merő genny és vér volt. Szerencsére áldott jó doktornénink vállalta a kezelést. Két hétig kezelte mire rendbejött.
2.) Ákoska: tanulván az elsőből 4 hónapos korában megműtettem nem volt vele soha probléma azóta sincs
3.) Mátyás: hát szegénykémnek olyan fokú szűkülete volt, hogy előfordult, nem bírt pisilni. Elvittem urológus ismerőshöz aki először nem akarta megcsinálni Mondván kicsi még! aztán amikor erősködtem közölte, hogy Ő is megcsinálta a fiának 4 hónaposan, de a szakirodalom a 3-4 éves kort írja elő. Csakhogy ha akkor csináltatod meg akkor sajna már nagyon is emlékszik rá a kicsi és mivel fájt neki nem igen hagyja, hogy hozzányúljanak, pedig a műtét után mindennap tornáztatni (megmosni) kell. Leginkább ezért tapad utána vissza.
Véleményem: szerintem igenis tornáztatni kell minnél hamarabb megszokja annál jobb! és már természetesnek fogja venni nagyobb korában is. Szerencsés akinek eleve nincs ilyen problémája, de becsületes háziorvos meg szokta nézni és felhívja a szülő figyelmét ha szűknek találja. Kívánom nektek és minden kisfiús anyukának, hogy rendesen járódó fütyije legyen gyermekének :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Kri, a hideg kirázott, ahogy olvastam mi történt veletek!!Hátha nincs még veszve minden és esetleg későbbi időpontban eljuttok nyaralni! :roll:

Pipal, köszönöm soraid, nagyon jól esett amit rólam írtál , de egyenlőre még nagyon reménytelennek látom a helyzetet.
Natasád nagyon édes!

Dalma, miért nem adsz Pannának sedatif-ot?Veszteni nem veszthetsz vele. Hátha nyernél!
Úgy rémlik, Te kérdezted még a múltkor, hogy miért nem anyós megy albérletbe és adja nekünk a házat?Sosem tenne ilyet, Neki ugyanis az az alapelve, hogy ha már ennyi évig keményen dolgozott, akkor csak azért mert a fiának közben 4 gyereke lett, Ő nem adja fel a luxust!(mert hogy abban él)Így inkább nézi hogy mi kínlódunk...

Valaki kérdezte, vannak-e tüneteim...nos, igen, egész nap!Blankával voltam ennyire kutyául, álló nap émelygek, éhes vagyok de nem bírok enni stb. Nos, a várandósság eme részére (sem) voltam még felkészülve :( , és 2 hét múlva költözünk :roll: A nagymamák sokat segítenek és a gyerekeim is megértőek.

Vera, olvastam a másik topicban mi történik Veletek, nagyon sajnálom...remélem minden jóra fordul!

Anya, de nagy lány már Kincső!!

Jaj, képzeljétek, éppen 3 napja panaszkodtam egy ismerősömnek, hogy Blankának már sosem nő ki a foga, erre tegnap reggelre kibújt kettőnek is a recéje alul :) annyira büszke rá ő is, egész nap csikorgatja!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Kri: sajnos igen mindenki mást mond ez sajnos igy van.Nekem azt mondta a gyerekorvosom csak akkor kell majd ha szobatiszta lessz.Szerintem az már késő mert több ismerösömet is mütétték 2 évesen.Én probálkoztam vele de nem nagyon lehet Kevinnek :cry: Nem tudom mit csináljak.szerintem fokozatosan kell minden este a fürdénél egy picit.Vélemények???

Klarissza :milyen az ha szükületes?honnan lehet tudni?

Anya:köszi szépen majd feladod a melegbe azért ne menj.Nagyon édes Kincső :lol:

Mammuci:nagyon ügyesek vagytok.Majd rakj képeket :lol:

000kata

Ezt találtam, vélemények?

Rövid leírás
A makkot fedő, hátrahúzható bőrt fitymának nevezzük, feladata a pénisz legérzékenyebb makki részének fedése, és szerepet játszik szexuális aktus közben a pénisz hüvelyen belüli szabad mozgásának elősegítésében.

Fitymaszűkület (phimosis) az az állapot, ha ennek a fedőbőrnek a nyílása olyan szűk, hogy a fityma egyáltalán nem, vagy csak részlegesen húzható hátra a makkról. Ez azért okoz gondot, mert nehezebbé válik a makk tisztántartása, ezáltal gyulladás alakulhat ki. Másrészt a szűk fityma zavaró lehet a nemi élet során is.

Születéskor ez "csak" egy bőrkettőzet, mely újszülött fiúkban az esetek 98%-ában sejtesen tapad (adhaesio cellularis) a makkhoz, ez az összetapadás az első életévekben megoldódik.

Ugyanakkor ez a kis bőrdarab körülbelül 3 millió sejtet, kiterített állapotban 4 méternyi ideget, 50 idegvégződést, 100 mirigyet és 1 méter hossznyi eret tartalmaz.

A mérete és viszonylag kis jelentősége ellenére urológusok és bőrgyógyászok számára gyakran okozhat komoly gondot és fejtörést az eltávolítása vagy megbetegedése esetén a gyógyítása.
Előfordulás
A sivatagi népek speciális életkörülményei, a vízhiány és a vándorló életmód miatt a rendszeres tisztálkodás megoldatlansága lehetett az oka az újszülöttek körülmetélésének ezekben a kultúrákban. Ez aztán az évszázadok során szokássá, előírássá vált.

A megfigyelések szerint azoknál a népeknél, ahol a körülmetélés általános, sokkal ritkábbak a makk és a fityma idült gyulladásai, és közel tízszer ritkábban fordulnak elő az ezekből kialakuló rosszindulatú hímvessződaganatok. Mindezek miatt az USA-ban jelenleg az újszülöttek 60%-ánál végeznek körülmetélést.

E tények ellenére normális anatómiai viszonyok esetén nem feltétlenül indokolt a fityma eltávolítása, hiszen a rendszeres tisztálkodással ez a terület is ápolható, a gyulladás így megelőzhető. Orvosi szempontból akkor szükséges a körülmetélés, ha a rendszeres tisztálkodást akadályozza a szűk fityma és alatta tartós gyulladás vagy bőrgyógyászati betegség alakul ki a makkon, vagy a fityma bellemezén.

Okok és tünetek
Tünete, hogy a fityma nem húzható hátra, az esetek egy részében veleszületett rendellenesség, de lehet szerzett is, mely az élet bármely szakaszában kialakulhat.

A születést követően a fityma bőre össze van tapadva a makkal, és normális esetben sem húzható hátra, ezért újszülötteknél, csecsemőknél nem is szabad erőltetni. Ha erőszakosan húzzuk hátra, akkor berepedések keletkeznek rajta, a kis sérülések hegesednek, és a fityma még jobban összeszűkül. A későbbiekben ez a születéskor észlelhető összetapadás általában fokozatosan oldódik, és a megfigyelések szerint hat hónapos korban a fiúk 15%-ánál, egy éves korban a felénél már teljesen hátrahúzható a bőr. A kisebb-nagyobb letapadások egyéves kor után, a rendszeres tisztálkodás során végzett fityma hátrahúzások során általában oldódnak, de ha nem, akkor a szakorvos tudja óvatosan leválasztani őket. Három éves korra csak a fiúgyermekek körülbelül l0%-ánál beszélhetünk valódi fitymaszűkületről.

A méhen belüli élet 12. hetében még csak egy, a hímvessző hátsó oldalán lévő sejtszaporulat látható, mely hátulról előrefelé növekedve, az 5. hónapban már az egész makkot körülveszi és befedi. Különböző tanulmányok szerint 6 hónapos korig csak 20%-ban, míg 1 éves korig már 80%-ban visszahúzható. További felmérések alapján 6 és 17 éves kor között a 8%-ban hátra nem húzható fityma aránya 1%-ra csökken.

Veleszületett fitymaszűkületről akkor beszélünk, amikor a fityma sohasem volt visszahúzható a makkról. Súlyosabb esetben vizeléskor a fitymazsák zsákszerűen felfújódik, mert a fitymán lévő nyílás nem elegendő a vizelet azonnali kiürítésére. Ilyen esetben műtéti megoldás javasolt a fityma sebészi eltávolítására.

Ugyanakkor szó sincs arról, hogy mindenkinek, akinek születésekor vagy később sem húzható hátra a fitymája, phimosisban szenvedne. Fontos elkülöníteni a fityma sejtes letapadását (adhaesio cellularis). Ekkor normális élettani folyamatról van szó.

Gyakran látható ilyen gyermekeknél a fitymazsákon áttűnő fehéres-sárgás (pattanásra, vagy zsírcsomóra is emlékeztető) képlet, mely az esetek döntő többségében ártalmatlan, elhalt laphám-szaporulat. Gondot akkor okoz, ha befertőződik, és ekkor fájdalmas, gennyes gyulladást hozhat létre a fitymazsákban. Ezért megszokott gyakorlat, hogy a gyermekek fitymájának hátrahúzását kb. 2 éves kor körül javasolják, a pelenka elhagyásának időpontjára. Amennyiben ez elmarad, később is, bármely életkorban véghezvihető.

A "szerzett" fitymaszűkületben szenvedőknél a tünetek gyakran iskoláskor kezdetekor jelentkeznek, és a korábban könnyen hátrahúzható fityma hegesedő beszűküléséről van szó. Ezt egy kialakulását tekintve nem ismert bőrbetegség okozza. Tekintettel arra, hogy egyelőre ennek gyógyszeres kezelése nem megoldott, a fityma műtéti eltávolítása javasolt. A fityma szűkületének fennállása esetén serdülőkorban szintén a műtéti beavatkozás javasolt. Ennek indokoltságáról urológus szakorvos dönt. Van lehetőség arra, hogy megpróbálkozzanak ezen fiatalok a fityma szteroidos kenőcsös kezelésével, melyet naponta kétszer kell felvinni az érintett területre. Az ezen kezeléssel szerzett eredmények nem túl jók, de meg lehet próbálni. További gyakori oka a másodlagos fitymaszűkület kialakulásának a cukorbetegség és leginkább annak rosszul kezelt esetében. Ilyenkor a műtét megelőzően a vércukorszint beállítása elengedhetetlen a jó sebgyógyulás eléréséhez.

A fitymaszűkületet tovább csoportosíthatjuk aszerint, hogy a nyugalmi vagy (erigált) izgalmi állapotban levő péniszen jelentkezik. Az első esetben abszolút, a másodikban relatív phimosisrol beszélünk.

Relatív fitymaszűkület panaszával leginkább serdülőkorban lehet találkozni. Ekkor a merev péniszen a fityma nehezen vagy egyáltalán nem húzódik hátra, vagy a makk mögött megszorulva kellemetlen, fájdalmas szorítást okoz.

Abszolút fitymaszűkület esetén minden esetben, relatív esetén az esetek döntő többségében a fityma egészének vagy szűkült szakaszának eltávolítása javasolt.

A fityma relatív szűkületéhez, gyakran társul egy másik enyhébb rendellenesség, a rövid fitymafék (kantár). Ez merev állapotban nem engedi az egyébként kellő tágasságú fitymát hátracsúszni. Ilyenkor a pénisz alsó felén egy kis feszülő húr látható. Ennek az állapotnak az a veszélye, hogy nemi aktus közben elszakadhat, komoly, néha nehezen csillapítható vérzést okozva, melyet végül helyi érzéstelenítésben egy öltés behelyezésével lehet csak megoldani. Ennek megelőzésére a rövid fék átvágása javasolt.

Amennyiben a szűk fityma a makk mögött "megszorul", és nem húzható vissza, paraphimosisról beszélünk. Ilyenkor az elszorítás következtében a fitymán és a makkon vénás pangás alakul ki, mely nagyon kellemetlen és fájdalmas. Ilyen esetben a fájdalom ellenére is meg kell próbálni minél hamarabb visszahúzni a bőrt, mert az idő előrehaladtával a duzzanat fokozódik, és a konzervatív gyógyítás lehetősége csökken. Sikertelenség esetén, minél hamarabb urológus felkeresése javasolt. Ha a fityma visszahelyezése nem kivitelezhető, akkor végső esetben helyi érzéstelenítésben (gyermeknél altatásban) a szűkületet okozó gyűrű átvágása válhat indokolttá. Akinél egyszer már a paraphimosis kialakult, annál a fityma eltávolítását javasolja az orvos.
Kezelés
Tisztán letapadás esetén pelenkás korban a gyógyítás a fitymának a makkról történő leválasztása. Ez történhet fokozatosan, óvatos húzogatással, amit a szülő otthon is végezhet, de történhet műszeresen is, kórházban.

Csecsemőknél csak akkor kell orvoshoz fordulni, ha vizeléskor a vizelet nem sugárban ürül, hanem a fityma szűk nyílásán cseppekben távozik. A fityma belső felszínén lévő faggyúmirigyek kevés váladékot termelnek, ami a mindennapos tisztálkodás során szappanos vízzel könnyen lemosható. Fitymaszűkület esetén a tisztálkodás nehézkessé vagy lehetetlenné válik, és a pangó váladékban elszaporodnak a baktériumok, ami gyulladást okoz.

Egy éves kor után fürdetéskor kell fokozatosan és óvatosan hátrahúzni a bőrt és a sárgás mirigyváladékot lemosni. Ebben a korban olyankor indokolt orvoshoz fordulni, ha a gyermek fitymája egyáltalán nem vagy csak részlegesen húzható hátra a makkról.

Műtétek speciális előkészítést nem igényelnek. Az altatás miatt a műtét előtt legalább 6 órás éhgyomor szükséges. Vizet vagy teát az altatás előtt 4 órával ihat a beteg.

A fitymán végzett műtétek:

1. Az ún. "dorsalis incisio" vagyis a pénisz hátsó felszínén levő szűkületet okozó bőrgyűrű átvágása. Ez a megoldás csak "tűzoltás jellegű", és a nem megfelelő esztétikum miatt általában további beavatkozást igényel.

2. Fitymafék átvágása (Frenulotomia):
Rövid kantár esetén a húr haránt átvágása és hosszanti öltések behelyezése történik a néhány perces helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás során.

3. Fitymaplasztika (Preaputium plastica):
A fityma szűkült szakaszának eltávolítása. Általában inkább gyermekkorban végzett és javasolt műtét, ilyenkor gyermekintézetben, altatásban történik. Előnye, hogy a fityma "egészséges" szakasza megmarad, és a makk részben fedett a műtét után is. Ezzel szemben hátránya, hogy gyógyulása viszonylag több panasszal jár, és hosszabb ideig tart, valamint műtét utáni újbóli szűkület kialakulásának az esélye kb. 10% körül van.

4. Körülmetélés (Circumcisio):
A rituális beavatkozásoktól eltekintve bármely korban végzett műtét. Idősebb korban leginkább cukorbetegség esetén válik szükségessé. Általában helyi érzéstelenítésben a fityma belső és külső lemezének eltávolítása és ezek varrattal való egyeztetése.

A beavatkozásoknál általában felszívódó fonalat használnak, mely elkerülhetővé teszi a későbbi varratszedést. Az ébredés után a gyermek még infúziót kap, de néhány óra múlva már szájon át fogyaszthat folyadékot, szilárd ételt azonban a műtét napján az altatás miatt nem ehet.

Kórházi tartózkodás a végzett intézettől és műtéti komplikációtól függően leginkább egynapos vagy egyéjszakás bentfekvést igényel.

Általánosan elmondható, hogy javasolt a műtétet követő első héten a langyos kamillateás vagy Betadine-os lemosás naponta kétszer. A gyógyulás ideje alatti kellemetlenség nagyon változó. Az említett beavatkozások után érdemes betartani az egy hónapos tartózkodást a szexuális élettől, sportolástól. A műtéti heg 3-6 hónap múlva vékonyodik el.

Műtéti kockázatok:
A műtét során felhasznált anyagokra, illetve magára a műtéti beavatkozásra különböző tünetekkel reagálhat a szervezet: vérzés, utóvérzés, véletlen sérülés, belső varratelégtelenség, varratkilökődés, sebgennyedés vagy sebgyógyulási zavar, visszér-gyulladás vagy rögösödés, elhúzódó gyógyulás, illetve késői szövődmények jelentkezhetnek, de ezek igen ritkák.

Szerző: Horváth Katalin
Lektor: Dr. Nyirády Péter

Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Na, kb. egy óra múlva indulunk, de azért gyorsan még ehhez a fütyis dologhoz hozzászólnék......

Attila fiamat tavaly, 4,5 évesen műtötték fitymaszűkülettel, neki rendes szűkület volt, egyáltalán nem lehetett hátrahúzni, és pisiléskor is voltak gondok. Szóval neki teljesen eltávolították a bőrt, most kis körülmetélt lett! :)

Nem tudom, hogy én rontottam -e el.....bár a doki azt mondta, hogy nem, mert ez teljesen össze volt szűkülve, nem csak letapadás volt, de azóta is gyötör a lelkiismeret! Ugyanis amikor pici volt, mindig kérdezgettem a gy.orvost, mit kell vele csinálni, annyit mondott, semmit, 2-3 éves koráig ne piszkáljam! Na, most a kicsinél minden fürdéskor picit húzoigatom, de ahogy Kata is írja, én sem tudom, meddig mehetek el, nem akarok fájdalmat okozni!

De szerencsére a műtétet jól viselte a fiam, hamar gyógyult is a seb, nem maradt semmilyen negatív emléke a kórházról! :)
(eleinte a férjem nagyon ellenezte ezt a körülmetélés-dolgot, mondván a mi kultúrkörünkben ez nem divat......még másik orvoshoz is elmentünk, de ő is csak ezt javasolta)
És utána olvastam, állítólag felnőtt korában jobb lesz a szexuális élete, fertőzésektől sem kell annyira tartania.

Judit!
Foghoz gratula, a másik dologhoz kitartás.....Hú, még elevenen él bennem a tavaly tavasz, a rengeteg émelygéssel, fura szagokkal!

Kri!
Örülök, hogy végülis el tudtok menni nyaralni! Ha a biztosító fizet, akkor nem lesz nagy az anyagi károtok sem! És a fő, hogy apa jól van!

Mégegyszer puszi mindenkinek!!

Kép

Kép
ditta76

Hello!

Hol van mindenki? :shock: Végre minenki alszik?

Kata szűkületes az amikor nem jön ki a makk egy kicsit se!

A strand szupi volt ma!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza: köszi.Hát Kevinnek nem nagyon jön ki semmi :? :cry: :cry:

000kata

Klarissza
Én itt vagyok, de baba fityma témában nem vagyok otthon. :oops: :)
Szerintem sokan most nyaralnak.

Lécci aki tud segítsen!! Lehetőleg aki közel lakik hozzánk, egy hordozható babaágyat tudna valaki kölcsön adni egy hétre? 07.26.-től 08.04.-ig. Köszönöm előre!!

Kép
Kép
anya1118

Jaaj a lényeget majdnem lehagytam!! Képzeljétek Kincsem tegnap elkezdett kúszni!! :) Annyira édes!! :) Csináltam felvételt majd megpróbálom valahova feltenni!! Hurrá , Mi is haladunk!!! :)

Kép
Kép
anya1118

Anya, Gratulálok Kincsőnek!!!

Mi pedig tegnap óta MÁSZUNK!!! És jön még 3 fogunk :D

Kép
pipal

Látod anya egyszer minden gyerkőc beindul ki hamarabb ki később!

Mátyáson én észrevettem, hogy csak a jobb lábát használja a kúszáshoz lehet jobb kezes lesz :?: :lol:

Pipal grat. azért remélem ezen a nyáron még összehozunk egy rendes babatalit :wink:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Anya: gratulálok a kúszáshoz :lol: ügyesek vagytok :lol: Sajnos nekünk nincs hordozható babaágyunk :cry:

Pipal:Nektek is gratulálok a mászáshoz és a fogacskákhoz.Ügyesek vagytok :lol: :lol:

000kata

Klarissza
Hú, sajna lemaratam, tegnap nem olvastam, vagyis hétfőn nem. Pedig akár mehettünk volna. Én még tervezem a hétre valamiokr, hogy megyünk, de ez idő függő. Nem akarsz velünk zenebölcsibe jönni? 700Ft/alkalom. Péntekenként van 10.15től. Mi megyünk! Itt van a szomszédunkban és NEM TUDTAM RÓLA!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Köszi lányok a tanácsokat! Már szervezem magunknak a programokat és sokkla jobban vagyok. Nem érdekel a háztartás, de azért a fontos dolgokat megcsinálom. Viszont alig főzök, mert a nagyok főznek és mi majdnem mindig hordunk haza annyit, hogy nem kell főznöm. Csak Fanninak kotyvasztok, kisebb-nagyobb sikerrel. Tegnap öklendezett a kajától (karalábé-krumpli-répa). Még a szaga is rossz volt, de csodálom, hogy nem ette meg.

Babaúszásra is menni akarok, de nagyon drága. 1800ft/30 perc. Ennyi egy foglalkozás. Ez máshol is így van? Én azt hittem van legalább 1 óra. De nem számít, elmegyünk 1x mindenképpen, hogy meglássuk hogy tetszik Fanninak.

Hétvégén is programoztunk és lehet jövőhéten elmegyünk szelidre pár napra. Ott nagyon jó a víz.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Bocsi sajnos csak Krinek tudok most írni később jövök,ha lessz időm.

Kri:Én is azt mondom,hogy kell neki kicsit huzogatni.Én csinálom Krisznek és neki már hátra lehet húzni.Nekem a dokink mondta,hogy kell újszülött kortól.Persze mindenki mást mond sajnos :( Én magamra hallgattam és az ösztöneimre.És így minden okés :D

Most mennem kell,mert Krisz felkelt.És sajna beteg is :( Megvan fázva és elég piros a torka is :(

Szép napot mindenkinek!

Reni

Kép
Kép
reni_24

És anyósom is mondta,hogy kell.Ő két fiút már felnevelt :D

Kép
Kép
reni_24

Ilyen nagy fiúnk van már :D

Kép

Kép

Így lessz felöltöztetve az esküvőre :D

Kép
Kép
reni_24

Reni, köszi és többiektől is köszönöm a segítséget fityma ügyben. Én is elkezdtem hátrahúzgálni neki, bár még nem nagyon megy, de reméljük a legjobbat. Remélem még nem késtünk el vele. Pisiléssel nincs gond eddig szépen sugárban pisil :D Olyan idegesítő a mi gyerekorvosunk még egyszer se nézte meg neki. :twisted: A hónap végén megyünk a havi kontrollra majd mondom is neki hogy most már nézze meg, mert ha úgy látja ez nem lesz jobb akkor most tegyünk valamit ne 3 évesen. Olvastam, hogy vannak erre szteroidos kenőcsök is, hogy a műtét elkerülhető legyen.
Krisztián nagyon édes. Hol vettétek neki ezt a rucit? Mi is megyünk augusztusban húgom esküvőjére addig még nekünk is be kell szerezni egy ünneplőst :lol: :lol:

Anya, Pipal gratulálok a fogacskákhoz, és a mászáshoz
:lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Kri:Szivesen.Az a baj,hogy minden orvos és védőnő mást mond ezzel kapcsolatban. :( Én is abból indultam ki,hogy nem akarok a gyerkőcömnek rosszat inkább huzogattam neki persze anyósom is mondta,hogy kell.Először én se mertem,de aztán belejöttem :) Én úgy csináltam,hogy miközben húztam neki hátra figyeltem a reakcióját és,ha láttam,hogy már kellemetlen neki kicsit akkor abbahagytam.És így szépen hátra megy már neki teljesen.Köszi szépen :D A Sárkányba vettem neki. :D Mit ne mondjak elég szép árakban vannak a legdrágább amit ott találtam olyan 13ezer volt :shock: Én ezt 4500ért vettem és még később is jó lessz rá :D

Én is gratulálok a mászásokhoz és a fogacskákhoz :D

Mi is mászunk már meg sokat állunk és megyünk a kiságyban :D

Akik nyaralni mennek nagyon szép időt kívánok és jó nyaralást :D Remélem mi is eljutunk még nyaralni.

Kép
Kép
reni_24

Reni Krisz ezen a képen mintha már kész felnőtt lenne! nagyon édes :lol: Gondolom már nagyon izgulsz az esküvő miatt :?: Centit vágod már?

Nati nálunk egész nap van zene-bona :lol: Spec én nem nagyon akaródzom még kicsik közé vinni, uncsitesóm gyerkőce lepofozta (egyidősek :lol: ) úgyhogy most fél a vele egykorúaktól :wink: Remélem azért Fanni babától nem kezd el bőgni :roll: Holnap és péntek délelőtt is jó nekünk. Bár mostanság olyan furin alszik
11-13-ig meg 4-5-ig. Sajnálom a keddet :cry:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Reni:nagyon édes Krisz és milyen csini nagyon édes és ügyesek vagytok :lol:

000kata

Sziasztok!
nyaralni voltunk anyuéknál, azért nem voltam. Minden nap strandoltunk Bükkfürdőn, nagyon jó volt. KOrnél egy vízicsíybor, Panna meg kiskacsa, nagoyn élvezte a vizet! Onnét jöttünk anyósomékhoz, Melaszka,. most Tamásiban vagyunk.
Évi, köszi, hogy gondolsz ránk, én is tök tanácstalan vagyok. Tegnap éjjel éjféltől fél 4-ig fennt volt, és hol bőgött, hol játszott. Apukám babázott vele, de esze ágában nem volt visszaaludni. Gáz.

Fityma: Kornélnál kb egy évesen kezdtük visszahuzogatni óvatosan, de akkor már nem engedte, mindig elhúzódott, mert alig jött vissza neki. Nem akartam erőltetni, nehogy nagyon megutálja a dolgot. Aztán mikor nagyobb lett, másfél éves, akkor újrakezdtük kicsit ügyesebben, és azt mondtuk, hogy megnézzük az egyszeműt. Azóta magának keresi az egyszeműt, és örül amikor megleli. Persze még nem jön teljesen vissza, kb háromnegyedig. Talán elkerüljük a műtétet. Dokinéni szerint jól haladunk.

Kép
Kép
dalminha

Reni, Krisz kész fiatalember!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok
eltűnőben vagyok és bocsánat de nem tudok most sem visszaolvasni.
Léna nagyon keményen szep.szorong, vagy mi...ha hátat fordítok már üvölt, annyit sír mint még soha, pedig nem is síros gyerek, ki van fordulva magából...8kor elalszik de éjfélig vagy 5x ébred feláll és csimpaszkodva karol belém félálomban. 4kor pedig úgy dönt h. nem alszik tovább. Fél a kádjában is, hátradőlni sem mer csak kapaszkodik és sír.
Nagyon fáradt vagyok, megyünk nyaralni, remélem ott visszabillen, mert ezt így nem lehet bírni. Ha nem, akkor muszáj lesz megtanítanom aludni akár sírva hagyással, mert a ringatás stb. csődöt mondott.Bár lelkiismeretfurdalásom van már most tőle, mert talán most van rám a legnagyobb szüksége, de nem bírom már a kialvatlaságot. :oops: Tapasztal valaki még ilyen szorongást?

Dalma
Ti nem próbáltátok az aludj jól gyermekem tanácsait???? Hogy bírod Te ezt hónapok óta? :(

Reni
Krisz nagggyon csinos! :wink:

Kép
katica_75

Katica, nálunk detto ez a helyzet. Vagy szórakoztatom a kisasszonyt vagy üvölt és csimpszkodik a lábamba háttal és semmit, de semmit nem tudok csinálni :roll: éjjel addig balhézik még átvisszük közzénk és ott egy mukk sincs :roll: :roll: :roll: ki érti ezt?
De idegenektől nem fél, bárkivel elvan csak foglalkozzon vele :shock:
Ez lenne a szep. szorongás? Martinnál nem volt ilyen, vagy csak a csajok ilyen fososok :?: :lol:

Fütyitéma: én anno első perctől húzogattam, persze módjával és mikor már megérett rá a fickó ő csinálta magának, hozzá tartozott a tisztálkodáshoz.
Valahol viszont a napokban olvastam ( Babamagazin ) 1 éves korig nem szabad hozzányúlni. Ez kb. olyan, mint a hozzátáplálás, ahány ház annyi szokás.
Ha most nem Lillám lenne, hanem egy kistökös akkor most is húzogatnám.

Most nyaralóknak és aki készül azoknak is nagyon jó pihenést és jó időt 8) :lol: 8)

Kúszó és mászó topikfiainknak nagy nagy gratula!

Reni, a kisvőlegényes foto szuper!!!

Dalma :cry: továbbra is együtt érzek Veled ! Már ötletem sincs, hogy mit tegyél Pannával :( játszani talán én nem engedném, ezt is valahol olvastam, DE Te ismered az adott szitut.
Apukád jó fej nagypapi :)

Judit, olyan sokat eszembe vagy, szép babavárást és kitartást a költözéshez! Anyós tudja már, hogy bővül a család?

Lányok, bocsi, ha nem reagáltam mindenre, de extra car napokat élünk mostanság, a Papa intenzíven van 4. napja, ma már azt mondta a doki, van remény.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Evi, jobbulást papádnak! Remélem hamar meggyógyul!!!

Katica, Natasa is elkezdett rosszabbul aludni, és napközben is eléggé nyafi, bár én egyenlőre a fognak és a mászástanulásnak tudom be a dolgot, de Léna és Lilla esetében tipikus szepaszorongásnak tűnik. Én ha már nem bírom cérnával (mert sokszor van olyan is, hogy hiába ülök le mellé, veszem ölbe az se jó), akkor fogom felkötöm a kendőbe és csinálunk vmt (séta, mosogatás, teregetés bármi...), erre ált. megnyugszik (kivétel erősíti a szabályt :wink: ). Ez azért is jó, mert a dolgok is haladnak, és nem érzem úgy, hogy egész nap csak ülök és nyafit hallgatok...
Alvás: egyenlőre Natasa csak 2x kel kb. és visszatehető a kiságyba, de ha nálunk is beüt, ami nálatok én valószínűleg magunk mellé veszem majd a nagyágyba. Izgulok is kicsit, mert a héten leteszem az alsó szintre a fekvőrészét, sőt az ágy is új helyre kerül, mert ahol most van ott alul nagyon sötétben lenne, de kíváncsi vagyok, hogy fogadja...

Reni, nagyon édes Krisztián! Komoly fiatalember :wink:

Klarissza: én is remélem!!!

Kép
pipal

Évi:Jobbulást a papádnak!!!Mi baja van?Remélem hamar meggyogyul.köszönjük a fütykös tanácsokat.

Katica:sajnálom,a nemalvásokat.A kiságyába alszik?nem lehet hogy fél,vagy ha magadhoz vennétek akkor is fel kel?Kitartás.

000kata

Kép

Kép

Kép igy aludt este Kevin

000kata

Kata, nagyon édes Kevined:))))))))))))

Evi sajnálom a Papát reméljük hamar jobban lesz! Küldük a sok pozitív energiát:)

Reni Krisz irtó édes ebben a kis szerkóban:))))

Dalma kitartás és további jó nyaralást:))

Nati a babauszihoz annyit hozzáfűznék hogy nagyon kevés babának tetszik elsőre az uszi, bár attól is függ hogy hova viszed. Ahova mi járunk első órán lenyomták a víz alá 4szer is és hát...naná h nem élvezte szóval sztem ezt csak kitartóan lehet csinálni. nagyon sokmindenki megfutamodik merthogy sír a baba tőle de van Dominak egy barátja az uszin együtt kezdtük ő is nagyon sírt kb az első 4 órán most meg már olyan ügyes simán megszokta h nyomkodják a víz alá. Ebből most csak azt akartam kihozni hogy hamár elmész akkor azt rendesen kell csinálni nem csak 1-2 órára. De Kincsőanyu pl teljesen más uszira jár mint mi, szóval órája válogatja.

Pipal, Anya gratulálok én is a mászáshoz kúszáshoz és fogacskákhoz.

Sajna utazóágyunk nekünk sincs de végső esetben a járókátok is jó nem? Jó kicsire összelehet csukni.

Domi még mindig ébred éjjel de ma szerencsére vissza is aludt magától nem is kellett átmennem édibédi:)))

Szombaton megyek Balatonra lánybúcsúzni, (én szervezem a koleganőmnek) tök meglepi lesz semmit nem tud és nem is sejt azt se hogy lesz neki bulija! Úgy várom kíváncsi vagyok hogy fog elsűlni szóval kitombolom magam végre!:))
Domi meg apázhat egész hétvégén csak ébredjen fel éjjel ha sír mert úgy betud aludni hogy még egy bombarobbanás se keltené fel :shock:

na most mennem kell bocsi ha nem válaszoltam valakinek!!

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Ja Anya te kérdezted csak nem válaszoltam bocsi. nem nekünk teljesen más a babauszink. Ott mindent nekünk kell csinálni, a kezdőben 4 gyakorlat van 1: arclocsolás (hogy megmaradjon a búvárreflexe), 2: merülés víz alá én fogom, 3: háton lebegés de csak a fejét és arcát foghatom, 4: víz alá merülés elengedéssel (itt egyedül tempózik föl a medence aljáról)

Egyébként aki nem látja élőben annak nagyon ijesztő olvasni hallani és képen látni de amúgy nem:)
Az oktató 85 óta csinálja ezt, ő találta ki, annyira hatékony hogy 1,5 éves korára megtanulja ha beugrik a vízbe a partról akkor oda vissza is tud úszni egyedül.

Egyenlőre hasznosnak tűnik aztán majd meglátjuk:)

Anikó

Kép

Kép
mammuci

mammuci:elég ilyesztően hangzik ez babaúszás :? mióta jártok?és élvezi Domi?

000kata

hahó

reni kata nagyon vagyányak és szépek a kissrácok!

anya kincső is édes:)

mi nem járunk babauszásra de már nem is fogunk.

evi mi van a papáddal?:( szoritunk!

nálunk a helyzet nem túl jó..

anyum: megvannak a leletei minden negativ kivéve a labor meg bélrtg, és nem akar visszamenni a háziorvoshoz vele!! :evil: kikészit már tegnap kb összevesztünk, ma nem is beszéltünk azt igérte holnap elmegy hát kiv vok már több mint egy hete hiteget vele :? most kicsit jobban van és egyből ilyen. mint a gyerek komolyan:(

regi: tegnap elvittem bőrgyógyászhoz meg homeopatához is, hát többféle ekcémája is van, az egyik atópiás a másik szeborreás a 3. nem is tom :roll: kaptunk v 5 féle krémet már csak azt remélem h jót kenek jó helyre, meg egy homeós bogyót egy hetet igérnek h javulni fog ha nem vissza kell menni..
az a baj h már egyik nap ugy tünik h javul alig látszik másnap meg megint tök vörös lesz(: ráadásul az atópiás fajta terjed is a felsőtestén ma már a nyakán elöl is van. jajj szal ez van. hétvégén hozzátápit is ujrakezdjük mert minden doki szerint hiába hagytuk abba sztük nemtom kikerülni ez hajlam és kész. hát nemtom. már semmit sem. csak reménykedek h jövö hétre téleg javul és nem fog mindig visszaérni meg nem lesz ettől rosszabb. főleg az arcán ne legyen :?

most megyek

ja ráadásul a menzim is megjött igaz csak 2 napra meg görcs se volt nem is tom az volt-e egyáltalán :roll:

csuri reni h vannak a betegeskedők?

ja csuri amugy bőrdoki aszonta olyan mint egy virusfertőzés utáni kiütés ami rajta van olyasmi mint nektek volt.

senki nem tudja megmondani mitől jött ki. "lehet" a málna amit ettem de lehet semmi is :roll: mert hajlam és kész..

Kép
andy30

ja honey annyit gondolok rád is rég voltál h vagytok? remélem jól!

még annyit h el vok keseredve mert nemtom micsinálok jól és mit nem.. annyira hittem benne h megelőzöm ezt szinte mindent megvontam magamtól mióta megszületett meg ugy odafigyeltem és mégis... na nem panaszkodok.

andy

Kép
andy30

Kata, írtam hogy ilyesztően hangzik tudom én is de idd el ha már te csinálod nem az:) Domi nagyon élvezi a nagy vizet a nagy helyet nameg a sok gyereket azt is imádja hogy ott pancsolunk 3an apával fülig ér a szája:) azt meg hogy lenyomom a víz alá??hm...neked se esne jól nem? de hasznos mert sose fog félni a víztől na meg amit már elöbb leírtam.

Andy nagyon nagyon sajnálom Regidet :cry:
Nekem is van ekcémám már vagy 3-4 éve fogalmam sincs mitől jött ki egyszer csak volt. Nekem a talpamon és a tenyeremen van általában ősszel meg tavasszal tetőzik akkor dúrva. Én kentem mindennel semmi sem használt mostmár együtt élek vele:(
Ja bocsi de a méregtelenítő kúra után elmúlt de akkkor 5 napig semmit sem edtem csak ittam. Car dolog:(
Na de csak pozitívan Reginél elfog múlni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anyukádat meg nyaggasd enyém is ilyen piszkálni kell őket!

:D

Anikó

Kép

Kép
mammuci

mammuci igyexem anyuval dűlőre jutni ja..

az az ekcéma neked biztos a házimunkától v időjárástól lehet nem? de nem bánnám én ha már ilyen idős korban ilyesmi kijön de még ilyen piciknek! bár azt mondják igy lehet kinövi majd!

na mentem pihizni mindenkinek jóét

andy

Kép
andy30

Andy, Nagyon sajnálom regi babádat! Reméljük elmúlik! El sem tudom képzelni mitőpl jöhetett neki elő, hiszen te tényleg nagyon védted.

Anikó, mi is jártunk Korival uszira 1 éves koráig. AZTán a nagyobb csoportot már nem kezdtük el, mert sok újat nem tanult már régóta. Igaz, hogy nem fél a víztől, meg beleugrik, meg tempózik ügyin a karúszóval, de le nem bukik még véletlenül sem. Attól fél. Így a hajmosástól is üvölt. De amúgy imádja a vizet és nagyon jó a mozgása. Pannának is tetszett a nagy víz, cukin úszkált ő is.

Katica, Évi, mi ez a szep szorongás? Én arra gondolnék inkább, hogy mivel már felállnak és el is dőltek párszor félnek, hogy elesnek, ezért nem érzik magukat biztonságban. nem lehet?

Basszus, mi történt itt? Ezek a babák eltanulják egymástól a nemalvást? Ma megkapta P. a sedatif pc-t. Holnap referálok.
Jó éjt, puszi!

Kép
Kép
dalminha

Anikó, nekem ugyanez a betegségem van, majd írok róla!

Pipal, nem minden ht.munkát tudok hordozóval kivitelezni és brutál anyás a csaj. Azaz ez nem jó kifejezés, mert ismerősökkel is jól érzi magát csak az a gond, ha kettesben vagyunk itthon nem lehet magára hagyni mert rögtön visít.

Andy, Regi kinövi szerintem.

Lilla ma kapaszkodás nélkül felállt a fűben, guggolásból. Jajj nekem!
Tegnap védőnéni mázsálta, 8100 gr .
Dalma, Katica ezt gyorsan bemásoltam ide, bocsi, kicsit hosszú, de érdemes elolvasni.

A szeparációs szorongással küzdő gyermek pánikba esik és sír, ha szülei magára hagyják, még akkor is, ha csak a szomszéd szobába mennek át. Normális esetben 8 hónapos csecsemőkben jelentkezik, legkifejezettebb 10 és 18 hónapos kor között, és 2 éves korra általában megszűnik. Intenzitása és időtartama változó, és részben a szülő-gyermek kapcsolattól függ: hamarabb elmúlik például ha a kapcsolat a szülővel erős és egészséges, mintha gyengébb. A szeparációs szorongás akkor jelentkezik, amikor a csecsemőben tudatosul, hogy a szülő különálló személy. Mivel az emlékezőképességük még nem tökéletes és nincs időérzékük, attól félnek, hogy szüleik távozása végleges. Akkor szűnik meg, amikor a gyermek memóriája kifejlődik és fel tudja idézni a szülő képét, amikor az elmegy. Ilyenkor visszaemlékszik, hogy máskor is történt már ilyen és a szülő visszatért. Nem jó, ha a szülők a szeparációs szorongásra az elválások csökkentésével vagy elkerülésével reagálnak, mert ez veszélyezteti a gyermek érését, fejlődését.

Evi és Lilla

Kép
evi1969

Dalma milyen volt az éjszaka? Hatott a szer? :D

Andy nem tom mitől jött ki nekem a bőrgyogyi se tudta de ne keseredj el Regi megfog gyógyulni emlékezni se fog rá hogy mi az az ekcéma próbálj meg nem pánikolni mert azt Ő is megérzi hogy Anya ideges. Tudom könnyű mondani... :(

Agykontroll!!!! Csak mondogasd hogy meggyógyul, megygyógyul, meggyógyul!!!!!!

Evi, várom a hsz-at ez ekcémáról:)

Anikó

Kép

Kép
mammuci

Évi:az i igen nagyon ügyes Lilla.Szépek a méretek :lol:

Tök érdekes ez a szeparációs szorongás a gyerekeknél.Szóval Kevin is azért is ilyen ?ha magára hagyom üvölt.

000kata

Csajok szeretnék elrakni őszibarackot .Hogy kell?Lelehet fagysztani vagy utánna ha felenged a már ne lezs jo vizes lesz????

000kata

Dalma: mi az a sedatif pc-t.???le vagyok maradva

000kata

Kép

000kata

Ma vagyunk 8 hónaposak :lol: :lol: :lol:

000kata

Hello!

Kata gratula a 8 hónaphoz és már nyomjátok a laptopot? :lol:

Anikó nagyon, de nagyon sajnálom Regit, pedig annyira reméltem, hogy nem ez lesz. Zsoltikáé is atópiás ami utálom :twisted: , de csak az arcán van. Acut atópiás dermatitis, na kikerestem leletét.

Nekem Ákosom volt anyás és most egy nem túl jó hír akkor szokott le rólam, amikor Mátyással terhes lett. 7 éves koráig volt ilyen lehet a végén már csak megszokásból. Nem hinném, hogy szorongott, mert jó alvó volt, de ha olyan környezetbe mentem vele ahol (szerintem) túl sok volt a negatív energia hát le nem szállt rólam! A mai napig nagyon érzékeny kisgyerek előre félek amikor sírva csimpaszkodik belém, mert olyankor mindig valami rossz történik. Biztos érzékelő receptorai vannak :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza:köszönjük :lol:

000kata

Másfél órája alszik Kevin :shock: :shock: már unatkozok :lol:

000kata

klariszza én is reméltem most meg azt h elmulik

kata boldog 8.-kat!!!! nagy édes kevined!:)

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?