A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Enikő, tuti ismerősök vagyunk az iwiw-en. Nem tudom, hogy veszhettem el... Lehet, hogy már csak holnap tudom ellenőrizni, mert ma este utazunk a párom szüleihez, itt bent meg le van tiltva.

Bosszantó ez a kutya-bicikli dolog, szegény Anna!

Krisztina, sajnálom, bosszantó, hogy az orvosok egymásnak ellentmondó dolgokat mondanak. Egyébként én is azt utálom a legjobban, ha hülyének nézik az embert. Kitartást! Mindent a baba érdekében!

Fleur, persze, a pózt értjük :-) Csak a jó öreg megszokás. De majd újítunk! Muszáj!
Köszi a biztatást, persze, hogy rendeződik, csak a jóakarók, tudod ... Inkább ezzel van a baj, én meg mindent annyira a szívemre veszek.

Kata, valóban, egy hétvégére mindent be lehet pakolni a szekrényből. Én legalábbis a két napra beraktam az egész kollekciómat. Mondtam is, jó, hogy nincs most sok ruhám, nem nagyon tudok válogatni, hogy mit rakjak be, mit hagyjak itthon. :wink: A csomagolás gyorsan megvan.

Lányok, rászántam magam a melírozásra ismét. Jövő szombaton újra megszőkülök kicsit.

Jók legyetek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata
elküldtem a privit! :wink:

Mindjárt visszaolvasok...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Krisztina
sajnálom a hülye a dokikat! Ne szomorkodj! gondolj csak arra,hogy jó kezekben vagy!!!!! :wink:

Enikő
akkor neked is elég buta kutyád van... :D az enyém ma reggel a szemeteslapátot lopta ki a folyosóról,és teljesen szétrágta... :lol:
persze amit a tied tett az sokkal rosszabb.

Köszönöm még 1* mindenkinek a biztatást,és dicséreteket!

a hétvégén utazóknak pedig kellemes időtöltést és nagyon jó időt kívánok!
én sem leszek most sokat,mert holnap jönnek a szüleim. :P

ja,és képzeljétek el,ma délután vettem észre,hogy rendesen hullámzik a hasam! Ha Manócska nyújtózik,vagy rugdos,azt már szabad szemmel szuperül lehet látni!!!! :D
most olyan,de olyan boldog vagyok.... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok lányok,

Edina, megkaptam a privit, írtam is választ.

Monke, morzsás szitu tetszik.Én meg képzeld mindig leeszem joghurttal vagy fagyival.Apa ilyenkor röhög rajtam.Régen sose volt ilyen. :D

Fleur, jó hétvégét. Ha már felhoztuk a "témát", nem baj ha adtál ötletet.:D

Zsuzsi, jó hogy bejelentkeztél melírra.Ha nagyon óvatos akarsz lenni, max vigyél magaddal ilyen gyógyszertárban kapható orvosi maszkot amíg festik a hajadat.Én így kismamaként a fürdőt és wc-t is ilyenben takarítom.Ne röhögjetek ki !!! :oops:

Enikő, sajnálom a kutyás storyt, de hát ők már csak ilyenek, mint egy rossz gyerek.

A végére hagytam, mi történt velem ma d.u.
Még mindig remegek.
Porszívózom a bejárati ajtón kívül a lábtörlőnket és szemez velem egy egér.
Úgy fölsikítottam, és ott meredt rám.
Söprűvel üldözőbe vettem, úgy bekeményedett a a hasam, egyből hívtam bőgve apát, hozzon egérmérget.Remélem, be nem jön az egér.Meg is őrülök.Becsuktam rögtön minden ablakot.

Majd később írok, ha már kicsit megnyugodtam...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, ezek szerint nem bírod az egereket?... Fú, remélem, hogy sikerül őket elkergetni/kiirtani.

én a pókokkal és bogarakkal vagyok így... ugyanakkor az anyukám mindig mondja, hogy nem szabad majd a gyerekek előtt kimutatni az ilyeneket. Nem tudom, mi lesz, én egyelőre hisztérikus rohamban török ki, ha meglátok egy nagyobb ízeltlábút...

Ő is az egerektől irtózik, de sikerült valahogy lepleznie, mert én már nem tanultam el tőle. Így utólag nagyon tisztelem érte, hogy képes volt leplezni.
monke

Kata
ez nem semmi! te szegény... azt hiszem én ott kaptam volna szívrohamot....
én is félek a pókoktól,a nagyobb bogaraktól, békától,hüllőktől..... :shock: szóval elég sok mindentől. :P
A lényeg az,hogy nyugodj meg,és apival nyirasd ki a dögöt! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hát Móni, kinn felőlem lehet egér, de ha belegondolok, hogy beköltözik a ház vmelyik szobájába és meg látom előbújni mondjuk egy éjszakai pisilés alkalmával...

Na, tuti most meg ezért nem alszok az éjjel.

Edina, sajna apa még csak most van úton hazafelé, egérméreg sztem majd csak vasárnap hazafelé lesz valahonnan...

Ja, a szomszéd pasi megkérdezte tőlem, miért kergettem el és nem nyírtím ki.He-he

Lányok, megyek, jó hétvégét mindenkinek, majd vasárnap este jelentkezek

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata
hogy milyen vicces a te szomszédod! :lol:
jó hétvégét,és jó pihenést nektek!!!!!!!!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jó reggelt!

Úgylátom ma én vagyok a korán kelő!!!
Anna 3 körül átjött hozzánk és mondhatom, hogy kitúrt a helyemről :roll:

Kata!

Egértől én is írtózom de egy rovartól sokkal jobban. Valamelyik este egy fura "lény" mászott a hálónkba a falon......ordítottam anyukámnak de ahogy elakarta csípni úgy eliszkolt.........ilyen gyorsaságot még nem láttam. Azóta se láttuk igaz akkor mindjárt végig nyomtam a falat bio killel. És mondhatom igencsak agyaltam hogy ott aludjak e??

Móni!

Igaza van anyukádnak a gyerek előtt nem túl jó mutatni az efféle félelmeinket. Pedig én se tudtam leplezni, szegény Anna mondta is utánnam ott volt egy szörnyeteg :D aztán meg nyugtatott, hogy nem bánt.......olyan cuki volt.

Na most ennyi mert Anna már rámtalált :lol: és pillanat alatt végig kérdezte a szoba minden részét hogy milyen színű.

Szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő
én is vagyok! :lol: már túl vagyok a nagy bevásárláson,és odakészitettem az ebédnek valót. Megjöttek közben a szerelők is,és remélem nemsokára itt lesznek a szüleim is!
Anna bizti tök ari lehetett!

mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

ha tudok,még jelentkezem.

pussz

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Hazajöttem ma eltávra,holnap megyek vissza.
Megkaptam ma és tegnap a tüdőérlelő szurit,tényleg csípett de csak 1 percig.
A saját dokim szabin van még legalább 3 hétig így az ő véleményét nem tudom meghallgatni,de már én is azt mondom jobb lenne itthon.

Unom az állva pisilést,a sok fertőtlenítést kaki előtt és a mocskos zuhanyzókat és azt hogy nem alszom rendesen.Éjjel picur is csak forgolódott alig aludtunk valamit.Egyébként napközben elmegy.

Persze nem mondom hogy rossz dokik,mert nagyon jó szakemberek,csak néha kommunikálhatnának együtt is,és nem a kismamát kellene lenézni.

Szép hétvégét mindenkienk!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telik a nap és a koránkelők is tudnak kicsit pihenni.

Enikő, megnéztelek az iwiw-en, nekem ismerősöm vagy, szóval tessék csak keresgetni :wink: Majd írok mindjárt privit a nevemmel.

Krisztina, de jó, hogy legalább egy napra kiengedtek! Lényeg, hogy használjon a tüdőérlelő, mit Neked fájdalom, ugye?
Megértelek nagyon, nekem fóbiám van az idegen mellékhelyiségektől. Mindig az az érzésem, hogy valamit elkapok, igyekszem semmihez nem hozzáérni stb.

Na, azért sem a repülő rovaroknak, sem a négylábú rágcsálóknak nem örülök, szóval megértek mindenkit, aki irtózik ezektől. A baba előtt majd nem szabad mutatni, mert akkor még ő ilyen is lesz, ezzel egyetértek. A legutóbbi félelemem a galamb volt, biztosan emlékeztek, írtam róla korábban.

Most megyek, 5-re házavatóra megyünk.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35 éve feletti várandósok körében címmel.
Ha valakinek van kedve és ideje kitölteni a kérdőívemet,kérem írjon emailt nekem,és én elküldöm neki.Olyanok jelentkezését várom,akik jelenleg várandósak.
címem:bogibogarka26@gmail.com
köszönöm
bogibogarka

Sziasztok,

Móni, bejelöltelek :) Én is jártam úgy mint Enikő, meg akartalak keresni Zsuzsi ismerősei között, erre Zsuzsa sem volt az ismerőseim között. Most már rendeződött :)

Kriszta, teljesen megértelek, biztos én is így éreznék. Abban meg különösen igazad van, hogy a modern orvoslásban valahogy eltűnt a "beteg", azaz elfelejtik a dokik észrevenni, hogy egy érző emberről van szó, akinek ki kellene kérni a véleményét mielőtt bármit tesznek vele gyógyítás címén.

Kata, én általánosságban nem tartok az állatoktól, de egerekkel nem szeretek összetalálkozni. Az ízeltlábúak nem zavarnak annyira, ha találok, megfogom és kirakom az ablakon. Blani is ezt teszi már. Arra szeretném tanítani, hogy állatot nem ölünk meg, és vegyszert sem használunk. Azért biztosan adódhat olyan helyzet, hogy nincs más megoldás...Mit szólnál egy cicához egér ellen? Én nem tudok németül, mi a könyved témája?

Edina, szerintem nagyon szép a pocid, a baba súlyát ügye elírtad? Nem lehet ekkora... Én is mindig ámulok ám,hogy milyen háziasszony vagy...minden nap főzés, takarítás... Bevallom én nem főzök minden nap. Apa már nem vacsizik, Blani meg elég válogatós. (neki olyankor bedobom a tésztát, ha nem ízlik a főztöm, azt mindig megeszi) Összességében gyorsan elkészíthető kajákat készítek.

Zsuzsi, de jó, hogy eljutsz fodrászhoz, én is ...én is... Majd mesélj, milyen volt a házavató buli:)

Képzeljétek, a múltkor, mikor Blani beteg volt, megfogadtam,hogy mindent megteszek érte...No másnap játszani kellett: én voltam Hófehérkével. Blani kiadta a parancsot: Hófehérke söpörjön, aztán esik az eső, szaladjon be a házba. Ruha le, hajszárítás, addigra megszárad a ruhája, felvenni. (kb. 1,5 perc összesen) Ekkor kezdődik előlről....söprés, eső, öltözködés. Mindezt 4 és fél órán keresztül. Már nem nagyon bírtam hiszti nélkül, mikor sikerült rávennem, játszunk valami mást, de akkor hirtelen újra meglátta a seprűt... és "Neeem...Hófehérke söpörjön!" :) Kemény türelemképzés volt :) Ehhez képest százszor elolvasni egy mesét már semmi.

Nektek nem ég a gyomrotok? Valahogy nagyon fent van most a picúrom és teljesen összenyomja a gyomromat. Ráadásul nekem terhességnél a gyomorszájam sem olyan rugalmas (simaizom, mint a méh és le van lazulva). Szóval van, hogy órákig nem zár vissza, és olyankor büfizek egyfolytában. Nagyon kellemetlen és főleg késő este van, nem is tudok aludni. Blanival csak a nyolcadik hónap körül volt ez és egészen szülésig, szóval nem sok jóra számítok. Akkor csak egy hónapig kellett ülve aludnom.

Beindult a pocakom növekedése. Megjegyzések nekem is voltak már...nem túl kedves...Pl. a szomszéd néni mondta, hogy a menyének már sokkal kerekebb a pocija, pedig csak 14 hetes. Mondom, nekem kicsi a hasam...Mire ő: persze mert, széles vagy...Na kösz...Na jó, széles a csípőm, de 55 kg vagyok most és 165 magas, szóval rosszul esett.

Na lelövöm magam....mert lassan regényt írok...

Jó éjt!
R

Kép
Kép
34372

Mégsem tudok aludni...a gyomorégés miatt...

Kata, megnéztem ezt a gyerekruhás oldalt, tetszett. Én is majdnem elcsábultam, mire rájöttem, hogy eddig csak képzeltem, hogy kisfiunk lesz, egyáltalán nem biztos...A bababörzéket ismeritek? A nagy Bp-i-re gondok, ami ősszel és tavasszal van a BNV területén. Ott nagyon szupi ruhákat lehet jó áron vásárolni. 1-2 darabnál mondjuk nem számít pár száz forint különbség, de ha teljes kollekciót kell venni, akkor már érdemes kimenni.

Ja, én úgy gondoltam, hogy a kismamarucikról esetleg tennétek fel képet? Mégjobb, ha rajtatok van....Nem akarok pofátlan lenni, de 2 éve fogalmam sincs a divatról és kíváncsi lennék, hogy milyen fazont lenne érdemes varratni.

Hivatalos ügyek, hátha érint még valakit: A TB-vel küzdöttem, hogy utaljanak végre. (április közepe óta vagyok táppénzen) Mire kiküldtek egy papírt, hogy már nem vagyok jogosult táppénzre, és egyébként is...Úgy 50 telefon, jópár fax és "anyázást" követően felhívtak, hogy rendeződött a félreértés és utalnak. Nyugodt voltam egészen addig, míg nem mentem dokihoz. A kedves TB őket is értesítette, hogy nekem nem jár a táppénz, úgyhogy így utólag közölték, hogy június közepe óta visszaírtak. Kezdhettem előlről az egész ügyintézést, immáron a háziorvos, annak helyettese és az asszisztensnő bevonásával. Ismételt telefonokat követően megint megnyugtattak, hogy akkor rendben a dolog, de a pénz még mindig nincs a számlámon. :( Viszont vannak már telefonszámaim, amiket fel is vesznek, ha esetleg kell valakinek. :)

No, mára tényleg befejezem a regényírást...

R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Zsuzsi!

Jelentem megvagy!!!
Csak nálam is a szűkétés vacakolt ezek szerint!!

Hú ma borzasztóan indult a napom.
Nem nagyon éreztem babót éjszaka (mikor megyek pisilni mindig szoktam nézni) reggel a hátamra feküdtem és fogtam a pocim hátha beindul...egyszercsak iszonyatos nyillalás a hátamba egész a szívemig hatolt, gyorsan oldalra fordultam lefeküdtem, pár perc múlva elmúlt. aztán mikor felkeltem megint beleállt de olyan szinten hogy már sírni tudtam volna hasított görcsölt.......nem bírtam feküdni se állni se. Végül csak megerőltettem magam és elkezdtem járkálni meg vettem be mg-t ittam palástfűteát aztán elmúlt. Utánna néztem kicsit a lazább izmok okozhatnak ilyesmi fájdalmat acsípőben derékban......Brrrr de kegyetlen volt :cry:

Hú Reni!

Nem semmi játékokat talál ki Blani. Anna mostanában folyton kutyát játszik hozza a szájában a csontot meg ugat ha kell ha nem!! :lol:

Gyomorégés: néha nekem is nagyon olyan mintha elérném az ujjammal. Tegnap grilleztünk és sikerült nagyon hirtelen ennem, hát az se volt egy élmény!!!! Renne-t nem próbáltad?

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,
Tegnap nem volt erőm géphez ülni.
Reni, Enikő, most már ti is ismerősök vagytok:)
nézegetem a képeket, Annáról, Blaniról, Lilláról... nagyon édesek!!!
Most már gyorsan töltsön fel valaki egy kisfiús képet is, mert egyre inkább lányt szeretnék...

Enikő, rémes lehetett a nyilallás, remélem, nem ismétlődik...
Palástfű tea mire jó? azt hittem, az valami női hormon-pótló/kiegyenlítő 'cucc'.
Nekem nem ég a gyomrom (már), viszont én is gyakran böfögök, és nem is igazán tudom leküzdeni:) elég kellemetlen.
Ja, meg gyakran fáj/feszül a köldököm környéke, az nagyon zavar. A baba meg egyre intenzívebben mocorog.
Reni, én nem tudtam erről a BNV-s őszi bababörzéről, de azt hiszem, érdemes lesz kilátogatni. Ha tudsz majd részleteket, írd meg!!
Igaz, még csak július van, de nagyon telik az idő.
Én nem varrattam semmilyen kismama-ruhát, vettem 2 térdnadrágot és egy szoknyát, plusz kiárusításokon (Promod, Mango, ilyenek) 1-2-3 ezer forintokért mell alatt szabott felsőket. Úgy nézem, nagy részük hordható lesz végig, de van, amit kinövök. Nem tudom igazán, mi a divat, de ez a mell alatti szabás mintha az lenne (nem babásoknak is). Nekem fontos, hogy variálható legyen, ezért is nem vettem (egybe)ruhát.

Én is szoktam főzni, de általában csak egy fogást, esténként már nem is lenne másra időm.
Krisztina, jó hétvégét!!! tényleg élvezd ki, amíg otthon lehetsz, és kitartás a kórházhoz.

Sziasztok, további szép hétvégét, főzést-pihenést, kinek mit.

Holnap UH után jelentkezem
Móni
monke

Lefeküdtem egy kicsit és megint beleállt :cry: !!!!
Most állva kell majd aludnom???????
Mostmár kezd idegesíteni, lehet a vesém vacakol???????????

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!!

Áfonyácska ,én a helyedbe rákérdeznék a dologra a dokitól vagy a védőnőtől.Nem akarlak megrémíteni,de a görcsök mindig veszélyt jeleznek és inkább nézz utána minthogy baj legyen.
Tavaly én sem gondoltam mikor görcsöltem,hogy szülési fájdalmak,epegörcsre gondoltam.
Most meg ha már enyhe nyilalást érzek a plafonon vagyok és hívom a dokit.

Szorítsatok nekem holnap,mérik a méhnyakat és ha nem rövidült jöv héten hazajövök,viszont ha igen,akkor igencsak bennt töltöm a hátralévő időt. :(

Ma nekem is nagyon aktív picur,nem szereti ha netezek.Tiltakozik

Kép

Kép
krisztinaa

Na,megjöttem én is....

Krisztina
tök jó,hogy mégis hazaengedtek! megy a drukk ezerrel,hogy minden ok legyen a vizsgálaton!!!!! :wink:

Reni
valszeg elírtam a súlyt,csak 30 dkg-ot akartam írni. :oops:
gyomorégés miatt átérzem a helyzetedet,mert néha én is szenvedek. :? de egy Rennie tabletta vagy ha nincs akkor egy kávéskanál szódabikarbóna nálam csodákra képes!!!! :wink:
sajnálom,hogy nem tudtál aludni az este,de remélem,hogy reggelre azért kipihented magad. :P
hát nem semmi,hogy Blani mit szeret játszani.... :lol:

Enikő
remélem,hogy nincs komoly amiért görcsölsz! Ha a veséddel van gond,akkor deréktájon szünni nem akaró görcsölést érzel,ami szép lassan átterjed az egész hasra is... remélem,hogy nem az! mert ettől én is nagyon parázok,mert gyerek korom óta veseköves vagyok,sőt most is tele van mindkét vesém kövekkel... :twisted:
egyébként ha én is pl a hátamon fekszem,akkor olyan nehezen kel fel,hogy úgy megyek,mint aki besz@rt,mert szó szerint nyilalik a derekamba,és a csipőmbe... :?

nálunk megvolt a nagy látogatás,anyáék ebéd után mentek haza. képzeljétek el,tegnap reggel 6:30-ra jöttek a szerelők,és korán kellett kelni miattuk. Hát mit ne mondja,hetek óta tegnap tudtam volna először aludni egy igazán jót.... :shock: de sajnos kelni kellett,ami elég rosszul érintett. Na,mondom nem baj,majd ma reggel... és mit ad isten, 4 óta fent vagyok! :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Köszi a tippeket!
Igazából inkább nyillalás volt mint görcs! És nem a deréktájon.
De végül csak beszéltem a dokival szerinte rosszul mozdulhattam. Mondta hogy vegyek be cataflamot most jó igaz nem fekszek majd akkor derül ki. De ügyel úgyhogy ha nem javul akkor majd bemegyek hozzá!!

Jaj úgy örülök, Anna kezd ráérezni a bilire :lol: du alvásból is tök szárazan ébredt pelus nélkül!!!!
Most is zenél a bili :lol: :lol:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő
örülök,hogy minden rendben! remélem,hogy tényleg csak rosszul mozdultál!
Anna akkor egy tök ügyes kiscsajszi!!!! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Kriszta, szurkolunk nagyon, hogy hazamehess...

Enikő, már aggódtam, elég rosszul hangzik, amiket írtál, örülök, hogy jobban vagy. Anna ügyes a bilizéssel :)

Edina, rá is ér még megnőni novemberig :) ha már most 3 kg lenne :) Talán elmúlik már ez a nemalvós időszak....

Móni, a börze október második hétvégéjén lesz, ha tudok bővebbet, majd szólok :)

Jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Hol a koránkelő csapat? Remélem, mindenki jól aludt.

Enikő, hogy vagy? Remélem, jobban. Ismerem ezt az érzést, szerintem a hátonfekvéstől van, valami ideget nyomhat olyankor a baba. Nekem legalábbis akkor jön elő. Nagyon kellemetlen.

Krisztina, reméljük, jól telt otthon a hétvége. Izgatottan várjuk a híreket a vizsgálatról. Nagyon szorítunk, hogy mindent rendben találjanak.

Edina, most milyen munkálatokat végeztek a szerelők? Jaj, de irigyellek a látható hasmozgások miatt? A mi kislányunk alig-alig mozog, 2-3 apró mozdulat és alszik tovább. Remélem, az ébrenlétet nem akkor hozza majd be, ha megszületik. :wink:

Reni, javult a gyomorégésed? Nagyon kellemetlen lehet.
Blani tündéri kislány, aranyos ez a játék, de azért elhiszem, hogy fárasztó volt.
Még hogy széles csípőd lenne? 165 cm-hez 55 kg? Nem hiszem. Azt sem értem, hogy miért kell mindig máshoz hasonlítani az ember pocakját.
Hétvégén én is megkaptam megint az ezzel kapcsolatos kritikákat. 1., jé, ebben a kisruhában látszik
2., jé, ma nem is látszik, hogy kismama vagy
3., megint kisruhát vett fel, hogy látszodjon?
Hát nem mindegy???

Móni, mi volt az ultrahangon? Hogy van a picur?

Kata, hogy sikerült a hétvége? Jó időtök volt?

Nekünk gyorsan eltelt a hétvége, szombaton light-os házavatón voltunk, aztán Baján volt a halfőző fesztivál, mindenféle koncerttel, nagy tömeggel. Meghallgattuk a Neoton famíliát, megnéztük a tüzijátékot. Babucinak ez nem igazán tetszett, 1/4 óra után elkezdett fészkelődni. Jó sokat mászkáltunk, mert csak nagyon messze sikerült parkolnunk. Vasárnap pedig családi ebéd volt, mert apósomnak és a párom öccsének is volt a névnapja, ezért elmentünk étterembe, majd sétálni, fagyizni. Majdnem 8-ra értünk haza Pestre, és még be is kellett vásárolnunk, mert tiszta üres volt a hűtő.

Mindenkinek szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Remélem jól telt a hétvége!

Enikő: Én is remélem, hogy most már minden rendben veled.

Krisztina: Szurkolunk, hogy minden rendben legyen. Majd írd meg, mi lett a végeredmény.

Nálunk, hol mozog a baba, hol csak lustizik. Kapta egy olyan ketyerét, amivel meg lehet hallgatni a szívhangját, most minden este az a program, hogy ráhallgatok. Nagyon jó, teljesen megnyugszom, ahogy hallgatom. Csak nehogy túlságosan rászokjak a hallgatózásra, mert a végén megsértődik.... :lol:
A hétvége nálunk jól telt, nekem bejött, hogy nem volt túl meleg. Picit aggódom is az eheti időjárás miatt. A kánikulát elég nehezen viselem.

Móni: várjuk az UH eredményt!

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

sziasztok lányok,

visszatértem, tegnap jó későn értünk haza.
Ma meg korán keltem, mert vendégeim lesznek.
Majd d.u beszámolok, mi volt hétvégén.
A hasam napok óta húzódik, sztem megint nőnek a méhszalagok, el is kezdtem magnéziummal bombázni magamat.
Kicsi megijedtem, babóca a hétvégén keveset mozgott, igaz nagyokat kirándultunk Szilvásváradon, apa szerint csak lustizik.
Itt egy pocis kép ízelítőül...

Kép

Pusz délutánig

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Gyors helyzetjelentés UH-ról (mert rohannom kell dolgozni):

Baba egészséges, mozgékony, szépen fejlődik, és :
FIÚ!!!!
annyira meghatódtam, már el is felejtettem, hogy lányt szerettem volna... 10 percig bőgtem utána. És: rögtön vettem is világoskék fonalat, baba-hálózsákot kötni. :)

Minden alkalommal nagyobbra becsülik a számított koránál, most 24 hetes és 4 napos.. úh elvileg ez már október 30.-i baba. De az az igazság, hogy szívesen maradnék itt, a novemberi babák topikjában:)

Üdv mindenkinek, délután visszaolvasok és még írok.
Móni
monke

GRATULÁLOK Monke a fiúhoz!!!!! :lol:

Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!

Móni, szívből gratulálok, örülök, hogy minden rendben van! :P
Várjuk a képet a hálózsákról!

Nehogy elmenj nekem az októberi topikba!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Ma reggel bementem az osztályon megkerestem a dokimat mert éjszaka ismét nagyon fájt. Csináltatott hasi uh-t és mindkét vesémbe van minimális tágulat:( (Annával a jobbnál volt csak, és vele is szenvedtem egy időben) Adott nospát most azt kell szednem. Mikor hazajötem már letudtam kicsit feküdni igaz csak a jobb oldalon, de így is jobb már. Mert tegnap szinte egész nap álldogáltam meg mászkáltam. Kaptam potya uh-t is majd holnap reggel megyek, remélem ott legalább minden oké lesz!!

Móni!
Gratulálok a kisfiúhoz!!!

Hétvégén nekem is kevesebbet mocorgott a picúr, de ma úgy be van indulva szerintem még nem is aludt!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Móni
gratula a fiúhoz! és tessék szépen maradni! nem engedünk innen sehová!!!! :wink:
amúgy mikor volt az utolsó menzid,hogy mindig tolódik a dátumod?

Örülök,hogy mindenkinek jól telt a hétvégéje!

Krisztina
veled mi újság? megvolt a vizsgálat?

Zsuzsi
még mindig a fűtés szerelők voltak... :shock: pénteken későn jöttek,este 10-ig dolgoztak,és szombat reggel jöttek befejezni a melót.

képzeljétek el,mivel mi hétköznaponként alapból korán kelünk, azaz 6-kor,ma is kelni kellett,és mit ad isten,már megint olyan jól aludtam,hogy csak 6:15-kor sikerült kinyitni a szemem... :P de persze amikor meg lehetne aludni,akkor kelek korán,mint a bolondok! :roll:
mára már nekem is véget ért lent a munka,most már pihizni fogok.
aki még dolgozik,annak kitartást a,és jó munkát! :wink:

Kata
várjuk az élménybeszámolót! :wink:

ja,és mocorgás:
remélem,hogy mindenki minél hamarabb megtapasztalhatja,és láthatja mozogni a pocakját,mert egyszerűen csodálatos érzés! Apával napok óta csak mosolygunk,amikor beindul Manócska mocorogni. Ja,és egyre többet van már ébren is... :lol:

délután még jövök!

pussz

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!

Jó lett az eredmény,megyek haza,most várom a zárót.

Móni gratula a fiacskádhoz!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Csajok,

annyit írtatok a hétvégén, elég volt végigolvasnom.

Kriszta, örülök, hogy tudsz rendszeresen jelentést adni és minden rendben van.Biztosan jól alakulnak a dologok és ha rendben a méhszáj, tuti hazaengednek.

Móni, akkor együtt nézegethetjük a ruhákat a kis pasijainknak!Gratula!Együtt shopping Pesten vmikor esetleg?
Babaruhabőrze engem is érdekelne.De attól tartok, ha októnber 2. felében van, az már nagyon a vége a dolgoknak és ismerem magamat, méga a tervezést is előre megtervezem, szóval addigar szeretném ha meglenne szinte mindene a babának.

Enikő, sajnállak a ves és egyéb görcsök miatt.Elhiszem, hogy megijedtél.

Edina, éjjel én is nagyon jól aludtam végre.Nagy hashulllámzás mégcsak 1-2x volt, de örülök, mert babóka ma már virgonckodik.Tegnap már sírtam, alig éreztem, hogy mozog.
Úgy szeretem érezni, ha ficánkol.Olyankor mindig jó kedvem lesz, bármit is csináljak.
Szegénykém, akkor megint takaríthattál a szerelők után?

Zsuzsi, neked is pörgős hétvégéd volt akkor.
Na ezeket a pocakos kommenteket nagyon nem bírom.Vki szerint nagy, vki szerint pici, én nem emlékszem, hogy mondtam-e vha vmi kismama ismerősnek, hogy nem túl kicsi vagy nagy a pocid x. hónaphoz képest?

Reni, Blani nem semmi kiscsaj, de tök jó, hogy majd a kistesóval már ő fog játszani és egy csomó mindent megtanít neki.
Köszi amúgy a bababőrzés infót, tök jók az ilyenek, én is hallottam már barátnőimtől.

Gyomorégés, hú, engem is kínoz, szombaton Szilvásváradon a hatalmas (kb 5km ) séta után elég későn ültünk be vacsizni egy étterembe.
Hajnali 3kor arra ébredtem, hogy nagyon hányingerem van és annyira ég a gyomrom, szinte elégeti a nyelőcsövemet, felkeltem, járkáltam a szobában, ettem egy kis kekszet, de még tegnap napközben is égett.
Amúgy majdnem minden nap ég, és néha a büfi is rámjön, tényleg nagyon kellemetlen.

Hétvégén megint beindultak a méhszalagok is, a derekam is sokszor "beáll" és a hasam is újra növekedésnek indult(én csak dinnyésedési folyamatnak hívom), annyira feszült tegnap a köldököm körül a bőr, pedig aztán kenem napi 2x.

Na majd még jelentkezek,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Enikő
most akartam írni neked,hogy remélem,hogy jól vagy,erre olvasom,hogy pont előttem írtad le a vese fájást.... :? Nagyon sajnálom,és remélem,hogy mihamarabb elmúlik,és nem lesznek komolyabb görcsök!

Kata
próbáld ki a Rennie-t,vagy a szódabikarbónát. Nekem mindkettő bevált. bár a szódabikarbóna egy kicsit hamarabb hat.... :wink:
takarítás már az idegeimre megy! a héten jönnek elvileg gipszkartonozni a folyosón a mennyezetet,mert úgy döntöttünk,hogy ott festetünk,meg burkolunk,ne akkor keljen porozni,amikor megvan a baba. úgyhogy már előre félek a mocsoktól! :twisted:

az előbb lefeküdtem aludni,mert valahogy dög fáradt vagyok,erre nem tudok elaludni! :twisted: hát ilyen az én szerencsém... :roll:
ja,és persze az előbb megszólalt api is,hogy palacsintát ehetne..... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Krisztina
tök jó,hogy jöhetsz végre haza!!!! akkor már nem is kell visszamenned?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Krisztina, gratulálok a jó eredményhez, örülök, hogy minden rendben van. :P

Edina, a felújításhoz kitartást! Megéri. Nekünk pont a 6-12. hét időtartamába esett bele, nagyon nehéz volt, mert nem mondtuk el senkinek, hogy babát várunk. De olyan szép lett!

Enikő, hogy vagy? Jaj, szegénykém, borzasztó ez a vesetágulat. Nekem volt egyszer vesekövem, azt a fájdalmat nem kívánom senkinek. Egyébként jól beparáztattam most magam, mi ven, ha a nyilallás nekem is onnan jön?

Kata, Reni, remélem, rendbe jön a gyomrotok, még sok van hátra.

Kata, nekem is feszül, viszket a hasam vagy két napja, szerintem beindult a babuci.

Ma mondtam egy ügyfélnek, hogy sajnos október végi időpontot már nem tudok bevállalni, mert akkor már nem dolgozom, november közepén szülök. Csak nézett nagy szemekkel, hogy nem hiszi el!

De jó Nektek, hogy a Ti babátok ficánkol! Sajnos az enyémre apró mozgások jellemzőek, vajon ez rendjén van így?

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kriszta, örülök, hogy hazamehetsz és rendben van Anna baba.

Zsuzsi, nem semmi lehetett ez a felújítás sem nálatok.Igazából a 9 hónap alatt semmikor nem szerencsés az ilyesmi.De mi is úgy vagyunk, legyen meg ez is meg a is mire a lurkó megérkezik.A fészekrakó ösztön. :D

Ma már jobban volt a gyomrom.

Zsuzsi ez a mozgás dolog változó szerintem, ma az enyém beindult délután, de 2 napig lustizott.És ms is piciket mozgott csak.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Szép estét mindenkinek!

Zsuzsi
a mocorgás az nem mindenkinél egyforma. hidd el,napokon belül nálad is erősödni fog,és egyre többet veszed észre,hogy mocorog! :wink:
egyébként ha túl nagy hőség van,akkor Manócska sem olyan aktív,mint máskor... :wink:

felújításból meg már elegem van.... :x de ez van,inkább most,mit tavasszal.

jó éjt mindenkinek!

holnap csak este felé tudok jönni,mert nem leszünk itthon.

pussz

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
mindenkinek köszönöm a gratulációt:)
Enikő, jobbulást! azért jó, hogy kiderült, mitől van, és nem a méhed görcsölt. De mi ez a vesetágulat? mennyire komoly?:(

Krisztina, akkor isten hozott "itthon"! De jó, hogy vége:) Mostanában is feküdnöd kell még?

Kata, de, nagyon szívesen elmennék babaruhát nézni veled valamikor augusztusban:) Az még azért bőven időben van. Október második fele tényleg késő lenne egy picit.
Szépek a fényképeitek!

Zsuzsi, majd beszámolok a hálózsákról, egyelőre neten keresgélek mintákat (főleg német oldalakon vannak kötésminták). Vastag fonalat vettem, most azon töprengek, hogy sima hálózsák legyen, vagy inkább ilyen ujjas valami.
Az én babám tegnap megrúgta a férjemet :) de ez volt az első olyan alkalom, hogy tényleg határozottan érezze (eddig nekem is főleg mocorgott). Lehet benne valami, hogy melegben lustábbak... ma szinte nem is éreztem.
A barátnőm kislánya az utolsó két hónapban állandóan csuklott, az is jó élmény lehet:)

Dy, az utolsó menstruációm elvileg február 2 (de előtte két olyan hónap is volt, hogy a második szakaszt végig vérezgettem (fogalmam sincs, miért) - úgyhogy nehezen tudtam belőni, hogy mikortól állíthatom, hogy 'megjött'.
Mindegy, csak jó lenne, ha már az új lakásba jönne a baba, ne a kettő közé.
Poén lehet ez a hashullámzás, el se tudom képzelni.

Drukkoljatok, lányok, holnap reggel fogdoki (gyökérkezelés-esélyes). Ha még élek, du. jelentkezem.

Szép álmokat mindenkinek!!!

Ja: nem megyek semmilyen topikba most már:) jól érzem magam itt.
monke

Sziasztok!

Monke: szurkolok a fogorvos miatt!

Tegnap nekem se mocorgot babóca, ezek szerint a meleg miatt.
Gyomorégésem hál istennek nincs, akinek van annak egy nagy DRUKK, hogy elmúljon.
Remélem augusztusban mi is fogunk ruhácskákat nézegetni.... :lol:

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!!!

Megjöttem az uh-ról!!
Minden oké!!! Egyáltalán nincs közel a lepény a méhszájhoz!!! Megmutatta hol a méhszáj és mennyire van a lepény tőle!
A babó is tök jó helyen van nincs már úgy lent! Nagyon rendes volt a csajszi még 4d-re is átrakta úgyhogy moziztam egy kicsit meg képet is adott majd felrakom később!!!
Éjszaka már a hátam is alakulóba volt tudtam mindkét oldalt feküdni. Még csütörtökön megyek dokihoz remélem ő is rendbe lát mindent!

Most megetetem Annát aztán majd jövök!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

Enikő, örülök, hogy minden rendben volt az uh-n.Akkor figyelik még a lepényt?

Monke, majd jelentkezz, milyen volt a fogdoki.
Nekem is kell mennem ebben a hónapban.
Majd küldd át, milyen hálózsákot akarsz kötni.
Én sajna már nem tudok kötni, de anyóst és anyukámat a nyár vége felé tuti befogom.
Hálózsákból szerintem az ujjatlan a jobb, úgy szabadon van a pici keze.

Nekem egész nap lustizott tegnap a picúr, de este beindult, kicsit megnyugodtam.

Dorka, hogy van a lábad?Remélem javulgat.

Ez a menszesz és fogamzás dolog szerintem mindenkinél más.Nem pont a 14-16. napon van a peteérés.
Vszínűleg nálam is előbb volt.
Nektek amúgy bejött a kínai fogamzási naptár?
Én csak utólag nézegettem, nem asszerint próbálkoztunk, de nekem az lányt jósolt.

Én majd csütörtök d.u megyek a szívultrahangra, szorítsatok, hogy rendben legyen minden.

Szép napot és ne menjetek ki a hőségre, ha lehet

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

A mi babánk sem akkor fogant, amikor hivatalosan a peteérésnek kellett lennie, vagy előtte pár nappal vagy utána. Szóval még jó, hogy nem igazodtunk a hivatalos ajánláshoz. :wink:

Enikő, de jó, hogy minden rendben a méhszájjal. Miért is nem csinálták meg korábban az uh-t? Nem értem. Minek találgatni, ha simán meg lehet győződni róla, hogy hol van.

Móni, megvolt a fogorvos?

Ma kaptam meg a pecsétet a háziorvostól, mert a múlt héten csak az üzemorvosi pecsét volt nála. Legalább ez is le van tudva. Mondtam neki, hogy néha itt-ott szurkál, azt mondta teljesen természetes. Csütörtökön megyek a nőgyógyászhoz, majd neki is elmondom. Gondolom, nő a babuci. Most már tényleg csinálok fotót, mert alig fogtok "megismerni".

jók legyetek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Ha minden rendben lesz nem kell visszafeküdnöm,persze azért a kórházi táskát visszapakolom.Nagyon jó itthon,főleg hogy apa is szabin van :D
A fekvés az marad,szerintem végig,de nem zavar.

Holnap terheléses vércukor!!!Kiváncsi vagyok milyen lesz,nem vgyok kényes az ilyen dolgokra,csak lecsúszik valahogy.És apa is jön,az már segít a dolgon :D

Mi még mindig a babakocsin szenvedünk,hihetetlen milyen nehéz!!!!
Más dolgokig még nem jutottunk.

Nekem Anna nagyon mozgékony,persze vannak lustább napjai,de nagyokat hullámoztatja a pocit.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok:)
Enikő, de jó, akkor most már nem fognak riogatni ezzel a lepény-dologgal?
Dorka, augusztusban lesz a nagy ruhavásárlások időszaka:) szerintem beszéljük meg, poén lenne elmenni együtt egyszer (vagy legalább tapasztalatokat cserélni, ha nem jön össze).

Fogdoki megkegyelmezett, és csak egy kis tömést kellett kicserélni.
(a gyökérkezelésről dióhéjban annyi: hogy van egy fogam, ami már volt gyökérkezelve, állítólag gyulladt a gyökere, picit felterjedt az arcüregemre stb... ebből én nem nagyon érzékelek semmit, max néha fájdogál. dokim eddig azt mondta, hogy 50% hogy új gyökérkezeléssel menthető. Na: most azt mondta, hogy valószínűleg NEM menthető... úgyhogy: ki kell húzatni. Azt meg még megpróbálom elnapolni, kinek van kedve egy tünetmentes fogat kihúzatni önszorgalomból... csak így meg olyan, mint egy időzített bomba, ki tudja, mikor milyen gyulladást produkál. Jó,
nem?:(

Bocs a hosszú sztoriért:( végülis ez nem a fórum témája. Na de kaptam egy kis haladékot megint.

Drukkolok az ultrahanghoz, Kata!

én holnap terheléses cukorra megyek.

Zsuzsi, várjuk a fotót:)
Aludni hogy bírtok, lányok? itt Pesten legalábbis már szinte tűrhetetlen a kánikula, lehet, hogy holnap egy feltűzött lepedőben jövök dolgozni:)

Üdv
Móni
monke

Zsuzsi, a házidokitól csak a belgyógyász vizsgálathoz kell pecsét és beírást, tőle nem kell 4 alkalommal, ugye?
Mert nálunk a táppénzes papírért általában apa szalad be, én nem megyek oda feleslegesen, hogy elkapjak vmit.
Fotót várunk!

Móni, örülök, hogy ennyivel sikerült megúsznod a fogdokit, szedjél kalciumot és akkor talán kitart a fog, legalább télig.
Én most lekopogom, az elmúlt 2 éjjel jó aludtam, sőt ma délután is szundiztam egyet leengedett redőnyök mellett, persze.
Móni én úgy bírom, hogy reggel és este 6 között ki se nagyon mozdulok.
Sajnállak titeket, akik dolgoztok.Főleg ha esetleg még bkv-val kell járni.
Víz és törlőkendő legyen mindig nálatok.

Én speciell úgy gondolom, ráér a babakocsit megvenni utoljára.Előbb legyen meg a babaszoba.
Ha minden kötél szakad, még akár apa is meg tudja egyedül venni, hiszen együtt nézegettük, tudja hogy az 55kgmal nem bírnék el egy 15 kg-os kocsit, nagykerekűt akarok és unisex színűt.

Fleur, ha itt vagy, sztem a heti összefutós sétát halasszuk el, amikor nem lesz ilyen hőség...

Reni, a kérdésedre nem válaszoltam, bocs, a könyv amúgy a diplomamunkám kibővített változata, egy irodalmi novellaciklusról szól és CSAK külföldön kapható, meg persze neten.Honoráriumot még nem katptam érte, mert januárban jelent meg és év végén lesz az elszámolás.

Üdv,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, örülök, hogy viszonylag szerencsésen megúsztad a fogorvost. A húzást elhiszem, hogy halasztod, szerintem mindannyian ezt tennénk.

A meleget viszonylag jól viselem, a panelünk még tartja magát, pedig déli fekvésű, nem is értem, más nyarakon olyan meleg szokott lenni. Az irodában pedig kötelezően megy a légkondi, nekem már túl hideg is, lefagy mindjárt a lábam, sajnos nem lehet lekapcsolni.

Krisztina, de jó, hogy otthon lehetsz! Majd számolj be a cukorterhelésről, lassan mindannyian sorra kerülünk.

Kata, merrefelé kirándultatok még a hétvégén? Nagyon szép a kép, amit feltettél. Ősszel mi is voltunk egy hosszú hétvégén, Egerrel összekötve, nagyon jól éreztük magunkat.
Szorítunk, hogy minden rendben legyen a szívultrahangon. Majd írj mindenképp.

Úgy tudom, hogy a háziorvostól csak a belgyógyászati vizsgálat pecsétje kell. A 4 pecsét ugye a nőgyógyásztól kell és nem a védőnőtől? Nekem a múltkor azt mondta a nőgyógyász, hogy védőnőhöz elég azután járni, ha megszületett Babu. (Egyelőre így hívjuk a királykisasszonyt :-))

Ma lefoglaltuk a nyaralást, 1 hét Alsóörs, majd 4 nap Prága. Remélem, utóbbit jól fogom bírni. Kényelmesen bebarangoljuk, a babával az első időkben úgysem lehet várost nézni.

Képzeljétek, a barátnőm mindenórás, tegnap azt mondta neki a doktornő, hogy max. 1-2 nap. Izgatott vagyok! Ő is a SOTEII-n szül, mint Móni és én, szóval lesznek friss tapasztalatok.

Mi is várunk még a vásárlással. Nekem is valami könnyű kell, én rosszabb időszakaimban elérem az 50 kg-t, szóval egy nagy batárt nem tudnék emelgetni. Kata, Ti milyen fajtát nézegettek?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, mikor mentek Alsóőrsre?Mi most és az azt követő hétvégén is megyünk haza, apa szabin van hétfőn, így 2 hosszú hétvégét csapunk.
Mi aug első hetében akarunk Szlovákiába menni, a Csorba tóhoz.
Amúgy most csak Szilvásváradon voltunk, szombaton felmentünk kisvasúttal, a visszaút gyalogtúra volt,pocival kicsit húzósabb, este vacsi egy jó kis étteremben.
Vasárnap délelőtt meg lovakat néztünk meg a kastélyt, amiben anno gyerekként nyaralni voltunk a szüleimmel és most felújítottak.
Eger amúgy szép, de kb 3 éve voltunk, most kihagytuk.
Iwiwre raktam még fel képeket.

Bababkocsit csak neten néztünk, venni még nem akarunk,de rájöttem, minél könnyebb, annál drágább.
Az általatok említett Bergon nem rossz,ABD design is szóba jöhet, a Peg Perego sztem aránytalanul drága.
Lehet olyan oldalakat találni, ahol leírják, milyen paraméterek fontosak a vásárlásnál.

Sztem te is a kb 8 kg-os kocsikra fókuszálj!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, barátnődről és a babáról majd adj hírt mindenképpen.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kata: a lábam egyre szebb, már tudok nacit is felvenni. Biztos kell majd 1-2 lebarnulás, hogy eltűnjön a helye, de ez legyen a legnagyobb bajom! :D

Enikő: gratula a kitűnő eredményekhez, remélem megnyugodtál teljesen.

Móni: az augusztusi vásárlásban benne vagyok! :D
Drukkolok a holnapi vizsgálatod miatt!

Krisztina: Örülök, hogy otthon vagy, vigyázz nagyon magadra.

Itthon gatyarohasztó meleg van, elég nehezen tűröm. remélem lassan lehül egy kicsit a levegő és akkor a létezés is könnyebb.

Katicat: Szólj, ha megvan a barátnődnek a baba! :P

Szép estét mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?