A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok Csajok!:)

Először is szívből gratulálok teranitának, gumilánynak, Lorcának, hendegabinak és kispiskótának! :D Írígy vagyok. :roll:
Akartam írni, hogy ez a Dani sem az én Danikám...az enyém még a hasamban feszeng.:) Nekem a hidegfront csak fejfájást hozott. :cry:

Lidike császáros volt, mert nem fordult be és számítottak is nagy babára. Pont ma voltam bent NST-n, a szülőszobán csinálták, mert ott volt hely és akkor láttam a a papírjait. Nagy betűkkel: Szülés. 10 perc múlva jött is az sms tőle.

bertina

Lidike Bálint babája

Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Lorca!
Köszi az infókat.Aranyos vagy!! :wink: :wink: :wink:

Kispiskóta!
Gratulálok még egyszer! Gyönyörű a kisfiatok!!

Sillia!
"Én azért tartok a lefekvéstől, mert akkor indul az : elalszom felébredek melegem van pisilnem kell szomjas vagyok kőkemény és fáj a pocim körforgás."
Pontosan így zajlanak az én éjszakáim is. Csak nekem még társul hozzá az is, hogy vasárnap elaludtam a derekam, és azóta ha lefekszem fáj, de iszonyatosan!

Conversano!
Miért nem vagy a táblában?? Restellem de eddig fel sem tűnt. :oops: :? :(
Látom javítva lett:D:D:D
Hűűű ez a kép nagyon szuper!!!

Boo!
Ne pánikolj, minden rendben lesz, és apa is hazaér majd az eseményre hidd el!!!!!
Azt a pattogást én is hallottam már. Olyan mint, amikor egy buborék kipukkan.

Agi!
Olyan csobogásfélét is hallottam, de azt hittem haluzok! Gondoltam ez lehetetlen... :? :? :? :roll: :roll: :roll:

Lidike!
Gratulálok!!!! Sok boldogságot kívánok!!

Ronmay!
Ez nem semmi!!! Sajnálom, hogy ezt át kellett éljed!!
:( :( :( :(

Moncsy!
Ezen az első képen olyan, mint ha hegedülne! :lol: :lol: :lol:

Lorca!
Gratulálok!!!

Iringó!
jók a képek!!! MÉG MÉG MÉG

Gumilany!
Neked is gratula!

Köszönöm a hiányolást, de még egyben. :cry: :cry: :cry:
A hidegfront nekem is csak a szenvedést hozta! Az éjjelek egyszerüen könnyfakasztóan sz@arok!!!
Tegnap úgy gondoltam csinálok, egy kis szülésbeindító aranygaluskát, de bébikét még a tészta gyúrás sem hatotta meg.
Ma reggel egy hatalmas görcsre keltem, 3-4 perc után múlt csak el, de addig azt hittem a szemem kijön annyira fájt. Na mondom ezaz ma mehetünk is!! Erre semmi folytatás, csak egy óra múlva még egy ugyan olyan, aztán azóta semmi. Bébike mocorog és köszöni nem kíván kijönni.
Apa ma este megy dolgozni (discozni) De hála ég olyan barátja is ott lesz, aki pikk pakk haza tudja hozni, ha eksön van.
:)

Kép
szisz89

Nna, akkor.

Először gratula lorcának és gumilanynak!!!!

Másodszor nagyon szépen köszönöm szonibabának, hogy már van Törpillás törülközőnk. :P :P :P :P :P :P :P

Harmadszor: patikában vettem Laktoherb teát - jó drágán. :? :? :? A DM-ben viszont 399.-Ft! :!: A Herbáriában ötszázvalahányba kerül. Viszont ami jó vásár volt: 250 gr-os(!) Sudocrem 2.599.-Ft volt a gyógyszertárban. :!:

Ezen kívűl van egy csomó szkennelni való okosságom. Remélem, mihamarabb be tudom őket nyomatni. :roll:

boo! :)

Mit egyél? Akármilyen főzeléket, paprikás krumplit, tökmindegy, csak KÖNNYEN elkészíthető legyen.
(Dehogynem tudod elolvasni. Csak egy kicsit ügyködni kell rajta. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

sillia! :)

Igen, kapni konhyakész nokedlit. Fél kilós kiszerelésben van. Jó, csak drága. :?

iringó! :)

Onnan lehet tudni, hogy eleget evett a baba, hogy:
-magától engedi el a cicit,
-bealszik rajta,
-nem sír kaja után (kivéve, ha a pocija fáj. De azt észre lehet venni onnan, hogy felfelé húzza a lábát),
-ha bedugod a kisujjad a szájába, akkor nem kezdi el jó erősen szopizni,
-elégedett arcot vág.
Fejni sem árt, mert:
-elkerülöd a mellgyulladást illetve a tejlázat (lásd tabati, bár más okból)
-még több lesz a tejed,
-ha elmész otthonról, akkor sem gond, hogy mit kapjon a kicsi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.10 18:05-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! 8)

Hatalmas GRATULA minden újdonsült kismaminak, és nagyon szépek a babaképek!!!!!!:D:D:D

A tegnap előtti nap, és éjszaka nem volt könnyű, Dorkának fájt a hasa, szegénykémnek napi 1x, vagy 2naponta 1x van most széklete két napja meg ez így, és azóta nagyon szenved, most pocakjára teát kap, remélem segít, csak sajna nem nagyon szereti. Amúgy ha alszik, akkor nagyon tud. :D Éjjel kétszer kel általában, 6kor van fürdés, 10körül alszik el. 4-5 órát alszik éjjelente ha mindene rendben van, és utána ha felébred ordít a kis drágám, és 100 ml-t meg is eszik :lol: :lol: Vagy anyatejet vagy tápot vagy vegyesen, mert tejem sajna nem igazán van :cry: :cry: :cry: pedig eszem, iszom, teáom bogyókat szedek :roll: már több ötletem nincs sajnos!

dodi: Te nem szültél még meg??? Csak mert azt álmodtam, hogy ezt olvasom itt :lol: :lol: :lol: A csípővel kapcsolatban pedig remélem igazad lesz, hogy nincs semmi baj! Azt mondta a védőnő, hogy túl laza neki, előtte 2 nappal a doki semmit nem mondott...úgyhogy bizakodom! Eddig azt hittem az a baj, ha kötött, de akkor az sem jó ha laza :cry:

lorca: Neked is gratula a picihez!!! :wink: Koponya uhra miért van szükség? Vagy ezt mindenkinek ajánlatos elvégeztetni?

Most megyek mert a kicsi lányom hamarosan ébred, addig még megcsinálom a negyedéves bevallásokat, vagyis legalább egy részét utána pancsi után másik részét, mivel ma éjfélig van a határidő :roll: :D

JAA! Nem is mondtam! Telefonáltak a Sejtbankosok, hogy minden ok, sikerült eltárolni, már a számla is megjött, és kaptunk a kórházban egy lapot és egy kis plüss vízilovat attól, aki vitte a vért, de sajna nem Ő adta át, mivel az intenzívre nem engedték be, de az egyik nővérke behozta, nagyon cuki! :wink:

f.nikici

f.nikici! :)

Előferdülhet, hogy a bogyók és a tea ütik egymást egy bizonyos mennyiség után! :!:

És most megkeresem az első bejegyzéseket. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.10 18:07-kor.

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Íme lorca beköszönése:

[quote="lorca"]S írta:lorcaziasztok!
Vonalzómon nem látszik, - 3 nem akart elférni - a harmadik babót mi is júliusra várjuk, 07.09. a valószínű időpont.

Tabati,
Jó ismerőssel is találkozni :D Gratuláció!

Kép
Kép
200907?

Ezek pedig gumilany sorai:

[quote="gumilany"]S írta:gumilanyziasztok!

Én is csatlakozok hozzátok.
Első babánk lesz, nagyon várjuk már. Tegnapelőtt volt egy kis vérzésem, azóta pedig enyhén barnázok, így tegnap elrohantom az sztk-ba. Ott annyit tudtak mondani sima uh és vizsgálat után, hogy megvan a terhesség, de nem tudják mitől vérzek, pihenjek sokat és majd elválik, hogy mi lesz. Ma voltam hüvelyin, minden ok, dobog a pici szíve! Szóval remélem nem lesz gond.

Kép
Kép
200907?

Sillia:Te kis perverz.... :oops: :lol:

Boo:Murphy.....nekem sincs sok kedvem fozni...de igy mar biza ehen haltunk volna....azert vannak egyszeru megoldasok,es hat a muszaj az nagyur!!!El kell latni a csaladot,most is,es ezutan is....

Iringo;En is konnyen lilulos vagyok...eszre sem veszem,csak ha mar szines!

Nikici:A tejfakaszto teak es a homeos bogyok egyutt nem igazan jok....felvaltva probald oket!!!Kura szeruen....3-3 naponta valtogasd!

Szisz:Fej-fej mellett haladunk :wink: Derekad: :?
Szurkolok maaaaa nagyon!

Bertina:Neked is!!!

Meglepinevu Balint....mintha nem is frissen kaptak volna ki!!!Ceeeeeeeeep!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Boo

azért furcsállottam a dolgot, mert összekeverni gyorsan és könnyen lehet a nokedlitésztát. A gond a főzéssel, forró víz kiöntéssel és az utána következő mindencsuparagacs elmosogatásával van :?

Már teszem is Lidike Bálintját a tablóba :)
Vendég

Jelentem kiganejjjoztam a lakast(ismet....)Teljesen kipurcantam,most vizszintesben lazitas van.....Kaja meg van,ma mar csak locsolok,pancsolok.....
A hasam alja iszonyuan fajdogal...de hat lof@szt sem er a nagy serte-perte....inkabb csak faradok...de semmi extra :? :x

Imadom a dokimat...de en mar nem akarok jovohet csutortokon talakozni vele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Legyen inkabb hetfo!Akkor ugyel,szeretnek mar hetfon szulni!!!!!!!!!!Meg a turka-piszka sem segit semmit...........

Kép
Kép
ancsurti

Kép
Kép
Vendég

katy76! :)

Én még nem találkoztam ilyennel, hogy a cumisüveg kikezdené a baba orrát. :roll: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
200907?

Lidikének, Gumilánynak és Lorcának nagy nagy gratuláció! Hajrá fiúk!

Éva

KépKépKép
agmano

Bond:Nem a cumisuveg,hanem a jatszo-cumi muanyagresze! :wink:

Kép
Kép
ancsurti

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (Mondjuk, erről sem nagyon hallottam...)

Kép
Kép
200907?

Addig jo mig nem hallottal rola....!

Kép
Kép
ancsurti

boo! :)

Én is nokedli béna vagyok. Bár nem nehéz, de nekem soha nem sikerül eltalálnom az állagát. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Azt viszont tudom, hogy csak addig kell főzni, amíg fel nem jön a víz felszínére. Különben szét fő.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok! :lol:

/végre beindulnak a fiúk is :lol: :lol: /Lidike: gratulálok a fiatalemberhez! :lol: :lol:

Lorca: neked is szívből gratulálok Danihoz! :lol: :lol:

Gumilany: Botondhoz is gratulálok! :lol: :lol:

gabi: szemed jöbban van már? Az árpa az hamar gyógyul, nem? :D Ügyesek vagytok Nóra babával, te szoktad mérni, hogy mennyit eszik?

dodi: tök jó dolog a házi ctg! :lol: Pláne, ilyen esetekben, ha sokat kellene utazni a vizsgálatra! :lol: De gondolom, ennél is van limit, hogy mennyit lehet használni, úgy, mint a már kapható magzati szívhanghallgatóknál.

moncsy: nem mindenki mondhatja el magáról, hogy a legnagyobb problémája a túl sok tej! :lol: :lol: A sztorit persze már várjuk! :lol: Benedek baba nagyon édi, a tesók nem csoda, hogy odavannak érte! :lol: :lol:

rommay: Azért a te szülésed meg az utána lévő mizéria sem semmi! :shock: :shock: A "kedves" nővér remélem, visszakapja a sorstól a sok rosszat, amit adott a kiszolgáltatott helyzetben lévő kismamáknak! :evil: :evil:

bond: tiedapa melója ilyen szempontból nem ajándék :evil: Persze, lehet így is élni, de tényleg mi van akkor, ha épp
- nincs térerő
- szexeltek
- templomban/moziban/színházban, ilyesmi helyeken vagytok
- külföldön nyaraltok?
Akkor is készenlétben kell lennie? :(

csibe: neked is szépen gyarapszik a kisasszony! :lol: :lol:

marietta: Domi remélem, hamarosan rendbe fog jönni! :lol: A konyháról és a pici fiadról is várunk képeket! :lol: :lol: /a szülésznőnek a szülés után fizettetek? Vagy mielőtt hazajöttetek? Nem tudom, mikor kell... :roll: /

boo: ne hülyéskedj, még én sem emelgetek forró vizes lábast, nemhogy te, akinek még nem jött el az ideje! :evil: Éhenhalás esetére a javaslatom: gastroyal, pizzafutár, anya, barátnők! Vagy egyél hideget, amit természetesen mással hozatsz a boltból! Tudom, hogy nehéz nyugton maradni, de most az egyszer próbáld ki! Tiedapa sem örülne, ha emiatt lenne vmi .....
A szülésznő csak nem rontja el Zsirit! :lol: :lol:

szisz: örülök, hogy te is hallottál ilyet- ezek szerint tényleg igaz :lol: :lol: - már én is néha azt hiszem, nem vagyok százas... :lol: /most éppen pattogó hangot hallok a pocakomból.../

Kép
agi125r

agi125r! :)

-Amikor ügyeletes, akkor olyan helyre nem mehetünk, ahol nincs térerő, illetve 1 órán belül be kell érnie,
-Szex közben leugrik rólam :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
-Templom/mozi/színház: lehalkítva, de bekapcsolva ott figyel a zsebében a telcsi és ha menni kell, akkor menni kell
-Külföldön nyaralás mostanában nem fenyeget. :cry: :cry: :cry: :cry: De még ott lennénk a legnagyobb "biztonságban"...
Amúgy, köszönjük jól vagyunk...
(Persze, nem mindenki veszi ezt ilyen komolyan, de Apa az a becsületes fajta, ami már a balekság határát súrolja. Neki így nyugodt a lelkiismerete. És be kell valljam, én ilyennek szeretem :wink: )

És akkor most jöjjenek az okosságok:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!!!

Jelentem még egyben és nagyon várom már a szerdát.

Minden anyukának és bébinek nagy-nagy gratuláció, nagyon szépek a bébik :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

minimanó74! :)

Szerdán lesz programozott császár?

Kép

Kép

Kép
Kép
200907?

És végül a homepátiás bogyókról (külön felhívnám a figyelmet a szoptatásra vonatkozóra :!: :wink: )

Kép

Kép

Kép
Kép
200907?

Agi:Jut eszembe! :oops: Paradicsom magjat kapard majd ki :wink: !De szerintem nyugodtan nyomasd :lol: !

Tejserkentesre....lam-lam csak alacsony potencial!!! :wink:
Az ennel magasabb az ellentetet valtja ki!!!!Fontos!!!

Kép
Kép
ancsurti

Lorca, Gumilány!!
Gratulálok mindkettőtöknek!!!!!

Bond!
Ahogy Ancsurti írta, a játszócumi műanyag része ér hozzá a kis turcsi orrához, és kisebesíti. Kb. negyed óra alatt. De szerencsére nem keresi a cumit, csak délelőtt adtam neki oda, meg egyszer még a múlt héten.

A mai nap eredménye:
Bekékült a cicim a sok kézi fejéstől (lehet, hogy picit erősen nyomtam?);
Van kb. 200 ml tej a hűtőben;
Rájöttem, hogy mégis van tejem;
A következő etetést már szopizva csináljuk!

Azért biztos ami biztos most egy pár alkalommal mérni fogom, aztán megnyugszom, hogy minden okés.

Tabati!
Én sem mertem eddig laktoherbezni, de úgy voltam vele, hogy próba szerencse, ha nem próbálom ki, soha nem tudom meg, hogy fáj-e tőle a pocija.
És nem fájt ma jobban, mint máskor, de nálunk az esti utolsó evés szokott brutál lenni, ami majd fél 11 körül lesz csak.

Az infacol nekünk hol használt, hol kevésbé, most espumisant vettem, és csak akkor adom neki, ha muszáj. (infacolt minden kaja előtt adtam, ahogy kell)

Nikici!
Nézd meg Dorka záróját, mert lehet, hogy csináltak koponya és hasi uh-t a kórházban. Nekünk csináltak, és csak csípőszűrésre kell menni majd aug. 5-én.
A tejed könnyebben beindul, ha fejsz, és egy jó tanács (bár én is kezdő vagyok), próbáld meg kézzel kifejni a végét, mert a mellszívók benne hagynak elég sok tejet, ami aztán jól be tud csomósodni.

Tegnap voltam bent a munkahelyemen, olyan jó volt kimozdulni egy picit!
Ma meg voltam a DM-ben, hoztam baba bónusz jelentkezési lapot.

Tabati!
A pelenkaboltban vásároltál már?
Én a Berni pelust kipróbáltam, az szerintem jó, de a Moltex ökopelust nem ajánlom, mert szerintem nagyon kemény. (én hülye egyből vettem egy 100-as csomagot. mindegy, vész esetére jó lesz.)

Boo!
Ismételten felhívom a figyelmed, hogy mostmáraztánténylegvigyázzmagadra!!!!!!!!!!!!!

Minden baba nagyon édes!!!!!!!

Kép
katy76

Volt ma kint a Petra doktornője, és felírattam vele a Rota vírus oltóanyagát, mert úgy döntöttem, hogy beadatom neki.
A meningitis ellenit meg majd 3 hónaposan kapja meg.

Jövő ősztől ő szinte biztos, hogy bölcsis lesz, ezért mindenképpen szeretném ha be lenne oltva. (ez akkor nem lesz, ha addig nyerünk a lottón és nem kell visszamennem dolgozni, bár szelvény nélkül erre elég kevés esélyt látok...)

valakinek van tapasztalata ezekkel a választható oltásokkal kapcsolatban?

Kép
katy76

Ancsurti!
Felőlem ma mehetünk is szülni!! :wink: :wink: :wink:
A hasam alja nekem is fáj már 2 napja folyamatosan. de mint már mondtam nekem sem hsznál semmi se tésztagyúrás, se porszívózás... :(

Agi!
Én amikor hallottam tényleg azt hittem, h kettyós vagyok. De ezeket a "hangeffektusokat még akkor hallottam, amikor bébikének még több helye volt... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szisz89

Szisz:Menjunk :wink: !!!Az elobb keszitettem egy fahej,szegfuszeg,gyomber-teat!Malnalevellel izesitve :wink: !Es most friss ananaszt majszolok.....Hatha segitenek az eros izek.....
A tonikok is probalom eroltetni,de mindig is utaltam a keseru izt....olyan mintha a nospa a torkomon akadt volna....brrrrrrrrrrr...naggggyon rossz!!!

Katy:Pasikam mostanaban lottozik :lol: Eddig csak ajandek szelvenyt nyert,es mult heten 10$-t :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
En sosem jatszottam ilyeneket :?

Kép
Kép
ancsurti

Boo! Igaz ez egy másik kép, mert Apa nem engedte, mivel szerinte azon nem néz ki jól, de remélem ez is megfelel! :D Még tartozom pár hawaii képpel.... :oops: Kép

KépKép
KépKép
nyuszi81

katy76! :)

Én leragadtam ott, hogy cumi. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Először én is úgy jártam a kézi fejéssel, mint te. Aztán vettem kézi Avent mellszívót és az nagyon bejött. Én én nem vettem észre, hogy sok tej maradna benne. (Legszívesebben azt mondanám, hogy full le lehet vele fejni, de ez olyan, mint a magzatvíz: amíg van, addig folyamatosan termelődik, nem lesz "por száraz")

200 ml a hűtőben az nagyon szép, pláne kézzel. Kihúzhatod magad! :wink:

Hasfájás ellen nem próbáltátok a köménymagos teát? A libazsírra csak suttogva utalok :roll:

Én egy olyan oltást sem adattam illetve fogok beadatni ami nem kötelező. Nem vagyok oltás ellenes, csak úgy vagyok vele, hogy inkább megpróbálok "elébe menni" a dolgoknak azzal, hogy igyekszem a lehető legegészségesebben nevelni (és ebbe a szopi is beleértendő) Persze ez nem azt jelenti, hogy mi nem lehetünk betegek, de hál' Istennek idáig minket igazolnak a tények. (Apa is és én is 1 évben max. egyszer vagyunk taknyosak, de az is hamar elmúlik 8) :D :D :D )

"Jövő ősztől ő szinte biztos, hogy bölcsis lesz, ezért mindenképpen szeretném ha be lenne oltva. (ez akkor nem lesz, ha addig nyerünk a lottón és nem kell visszamennem dolgozni..."
...vagy ha addigra jön a kistesó. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ancsurti!
Én most csemege ubit majszolok, egyenlőre semmi extra, ugyan ugy fájdogál a pocim.Bár most az elmúlt órában kb 25 percenként extrán befeszül a pocim, és fáj a hasam alja. Apának megígértem, hogy megvárom, míg hazaér a discozásból, aztán mehetünk szülni. Ez azt jelenti, hogy hajnal 4-6 között ér haza, addig van ideje erősödni, és rendszeresedni a fájásoknak!!!

Nyuszi!
Hááát csajszi, most rendesen irigykedek! Tiedapa nagyon jól festett, te meg egyszerüen címlapra illően néztél ki!!! Egyszerűen gyönyörű voltál/vagy. Reakcióim a képről: :o :o :o :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: 8) 8) 8) 8) :wink: :wink: :wink: :D :D :D

Kép
szisz89

sziasztok!

először is gratula lorcának és gumilánynak!!!

nyuszi!
nagyon szépek voltatok/vagytok!!!!

klarkáról,tímeáról tud valaki valamit???
ök már eléggé túlhordásban vannak...

és akkor a mai táblák:
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Egy cikk a szoptatásról:

"Örömteli hír, hogy a szoptatás reneszánszát éljük! Az elmúlt 20-30 év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy az anyatej nem helyettesíthető egyetlen mesterséges tápanyaggal sem. Összetétele ugyanis – a gyermek igényeihez alkalmazkodva – folyamatosan változik, minden pillanatban tökéletes, hiszen tartalmazza mindazt, amire a baba szervezetének éppen szüksége van.
Az anyatej egyértelműen erősíti a baba immunrendszerét, védi a fertőzésektől, sőt csökkenti az allergiás hajlamot is. Könnyen emészthető, óvja a bélrendszert, és segíti az egészséges bélflóra kialakulását. Az anyatejben lévő lipideknek és proteineknek fertőzés- és gyulladáscsökkentő hatásuk van.
A szoptatás az anyának is jó, hozzájárul a harmonikus anya-gyermek kapcsolat kialakulásához, a tejtermelés fokozott kalóriaigénye pedig segít mielőbb visszanyernie korábbi alakját. Tudományos kutatások megállapították, hogy már néhány hónapos szoptatás is csökkenti a mellrák kockázatát.
Bármilyen furcsa, a szoptató anya étrendje nincs hatással az anyatej legfontosabb összetevőire (fehérje, zsír, tejcukor, kalcium), mivel hiányos táplálkozás esetén ezeket saját szervezetéből vonja el. A további alkotórészek tartalmát (zsírsavak, vitaminok, nyomelemek) azonban már befolyásolja a kismama menűje. Alultáplált anyák teje kevesebb kalóriát tartalmaz, míg a szigorúan vegetáriánusok teje B-vitaminban szegény. A helyesen táplálkozók babája egészségesebb összetételű anyatejet kap. Bizonyos ételek-italok (pl. szénsavas üdítők, puffasztó zöldségek, füstölt ételek, erős fűszerek, koffein tartalmú italok, alkohol) fogyasztása nem ajánlott, mert emésztési zavarokat, hasfájást, görcsöket, nyugtalanságot okozhat a babának még akkor is, ha a mama nem tapasztal ilyen tüneteket (ide sorolhatjuk a nikotint is).

Alapvető fontosságú a megnövekedett folyadékszükséglet kielégítése. Népgyógyászati tapasztalatok alapján, néhány növénynek tejelválasztást fokozó hatást tulajdonítanak, ezért ezeket tejszaporító teák alkotórészeként használják. Ilyenek elsősorban az édeskömény, az ánizs, és esetenként a kömény termése, valamint a koriander és a kapor herbája. Legtöbb készítmény az édeskömény és/vagy ánizstermést kamillavirágzattal, esetleg csipkehússal, citromfűlevéllel, csalánlevéllel egészíti ki, így az anetol tartalmú édeskömény és ánizs mellett további értékes hatóanyagokat juttatnak a szervezetbe, emellett kellemes ízűek is.

Az édeskömény, ánizs, kömény, kamilla, koriander, kapor emésztést elősegítő, karminatív hatású gyógynövények. Javítják az anya, és – az anyatejbe átjutó komponensek révén – a csecsemő bélműködését, emésztését. A többnyire filteres teakeverékből híg forrázatot kell készíteni (1 filter 300-400 ml vízzel), és lehetőleg ízesítés nélkül fogyasztani. Naponta 1-2 filterből készült teamennyiség ajánlott mindaddig, amíg az anyatej kiválasztás serkentésére szükség van.

Ritkán egyéni allergiás reakciók előfordulhatnak. Esetleges mellékhatás észlelésénél hagyjuk abba a kúrát, és forduljunk orvoshoz.

Prof. Dr. Kéry Ágnes
a Magyar Fitoterápiás Társaság elnöke

Az American Academy of Pediatrics szervezet ajánlása szerint a gyermek 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes táplálás ajánlott, majd – hozzátáplálás mellett – a szoptatás minimum 1 éves korig javasolt, de érdemes tudnunk, hogy akár már 2 hónapos szoptatás is jelentős előnyökkel jár. Kutatási eredmények igazolják, hogy az anyatejes csecsemőkből nyugodtabb, okosabb gyermekek lesznek, kevésbé híznak el, csontjaik erősebbek, kisebb a valószínűsége a cukorbetegség kialakulásának. Emellett a szoptatás növeli az anya oxytocin hormon szintjét, ami segíti a méh szülés utáni visszahúzódását, így lerövidülhet a gyermekágyi vérzés időtartama, sőt a szülés utáni depresszió kialakulásának kockázata is csökken."

illetve:

http://www.mecsektea.hu/tea.php?tea=21 :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:34-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

hát látod most megfogtál...remélem nem voltam akkora tapló,hogy kihagytam...
de nekem is kezd úgy rémleni...
csajok megerősítést kérnék...
ha megszült és kihagytam,akkor ezer bocsika :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Csibe:Ezt az infot talaltam Lilisgabirol!!!!

[quote]E írta:lküldve: 2009 Július 08 Szerda - 11:18

Sziasztok!
Gyors leszek,megyek a kórházba,teljesen nyitva vagyok,vagy ma vagy holnap kiveszik a Lottit.Szorítsatok,félek!
Majd írom az sms-t,ha kint a baba:)

Valoszinuleg megszuletett mar Lotti,csak az info nincsen rola....Vagy csak en nem talalom? :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
ancsurti

Boo!
Hát a péntekről lemaradtam. Nem baj majd szombaton!:D

Bizony Lilisgabi is biztos megszült, de még nekem sem írt, pedig tudja a számom!!! :?

Kép
szisz89

Na jo most már megpróbálok aludni, jóéjt mindenkinek!!

Kép
szisz89

Kukuriku!

Elindulok mindenreggeli NST-mre :?
Vendég

[quote="boo"]A írta:boonna
nagyon szép Iringó!!!
Ha ma megszülsz, kedden már mehetsz sétálni apával, Müzlivel...és vihetitek Zsirit is

ez azért nem valószínű, mert az imént azt mondta apa, hogy ha a fia nem várja meg, akkor beleharap a fenekébe, nos akkor nem tudom beleültetni a babhordóba sebes popsival :lol: :lol: :lol:
..és apa még azt is mondta, hogy neki muszáj odaérnie a szülésre, mert jól nézünk ki, ha a szülésznő elviszin fürdetni és elb...sz vmit a gyereken :lol: ja, mondom köcsög szülésznő, ez elég valószínű :lol: :lol:

Apa be van oltva veszettség ellen? És tisztában van azzal, hogy ez kiskorú bántalmazása? :lol: :wink:

Sillia
Nagyon jó a növény! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nagyon édes Lidike Bálintja!
Vendég

[quote="200907?"]
írta:
200907?iringó! :)

Onnan lehet tudni, hogy eleget evett a baba, hogy:
-magától engedi el a cicit,
-bealszik rajta,
-nem sír kaja után (kivéve, ha a pocija fáj. De azt észre lehet venni onnan, hogy felfelé húzza a lábát),
-ha bedugod a kisujjad a szájába, akkor nem kezdi el jó erősen szopizni,
-elégedett arcot vág.
Fejni sem árt, mert:
-elkerülöd a mellgyulladást illetve a tejlázat (lásd tabati, bár más okból)
-még több lesz a tejed,
-ha elmész otthonról, akkor sem gond, hogy mit kapjon a kicsi.

Iringó elengedi a cicimet, olyan kis elégedett képpel. Tejem szerintem elegendő van, mert mikor elengedi, általában kap egy-két spriccet a képébe :oops:
Még több tej legyen? :roll: Most úgy néz ki, hogy annyi van, ami bőven elég Iringónak.
Úgy gondolom, hogy ha fejni kezdek, akkor belekerülök egy ördögi körbe, és akkor a végén tejben fogunk fürdeni is :roll: :oops:
Vagy rosszul gondolom?
Vendég

Ancsurti
Babáknál ez "szinte" természetes dolog. Az anyatej K-vitaminban szegény, ezért is kell adni a Konakiont.

Nikici
Pocakfájásra nekem egy ismerős ajánlotta a DM-ben kapható meggymagos zacskót. Mikróban meg kell melegíteni és azzal masszirozni a pocit.

200907
Nekünk 6 hetesen vissza kell vinni Iringót a neonatológiára és ott csinálnak ilyen UH-vizsgálatokat, meg elküldenek hallásvizsgálatra is :wink:

Katy
Nekünk is ajánlotta a gyerekorvos a Rota-elleni és a Pneumococcus-elleni oltást is most a kötelezőkkel. A meningococcus-ellenire azt mondta, hogy majd a második félévben, mikor egyébként nincsen oltás.

Nyuszi
Nagyon jó a kép!

Drukkok mennek a szülni készülőknek!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 22:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo
A kórházban azt mondták, hogy cicizzen minél többet Iringó. A csecsemős nővér megmutatta, hogyan tegyem mellre a gyereket, hogy legyen a cici aszájában.
Babaviziten a gyerekorvos azt szerette, ha a gyerek cicin van. Az a legjobb tejbeindító, tejszaporító szerinte.
Vendég

Boo!
A mellszívó jó ötlet, ha akkor lett volna tapasztalatom, akkor én is bevittem volna a kórházba a mellszívót.
A mellszívóval elő tudod "kezelni" a mellbimbót is, és így Zsiri könnyebben fog tudni "ráharapni" (az elején azért ők is ügyetlenkék, Te meg főleg az leszel, ezért a mellszívó néhány szívással segíteni fog rajtatok).
És a biztonság kedvéért szerintem vegyél egy aventes bimbóvédőt is (annak a formája a legkényelmesebb szerintem), mert lehet, hogy az elején szükséged lesz rá, és Garmastan kenőcsöt meg főleg vigyél, pillanatok alatt gyógyítja a sebes, fájós melleket!

Bond!
Én is a kézi Aventest használom, de nekem a cicimben oldalt (a hónalj felé) egy-egy csomó ott tud maradni, valószínűleg onnan nem szívja ki úgy a mellszívó a tejet. Ezért én kézzel meglazítom a mellem, aztán mellszívózok, és a végét még kézzel lefejem.
Szóval köszönöm az elismerést, de a 200 ml tejet nem teljesen kézzel fejtem le (a kar- és kézizmaim már így is be vannak durranva...)

Az éjszakánk szuper jó volt, este fél 11-kor már ciciből evett, aztán jól elaludtunk az ágyban, legközelebb arra ébredtem, hogy negyed 2 van, és Petra nyöszörög és keresi a cicit. Aztán megszoptattam újra, 2-kor bevittem az ágyába. Fél 5-kor óramű pontossággal jelzett, hogy éhes, átvittem magunkhoz, megszoptattam, belealudtunk és fél 8-kor ébresztett újra, hogy enne. Azóta ott alszik az apjával az ágyunkban.
Imád ott aludni, szétdobja a kezeit, lábait, és olyan édesen alszik, hogy meg kell zabálni!

Lányok! Ti szoptatás után ha belealszik, felkeltitek büfizni? Én oldalt fekve hagyom, hogy ha valaminek ki kell jönnie, akkor kijöjjön, de nem ébresztem fel. Amúgy nem egy nagy büfizős, sokszor elmarad teljesen, bukni meg még nem bukott eddig.

Kép
katy76

Anna!
Ha kiveszed a cicit a szájából és még úgy is spriccel, akkor légy nyugodt, van elég tejed! :D

Fejni meg csak akkor érdemes, ha vagy elmész valahová és jó ha van tartalékban a mélyhűtőben tej, vagy ha nem szívja ki az összes tejet, és kezd csomósodni a cicid. (vagy mint nálam, tejszaporítás miatt, mert a fejés beindítja szépen a tejtermelést)

A kórházban nekem is ezt mondták, hogy legyen minél többet mellen a baba, ezért nézett úgy ki a mellbimbóm 1 nap után, mintha satuba fogták volna.
Úgyhogy én azt gondolom, hogy fontos a gyakori mellretétel, de mértéket kell tartani, mert az a pici újszülött ösztönösen rágja, szívja ezerrel a mellet, amit egy "szűz" mellbimbó nem biztos, hogy jól tolerál.

Én semmiképp nem akartam a Petrának cukros vizet adni, pedig jobban tettem volna, mert akkor lehet, hogy nem ilyen problémákkal kezdjük a szoptatást. A szőlőcukros víztől neki baja nem lesz, a kismama meg nyugodtabban tud próbálkozni, mert nem fél attól, hogy a gyerek szomjan/éhen hal.

Kép
katy76

Katy
Én nem ébresztem fel, ha elalszik.
Vendég

Sziasztok! :)

Marhára kell rohannom, ezért nézzétek el, ha félrekrampácsolok valamit, miközben szopiztatok és egy kézzel írok (úgyis, mint bolya és stopp :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

iringó!

Azt neked kell tudni, hogy mennyi az elég, mennyi marad és mennyit tudsz/akarsz félre tenni a tejből. De 1 napra való nem árt, ha van otthon, ki tudja mi történhet.
3 hónapos kora körül viszont minden babábak hirtelen megugrik az étvágya és olyankor beletelik egy kis időbe, mire utoléri az ember!

Pocifájásra gyógyászati segédüzletben is lehet kapni ilyen melegítő zacsit.

A SOTE I.-re nem lehet visszavinni a babákat, ha már egyszer elhoztad.

katy76!

SZUPERÜL csinálod, így kell!

Ha kaja közben bealszik, akkor hagyom, nem keltem fel. Nemigen szokott sem büfizni, sem bukni.

Az alvást már akartam kérdezni. Nálunk Manó hason aludt. Hugi elalszik háton is, de hason hosszabban, mélyebben szundizik. Van, aki viszont esetleg az oldalt fektetésre esküszik. (Néha az is előfordul)

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?