A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

A gátmetszés az orvosok miatt "kell" az esetek nagyon nagy százalékában.Nagyon sok szakirodalom szól erről,ugyanis a gát eleve úgyvan megteremtve a természet álltal,hogy az tágulni tudjon.Tényleg csak nagyon-nagyon ritka esetben szakad szét,persze gátvédelem mindenképpen kell hozzá,hogy ne történjen baj.A tény az SAJNOS,hogy az orvosoknak egyszerűbb és gyorsabb vágni,mint sem gátat védeni.
A másik pedig,hogy ha eltépsz egy darab anyagot és összevarrod legközelebb természetesen ott fog szakadni,gyengébb az anyag sokkal,hiába van összevarrva szakszerűen.Ilyen a gát is.
Le a kalappal azok előtt a kórházak előtt,ahol nem rutin szerűen vágnak!Itt sajnos ezt teszik!Esélyt sem adnak a természetnek!
Na nálunk ez sem lesz mégegyszer,az tuti!!!!Csak nagyon végső esetben.De mint említettem mi most nem protokoll szerű szülést tervezünk.

Nevek: Huba László (ez 120%) lány: kettő van versenyben Olga és Lídia.Olgát férjem akar,Lídiát én.Majd kiderül....ráérünk még

O'hara!
A Zselyke nem is olyan ritka név ám.Egyre több csajszi kapja.
A Kolos nekem is nagyon tetszik!!!
Vendég

Hát a látogatók mászkálásának én sem örülök. Az Istvánba ki-be járkálhatnak a látogatók a szobákban, és a babák éjjel-nappal kint vannak. Ez mindenképpen kellemetlen, zavaró, ha szoptatsz, vagy altatnál, vagy pihennél, esetleg tényleg valami olyan nyűgöd van, amit örülnél, ha nem látnának más látogatók, de télvíz idején szerintem külön gáz. A kórházban ez az egy, ami nem tetszik. A 8-9000 szerintem is drága egy szobáért. Egy jobb szállodába kapsz ennyiért szállást. De hát a kórháznak ebből van gondolom kis bevétele.

Szerintem jól számol Macianyu kalkulátora. 6 nap külömbséggel szültök, és a kalkulátora szerint ennyivel fiatalabb. Vagy rosszul számoltam?

Szerintem is húzós, ha egy orvos nem bízza a párra, hogy mennyit ad. Ha felkérték, nyilván nem jár rosszul, fog kapni pénzt. De ha előre megmondja, szerintem azért annak rossz szájíze van. Bár az is igaz, hogy mi is rákérdezünk majd, hogy van-e konkrét összeg, amit vár, aztán majd eldöntjük, hogy tudjuk-e vállalni. De jobban örülnék, ha ránk bízná. Érdeklődtünk már, és azok az ismerőseink, akik most szültek 40-60 000 Ft között adtak az orvosaiknak. Szülésznőt nem fogadtak. Szerintem is ennyi, ami reális lenne, ha kérne egy orvos, ha már kér. De azok, akik előre mondanak összeget, sajnos 100.000-es nagyságrendet mondanak. Azt meg azért valljuk be, kicsit sok. Szerintem legalábbis mindenképpen. A legtöbb embernek 1 havi fizetése ennyi.
Vendég

A Lídia pedig hasonlít a mi Líviánkra! :D
Vendég

SPrite,
most otthon fogsz szülni esetleg? Vagy kórházban? Utóbbiban hogy kerülöd ki az un. protokoll szülést ha ugyanoda mész mint előtte?
Bár azt már olvastam, hogy a kismamáknak jogukban áll szülési tervet készíteni és az orvosnak meg figyelembe venni, de sok orvos eléggé elutasító ezzel szemben, mondván, hogy bizonyára ráér az anyuka és hogy adott helyzetben úgysem tudjuk orvosilag mi a helyzet. Azt beszéltük épp a férjemmel, hogy a köv. vagy 3. babónál lehet be kellene vállalni az otthoszülést, mert mostanság nagyon
úgy érzem teljesen ki van az ember lánya szolgáltatva, holott ez az élet legnagyobb szépsége, hogy új élet jön a világra, minimum körbe kéne ugrálni minden kismamit és anyát..
Vendég

A Huba név nagyon tetszik! Kisfiúnak nagyon édes, és később, meglett férfiemberhez és illik.

Olga! Az utóbbi szülésed után most fogsz tudni "természetes" úton szülni? Rendbe jöttél teljesen, kell majd valamire jobban odafigyelni a szülésnél? Milyen ez a nem protokoll szerű szülés?
Vendég

O'hara
hát a 100 borzalom sok...Több nőtől hallottam már, hogy legközelebb szülésznőt fogad , orvost nem, mert nagy részét úgyis a szülésznők viszik a hátukon, sok helyen az orvos a kitolásnál jelenik meg. Egész jó óradíj ezért mondjuk egy százas. :?
Én nem kérdezem meg, annyit fizetünk amennyi akkor lesz rá, max. a következőt nem nála szülöm ha keveselné:-) Hisz eleve járok a magánrendelésére, ami alkalmanként 8500, tehát a 9 hónap alatt eleve összejön a 100.
Macianyu: A számítást illetően igen...totál hülye vagyok, mi több egy "matekzseni...":-) Szval igen, igazad van O'hara :-).
Vendég

Hát én az otthon szülést nem merném bevállalni többedik gyereknél sem. Ok, az ember akkor már tudja mi, hogyan megy, talán gyorsabban is mennek a dolgok, de azért csak jobb, habármi van, egyből el tudnak megfelelően látni. Ok, pozitívan kell mindenhez hozzá állni, de sosem tudnám feldolgozni azt, ha valami bekövetkezik a gyereknél csak azért, mert nem jutott megfelelő idpben megfelelő kezekbe. Persze ez egy természetes dolog, úgy is kellene kezelni, nem pedig, mint egy betegséget, de azért nekem az is fura, hogy egy blogban olvastam, hogy a nagyobbik gyerkőc ott volt a kistesó születésénél (otthon szülésnél). Azért szerintem ahhoz nagyon jól kell kezelni a fájdalmat, hogy egy gyerek ne ijedjen meg attól amit lát. De még ha anyu nem is sipákol, akkor is megrázó lehet neki. Nem?
Vendég

És már felkértétek Timi a dokit a szülésre? tök jó fej, ha magánba jársz, és nem mondott összeget. Bár nyilván gondolja, ha arra van pénzetek, hogy odajárkáljátok, akkor a sülésnél sem jár rosszul. A dokinőm engem is magánba rendelt vissza, miután felkértük. Lehet, hogy ugyanezen a logikán? Ha nem adok eleget a szüléskor, akkor is a magánban szép összeget otthagyok? mármint ha végig oda kell majd járnom (remélem nem)
Vendég

Sziasztok! Már jobb a kedvem... alváshiányom van, ma délután is szundítottam és máris jobban érzem magam, a poci sem görcsölget...
Én szeretném tudni hogy fiú/lány lakik-e odabent... a kromoszómavizsgálatból kiderül.. A neveken mi is sokat gondolkozunk. Alapvetően nekem a magyar nevek tetszenek, de nagyon úgy tűnik, hogy le kell mondanom róla :(
Fiúnév: eddig a Levente volt a nyerő, de végül megegyeztünk a Marcell-ban.
Lánynév: a Minka nagyon szívem csücske, ez apának azért nem tetszik,mert bíztosan úgy csúfolják majd, hogy "Dinka"..). Ezek után a "Benigna" nevet már nem is mertem szóba hozni :) (Pedig ehhez még nagyon szép magyar mondát is tudok). Maradt a Jázmin és a Lili...
És lehet, hogy végül teljesen más lesz :)

Szülés: inkább a természetesség... aztán lehet, hogy nem is lesz beleszólásunk, mert a gyerkőc másképp dönt :)
Nekem most inkább az a parám, hogy mi lesz ha nem tudok majd szoptatni,mert ügyetlen leszek :oops:
Vendég

Hát most hogy kérdezed O'hara, külön nem kértem fel a dokit, nekem vhogy evidencia hogyha kismamaként hozzá járok, akkor nála szülök. De majd megkérdezem a hugimat, ő nála szült hogy hogy is van ez.
Egyébként én is félnék az otthonszüléstől pont azok miatt amiket Te is írtál, ugyanakkor milyen paradoxon, hogy tulajdonképpen a természetestől félünk, nem? Főleg mióta Geréb Ágnest eleve meghurcolták a médiában egy haláleset miatt, holott a kórházakban a profi felszerelés ellenére szintén történnek - sajnos - tragédiák. No persze ilyesmire eleve nem szabad gondolni.
Nő a nődokid? Nekem mindig furcsa ellenérzésem volt a női nőgyógyászokkal szemben (nincs amúgy tapasztalatom), nem tudom miért, holott lehet sokkal jobban átérzi mit érez egy nő, főleg ha gyereke is van
Vendég

Orvos: nem járunk magánrendelésre, a választott orvosomnak nincs is ilyen... mondjuk szívok is az afp-s beutalómmal :evil:
De remélhetőleg hétfő beszerzem...
Én alapvetően nem értek egyet a "borítékolással"... viszont lesz olyan alkalom, hogy adunk az orvosnak pénzt, pl. ilyen lesz a magzatvízvétel és a szülésért is adunk valamennyit, de 100ezreket mi nem tudnánk kifizetni...
Egyébként most számolgattam, hogy az átlag terhesgondozás 8-10ezer magánban, + a szülés ennek a tízszerese. Megnézve több magánkórház árlistáját, alig többért már magánkórházban szülhetünk és az ár tartalmazza a terhesgondozást, UH-kat, stb.. és ők számlát is adnak róla...
Vendég

Gombi,
tök jó hogy kipihizted magad!! Akkor biztos a Pöttöm is csak aludni akart azért görcsöltetett ;-)
Ez a szoptatós dilemma már bennem is felmerült...Hogy bénázni fogok, kiakadok, nem segítenek, éhezik majd gyerek stb:-) Aztán körbenéztem az anyákon körülöttem és úgy vélem hogy nekem is sikerülnie kell és most azt építem az agyamba, hogy ez annyira ösztönösen működik hogy nem is kell majd erőlködnöm, megy simán minden, hisz a pici is keresi a cicit azonnal
Vendég

Hú, én a természetes szülés alatt nem értem az otthonszülést.. én nem merném!!!
Valamiért (elővigyázatosság??), a sote-n megnyugtat az, hogy ott a koraszülött osztály, stb!!
Vendég

Hát a magánkórházak azért még mindig drágábbak...Én kb. 30ezret szánok a szülésre, kb. 100 összejön neki a magánbajárásból , ez még mindig "csak" 130, a Telkiben terhesgondozással majdnem egy milla..Oké , ők extrémek, de a Róbert Károly Magánklinikán - a Nyírőben - szintén nem áll meg 500 alatt.

De most komolyan. Ha egy doki azt mondja, hogy ő 100ért megy be szülésre és azt mondom nincs rá annyim csak 50 akkor azt mondja hogy bocsi nem vállalom??
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.11 19:40-kor.
Vendég

Gio'ia: igen tudom, hogy ez "így van kitalálva" és azt is tudom, hogy agyban dől el nagyrészt, nem tudom miért tört ki rajtam ezen a téren a "félsz"..
Az alvás tényleg jót tett...
És most éppen kukoricát főzök, már olyan jóóóóóó illata van!! :lol:
Vendég

Én is csak igyexem agyban dönteni:-) EZ azért nem mindig sikerül. De talán ha elég soxor mondogatom magamnak e 9 hónapban a végére rögzül :)
Főtt kukorica! Dejó! EZer éve nem ettem!
Vendég

Most így meg nem mondom, melyik kórház honlapján olvastam, hogy 240ezer-be kerülnek a leírtak...
Sok dokinál az van, hogy a terhesgondozás 10xesét mondja fixen..
Ha Te tudod eldönteni, hogy kb mennyit adsz, az azért egy fokkal jobb..
Mi 50ezerre gondoltunk, de ennek egyrészét a szülésznőnek szeretnénk adni.
Vendég

Én is így gondolkodtam, hogy 30 a dokinak 10 a szülésznőnek. Lehet ez alacsonynak számít, de tavaly még mikor hugom szült nem volt belőle probléma...Bár elég érdekes is lenne, ha problémáznának azon hogy kevés lóvét kapnak....Sztem a fogorvosok után a nődokik keresnek a legjobban
Vendég

Jó olvasni, hogy ki mennyit tervez. Viszonyításnak mindenképpen jó, így tudni fogjuk, mi az, mai már tényleg extrém magas. De ahogy látom, nincsennek már annyira elzsállva a hálapénz összegek. Bár azért kimondva, és a saját fizunkhoz viszonyítva ...

szerintem ne aggódjatok a tejcsi miatt. A görcsölés csak rontani fog rajta. Ez szerintem egy tipikusan olyan dolog, amire nagyon hat az "akarás" és a görcsölés. Meg magára a szoptatásra is: ha a baba feszültésget érez, nem "szívesen" fog szopizni. Bizti nem lesz gond. Vannak teák is, amivel rá lehet segíteni, bár, hogy ezek mennyire hatásosak, majd bizti valaki anyuka elmondja majd nekünk.

A kukoricára én is rákattantam tegnap. :D
Vendég

Gio!
Mivel ez egy nyílvános fórum így nem szeretném egyértelműen kiírni,hogy mik a terveink.Csak annyit és szerintem érteni fogod/fogjátok: Jó helyen tapogatóztál a kérdéseddel :D :wink:
Vendég

Sziasztok.
Bocsi, hogy eltűntem de a héten vizsgáim voltak és tanulnom kellett, bár a Joeltől nem sokat tudtam, de valahogy csak sikerült megírnom az írásbeli.
De még hátra van 3 szóbeli, így nem mindig tudok olyan sűrűn jönni, de azért néha-néha olvasgatlak titeket.

Amint látom most azon beszélgettek, hogy kinél mennyit kell fizetni a dokinál, hát elég szép összegeket írtatok.
Én Pesten amikor laktam magánrendelésre jártam a nőgyógyászomhoz, bár a két fiam akiket annál a dokinál szültem ma már 14 és 11 évesek. Így elég régen volt.
A mostani dokimnak is van magánrendelője, de nem járok oda, hanme a kórházban szokott vizsgálni, amikor a Joel született akkor tőlem nem fogadott el semmit a dokim.
Most, hogy decemberre várjuk a következő babát így én dupla annyi ajándékot szeretnék neki adni, remélem nem fogja elutasítani egy kicsit ciki lenne.

Valamelyikőtök írta a szoptatásról, amíg a kórházban vagy addig nagyon szívesen segítenek a csecsemős nővérek annak a technikáját megmutatják, hogy hogyan szoptassál, ne aggódj.
Mire hazamész addigra már tudni fogod, de az anyai ösztön úgy is segít majd, hiszen te tudod eldönteni, hogy majd hogy lesz kényelmes szoptatni a babát (fekve vagy ülve).

manocskak

Sprite,
igazad van...Néha elfelejtem., hogy ezt itt bárki olvashatja tényleg és mi meg észre sem vesszük és kiadjuk magunkat.
Vendég

Sziasztok!
Tegnap este már nem értem vissza, mert az elsőszülöttnek alakítottuk ki a szobáját, és este már ott is altattuk. Először aludt másik szobában- mit ne mondjak, minket jobban megviselt, mint őt. Szerencsére a bébiőr miatt rögtön tudtam ugrani, ha jelzett, így neki tényleg tök mindegy volt, hol is van a kiságya. De nekünk Apával olyan volt, mintha táborba engedtük volna... :shock: :lol: De remélem azért jobb lesz így. :wink:
Még a szoptatás is szóba került: o'haranak igaza volt- a csecsemősök (még ha kérni kell is őket) megmutatják a szopitechnikákat. Az Istvánból addig nem is engednek haza, míg a gyerkőc el nem kezd gyarapodni. Állítólag a kismamik 1%-a nem képes szoptatni, így kicsi az esély, hogy pont ti nem. Nekem még csaszi után is rendesen beindult, pedig elég kicsi cickóim voltak :lol:
Szülésárak: én sajna csak magasabbakról tudok, mint amiket írtatok. :shock: :shock: :shock: Eddigi infóim szerint ált. a terhesgondozás 10-szeresét szokás adni szüléslevezetésért. :oops: De persze nem biztos, hogy a drágább feltétlenül jobb is, így inkább nem árak, hanem ismerősök ajánlása alapján érdemes választani- gondolom én.
Az otthonszülés nekem kicsit önzésnek tűnik: én , mint anya nem merek kiállni a szülési elképzeléseim mellett, ezért a gyerekem életét kockáztatva inkább elkerülöm az orvosi felügyeletet. És orvosi felügyelet alatt értem az UH, a szívhangfigyelő, magzatvízellenőrző készülék, stb.használatát, hisz orvos jobb esetben otthonszülésnél is van. :? Egy sima szülésnél mindez nem kell, de példul nekem is a kórházban derült ki, hogy mégis jó, hogy ott vagyok. És én sem tudnék megszabadulni a rossz érzéstől, hogy egy esetlegesen rossz kimenetelű szülés után nem tudom nyugodt szívvel kijelenteni: én mindent megtettem ...NEM MAGAMÉRT, hanem a SZÜLETENDŐ GYERMEKEM EGÉSZSÉGES VILÁGRAJÖVETELÉÉRT. Viszont ha előre egyeztetek az orvosommal, meg tudom beszélni vele, mit (nem )szeretnék szülésem alatt, és ha neki ez nem tetszik, akkor tovább keresek orvost. És azért arra figyeljünk oda, hogy az otthonszüléseknek azért jobb az egészséges baba statisztikája, mert a problémás esetek aztán végül is mégiscsak kórházban fejeződnek be- de az már a kórház statisztikáját rontja. :cry:
Gátmetszés vagy varrás ügyben írta valaki a textil hasonlatot: teljesen jó: szebben lehet varrni egy szépen vágott anyagot, mint amelyik össze vissza szakadt. Ez a gátmetszés lényege.
Én egyébként még mindig émelygek bizonyos szagon miatt- lehet, hogy a kései fogantatás miatt. Ui. a dokim szerint inkább januárban szülök majd. De legalább nem eszek annyit :lol: Még az elsőszülöttem utáni kilókat sem mind adtam le :shock:
Tapasztalt mamikhoz lenne egy kérdésem is: mit adhatnék 9 hónapos kislányomnak, hogy gyakoribb legyen a széklete (2 naponta), és kevésbé kemény? Esetleg olivaolaj? A gyógyszert kerülném, ha lehet. :shock:
Mindenkinek szép vasárnapot,
M.

macianyu

Sziasztok, kedden kórházba kerültünk a kisfiammal, ma jöttünk haza... Most hulla vagyok, de majd írok valamikor. Ja, közben kiléptünk egy 4D-re, szerencsére jól van a babánk, aki kisfiú.

Kép

Kép
nóna

Jó reggelt mindenkinek!

Én sajnos már egy ideje hajnalban ébredek, 3-4 körül, de remélem, hogy csak azért, mert a sok fekvés mellett amúgy sem fáradok el eléggé és ha már nem kell ennyire kímélősen élni, visszaáll. De így rászoktam a hajnali netezésre és hogy reggel olvasgatlak titeket!

Az otthonszülés jól hangzik, de abban egyetértek macianyuval, hogy még jobban az, ha a kórházban teszed egyértelművé, hogy hol avatkozhatnak be és hol nem. Ebben neked kell döntened, a szülés nem okoz korlátozott cselekvőképességet sem (:lol: orvosilag, mármint), így ha azt mondod, hogy nem vághatnak, akkor nem vághatnak és kész. Ha egy nő annyira biztos benne, hogy minden rendben lesz, hogy otthon is bele merne vágni, akkor szerintem nyugodtan lehet határozott, és a kórházban írhat egy nyilatkozatot hogy mihez nem járul hozzá, és akkor nem megy bele az ilyen "csak ha orvosilag indokolt" játszadozásba. Mert gondolom az minden kórház protokolljában benne van, hogy alapesetben nem szabad metszeni, csak ha a körülmények indokolják, aztán a gyakorlatban szerintük 100 esetből 98-szor indokolják.:roll:

Gombi, lehet, hogy írtad, csak nem vettem észre korábban, de megkérdezhetem, hogy neked miért kell a kromoszóma-vizsgálat?

Ééééés eldőlt a kölök neve is a hétvégén, kb. másfél perc alatt megegyeztünk, Gergő a befutó! Szerintem ezzel ő lett a világ leggyorsabban elnevezett gyereke, de szerintem mindketten annyira megörültünk, hogy van egyáltalán olyan név, ami mindkettőnknek tetszik, hogy nem is keresgéltünk tovább! Pedig elővettük előtte a naptárt, hogy ez kemény menet lesz, de aztán gyorsan el is tettük! :lol:

/
lemonsong

Nagyon szép lenne ha ez így lenne,hogy nem írom alá és kész.Meghogy nem egyezem bele ebbe meg abba.Ez egy bizonyos határig működik.Csak sajnos NEM így működik.
Egyébként kicsit rosszul esett amit Macianyu írt,ugyanis
Önző lennék mert:
-Mert nem hagyom,hogy az első dolog amit "meglásson" az az erős fények,a homályos anyaméh után?
-Nem hagyom,hogy a gyermekem születése után pár másodpercre rám tegyék,majd elvigyék tőlem,az anyjától akin kívül eddig még senkit nem ismert,aki neki az EGYEDÜLI biztonságot adja?
-Mert nem hagyom,hogy a még pulzáló köldökzsinórt elvágják?
-Mert nem hagyom,hogy idegen kezek dugják csap alá,ahol szó szerint szinte levakarják róla,a védelmet nyújtó magzat mázat?
-Mert nem hagyom,hogy a szemébe cseppentsenek mindenféle idegen anyagot?
-Mert nem hagyom,hogy rögtön születése után cukrosvizet itassanak vele?
-Mert nem hagyom,hogy idegen anyagba bugyolálják cseppet sem kedves kezek,hogy aztán berakják a többi kétségbe esett,anyjától elszakított gyermek mellé?
És ez "csak" a baba oldaláról nézve.
Sajnos nem úgy van,hogy ha te nem engeded a gátmetszést,akkor nem csinálják!!
Egyébként meg utánna lehet olvasni,hogy hány otthonszülés végződött kórházban.Elenyészően kevés,10% alatt van.Ez 10 nőből kevesebb mint 1!Hasbakönyöklést,fekveszülést,gátmetszért pedig első/második szülőknél 10ből,több mint 9!!! Hát no comment!
A bába pedig nem egy X hónapos tanfolam után kapja meg a bábai címet,nem kuruzsló!A császármetszés kivételével minden mást megtud/megcsinálhat amit egy orvos!
Nem hinném,hogy önzőek lennénk,egyszerűen csak van választási lehetőségem,és ha választhatom,hogy agyermekem egy nyugodt környezetbe,háborítatlanul és úgy születhessen meg ahogy azt a természet intézte,természetesen ezt választom!
Azonban ha az ő egészsége azt kívánja,hogy orvos segítségével szülessen meg,akkor egy percig nem fogok gondolkodni.De egyelőre én megadom neki a lehetőséget,hogy nyugodtan,HÁBORÍTATLANUL jöjjön a világra!
Egyáltalán nem hiszem,hogy önzőség lenne az otthonszülés!!!!Minden otthonszülő nő a gyermekét tartja szem előtt (bármelyikőjüket meglehet kérdezni) és ezért vállalja,nem pedig önös érdekből!

De ahhoz,hogy ezt vállalni kelljen SAJNOS kellett,hogy az első gyermekem olyan körülmények között szülessen meg ahogy megszületett.Első gyereknél nem mertem volna itthon szülni.
Vendég

Lemos!
Gratula a kis kukishoz!Kicsit irígykedhetek?Bár eléggé egyidős várandósok vagyunk,hátha nekünk is fiú jutott. :D

Nóna!
Mi történt??Miért voltatok kórházba?
Nektek is fiú?Akkor oda is irígykedek :D Gratula!

Macianyu!
Nekem a védőnő azt mondta,hogy a 2 naponta az teljesen jó.Bár ha kemény is....Van az a hashajtó csepp a Guttalax,nekünk azt javasolták.De kérdezd mega gyerekdokit,biztos ami biztos.
Vendég

Jó reggelt azoknak, akik nem tudnak aludni!
Olga, szerintem mindannyian megértjük az érvelésedet. Én személy szerint az elsőt várom, így nekem eszembe se jutna ilyen...ráadásul- és ez én betudom a kvázi-ifjúságomnak- valahogy az én képzeletemben elbagatellizálom ezt a dolgot. Az jut mindig eszembe, hogy az ember lánya otthon szül, megy a mosógép, csönget a postás, csörög a telefon...szóval én nem tudom elképzelni. Ugyanakkor teljes mértékben megértem azokat is, akik ezt a megoldást választják egy igen rosszul sikerült első szülés után. Szerintem a magyar egészségügyet senkinek nem kell bemutatni, a hasba könyöklésről meg már anyáink is tudnak mesélni, megjegyzem, van, aki hálás érte, mert másképp nem ment volna. Én vákuum-mal születtem, így is majdnem ottmaradtunk.
Na mindegy, így korán reggel jól kiírtam magamból.
Pénteken megyünk 4D-re, már úgy várom. Addig meg lakásfelújítás, holnap jön a festő, csak a légkondisokkal nem sikerült megegyezni, úgyhogy nem tudom mi lesz.

Kép
tedorka

Jó reggelt!

Itt egy korán kelő dolgozó nő :(

Olga hiszem azt, csinálja mindenki úgy, ahogy a legjobbnak hiszi, én mindenképpen azt kívánom, hogy az elhatározásod valóra váljon, legyen az bármi! Már az is nagy-nagy pozitívum, hogy az első negatív tapasztalatok után már itt vagy, másodikat várod, teljes pozitív hozzáállással.

Kismamik
Ezúton kérek mindenkit, hogy akár priviben, akár itt, de ismételten írjátok meg, akiknek már lehet tudni, hogy fiút v. lányt várnak, mert akkor ezzel bővíteném a táblázatot, ha ezzel egyetértetek.

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

O'hara! Nagyon szép neveket választottatok!

Van pár lány név ami nekem is nagyon tetszene, de a vezetéknevünkkel összemondva nagyon hülyén hangzik. :cry:

Sprite! Az én gátam gátvédelem mellett szakadt szét és közel sem ugyanott ahol az előző szülésemnél vágtak. Az pedig a jó orvoson múlik, hogy a megfelelő pillanatban gátmetszéssel megelőzze a szakadást. De az igazán jó doki és szülésznő ki tudja a legtöbb esetben segíteni a babát vágás, repedés nélkül. Amikor jön a buksija, akkor a megfelelő időben szólnia kellene, hogy mikor tartsa vissza az anyuka a nyomást és hagyja kicsusszanni a babát. Így nagyon megkímélhető lenne a gát. Nekem nem szóltak, de nagyon vigyáztam, hogy lassan jöjjön ki, de ugye én nem látok oda és nem tudom mikor van a megfelelő idő. Aztán nesze neked gát!
A szakadt gát sokkal nehezebben gyógyul és az összevarrása sem volt leányálom az egyenetlen szélek miatt.
Na de majd most, talán! :D Az tuti, hogy a kórházban fellelhető legjobb szülésznő már az enyém!

Az otthonszülést én sem merném bevállalni. Talán ha a szomszéd épület a kórház lenne. Szerintem mindegy hanyadik szülés, bármikor lehet komplikáció, az nem függ attól, hogy hány gyereket szültél már.

Gombi!
Vigyázz azzal a kromoszómavizsgálatos lány vagy fiú kimutatással! Nekünk a magzatvízvétel eredményekor azt mondták, hogy lány lesz. Mi meg néztünk nagyokat, hogy eddig minden uh-on kisfiút mondtak. A genetikus feltelefonált a laborba, hogy futtassák még egyszer le a mintát. Visszaszóltak, hogy 100%, hogy lány. Átküldtek az uh-ra, nézzék meg megint. Ott lefényképezték a kukacát, tuti fiú. Vissza a genetikára, ahol azt találta mondani a doki, hogy úgy néz ki külső nemi szerv alapján fiú, genetikailag lány. Jött kemény fél óra várakozás, míg egy nagykutya lejött hozzánk és csak annyit mondott: egészséges fiú, ez a vizsgálat nem a nem meghatározására szolgál. És már ott sem volt. Mindez a Baross-ban volt. Mai napig nem tudjuk mi történhetett, de az biztos, hogy igenis pontosan meg lehet határozni a nemét ezzel a vizsgálattal. Talán elcserélték a mintákat???Ki tudja...

Macianyu! Az otthonszülésről ír soraiddal teljesen egyetértek.
Igen, jó az olívaolaj is, épp tegnap vettem gyönyörű szilvát, már lehet kapni, azt is adhatsz neki. A teljes kiörlésű lisztből készült kenyér, kifli, zsömle nálam mindig bejön, olyat is adhatsz rágcsálni.

A fiamnál volt magándokim a XI ker-ben rendelt, 5000 ft-ot kért egy vizsgálatért és ennek a 10x-esét adtuk szüléskor+10 ezret a szülésznőnek, de Ő nem volt fogadott.

Sprite!
Nem mindenhol úgy működnek ám a dolgok, ahogy leírtad. Én a Szt. Imréről tudok nyilatkozni
-szüléskor félhomály van, a szülésznő a kitolás előtt levette a világítást
-a gyereket nem csak pár mp-re tették rám, legalább fél órát ott volt, szopizott és mellettem fél méterre öltöztette utána fel a csecsemős, apával együtt, azután 3 óra hosszára velünk volt. Utána annyi időre választottak el minket, míg én a szobába mentem és a gyerekorvos megvizsgálta
-nem mosták le a magzatmázat
- a szemcsepp a gyerek érdekében történik
-sosem kapott cukros vizet és tápszert, cumit, cumisüveget sem
-baba-mama szoba. Ilyen már minden kórházban van szerintem. Összesen talán ha fél órát volt távol tőlem a gyerek az egész kórházi tartózkodás során, míg a szobámban elhelyezkedtem szülés után
Tehát ezek amiket felsoroltál a szemcseppentés kivételével egyik sem működik már így, csak meg kell találni azt a kórházat, ami egyezik az igényeiddel. Mondjuk mi pestiek, Pest környékiek sokkal szerencsésebb helyzetben vagyunk, hiszen itt tudunk bőven válogatni. Az pedig tényleg mindenkinek szíve-joga hogyan szüli meg a gyermekét, csak baj ne legyen!
Az otthonszülésnek még azért is jobb a statisztikája, mert az otthonszülésnél segítkezők is csakis akkor engedik meg a szülésnek ezt a módját, ha teljesen komplikációmentes terhességed van, az előző gyermekeknél sem volt semmi gond(már ha nem első szülés) és az uh becslés alapján a gyerek testsúlya nem haladja meg a 4 kg-ot. Ergo én hiába szültem volna meg mindkét gyermekem gond nélkül még az erdőben is, már otthon nem engedtek volna szülni.

Jaj de jó, ma jön haza drága nagylányunk a táborból!
-

:D :D :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gabi! Ez nagyon jó ötlet! :D Kíváncsi vagyok milyen arányban vannak a fiúk/lányok. Azt mondják most fiú invázió van. :?:
Jó munkát! Meddig fogsz még dolgozni?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica szeptemberig még biztosan. Szerencsére jól vagyok, így nem okoz gondot, bár reggelente még olyan jókat lehetne aludni.

O'hara Pókica előző soraival eszembe jutatta, hogy még nem reagáltam a névválasztásotokra. A Zétény nálunk is befutó :)
Vendég

Hahoooooo! Jo reggelt mindenkinek! :):):)
Gabi, neked gyorsan, amig itt vagy: szerintem nalunk beirhatod a lanyt, megha nem is 100, de en is igy erzem. Ennek persze semmi tudomanyos alapja nincs, csak igy erzem, es kesz. Meg amugy is nagyobb a valoszinusege, hiszen az aktus es a megtermekenyules pillanata kozott tobb, mint 12 ora telt el, akkor meg a fiu spermak ugye regen kipurcannak...persze ez sem mindig van igy, lehet, hogy bajnokunk lesz :):) Az elso 2 alkalommal fiut mondtak, utoljara jol latszott a semmi a zettett labak kozott...aztan ki tudja. Pokica, a te eseted eleg mokas :):)

Kép
pumipumi

Szulest illetoen mindket taborral egyetertek, ezert is nehez valasztani. Azt azonban, hogy kinek van IGAZA, nem kell, es nem is tudjuk eldonteni, hiszen ez nem fugg sem tudastol, sem tapasztalattol...ez egyszeruen csak velemeny, amit valaki igy, valaki meg ugy gondol. En pl nagyon sokat olvastam arrol, miert hasznos a korhaz, es ez mellett nincs negativ szemelyes tapasztalatom, mint Olganak, de nekem meg erre sincs szuksegem ahhoz, hogy ugyanugy gondoljam, mint O. Egyszeruen nem ertem, hogy miert valtozott ilyenne ez, a vilag legosibb es legtermeszetesebb dolga. Nagyon szerencses, aki jo korulmenyek kozott szulhet korhazban, de ez nagyon ritka (foleg itt, itt aztan tenyleg meszarkodnak), es az tuti, hogy az egyetlen hely, ahol minden olyan, ahogyan en akarom, az a sajat lakasom. Ahol tutira nincs bekapcsolva smemi gep, ahol tutira nem csenget a postas es a telefon, es ahol egy uj csladtagot varunk egyutt az otthonban, nem pedig a korhazban, ahol-a fogalombol adodoan-betegkent fekszem. Az viszont megintcsak teny, hogy ma sokkal satnyabbak vagyunk, mint akar nagyanyaink 50 eve. Es ok egyaltalan nem azert szultek otthon, mert ez a termeszetes utja, hanem azert, mert nem volt mas valasztasuk. ma a technika lehetove teszi, hogy vesz eseten akar eletet is mentsenek, es ez fontosabb minden mas elvnel (bar en a mama vajudas es szules kozbeni "kenyelmet" nem neveznem egyebkent sem onzesnek, hiszen a korulmenyek vegso soron a babanak segitenek mindig). Ha ma mar megvannak ezek a lehetosegek a korhazakban, akkor egyertelmu, hogy kihasznaljuk oket. Annak, a szakmai korben ismert velemenynek, mondasnak, hogy a mai nok nem kepesek szulni (termeszetesen ez csak atlagositas), csak egyreszt felelosei az orvosok, a technika, a korhazi hozzaallas, az eletmod, ami egyertelmuen gyengebbe tett minket oseinknel...a masik resze maga a valosag: hogy a mai nok nem kepesek szulni. Nem hiszem, hogy a korhaz-otthon ugyben lehet igazsagot tenni...ugyis mindenki tudja mindketto elonyeit es hatranyait...egyszeruen csak el kell donteni, hogy kinek mi a fontosabb...e sokaknal ez egyertelmu, nem is gondolkodnak rajta (foleg, ha az ismerosok kozott, mint nalam is, tobb esetben mentettek eletet korhazban, ami otthon lehetetlen lett volna...persze nyilvan emiatt nem is szulhettek otthon), de nalam is nagyon kerdeses. En gondolkodas nelkul, egyertelmuen az Olga utjat valasztanam, de valoszinuleg nem tehetem. ha Hollandiaban lennenk, ahol teljesen normalis, es minden otthoni szulesnel kint varakozik a "technika" vesz esetere, az mas lenne. De hogy itt meg a korhazakban is nagyreszt rogton vagnak, meg meg abban is benak..nna ez azert elgondolkodtat. Hiaba gondolom en igy, ha ok mashogy...
Azert en mar kezdettol irosgatom a szulesi tervemet, beszelek rola az orvosommal mindig, de sosem hallgatok csak az o velemyere, az elbeszeleseit csak infokent kezelem...10 dokinak 10fele velemenye van a dolgokrol. Meg kiegeszitettem mostanaban is, az alapjan, amiket irtok, mert sok dolog van, amire nem is gondolnek...aztan meglatjuk. Ha le akarjak szarni, ugyis leszarjak, mert amikor a nekik konnyebb utat valasztjak, akkor nem azt mondjak: tudom, hogy igy egyeztunk meg, de orvosilag most maskepp indokolt, hanem azt: ha nem igy teszunk, veszelybe kerul a baba elete...na puff, tessek...tudjak ok, hogyan kell csinalni :):) En azert megprobalok minden esetre kiterjedot irni, meg akkor is, ha ugy latszik, hogy minden rendben lesz...es aztan a ferjem lesz a fonok, aki ki fog allni ez ellen, en tutira nem fogok harcolgatni. Remelem, neki lesz eleg ereje ehhez, mert ugye szegenykem, ha azt latja, hogy szenvedek, azonnal meggondolja magat es csak az szamit, hogy akkor segitsen rajtam :):) Nna, ez jo hosszu lett, bocsesz...itt irosgatom a mar most 3 oldalnyi tervet, aztan a vegen minden siman megy majd :):)

Kép
pumipumi

Van valami otletetek, hogy lehetne a babat zajtol vedeni? Tudom, hogy etra vedettek most meg odabent, jol mukodik a filter, de az erosebb hangoktol megijednek, mar a tanyercsorompolestol is...meg akkor is, ha nem szenvednek hallaskarosodast. Itt elkezdodott a tuzijatek-szezon, ugy utalom, az egyuk leghaszontalanabb dolog a vilagon. Tegnap ejjel arra keltem, de valami iszonyat durva volt, nagyon kozel raktak le a petardakat, sokaig tartott, es olyan zajjal volt, hogy en majd' sirva fakadtam, nekme is fajt. Szerintem meg a szivem is megallt egy pillanatra ebredeskor :) Ugy sajnaltam Csimotat...ejjel mindig kivul van, totel kozel a hasfalhoz (szerintem mert direkt ugy alszunk mindig apaval, hogy en mogott legyek, atolelem es igy Csimota kettonk kozott van, es total kihuzodik...aztan ha meg kell fordulnom, akkor helyett cserelunk, mert apa fel atolelni, igy nekem kenyelmesebb, meg csimi is koztunk lehet), de a zajban szepen behuzodott. Mokas is lett volna, ha nem kellett volna eppen halalra aggodnom magam, mert 7-8 egyre enyhulo rugassal dobta magat a melybe...annyira jol lehett erezni, hogy rugaszkodik el a faltol a labaival..egyre beljebbrol es egyre kevesbe ereztem, eleg gyors utemben tavozott. En meg olyan szerncsetlennek ereztem magam, mert nem tudtam mit csinalni, csak 2 parnat a hasamra tettem, meg igyekeztem hosszan es melyen lelegezni. gondolom, a kispana azert csak megszuri elegge a zajt, nem?hetvegen megint lesz tuzijatek, kocsogok :evil:

Kép
pumipumi

Sziasztok!
Ma reggel találtam a topicra :)
A mi babócánk december 24-én kéne érkezzen, de majd ő eldönti mikor is szeretné :lol: Első babánkat várjuk és már 3 éve szerettünk volna trónörököst... de most már nagyon boldogak vagyunk, szép karácsonyi ajándék lesz, apának még szülinapi is :D
Örömmel olvasom, hogy néhányan már tudjátok, hogy fiú vagy lány van a pocakban. Mi sajnos még nem tudjuk, de alig várjuk a jövő hétfőt, mert reméljük akkor megtudjuk mi is. Addig neveken nem is igazán akarunk gondolkodni, de a Gergő nekem is nagyon tetszik.
Pussz mindenkinek, memi
memi

Sziasztok lányok!

Elég régen írtam nektek utoljára,de annyi minden összejött...
Túlvagyunk a férjem unokahugának a lagziján,a sütés-főzésen... hát elég is volt... :)
És múlthét szerdán megvolt a 4D Uh-is... :)
Minden rendben van a bébivel,és teljesült az álmom is,kislány lesz! :)
Annyira nagyon-nagyon boldogok vagyunk,hogy le se tudom írni! :)
A 18 hetes és a 4D Uh szerint is hamarabra várható a kiscsajszi, akár már nov.30-tól . Na,de ez már mindegy,bent úgysem marad :D
Már nagyon várom,hogy a kezembe foghassam.:)

Véglegesen a Sára Gréta név mellett döntöttünk,nagyon tetszik. :)

Remélem mindenkivel minden rendben van,Pókica veletek főleg!!!
Lassan be is fejezem, még Pécsen vagyunk az anyósoméknál és pakolunk össze,délután indulunk haza.
Mindenkinek szép napot!
Vendég

memi! Udv koztunk, gyere gyakran!Milyen meno lenne, ha 24-en szuletne! vagy talan jobb lenne mar otthon karacsonyozni? De igaza van gabicikanak: bent mar ugysem marad :):) Hetfon Uh-ra mentek, vagy esetleg 4D-re? 3 ev utan csak ugy bekoszont vegre a baba, vagy lombik?Ti hogy vagytok? Hany eves vagy?...igy legalabb gabi is betehet a tablazatba :)
Gratula neked is gabicika...akkor keszulhetsz! Belegondoltal mar, hogy majd a kiscsajszit a 11 evvel idosebb batyja viszi bulizni, bemutatni a haverjainak? :twisted: :twisted: :twisted: na jo, csak vicc :):) Majd ha otthon leszel, es tudsz, akkor tegyel fel kepeket a 4D-rol!

Kép
pumipumi

Pókica!
Igen,azt tudom,hogy Pesten már van lehetőség Bensőségesebb szülésre is,itt viszont ez a protokoll és nem tehetsz ellene semmit.Épp tenap beszéltük a férjemmel,hogy ha meglenne a lehetőségünk egy olyan helyen szülni ahol nincsenek azok amiket említettem,akkor szülnék kórházban.De sajnos nagyon korlátozottak a lehetőségeink.Nem a kórház ellen és az orvos ellen van kifogásunk,hanem a módszerek ellen!
Gátvédelemmel kapcsolatban is egyetértek!Orvos és szülésznő függő NAGYON a dolog.Ha az orvos vágni akar,akkor a szülésznő hiába csinálna gátvédelmet...
Te szegény,kemény lehetett az a szakadás.Pedig az tényleg nagyon ritka,hogy ne a régi vágás szakadjon.Kemény lehetett...még a hideg is kiráz!

Pumi!
Jól összefoglaltad a gondolataimat!Szuper és köszönöm!

Memei!
Üdv itt köztünk.Én 23-ra várom a Ketteskét,nálunk is Jézuska hozta baba lesz lehet :D

Gabicika!
A Gréta szerintem nagyon-nagyon szép név!!!Gondolkodtunk mi is rajta,de aztán egyik ismerősnél az lett,így elvetettük.

Lányok!
Tényleg nem szeretném ha önzőnek tartanátok,vagy ferde szemmel néznétek rám,csak azért mert mást szeretnénk!
Vendég

Pumi, honnan érzed, hogy zavarja a babát a zaj? Keményedik a hasad, vagy csak túl hangosnak találod? Szerintem ne aggódj, halláskárosodást biztos nem fog szenvedni, és valószínűleg csak pont annyira szűrődik át, hogy hozzászokjon a kinti zajokhoz, ami még jó is, mert ha petárdázós környéken laktok a születése után is jól jön, ha nem éri váratlanul és nem kap szívbajt tőle.

És miket írtál a szülési tervbe? Persze csak ha nem titok! Érdekel, hogy néz ki egy ilyen, én eddig csak arra gondoltam, hogy majd egyszer a szülés előtt beszélek az orvossal, és kész. De tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi mindenre nem gondoltam, szerintem ez másnak is segíthet!

Memi, üdv neked! Én is csak pár napja találtam ide! Majd írd meg, hogy hajlandó volt-e az uh-n megmutatni, mi az ábra! Sokan írják, hogy érzik, hogy fiú vagy lány, én semmi ilyet nem éreztem, pontosabban a legelején arra tippeltem volna, hogy inkább fiú, aztán hogy lány, aztán meg el is dőlt, szóval nem vagyok egy nagy jós. :lol:

/
lemonsong

Jó reggelt mindenkinek!

Szia Memi, aztán gyere sokszor!

Szülés : Én szívesen szülnék itthon ,de sajna tulságossan féltem ahoz a babát,hogy bevállaljam.Mert ha valami komplikáció fellépne és a babának baja esne ezmiatt (hogy nem tudnak segíteni,mint a kórházban)akkor soha nem tudnám megbocsájtani magamnak!Pedig nagyon utálom a korházakat,és semmi kedvem ott szülni....ráadásul most,hogy kiderült,hogy se orvost se szülésznőt nem lehet fogadni!!!!

Akik tudják már a baba nemét azoknak gratula...már én is szeretném tudni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jah és én is rakok fel végre egy pocifotót!

17 hetesen:
Kép
Vendég

Gabi! A szeptember az jó, utána még lesz időd kipihenni a munka fáradalmait és felkészülni a baba fogadására.

Pumipumi! Hollandiában tényleg így van az otthon szülés? Na, úgy persze simán bevállalnám. Csak hát itt Mo-on közel sem vagyunk a helyzet magaslatán ilyen téren és ahogy írod Olo-ban sem. :cry:
A mi esetünk a fiunkkal azért ott helyben nem volt valami mókás, persze először mi is nevettünk rajta, aztán a genetikus letörte a szarvunkat, mikor elmondta, hogy kukaca lesz de nem fog majd megnőni a nemi szerve, nem lesz arcszőrzete, a mellkasán sem és szép nagy mellei lesznek. Megáll ám az ember ereiben a vér. Még most is bosszant mikor eszembe jut. Nem lehet egykönnyen elfelejteni azt az érzést. 20 év múlva biztos jókat vigyorgunk majd rajta a feleségével! :D

Memi! Szia! Pumipumi jókat kérdezett, várjuk a válaszokat! :D

Gabicika! Na végre, hogy előkerültél! Napok óta gondolok rád, hogy milyen rég nem voltál, de gondoltam el vagy havazva. KISLÁNY? GRATULÁLOK! Fantasztikus, hogy így teljesült az álmotok!

Nálunk a férjem fiúra pályázik én meg nem tudom eldönteni. Mindkettő nagyon jó lenne, egyszerűen nem tudok választani. Van amikor a fiú, van mikor a lány felé billen a mérleg.
De ahogy Pumipumiéknál bejött, aszerint nekünk is lányunk lesz, mert nekem is később volt pém mint az együttlétünk napja. Nem is 12 órával, hanem minimum 1 nappal!
Csütörtökön talán már kiderül! De legjobban amiatt izgulok, hogy most minden rendben legyen, nem szeretném még egyszer azt hallani a dokitól, hogy genetikushoz kell, hogy küldjem. Borzasztó érzés volt!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sprite, én egyáltalán nem tartalak önzőnek, teljesen elfogadom az érveidet, csak én valószínűleg túl aggódós lennél ehhez. Nekem mindig eszembe jut a legrosszabb lehetőség is, és szerintem nem összemérhető veszélyt jelent az, hogy a szemébe világít a lámpa és lemossák róla mázat, vagy az, hogy esetleg komoly baja lesz egy egész életre. De mivel én eleve (többszörösen) veszélyeztetett terhes vagyok, ez nálam úgysem merül fel kérdésként (sajnos). :lol:

/
lemonsong

Pókica mégis megkérdezitek a nemét?Úgy emlékeztem nem zavarna ha nem tudnátok a szülésig.
Vendég

pumipumi! Köszi. :) Mindegy mikor érkezik, bárhogy is de együtt ünneplünk. A dokim szerint meg van rá az esély, hogy egy héttel később szülessen, mert biometriailag egy héttel kissebb... a szilveszteri hepaj sem lesz rossz :lol:
Hétfőn még csak UH lesz, gondolom egy héttel később már meglesz a 18 hetes,gondolom 4D-is.
Én 29 éves vagyok, apa pedig 32. :) Már tavaly elkezdtük a meddőségi vizsgálatokat és éppen már laparoszkópiás műtétre voltam előjegyezve, amikor utolsó percben sikerült természetesen :D Még tavaly decemberben javasolták a műtétet, de szerencsére valahogy májusig nem tudtam rászánni magam. :D Persze Murphy-törvénye, hogy a műtétet megelőző vizsgálatokat már 3-4 hetes terhesen végeztük, köztük radiológiait is. Persze még nem tudtuk, hogy babásak vagyunk. A férjem azzal biztatott, hogy ne legyek elkeseredve, mert úgyis olyan ellenálló és erős baba mint az apja :D És szerencsére minden rendben is van.

gabicika! Gratula!!!!!!!!!!
memi

Sprite! Az biztos, hogy itt lényegesen jobb körülmények vannak, pl az alternatív szülőszobában, ami tényleg olyan mint otthon egy szoba, akár négykézláb vagy kádban stb... is szülhetsz. Ha olyan felfogású a dokid, akkor a lehetőségek határtalanok. Doki pedig minden útszélen van jóformán.
Vidéken szerintem azért rossz, mert általában 1-2 kórház van és úgyis oda mennek az anyukák szülni, nincs választásuk. Így nem is tesznek semmit meg annak érdekében, hogy átcsábítsanak anyukákat, mivel nincs más kórház.
Szerintem neked itt kellene nálunk élned, itt van Érden Geréb Ági születésháza. Nagyon sok jót hallani róla, a második szülésem előtt ugyancsak az elsővel történt rossz élmények miatt én is gondolkodtam rajta. Akkor tudtam meg, hogy 4 kiló feletti babánál eleve kizárt, nem vállalják.

Pumipumi! Nálunk is állandóan tüzijátékoznak, főleg így nyáron. Szerintem itt majdnem minden házban tüzijátékkal ünneplik a gyerekek szüli-és névnapját! Kertes házas övezet és a város ezen a részén születik a legtöbb gyerek. A petárda ugye be van tiltva...szerencsére. Nem lett baja egyik gyerek hallásának sem, de én is utáltam.
Erről jut eszembe, az én fülem hiper-érzékeny lett. Tegnap néztük a filmet a férjemmel és úgy idegesített, hogy hallom a DVD lemez surrogását, hogy már megkérdeztem tőle, ő hogy bírja ezt hallgatni, úgy zavar. Csak nézett bután rám, hogy semmit nem hall. Pedig neki mindig is jobb hallása volt mint nekem, ráadásul "zenész" ember, amúgyis jó a hallása, a filmjeire pedig különösen érzékeny, óriási gyűjteménye van az eredeti DVD-kből, nagyon igényes a lemezeire és a minőségre is.
Lehet Pumipumi, hogy téged is azért zavar most ez ennyire, mert a te hallásod is jobb lett.

Tulipános! Az ott csak nem egy kikészített pelenkázó? Már így előre készülsz?(ha jól emlékszem már nagyobbak a gyermekeid)
Nagyon formás pocakod van! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tulipános! Igen, az volt az eredeti elképzelés, de ahogy egyre jobban közeledünk az uh-hoz...nincs ezen mit szépíteni, egyszerűen nem bírjuk ki! Majd kiüti az oldalunkat a kíváncsiság! :D

De én lányt érzek.

Memi! Milyen jó, hogy vártál azzal a műtéttel! Nem lesz semmi baj! Tudod az elején a mindent vagy semmit elv érvényesül és gondolom a dokid is megnyugtatott. Persze az emberben mindig ott van a félelem, ami sosem múlik el. Én már csak akkor nyugszom meg, ha hazajöttünk a kórházból és addig minden rendben zajlott.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica....gondoltam,hogy nem bírtátok/bírjátok... :lol: :roll: !Én sem bírom már...olyan kiváncsi vagyok,,bár nálunk két fiú van ugye..és már nadon tudnánk örülni egy lánynak...na de fiúnak is ugyanúgy örülünk,de akkor már aztán tényleg veszünk egy piszoárt!!! :lol: :lol: :lol:
Te Pókica,azthiszem a kiváncsiság nem üt hanem fúr! :) :D

Igen az egy pelenkázó,de Levi mégcsak 1,5éves...szóval még használjuk..,mert bilire esze ágában szincs ráülni,erőltetni pedig ugyebár nem szabad!!

Memi tényleg tök jó ,hogy vártatok!Gratula nektek! :)
Vendég

Bocsesz Pokica, ez igy tenyleg nem vicces. marmint a kovetkezmenyei a dolognak...de maga a szitu eleg mulatsagos lehetett, megha nem is a ti rezsetekrol....azert ha csak ennyi gondja lesz, meg nem all meg a vilag...a lenyeg, hogy szemelyisegbeli zavarai ne legyenek...ezert is akarjuk tudni a nemet..mert ha esetleg futykoz, en meg egyfolytaban Azzurrazom, meg lanynak kepzelem el, szerencsetlen a vegere mar at sem tudja, hogy dugja el a kukijat :):)
Amugy biztos, hogy erzekenyebb lett a fulem, a hallasom, es kulon felnagyitom, merthogy aggodom a babaert, megha tudom, hogy nem karosodik, "csak" nagyon megijed...en is utalok felni. Nna de ez azert az ejjel durva volt. Rendes varosi tuzijatek, fel oras, es valoban fajt, annyira hangos volt...mindenki panaszkodott, en majdnem sirva fakadtam. Azt regota tudjuk, hogy erzekenyek a babak, de ez a fajta zaj azert nem segit a hozzaszoktatashoz...arra boven eleg a tanyercsorompoles-kategoria.
Amint lesz idom (ma szuper takaritos napom van), leirom, hogy miket irosgatom a tervbe, de egyebkent azokat a listakat, kerdeseket hasznalom, amiket minden konyv vegen megtalalni..plusz, amiket forumokon olvasni, tapasztalatokat, extrem eseteket, azokat is beleveszem, ha esetleg....mar most jo hosszu, mert mindent leirok, amit gondolok, aztan majd jol le kell roviditenem, mert ha az eppen ugyeletes doki kezbe veszi, rogton el is dobja ertheto modon.
Tulipanos! nagyon meno a pocakod, szerintem az enyem is hasonlo nagysagu, csak talan kicsit masabb allasu.

Kép
pumipumi

Tulipános! Igen, a kíváncsiság fúr, de az túl lágy szó ahhoz amit mi érzünk, azért írtam át ütősebbre! :D Figyeld meg, a sors fintora lesz, hogy szülésig nem fogja megmutatni magát! A lányunknál ugyanez volt! :D Bár a jövő heti 4D uh-ot nehéz lesz majd kikerülnie! :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?