Sziasztok!
Napok óta nem voltam, és örömmel vettem észre, hogy milyen élénken írtatok
Mi Bécsben voltunk egy történelmi hétvégén. Aránylag jól sikerült rendezvény volt, a férjem nagyon élvezte, de nekem most a felnőttek hülyesége fájt, és elég sokszor ki is akasztott. Szerencsére a párom nagyon jól tűrte a kirohanásaimat.
A rendezvényen nagyon sokat lőttek lőporos muskétákkal, meg ágyúkkal, aminek a hangja nagyon erős, és én is félek tőle, a babó sem bírta annyira (bár én még nem érzem a mozgását, de a hasam bekeményedett rendesen, meg néha teljesen összerándult a hasam egyik másik dörgésre). Viszont apa elmagyarázta a hasamnak, hogy mi is történik, beszélt hozzá jó sokat, meg simogatta, attól megnyugodott.
Pumi, én is aggódtam, hogy nem okozok-e kárt a babának, de bízom benne, hogy az ijedtséget kinövi még.
O'hara, jól emlékszem, hogy te írtad, hogy cukorbeteg vagy?
Én PCO-s vagyok és inzulinrezisztenciám van, szívesen kérdeznélek, hogy te miket tudsz, milyen veszélyekkel jár a cukorbetegség a terhesség alatt? Te mit tudsz, mire kell figyelni? Neked 1-es típusú cukorbetegséged van? Mikor derült ki?
A diétámat alapvetően jól tudom tartani, 1-1 napot leszámítva, csak az utóbbi 2 hétben borult fel a napirendem a sok szervezés meg munka miatt, és nem tudtam tartani, de most igyekszem nagyon hamar visszaállni megint.
A hol szüljünk témánál Pumival értek egyet, itt nincs egyetlen objektív jó megoldás, inkább mindenkinek a maga véleménye, és tiszteljük egymás véleményét. Nekem több ismerősöm is szült otthon, több kórházban, mindenkinek a maga tapasztalata, lehetőségeihez képest.
Valaki írta, hogy a Szent Istvánban fog szülni. Én is ott fogok. Próbálok infókat beszerezni.
Próbálok minden felvetett témához reagálni, remélem sikerül.
Nekem női dokim van, úgy olvastam, hogy 3 gyereke van, szóval én bízok benne, ráadásul mindig olyan sokan vannak nála, hogy tuti nagy tapasztalata van
Gratula, azoknak akik tudják már a baba nemét és a nevét. Mi pénteken megyünk UH-ra, remélem megmutatja magát. Mi lányt szeretnénk nagyon, ezért jó lenne tudni, ha mégis fiúra kell készülni. De neveink megvannak (sok szempontot vettünk figyelembe, és nem volt könnyű mindegyiknek megfelelőt találni, de sikerült kb 1-2 éve és most ehhez tartjuk magunkat.)
A neveink: Vilmos Gusztáv vagy Zsófia Éva. A második lánynév is megvan már: Hedvig Judit.
Kelengye-beszerzés:
Mi is már most nyáron nekilátunk. Ezen a héten hozzák anyósék fel vidékről a családból összelelhető babaholmikat, utána megnézzük, hogy mire van még szükségünk, és ebből mit tudunk kölcsönkérni. A helyet a lakásban viszont már augusztusban megcsináljuk neki, még akkor is, ha a bútort még nem állítjuk teljesen fel, csak a helye legyen meg. Meg nyáron kevesebb munkám lesz, ezért mostanában fogok nekikezdeni varrni apróságokat a kiságyhoz, pl ágynemű, rácsvédő, stb. Még csak most tanulok varrni varrógépen, ezek kedves első darabok lesznek.
Na jó, azt hiszem első körben ennyi jutott eszembe. Remélem a héten többet tudok lenni.