A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Háát igazad van Pókica ,ekkora mértékü kiváncsiságnál mint ami nekünk is va ott már üt! :lol: :lol: :lol: Hát azért remélem nem rejtőzködik majd!Mi vasárnap megyünk....még olyan messze van! :roll:
Amúgy a sztoritok tényleg durva,hogy lány aztán mégis fiú...!A lényeg ,hogy minden rendben lett a végére!

Pumipumi...tényleg nem jó kislányként gondolni a magzatra,vagy úgy beszélni hozzá,mert nemi zavart okozhat nála ha fiú lesz!Nekem ezt az első fiamnál mondta egy ismerősöm,miután mondtuk neki,hogy Boginak hívjuk...! :roll: :roll: :roll: Szóval türelem,lassan már ti is megtudjátok mi lesz!Mikor mentek UH-ra?
Vendég

Mi mar voltunk Uh-n...mult heten, meg az elotti heten 2szer...az elso alkalmakkor latszott valami kis pocok, de a hosszusaga nem, csak pontszeru kituremkedes. legutobb, mikor a dokinal voltunk, rendes UH-n, azon egyertelmuen lanynak latszott...de tudom, hogy sokszor az egyertelmu is valtozik. Igazad van, ez teljesen teny, hogy alakulhatnak ki ez miatt zavarok mar a mehben...meg akkor is, ha nem hivjuk neven, de gondolatban erre vagy arra gondolunk...leven, hogy azt ok tudjak ugyis (mivel mas erzekszervekkel nem tudnak kommunikalni, de a tudalatalatti kapcsolat remekul mukodik)...ezert szeretnenk mi is tudni, pedig en sem akartam eleinte, mert ugyis tokmindegy. Majd 4D-re pesten megyunk, egy honap mulva pont. ..de elotte tutira bekukkantunk meg min. 1-szer az ismerosunk otthoni gepen :):)

Kép
pumipumi

Pumipumi tudjátok már,hogy hova mentek 4D-re Pesten?

Egyik ismerősömnek most született fia,akire a kilenc hónap alatt végig kislányt mondtak!Meg is vettek minden rózsaszín göncöt neki....na gondolhatjátok volt nagy meglepetés születésekor! :lol:
Amúgy nagyon szép kisbaba lett!
Vendég

Hát írtam tegnap pár sort, de úgy látom nem sokmindenkinek tűnt fel.... na mindegy, ritka szar napjainkat éljük, nem tudom mikor tudok majd jönni. Azért M&G, köszi, hogy Te hiányoltál, ez jól esett!

Kép

Kép
nóna

Sprite, Neked is köszi, hogy reagáltál! Nagyon magas láza volt, napoking infúzión, mert majdnem kiszáradt, és összevissza szurkálták, a végén már a fejéből vették a vért, mert nem volt rajta máshol hely. Összevissza van szurkodva mindenhol... :cry: Valami durva vírus, pontosabbat nem tudunk. És még sajnos nem ez volt a legnagyobb gáz a családban.... szóval tényleg kemény idők járnak ránk, szerencsére picur rendben, legalábbis a múltheti uh szerint.

Kép

Kép
nóna

Sziasztok!

Napok óta nem voltam, és örömmel vettem észre, hogy milyen élénken írtatok :)

Mi Bécsben voltunk egy történelmi hétvégén. Aránylag jól sikerült rendezvény volt, a férjem nagyon élvezte, de nekem most a felnőttek hülyesége fájt, és elég sokszor ki is akasztott. Szerencsére a párom nagyon jól tűrte a kirohanásaimat.
A rendezvényen nagyon sokat lőttek lőporos muskétákkal, meg ágyúkkal, aminek a hangja nagyon erős, és én is félek tőle, a babó sem bírta annyira (bár én még nem érzem a mozgását, de a hasam bekeményedett rendesen, meg néha teljesen összerándult a hasam egyik másik dörgésre). Viszont apa elmagyarázta a hasamnak, hogy mi is történik, beszélt hozzá jó sokat, meg simogatta, attól megnyugodott.
Pumi, én is aggódtam, hogy nem okozok-e kárt a babának, de bízom benne, hogy az ijedtséget kinövi még.

O'hara, jól emlékszem, hogy te írtad, hogy cukorbeteg vagy?
Én PCO-s vagyok és inzulinrezisztenciám van, szívesen kérdeznélek, hogy te miket tudsz, milyen veszélyekkel jár a cukorbetegség a terhesség alatt? Te mit tudsz, mire kell figyelni? Neked 1-es típusú cukorbetegséged van? Mikor derült ki?
A diétámat alapvetően jól tudom tartani, 1-1 napot leszámítva, csak az utóbbi 2 hétben borult fel a napirendem a sok szervezés meg munka miatt, és nem tudtam tartani, de most igyekszem nagyon hamar visszaállni megint.

A hol szüljünk témánál Pumival értek egyet, itt nincs egyetlen objektív jó megoldás, inkább mindenkinek a maga véleménye, és tiszteljük egymás véleményét. Nekem több ismerősöm is szült otthon, több kórházban, mindenkinek a maga tapasztalata, lehetőségeihez képest.

Valaki írta, hogy a Szent Istvánban fog szülni. Én is ott fogok. Próbálok infókat beszerezni.

Próbálok minden felvetett témához reagálni, remélem sikerül.

Nekem női dokim van, úgy olvastam, hogy 3 gyereke van, szóval én bízok benne, ráadásul mindig olyan sokan vannak nála, hogy tuti nagy tapasztalata van :)

Gratula, azoknak akik tudják már a baba nemét és a nevét. Mi pénteken megyünk UH-ra, remélem megmutatja magát. Mi lányt szeretnénk nagyon, ezért jó lenne tudni, ha mégis fiúra kell készülni. De neveink megvannak (sok szempontot vettünk figyelembe, és nem volt könnyű mindegyiknek megfelelőt találni, de sikerült kb 1-2 éve és most ehhez tartjuk magunkat.)
A neveink: Vilmos Gusztáv vagy Zsófia Éva. A második lánynév is megvan már: Hedvig Judit.

Kelengye-beszerzés:
Mi is már most nyáron nekilátunk. Ezen a héten hozzák anyósék fel vidékről a családból összelelhető babaholmikat, utána megnézzük, hogy mire van még szükségünk, és ebből mit tudunk kölcsönkérni. A helyet a lakásban viszont már augusztusban megcsináljuk neki, még akkor is, ha a bútort még nem állítjuk teljesen fel, csak a helye legyen meg. Meg nyáron kevesebb munkám lesz, ezért mostanában fogok nekikezdeni varrni apróságokat a kiságyhoz, pl ágynemű, rácsvédő, stb. Még csak most tanulok varrni varrógépen, ezek kedves első darabok lesznek.

Na jó, azt hiszem első körben ennyi jutott eszembe. Remélem a héten többet tudok lenni.

eva

Kép
schvargaeva

Nóna jobbulást nektek! Más baj is volt még ezenkívül? Ha publikus akkor írd már meg! Hagyták,hogy bent maradj a fiaddal a kórházban?Nagyon megviselte szegényt? Próbálj megnyugodni...bár gondolom nem könnyű most!
Vendég

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka

Eszembe jutott, hogy már többször meg szerettem volna kérdezni, hogy ki fog járni valamilyen szülésfelkészítőre? Ha jártok, hova?
Beszélgettek dúlával vagy szüléssegítővel? Ki hogy készül? És mikortól?

Én most gondolkodom rajta, hogy a kórházi felkészítőn kívül még elmenjek / elmenjünk máshova is, akár csak kettesben való felkészítésre. Mostanában kezdtem utánanézni a dolgoknak. Meg szeretnék intim tornára is járni, bár elég drágák a tanfolyamok, de lehet, hogy megpróbálom összespórolni valahogy.

eva

Kép
schvargaeva

Nóna! Vettem én is az "adást", vártam, a kérdésre a választ, hogy mi történhetett. Gondoltam elég ha egy ember megkérdezi ugyanazt. Nagyon sajnálom ami történt és ha már így beszélsz róla, akkor megkérdezném, hogy bent lehettél-e végig a kicsivel a vizsgálatok alatt is és éjjel is? Ha jól emlékszem még szopizik a kisfiad. Engedték?
El sem tudom képzelni mi ennél nagyobb baj történhetett a családotokban, ha úgy érzed, nyugodtan írd le, hátha tudunk tanácsot, ötletet adni, de lehet az is elég lenne, ha meghallgatnánk, kiírhatnád magadból. Nekem ez sokat szokott segíteni.

s...eva! (valahogy lerövidíthetnénk? :wink: ) Jövő héten pénteken én már meg is ejtem az első találkozást a szülésznőmmel, már jópár hete felfogadtam. De nem tervezek semmilyen tanfolyamra járni, se szülésfelkészítőre se tornára. nem is tudnék elmenni a két gyerek mellől. vagyis itt inkább a kisebben van a hangsúly. Rohangálok én itthon eleget. :D Persze nagyon szívesen részt vennék pl egy Kriston féle intimtornán vagy kismamajógán. De mindegyik a város másik felén van és sok idő lenne tömegközlekedéssel átmenni. Sajna a jó autónkkal most a férjem jár dolgozni, nekem csak olyan maradt itthon amiken nincs műszaki. Azokkal pedig nem szívesen mászkálok. Csak horgászni. :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nóna, és is olvastalak és vártam, hogy leírd mi történt. Biztos szörnyű volt a kicsinek a kórház és a tortúra. Nálunk a keresztlányom esett most át egy hányós-hasmenős vírusos betegségen -ami azóta az egész családon végigment- de még mindig nem tudtak visszatérni a régi kerékvágásba. Éjszaka sokszor felébred, felsír, nappal is nyűgös, pedig már szép napirendjük volt (9 hónapos). Nagyon brutál a vírus, még a felnőtteket is úgy legyengítette, hogy alig bírtak felkelni és a wc-re kimenni (amit elég sűrűn kellett). :(

Pókica, megkérdezhetem miből állt nálad a szülésznő felfogadása? Mi még előtte állunk és nincs tapasztalatom, a dokinak valahogy egyértelmű, hogy őt akarjuk. :) Ha most lesz az első tali, akkor csak telefonon történt az egyeztetés?
csillag25

Ja és még ágyat sem akartak adni nővéremnek, egy széken ülhetett volna mellette éjszaka, de aztán elintézték... De végig fent volt éjszaka -pelenkázta, tisztogatta a kicsit- viszont reggelre már ő is hányt, ment a hasa, így mondták, hogy hívjon be valakit -nagymamát- aki el tudja látni a kicsit (10 percenként tisztába tenni, letörölni a hányást róla stb.) és így szépen hazakerült a vírus.
csillag25

Szia Csillag! Örülök, hogy megint összefutottunk! Még mindig hihetetlen számomra, hogy ősszel is és most is egy babaváró topicba kerültünk! Mindig eszembe jut mikor meglátom a nevedet! Csodás érzés! :lol:
Tehát: a barátnőm kétszer is szült ezzel a szülésznővel, ő adta meg a mobilszámát és ajánlotta, hogy minél hamarabb fogadjam fel. A 13. héten telefonáltam neki és akkor már novemberre teljesen foglalt volt!
Ha nem lett volna a barátnőm segítsége, akkor a dokit kérdeztem volna meg, hogy kikkel szeret, tud együtt dolgozni. Azután utánanéztem volna fórumokban, hogy mit mondanak róla a tapasztalt anyukák. De ha tudod nagyjából a dokid hozzáállását a szüléshez (pl hogy mennyire engedi a természetes szülést, automatikusan végez-e gátmetszést stb...), akkor úgyis olyan szülésznőt ajánl, akinek az elképzelései az övével egyezik.
na, hazajött apa, szaladok üdvözölni, majd jövök amint tudok. puszi neked!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Most begurultam. Megírom a választ, erre elszáll a net. :evil:

Szóval szia! :D Épp a napokban gondoltam arra -pedig még net közelben sem voltam-, hogy milyen véletlen (vagy nem véletlen), hogy egyszerre várunk babát megint. Szerintem ha akartuk volna sem tudtuk volna jobban kiszámolni. :wink: Pedig emlékszel hogy irigykedtél -persze jó értelemben- hogy nálunk hamarosan jöhet a baba? És a végén nálatok előbb tesz le csomagot a gólya. :D
Köszi a szülésznős infót.
csillag25

Tulipanos! pesten vegul genezisbe megyunk, ott igertek, hogy megcsinaljak a teljes morfologiai vizsgalatot, amit itt kene nekunk a 22. heten. Teszek fel pocakfotot en is, de nem olyan jo, mint a tied, mert kinyomtam a hasam, pedig ha egyenesen allok, akkor nagyobb a pocak, reven, hogy nem feszulnek a hasizmok. Elolrol is tok szuperul latni mar, bar ezen a kis kepen lehet, hogy nem. Kép Kép

Kép
pumipumi

En nem tudom meg, hogy akarok-e szulesfelkeszitore menni...igazabol csak azert akartam, hogy a parommal kozosen tanuljunk pozokat, de szerintem itthon erre jobban fel tudunk keszulni. El birom kepzelni az itteni tanfolyamokat, es hat.... Szakirodalom van boven mindenbol, aztan majd begyakoroljuk, hogy nekem/nekunk mi jon be. A lexikai reszet a tanfolyamnak szerintem mar most jobban tudjuk, mint amit ott eloadnanak, tapasztalatokat tobbet olvasni itt, es azt az idot jobban tudjuk magunkra forditani itthon. Aztan majd meglatjuk. Biztos, hogy nem teljesen haszontalan. Nna most elugrok uszni meg sztrecsingre.

Kép
pumipumi

Megjártam a dokikat.Nahát a dietetikustól nem lettem okosabb.Annyit mondott,hogy ahogy eddig ettem az tök rossz.Szóval kevesebb szénhidrát,viszont nagyon sűrűn.Ja és közölték,hogy készüljek,hogy cukorbeteg leszek. Na de ez eddig is benne volt a pakliban.Apum,nagyapám cukorbetek,nővérem 3 éves kislánya 1 hónapja lett az.
Ortopédus,neurológus 22-én.
Holnap pedig vérvétel.

Nóna!
Végülis kiderült,hogy konkrétan mi okozta ezt?Nagyon kemény kicsi gyerkell kórházba lenni,mi fél év alatt 2x voltunk Zitával.A rohadt szalmonella...egyszerűen nem tudjuk kiűzni belőle.Majd megszakadt a szívem mikor szúrkálták...
Hátha a sok rossz után jó következik!

Szülésfelkészítő: Mi voltunk,mikor zitát vártuk,hát sz*rt se ért.Most pedig ugye evidens a dolog,megyünk a születésházába a Geréb Ágiék felkészítőjére.Most az info estre,aztán az infohétre.Egyébként ezt sok kórházban javasolják is.Mármint az Ágiék által szervezett felkészítőt.Állítólag nagyon-nagyon jó,annak is aki kórházba fog szülni.

Hűha4a lányom valamit szerel szétfele.......
Vendég

Sziasztok!
Sprite: amit írtál a születés körülményeiről,azt a bababarát kórházak betartják. Lista itt: http://www.bebilap.hu/korhazak/korhazak.htm
Ha viszont sajna nincs rá lehetőség, akkor tényleg problémásabb. A statisztikákat nem tudom, honnan vetted , de én nem ismerek egy hasbakönyöklős szülésű mamát sem személyesen (pedig 10-t legalább ismerek :lol: ). Mindemellett ez természetesen a ti életetek, a döntés a te kezedben van, és ez így van jól. Cukorbetegség kezelése nem lesz egyszerű, egyetlen pozitívuma lesz talán: te leszel az egyetlen köztünk, aki nem hízik majd el a diéta miatt :shock: Ehhez tényleg sok kitartás kell, drukkolok.
Pumi: szerintem egy kisbaba akkor lesz kiegyensúlyozott, ha nyugodt voltál a babavárás során. Legalábbis a mi szülőszobánkban 3-an voltunk, és az egyik lányzónak nagyon könnyen sírt a babuja- ő azt modnta, szerinte azért, mert nagyon zaklatott volt a babavárása. Szeretném hinni, hogy ez tényleg ilyen egyszerű :shock: :lol:
Nóna: jobbulást! :cry:
Pókica: köszi a szilvatippet, jó ötlet! :D
Mindnekinek szép estét,
M.

macianyu

Nóna nagyon sajnálom a kisfiad. Remélem hamarosan rendbej ön!

Éva! Nem én vagyok cukorbeteg, és habár emlékszem, hogy valaki írta, nem tudom már ki. Viszont én szülök az Istvánban. És nekem is női dokim van. Lehet, hogy ugyanza? :D
Szép neveket válastottatok. Azon én is gondolkodtam, hogy a fejvédőt és a baldachint megvarrom, mert ha nem szettbe vesszük nincsennek szépek. Csak nekünk nincs varrógépünk, kézzel elég lassú lesz. De hát időm még van! :D Te is az oldalon lévő leírásokat használod?
Én csak a kórházi felkészítőre tervezek elmenni. Tornára viszont már jó ideje tervezem, hogy el kezdek járni, de eddig mindig kimaradt. Munka után már úgy el tudok fáradni. Ilyenkor irigylem picit azokat, akik otthon lehetnek. Bár gondolom pici gyerekek mellett sem marad idő és energia erre.
Vendég

Pumipumi látszik a pocak szemből is, és tök szupi!

Én az én pocakomat úgy érzem, minha a 13. héttől nem nőne. Akkor mindenki megjegyezte, hogy hű milyen nagy, nekem 5 hónaposan volt ekkora...
Most meg: 19 hetes vagy? Nem is látszik! Nem nőtt a hasad! Mennyit híztál? Csak??? Annyi kilót kell felszedned, ahány hónapban jársz... reakciókkal talizom. Már a hócipőm teli van. Még jó, hogy a múlt héten az uh-on láthattuk, hogy minden ok, akkora, amekkorának lennie kell babóca. És a mozgás is egyre erősebb, már a kezemmel is érzem egyik-másik rúgását, ha a hasamra teszem, szóval van itt fejlődés, növekedés, és erő. Csak nem látszik. De ha nem éreznék még mozgást, és nem a múlt héten lettem volna uh-on tuti aggódni kezdenék ennyi negatív megjegyzéstől. Miért szeretik az emberek stresszelni a kismamákat hülyeségekkel? :?
Vendég

Éva, én írtam a cukorbetegséget. Kettes típusú, de jól fejlett.:lol: Kb. két éve derült ki, azóta diétával, sporttal és gyógyszerrel jól megvoltam, de a terhesség miatt át kellett állni inzulinra. Persze utánanéztem, mit okozhat a babának, az első harmadban szívfejlődési és medencetájon csontfejlődési rendellenességet, de nyugi, ahhoz már baromi magas cukrok kellenek, egy rezisztencia vagy akár egy kezelt cukorbetegség meg sem közelíti azt a szintet, inkább akkor gáz, ha valaki úgy lesz terhes, hogy nem is tud a betegségéről. A másik, hogy túl sok lesz a magzatvíz és túl nagy a gyerek, ez már gyakoribb, meg hogy korábban öregszik a lepény és így nem tudja végig ellátni a babát. Ezért van sokszor, hogy a cukrosoknak egy-két héttel hamarabb megindítják a szülést és sokkal gyakoribb a császár is. Hát, kb.ennyit sikerült kideríteni. Szerintem ha diétázol, tutira nem lesz gond, vannak ennél sokkal meredekebb dolgok is terhesség alatt!

Én tanfolyamra csak a baba-újraélesztőset/elsősegélynyújtósat terveztem be, azt viszont 100%-ra, mert a légzésfigyelésnek is csak úgy van értelme, ha az ember tudja mit kezdjen ha gond van, és én valahogy nem bízok a mentőszolgálat gyorsaságában sem. :evil:

/
lemonsong

Ja, és mindenkinek nagyon szép pocakja van! Az enyém a múlt héten indult növésnek, addig úgy néztem ki, mint aki csak nagyon bekajált, de mostmár határozottan felismerhető a másállapot!:lol:

/
lemonsong

Lányok, van valakinek RH negatív vércsoportja? A férjem RH pozitív, így hát különösen fontos lenne ellenőrizni az ellenanyag kialakulását. Elvileg. A gyakorlatban ez hogy működik? Az orvosok tényleg odafigyelnek, és elleőrzik háromszor a terhesség alatt, hogy minden ok-e, vagy szólnom kell? Már az is fura, ha ez annyira fontos, miért csak az afp vizsgálattal történt meg a vércsoport meghatározásom. Egyébként elvileg a toxoplasmát is fontos kéthavonta ellenőrizni, de ha nem szólok, arra sem adna senki magától beutalót. Szerintem ezeken átsiklanak a többi vizsgálat miatt. Nem? Tapasztalatok?
Vendég

O'hara, nekem eddig csak egyszer volt vérvétel+ellenanyag szűrés, 11 hetesen, A neg vagyok. A védőnő külön megjegyezte a vérképet nézegetve, hogy akkor ezt az ellenanyag dolgot majd többször nézzük. Egyelőre én is csak ennyit tudok.
Az afp-s beutalómat sikerült "elintézni". Péntek reggel be kell csoszogjak a sote-ra, ott kapok beutalót és ott le is veszik a vért. Csak bírjam ki éhgyomorral olyan sokáig :?

Hja, tökrégóta nem rókáztam, erre ma ismét, egy benzinkút kellős közepén :oops: olyan hirtelen jött, hogy még én sem hittem el :o

Hogy itt mindenkinek milyen szép nagy pocija van!!!! Ez nem igazság, nekem olyan picike!!! Vagy 3 hét alatt mi is "megnövünk"?? Mindjárt teszek fel magamról én is egy képet, de én még mindig csak "jóllaktam". Bár a ruhák már régóta nem jók rám...

Éééés a nap híre: megtettük az apai elismerő nyilatkozatot :) A rémhírekkel ellentétben pikkpakk megvolt. Nálunk nem mostanság lesz esküvő..
Vendég

Kép

"enyhénrossz" minőségű kép, most csináltam mobillal.. mindez 15 hét 3 naposan..[/img]
Vendég

Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantottam, remélem mindenki jól van. Nálam holnap jönnek a festők, remélem hamar végeznek, mert nagyon uncsi a felújítás.
Gombi! Én rákérdeztem a laborban, és nálunk nem kell éhgyomorra csináltatni az afp-t, szerintem érdemes rákérdezni, mert így sokkal könnyebb. Az toxoplasmára ráírják egyből, hogy ismétlés x hét múlva: mivel az tök sokára lett meg először, felhívtuk a mikrobiológiát, mert már megvolt a lelet, csak nem szignózta még orvos. És a csaj egyből kérdezte, hogy terhes vagyok-e, mert mondta, hogy ott van, hogy ismétlés x hét múlva. Az afp-vel levett toxo remélem már elkészült, majd holnap bemegyek érte.
Hirtelen ennyi! Vigyázzatok magatokra!
Ja, és nekem már akkora a hasam, hogy pénteken egy srác előreengedett a boltban a pénztárnál, és átadják a helyet a villamoson...nem akármi
tedorka

Macianyu!Én is így olvastam mindig,legyen igazad,mert ha az én nyugodt várandósságomon múlik,akkor olyan kiegyensúlyozott lesz,hogy csak nna!:):)De ez persze tenyleg "csak" a kiegyensúlyozottságra érvényes,mert viselkedésében azért a saját személyiségének nagyobb szerepe van.
O'hara! Nekem a vércsoporttal minden ok,így azt csak a teherbeesés hónapja előtti mindenre kiterjedő ellenőrzéskor nézték,de mivel a toxom negatív,azt adoki újra felírja minden hónapban. Arra 4hetente megyek,mert az összes többi vérvizsgálatot is havonta csináltatom. Ha a doki bÁrmelyik vizsgálatot kihagyná a listából,azonnal szólnék neki. Bár a toxot elkapni semmi esélyem sincs,de azért jobb levetetni picivel több vért,csak ez miatt mindig 1 egész hetet kell várnom a többi eredményre is...dehát úgyis mindig minden rendben.
Gombi! Azért látszik már neked is olyan kis hegyes pocak...na de azert van köztünk vagy 10-15 kiló,normális,ha eltérő. Nekem épp tegnap mondta valaki:decemberben születik?még 5 hónap?Tutira hármas ikrek! :) De volt már,aki azt mondta,neki még nagyobb volt már 3 hónap után...

Képzeljétek,tegnap kicsit rosszul lettem stechingen. Na jó,ez így túlzás,mert csak leesett a vérnyomásom,ami minden felálláskor is megtörténhet. Kicsit túlnyújtottam a poziciót mély levegőkkel...az edző egy pillanattal hamarabbészrevette,mint én,hogy baj lesz,de pont mire leültetett már picit szédültem és hányingerem lett. Aztán lefeküdtem és 2 perc után már tudtam folytatni,de ő jól leszidott,hogy mindig mondja nekem,hogy ne akarjam ugyanazt a teljesítményt produkálni,mint előtte,mert hiába vagyok edzett,ennek ahhoz semmi köze,mert ugyanúgy megváltozott állaptban vagyok,mint az osszes többi terhes. Hát,igaza volt...mégezzel is vigyázni kell:). Ami nagyon jól esett,hogy a párom azonnal ott termett a konditeremből,mikor látta,hogy fekszem,míg a többiek állnak. Nem tudom,hogy csinálta...igaz,hogy a termek közt üvegfalak vannak,de azért köztünk volt az uszoda,meg a szomszédos teremben spinning óra. Valószínüleg 2 percenként őrizget:):)
És végül a nagy hír(aztán lelövöm magam,úgyis még ágyban vagyok félálomban),ami rendkívül boldoggá tett:apa tegnap este először érezte Csimota rúgásait!!! Olyan jó volt,hogy ő is érzi! Az első,amit bekapott,hihetetlenül erős volt,olyat nem túl gyakran ad,talan 5-ször naponta,de tegnap extra formában volt. Az utána következő normális rúgásokat is érezte,a kiscsak szó szerint 2 percig "sétált" a hasfalamon,bár az első nagy rúgástól nagyon megilletődött. El sem képzelte,hogy ennyire erős,azt monda,szerinte még a keze is megemelkedett:):). Hát csajok,tényleg szuper élmény! Csimota-ahogy azt most már min 4-5 napja egyértelműen tudni-beállt a napi ritmusára. 3-szor kel fel hosszabb időre,amikor tornazgat,huncutkodik:reggel,nem sokkal utánnam,13-14 között és az esti mese után (látom,nem értette még meg igazán ennek szerepét :) ) 21-22 után. Lehet,hogy máskor is fent van csak nyugiban,mert máskor csak épphogy érzek egy kis rövid,finom mocorgást,de nem egyértelműen.

Kép
pumipumi

Sziasztok,
nagyon gyorsan pörög a topic, olykor lehetetlenség követni.
Sprite
nagyon kíváncsi vagyok milyen élmény lesz Geréb Áginál. télen szült vele otthon egy barátnőm mert ő retteg és undorodik a kórházaktól (1.baba volt)és azt mondta csodás volt
Én még beszari vagyok, de ha mondjuk az első szülésemnél elbaltáznának vmit, akkor valszleg ugyanígy nem lenne bizodalmam a kórházi ellátást illetően. És hát Ágnes is orvos...No meg ugyanaz jutott eszembe, amit azt hiszem Pumipumi fogalmazott meg, hogy mennyi hiszti van mostanság a kismamaság, szülés körül, holott ugye ez a világ egyik legtermészetesebb dolga és régen az asszonyok - sőt egyes törzseknél manapság is - leguggoltak és szültek, kihasználva a gravitáció áldásos hatását. Lehetséges hogy sokkal több gyermek vagy anya is meghal/t - mondja ezt az ellentábor, de akkor így működött a természetes szelekció..

Gombi, sztem látszik a pocid, nekem 3 hete még nem látszódott ennyi sem, most meg kb. akkora mint Pumié és elölről is nagytotálból siiimán látszódik:) Imádom ezt a fajta gömbölyödést az az igazság. Nem kell afp-re éhgyomorra menni úgy tudom. Jah, nekem is megtalálták végül az eredményt és tökéletes lett - bár tudjuk hogy megbízhatatlan , az én napomat azért feldobta :-)

Nóna, hogy van a kisgyermeked? Megvallom mikor beírtad a hírt, én is azt vártam mint sokan mások, hogy akkor majd jössz és leírod mi a helyzet, mert vki rá is kérdezett. Nagyon sokan vagyunk és nagyon soxor elvesznek az infok azaz inkább a személyes hangulat, mert jövünk, elmondjuk mi a helyzet, aztán robog mindenki tovább.
Megfigyeltétek bár csak szúrópróba szerűen néztem meg egy.két topicot, hogy sztem nálunk van a legtöbb kismama?
O'hara,
az legyen a legnagyobb gondod, hogy azt mondják kicsi a poci:-) Hugimnak is mindig ezt mondták és 3 kg fölötti gyereket szült és jobban is érezte magát az ún. kisebb pocival mint azok, akik már lépni nem tudtak a pocitól. Úgyhogy örülj neki!![/b]
Vendég

Sziasztok!!!

Először is remélem még emlékeztek rám,esküszöm minden nap benézek és próbálok visszaolvasni,de képtelenség,annyit írtok.Minden napom elúszik,este nem tudok már gépezni és Dénestől meg nem veszem el a drága időt.Úgyhogy ne haragudjatok,de nem fogok sok mindere reagálni.

Hogy itt mennyi szép vékony,csini pocis kismama van!!!Én nem is merem lefotózni,az enyém konkrétan hatalmas és már 6 kg-ot híztam...Pókica,ha jól emlékszem,te írtad,h először nagyon sokat híztál?!Engem a dokim már terrorizál,h diétázzak,de nem igazán megy,próbálom kiszorítani a szénhidrátot(inkább kevesebbet fogysztani)de nehéz,mert csak attól lakok jól :cry: és a gyümölcs a gyengém,ezt írtam már,de abban is sok a cukor.Most mi lesz?!?!?!?

Ma voltam afp-s vérvételen,2 hét múlva megyünk genetikai UH-ra,már nagyon várom,nem láttam a picikémet 5 hete...

Viszont van egy remélhetőleg csak gombás fertőzésem,nem a hüvelyem viszket,hanem a szeméremajkaim,meg a csiklóm,de azért aggódom.Most elkezdtem egy canesten kúrát és csak remélem,h elmúlik.Ha nem,pénteken dokim megvizsgál...

Remélem mindenki jól van,én igen,csak nehezen viselem a meleget.

Szép napot

Kép Kép
meli1118

Meli,
én 5,5 kg-t híztam így az 5. hónapra, de sztem ez nem zavaró.- Bár én képet nem tudok vmiért feltenni, mert a rendszer nem engedi, de sztem ne aggódj, ha jólérzed magad! A lényeg a szerető férj és a szerető család. A férjem minden nap elmondja milyen szépségesnek lát és már több ffi kolléga is megjegyezte hogy egyre szebb vagyok, holott én ezt a plussz kilók miatt egyáltalán nem éreztem, de mostmár igyexem fürdőzni az állapotomban és kész:-)
Vendég

sziasztok!
Visszaolvastam, de annyit írtatok , hogy a felét elfelejtettem.
Az én hasam már akkor is nagy volt, amikor nem is voltam terhes, de azóta nem híztam szerencsére.
Az ellenanyag miatt nem kell aggódni, első gyereknél nem kell aggódni miatta, de azért nézik minden trimeszterben. Szülés után kapsz egy szurit, hogy a második gyereknél se okozzon problémát. Ha nagyon utána akartok nézni úgy keresgéljetek, hogy rh összeférhetetlenség.
Az AFP-s vérvételre nem kell éhgyomorra menni, úgyhogy egyél előtte nyugodtan.
Nóna remélem most már jól van a kisfiad! Nem szeretnék belegondolni, milyen szörnyű lehetett neked ez az egész!

Kép
Kép
Kép
endaaj

Vendég

meli! ne aggodj ennyire a kilok miatt, csak figyelj oda, de azert az orvos reszerol tulzas terrorizalni teged 6 kilo miatt. Valaki irta regebben, hogy egy baratnoje (bocsi, a szamokra nem emlekszem, csak az arany volt erdekes) az elso honapokban hizott vagy 9 kilot, utana meg osszesen 4-t. Meg valaki hizik 20-t es minden siman megy, meg le is adja. A legaltalanosabban elfogadott (normalis alkat eseten) az elso 3 honapban: 1,5-2 kg, utana pedig hetente fel kilo...igy a vegere ki is jonne nagyjabol 16 kilo, ami talan nem durva...bar nekem a dokim 9 kilot irt elo (most vagyok 4 kilo plusznal). Ez szerint kb 5 kilonal kene tartani, de most az 5 es 6 kozott mi a kulonbseg??? A szenhidratokat nehogy kihagyd (pedig en nem vaygok szenhidrat-parti alapban), most rengeted energiara van szukseged. Arra figyelj, hogy ezekbol konnyen magadba pakolsz CSAK ures kaloriakat, ha finomitott dolgokat (liszt, cukor, feher rizs...) eszel, amiknek nincs tapertekuk, csak lerakodo kaloria az egesz. Ezeket probald helyettesiteni es a gyumolcsot is egyed, csak valassz kis GI ertekut. Azt azert nem hiszem el, hogy csak a szenhidrattol laksz jol, mert ha minden nap minden felet eszel kis idokozonkent, akkor meg ehes sem lehetnel egyaltalan. Azert fogyozni nehogy elkezdj! A pocit meg nyugodtan fotozd le, varjuk! Igaza van Gio-nak...az szamit, hogy aparod szepnek lasson...es engem is meg szebbnek lat most :):) Amugy Gio, probald meg lekicsinyiteni, valoszinuleg csak azert nem megy...ha nincs kepkezelo progid, akkor menj erre a honlapra: meretezdat.hu

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Manócskák sok sikert a vizsgákhoz, várunk vissza!

Nóna jobbulást!

Pókica lányotok hogy érezte magát? Remélem tele van pozitív élményékkel.

Tulipános köszi a képet, egyre többen kismamásan nézünk ki, nem csak úgy, mint a jóllakott ovisok.

Pumi köszi Neked is a szokásos aranyos-pocakos képet! Én várom a többit is!

Memi üdv itt!

Endaaj nem felejtünk :) sokan vagyunk, sokmindenről beszélünk, de így a jó.

Meli javaslom, minél előbb keresd fel az orvosod, kezelésre szorulsz. MÉg most, nehogy később legyen gond belőle. Amíg zárt a mészáj, addig kezelhető minden nyűg.
Vendég

Itt a táblázat :)

Kép
Vendég

Jopofa ez a velvetes cikk, bar en tutira semmi ilyet nem fogok hasznalni. Abszolut dzsungel-lako vagyok, igazabol a ruhat is nehezen turom magamon, ha nem muszaly, meg a bugyit sem veszem fel...a melltartotol meg egyenesen rosszul vagyok...ez talan az egyetlen rossz a terhessegben, hogy egyfolytaban mellcsiben kell lennem..es raadasul mar csak ezek a sportos, fel trikonyi, total leszoritos tipusuak johetnek szoba...utalom, megha kenyelmes is :oops:

Kép
pumipumi

De jo Gabi, hogy irod manocskakat! Mindig elfelejtek gratulalni, hogy meg a vizsgakat is igy csinalod a gyerkocok mellett...ugyi vagy! POkica szerintem a nagy mosas utan el van foglalva a vasalassal :):):)
Endaaj! Az tok durva, hogy nem is hiztal meg...hogy csinalod? Volt ennyi sulyfelesleged? Mert az normalis, hogya folos kilokkal az elejen kevesebbet szed fel az ember, dehat azert csak no a mell, szaporodik a ver...

Kép
pumipumi

Pumi én sem híztam még :oops: azon kívül a 7-8 hét táján gyorsan magamra kaptam 2 kg-t, azóta semmi :lol: az első védőnői méricske (12. hét) óta ugyan az a súlyom. Igaz, volt feleslegem, hízékony is vagyok, de szerencsére csak gyümölcsöt kívánok, és azt rengeteget. Így amivel többet eszem, az hasznosul is. Most ebben a kánikulában szinte egész nap gyümölcs és joghurt a kajám, este eszek valamennyit, amit főzök.
Szerintem Te sem híztál sokat, változatlanul nagyon csinos vagy.
Vendég

Pumi,
és kint hogy oldod meg ezt az általában melltartó nélküliséget?Úgy értem nem szólnak érte?
Emléxem mikor én anno 16 évesen cserediákként kint voltam Rómában- akkor még eszemben sem volt cicicfixet hordani , a csaj akinél laktam tök ki volt ezen aladva és rámadott egyet:-)
Szval ott sztem már 10 éves kortól melltartóznak. 8)
Vendég

Azert fura, hogy nemhiztok...marcsak azert is, mert a hizas egy resze nem haj...meg ha csak gyumolcsot eszel (azert jo, ha eszel mast is, mert azokban rengeteg jo dolog van, de nagyon sok minden nincs, ami kell a babanak), attol meg hizhatsz. Akkor is, ha hasznosul, ha valaki megeszik napi sok kilot, es igy bevisz 3000 kaloriat, mikozben csak 2500-t hasznal el, abbol hetente megvan a fel-1 kilo plusz. Persze, most joval hatekonyabb az anyagcsere, gyorsabban is egetunk, de akkor sem tudom, hogy lehet nem hizni. Ha valaki az elso honapokban meg le is ad, mert mindent kihany, az mas dolog, de ha valaki jol van, fejlodik a baba, felszaporodik a ver, viz, megno a meh (ami mar most 23 cm volt nekem a kezdeti 6-hoz kepest), akkor szuksegszeruen megno a suly...ha nem, az szerintem azt jelenti, hogy fogysz (hiszen ezek a tobbletek biztosan megvannak, csak kozben a sajatodbol veszitesz, igy jon ki nullara), ami pedig azt, hogy nem viszel be eleg kaloriat. Persze lehet, hogy hulyeseg, es ez is ennyire egyenfuggo...mert volt ismerosom, aki 8 kilot hizott terhessege alatt (pedig ha csak a "kotelezot" osszeadjuk, az 10 korul van), de vekonyabb is letyt pl a combja...vagyis fogyott tulajdonkeppen. AZert szerintem az 5. honapban "illik" hizni. De szerncsesek vagytok ti, legalabb nem kell a suly miatt is aggodni :):):)
Gio! Eleg sok minden gaz itt, dehat a melltarto-nelkulisegtol aztan tenyleg nincs semmi gondom :):) nekem ez, amit irsz, fel sem tunt sosem. ok egyebkent is kifejezetten kis melluek altalaban.

Kép
pumipumi

Pumi.
igen, a kifejezett kismell reális , mégis mindegyiken van tartó :-)

Hízás: van aki az első 3 hónapban fogy a rosszullétek miatt.
A gyerek meg azért többnyire kinyeri a szervezetünkből azt amire szüksége van. Vagy ha nincse elég vitamin a táplálékokban ottvannak a terhesvitaminok is.
És hát a végén a víz, a méh és édes gyümölcse barátok közt is min. 4-5 kg, úgyhogy annyit bizti mindenki hízik ahogy írja Pumi is.
Nekem van egy barátnőm, aki ha hízik mindig mellre hízik - a piszok 8) , így terhessége idején 75Bről 90 E-re híztak a cicik és gyakorlatilag úgy érezte mindig hogy orrabukik a hasától és a melleitől. Nos, neki nem is volt gondja aztán a súlyfölösleg leadásával :)
Vendég

Egyébkétn ti is észrevettétek hoyg kevesebbet esztek így a meleg vagy 2. trimeszter hatására?
Vendég

bar gondolom, szeretne mindig terhes lenni :):):) nna nem mintha konnyu lenne nagy mellekkel...foleg, ha utana lefogysz, a bor meg megereszkedik...kepzeld csak el :(
hat, lehet, hogy koran kezdik hordani (bar 12 korul mar nekem is volt)...a kapucsinos-kaves reggelit is total termeszetesseggel mar par eves kortol...
Persze, az oke, aki fogy a rosszulletek miatt, azt ertem. De a szukseges anyagokat kinyerni csak akkor tudja, ha azok bent vannak...marpedig azok nem " nonek" maguktol, mint pl a feherjek, de a vitaminok nagy reszet sem allitjuk elo. A terhesvitamint en is szedem, bar az teny, hogy egy nagy sz..., hiszen a mesterseges viaminok nem tobb, mint 5 %-ban szivodnak fel, es csak akkor, ha minden a megfelelo aranyban van benne.Szoval azert mindent kajalni szerintem kell...ezt meg en is betartom, pedig en alapban eleg sokmindent kizarok az etrendembol.
Nna...most utananeztem a kiloknak, mert tenyleg nem emlekeztem mar ra, nem akartam hulyeseget irni, de a "kotelezokbol" osszejovo 10 kilot majdnem jol saccoltam. Ime, persze ez is csak kb., normal alkatra, altalaban...testfolyadek novekedesebol 1,8 kg, 0,9 kilo a cicikbol, 0,9 kilo a meh, 3, 2 kilo a baba, 0,9 kilo a magzatviz, 0,7 kg aplacenta, es 3,2 kg az a tartalek (feherje, zsir es egyeb, tapanyagkent hasznosulo anyagok), amit a szervezet igyekez mar a kezdeten felhalmozni, kiveve, ha valaki eleve tulsulyos, azok azert nem hiznak az elejen...mert legelsokent a szervezet a biztonsagos tartalek kialakitasara torekszik, de ha mar megvan, akkor nyilvamn folosleges ez a plusz 3 kilo. vagyis igy kb 12 kiloaz, ami "kotelezo". ha nincs ennyi, akkor vagy a sajat tartalekunk nincs meg, de ez lehetetlen, mert addig nem kezd rendesen mukodni a szervezet...vagy a felsoroltak kozul valami konnyebb, vagyis nem teljes erteku....vagy pedig valaki fogy, mert annyira hatekony az energiafelhasznalasa a felszaporulo ver, gyorsabb szivdobogas...miatt.
Haat, azert jo lenne ennel a 12 kilonal maradni :):):) Akik meg kevesebbet hiznak, de megis minden oke a babaval....haat, titeket irigyellek! :):):)

Kép
pumipumi

En nem eszek kevesebbet. Engem a meleg aztan nem zavar, en 40 fokban is eleldegelnek, meg soha eletemben nem volt melegem. Bar sosem azert eszem, mert ehes vagyok...mindig kiszamolom, hogy mibol mennyit kell ennem, es azt meg is eszem-iszom, akkor is, ha nem kivanom. Szerencsere sokszor eszek keveset, igy azert valami mindig lecsuszik siman, nincs gondom a kajalassal :):) Bar annak orulok, hogy kivanos sem lettem egyaltalan...akkor azert gondban lennek :):)

Kép
pumipumi

mar akartam kerdezni, akinek van tapasztalata. a linea nigra, ha elotunik, akkor az mikortol varhato? neten eleg sokfele infot olvasni, bar nem tapasztalatokbol, csak orvosi leirasokbol. NNa, az nelkul en szivesen meglennek, bar nyilvan nem a vilag vege, ha megjelenik rajtam. meg eddig nincs.

Kép
pumipumi

Pumi mind igaz, amit leírtál, ettől függetlenül, én még nem aggódom.
Fejlődünk, eddig minden OK, a véreredményem is jó, a pocak nő, a tartalékom változatlanul megvan, de abban is biztos vagyok, hogy amint megváltozik a napi ritmusom, belépek a 3. trimeszterben és otthon maradok munka helyett, rakodni fognak a kilók, és lehet, jövő ilyenkor én fogok a legjobban panaszkodni, hogy milyen dagadt vagyok. Addig is élvezem a mostani állapotot, főleg a héten várható hőségben, amit egyébként nehezen viselek, akkor is, ha nem vagyok várandós. De megpróbálom sok folyadékkal egészséges táplálkozással túlélni hőséget és az ezzel járó iszonyú fejfájást is :(
Vendég

Pumi,
Te aztán igazi öntudatos kismama vagy:-) Akkor is eszel ha nem kívánod:-)
a linea negra van akinél már a 12. héten beköszönt.
Vendég

Gabi
szerintem szerencsés vagy és jól teszed hogy örülsz neki
Vendég

Aaaaa Gabi! Persze, hogy nem kell aggodnod :):) vegulis az 5. honap elejen vagyunk, nem a vegen...en altalaban irtam, nem is a te esetedre, mivel irtad, hogy egy pici plusz van is rajtad. DE!!! Amit en mondani akartam, annak igazabol nem is nagyon van koze a haj formajaban felhalmozott feleslegre, nem erre gondoltam..hanem az osszes tobbire, amibol ossze kell jonnie a pluszoknak. Attol, hogy otthon leszel es nem dolgozol (valojaban csak irodai munkadat nem csinalod, majd meglatod, mennyit dolgozol otthon is :):)), meg nem feltetlenulszedsz fel kilokat...tobb lehetoseged van setalni, jogazni, tornazgatni, ugy enni, ahogy akarsz, relaxalni-meditalni, nyujtani...es ez eleg is szerintem, mert normalis esetben en amikor kihagyok egy het edzest es szarul kajalok (tipius eset, amikor 5 napra hazautazom szuleimhez), egybol felszedek 3-4 kilot, vagyis tenyleg hizekony vagyok. nekem kell a normalis kaja es a napi min 2 ora edzes, ami kozel sem a mostani joga-uszoda-streching-seta-vizitorna egyuttest jelenti, hanem kemeny edzest, ahogy szeretem. most ez nincs meg, es latod, megsem hizom...tenyleg sokkal hatekonyabb az anyagcsere. Szoval ez miatt aztan ne aggodj, nem leszel koverebb, ha otthon leszel :):) Az en 4 kilomban sincs sok haj szerintem, bar nekem is volt elotte kb 3-4 kilo plusszom, az kb megmaradty, de egyeb haj nem nott meg sehova...kiveve a ciciket...azzal mar 102 centinel tartok :(:( bar 2 hete megallt a novekedese, remelem, igy marad.
De azert jo lenne, ha valaki meg tudna tartani a kezdeti pluszt, minden oke lenne a babaval...vagyis vegeredmenyben fogyna....eszmei allapot... Gabi, lehet, hogy te igy leszel? :):):) Amugy tenyleg volt ismerosom, aki alig szedett fel kilot, es a nadragjait szules utan le kellett cserelni kisebb meretre, mint elotte volt :):) Azt hiszem, ez engem nem fenyeget :(

Kép
pumipumi

Köszi a biztatást!!!!
Tényleg próbálok nem aggódni,inkább aggódom most a viszketés miatt :cry: beszélek is majd a dokimmal.
Szerencsére amit Dénessel felszedtem,azt maradéktalanul le is adtam,így végülis tudom,h nem lesz ezzel gond.Nekem inkább a koraszülés a fenyegetés,de erre még nem gondolok!!

Linea nigra Dénessel ilyenkor már volt,most se híre...nem tudom,miért,mi a különbség...

Képzeljétek,gondolom emlékeztek még Málnára,sajna Missed ab után most van egy manócskája!Kb.7 hetes lehet most!!!!

Kép Kép
meli1118

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?