A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Adrienn, szerintem várd meg míg betöltöd a 16. hetet, ezt szerintem mindenhol ki kell várni mert különben nem mérvadó az AFP eredmény.. nehogy úgy járj mint Gyöngyi!

Tzatziki helyett avokádó krémet csináltam tegnap.. hm nagyon nyami lett
Édes kajákat annyira nem kívánom :?
De a múlt héten 3 napig savanyú káposztát vacsoráztam :lol:
pici76

Pici, nem vagy te véletlenül terhes, hogy savanyú káposztát kívánsz?:-))))))))))
Vendég

Szia Hékás! Jó hírek!!! Gratula! Lassan akkor elkezded beszerezni a kislányos cuccokat? 8) Én tegnap voltam a C&A-ban, tökjó bébiruhák vannak leárazva, de megálltam, hogy ne kezdjek el shoppingolni. Majd pénteken! :P

Kép
szerencsemák

:) Ti már vásároltok? Én még a számolgatásnál tartok, hogy mit miből :shock:

Ez egy kicsit rányomja a bélyegét az örömteli babavárásra... Persze nekem is magasak az igényeim, szeretném, ha nagyon aranyos kis babaszobát tudnánk berendezni, és megálljt kell magamnak parancsolnom.

Első a kiságy és a pelenkázó, a babakocsi és az autós ülés. Szőnyeg, függöny. Ruhákat valszeg kapunk egy csomót, de biztos veszek is majd. :) Úgy tudom, kádat is kapunk állvánnyal.

Klári

Kép
claracroft

Twist, szerintem ha jó géppel nézik, és türelmes a doki, tuti.

Szcsm, hétfő már mindjárt itt van. Már csak 2 napig kell lepleznem a pocakod :wink: :lol: És nem kezdek el kislány cuccokat vásárolgatni. Majd kiválogatom, hogy milyenek vannak. Marcitól van egy halom ruha, és a nővéremnek is van egy lánya, szerintem lesznek kifejezetten csajos ruhák is. Csak akkor veszek ruhát, ha nagyon muszáj :?

De akkor már eldőlt, hogy a narancssárga kiságyat vesszük meg, nem a kéket :lol: :lol: :lol: Csak még ki kell számolnom, hogy mikor is rendeljük meg, ha november végén akarom összeszereltetni apóssal :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Pici az avokádó krém is jól hangzik :), bár még nem ettem csak tojásrántottába anno avokádót. Van valamilyen jellegzetes íze?
Én ma reggel is koviubis kiflit reggeliztem. Már félek magamtól. Az édeset én is eltolom magamtól, mondjuk sose voltam édes szájú, de most kimondottan a savanyú dolgokra vagyok rákattanva. Az a savanyú káposztás "kúra" iszonyat jól hangzik. :lol: Nem tudom miért, tegnap megkívántam a rakott kelt. Nővérem mesélte még, hogy múlt héten azt csinált. Fogtam magam és csináltam este egy naaagy jénai rakott kelt. Most majd azt ehetjük hétvégéig. :oops: 8)

hékás: de jó hírek! Kispapa mennyire örülne nálunk ennek a hercegnős hírnek. :D Már most szerelmes a lányába. Azt mondta addig tuti nem állunk meg, amíg nem lesz legalább egy hercegnője. :lol: (persze a trónörököst is várja nagyon, ha fiú lesz)
Olyan , hogy mozgott is a pici!!! :)

Kép
detti_

Clara, a babakocsi még nem annyira fontos. Téli babák. Kórházból úgyis kocsival viszed haza, és vagy egy hónap, mire kiviheted. Ha nekem nem lenne, én tuti nem venném meg januárra. Persze lehet, hogy én vagyok a hülye, és kelleni fog :?

Nekünk kád-állványunk sokáig nem is volt, a kiságyba raktuk bele a kádat, és amíg én öltöztettem, apa addig kivitte a vizet :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi nagyon jó hír :)

Háááát Twist, asszem terhes lehetek :wink: vagy nem tom mitől nőtt egyébként dinnye nagyságúra a hasam :) KOllégáim ma már azt mondták reggel, hogy ezt a méretet már egyáltalán nem lehetne dupla vacsinként eladni..

Szcsm, most már kíváncsi vagyok hogy fogod bejelenteni :)
Én úgy mondtam el kollégáimnak, hogy sétáltunk ebédelni, és vmi szösz volt a gatyámon hátul és az egyik fiú kollégám megkérdezte viccesen leveheti -e, én meg mondtam neki hogy nem kéne talán kikezdenie egy majd kétgyerekes anyukával :lol: mindenki csak pislogott először de hamar leesett nekik a tantusz:lol: nagyon édik voltak, aztán már gyorsan terjedt a hír... de a holland kollégáimnak csak holnap jelentem be (telefonon nem látszott a pocakom :wink: )

Ruhát szerintem én sem fogok venni.. ha lány lesz itt vannak ZSófi ruhái, ha fiú lesz van Zsófinak egy 10 hónapos fiú unokatesója, tőle öröklünk :) Szerintem mi semmit sem fogunk igazából venni.. ZSófival megvettünk mindent..és direkt semleges színt vettem mindenből :wink:
pici76

:) köszi a tippet. Hát, Ati nagyon a Travel Systemes babakocsikat nézi, mert az autós hordozót bele lehet tenni, és akkor egybe kell megvennünk, mert az autós ülés viszont már a kórházból hazafelé kelleni fog :?

Én annyira kezdőnek érzem magam, az is vagyok persze, de nagyon nagy a bizonytalanság bennem... :roll:

Klári

Kép
claracroft

Ma vagyok pontosan a terhesség 1/3 részénél :)

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

pici: sajnos már későn olvastam Gyöngyi bejegyzését, az előbb értem haza a vérvételről. :( Reggel 8-ra már odamentem. Hát lehet, hogy akkor én is úgy járok, hogy nem lesz jó az eredmény. Kiváncsi vagyok, 2 hét múlva mehetek az eredményért. Pedig direkt megkérdeztem tegnap a védőnőt, hogy a héten menjek, vagy megvárjam a jövőhetet! :evil:

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Clara, gratula az 1/3 terhességhez :lol: Az bizony igaz, ha travel systemet vesztek, akkor azt egyszerre kell megvenni :lol:

Én Mincsit úgy jelentettem be, hogy először kerek-perec beszéltem a főnökömmel. Aztán beültem a beosztottak közé, és megkérdeztem tőlük, hogy mi lenne, ha én mégsem jönnék vissza úgy, mint ahogy megígértem, azaz jövő szeptemberben. Ketten elkezdtek hőbörögni, hogy nehogy mááááá, aztán valakinek leesett a tantusz :lol: :lol: Marcinál meg csak annyit csináltam, hogy beálltam egy olyan helyre, ahova mindenki odalát, felemeltem az UH képet, és mondtam, csajok, nézzétek, mutatnék valamit :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Adrienn, közöttünk 1 nap van, és nekem jövő csütörtökön kell mennem. Szóval ha most nem tökéletes, ne aggódj! Meg amúgy sem kell aggódni, ha nem túl fényes az AFP. Nagyon sok országban nem is kötelező vizsgálat, csak nálunk nem törölték még el :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi: Nem is az, hogy aggódom, csak nagyon mérges vagyok most a védőnőre. Direkt megkérdeztem! Igen, egy nap van közöttünk, de te jövőhéten mész, ha jól olvastam, addigra, meg már betöltöd a 16-ot.

Mondjuk a beutalónak a tetején az volt, hogy a vérvétel lehetséges ideje a betöltött 15.-18. hét között. Hát majd meglátjuk. Csak 2 hét múlva lesz eredménye. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Brigi ez a bejelntős story csúcs!!! :lol: :lol: :lol: Tök jó hangulat lehet nálatok! :P Most már nekem is ideje lenne közhírré tennem, de még nem tudom hogyan. Aki közel áll hozzám az tudja, na meg a nagyfőnökök. A többieknek szívem szerint el se mondanám, de hát ez nem olyan dolog, amit titkolni lehet. :) Nálunk elég sok itt a főosztályon a karrierista nő és nem nagyon vágyom a kommentjeikre, főleg már megkaptam pályakezdőként mindent, amit lehetett az "öregektől" (akik 30 év körüli csak a munkámnak élek típusú nők) Tehát én meg lennék a bejelentés nélkül, majd ahogy hozza a helyzet.

Kép
detti_

Detti, és muszáj bejelenteni??? Akiknek kell, azok tudják, nem? Én is csak a főnökeimnek és a beosztottjaimnak mondtam el, a többiek megtudták pletykákból...

Brigi

Kép

Kép
hékás

8) Akinek eddig elmondtam (már tudják pár hete) senki nem adta tovább, mondjuk nem hiába ők állnak közelebb hozzám itt bent. Csak kezd kellemetlen lenni, hogy állok mondjuk a scannelő mellet, scannelek egy közokiratot, tényleg pár pillanat az egész, amíg felállok a gépemtől, erre látom, hogy 3 méterre tőlem a pocakom vizslatják többen is, mert bár megkérdezni gyávák, de tudom, hogy rólam folyik a diskurzus. Ennek véget akarok vetni, mert utálok a középpontban lenni. :oops: :oops: :oops: De szerintem főkavarónak elmondom, ő meg 5 perc alatt tovább adja a híreket. Ez tűnik a legegyszerűbbnek. 8) *gonosz, de legalább most az egyszer hasznát vehetem főkavarógépkolleginának*

Kép
detti_

Clara: én a 12. heti UH után csak 1-2 ruhát fogok venni, nem is tudom, miért, szerintem lelkileg fog jól esni. Aztán a többit majd szépen sorban. Sajna mi nem öröklünk semmit. Talán légzésfigyelőt és mérleget tudok majd szerezni. Kiságyból és babakocsiból mindenképp újat szeretnék (hiszen több gyereknek tervezzük ezeket :lol: ), más nagyobb dolgot én nem is fogok venni sztem. Van egy komódom, amire veszek egy pelekázó feltétet. A bébikádat meg ráteszem a normál kádra, arra max egy áthidaló kell, de azt akár én is összeeszkábálom. Meg ősszel tutira elnézek néhány bababörzére is.

Hékás, Pici: jók a bejelentős történetek. Nálam mondjuk 3 szobából kell összevadészni a csapatomat, úgyhogy tutira a heti meetingre terelek össze mindenkit. A többi osztályra meg beslattyogok és elmondom. De majd hétfőn beszámolok.

Detti: nálunk elég családias a légkör (24en vagyunk, ebből 10en az én részlegemen), úgyhogy sztem itt mindenki örülni fog a hírnek! Sz*r lehet a karrierista kollegnőidnek, hogy csak a munkájuknak élnek. Én is elég sztahanov vagyok, de azért a család mindig is fontos volt számomra! És amikor a kolleganőim bejelentették, hogy terhesek, őszintén örültem nekik (csak az egyik szemem sírt, hogy hogyan találok jó új embert helyettük :wink: )

AFP: igaz, kötelező vizsgálat, de nekem a védőnő azt mondta, hogy akinek a kombinált tesztje rendben van, annak kár aggódnia miatta, mert az AFP sokkal pontatlanabb...

Kép
szerencsemák

clara-egész jó lett :lol: :lol: :lol: De nem bírok belőle túl sokat enni elég tömény lett, lehet a sok gyümi miatt vagy a csokiöntet a tetején a baj :wink:

adrienne-És végül ehettél előtte v nem? :shock: Én holnap reggel megyek, és ez a legfontosabb kérdés ami foglalkoztat, nem szeretnék elájulni :(

hékás-nagyon örülök, hogy ilyen jó élményben volt részetek, biztos nagyon aranyos már a kisbaba :lol: Már alig várom a pénteket, igaz akkor csak terhesgondozásom lesz, és 2D Uh-t fog csinálni, nem biztos, hogy ezzel is olyan jól fogja látni a babát :?

Nekünk a kiságy már meg van, a babakocsikat is nézegetem már, de szerintem is az még rá ér :) A téli babákat tényleg egy hónapig nem lehet kivinni? És ha csak az erkélyre tolom ki egy kis időre?

Hétvégén fogjuk kifesteni a baba szobát, a szín még nincs eldöntve, attól is függ kiderül e végre a neme :roll:

Kép
Kép
bogaracska

bogaracska: sajnos nem tudtam megkérdezni, mert nem jött ki a laboros nő előbb. 9-ig vártam, akkor kerültem sorra és miután kijöttem elkezdtem kajálni. Szerintem neked is azt kellene csinálni, hogy elviszed magaddal a reggelidet és mikor beadod a papírt, megkérdezed. Nem tudom, hogy nálatok hogyan működik, nálunk a terhesgondozóba kell beadni a papírt, ott adnak naplósorszámot és utána mehetünk a laborba. A terhesgondozós nőt nem kérdeztem meg, mert ő szerintem nem tudta volna. De itt a fórumon a csajok többen is azt írták, hogy lehet enni előtte. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Sziasztok!

Asszem, rajtam kitört a terhességi elhülyülés :oops:

Bankkártyával fizettem a boltban, közben a két gyerek nyervákolt szokás szerint, odaadtam a pénztárosnak a kártyát, majd egy kis idő múlva vissza is adta.
Kérdezem, hogy a kódot nem is kérte?
Mert ez olyan kártya, hogy mindig kéri.

Erre felvilágosított, hogy dehogynem, az előbb ütöttem be a kódot. :oops: Ezt megerősítette a mögöttem álló anyuka is.Valahogy semmire nem emlékeztem az egészből :oops: :oops: :oops: .

Az előbb meg csináltam limonádét. Elfogyott a cukor, így mézet tettem bele, meg egy kis vaníliás cukrot.
Főőő, ha ittatok már rosszat! :x :x :x Rettenetes lett. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

A terhesgondozó az Sztk-n belül van vagy el kell menni máshova? :? Nem tudom itt hogy van remélem nem küldözgetnek össze-vissza!!!

Kép
Kép
bogaracska

Uxi: :D :D Ezzel szerintem nem vagy egyedül, néha én is el vagyok varázsolva. :lol:

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Bogaracska: Nálunk Győrben úgy van, hogy van egy nagy lapos tetős épület, ahol az orvosi ügyelet is van. Az épület földszintján a belső részén van a terhesgondozás, ott van a labor és és oda kell menni az elkészült leletért is. Az egyik ajtó a terhesgondozó, a másik ajtó meg a labor. Ott csinálták a down kóros szűrést is. Nem tudom, hogy Budapesten, ahova te jársz, ott hogy működik.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Babafelszerelés-ügy:

Képzeljétek, hogy ma én is egész nap azon agyalok, hogyan tudok majd megvenni mindent a picúrnak. Pénzem nincs. A szülésre tettem félre pénzt, az 80 000 Ft lesz, és egyebekre egyelőre nem látom még, hogyan lesz lóvé.
Ezt komolyan mondon:(
A családban még kicsik a gyerekek, így a felszereléseket még ők is használják. Ruhákat fogunk kapni, de a felszerelés is kéne. Lehet, hogy használtan, jó állapotban próbálok majd venni dolgokat apránként havonta. Mindenképpen egy hordozó kéne, hogy a kórházból haza tudjuk hozni a babócát. A kiságyat is kinéztük már, csak 11 000 Ft a Tescoban, és fehér és állíthatós, nekem nagyon tetszi, pont ilyet szeretnék. Más ötlet még nincs.
A férjem fogja fizetni a parkettázást, festést, a lakás előkészítést a babához. Én meg a felszereléseket szeretném megvenni, így osztottuk meg a dolgokat. De nem tudtam még félretenni, csak a szülésre. Vis major volt, hogy most pl. szegény kutyuskáimat kell állatorvoshoz vinni és emiatt ment el egy csomó pénz. De ők nagyon fontosak, természetes, hogy rohanok állatorvoshoz velük, bármi bajuk van (toklász ment a lábukba és begyulladt).
A Vaterán megnézem a babakocsikat és hordozókat, egész jók vannak. Olyat szeretnék nézni, ahol személyesen meg lehet nézni az árut, a barátnőm is tök jó babakocsit talált ott:)
Vendég

Sziasztok!

Brigi de jó hogy már ilyen biztosan tudjátok a nemét! Gratulálok a csajszihoz!

Annyit írtatok az utóbbi napokban, hogy nem is tudom mire reagáljak.... :D

Görögországot én is imádom, tavaly is voltunk 2 hétig kocsival. Voltunk kicsit Athénban (3 nap) és sokat a tengerparton. Eddigi legjobb nyaralásom volt!

A bejelentéseknél az egyik kollégámnak úgy mondtam meg, hogy éppen csokit ettem és megkérdeztem kér-e. Azt válaszolta egyem csak meg egyedül erre mondtam, hogy "de én már ketten vagyok!"
Jól meglepődött :twisted:

Képzeljétek tegnap voltam dokinál és minden OK. Nagyon kis ficánka volt :D Izgett-mozgott, járt keze lába. Nagyon boldog voltam olyan kis cuki volt :D
Viszont már megint van min izgulnom, ugyanis azthittem most megejtjük a nyakiredő vizsgálatot, de nem. Az ottani géppel valamiért nem tudja megcsinálni a mérést, aki meg megtudná az meg szabin van 2 hétig! Úgyhogy kaptam beutalót az Isvánba, de ott legkorábban jővő hét csütörtökre adtak időpontot és akkor már13+5 napos leszek!!! :shock: Kérdeztem tőlük hogy az nem késő-e azt mondtak nem, 13+6-ig meg lehet csinálni....
Megnyugtató :roll:
De ennyit rólam.

Jaj lányok ez az állandó kaja topic... Éhen veszek, gyümölcsrizst, tzazikit vagy bármit küldhettek ! :D

Mariann

Kép
arian78

Arian, ez nagyon édi bejelentés volt:)))) Jól meglepődhetett a kollégád:)) Örülök, hogy minden okés a babóval és virgonc volt. A baba nemét nem tippelte meg a doki?
Vendég

Uxi: most voltam kajálni a menzán, és mondtam a bácsinak, hogy karfiolt kérek rizzsel. Elkezdte pakolni a rántott karfiolt, mondtam, hogy ne azt, hanem a töltöttet. Közölte, hogy az karalábé :wink: Mondtam neki, hogy bocs, kicsit sokat ittam tegnap éjjel 8)

Arian: tökjó, hogy minden ok. A nyakiredő szivacs, gondolom nagyon vártad már...Na de a jövő hét is hamar eljön.

Twist: sztem a használt dolgokkal nincs semmi gáz, a barátnőmék is szinte mindent úgy vettek. És marha jó áron megkapták. A webes portálokon kívül Neked is ajánlom a bababörzéket, mert ott tutira mindent meg tudsz venni. Meg a kismamás fórumokon is van egy csomó ajánlat. Egyik kolleganőm pl 30 ezer ft-ért rengeteg ruhát vett a gyerekének alig használtan, 1.5-2 éves koráig kitartott...

Kép
szerencsemák

Twist: na, a terhességi elhülyülésről... Szóval babaörzén biztos mindent meg tudsz venni, de azt akartam írni, hogyy meg tudsz nézni... :wink:

Kép
szerencsemák

Sziasztok!
Köszi Twist én is remélem nem lesz semmi baj.Persze 0.63 lett az eredmény és 3 nap alatt kész lett.A védőnő kapta az értesítést hogy ismételjem meg.A kombinált tesztem pedig negatív úgyhogy valóban semmi értelme az egésznek csak annyi hogy a laborba szét szurkodnak mert nem valami jó a vénám így nehezen veszik le a vért.
Brigi gratula a kiscsajhoz :lol:
gyöngyi-30

Gyöngyi, tényleg ha a kombinált teszted jó lett - márpedig az lett - akkor az AFP-vel sem lehet majd gond a 16. héten. Na, együttérzésem a nehezen található véna miatt! Nekem csak a bal karomból tudnak venni vért, a jobboldali nem is látszik, így minden szuri csakis a balba megy, az már olyan mint egy csap. Neked szilveszteri babád lesz? De szuper!:)

szcsm, köszi szépen a tippeket! A bababörze hol van, mi az egyáltalán? Én olyan kis tapasztalatlan vagyok :oops:
Vendég

Nem sajnos takargatta magát a kis lábaival... de talán jővő héten.

Ez a bababörze engem is érdekel! Mikor lesz? és Hol?

Kép
arian78

Brigi Örülök, hogy megerősítették a kiscsajszit!

Arian Ne bánkódj az AFP eredményed, miatt a következő biztosan jó lesz. Nekem azt mondják, hogy ne is számítsak jó AFP eredményre, mert az első trimeszterben sokat véreztem. A vérzéses kismamáknak nem is szokták figyelembevenni az eredményét!

Twist Én is hasonló cipőben járok, mint Te. Nálunk sincs a családban kisgyerek, akitől leörökölhetnék pár cuccot. Mindent nekünk kell megvenni. Én arra gondoltam, hogy a babakocsit érdemes újonnan megvenni, mert ha vigyázok rá, akkor még el lehet adni később. Én egy multifunkcios kocsit találok eddig a legjobbnak. Ti mit szóltok hozzá, esetleg ezzel a márkával van valamilyen tapasztalatotok? Pierre Cardin PS692B-TS

http://www.meske.hu/

Ami a babaruhákat illeti, biztosan végigjárom majd a bababörzéket.
(A bababörze olyan hely, ahol a kismamák árulják a használt gyerekholmikat. Több ilyen rendezvény is szokott lenni, rá kell keresni a neten, hogy mikor és hol rendeznek legközelebb ilyet.)
Persze azért egy két szép bibiruhát biztosan megveszek majd a boltban is.

Nóra

Kép
fikuszka

Arian: örülök, hogy minden rendben van a picúrral!

A bababörze engem is érdekel, mindenképpen elmegyek majd. Állítólag ősszel lesz majd. :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

hello Csajok!

itt a babaneten is van egy börzefigyelő:
https://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php

meg gondolom más ilyen jellegű oldalakon is. Ha jól tudom a PeCsában szoktak lenni elég nagyok, de nem tudom, mikortájt.

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Fikuszka, szuper az a babakocsi, biztosan jól járnál vele! A multifunkciós tetszik nekem is, mert több ideig tudjuk használni.

Találtam egy telcsiszámot a bababörzékről:

06-1- 371-32-56-os KISMAMA BABARUHABÖRZE INFORMÁCIÓS VONALON
Vendég

SZCSM, tök jó ez a link, amit feltettél!!!:))
Vendég

szcsm Tényleg klassz rögtön el is mentetem.

Nóra

Kép
fikuszka

babafalván is van figyelő:

http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... xp=#caltop

nyáron gondolom nem nagyon vannak ilyen események, majd ősztől indul be

Kép
szerencsemák

Most már kiváncsiságból rákerestem guglin a börzére és kidobta például a babanet oldalát is. Ott ezt találtam:

Babaruha-börzék:

2009.07.04 Szepes Gyula Művelődési Központ Érd Alsó utca 9. 9-12-ig 06-23/ 365-490
2009.07.11 Játszókert Gyál Dobó Kata u. 34. 8:30-12:30 eső esetén elmarad
2009.07.16 Ács Károly Művelődési Központ Ráckeve Kossuth L. u. 51. 8-12-ig 06-24/ 518-650

2009.07.07 Művelődési Ház Páty Kossuth Lajos utca 77. 9-12-ig
2009.07.08 Művelődési Ház Tököl Kossuth L. u. 66. 9-11-ig
2009.07.09 Művelődési Ház Csolnok Hősök tere 13. 9-11-ig
2009.07.10 Művelődési Ház Dány Pesti u. 5. 9-11-ig
2009.07.13 Művelődési Ház Majosháza Rákóczi út 2. 9-11-ig
2009.07.14 Művelődési Ház Zsámbék Etyeki u. 2. 9-12-ig
2009.07.14 Művelődési Központ Budakeszi Fő utca 108. 9-12-ig
2009.07.15 Művelődési Ház Dorog Otthon tér 1. 9-12-ig
2009.07.16 Művelődési Ház Szár Rákóczi út 102. 16-18-ig
2009.07.16 Művelődési Ház Tárnok Fő u. 43. 9-11-ig
2009.07.17 Művelődési Ház Bicske 9-12-ig
2009.07.20 Művelődési Ház Zsámbék Etyeki u. 2. 9-11-ig
2009.07.21 Faluház Iváncsa Arany János u. 2. 9-11-ig
2009.07.31 Művelődési Ház Gyúró Kossuth Lajos utca 7. 9-11-ig

:shock: Én nem is tudtam, hogy nálunk például most hétfőn volt két házzal arrébb a művházban. :shock: :shock: Na nem mintha 9-11-ig otthon lennék. Azért gondolhatnának a dolgozó emberekre.

+ nézegetem ezt http://www.bababorze.hu/ az oldalt is.

Kép
detti_

Ahh, addig tököltem a beírással, szerkesztéssel, hogy már tárgytalan. :oops: :oops: :oops: *csigabiga* :)

Kép
detti_

Találtam olyan oldalt, ahol a legdrágább Kenguru babahordozó annyi, mint egy babakocsi. Akkor már inkább babakocsit venne az ember:)

http://www.bababorze.hu/index.php/cPath/123
Vendég

Köszi lányok a linkeket tök jók!

Nekem is majdnem mindent kell vennem.. :roll:

Kép
arian78

Annyit irtok bakker nem is lehet követni

ez az AFP érdekes
én is ugy tudom hogy betöltött 16. héten kell menni vagyis az a hivatalos és legjobb
de ha nem akkor megy valaki, akkor más medián értékkel számolnak 15. héten alacsonyabb, 17. héten magasabb vagyis matematikailag ugyanaz az arány
de a pontos testsúly meg az életkor is számít
nem mindegy hogy valaki 50 kg vagy 80 kg mert nagyobb vértérfogatban ugyanaz az AFP koncentráció alacsonyabb lesz
a babák meg ugye ugyanannyit termelnek az 50kg-os mamiban mint a 80kg-os mamiban, ezt mind korrigálják elvileg a számítási képlet alapján
de nem diagnosztikus értékű vizsgálat
az UH a döntő

Móni
KépKép
reunion

húú mennyi turka
nagyon jó gyerekruhákat láttam én is a Nagy LAjos király utiban
és nagyon olcsók
én a kismama hosszú gatyámat is turtam ötödannyiért mint amennyiért a C&A-ban a rövidnadrágom vettem

Móni
KépKép
reunion

A babaszoba.hu oldalon is ki lehet fogni jó babakocsikat, bútorokat.
Nekem innen vannak a babakocsijaim.

Kiságy: egy jó tanács: ha lehet, fenyő ágyat ne vegyetek,mert előfordulhat, hogy rágcsálják a babák az ágyat, és a fenyő- mivel puhafa- könnyen a szájukban maradhat. Bükk, vagy valami más keményfa, vagy bútorlap jobb választás.

Babakocsinál jól meg kell nézni, mennyire téliesíthető, mert a kombinált kocsik hátránya sokszor az, hogy igazából egyik funkciójukat sem töltik be jól: mélykocsinak huzatosak, nem védenek eléggé télen, sportkocsinak nehezek, nagyok.

KépKépKépKépKép
uxi

S ha már ajánlásnál tartunk:

Akit érint: testvérkocsinak szívből ajánlom a Graco Stadium Duo márkájút, nekünk az volt, nagyon szerettem. Könnyű, mindössze 12 kg, az első ülése is dönthető, ha mindkét gyerek elaludna, nagyon jól irányítható, könnyen manőverezhető, jók a kerekei, kényelmes, és jól felszerelt. (két lábzsák, két tálca, nagy kupola). Mikor már nem kellett,egyetlen óra alatt eladtam a a babaszobán egészen jó áron.

ABC Design régebbi típusú testvérkocsijait viszont nagy ívben kerüljétek, dögnehéz, nehezen irányítható, üresen majd 20 kiló, 3 hónapig volt nálunk kölcsön, alig vártam, hogy visszaadjuk... Utáltam.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

De jó nektek, hogy már AFP-nél jártok! Én még nyaki redő uh-nál sem. Majd hétfőn.
Ami a babacuccokat illeti a felszerelések megvannak Somaától kivéve a pelenkázós komódot, mert annak már nem volt helye és eladtam. Abból be kell szerezni egyet, de szerintem csak valami kis állványt fogok venni, az épp elég. Somával kb. 7-8 hós koráig használtuk a komódot, utána nem mertem feltenni rá, mert míg a krém után nyúltam ő már rég le akart ugrani. A babaruhával leszünk bajban, mert a két gyerek között lesz egy szezon és így kevés rucit tudok majd Somáról menteni az elején. Később már okés lesz a ruha dolog ha fiú lesz. De én reménykedek, hogy semmi nem lesz jó és csupa rózsaszín habos-babos cuccokat kell beszereznem januártól. :lol:
Nekem pár napja megint nem nagyon van étvágyam. Lehet a meleg miatt, de nem kívánok semmit. Estére lesz étvágyam csak, akkor zabálok nagyokat. :D

Kép

Kép
somaanya

Ami a turit illeti Soma ruháinak a 90%a onnan van. Anyukám vidéken olyan cuccokat turiz neki, hogy beszarás. Sokszor vadi új, címkés darabokat és csupa márkásakat. Ha újat vesztek én a Tesco-s babaruhákat merem ajánlani. Olcsók, szépek (legalábbis nekem tetszik) és minőségileg sem rosszak.

Kép

Kép
somaanya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?