A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Anyukák köszi a tippeket, nagyon hasznosak! Kérek még, amicsak eszetekbe jut! :D

Kép
arian78

Csajok, ti gondolkodtok őssejt levételen? Én nagyon szeretném, csak még részletfizetéssel is elég drága, még akciósan is.
Vendég

A Tescos cuccok tényleg nagyon jók, és nagyon olcsók. Elnyűni sem lehet. Nekem is az a gondom, hogy Marci nyári, ráadásul fiú. Most meg lesz egy téli kislány. De nembaj, örülünk, megoldjuk :lol: :lol: Én még a C&A-ban és a H&M-ben fogtam ki olcsón jó babacuccokat. A C&A-ssal egyedül az a bajom, hogy a ruhák többsége nem patentos alul, így a tisztába tétel kész rémálom vele...

Túrni én is túrtam elég sokat, fillérekért. De mostanában nem jut eszembe. Majd ősszel, ha nagyobb farmert kell venni :lol:

Én nem gondolkozom őssejt levételen. Valahogy nem bízom abban, hogy ha már egy kész vagyont kiadok, akkor amikor szükség lenne rá, meglenne, és rendesen fel is tudnánk használni. Túl bizalmatlan vagyok :oops: Meg hát amúgy is: soha nem lesz rá szükség, makkegészséges lesz hosszú évtizedekig :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Én is néztem a Tesco-s gyerekruhákat és nagyon szépek és max. 2000 Ft a legtöbbje. Ha egy turkálóba vagy használtan nézel egy szép darabot és nem csomagban vásárolsz, akkor ott is legalább ennyiért adják. Úgyhogy érdemes szétnézni a boltokban is. Néha a használt még drágább is!

Nóra

Kép
fikuszka

Mi Sominak vetettünk le őssejtet annak idején. A befizetés nagyon drága de az évi kezelési költség nekünk 15 euró/év. Mi a CordBlood-dal szerződtünk: http://www.cordbloodcenter.com/
Nem került annyira sokba mint a többi helyen és meg voltunk elégedve velük.

Kép

Kép
somaanya

Turis ruhát csak olyan helyen érdemes venni ahol kilóra van és nem darabáras, mert az tényleg annyiba kerül mint az új pl. a Tescoban.

Kép

Kép
somaanya

Somaanya, köszi a linket, máris rávetem magam és elolvasom!:)
Vendég

Mi nem vetetünk le köldökvért. Hasonló okból, mint Brigiék.

Újszülött ruhák: szerintem mindegy, milyen szezonban születik a tesó.
Emi október végi, Beni meg nyár közepén született, mégis simán rá tudtam adni Emi ruháit. Csak annyi volt a különbség, hogy Beni kihagyta az 56-os méretet, 62-essel indított. :oops:
Legjobban a hosszú ujjú body+ujjatlan rugi kombináció vált be.
Csak az a baj, hogy a bodyk elhasználódtam két gyerek után, meg a rugik egy része is. Rugit túrok majd,de valahogy a bodyra kényes vagyok, az csak újat adnék rá, hisz az majdnem olyan, mint a fehérnemű, nem?

Bodynál pedig leginkább az vált be, aminek kapcsos a nyaka, amelyiknek nincs nyakpatentja, könnyen kinyúlik, kitágul.

KépKépKépKépKép
uxi

Na még ruha. Rugiból én amit sosem tudtam felhasználni, azok általában a hosszú ujjú rugdalódzók, s azokon belül is azok, amiknek a hátán fordított T alakban van a patentozás: a derékvonalban van egy vízszintes részen, meg a hátrészen a nyakig függőlegesen.

Szerintem aki ezt kitalálta, nem volt sosem gyereke, hiszen ha ébren vannak ,általában háton fekszenek, akkor meg nyomja a patentsor a hátukat...

KépKépKépKépKép
uxi

Nekem a nyári gyereknél az egy szál pelenka vált be legjobban :lol: Most azt hiszem, picit jobban fel kell öltöztetni. Egyébként én is a body+ujjatlan rugi párosítást szerettem.

Bodynál én is csak a családban kinőttet adok rá, azt nem túrok. Pont amiatt, hogy nem tudok eléggé kifertőtleníteni.

Nekem még egy dolog van, amiben nem vennék használtat, és az a babakocsi. Tudom, hogy az én hülyeségem, de nekem az a mániám, hogy ami használt babakocsit árulnak, ott a macska benne aludt, amikor nem használták, és csupa macska-pisi :oops: A párom szerint totál hülye vagyok, de szerencsére nem kellett babakocsit venni. Az elsőnél kölcsönkaptunk, másodiknál meg tesómtól megkapjuk az övékét.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Rakok már fel én is képet az "ikreimről". Nem sok különbség van köztük méretre, ruhákban csak 1-2 szám.

Kép

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="hékás"]N írta:hékásekem a nyári gyereknél az egy szál pelenka vált be legjobban :lol: .

Na de ez alulról kompatibilis a téli ruházattal :D :D :D .
Bár most fordított a helyzet.

KépKépKépKépKép
uxi

De jó csajok, hogy leírtok ilyen praktikus dolgokat a gyerkőc ruháztatásával kapcsolatban. Én a boltokban biztos tanácstalan lennék, hogy milyen fajta ruci a legpraktikusabb, eddig csak a kinézetre és az anyagminőségre mentem. Írjatok még ilyeneket, ha még valami eszetekbe jut, nagy hasznát látjuk kezdő anyukaként.

Nóra

Kép
fikuszka

Hú, köszi a sok praktikus tippet a tuhákkal kapcsolatban!

Hékás: reméljük, a tesódéknál nincs macska :lol: :lol:

Íme egy kis szösszenet a mai egészségügyi hírekből:

A szülés fájdalmának jótékony hatása van

A fájdalommal való szülésnek pozitív fiziológiai hatásai vannak, például segít kialakítani a szülés ritmusát, és elindítja az endorfin felszabadulását, ami segít a szülő nőnek a fájdalmat elviselni.

A gyermekszüléskor érzett fájdalom erősíti az anya és a gyermek közötti köteléket, és előkészíti az anyát a gyermekével szembeni felelősségvállalásra, vélik szakemberek.

A fájdalommal való szülésnek pozitív fiziológiai hatásai vannak, például segít kialakítani a szülés ritmusát, és elindítja az endorfin felszabadulását, ami segít a szülő nőnek a fájdalmat elviselni - olvasható a BBC hírportálján (www.news.bbc.co.uk).

Azokban az esetekben, amikor a szülés nagyon elhúzódik, vagy komplikációk lépnek fel, természetesen szükség lehet az epidurális érzéstelenítésre.

"Nem szabad alábecsülnünk a szüléskor érzett fájdalmat, a szülés erőteljes és fájdalommal járó élmény. És ha órákon át tart, nagyon kimerítő, kifárasztja az anyát, és ilyen esetekben az epidurális érzéstelenítés nagyon hasznos" - mondta Maggie Blott szülészorvos.

Az utóbbi húsz évben jelentősen megemelkedett az epidurálás aránya szüléseknél, annak ellenére, hogy más, kevésbé invazív eljárás! ok is elérhetőek a szülési fájdalom elkerülésére. Az epidurálás azonban növelheti annak kockázatát, hogy hormonkezelés szükséges az összehúzódások fokozására, és ezért a szülés sikeres befejezéséhez fogó használata szükséges - mondta Denis Walsh, a Nottinghami Egyetem szülészprofesszora.

Az epidurálás növekvő arányának nem ismerjük a hosszú távú következményeit - tette hozzá.

Szerinte a szülési fájdalom leküzdésére ösztönözni kellene olyan alternatív eljárásokat, mint a jóga, a hipnózis, a masszázs és a szülőmedencék használata.

Kép
szerencsemák

Sziasztok!
Görögország: hmmmmm....imááááádooom! Krétát mindenkinek javaslom, nagyon szép helyek vannak, és a déli részen meleg szél fúj a langyos víz felett. Fincsi :P
Babakocsi: akkor igazán érdekes, ha "2-3 in 1"-et vesztek Ui. a kocsiban elvileg csak babhordozóban lehet vinni, és ha az jár a babakocsihoz, akkor haszno lehet előrehozni a vásárlást. Persze nagy valószínűséggel amúgy sem bukik le az ember a rendőröknél. 8)
Babaruhák: a börzéken nagyon jókat ki lehet fogni, sokukon tényleg nem látszik, hogy használt. De a Tecsóban is sokat vásárolok, annak is nagyon jó dolgaik vannak. És igen: pelenkázásnál nekem is nagy könnyebbség, ha egy ruci alul patentos. :wink:
Őssejt: szerintem nem érdemes, mert nincs garancia, hogy valóban meg is őrzik addig a sejteket, illetve az őssejtkutatás sem tart még ott, hogy biztos módszer legyen. Arról nem is beszélve, hogy szerintem logikátlan saját őssejtjével gyógyítani valakit, aki ugyanazon őssejt révén lett beteg. :shock: :shock: :shock:
Lányok: van valami tippetek meleg ellen? Nekem már csak a fridzsiderbe ülés maradt ki. :lol:
M.

macianyu

Mikor a nagyobbikat vártam, anyukám nagyon erőltette, hogy vegyünk hagyományos pólyát. Én elleneztem, ő mégis megvette nekünk. S mivel a lányom október legvégén született, ki is próbáltuk. Hát annyira szerette, hogy 3 hónapos koráig be kellett éjszakára pólyálni, jó meleg volt és szereintem biztonságban érezte magát. Már mindenki rajtunk röhögött, végül azért hagytuk el, mert már nem fért bele. :D

Ezen felbuzdulva megpróbáltam egy hidegebb nyári napon bepólyálni a fiamat is. Na azt az ordítást :mrgreen: .Soha többé nem raktuk bele.:wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: a skacok tényleg teljesesn 1 korúnak néznek ki :wink: melyikük alatt van a kispárna???

Kép
szerencsemák

Uxi Milyen szerencsés vagy a gyönyörű gyerkőceiddel. Kaptál fiút, kaptál lányt, kaptál szőkét, kaptál barnát! Igazán mit kívánhatsz még? :wink:

Nóra

Kép
fikuszka

[A fájdalommal való szülésnek pozitív fiziológiai hatásai vannak, például segít kialakítani a szülés ritmusát, és elindítja az endorfin felszabadulását, ami segít a szülő nőnek a fájdalmat elviselni.[/quote]

Ezek szerint azért lenne fontos megélnünk a fájdalmat, hogy aztán egy kicsit csillapulhasson. Ennek a mondatnak így nincs sok a mondanivalója. Mert ugye, ha a szülő nő mesterségesen csillapítatja a fájdalmat, akkor nincs arra sem szükség, hogy az magától csillapuljon "egy kicsit".

Nóra

Kép
fikuszka

[quote="fikuszka"][ írta:fikuszkaA fájdalommal való szülésnek pozitív fiziológiai hatásai vannak, például segít kialakítani a szülés ritmusát, és elindítja az endorfin felszabadulását, ami segít a szülő nőnek a fájdalmat elviselni.

Ezek szerint azért lenne fontos megélnünk a fájdalmat, hogy aztán egy kicsit csillapulhasson. Ennek a mondatnak így nincs sok a mondanivalója. Mert ugye, ha a szülő nő mesterségesen csillapítatja a fájdalmat, akkor nincs arra sem szükség, hogy az magától csillapuljon "egy kicsit".[/quote]

Nóra

Kép
fikuszka

úgy látszik ez az idézet kijelölés még nem megy igazán nekem.

Nóra

Kép
fikuszka

Sziasztok!
Nem tudom ti hogy vagytok de mostanában fáj a fejem és légszomjam van néha ugy érzem nem kapok levegőt...Remélem csak a meleg miatt van.
A ruhákkal kapcsolatban jó a tanácsokat olvasni.
gyöngyi-30

én az endorfint inkább csokival szabadítom fel :D

Móni
KépKép
reunion

Gyöngyi
Ne izgulj, biztosan rendben lesz az AFP.

Brigi
Gratulálok a Kislányodhoz! Ezek szerint te már biztosra veszed Őt! Hol rendelsz kiságyat?
Én előre megvenném a babakocsit, mert babával már nem fogok tudni úgy "válogatni", viszont amint lehet, ki szeretnék menni sétálni.

Szerencsemák:
Tényleg gyönyörű helyen jártál, ott én sem hagytam volna ki a tengert!

Detti:
Én biztos nem jelenteném be azoknak a karrieristáknak, ha nem kérdezik meg, úgy kell nekik.

Uxi:
Pedig jól hangzik az a limonádé, de ezek után már nem fogom kipróbálni!
Durva a boltos sztorid, de biztos a gyerekekre figyeltél! :)Gyönyörűek!!

Mariann:
Ne izgulj a nyakiredő miatt, tuti rendben lesz!!

Köszi mindenkinek a ruhás tippeket!

Twist:
Annyi tippet kaptunk, így már biztos össze fogod tudni válogatni a vásárolnivalókat!
cat__

Na, akkor bevásárlandókkal kapcsolatban. Elvileg a védőnő is ad egy listát a kelengyéről, de a Brendon nagykatalógus elején ott van, külön a nyári és külön a téi babákra. Van egy-két baromság benne, de tényleg érdemes megnézni.

Kati, igen, már tutira vesszük, hogy kislány. Szerintem az Elefániban fogjuk megrendelni a kiságyat, mert az egyik kismama tőletek rendelkezik olyan kártyával, hogy 10% kedvezményt adnak. Marcinak is olyan ágya van, és nagyon bevált nekünk.

Hagyományos pólyát velem is akartak vetetni, de nem vettem. Most kaptam tesóméktól a babakocsihoz, mert tesóm is úgy vitte télen sétálni a lányt, hogy babakocsi, pólya, takaró, gyerek, takaró. Hát majd meglátjuk. Remélem idén télen ki tudok menni, mert a tavalyi pocsék volt :cry: Ja, és tesóméknál nincs cica, csak kutya. Bár a kocsi most anyuéknál van, ahol van cica, de a kocsi össze van csukva. Remélem nem mászik bele :?

Uxi, nagyon édesek a gyerekek. És tényleg, milyen egyforma nagynak néznek ki :shock:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Gyöngyi

Állítólag ez az afp vizsgálat annyira elavult, hogy külföldön nem is alkalmazzák.Ezt olvastam.Meg hogy az eredménye nem jelent semmit......
Több helyen is olvastam erről........
kriszti1976

kriszti1976

[quote="twist"]C írta:twistsajok, ti gondolkodtok őssejt levételen? Én nagyon szeretném, csak még részletfizetéssel is elég drága, még akciósan is.

Szia! Mi Emmánál vetettünk le és most is fogunk. A Sejtbankot választottuk anno.

Kép
Kép
alma26

Szerencsemák: én elmennék San Franciscoba a helyedben :) Emmával a pocakban voltunk Kanadában és szuper volt.

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Megy valaki holnap délután jógára a BÁnki utcába 16:15-re?Voltatok már Eszternél?

Kati
cat__

Sziasztok!

Ááááááááááááááá két darab miért korszakos gyerekem van!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Felváltva nyomatják, egész reggel bombáznak a miértekkel. Most épp a Kisvakondot nézik, közben persze mindent megkérdeznek benne, miért ez, miért az...Na persze nem csak értelmes dolgokat.:mrgreen: :mrgreen:

Azért ez a a szülési fájdalom... :? Nekem a legjobb az volt, mikor odahozták utána a gyerekeket.

Emi simán született, semmi beavatkozás nem volt, kivéve a gigászi gátmetszést :evil: , amire nem tom, mennyire volt szükség 3,1 kilós gyereknél, viszont Beni oxitocinos volt, 3 óra alatt kihajtották belőlem. Azt hittem, ottmaradok, vagy császárért könyörgök majd.
Emit néma csendben szültem, pedig fájt ám, na Beninél a végén már ordítottam, mint a sakál. :oops:

Ég és a föld, az oxitocinos hatványozottan rosszabb, mint a természetes szülés, szóval nekem nem hiányzik még egy oxitocinos fájdalmat átélni... :evil:

Nem ijesztgetni akarok senkit, most sem fogok semmi fájdalomcsillapítást kapni, mert itt megint csak előre egyeztetve lehetne EDÁT kérni, én meg alapból nem kérek, csak felvetettem a dokinak, ha esetleg oxitocint akarna belémkötni, akkor kérném az edát is... Itt így nem lehet, de aki teheti, esetleg fontolja meg, hgy oxitocin esetén edát is kér.

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt! :)

Uxi, a 3. baba lehetne mondjuk vörös, vagy fekete, esetleg göndör :D

Én sem bírom a meleget, tegnap a lakásban a termosztát szerint 30, 5 celsius volt, most reggelre lement 28 fokra :?.

A ma éjjeli alvásmennyiségem = a nullával, elkezdett fújni a szél úgy 1-2 körül, én felriadtam rá (éjfélkor feküdtem le, vendégeink voltak, és Catanoztunk), és 5 körül még ébren voltam, mikor a férjemnek csörgött az ébresztője. Tegnap a "nagy" pihenés ellenére teljesen kipurcantam. Kb. 6 órán keresztül telefonáltam, a kolléganőmmel, aki helyettesít. Hát igen, egy könyvelő elsejétől 20-ig nem lesz beteg, és nem megy szabira, ez íratlan szabály. Szegény, utoljára este 6-kor hívott, ötig van a munkaidő.

Készítettem cézár salátát, azt ettük a barátainkkal, az nagyon jól esett. Tegnap egész egyszerűen elfelejtettem ebédelni, úgy vettem észre, hogy este, mikor csináltam a salátát, ott figyelt a kajám a hűtőben.

Úgy döntöttem, ma egész nap szigorúan fekszem, persze valószínűleg telefonnal a kezemben, de semmi egyéb.

Macianyu, már kérdezni akartam, hogy a 17. ker. melyik részén laksz? Én a Helikopteren. :wink:

Ma reggel már 74 kg-ot mértem, tehát 3 kg. Szuper, megnyitjuk családi vállalkozásban az élő bálnashow-t :D

Klári

Kép
claracroft

Cat, én szívesen mennék, de a tervemet már megint keresztülhúzta ez a fránya betegállomány, pedig ilyenkorra már be volt tervezve.

Azt hiszem, bogaracska már volt ott.

Klári

Kép
claracroft

Egy vörös göndörbe benne vagyok. :D :D :D
Az első kettő is göndör volt egy darabig, aztán meggondolták magukat.Pedig a férjem göndör hajú.

Ja, de még zöldszemű gyerekem nincs, szóval legyen csak zöld szemű, a kalkulátor szerint 70 % esély van rá. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Clara, csatlakozhatok a családi vállalkozáshoz? Én is 3 kilónál tartok. Hipp-hopp feljött 1 kiló tök észrevétlenül :twisted: Tegnap nem is ettem a palacsintából :? Egy nagyon jó barátom lakik a Helikopterben, rendszeresen jártunk oda activityzni. Hamarosan megint megyek hozzá :lol:

Uxi, drukkolok, hogy vörös göndör legyen. De akkor kislány, ugye? :wink:

Ezt én is hallottam, a könyvelő 20-ig nem lehet beteg. Após is könyvelő, ésm indig úgy ütemezik a látogatást, hogy a 20. utáni első hétvége :lol:

Fura ez az AFP. Tesómnak nem lett tökéletes, ő is vérezgetett a 12. héttől folyamatosan. A doki nem foglalkozott vele, mert már elavult, meg amúgy is vérezget. Amikor meg a szülésnél a klinikán megnézték a papírjait (nem a saját dokijánál szült), akkor ki voltak akadva, hogy nem foglalkoztak a rossz AFP-vel, pedig meg lehetett volna előzni (vagy legalábbis késleltetni) a bajt. Hát így igazodjon ki az ember. Mindenesetre én eldöntöttem, hogy ha nem jó az AFP-m, egy másik doki véleményét is ki fogom kérni.

Brigi

Kép

Kép
hékás

:) Persze, akkor kibővítjük a családi vállalkozást :D Ha több bálnát tudunk bemutatni, magasabb lehet a belépő ára is :D Ahogy elnézem a férjemet, ő is beszáll majd, lesz hím bálna is :D :D

Az a gáz ezzel a 20-a dologgal, hogy az én munkahelyemen pl. 8-an vagyunk könyvelők, és ugyebár mindenki nyáron menne nyaralni, adott az is, hogy csak hó végén mehetünk, persze 1-2 napra el lehet menni a hó elején, de nyaralni...

Szóval, elég nehéz beosztani. Én augusztus 20 után megyek szeptember 1-ig szabira. Akkorra ütemezzük a kisszoba tapétázást, amit én csak kritikus szemmel meózni fogok, semmi egyéb :)

Klári

Kép
claracroft

Én egy zöld szemű, sötét hajú kislányról ábrándozom :) Nagy eséllyel barna szemű lesz, de azért reménykedek :) Az én általam felállított rangsor: zöld, kék, és végül barna.

Mi nem tudtunk rendesen kalkulálni azzal a programmal, ugyanis a férjemnek mindkét szülője kék szemű, ő pedig zöld szemű, és kidobta a program, hogy biztos rosszul írta be az adatokat, mert két kék szeműnek nem lehet zöld szemű gyerkőce... :) Biztos a postás volt zöld szemű :D A csere kizárt, hasonlít anyukájára :)

Klári

Kép
claracroft

Én sem tudok kalkulálni vele, mert nekem meg szürke a szemem :?

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Clara: a Catant imádom, jó régen játszottunk már. Anno nagyon klassz kis vérremenő csatáink voltak, de sajna férjem annyira nem szereti :cry:

Éjszaka én is forgolódtam, de aztán amikor megfordultam az ágyban, végre tudtam normálisan aludni. Úgy látszik, ez fog működni mostanság.

Gyöngyi: a fejem mostanában nekem is szokott fájni, pedig amúgy nem vagyok fejfájós. Kicsit aggaszt is a dolog. Mondjuk előfordul, hogy amikor megérzem a tompa fájást és eszem valamit, elmúlik :wink:

Súly: én tegnap rámerészkedtem az otthoni mérlegünkre, 50kg-ot mutatott. Mivel 1 hónapja a védőnő 53-at mért, megállapítottam, hogy vacak a mérlegünk :lol: Úgyhogy majd augusztus elején mérlegelünk a védőnővel. Minden esetre már csak nagyon kevés nadrágomat tudom összegombolni, úgyhogy hosszabb és bővebb pólóimban járok, mint eddig.

Macianyu: meleg ellen rövid ideig megoldás, hogy beállsz a zuhany alá, és nem törölközöl meg, úgy öltözöl fel. A nedves ruha így kicsit hűt, viszont nem fázol meg. Tényleg, anno éjszaka is ezt csináltam, hogy vizesen feküdtem be az ágyba...

Alma: hát igen, én is nagyon gondolkozom, végülis ez lenne az utolsó nyaralás kettesben, megadhatnánk a módját...De még sok mindentől függ. Lehet, hogy marad Ciprus, azért az mégiscsak közelebb van.

Holnap ilyenkor ha minden igaz, már babamozizunk! :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Sziasztok, szép napot mindenkinek!

őssejt: Mi is gondolkoztunk a levételén, de tényleg nagyon drága még részletfizetéssel is, úgyhogy nem biztos, hogy bele fog férni. Sajnos a gazdasági válság a mi hiteleinknek sem tett jót, így jóval többet fizetünk, mint előtte. Hát majd meglátjuk.

babacuccok: Még nem kezdtünk el vásárolgatni, de már nézegettem pár dolgot. Legszívesebben berohannék az áruházba és elekezdenék vásárolgatni különböző eszközöket, mint cumisüveg, babahordozó, ... stb. elég sok mindent kell majd vennünk, de még nem merek. Ruhákat azért nem, mert még nem tudjuk milyen nemű lesz a baba, a többit meg babonából. Nem is tudom, hogy mikor szokták elkezdeni a kismamák megvásárolgatni ami kell a babának.

Uxi: Nagyon szép gyermekeid vannak!! :)

meleg: én teljesen kész vagyok tőle, tegnap este is alig tudtam elaludni. Annyira fülledt volt a levegő, a szél sem fújt, egyszerűen tikkasztó meleg volt a szobában. Aztán éjjel jött egy nagy vihar, arra felébredtem, örültem is neki, hogy de jó lehül a szoba, de a fenét. Ugyanolyan meleg maradt.

Kép[/url]

Kép
adrienne29

sziasztok!

Szcsm: koszonom a kedvcsinalo kepeket!! Ciprus is jo hely nagyon, egyik ismerosom 2 eve ott volt naszuton. :)

Nagyon jo a babakelengye-ruha oteleteles, nagyon hasznos, koszonom mindenkinek a tapasztalatokat :wink:

A balna ugyletbe en is jelentkezem, a hormonoktol tobbek kozott mar vagy 6 kilo felcsuszott...utalom magam :oops:
Vendég

Szerencsemák: 50 kilo??? Áááá, ilyet írni sem szabad :)

Ciprus nagyon szép. Én most azért mennék messzebbre, mert később már sokkal nehezebb és sokára is lesz mire lehet menni.

Mi anno 2007-re terveztük az esküvőt először LV-ba, majd Hawaiira. Pocakos lettem és mondtam a páromnak, hogy pocakosan nem szeretném legyen inkább később. Így lett a manó születése után, ezért nem is mentünk el messzebbre :)
Utólag úgy gondolom, hogy be lehetett volna vállalni, bár nekünk semmi gondunk sem volt az utazással később sem.

Nekem Ausztrália volt a nagy álmom. Már bánom, hogy a manó születése előtt nem mentünk el. Így most ez nagyon távoli dolognak tűnik, pedig most és jövőre is lenne rá lehetőségünk.

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!
Nagyon szenvedek a melegtől. Nem tudjátok, hogy jövő héten hány fok lesz? Vagyis, hogy mikortól lesz már hűvös?

Tegnap megszívtam, mert a vonat megállt és visszaindult Pestre, le kellett szállni és gyalogolni egy megállót. Én leégtem (kezeim, karjaim, arcom) és alig tudtam mozogni, a combom kidörzsölódött, azt hittem, hogy elterülök. De csak elértem valahogy a kocsimhoz, túléltem! A rossz helyen lévő méhlepényem miatt féltem a vérzéstől, de nem lett semmi, hála az Őrangyalomnak!
Vendég

twist: 7véén hüvősebb lesz, de a jövő 7 meleg megint. vonatot sajnálom, pihizz most már :)

utazás: mi is dilemmázunk, hogy merjünk-e :) Ausztrália nagy álom, most jan-ra terveztük, de jobb program lesz :D

a 12. heti uh hüvelyi vagy hasi?

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

Kisgizi, szia "tesó"!!!:)))) Hogy vagy?
A genetikai UH konkrétan hasi volt nekem, de aztán a választott dokim hüvelyivel nézett meg. Most már remélem, hogy nem lesz több hüvelyire szükség, azon már alig látszik valami.
Vendég

Adrienn: én is úgy vagyok, ahogy te, hogy legszívesebben vásárolgatnék a babának, mert még semmink sincs a számára. Még egy cumisüveg sem. CSak még én sem merek. Múltkor is a piacon nagyon édi ruhácskák voltak, és bodyk, csak még nem biztos a neme sem igazán, meg a férjem rosszallóan nézett, hogy még ne vegyek semmit, majd októbertől (javasolja).

Szerintetek az a jobb, ha a szülés után a szülészeten a baba velünk lesz egy szobában és mi látjuk el, vagy ha elviszik és 3 óránként visszahozzák szoptatni?
Vendég

Sziasztok!
Iszonyat ez a meleg. Egés nap kint vagyok a Somával az udvaron - jó a déli alvást kivéve - de nagyon durva. Igyekszünk az árnyékban lenni de ott is 40 fokosnak érzem a levegőt. :o
Kellene takarítanom is de semmi kedvem és erőm. Hulla vagyok. Tegnap estére olyan fefájásom lett - gondolom a nagy hőségtől - hogy húztam halasztottam a gyógyszer bevételt de éjfél körül mikor már fetrengtem és hányás közeli állapotba kerültem úgy döntöttem jöjjön az a fél Algopyrin. Attól csillapodott egy kicsit, de nem tudtam jól aludni. Napok óta csak forgolódok és hülyeséget álmodok. :shock:
Délután megyek be a városba talizok egy barátnőmmel. Jó lesz egy kis dumcsiparti. Persze Soma kíséretében de az is obb a semminél. :D

J.

Kép

Kép
somaanya

Somaanya: és az udvaron azért szelesebb, mozog a levegő? Mert a melóhelyen ülve, teljesen fülledt az idő, nem mozdul semmi. Rémes.
Vigyázz magatokra délután, nehogy a kánikulában rosszullégy!
Vendég

Én is többször pakoltam már vissz a kosaramból babaruhát mostanában. Gondoltam veszek párat, de aztán inkább visszakoztam. obb nem elkapkodni az ilyesmit.

Twist: szerintem jobb, ha veled van. Én annak idején úgy csináltam, hogy egész nap (reggel 6-este 10) velem volt és éjszakára kértem, hogy vigyék le. Így tudtam pihenni is és összeszokni a babával is. Nekem ez így szimpatikus. Ha 3 óránként viszik és épp mondjuk nem eszik a babád jönnek 20 perc múlva elviszik és ha éhes adnak neki cukros vizet vagy tápszert. Ez nem túl jó megoldás. Arról nem is beszélve, hogy amikor végre ott van veled, kint a pocakodból egy percre is olyan nehéz elengedni...

Kép

Kép
somaanya

Mozog a levegő az udvaron, a forró levegő.... :lol:
Délután vigyázok! Szigorúan árnyék. Ez nálunk már alap. Soma is és én is napallergiásak vagyunk és a veszettül viszkető kiütésektől nincs rosszabb....

Kép

Kép
somaanya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?