A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok Csajok!

Na én is rakok fel képet. Bár elég hülyén sikerült átméreteznem.

Később még jövök, igyekszem visszaolvasni is.
Kép
Vendég

Megpróbálok szépen sorban mindenre reagálni, de ebben a melegben eléggé szita az agyam :(

Pókica ha jól sejtem, teljesen ellentétes irányba indulunk horgászni :( mi Jászalsószentgyörgyre megyünk, már nagyon várom :lol:
Az egyoldalúság miatt szerintem ne izgulj, én is az vagyok, csak balos. Jobbról még sosem éreztem, de remélem, lassan azt az oldalt is felfedezi a manónk.
Várunk holnap az uh-s hírekkel!

Csillag remélem ágyban vagy, és pihensz! Szombaton esetleg majd tudok apukának postázni paprikáskrumplit, ráadásnak bográcsban készítjük.
Vendég

Sziasztok!
Geréb Ágnesékkel szülés: Ha jól tudom, a velük szülés feltétele, hogy elvégezz náluk egy PÉNZES tanfolyamot. És úgy tudom, terhesgondozást sem vállalnak... :shock:
Pumi: én férjecském is ilyen. Gondoltam anno, hogy meglepem őt egy pozitív terhességi teszttel, de kiszedte belőlem a titkom, és viccesen jól leszúrt, hogy ő ebben is a társam akar lenni, nem pedig néző egy színi előadásban. Ennek ellenére biztos örült volna a meglepinek is, úgyhogy drukk-drukk Gombi.
Pókica: Legkissebbeteknek biztos nincs gondja a bal oldallal . :lol: Aranyos, hogy 2 gyerek után sem biztos egy paramami semmiben. :D Lehet, hogy ott kényelmesebb neki, vagy esetleg még rövid a köldökzsinór. Majd ha elfekszi magát, pózt vált. :D
Babut nem érzőknek: még én sem nagyon érzem biztosan, pedig nem vagyok kövér, és ez a második gyerek. :wink:
M.

macianyu

Bárhova elmész szülésfelkészítő tanfolyamra - nem a kórházira gondolok - mindenhol fizetni kell...Ez miért baj? Nem kötekedni akarok:-) Csak van aki a dokinak ad 100ezreket, van aki Ágiéknak. A lényeg ugyanaz, hogy egészséges babó legyen. Sztem
Vendég

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.16 14:02-kor.
Vendég

Gio'ia: nem baj, hogy pénzt kérnek, csak arra világítottam rá, hogy pénzügyi tekintetben ők sem mártírok. Pocakfotón csini vagy :) Én anno alig engedtem magamról pocakos (egyáltalán: bármilyen) fotót készíteni, most meg verem a kobakom a falba, hogy mit fogok mutogatni az unokáknak :lol:

macianyu

Egyébként az István kórházban ingyenes a szülésfelkészítő :wink:

macianyu

Most olvasom még egyszer: igazad van, az István az kórház. Akkor most le is veszem a hegesztőszemüvegem. :lol:

macianyu

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.16 14:02-kor.
Vendég

gio'ia: nekem nagyon jókor jött a baba, hogy ilyen korán jött.
Fizikális-mentális-egyéb hatásai:
1.mivel elsőszülöttem még mindig kell éjszaka, teljesen hozzá vagyok szokva, hogy kelek éjjel, így ez nem lesz újdonság az újszülöttnél sem. És most várandósan amúgy is kelnem kéne pisilni. :shock:
2.mivel elsőszülöttke még nem jár, könnyebb felügyelni, ami egy álomkóros kismamánál nem hátrány :lol:
3.hamarabb vissza tudok menni dolgozni, aminek kizárólag gazdasági okok miatt örülök. Szeretnék a gyerkőcök 3 éves koráig itthon maradni- így ez az első szülöttnél biztosítva látszik....
4. mivel már van egy gyerkőc, úgy állok a másodikhoz: ő már csak ráadás az életünkben, az életünk így is teljes. Azaz kevésbé parázok (jobb napjaimon :lol: ).
5.talán egyetlen hátránya, hogy az előzőleg felszedett kilókat még nem mind adtam le. Viszont öröm az ürömben, hogy nem is szedtem fel még egy kilót sem- valahogy a problémás részekről az émelygés miatt átvándoroltak a súlyok cicire és popsira. :oops:
Kizárólagosan szoptatni 3 hónapos korig szoptattam.
Egyébként császáros is voltam, de a doki azt mondta, ezzel nem lesz gond.
Nyugodtan kérdezz, ha tudok, segítek. :wink:
M.

macianyu

MAcianyu,
nagyon jó hogy ezeket megosztottad velem/velünk. Mindig úgy képzeltem, hogy ez az anyukát fizikailag nagyon megviselheti, hisz alighogy 'talpraállt" , ciklus rendeződött kívűl -belül újra nekilendül a szervezet. De ezek szerint nem és az érveid meg tökéletesek. Én úgy terveztem,hogy 1 évvel a szülés után 2. babó előtt kicsit visszalépek dolgozni - csak anyagi megfontolásból, de most hogy olvastam amiket írtál már nem biztos hogy így teszek 8)
Vendég

Hú lányok, jó nyüzsi van az elmúlt 2 nappan, de ezt szinte mindig megállapíthatnám. :D
Látom, pocakfeltöltős napokat élünk. Nagyon csini pocija van mindenkinek! Hamarosan én is rászánom már magam, de addig megmutatom picúrkánk első fotóit:
Vendég

Kép [/img]
Vendég

Kép
Vendég

O'hara,
csodaszép!Gratulálok!
És nagyon jól sikerült fotók!Megmutatkozott -e mi van a lába között avagy mi nincs a pöttömnek?:)
Minden oké amúgy? Szülés időpontja módosult? meséjjjj!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.15 17:38-kor.
Vendég

A férjecském az egész uh-ot videóra vette, és abból szedte ki ezt a két képet. Így végre van képünk a mi kis 18 hetes manócskánkról. :D

Pumipumi, úgy tűnik 13.-a jó kis nap volt a férjeinknek: az én férjem is aznap érezte először a baba rugását. Én már 3-4 napja éreztem néha a tenyeremmel is 1-1 rúgását. De mire a férjem odajött babóca már nem aktiválta magát olyan erősen. Na de hétfőn a Szökés alatt hiperaktív volt, és kaptam egy sorozatot, amiből egy rúgás apa tenyerét találta el. :D Először mondjuk megérezte, hogy más kéz próbálja elcsípni a mocorgását, és meghúzta magát, majd hirtelen odarúgott egyet!
Vendég

Gioia : most nézem te a Jánosban szülsz?Én ott szültem a második fiamat!Sajna én a szülésfelkészítőt akkor kihagytam,szóval nemtom van-e ott!?A szülőszoba tökéletes volt!!!!!!!!Kívánni sem lehetne jobbat!Mindenkinek külön szobát adnak,ahol az apukával ketten tudtok vajúdni...! :) Nagyon jó volt!A szülésznők is aranyosak voltak,aki velem volt az kiváltképp!Szülés után még segített is nekem letusolni(amit ő ajánlott fel!!!!),mivel gyenge voltam!Nagyon kedves volt,de sajna a nevére már nem emlékszem!Én ott a Pálmai dokinál szültem akivel én személy szerint elégedett voltam,nem csinált gátmetszést sem a kérésemre ,pedig a baba 4,20kg volt!!!! :shock:
A végén általában rátenyerelnek az ember hasára,hogy a méhlepény kijöjjön,de ő a kérésemre azt sem tette!!!!Cserébe mondta mit tegyek..nyomjak egy nagyot mint szülésnél,és hálistennek egyben kijött!!Szülés után is benézett hozzám töbször is!Viszont utánna a szoba teljes gáz volt!Az ágyneműt szájhuzogatva cserélték csak ki a nővérek.... :roll: ...,a másik két szobatársam meg sem merte kérni!!A szobába mindenféle látogató bejöhetett télen influenza járványkor!!!!!A fürdő teljes gáz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gusztustalan!A nővérek sajna bunkók nagy részben!...na de most ennyit erről,csak gondoltam megosztom veled!A szülőszoba viszont tényleg tökéletes volt,a szülésznővel együtt és szerintem ez a legfontosabb!!!
Vendég

Ez már a múlt heti uh, csak most csípett ki a férjem a videóbol képeket. Úgy tűnt, hogy kisfiú, de mivel csak egy pillanatra sikerült meglátni "valamit" így a dokinő mondta, hogy ne vegyük még készpénznek. A mérete a korának megfelelő volt, így a szülés dátuma nem módosuét, bár nekem nem is szokták módosítgatni. Megállapítják hány hetesek vagyunk, és ennyi. A vonalzó rossz is, mert kiírva dec. 9-re vagyok, de a korunk mégsem 18+6, hanem 19+3. Bár ez csak 4 nap, nem sokat számít. Csak akkor fura, mikor itt írom, hogy 19 hetes vagyok, a vonalzómon meg a 18 virít. :lol:
Vendég

Tulipános, és ekkora baba mellett sikerült a gátvédelem? Most is ugyanaz a dokid?
Vendég

Nem, azóta Ajkára költöztünk....!De ha választhatnék újra ott szülnék!Hát azért éreztem rendesen amikor a baba kicsúszott!!!De doki mondta ,hogy menni fog,nem kell vágni!
Ohara nagyon édi a babátok! :D Olyan jó nektek,már én is alig várom a vasárnapot..mi akkor megyünk!
Vendég

Gombi, gratula a pub nyitásához! Valóban jó kis kezdés a két buli, de így legalább máris jó sok ember fogja két nap alatt megismerni, és remélhetőleg megszeretni, törzsvendégként visszajárni.

Csillag, szerintem is pihizz. Drukkolok, hogy mielőbb elmúljon. Az ilyesmi, mégha komolytalan is, és persze előfordulhat akár attól is, ha az ember sokáig nem megy wc-re és azzal erőlteti meg magát, azért mindig nyugtalanítóak.

Pókica! Az én babácskám is egyoldalon szeret lenni: mindig jobb oldalon érezni a kis puklit. A rugdosást pedig inkább baloldalt illetve a köldök környékén. Gondolom a kis pukli (ami már nem is olyan kicsi) a fejecskéje lehet, illetve mostanában az alhasamban majdnem végig kis hurka is érződik, az meg a hátacskája lehet. Jobb oldali rugdosás ritka, bal oldalt puklit pedig nem is tudom éreztem-e már. Pedig a terhesség elején a szúrkálást mindig bal oldalon éreztem. De igazuk van a többieknek, a babácskák tudják hol jó nekik gubbaszkodni. Egyszer már azonban előfordult olyan, hogy bal oldalon rugdosott, majd a kezem áttettem jobboldalra. Picit várni kellett, majd jobb oldalon folytatta a rugdosást, szóval megfordult a kedvemért. :D
Vendég

Elhiszem, hogy várjátok. Olyan jó látni ezeket a csöpségeket. :D Most, hogy van végre képem, a munkahelyemen máris ő a képernyőháttér.
Vendég

Gio, nem tudom írtad-e már, ha igen bocsi. Tudjátok, hohy kit vártok? Olyan magasan van a pocid, hogy elég kislány-gyanús. Vagy csak nekem tűnik úgy? Az én pocim elég lent van, a gyerkőc is mindig egészen alul fekszik.
Vendég

Tulip,
tényleg a Jánosban szültél? Dejó! Akkor gondolok majd rád, úgyis egyszerre szülünk kb:-)
Köszi hogy leírtad és külön jó hogy tudom hogy a többágyas szobák nem annyira tutik ezek szerint?? Pedig én úgy gondolom/tam, hogy nem fizetek egy vagy kétágyasért mert külön jól jöhet ha más anyukákkal beszélgetek, tapasztalatot cserélhetek, azaz én csak lophatok még 1. gyerek lévén:) Testvérem is ott szült, a szülőszoba neki is nagyon bejött, nővérekről ugyanaz a véleménye mint Neked, ő egyágyas szobában volt, de ő eleve nem az a traccspartys csaj, úgyhogy ő ezt a nyugit nagyon élvezte. Csak sztem tök drága. 9ezer/éj...És még ala carte sincs :) :)
Csodálatos hogy már a 3. babádat várod, nagyon gratulálok Neked. Terveztek még többet is?
Vendég

O'hara,
épp ezt akartam kérdezni itt tőletek, hogy hogy áll a pocitok. Nekem totál magasan. Azt hittem ez azért van, mert nem vagyok annyira nádszál vagy mert aránylag rövid a derekam (sok laikus ideológiám van:-)) ) és így körbekarikába mindenhol gömbölyödök :-)De több kismamis képen láttam alul domborodó pocit, úgyhogy össze vagyok zavarodva, nekem már lassan kinyomja a tüdőmet:-) Mi lesz a végén?? Mellső a tapadás, nem tudom ez jelent-e vmit. Az ultrahangot köldök alatt nézi amúgy a doki nekem is.
Még nem mutatt magát , talán holnap kiderül, de többen mondták már, hogy ez a forma kislánykára utal.
Vendég

Gio!
Nálam is ugyanúgy van mint a barátnődnél! Az első babavárásomkor semmin nem aggódtam, olyan szép nyugisan telt. A másodiknál a 18. hétig nem volt semmi gondom, aztán akkor a genetikain találtak egy csomó mindent és onnantól kezdve tiszta ideg voltam a szülésig.
Azután, tavaly október 31-én jött egy 10 hetes vetélés, amit műtéttel fejeztek be. Ez utóbbi két terhesség belém tette a parát, hogy hát ez inkább szerencse dolga, hogy egészséges legyen és egyáltalán megszülessen. Így most mindenen aggódok. A holnapi naptól pedig különösen félek. :cry:
Izgulok, hogy vajon lesz-e akkora szerencsém, hogy harmadjára is egészséges gyermekünk szülessen.
Tudom, hülyeség ennyit aggódni, izgulni, de olyan sok rosszról hallani.
Régebben ezért írtam, hogy nekem a terhesség csak egy átmeneti állapot, a lényeg onnantól kezdődik, hogy megszületik a baba. Csak már lenne a kezemben! :D

Najda! Te is milyen vékony vagy!!! A pocakod neked is jól látható! :D

Gabi! Akkor megegyezhetünk, hogy ti az ország egyik felét halásszátok le mi pedig a másikat! :lol: Én is nagyon várom már, össze vagyok pakolva. :D

Gerébékről: szerintem természetes, hogy pénzt kérnek. Az 50 ezer pedig korrekt ár, mi is ennyit adtunk a dokimnak szüléskor+még vagy 80 ezret terhesgondozásra. Akkor lenne jó ez az otthonszülés, ha születésházban történne a szülés, ahol a rendes szoba mellett amiben szülnek az anyukák, lenne egy műtő is és lenne Ágiéknak is olyan képzettségük, amivel megoldhatnák a komplikációba torkolló szüléseket. Így túl nagy a kockázat. Előre pedig senki nem tudhatja, hogy komplikációmentes szülése lesz-e. Bármikor történhet bármi.

Hát igen, megvan az előnye a picike korkülönbségnek és a nagynak is. Pont tegnap este beszéltük a férjemmel, hogy a második gyerek milyen jó, hogy van, mennyi újabb örömöt, pezsgést hozott az életünkbe és vajon miért nem gondolkodtunk el azon, hogy hamarabb szülessen meg...? Fel sem merült bennünk, teljesen természetes volt, hogy van egy lányunk és éljük az életünket vele együtt. Még gondoltai szinten sem suhant át rajtunk, hogy akár 2 gyermekünk is lehetne!
Milyen érdekes!
Én nagyon élvezem a nagy korkülönbséget, persze csak ennek látom az előnyét, hiszen nem ismerem a kis korkülönbséges családfelépítést, mert ugye nem élem át.

Tulipános! Hú, jó dokid lehetett! Az én fiam 4,25 kg volt és még a kulcscsontját is eltörték szüléskor+végig repedtem! Gondolom adottság kérdése is ki mennyire tágulékony, de azért szólhatott volna a doki, hogy mikor nyomjak és mikor tartsam vissza!

O'hara! Akkor ezek szerint minden rendben! Te vagy a nap jó híre!

:D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ti így látjátok pocakról, hogy milyen nemű lehet??? :lol:
Akkor viszont kérek tippeket, az előző oldalon van fent a fotó! :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Ha az enyém kislányos Pókica, akkor a tied fiús, mert hegyesebb és lejjebb van:-) A népi hiedelem szerint a kerek terebélyesedőbb poci lánykára utal, a hegyes, peckes keskenyebb fiúcskára.
Aztán frankón lehet hogy egyszerűen attól függ hol kapaszkodott meg :D
A 3 gyermekes bnőm szinte szóról szóra ugyanazt mondta mint Te hogy azért félt, hogy vajon lesz-e olyan szerencsés hogy 2 egészséges gyönyörűség után kap még egy harmadikat is :)És kapott, mert l'oreal :-) Mint ahogy Te is.
Vagy ha keresztyén szemmel már csak "hivatalból" is mondhatnám: ISten tudja, hogy jó helyre kerül a baba! A nehézségek pedig amik ezzel járnak Isten bókjai, mert tudja hogy képes vagy megoldani, áthidalni.
Vendég

Gio! Ez az utolsó mondatod nagyon szép volt, köszönöm! :)
Remélem úgy járok mint a barátnőd! :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.16 14:07-kor.
Vendég

Nekem nagyon tetszene az ötlet, de úgy tudom csak meghívóval lehet belépni. Tudna valaki bejutni és fórumot nyitni?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Már látom, regisztrálni kell é majd történik valami...tehát felőlem ok.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.16 14:08-kor.
Vendég

Á ne, inkább valami frappánsabb név kéne, mert ott már van decemberi babás csapat
Vendég

Gioia már nem tervezünk többet...már bogyóka sem volt tervben..de így alakult!Örülünk neki,de több már tényleg nem lesz!
Amúgy a János kórházhoz visszatérve a szobatársakról: az egyikhez egész nap jártak a rokonok,ismerősök...stb..,szerintem voltak nála egy nap vagy 10-en és mindenki fél órát minimum!Tök szar volt így szopiztatni..,meg élni egyáltalán szülés után!!!A másik csajjal csak annyi gond volt,hogy este amikor nme tudott aludni fogta magát és felkapcsolta a villanyt mert ő csak így tud visszaaludni ha olvas!!!! :shock: !Persze az nem számít,hogy én meg csak sötétben tudok aludni!...na mindegy túl vagyok rajta,de itt megpróbálok egyágyas szobát szerezni!

Majd holnap meglesem az oldalt amit írtál,mert most már párom is jönni akar!
Jó éjt mindenkinek!
Vendég

TUlip, jó éjt Neked is!
Ez tényleg nagyon kényelmetlen lehet amikor az ember alig tud menni, ülni, állni, vérzik és vadidegenek jönnek-mennek állandóan a szobában...Nem is értem amúgy ezt miért engedik. Elég lenne az apuka, aztán utána otthon mindenki fogadhatna anniy látogatót amennyit akar. Ja, nekem Szathmáry G. az orvosom.
Vendég

Gio engem érdekel a dolog, szólj, ha kész a topic, és mehetünk!

Mindenkinek köszi a képeket, a külső és belső fotókat is :wink:

Pókica félre a paramamisággal, eddig minden rendben, de holnap nagyon várlak a hírekkel!
Vendég

Pókica! Szerintem is Pál Péter lakik odabent! Egyébként ez már múlt heti jó hír, csak a képet tudtam még csak most feltenni.
:)

A fiatok egyébként akkor nem tervezett baba volt, Pókica?

Kiért lehet még holnap drukkolni, és várni a babafotókat? Gio'ia, Pókica és lesz még valaki?
Vendég

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.16 14:08-kor.
Vendég

Én is szívesen csatlakoznék az új oldalra is. Az indexes fórumok egyikén olvastam még jó régen, hogy azért elő-elő fordul egy-két eszement az ilyen kismamás oldalakon, akik pl. a kismamás pocakfotókat töltögetik le. Hogy ezt honnan tudni, passz. Én nem vágom, ez miért jó, de a perverziót nehéz is megérteni. Volt olyan kismama, aki figyelmeztette a másikat, hogy szerinte nem ajánlott pucér fotókat feltenni a kislányáról, sose tudni... Hát igen, mivel az ember lánya semmi rosszat nem tételez fel a társairól, meg úgy alapból, eszébe sem jut, hogy van 1-2 idióta. Most, hogy visszalapozgattam, hogy megnézzem Pókica pocakfotóját és a többi pocakformát mégegyszer, Pumi bugyis képéről eszembe jutott ez, és ha már felvetődött ez az oldal, szerintem nagyon is jó ötlet lenne, ha átmennénk oda. Ott nyugodtan büszkélkedhetünk mindannyian a csupasz pocakunkkal.
Vendég

Teljesen egyetértek O'hara. Innen meg le tudjuk törölni a képeket utólag is, így a perverzek nem válogathatnak . Sajna tényleg vannak beteg emberek...
KÉsz a topic, eggyel feljebb látod. Majd még beteszem többször, mert ugye nagyon pörgünk:)
jah, ha küldtök priviben e-mailcímet meghívót is tudok küldeni erre a tanyára
Vendég

Jelentkeztem! :)
Szerintem is tedd majd be többször. Aztán hátha sikerül mindenkit átcsábítani.
Vendég

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.16 14:09-kor.
Vendég

Oké O'hara , bent vagy és Te is vehetsz fel tagot, ha én épp nem lennék fent.
Vendég

Ok, köszi. Elköszönök mára én is, bár ebben a hőségben nem tudom, hogy fogok bírni elaludni! Jó éjt!
Vendég

[quote="lemonsong"] írta:lemonsongÉs nekem is megrövidült a méhnyakam (már több, mint egy hónapja, kb. a 12. héten), de nem kezdett még nyílni, úgyhogy nekem nem rendeltek szigorú pihenést! Remélem így is marad, és nem nyílik tovább!

Lemon,
akartam kérdezni, hogy ezt a rövidülést vagy nyílást hogy veszi észre amúgy a doki? Gondolom a hasi uhuval nem derül ki, de 12. héttől már nem csinálnak hüvelyit. Hogy van ez?
Vendég

Gyors bekukk, alvás előtt. Már rendben vagyok, bár később megcsináltam a kaját, de azért köszi a felajánlást Gabi, nagyon rendi vagy! :D Azért a tiétek biztos finibb lesz, kóstolót azért küldhetsz. :wink:
Gio, nem tudom mitől van a barnázás, elvileg nincs vérömleny vagy ilyesmi.
O'hara, köszi a drukkot, holnap még jobban fogok figyelni magamra, mert soha nem bocsátanám meg magamnak, ha miattam lenne valami baja a kicsinek. :roll:
Jó éjt, jó pihenést mindenkinek!
csillag25

Még annyit, hogy nálunk nem jöhetnek be a látogatók az osztályra, az anyuka tolja ki az üvegajtó -csak egy sima kétszárnyú ajtó- mögé a babát és úgy lehet kintről nézni. Ez az anyukák szempontjából -nyugodt szoptatás, egyéb intim higiénás dolgok- jó, viszont az apuka is csak így láthatja a picit. Persze, lehet, hogy az apukák is zavarnák a többi anyukát, bár szerintem mindenki a saját kis családjával lenne elfoglalva. Így kicsit korlátozott a "nézegethető" babák száma, ráadásul kivinni, megfogni, megpuszilgatni sem szabad a fertőzések elkerülése miatt. Ja és idegen emberek lihegnek egymás nyakába 1 méter szélességben, hogy mindenki lássa a saját porontyát.
csillag25

A rövidülést/nyílást nem uh-val nézik, hanem kézzel matatással.:) De egyébként lehet látni az uh-n is, gondolom ott még pontosabban. Elvileg ez is olyan rutinvizsgálat, amit mindenkinek meg kéne csinálni párszor a terhesség alatt.

/
lemonsong

Sziasztok!

Jó sokat írtatok tegnap. Sikerült eljutnom kismama hastáncra.Tök jó lett volna,ha: nem pont oda süt be a nap,nem tükörterem ami erősítette a meleget,ha van légkondi.Iszonyú meleg volt,szakad rólam víz,de utánna adtam a kalóriáknak egy jó nagy vimpivel és sültkrumplival.
De egyébként Ketteske biztos élvezte,mert utánna nagyon mocorgóra fogta.

Macianyu!
Mint már írtam,G- Ágiéknál NEM KÖTELEZŐ ezt az 50e-t befizetni.Ők akkor is kimennek a szüléshez ha nem tudod kifizetni,sőt részletbe is fizethetsz,illetve később is.Orovsnál ezt mikor teheted meg?

Ja és ha megnézitek az információs hetük programját....nagyon klassz.Sok kórház is javasolja azoknak is akik kórházba akarnak szülni.Na de ezt is leíram már egyszer.

Pókica!
Teljesen igazad vana születés házával kapcsolatban.MEgis van a lehetőség,hogy ott szülsőn az ember,gondolkodunk is rajt.Ami visszatart,hogy december lesz és mi 200km-re lakunk onnan.Nem biztos,hogy egy pár napos csecsemőt kitennék ennek a nyűgnek.De ha megtehetnénk,szerintem nem gondolkodnék.[

b]Tulipános!
[/b]Teljesen megtudom érteni,nekem is mindig jobb oldalra húzódott Zizu,jól bekucorodott a maga 4kg-val.Olyan nyomi volt a pocakom mindig :D De mint kiderült a méhlepénybe bújt olyan lelkesen.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?