A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok

Elnézést a zavarásért, de eladnám bő egy évet használt babakocsimat :

Eladó egy Quinny Speedy SX topline papillon szett megkímélt állapotban.
Kitűnő terepkocsi nagyon kényelmes a babának.
Speedy SX babakocsi + dreami mózeskosár+ Maxi-Cosi CabrioFix hordozó.
További tartozékok: Adapter, esővédők, szúnyogháló, pumpa, újszülöttszűkítő, téli lábzsák , karfa.
Írányár: 120000ft
tel: 06203147932

Kép
szisz79

Sziasztok,

Kata, az Espiro típusú kocsit nézted? Elvileg az csak 8,5 kg a mózessel együtt. Vagy Giordani? Az 9,5 kg. Ilyet vett az a barátnőm, aki mindjárt szül. Mire mi veszünk, remélem, meg is tudja mondani, hogy milyen.

Még sohasem voltam Csorba tónál, biztosan nagyon szép.

Dorka, örülök, hogy javulgatsz.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Csajok senkit nem akarok kiábrándítani,de mi eléggé ráfeküdtünk a babakocsi témára,és nagykerekü 15 kg alatt nincs,csak esernyőkocsi van 8kg-os vázzal és az mind kiskerekü.

Mi Giordanit néztünk,de sajnos itt nem tudom élőben megnézni,nagyon várnék róla véleményt.
Most éppen a hordozóról beszélnek le,többen mondják hogy érdemesebb rendes gyerekülést venni,mert a hordozót senki nem használja és hamar kinövi a gyerek.Csak ezzel meg az a baj,hogy pl a Giordani is hordozóval együtt van,és türhető az ára.
Úgyhogy kész vagyok ettől a témától.
Mi a babaszobát nem visszük túlzásba,kiságy és pelenkázó.Ennyi.

Holnap beszámolok a cukros lötyiről.

Jó éjt

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Krisztina, nem lesz ez egyszerű, látom én is.
Nekem is mindenki azt mondja, hogy nem kell a kombinált kocsi. De valahogy én még csak olyan gyerekülést láttam, ami 10 kg feletti gyerekhez van. Igaz, nem is nagyon kerestem, ez csak az első benyomás. A hordozóhoz nem ragaszkodom, mert egyedül meg sem bírom emelni, kis túlzással.

A barátnőm Bp-től 60 km-re lakik, már csak babalátogatóba megyünk hozzájuk, előreláthatólag augusztus végén, akkor meg tudom szemlélni a Giordanot.

Mi sem tervezünk nagy berendezést, kiságy és pelenkázó lesz nekünk is. Nem veszünk komplett bútort. Igaz, csak két szobánk van, ebben kell gazdálkodni a hellyel.

Képzeljétek, mi történt velem ma este. Jött egy csepp váladék az egyik mellemből. Eléggé meglepődtem. Nem korai ez még? Valakinek hasonló tapasztalat? Tapasztalt Anyukák, mikor jelentkezik ez? Először azt hittem, hogy a dinnye fröccsent oda, de nem, mert megszáradt a ruhámon (itthoni kis lenge ruhában voltam már, melltartó nélkül), nem jött ki csak úgy a folt.

Jó éjt mindenkinek!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt mindenkinek,

Zsuzsi, írtam priviben választ.
Nekem nem volt még ilyen előtej, de olvastam, hogy van ilyen, elvileg normális.De gondolom, picit megijedtél.
Amúgy a hordozóval kapcsolatos nézeteket osztom, sőt az első 3-4 hónapban inkább a mózest ajánlják(sógornőmék 5 hónapig használták), mert a hordozóban csak nyeklene szegény gyerek, és szegény háta.
Ettől az emelés dologtól én is tartok, sztem még a 8 kg-os kocsit se biztos, hogy meg tudom emelni gyerekkel együtt.
Várjuk majd a referálást, hogy vált be a babkocsi a barátnődnél.

Mi amúgy azt beszéltük apával, hogy kinézzük a brendonban a a babakocsit és majd neten megrendeljük vhonnan.

Dorka, örülök, hogy javulgat a lábad, talán nem marad nyoma sem.Neked meddig kelll még feküdnöd amúgy?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Megjöttem a vérvizsgálatról... kiderült, hogy a helyi 'protokoll' szerint előbb egy sima vércukor-vizsgálat (mert ők csak májusban nézték meg utoljára a vércukor-szintemet, és 3 hétnél frissebb eredmény kell), és csak AZTÁN, külön a terheléses vizsgálat:( szóval mehetek megint jövő héten, és 3x szúrnak. kár, hogy nem mondták előre (pedig külön érdeklődtem ott), mert kivettem fél nap szabadságot, stb... most jövő héten magyarázkodhatok, hogy izé, megint vissza kell menni. Eléggé kiakadtam. Ja és jövő héten a két órát a két vérvétel között BENT kell tölteni a rendelőben, ahol egyszerre három nővér vesz vért emberektől, futószalagon. Mókás időtöltés lesz nézni őket.
Bár én voltam a hülye, mehettem volna a SOTE-ra is, nem a kerületi rendelőbe:( Zsuzsi, mindenképpen oda menj inkább, ha lehet.
Ja, és ne hisztizzek, mikor vannak itt olyanok is, akik ágyban töltöttek heteket, nem is szólva a kórházról...

Krisztina ,a te terheléses vizsgálatod megvolt? eredmény mikor?

Előtej (vagy olyasmi) nekem is volt múlt héten, kétszer vettem észre, hasonló körülmények között, mint te, de lehetett többször is, mert a melltartómon vannak kisebb foltok.
Nem tudom, mikortól normális. Végülis ez már bőven a hatodik hónap, nagyon telik az idő.

Nálunk is csak kiságy és pelenkázó lesz (ha minden jól megy, az is használt, egy ismerősömét vesszük meg). Kocsi... minél többet olvasok utána, annál tanácstalanabb vagyok.

Zsuzsi, nekem két barátnőm is szült a SOTÉ-n (két különböző dokinál, én meg egy harmadiknál) - egyikük tavaly, másik 3 éve - mindketten pozitívan beszéltek a helyről, az emberekről stb. De érdekelnének részletek is, majd kifaggatom őket, meg persze arra is kíváncsi lennék, amit a barátnőd mesél. De feljön vidékről szülni?

Kata, neked könyved jelenik meg Németországban (ott, ugye?) és egy multinál dolgozol itthon? jellemző magyar viszonyok:( igaz, én egyetem után úgy voltam vele ,hogy sokkal inkább a multi, mint a tanítás.

Hőség: ma mintha még rosszabb lenne, mint tegnap, ne mozduljon ki, aki teheti... bár az irodában nálunk is légkondi van, de az odáig vezető út... úgy fel vagyok szerelve mindig, mintha sivatagi túrára indulnék (törlőkendő, testpermet, dezodor, víz... )

Üdv és írjatok majd,
Móni
monke

Sziasztok!

Kata: 28.-án kell visszamennem az orvoshoz, remélem csak addig. :?

Anyuék hétvégén elvileg felhozzák a babakocsit amit vettek kinnt, ha összeraktuk, majd beszámolok milyen. neve, súlya, stb.

Krisztina, várjuk a beszámolót!

Mi se tervezünk nagy berendezést (kiságy, pelenkázó), a szobának van egy beugró része, azt fogjuk bepolcozni + kifestünk. Ennyi....
Anyuval beszélgettünk róla, nem biztos, hogy érdemes gyerekbútort venni, lehet hogy jobban járunk egy rendes nagy szekrénnyel majd.

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Móni, elhiszem, hogy kiakadtál.Aki dolgozni jár, nem ér rá ilyenekre,meg miért nem mondták el előre, mi lesz.
Nekem is 2 órát kellett várnom 2 hete, mikor voltam, de nem kellett ott kivárni, én elmentem addig a munkahelyemre leadni a táppénzes papírt.sztem te is elmehetsz majd amúgy.
Kiságy és pelenkázó sztem nekünk is használt lesz.
A könyvem amúgy már mejelent, idén januárban.
És ez a kiadó keresett meg magától.
Én a mostani multi előtt tanítottam, nagyon szerettem, de abból sajnos nem lehet megélni, mint tudjuk.
Most nézem, akkor tuti Dávid lesz már? :D

Dorka, majd írd meg, milyen a kocsi, meg fotót is kérünk róla.
Neked már sok cuccod van, mit akarsz.Anyukádéknak biztos jó ízlése van. Én is bíznék amúgy az én anyumban, csak ők sajna nem mennek mostanában külföldre. :?
Reméljük a doki majd csupa jót mond.

Lányok, egyre jobban izgulok a holnapi uh miatt.Olvasgattam, miket láthatnak ilyenkor, ha baj van.Nem is tudom, hogy bírnám ki épp ésszel...
De szerintetek is észervették volna már vmit, ha nagy probléma lenne?
Olyan ideges vagyok.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

jaj csajok,annyi minden írtatok,hogy már nem tudom mit olvastam... :oops:
már előre elnézést kérek,ha valakit kihagynék a sorból!

Enikő
örülök,hogy jó eredményeket kaptál!

Dorka
jó,hogy gyógyulgat a lábad! vigyázz most már magadra! :wink:

Móni
hát,elég jól megúsztad a fogorvost... de sajna még menned kell... :?

előtej
én még nem tapasztaltam ilyesmit...

Bébihordó
mi sem veszünk kombinált kocsit. elsődleges cél,hogy újszülött kortól használható legyen. (nem mózessel)+ veszünk hozzá egy bébihordót. Valóban hamar kinövi a baba,mert "csak olyan 8-9 hónapos korig lehet bele tenni,főleg a kocsiba,de súlyban 13 kg-ig lehet menni... barátaink tapasztalaiból ítélve sokkal jobb,mint a mózes...

Szoba
mi úgy terveztük,hogy lesz benne egy pelenkázós komód,kiságy,álló polc,fali polc,és egy kétajtós szekrény+ fürdőkád állvánnyal,és egy szoptatós szék. mi szeretnénk kompletten berendezni a szobát. bár Manócska első időkben a mi szobánkban lesz bölcsőben....

tegnap már sajna nem tudtam jönni,mert későn értünk haza,és ráadásul olyan fáradt voltam... Egész nap kocsikáztunk,mondanom sem kell, hogy 33 fok volt.... Manócska egész nap olyan jót aludt,hogy szinte csak mocorgott egyet-kettőt,amikor megálltunk. Este viszont elkezdte,sőt szinte egész éjjel ébren volt. Úgy leringatta szegény egész nap a kocsi,hogy összekeverte az éjszakát a nappallal..... :P

Na,megyek gyorsan főzök valamit,később még jövök!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Na van sok mondanivalóm!!!

Terheléses cukor:fincsi volt :D Komolyan!!!!
Én vizet vittem és egy fél citromot nyomtam bele,limonádé lett.Sajnos a víyzben nem oldódott fel az összes cukor,így megrágcsáltam,de sima szőllőcukor,nem kell tőle megrémülni.Szerintem eltúlozzák.Még éhes sem voltam utánna,simán kibírtam.

Babakocsi!!
Siketrült megnézni élőben a Giordanit,csalódtam egy picit,szerintem kicsi.Most éppren a Chicco trio van terítéken,ugyanolyan esernyős.Nekünk a hordozó csak kocsiba kell.Azt mondták a boltba hogy újszülöttnek jobb a hordozó kocsiba,mert a sima gyerekülésbe,nem tud feküdni,csak ülni.
Így most maradunk a trió verziónál,sport,mózes,és hordozó.
Egyre nehezebb,az árakat már megszoktuk,de sokféle van.Ja és még mindig az esernyős a legkönnyebb,nagyon szépek a nagykereküek is,de hatalmasak
:(

Előtej.
Nekem el sem apadt Petra után,folyamatosan jön ha megnyomom.
Most hétvégén egy kicsit megrémültem,mert mind a két mellem bedurrant,pont mint szülés után.Duzzadt volt,és vörösen lángolt.De aztán elmúlt.Kérdeztem azt mondták ez normális.
Holnap töltjük a 24 hetet,nagykorúak leszünl:)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Kata: Anyuék tényleg hoztak egy csomó ruhácskát, kinnt 1 euróért turizták darabját. Itthon nem tudom, hogy a turik milyen árakkal dolgoznak, de lehet, hogy itt sem vészes. Az új ruha kinnt is drága, úgyhogy az nincs, bár én tervezem, hogy 1-2 újat veszek mielőtt megérkezik a kicsi. Szerintem a használt ruha is jó, úgyis olyan gyorsan kinövi, nincs sok értelme újakat venni.
Persze van olyan ismerős, ahol a anyuka és kislánya ugyanúgy öltözködik. Szó szerint. A férjemmel csak röhögni szoktunk rajtuk, elég komikus látvány... :lol:
A holnapi vizsgálathoz drukkolunk! Szerintem, ha baj lenne azt már kiszurták volna....

Dy: Nekem is éjszaka mocorgott. Gondolom a ringatózás meg ez a nagy meleg már nekik is sok, ezért nem mocorognak nappal.

Krisztina: örülök, hogy simán ment a vizsgálat, mikor lesz meg az eredmény?

Dorka

Kép
traudorka

Dorka, én is vettem használtan, tudod írtam, múltkor a netről is rendeltem.
Szerintem se gáz, ha használt, de jó minőségű a ruci, 1-2 új legyen neki, de több tényleg nem kell.
Köszi, hogy szorítasz értünk.

Edina, örülök, hogy visszatértél.Nem csodálom, hogy elfáradt a babócád tegnap, tudod írtam, hétvégén hogy kifáradtam és már megijedtem mi ez a nyugi odalennt.
Na tegnap, főleg este rácáfolt a drága, ma napközben is helyezkedik.

Krisztina, jó hogy túl vagy a cukorvizsgálaton is és túllépted már a "bűvös" határt.Tuti nem lesz baj.
Nem adtak tej elapasztó bogyókat neked ősszel?
Én kaptam tavaly, 10 napig kellett szednem és szerencsére nem indult meg.

Edina jó hogy felhoztad a témát, hol alszik majd a baba.Mi úgy tervezzük, hogy már az elejétől fogva a saját szobájában aludjon a picúr.
Rossz anyuka lennék ezért?
A családban 2 helyen is van olyan, hogy a gyerekek egyik vagy mindkét szülővel alszanak már baba koruk óta és a szülők kapcsolata ezt megsínylette(apuka félrement).Ez engem totál megrémít.

Nem tudom, mi lenne a jobb, de meg kéne találni a köztes utat...

Vélemények?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Krisztina
tök jó,hogy így viselted a cukros lötyit. Nálunk is lehet vinni citromot. De,hogy én meg fogom e tudni inni,hát azt nem tudom. én még a pepsitől is irtózom.... :shock:
halk gratula a nagykorúsághoz! :wink:

Dorka
nálunk nincs gond a nappali mocorgással sem,csak akkor, ha kocsikázunk. :shock: ma is pl 2 óránként mocorog... :lol:

képzeljétek anyum nekem is beindult babaholmik vásárolni..... :shock: azt mondja,már vett egy csomó mindent,mert azt mondta neki a szomszéd fiatal anyuka,hogy sok cucc kell... :roll: hát komolyan mondom,sztem nem komplett a szomszéd.... :? egy újszülöttet mióta kell naponta 3-4 * átöltöztetni? mert ő állítólag ezt csinálja. mert van úgy,hogy a gyerek pisis,vagy kifolyik a kaka... :shock: hát én erre csak azt mondtam,hogy nem kell a pelenkával spórolni,és a gyerek nem fog pisisen feküdni,vagy nyakig kakásan....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kata
attól nem vagy rossz anya,hogyha a baba első perctől külön lesz! Nálunk is csak azért lesz velünk eleinte,mert én ragaszkodom hozzá. szeretném látni mindig.... :oops:
viszont csak bölcsőben kap helyet,és minden tevékenység,mint pl a szoptatás,pelenkázás, az ő szobájában lesz. Előre láthatólag az első 4-5 hónapot tervezzük így.... de ez még változhat +/- hónapban,de inkább minuszban. Mert azt semmiképpen nem szeretnénk,ha gyerek mellettünk maradna sokáig....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,
Kata, szerintem se lesz semmi baj az ultrahangon holnap -ha valami komolyra gyanakodtak volna, azonnal tovább vizsgálnak, nem adnak egy időpontot hetekkel későbbre.

Utólag is bocs, hogy elhisztiztem a vérvételem történetét, csak az értelmetlensége zavart, az össz. 3 vérvétel stb.
A munkahelyem tök megértő, és az rendben is van, hogy kések 1 órákat... de annyira utálok 12 felé 'beesni' az irodába... (ezért is vettem ki hozzá szabadnapot.) mindegy.

Krisztina, már alig várom, hogy megízleljem a cukrot jövő pénteken. Komolyan mondom.
és gratula a betöltött 24. héthez!!!

Használt babaruha szerintem is teljesen ok, minek újat venni pár hónapra? sokszor jobb minőségűek is a külföldiek.
Aranyosak ezek a lelkes anyukák! Dorka, Dy, gratula hozzájuk:)

Szerintem nagyon nem azon múlik, hogy ki milyen anya, hogy külön alszik-e a babája. Sokkal inkább babafüggő a dolog. Mennyire bírja, mennyire sír stb. Persze, hogy értelmesebb lenne eleve külön szoktatni.

Nekünk csak két szobánk lesz, úh velünk alszik majd, úgy tervezzük (egy ideig biztos).de nem kellene addig elfajulni hagyni a dolgot, mint a tesómék tették (ők 5 évesen szoktatták ki a gyereket a közös ágyból, kínkeservesen. ... ja , és most válnak:( Persze nem mondom, hogy emiatt, de biztos ez se tett jót a kapcsolatuknak. szóval úgy vagyok vele, mint Dy.

Viszont: anyám szerint én babakoromban minden éjjel sírtam, és akkor egyértelműen az volt a trend, hogy NEM SZABAD felvenni a babát... aztán egyszer nem bírta, felvett, magához vett az ágyba, és azonnal elhallgattam.
Ez a felriadás, szorongás, magány érzése valahogy megmaradt bennem, mint emlék, és tényleg betegesen szorongós lettem felnőttként... na ezt nem akarom. Inkább felveszem többször is, ha kell.

Basszus, megint egész litániát írtam... ne haragudjatok!!! de nagyon foglalkoztat ez a téma (is).
Nagyon érdekelne a véleményetek/tapasztalatok.!
Szép napot és ígérem, mára már eldugulok,
M.
monke

Móni, direkt kérdeztem, ki hogy gondolja, te. :D
Azért vagyunk itt, hogy megosszuk egymással a véleményeinket.
Igazából én is szívesen beraknám hozzánk a hálóba, de félek, hogy elfajul a dolog, pont ahogy írtad.
Mindkettőre látni jó és rossz példákat is.
És azért költöztünk házba a pesti lakásból, hogy a gyerkőcnek majd saját kuckója lehessen.

Ha sír, én se bírnám elhallgatni és hagyni, az tuti.
A másik meg, hogy apának azért a munkahelyén helyt kéne tudnia állni másnap.

Mivel férjem és öcsém is sírós és hasfájós baba volt és nálunk is fiú lesz, nagy valószínűséggel nem a csendes fajta...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Hú, de sokat írtatok, alig bírom visszaolvasni.

Krisztinaa, örülök, hogy túl vagy a vizsgálaton! Mikor lesz eredmény?

Móni, sajnálom a kálváriádat, fel nem fogom, ennek mi értelme, hiszen úgyis néznek éhgyomori cukorértéket. Megkérdezhetem, hogy hányadik kerületben ez a protokoll? Holnap kiderül, hogy hova megyek, ha választanui lehet, akkor a klinikára szeretnék.

Egyébként úgy hallottam, hogy ott kell üldögélni a két vérvétel között, mert más értéket mutat, ha az ember mozog.

Köszönöm a megnyugtató információkat az előtejről. Meglepődtem eléggé, de hát ez van. Azt olvastam este az egyik könyvben, hogy 20-24 hét között normális. Ha már a mozgás erősségében nem igazodom az "előírtakhoz", ebben igen.

Babaszoba: szerintem is jobb, ha külön szobája van, épp azért, amit Kata is írt, jobb a privátszférát megőrizni. Nekünk csak két szobánk van, egy nappali és egy hálószoba, így egyelőre a hálüszoba egyik sarkát rendezzük be neki. Ha nagyon rossz lesz a helyzet, kiköltözünk a nappaliba, a kanapéra. Szeretnénk mi is házba költözni, de az még kb. 2 év, mert ez a lakás nagyon kényelmes egyébként, mindenhez közel van, a munkahelyünk autóval 5 perc és nincs dugó soha, tömegközlekedve háztól-házig 15 perc. A párom bármikor haza tud ugrani, ha szükséges és a húgom csak 10 perc sétára lakik.

Nekünk a szó szoros értelmében véve semmink nincs még a babának. Egyelőre még ellen tudtunk állni, szeptemberig ki kell tartani.

Na, majd még jövök!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, Neked akartam még írni, hogy a munkahelyeden kötelesek elengedni az összes orvosi vizsgálatra, szóval szerintem ne vegyél ki szabadságot ilyenek miatt. Tudom, hogy kellemetlen mindig szólni, de ne szégyelld, Kismama vagy, ez jár neked.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Zsuzsi, 2. kerület. (Kapás utcai rendelő). Kerüld el, ha tudod:)

Igen, el is enged a munkáltató szó nélkül, és el is megyek... csak félnapokra és értelmetlenül - azért bosszantó, nekem bosszantó.

Ja és Kata: igen, úgy tűnik, megmaradunk a Dávidnál:) már ha nem nézte el az ultrahangos doki a nemét.
monke

Móni
az én tesóméknál még a tiedéktől is rosszabb volt a helyzet. igaz,hogy nem válnak,de nem élnek túl rózsásan sem. a lánya most 14. éves,és még "csak" 3 éve alszik külön szobában... :shock:
legalábbis csak akkor amikor a tesóm otthon van,mert kamionozik....

Zsuzsi
nekünk sincs még igazából semmink,mert amiket anya vett,még azokat nem is láttam,csak telefonban mondta,hogy vásárolgat... :D

Babaszoba szempontjából úgy látszik mi szerencsések vagyunk. mivel vidéken,azaz falun élünk,van nagy házunk is(kb.400 m2)... baba szempontjából ez tök jó,de takarítani.... :twisted:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Nálunk is eleve külön szobába kerül, ha sír, persze felveszem, de szokja meg, hogy mindenkinek megvan a helye a családban. A hálószobánk nem nagy, külön kiságy nem férne be, az ágy meg kettőnké a férjemmel és remélem az is marad. :lol:
Aztán: én tervezek, gyerek végez.... :lol:

Móni, mikor voltál utoljára UH-n? Ha nem régen, szerintem kizárt, hogy elnézték. Nálunk is annyira egyértelmű volt, hogy amikor megtalálta a baba lábait egyértelműen fütyi lógott középen. Még mi is gyönyörűen láttuk.
A Dávid szép név! :)

Dorka

Kép
traudorka

Dorka, hétfőn voltam ultrahangon, én is láttam, de ki tudja... :oops:
monke

Hát lányok, én is azért jobb szeretném 2x hallani már legalább, hogy tényleg fiú.
Először nagyon lányt akartam, de mióta tudom, hogy fiú, most már úgy akarom, sírva is fakadnék lehet, ha mást mondanának.
Bár tényleg mindegy, főleg az én esetemben, csak egészséges legyen, más nem számít.

Dorka, én is pont így tervezem, de a számból vetted ki a szót, majd úgyis úgy lesz, ahogy a bébi akarja..

Zsuzsi, tök jó, hogy ilyen közel van a munkahelyetek, meg a húgod is ott lakik.
Így érthető, hogy szívesen laktok ott.
Mi nagy fába vágtuk a fejszét, januárban költöztünk, igaz a mi lakásunk csak másfél szobás volt.
Ott baba nem nagyon fért volna el.
Úgy döntöttünk, ha már váltunk, akkor kertes legyen.
Viszont cserébe 30 perc kocsival a bejárás a férjemnek :?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Én egy hónapig fejtem picurnak a tejcsit,aztán kaptam tejapasztó bogyót,el is apadt gond nélkül,de a kis tartálykákban maradt annyi,hogy ha megnyomom jön.Azaz ezt most már inkább Anna csinálja,mert előtej,nem pedig fehér.

Babaszoba:
Nekünk külön lesz az elejétől.Veszünk légzésfigyelőt és így nem lehet gond.Pici a hálószobánk / övé lesz a nagyobb szoba / nem férne be a kiságy.Meg úgy terveztem hogy oda is veszünk egy egyszemélyes ágyat és én is le tudok pihenni,apának reggel dolgozni kell.

Hétfőn megyek terhesgondozásra,akkor tudom meg a cukor eredményét.

Kép

Kép
krisztinaa

csajok!
nekem az jutott az eszembe,hogy sokan írtátok már a 12. hét környékén vagy utána nemsokkal a baba nemét. nos mindenkinek bejött amit olyan korán mondtak?

Kata
csak nyugi!!!!! Hidd el,tuti,hogy nem lesz semmi gond! de azért megy a drukk ezerrel holnapra! :wink:

légzésfigyelőt mi is veszünk. Szerintem az mindenképpen fontos,akárhol is alszik a baba...

Móni
ha láttátok is a fütyit,akkor tuti,hogy fiú!!! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Edina, a 12. héten is kislányt mondtak, majd a 19. héten ismét. Bár csak akkor hiszem el, ha már a kezemben tarthatom :-) Egyébként láttunk kis fehér vonalakat a lába között, szóval nem hinném, hogy kinő ott még valami.

Szép lehet egy ilyen nagy ház! A takarítás miatt nem irigyellek viszont.

Kata, nagyon drukkolunk holnapra, biztosan minden rendben lesz. A Klinikára mész?
Kata, teljesen igazatok volt a váltással, jól tettétek. Mi nagyon sokat gondolkoztunk, maradunk még egy kicsit.

Holnap én is megyek orvoshoz, be kell számolnom róla, hogy a Canesten kúp bizony csak ideig-óráig használt. :cry:

Szép estét!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Olvasni nem tudok, csak futólag jöttem. Nemrég jöttünk haza anyuéktól és holnap megint utazunk. Szóval minden ok, csak kicsit sűrűek vagyunk.

Pusz nektek

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,
én meg mindig csak több részletben tudok írni, és álandóan eltűnik a hozzászólásom.

Most már besokalltam....

Puszi, és jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Edina, nekünk a 12. héten még nem mondták, fiú-e vagy lány, így nem tudom, mennyire lehet bízni a korai megállapításokban.

Mi elvileg kapunk olyan bébiőrt, amihez légzésfigyelő is van.
Valakik szerint egy felesleges plusz para, de a barátnőm amúltkor mesélte, hogy a kislánya egyik éjjel olyan mélyen aludt, hogy elfelejtett levegőt venni és bejelzett a készülék.El volt ernyedve a gyerek, felrázták és akkora levegőt vett hirtelen.Állítólag 6-8 hónapos korig az ilyen előfordulhat.

Zsuzsi, a klinikára megyek, ma 1-re, már fel-alá jár a gyomrom az idegességtől, bár apával megyek, biztos ide se jöhet be.
Délután majd jelentkezek.

Pusz mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Kata, nem lesz semmi baj. Jelentkezz délután!

Fleur, szép nyarat, meg jó utat!

Reni, én sokszor megírom a hozzászólást előre word-ben:) és bemásolom ide. Bosszantó, ha eltűnik.

Edina, mutatta a doki az ultrahangon, hogy fiú, de szégyeltem úgy igazán odanézni - elég hülye reakció így harminc fölött, nem?:)
Hú, irigyellek is a nagy ház miatt, meg nem is - nekem a mostani 2 szobát is nehezemre esik kitakarítani.

Dorka, én is ezt hangoztattam egy ideig, hogy a férjemmel akarom megosztani az ágyamat.

De: a férjem kijelentette, hogy ő az első időben igenis a babával/baba közelében akar aludni!!:)
Na de majd meglátjuk.

Üdv mindenkinek,
Móni
monke

Sziasztok!

Kata, drukkolunk, jelentkezz!

Móni: Nálunk a férjem is úgy gondolja, inkább velem aludna... :P
Persze, várjuk ki a végét... :lol:

Kankalin, te is jelentkezz, ha visszaértél az orvostól!

Szép napot mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Visszatértem az orvostól, minden rendben, szépen zárt a méhszáj. Kaptam hüvelykúpot a folyásra. Jövő héten megyek a terheléses vércukor vizsgálatra, a Klinikára. Reméljük, addigra kicsit enyhül a meleg. Hosszú az az idő étlen-szomjan, alagsorban, ahol nincs levegő!

Kata, várjuk a híreket!

Mi egy szobában alszunk majd kezdetben a babával, de azt megbeszéltük, hogy a mi ágyunk csak a mi ágyunk. Aztán majd meglátjuk.

Fleur, jó utat! Lényeg, hogy jól vagytok, aztán majd gyere, ha tudsz.

Reni, tényleg bosszantó, ha elszáll, amit írtál. Remélem, minden rendben veletek.

Majd még jövök!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

De jó, örülök a hírnek, Zsuzsi!!! Mármint a szépen záródó méhszájra gondolok, persze, a folyást meg csakcsak kikezelik. A nyíló méhszáj sokunk félelme, azt hiszem.

A klinikán meg hátha kiengednek az udvarra a két óra alatt.

Nem küldött a doki teljes vérképre? (+vizelet-üledék vagy mi?)
én most vettem észre, hogy az enyém arra is küldött a terheléses mellett, de a háziorvostól arra nem kértem beutalót...

és többiek? egyáltalán, hány teljes vérképet szoktak nézni a 9 hónap alatt? EKG, belgyógyászat, fogászat nekem megvolt, védőnő havonta... mi kell még a 'protokoll' szerint?

ÜDv,
M
monke

Sziasztok,

Móni, teljes vérképre+vizeletre+vércukorra kaptam a beutalót, illetve még van valami kézzel ráírva a gépelt papírra, de azt nem tudom elolvasni.

Kaptam a védőnőtől pár kiskönyvet, abban azt olvastam, hogy 4 kötelező uh van a terhesség alatt: 12. hét, 18-20.hét, 28. hét, 36-38. hét
Na, ebben a kiskönyvben a vérvételek is benne van, majd este megnézem.

Nekem még csak egy teljes vérképem volt, valamikor a 10-11. héten, ez a mostani lesz a második.

A védőnő engem a rubeolaszűréssel őrjít meg, már kétszer kérdezte, hogy miért nem nézték nálam. Ma megkérdeztem az orvost, azt mondta, hogy mert semmi értelme. Ezeken nem lehet eligazodni, komolyan mondom. Azt persze mindketten megkérdezték, hogy voltam-e oltva ellene? Honnan tudjam, hogy 30 éve adtak-e erre oltást... A védőnő szerint voltam. Hiába mondom, hogy Anyukám szerint voltam rubeolás, a védőnő azt mondja, hogy azt nagyon könnyen össze lehet keverni más kiütéssel, ezért ne mondjuk, hogy voltam.
Na, bocsánat, most jó sokat írtam.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nehogy bocsánatot kérj, én kérdeztem meg, és érdekel...
A rubeola (himlő, toxoplazmózis stb stb) nálunk meg se lett említve:) egyaránt legyint rá a védőnő, a doki és a házidokinéni.
Úgy látszik, mindenkinek megvan a vesszőparipája.

Bű, akkor mégiscsak kellene mennem teljes vérképre... na majd két hét múlva, ezen a héten már volt vérvételem, és jövő héten is lesz:) szép az élet.
monke

Móni, most elültetted a bogarat a fülembe, hogy vajon kell-e külön kérnem a háziorvostól beutalót a vérkép stb.-re?
Merthogy az orvos által írt papír a háziorvoshoz szól (nem beutaló ) felsorolja, hogy milyen vizsgálatokat kérnek és a múltkor ezzel mentem a háziorvoshoz, aki nem adott beutalót, hanem levették a vért...

Na, most kezdhetekel telefonálni, hogy akkor mi is van.
Szerintetek? Az az érzésem, hogy beutalóért is el kell mennem külön. Megáll az eszem!

Szegénykém, jó sokszor szúrnak!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Bocsi:) nem akartalak stresszelni.
Szerintem az rendben van, ha a házidoki veszi le a vért, majd ő tovább küldi a laborba.
Nekem nem vette le, inkább beutalt a kerületi rendelőbe, mondván, hogy ő csak nagyon ritka és indokolt esetben vesz a háziorvosi rendelőben vért. (pl. ha nagyon öreg az illető, stb). Nem is bánom, mert a rendelőben viszont vérprofin szinte fájdalommentesen szúrnak.

Szóval szerintem Téged már nem utalgatnak sehová.
monke

Móni, éppenhogy felnyitottad a szemem :-)
Merthogy amit kaptam az nem beutaló, hanem egy kérés a háziorvoshoz, hogy végeztessen el x,y,z vizsgálatot nekem. DE a nőgyógyász azt mondta, hogy a Klinikára menjek... Szóval remélem, meg tudom győzni a háziorvost, hogy én csak beutalót kérek és nem vizsgálatot.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja várj, bocs:(
Ha a terheléses cukorra gondolsz:

Szerintem, ha a SOTE-ra mégy, és SOTE-s doki küldött, nem kell semmilyen beutaló. (voltam már ilyen papírral ott, AFP stb...)

Voltam viszont a SOTE-n olyan papírral (amit a nődokim írt), hogy kell nagy vérkép, meg pár ilyen speciális vizsgálat (RH-ilyesmi), na abból a SOTE-n csak a speciálisokat végezték el, a többiért külön kellett menni a kerületbe.
És fordítva: a kerületben kezdtem, ott nem végezték el a speciális vizsgálatokat, mert háziorvos nem küldhet, csak "állami" nődoki:)

Szóval elegem volt ebből a rendszerből.

Na jó, elnézést mindenki másnak, hogy átmentünk ilyen témába.
Remélem, senkit nem riasztottunk el!!

Ezek után talán sikerült még jobban "felhomályosítani". ne haragudj, és tényleg telefonálj oda, az a biztos...

:D
monke

Móni, szép kis körutata jártál meg Te is akkor. :?

Igen, de ez nem olyan papír mint az AFP-s volt, az kifejezetten beutaló volt. Azért holnap még telefonálok egyet, de szerintem lesz egy utam a háziorvoshoz is :(

Nekem is elegem van ebből az egészből.

Bocsánat, mindenkitől, jól kibosszankodtunk magunkat.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szisztok lányok,

rövid leszek, mert nemrég értünk haz és mindjárt tanítok.

Lényeg:Rendben találták babókát, nagyon alaposan megnézte Hajdú Júlia.
És apa is bejöhetett.Pedig a klinikán volt.
A magzatvízem a méhem egyik oldalán normális, a másik oldalon minimálisan több.
Hát ilyet.
A nő csak csóválta a fejét, miért küldtek ilyen speckó vizsgálatra, miért ijesztegetnek.
Aztán megkérdeztük a végén, valóban fiú-e.
Rendes volt, ezt is megnézte, mutatta, hogy itt a fegyvere.
Semmi kétség!

Este még jelentkezek és köszi a szorítást!

Pusz mindenkinek,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Igen!!!:) még egyszer gratula az egészséges kisfiúhoz:)
monke

szisztok!

Kata! Végre akkor megnyugodhatsz!!!

Én is voltam ma dokinál. Minden oké méhszáj zárt.
Igaz az elején 3000-ről indultunk aztán a multkor is és most is 2000-et írt!! De végig azt mondta szépen zárt!!
A vesém továbbra is rendetlen! Olyannyira hogy néha sírni tudnék a fájdalomtól. Ma voltam házidokinál is ő felírt antibiót amivel a nődoki még várni akart ,de mondtam,hogy kegyetlenül fáj úgyhogy mondta hogy akkor szedjem. Ma voltam védőnőnél is úgyhogy most hulla vagyok. Kicsit fáj a hasam is meg keményedett is ma:((
Most kicsit el vagyok szonytyizva anyukám is elment már......

Ha kicsit jobban leszek majd még írok, és olvasok!!!4

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Hali!!

Csajok az eü rendszer sajnos ilyen,azt én is megtapasztaltam az utóbbi időben.Mindenkinek megvan a hülyesége és egymással persze senki nem kommunikál.A klinikán míg bennt voltam nem hallottam ugyonolyan véleményt,ha 10 jöttek 10 félét mondtak,aztán persze én voltam a hibás mikor értetlenül álltam a dolog előtt.

Szerencsére az én védőnőm nagyon normális,meg lehet beszélni vele mindent.Ami most furcsa volt,hogy szóba került hogy vettünk kókuszpólyát és azt mondta hogy ő nem pártolja.Pedig szerintem a pici gerincének igenis jó,ha nem töröm össze vissza.

Kata örülök hogy minden rendben:)

Képzeljétek Anna ma megkapta az első cumisüvegét!!!!
A Brendonba néztem már ki rég,Tommee a neve,nagyon szimpi,tök olyan mint a bimbi :D

Kép

Kép
krisztinaa

Kata
gratula a jó hírekhez! Örülök,hogy minden rendben volt! :wink:

Zsuzsi
örülök,hog te is jó híreket kaptál!

Fleur
jó pihenést! :wink:

Nekem a védőnőm szokta adni a beutalót,és mondta,hogy most néznek majd teljes vérképet,meg vizeletet is,+ a cukor terhelés.

hulla fáradt vagyok,megyek is aludni. Képzeljétek el,az este 8-kor megettem egy fél dinnyét,éjjel meg fél óránként pisilni mentem... :twisted: úgyhogy nem aludtam szinte semmit,reggel meg kelni kellett,sőt ma meg egész nap autóban ültem,úgyhogy kivagyok... :?
hatalmas puszi mindenkinek,holnap jelentkezem!

Jó éjt mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok a jó vizsgálati eredményekhez.

Nekem a nőgyogyó adja a papírt a kezembe a vizsgálatokhoz, kijövök a kórház kapuján, bemegyek a mellette lévőn a terhesgondozóba és ott elintézik.
A háziorvos egyszer látott amikor kiírt táppénzre. Havonta egyszer az asszisztenshez kell bemennem a táppénzes papírért. ennyi. Azt hiszem, ahogy olvaslak titeket, szerencsés vagyok...

Krisztina, szerintem semmi baj a kókuszpólyával, én eddig csak jókat hallottam róla.

Szép álmokat mindenkinek!
Dorka

Kép
traudorka

Jó reggelt!

frissen,félig kipihentem jelentkezem... hát persze,hogy nem tudtam ma sem sokáig aludni,pedig meg lett volna a lehetőség rá. De Manócska 6-kor lekezdett úgy rúgdosni.... :lol:

Enikő
sajnálom a vese problémádat! remélem,hogy hamar felgyógyulsz belőle! :wink:

Na,megyek készítek vlami reggelit,mert már majd éhen halok,aztán meg jöhet a házimunka... :wink:

még jövök....

szép napot mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Krisztinaa, gratulálok a Nagykorúsághoz, csak szépen tovább előre!

Kata, jaj, de jó, hogy minden rendben van! Gratulálok! Remélem, megnyugodtál.

Enikő, örülök, hogy jól zár a méhszáj, de annak nem, hogy a veséd rendetlenkedik. Reméljük, az antibiotikum használ majd.

Edina, szerda éjjel ugyanúgy voltam, mint Te. Este 7 körül bedinnyéztem, 10-kor lefeküdtem, 11-kor, 12-kor, 1-kor, 2-kor, majd 5-kor keltem pisilni, azt hittem, megőrülök.
Ma éjjel jó meleg volt már a lakásban, de 11-től fél 6-ig sikerült egyhuzamban aludni, ez már nagy dolog. Viszont nem ettem este dinnyét.

Dorka, a vicces az egészben, hogy a háziorvost életemben egyszer láttam, most kedden, amikor bepecsételt, még akkor sem volt ott, amikor májusban átvett, az asszisztens vette le a vért és csinálta meg az EKG-t.

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
nálam csak az a szomorú,ha dinnyézek,ha ne nem,akkor is a wc-t járom egész éjjel... :P egy éjszaka kb 4-5*... :?
és nem kérdezte a házidokid,hogy téged meg honnan szalasztottak? :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jó reggelt lányok,

tegnap nem akartam már később írni, mert még a számítógép is fűt, majd nem 30 fok volt a lakásban, pedig nem volt ablak nyitva.
Alig aludtam.
Köszi, hogy tegnap gondoltatok ránk.
Jól esett.
Ja, és még annyit mondott az uh-s, hogy készüljek fel, nagy gyerek lesz.
De hát olyan kicsi vagyok.
Kicsit beparáztam, ha lehet, nem akarnék császárt.

Edina, én is kijárok 3-4x dinnyézés nélkül is.De legalább tisztul a vesénk.
Csak óvatosan ma a házimunkával,nehogy rosszul legyél a nagy melegben.

Zsuzsi, Monke, hát nem egyszerű ez a vizsgálatsor story, amúgy a házidokit a terhesség alatt én is 2x láttam, mert férjem viszi-hozza a táppénzes papírt.
Jövő héten megyek védőnőhöz, és rákérdezek, mert képzeljétek, nekem a rubeola vizsgálatot és toxoplazmát nem is említették, hogy kéne.
Nekem az AFPvel egyidejűleg hepatitist szűrtek még, ennyi volt.

Krisztina, ezzel a pólya dologgal ne is törődj, csak azért mert a védőnőnél nem vált be.
Nekem meg azt mondta, miután kérdezte, nem igénylem-e az extra "lelkisegély"nyújtást a részéről, és én mondtam hogy nem, mert novemberben szülő anyukákkal tartom a kapcsolatot neten és azt mondta, ezt meg ne hallja még1x. :?
Szóval ellenünk van, lányok...

Reni, sajnálom, hogy elúszott amit írtál, én menet közebn copyzni szoktam, ha sokat írok, így ha véletlenül történik vmi, utána csak be kell illesztenem még1x, próbáld ki, egyszerűbb mint worl-öt nyitogatni még.

Enikő, örülök, hogy jól alakul a méhszáj dolog és ne szomorkodj anyud miatt.

Fleur, jó pihenést anyukádéknál.

Akit kihagytam, bocsi,

majd még írok vmikor

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?