A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Ha eltekintünk az éjjeli sötétségtől, a "hhhhhhhhhhhhhhúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú" széltől, a dirr-durr mennydörgéstől és még csak kopogó esőcseppektől, akkor mondhatni jó idő van. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

Na, nem mintha arra vágytam volna, hogy fél téglák repüljenek be a csukott ablakon, de EZ volt az a rettegett vihar??? (Másutt persze lehetett nagyobb, de itt nem kellett hasra esni tőle. :? Hendegabi és moncsy.78 viszont ti többé-kevésbé rendszeren megszívjátok. Most elkerült titeket? )

Kép
Kép
200907?

Ma egy remek projectet találtam ki magunknak: szétszedjük a kandallót. :D A 8 sorból lebontottunk 2-t és beraktuk a kamrába, kb 1 m3 sittet termelve. Majd ezeket a zsákokat kell valahogy kidobálni. Persze nem kommunális szemét, nehéz tőle megszabadulni, de majd nézünk konténert.

007,
Itt sem kellett kihívni a katasztrófavédelmet. :roll: Mi azért mentettük a tujánkat, behoztuk a lépcsőházba.

"mindkettő rühelli a takarót és ha egy mód van rá, akkor kimenekül alóla"
Detto. Ezért nálunk nincs is sok funkciója. 8) Hajrá hálózsák. :lol:

Nálunk is vigyázni kell a dolgokra, a minél nagyobb, annál inkább itt is érvényes. Csak nem mindig megy. :wink: Natit már leszidom, ha maszatol, nem is nagyon csinálja, de véletlen baleseteknél őt se, csak takarítok. Azaz takarítunk. Szabi meg egy kis szeles manó, reménytelen. :lol: Ráadásul nem szeretem az etetőszéket, onnantól, hogy nem esnek le a székről, az asztalnál ülnek. Egy egyévesnek meg elég nehéz elmagyarázni a kés-villa etikettet. :twisted:

Ági,
Akkor megy a drukk, hogy kihasználjátok az utolsó éjszakát és ne lufizás legyen!

Ronmay,
Próbáltad a hason altatást?

"szopi után egy órára bealszunk"
Mindketten?

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

Az etetőszéket én sem komálom. Egész egyszerűen nem bírom elhinni, hogy márpedig nem tud vele hanyatt esni a gyerek. Ezért van inkább a kispadja. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Csibe üzenetét továbbítom :D :

Távozott 11-kor a nyákdugója, a dokija szerint éjszaka találkozni fognak . Egyenlőre otthon vajúdik, 1 óra óta 5 perces fájásai vannak, és ha megszületett a kislányuk jelentkezni fog!!!!!

Csibe: megy a drukk :lol: :lol: !!!!!!! szorítok nagyon :lol: :lol: :lol: !!!!
marietta1982

marietta1982! :)

Mármint kivel találkozik csibe83 az este folyamán?
-a nyákdugóval
-a dokival
- a gyerekkel
-esetleg valamelyikük kombinációjával? :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hajrá, csibe83!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
200907?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

naná, hogy a gyerekkel :lol: :lol: :lol:
marietta1982

egy pár kép rólunk!!!
Kép
Kép
Kép
marietta1982

Hajrá Csibe :D

007,
Nem kell elhinni, hogy nem tud hanyatt vágódni etetőszékkel. Nincs az az etetőszék, amivel gyerek ne vágta volna még hanyatt magát. Elég lenne belekérdezni pár korosztályos topicban, és az összes megkérdezett etetőszékre lenne olyan, akinek ez személyesen vagy ismerős útján sikerült.
Ha kispad, akkor nem nagy kunszt foltmentesen tartani a székeket. 8) Nálunk a felnőtt székeket pacsálják.

Szia Domi :D :D :D

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 11:22-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :lol:

csibe: nagyon drukkolok nektek! :lol: :lol: :lol:

Van még áram, meg net is! :lol: A brutális vihar szerencsére nem itt tombolta ki magát :lol: De legalább már nincs dögmeleg :lol:

Bond: tehát már ha holnap felteszik a lufit, holnapután baba lesz? :lol: :lol:

lorca: oké, hogy nincs tél, de azért még nem kell szétszedni a kandallót! Mi is csak lekapcsoltuk az őrlángot, nem bontottuk le a radiátorokat :lol: :lol: :lol:

marietta: Domi már nagyfiú! :lol:

boo: tényleg eléggé paraszt a főbérlőtök! :( Viszont ha költöztök, ne felejts el egy- két kakis pelust otthagyni pl. a sütőben, konyhaszekrény zegzugában :lol: :lol: :lol:

Egyelőre ennyi, legközelebb vagy sms-t küldök, vagy jövök rendesen, ha a kórházból megoldható lesz. Nem tudom még, hogy bevigyem- e a laptopot, majd holnap kipuhatolom, mennyire kell félni a lopósoktól....
Vigyázzatok magatokra meg a babókra! :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

Sziasztok! :)

marietta1982!

Előre is bocs, ha nem bírod a nőt vagy én vagyok az 1268. akitől ezt hallod, de szerintem tökre hasonlítasz a Gombos Edinára. :roll: :roll: :o :o Leszámítva persze Kismókust. :wink:

lorca!

Az etetőpad okés, csak amikor anyuci valamiért bent kajál(tatja) a gyereket, akkor történhetnek ilyen balesetek. (Például mert Babanetet olvas... :oops: :oops: :oops: :oops: )

boo!

Ahol biznisz van, ott jó indulatra ne számíts. Legfeljebb örülj neki, ha mégis találozol vele...

agi125r!

"lorca: oké, hogy nincs tél, de azért még nem kell szétszedni a kandallót! Mi is csak lekapcsoltuk az őrlángot, nem bontottuk le a radiátorokat "
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Viszont ha költöztök, ne felejts el egy- két kakis pelust otthagyni pl. a sütőben, konyhaszekrény zegzugában"
Na de,kérlek, milyen eljárás ez...!? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

Szép jó reggelt :D !!!

És akkor a mai örömhír :D !!!!!!!!!!!!
Megszületett Kiara baba ma, 8 óra 35 perckor, 3750gramm és 56 cm :D :D :D .Eléggé megkínlódtak érte :( :( !
majd küldeni fogja az mms-t a babókáról!!!

Ezúton is hatalmas gratula Nektek :lol: :lol: !!!!

Bond: Iiiiiiiiiigen , már vagy 5 milliószor hallottam.
A munkahelyemen mikor még új voltam, mindenki ezzel jött.
"Jééééééééééé tökre úgy nézel ki , mint Gombos Edina." :shock: :shock: :roll: :roll: De ez nekem , amúgy addig fel sem tűnt.
Valahogy sejtettem, hogy most sem úszom meg.
marietta1982

marietta1982! :)

Akkor ezt most nem is írtam, jó? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Ez volt csibe83 első bejegyzése:

[quote="csibe83"]S írta:csibe83ziasztok!

Nem akarom elkiabálni,de egyenlőre úgy néz ki,h én is közétek tartozom.Tnap este teszteltem és pozitív lett.Bár még halványka,hisz tnap lett volna a mensim esedékessége.Viszont lehet,h fura,de én már egy hete úgy érzem,h lakik odabent vki :D ...
Gratulálok mindenkinek és igyekszem majd visszaolvasni.

Üdv:Cs

EZÚTON IS HATALMAS GRATULA NEKIK ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!!!!! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Bond: Semmi gond, már megszoktam :wink:
marietta1982

Na, akkor a vasárnap örömére egy kis közvélemény kutatás.
Aki vett, annak milyen tapasztalatai vannak a szopis párnával illetve a mellszívóval kapcsolatban? (Esetleg mi az, amin már most látszik, hogy felesleges volt megvenni...? :roll: )

(Szerintetek estére hogy fogja frissíteni csibe83 a táblát? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Csibe!
Gratulálok a kis Kiara babához!!! A képeket várjuk!!!

Bond!
Szerintetek estére hogy fogja frissíteni csibe83 a táblát?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szopipárna:
Szoptatni ugyan nem használom, de:
- Apának nagyon jól jött, amikor a térdműtéte volt, mert azon pihentette hónapokig a lábát;
- Nekem jól jött az utolsó hónapban, azzal aludtam, és sokkal kényelmesebb volt;
- Petra fotelként használja, amikor nagyon nyűgös, akkor abban pihen (már tettem fel ilyen képet);
- Fekve szopinál azzal támasztom ki a gyereket, hogy ne essen vissza a hátára, hanem maradjon az oldalán.

Mellszívó:
Avent kézi van, és nagyon sokat használom, bár nekem nem feji ki a végét, azt kézzel szoktam.

Marietta!
Nagyon aranyosak vagytok együtt!!

Jelentem: Petra már fél órája alszik!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Megyek is, mert tegnap este összedobtam egy csokitortát Anyunak (szülinapja van), és még fel kell díszítenem.

Végre van levegő a lakásban!!!!

Kép
katy76

katy76! :)

Akkor mégiscsak használod a szopi párnát, ha azzal támasztod ki a gyereket. :wink: :lol: :lol:

Csokitorta: nekem ugyan nincs szülinapom, de szívesen megmondom, hogy jól sikerült-e. :roll: :roll: :roll: :roll: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

Ha valaki azt hiszi, hogy egész délelőtt csak a gép előtt ülök, annak elmondanám, hogy közben fejek, segítek állatkákat motoroztatni Manónak (Hugi alszik, kb. délig :) ) és nagyon sajnálom, hogy már nincs úttörő mozgalom. Manóból ugyanis nagyon jó lett volna.
Nézi mit csinálok közli, hogy "cici!" és már nyúl is a fogantyúért és ő is elkezdi nyomogatni: beszállt a fejésbe és közben ilyen fejet vágott: :o :o :P :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

Katy,
Azt hiszem, megnyerted a szopipárna leginnovatívabb felhasználója címet. :lol: Nektek tényleg érdemes volt beszerezni.

007,
Még nem kotortam elő az Avent mellszívómat. A jelenleg használt Dani típusú és nagyon hatékony.

Amit felesleges volt venni: 56-os rucik. Csak 2 db nem plüss rugi volt, gondoltam duplázom a számot. Már kinövőfélben vannak, max 2 hetet adok nekik.

Ági,
Nálatok nem tudom, hogy áll a kórház lopásügyileg, de amíg bent voltam a Klinikán, többször is volt besurranó különböző helyeken. :?
A kandalló már régóta zavart 8) , csak feleslegesen áll a sarokban, foglalja a helyet. Pont oda szeretném rakni a gyerekek ágyát.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok

Csibe hatalmas gratula nektek, Sok tejcsit kívánok.

Rucik: Nálunk az a helyzet, hogy bent a lakásban mivel falhűtés van, a földszinten 23 fok van, az emeleten 24-25 fok, itt nem nagyon szoktam teljesen levetkőztetni. Sőt van olyan hogy a lakásban ujjatlan rugiban van ujjas bodyval nehogy megfázzon. Így rövid ujjú bodyban vagy napozóban van, ha alszik akkor beszoktam takarni pelenkával. Kint zokni nélkül van. De ebben a nagy melegben nem is vittem ki csak késő délután kora este.

Mellszívó, szopipárna: szopi párnát nem vettem. Mellszívóm meg volt régebbről csak akkor használtam amikor beindult a tej és nagyon bevolt durranva, de ahogy megindult onnantól csak kézzel fejek, nekem az jobban bejött. De mindegyiknél így csináltam. Most már a szekrényben figyel.

Etetőszék: nekem sosem estek ki belőle. Mondjuk sosem hagytam ott őket egy percre sem egyedül benne.

Tegnap volt a 11. házassági évfordulónk. Huh jó sok, de remélem még vagy 60 lesz
Tegnap hivatalosak voltunk az unokatestvérem esküvőjére, és egészen délelőttig úgy volt hogy nem megyünk el. De aztán még is úgy döntöttem hogy elmegyünk,és a vacsorán maradunk majd jövünk haza. Egész jól viselkedett Nóri, de a vacsora kezdetekor megunta a dolgoz, és rázendített és írt. Alig bírtam megenni a vacsit. Aztán indultunk is haza.
Viszont megtapasztaltam hogy milyen amikor egy 5 éves kislány szerelembe esik kb 5 perc leforgása alatt. Volt ott egy kisfiú aki 6 éves volt. Kiszúrta az én lányomat. És elkezdte kerülgetni, mosolygott rá. Majd Réka is elkezdett felé mászkálni, aztán megtörte a jeget az én lányom, és már le is ült mellé. Onnantól kezdve elválaszthatatlanok voltak. De ahogy néztek egymásra azt látni kellett volna. Totál látszott rajtuk hogy oda vannak egymásért Olyan édesek voltak. Fogták egymás kezét, és úgy mászkáltak. A kisfiú odavitte az anyukájához és bemutatta neki hogy a Réka a barátnője. Tökre megható volt. Hogy ilyen pici gyerekeknél is milyen érések vannak.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

És mi van, ha el kell menned otthonról, akkor előveszed a szekrényből, hogy ne tápit vagy vizet kapjon?

gabi1! :)

Szerelem: :oops: :oops: :oops: :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

Bond: Nekem Medela elektromos mellszívóm van, szerintem tök szuper!!!
marietta1982

Sziasztok!!

Marietta!! Dominik nagyon tündéri!!

Csibe! Gratulálok Kiarához,sok tejcsit kívánok neked. Érdekes,hogy milyen gyorsan jött Kiara,azután,hogy elment a nyákdugó!!

Nekem pénteken ment el,azóta semmi,ma voltunk megint CTG-n,ugyan nem a saját szülésznőm csinálta,mert már hivatalosan szabin van,de azt mondta a másik,hogy tökéletes. Megint nagyon aktív volt a Lili,140 és 160 között voltak az értékek,sőt egyszer felment 171-re is. Úgyhogy az én kislányom úgy tűnik,sz@rik a frontokra,bár még bármi történhet szerdáig,ha mégsem,akkor megindítják.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Csibe
Kép
Vendég

Romlik Dani alvókája, semmi sem tart örökké. :lol: Ma egy órán keresztül fent volt és nézelődött, rágcsálta a kezét. Bár amíg nem sír, csak nézelődni, szopizni akar, addig tőlem mehet, nem vagyok telhetetlen. 8) Még az sem zavarja, hogy Robi a szomszéd szobában fúr, zireg, zörög, pedig remekül áthallatszik. :shock: Eddig még csak pelusozásnál, fürdésnél sirdogált, meg amikor szól, hogy felébredt, jöhet a következő adag kaja. Félek, meglesz ennek még a böjtje. :roll:

Bond,
Ha el kell mennem itthonról, akkor majd viszem Danit magammal. :wink: Ha olyan katasztrófa történik, hogy ezt nem tudom megoldani, 1-2 liter fagyi tej nem oldja meg a problémát. Egy-két órára azonnal tudok fejni eleget, mert csak egy ciciből szopizik, azzal van el 2-3 órát, van friss tartalék. Még a szekrényből se kell elővenni a mellszívót ahhoz. Ha meg csak a boltba kell menni, akkor simán leszaladok, addig Robi vigyáz rá. Meg is jegyezte, hogy már nem a terhes sebességemen járom meg a boltot, mivel nagyon gyorsan hazaértem.
Tápi sincs itthon, recept se. :wink: Sőt, babavíz sem, csak a kórházi repi Jana.

Gabi,
Falhűtés? :shock: Én még csak a padlófűtésnél járok. :roll:
Szerelem. :lol:

Nyuszi,
Szerdáig még vizsgál doki - ha más nem, muszáj megkuksolni a magzatvizet, - hátha attól beindul. :wink:

Kép KépKép
lorca

Csibe helyett a tábla... :wink:

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok! 8)

Csak egy nagyon gyors kukk, mivel ma Dorkának viszonylag ébrenlévős napja van, igaz most elaludt a kis drágám, de persze a babakocsiban :roll: :lol: Nem tudom mi van mostanában vele, nagyon sokat eszik, enne....tea, víz nem kell neki, kiköpi...100 ml is van amikor már kevésnek bizonyul...

agmano, csibe HATALMAS GRATULA NEKTEK!!!

Marietta: nagyon szépek vagytok!:D Miért kell csepegtetni Domi szemét, váladékozik, mindkettő? Ugyanis Dorkának a jobb szeme váladékozik...most a második szemcseppel próbálkozunk hátha ez használ, ha nem múlik el hat hetes korára, akkor majd át kell mosni a könnycsatornáját. :cry:

Bond: Ngyon szépek a gyerkőcök!!! :D:D:D Nekem Dorka hol ujjatlan bodyban van, hol rövid ujjúban, most pl rövid ujjú bodyban van, meg egy takaró, mivel alszik, amúgy most 25-26 fok van a lakásban.
amit hazamenetelkor vettek a sarkukból vért, annak az eredményéért telózni kell, vagy kiküldik, vagy egyáltalán abból mit néznek??Én már tettem fel magamról kiskori képet, ott ahol Boo is, kutasd fel, nekem most nincs időm sajna, de majd ha lesz, és még nem találtad meg, akkor megkeresem!!
Nálunk ami felesleges az a szopipárna, még egyszer sem használtuk, akkor az egyik hordozó, na meg vagy két mellszívó, amelyik nem vált be. :lol: :lol:

f.nikici

Mellszívó
Egyet kaptam kölcsön (Tommee Tippee), de még nem használtam.

Szopipárna
Mindenre használjuk, csak az eredeti rendeltetésének megfelelően nem :oops:

Vízhőmérő
Egyszer használtuk. Rájöttem, hogy a 37 fokos vízbe nem olyan jó belenyúlni, én nem szeretnék olyanban fürdeni :oops:
Azóta olyan "kézmeleg" vízben fürdetünk...

Alvás
Iringó se alszik mindig. Amíg nem sír, felőlem nézelődhet :wink:
Vendég

miért nem látszódik a vonalzóm alja?!?!?!?! :twisted: :twisted: :twisted:

f.nikici

Gyerekek gyönyörűek!
Vendég

:lol:
Vendég

Sziasztok!!!

Csibe, gratulálunk!!!!!!!!! Szép méretei vannak Kiarának!!!

Marietta, helyesek vagytok! A hasonlóság :shock:

Iringó a 37 fok nektek már meleg? Marci emlékszem a 37 fokosban sírt, üvöltött, majd amikor két hét után melegebbet csináltunk, na azóta fürdött nyugodtan, csendben.

Felesleges, a szopipárna, vagyis én semmire nem használom-most. Marcinál azon szopiztattam. Mellszívóval viszont úgy jártam, hogy kézi Avent volt, és vetettem egy elektromosat. A kézivel egyszerűen nem bírtam türelemmel a fejést-az elektromos jobb.

Gabi, nektek van ugye Bebe Confort High Trek babakocsitok? Meg vagy vele elégedve?

Dodiékat nem engedték vajon haza tegnap? Vagy csak a fiatalúr rabolja el minden percét. :lol:

Nikici, Dorkának van étvágya! :lol:

A mi etetőszékünk nem borulékony, pedig Marci strapálta ezerrel. Igaz, ha borulna se tudna, fél úton megakadna a hűtőbe. :D

Ki, mennyit fogyott ezidáig?

kispiskóta

Kispiskóta!! De,Dodiék már tegnap óta otthon vannak,csak gondolom még szokja egymást a kis család!! :lol:

Lorca!! Elvileg nem vizsgál már meg a dokim,ami egy kicsit engem is aggaszt. Éppen ezért,holnap fel is hívom a magánklinikát,ahol rendel,vagy a kórházat,hogy bent lesz-e addig,mert azért én is nyugodtabb lennék,ha megkuksolna,mivel a szülésznőm is szabin van,csak akkor jön,ha szülünk. :cry: Remélem nincs semmi baj,ezen a héten kedden még jó volt a magzatvíz mennyisége. Nekem Uh-on keresztül nézték,mi ez a másik módszer,amit ti írtok?? Fáj??

És a burokrepesztés? Az fáj? Mert gondolom,ha beindítják szerdán,az is lesz nekem.

KépKép
KépKép
nyuszi81

"1-2 liter fagyi tej nem oldja meg a problémát. Egy-két órára azonnal tudok fejni eleget, mert csak egy ciciből szopizik,"
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

iringó! :)

Nem inkább a csibe83 féle tábla helyett a te táblád...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azért már erősen megfogyatkozott a másodikban lévől száma. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy tímea83-nak is és minimano74-nek is meg kell, hogy legyen már a babája. RÓLUK KI TUD, kinek üzennek (elvileg)? :?: :?:

(Ja! Amúgy köszi. :wink: )

A 37 nálunk még hűvös víznek minősül. A 42 fokoshoz képest, amiben fürödni szoktunk. :roll: :roll: :roll: :roll:

f.nikici! :)

Ettől rosszabb sose legyen, hogy csak a te tejed kell neki semmi más. Az is kíváló szomjoltó és még jócskán gyarapszik mellette. De legfőképpen a lehető legegészségesebb. :wink:
Ha most kevésnek is tűnik a 100 ml nem baj, megugrod majd azt is. :wink:

Manónak is váladékozott rövid ideig az egyik szeme. Kamillás (ezt ma már nem ajánlják, mondván allergizál :? ) illetve sima vizes tisztogatást használtunk. A lényeg, hogy a belső szemzugtól kifelé törölje az ember. Nekünk hál' istennek elmúlt pár nap alatt. (Egyébként gyakran előfordul a csecsemőknél)

Hazamenetelkor PKU szűréshez vesznek vért a sarkukból. Bevallom, most nem rémlik, hogy ez pontosan mit jelent. :oops: :oops: :oops: :oops: (De gondolom, lorca úgyis megmondja majd. :wink: ) Ha gond van, akkor szólnak. Nem értesítenek külön -tudtommal. (De nem lepődnék meg, ha ebben sem lenne egységes a hazai gyakorlat :? :? :? )

kispiskóta! :)

Szerintem hagyjuk most a fogyi kérdést, mert ez most sokakat kényesen érinthet. :roll: :roll: :roll: :roll:

nyuszi81! :)

A burokrepesztés nem fáj. De máskor sem szabad erre gondolni, mert akkor tuti fájni fog! Ez van és kész. Nem szabad erre koncentrálni, sokkal inkább arra, hogy mi lesz az eredménye. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.19 16:03-kor.

Kép
Kép
200907?

Nikici: Nálunk ugyanez a helyzet, csak éppen a bal szeme váladékozik :cry: , és náluk se múlik el, akkor át kell mosni neki is a könnycsatornáját :cry: !!!
Mi a Tobrex nevű szemcseppet használjuk, napi 4-szer 1 csepp. Nem akarom elkiabálni, de ma már mintha jobb lenne neki a szeme, ti melyiket használtátok/használjátok??
marietta1982

[quote="200907?"]k írta:200907?ispiskóta! :)

Szerintem hagyjuk most a fogyi kérdést, mert ez most sokakat kényesen érinthet. :roll: :roll: :roll: :roll:

Na, én pont ezért érdeklődnék, mert sajna engem is kényesen érint.

Nyuszi, nem fáj a burokrepesztés.

kispiskóta

Köszi lányok az infókat!! Azért remélem nem lesz rá szükségem!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Szerintem maradjunk annyiban, hogy minnél inkább szopiztat valaki, annál nagyobb az esélye illetve hamarabb áll vissza az eredeti állapot. (És fogyókúrázni NEM most kell!!!)

Kép
Kép
200907?

Gratula Csibének!
Vendég

kispiskóta igen nekünk van. szerintem nagyon jó. Nóri nagyokat alszik a mózesben. A hordozóval annyi bajom van hogy szélesebb a fejrészél, így szegénynek oldalra csuklik a feje, de szerintem 2-3 hét és nem lesz ilyen gondunk mert addigra nől annyit.
Nekem már lement az összes felszedett kiló, de a hasam miatt még csak egy -két régi ruhámat tudom felvenni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Dodi, gratulálok Botondhoz! Szép nagy baba! :o Sok-sok örömet, és jó sok tejcsit kívánok! :)

Breki, mindíg rácsodálkozok erre a csodaszép hajasbabára! :o :)

Agmano, Isten hozta Tomit! :)

Sillia, nagyon gratulálok! Sok boldogságot a csudahelyes kislegényhez! Nagyon szépek vagytok! :)

Csibe, gratulálok Kiarához! jó egészséget, boldog babázást kívánok! :)

Kispiskóta, Marcinak utólag boldog szülinapot! Irtó jóképű kispasi!
Bendének micsoda fekete haja van! :o

Rólunk: pár napja nyűgösködünk, úgy néz ki Zalán is erősíti a hasfájósok táborát. :cry: :cry: Eddig szinte csak evett, aludt, ha ébren volt pedig nézelődött. Most ha ébren van nagyon sokat nyekereg, lábát felhúzza, vagy megfeszíti magát, szinte vígasztalhatatlanul sír. Ilyenkor dajkálás, vagy cici. Amíg eszik nincs is gond, rögtön megnyugszik, de tudom, h ezzel csak rontok a helyzetén :roll: ..Próbáltam, h csak vízzel kínálom, v adok neki cumit, de egyiket sem preferálja. :?

Elég felületesen olvastam el az elmúlt napok termését, nem tudom, h szó volt e már arról, h szoptatás alatt mit nem szabad enni. Az előző gyerekorvosunk határozottan állította, h mindent ehet az anyuka, egyedül a tej+tejtermékekkel kell óvatosan bánni max fél liter/nap. A Péterfy-ben a csecsemősök a „k” betűsöket+aprómagvas gyümiket tették tiltó listára. Most a SOTE-n ez utóbbiak mellé még mondták a hüvelyeseket, paradicsomot, paprikát, uborkát. Gondolom gyereke válogatja, h ki mire érzékenyebb, de Ti figyeltetek már meg vmit? Vmelyik nap őszibarackot ettem, aznap éjszaka volt is műsor, aztán bezavart már a friss almalé, meg a narancslé is…(most olvastam, h ezeket a savas dolgokat is kerülni kell(ene))
Barnabással nem volt ilyen gond, ott nem is igazán figyeltem mit eszem, de szerencsére egy-két esetet leszámítva nem is igen volt baj...

Zalán mostani nyűgösségét meg Barnabás hisztije tetézi.. Apa ma délelőtt megkérdezte, h biztos csak két gyerekünk van, mert neki néha olyan érzése van mintha öt lenne.. :shock:

Szopipárna: én is minden másra használom, csak nem szoptatáshoz 8)

Ancsurti, Nyuszi, Agi125r mennek a drukkok! :wink:

Manó tanító bácsi :lol:

Iringó, nagyon jó a fotó, 3 generáció :)

Ronmay, Rolo nagyon elégedett kislegénynek tűnik, helyes nagyon!

Katy76, Petra még morcosan is gyönyörű!

Marietta, aranyosak vagytok! Domi tündéri kisfiú!

És ha már szó esett foltokról: az őszibarack kijön vmivel??

Fogyás: én gyakorlatilag alig fogytam vmit és olyan vagyok mint egy bálna :roll: :roll:
o.heni

o.heni! :)

Tulajdonképpen mindent elmondtak, hogy mit kell lehetőleg elkerülni. De ezzel együtt igaz, hogy van akinél semmi nem kavar be, másnál meg szinte minden bejátszik.
Gyakorlatozzatok ti is tornáztatással, babamasszázzsal és esetleges köménymagos teával. Ha a cumit vagy a vizet nem fogadja el, akkor is a szájába tudsz csempészni egy kis kanálnyit. :wink: Ha semmi sem segít, akkor túl kell élni nincs más. :(

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Csak egy életjel erejéig :).Szerdán hazajöhettünk a kórházból,azóta próbálom utolérni magam :roll: .Mondhatni nem nagy sikerrel :lol: .Gyerekek jól vannak,persze egyszerre akarnak engem :lol: ,nem egyszerű,de megoldjuk :D .

Átfutottam a táblát,gratula minden újdonsült édesanyának :).

Híreim is vannak: pénteken Bertina is megszült,részleteket holnap,mert most le van merülve a telóm.

Lorca látom egy napon szültünk,bejött a megérzésem?Megelőztél?Bálint 9.43-kor született.

És néhány kép rólunk:
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
lidike

Sziasztok!

Tegnap óta itthon vagyunk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !
A kisfiamról sugárzik az életszeretet (még oly naív :lol: ), olyan aktív vagyok, mintha műtétem sose lett volna, és ömlik a tejem :shock: 8) 8) :D :D :D :D !
Persze mielőtt túl gelly lenne a szitu, elárulom, hogy tegnap este órákon át sírtam, de nem voltam depis vagy ilyesmi, csak kijött belőlem a sok feszültség, meg ki voltam merülve (4 nap alatt össz. 10 órát aludtam, pedig Botond álomgyerek, de folyamatos jövés-menés volt :evil: )... Ma 7 órát aludtam, és kutya bajom, pedig még mindig van minuszom jócskán, de gyakorlatilag euforikus állapotban vagyok :D :D :D !

Egy kis érdekesség: Botond a délelőtti szopinál 120 ml-t evett :shock: 8) 8) :lol: :lol: ! Nem csoda hogy ennyi tejem van: a fiam született vákuum :lol: :lol: :lol: !

Teszek pár képet:
Pár órásan anyával:
Kép

Kép
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.9322.jpg[/img]
Kép

Bond!

Szopispárna: Nekem Kenguru Gold-os van, és sztem zseniális dolog!!! Gyakorlatilag szabadok közben a kezeim, hónaljtartásban szopinál pedig verhetetlen :wink: !
Mellszívó: Kézi Avent- 0 tapasztalat :roll: . A második napon belövellt a tejem, és azt mondták nehogy fejni kezdjem, mert 24-órában játszhatom majd a fejős tehént :? . Többnyire Mazsola le is szívja, de ha csomós marad kézzel kicsit átmasszírozom, de nem fejem :wink: .

Lorca!

Enyémfiam is detto így működik, de nem kergetem magam hiú ábrándokba: ez túl szép, hogy igaz legyen :roll: :lol: :lol: :lol: !

Kispiskóta!

Nem-nem, a bébi egy angyal (egyelőre), ha elalszik kb. 4 óráig semmi hangja, már rendesen hiányozni szokott, mire felkel :roll: :lol: :lol: . Lesz ez még így se, ha majd rohannom kell utána :lol: .
Fogyás: Én 5 kilóval kevesebbl jöttem ki, pedig csak a gyerek 4,5 kiló majdnem :shock: :shock: :shock: ! Totál rejtély, mert alig ettem a kórházban, csak ittam, de még mindig full vizes vagyok, meg szó szerint olvadnak le a tartalékaim, amikor a bébi eszik :wink: . Fogyizni tényleg nem most kell, viszont annyiban hozzáárultam a dologhoz, hogy a rokonoktól kapott csokihalmokat nagylelkűen felkínálom a következő vendégeknek, így nem nekem "kell" megennem :lol: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lidike,Dodi ! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Vendég

Lidike, nagyon szépek vagytok!!!

Dodi, nagyon szupi képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Botondnak is van haja rendesen!

Szerintem félreértetettek. Én nem akarok fogyózni vagy ilyesmi, csak érdeklődtem kinél, hogy állnak a kilók. Ha úgyanúgy tudom szopiztatni Bendét, mint Marcit akkor a hízást is bevállalom!!!! :)

kispiskóta

bertina!

Üdv a klubban és sok tejet nektek!
:wink:

lidike! :)

Isten hozott titeket otthon! :D

kicsidodi! :)

Lásd fentebb! :wink: A doktor néni mit mond, milyen nagymamának lenni? :lol: :lol:

El sem tudom képzelni, hogy Hugi mikorra lesz ilyen pufók. Csak pár napja léptük át a 3 kilót. :roll: :roll: (SüniLány nagyon pazarló: délelőtt 100-ast fejtem le, holott szerintem még fért volna bele :? )

Részemről nem értettelek félre, csak azért írtam, mert biztos van, akinek megfordul (majd) a fejében.

Kép
Kép
200907?

bertina ezzel köszöntött be hozzánk :wink: :

[quote="bertina"]S írta:bertinaziasztok!
Csatlakoznék én is hozzátok, július 15-re várjuk a kisbabánkat. :D

Kép

Kép
Kép
200907?

Íme Kiara baba

Kép
marietta1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?