2009.07.19 14:51
2009.07.19 15:29
[quote="floranan"] írta:floranan[quote="sutimano76"]F írta:sutimano76loranan,én vettem tescos lilát,mikor még akciós volt,így darabja olyan 25 forintra jött ki,meg most volt olcsóbban pampers,az olyan 36 ft/db,Én arra mentem hogy darabja minnél olcsóbb legyen.A dm-es babylove elég drága ha jól emlékszem 60 ft/db körül van,és nem biztos hogy neked is az fog bejönni.
Nem arra írta itt vki, hogy a gyerek vmi gombát v bőrfertőzést kapott?Vagy az más volt? De tuti vmi tescos lila.
Jó mozizást!!
2009.07.19 15:33
[quote="t-pk"] írta:t-pkn pampers-t vettem, két fajtát, az egyik 2-5 kg-ig jó, a másik meg 3-6 kg-ig. A nővérem és a barátnőm is erre a márkára mondta, hogy jó.
Az elején én nem akarok kisérletezni tescos vagy dm-es vagy akármilyen pelussal. Én is kezdő vagyok, a gyerekek isMajd ha belejövük, akkor próbálgatom - és ha akkor kifolyik belőle valami, akkor már tudni fogom, hogy a pelus volt rossz és nem én bénáztam.
De hogy ez mennyi idő után fog eljönni ....![]()
2009.07.19 16:42
2009.07.19 18:15
2009.07.19 19:00

2009.07.19 19:52
2009.07.19 20:30
2009.07.19 20:59
2009.07.19 21:00
2009.07.20 05:31
2009.07.20 05:32
2009.07.20 08:05
: ti hoa teszitek a kezeiteket alvás közben? Ugya a pocak miatt csak oldalt tudok aludni,és soha nem tudom hova tenni a kezeimet.Állandóan elzsibbadnak,és oldalt a combcsontom,a forgóim már fájnak.Valami praktika?Nekem a szopi páran még nem az igazi,próbálom kitapasztalni.
2009.07.20 08:38
2009.07.20 08:45
2009.07.20 09:00
2009.07.20 09:30
[quote="v.andi"]E írta:v.andiszembe jutott még valami:
Lassan 2 hete nyomom ezt a hülye diétát.Már nem vagyok éhes,és tudom mit hogy szabad.De,a súlyom picit csökkent.Normális ez ilyenkor?Persze nem kórosan,csak most nem híztam,hanem fogytam picit.
Ja,és mint sereghajtó,betöltöttem a 30. hetet![]()
![]()
2009.07.20 09:33
2009.07.20 09:52
2009.07.20 10:20
2009.07.20 10:27
2009.07.20 11:01
[quote="astrid"]N írta:astrida, most szakítok egy kis időt reagálni.
Petra!
Gratulálok a házasságkötésekhez!!:)
Bibi!
csinos poci, van is mit nézni rajta!
Összeszedett? Nem vagyok ám olyan rendes, de ennyi gyerek mellet, ha valamennyire jól is akarja csinálni az ember, nem is megy másképp, különben káosz lesz az élet. Van, amit kényszer szült az évek alatt, akarom, nem akarom. Pl. ilyen a vasalás, az ételtervezés. Ez egyike sem lenne amúgy az én életemben első, csak nagyon-nagyon hátul, vasalni nem szeretek, de az ételeknél is inkább úgy szeretek főzni, ha azt csinálok, amihez kedvem van aznap. Na ez így szünidőben nem megy, enni kell mindennap a gyerekeknek, nagyjából időben, és nem is mindennap ugyanazt, ráadásul az se gond, ha nem mindennap csirke van, hanem tészta, főzelék (fogynak a mennyiségek rendesen, a nacink rámenne a mindennap pl. rántott csirke verzióra).
Neked is azt tudom mondani, mint Sütinek, hátha vigasztal:D, hogy nekem sincs segítségem. Semmi. Időnként pár órára rá tudjuk bízni a gyerekeket ismerősökre, de ennyi. Párom sokat segít, de anyum még dolgozik, anyósom már ugyan nyugdíjas, de nem tud segíteni (mindketten messze laknak (120 km)). És ha épp mi tudnánk elvinni a gyerekeket hozzájuk, 4-et már egyikük sem vállal be (amit azért nem csodállok), ha akarok egy hét gyerekmentességet, akkor meg kell oldanom, hogy egyidőben kétfelé le tudjam adni őket (ami meg azért nem egyszerű, mert nekünk kell vinni, és ellenkező irányban laknak, szóval jó sok benzinpénz kell hozzá, ami meg szintén nem gyakran bevállalható).
Szülésnél még nem tudom, mi lesz. Anyósomat meg lehetne kérni, hogy jöjjön, de ugye a szülés annyira kiszámíthatalan, nem tudom, mikorra hívjam, azt meg tudom, hogy nem tud sok időt elszabadulni otthonról, állatai vannak, meg látom, hogy megszokta másképp, máshogy (ez megérthető, az az ő élete). Szóval ez nem megoldás. Valószínű ismerősi körben fogjuk megbeszélni, hogy a szülés közvetlen idejére valaki vállalja el a 4 gyereket, aztán meg apjuk lesz velük, itthonról próbál dolgozni, ha meg iskolaidő lesz már, akkor azt is kell bonyolítania. Nem lesz egyszerű, és itt is látszik, hogy bizony már komoly előszervezés kell ehhez is, hogy legyen mit enniük, ruci, ha kell, akkor iskolafelszerelés.
Szóval fel a fejjel, ha anyud nem lesz, akkor is megoldjátok!:) Ne légy ezért mérges rá, neki is most gondjai vannak, rossz lehet ennyi idő után először feleslegesnek éreznie magát, aztán meg most bizonyítania kell.
Süti!
Hétalvók? Amikor írtál, mi már régen úton voltunk anyukám felé családilag.
Erika!
De ugye két méhlepénye nem lehet az embernek egy gyerekkel?:D
Floranan!
A pelus kérdében úgyis többet ki kell próbálni valószínűleg.
Nálunk anno csak a Pampers jött be sokfajta kipróbálása után. A legkisebbnél mindenből kifolyt a dolog az elején,nem is szerettem azt az időszakot pelus szempontból, mert mindegy volt, milyen olcsó-drága, folyt bármerre, és ez ugye itthon még ahgyján, de ha az ember elmegy valamerre, akkor télidőben nem szeretne full ruhacserét csinálni...
Viszont már régóta elégedett vagyok a Babylove-val, és azt eddig kedvező áron is tudtam venni (korábban a 15 %-os levásárolós pontjaimmal, olyankor mindig nagyon bevásároltam pelusból, óriáscsomagosat (úgy mindig a legkedvezőbb áru, 15 %-kal meg méginkább), legutóbb viszont 20 %-os nyitási akciós volt a közeli DM, ott vettem, igaz a babának nem Babylove-ot, mert nem volt a piciből nagy csomag, és a Liberó mini darabára jobb volt emiatt.).
Most egyenlőre 2 csomag newborn Liberóm, és egy nagycsomagos mini Liberóm van a babának. Meglátjuk.
DM-es Babylove egyébként szerintem az olcsó pelusok közé tartozik, nem tudom, Süti hol látott 60 Ft/db áran, mert én elég régóta veszem, figyelem az áraikat, és nem szokott másra esni a választásom. A maxi 84 db-os korábban (Áfa emelés előtt) 3699 Ft volt, ez 44 Ft/db árra jön ki kedvezmények nélkül is.
Pedig nem csak a DM-ben nézem az árakat, hanem a bevásárlóközpontokban is, de ott is csak a saját márkás lehet olcsóbb, de én arra még nem vetemedtem, hogY Tesco-s pelust vegyek, nekem az ő saját márkás termékeik nagyon nem jöttek be eddig. Csak a ruhák, de pl. élelmiszerek nem...
A DM-es egyébként nem a gagyi kategória. És nem csak a pelusban, nekem a többi babaápolási cuccuk is bejön, melltartóbetétben sem használok majd mást. Folyamatosan próbálkozom más saját márkás termékükkel is (tisztálkodószerek, takarítószerek) és eddig egyikre se mondtam, hogy soha többet. Pl. Tescos termékekkel már odáig jutottam (pedig csak egy-két dolgukat próbáltam), hogy már meg se nézem őket, nem érdekel, mennyivel olcsóbb.
Mabe!
Jó utat!:)
Rita!
A Rayher Kreatív Centrumban vannak jó tanfolyamok (nem voltam még másikon, csak a tanfolyam címek alapján), ez elég sokakat érdekelt, 10 fő volt a max., és 7 jelentkező össze is jött. Eredetileg 2 órásra írták, de végül majd 5 órát voltunk ott, 2500 Ft-ot kellett fizetni, de ebben az anyagár benne volt.
Mindketten nagyon jól éreztük magunkat a párommal (bár a hölgy, aki tartotta, először azt hitte, csak dísznek viszem a páromat, de mondtam, hogy ez mindkettőnket érdekli (ciki, ha egy férfi szeret kreatívoskodni? Bár időm inkább nekem van rá, de én örülök, hogy van olyan dolog, ami mindkettőnket érdekel, ez is a jó házasság alapja és összetartója). Tanultunk több technikát (pl. aranyfüsttel bánni).
Egyébként hívő emberként istentiszteletre járunk minden héten szombaton, és ott a gyerekek külön vannak (szülők tudjanak figyelni), és az ő felügyeletük megszervezése és elfoglalásuk kitalálása az én dolgom. Ezért ilyen különböző korosztályú a csoport.
Tara!
A scrapbook csak saját szórakoztatásra van... Bár ötletek innen is jönnek a gyerekekhez.
Egyébként igen, nagyon húzósak az árak, ezt úgy próbáljuk áthidalni, hogy netről rendelünk, külföldről. Jóval-jóval olcsóbb, még Amerikából postaköltséggel együtt is.
Egyébként nagyon sokmindent csináltunk már (össze kéne írnom, mit, mert lenne egy csomó, amit lehetne újra), bizonyos dolgok viszont nem kivitelezhetők (szárítós, sütős dologok, nagy maszatolással járók (agyag, festék), költségesek (pl. tetszenek a mozaikolt dolgok, gyöngyözés, de mindkettőnek olyan költsége lenne, ami már sok)). Ha sikerült összeírnom, akkor leírom, mi volt már, hátha van még öteleted.
Egyébként Bibi a nagy netről rendelős, de én mindenkinek ajánlom, mert ez az, amin tényleg nagyon lehet spórolni, legyen az hobbihoz valami, műszaki cikk vagy ruha, használati dolgok. Pl. szoktam keresztszemesezni, és fonalat itthon 230 Ft/db árért tudok venni, Angliából postadíjjal együtt (!) 45 Ft/db-ért, de vettünk már fényképezőgépet, a teljes öntözőrendszerünket (szivattyút is, Néemtországból, márkásat (Gardena)), gyereküléseket (azon nagyon sokat spóroltam az itthoni árakhoz képest, és az is márkás, Römer isofix ülések), most az épp iskolába készülő fiam táskáját. És mint írtam a scrapbook dolgok még a mai USD ár mellett is 1/4 árra jönnek ki (a postadíjat is beleszámolva).
És eddig minden mindenhonnan megjött.
Tényleg figyelek az árakra, egyáltalán nem mindegy mi mennyibe kerül (más kérdés, ha csak belefér, igyekszem minőségi dolgokat venni, mert az olcsó sokszor többe kerül a végén), szóval nem azért írom, mert annyi pénzünk lenne, hogy minden mindegy és összevissza vásárolgatunk, amit meglátunk vagy megkívánunk. (Vannak dolgok, ami olyan, amire nem lenne szükségünk a mindennapokhoz (pl. scrapbook, keresztszemes), ugyanakkor én nem nagyon járok el itthonról, ne vásárolgatok össze-vissza rucikat, nincsenek káros szenvedélyeink, spórolok azért a dolgokon, ha tudok, de valami kell, ami azért a hétköznapokat feldobja, és ez Istennek hála belefér)
2009.07.20 11:15
Miből vizsgázik ilyen hosszan? 
2009.07.20 11:58
[quote="v.andi"]B írta:v.andioboka,bizony jó,hogy átléptük már mi is.
Viki,inkább pihikézz.Az a lényeg,hogy a lábad ne dagadjon.
Anna,Te sem keveset autóztál a hétvégén,nem csodálom,hogy tele lett a hócipőd a végére.Jó Balatonozást.
Brumi,köszi,holnap pont megyek,és meg is kérdezem dottorét.
Ma lehet lesz egy maszek potya UH-mHamarosan kiderül.
Anyudnak egy kalappal,![]()
![]()
Miből vizsgázik ilyen hosszan?
![]()
Petra,lábdagadás![]()
Lehet bekattantam,de fekszem a hálóban,ablak nyitva,és kelt tészta illatot érzek időnként,amikor van egy kis szél![]()
![]()
![]()
![]()
2009.07.20 12:07
[quote="boboka"]A írta:bobokandi, drukk a potya uh-hoz![]()
Kelt tészta illat:) Reggel óta én is egyfolytában édességre vágyom:)
Bibi, anyudnak mennek a drukkok
2009.07.20 12:19
2009.07.20 12:32
2009.07.20 12:42
2009.07.20 12:47
2009.07.20 12:54
2009.07.20 13:05
2009.07.20 13:31

2009.07.20 13:51
[quote="arvaerika"]K írta:arvaerikai tudja, lehet Canestent használni terhesség alatt?
Lehet, kéne, mert valami nem stimmel odalent. Lehet a tanga okozza, sajna más bugyit nehezen viselek el....vagy valami gombicsek![]()
Anna!
Jó nyaralást!
Astrid!
Talán nincs két lepényem, de beletrafáltál, mert mikor Balázs született, a nagyobb lepény mellett volt egy kisebb, mindenkinek mutogatták a szülőszobán....
A sereghajtóknak üdv a 3-assal kezdődőek táborában!
2009.07.20 13:56

2009.07.20 13:59
[quote="arvaerika"]B írta:arvaerikaibi!
Gyönyörű rucik és ilyen jó áron....

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|