A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

na voltunk Alsóörsön, nem volt tömegnyomor, az idő nagyon szép volt, de a víz kegyetelenül hideg és még csak meg se tudtam mártózni :?
Apa 2x úszott is, de én csak a lábfejemet raktam bele.
Nem volt kiírva, de szerintem max 20 fokos lehetett.
Egy felfázást nem akartam megkockáztani.
Talán majd 1 hét múlva...

Edina, szegény, ez a vesekő dolog se semmi.Engem meg kb 15 éves korom óta epegörcsök kínoznak.Anyutól és nagyanyámtól örököltem.
Van, hogy a falat kaparom szinte 2-3 nospa után, órákig a padlón fekszek kiegyenesedve....
Szerencsére a terhesség alatt még nem jött elő.
Csak a rohadt gyomorégés.

Fleur, nagyon jók a képek,szép a pocid.Tényleg, Lillus tudja a babát?És ő fiút vagy lányt akar?

Reni, ettünk végre mi is lángost.Hm, fincsi volt.Örülök, hogy te is ettél ma.Hogy Blani 1x kutyát akar, aztán meg ikreket, meg kell zabálni..

Dorka, az nagyon jó ár a chicco-ért szerintem.Örülhettek neki.

Fleur, köszi a jóga infót.ezen és a jövő héten semmiképpen nem jó nekem sem, se szerda, se hétfő, de jövő héten beszéljük meg azutánra,ok?
Na, ezt a bébicsősz dolgot is megvitathatnánk majd.Mert ugye mi is egyszál magunk lakunk ott Miklóson.

Nem biztos, hogy leszek ma már, estefelé barátainkhoz megyünk szalonnát sütni.

Holnap majd jelentkezek, akit kihagytam volna, bocsi.

pusz,
Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, a víz hőfokának nem örülök :-( Fűtsd kérlek, mire odaérünk.
Jó szórakozást estére!

Edina, a vesekövek miattén is sajnállak. Nekem is volt egyszer, kilenc éve, azt hittem, nem maradok meg. Azt mondják, hogy vitamintablettától volt, mert nem tudja feldolgozni a szervezetem. Szóval ezért is féltem, félek a terhességi vitamintól is, nehogy még egyszer át kelljen élnem. Miskolcon voltam egyébként kórházban a megyeiben vele.

Fleur, nagyon jók a képek! Lilla tündéri, azok a kis göndör fürtök...

Képzeljétek, van a mellem alatt egy szemölcs, apró, eddig még nem okozott problémát, na de mióta szépek kikerekedett a mellem, igen. A hétvégén kivérzett a szemölcs, a melltartó kidörzsölte. Kénytelen leszek orvoshoz menni vele. :cry:

Ime az ígért pocakfotó! Mégsem olyan látványos, mint hittem.
A pluszkilók mind a mellemre mentek, mielőtt kérdezitek :wink:

Kép

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, jó a kép!!!
+ kilók?Hol???

Menj el bőrdokihoz feltétlenül...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!

Csajok nagyon aranyos a pocakotok,és nincs hízásnak jele!

Teljesen megkívántam a lángost :shock: az lesz holnap az ebéd :D :D :D

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=38

Ez a peg peregos babakocsi.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Krisztina, nagyon tetszik a babakocsi. LÁtom már, hogy ez nem lesz egyszerű döntés. Meg fogom nézni élőben a Giordanot, mert azért az 50e Ft különbség nagyon sok, abból tényleg kijön a kiságy és a pelenkázó.

A www.babaszafari.hu-n van egy olyan, hogy újszülött kombinált akció, ebben van a Giordano kocsi kisággyal és még valamikkel egy csomagban, a barátnőm ezt vette meg. Nekem is szimpatikus, de még nem láttam élőben.

Kata, aranyos vagy :-), mondtam, hogy a melleimen vannak a kilók és talán a karomon, a mérleg biztosan nem hazudik.

Enikő, látom, már csak a Bátor név szerepel a vonalzódon. Ez azt jelenti, hogy sikerült megállapodni és meggyőzni a férjedet?

Jó éjszakát mindenkinek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Csajok, mégegyszer jöttem ma...látszik, hogy Apa itthon van és Blanizik :) nekem meg annyi minden lenne, amit szeretnék csinálni, hogy hirtelen nem is tudom, mihez kezdjek a rámszakadt idővel...ezérthát itt netezek...

Edina, én úgy csinálom, hogy minimális nasit eszek, az íz kedvéért, akkor megnyugszom és nem folyton azon jár az agyam, hogy nem ehetek :)

Zsuzsi, én sem látom a plussz kilókat. Tudom már, átjöttek hozzám :) Nekem még Blaninál jött ki egy szemölcs...az sem túl jó helyen, és azóta is ott van...:(

Kriszta, klassz a babakocsi, de nem tudom véleményezni. Kicsit drágának tűnik, bár én nem nagyon vagyok ott babakocsitémában.

Kata, kár, hogy nem tudtál fürödni, de most már javul az idő.

Enikő, majd mesélek az alvásról én is :)

Dorka, köszi, majd átadom a gratulációt :)

Holnap még jövök, ha tudok, de délután elutazunk, és csak hétvégére jövünk haza.

Vigyázzatok magatokra és a picúrkákra!
Reni

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

Reni, jó utat, érezzétek jól Magatokat és Ti is vigyázzatok Magatokra!
Gratulálok a barátnődnek.

Képzeljétek, tegnap este volt először, hogy Babu úgy mozgott és olyan sokat, hogy szabad szemmel is látszott és még a párom is átért a másik szobából és ő is megérezte végre. Nagyon örültünk.

Kata, hogy sikerült a szalonnasütés? Nagyon szeretem a szalonnazsíros kenyeret!

Móni, hol vagy? Megvolt a takarítás?

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Bocs, hogy nem jelentkeztem:(
Szombat hajnalban megint begörcsölt az alhasam, de rémesen, úh a Margit kórház ügyeletén kötöttünk ki, ahol is bent tartottak máig:(
Azt mondták, hogy húgyúti fertőzés és/vagy vese, szóval a baba rendben van:) Kaptam azért infúziót meg antibiotikumot meg minden szart. Tök rendesek voltak, csak iszonyú unalmas volt, egyedül egy hatágyas szobában...
Fú, nem irigylem, aki hetekig/hónapokig bent van.

Visszaolvasok délután, és reagálok, amint tudok.

Pussz
M
monke

Szia Móni!

Juj, ez nagyon rosszul hangzik! Örülök, hogy a babával minden rendben, és Te hogy vagy? Fáj még? Akkor pihenj sokat és gyere majd, ha tudsz.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni, én meg azt hittem, hogy valahol pihiztek hétvégén, azért nem jössz. Nem is gondoltam rá, hogy valami baj lehet. Azért az megnyugtató, hogy a baba jól van. Vigyázz magatokra és jobbulást!

Kata, én is imádom a sültszalonnát :)

Úgy néz ki, visszük a laptopot is, lehet, hogy akkor tudok jönni:)

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Móni
nagyon sajnálom ami veled történt! :cry: Gyógyulj meg minél hamarabb!!! :wink:

Zsuzsi
a + kilókat én sem látom egyáltalán! :lol:
gratula a tegnap esti nagy mocorgáshoz!!!! Látod,mondtam,én hogy csak idő kérdése!! :lol:
Vesekövem nekem sok mindentől van... Tiltanak a csokitól,tejtermékektől, és mindentől amit imádok. De nem igazán foglalkozom velük... Kivéve a tejtermékeket tartom,hogy csak napi egy csésze te,vagy a 1 joghurt.

Reni
az a baj velem,hogy ha én egyszer a számba vettem a nasit,legyen az egy zacsi chips,vagy egy tábla csoki,akkor addig nem tudom lerakni,míg be nem faltam az egészet... :shock:
szóval nekem nagyon szigorúnak kell lennem önmagamhoz.
Jó utat,és jó pihenést nektek!

Kata
sajnálom,hogy hideg volt a víz. :? de hátha mára szerencsétek lesz...
mikor jöttök haza?
ja,és én is imádom a szalonna zsíros kenyeret! (de a szalonnát már nem eszem meg :lol: )

Kriszitna
a babakocsi még mindig jó! :wink:
mi, vagyis én úgy döntöttem,hogy nem kell kombinált kocsi. Csak egy vizszintbe dönthető babakocsit akarok,meg egy bébihordót a kocsiba. A sport kocsit meg majd megvesszük akkor,amikor már valóban szükség van rá.

képzeljétek el,ma reggelre fogytam 30 dkg! :lol: Pedig ettem annyit,mit egy ló,csak nem ettem csokit,nem ettem sós nasit,nem ittam meg a reggeli szokásos kakaómat,és nem ettem reggelire,és vacsorára melegszendvicset. Helyette reggel 1 zsemlét ettem,a vacsi meg cornflakes volt. Az ebéd meg egy hatalmas nagy tányér bolognai spagetti jó sok sajttal.

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Móni: Remélem minden rendben van már veletek.
Milyen a Margit? Ott fogok szülni, de nem tudom, milyen....
Kórterem, orvosok, nővérek, ZUHANYZÓ??? :D

Kata: remélem ma már menni fog a fürdés!!! :lol:

Dy: Gratula a 30 dgk-hoz.... :P

Mindenki vigyázzon magára ebben a közelgő kánikulában!

Szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Mindenkinek köszönöm az aggódást. Nagyon volt az ijedtségem, mint a baj.
Igen, teljesen jól vagyok, már szombat estére elmúlt a görcs. A méhszáj állapota, stb, minden tökéletes.

Dorka, a Margit kórházban a szülészetről magáról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert az 5-en voltam (ott van sebészet-nőgyógyászat összevont fekvőbeteg részleg, toxémiás kismamákkal, nőgyógyászati műtétekkel stb.). Szülészetet csak szombat hajnalban láttam, akkor se néztem körül nagyon:)
Na de az 5. e: nem egy magánkórház, de szerintem teljesen ok, a zuhanyzó, vécé tiszta (bár nem túl komfortos). Nekem kellemes meglepetés volt (igaz, nagyon rég nem voltam kórházban). Ja és minden volt, csak túlzsúfolt nem (néha azért bekukkantottam a 3.-ra is (szülészet), de ott se volt tömve a váró).

Nővérek, dokik, mindenki nagyon-nagyon rendes volt. A kaja kriminális, de ez az egyetlen negatívum, ami eszembe jut.

Szinte kedvet kaptam, hogy odamenjek szülni én is. De lehetőleg majd csak október végén-november elején...

Zsuzsi, nagyon cuki a hasad:) Fleur képei is nagyon jók, irtó édes a kiscsaj:)

Na, tényleg rohanok, és jövök, amint tudok
M.
monke

szóval: nagyoBB volt az ijedtség, mint a baj, ezt akartam írni. :P
monke

Sziasztok,

Köszönöm a dícséreteket, aranyosak vagytok.
Reméljük, ma este megismétli Babu a mocorgást :-)

Edina, gratulálok a 30 dkg-hoz :-) Egyébként nem értem, miért aggódsz, a +6 kiló (ennyinél tartasz, ugye jól emlékszem?) teljesen normális ebben a korban, hiszen már a félidőn is túl vagyunk.

Nekem is az a taktikám az édességgel, nassolással mint Reninek, 1-2 falat még nem árthat és annyi kell is, Babunak persze, nem nekem. Tegnap nagyon szemeztem egy zacskó chipssel, de ellenálltam.

Edina, küldhetnél egy tányér bolognait fényposátval :wink: Imádom a tésztákat.

Móni, örülök, hogy teljesen elmúlt a görcs, lényeg, hogy jó kezekben voltál.

Reni, kukkants be néha, ha tudsz. Jó pihenést!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Lányok,

itthon vagyunk, de majd csak este tudok jönni.
Asztalos jön, konyha ügyben intézkedünk, tök izgatott vagyok.

Majd este beszámolok,

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi
küldöm a bolognai-t! :lol:
valóban nem sok még a +6kg,de ha belegondolsz,hogy ebből 1 hónap alatt jött fel 4,mert állandóan csokit zabáltam,akkor viszont már nagyon sok!!!! :oops:

Móni
örülök,hogy valóban jobban vagy! :wink:

Kata
várjuk az élménybeszámolót a balcsiról,és a konyháról! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Csajok én azt vettem észre hogy egyre több kaját használ fel a baba.Máskor ha ennyit ettem mint a múlt héten simán feljött egy kg,de most nem,pedig úgy érzem többet ettem.

Móni örülök hogy rendben vagy te is és a baba is.Vigyázz magadra!!!

Babakocsi :D már biztos kivagytok tőlem :roll: Ma ismét megnéztük a Giordanit,megtapogattam rendesen,szétszedtük darabokra :D
Megállapítottam hogy szük a mózese és azért látszik minőségben az az 50 ezer.Úgyhogy kivagyok!!!!Holnap megyünk megnézni a peg peregot :D

Ja,és bejelentkeztünk 3d uhra.Igaz nem akartam menni,de annyira mozgékony a kis drágám ,hogy kiváncsi vagyok mi történik odabennt.És persze meggyőzött,az is hogy legalább kapunk egy alapos uh-t.Péntek este megyünk.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok lányok,

úgy tűnik, ma se tudok hosszabb beszámolót írni, apa ugyanis szabin van ma még és annyi tennivalónk van.
A tegnapi szalonnasütés jól sikerült, elmennék a sült szalonnáért és sült hagymáért, zsíros kenyérért akár a világ végére is.Remélem, majd a gyerek is szeretni fogja a parasztos kajákat :D
Lassan augusztus, de az elmúlt napokban lett igazán nyári feelingem...

Nagyon szép konyhát terveztünk/terveztek nekünk, holnap derül ki, mennyire felel meg a pénztárcánknak, remélem összejön.

Holnap 9kor a védőnőnél kezdek, aztán ha hazaértem, reagálok mindenkinek/ mindenre, ígérem.

Addig is pusz és húzódjatok hűvösre,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Most olvastam vissza:) mindenkinek jó nyaralást/pihenést/hűsölést kívánok!!! sültszalonnával és lángossal. Imádom mindkettőt, meg is kívántam őket rendesen. Egy francia munkatársam szerint viszont a sajtos-tejfölös lángos merénylet a konyhaművészet ellen:)

Nekem már egy kicsit túlságosan is nyár-feelingem van, és állítólag ez a hét is forró lesz. Na de jövő hét végén mi is megyünk nyaralni!!! Füredre, néhány napra. Nem tudom, hogy ezek után be merek-e menni a Balatonba... de annyira vágyom a vízre.

Enikő, ahogy figyelem, rég nem írtál? Remélem, Te is nyaralsz és a családdal töltöd az időt, nem a gép előtt gubbasztasz.

Edina, vesekő horror lehet:( viszont a szedres pite receptjét, ha elküldenéd... (akár priviben is, bár azt hiszem, mindenki mást is érdekel:) szóval az nagyon jól hangzik.

Még 1x (most már remélem, utoljára, mert kezdem feldolgozni) a hasméret-témáról. Megint inzultáltak!!! Mégpedig a kórházban az egyik idősebb doki. Kijelentette, hogy "ez a has legalább 28 hetes", és kérdőre is vont, hogy miért állítom, hogy nem annyi, amikor ő már látott ilyet:( ja, megjegyzem a vonalzóm már az ultrahangos "korrigált" eredményt mutatja, a számított terhességi hét csak 24 és 1-2 nap.
Én már azon se csodálkoznék, ha a következő vizsgálaton azt mondaná valaki, hogy na, akkor augusztusi baba lesz.

Sziasztok, jó éjszakát, megpróbálok még megnézni egy filmet ma... és holnap hátha sikerül 5 után ébredni.

Pussz
Móni
monke

és íme a gigahas... azzal nyugtatgatom magam, hogy hátha hátha nem fog ilyen ütemben nőni most már végig...

Kép

Enikő, közben láttam, hogy te is írtál hétfőn, bocs. szóval akkor ha jól látom, mindenki megvan, és ennek örülök:) igyekszem visszakapcsolódni normálisan.

Pussz,
M
monke

Móni, ez teljesen átlagos pocak és nagyon csinos!
Nem igaz, hogy az emberek mindig azzal foglalkoznak, hogy kinek mekkora a hasa.

A munkahelyemen az egyik kolléganő 3 héttel fiatalabb kismama mint én. Nálunk mindig az a téma, hogy sosem fogom utolérni hasméretben. De hát nem vagyunk egyformák! Persze, neki azt mondják, hogy mekkora hasa van!

Krisztina, csak gyűjtsd a tapasztalatokat kocsi-ügyben és oszd meg velünk, mi pedig tanulunk belőle. :)

Lassan megkívánom én is sajtos-tejfölös lángost, annyit emlegetitek. Egy bajom van vele: WC-re kell tőle szaladnom ,ezért meggondolandó, hogy hol eszem. :oops: Ha valaki küldene fénypostával, megköszönném :wink:

Kata, majd számolj be, mi volt a védőnőnél! Ez az undok védőnő? Neked ilyen gyakran kell menned? Reméljük, szép lesz a konyha!

Jó éjt mindenkinek!

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Na hát itt vagyok ismét :D

Lányok, a Balcsin láttam néhány kismamát, és annyi, de annyi babakocsit meg kisbabát, mindehol feltűntek, így míg a férjem fürdött, én a parton szemrevételeztem az édibbnél édibb bébiket és a szinte már státusz-szimbólummá vált extra drága babakocsi márkákat...
Jövő ilyenkor már mindannyian vihetjük pancsizni a piciket, gondoltatok már erre?

A lángos fini volt, de a méret összement, az ár meg drágult,én azt imádom, ha csorog róla a tejföl.:D

A hétvégén sikerült tök jókat aludni, valahogy a Balcsinál frissebb volt a levegő, még tegnap is.

Zsuzsi, remélem jövő héten jó időtök lesz és azért te is tudsz fürdeni, én a 20-21fokos vízben nem mertem megkockáztatni egy felfázást. Majd írd meg mi lett a szemölcsel.
Pocis képed nagyon cuki, tényleg alig látszik a pocid.
Képzeld, néhány napja már mi is látjuk kívülről is a mocorgást, csak úgy hullámzik a hasam ilyenkor.Szuper érzés, ugye?
Amúgy 6 hete voltam védőnőnél, most megyek 3.szorra.

Képzeljétek, nekem egy ezer éve nem látott ismerős a hétvégén azt mondta, hogy akkora hasam van mint egy barátjának a feleségének volt egy nappal a szülés előtt.Azt hittem lehidalok.
A másik story, amikor megkérdik fiú-e vagy lány és milyen néven gondolkodunk és xy-onok elkezdenek neveket gyártani a gyerekednek, aztán elmegy a téma viccesnek már nem mondható irányba.
Erre anyatigrisként ugrottam szombat este.Jártatok már így? :evil:

Móni, nagyon örülök, hogy visszatértél és "csak" ez a fertőzés szitu volt.Gondolom, nagyon megijedtél.Most dolgozol egyébként?Vagy kiírtak a hétre, hogy kipihend az izgalmakat?
A hasad egyáltalán nem szokatlan méretű és te is nagy ívben tojd le a megjegyzéseket.
Amúgy attól is függ,milyen napszakban vagy,nem?Nekem reggl tök pici még, aztán estére még ha mondjuk fel is fúvódok, jókora méretű lesz.

Edina drága, azért ne vond meg magadtól teljesen a nasiélvezetet...Lécci!
Mert amúgy ez az egyetlen "káros" szenvedélyünk, nem?
És az utóbbi időben és egy ideig szinte az egyetlen élevezet!
Nem hiszem, hogy zabálnál, már bocs, láttam a képeidet...
Én is imádom a bolognait amúgy!Csajok, a pennét szeretitek?

Enikő, jobban vagy már?

Dorka, te mikor mész újabb uh-ra?Azt tudom, hogy a nődokihoz jövő kedden.

Reni, jó pihenést nektek és jelentkezz, amint tudsz.A barátnődnek gratulálunk.

Jó éjt, puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!

hát csajok,asszem én lassan el fogok fogyni... Megint lement 60 dkg.Pedig egész nap ettem,na de mondjuk korai vacsi volt,és este már csak almát ettem! :lol:

Móni
szép a pocakod! de engem még mindig nem értél utol!!!! :lol:
most csináltam,csak neked,hogy megnyugodj!!! :D
ja,és engem meg folyamatosan inzultálnak,nem csak néha... :shock:

Kata
muszály nem ennem édességet,mert csak úgy röppentek fel a kilók,+ ráadásul minnnyá menni kell a terheléses vérvételre is. És alapból egy picit hajlamos vagyok határesetes vércukrot produkálni. Ha nem akarom,hogy éheztessenek,akkor inkább lemondok magamtól az édességről,nem beszélve arról,hogy még jót teszek vele a vesémnek is.

képzeljétek le,hogy éjjel megharapott egy szöcske... :shock: nyitott ablaknál alszunk mindig,de ez volt az első példa arra,hogy idegen lény jöjjön be. Olyan érzés volt,mintha egy darázs csípett volna meg. mondanom sem kell,rögtön felébredtem,és úgy kipattantam az ágyból,hogy még szegény Manócska is felébredt. :P de kinyirtam a kis szemetet. utána meg már nem mertem kitakarózva aludni...

Ma nem leszek sokat,mert apival megyek dolgozni,de délután jövök!

és íme a kép:
Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Kata, köszönöm a dícséretet.
Bizony, szuper érzés a hashullámzás, a párom is nagyon élvezi.
Ő adósszakember, és égi jelként fogta fel, hogy éppen 20-án, áfa-bevallás napján érezte először Babu mozgását :-) Jót nevettem rajta.

Hát, nem tudom, mennyi fürdés jut nekem jövő héten a Balatonban, nem mondanak nagy kánikulát, szóval ha hideg a víz, én sem megyek be. De van sok jó könyvenm ,majd olvasgatok, pihengetek, nagyokat sétálunk, összeszedek egy kis színt. Már alig várom!

Kata, milyen lesz a konyha? Várjuk a beszámolót!

Ha már a pennénél tartunk, nekem mindegy, csak tészta legyen, szóval jöhet bármi, bármilyen feltéttel. Minden nap meg tudnám enni. De a szedres pitét is megkóstolnám, ha idejönne. Az olyan mint a meggyes pite csak szederrel?

A névkérdést ne is mond, már nem is foglalkozom vele. Lerendezem azzal, hogy még nem jutottunk közös nevezőre. Persze ez sem megnyugtató sok embernek, mert elkezdenek a vezetéknévhez szerintük illő neveket sorolni.

Edina, nagyon aranyos a pocid! Tessék enni rendesen, még a végén elfogysz itt nekünk! Igaza van Katának, a nassolás az egyetlen bűnözési formánk, bár este fél 11-kor azért ellenálltam a jégkrémnek. Mivel előtte vacsora helyett megettem jó pár csokis kekszet.

Pénteken tervezek menni a terheléses vércukorra Klinikára, hátha addig megszül a barátnőm és őt is meg tudom látogatni. Felhívtam az ambulanciót, azt mondták, hogy nyugodtan mehetek beutaló nélkül is a laborba, mert van valahol erről egy belső tájékoztatójuk, ami lehetőv teszi. Na, ez nem nyugtatott meg, szóval ma este elzarándokolok a háziorvoshoz és kérek beutalót rá.

Vigyázzatok Magatokra!
Majd még jövök!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Kata: Várjuk a beszámolódat mind a védőnő, mind a konyha vonatkozásában! :D
Igen, jövő hét kedden megyek UH-ra, remélem onnantól mindent szabad. Mindenesetre a páromnak mondtam, délutántól legyen otthon...... :P

Nagyon szép pocakokat raktatok fel!

Zsuzsi: Gratula a vadászathoz. :lol:

Szép napot, vigyázzatok a meleg miatt magatokra!
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

na megjöttem a védőnőtől, már most tikkasztó hőség van, kitartást azoknak, akik dolgoznak.
Mérlegelés(valóban 3 kg!), vérnyomás rendben.Adott egy listát a babakelengyékről.
Babamérleget lehet náluk kölcsönözni például.
Akik házasok, figyelem, tudtátok, hogy majd a baba anyakönyveztetétséhez friss házassági anyakönyvi kivonat kell?A védőnő mondta, szerezzük be szeptemberben, 1 évig érvényes.

Képzeljétek, azt álmodtam szülnöm kell, és császároznak és koraszülött lett a bébi, és nem volt se kiságyunk, se babakocsi, semmi.Hú de rossz volt.

Edina, majd számolj be milyen napotok volt és tényleg ne fogyjál nekem!

Zsuzsi, ha strandoltok majd, vmi ülőalkalmatosságot vigyetek vagy napozóágyat, mert terhesen nem volt könnyű már a pléden és törülközőn ücsörögni.Remélem, meglesz a vércukor teszt a héten és végre azt is letudod.
Igen, erről a névtársításról beszéltem, az agyam eldobom tőle.

Dorka, reméljük rendben lesz nálatok is minden jövő kedden, na mi meg akkor megyünk 4Dre.
:D

A konyháról majd akkor írok, ha megkaptuk írásban az ajánlatot,nem fájdítom addig a szívemet....

Na mentem ágyat húzni és mosni, majd d.u még jövök,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Köszönöm a dicséreteket:) Azért inzultált egyébként a doki, mert szerinte a hasam túl magasra nőtt már (a köldököm fölé), a baba korához képest. Na de legalább van helye a gyereknek tombolni.

Edina, ebből még komoly csata lesz, már látom:) mármint hogy kinek nagyobb a hasa. De: szerintem szép állat a bálna:) a férjem meg virághasúnak nevezett el, (egyik felsőm alapján), állítólag tetszik neki, úh rendben is van minden.
ja, de nem is a has a lényeg, egyetértek, hanem hogy ne hízzunk feleslegesen, és persze a vércukor....ettől függetlenül, akinek az emésztése rendben van, az ne sanyargassa magát, ez most nem arról szól.

Kata, de rémes álom, szegény:(
Köszi a tippet a friss anyakönyvi kivonatról, beszerzem... hihetetlen, mennyi adminisztrációval jár egy baba érkezése.

Zsuzsi, ezen az ÁFA-bevallásos történeten hangosan elröhögtem magam az irodában.
Mert persze bejöttem dolgozni, annyira unatkoztam már a kórházban, hogy a leggusztustalanabb ügyfeleinkre is nosztalgiával gondoltam vissza.
Minden rendben is van, csak ez a meleg...

Áruljátok már el, hogy a védőnőknek konkrétan mi a kifogásuk az internet ellen? Vagy konkrétan ilyen fórumok ellen van kifogásuk?

Pussz
M
monke

Hali!!!

Szépek a pocakok,és ne foglalkozzatok senkivel.Egyedül az alkatunktól függ,hogy milyen.Én is találkoztam olyan kismamival aki már szülés előtt volt és kissebb volt a pocak mint nekem.Pedig én nem érzem hogy olyan nagy lenne.

A házassági anyakönyvi kivonatot nálunk tavaly sem kérték és most sem kérik a szülészeten.Csak apasági kell ha nem házas az ember.

Tipp cukorterhelésre:előző nap ne egyetek édességet.

Babakocsi:Új változat :D Cam Trio,találtunk 90.000-ért.Lehet megvesszük a héten.Rakok fel képet ha találok a neten.

Kép

Kép
krisztinaa

Móni, te se bírsz nyugodni látom, hogy egy ilyen hétvége után bementél dolgozni.
A védőnők azért vannak az internetes fórumok ellen, mert néhányan ijesztgetik/rémisztgetik a másikat.
Amúgy szerintem akkor ez egész internettől el lehetne tiltani minket.
Mert itt a fórumon inkább segítünk egymásnak és nyugtatgatjuk egymást.

Nekem 2 barátnőm szült 1 éven belül, mindegyiknek kellett friss házassági anyakönyvi.
Szerintem ez kórházra válogatja.
Én azért beszerzem, biztos ami biztos, nekünk ráadásul Veszprémben volt...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Ház-i anyakönyvi kivonat: úgy hallottam, hogy kórháza válogatja. A SOTE II-n pl. Móni 30 napnál nem régebbi kell (tudjátok, ott szül most a barátnőm, tőle tudom). Szerintem kérdezzetek rá azért.

Kata, ez szörnyű álom. Mostanában nekem is eszembe jutnak ilyenek, hogy nehogy koraszülött legyen stb. A húgomnak küldök is mindent szépen át e-mailen, hogy mit néztem ki, ha gyorsan kell vásárolni.
Köszönöm a tippet, én is gondoltam már rá, hogy beszerzek valami napozószéket, olyan kis alacsonyat. Van valakinek ötlete, hol lehet kapni?

Móni, azért vigyázz Magadra! Csak óvatosan a munkával.

Krisztina, köszi a tanácsot, holnap nem eszem édességet. Vajon gyümölcsöt ehetek? Anélkül nehezen vagyok meg. Várjuk az infót és a képet az új babakocsiról!

Képzeljétek, általában rendelek ebédet, egy menüt, két napra. Megyel le délben, keresem a hűtőben a tegnapi fél levesemet és fél másodikomat, hát kidobták. :twisted: Kiderült, hogy kiadták parancsba a takarítóknak, hogy takarítsák ki a hűtőt, és ez lett az eredménye. Máskor ilyenkor azért szoktak szólni, hogy mindenki szedje ki, amire szüksége van. Így kénytelen voltam kisétálni a 35 fokban ebédet venni. Viszont rengeteg babakocsit és kisbabát láttam, sasoltam őket rendesen.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Megállt az idő a vonalzómon, tegnap és ma is 23 hetes vagyok. Ki érti ezt?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi, ez a munkahelyi hűtő dolog mindig okoz kellemetlen csalódást.Nekem is volt pár szitu anno.
Mondjuk még jobb, mintha vki megette volna az ebédedet.
Milyen napozószékre gondolsz?
Auchanben, tescoban biztosan találsz vmit.
Ti is mindenütt kismamákat vagy kisbabákat láttok?
Eddig talán fel sem tűnt.
Most meg nagyon ráfókuszálunk. :D

Vonalzó, hm, nincs öteletem.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Húha, képzeljétek, a nődokim szabin van egy darabig.Augusztus első hete után lesz.
Remélem ettől függtelenül kiállítja a házidoki jövő héten a júliusi táppénzes papíromat...
Mert ugye mindig kell igazolás, hogy még mindig vesz. terhes vagyok.
Ajjaj

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Próbálok berakni képet, kb. milyen székre gondoltam:

Kép

Kata, remélem, kiállítja az orvos a táppénzhez az igazolást.

Mindenütt kismamákat és kisbabákat, látok, tündériek. A múltkor egy játszótér mellett még nézelődni is megálltam, olyan aranyosak voltak a lurkók. El sem hiszem, hogy nemsokára nekünk is lesz!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Én is azt vallom, hogy jobb minden papírt beszerezni, ki tudja, mit kérnek. Ez a 30 nap mondjuk már agyrém:( akkor az is elképzelhető elvileg, hogy beszerzek egyet szülés előtt, mondjuk októberben, és esetleg lejár.... :)

Ja, vigyázok, Zsuzsi, július van, uborkaszezon, kevés a munka és jó a légkondi...
Szerintem, ha meg tudod állni, ne egyél gyümölcsöt se, abban is van cukor bőven... így viszont igaz, olyan, mintha direkt "trükköznél", mert ez nem a reális étrended... Szóval nem tudom:) nekem azt mondták, hat után ne egyek előző nap, és ennyi.
Én is mindenütt babákat és babakocsikat látok, már tavasz óta. Azt azért hozzátenném, hogy a Margitszigeten van az irodánk (bármilyen hülyén hangzik is, igen, itt is vannak irodák!:) és hát fél Budapest ide jön a babákkal. Nem is baj, élvezem őket nézni nagyon.

Krisztina, küldj képet a babakocsiról sürgősen!!!
M
monke

Kata, biztos kiállítja... max majd később viszed az igazolást.
monke

Hali!!

A legújabb variácio,szintén mózessel és hordozóval 90 ezer

Kép

Szerintem nem csalás ha visszafogja magát az ember.Én pl még este 8kor simán bevacsiztam,nem mondta a védőnő hogy ne egyek vacsira,csak az édességet mondta.

Kép

Kép
krisztinaa

Ez a kocsi nagyon jól néz ki!!!! Nagyon kiváncsi vagyok majd a beszámolótokra (mármint, hogy élőben milyen, tologatni, stb). Tényleg, ezt meg lehet ugye nézni élőben, nem netről rendelitek? és milyen színt? Svéd főnököm (szintén babát várnak) mesélte (meg magam is meggyőződhettem róla Dániában), hogy skandinávok FEKETE babakocsit vesznek (ez a divat, és ez uniszex, stb). Nagyon rossz nézni, tényleg, a sok kocka alakú zárt fekete kocsit. Fura ízlés, nem?

Ja, nem tudom, mi a csalás, főleg így, hogy még a védőnők/orvosok is mást-mást mondanak:)
De ezek szerint erre nincs egy nagyon egyértelmű szabály, úh Zsuzsi, szerintem egyél normálisan. én is azt fogom tenni.
(pénteken megyek, múlt héten ugye már voltam egyszer, de csak egy előzetes vért vettek, hogy biztos jó legyen a vércukor-szintem a terheléshez:) hát én nem koplalok még 1x előtte, az tuti.
monke

Kedves Babanetes Közösség!

Egy topiklakó kisfiú, Roli, nagyon nagy bajban van. Vízbe esett és most tág pupillákkal, agyműködés nélkül fekszik. Kérünk Titeket, hogy ki-ki hite, világszemlélete szerint imádkozzon, szorítson Roliért, drukkoljon a felépüléséért. A közös akarat sokszor csodákra képes, és most erre van szükség. Mától minden este tíz órakor Rolira fogunk gondolni, az ő gyógyulására. Kérünk Titeket, tartsatok velünk!

2005 ősziek

Kép

KépKép
KépKép
fedi

Hali!!

Móni ma megnéztük élőben,és olyan mint a többi esernyőkocsi.Nekem azért szimpi most mert elég tágas a mózese.Simán lehet haszálni 5-6 hónapos korig.Tegnap a Giordninál észrevettük hogy az nagyon szük,szerintem 2-3 hónapnál nem bír többet.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

anyakönyvi kivonat.
én sok felől hallottam már,sőt nálunk is kérik,de 300 napnál nem lehet régebbi.

Vérvétel
nekem nem mondott a védőnő semmit sem arról,hogy mit lehet,és mint nem lehet,vagy hogy meddig lehet enni... :roll:

Kata
ügyes vagy,hogy szinte semmit sem híztál!
Krisztina
ez a kocsi is tök jó! :wink:

Móni
teccik a bálna szöveg! :lol: hát lassan már tényleg annak érzem magam... főleg este! :P

Zsuzsi
háát elég sz@r ügy,hogy amikor az ember enne,csak már nincs mit megennie... főleg meg így pocakosan.. Gondolom jól rákészültél a fini kajcsira...

Mai napunk elég jól telt,csak nagyon meleg volt,de hála istennek hamar hazaértünk. Aztán nekiálltam főzni,de ma csak egy gyors lecsót csináltam, de úgy bezabáltam belőle,hogy nem győzök rá inni... Holnap jönnek az ajtó-ablak csere után bejavítani a bontás nyomait+ kezdik a folyosón a gipszkartonozást..
úgyhogy megint lesz mit takarítanom! :twisted:
ja,és szombaton meg jön a festő is... :D

kaja témára visszatérve
ne aggódjatok értem,mert van miből fogyni! :? de tényleg nem fogyózom,sőt annyit eszem,hogy azt már nézni is rossz. Valóban csak a nasit kerülöm,de azt nagyon nagy ívben. És a jó hír az az,hogy ma már nem is kopogott a szemem annyira csoki után,mint tegnap... :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Ja,és most jutott az eszembe...
képzeljétek el,az egyik ismerősünk úgy megvigsztalt minket a baba nevével kapcsolatban,hogy csak na.... Mondja,hogy ők a szülés percéig lányt vártak,de fiú érkezett! :lol: Na mit szóltok hozzá? még szerencse,hogy a szűkös anyagi lehetőségeik miatt nem vásároltak meg mindent jó előre...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jó reggelt!

csak a jó hírt akartam közölni,ma reggelre nem fogytam semmit!!!! :lol: :lol:

szép napot mindenkinek,később még jövök...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Jó reggelt,

Móni, Zsuzsi, szerintem se a valsóságot tükrözi, ha a cukorvizsgálat előtt nem úgy táplálkozol pár napig, mint szoktál.
Én mikor elküldtek rá, annyit tartottam be, hogy előző este 6tól nem ettem semmit.

Edina, én meg a redőnyöst várom, hogy gariba megcsinálja a hálószobában fennakadt redőnyünket, remélem nem csinál nagy rumlit.
Örülök, hogy nem fogytál!
Nekünk itthon nincs mérlegünk, így csak anyáéknál szoktam megmérni magam.

Elkezdtem nézelődni kiságy és pelenkázó ügyben.Csak úgy feltérképeztem a piacot.Hát, azért ez sem lesz könnyű.
Ti amúgy kókuszmatracot vesztek majd vagy simát?Néztem pl, az ikeás sultan kiságymatrac se rossz.

Na nekilátok vasalni, amíg még nincs hőség.
Délután meg 3 órát tanítok, egyben.

Majd még jövök,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kitartást a munkásokhoz!!!

Kata: én kókuszmatracra gondoltam, nagyon ajánlották. Igaz, én még nem mértem fel a terepet....

Krisztina: Nekem is tetszik a babakocsi! :D

Jó, hogy megemlítitek az anyakönyvit én is rákérdezek. Hova kell érte egyébként menni? Okmányiroda?

Vigyázzatok magatokra ebben a hőségben!!!
Szép napot:
Dorka

Kép
traudorka

Dorka, sztem okmányiroda, de ott ahol, házasodtatok.

Képzeljétek, augusztustól szokott kezdődni a parlagfűallergiám és szeptember közepéig eltart, de már 2 napja előjöttek a tünetek.
Ettől persze jól kiborultam, mert még a gyógyszer sem nagyon segít és ezt a szezont hogy fogom akkor kibírni anélkül?
A védőnő ajánlott homeopátiás bogyókat, ma elkezdtem szedni, remélem segít.
A kálciumot meg amúgy is szedem.
De például szemcseppet és orrsprayt se használhatok, mert felszívódik.
Van aki allergiás köztetek?
Nem tudom, hogy bírok ki másfél hónapot... :cry:

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok
Kata, de rémes:( én nem vagyok allergiás, de látom itt a tüsszögő munkatársakat, barátokat...

Nagyon remélem, hogy a homeopátiás bogyók segítenek, legalább enyhítik valamennyire.

+ nem akarok okoskodni, de a dokid mondta, hogy nem szabad szemcseppet/orrcseppet sem?
csak mert már sokszor az az érzésem, hogy túlféltenek, csupa jó indulatból.
A patikában pl. egyszerűen nem akarták kiadni az augmentin receptemet, sokáig győzködtem őket, hogy szülész-nőgyógyász főorvos írta a kórházban... aztán utánanéztek, hogy ja, azt tényleg szabad. de meglátták, hgy babát várok, szerintem az első reakció, hogy akkor SEMMIT.
A fehérneműboltban ugyanez, merevítős melltartót egyszerűen NEM akartak ideadni, megmutatni sem... hogy kismamának az TILOS. (jó, mondjuk hagytam magam meggyőzni végül, de ne ő döntse el)

Edina, bárcsak tudnál küldeni a lecsóból... a férjem nem szereti, magamnak meg ritkán csinálok külön kaját. Na de lecsótól nem hízunk el, az biztos:)

Nálunk a munkahelyen havi szülinap-ünneplés lesz, tortákkal, 5 óra körül stb... és holnap vércukor:( most akkor egyek tortát vagy ne egyek tortát? Ez itt a kérdés:)
monke

Móni
sztem nyugodtan ehetsz,nem hiszem hogy túl sok mindent befolyásolna.

Kata
én allergiás vagyok szinte mindenre,de amióta szedem napi rendszerességgel ezt a rengeteg terhes vitamint láss csodát,még eddig nem volt bajom...
A szemcseppet,és orrsprayt valóban nem lehet használni,főleg,ha kimondottan allergiára kaptad. én sem használhattam már a tervezett terhesség előtt sem,pedig nekem leginkább a kötőhártyámat támadja az allergia,ne meg folyik az orrom is... :?
a redőnyöshöz kitartást! :wink:

nemsokára készen lesz a gipszkartonozás,de csak holnap kezdi el bejavítani a bontási hibákat. Szóval jó kis napom lesz holnap is... :roll:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Móni, azt hogy szemcsepp- és orrcsepp se lehet, azt egy szemész főorvos barát mondta.
De amit írtál, hogy a patikában semmit nem hajlandóak adni, túlzott féltés miatt az igaz.Pl. Én tamarin lekvárt akartam székreked és ellen és nem akart adni a apatikus.Pedig annó anyukám is ezt ette mikor velünk volt terhes.

Szerintem 1 szelet tortát ehetsz!Ha már pezsgőt nem lehet!
De jó, hogy ilyen összetartóak vagytok a munkahelyen, irigylem kicsit!

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?