A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

BoriKép
Koszi! Ezek szerint magatol indult meg?
A papucs-fenykepezessel rad celoztam, persze...Kép Es megkaptam Dani szuleteset is, koszi!

ZitaKép
Nagyon szoritok!!!

swenKép
Nagyon gyanus vagy...ezek a jelek!Kép Milyen az orrod? Ha olyan, mint egy elagyabugyalt boxolonak, akkor kozel a dolog...Kép

szoszi
szoszi

Zita!
Gondolunk Rád, megy a drukk!

Bori!
Köszi az infot!

Swen!
Köszi a bókot!Kép
Mit akartál még takarítani, szerintem már minden csillog-villog az egész lakásban!

Panó
panó

Bellana!
Milyen rendes férjed van! Én nem kaptam tortát!Kép
Játszótéri anyuka: hát, nem vagyunk egyformák. Szerencsére!Kép

Panó
panó

Hello Csajok!

Holnap a csalad felenek megtartom a Laszlo napot. Azaz az en csaladomnak, az egyik sogorom is Laszlo, igy egyutt csinaljuk a noveremmel. Delutan kokuszos kockat (negerkockat?) csinalok+joghurtos sutit, csak meg vadaszom az igazi receptet a kockahoz, ami allitolag mezes. Ez a ferjem kedvence, en sosem csinaltam, de mindig emlegeti...fel kellene hivjam a nagynenjet, o sutotte neki gyerekkoraban.

Jovo heten meg a ferjem csaladjanak tartjuk meg, szinten kozosen, mert ott meg aposom is Laszlo es a sogornom meg aznap szuletett.

Igy talan ertheto, hogy nem szeretnem, ha 27.-en szuletne a fiam, abban a nagy tumultusban...Kép

BoriKép
Canon A75-ost vettunk, 80e volt.

swenKép
Csatlakozom Pano-hoz, ne takarits mar annyit, csak lelkiismeretfurdalast szerzel itt a tobbi kismamanak...

BellanaKép
Ugye, milyen rendes ferjed van? Az enyem olyan kis szorakozott, hogy a nevnap[omat a mai napig nem birja megjegyezni...Minden datum be van irva a telefonjaba es aznap reggel mindig emlekezteti.Kép

EgcsiKép
Akkor ezek szerint szeptembertol nem vagy egyedul?Hazakoltozik?

SuncsiKép, zsuzsaKép !
Nagyon ugyesek a babak!!! Olyan irigy vagyok...

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Na felébredtem már kettőkor, úgyhogy ma nem is aludtam olyan sokat!

Süncsi: depi hamar múljon el Kép Védőnő Kép Örülök, hogy minden rendben veletek!!! Kép Pussz!

Zita: nagyon szurkolok, hogy minden rendben menjen!!!

Linda: játszótéri anyuka Kép Hülyék mindenütt vannak. Nagyon rendes férjed van Kép Az enyém most abba a stádiumba jutott, hogy kb másfél óránként telefonál, hogy biztos nem szülünk-e még Kép Pedig itt a harmadik babánál azért már nem volt olyan kis figyelmes mint az elsőnél, de most meg jobban izgul mint én.

Rita: most csak a dokim rendelőjében voltam UH-n, ott nem kapok leletet, úgyhogy csak a BPD-t, mg az FL-t jegyeztem meg. Előző gyerkőcök feje születéskor 37 cm és 36,5 cm voltak. (Ők egyébként 4200 és 4300 grammal születtek)

Zsuzsa: ne ijesztgess 4,5 kilós gyerekkel Kép Továbbra is fenntartom, hogy nem lesz 4 kilós! Örülök, hogy jobb volt az éjszakád, és hogy Zsófi is jól van! Szüléstörténet másik változata azért ráér ám! Inkább pihenj, amikor csak tudsz!

Egcsi: Sajnálom, hogy a férjednek hamarabb vissza kellett mennie !!! Kiságy Kép Szerelő Kép AZ viszont jó, hogy babával minden rendben Kép Timi nem tudja még mikor vihetik haza Lillát? Hány kiló a határ?

Mariann: akkor drukkolok, hogy a Te lánykád is elinduljon még hétfő előtt!!!

Swen: hogy mi az igazi kiírás dátuma, azt már magam sem tudom! Kép Depit meg tessék gyorsan elkergetni!!! Hasmenés, hányinger, ingerültség? Csak nem szülni készülsz ? Kép

Szilvi
40+0
lino

sziasztok!

HAJRÁ ZITA!!! (Bori kösz a hírt!) Ti lesztek az 5.-ek!!! Kép

Még mindkét manó szunyál, így beleolvasok a ti irományaitokba.

Mariann: minden vizsgálat elindíthatja soron kívül a szülést! És az nem biztos, hogy neked jó! És a bevásárlás után kezdtem szülni bő egy nappal!
De szurkolok neked 7főig!

Linda: Istenke éltessen! Férjed Kép
Ami az anyukát illeti, felháborító szerintem a dolog!

Pano: Beba HA-t!

Swen: ki tudja front van-e, de vigyázz magadra! És ingerült ne legyél!!!

Nos, most el ledőlni 10 percre. Több nem lesz Kép

Zita már lehet, hogy babázik!

Zsuzsa
zerko

Hali,

Na, most mégsem akarok szülni menni, mert Daninak majd' 39 fokos láza van. Most jöttünk fel a játszótérről, mondta, hogy fáj a feje...Elég melegnek éreztem, pedig a keze szinte jéghideg volt! Adtam neki kúpot, remélem, leviszi a lázat.

Zitáék még nem jelentkeztek, de bizti nincs semmi baj, csak most mással vannak elfoglalva.
Nem emlékszem pontosan, ugye kislányt várnak, és nem volt még név-választás?

Most megyek dédelgetem a nagyfiamat. Ha van hír, jövök.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Na, tehát:

Réka 14.37-kor látta meg a napvilágot, 3150 gr-mal és 53 cm-rel. Minden rendben van velük, Zita kötelező 6 órás mozdulatlanságát tölti a spin. miatt, de a bébi mellette van, egészen este 8-ig.
A kislány is teljesen rendben van, Zita is megnyugodott, vele beszéltem egyébként, milyen rendes, hogy tájékoztat bennünket, így frissiben!
Átadtam neki a teljes topik üdvözletét.
Mindenkit puszil.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Bori, köszönjük a hírt Zitáékról. Kép Gratulálok nekik és mi is pusziljuk és mielőbbi felépülést kívánunk neki. Kép

Daninak és neked jobbulást! Kép

Puszi,
Chello
chello

És most jöjjön az üzi amit már két órája próbálok elküldeni, remélem most sikerül.

Zsuzsa, örülök, hogy jobb volt az éjszakátok, pihengess csak amikor tudsz. Kép

Egcsi, sajnálom, hogy a párodnak már vissza kellett mennie. Kép

Süncsi, Andriska tényleg rendes fiatalember. Kép

Mariann, drukkolok, hogy nálad is beinduljon a szülés mint Zitánál. Kép

Bori, hogy vagy? (már megbeszéltük telefonon) Kép

Swen, elhesegetted már a depit? Ezek a jelek nekem is gyanúsak.

Linda,a férjed egy tündér. Kép

Szöszi, érthető, hogy nem szeretnéd, hogy 27-én szülessen a fiad. Én viszont pont ezt szeretném, gyönyörű ajándék lenne a férjecskémnek névnapjára a kis Noémi.

Panó, a lecsóból semmi nem maradt, még a leve sem. Kép Még kevésnek is bizonyult.

Chello
chello

Sziasztok!

Én is nagyon drukkoltam Zitáéknak, de ezt már nem tudtam elküldeni, mert eddig nem engedett be a babanet. De a lényeg: nagy-nagy gratula nektek Zita, örülök, hogy minden rendben veletek, remélem minél hamarabb hazajöhettek!!! Sok boldogságot!!!KépKépKép

Bori! Neked külön köszönet a hírekért, és jobbulást Daninak!Kép

Linda! A terhesgondozóban lévő doki nem azonos azzal, akihez járok. Férjed nagyon aranyos, milyen tortát kaptál?Kép

Szöszi! A tüneteimnek semmi köze a szüléshez. Szerintem én még minimum egy hétig egyben leszek, de inkáb úgy érzem, hogy júliusi babám lesz. Az orrom és a szám tök normális, fájásaim sincsenek, a kislegény meg vígan rugdal odabenn és szerintem rötyög a dilis anyján.KépEgyébként nincs ám nálunk patyolattisztaság, de ígérem takarításról egy szót sem többet!Kép

Panó! Amit írtam őszintén úgy is gondolom, nem hízelkedés!Kép

Lino! Én csak agyilag készülök a szülésre, de Botond nem akar kijönni.Kép

Zsuzsa! Remélem tudtál pihizni, többet is, mint tíz percet! Már sokkal jobb a kedvem!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,
most beszéltem Anikóval, jól vannak, tegnap és ma is jó idejük volt, tegnap sikerült le is égniük, volt medence-pancsi, most meg éppen husit sütnek...
Mindenkit puszil, sajna a vére nyomása elég magas (145 körül van állandóan), sokat próbál pihenni.

Megyek, itatom Danit, ki ne száradjon.
Kb. 3 percenként kökeménnyé válik a pocim, talán az idegességtől. De nem fáj.

Puszi

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Már órák óta nem tudok belépni. Kép

Zitának nagy gratula és sok puszi!

Anitabori: köszönöm a történeted. Kép
Daninak jobbulást és neked is!!!!!

Swen: már aggódtam. Kép Még szerencse, hogy a 2 doki nem azonos! Torta: még "nem tudom", de meglestem. Kép Csokisnak tűnt. Kép

Zsuzsa: jó, hogy jösz közénk. KépRemélem máskor is tudsz majd aludni. Kép Tényleg hason alszol? Kép
Köszönöm a köszöntést. Kép

Szöszi: az én férjem is felejtős, de én már előtte finoman megpróbálom felhívni a figyelmét rá. Kép

Lino: rendes a férjed, hogy másfél óránként telfonál. Kép Játszótéri anyuka: az ilyen nem normális! Akármi történhetne a gyerekkel, nem?

Panó: én küldtem neked tortát, egy pasi táncolt rajta. Kép Bár tudom, hogy ez nem vígasztal. Kép
Amúgy én is most kaptam elöször tőle. Kép

Chello: Noémi lenne a legszebb ajándék. Kép

Más: itt volt a nem szerelő szerelő és elhozta a garijegyet, tratááá!! Jövőhéten folyt. köv. Állítólag elküldte a panaszt a szervízbe. Állítólag. Ja, és jövőhéten küldi a srácot megint, hogy szedje szét a masinát...

Linda
bellana

Sziasztok!

Először is:

Zita: sok szeretettel gratulálok Rékához! Minél előbbi felépülést és hazamenetelt kívánok nektek!!!

Linda: garanciajegy: nem hiszem el Kép Apa nálunk most nagyon be van sózva, lemondta a jövő heti vidéki munkáját is Kép Mondtam neki, hogy még hetekig is tarthat!

Bori: Daninak jobbulást! Neked is! És köszi a történetet! Remélem most már nagyon hamar meglesz a lányodé is!!! Anikónak sok pussz, ha beszélsz vele! És köszi a híreket Zitáról!

Swen: látom Te is átprogramoztad magad, hogy nem most szülsz Kép

Zsuzsa: remélem azért néha tudsz pihenni! Mennyi pótlást kell adni Edinának? És meddig?

Mindenkinek jó hétvégét, és nyugalmas éjszakát!!!
Szilvi
40+0
lino

Zita!
Gratulálok az új családtag érkezéséhez!

Bori!
Én még mindig nem kaptam meg a szüléstörténeted!Kép
Daninak jobbulást! Engedi beadni a kúpot? Peti már sima Algopirint (nem tudom melyik i y) kap, ha lázas. Remélem hamar rendbejöttök mindeketten!

Bellana!
Valóban, tőled kaptam egy tortát, köszi!Kép

Swen!
Ha nem is bók volt, akkor pláne köszi! Kép

Szöszi!
Nekem van olyan mézes kókuszkocka receptem, már délután is többször akartam írni, de engem sem engedett be a Babanet!

Panó
panó

Sziasztok!
Nagy-nagy gratula Zitának! Annyira jó, hogy jönnek sorban a babák KépKépKép
Jelentem, ma voltam utoljára dolgozni (legalábbis hivatalosan), úgyhogy innentől minden nap lesz időm bejelentkezni.
Örülök, hogy mindenki jól van, benézek ám minden nap, de többnyire elolvasni sem tudok mindent, nemhogy írni...
(Tyű, ekkora lebőgést, vendégeink vannak, de nagyon feldühítettek, mert mindenki mindenhez ért, és ezt bazi hangosan tudatják, babám meg tiszta hiszti odabent, úgyhogy ellógtam netezni, de utánam jöttek...Kép)
Megyek vendéglátni, holnapig jók legyetek!
dzsungelcsiga
dzsungelcsiga

Panó,
már kétszer is átküldtem a profilos címedre a mailt, nekem azt jelzi, hogy átment. Mi a csuda lehet?
A pocim szépen keményedik, és már néha belém is nyilall "valami", egyelőre azonban nem érzem, hogy ez már a szülés lenne.
Dani láza lement, 37,4-gyel feküdt le, már sokkal jobb hangulatban. A kúpot nem igazán szereti, de valahogy abban bízom a leginkább, főleg, hogy hányingere is van,(volt), és könnyen kidobja a taccsot...
Most megyek ágyamba.
Puszi mindenkinek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok

En is ideertem,- vagyis sikerult vegre kidurdom a potfiamat-, es miket olvasok erreKép.

Zita
Sok szerettel garatulalok, a picilanyodhoz. Mielobbi felepulest kivanok! Sok puszi

Suncsi
Ne szomorkodj ez a szomorusag el fog mulni 2-3 nap alatt. Isteni anyuka lett beloled, milyen erdekes, hogy meg csak parnapja vagy anya es mar ilyen meghatoan tudsz irni a babarolKép. Orulok, hogy anyukadek ott vannak melletted, pihenj sokat.
Vigyazz magatokra!

Zsuzsa
Orulok, hogy maris jobban vagy, vagy legaalabbis igy erzem a soraidbol, no de mindig tudtuk, hogy egy eros no vagyKép. De jo, hogy Zsofi ilyen jol fogadta Edinat! Csokoltatlak a lanyaiddal egyutt!

Bellana
Ez a jatszoteri anyuka nem normalis, es senki sem mondott neki semmit? A ferjed egy angyal! Bar en sem panaszkodom(csak neha), kepzeld tegnap felszerelte a szekrenyeket, es beallitotta az mosogepet a lenti furdoszobaba. Es a gepen talaltam egy szerelmetes levelketKép. Olyan aranyos volt.

Egcsi
Meg mindig vannak olyan cegek akik 2 havi fizuval mernek logni, en azt hittem ez csak a 90-es evekben volt divat. Az en volt ferjem 13 evig dolgozott Nemetben, de csak a magyar cegekkel volt gondja. A kisagy dolog busszanto lehetKép.Timieknek udv, szepen gyarapszik a babaKép.

Bori
Csak nem........?????? Daninak jobbulast, es szerintem is kup a legjobb.

Rita
Helsinkiben elunk nepes csaladunkkal!
Sultbanan, nagyon egyszeru es finomKép.
Egy babant 3-ba vagok es suru palacsinta tisztaba forgatom, annyi olajban, vagy vajban sutom, hogy ellepje, amikor szep biro a kulseje kesz is van. Karamell ontettel es vanilia fagyikaval esszukKép.

Most megyek alukalni
puszi mindenkinek
Ildiko
salla

Jo reggelt!

Lezetik, hogy meg nem volt ma senki?

ZitaKép
Gratulalok, sok tejecsket, jo egeszseget mindkettotoknek!

BoriKép
Egyben vagytok meg? Olyan gyanusakat irtal tegnap este. Itt mar mindenki gyanusKép

chelloKép
Akkor Nektek drukkolok a Laszlo-napra, szerintem ha nagy ebedet csinalsz, tuti meg is lesz az az ajandek.Kép Nalunk aposom kapta igy a noveremet. Es neked az mar nem is lenne tul hamar ugye? Csaknem betoltott 38, ha jol emlekszem...

PanoKép
Ha van idod bepotyogni, atkuldened nekem a receptet? Remeltem, hogy valakinek meglesz... En is talaltam egyet, megcsinaltam, de ettem mar ennel jobbat is.

DzscsKép!
Vegre vege a melonak, rad is fer mar a pihi. A vendegeket oszd ki nyugodtan, ne fogd vissza magad! Te is a 37.-et toltod most, ugye?

OrsiKép!
Merre vagy? NEm talaljatok a szam.gepet az uj hazban?Kép

En most el, zuhany, stb, aztan at a noveremekhez segiteni meg az ebed korul meg felcipelni amiket en csinaltam. D.u jovok, de addig is gondolok ratok, annyi eselyes kismamink van!!!Kép

szoszi
szoszi

Jó reggelt mindenkinek!

Szöszi! Téged nem lehet megelőzni!Kép Jó készülődést, de ne nagyon cipekedj! (Mondja a bagoly....)Kép

Bori! Csak nem babázol már???? Jelentkezz minél hamarabb vagy bárki, aki tud róla! Én mindenesetre nem kaptam sms-t. De már így is szorítok, jó???? Ugye jobban vagy már, meg Dani is?

Linda! Aranyos vagy, hogy így aggódsz értem.KépA dokit már rég lecseréltem volna, ha olyan lenne, mint a tanácsadáson. A szerelő akkor is kész röhej, de hátha rendben lesztek már, kitartás! Nagy meleg van egyébként nálatok? Vagy azért járatjátok a klímát? Mikor lesz a köszöntés?

Lino! Agyilag próbálom magam átprogramozni, de elég nehéz, mert már az egész rokonság állandóan telefonokkal zaklat, hogy na mi van már?!Kép SD amilyen hülye vagyok ezen jól felhúzom magam. Mert ők egyébként csupa aggódásól kérdezgetik, de hiába mondom, hogy nem kell naponta hívni, meg úgyis szólunk ha van valami, de hát ők így nyugszanak meg. Én meg jókat dühöngök rajta, hogy mit siettetnék szegény gyerekemet, közben meg még jobban várom, hogy szüljek már.KépRáadásul becsap a szervezetem is, mert például most is fájdogálok alhasilag, de nem ilyen visszatérően, hanem tompán folymatosan, néha meg erősebben. De ez már működik nálam vagy egy hete, ilyen visszatérően, úgyhogy tudom, hogy ez még nem az. Agyilag. Amúgy meg mindig reménykedem. Hát ez vagyok én.Kép

DzsCsiga! Jó, hogy te is töbet tudsz jönni!

Panó! Nem tudom megkaptad-e a sztorit végül Boritól, de átküldöm én is.Kép
Szép szombatot!!!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,
természetesen még egyben vagyok, megígértem, hogy küldök sms-t, akár éjszaka is, legalább hármotoknak, háromból egy ember biztos net-közelbe kerül reggelre.

Dani sajnos nincs túl jól, most hányt egyet, vaszeg a Panadolszirup is kijött, de most nem volt annyira magas a láza, hogy kúpozzunk.
Az éjszaka aránylag nyugis volt, már amennyire nyugisnak lehet nevezni az utóbbi hónapok éjszakáit!

Panó,
átment a levelem? Vagy Swené esetleg? (köszi Swen)

Ma nem főzök, apu csinál rakott karfiolt, de már voltunk piacon reggel, olyan szép cserit vettünk! Csak Dani nem eszik szinte semmmit, a zabkásából is evett kb.4 kanálkával, pedig az a kedvenc reggelije. Mindegy, ha nem eszik, csak inna - máris olyan acetonos szaga van, hogy az csuda. Pedig még nincs 24 órája sem, hogy belázasodott...

Szóval most elhalasztottam a szülést, nem szívesen hagynám itt Danit, ilyenkor még inkább anyás.

Mindenki vigyázzon magára, nálatok is olyan fojtó idő van?

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

BellanaKép
OK, alakítsunk főnök és mesterverő kommandót!Kép
FérjedKép
Boldog Szülinapot!Kép

SzösziKép
Nem tudom, hogy szeptembertől hogy lesz, mert ha bejön Ausztria, ahol nincsenek ott a dinnye főnökei, akkor lehet, hogy marad, de az már közelebb van. Ha mégis felmond az sem gáz, mert akkor már nem leszünk ilyen kényszerhelyzetben.Kép
Nem szűkölködtök ünnepelnivalóban úgy látom. Szerintem Balázska sem akar tumultusban születni és kivárja az idejét.Kép

AnitaboriKép
Jobbulást Daninak!Kép

ZitaKép
Gratulálok Rékához, mielőbbi felépülést és sok tejcsit kívánok!Kép

IldikóKép
Ez a sült banán nagyon jól hangzik és egyszerű is. Lehet, hogy kipróbálom.Kép
FérjedKép

DzscsKép
Jó sokáig robotoltál, de most már pihenj!Kép

SwenKép
Kitartás a rokonokhoz. Türelem, egyszer majdcsak kibújik a babucid.Kép

Velünk továbbra is minden rendben.Kép Timi hétfőn megy fel Lillához aki már 1810g és ha eléri a 2kg-t akár haza is adják, amennyiben rendesen tud táplálkozni, mert most még gyakran hány. Timi megkéri a férjét, hogy tegyen fel új képet, állítólag már pofásodik a kisasszony.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

ORIASI GRATULA ZITANAK ÉS A KICSI RÉKANAK! Minden jot kivanok neki, sok tejet és sok boldogsagot!
Varjuk a tovabbi hireket!

Tul vagyunk egy nehezebb éjszakan, két oranként felébredtünk. Most persze alszik, mint a bunda!

Bellana,
köszi a vigaszt depi ügyben, ma mar jobb, tegnap volt a tetöfok. Legalabb jol müködnek a hormonjaimKép
A védönéni nem vizsgalt megy "ugy" alul, csak rapillantott a gatsebre, megtapogatta a hasamat, hogy ellenörizze, mennyire huzodott mar vissza a méh. A cicimet tapizta és megmérte a lazam (elözö napokban volt egy kis höemelkedésem).

Borikam,
én is szamitok az sms-dre, de nem csinalj belöle stresszt, majd lesz, ahogy lesz. Jobbulast Danikanak és ne izgulj, majd kijön az a baba, ha ugy gondolja, biztos erösödik még egy kicsit (bar én könnyen beszélek, tudom).

Swen,
ez a dolog a rokonokkal nem tul kellemes, probald lerazni öket szerintem is!
A nagyszülök teljesen el vannak ajulva és rengeteget segitenek.

Ildiko,
neked is köszi a vigasztalast depi ügyben!
Nagyon élvezem amugy az anyasagot, ez tény.
A férjed pedig nagyon kedves (hat igen, ezek a 40-esek!Kép)

Örülök, hogy Timiéknél minden OK, Egcsi, köszi az infot és sajnalom, amit a férjeddel csinalnak!

Zsuzsa,
igy utolag gratula az egy hetességhez, mi tegnap töltöttük be és ez alkalommal leesett a köldökcsonk is!
Jol vagytok? Ugy latom Zsofi jol kezeli a helyzetet!

Mucska!
Mi ujsag felétek? Jol van a kiscsaj?

Egy csomag baba, nemsokara Nektek is lesz ilyenetekKép

Kép

Sok puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok!Kép

Zitának!Kép
Gratulálok a babához, jó egészséget kívánok nekik!Kép

Bori!Kép
Remélem Dani jobban van már!

Szöszi!Kép
Ne vidd túlzásba a cipekedést, inkább a hamiból vedd ki a részed!Kép

Mi jól vagyunk, apával dolgozgattunk egy kicsit, tapétázás, polcszerelés, de csak módjával vettem részt benne!Kép

Hétfőn megyünk vissza a dokihoz a véreredményemmel, ismételtette, mert a trombocitám alacsony volt nagyon, de most szerencsére normális. Fogalmam nincs mitől volt múltkor alacsony.

Július elején elkezdem mosni meg vasalgatni a kisruhákat, összekészíteni a dolgokat.
Ti mikor kezdtétek a mosást, vasalást?

Üdv:
bnemethm
(holnapután 31)Kép
Bnm

Es a szülésem története.
Elmentettem Word-ben is, ugyhogy késöbb is el tudom küldeni, akinek ugy jobb.

Andraska születésének története

Pénteken délelött - mint ahogy irtam is nektek - furcsa, mensis derékfajasaim voltak, nagyon kicsik, csak ha lehajoltam, vagy valami hirtelen mozdulatot tettem. Kicsit gyanus volt a dolog, föleg, hogy tudtam, estére vihar varhato, közeledik egy hidegfront.
Délutan ledöltem pihenni és vagy haromszor éreztem most mar egyértelmüen a görcsöket, kicsit izgulni kezdtem, de azt gondoltam, biztos csak elöfajasok. Kb fél ötkor elsétaltunk Tomival a boltba, ahol haromszor volt derékgörcsöm, a pénztarosnövel igy nem voltam tul udvarias, de ki tudtam pakolni az összes arut, tehat ezek még egészen könnyü fajasok voltak.
Itthon összecsaptam egy gyors vacsit, közben mar néztem az orat, volt, hogy 5 percenként jöttek a fajasok! Aztan ettünk, kiültünk a kertbe olvasgatni és ott is voltak fajasaim, de ülve sokkal ritkabban, volt, hogy csak 15 percenként. Mondtam Tominak, hogy szerintem ez mar biztos, hogy én ma éjszaka szülni fogok, ennek annyira örültünk, hogy egy-egy fajas közben még nevettünk is, bar ezek mar kezdtek tényleg kellemetlenek lenni. Közben olvastalak Titeket és ugy emlékszem Lino tanacsara beültem a kadba, hogy ott vajon ritkabbak lesznek-e a fajasok. Ez kb 9-kor volt, és a kadban a fajasok csak erösebbek és gyakoribbak lettek. Kb 5 fajas utan kiszalltam, zuhanyoztam egyet és összekészitettem a korhazi taskat, szoltam Tominak, hogy menjünk. Erre ö - persze tudatosan, hogy minél több idöt otthon töltsünk - elkezdte huzni az idöt, elment inget vasalni maganak, tett be nekem lazito zenét, sötétet csinalt a haloszobaban és mondta, hogy pihengessek még egy kicsit. Ekkortajt irtam nektek, hogy nemsokara elindulunk. Az agyon mar elég kellemetlenek voltak a fajasok, megint csak 7 percesek, de éreztem, hiaba nem 5 percesek, ahogyan a nagy könyvben meg van irva, ezek mar kemény fajasok. Közben vizes törölözövel törölgettem az arcomat, ez jol esett, néha felültem vagy felalltam. Egyet biztosra tudtam: haton feküdni a legrosszabb, mert a fajasok a derekambol indulnak (késöbb anyuval megbeszéltem, neki is "derékfajas-központu szülése" volt).
Végül is fél kettö körül indultunk el, ekkor küldtem Borinak is az smst, felhivtam anyuékat is, de csak rövidet tudtam mar beszélni, mert a fajasok gyakoriak és erösebbek lettek. Most voltak kb 5 percesek.
Dugo nem volt igy hajnalban, nem kellettek a rendörökKépkb 45 perc alatt értünk be a klinikara, 2.15-kor. Vihar közeledett, igy a szülészeten nagy volt a forgalom, mindenki egyszerre szül ilyenkor! Kb 20 percet vartunk a recepcion. Allandoan pisilnem vagy kakilnom kellett (ment a hasam rendesen).
Végre jött értem a szülésznö, aki egy kb velem egyidös, hatarozott csaj volt, nem sokat kedveskedett, de törödött velem rendesen. A vajudo szobaba mentünk, ahol egyböl megvizsgalt, és amit mondott, attol nagyon boldog voltam: a munka nagy részét mar elvégeztem, szinte teljesen nyitva van a méhszaj!! A vizsgalatkor szerintem tagitott is rajtam a kezével, mert fajas közben csinalta, fajt nagyon és raadasul feküdnöm kellett, amit utaltam. Tettem magyarul egy csunya megjegyzést, ugy sem értetteKép, emlékszem, Tomi meg nevetett.
Kb egy orat maradtunk a vajudoszoban, közben a szülésznö végig azon morfondirozott, hogy hivja-e mar a dokit vagy nem, biztos nem akarta tul koran felébreszteni. En allva, az agy végére tamaszkodva vagy Tomira csimpaszkodva "fajtam" közben mar kevés idö maradt pihenni. A légzésnek nagy hasznat vettem, orran be, szajon ki, lassan. Ha alltam, fajas közben mindig megemeltem a sarkam, a szülésznö meg mindig ram szolt, hogy tegyem le. Egy pillanat alatt eltelt az idö a vajudoszobaban, közben megérkezett a doki, almos szemekkel üdvözölt, majd kivonult és letelepedett a szülöszoba elé. Hamarosan a fajas és szivhangvizsgaloval atsétaltunk a szülöszobaba. A szivhang mindig szépen rendben volt, a baba végig nagyon jol volt odabenn. Ahogy beléptem a szülöszobaba, ranéztem a szülöagyra és rosszul lettem, tudtam, hogy én oda nem fogok felfeküdni. Szerencsére a szülésznö kapcsolt és azonnal felajanlotta a szülösamlit. Ez nagyon klassz dolog, biztos ismeritek, egy kicsi szék, félkör alaku, kényelmesen lehet rajta ülni, mögöttem pedig Tomi ült egy széken, igy az ölébe tamaszkodtam, karom a térdén volt és szorongattam a kezét. Fajasszünet mar alig volt, én vizes törölközövel törölgettem az arcom, ez jol esett, de semmi mas. Nem igényeltem semmilyen masszast csak Tomi kezét szorongattam, ö meg szuszogott velem rendesen (utolag elarulta, hogy figyelte a CTG-s rajzot igy kb mar elöre tudta, mikor jön a következö fajas és ö is készültKép Par fajas utan jött a szülésznö, hogy megrepeszti a burkot, akkor gyorsabb lesz a dolog (én egyszer mar megkérdeztem, hogy meddig fog még tartani ez az egész és egy pillanatra atfutott bennem az EDA gondolata, de valahogy éreztem, hogy mar nem sok van hatra). A burokrepesztést egy fajas közben csinalta a csajszi, csak a folyo meleg vizet éreztem. Aztan egyszer csinalt még egy érdekeset: benyult az ujjaval és megkért, hogy fajas közben akkor is, ha ez még nem tolofajas, probaljam elöre nyomni az ujjat. Nem tudom, hogy mit csinalt, de szerintem ezzel megint haladt a dolog, én minden erömet összeszedtem és nyomtam, bar még nem volt tolofajasom. A doki végig hattérben maradt, a csaj néha szolt neki hogy haladnak a dolgok.
Ezutan az "ujjgyakorlat" utan megkért, hogy alljak fel, valami mas testhelyzet segiteni fog. Elkezdte elökésziteni a samlit a szüléshez. Ha a samlin szül a nö, akkor a dokinak és a szülésznönek rendesen le kell térdelnie a földre, a doki meg szinte fekszikKép
Ahogy felalltam, ratamaszkodtam egy labdara, ami az agyon volt. Es akkor éreztem, hogy nyomnom kell!!! Nem sok eröm volt, de szoltam a szülésznönek, aki éppen a terepet készitette elö a földön, hogy én nem tudom visszatartani, nekem nyomnom kell. Összesen kb 5 db tolofajasom volt, majdnem mindig 3-mat tudtam nyomni. Hihetetlen erö lett urra rajtam, csak nyomtam, nyomtam. Kicsit nyögdécseltem is, de Tomi megnyugtatott, hogy egyaltalan nem voltam hangos. Ezeket a hangokat egyszerüen ki kell ereszteni, a szülésznö is biztatott, hogy nyugodtan tegyem. Kb a 3. tolofajasra ért be a doki a szülöszobara, hallottam, hogy a szülésznö mondja, hogy nagyon jo, nagyon jo, és mar éreztem a fejét! Azutan egyszer mintha mondta volna, hogy lassabban, de mar nem tudtam iranyitani a dolgokat, éreztem, hogy nagyon feszül minden és mar sokminen jön, nem csak egy fejecske. Hallottam egy ici-pici hangot és hirtelen ott feküdt elöttem a szülöagyon a kisbabam!!! Hihetetlen volt! Tomi velem szemben allt, az agy masik oldalan és csak bamultunk, hol egymast, hol a babat. Ram szoltak, hogy menjek közelebb az agyhoz, mert nem ér el odaig a köldökzsinor rendesenKép A fajasokat mintha elvagtak volna, csak egy hatalmas boldogsagot éreztem és azt gondoltam, hogy ez egy tökéletes baba, nagyon megnyugodtam. A doki meg ramszolt, hogy hozza szabad nyulniKép Akkor egy kicsit magamhoz tértem és lattam, hogy Tomi elvagja a köldökzsinort. Nem volt sok valasztasa, kezébe nyomtak az ollotKép
Szoval igy allva "ért" a szülés, gatmetszés nem volt, egy kicsit repedtem ugyan. Mostmar hajlando voltam felfeküdni az agyra, megszületett a méhlepény is és kaptam érzéstelenitöt, összevarrt a doki. Kb ennyi volt a doki dolga velem az egész szülésnél. Dömperke eközben végig a mellkasomon pihegett. Elmondhatom, hogy természetesen szültem (beöntésre sem futotta, még szerencse, hogy egész nap ment a hasam, de még borotvalkozas sem volt). Andraska rögtön szopizott, aztan kicsit megtörölték a hajat, de nem mosdattak meg, szépen beszivta a böre a magzatmazat, nagyon tiszta volt és olyan jo volt az illata! Az elsö ruhacskat Tomi adta ra. A méhlepényt is megnéztük, nagyon érdekes volt. Késöbb atmentünk a megörzöbe (én sétaltam és toltam a kisbabamat), ott voltunk kb egy orat, Andraska szopizott vagy 20 percet, közben a szopas hatasara voltak enyhe utofajasaim, ez teljesen normalis.
Kb egy ora utan atmentem a rendes korhazi szobamba, és mellettünk az alvo kisbabaval Tomival együtt békésen megreggeliztünk az agyamban. Reggeli utan összebujtunk Tomival még egy kicsit az agyon és örömködtünk.

Tanacsot (receptet) nehéz adni, mert mindenkinek mas és mas a jo, ami nekem nagyon jo volt, hogy sokaig otthon voltunk, hogy nem kellett egy helyben feküdnöm, hanem valtoztathattam a testhelyzeteket és segitett a légzés is. Ahogy Tomi irta, a fajasok között lehet pihenni, és az a jo, hogy minden fajas közben tudja az ember, hogy mindjart vége.

A következöket inkabb csak elsö gyermekes anyukaknak szanom, jo tanacsként, nalam bevalt dolgok:

A gatsebbel kapcsolatban: nagyon jo volt a langyos vizes öblögetés minden pisilés utan, és mivel elsö nap féltem kakilni, masodik nap pedig mar még jobban, mert éreztem, hogy a "dolog" idövel egyre keményebb lesz, kaptam puhitot, ami nem okozott hasmenést, csak a mar meglévö székletet lagyitja meg. Tehat ha nem kinaljak, és ilyen gondotok van, kérjetek ilyen szirupot! Innentöl kezdve a WC-re menés sem volt gond többé.

A tejbelövellés nalam nagyon fokozatos volt, elöször aggodtam, mert mindenki azt mondta, hogy majd nagyon kemény lesz a cicim és fajni fog és ömlik a tej stb.. Nekem semmi ilyen tünetem nem volt, a cicim kb a 3. napon joval nagyobb és meleg lett, de csak onnan tudtam, hogy van tejem, hogy Andraskanak mar nem kellett tea sem, mindig jollakottan aludt el. Csak egyszer adtam le éjszakara, mert mar nagyon faradt voltam és neki fajt a hasa, nem birtam vele, szükségem volt par ora alvasra. Akkor is meghagytam, hogy nem kaphat cumit és azonnal ébresszenek fel, ha éhes. Az apolonökre sem lehet egy szavam sem, nagyon kedvesen bantak a babakkal és a kismamakkal is. Megtanultam mindent, fürdetni, pelenkazni, köldököt kezelni, segitettek a szoptatasban. Cumicicijeim kicsit kisebesedtek a kezdeti strapatol, de mar ez is helyre jött, kaptam ra krémet és egy hütö gumi-szerü betétet. A legjobb gyogyszer végül az anyatej lett, de ugye ez csak késöbb indult be olyan mennyiségben, hogy kenegetni is tudjam vele a mellbimbot.

Nekem nem volt sok latogatom, de igy is zavartak néha, megmondom öszintén. Tomi persze sosem zavart, ö rengeteget benn volt nalam, minden nap kb déltöl este tizig. Volt egy szobatarsam, az ö férje is mindig ott volt, ugyhogy ebböl nem volt gond, nem zavartuk egymast. A szopihoz és a babahoz teljes nyugalomra van szükség, és ugy nem lesz gond!!!

Süncsi
süncsi

Süncsi!Kép

Csodálatok kis "csomag"!Kép

bnemethm
Bnm

bnemethKép
Jó, hogy néha előkerülsz.Kép Én még nem kezdtem el a mosást vasalást, de már megvan minden, úgyhogy már semmi nem áll az utamban.Kép

SüncsiKép
Tündéri kissrác, remélem azért inkább éjszaka fog aludni és nem lesz "bagolyfióka".Kép
A szüléstörténetedet megkönnyeztem. Szerintem nagyon szép és gyors szülésed volt, én is ilyet szeretnék. Persze ez nem kívánságműsor,de akkor is.Kép Mégegyszer sok boldogságot az egész "Süncsaládnak"!Kép

Egcsi
34+0

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!
Bori!
Ma hajnalban jött meg a leveled, de csak egy példányban! Köszi, hogy elküldted, még nem olvastam, majd most fogom. Majd elküldöm neked a másik e-mail címem, az talán megbízhatóbb.
Daninak jobbulást, remélem nem fog többet hányni! Megértem, hogy így nem akarod őt otthagyni.

Swen!
Köszi szépen, tőled is megkaptam Bori történetét, érdekes, tőled egyből átjött.

Szöszi!
Receptet bepötyögöm és elküldöm még ma!

Bnm!
Még én sem mostam ki egy babaruhát sem és még pár hétig nem is tudok, mert még felfordulás lesz az egész házban.

Süncsi!
Andráska nagyon édes, tényleg olyan, mint egy csomag. A szüléstörténetedet nagyon szépen írtad le, nem tudom, hogy én majd le tudom-e írni, eddig még egyiket sem írtam le utólag sem.

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Sziasztok!

Süncsi: nagyon szép a szüléstörténeted. És milyen jó, hogy ott nem különösebben kell az orvos, se gátmetszés! Itthon azért ez még elég rutin. Kép
Tetszett, hogy nem ágyon szültél. Kép
Sajnos ahol én fogok nemhogy csak ágyon lehet, de még ki is kötik a lábat kengyelbe...
Remélem a kedved is egyre jobb lesz, sok puszi!

Rólam: nagyon le vagyok törve, tegnap este óta kisírtam a szemem. Úgy tűnik Ádi mégsem táltosodott meg. Tegnap egész délután arról áradoztam, hogy ,de jó lesz holnap (azaz ma),mert beülünk valahová enni a szülinapom alkalmából,(ezzel hülyített a héten mikor morogtam, hogy túl sokat túlórázik, amit melesleg NEM fizetnek ki) itthon meg felvágjuk a tortát...Erre éjjel fél 12-kor közli, hogy ja ő holnapra be van osztva...
Olyan rosszul esett, hogy azóta is kész vagyok. Amúgy a torta ott van a hűtőben,de mi a fenét csináljak egy 16 szeletes tortával? Este 11 fele jön, nem hinném, hogy nagy kedvem lesz pont akkor tortát enni. Mást nem kaptam, kapok amúgy. Kiderült, hogy a torta az ajándék, meg a nem létező ebéd.
Dani közben itt fetreng, nyávog én meg bőgök és elegem van. Ádi a héten háromszor volt bennt reggeltől estig és ez a 3-ik hétvége zsinórban, hogy nincs itthon. Jövőhéten sem lesz. Már csak abban bízom, hogy azért Dani születésnapját többre tartja mint az enyémet és vasárnap csak itthon marad.
Szóval ne irigyeljétek a tortát, mert legszivesebben kivágnám a szemétbe.
Mondtam is neki, hogy ennyi erővel akár ki is mehetett volna Amerikába, mert így sincs soha velünk, esetleg az esti fürdetésnél, de azon se mindig...
Éjjel alig aludtam, vagy ötször-hatszor fennt voltam, kóvályogtam. Ő persze vígan végigaludta az éjszakát...
Ne védjétek,hogy így a munkahely meg úgy, mert azt azért nem hiszem el, hogy nem lehet helyére tenni a dolgokat. Van szerződése, szája, esze, csak bátorsága az nincs. Úgy látszik csak nekem lehet nemet mondani...

Linda

Ui: bocs, hogy nem írtam név szerint. Igyekszem összekapni magam és akkor írok, de most nagyon fáj a szivem. Kép
bellana

Linda kedves,
rendesen kiérződik a leveledből az elkeseredettség Kép
Annyira sajnálom, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan számítottál rá. Nem védem meg Ádit, dehogy teszem, azt gondolom, tényleg valamit tehetne a munkahelyén saját "jobb sorsa" érdekében, persze, csak az egészséges határokon belül (no baseball-ütő).
AZt hiszem, megnyugtatót nem is tudok írni most neked, szerintem ez is tipikusan olyan eset, amit csak "kialudni" lehet. Egy-két nap, és túlleszel rajta, ez viszont biztos!!!
Addig is próbáld Danit nagy türelemmel és szeretettel körülvenni, ő ne érezze (annyira) a te rossz lelkiállapotodat.
Vigyázz magadra.

Sün-mama,
gyönyörű szülésed lehetett, és ezt már Tomi soraiból is világosan lehetett érezni - most, így "hosszúban" olvasva pedig mondhatom, bárcsak minden anyának ilyen szülés jutna!!!
Az valami fantasztikus érzés lehetett, amikor a felvétel után közölték veled, hogy a méhszájad szinte teljesen nyitva...Túl voltál a nagyobbik nehezén.

Mindenkinek puszi,
Rita, azt hiszem, még meg sem köszöntem neked, hogy azt a rengeteg adatot benyomtad ide nekem! Köszönöm!!!Kép

Dani jobban van most, láza 10-kor 37.7 volt, azóta semmi, egész jól evett, iszik sokat (ő maga szólt, hogy nézzem meg a pisijét, mert olyan sötétsárga volt, hogy elképesztőKép)

Ja, és egy kedves rövid történet.
Ebéd után lefeküdtünk Danival a hálóban, és ő mondott nekem mesét:
Egyszer volt....(stb), volt egyszer egy Anita és a férje Karcsi. Egyszer azt mondja Karcsi Anitának: nagyon hájas vagy Kép. Megnézték Anita pisijét, és kiderült, hogy ez nem hájasság, hanem terhesség, Anitának kisbabája lesz...(innen nem folytatom, egyre bonyolultabb, de az elején alig bírtam megállni vihogás nélkül!)

Na, puszi
Anitabori

Linda, Dani meglátta a rosszkedvű smiley-t, amit a te üzenetedhez raktam, megkérdezte, miért van az ott, mondtam, hogy azért, mert rossz a kedved. Erre Ő: inkább jókedvűeket tegyek neked oda, szóval tessék:
Kép Kép Kép Kép KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Kép Kép Kép Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

Édes-kedves Linda!

Kérve kérlek ne legyél ilyen szomorú és lehangolt! Lehet, hogy ez ragad rá Danira is. Elhiszem, hogy rossz a kedved, meg nem is akarom védeni a férjed, de abban biztos vagyok, hogy nem azért túlórázik, hogy téged bosszantson vagy neked fájdalmat okozzon! S azért neki kell nap nap után szembe nézni a főnökeivel, meg a kollégáival. Hidd el neki sem lehet könnyű. Meg azzal, hogy megvette a tortát, azért csak készül ám! S gondolj a pocaklakódra is, nem hiszem hogy örül, ha érzi, hogy az anyukája sírdogál! Nagyon sok-sok puszi és ölelés!!!!

Süncsi! Nagyon tetszett a történeted, meg a tanácsaid is. ha bármi ilyen hasznos dolog eszedbe jut, kérlek oszd meg velünk! Gyönyörű a babád, nem találok rá más szavakat!!!KépTovábbi boldog anyaságot!!!!Kép

Bori! További jobbulást Dani babának, de azért pihengess is!!! Itt is nagyon vihar előtti csend van.

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Süncsi: nagyon édes Andris, ahogy alszik!!! Kép Köszi, hogy ilyen szépen leírtad a szüléstörténetedet!!! Továbbra is sok puszi nektek, és nyugalmas éjszakákat!!! Örülök, hogy depid múlóban!

Linda: nagyon sajnálom Kép Még csak azt se írom, hogy ne légy dühös. Megértem, nagyon is (ismerős helyzet), de semmi okosat nem tudok tanácsolni!

Swen: rokonok ismerősek Kép Pláne úgy hogy nálunk tudják, hogy tegnapra voltam kiírva, kb úgy kezelnek, mint egy nem normálist, aki mégsem szült meg.

Velünk semmi különös, hulla fáradt vagyok, megint nem aludtam éjjel kettő óta, ráadásul ma mind a négyen tiszta dinkák vagyunk, úgyhogy senki sem aludt napközben. Ma 3x vérzett az orrom Kép És van egy pont a pocakom jobb oldalán ami úgy fáj, és nem tudom, hogy mitől. Egyébként semmi jele, hogy Gömböc még ebben az évezredben ki akarna bújni.

Remélem Timi kislánya hamar eléri a két kilót és gyorsan hazamehet!!!

Bori: Daninak jobbulást!!! Te hogy vagy? Javulsz? Én valahogy úgy érezem, mintha még hónapok lennének hátra ebből a terhességből! De a Te sms-d várom akármilyen napszakban is!!! Kép Dani meséje Kép Kép Kép

Dzscs: de jó, hogy nem kell már többet dolgoznod!!! Gyere gyakrabban!

Eltűntek merre vagytok?

Sok pussz mindenkinek:

Szilvi
40+1
lino

sziasztok!

Az éjszakánk hasonló volt az előzőhöz, most is egy keléssel elvoltunk reggelig Kép (este 9-től reggel 8-ig)
Sőt! Ma délután volt 1.5 óra családi szunya! Mindenki aludt! Bár rám is fért, mert de. nem csak a gyereket kellett ellátnom, de az ebédfőzés is nekem maradt!

Rossz hír viszont, hogy a torkom 3 napja sz@rakodik. Csak nehogy antibiotikum kelljen rá! Sajna rosszat sejtek...

Zita: gratulálok!!! Gyors felépülést, és neked már rutinból sok tejcsit!

Lino: ma pl. nem pótoltam még, mert nem igényelte, és van is lefejve egy deci, ami este elkel majd. Eddig max. egy kajányi kellett egy nap. De tudod, most nem érdekel!!!
Meddig adom? Amíg kell! Utána becs szóra nem fogok. Kép
Nem szülsz ebben az évezredben??? Arra ne vegyél mérget! Lassan téged is utólér...

Bori: hogy van Dani? ÉS te? Gyors gyógyulást neki!
Megkaptam a történeted Kép A mostanit hamarabb írd meg, mert feledésbe merül majd.
A mese nagyon jó!!! Hájas pisi???

Bellana: hason? A cicjeim nem hagynak! De háton megy már!!!
Kengyel? Jaj!!! Olyan még nekem sem volt megírva a horrorban! A varráshoz bekengyeleztek, de akkor meg nem kötöttek ki! Szegény...
Szegénykém... Sajnálom a mai napodat! És főleg a férjed időzítését! De fel a fejjel, nincs világ vége!!! Mi lenne ha itt elárvereznéd a tortát? Minden szeletért ígérünk neked valamit! Kép

Ildikó: köszi soraidat! Amúgy jól fogadta Zsófi, de nagyon nehéz most vele. Tegnap du. annyira kiakasztott, hogy sírtam már. Hármasban voltunk egy órát! Kép

Swen: nálam is tompa alhasival indult! Aztán kezdett abba belegörcsölgetni rendszeresen! És így indult!

Egcsi: köszi a híreket Timiékről! Ha hízik Lilla, akkor csak marad benne kaja! Kép Hamarosan meglesz az a 2 kiló!!!
Van még terhestorna? Mi van a házfelújítással?

Süncsi: Edina is tegnap hagyta el a köldökcsonkját! Kép
Depi: nekem vasárnap alakult volna, és akkor jött a rémhír sárgaság ügyben, a tejem éppen belövelt,... Akkor sokat sírtam, bár tudtam, nem szabad!
Azóta szerdán volt most még egy olyanabb napom, de az is elmúlt! Most már nincs időm depizni, bár néha előfordul, hogy egy kicsit pityergek.
A fiatok szeret pocin aludni???
Történet: nagyon megható, és ha tudnád, mennyire irigyellek, hogy neked ment beavatkozás, infúzió nélkül??? Nagyon!!!

Na, most megyek is, mert a dolgok megvárnak sajna. Most csak ketten vagyunk a lánykával, és ő szunyál, kihasználom az időt...

Zsuzsa
zerko

Sziasztok,

Zsuzsa,
de jó, hogy írtál! Nagyon sok erőt és türelemet (gondolom, Zsofkához most abból kell a legtöbb) kívánok a két kislányhoz.
Nagyon örülök, hogy nem csinálsz "gondot" a pótlás miatt, szerintem Edinának is így a legjobb, ha nyugodt vagy e téren. A háton alvásért irigyellek...Na, nem csak azért, persze. Edina egyáltalán nem marad el hason? Dani sem bírta egy percig sem.
Ne haragudj, de elfelejtettem, mi van óvoda-ügyben? "Gondolkodtam" rajtatok, és arra jutottam, milyen jó lenne, ha Zsófi elkezdené szeptemberben, akkor napközben csak egy gyerkőc mellett kellene helytállnod. Jesszus, kettőt itthon egész nap el sem tudnék képzelni...Gyenge vagyok én ahhozKép

Lino,
én is majdnem biztos vagyok már abban, hogy a hétfői ctg+uh-ig semmi nem fog történni...talán a keddben bízom, hogy befektet és megindítja...de ha még nem indokolja az uh, lehet, hogy nem fog háborgatni, mert egyértelmű számomra, hogy ő nem akarja nagyon zaklatni a várandósait, amíg lehet, a Természetre bízza (ez pozitívumKép)
Próbálj pihenni, bár ekkora gyerkőcök mellett ez talán kivitelezhetetlen. Én is számítok az sms-edre bármelyik pillanatban!

Linda,
hogy vagy....?KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
(hogy megtanultam?!)

Zita küldött egy sms-t egy címmel (Réka-fotó), én nem tudom megnyitni, átküldöm Linónak, (hátha még benézel ma, Lino), ha sikerül, átküldöd egy-két embernek? Nem akarom ide feltenni Zita engedélye nélkül...

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Bori: ovoda valszeg lesz, mert nem zárják be, de többet nem tudok...Bár lehet, hogy csak fél napos lesz Zsófi. Amúgy én is megkergülnék bele szerintem.
Az én lányom is alszik hason. Van, amikor az a jobb neki! Zsófival is így volt kezdetben, de egy idő után csak háton volt jó neki, majd amikor már forgott, megint aludt hason. A mai napig is.

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Bori: megkaptam, de nekünk se sikerült megnyitni Kép Jajj, pedig nagyon kíváncsi voltam! Még apát is segítségül hívtam pedig Kép Enyém doki se szeret macerálni Kép Azért írtam, hogy kehet nekem még júliusi babám, és ezt ő mondta, és még komolyan is gondolta! Azt azért nem kívánom magamnak! Bár ha jobban belegondolok, a csajoknak július 11-én van a névnapjuk, és ha elég közel esik hozzá, akkor egy füst alatt megússzuk a három gyerek buliját! Kép

Zsuzsa: kitartás a két gyerkőchöz!!! Délutáni alvás Kép Főzés Kép És csak semmi lelkifuri tej-ügyben! Nagyon ügyes vagy Te is meg Edina is!!! Egy kanál meg nem a világ! Egyébként fejsz? Csak azért gondoltam, mert írtad, hogy van estére plusszban. Vagy amíg szopizik addig nem folyik a másikból is? Na nem akarlak én macerálni ezzel, tényleg!!! És most, hogy kiderült, hogy nem zár be az ovi, Zsófit felvették? Torkod Kép Remélem nem komoly!!! Legközelebb rendelj inkább pizzát, minthogy főzzél ! Kép

Linda: ? Jobban vagy már?

Szilvi
40+1
lino

Proba:
Kép
szoszi

Kép
szoszi

Sziasztok!

Jobban vagyok, nincs mit tennem. Kép

Anitabori: a fiad egy tündér, nagyon köszönöm a mosolyokat!!! Kép Kép
Én is úgy gondolom, hogy az azért Ádi tehetne valamit a saját jobb sorsa érdekében.
A múltkor már kifejtettem a munkahelyi dolgokról a véleményem és ez azóta sem változott meg.
És minnél inkább hagyja magát, annál inkább rápakolnak mindent és egyre kevésbé tarják valamire. Szóval az embernek kéne lennie azért némi önbecsülésnek és önvédelemnek a munkahelyen is. Megpróbálom kialudni, de nem tudom ha ez így marad akkor lehet, hogy ez nem lesz elég. Nem azért szerettem volna még egy lurkót, hogy magamra maradjak velük.

Swen: tudom, hogy nem az én bosszantásomra túlórázik a férjem. De ez az egész eljárás az ami igazán kiborított. Az, hogy hagyta, hogy egész héten, egész tegnap beleéljem magam, hogy majd szombaton...Meg akkor minek vette meg pénteken a tortát? Vette volna ameg ma és beszéltünk volna vasárnapról. De így nagyon fáj.
Drága Swen,ari vagy, hogy csak védted Ádit. Kép Biztos örülne neki. Kép Amúgy ismerem a főnökeit és a kollégáit (én is ott dolgoztam)és hát nem hinném, hogy különösebb baja lenne ha kiállna magáért csak egy ici-picit. Azért az aranytojó tyúkot nem vágnák le még azok a mikroagyú idóták sem.

Lino: köszönöm, hogy megértesz. Gondolom neked még nehezebb lehet. Kép

Zsuzsa: olyan ari vagy, hogy a nagy babázás közben, még így megőrizted a humrod! Kép
A tortaárverezés jól hangzik, bár lehet, hogy lassan már csak láncfűrésszel lehetne felvágni.
Hasonalvás: nekem nagyon hiányzik...

Most ennyi, jól esik, hogy gondoltok rám, millió puszi:
Linda
bellana

Sziasztok Lanyok!

Na, ujra itt vagyok, most mar az uj hazbol jelentkezemKép Annyira boldog vagyok!!!Ma jottek a koltoztetok, meg hamarabb is, mint ahogy meg volt beszelve es pikk-pakk mindent lepakoltak a kocsiba, en csak kapkodtam a fejem es folyamatosan probaltam mondani, hogy ez torekeny, arra vigyazzanak, de nagyon profik voltak! Aztan a haznal meg gyorsabban kipakoltak, itt meg alig gyoztuk mondani, hogy mit hova tegyenek!Kép Szoval tok pozitiv vlt a mai nap es a koltozesKép

Most nem irok tobbet magunkrol, mert nem tul jo itt ulni es meg egy csomo mindent akarok nektek irniKép

Zita
En is szeretnek gratulalni a pici lanyodhoz, nagyon sok boldogsagot kivanok nektek!Sok pusziKép

Swen, Lino, Pano
Tok jo volt az elso ejszakank es a sarkokat sem felejtettem el megszamolniKép Ma delutan meg kikoltozott utannunk az osszes cuccunk, ugyhogy most nagyon jol erzem magam (de nagyon faradt ia vagyok)!Holnap meg Anyukam koltozik, szoval rendesen besuritettuk itt a hetvegetKép

Egcsi
Koszi, aranyos vagyKép Hazavato buli majd lesz, de hogy mikor??? Lehet, hogy majd csak szules utan, ahogy egyelore kinezunk itt a hazbanKép Meg annyi mindent meg kell csinalni, konyha, beepitett szekrenyek, stb. De mar legalabb itt vagyunkKépKépKép
Parod munkahelyeKép Kitartas!
Koszi az infot Timiekrol, nagyon puszilom oket!Kép

Suncsi
Jo volt ujra olvasni rolatok! Vigyazz magadra es ne foglalkozz a sirdogalassal, a baratnom az elso honapban minden nap pityergett, a hormonok mar csak ilyenek, amjd elmulik! En mar elore keszulok ra!Kép
A szulestorteneteden total meghatodtam, m ar nem birok ilyeneket szaraz szemmel vegigolvasniKép A kismamaujsagot is az utcan olvastam es abba kellett hagynom, mert majdnem elbogtem magamKép
Nagyon jo, hogy ezeket mind leirtad es nagyon irigyellek ezert a szep elmenyert! Jo lenne igy szulni!Kép
A kis csomagod tunderedes, az egesz csaladnak megmutogattam, annyira cukiKép (Remelem nem gondKép)
Vigyazz magatokra es sok puszi nektek!Kép

Bori
Sajnalom, hogy meg Dani is lebetegedettKépKépKép
Tetszett, ahogy irtad, hogy elhalasztod a szulesedKép Torkod jobb? Hasznalt valamit az ecseteles?
MeseKépKépKép Nagyon edes!Kép

Linduska
Ugy sajnalom, amiket irtal!!!KépKépKép Igazad van, ez tenyleg nem valami szep huzas, eleve nem az egy szulinapossal, de meg allapotos is vagy, most kulon oda kene figyelnie a lelkivilagodra! Olyan rossz volt olvasni, hogy ennyire kivagyKép Remelem azota kicsit jobb lett a kedved es este a parod is biztos beallit valami kiengesztelo ajandekkalKép
Az sms-t megkaptad? Amit Te irtal, az olyan kis vidam volt!Kép
Sok puszi es ird meg majd a fejlemenyeketKép

Na, most mar iszonyuan faj a hatam, ugyhogy megyek.
Holnap is jovokKép

Sok puszika mindenkinek es mar regen irtam:

JO POCAKOSODASTKép (Mar akinek meg vanKép)

PuszikaKép

Orsi
32+1

avocado

sziasztok!

Lino: nem egy kanállal adtam, egy kajányit!!! (tápszer), de ma nem kapott még Kép
És igen, fejek! Van pl, hogy csak az egyiket eszi meg, és akkor még lefejem a másikat. Meg amúgy is ellenőrzöm, hogy rendesen dolgozott-e. A sárgasága, aluszékonysága miatt mi sem úsztuk meg a bimbóvédőt, de most ez nekem, és neki is megfelel, egyenlőre nem szoktatom még le.
Ha szoptatok, persze folyik a másik, de megesik, hogy szoptatni sem kell hozzá!
Urtica Urens még nem volt bevetve...
Az óvoda meg majd csak akkor, ha már járunk! Papír nem jött, és a kiírást sem láttam, másoktól halottam csak a hírt!
A torkom ügyében meg holnap jön a házidokinénink, megnézi... De már ecseteli Jánosom Phflogosollal. Fúj!!!

Szöszi: ez a birodalom csodálatos!!! Kép
Akartam már kérdezni, hogy megy-e a képkicsinyítés, de látom megoldottad!

Bellana: Láncfűrésszel???
Fel a fejjel cirmoska!
Amúgy a hasonalvás nekem is Kép

Panó: majd én is kérem a telcsiszámokat, ha lehet, és megírom én is Neked az enyémet!

Lányok! Mióta nem volt Kinga???

Prüntyik már alszanak (kop-kop-kop), Edina hason persze. Jó éjt Nektek is!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Először is gratulálok Zitának a babához! Sok sok tejecskét és átaludt éjszakát kívánok! Kép

Bellana: az én férjemnek is volt ilyen időszaka, nem tudtam eldönteni, hogy tényleg ennyit kell dolgoznia vagy csak menekül el otthonról. Mindenképpen próbálj rájönni, mi lehet az oka, hogy így bezárkozott a kis világába. Én hagytam egy kis időt a férjemnek, de elmondtam neki közömbösen, hogy nem erőszak semmi, de ez és ez jól esne, ha úgy csinálná, hogy nekem is jó legyen (segítség, együtt ellazulás stb), de ha meg ő magányra vágyik, akkor menjen el egy jót sörözni a barátjával és lelkileg kipihenve jöjjön vissza, hogy engem tudjon támogatni, hiszen egy terhes anyukának ez kell. Szerencsére eddig mindig észbe kapott, meglátod a Te férjed is nemsokára rájön, hogy mi jó neked és hogy segíthetne neked (lelkileg, fizikailag). Meglátod nemsokára minden jó lesz! Kép

Süncsi: gyönyörű volt a szülésed!!! Nagyon meghatódtam! Nagyon ügyesek voltatok! Gratulálok mégegyszer!

Háton alvás: nekem meg pont csak háton lenne kényelmes aludni, csak azért nem merek, mert azt olvastam, hogy akkor elnyom egy főeret a baba és rossz lehet tőle a vérellátás... Kép

Dorka lányom kezd féltékenykedni, hisztizik, nem tudom mi lesz velünk, félek, hogy rosszul fogok reagálni a rohamaira.

Zsuzsa: én is szerettem volna oviba beíratni a lányomat, de 3 helyről is elutasítottak, így nnincs más választásom, itthon marad.

AnitaBori: direkt miattad jöttem megnézni a topikot, azt hittem már megszültél. Azt hiszem, azért a lányod jól csinálja, Dani miatt jobb lenne, ha egy picit még bentmaradna... Te hogy bírod?

Szöszi: mi egy időre vagyunk kiírva, ha jól emlékszem, de nekünk még nincs ilyen gyönyörűen minden előkészítve, nagyon aranyos a szoba!!! KépKép Kép

Lino: teljesen megértelek, hogy idegesít, hogy sürgetnek a szüléssel. Engem meg a játszótéri kismamák árasztanak el olyan megjegyzésekkel, hogy "ilyen nagy a pocak és még nem szültem meg..." Erre azt válaszolom, hogy nem emlékeznek már, hogy velük, hogy volt, de biztosan nagyobb pocakkal mentek szülni... Szerintem örülj, hogy nem előbb, hanem később jön a baba, mert nagyon szép érett újszülött lesz, majd meglátod!!! Kép Kép Kép

Zsuzsa, Süncsi: milyen korán leesett a köldökcsonkotok!!! Az én lányom 21 napos volt, mikor leesett. Mostantól tudjátok, hogy nem újszülött a babátok, hanem csecsemő.

Voltam dokinál, csupán 2 órát vártam Kép Zárt minden, a baba pedig nem lesz nagy (uh nem volt, csak megnyomkodott a doki és abból következtetett). Hétfőre kapom meg az eredményt, hogy van-e olyan bakteriális fertőzésem, ami a rendes szülést gátolná, azaz akkor is lehet rendesen szülni, de akkor kapok antibiotikumot. (Dorkánál ilyet nem csináltak) Ctg-re kedden megyek a választott szülésznőmhöz, nagyon várom, kíváncsi vagyok, miket fog mondani.
Próbálok nem hízni többet, most 13 körül tartok, ez az előző terhességemhez képest 10 kilóval kevesebb, kezdek örülni neki.

Majd kapok pár nagyon hasznos tanácsot, olaj, krém miegymás, ami szülés előtt és után segíthet a gyorsabb felépüléshez, ha megvannak, leírom nektek is!

Jó éjt!
Vigyázzatok magatokra!
Zsuzsi (36)
zsu26

Sziasztok!

El se hiszem, de nem ébredtem fel éjjel!!! Kép

Zsuzsa: csak azért kérdeztem, hogy folyik-e a másikból tej, mert nekem folyt, és szopizás közben beraktam a másik cicihez egy ilyen mellkagylót, és abba folyt a tej, így nem kellett fejni sem, és volt egy kis tartalék is. Remélem jól telt az éjszakátok!!! Kép Férjed otthon van veletek? Tud még maradni? Vagy van más segítséged? Torkodnak drukk!!!

Linda: remélem ma már kicsit jobb a kedved!!! KépÁdi pont olyan, mint István, a lehető legkésőbbi időpontban mondja meg, ha valami mégse úgy alakul, mint ahogy terveztük. Lehet, hogy azért, hogy legalább addig ne veszekedjünk rajta, pedig már annyiszor mondtam, hogy jobb lenne, ha nem élném bele magamat, hanem tudnám, hogy mire számíthatok. De remélem, hogy ma szép napotok lesz!!! Kép Nálunk most alig várja a szülést, merthogy utána két hétig nem kell bemennie a munkahelyére Kép

Zsuzsi: köszi! Kép Dokinál várakozás Kép

Szöszi: nagyon szép lett a gyerekszoba!!! Kép Hogy sikerült a névnapozás?

Orsi: örülök, hogy jól érzitek magatokat az új házba, és hogy sikerült a költözés Kép

Szilvi
40+2
lino

Jó reggelt mindenkinek!

Ez a viharos éjszaka senkire sem volt osztódó hatással?Kép Vagy csak nálunk volt vihar? Egyébként az én babám sem reagált rá semmit, sőt azt mondhatom egész jól aludtunk.

Bori! Remélem a tegnapi nap már teljesen láztalanul telt nálatok! S te hogy vagy? Mert amióta a kisfiad beteg, a magad baját teljesen elfelejtetted, mondjuk gondolom egy igazi anyukánál ez így is megy, de engem azért érdekel, hogy te is gyógyulsz-e? Dani meséje nagyon aranyos, látom azért ő is már csak a kistesóval van elfoglalva.Kép Egyébként képzeld! Veletek álmodtam!Kép Azt hogy reggel mikor bejelentkeztem, Karcsi megírta a szülésetek történetét, méghozzá úgy, hogy előbb megszületett Dorka, meg még egy kisfiú.Kép Álmomban ikreket szültél.KépKépKép

Zsuzsa! Tényleg olyan jó, hogy így be tudsz jelentkezni! A lényeg, hogy Edina szépen fejlődik, majd azért remélem te is teszel fel még képeket! Nagyon büszke lehetsz magadra, hogy ennyi megpróbáltatás után ilyen remekül helyt állsz a két gyerekkel!!! Ebbe simán belefér egy kis pityergés, félek hogy én egy baba mellett sem leszek ilyen erős! De majd rád gondolok!Kép Egyébként ez az alhasi fájás már állítom, hogy pszichésen indul vagy csak úgy érzem, mert érdekes módon csak akkor jelentkezik, ha este meg reggel még fekszem az ágyban és akkor erre koncentrálok. Ha sikerül mással lekötnöm magam, mintha elfújták volna...Kép De ugye még van tíz napom!KépKinga egyébként szerintem már hetek óta nem jelentkezettKép

Lino, kedves! Tehát te sem úszod meg a zargatást? Én már ott tartok, hogy fel sem veszem a telefont, ezt a férjem intézni, s el sem engedem mondani neki, hogy ki meg miért hívott, csak ha nem babaügy.KépEgyébként meg józan ésszel belegondolva ez a számítás is olyan megbízhatatlan, mert tényleg annyi minden befolyásolja egy nő ciklusát, hogy miért szülne mindenki az előre lefektetett szabályok szerint, ugye? De ez a várakozás szörnyű, mondjuk neked meg Borinak még inkább, mert ti még előbbre vagytok az idővel. Egyébként hétfőn én is csatlakozom hozzátok a CTG-vel.Kép

Szöszi! Nem tudom miért is voltál elkeseredve, szerintem nagyon aranyos a szoba! Biztos jól fogja érzeni benne a babátok magát!Kép Hogy sikerült a buli?

Orsi! Isten éltessen az új otthonotokban benneteket! Olyan jó, hogy ilyen jól sikerült minden!!! Bár szerintem is még csak most jön a neheze, mire a helyére kerülnek a dolgok. De ez már tényleg olyan ütemben megy, ahogy te akarod! Meg legalább lefoglalod magad, de azért csak óvatosan!!!Kép

Zsuzsi! Na most megtanultam tőled, hogy a köldökcsonk leeséséig újszülött a baba!KépGratulálok a kilókhoz, s jó, hogy minden oké veletek. Dorka viselkedését meg szerintem majd úgyis csak szülés után tudod igazán lemérni!Hátha teljesen elvarázyolja a kistesó!Kép

Linda! Remélem azért a tegnap szebben zárult, mint ahogy indult! Jól aludtál? Egyébként csakis azért mertem szólni Ádi védelmében mert tudod minden dolognak több oldala van, de ezt a helyzetet te sokkal jobban láthatod, hiszen te vagy benne. De remélem ma már együtt a család és végre összejön a szülinap ünneplése is!!!KépSok puszi!!!!Kép

Mindenkinek szép vasárnapot!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,
A vihar nem nagyon zavarta meg a kislányomat! Egészen "jól" aludtam, nem is voltam pisilni, és a fiúk hagytak 8-ig lustálkodni. (reggelente a konyhában vigadnak mindig, iszogatnak, játszanak, szerencsére a konyha nagyon távol van a hálószobánktól...)
Kérdeztétek az állapotomat, mármint a betegséget illetően: most jutottam a köhögős fázisba, elmeséljem részletesen, milyen színű a ...?Kép
(Swen, egy anya tényleg így működik: elfelejti búját-baját, ha a gyerekkel van gond!)

Zsuzsa,
Remélem, hamar túlleszel a torkos vírusodon!!! Most igazán sok erőre van szükséged. Hőemelkedés, más tünet nincs (még), csak a torok? Bár az éppen elég...Ecsetelni a Phl-lal? Én csak öblögetni szoktam vele, de most az Orsi-féle oldatot használom, naponta egyszer kell megöklendezteni magam vele.
Azért vannak egészen jó éjszakáitok, én nem nagyon emlékszem ilyesmire!
Az óvodához drukkolok, mindenképpen jó lenne mindannyiotoknak, ha elkezdhetné szeptemberben Zsófi. Mi nem félnapoztunk, mert annyira szerette, hogy eszünkbe sem jutott ilyesmi. Az óvónénik sem zaklattak, pedig tudták, hogy nem dolgozom.
(Arról beszéltünk Karcsival, milyen jó, hogy Manó nem most megy iskolába!)

Lino,
Júliusig már csak nem húzod ki?!
Kétszer is átnéztem a címet, amit Zita küldött, de nem megy...
Írtad a mellkagylót: mennyi ment neked bele?! Nekem legfeljebb pár mili, mindig fejtem utána.

Szöszi,
Igazán gyönyörű a szobátok!!!! (nekem csak a naptár nem tetszik, hihihiKép)
Biztosan elégedett lesz vele a kis Jövevény.
Hogy sikerült a bulitok, nem hajtottad túl magadat?
(már akartam kérdezni, hogy te úgy istenigazából lekopaszítottad a "kijáratot"?! Borotva? És az nem szúr növéskor...?)

Linda,
Mára már jobban vagy, igaz? Az éjszakai vihar arrébb fújta a problémát, remélem. Dani hogy van?

Orsi,
szuper, hogy túlvagytok az átcuccoláson!!!!
Innentől már tényleg "csak" a pakolászás maradt, azt pedig olyan ütemben csinálod, ahogyan jól esik. A fázisfotókat szívesen megtekintjük, ha lesz ilyesmire idődKép.
Torkom? Ecsetelgetem, de lassan múlik. Neked mennyi szavatossági időt adnak az oldatra? Egy hónap?
Látom, te is mindig a hátfájással küzdesz a gép előtt. IsmerősKép

Zsuzsi,
A helyzeted nem a legrózsásabb most Dorkával, mármint a féltékenység és hiszti miatt. Ehhez csak kitartást, türelmet kívánhatok, aztán majd megoldódik...Nagyon örülök, hogy Dani már ilyen nagy fiú, és ezek a gondok nálunk nem jelentkeznek! A párod tud majd szabit kivenni a szülés utáni időre?
Ugye, hogy ügyes a lányom? Csak egészséges családba akar megérkezni.

Swen,
Jó kis álmod volt!
És tudod, ezt már mondtam, Karcsi nem fog ide belépni...Ezért is volt számomra fantasztikus, ahogyan Tomi bejött közénk, és mesélt, a saját érzéseit megosztotta velünk.
(persze, ezt nem rovom fel Karcsinak hibakéntKép)
Megjött az anyukám, most kiszállok. Már úgyis hosszú lett a levelem.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!Kép

Linda!
Hát ez nem semmi, főleg, hogy ki sem fizetik, de még ha úgy is lenne, nem minden a pénz! Tényleg egy kicsit a sarkára kellene állni és kiállni a családjáért, mert ha hagyja az ember magát manapság már semmibe veszik a munkahelyek a magánéletet!Kép
Azért próbálj egy picit megnyugodni.

Szöszi!Kép
Nagyon szép Bazsó szobája, bizti tetszeni fog a kislegénynek is!Kép

Orsi!Kép
Jó pakolászást, ne vidd túlzásba.Kép

Nálunk is jó nagy vihar volt éjfél előtt kezdődött (gyorsan ki is huzogattam az elosztókat a konektorból) és itt kőrözött hajnali ötig.
B@zinagyot dörgött, úgy riadtam fel álmomból, a pulzusom szerintem volt vagy 200. (nagyon rossz volt, szegény leányzóm is eszeveszett kapálózásba kezdett, úgy sajnáltam szegényt).
Szerencsére hűvös nincs, de azért szeretnék ma napocskát is látni.

bnemethm
Bnm

Sziasztok!Kép

Na, idejutok a gephez most ilyen koran, mert itt vagyok tok egyedul reggel ota es mar annyi mindent csinaltam, hogy most eljott a szamitogep idejeKép Reggel Apukam es a parom bementek Anyukamnak segiteni a koltozesben en meg itt maradtam es nekiestem a hutonek, ami tegnap ota pihengetettKép Allitolag nem lehet mozgatas utan rogton bedugni, ugyhogy tegnap csak itt allt es szellozott, de mar este nem volt erom kipucolni. Ma delelott meg szepen komotosan, kis pihikkel megtuzdelve gyonyorure "nyaltam" az egeszetKépKépKép Most teljesen olyan, mint uj korabanKép, ami nem volt olyan regen, csak eppen az elmult hetek orulete miatt igen csak el volt szegenyke hanyagolva, ugyhogy nem igazan volt valami szep latvanyKép De most!!!Kép Kozben a gep kimosott egy nagy adag ruhat is, ugyhogy kis pihi utan szepen kiteregettem, aztan megint lefekudtem es csak olvasgattamKép Annyira jol esett! Foleg azok utan amit mar honapok ota csinaltam, az allando joves-menes, alig pihenes! Szoval most tenyleg nagyon tutin erzem magamKép
A csalad nemsokara megjon es akkor megint indul a haz belso kikupalasa, de az nekem mar nem lesz megerolteto, hisz en csak nezemKép

Zsuzsa
TorkodKépKiprobalhatnad Te is azt az oldatot, amit most Bori is hasznal, hatha segit. Acriflavim a neve.

Bori
Igen, nekem is egy honapig volt jo es nem tudom, hogy a gyogyszertarban mondtak-e, hogy meg jobb, ha hutoben tartod.Nekem is most udrott beKép

Bnm
Nem fogom tulzasba vinni a pakolast, aranyos vagyKép Az a jo, ha elfaradok csak atmegyek e haloba es ledolok! Igy szuperul erzem magamKép

Szoszi
Nagyon tetszik a szoba, jo lenne mar, ha mi is ott tartanank! Allandoan panikolok magamban, hogy nem fog elkeszulni, mire megjon a babaKép Aztan meg megnyugtatom magam, hogy ez hulyeseg, azert remelem nem akar tul koran kibujni a dragam!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi
32+2

avocado

Linda
Neked meg kulon kuldok itt oriasi pussz-halmokatKép Remelem jol vagy es meg azert nem jottel ma, mert valahol unneplitek a szulinapodatKép
Kerek majd beszamolotKép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Most beszéltem Zitával telefonon.Kép MIndenkit puszil és remekül vannak. A kis Réka éppen aludt, a mamája meg unatkozott. A szülésről csak annyit, hogy végül is beindult magától csak mivel nem tágult a méhszáj és megvolt ugye a sebe Zitának, ezért kellett császározni. De nagyon jól van, a műtét után hat órával már fel is kelt. A baba éjjel-nappal vele van, tejcsi is van elég, úgyhogy nem kell pótolni. Szerdán jönnek haza. A két nagyobb gyerkőc is barátkozik már a kistesóval, bár a kislányon mintha már a féltékenység jelei mutatkoznának. Mondtam, hogy a képeket nem tudtuk megnézni, azt mondta majd ha bemegy a férje nekem is átküldi a címet, mert lehet, hogy rosszul írta le Borinak!

További szép napot!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Megvagyok,nem mondhatnám, hgy sokkal jobban. Kép
Ádi ma ugyan megemlítette dél körül, hogy esetleg elmehetnénk kajálni, de addigra én már eléggé kifáradtam a takarításban és nem volt kedvem úgy csinálni mintha mi sem történt volna. Nyugodtan vessétek a szememre, de nem tudtam jópofát vágni ahhoz,hogy "dehát a szülinapod". Az elöszöris szerdán volt és tegnapra volt betervezve, megigérve...
Na mindegy. Ebédre gyorsan csináltam tökfőzeléket, Dani imádja, pörkölt meg volt hozzá már lefagyasztva. Újabban mindenből többet csinálok és lefagyasztom, nagyon bejött. Kép
Tortát ettünk, még finom volt. Hát ennyi.
Délután csörgött Ádi mobilja, nem vette fel,mert Dani rajta aludt, mármint Ádin. Én kapcsoltam ki, benntről keresték...Aztán Danit letette és kiment cigizni a mobillal. Visszajöve megkérdeztem betelefonált-e. Na kitaláljátok? Mondtam neki, bár én számíthatnék így rá...
Jól van, nem ragozom tovább, idővel remélem túlleszek rajta, de el nem felejtem az biztos.

Orsi: olyan jó olvasni, hogy ilyen boldog vagy!!
És normális mesterek, meg szállítók! Végre ilyet is hallani. Kép Ugye azért nem erölteted meg magad? KépPuszi!!

Zsuzsi: jó a kérdésed. Én is filóztam már ezen.
Biztos mindkettő benne van. Gondolom sok a munkája és kedve sincs haza jönni egy felpuffadt, fáradt és nyűgös asszonykához. Amúgy sörözni időnként eljárogat, ő megtehetei. Én nem voltam sehol már 2 éve. Kép Segítségünk nincs, csak anyósom, de az meg úgy segít, hogy a gyerek közben összetöri magát. Kép
Mindenesetre biztató, hogy nálatok javult a helyzet, hátha nálunk is fog.
Hogy csináltad?

Lino:én is sokkal jobban szeretném tudni,hogy mire számíthatok. Elég idiótának is éreztem magam, hogy hagyta, hogy áradozzak...Mondom, ha azt mondja, ne haragúdj, de a vasárnap jobb lenne, mert ez meg az, akkor azért nem török le ennyire.
Amúgy azóta se mondta, hogy ne haragúdjak...

Swen: semmi kifogásom a másik oldal megvilágítása ellen. Kép Én örülök ha rávilágitasz. Úgyanis hajlamos vagyok belecsavarodni a saját elméletembe. Szóval szivesen veszem a kizökkentő gondolatokat. Kép

Anitaborim. Kép : sajna a szél nem, fújta el a problémát, de jobban vagyok, csak néha fog el a bőghetnék, de nem bőgtem. Kép
Ádi jövőhéten is sokat marad bent estig. Kép
Remélem kedden azért eljön velünk dokihoz.
Te jobban vagy? Dani??

Bnm: hát igen, manapság minnél többet nyújtasz a melóhelyen, annál többet akarnak, persze csak úgy ingyen. Kép

Na, nem is keserítem itt tovább a levegőt, már az egész topik az én bánatommal van tele. Kép
Bízom benne, hogy Ádi észretér és felállít némi fontossági sorrendet is.
Millió puszi nektek:
Linda
bellana

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?