A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Sziasztok lanyok!

Szcsm, Henya: hatalmas gratula a kishercegekhez! :lol:

Udv az ujaknak is! :wink: Bogi szerintem szamithatsz majd egy-ket kerdesre tolunk :wink:
Vendég

Monyo: nekem se először, se most nem mondta volna a dokim magától, mert nem tudja, hogy mi hogy állunk ehhez hozzá. Én kérdeztem a múltkor is meg most is, sztem legközelebb te is kérdezz rá, akkor már tuti látszik is majd, ahogy látom a vonalzódat, most még valszeg nem is látta őt sem. Ne tévesszen meg, hogy sokan már tudják, mert mi előrébb is vagyunk talán, meg ugye a kisfiúkat könnyebb egyértelműen megmondani ezért is derülnek ki azok talán kicsit hamarabb.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szcsm, megvan a neme? Csak én siklottam át felette? Mert nekem új ez a kukac-dolog :oops:

Szilvánusz, igen, Jázmin már tuti. Ez már nem változik, akármennyire is szeretné anyósom :lol: :lol: :lol:

Nekem az én dokim megkérdezte, hogy akarom-e tudni. A másik dokinál meg én kértem, hogy nézze meg.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ja, én is azt keresem, hogy én vagyok ennyire vak, vagy honnan jön ez az SZCSM és a kuki? :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Ezek szerint Francesca már tud valamit :wink: Te látnok vagy szabadidődben? :wink: :lol: :lol: :lol: Minek ide 4d, ha Te is meg tudod mondani? :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Henya: nekem toxopasma szűrés még az első vérvételnél volt, 8 hetesen.

Szilvánusz: Vida dokihoz járok. Hát Te?

Hékás: biztos tőlem kérdezed a nemet? Mert tegnap még gratuláltál is hozzá :lol:

Monyo: nekünk az UH-s néni kezdte el nézegetni, mert gyanúsan látott valamit a 2 lába között

Kép
szerencsemák

koszi lanyok akkor legkozelebb en is megkerdezem.Most megijedtem mert nem mozgott az UH an es az osszes kerdes kiment a fejembol.

azert jo lenne tudni hogy hogyan szolitsam mostmar :)

Nicsak,borzaszto a testvered,nem is ertem hogy lehet ilyen.

Kép
monyo83

szerencsemak gratula :) nem szegyenlos a babad,jo koran megmutatta milye van. :lol:

Kép
monyo83

Csajok: 69. oldal közepe... :wink:
egyébként az UH-n véletlenül kinyomtattak egy olyan képet, amin csak a kukija látszik. Feltegyem azt is? :lol: :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Brigi: jo lenne, ha latnok lennek :lol: ..most erosem koncentralok a lottora... :lol: :lol:

Szcsm: en megneznem :wink: legalabb tudnam, hogy mit keressek vagy ne keressek majd ket het mulva... :D
Vendég

Szerencsemák: nekem is ő a dokim. :) :) Te régóta jársz hozzá?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Ja, akkor jó felületesen olvasok és igen azon döbbentem meg, hogy már ilyen korán látták a kukeszt. De ha így, hát elhiszem és gratula! Mi lesz a neve? Csak azt ne mondd, hogy 2 sorral fejjebb írtad.... :oops:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Henya, nekem is bevérzésem van,íazt hiszem, az ua. mint a hematóma. Téged nem küldött tp-re?

Klári

Kép
claracroft

hej, ez az unalom....

Elkezdtem olvasni a topikot az első oldaltól, a 10.-ig jutottam, majd kifolyik a szemem.

Klári

Kép
claracroft

claracroft: én tegnapelőtt este csináltam ugyanezt, mikor eldöntöttem, hogy jó lenne csatlakozni. gondoltam képbe kerülök....hát a kép az egy elmosódott valami lett, úgy elfáradtam... :)

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok!

Nicsak, a tesódék nagyon durván viselkedtek! És ezt az örökléses dolgot még meg is mondták? :shock: :shock: :shock:

Az én vérnyomáson is alacson. A múltkor 91/55 volt. Bezzeg a pulzusom, 90-100 körüli, vagy még több. Tuti a meleg nem tesz jót. :?

Szia Bogyra! Miért "bénabrigád" a később szülők?
Én Benit az akkori topikban egy hét túlhordással legeslegutoljára szültem. Már mindenki nekünk drukkolt, azt hitték, sosem bújik már elő. Ja, és júliusi topikban sikerült augusztusi gyereket szülnöm.:D
Biztos lesznek ám kérdéseink, ha itt van tálcán a "lehetőség" egy védőnő-szülésznő képében :wink: :D .

Szilvánusz, üdv neked is!

KépKépKépKépKép
uxi

Monyo, mi megkérdeztük, látja-e a nemét. Ő meg egyből mondta, hogy mondja? Mert látja.

Voltam ma tornázni. A doki engedélyezte hétfőn :D Jól estt, csak annyira elgyengültem 3 hónap kihagyás miatt, hogy alig bírtam valamit csinálni. :oops:

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, nekem nagyon pörög a pulzusom a nagy meleg miatt és a fejem is fáj. Lüktet mindenem, úgy érzem.

Uxi, hogy oldod meg, hogy ennyi babó mellett el tudjál menni tornázni? Ki vigyáz a picikre? Vagy esetleg játszóházban vannak addig?
Vendég

Sziasztok!

Üdv köztünk Szilvánusz!!!

Klári! Kitartása fekvéshez én az egész júniust fekve töltöttem. Először véreztem majd a vérzés elmúlt de lett egy hematómám. Szóval átérzem a helyzeted. Kitartás!

Henya, Szcsm: gratula a kukacosokhoz! Jajj én már úgy izgulok nálunk mi lesz. Sokkal jobban mint az első babánál! :D

Mi jól vagyunk, szépen halad Somával a pelus eldobó projekt. tegnap már pelus nélkül voltunk a játszótéren és nem pisilt be csak a wc-be. :D Olyan büszke vagyok rá! :lol:

Kép

Kép
somaanya

Twist, ez nem kismamatorna.
Korábban is ide jártam, ez egy olyan hely, ahol van ingyenes gyerekmegőrző, pont azért, hogy tudjanak menni az anyukák is. Az edző anyukája vigyáz a gyerekekre. Máshová esélytelen lenne, a férjem 6 után ér haza, addigra meg már vacsora, fürdetés, fektetés van.
A baba előtt Pilatesre, alakformálásra és strechingre jártam, most az első kettő kilőve, de amúgy is a harmadik volt a kedvencem, s azt lehet kismamáknak is.
Spéci kismamatornára esélytelen elmennem, mert a gyerekeket nincs hova tenni. Valahogy a többedik gyereküket várókra ilyen helyen nem gondolnak. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Tényleg, rajtam kívül senki nem tervezi, hogy Kistarcsán szül?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, az szuper hely! Itt is van az Alagútnál (Attila út) ilyen hely, legalábbis még régen odajártam és örömmel láttam a gyerekmegőrzőt.
(Én sajnos most nem mozoghatok a mély méhlepényem miatt.)
Vendég

Sziasztok, kicsit eltűntem.. sok a munka lenyúzzák az utsó börömet még mielőtt elmegyek két hét szabira... :(

Azért olvasgattam, nem semmi story Nicsak, nagy nagy gratula a babához!

Szilvánusznak is üdv,

és persze Bogyrának is :) Nagyon eltűntél vagy egy hónapja, pedig még privit is írtam hogy akkor most mi van.. mindegy, örülök hogy minden rendben van, és újra együtt pocakosodunk :)

Majd igyekszem visszakapcsolódni
pici76

Szcsm, Henya: mindkettőtöknek nagy gratula a kukihoz :)

Mi a Magzatdiagnosztikai Központban moziztunk, 12.000 + 2.000 a DVD. Nagyon jó felbontású, még Roland agyának a csigái is látszódnak. A pofijáról teszek fel egy képet, ha sikerül :)

Tegnap voltunk dokinál, kicsit elkeserített, nagyon szeretné, ha megcsinálnánk a magzatvíz levételt. Hát mi meg nagyon nem szeretnénk, sok jót még nem hallottam róla. Úgy gondoltam, csak akkor szúratom meg magam, ha az integrált teszten valami horror eredményt kapunk. De sztem makk egészséges a kicsink, az UH sem talált semmit, a nyaki redő is 1,4 mm. Minek kéne kockáztatnunk?

Kép
nicsak

Henya: Gratulálok a kisfiúhoz! :) Nálunk toxoplazma vizsgálatot nem csinálnak, csak nagyon indokolt esetben. Múlt héten kérdeztem a védőnőt, azt mondta, hogy alapból nem néznek, csak nagyon indokolt esetben és a nőgyógyásztól kell kérni papírt, hogy megcsinálják.

SZCSM: Ahha, tedd fel a kukis képet is! Kíváncsi vagyok, hogy 2 hét múlva mit kellene látnom, ha esetleg kisfiú baba! :lol:

Twist: Nekem is fájogat ma a fejem. :( És olyan dög meleg van!!! Holnap meg még rosszabb lesz, közel 40 fok állítólag. :(

Kép[/url]

Kép
adrienne29

twist ugy neztem neked van hasonlo nagysagu hasad mint nekem.azt szeretnem kerdezni hogy neked hirtelen lett ekkora vagy folyamatosan not?nekem az utobbi par napban indult be nagyon.

somaanya gratu hogy sikerul letenni a pelust,egy gonddal kevesebb :)

Kép
monyo83

nicsak nagyon edes a babad. :)
az amniot csak a korod miatt akarja a dokid?

nalunk most szokas lett hogy kuldozgetnek ha kell ha nem. :?

nekem a kombinalt teszt sem volt indokolt de a dokim mondta hogy csinaljam meg.

Kép
monyo83

Monyo, nagyon jó a kérdésed:-) Szóval, a pocakom: nekem lombikkal lett a baba, így előtte stimulációt kaptam, ami szintén nagy pocakot okoz (napi injekciók, néha több is). Továbbá utrogestan hüvelykúpot kell(ett) szednem, amiből napi 3x3-at, ami iszonyú nagy adag és nagy puffaszt.
Eleve a lombik előtt is "hasas" típus voltam, én valahogy hasra hízós típus vagyok, évek óta nem sportoltam, talán ez is számít (szégyellem magam :oops: ).
Tehát nekem első hónapban is látható hasam volt, nagyobb has és eléggé feszült, kemény volt. De ahogy nézem a képeimet, kb. a 12. és 14. hét között nőtt egy óriásit, te is pont a 13-on tartasz, tehát azt mondom, hogy tapasztalataim alapján ebben az időszakban nagyon megugrik a hasméret - szerintem.
Neked eddig is nagyobb pocid volt?

Nemrég taliztam egy 5 hónapos kismamival és kérdezte, hogy előrébb tartok-e nála, mert nagyobb a pocim. Kicsit irultam-pirultam :oops: De azért jó ez a nagy poci, mert büszkén kitolom az utcán:))

Nicsak, nagyon jó a kép Rolandról!:))

Adrienn: neked a pulzosod nem lett most magasabb a rohadt melegtől?
Vendég

nicsak: milyen szupi uh. felvétel! :) Igazad van a magzatvíz levétellel kapcsolatban. Én sem nagyon szuratnám meg a hasam, ha nem muszáj. Azt nem értem, hogy ha eddig minden értékeket jó lett, akkor miért ragaszkodik annyira hozzá az orvos? Az életkorod miatt?

Kép[/url]

Kép
adrienne29

twist: Hát ez nagyon jó kérdés. Te magadnak mérted meg a pulzusodat?

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Roland köszöni a dícséreteket :)

Igen, kizárólag a korom miatt szeretné az orvos, mert hogy már itt nagy a kockázat. És még azt is mondta, hogy az integrált teszt alap esetben 94 % körül biztos, nálam ez a korom miatt csak kb. 90 %.
Mi ugyan azt beszéltük meg a párommal, hogy csak és kizárólag egészséges babát szülünk meg, azt a 10 %-ot azért bevállaljuk, minthogy esetleg elvetéljek attól a szúrástól.
Persze az más lenne, ha az integráltan valami csúnyaságot kapnánk, akkor valszínű megcsinánánk. De sztem ez kizárt dolog, egészségesnek kell lennie!!!
nicsak

twist.hat hormonokbol nalam sem volt hiany.
a terheseg elotti honapban volt stimum,closty+pe utan utro.Sikerult is a baba 4hetig maszkaltam Uh ra mire kiderult hogy rossz helyen van,addig persze toltam az utrot rendesen.az abahagytam eveteltem es kb egy honapra ra mar megint utroznom kellet a mostani baba miatt.szoval nem igazan volt ideje a gyogyszereknek kiurulni belolem.
ja a mostani baba azert spontan jott 4ev utan a veteles utan 14nappal.ha valaki jonni akar akkor jonni akar.

igazabol volt pocim mindig de szepen be tudtam huzni,mostmar nem megy mert akkor is latszik.

nalunk tegnapig nem volt hivatalos igy takargatnom kellet,teganp bejelentettuk anyoseknak igy mostmar vegulis nyilvanos a dolog,de azert ma is megprobaltam takargatni mikor a boltba mentem :oops:

Kép
monyo83

Nicsak Én egy egész jó fej dokit fogtam ki, aki nem erőlteti az amniocentézist. Azt mondta, hogy csak akkor csináljuk meg, ha rossz lesz az integrál eredménye. Pedig már 40 leszek, mire picur megérkezik. Persze az UH orvos vagy 10x is elmondta, hogy ebben a korban a jó eredmények sem 100%-osak és még születhet ettől még beteg babám.
Klári Amikor nekem hematómám volt az orvos nem mondta, hogy kifejezetten feküdjek, csak azt hogy kíméljem magam. Úgy hogy én csak egy napot feküdtem., a hematóma mégis felszívódott. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne pihenj csak hogy azért nem kell annyira szigorúan venni a fekvést, hogy még enni se merj felkelni. Énaz ebédet is magam készítettem. Nem is volt más lehetőségem, mert a párom reggeltől késő estig dolgozott. Mire végzett,addig éhen is haltam volna!!! :lol: :lol: :lol:
Egyébként palacsintát sütök éppen és az írás miatt, már a másodikat égetem oda!

Nóra

Kép
fikuszka

Köszi a gratokat!
Egyébként elneveztem a picúrt kis 10Dekás-nak :D mertazt mondták tegnap hogy 101gramm.
Klári!
Azt írták a leletre, a placenta heterogén szerkezetű. Nem tudom ez mit jelent.
megpróbálom betenni a képeket. remélem sikerül

Kép

Kép
henya75

Kép

Kép

Kép
henya75

Szilvánusz!
Látom tavaly népszerű név volt a Marcell. Enyém Marci is Marcell :D :D

Henya!
Amikor Marcit vártam, kislányt szerettem volna. Amikor megmondták, hogy fiú, úgy éreztem mindig is fiút akartam. Hidd el, amint megszületik mindegy lesz, hogy fiú vagy lány, csak egészséges legyen ( ez tényleg nem közhely).
Nálunk a toxoplasma szűrés az AFP-vel van egyszerre. Itt kötelező.

Szcsm!
Muti a kukiját!

Uxi!
Honnan van ennyi energiád, hogy a két kisi mellett még tornázni is jársz?

Nicsak!
A nyaki redő tökéletes. Nem értem miért pattog a dokid..... :roll:
Cuki az uh kép.

Brigi!
Múlt hét pénteken voltam dokinál. Írtam is, nem emlékszel? Jaj, te lány :lol: :lol:
Legközelebb 27.-én megyek AFP-re, utána héten pedig az integrált második vérvételére.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kima75 2009.07.22 14:39-kor.

Kima
Kép
Kép
kima75

Henya: De szupi az uh-s képed! nagyon jól látszik minden! Nagyon édes a babád rajta! :)

Kép[/url]

Kép
adrienne29

Henya Gratula a szép picurhoz, minden olyan arányos rajta és szerintem ezen a képen is látszik a kukaca, persze lehet, hogy félrenéztem.

Nóra

Kép
fikuszka

henya nagyon csucs ez a kep.az en Uh kepeim nem valami szepek.
ez mar hasi volt?

Kép
monyo83

Nicsak a te képeden meg olyan arnyosan szégyenlős a picuri.

Nóra

Kép
fikuszka

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
henya75

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Tök jó hogy már ilyen sokan vagyunk! 8)

Szcsm, henya gratulálok a kis kukacosokhoz! Annyira szeretném már én is tudni.. :wink:

A hasszúrástól én is félnék a kollégám feleségének "elszúrták" amiatt lett koraszülése elég durván. Szerencsére a baba végül is jól van már..
De nem akarok pánikot kelteni, valószinüleg ez a ritkább eset!

Kép
arian78

Adrienn, nem mértem a pulzusomat, csak érzem, hogy lüktet a fejem, meg mindenem, meg fáj, ezekből gondolom.....

Monyo, de tündéri babócád van, hogy vetélés után ilyen hamar jött:))) Nagyon akarja a mamit:)) Milyen kis zabálnivaló:))

Henya, nagyon édi a 10 dekásod.))
Vendég

És küldöm nektek a kukis képet.
Bekarikáztam mit kell néznetek a képen :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
henya75

Igen, ez már hasi uh volt. A képek azért ilyen jók, mert a videóból vágtam ki őket. Egyébként csak 1 fekete-fehér képet kaptunk.
a képen alulról látszik a két lábacskája és közötte a kiskukac!
Próbáltam alkudozni a szonográfussal, hogy az biztos nem a köldökzsinór-e? De azt mondta tuti hogy nem az! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
henya75

Sziasztok!

Üdvözlüm az újakat!!!! Jó, hogy egyre többen vagyunk :D

És nagy gratula a kukisokhoz!!! :lol:

Már nagyon idegesít, hogy nem tudom biztosra kislány lesz e, bár ha sem a 12. hetes sem a mostani Uh-n nem látott kukit ez jelent vmit. Már olyan cuki ruhákat láttam, de nem merek venni, megvárom a jövő szerdát, ha kibírom :oops:
Ilyen babamozira kell beutaló, vagy csak be kell jelentkezni? :?

A fejfájás nálam most is megvan, nagyon rossz, nem tudom milyen gyakran lehet algopirynt bevenni, nem szeretném túlzásba vinni :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Hú Csajok, elmegyek egy tárgyalásra, és nem bírom behozni a lemaradásomat.

Henya: szuperek a képek! És az elsőn én is látom a kukit (most, hogy már tudom, mit kell nézni...) :lol:

Nicsak: Roland is nagyon édes, és a dokidat én sem nagyon értem...

Twist: jobbulást! Nekem szerencsére ma még nem jelentkezett a fejfájás. Holnap megyek az üzemorvoshoz vérnyomást méretni.

Szilvánusz: majd priviben megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat. Én 8 hetesen kerültem Vida dokihoz, miután azt tudtam, hogy a Kútvölgyiben szeretnék szülni, de dokim nem volt, itt a Kútvölgyis topicban sokan ajánlották őt. És igazuk volt! Te Marcit is nála szülted? Mert akkor szülésznő ügyben is kifaggatnálak...
Nevünk még nincs, nálunk ez hosszú menet lesz, egyelőre nagyon távoliak egymástól az elképzeléseink... :oops:

Somaanya: Jó hallani, hogy minden ok veletek. Ügyi nagyon Soma! Csak így tovább!

És akkor közkívánatra a kukikép. Babát itt ne keressetek :lol: Van egy nagy paca, annak a tetején 3 pötty. Na, az a kukija! :wink:

Kép

Kép
szerencsemák

Henya: milyen programmal vagdostad ki a képeket a videóból?

Kép
szerencsemák

Bogaracska: a babmozikra csak simán bejelentkezel telefonon, nem kell beutaló. Csak pénz! :D

Kép
szerencsemák

fikuszka: Jaj, végre egy biztató hsz. :) Tegnap már este zokogtam a páromnak, hogy nem akarom, hogy baja legyen a kicsinek :oops:

Az én párom is távol van reggeltől estig, kb. 6-7 között ér haza, és reggel 6-kor megy dolgozni, attól függ, hogy bkv, vagy kocsi. Dema reggel idetette az ágyra a laptopot, csinált nekem szendvicset és vágott hozzá paradicsomot, azt is az ágyra tette. A gyógyszereket elfelejtette ugyan, de azt behoztam. Tett még ide málnaszörpöt, 2 literes flakonban, poharat és még szívószálat is :D Imádom :P

Henya: szerintem a bevérzést rá sem írták a leletedre, akkor biztos nem komoly. :wink:

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?