Na sikerült eljutnom ide. Kíváncsi vagyok, mikor ébred Csongi, mennyi időm lesz.
Emese: ha megnyugtat, nálunk sincs rendszer (mármint a szopiban). Én a múltkor gondolkodtam rajta, hogy hogy is van ez, és tudatosult, hogy persze, hogy nincs, hiszen én cumi helyett is szoptatok. Csongi amúgy is utálja a cumit. Szóval míg más cumit nyom a gyerek szájába, én meg mellre teszem. Meg sem tudnám számolni, hányszor szoptatok, valami irdatlan nagy szám jönne ki. Engem nem zavar mondjuk. NÁlunk Tücivel az vitt rendszert az evésbe, mikor elkezdtem a hozzátáplálást. Akkor megvolt, hogy hánykor van a szilárd kaja és ahhoz nagyjából tartottam magam. Mire megvolt a napi 5x-i kajálás, addigra kb. 1 éves lett. Aztán azóta szépen eltűnt a rendszer megint, de akkor legalább fél-1 évig volt evési rendszerünk. Azzal nyugtatom magam, hogy ha majd ovis lesz Tüci, akkor megint megszokja a rendszert ebben. Én nem akarok tökéletes lenni.

(Amúgy nekem nem a rendszer hiányzik, csak az együtt étkezés. Ezért szeretnék végre egy olyan lakást, házat, ahol van végre étkező! Hülye panel.

)
Mozza: nekünk nincs kocsink, úgyhogy autósüléssel nem tudom, milyen lehet bevásárolni. Én babakocsival jártam. A fogantyújára rá lehet akasztani, tenni a kosarat. Igaz, sokat nem lehet így beletenni, karton vizeket pl. Ahhoz kocsi kell.
Oltás: nálunk (se Tücinél, se eddig Csonginál) nem volt gond oltásnál. Egyedül a 15 és 18 hós oltásnál volt láz, de ezeknél a többségnél van amúgy is. Nekünk a dokinő sose mondta, hogy adjak kúpot, nem is adtam egyszer sem. MOst nincs is itthon egyáltalán. Borogatni sem kellett soha. Most az én gyerekeim ufók?
Borozás: én simán ittam kevés alkoholt terhesség és szoptatás alatt is. Nem láttam Tücin semmiféle hatást. Nem ittam viszont kávét, most azt is iszom. Sőt, mindent eszek. Karfiol, gomba, bab - ezeket ettem eddig most Csonginál. Nem láttam nagy változást a gyereken.
Szegény TÜcikémnek vírusos torokgyuszija van. Egész éjjel lázas volt, nem vitte le a lázcsillapító. Kb. este 10-től hajnal 5-ig forró volt. Aztán délelőtt nem volt láz, most megint lázas. A doki szerint 3 napig fog tartani kb. Mondjuk elég érdekes volt a vizsgálat, a saját dokink szabin van, ez helyettesítette. Semmit nem vizsgált meg a gyereken a torkán kívül! A mi dokink mindig mindent végignéz a gyereken. Tücinek is előtte beígértem, hogy lesz hallgatózás is, és mikor kijöttünk, görbült a szája, hogy nem volt hallgató. Szegénykém. Ha mondta volna hamarabb, akkor szóltam volna a dokinak, hallgassa már meg, de már kijöttünk. Nem kopogtam vissza.