A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Gabi! Te mikor mész valamilyen uh-ra? Ha jól emlékszem még nálatok sem derült ki a neme.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica drukkolok, hogy minnél többet megmutasson magából a baba, és persze minden ok legyen. Persze tuti az lesz, hiszen olyan szépen fejlődik.
Vendég

Lemonsong! Én is gondoltam rá, hogy tavaszra beszerzek egy hordozót, de te télen is ezt akarod majd használni? Milyen fajta használható téli babánál? Egyébként lányok, hogyan lehet egy téli babát levegőztetni, sétáltatni. Pontosabban mikortól, mennyi ideig? Azért érdekel, mert mint korábban írtam, többen is mondták, hogy télire nekünk nem kell babakocsi, és a fréjem is ezen a véleményen van. De én úgy gondolom, hogy fontos a levegőzés, a zajok, forgalom szokása télen is. Nem szeretném, ha burokban nőne fel, de nyilván ha nem lehet a hidegben sétáltatni, nem fogom. A védőnőt megkérdezem majd erről, de addig is érdekelne a véleményetek.
Vendég

O'hara, igen, én télre is hordozót tervezek, szerintem akkor ha lehet még jobb, hogy nem kell a latyakban tolni a kocsit. Amit kinéztem (első körben) az egy olyan hordozó, amiben fekszik a baba, tehát nem hátizsákszerű, hanem féloldalas, úgy néz ki, mint egy nyitott, keresztpántos sporttáska :lol:. Állítják, hogy az első időkben ez a legjobb a gerincének, mert olyan pózban van, mint a méhben. Ebbe télen is, sok cuccban is be lehet rakni szerintem, még melegít is rajta egy kicsit. Az a neve, hogy baby sling, kapható újonnan pl. a brendonban, infantino néven (meg tudod nézni a honlapjukon ha érdekel, már csak a formája miatt), meg persze van egy csomó más márka is, és sokat hirdetnek is használtan. Aztán ha nagyobb lesz, és lehet hason/háton vinni, akkor beszerzek valami kétvállas hordozót, hogy bírjam a súlyt. Legalábbis ez a terv, remélem a gyerek is támogatja majd, és megmarad benne :lol:.

/
lemonsong

Üdv nálunk Moly!

Mi sem tervezünk babakocsit venni, de nem azért mert téli baba, én inkább kendös anyuka szeretnék lenni. Már nézegettem hordozókat, kendöket, még nem választottam a kendök közül, elöbb el szeretnék menni egy tanfolyamra meg a többi kendös ismerösömet is kifaggatni.

Ahol én kendökröl, hordozókról sokat olvastam: http://hordozo.hu/
Szerintem jó ez az oldal, még ha nem is náluk tanulja meg végül az ember, bár az én esetemben még ez is elöfordulhat.

Az egyik barátnömmel beszélgettem tegnap, neki már több mint egy éves a lánya, és teljesen hülyének néz, hogy nem akarok babakocsit venni. Szerintem ezt gondoljam át alaposan, mert kocsira szükség van, csak a kendövel nem lehet létezni szerinte. Szerintem lehet, legalábbis ahova nekem kell többségében mennem, ott nem boldogulnék babakocsival... De utólag még mindig lehet venni, de kár lenne elöre, aztán nem is használnám, és az iciripiciri lakásunkban jó nagy helyet foglalna feleslegesen.

eva

Kép
schvargaeva

még pár hordozós, kendös oldal, amiket eddig összegyüjtöttem:

www.mamami.hu
www.tunderlatta.hu
www.girasol.de
www.hordozokendo.hu
www.babamosoly.hu
www.ellevill.com
www.bababolt.com
itt használtan is lehet Lana kendőt venni:
http://hordozokendo.freeblog.hu/

Van több hely is állítólag, ahol használtan is lehet venni, meg olyan is, ahol kipróbálhatod 1-2 hétre, és ha nem jön be, visszacserélik egy másik típusra.

eva

Kép
schvargaeva

Pokica! Mar nagyon kivancsi vagyok en is, milyen babatok lesz...marmint a neme :) majd irj gyorsan, ha lesz meg erod este!

Moly! Udv koztunk :) Megkerdezhetem, hany eves vagy?

Mi tesomekkal mindharman oszi babak voltunk, es par het elteltevel minden nap vitt minket setalni anya, idojarastol fuggetlenul, a minusz 20-as teli havazasban es szelben is. Soha nem volt semmilyen betegsegunk, meg nathas sem voltam eletemben (kiveve a migren), szoval jol megedzodtunk (bar a hideget utalom, ami nekem a 30 fok alattit jelenti, de jol birom). bar ismerek olyat is, akinek a legkisebb szellocske is art, es nem azert, mert gyengebb, vagy nem egeszseges, hanem csakmert ilyen es kesz. Sokat olvastam en is a teli setaltatasrol, de annyira nagyon elteroek a velemenyek, hogy egy ut marad: kitapasztalni. En nem tudom elkepzelni a babakocsi nelkul, de ha valakinek olyan az eletvitele, hogy nincs ra szukseg, akkor szerintem is felesleges megvenni. Vegulis Evanak igaza van: ha latod, hogy szukseges, meg midnig nem keso. En mar megtalaltam azt, amit venni akarok, csak az araval van gondom...a numero 2 is megvan (amit mar regebben kineztem), de az se sokkal olcsobb :(:( meg abban remenykedem, hogy az ukran piacon talalok ugyanolyat olcson. En kendozni nem fogok, mert nekem nem szimpatikus valamiert, pedig tudom, hogy nagyon jo. Parom viszont mar most odavan a kenguruert, alig varja, hogy hordozhassa a picit...mar talalt is olyat, amit kezdettol fogva lehet hasznalni, mert fekve is lehet benne a baba :) Ja...es amit irtam par hete, hogy nem lesz cumisuveg es fejo...haaat, most mas a helyzet. Venni kell, mert ferjem kijelentette, hogy o is akar ejszaka (meg maskor is) babat etetni asajat karjaiban...ugyhogy venni kell :):) de ezt az okot nem is banom :)

Tegnap magamba roskadtam, mert rajottem, hogy jovo kedtol bezar a klubb es csak szept-ben nyit. Mi lesz velem? masik usziba tutira nem megyek agyonfertozni magam, mar csak azert sem, mert itt aug-ban MINDEN bezar...a jogat, sztrecsinget itthon is csinalom, meg vannak terhes dvd-k is, de az iszonyat uncsi...pfffffff...
Ja, ma reggel elertem a plusz 5 kilot, de nem vagyok lekeseredve miatta, mert sem az arcomon nem latszik, es a combom, karjaim is ugyanannyi centik, mint elotte, nem is puffadok, nem vizesedek...szoval a pocak a bunos, ugyhogy nem banom. Sot, a borom et most meg szebbnek, feszesebbnek is latom.A csipomon lett egy kicsitt tobb zsir, meg a derekamon, de az szerencsere elorefele no, nem oldalra :):) Ti hogy alltok?

Kép
pumipumi

Kilókkal: én a kezdetekhez képest -1 kg vagyok, mert az elsö három hónapban fogytam 3-4 kg-t és még nem sikerült mindet visszaszedni, pedig igyekszem. Valamelyik este már olyanra vetemedtem kívánósságomban, vagy gyengeségemben, hogy megettem este 10kor két szelet csokit. De most már szinte napi rendszerességgel legurul valami édesség, egy túrórudi vagy egy fagyi, szóval szerintem hamar utolérem magam :)

Ma itthon vagyok, mert úgy volt, hgoy jönnek a gázszerelök, de végül csak bénáztak, és nem csináltak semmit. A házimunka meg az itthonról végzett céges munka mellett gyakrabban tudok idenézni :) Szóval ma (is) szószátyár leszek, majd szóljatok, ha sok vagyok :oops:

eva

Kép
schvargaeva

Sziasztok!

Tudom, nagyon régen nem jelentkeztem, de szorgalmasan olvaslak benneteket. Nagyon sokat dolgozok, és iszonyatosan pörögnek velünk a különféle események, és napi szinten nem tudnék nektek írni. Mivel itt meg különlegesen nagy az aktivitás, fel sem tudnám venni a fonalat.

Most két okból írtam:
1. Gombi!! Kérlek vedd komolyan a pihenést. Nem kell félni, csak vigyázz magadra, tényleg!

2. Voltunk tegnap 4D-n, kislányunk lesz, 450 g, és a 21. hétben járunk. Nagyon boldogok voltunk, ez egy csoda, alig tudták megcsinálni a vizsgálatot mert folyamatosan sírtunk-nevettünk. :oops: Csatolok egy fotót!

És kellemes nyarat mindenkinek, gondolok rátok. Főleg, hogy elég sokan sorstársakként lehet hogy egyszerre fogunk ugyanott szülni (én az I. Nőin, SOTE). :D

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1248337110.5851.jpg[/img] [/img]

Kép
apkata

Sziasztok!
Babakocsi témához: én nem tudnám elképzelni, hogy ne vegyünk kocsit, pedig kicsi a lakás és valószínű útban is lesz, de akkor valami kisebbet választunk. Persze a kicsik, könnyű "sportkocsik" nem olyan téliesíthetők, így textilmózest biztos beszerzünk ha nincs hozzá, meg mennek majd a plédek (bundazsák?) bele.
Szerintem jó ha van kocsi és nem kell mindig cipelni a babát vagy a nem túl könnyű autóshordozót. Én biztos fogom levegőztetni télen is, persze nem a legnagyobb hidegben szélben, hanem mikor esetleg kisüt a nap. Persze folyamatosan szoktatva a levegőhöz, először csak pár perc, aztán mindig kicsit több. Úgy gondolom két hét elteltével viszem majd ki először, de még megkérdezem erről a védő"nénit", aki kb. 21-22 éves fiatal lány. :D

Kilók: az elején a hányás miatt lement 4 kg, abból jött vissza 2 kg, így egyenlőre nyugodt vagyok. Persze mondják, hogy aki alapból rendelkezik súlyfelesleggel, az kevésbé szed fel. Remélem így lesz. :)

Pókica, gyere hamar majd a hírekkel, olyan kiváncsi vagyok már. :oops: Most kiegyenlítettek az arányok nálatok, van titkos vágyad, melyik nem legyen többségben?
csillag25

Küldök pocakfotót is ha már itt vagyok. Kép

Kép
apkata

Pumipumi! Szerintem lányunk lesz, én nagyon lányosnak érzem most magam, bár a pocakomra mindenki ránézésre fiút jósol. De épp így volt a lányomnál is. Kedden jót mosolyogtam, mert mondta a lányunk mielőtt ottt hagytuk Balcsin, hogy ha fiú ne hívjuk fel, csak ha lány. Nagyon lány párti. persze nevetett közben, de tényleg nagyon lányt szeretne. A vicc az, hogy múlt héten mielőtt elmentem a 18. heti uh-ra, a férjem szinte szóról szóra ugyanezt mondta, csak fordított sorrendben. Ha fiú hívjam, ha lány ne. persze neki is mindegy milyen lesz, de a fiúhoz jobban húz a szíve. Nekem pedig végképp teljesen mindegy. Jaj, annyira izgulok már! :oops:

Kilók: 4-4,5 kiló között mozgok. Volt már mikor 5,5 plusz is volt rajtam, de ebben a nagy melegben inkább csak zöldségeket, gyümölcsöket kívánok és a jó sok folyadékot. Így már vagy két hete visszament azaz egy kiló, tartom a 4-4,5-et. nekem ment a csípőmre és a combomra is belőle. Ti nem vettétek észre magatokon, hogy sokkal simább, puhább a bőrötök?

Nekem a fiam is téli baba volt, december 15-i, akárcsak a mostani bébi. Az első héten nem vittem ki mert nagyon hideg lett és nagyon fújt a szél is. Utána már minden nap, sokszor kint is aludt. -5 fokig lehet kint altatni, nekem ezt mondta a védőnőm. Én babakocsiban tologattam, mert a 4,5 kilós újszülöttemet nehéz lett volna fél-egy órát cipelni. De most én is tervezem a hordozókendő-vételt, mivel a fiam is kicsi még, sokszor jól fog jönni, ha mondjuk buszozni támad kedvünk. Kb évente 1x ülök buszon, de sosem lehet tudni...a fiam a múltkor odáig volt, hogy felültünk a buszra, nagy élmény volt.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Apkata! Gratulálok az édes kislányhoz! :D A pocid is nagyon csinos! :)
csillag25

Apkata! Ti is ennyire kislányt szerettetek volna? :D Gratulálok! A pocid is milyen szép nagy már és hogy te milyen csini vagy!!! :D
Csillag! Megint egyszerre írtunk, a puminak írt soraimban benne is van a kérdésedre a válasz. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, igen már megtaláltam a választ. Még a levegőztetésről is hasonlóan gondolkodunk. :wink:
csillag25

Csillag! Alig várom, hogy átköltözzünk a saját házunkba, akkor majd nem kell nyitott ablaknál lenni, hogy átdobjuk egymásnak a kajákat, jöhettek személyesen is! :D Most már úgyis van autótok. Vezetitek már?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Most lépnem kell, megyünk babanézőbe a barátnőmhöz. :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica holnap megyek potya uh-ra, remélem lesz képem is, és meglátom azt is, ki lakozik bennem :) Két hete voltam, akkor sajna nem volt látható. A héten 4d-re is be szerettem volna jelentkezni, de csak jövő héten tudok időpontot kérni. Hiába vagyok szinte a legöregebb kismami, lassan úgy tűnik, én tudom meg utoljára a nemét :(
Én még mindíg lány fele húzok, de sorminta szerint fiú következik, anyukám szerint is fiú, mert hogy nem szélesedek, csak pocakosodom :)
Estére szorítok, hogy minden rendben legyen, amióta Nónánál ekkora változásokat láttak orvosok pár nap különbséggel, azóta tudom, sosem lehetünk nyugodtak :?

Kata puszi a képekért, kívül-belül csinosak vagytok :!:

Babakocsi... erről már volt szó régebben is, én is azok táborát bővítem, akik nem akarnak venni. A hordozó biztos, ugyanis autóval járok mindenhova :oops: majd későbbiekben valami kenguru szerűségen gondolkodom, amiben apa is nyugodtan hordozhatná babát, ha megyünk kirándulni.
A szellőztetésen gondolkodtam még sokat, hiszen attól, hogy tél lesz, lehet nyugodtan kint altatni babókat. Arra meg jó lenne valami, de ehhez elég, ha kapnánk valakitől használt babakocsit.

Üdv. Gabi
Vendég

Fedi! Ha még olvasod a a fórumot, nagyon szorítok a kisfiúnak! Ugye a Veszprémi korházban van??!!!! Én láttma amikor bevitték a korházba és azóta sem megy kia felemből mert minden napjárok a a korházba látogatni és látom a megviselt szülőket!!!! NAGYON NAGYON SZORÍTOK A KISFÚNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kata, nagyon szép a pocakod, igazán jól sikerült kép ez rólad / rólatok :)

M&g, nyugi, mi sem tudjuk még, de nekünk augusztus végéig, szeptember elejéig tuti várni kell, annál hamarabb nem tudunk újabb ultrahangra menni. Szóval lehet, hogy mi még késöbb tudjuk meg.

Nekem annyira pici a hasam, hogy én nem tudom eldönteni, hogy ez most fiús vagy lányos, de bízunk a lányban. A férjem azért a fiúnak is örülne, és hétvégen én is megbékéltem a gondolattal, mikor megnéztem újra a férjem kicsikori fotóit. Ha a baba is olyan aranyos lesz, mint ö volt, akkor lehet fiú is :)

eva

Kép
schvargaeva

Én még nem híztam semmit, de asszem 150g szénhidrátos cukorbeteg diéta mellett nem is nagyon lehet :lol:. Bár azért van akinek sikerül! A végefele meg úgyis jönnek majd szépen a kilók, akármit is eszik az ember, főleg, ha eleve olyan alkat, úgyhogy majd bepótolom! :lol:

A hordozókendők nekem is nagyon tetszenek, csak macerásnak tűnik minden alkalommal megkötni. Így félek, ha nehéz lenne belevarázsolni a gyereket, kín lenne az elindulás, és nem is használnám. Ezért kerestem olyat, amibe egy mozdulat betenni/kivenni. Viszont a kendők olyan szépek, lehet, hogy mégis elcsábulok majd :lol:. Meg ezeknek az előre gyártott hordozó cuccoknak (sling, nagyobb gyereknek a soft structured carrier, aminek asszem formázott hordozó vagy mi a magyar neve, de így emlegetik itthon is) megvan az az előnye, hogy apa is hajlandó benne cipelni a gyereket, ami nem utolsó szempont :lol:.

A poci nagyon szép!

/
lemonsong

Sziasztok,
apa vagyok a Babanet csapatából és érdeklődni szeretnék, hogy jöttök-e a szombati találkozóra a Millenárisra? Tökéletes helyszín topiktalira, pocakosoknak, babásoknak egyaránt.
Bővebben itt olvashattok:

https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0907161

Mindenkit szeretettel várunk!

apa :)
apa

Oh, de kár, hogy erröl csak most tudok... pedig tuti olvashattam volna valahol, de elkerülte a figyelmemet. Szívesen elmennék rá, de a szüleimhez megyünk látogatóba, elég régen voltunk, és a nyáron már nem is lesz szabad hétvége, amikor menni tudnánk.
Pedig de jó lenne találkozni...

eva

Kép
schvargaeva

Pókica, aranyos vagy nagyon. :D Igen, már vezet a férjem -nekem nincs jogsim- de leginkább hétvégén és a kisebb forgalomban. Nevettünk is rajta, hogy még mennyi gyakorlás meg rutin kell, hogy esetleg majd valamikor Pesten is merjen vezetni, ha valamiért fel kell mennünk. Először itt kell megszokni "csúcsforgalomban" és még az is gyerekjáték lesz a pesti forgalomhoz, tempóhoz képest. :oops: De nem is erőltetem, ott és akkor menjen amennyit biztosnak érez. Ezt főként azóta mondom mióta kivitt a rutinpályára, hogy na most akkor én vezetek. :shock: Szerintem irtó béna voltam, szerinte jobban érzékelem a teret mint ő, így ha megtanulnám a "szakmai" részt, akkor jó vezető lennék. Szóval megállapítottam, hogy nagyon sok mindenre kell figyelni, pedig ott még nem voltak más autók, táblák, sebességkorlátozás stb. de így is sok volt az én női agyamnak. :D :oops:
csillag25

Sziasztok!

Moly! Üdv a fórumon. Én is Vp-be járok. Eddig én is meg vagyok elégedve. Van saját dokid? Nekem nincs , de így is teljesen korrektek voltak. És egyébként hol laktok?

Apkata! Nagyon szép a babakép és a pocakfotó is!

Pókica! Várunk este a hírekkel!!

Kilók: +3 kiló
Vendég

Csillag az utóbbi napokat visszaolvasva örömmel látom, hogy nem írtál rosszullétről. Ezek szerint már Te is jól vagy! Remélem, már így is marad!
Az autóvezetéshez hajrá, én csak bíztatlak, minél hamarabb tanulj meg vezetni! Én nemcsak, hogy vezetek, de szeretek is. Szerencsére mindkettőnknek van jogsija, autója, így bármikor, bármennyi fővel és csomaggal útra tudunk kelni. Több olyan kirándulásunk van évközben, amikor visszük a mamákat is magunkkal, és mindenki nagyon jól érzi magát olyankor.

Éva köszi a biztatást, Neked kitartást és türelmet a következő uh-ig!

Lemonsong minden tiszteletem a Tied, és többi diétázóé... nem tudom mi lenne velem, imádok enni :oops: és nem is feltétlen egészséges reform ételeket, nagyon jó a hagyományos magyar is :oops:
Egy dologgal biztos nem lesz gondod jövőre, azok a kilók és a hogyan kellene fogyni kérdés, ezeket a sorainkat a jövő évtől mosolyogva olvashatod. :)
Vendég

Lányok, milyen aranyosak vagytok!!! :oops:

Nem volt esetleg valakinek olyan gondja, hogy több a magzatvíz az átlagosnál? Ez mit jelenthet? A doktornő azt mondta, hogy utalhat cukor-problémára (de eddig mindig minden leletem OK). :?:

(Eddig: +3 kg)

Kép
apkata

Gabi!!

Én sem szélesedtem semmit, a hasam elég hegyes, ami ugye mindenkinek a fiút juttatja eszébe, pedig csajszi lakik odabenn... :D
Úgyhogy szerintem a pocak-forma semmire sem utal. :D

Kép
apkata

Pumi Te nem vagy a magadba roskadós fajta lány, biztos vagyok benne, férjeddel együtt meg fogjátok találni magatoknak a következő hetekre is az elfoglaltságot! Hiszen Te vagy itt köztünk a legfittebb, legegészségesebb kismami :) Rosszul emlékszem, hogy egyébként készültök nyaralni? Mintha úgy rémlene, hogy aug. nyaralás, majd onnan Magyarország.
Vendég

Pókica!

Nekem semmilyen preferenciám nem volt a baba nemét illetően. A férjem viszont kislányt szeretett volna, neki egy bátyja van, és talán emiatt, hogy nem volt lány a családban.

De az az igazság, hogy mivel tervezett baba volt, és első gyerek, bármi is lenne a lába között, boldogok lennénk. :D :wink:

Kép
apkata

Kata én is úgy hallottam, de ha eddigi vérvételeken minden rendben volt, akkor nem hiszem, hogy cukorral lenne a baj.
Biztos vagyok benne, ha komolyan gond lenne, akkor meg úgyis küldenének további vizsgálatokra. Addig szerintem ne aggódj, élvezd a kismamiságot, és próbáld minél könnyebben viselni hőséget.
A pocid formájára én is fiút mondanék... hát még a nagymamám :!:

Pókica tudsz nekem segíteni :?: Linkeltél hetekkel ezelőtt egy honlapot, ahol a régi magyar nevek vannak. Akkor voltam olyan butus, hogy nem mentettem el. Gondolom, Neked kéznél van, mert ismét nézelődni szeretnék rajta. Ha nem, akkor meg kell keresnem itt a rengeteg oldal valamelyikén :shock:

Sprite merre vagy? Régen voltál. Voltál tegnap is táncolni? Remélem jól vagytok!
Vendég

Kata, a sok magzatvíz tényleg utalhat cukorproblémára, de ha nézték, és negatív, akkor nyilván nem arra utal. :lol: Meg ebben is vannak egyéni eltérések, egyik barátnőmet a kevés magzatvízzel paráztatták végig, és nemcsak hogy semmi gond nem lett, de az oka sem derült ki soha.

mg, köszi az elismerést, de ha az ember beteg, nincs választása, hogy diétázik-e, úgyhogy nem a kivételesen erős akaraterőm az oka (olyanom ugyanis nincs :lol:).

Szerintem ez a hasforma-dolog nem nagyon jön be, eddig a környezetemben legalábbis. Abból inkább arra lehet következtetni szerintem,hogy a mama hova hajlamos hízni, hasra (alma) vagy fenékre (körte). :lol:

/
lemonsong

Gabi, jól látod már egy ideje én is a várandósságot élvező kismamák táborát gyarapítom. :D Viszont pont ma éreztem olyan hányingert, hogy azt hittem indulhatok a fürdő felé. :shock: Gondoltam, hogy már nem írom ide, nem nyavalygok mindig és szerencsére pár korty innivaló után el is múlt. De magam is meglepődtem, mit akar még ez a hányás a 19. héten? :?: :!:

Autóvezetésre a férjem is bíztat, de én olyan kevésnek érzem magam hozzá, annyi mindenre kell figyelni. :roll: Persze amikor már valakinek "benne van a lábában" akkor biztos élvezetes. Majd ha lesz fölös 100 ezer Ft -gyedből, gyesből nem hiszem- akkor elgondolkodom rajta.
csillag25

Jogsi elött álloknak: én a télen kezdtem el megcsinálni, de aztán az elsö hónapban a vérzés miatt le kellett állnom, pedig már a végén voltam, épp megbuktam az elsö forgalmi vizsgámon, már csak ez hiányzik. Utána meg annyi lett a munka, hogy mire hazaértem, nem volt eröm elmenni vezetni. Most augusztusban próbálom majd felvenni megint a fonalat, bár nem lesz könnyü, mert közben az oktató kilépett a suliból, és ennyi kihagyás után még új autót és oktatót is szoknom kell. De bízom benne, hogy egy hónap elég, hogy meglegyen a vége is. És talán a vizsgáztató sem lesz olyan szörös szívü, ha látja a pocakom :) Vagy gáz ilyenben reménykedni? De kezdö vezetöként én is azt mondom, hogy nem sok mindenre kell figyelni, és még friss jogsival sem lesz elég rutinom, de majd az évekkel:) Egyébként meg szeretek vezetni, ha nem szekál az oktatóm.

eva

Kép
schvargaeva

Csillag, nem ijesztgetni akarlak, sőt, pont pozitív példának írom, hogy érezd, neked milyen jó, hogy szinte teljesen elmúlt :lol:, de egy ismerősöm mind a 9 hónapot végigrókázta,zacsi nélkül szegény nem tudott az utcára sem kilépni! De az lombikbaba volt, és szerinte az előtte kapott hormonok miatt volt.

/
lemonsong

Sziasztok!

Babakocsitéma: Nekem is ezek lennének az elvárásaim a babakocsitól amiket soroltatok, pluszmég hogy narancsés bézs kombinációja legyen. Ha valaki talál valami jó kis oldalt ami nem olyan drága akkor rakja ki ide! Én szeretnék 50 ezer alatt maradni a babakocsival, tudom nem könnyű de megpróbálom. :)
Vendég

Lemonsong, ilyenről már én is hallottam, nem is tudom, hogy bírják ezek a szegény kismamik? :( Azért reménykedtem, hogy én nem ebbe a körbe fogok tartozni. Főleg, hogy itt már mindenkinek elmúlt a 12. hét környékén, még Melinda küzdött tovább velem. Ha ilyen lenne a végéig mint most -néha erős hányinger, esetleg heti 1x hányás- akkor már nem szólnék egy szót sem. Persze ha teljesen elmúlna akkor lenne a legszuperebb. :wink:
csillag25

Jó ég! Asszem eddig téves elképzeléseim voltak a babakocsi-árakról, mivel nem is néztem őket, de 50e ft-ért már érvényes műszakival rendelkező járóképes használt autót lehet kapni! Vagy két teljesen profi mindennel felszerelt biciklit! Asszem ez még egy megerősítés, hogy megleszek nélküle. :) Legközelebb ha bababoltban járok, azért megnézem, hogy mit tudnak, eddig azt hittem hogy pár kerék, egy váz meg egy kis szövet, de ennyiért lehet, hogy magától tisztába is teszi a gyereket!

/
lemonsong

Éva, szerintem vizsgáztatótól függ, de valamilyen szinten biztos hatással lesz rá. Én nem lennék olyan szőrös szívű, de vizsgáztató sem vagyok. :D A végén azt írod, hogy szerinted is sok mindenre kell figyelni vagy épp ellenkezőleg, hogy még kezdőként sem érzed úgy, hogy sok figyi kell??? :?: Lehet, hogy csak én vagyok béna. :oops:
csillag25

Lemonsong!

Sajnos NAGYON drágák a babakocsik. Mi most újban gondolkodunk, én 36ezer-ért láttam a legolcsobbat. És az is nagyon tetszett. De az 50 eres babakocsi még középárkategóriásnak sem mondható!!! :twisted:
Vendég

Hát, gyorsan rá is néztem a neten pár babakocsira, és dobtam egy hátast! Nagyon dizájnosak, meg minden, és biztos van, akinek a 200e sem sok egy olyan cuccért, amit legjobb esetben is (ha véletlenül neki és a babának is bejön) 1-2 évig használ, de szerintem ez már nyilvánvaló lehúzás, ezek tényleg nagyobb haszonnal dolgoznak mint az autógyárak! Mégis mennyi lehet az önköltsége egy babakocsinak, kb pár ezer ft. Hát, az utolsó esélyem tényleg az a babakocsira, hogy valahonnan az ismerősöktől kapok egy használtat! :lol:

/
lemonsong

épp az előbb léptem ki teljesen az elmúlt egy órában összehozott munkámból, amitől most kicsit ideges lettem. Ráadásul nem lehet a felületen menteni, ezért kezdhetem előlről az egészet. Bocsi, de ki kellett adnom a mérgem.

Csillag25, lehet, hogy én írtam bénán, szerintem sok mindenre kell figyelni, és mivel a lábam még nem megy rutinszerüen magától, ezért nehéz még nekem. De majd csak belejövök.

Babakocsit vásárlóknak egy tipp, bár biztos már eszetekbe jutott, hogy ha megvan az álomkocsi, akkor nézegessetek mindenfele a neten használtat. A barátnőm így szerzett be 70 ezerért egy majdnem 200 ezres kocsit, egy orvos házaspáré volt, és nagyon jó állapotban maradt. De majd ha eljutunk outletbe egyszer, nyilatkozom majd az ottani árakról.

eva

Kép
schvargaeva

Tényleg aranyárban vannak a babakocsik. Sajnos itt is rámennek arra, hogy a friss szülők a legjobbat akarják megadni a gyermeküknek és ha sikerül elhitetni az anyukával, apukával, hogy csak a 80.000-100.000 Ft-os kocsik a jók a babának -ami átlagár, mert egyre több 130.000-200.000 Ft-ost látok- akkor nyert ügyük van. Nem azt mondom, hogy a babának mindegy miben fekszik/ül, de a régi babakocsikban is felnőttek a gyerekek, hol voltak még akkor ezek a hiperszuper modern kocsik? :!:
Igen nehéz lesz 50.000 Ft alatt maradni. :shock:
Melinda, milyen típus lenne a 36 ezres?
csillag25

Éva, mérgelődj csak nyugodtan, nem jó ha benne marad a feszültség az emberben. Sajnálom a belefektetett munkád. :( Remélem nem én zökkentettelek ki.
Autóval kapcsolatban megnyugodtam, akkor még látok esélyt arra, hogy én is vezessek. :) Azt hittem már valakinek az elején is egyszerű, akkor megállapítottam volna, hogy nem nekem való a vezetés. :oops: Igaz először próbáltam, de még annyira oda kellett figyelni mit csinálok a lábammal, még elindulni is nehéz volt rángatás nélkül. :oops: Hiába próbáltam én szépen lassan a kuplungot felengedni, meg gázt adni, egy ideig semmi, aztán hirtelen az a rész, ahol már "érzi". :shock: Szólj, amikor folytatod a vezetést, majd gondolok rád és érdeklődök hogy megy, ha nem gond. :)
csillag25

Ohara az első babakocsink márkája ABC Desing volt...nagyon szerettem ,de nem bírta a strapát már második gyerek után(mivel használtan vettük bababőrzén)!Szóval a harmadiknak újat (ami használt):) kellett vennem!

Névválasztás : Hát mások vagyunk mindnyájan ,de ez nem gond!Nekem fontos,hogy nagy százalékban jó legyen a jelentése!
Pókica exapósom fizikus volt,soha nem beszélgetett senkivel,de ha mégis akkor mindenki csöndben hallgatta amit mond!Egyszer a halál utáni történésről(létröl) beszélt....nagyon érdekes volt!

Sajna megint lépnem kell.Ki mit főz hétvégén ?Még nemtom mi legyen!
Ma fasírt volt cukkinitortával!Meg raktam el uborkát,és Zakuszka-paprikakrémet!Először!!!! :) Dög(fáradt) vagyok rendesen! Remélem jó lesz mindegyik!
Cukkinitortát is először csináltam ,de bejött!Ezentúl máskor is fogok sütni!De mi legyen hétvégén?????
Vendég

Csillag 25, köszi a drukkolást rám fog férni. A kumplungolás még nagyon nem az igazi, de hát ez van, 30 óra alatt nem lehet megtanulni profin vezetni, főleg, ha nincs máshol hely gyakorolni, csak pénzért az autós iskolában. Majd írok, ha megyek, szerintem augusztus elején, fizu után kezdek megint neki.

A munkából nem volt nagy kizökkenés semmi, mert folyamatosan kattingattam ide a fórumra, aztán egyszer a mindent kijelöl betükombináció helyett a mindent bezárt nyomtam meg... Hát van ilyen... De már nem vagyok olyan mérges, és bízom benne, hogy délután gyorsan behozom a lemaradást.

Tulipános, nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent csináltál már ma. És fincsinek hangzik mindegyik. Mi hazamegyünk hétvégére, ezért anyukám főz majd. De amit mostanában ettünk, hátha ötletet ad: paradicsomleves, tejfölös-gombás tészta, sült csirkecomb mindenféle nyers zöldségekből salátával, borsóleves, szilvásgombóc.

eva

Kép
schvargaeva

Éva, Lemonsong, köszi a hordozós hozzászólásokat linkeket. Rákattanok én is a témára, mennyire lehet téli babát így hurcolni, és lehet, hogy igaza lesz a frjemnek, és nem veszünk kocsit. Bár mint mondtam én az elcsúszástól is félek, de lehet, hogy ez csak amolyan hülye para nálam, hisz eddig sem vágódtam el szinte soha, miért pont most esnék el, amikor úgyis csak a boltig és vissza lesz a séta, illetve a ház környékén, ahol úgyis takarítanak. Aztán majd elválik, ha nem jön be, veszünk akkor kocsit. Azt már én is olvastam korábban, hogy a hordozóban hordott babáknak jobb az egyensúlyérzékük, gyorsabban fejlődnek, részben mert több mindent látnak, de anyukához nagyon közel vannak, és az egészségüknek is jó, gondolok itt a csípőjükre, amivel nem nagyon fordul elő probléma, mivel jól tartja a hordozó. Bkv-záshoz mindenképpen praktikus lenne, majd ezért is gondolkodtam kocsiban+hordozóban.
Vendég

Kata, nagyon jók a képek! A kislányod pedig gyönyörű! :D
Vendég

Sziasztok,

Pókica, drukkolok nektek, remélem nem lesz szemérmes a Picurod! :wink:

Kata, csini a kiscsajszi 8) na meg a mamija is :)

Csillag, én is sokat rókáztam, még kórházi wellnessben is volt szerencsém emiatt... ott tanácsolták, hogy émelygés, hányinger esetén szopogassak jégkockát... szkeptikus voltam de bevált :)

Babakocsi.... mi csak azért vettünk babakocsit, hogy tudjuk amjd kényelmesen vinni sétálni, főleg a csúszós, havas időben és szerintem a babának is kényelmesebb... amúgy mi is mindenhova autóval járunk. Már régebben írtam, hogy mi használtan vettünk babakocsit a vaterán, mert tényleg horibilis árak vannak... mi 20 e-ért vettünk egy multifunkciós Giraffe kocsit+hordozóval (szinte használva sem volt). Ugyanez kb 4x-es áron kapható újonnan.

Pooooocak :lol: nekem mindenki azt mondta eddig, hogy mivel az időhöz képest jó nagy a pocakom és hegyeeees :lol: biztos fiú. Aztán most szórakoztató látni amikor mondom, hogy persze persze .... csajszi van pocakban :lol:
memi

Csillag de természetesen Évának is szólnak soraim... annak idején sok-sok évvel ezelőtt így nyáron tanultam vezetni Szegeden. Az első dupla rutin óra azzal telt, hogy lépésben kellett a zsigulival mennem, és csak a pedál használatát gyakoroltatták velem, hogy érezzek rá... utáltam... de megtanultam :) Igaz, azon a nyáron még nem volt mindegy, milyen cipőben járok vezetni, de utána kinőttem belőle.
Az elején biztos nehéz, mindenki azt hiszi, nála bénább nincs, de minden kezdet nehéz. A rutin megszerzéséhez tapasztalat kell, ehhez pedig idő. Aki kicsit is kedvet érez hozzá, az biztosan jól meg tud tanulni vezetni, és jó alapokhoz már csak sok gyakorlás kell.

Éva ne bosszankodj, tudom, nagyon idegesítő. Gondolom azóta már be is pótoltad a munkád :)
Ide nekem a paradicsomlevest most azonnal :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?