Anna
Orsi

már leírta a lényeget.

Sajnos a bmc-ben a hálapénz rendszer működik, és a punkció és transzfer után szokták odaadni, tehát nem sikerdíj.

Viszont semmiért nem kell fizetni ezen kívül, de a gyógyszereket igen, amit mindenhol. Sajnos ott nem 1 orvoshoz tartozol, mert Koncz tanár úr szeret mindent a kezében tartani, így a vizsgálatok után hozzá kerülsz eredményhírdetésre. Nagyon profik között vagy, ezt mutatja a sikerarány is, de nem érzed, hogy túl kedvesek veled, nincs udvarlás, bókolás, dícséret, sokat kell várni, rengetegen vannak. Kicsit mogorvák, de nagyon jól végzik a dolgukat. Aki jobban szereti, hogy végig egy kézben van, annak inkább a Kaálit ajánlom, vagy a Dévai Intézetet. Én azért kerültem a bmc-be mert a dokim ott volt. Megmondom őszintén, hogy nekem a Kaáli csak abból a szempontból nem jön be, hogy a stimu alatt nincs ösztrogénszint mérés (ami a BMC-ben 2 naponta van), és férfi sperma vizsgálat sincs a lombik előtt (bmc-ben 2 van, mondjuk ezt máshol, is meg lehet csináltatnotok előtte, de nagyon fontos, nehogy fertőzött legyen az embrió). Nekem mindkettőn elúszott volna a lombikom, mert a páromnál baci volt, kezelni kellett, nálam viszont a sok nagy tüsző ellenére az ösztrogénszint alacsony volt, így éretlenek voltak a tüszők. Ezt sajnos UH-n nem lehet látni, ehhez vérvétel kellett. Ezért folytatták tovább 2 nappal a stimut a rendes időnél. Azt még el kell mondani, hogy a Kaáli és a BMC 2 különböző protokollal dolgozik. Kinek ez jön be, kinek az, sajnos ezt előre nem lehet tudni, de mindkét protokoll jó. Szerintem nézz be a Dévais topikba, hátha ott megtudsz több infot róluk. Igazából aki eljut a lombikra, mindegy hova, az mindenhol drága a gyógyszerek ára miatt.

Szerintem az orvosok mindenhol profik, csak az eljárás más.
Cat