Szép estét!
Katuska, tényleg nagyon csini vagy!
Tetyk, micsoda sztori

Jobbulást a párod orrának!
Erika, ha hétfő reggelig nem jön meg, tuti tesztelek mégegyet...
övsömör: Én is úgy hallottam, hogy nem fertőz...
bacik
Melyik kaját mikor: Látom már, én az óvatoskodó szélsőséget képviselem. Én mindent a legkésőbb javasolt időpontban, vagy akár 1-2 héttel azon túl fogok adni Ágnesnek. Hiányozni nem fog neki egyik étel sem (hisz még úgy sem ismeri); ártani sem árt, ha csak később eszik banánt vagy paradicsomot. Én pont így nem parázom, hogy mindent jól, jó időben adok-e. Olyan durván allergiás vagyok, parlagfűszezonban hónapokon át nem tudok egyetlen mondatot sem kimondani köhögés/fulladás nélkül. Szeretném megelőzni amennyire lehet, hogy a lányom is így járjon.
Az
üveges kajákkal nekem sincs semmi bajom, már fel is szerelkeztem jónéhány üveggel: jó lesz utazáskor, vagy ha nem tudnék főzni (mint pl. most sem menne betegen), vagy akár csak ha épp úgy alakul. Biztos, hogy ezer ellenőrzésen átmennek, és minden rendben van velük. Abban viszont egyáltalán nem bízom, hogy mi hány hónapos kortól ajánlanak. Szinte kivétel nélkül mindent korábbra írnak, mint azt az orvosok javasolják. Láttam 4 hós kortól trópusi gyümölcsöset, miközben minden déli gyümölcsöt 1 évtől lehetne adni, stb. stb. Eleve 4 hótól javasolják az indulást fél éves kor helyett?!
Déli gyümölcsök: ahogy kontinensenként (sőt akár országonként) különbözik picit a bőrszín, a haj, a szem, az arcforma, stb., úgy az allergiára való hajlam is. Argentínában persze hogy senki sem allergiás a citrusfélékre, hisz ott az az őshonos gyümölcs. Nálunk sem tudnak sok embert felmutatni, aki az almára lenne allergiás. Ezért azt, hogy délebbre az induló gyümölcsök a déli gyümölcsök, természetesnek veszem, de nem bizonyítéknak arra, hogy akkor itt is simán lehet.
Allergia: a szervezet találkozása az allergénnel, és az allergia kialakulása egyáltalán nem biztos, hogy egy időben történik. Kiskoromban éveken át a falu széli homokozóban úgy sütöttük a homokfőzeléket, hogy bele a borsó a parlagfű termése volt a szomszédos pusztáról. Naponta százával volt parlagfű a kezemben, és semmi bajom nem volt tőle. 16 éves koromig, amikor egyszerre robbant a 4keresztes allergia és vele az asztma is. A paradicsomra alig 1 éve vagyok allergiás. Ezek után nem bízom abban, hogy ha a gyerek nem lesz 24 órán belül pöttyös a kajától, akkor minden OK.
De félre ne értsetek, senkit nem akarok elítélni, aki másképp csinálja. Tudom, hogy én vagyok a szélsőség

Ha nem lennék allergiás, gondolom én sem paráznék ennyit. De az vagyok, így hordom a keresztem, és próbálom ugyanettől óvni a lányomat, amennyire lehet.