A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Szép jó reggelt! Vagyis délelőttöt... :wink:

szilardinho: a 66.oldalon van a táblázat felrakva, abban ha rózsaszín, vagy kék egész sort látsz, azoknak a kismamáknak már kiderült a neme. Persze azóta már bővült a kör, de Heydie, aki a táblát szerkeszti, ép nyaral. Tényleg:

Újonnan csatlakozott kismamák: ha szeretnétek bekerülni a babaváró táblázatunkba, akkor az adataitokat küldjétek el priviben heydie-nek. Ide is írhatjátok, de ha priviben kapja meg, akkor nem kell keresgélnie :)

Kell:
- Valódi keresztnév
- Mama születési dátum
- Lakhely (település)
- Első pozitív teszt dátuma
- Kórház
- Mi lesz a baba neve
- Szülés várható dátuma
- Baba, legyél (fiú, lány, mindegy, egészséges, nagy.... stb.)
- Tesó.

Ennyi :D

Klári

Kép
claracroft

Szcsm!
A vérnyomid nem alacsony egy picit?
Ja,sok minden van a mai világban, de azért 14 évesen még én sem akartam gyereket.

Hú, de nagy pangás van ma itt. Heydie és Brigi igazoltan van távol, no de a többiek….Merre vagytok??????

Kima
Kép
Kép
kima75

Biztos még alszanak... :) Bárcsak nekem is menne...
:roll:

Klári

Kép
claracroft

Klári!
Még mindig nem megy az alvás? Langyos tejet próbáltad? Vagy nézz este valami marha unalmas filmet, hátha elalszol rajta :roll:
Most éjszaka mi is sokat voltunk fent. Törpikém hatszor ébredt. Őt is megviseli ez a meleg....

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima: vérnyomásom alacsony, de mindig is ilyen volt. A háziorvosom azt mondta, örüljek, a kor előrehaladtával biztosan nem lesz majd magas vérnyomásom :lol: Igazából nem zavar, én legalább tudok aludni 8) 8) Egyedül annyi a gáz vele, hogy sokkal hamarabb fázni kezdek, mint a "normális" emberek, de ez ellen meg van pulcsim és takaróm :D

Tényleg elég kicsi a forgalom, biztos mindenki kidőlt a melegben...bár ahogy kinézek az ablakon, most jól jár a szél. Akkor lehet, hogy mindenki kihasználja, hogy végre kimehet a lakásból :cry:

Kép
szerencsemák

Most viszonylag sokat aludtam egy huzamban, bár fél kettőkor még ébren voltam, vagy kb. akkor aludtam el, és 7 körül már ébren voltam. De éjszaka nem ébredtem fel, még pisilni sem 8)

A klarinétos 9-től 11-ig gyakorol minden nap, tehát 9-kor tuti ébredés. Sajnos múlthét csütörtökön hazajöttek.

De próbáltam már a tejet, bár inkább meleg/forró volt. Egy oldalon olvastam, hogy a tejbe lehet tenni valamilyen édes szirupot, az altat, és még a babának/mamának is jó tápanyagul szolgál. :) Hát én vettem karamell szirupot, de állandóan elfelejtkezem róla, csak reggel jut eszembe :roll:

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok lányok!
Ez a görcsölés nekem is van főleg ha tüsszentek vagy ha hirtelen fel állok és elindulok akkor szokott görcs lenni.A védőnő azt mondta hogy a méhszalagok nyúlnak/ mivel nő a méh/ azért van és jó rá a magnézium mert az ellazítja az izmokat meg ezeket a szalagokat is.
Mindenkinek csodás napot! :lol:
gyöngyi-30

Én is gyorsan megmértem a vérnyomásom 123/81, pulzus 91. Nekem nem lett alacsony. A múltkor a védőnő 137/valamennyit mért, kérdezte, ez hogy lehet, minden kismaminak alacsony szokott lenni...

Nálunk a páromnak lett alacsony, pedig az egész családja hipertóniás, és eddig állítólag ő is az volt.

A vérnyomásmérőnk elég extra (remélem nem mér rosszul), úgy kaptuk kölcsön, ilyen:

http://www.egeszsegbolt.hu/376-vernyoma ... smero.html

Lehet vele úgy is mérni vele, hogy egymás után 3X megméri 15mp-s szünetekkel, és az átlagot adja ki végeredménynek. Állítólag így pontosabb képet mutat...

Klári

Kép
claracroft

Most voltam kint az iroda előtt, árnyékban egészen elviselhető az idő. Nálatok volt éjjel vihar? Én arra ébredte, hogy baromira fúj a szél. Más nem volt, csak óriási szélvihar. A kerítés úgy tűnik, éllja a próbát, mindkét kutyám megvolt, gyorsan be is tereltem őket a házba...

Kép
szerencsemák

Én nem alszom, jelentem.. bárcsak.... :roll:
dolgozok, de ez az utsó napom a két hét szabi előtt :D hurrá!!

szcsm, nekem is kb ilyen a vérnyomim, és még most is a téli paplanommal alszom :oops: :lol: bár ma reggelre már kicsit megizzadtam, mert 28 fok volt egész éjszaka :wink:

ln az oldalamon alszom, és reggel maikor felkelek eléggé fáj ahogy visszacsúszik középre a méhem.. értitek.. éjszaka valhaogy lecsúszi ka lenti oldalamra és ahogy felállok fáj ahogy visszarendeződik.. elkezdtem én is a Magne B6-ot szedni..
pici76

bocs a gépelési hibákért...
pici76

Mindig azt hiszem, hogy szombat van, azért az alvásos feltételezés... Bocsi :oops:

Remélem keddtől már én is dolgozom, mondjuk ott meg tuti menne az alvás, pedig ki sem fogok látszani a számlák mögül :roll:

Klári

Kép
claracroft

Klári akkor megvan a megoldás!!!
Vigyél haza néhány számlát, és kezd el őket böngészni :wink: :lol:
pici76

Szép napot mindenkinek!
Köszönöm mindenkitől az együttérzést, jól esett.
Látom ti sem bírjátok ezt a nagy hőséget.
Én reggel jöttem haza melóból, lefeküdtem aludni, de 3-szor ébresztettek fel 2óra alatt :twisted: :twisted:
Nagyon ideges lettem, mert végre tudtam volna egy kicsit aludni...
Most meg már nem megy hiába feküdtem vissza.

Kép

Kép
henya75

Sziasztok!

Henya: reszvetem az aposod miatt. :(

Kuldjetek egy kis meleget ide...16 fok van, mar elegge unom. Nem irigykedem a kozel 35-40 fok meleg miatt, mert en sem tudok olyankor aludni, de azert a 25 fokot kedvelnem... :oops:
Vendég

Ilyenkor irigylem igazán a pingvineket, és a jegesmedvéket.

szcsm
az én vérnyomim is nagyon alacsony, 2 kávé után 90/70 és ez miatt állandón álmos és fáradt vagyok. Csak ebben a dögmelegben nem lehet aludni... :?
szcsm!
a babás dvd-vel hogy próbáltad? Mert először fel kell másolni a gépre!!

Kép

Kép
henya75

Francesca!
Énszívesen cserélnék Veled!!! Nagyon szeretem a hűvös időt.
Olyankor pörgök ezerrel. Ebben a hőségben le vagyok lassulva, mint egy lajhár. Arébb menni sincs kedvem

Kép

Kép
henya75

Henya: lehet, hogy mégiscsak számítógép zseni vagy? :lol: :lol: Most nincs itt a DVD, de otthon kipróbálom. A többi file, amivel próbálkoztam a gépemen volt :?

Francesca: hát nem irigyellek a folyamatos 16 fok miatt. De gondolom már hozzászoktál ennyi idő alatt :wink:

Klári: Pici ötlete tényleg jól hangzik :D :D

Kép
szerencsemák

Figyelem!!! Sokkoló kép következik, csak erősebb idegzetűeknek :D

Kép Pocakfotó 2009.07.24.

Klári

Kép
claracroft

Sajnos itthon nincs Apolló (könyvelőprogram) :(

Klári

Kép
claracroft

Clara: nagyon szép a pocid!!! Reggel mi is fotózkodtunk, majd este feldobom a képet.

Kép
szerencsemák

Lányok, nektek nem viszket a köldökötök, belül? Én már megint sebesre vakartam, immár másodszor :(

Ez ugye nem okoz belül problémát? Észre sem veszem, csak mikor már túlzásba vittem...

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Henya, részvétem apósod miatt! :cry:

Klári, fájni nem fáj?
Mert lehet, hogy később ki fog alakulni egy kisebb köldöksérv. Nekem Eminél jött elő először, úgy a 16-18. hét táján, aztán szülés után elmúlt. Beninél már a 8. héten megjelent, aztán sajnos vissza sem ment teljesen szülés után, de vele óriási hasam volt.
Most meg már ugye azzal indítottam, csak már kijjebb jött egy kicsit. De most legalább nincs gigászi hasam, remélem a sérv nem fog sokat nőni.

KépKépKépKépKép
uxi

Nem fáj...

Klári

Kép
claracroft

Látom, csak előkerültetek.

Klári!
Még nem verted meg a klarinétost?
Jó a vérnyomás mérőtök. A mienk is ilyen felkaros, csak nem ez a típus.
Nagyon szép a pocid!
Finsi lehet a karamell szirup. Most a juharszirupra is rá vagyok kattanva….csak hizlal.

Szcsm!
Most, hogy szedem a dopegytet nekem is jó a vérnyomim, de ennyire nem alacsony, mint neked. Ilyen vérnyomással nem kell félned a gutaütéstől…..
Itt vihar nem volt, csak fújt a szél.

Pici!
Téli paplan…..még a gondolattól is melegem lett.

Francesca!
De jó, hogy nálatok ilyen kellemes idő van. Mindjárt csomagolok és hozzád költözöm szeptember közepéig.

Éjjel valami vadállat szúnyogok jártak felénk. Annyira csúnyán összecsípkedte.....ezek a mai szúnyogok sem tudnak már rendesen viselkedni....
:roll:

Kima
Kép
Kép
kima75

NEkem a hasam viszket.Ma vettem terhességi csíkos krémet.Nekem ma meglett az Afp meg az integrált másik része és a nyitott gerinc.Minden negatív.
kriszti1976

Mióta várandós vagyok akkorákat tüsszentek, hogy mindig bocsánatot kérek a kollégáktól; ők meg csak mosolyognak. Igaz, hogy egyáltalán nem tartom vissza, elengedem, hogy ne fájjon semmim. Talán ez a "titka", hogy valóban nem is fáj.

Babamozgás: tegnapelőtt délután feküdtem a hátamon, olvastam, s egyszercsak mintha megfordult volna a hasam. Hasonló a bélmozgáshoz, de erősebb, és nem lufis. Legalábbis nálam. Tegnap délután megint éreztem valamit, de mivel éppen műküdtem valamit, nem tudtam annyira odafigyelni, hogy mit is érzek pontosan. Kiváncsi vagyok ma lesz-e valami :) Állítólag most már naponta kell érzeni, ha egyszer elkezdődött... Bár a védőnőm szerint (tegnap voltam a mozgás előtt: vérnyomás: 106/65; súly 52 kg, pulzus: 86) még nem érezhetem. Pedig én érzem!

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Kriszti, ez nagy megnyugvás lehet :)

Lányok, aki túlvan már a 16. héten, ki érzi közületek a mozgását a picúrnak? Én már annyira várom :wink:

Klári

Kép
claracroft

Nilszi, de jóóó, pont most kérdezem.... :D

Klári

Kép
claracroft

Lanyok johettek :lol:

Egyetlen pozitivuma ennek az eghajlatnak, hogy egyfele ruhatarat kell csak tartani, a teli cuccokat most is hordhatom :lol: :lol:...viszont telen is 0-5 fok kozott van a homerseklet :wink:

Szcsm: meg lehet szokni, de megszeretni szeretni.. :roll:

Kriszti: gratula a jo hirekhez!
Klari: nem akarsz elkezdeni dobolni tanulni? vagy legalabb hangos rockzene.... :wink:
Vendég

Klari: vasarnap betoltom a 17. hetet, de nem meg semmit nem erzek, vagy betudtam a belmozgasoknak...mar nagyon varom, annyira megnyugtato lenne mindennap erezni
Vendég

Ne viccelj Klári!!!!! Nem is vagy "kövér"!!!!! Azt hittem tényleg, mert olyen hihetően mesélted, de nem jól látod:) Csini várandós kismami vagy :)

Krémezni még mindig elfelejtek :( Én is hülyülök... kellene írjak egy vicces-könyvet a mostani hülyeségeimmel. Na és végre holnap lesz időm elmenni lactacidot felkutatni, mert ezen a héten rengeteg munkám volt, túlórázni kellett... illetve azért is, mert nem bírtam reggel 8-ra bejönni, s azt du pótolni kell.

De jön a hétvége, még pár perc:)

Kép
nilszi

Gyakran megy a Faithless, és gondolkodom Scooteren is, bár azt nem szeretem. 8) A baj akkor kezdődik, ha már megszületik a baba, akkor nem hallgathatok ilyen hangosan zenét, vagy tv-t. :?

Klári

Kép
claracroft

Kriszti: Gratula az eredményekhez!

Tényleg, aki volt már: az AFP eredményre mennyit kell várni?Én 10én akarok menni, és jó volna, ha 17-re, a kövi doki vizitre meglenne.

Francesca: tudom, hogy megszeretni nem lehet...Igazából nekem 2 év alatt Londonban megszokni sem sikerült a hideg lakásokat (mivelhogy angolék éjjelre lelövik a kazánt), mindig jól felöltözve aludtam éjszaka :x

Nilszi: tényleg úgy tánik a leírásodból, hogy a baba az (mondom én tapasztalt) Az 52kg viszont azért pofátlanság!!!! :lol: :lol:

Kép
szerencsemák

Uxi Most világosítottál fel, hogy a kismamáknál látott olyan gyakori köldök kiemelkedés az nem természetes állapot , hanem betegség. Én azt hittem, hogy a terhesség velejárója, hiszan olyan gyakori. Ahogy írtad rögtön rá is kerestem a neten. Még komoly problémát is okozhat és végleges gyógyulás csak a műtét igér. Ez meglepő volt számomra.

Nóra

Kép
fikuszka

:) Köszi nilszi. Én nem mondtam, hogy kövér vagyok, csak kicsit túlsúlyos. Terhesség előtti testtömeg indexem 25,5, 25-től számít túlsúlynak, tehát az alsó határt léptem át. Az ideális persze az 58 kiló lenne :)

Igazából a felsőtestemmel van a gond, nagyon széles a vállam és a hátam, a csípőm keskeny. Gondolom ez most változik :roll:

Vagy a bálna show-ra gondolsz? :) Hát, a hasam szerintem a 3 hónaphoz képest elég nagyra nőtt... Mi lesz velem a végén???

Klári

Kép
claracroft

Klári szép kismama pocód van!
Kriszti gratula az eredményekhez!

Nóra

Kép
fikuszka

Magasságom 1.64. Az 52 kg sokkal jobb, mint a 46, amiről indultam... (tegyük hozzá, hogy mellek picik) Pár hete nem híztam, de az első 2 és fél hónapban szedtem fel 5 kilót. Azóta kicsit normalizálódott a helyzet, pedig eszegetek. Ja tudom már: a 4 hetes esküvő-körüli vakáción jött fel ennyi, ez azt jelenti, hogy a munkahelyi stressz jó fogyókúra :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nilszi 2009.07.24 14:48-kor.

Kép
nilszi

Apropó index, nekem 17,1 volt, mintha... na de most bizti jobban állok :D - ki is számoltam: 19.3.
nilszi

Nekem mostanában szerintem mozog, mert eddig nem éreztem amit úgy köbö egy hete.Ilyen buborékos érzés, meg tényleg mintha pillangószárnyak repkednének.
kriszti1976

Nilszi, a 46kg tényleg nagyon kevés. Én kb 18.5 BMIről indultam, most nem tudom, hol tartok, mert ugye rossz az otthoni mérlegünk. Bizakodóan a kombinált tesztnél azt mondtam, hogy 54 kg vagyok...hááát, nem tom, 4 hete voltam 53...Ja, és én 165cm magas vagyok

Kép
szerencsemák

a 17, 1 még a sovány kategória, a 19,3 már normál :)

Klári

Kép
claracroft

Klari: en is 25.54 voltam...most felkusztam 29-re....aaaaa...mi lesz meg!? :cry: :oops: :oops:
Vendég

Szcsm, Nilszi!
Én most annyira irigy vagyok, hogy ti ennyire vékonyak vagytok! Irígységembe most elmegyek és eszek egy fagyit! :D :D
Sajna én bálna kategória vagyok és az is maradok :( :(

Kima
Kép
Kép
kima75

Én 168 vagyok, és egy hete mértem 74 kg-t. Lányok, van még mit behoznotok :D

Nálam ez tényleg a korral jött... 28 éves voltam, mikor átléptem a bűvös 60 kg-ot. Akkor pánikoltam, a 70-et már észre sem vettem...

Klári

Kép
claracroft

Fikuszka, igen, ez nem természetes állapot. Elég gyakori, nekem is figyelni kell, ha erősen fájni kezd, azonnal kórház. Sajnos fennáll a kizáródás veszélye bármikor.
A régi dokim azt mondta, ha a méh már eléri a köldököt, akkor onnantól nem kell aggódni, mert a belek nem férnek oda, nincs minek kizáródni.
Ez a mostani dokim nem biztatott ezzel, de azért remélem, a régi öreg róka dokim, aki főorvos volt, csak jobban tudta, mint a mostani, aki a lánya lehetne...

Annyira azért nem vagyok nyugodt, mivel a hasizmaim is szét vanank csúszva, de remélem, nem lesz gond.
Szülés után elsőre még visszamegy, nekem már a másodiknál nem ment vissza, úgyhogy valószínű most sem fog, marad a műtét. De most a harmadik előtt nem akartam megműttetni, mert állítólag egy hálót építenek be a hasfalba, nem tudom, azzal utána lehet-e még egyáltalán gyereket vállalni.

KépKépKépKépKép
uxi

Drága Kima, nem az a fontos, hogy ki mennyire vékony!! Hanem hogy mennyire szereti önmagát. Mert akkor mások is szeretni fogják!

Kép
nilszi

Ja, a szülés módját állítólag nem befolyásolja, tehát emiatt nem csinálnak császárt.

KépKépKépKépKép
uxi

[quote="nilszi"]D írta:nilszirága Kima, nem az a fontos, hogy ki mennyire vékony!! Hanem hogy mennyire szereti önmagát. Mert akkor mások is szeretni fogják!

Ez azért nagyban függ az előzményektől is. Észreveszi az ember, hogy a munkatársai mind vékonyabbak nála, és0azt is, hogy régen utánafordultak, most pedig már nem. Én nem fogom még annyira tragikusan, de gyakran elgondolkodom rajta, és nem önt el tőle a boldogság, viszont vannak nők, akiknek ezek a dolgok sokkal jobban számítanak.

Meg hát... a mozgásban hihetetlenül tud korlátozni.

Klári

Kép
claracroft

Klári:
KÉrdezted milyen hozzászólások: egyszer bevágtál néhány idézetet, már nem emlészem, melyik oldalon találtam :(, mindegy..
Majd hallgathatja a klarinétos a babavokált, még éjszaka is :).

Brigi:
Szerintem is említsd meg, amit érzel, legfejlebb az mondja, hogy nem probléma.

SZCSM:
Én sem tudom megkülönböztetni a problémáimat, hogy mi fáj és van-e köze a babázoz, pont ma jártam így :(. Majd csak belejövünk!
Nálunk is volt vihar, először csak az ablakokat csuktuk be, aztán virágokat hoztunk be, aztán a maradék ablakot is..szóval sűrű volt az éjszaka :( és korán volt a reggel.
Szerintem az AFP eredmény intézetfüggő, nekem másnap megvolt, be lehetett telefonálni. (MÁs dolog, hogy jól megijesztettek a telefonban, mert ahelyett, hogy értelmesen elmondták volna az eredményt, zagyváltak össze-vissza és megkértek, hogy mindenképpen hívjam fel a doktornőt.)

Szilardinho:
Jó lesz nektek Horvátországban :), még előtte mész AFP eredményért?

Kriszti:
Gratula az eredményekhez!!

Nilszi:
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy ha elkezdődik a mozgás, naponta kell érezni, vagy ha nem érzem, egyek csokit és várjak fekve - de ezt csak a 20. héttől vegyem szigorúan :). (múltkor azt is mondta, hogy ne egyek csokit a cukor miatt). Nekem egy dudor szokott előjönni, de még csak itthon fedeztem fel, pl.: munkában sosem éreztem.

Én is hülyülök: ma reggel a kakaóport tettem be a mikróba a tej helyett...szerencsére még indítás előtt sikerült észrevennem, hogy valami nem stimmel a dologgal.
cat__

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?