A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

O'hara, az elcsúszástól én is félek, még gyerek nélkül is, mert elég béna az egyensúlyérzékem (én legalábbis úgy érzem, bár még sose estem el csak úgy magamtól), de a tükörjeges napokat legfeljebb kihagyom. Akkor gondolom babakocsival sem túl jó, mert mi van, ha megindul a jégen? Pláne ha lejtős utcában lakik az ember, mint én?

És a babakocsi-árakhoz képest mint kiderült (végre számomra is, :lol:, mert én eddig tényleg azt hittem, hogy a babakocsi kb 10e ft-os tétel, ha nagyon menő, akkor 20) a hordozókkal jól lehet kísérletezni, mert nem olyan drágák, főleg használtan. Amúgy hallottam már olyanról, hogy a baba nem szerette, de általában nagyon is élvezik, hogy közel lehetnek a mamához.

/
lemonsong

Sziasztok!

Én is most akarom elkezdeni a vezetést, de mindig halogatom az oktató keresést :? Most épp a nagy meleg a kifogás, mert jó sokat kéne utaznom a rutinpályáig is.Titeket nem zavar a pocakotok közben? nekem már nagyon be kéne szereznem egy övterelőt. De azt szoknyában ugye nem tudnám használni? Meg az oktató kocsijába is vigyem azt magammal?

Én szeretnék babakocsit és kendőt is. Nem tudom elképzelni, hogy mondjuk a boltba kendőbe kötött babával menjek, és még a cuccokat is cipeljem. A babakocsinak az az előnye is megvan, hogy lehet bele pakolni. Ugyanakkor, ha pl. kocsival megyünk kirándulni valahova, szívesen kötném magamra a bébit, mert az jó :) Ennyiből jó, hogy nincs saját kocsim, mert akkor lehet az lenne, hogy elmennék kocsival a Tecsóba, ott beraknám a gyereket a bevásárlókocsiba, majd hazaautóznánk. Így legalább nagyokat fogunk sétálni a boltig is.

briell

Tulipános, ebben a baromi melegben szerintem ne főzz, kíméld magad, és csinálj egy nagy adag vegyes zöldség salátát kis sajttal/virslivel és valamilyen öntettel (legfinomabb szerintem a joghurtos-kakukkfüves), az egyszerűen kenyérrel bővel elég 40fokban. :lol: De ha kevesli a család, csinálhatsz mellé hideg gyümölcslevest, olyat, amit nem kell főzni, csak tejjel/tejszínnel/kis fahéjjal turmixolni, az is tök jól esik nyáron!

/
lemonsong

Gabi, köszi a bíztatást és a történetet. :wink: Mondtam én a férjemnek, hogy még tanuljon oktatónak, mert szerintem úgy kellett volna, hogy az első kalózkodós alkalommal amikor "tanít vezetni" csak a pedálokat gyakoroljuk lassan. Ehhez képest össz. kétszer indultam el, aztán mentem körbe egyesben, kettesben, hármasban, aztán mikor a forduló előtt vissza kellett volna váltani, már rövidnek éreztem az előttem lévő szakaszt, hogy lassítsak, váltsak és kanyarodjak is. :oops: De majd legközelebb visszatérünk az induláshoz, hogy biztos alapokra helyezzük a pedálkezelést. Ja, és szerintem a cipőm sem volt megfelelő, de jól elszórakoztunk. :)

Memi, a végén még be kell vetnem a jégkockát, megint előjött a hányingerem. :shock: Lehet, hogy a nagy meleg miatt is.
csillag25

A kis balerinánk nevében köszönöm a dícséreteket! :D

Aki jogsi előtt áll: azért bátorkodok beleszólni, mert nagy sofőr vagyok, imádok vezetni, és tényleg mindenhová kocsival járok. Szerintem hasznos dolog, jobb, ha még a pöttömök érkezése előtt szereztek jogsit. Nem olyan para szerintem, mint ahogy mondják! Max nem megy át valaki elsőre, na és. Nekem is másodjára lett meg a forgalom vizsga, bár én még csak 17 voltam, kellően szétszórt. :oops:
Utána meg milyen jó, hogy ha valami helyzet van, anyának is van jogsija! :D (az apukák örülnek neki, tapasztalatból mondom. Ilyenkor, a terhesség kezdetétől a szoptatás végéig állandó sofőrjük van! :D )

Övterelő: én szerettem volna, merthogy sokat vezetek, és néha kényelmetlen, zavar az öv, de bementem az Árkádba egy bababoltba és 13 ezer Ft az övterelő. :shock: no comment. megleszek nélküle...

Kép
apkata

Csillag!
Átküldöm az oldalt ahol fenn a van az a babakocsi. Kunert márkájú. A sogornőmék is ez használják és meg vannak vele elégedve. Ez a vaterán van, de új babakocsik. Nézd végig, mert sokféle színben van.

http://www.vatera.hu/kunert_mely_es_spo ... 55649.html
Vendég

Sőt 35ezer!!!!
Vendég

Gabi, linkelem az oldalt.

http://magyarnevek.hu/?page=index

Majd holnap olvasgatom a többi lemaradásomat, már készülődünk, lassan indulni kell...pesti csúcsforgalom...pffff :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tulipános! Cukkini torta, és Zakuszka-paprikakrém? Sosem hallottam ezekről, mesélj, milyenek!

Babakocsi: én is 50.000 alatt szeretnék maradni, ha a vétel mellett döntünk. Nem hiszem, hogy a 100.000 feletti kocsik annyival jobbak lennének. Főleg, hogy számomra a többségük éppenhogy nem tűnik praktikusnak. Gondolok itt arra, hogy a legtöbb 100.000-es kategóriájú kocsinál az ülést kell cserélgetni, ha nem akarod, hogy a gyerek szemébe süssön a nap, vagy az arcába vágjon a szél. Számomra ez alap, hisz gyerekkel hogyan fordítgassak egy ülést?
Vendég

Ezt a Kunert babakocsit már én is néztem! Valaki írta (bocsi, hogy nem emlékszem, hogy ki, de olyan sokat írtatok, hogy már mosódik), hogy drapp-narancsot szeretne, hát az is van benne. Szerintem is jónak tűnik, csak picit nehéznek s. De tény, hogy télen jónak tűnik a nagy kerék.
Vendég

Ohara! Igen régebben is én irtam ezt a kocsit. Nekem is az a bajom vala hogy 13 kg. Én is még nézem hogy lenne e könnyebb hasonló árban.
Vendég

Nagy forgalom volt itt ma, alig győztem elolvasni! :)

Pumipumi, kérdezted, hány éves vagyok. Egészen pontosan négy nap múlva leszek harminc. :D Én eddig négy kilót szedtem fel. Kb. két hete mindenféle kaját megennék, amit meglátok. Igyekszem nem enni édességeket, ez általában nem nehéz, mert inkább savanyút és sósat kívánok. (Kivétel az édes bundában sült csirke a kínaiból. :lol: ) A zöldségeket nagyon szeretem mindenféle sült-főtt formában, úgyhogy a nagy ehetnékeket igyekszem ezzel agyonütni. Gyengém viszont a jó savanyú, barna kenyér. Nálunk nem nagyon lehet kapni azt az igazit, de az osztrákoknál igen. Amikor csak lehet, hozatok. Azt szoktam uzsonnázni tejeskávéval. :)

Babakocsi ügyben: én nem tudom elképzelni nélküle a babás létet. Olyan sokat hallottam anyukámtól, hogy picikoromban kitoltak a kertbe levegőzni a babakocsiban. Inkább a hűvösebb évszakokat szeretem (ősztől tavaszig jöhet minden), akkor érzem magam a legjobban kint. Miközben tevékenykedem, a közelemben lehet a malac a babakocsiban. (Nyilván nem egyhetesen, de később, remélem így lehet.) Ezen kívül nagyon szeretek gyalogolni, ahova lehet, így megyek, a hátam viszont sokszor fáj, ezért könnyebbség lehet a babakocsi. Az árakon én is kifeküdtem. Horror. Én is 50 körül szánnék rá, és nevettem, amikor olvastam, hogy Lemonsong írta, egy működőképes autót lehet ennyiért kapni: az én első autóm (5 éve) éppen ennyibe került. :lol:

Pókica kérdezted a puha bőrt: én is észrevettem ezt. Viszont egy napot eltöltöttem a héten olyan helyen, ahol nem nagyon tudtam inni, és este egy zombi nézett rám vissza a tükörből, és úgy éreztem, leszárad kezem-lában. Szóval inni kell, nincs mese!

Apkata, nagyon szép a pocid, csinos vagy! Az övterelő-vásárláson én is gondolkodtam, amíg meg nem láttam az árát, de szerintem tudnék készíteni magamnak. Ha sikerül, közzéteszem a receptet. :D

Fmelinda: van egy doki, aki követi a sorsunkat, de nem akartam választott orvost a szüléshez. A pesti dokim azt mondta, Veszprémben egyik doki jobb, mint a másik. Úgy döntöttem ezt a gondolatot szépen magamévá teszem. :D Semmiféle rémtörténetet nem ovasok el. Zirc mellett, az egyik kis faluban építkezünk, de én még Pesten lakom, mert ideköt a munkám. Minden héten utazom a Bakonyba, jó hosszú az út, ezért is szeretnék överelőt.

Memi: én gyáva vagyok vaterázni. Mi van, ha "élőben" nem is úgy néz ki a cucc, amire licitáltam, mint a képen?

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Még csak annyit, hogy a hétvégén megláttam a kínai műugrókat a tévében és annyira megkívántam a kínai kaját, hogy azóta azt ebédelek. Olasz műugrók is voltak, és az olasz konyha nagy kedvencem (míg a kínaiból csak az európaiasított ízeket szeretem), de az olasz kaját nem kívántam meg. Sem a franciát. Sem semmi mást. Csak a gungbaó, meg a csípős-savanyú, meg a szezámos-édes. A kölköm nagy ínyenc lesz, már érzem! :lol:

Dóra
moly

Kicsivel könnyebbet találtam, nálam ez az egyik esélyes, de a Kunert melegebbnek tűnik nem? Vagy csak a kocsi anyaga miatt tűnik úgy? Íme:

http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?shop_id=9148&cikk=unas_268185
Vendég

Hú Moly, én meg éppen a kínait nem kívánom. A múltkor egy étterem előtt elmentem, és arra gondoltam, hogy tudtam ezt eddig megenni? :lol: A baba nagy sóska és kovi ubi párti. Szóval a magyaros étkeket preferálja.

jogsi
Én akkor vágnék bele a helyetekbe csajok, ha a jogsi megszerzése után vezetni is fogtok. Én 3 éve szereztem meg. Azóta sincs kocsink, pedig akkor tervben volt, így azóta nem vezetem. Hát, ha kocsit veszünk félek, hogy előről kell majd kezdenem, hogy kellő magabiztossággal tudjak volán mögé ülni. De ezt ano az oktatóm is mondta. Mármint, hogy az első 1-2 hónapban mindenképpen üljek minden nap a volán mögé, mert az a legkritikusab időszak, hogy kizökkenjünk. Nyilván ha utána 3 évig nem vezetek, szintén nem sokat ér. :?
Persze ha van kocsi a családban, nagy gond nem lehet.
Vendég

Moly, írtam neked privit.
memi

Melinda, köszi. Tényleg jól néznek ki és sok színben is kapható, egyedül a súlya tántorít el picit. Miért van az, hogy ami jól téliesíthető, "igazi" mélykocsi, az dög nehéz? :roll: Valahogy ötvözni kellene a sportkocsikat és ezeket úgy, hogy mindkettőből a jó tulajdonságok maradjanak meg. :)
csillag25

Na, megjöttünk. Ki kíváncsi? :lol:

Először a lényeg: teljesen, tökéletesen egészséges, ráadásul minden egyes mérete napra pontosan a vonalzómon is látható kornak felel meg. A súlya 295 g. Tehát a dokinő szerint egyáltalán nem biztos, hogy olyan nagy baba lesz. Teljesen átlagos súlyú.

A neme? Bizony, kislányunk lesz! A férjem orra lekonyult, a lányunk viszont sikoltozott örömében! :D Nem lehet mindenkinek kedvezni. :wink:
Így most a párom már együtt is fürdik a kisfiunkkal, ami évente max 1x történik meg, úgy őrzi-pátyolgatja egyetlen kisfiát. Persze tudjuk, hogy majd elolvad a lányától ha megszületik, csak fel kell dolgoznia, hogy nem Pál lesz. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica én kíváncsi voltam, ezért is néztem be. Nagyon-nagyon gratulálok, főleg annak, hogy minden rendben! Vége a kényszerpihenőnek is, egészségesek vagytok, így kívánom, hogy jöjjön az a bizonyos önfeledt második trimeszter!
Írtam én ma, hogy sorminta szerint lány következik. Mostmár csak a néven kell gondolkozni :lol:
Bizakodom, hogy holnap este már én is tudni fogom... terrmészetesen a fiunk fiút szeretne, a lányunk lányt, a nagyoknak szinte mindegy, de én lány fele húzok, apa a sorminta szerinti fiú fele. 8)
Vendég

Igen, bevált a sorminta! :D Akkor holnap érted kell szorítani, hogy megmutassa magát! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, szerintem mindenkit furdalt már! Olyan jó, hogy kiderült nálatok is, és minden ok! :D Azért ez tényleg nagyon érdekes, hogy mit produkálnak növekedésben ezek a babák: egyik héten még óriási méretekkel riogatnak, aztán szépen bevárják a kortársaikat. Vagy csak a mérések pontatlanok?

Gabi drukkolunk nektek is, hogy ott se legyen szemérmes a babó, és totál rendben találjon a doki mindent!

Nem lapoztam vissza a táblázathoz, de ha jól rémlik, kezdenek a kiscsajok többségbe kerülni, nem?
Vendég

Pókica én is jöttem megnézni mi lett az eredmény. :D Gratula az egészséges, szépen fejlődő kiscsajhoz! :wink: Mehet az agyalás a neveken. :lol:
Gabi, holnap érted drukkolunk!
csillag25

www.babaholmiolcson.hu itt érdemes babakocsit nézni

Kép
Kép
Kép
endaaj

Endaaj, én voltam is náluk, tök más volt a boltban, mint a honlapon. Ott találkoztam a Pierre Cardin babakocsival, ami tulajdonságai legnagyobb részében megfelelt az elvárásaimank (ld. fentebb néhány oldallal), csak kissé gyengének tűnt a váza. Aztán olvastam róla egy jót és sok rosszat. Egy ismerősöm ismerősének van és elégedett vele, fél éve használja. Én mégsem tudok döntésre jutni abban a kérdésben, hogy szavazzak-e bizalmat ennek a babakocsinak. Nagyon tetszenek a Quinnyk, de amit eddig láttam, az még használtan is rendkívül drága.
Bippáékra visszatérve, sok cuccuk van és kedvesek, tudnak válaszolni a kérdésekre, visszamegyek még egyszer körülnézni majd.

Dóra
moly

mi itt vettük, eddig teljesen meg vagyok elégedve vele. Van hordozókendőm is, meg meitai-om is. Használom mind a kettőt, csak most nem, hogy ilyen nagyon meleg van. Én se nagyon tudnám elképzelni babakocsi nélkül.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Milyen babakocsit vettetek? (Bocsánat, lehet, hogy már kezdek a kérdés rabjává válni. :shock: )

Dóra
moly

Én nagyon sok cuccot vettem ott, és eddig semmi gond nem volt velük. Azért nem árt tájékozódni, hogy kinek milyen babakocsi kell. Nem mindegy, hogy asztfalton, vagy esetleg olyan helyen akarja tologatni, ahol kevésbé egyenes a terep.

Kép
Kép
Kép
endaaj

pont olyan már nincs, de ez hasonló http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=346
az a jó, hogy hordozó is van hozzá.

Kép
Kép
Kép
endaaj

Pókica,

gratulálunk a lánykához!!! :D

Kép
apkata

Pókica, Gratula a kiscsajhoz és örülök, hogy minden rendben!!! :) Apa hamar megemészti, nálunk épp fordítva volt, de másnap már rózsaszínben láttam én is a világot :wink:

Gabi, nektek pedig szorítok holnap!

Jó éjt mindenkinek!
memi

Pokica! Gratula a kislanyhoz...igy tenyleg mehet az agyalas a neven :) Gondolom, ma reggel mar parod is szeles mosollyal beszel majd rola. Az enyem mindkettot akart, de mindig fiurol beszelt, focitabort tervezett mar...de mindez persze csak duma, mert igy "illik"...most meg mindenkinek csak ugy beszel csimotarol, hogy az apuci kis hercegnoje...olyan buszke!!! :):)

Koszi gabi a biztattast, azert nem fogok depibe sulyedni aug-ban sem, csak rossz lesz 5 het uszi nelkul. Majd irj te is, ha van hired a babarol!Multkor elfelejtettem valaszolni: 2 het mulva indulunk, de vegul nem allunk meg par napra az isztrian pihenni (igy legalabb kijon a babakoci aranak a kulonbozete), hanem egybol megyunk Mo-ra, de csak kb 10 napra. Igy azert mas lesz, mert az nem lesz pihi kettesben, csak lotas-futas, de nem panaszkodom...vegulis 3 het mar megvolt marciusban.

Most jottem haza a piacrol es talaltam vadhust, amit eddig meg sosem lattam itt, meg szedtem kint friss fuget is, ugyhogy a mai vacsi megvaltozott: vad lesz fugeszosszal, nyami-nyami :)

lattam, sokat beszeltetek a babakocsirol. Bippaekhoz en is tervezek menni, bar inkabb legzesfigyelot...venni. babakocsit tutira nem fogok magyarban, mert amiket neztem, azok ott dragabbak...talan az ukran piacon. Nekem mas szempontjaim vannak, mert nem fontos a nagysag, suly, tagassag, sot, inkabb szuk, jol tarto legyen...nem hiszem, hogy tulzottan be kell bugyolalnom majd a babat :) Nekem inkabb az anyaga fontos, hogy ne legyen pihepuha, orkanos, suppedos, megha altalaban ez is a kedvelt, de inkabb merevebb, egyszerubb, pont, mint a quinny buzz, es a vaza eros, konnyen kezelheto (marmint tolhato, kanyarodas), a leheto legegyszerubb felepitesu, es minden tartozek nelkul, nekem nem kell bevasarlo, vagy halo, egyaltalan semmi (mint a stokke, csak nem 900 euroert :) ) belegondoltam, hogy nem igaz, hogy a draga multifunkciosnak bejon az ara (es most dragan azt a kategoriat ertem, ahol a valodi minoseget, tapasztalatot, garanciat kell megfizetni, nem a markanevet) tobb gyerek eseten, mert en pl azonnnal szeretnem a masodik babat, akivel ugye nem tudom hasznalni ugyanazt a vazat, hiaba masik kiegeszito kell a pici babanak. NNa majd meglatom...hatha bemegyek egy boltba, es beleszeretek valami tok joba es tok olcsoba, amit nem is lattam eddig :):) esely? :lol:

Kép
pumipumi

latod Pokica, hogy mindharom gyereked lehet egeszseges? :):)
ma visszafogytam fel kilot...tegnap reggel biztos jobban tele voltam :):) Holnap azert megyek megint 1-2 kismamarucit venni, mert mar a nyari rucik sem jok mellben, meg a pocak felveszi az anyagot es igy kilog a fenekem :):)

Ovterelo: en vettem mar joval elobb es nagyon imadom, tutira hasznalni fogom a baba utan is mindig, mert naggggggyon kenyelmes, nem nyomja apocit. En a kisparnas modszerrol lemondanek, hiszen nem az a lenyeg, hogy a nyomas puhabb legyen, hanem az, hogy ne a rossz helyen vagjon be, ha hirtelen fekezes van mondjuk. De ha nekem egy csipetnyi kezugyessegem es turelmem lenne, tutira csinalnek, mert nem nagy ugy szerintem, nem erdemes penzt kiadni ra, foleg ilyen sokat. ha ugyesek vagytok, csinaljatok meg! csak egy eros szalagot-maddagot-valamit kell korbevezetni az ulesen, hatul megkotni es a kozepere elore egy hurkotrailleszteni fuggolegesen, amin keresztul atbujik az ov (a hurok egyik vege patentos legyen, vagy ki-beoldhato konnyen), es legyen rovid, hogy lehuzza az ovet a bugyi vonalaig. En tettem kore egy vekony anyagreteget, mert a rovidnaciban es szoknyaban bevag combnal az anyag.

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkot, délután megyek, este jövök az eredménnyel.Előtte még hívom dokit, hogy biztos tud-e fogadni, ha igen, akkor jön apuka is velem :)

Övterelőket már én is nézegettem, mert állandóan autóval közlekedem, de a tizenezret érte én is sajnálom, hiszen csak pár hónap. Szerencsémre még mindíg nem zavar az öv, csak a céges autóban, így oda lenne szerencsés hamarabb venni, de abban meg már max. kétszer fogok utazni.
Jelenleg a szoptatós párnák után nyomozok, nézelődök, hiszen olvastam, hogy a várandósság alatt nekünk az alváshoz is lehet segítség. Gyakorlott kismamaik! vélemény a párnáról, ha van aki már használta?

Üdv. Gabi
Vendég

A szoptatos parna engem is erdekel, bar sokszor olvastam, hogy a sok kisparna sokkla jobban bejon, kenyelmesebb...es volt valami negativuma is a szoptatosnak, de mar nem emlekszem...nna de ki a fene akar minden szoptatasnal 5 kisparnat rendezgetni?

Szerintem ha van lehetosegetek ovterelot venni/csinalni, akkor tegyetek meg. elsodleges szerepe nem az anya kenyelme, hanem annak megakadalyozasa, hogy pl egy hirtelen fekezeskor egy eros, vagy egyszeruen csak rosszul iranyzott nyomas erje a babat. Vegulis egy sima eses (meg ha nem is a hasra tortenik) utan is erdemes dokival ellenoriztetni a baba allapotat, mert pl a veraram is megszakadhat egy idore ilyen esetekben...ez hasonlo hatas lehet. En minden alkalommal hasznalom, ha az 5 percre levo boltba megyunk is, mert az ilyen esetek sajnos egy pillanat alatt tortennek, nem kell sokszor autoban ulni. Olvastam, hogy Mo-on sok vedonoszolgalatnal lehet ingyen kolcsonozni az ovterelot, csak az elejen kell valamit fizetni amit aztan visszaadnak.

Nna, nekem ma lusta napom lesz...most 1 ora spanyol, aztan 1 ora joga, aztan...jaaaateeeeeek!!! :):):) nyomom a videojatekot ma ezerrel...madagaszkar :):):)...jajj de kisbaba vagyok :oops: Ugyis par napja mar Azzurra is egesz nap huncutkodik...de hogy mikor alszik?

Kép
pumipumi

Nona! ha jossz, ird le, hogy hogy alakulnak a dolgok, ikerult-e valami megoldast talalnod a szaradas-problemara!

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Pókica gratulálok a csajszihoz!!!

Pumipumi azthiszem én elbújhatok a te vacsorád mögött az én zöldbabfőzelékemmel(fasírtal van)! :(
Nem lehetne valahogy megoldani,hogy fénypostán küldj egy adagot? :lol:

Gabi,várunk este a hírekkel!

Nálunk pedig megvan a lánynév nagy huza-vona után!
A neve Aisa lesz!Ez bár nem úgy tűnik ,de magyar név!Nagyon örülünk,hogy végre nevén szólíthatjuk Bogyókát!
Vendég

A szoptatós párna engem is érdekel!Még nem vettem de szeretnék,mert előzö terhességemnél annyira fájt a hátam,hogy nem tudtam aludni 1,5hónapig!Gondolhatjátok,hogy napi pár óra alvástól ,mennyire ideges és depis lettem!!!Szóval most ez miatt akarom beszerezni,hogy jól megtámasszon!
Vendég

Tulipanos! hat persze, hogy kuldok neked...mar csak azert is, mert eleg nagy adagot vettem, fagyoba meg nem teszem. En is varom a vacsit, mert ez az also alkalom mar kozel 2 eve, hogy itt vadat talaltam, sehol nem lehet kapni, fura. A fasirtot imadja a parom, az anyae a kedvence (masol olyat bem is nagyon evett, itt total eltero az ize-allaga), de en nem csinalok, mert sutoben nem olyan finom, en meg olajban nem sutok...de majd 2 het mulva bezabalhat belole :):)
A nev nekem nagyon tetszik...akkor is tetszene, ha nem magyar nem lenne, sazmomra ez nem egy fontos tenyezo.

Kép
pumipumi

Sziasztok!

Pókica! Gratulálok a kislányhoz!!!! :)

Gabi! Várunk este a hírekkel!!!!

Már annyira kiváncsi vagyok én is kit rejt a pocak. Na de talán hétfőn, akkor lesz a genetikai uh.

Szopipárna! Szerintem én is fogok venni. 5400 FT-ért láttam, de az nagyon jó hosszú. Szerintem több mint másfél méter. De ha lenne én már most használnám.
Vendég

oKÉ Pumi akkor nyitom este az ablakot! :D
Mennem is kell nemsokára ,mert a pici szurit kap a doktornénitől!(18hónapos szurit!) :(
Vendég

Tulipános! Az Aisa név nagyon szép! Mi is nézegettük. Úgy néztem ahogy az Aisa: török eredetű, és az Ajsa:magyar név. Érdekes!
Vendég

Szoptatós párna:

mi a héten vettünk, de ráfáztunk: nem bontottuk ki, és ez csak U alakban marad, nem hajtható ki "kukaccá". Úgyhogy ha vesztek, erre figyeljetek oda, mert alváshoz csak úgy jó!! Egyébként 5 ezer Ft volt. De így vennem kéne egy másikat.... :?

Kép
apkata

Köszi mindenkinek! :D Apa még ma sem látja rózsaszínben a világot, de barátkozik a gondolattal. :)
Az Aisa nekem is nagyon tetszik, ez így ahogy írva van, magyar név, a rokon neve az Ajsa.
Így van benne a tárházban:
Aisa - Az Aisa magyar eredetű női név, jelentése: ajak. Rokon neve: Ajsa.

Ajánlott névnap(ok): Április 25., November 15

Mi újra kezdtük a névböngészést.

A szopipárnát én kihagyom, mivel mindig fekve szopiztattam mindkét gyereket, ez volt a legkényelmesebb. Övterelőt pedig kaptam kölcsön tegnap a barátnőmtől, olyan jó!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tulipános! Az Aisa nálunk is esélyes női név! Nagyon örülök, hogy ezt a nevet választottátok, mert a környezetünkben volt 1-2 furcsa tekintet e név hallatán, és már féltünk, hogy túl cifra az ízlésünk. De ezek szerint nem! :D

Szopipárna
: én sem tervezek venni, habár sokan dícsérik. Van egy jó kis tönkölybúza párnám, azt nagyon szeretem már most is nagyon jó szolgálatokat tesz az alvásnál. Igaz, hogy még nem méretes a pocim, de amikor hasra szeretnék feküdni (és azt ugye már nem tudok) kicsit magam alá húzom, így félig hason, félig oldalt fekszem, olyan kényelmes tud lenni. A tönköly az a test formáját veszi fel, így nagyon jól idomul, kényelmes. Később is ezt szeretném használni az alváshoz, és szerintem a szoptatáshoz is jó lesz. (hosszúkás)

Pumi! Olyan jókat főzöl mindig, mintha egy éttermi menükártyát nézegetnénk. :) Irigyellek érte nagyon, hogy ilyen kreatív vagy. Nálam a főzés a hasonló ételekben merül ki, nem nagyon rugaszkodok el a hagyományostól. Fügeszószt eszembe sem jutna készíteni. Ráadásul ebben a hőségben alig élek, örülök ha nem kell főznöm, nagyobb dologba bele sem vágnék. Ma csak cukkinit rántok, de arra sem bírom rászánni magam, ma is olyan kótygos vagyok a melegtől. Gabi, Lemonsong ti hogybírtok munkába járni? Én már előre félek, hogy hétfőn hogyan fogok újra dolgozni menni. Olyan jó itthon.
Vendég

Sziasztok!
Szorgalmasan pihizek :)
Fizikailag már úgy érzem magam, mintha semmi nem történt volna! És persze már lelkileg is jobb, főleg, hogy szinte egész nap "hullámzik" a mini-pocim :D
Már alig várom a jövő hét szerdát, az UH-t...
Vendég

Szia Gombi!
Azért szerintem még pihizz, az a legbecsapósabb, ha az embernek nincsenek panaszai, és utána megerőlteti magát. Nagyon örülök, hogy jól vagytok, a babóca meg gondolom még aktívabb, hogy megnyugtasson, nem? Az én tökmagom legalábbis akkor nagyon intenzívebbé válik, ha azt érzi, valami bánt, mintha csak vígasztalni akarna. :)
Vendég

Ez jo hir Gombi, orulok, hoy nem parazol, de azert igaza van o'haranak, inkabb pihizz meg :):) Ugyes vagy...meg persze Baboca is :):)

O'hara! Koszi a bokot, de valojaban mindig nagyon egyszeruen fozok, bar imadom a konyhaban tolteni az idot (es a 35 fokhoz nekem nyugodtan johet meg a suto hoje is), de altalaban gyorsan is. Sosem pepecselek, hosszu ideig semmit nem fozok, a vacsi (hus vagy hal, hozza egy koret, meg szinte mindig van valamilyen grillezett zoldseg is es salata pluszban) 1, de max masfel ora alatt kesz, es tenyleg mindig egyszeru...szinte semmi fuszert nem hasznalok, csak friss fuszereket, vagyis eleg natur a dolog, de azert tenyleg finom :)

kata! nem tudjatok visszacserelni a parnat? kar lenne erte...

Kép
pumipumi

Én vettem szopipárnát, mert mikor nagyon görcsöltem, szuperül melegítette a hasamat és pont jó pózban tartott. Azóta csak azzal alszom, baromi kényelmes. Én itt rendeltem 4000 ft-ért:

http://www.szopiparna.hu/

Ez hosszúkás, kicsit ívelt (olyan banánalakú), ezért tök ergonomikusan a térded közé hajlik oldalt fekvésnél, úgy, hogy egyben a fejedet is rá tudod tenni, ha úgy kényelmes. Felveszi a formát, mert mikrogyönggyel van töltve. A két végén van kötő, azzal lehet összehúzni, de én úgy nem nagyon használom egyelőre. Nekem nagyon bejött, mindig hurcolom magammal mostmár. :lol:

Grat a kislányokhoz, gyűlnek ők is! :wink: Na meg a szebbnél szebb nevekhez!

O'hara, én baromi jól bírom a meleget, mégcsak nem is zavar. A hideget sokkal jobban utálom! De azt azért jelzem, hogy cukkinirántás közben egyébként is SOKKAL melegebb tud lenni, mint egy jól szellőző irodában! :lol: :lol: :lol: Én ezért nem is főzök ma semmit, csak hideg kaja vagy rendelés jöhet szóba! :lol:

Gombi, annak meg nagyon örülök, hogy nem érzel semmit utána! Biztos, hogy semmi gond nem lesz, de azért tényleg ne erőltesd meg magad!

/
lemonsong

Gombi! Igazuk van a lányoknak, még pihengessél!
Pumipumi! Tényleg fantasztikus kajákat készítesz! Nem szoktál "hazait" is főzni? Paprikáscsirke, babgulyás, halászlé stb...? A férjed és főleg te nem igénylitek?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok, ezer éve írtam hozzátok, lehet nem is emlékeztek... Olvaslak benneteket, amikor csak tudlak, csak írni nem mindig volt kedvem/időm stb. Ez hosszú történet lenne...

3 dologhoz szerettem volna hozzászólni.

1.: Babakocsi: szerintem elengedhetetlen. Pl.: ha nem Te vinnéd ki sétálni a Manót? Vagy az elején (szülés után pár héttel) lehet nem igazán fogod bírni a sétát úgy, hogy Rád van kötve Manó is. Plusz mi decemberi kismamik leszünk. Ergo 90 réteg ruha mindkettőnkön és még bugyola is + menj be a fűtött boltba... szerintem kivitelezhetetlen. Bocsi, a belekottyért, csak tapasztalat. Mi is Mei taioztunk rengeteget Bendussal, picúrral is tervezem, de semmiképp sem az elején.

2. Bippa / babahomiolcsón: Szuper bolt. Volt már aki ráfázott velük, én soha, pedig sokat vásároltam náluk. (babakocsi, légzésfigyelő, járóka...)

3. Pierre Carden babakocsink van, 1 évig használtuk, tökéletesen, most is ezt fogjuk az elején. Később, illetve nyáron kicsit vaskos és meleg, de addigra mehet majd esernyőre csukható, ami könnyebb, levegősebb stb...

4. (ami nem volt betervezve :D ) Aisa név: Török-magyar eredetű, most találkoztunk vele a minap. Mohamed prófétának a felesége volt állítólag. :) De mivel ugyebár 150 évig itt voltak a törökök, magyarosították Ajsára. :) Mi is gondolkodtunk rajta, de mivel kisfiunk lesz ismételten, elvetettük. :lol:

Ténykeg bocsi a belekottyért, örülök, hogy mindenki jól van! :)

Kép
Kép
sleepin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?