A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sleepin, tök jó, hogy írtál, írj gyakrabban!

Én sem gondolom, hogy a babakocsi általában felesleges, csak nekem lenne az, mert elég hegyes-völgyes részen lakunk, esélytelen tologatni a környéken. :) Anyám pont most mondta, hogy annak idején ő kézben vitt az orvoshoz is, annyival macerásabb volt a kocsi (neki volt babakocsija, csak nem használta). De szerintem hordozóba sem kell több/kevesebb ruha, mint kocsiba, úgyhogy télen sem gáz. Ja, és én pl. ezért is nem kötözgetős/bugyolásat, hanem ki/be rakósat szeretnék!

/
lemonsong

Sleepin, én is nagyon örülök, hogy írtál! Jó végre valami jót olvasni a Pierre Cardin babakocsiról. Milyen terepviszonyok között használod? Csak Pesten, vagy terepen is? Nekem fontos, hogy a választott babakocsi jól bírja a terepet is. Ott falun... :D

Dóra
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
moly

Persze, mindenki a saját egyéniségéhez, terepéhez, környezetéhez, kényelméhez mérten döntsön babakocsi ellen vagy mellett.
Nekem a lányomnál egyáltalán nem volt babakocsim az elején, 10 hónapos volt mikor kaprunk(akkor indult el járni, így max. ha két hónapot volt benne néha), mindenhova autóval mentünk, arra ott volt a hordozó, otthon pedig ölben vittem én is a 20m-re lévő boltba, így sokkal egyszerűbb volt. Levegőztetni az udvaron levegőztettem, szép nagy kertünk volt akkor is ahol laktunk.
Egyáltalán nem is hiányzott a babakocsi, se a kenguru, hordozókendőről pedig akkoriban hallani sem lehetett.
Ez egyéni döntés, kinek így, kinek úgy jó.
Most máshol lakunk, jól fog jönni az elején a babakocsi, ahogy a fiamnál is, mert itt olyan a terep, hogy nem gond. Utána pár hónap múlva hordozókendőre vagy kengurura váltok át, nekem az nagyon szimpi.
Szerintem nincs is olyan dolog ami elengedhetetlen lenne. Mert mindenki másképp csinálja és más a nézet, más a fontos, mások az elvek, tapasztalatok.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sleepin! Gyere gyakran, és mondd el a véleményeidet! Első babaként minden tapasztalatnak, ötletnek nagyon örülök. Bár így gyakran még nehezebb a döntésem :wink: A babakocsi is olyan mint sok más dolog, van akinek beválik, van akinek nem. Én még mindig nem tudom mi tévő legyek. A babakocsi téliesítése azért még pluszban védi a babát a hidegtől az tény. És ha az ember a szabadban szeretné altatni a picit, nem tudom, mennyire lehet kényelmes kendőben a babának. Bár azért a mama testén van, amit nagyon díjaznak, és jót tesz nekik. Hát nem tudom... Még mindig jobban hajlok én is a babakocsihoz, és mikor a férjemnek megmutattam Pókica bejegyzését, hogy ő a kisfiát abban altatta a szabadban -5 fokig, már ő sem annyira elutasító. Tavasszal viszont tuti beszerzek egy kendőt. akkor már tud ülni, nem kell annyi cucc, és ha nem sétálunk/alszunk a szabadban ezereszer könnyebb lesz abban közlekednünk.

A Bippát én is néztem már, és több dolgot is ott tervezünk beszerezni.

Kelengyevásárlással kapcsolatban adnátok ötleteket, segítségeket az alábbiakban?
Ágyneműt nem szeretnék venni, viszont fejvédőt és esetleg baldachint igen. Gondolkodtam rajta, hogy varrok egyet, de mivel nagyon szépek vannak, nekem meg varrógépem nincs, mégis inkább veszünk. Csak nem tudom hol lehet önállóan kapni. A Brendonon és Ikeán kívül mindenhol csak az ágyneművel együtt adják. Ötletek? A gyerek kifogók vagy törülközők amit eddig láttam elég durvák. Azt hol érdemes venni, ha nem olyat szeretnék, mint a smirglipapír, de 100 pamut legyen? Textilpelusban azt írják, hogy a cseh fajta nem túl jó. Ez nem tudom mit takar, de szinte csak cseh pelussal találkozok. Illetve még egy vélemény érdekelne: orrszívót milyet használtok? Kézit, vagy porszívósat? Nekem ez a porszívós elég ijesztően hangzik. A kézi az jó szerintetek, hatékony ha szükség lesz rá? Hálózsákot tervez használni valaki? Én azt szeretnék, ezért nem akarok ágyneműt venni, viszont nem tudom melyiket kellene megvennem: van a vékonyabb féle, ami olyasmi vastag mint a tipegők, de vannak elég vastag béleltek is. Végülis a lakásban nem lesz télen sem hideg, és úgy tudom a nagy meleg árt a babának. Szóval ha nyáron elég a vékony, télen minek a lakásba vastag? Nem sok a bélelt hálózsák? Köszi előre is!
Vendég

O'hara, vicces, hogy mindenkiben mostanság buzog fel a beszerzési hajlam, én pont ma írtam össze, hogy miket kellene venni (hormonok!!) :lol: Szerintem a pelus/kifogó csak addig tűnik durvának míg át nem mosod őket, mert keményítve vannak csomagolva általában. Magyar pelust is lehet kapni a legtöbb helyen, itt pl. kimondottan ilyen néven szerepel is: http://www.minimano.hu/termekeink/higie ... ilpelenka/ . Orrszívó ügyben nekem az átmenet szimpatikus, ami se nem kézi, se nem porszívós, hanem elektromos, abból van a viszonylag olcsóbb magyar típus, a pesztonka. Hálózsákot én határozottan tervezek, olyat, amit nem tud leküzdeni magáról, egyelőre ez a befutó (igaz takarónak hívják, de gyakorlatban a célnak megfelelőnek tűnik): http://babyfun.axiomarket.hu/item/unive ... bb-szinben .

A bippával csak az a bajom, hogy a honlapján nagyon kevés féle cucc van fenn. A bolt mekkora? Vannak a bútorokon/babakocsikon kívül más dolgok is?

/
lemonsong

Köszi Lemonsong! A takaró/hálózsák amit belinkeltél szimpi, csak nem tudom mennyire jó, hogy a baba feje alatt gyűrődik egy része. Bár a pólyák is hasonlóak, és az kifejezetten jó állítólag. A pelenka linkjét elmentettem! :)
A babakelengyéket most kezdeném el beszerezni. Eddig összeírtam mire lehet szükség, és megnézegettem mit-hol lehet jó megvenni. meg ha olyan helyen járok, meg is nézek 1-2 üzletet. Mivel már közelebb van a terhességünk vége, mint az eleje, úgy döntöttem, most már elereszthetem végre magam! :D Babaruhákat és a bútorokat a végére hagyjuk. ruhafélét csak olyasmit veszünk meg, amit nem használnánk használtan, vagy nem bizti hogy fogunk kapni. ilyen pl a kifogó és a hálózsák is. A terhesség végére kiderül, hogy honnan milyen rucikat kapunk, így már csak azt kell majd beszerezni, ami hiányzik.
Vendég

A Bippában nagyon sok minden kapható:

http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=egyeb
Vendég

Sziasztok!

Megérkeztem az uh-ról, minden rendben, most is pár nappal öregebbek vagyunk, de többet ma sem tudtam meg.
Nincs képem se, és azt sem tudom, hogy fiú v. lány :cry: pedig kétszer is hozzáfogtunk megnézni, de egyszerűen nem hajlandó megmutatni sem az arcát, sem a többit. Nyugtáztam, legkésőbb 4 hónap múlva úgyis kiderül :)
Erősen gondolkodom, hogy 4d-re menjek-e, hiszen ha ennyire nem szereti mutogatni magát, akkor ott sem fogunk többet látni :(
Ami biztos, aug. 19-én ismét orvoslátogatás, addig édes a várakozás.

Üdv. Gabi[/b]
Vendég

Pókica hogy halad a férjed a barátkozással? Nagy utat tetettek meg eddig is, hogy idáig eljutottatok... nála nyilván minden egyes első reakció a legmegrázóbb. Bízom benne, hogy hamarosan rózsaszínben fogja látni a jövőt!

Sleepin de jó, hogy írtál, és az még jobb, hogy minden rendben Veletek is!

Valaki kérdezte a munkát, már nem emlékszem ki volt :oops: ráadásnak az még az előző oldalon van. Szerencsére jól bírom, inkább szellemileg visel meg, mint fizikailag, de már nagyon várom, hogy itthon legyek. Addig én nem is vásárolgatok, majd akkor hozzáfogok, addig csak nézelődöm, tájékozódom.
Vendég

Sziasztok!!!

Csak néhány dologra,mint mindig,most is le vagyok maradva:

Pókica,gratula a kislányhoz!!!!De jó,h már szinte mindenki taudja már...képzeljétek a pap házaspár nagyon jó ismerőseinknél tegnap született meg a 3.gyerkőc,kislány és a szülésig nem derült ki a neme......ez ám a vicc,mi????

Övterelő:nekem Dénessel még nem volt,de már nem is értem,miért,mert ahogy Pumi írja iszonyú kényelmes és nagyon nagy biztonságérzetet ad.És vadiújat vettem a vaterán 3200-ért postaköltséggel együtt.13-at én adnék,de ennyit megér.

Babakocsi.Nekem vidéken elengedhetetlen.Nem állok ki a kocsival minden apróságért és egy parkban a séta meg nagyon jót tesz mindenkinek.Én így fogytam le olyan gyorsan D születése után.Kilométereket gyalogoltam minden nap...

Én teljesen kész vagyok.Nem bírom ezt a meleget,ti hogy csináljátok?????Legszívesebben a zuhany alatt tölteném a napot...

Kép Kép
meli1118

Ó de kár Gabi, hogy nem tudtátok meg a nemét! De nem is ez a lényeg, hanem, hogy minden ok legyen! akkor marad a november 27 mint lehetséges nagy nap? Ha jól rémlik ezt írtad korábban ugye?

Meli én is nagyon szenvedek, aludni is alig bírtam este. a férjem is ezen nevetett reggel, hogy én, aki a 30 fokban is képes fázni, most ennyire kivan. Most nem bánom, hogy nem kell kimozdulnom, de itthon se jobb. A ventilátort pedig nem használhatjuk, mivel a dokim felfedezett valami lappangó vírust, és azt ajánlotta, hogy légkondi, ventilátor ne legyen használatban a közelemben. :? Mindegy inkább a meleg, mint hogy a vírus terjedjen, szaporodjon.
Vendég

Meli lassan én is így érzem, hogy majd 4 hónap múlva tudjuk meg :( csak hihetetlen, a mai technikánál. Ha valaki meséli nekem, el sem hiszem :(

Kismamik valaki tudna az övterelőről egy képet dobni? Olyat, amin közelről van. Pumi írta, hogy szerinte házilag kivitelezhető, így megvarrnám, ha lenne mintám.
Vendég

Sziasztok!

Pókica: gratula a leányzóhoz :)

Én sem bírom jól a meleget. Baromira be vannak dagadva a lábaim. Éjszaka viszont jól aludtam, mert nálunk nagy szél volt, kicsit lehűtötte a lakást.

Most kicsit aggódom, hogy másfél hónapig nem lát a dokim. Mert úgy tűnik, hogy itt mindenki gyakrabban jár, vagy nem? :shock: Mondjuk panaszom alig van, az is szerintem csak a melegtől. Én még várom az afp eredményét. Ma letelt a két hét. Jövő héten hívom is a védőnőt, megjött-e, mert itt hozzá küldik. Ha tényleg kisebb a baba, mint ahogy számoltuk, akkor tuti rossz lesz az eredmény :(

Linkeket gyűjtögetem :)

briell

http://www.vatera.hu/kismama_biztonsagi ... 34151.html

Itt tök jól látszik, milyen az övterelő. De ez szerintem nem olyan drága. Ha végre kiderül lesz-e újra kocsink, én biztos innen veszek majd egyet.

briell

gabi! ha varsz holnapig, csinalok par fotot az ovrol, arrol is, ahogy beteszem a kocsiba, meg ahogy bekapcsolom es elkuldom neked. A baba neme sajna nem a technikan mulik...de elgondolkodnek, milyen huncutka lesz kesobb, ha mar most ilyen :):) Ez azert nem kis turelemjatek igy, meg akkor sem, ha nincs elvarasotok...azert megiscsak kivancsi a ember. Ha megteheted, szerintem menj el 4D-re, ott vegulis nem a baba nemenek a meghatarozasa az elsodleges cel..sok egyebet is alaposabban meg tudnak nezni...bar nem mintha az az aggodo tipus lennel te is :):)

En a meleggel kapcsolatban lemonsonggal osztozom...bar igaz, hogy nem mozdulok ki, csak az esti setara, vagy kocsival a klubba, a hazban meg 28-30 fok van, ha csak a falfeluletnyi elulso ablak van nyitva, de neha kinyitom a napos oldalit is, akkor beengedek meg par fokot :):):) imadom!!! kimenni felek, mert tulzas nelkul mondom, hogy 3 perc a napon kalap nelkul es utana egesz nap hanyok, meg migrenem van. En imadom a meleget, de o nem imad engem :( Es a a baj, hogy en magam nem veszem eszre, hogy meleg lenne, ezert veszelyes...sosem tanulok belole :oops:

nem Pokica, alapjaban veve nem hianyzik a hazai, bar a halaszlevedet en es ferjem is minden nap megennenk, csak tengeri halbol eleg gaz, edesvizi meg nincs, ugyhogy csak otthon zabalunk be belole :):) Sok kedvencem volt, de igazabol evek ota nem ettem otthon sem igazi magyaros kajakat, valahogy nem az en stilusom. ha hazautazunk, akkor 2-3 napig birom, de utana nem esik jol. A parom is igy van vele...bar evekkel ezelott meg semmit nem evett meg ott...az olaszok egyebkent is nagy pofaval utaljak az osszes tobbi konyhat. Butak, mert azt hiszik, az ovek a legjobb (a magyar igaz, hogy halalos, de bevallhatjuk, hogy sokkal izletesebb), pedig csak arrol van szo, hogy ovek a legegyszerubb es legunalmasabb, tulzottan natur, igy nincsenek hozzaszokva az eros, eltero izekhez, igy a vilagon sehol nem tudnak egy jot enni :) Nagyon ritkan csinalok pl paprikas csirket (szigoruan otthoni pirospaprikaval, az itteni gaz), de annak is total elsutom a szaftjat. babgulyast csinalnek, most, hogy emlited, de valahogy meg nem jutottam el odaig, mindig volt valami mas :) de azt nem mondanam, hogy hianyzik.

Sleepin! Miert nem jossz gyakrabban? vagy legalabb ritkan? pont multkor gondoltam rad (is), mikor Gabi tablazatat nezegettem....elmondhatnad, hogy vagytok, mik tortennek...marha publikus, persze :)

Kép
pumipumi

Briell! Azt en is nagyon sokszor olvastam, hogy a korai-kesoi afp-nek rossz az eredmenye. ha meg neked 16 hetesen csinaltak, akkor lesz ra esely..ezert is ne ess ketsegbe, ha esetleg igy alakul.

Kép
pumipumi

Ohara örülök,hogy másnak is tetszik ez a név.Bár azt nem gomdoltam,hogy ennyi mindenkinek!Akkor nektek is Aisa lesz?És melyik formája?Aisa vagy Ajsa?
Ohara orszívóbol a porszívós a tökéletes még ha ijesztő is!Ne félj nem lesz semmi baja a babának tőle,sőt ezáltal tuti nem húzódik rá a fülére..stb!Gyógyszertárban is ezt ajánlják,és a dokik is!Tényleg nagyon jó!!!!!Nekem egyik gyerekemnek sem volt arcüreggyulladása. kop,kop,kop
Mi hálózsákpártiak vagyunk!!!Nálam mindegyik gyerek abban aludt amíg elviselte!Levi most 18hónapos és még mindig abban alszik!!!Nagyon jó !!!!!!Télen én még +1takarót ráterítek...!

Lemsong a ki-be rakós hordozó szerintem is jobb...lehet!Nekem (rugalmas anyagból) kötözős van amit én nagyon szerettem,de az a féloldalas fajta amibe bele lehet fektetni a babát az nekem is nagyon tetszik!A hordozó azoknak is jó akik kocsival mennek sokat,és amikor kiszállnak akkor a babát nem a kézben kell cipelni hanem hopp bele a hordozóba és mehetünk is tovább gyalog! :)

Gabi Uh elött ettél csokit?Legközelebb igyál elötte fél órával kólát!A baba teljesen fel lesz dobva!Hátha szétnyitja a lábát!:)

Pókica gratulálok a kislányhoz!!:)
Vendég

Nekem pontosan ilyen az övterelőm.Még kicsit drágábban is vettem.Szerintem vegyetek iylet,megéri.

O'hara,milyen vírus???Te is fagyos vagy???Ma beszéltem egy barátnőmmel,akin mindig nevetünk a férjemmel,h akármikor nálunk van,mindig egy vastag pulcsival távozik,h hazáig meg ne fagyjon.Na most ő is kész van és nagyon sajnál engem....

Gabi,ez azért szerintem elég egyedi eset.Csak kiderül előbb-utóbb.....

Pumi,vicces,amit az olaszokról,meg a konyhájukról írsz,én mindig azt hittem,h mivel olyan híres és közkedvelt a konyhájuk,ők meg imádnak enni,ezért szívesen esznek kóstolgatnak is....hát tévedtem.

Jah,megvan az afp-m,1,06 Mom.Szerintem jó!!!

Kép Kép
meli1118

Meli az afp eredményed jó, emiatt már nem kell aggódnod :)

Pumi köszi a képeket előre is, természetesen még jövő héten sem késő :)

Tulipános fél órával előtte kávét ittam, de délelőtt kólát is ittam, pont ebből a megfontolásból, pedig nem is szoktam. Amikor első körben nem boldogult a doki a gyerkőcünkkel, kiküldött sétálni és fagyizni 8) na, és ezek után sem jött össze a dolog. Tüneményesen a hátát mutatta végig, csodás ép gerincoszlopa van :) és tüneményes a jobb füle és kézfeje :)

Briell én havonta járok magánba, plussz ugye a kötelező uh-k, ami nagyon soká van legközelebb. Ma csak az extra uh ráadása volt, pont amiatt, hogy 2 hete sem sikerült jól megnézni babócát. Annyi előnyöm van, hogy magánban is van uh, igaz, csak sima 2d, de már az is annyira megnyugtató :)
Vendég

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni, több kebesebb sikerrel! El vagyok havazva a nagy nyárban! Én spec. élvezem a meleget, imádom a nyarat! :)

Nóna! Nagyon sajnálom a történteket, de valamiért nekem az ugrott be, hogy túl sok rossz dolopg történt Veled, amin nagyon bepörgetted magad, és ez is eredményezhetett rossz értékeket. Mindenesetre szerintem próbálj megnyugodni, és pihenni amennyit lehet, és minél kevesebbet izgulni! Kitartás, és jelezd hogy mi van Veled!

Gombi! Sztem Te is pihizz még sokat! Örülök hogy jobban érzed Magad!

Gabi! Valamiért rejtőzködik a kicsikéd, lehet hogy meglepit akar Neked! Ne keseredj el, úgyis kiderül! :)

Próbálok reagálni dolgokra de már nem emlékszem a felére sem.
Én eddig 3 kg-ot híztam. De a pocak jó nagy már. Tegnap mért le a védőnő is.

Én babakocsit mindenképpen veszek, mert feltett szándékom sokat sétálni a kicsivel. A kenguruval és a kendővel én vmiért hadilábon állok. Nálam Quinny (Így írják?) a befutó. Csak drága. Bár még ráérek. Talán Pumi írta ezt szintén.

Gratula a kiscsajokhoz és kisfiúkhoz!!! Igancsak a csajok vannak többségben! Vagy csak én érzem így?

Üdv Mindenkinek. Majd jövök amint tudok!
Vendég

Sziasztok! Csak gyors bekukkantás.

Gabi, sajnálom, hogy szégyenlős volt a kicsike. Tényleg olyan hihetetlen, mert eddig nálam mindig oda tudtak kukucskálni, csak ugye korábban nem mertek nyilatkozni róla. Több szögből nézték, forgatták amikor csendben csücsült akkor is. Persze lehet, hogy csak szerencsénk volt. :oops:

A melegtől én is kivagyok, már nagyon várom a lehűlést, hogy legalább éjszaka kellemes legyen a levegő. :roll:
csillag25

Gabi! Ne bánkódj. Majd legközelebb. De lehet, hogy igazi meglepi baba lesz! A lányom sem mutatta meg soha magát, szüléskor alighogy kibújt, már emeltük is a fejünket a férjemmel, hogy van-e ott valami. :D

Tulipánossal egyetértek a porszívós orrszívó ügyében, az elektromos közel sem tisztít olyan jól. Inkább egy hangos porszívó mint egy fülszúrásra váró zokogó gyerek. Szerencsére nekünk sem volt benne részünk. Hálózsákban is egyezik a véleményünk, nekünk is mindig volt, a fiam két évesen is abban aludt még éjjel.

A meleget én is nagyon nehezen viselem, alig bírok mozogni, légszomjam van (na meg asthmám is).
Írtam már, hogy ma voltam a szülésznőnél? Irtó aranyos, kedves, tökéletes segítőm lesz úgy érzem. Augusztus végén megint találkozunk, ismerkedünk, felmérjük egymás jellemét, igényeit.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Orrszívó abszolút porszívós.Én spec kipróbáltam magamon,egyáltalán nem fáj és a hangját meg amúgy is meg kell szokniuk.Dénes még mindig hálózsákban alszik,van minden szezonra mérete.Soha nem kellett átmászkálnom hozzá takargatni.

Dénessel én rengeteget kenguruztam is.Ő imádta,még el is aludt benne és ha olyan helyre mentünk kifejezetten kényelmes,h szabadon van az ember keze.Aztán kaptam egy nandu kendőt is,de akkor ő már nagyobb volt és nem szerette.Így most tutira fogom használni mindkettőt.És babakocsit is.Ha pl.nem vásárrolni kell és már nagyobb,nem alszik egyhuzamban órákat,akkor nagyon kénylemes a kenguru,ő jól kilát és leköti minden,az emberek,a járművek és szereti,mert közel van a tejcsihez is :lol: Dénes a végére mindig bevadult....amikor már jó éhes volt és érezte a szagomat 8)

Én most úgy érzem,h már vagy 10 kilt híztam....szerintem extrém sok vizet fenntartok,érzem,ahogy fojtogat....

Kép Kép
meli1118

Tulipános! Mi még nem határoztunk. Esélyes még a Zília és a Lívia, valamint a Fruzsina is, de nálam az Aisa a nyerő. :D
Ha még egy plédet is teszel a gyerekre télen, akkor vékonyabb fajta hálózsákot használsz?

Briell! Én 4 hetente járok orvoshoz. Ebben nincs mindig uh. Ha vizesedel nem lehet, hogy érdemes lenne beszélni a védőnőddel? Vagy csak amolyan "szokványos" nyári lábdagadás a melegtől? Az afp miatt pedig ne aggódj. Egyébként is megbízhatatlan, de ha ennyire nagy az esély, hogy rosszkor küldtek el, akkor pláne ne törődj majd, ha nem kedvező az eredmény.

Meli! Fájtak az izületeim, és a hideg rázott, ezért elmentem a házidokihoz. Szerinte valami vírus, a torkom is totál piros, csodálja hogy nincs lázam, és nem fáj a torkom. A vicc, hogy mindez a 40 fok körüli hőségben! :lol: Én egyébként a munkahelyi klímára gyanakszom: nagyon lehűti az irodát, kedden vastag zokniban ültem az asztalomnál. Remélem sikerül kiírtani a vírusokat, mindenesetre a tüneteim elmúltak. Gyógyszert nem kaptam, csak torokfertőtlenítőt. Szerintem is tök jó az eredményed!

:D
Vendég

Hát Gabi ez a viselkedés olyan kislányos......!Kiváncsi leszek mi lesz nálatok! :)
Nálunk a dokinéni alig bírta követni az UH-on annyira betúrbózta magát...:D...csak körbe -körbe úszott a drnő pedig utánna a műszerrel...vicces volt!:D
Aztán ha mégis megállt végre akkor elbújt a köldököm mögé! :D

Pókica nagyon irigyellek a szülésznő miatt!Kiderült itt azt sem lehet fogadni....szóval nem vagyok valami lelkes ha a szülésre gondolok!:(
Lányod édi lehetett,hogy ennyire örült a kislánynak!:)

Anyumnak megmondtam ma a mi pocaklakónk nevét....reakció: TE JÓ ISTEN! TI TUDJÁTOK,NEKTEK KELL ÍGY HÍVNI!...de ezt kicsit viccesen mondta!:) Igazából nem nagyon érdekel,hogy kinek tetszik,s kinek nem....mert olyan tipus vagyok,hogy ha ellenállásba ütközöm ,annál inkább harcolok! :) :roll:
Vendég

Ohara ,nem vékonyat,hanem olyan közepeset!Tényleg vigyázni kell hogy túl ne melegedjen!Bár most,hogy családi házban lakunk már most vastagabbat,fogok ráteríteni!Nekem a ti neveitek közül még a Lívia tetszik!Van egy ismerősöm akit Líviának hívnak és nagyon nőies a viselkedése!Szimpi ez miatt is a név!
Vendég

Köszönöm, aranyosak vagytok. Az az igazság, hogy azért sem írtam/ok, mert nem tudom megjegyezni név szerint, hogy kinek mit is kéne válaszolni. :?

Félreértések elkerülése végett, nem akartam sem le sem rábeszélni senkit a babakocsira. Mindenkinek egyéni döntése. Ráadásul utólag is beszerezhető. Esetleg ki lehet nézni egy típust és ha mégis kell, Apjuk elszalad aztán megveszi. Én amíg bírtam imádtam a Mei Tait. Volt kendőnk is, de azt annyira nem kedvelte Bendus. Nem tuom, miért... lehet én voltam a béna és rosszul kötöttem bele. Most babaerszényt tervezek venni, ha nyűgös Ketteske, akkor putty bele, és mehetek tovább a dolgomra. Vagy nem. :lol: De legalább így talán könnyebb lesz Bendussal is foglalkoznom. Aki rettenetesen anyás, így fogalmam sincs, mi lesz fél év múlva... :roll:
Ja és mégvalami. Bende januári gyerek, de először rendesen kint altatni csak kb. 2-3 hónaposan tudtam, mert nagy hidegben nem mertem volna full cuccal kint a hidegben "hagyni".

Többedik babások??? Ki hogy tevezi az alvást? Egy szobában, külön stb... Mi most cseréljük majd le Bende ágyát ifjúságira (már készül) és lesz egy kiságy. Plusz abban a szobában van még egy franciaágy (pl ha beteg Bende, velem alszik). Itt lennének ketten + én egy ideig (amíg éjjelevő lesz Minimanó). Ez a terv, aztán lehet 2 hét alatt átszervezzük az egészet... Nappaliban nem szívesen altatnám Ketteskét, mert 1. nem szeretem, szerintem nem jó, 2. nappal itt vagyunk és Bende hát nem épp a leghalkabb gyerek... (de vajon melyik az???) No szóval nekem ez dilemmám.

Amúgy minden rendben, méreteink tökéletesek, mint írtam, kisfiunk lesz, nem tudom, mit írhatnék még. :) Rengeteget mocorog!!! Óránként tuti érzem. Most is rugdos. :D Néha fáradtabb vagyok, néha jobban bírom, de muszáj Bende mellet nem lazsálhatok. :D

Pierre Carden: Hát pesti utcákon használtuk csak, bár itt is van néhány "érdekes" utca. Nem igazán tudom megítélni, mennyire bírná a terepet. Nem túl nagyok a kerekei, de elég jó a rugózása, viszont kanyarodni pl nem a legkönnyebb vele. Tuti meg fogok szenvedni vele, mire visszaszokok rá. Tényleg nem merek tanácsokat osztogatni, talán szakembert kéne kérdezni... :roll:

Azt hiszem csak az Ajsát engedik Magyarországon, de nem vennék rá mérget. :roll:

Na és mostantól nem tudom, mi volt még... :) Megyek aludni. :) Jó éjt.

Kép
Kép
sleepin

Mi borzasztó rugalmasak, lazák vagyunk a férjemmel, úgy csináljuk ahogy mindenkinek jó. Így van ez az altatással is. Alapvetően a természetesség hívei vagyunk, a lányunk már jó régóta külön alszik, külön szobában. A pici pedig éppen akkor és ott ahol kedve van. van mikor a külön ágyában a gyerekszobában, van mikor bebújik Anetthez, van mikor köztünk alszik a nagyágyban. Főleg, hogy imád hozzánk bújni éjjel, apuci pedig imádja éjjel is ölelgetni álmában. :)
Egy biztos, ha megszületik a legkisebb, akkor én a babával külön szobában leszek. Ez mindegyiknél így volt, elég ha én kialvatlan vagyok, a férjemnek pedig másnap dolgoznia kell, Ő nem aludhat napközben kipihenni az éjjeleket. Így én feleslegesnek tartom, hogy felkeljen ő is, cumisüveget pedig egyikünk sem adna a babának csak azért, hogy ő etethesse.
Ha nagyobb lesz a picur, akkor majd az élet és a gyerekek eldöntik, kinek hol jó lenni.
Úgy tervezem most, hogy a kiságyat fel sem állítjuk, úgyis egy ágyban fogok aludni a picurival. De ha ő olyan baba lesz aki igényli a kiságyát, akkor állítjuk fel és ott altatom. Majd alkalmazkodunk a babához. A lányom pici korában szívesebben aludt külön, a fiam pont fordítva, így ezt előre nem lehet tudni.
Majd minden kiderül. :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Aki kengurut tervez venni tudna nekem linkelni képet, hogy milyet nézett ki? Annyi féle van és valamelyikőtök írta, hogy nem mindegy hogy kell beletenni a babát.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hát, én egyelőre úgy tervezem, hogy saját ágyába szoktatom a gyereket a saját szobájába, de első gyerek, lehet, hogy naiv vagyok! :lol: Majd kiderül a gyakorlatban,megy-e.

Briell, annak szerintem csak örülj, hogy ritkán kell orvoshoz járnod, ez azt mutatja, hogy nincs semmi bajod! Én kiválóan meglennék a három hetes kontrollok nélkül.:cry:

/
lemonsong

Én míg kicsike ilyen hordozót szeretnék:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Aztán mikor nagyobb, ilyet:

http://www.bababorze.hu/product_info.ph ... ts_id/3231

Főleg azért, mert mindkettő jobb a gyerek gerincének, csípőjének mint a hagyományos kenguruk. És praktikusnak tűnnek, mert nem fél óra belekötni a babát, és nem is tűnnek nagyon melegnek/izzasztósnak.

/
lemonsong

Írtátok a Mei Tai-t is. Ez miért jobb mint a kenguru? Most ezeket is nézegetem. mennyi idős kortól lehet ezt használni? Úgy látom a babának eléggé szét kell tennie a lábait terpeszbe...ezért kérdem, hogy használható-e pár hetes babánál.

Lemonsong, a második linkednél a babhordozó szinte ugyanolyan mint a Mei Tai. Itt is nagyon szétteszi a lábát a baba. Nem hiszem, hogy ez egy újszülöttnek olyan kényelmes lenne, mivel azt írják, hogy onnantól használható. Valóban jobb ilyen szempontból a brendonos hordozó.
Nekem mondjuk kizárt, hogy ennyi hordozót vegyek ráadásul ilyen drágán, csak egyfélét szeretnék mert az is lehet, hogy nem jön be és utálni fogom vagy én vagy a baba.

Várom a Met Tai-s babák anyukáit! :D :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

De igen, pont az az egészséges a baba csípője szempontjából, ha annyira szétteszi a lábát. Ezért mondják a klasszikus kengurukra, hogy nem igazán jók, mert ott lóg a lábuk és kis ponton támaszkodnak. Itt szerintem jól össze vannak foglalva a hordozók típusai, de persze más helyeken is van egy csomó infó a neten:
http://www.mamami.hu/cikkek/hordozas/6- ... ok-fajtai/

/
lemonsong

...de a legkisebbeknek szerintem is jobb a fekvős, úgyhogy egyelőre én is csak azt szerzem be, a másik majd kiderül!

/
lemonsong

Hú, de jó ez a link! Köszi szépen!!!!!!!!!! :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Altatás:
Én következetes anyuka vagyok!Ami nem azt jelenti, hogy szívtelen!!!!
Nálunk nincs szülői ágyban alvás, SOHA! Semelyiknek sem engedtem meg, és nem is igénylik..! És nem is lenne jó apukának és nekem, mert így tönkretennénk a házaséletünket! :oops: Így akkor bújunk össze amikor csak akarunk, de még ezt is nehéz összehozni két gyerek mellett, hiszen dögfáradtak vagyunk általában estére!
Nálunk a baba általában 3-max 6hónapos koráig a szobánkban alszik kiságyban,mert így könnyeb este ha cicizni akar csak kiveszem a kiságyból,meg az elején amúgy is jobban igénylik még az anya közelségét!De utánna szigorúan saját szoba!!!!
Én így csinálom,csináltam és nem bánom!
Szerintem nem nekünk kell hozzá alkalmazkodni,hanem neki kell megtanulni idővel,hogy minden rendszerezetten működik....sötétben például alszunk!(ezt már az elejétől lehet vele érzékeltetni azzal,hogy suttogva beszélünk hozzá...,és nem kapcsolunk villanyt-max félhomályt csinálunk ha tisztába akarjuk tenni mert kipisilt például a pelusból)De esti peluscserére sem szabad szoktatni(csak kakinál szoktam kicserélni)!
Na ennyi mos belőlem!

:D
Szép napot mindenkinek!
Vendég

Ez a kérdés is olyan ami mindenkinek máshogy jó.
Szerencsére nekünk nem okoz gondot a házasélet, ebben is elég kreatívak, lazák vagyunk, a hálószobában lévő ágyunkon sincs cimke, hogy csak itt lehet szexelni! :lol: Elég unalmas is lenne. Szerencsére a fáradtság is elkerül legtöbbször minket, én úgyis itthon vagyok, akkor pihenek amikor akarok, apa pedig akkor megy dolgozni és jön haza amikor akar, a munkája sem megerőltető.
Én is éppen azért alszom vele egy szobában és ha igényli egy ágyban, mert csak felhúzom a pólómat és szopizhat is. Melegben még póló sincs rajtam így félálomban konstatálom, hogy szopikázik, aztán már alszunk is tovább.
Természetesen a gyerek akkor is megtanul gond nélkül alkalmazkodni a világhoz és annak elvárásaihoz, ha egy ágyban alszik a szülőkkel vagy a tesójával vagy ahogy jó neki. A lányunkkal sincs gond, egyáltalán nem ezen múlik.
Persze mindenkinek más a fontos, nekünk a gyerekeink kényelme, igényei és hagyjuk, hogy önmaga a saját ütemében alkalmazkodjon minden egyes kinti szabályhoz. Nem egyformán "működnek", egyikük hamarabb alkalmazkodik, másikuk nehezebben, de a saját ritmusukba mi sosem avatkozunk be.
Előbb-utóbb mindegyik leszokik a a szopiról, szobatiszta lesz, igényli a saját ágyat majd a saját szobát. Ki hamarabb, ki később.
Az természetes, hogy éjjel lehetőleg nem beszélünk vele, csak kakis pelust cserélünk, nem kapcsolunk villanyt stb...ez más téma.

Sokat olvasni erről is a kismamás újságokban, vannak akiknek határozott elveik vannak és ahhoz mindenáron ragaszkodnak és vannak akik rugalmasak, a baba és a család közösen figyelik, alkalmazkodnak egymás személyiségéhez, igényéhez, kényelméhez. Egyik oldal sem fogja sosem megérteni a másikat, mert az embernek a saját személyiségén kellene ahhoz változtatni, amivel együtt született.
Így max. ítélkezés nélkül leírjuk ki hogy tervezi, kinél hogy fog alakulni a baba születése után az elképzelése és majd megbeszéljük.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica én abszolút megértelek téged!
Én azért nem csinálom így mert én másmilyen gondolkozású ember vagyok,de soha nem ítélek el másokat azért mert ők nem úgy csinálják ahogy én!Szerintem úgy is jó ahogy te csinálod-én nem mondtam,hogy nem,csak leírtam,hogy én hogy csinálom-!
Szerintem minden anya úgyis megy a saját feje után,beleszólást nem tűrve,és szerintem ez így is jó,hiszen ettől vagyunk ilyen mások,a sok-sok más neveltetés miatt!
Szóval én abszolút megértem azokat az anyákat is akik az ágyba szoktatják a gyereket,hiszen jó érzés,hogy ott van velünk/velük!
......szexelni mi sem csak az ágyban szoktunk.....
:oops: :oops: :oops: ...bele is halnék,mert imádom a változatos helyzeteket!Abszolút nyitott vagyok ezen a téren.... :oops: ...,talán ezért is volt szexboltom pár éve..... :oops: !
Vendég

basszus nincs valami jó túrós süti receptetek?Nemtom mit csináljak belőle!A neten meg nem találok kedvemre való!
Vendég

Na, látod, tehát a házaséletet egyáltalán nem teszi tönkre ha a gyerek ott kíván aludni.
Az sem igaz, hogy mi szoktatjuk a gyereket az ágyban. Ez eszünkbe sem jutott. Egyszerűen csak ha ott kíván aludni, akkor ott alszik, ha nem, akkor nem. Imád a nővérével is összebújni és sokszor azt is igényli, hogy a saját ágyában aludjon, akkor ott alszik el. Tehát mi nem szoktattuk magunk közé, csupán lehetőségként áll fenn, ha nyomasztóbb napja volt, nyűgösebbnek érzi magát vagy csak szimplán úgy érzi, hogy a legjobb lenne most összebújni apuval és anyuval, érezni az ölelésünket éjjel, akkor adott a lehetőség.
Ezek a természet rendje szerint majd egyre ritkábbak lesznek, ahogyan egyre magabiztosabb lesz, egyre jobban fel tudja dolgozni az őt ért hatásokat.
Persze, hogy nem ítélkezünk, annyifélék vagyunk mi itt a fórumon is és biztos vagyok benne, hogy nem lesz két anyuka aki egyformán fogja majd csinálni a babagondozást, gyermeknevelést.
Bárhogyan s alakul, mindannyiukból remélhetőleg jóravaló felnőtt lesz, hiszen itt mindannyian már most imádjuk a gyermekünket.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tulipános nálunk nagy kedvenc a reszelt túrós, illetve egyszerűbb formában a túrós muffin, amelyiknek kakaós a tésztája. Talán búvár túrós néven lehet megtalálni neten.

Receptet küldök, ha kell, most szünet, nálunk még fő az ebéd, pontosabban sül :)
Vendég

Ez így van Pókica!
Nálatok mi van ma ebédre?
Vendég

Tulipános, Pókica sok ilyen eszmecserét szeretnék még olvasni :) olyan jó, ahogy a gyakorlott anyukák a mindennapjaikról írnak intelligensen, és nem bele kötve másikba azért, mert másképp élnek. Ezekből tudok én gondolatok gyűjteni, amit majd utána természetesen saját rendszerbe foglalunk, esetleg az lesz a rendszer, hogy nincs rendszer, de mindenki jól érzi magát a családban.
Vendég

Látod Tulipános, hogy meg lettünk dicsérve? :wink: :lol:
Azért lopom itt a napot, mert tegnap főztem gyümölcslevest és sütöttem disznótorost, így van kaja. Most jött haza a férjem, mondta, hogy csinál halászlevet, abból tudunk majd fagyasztani is és hétköznap elég majd elővenni.
Tehát most indul a halászlé főzés. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Köszi Gabi küld a receptet! :)
Vendég

Látom Pókica!Köszi Gabi!Hmmmm disznótoros,de bekajálnék nálatok!

Amúgy velem nem nagyon lehet összeveszni!Csak apjuk tud velem...de akkor hallja az egész utca :D!Barátnőm hívta fel a figyelmem,az egyik topicra,hogy milyen csúnyán beszélnek egymással ott a kismamák!2008 júniusi kismamik!Szégyelhetnék magukat!!!!
Vendég

Most találtam túrós kuglófot,lehet,hogy az lesz,mert eccerű!
Vendég

Túrós muffin

Hozzávalók:20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna

Ezt összekevered szokásos módon, külön a száraz hozzávalókat, külön a nedveseket, majd a kettőt össze. Legalábbis én így szoktam. Mehet a muffin formába bele. A tetejére rá a túró, amit szokásos módon tojással, vaniliás cukorral, esetleg mazsolával, reszelt citromhéjjal stb. ízesítesz.

Azért búvár egyébként, mivel sülés közben a túró belevándorol a tésztába.

Reszelt túrós

Hozzávalók a tésztához 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 tojásárgája, fél csomag Váncza sütőpor, 1 csomag vaniliás cukor, 3 evőkanál kakaópor, a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.

ezeket összegyúrod, majd nagylyukú reszelőn lereszeled. Fele tészta a tepsi aljára, erre megy a szokásosan ízesített túró, majd a tetejére szintén reszelve a tészta másik fele.

Nálunk mindkettő nagy kedvenc, csak sokkal egyszerűbb nekem a muffin, mivel nem szeretem a tésztát reszelgetni
:oops:

Jó étvágyat!
Vendég

Sziasztok lányok!

Itt vagyok ám és olvaslak titeket naponta többször is,hisz az időmbe belefér.. csak olyan nehezen veszem rá magam az írásra... bocsi érte :)
A frontok nagyon megviselnek,de ahogy olvasom mindenkit.
Az én egyik legnagyobb bajom az,hogy még nem híztam semmit.
Sőt,a szerdai mérlegelésen kiderült,hogy fogytam 80 dekát... :o Pedig mostmár igencsak látszik,hogy lakik valaki a pocimban...
Igaz,hogy van miből leadni,de lassan illő lenne pár kilót felszednem :lol:
Olyan dolgokat eszem pedig amit még soha,és tuti hizlalóak.:D
Megkívántam a sült szalonnát,pedig soha nem ettem meg.. a férjem sütött is pár szeltet,és friss kenyérrel paradicsommal úgy bezabáltam/mert az tényleg nem sima evés volt :D / hogy majd kipukkantam :D

Ki mit főz? Pókica olvastam nálatok halászlé lesz... hmm.. imádom.. légyszi dobj át egy tányérral az ablakon.. :)
Én tegnap csülkös bablevest csináltam,ezért ma nem főzök.. Majd holnap... egybe fasírtot vagy krumplipürével,vagy hagymás törtkrumplival.
Vendég

Köszi Gabi a receptet,legközelebb ezt sütöm!A reszelt szimpi!A muffint a sütőforma nehéz tisztítása miatt nem sokszor sütök mostanában!Most beraktam a kuglófot..már sül :P !
Gabicika,nálunk ma nem volt leves csak tejszínes-gombás tészta!Délután főzök majd még kukoricát is!
Holnap szerintem zöldségleves lesz,hagymás pulykamellel,krumplipürével és kovászos ubival! :P
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?