A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Tegnap nem volt energia reagálni csak a táblás kérdésre.

Katuska, tényleg csúcsszuperül nézel ki. Én meg már megint híztam az elmúlt 3 napban 3 kilót. Úgy tűnik, "használ", hogy "van" kivel beszélgetni...
Ez így nem mehet tovább, asszem tényleg meg kell erőszakolnom magam fogyás ügyben. Csak hullámzó hangulattal elég nehéz belevágni...

Üveges kaja: félre ne értsetek: én sem vagyok ellene, de jobb nyitott szemmel járni. Az biztos, hogy ellenőrzik a kajákat, szó se róla, de a hónap megjelölésésvel Kisbogáccsal értek egyet. Én hála istennek nem vagyok allergiás, legalábbis nincsenek olyan tüneteim, mint Kisbogácsnak. De Marci asztmás, Julcsi kismillió kajára volt allergiás. Pl. a Danone cuccaira: megevett egy pohárka joghurtot/Danoninót/kefírt/bármit a Danone-tól, s 20 perc múlva már pöttyös volt. Kiderült, hogy a guargumi tett be neki (pedig akkor még nem is volt felkapott téma a dolog), így aztán azóta nálunk tiltólistán van Danone bácsi összes terméke...

xania! Én őszibarackot adok neki, semmi baja nincs tőle. Banánt én már adtam a tejpép mellé, de dokinéni leállított, hogy egy kicsit későbbre hagyjam.
Hozzátápis táblázat: olyat tettem fel, a dokinénink adta. Az előző oldal közepe táján van. Használjátok egészséggel! :)

Elszomorít, hogy a kisfiú elment. :cry: Szegény szülei! Majd imádkozom értük és lélekben velük leszek.

Benci! Nana! Ne hagyd! inkább gyere, mondd el, mi bánt! Tudod, mi itt meghallgatunk! Megy a naaagy depiűző ölelés!!! :lol:

Jaj, már csak egy nap van a fiúk hazaérkezéséig...!

Eszterem! Lehet, hogy a korábbi oldalakon írtál a diétádról, de nincs energia visszakeresni. Milyen diétát csinálsz? Köszi!

Szegény Bori beájult, nem volt energiája megvárni amíg meghűl a pép, inkább cicit adtam neki. Pedig a pép ott várja készen a gazdáját... Na majd ha felébred, megkapja. Addig csak nem lesz baja a pépnek...
Ma délután nem aludt, úgyogy teljesen jogos a beájulás. Meg ez a szél is idegesítheti.

Na, megyek leápolom Juli lelkét. Összevesztem vele. :oops: :? :lol: :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

[quote="kata8110"]
írta:
kata8110Ma kimenőt kapunk,megyünk moziba!!! :D

Katuska!
Irigy, irigy!!! :evil: :D :lol:

Bocsánat, hogy kifakadtam, de nekem esélyem sincs arra, hogy elmenjek az urammal bárhová. Ő nem szorgalmazza, én meg nem fogok anyósnak pitizni, vigyázzon a gyerekekre Egyébként lassan én már nem akarok semmi közös programot csinálni vele. Én már nem akarok semmit, amióta ismerem, mindig csak várok rá. Szeretem, nagyszerű apa és pasi, csak lapos minden, mint az Alföld. Úgyhogy fogok magamnak más elfoglaltságot csinálni. Na! Ismét füstölögtem egyet. Bocs. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata,
aranyos vagy, köszi :)
Depi sajna nálam vissza-visszatérő vendég, alapból is hajlamos vagyok rá, fiam születése után is előjött, meg most is :(
Sok összetevős, és sajnos egyik vetülete-vagy oka, már nem is tudom, mi volt előbb-nálunk is a kapcsolatunk apával :( Ő is fantasztikus ember, tudjuk mindketten elméletben, mi a gond, mégis eltávolodtunk most megint nagyon...Közös program:mi 5 éve nem voltunk sehol kettesben, se mozi, se színház, se nyaralás, se semmi...Pedig nálunk még nagymama is van, 24 órás készenlétben, de apa hétközben 8kor esik haza, hétvégén meg mindig van valami tennivaló a ház körül...De elhatároztam, a kezembe veszem az irányítást, csak másszak ki ebből a gödörből...nem lesz könnyű, főleg, hogy 30 kiló túlsúlyt is kell cipelnem kifele :lol: ennyit a fogyókúráról, én is csak hízom :evil:
Te Borid mikor fekszik este?Hogy ilyen későn még beájulhat...Ma délután nálunk sem volt alvás-délelőtt aludt Borka 3 órát-, így aztán 7kor már tiszta zizi volt, fürdettem, és fél 8 óta alszik már :lol:

benci

Mindjárt olvasok, csak gyorsan 2 video

Tegnapi strandolás

http://www.youtube.com/watch?v=o7vojxHxzOo

http://www.youtube.com/watch?v=B9U9hwPRihM

Kép
Kép
cs_erika

Hű Erika nem semmi de legalább kiderült, hogy baj van. Na épp ezért nem szeretem a medencéket. Addig ok, hogy pl felnőtt nem mehet bele pedig az okozza a legkevesebb bajt! Viszont az összes baba, gyerek bele pisil, kakil....

Köszönöm a dicséreteket,híztam is rögtön egy ötöst:) Igazából egy 5 kilót akarok csak ledobni meg alakformálni mert kicsit ellöttyedtem.

Kriszti! nyugi nemsokára elmúlik az első falatok okozta sokk és bátrabban fogsz a témához hozzá állni :)

Mi ma a velencei tavon voltunk Agárdon. Iszonyat szél volt de azért jól éreztük magunkat. Máté fürdött is a tóban, én nem mertem
:oops:
katuska79

ERika! ez melyik strand?
katuska79

Ágnes ma megtanult négykézlábra állásból felülni szabályos, kapaszkodás nélküli ücsörgésbe!!! :D :D :D :D :D EGyszerűen hihetetlen, már tényleg minden napra van valami újdonsága :shock: :shock: :shock:

Meghalt kisfiú :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kata, irigy-irigy a mozira :D :D

Depi :(
kisbogacs

Kriszti! szupi ügyes Ágnes!!!!

Szegény kisfiú :( (de még mindig nem tudom mi történt vele)
katuska79

Katuska, Ceglédbercelen voltunk

Vizelet lelet: felhívtam ma reggel a gyerekorvost. Azt mondta, hogy ismételjük meg, mert egy gennyes gyulladásnál sokkal több fvs, és baktérium lenne a pisijében- Az igazság az, hogy az már reggel jutott eszembe, hogy csak simán fürdés után tettem rá a zacsit, és nem fertőtlenítettem. Szóval az is előfordulhat, hogy totál fölöslegesen izgultam egy éjszakán át.
Hétfőn sürgősségivel leadjuk, mivel aznap megyünk nyaralni jó lenne rövidre zárni a dolgot.

Batkata arra a kisfiúra gondolt, akit beszippantott a medence. :cry: vagy amelyikért ide is beírtak. Igazából tök mindegy, szomorú mindkettő. :cry:

Kép
Kép
cs_erika

Kriszti, nagyon ügyes Ági baba!

Nálunk még nincs ilyen újdonság. Még négykézlábra sem álltunk eddig. :lol:
Eddig benne voltunk a gyorsan pörög-forog csapatban, most pedig ellustult. :lol: A kúszás óta nem sok újdonságot produkált.
Ja, de igen, ma rájött, hogy lehet játszani az étellel. :lol:
Tízóraira tejpépet kapott (és képzeljétek csak egy kiskanállal hagyott meg nekem) és elkezdte fújni. Senki nem mutatta neki. :lol:

És ma nagyon ügyi volt, itthon hagytam a mamával (apa anyukája) és elmentem a Tescoba vásárolni. Kb másfél óra volt. És egy mukk nem volt. Anyósom mondta, hogy végig nagyon jókedvű volt. Amikor a haját fújta a szél (a nyitott ablakon keresztül) hatalmasakat kacagott, nagyon tetszett neki. Hason produkált mindenfélét. Amikor meg elfáradt letette a fejét, és sóhajtott nagyokat jó hangosan.
Komolyan, ha ez a gyerek nem lenne, ki kellene talákni. Olyan színészi képességekkel rendelkezik fél évesen, amiket a színészek simán megirigyelhetnének. :lol:

Na megyek, folytatódik a meteor, a TV 2-n.

Kép
Kép
cs_erika

Szegény kicsi fiú :cry: :cry: :cry:

Kriszti: Ágnes hihetetlen!!! :D Küldjetek fénypost ilyen ügyességeket :lol: Martin non-stop hason van,nyomkodja magát kifele és közben gurgulázva kacag,hogy még a szeme is könnybe lábad :lol: És két kézzel dobol a habtapin a 'repülés' közben :wink:

Megnéztük a Nász-ajánlat című filmet,nagyon klassz volt! És vettem Martinnak pár mesekönyvet :D

KépKép

KépKép
kata8110

benci!

Mi asszem egy cipőben járunk, vagy 1 csónakban evezünk.
A páromnak én is tutira fontos vagyok, ma is olyan szeretettel beszélt a telefonban, asszem mostmár én is hiányzom neki. Csak ez nem elég hosszú távon. Én már kb. 5 éve mondom, el kellene mennünk valahová kettesben.
De még mindig nem esett le neki. Idén is megemlítettem, de semmi reagálás nincs rá, én meg nem akarom megszervezni, úgy gondolom, ennyit megérdemelnék...

A súlytöbblet is stimmel, mikor kezdjük a fogyókúrát? A sógornőm és anyósom azt javasolta, konzultáljak egy orvossal az ügyről, segítsen doki is a fogyókúrában. Csak az a bibi, hogy nem veszik észre, nekem nem orvosi segítség kell, hanem családi támogatás.
Mindenki javasolja, menjek el úszni (hiába mondom, hogy van önkritikám, stb., stb). Erre azt szoktam kérdezni: "Milyen fürdőruhában, szíveim?! Egyikbe sem férek bele!" (Mert tényleg így van)
Válasz: "Hát akkor vegyél magadnak!"
Erre én: "Igen? Mikor? Mikor a Borcsát legeltetem vagy amikor a nagyoknak főzök vagy amikor a lakást rakom rendbe?!
Válasz: nagy csönd...

Benci! Szívből kívánom, sikerüljön kezedbe venni az irányítást...

Babahalál: arra a kisfiúra gondoltam, akinek a képét nemrég tették fel hozzánk is. De egyébként tényleg az a helyzet, amit Erika írt: mindkét babáért szomorú az ember...

Kisbogács! Tök ügyes a lánykád! Én még nem merem engedni Borcsát ülni. Pedig nagyon akar, de még előredől.

Képzeljétek, ma hintáztunk! A babahintát a játszinkon úgy állítottam be, hogy ne kelljen ülnie, egy kicsit megdöntöttem, s úgy hinta-palintáztunk. Majdnem elröpült az én kis Borcsám az örömtől. Persze a gép nem nálam volt, az fiúknál van, a kicsi kártyája meg betelt, képet meg nem akartam törölni.

Huh, ma egy kicsit dekadens lelkületű voltam/vagyok. Bocs.

Azért Garfield mindig felvidít. A minap ezt találtam:
Kép batkata reggel a tükör előtt :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van! Majd igyekszem visszaolvasni is, egyelőre csak az utolsó 3 oldal képjeit futottam át!

Katuska! Édesek együtt Máté és Petra! Mekorra már Petra és hihetelen mekkora haja van!
Te meg nagyon csinos vagy!

Regina! Gyerekeid tündériek!

Én mostanában eléggé magam alatt voltam, azért is nem jöttem! Amikor irogattam nem válaszolt senki, aztán jobbnak láttam kicsit távol maradni. de mostmár talán túl vagyok a nehezén. Talán lassan ez az egész házvásárlásos idegesség és stressz is véget ér. Most épp úgy tűnik az asztalos tünt el a pénzzel, mint a szamár a ködben. :cry:
Amúgy mi jól vagyunk, Milán nagyon nem akar enni, hozzátápit se, tápszert se, viszont rengeteget mozog. A járókába megkapaszkodik és feltérdel

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote="isarenikő"]S írta:isarenikőziasztok!

Én mostanában eléggé magam alatt voltam, azért is nem jöttem! Amikor irogattam nem válaszolt senki, aztán jobbnak láttam kicsit távol maradni. de mostmár talán túl vagyok a nehezén. Talán lassan ez az egész házvásárlásos idegesség és stressz is véget ér. Most épp úgy tűnik az asztalos tünt el a pénzzel, mint a szamár a ködben. :cry:
Amúgy mi jól vagyunk, Milán nagyon nem akar enni, hozzátápit se, tápszert se, viszont rengeteget mozog. A járókába megkapaszkodik és feltérdel

Szia!

Az a lényeg, hogy itt vagy! És hogy túlvagy a nehezén!
Szerintem senki nem akart tudatosan válasz nélkül hagyni, remélem, nem bántódtál meg! A házvásárlás tényleg stresszes időszak lehet, az asztalos meg menjen a jó büdös..! Hogy képzeli?! Nincs lehetőség fülön csípni őkelmét?

Milán lehet, hogy a meleg miatt nem eszik annyit. Borcsa sem akar enni, Julcsi is csak annyit eszik, mint a madárka (bezzeg én!...:oops: )
Tök ügyes már Milán, ha feltérdel! Ha van energiád, lécci küldj róla képet.

Mea culpás ölelés: batka :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

[quote]
írta:
Kisbogács! Tök ügyes a lánykád! Én még nem merem engedni Borcsát ülni. Pedig nagyon akar, de még előredől.

Már nem kell, hogy engedjem :D Magától felül, mindenféle kapaszkodás és segítség nélkül :D és ha látnátok milyen büszke magára!!! valahányszor sikerül neki (ma du. kezdte, és többször egymás után is összehozta az este, de még néha mégiscsak négykézláb marad :D ), olyan kis boldog büszke vigyorgó fejet vág, mintha csak azt kérdezné: Anya látod milyen ügyes vagyok?

Majd kiugrok a bőrömből örömömben :D
kisbogacs

Kisbogács!

De jó! Tényleg nagyszerű érzés látni, ahogy fejlődnek, ahogy kibújik itt-ott az egyéniségük, ahogy rájön az ember, igazi kis egyéniségeket kaptunk, akikre nagyon kell vigyázni. No persze ilyenkor parázik is az ember, jól csinálja-e...

Ja, még egy dolog! Képzeljétek, tegnap óta kapok baba-puszit Boritól: magyarul elkezdi szívni az arcomat - és megsimiz, s nevet a szemembe. Ma is adott, nem lehetett éhes, mert kajcsi után voltunk s cicit már nem kért. Ja, és amikor felveszem, szabályszerűen odabújik, átöleli a nyakamat és gőgicsél valamit/monoton hangokat ad ki. Ilyenkor olvadok, borsódzik a hátam, meg minden. Olyan jó anyukának lenni! :D
Ezeknek a kis drágáknak mi vagyunk a világ, a mindenség, az étel, a szeretet, stb., stb... :D
Emlékeztek? Tavaly mindannyian azt vártuk,mikor bújnak már ki, most meg mindenki tudja dédelgetni a kisfiát/lányát! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

[quote]M írta:ajd kiugrok a bőrömből örömömben :D

Ezt nem is csodálom!!!

Enikő! nem tudjátok elérni az asztalost? vagy csak hiteget? VAlamikor talizhatnánk, pécelre még busszal is könnyen átugrunk feltéve ha nem laktok túl messze a megállótól! A srácok biztos jót játszanának együtt:)

Batkata! a pasikat kell irányítani, ne várd, hogy felérje ésszel. Szervezd le a gyerek felügyeletet és hajrá!
A nagy súlytöbbletnél meg tényleg tanácsos doki segítségét kérni mert a nagy fogyás még árthat is. Nem mindenki számára jók a divatos diéták, vigyázni kell mert megterhelheti a szervezetet.

Képzeljétek álmomban megint mentem aikidozni...pedig már évek óta nem csináltam, de tök jó volt álmomban! Azt tervezem, hogy egyszer majd megint elmegyek edzésre ide keresztúrra de majd nem mondom meg, hogy én ezt 10 évig műveltem (3. voltam az országos versenyen is) hanem mint a kezdők beállok. AZtán majd dagad a májam a dícsérettől :lol: :lol: és én leszek az új őstehetség 8) 8)

MA délelőtt elszaladok megnézni az új családtagot meg vinni egy kis vigasztalást mert az anyuka teljesen maga alatt van, hogy éhenhal a gyerek. Ő azt látta, hogy az én csemetéim mindig milyen jó étvágyúak stb stb, a kisfia meg nem nagyon akar enni. Hiába mondtam neki, hogy még csak 4 napos, még gyenge, még pár korty is elég neki, hogy egy 3 kiló alatti babát nem szabad egy 4 kiló felettivel összehasonlítani mert a pici gyengébb, hamarabb elfárad. Szerintem önszántából egy baba sem akar éhenhalni....
katuska79

Mágnes! Annának Boldog Névnapot avagy Bordó Néplapot:)
katuska79

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, aztán megyek is levest főzni a kiscsaládnak :)

Tegnap esküvőn voltunk (igaz, csak fél öttől fél kilencig), Lilla annyira jó baba volt! Nevetett, ismerkedett, soha többet nem panaszkodom rá :D

Csak átfutni volt időm, miről volt szó, szerintem sokmindent kihagyok most :oops:

Hozzátápi: mi nem sietünk vele, mert ugyan minek? Szerencsénk van, tudom szopiztatni rendesen. Lilla majdnem 6 hónapos, eddig alma, barack, meggy volt, ebből a barack ízlik neki leginkább. Max. 10 kiskanállal eszik meg, abból egy része mellé, de majd lesz ez jobb is. Én bízom benne, hogy a táplálkozástudomány tud már annyit, hogy az ajánlások nem butaságok, mi betartjuk. Nem csak a tehéntej 1 éves kor után, magos gyümi 2 éves kor után, tojás szintén, de a többit is. Semmi baja nem lesz, ha nem kap pl. paradicsomot, csak 9 hónapos kora után. Cukros cuccokat is csak 2 éves kora után kap majd. Nem is tejpépezünk, én feleslegesnek találom teljesen Lillánál, a gyerekorvosunk nem is ajánlja Manónak.

Üveges: nálam ez is olyan, hogy csak vészhelyzetben adom neki majd. Attól nem félnék, hogy baja lesz tőle, nagyon szigorúan ellenőrzöttek. De pl. én pofátlanságnak tartom, hogy csirkehúsosat ajánlgatnak sokkal hamarabb, mint egyébként adható. Meg trópusisat. Meg hasonlókat. A másik bajom velük, hogy nagyon egyenízűek. Sokszor hallottam, hogy üveges alma után a gyerek nem fogadta el a normál gyümit. A harmadik problémám az összetételük, nagyon sok tartalmaz cukrot és sűrítőanyagot.

Ez persze csak az én véleményem, paramami vagyok :D

Batkata: szerintem is picit "irányítsd" rá a férjed a programra, a férfiak - fene tudja, miért - bátorításra szorulnak, vagy legalábbis jó ötletekre :wink:

Mennem kell :?

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Batkata! Nagyon édes vagy! Igazából nem bántódtam meg, csak még rosszabb hangulatba kerültem, de ennek már remélem vége! :D

Asztalos: kedden volt az utolso utáni-utáni-utáni időpont, amikorra tutira igérte, hogy jön és befejezi. Persze nem jött és este meg másnap a telefont sem vette fel. Szerdán arra jártunk így beugrottam, apja kint ült a teraszon, mondta szól neki, visszajött: a fia a balatonon van!. Mondon ne hazudjon,most ment hogy szoljon neki, végül beismerte, hogy nem akar kijönni. Mondtam rendben, akkor bemegyek én!
Én az ő házába a lábamat be nem teszem! - és elkezdött lökdösni. Én egy ilyen utolsó tetüláda családdal, mint ez még nem találkoztam.
Bemnetem a tárva-nyitva hagyott műhelyükbe, megfogtam egy fúrot és betettem a csomagtartóba. Persze jtt rám ezerrel a gorilla apja.Mondtam neki jöjjön ki a fia és neki visszaadom! Nem jött. Mondom rendben, akkor elviszem és ha eljön a munkát befejezni visszakapja. Ez a paraszt ekkorra már elkezdte lökdösni a férjemet is, meg fenyegetőzni, hogy összetöri az autót, a gyerekek az autóba, gondoltam amilyen primitívek képes rá, íg megfogtam a fúrót kihajítottam a földre és eljöttem. Megmondtam hogy feljelentem őket és ha nem fejezi be a munkát meg is teszem!
Szóval csupa ilyen és hasonló élményekben van részünk, mióta ezt a házat kiválasztottuk és belülről készítgetjük. Az már csak hab a tortán, hogy április óta a férjemnek sincs munkája!

Katuska! Szivesen látlak benneteket bármikor! A telefonomat tudod, előbb csörögj ide! Mi a vasúton túl lakunk, onnan még elég messze van a busz, de ha az állomásnál leszállsz értetek megyünk.

És akkor teszek néhány képet:
Kép pancsi Kép pancsi2
Kép tesók
Kép kaja
Kép alszik
Kép csücsül

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Batkata,
igen, én is felfedeztem már több hasonlóságot :) Lánykánk neve, közös szülőföld...ami a fürdőruhát illeti, nekem sincs, csak lánykoromból a 36-os méretűek(a fél lábomra nem jönnek most fel), én sincs mikor keressek, de én nem is lennék képes kivinni a placcra ezt a bálna testemet...még itthon is nagy leplekben járok, és én a tükörbe is alig bírok már nézni :oops:
De a közös fogyókúrában benne vagyok...amit már biztosan tudok, hogy sajna nem fog csak úgy pikk-pakk lemenni több tíz kiló valamelyik divatos diétával, most az a cél, hogy év végéig fogyjak le 20 kilót, ez is lehetetlennek tűnik jelenleg...ja, kérdezted, hogy Eszter mivel fogyózik, ha jól értettem valami fehérje turmix lötyit iszik többek között, de ezt majd leírja, ha erre jár...én ezzel kapcsolatban elég szkeptikus vagyok-már azzal, hogy nem fognak visszajönni a kilók a kúra után-de Eszternél azt hiszem pont ez a cél, hogy gyorsan fogyjon sokat, hogy a második babó projektnél ne legyen nagy súlyfeleslege...Eszter, jól mondom?
Visszatérve még egy mondat erejéig a páromra, nekem is ez a fő bajom, hogy miért kell nekem könyörögni, meg magyarázni mindig, hogy miért vagyok depis, meg mi esne jól, miért nem látja magától?! :shock:

Enikő,
én mindig követem, hogy mi van Veletek :lol: A decemberieknél is mindig olvaslak :lol:
Ház miatti stresszelést sajnálom, és abszolút átérzem, mi tavaly újítottunk fel egy brigáddal, 3 hónapot csúsztak a szerződésben leírt határidőhöz képest...évekkel ezelőtt pedig a férjemnek volt egy kis lakása, amit fel akart újíttatni, adott egy csomó előleget egy kőművesnek, lelépett vele, és semmit nem tudtunk csinálni, pedig polgári perig mentünk vele, de mivel semmilyen jövedelme nincs, bejelentett lakcíme se, egyszerűen nem tudják behajtani rajta... :evil: Sajnos nagyon sok ilyen sztorit hallottam, és persze mindig azok szívják meg, akiknek kevés a pénzük amúgyis, és emiatt nem tudnak komoly, leinformálható, drága munkaerőt megfizetni...
Fiúk nagyon vagányak, Levente pancsolójával én is szemeztem a fiamnak, de aztán nagyszülőktől kaptak egy másik fajtát...olyat, mint amilyen Eszteréknek van...
Megkérdezhetem, férjednek mi a szakmája?

benci

[quote="benci"]
írta:
benciVisszatérve még egy mondat erejéig a páromra, nekem is ez a fő bajom, hogy miért kell nekem könyörögni, meg magyarázni mindig, hogy miért vagyok depis, meg mi esne jól, miért nem látja magától?! :shock:

azé meeeee férfi....máshogy műkszik. Kerek perec meg kell mondani a frankót! Nem csak utalgatni rá meg sóvárogni, hanem oda a szemébe, hjogy drágám tök jó lenne ha kitalálnánk együtt valami programot mondjuk szombat estére. Konkrétumok kellenek!!!!! Sokszor látják ők ha valami nem stimmel csak nem tudnak mit kezdeni a helyzettel mert valljuk be őszintén nem vagyunk egyszerű esetek mi sem. Hol azt akarjuk pátyolgasson, hol meg azt, hogy hagyjon békén és nyugi legyen. HA rossz a kedvünk akkor nem dulni fulni kell azon, hogy basszus miért nem veszi észre, hanem mondani neki, hogy drágám szar kedvem van mert ez és ez és blablabla.

Enikő! jesszum ez a sztori! Az a baj ha nincs papírotoka kfizetett összegről és arról ezért mit kell elvégeznie, jogilag semmit nem tehettek. Egy két "barátságos" kinézetű ember tud csak segíteni, valamint egy intenzív lejárató kampány. Tuti végig matricáznám Pécelt, hogy ezt a szagembert senki ne hívja...
katuska79

Benci! Aranyos vagy!
Milyen módszerrel szeretnél fogyni? Rajtam is van 10 kg plusz, de én a fogyókurákban nem nagyon hiszek! Nekem a mozgást kellene visszahoznom valahogy az életembe, napi 1 óra torna, meg az úszás.

Építőipar! Én tudtam, hogy sok naplopó, csaló van ezen a területen, de hogy ennyi azt nem gondoltam volna! Még jó, hogy nem építkezésbe vágtunk. Azt nem éltük volna túl az biztos!
Férjem aviata, eddig válogathatott, annyi munka volt, de a válság a repülésnél is betette az ajtót! Azért bízunk benne, hogy mostmár javul a helyzet.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! Vannak terveim! Amúgy a 17 kerületben lakik! Én kitapétázom a 17 kerületet vele az biztos és interneten is az asztalosoknál mindenhol írok róla. De még aza APEH is lehet szóba jön!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Engem annyira kikészitett, hogy napokig nem aludtam, és most is ha rágondolok rosszul vagyok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Rita, Batkata jelöltelek titeket wiwen, ha nem baj , ha igen ne jelöljetek vissza!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Batkata - Ládi Lászlót Te honnan ismered? Én nála írtam a könyvtáros szakdogámat, most meg az OSzK-ban dolgozik ő is igaz csak a folyosón szoktunk (volt) találkozni, mert ő más osztályon van.

Hozzátápi - én teljesen megértem Kriszti álláspontját, de elfogadom a többiekét is. Főleg ha van hajlam a családban. Mondjuk nem tudom apai ágról is lehet-e örökölni mert én semmire nem vagyok allergiás, apa meg a parlagfűre nagyon. Zille meg egyre több mindenre, most kiderült a szójára is. :? Pedig csak anyatejen keresztül kapja mégis extra érzékeny és egyből kijön rajta.
Kriszti Te melyik könyvet követed amúgy??

Enikő - sajnálom, hogy ilyen bosszúságokat okoz nektek az új házba költözés, ahelyett, hogy élvezhetnétek végre. De lassan csak véget ér. Az aztalos meg hihetetlen, hogy hogy csinálhat ilyet, de manapság sajnos egyre gyakrabban előfordul.
Nálunk ismerősön keresztül jöttek a brigádok, amikor felújjítottunk és még így is sok probléma volt, mondjuk a pénzz el nem léptek le, de 2-szer is vissza kellet jönni pl. a fürdőszoba felújjítása után mert folyt a zuhanytálca, a zuhanykabin ajtaját meg fordítva szerelték fel. Szakemberek....
Milán már kész nagyfiú és milyen ügyesen ül!! Emlékszem régebben írtad, hogy Levente 10 hósan elindult, hát Milán se fogja elaprózni ha így halad!

Katuska tényleg nagyon jól nézel ki - én nem látom sehol azt az 5 kilót, pedig nagyitóval néztem!!!
Új anyukának üzenem, Zille az első 4 nap szinte nem szopizott semmit, aztán beindult! Éhen nem fog halni az tuti!

Pasikat tényleg noszogatni kell enyém apus is ilyen ő magától szinte soha sehova nem vinne el, de ha mondom akkor megyünk, hát ez van.

Kép

Kép
lucus16

Enikő megdöbbentő ez az asztalosos sztori :evil:
A srácaid viszont nagyon édesek!
Volt valami írásos megbízás, szerződés, határidő, kötbér, ilyesmi?

Lucus, írtam privit!
kisbogacs

Hozzátápis táblázat: Mostanában minden kisbaba/mama ugyanazt a típusú oltási kiskönyvet kapja ugye? Annak a közepén kicsit furán megszerkesztett, de azért egész jó és áttekinthető tábla van. Ahogy elnéztem, az "átlagos tábláknál" picit szigorúbb. Hozzám hasonló paramamiknak ajánlom :D :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

Sziasztok!

Enikő: asztalos sztori nem semmi... a fejéhez kellett volna azt a fúrót vágni... hihetetlen, hogy már mindent megtehetnek egyes emberek.

Katuska: te olyan nagy igazságokat mondasz!!! Én is be szoktam durculni, hogy miért nem jön rá magától dolgokra, de hát tényleg FÉRFI! Kerek-perec meg kell neki mondani mindent, aztán meg jön, hogy JJAAA!!!??? Ez volt a bajod? és orvosolja.

Batkata, Benci: én is olyan szívesen csinálnék közös programot az urammal, mostanában minden csak a gyerek körül forog, főleg hogy ilyen iszonyatos rossz alvó.

Tényleg, ugye kinövi ezt hogy megint óránként ébred??? már csak ebben bízok....

Szilvi
Kép
xania9

[quote]T írta:ényleg, ugye kinövi ezt hogy megint óránként ébred???
Ágnes néhány hét után kinőtte...
kisbogacs

Szilvi! igen vannak iylen időszakok mikor többször ébrednek de szépen elmúlik. Majd később is lesz egy éves kora körül mikor elkezd álmodni. Akkor szoktak még iylen nyugtalanok lenni mikor elindulnak. Még Máténál is előfordul, hogy éjjel többször is felébred, vissza kell altatnom. VAn egy két iylen nap aztán megint nyugi egész éjjel. Szeretnék én is már egy jót aludni...
katuska79

Enkő! a Tékozló Homár szereti az iylen sztorikat...

Kriszti! de jó az a ház amit a wiwen linkeltél. Imádom az iylen vidéki házikókat. Nekem jobban tetszenek a csilli villi új házaknál. Ezeknek lelkük van!
És úgy tetszik ahogy Ágnesről írsz:) hmmm sem Máté sem Petra nem nézegeti a kezét...mit nézzen rajta??? van annál jobb nézni való is:)
katuska79

[quote]M írta:ajd később is lesz egy éves kora körül mikor elkezd álmodni.

Megesküdtem volna hogy már most is álmodik Ágnes :shock: :shock: :shock: Minden stimmel: szemmozgás (REM szakasz), átfutó érzelmek az arcon, időnként hangadás, nyöszörgés...
kisbogacs

Igen állítólag már most is vannak álomképek de még csak képek...de ezt hogyan bizonyítják?
katuska79

Szép jó estét!

Katuska, jól leírtad a PASIKRÓL a lényeget. :lol:
Már én is megtanultam, ha nem mondom eszébe sem jut. Volt egy idő (még az elején a kapcolatunknak) amikor bármiért képes voltam bevágni a durcát. Aztán szépen lassan megtanultam, hogy ŐK PASIK. Szóval mindent a szájukba kell rágni. Akkor már megcsinálják szó nélkül, de ha nem szólsz........

Tegnap panaszkodtam, hogy Zsófi nem csinál semmit a pörgésen kívül. Hát jelentem, négykézlábra ereszkedtünk ma du. :lol:
Azóta sem soha többet. :lol: :lol: Lehet észre sem vette.

Na lányok, én búcsúzom 2 hétre! :lol:
Ha valakit érdekel Zamárdin leszünk. :lol: Bárki jöhet egy közös fürdőzésre. :lol:

Addig is legyetek jók, majd amint megérkeztünk jelentkezem!

Kép
Kép
cs_erika

Paramamiknak akik még aggódnak a mozgásfejlődés miatt. Szerintem tök jó írás, érdemes elolvasni a kérdés-válaszokat is.

http://www.kismamablog.hu/babazas/mozga ... sfejlodese
katuska79

Sziasztok!
Batkata:Fehérje-diétát csinálok,de most mától szünetelem 2 hétig.köbö.Aztán újra csinálom.Egyébként 7 kilót fogytam,majd kíváncsi leszek,hogy mennyi jön vissza.Mindenesetre nagyon odafigyelek a kajára,nehogy visszajöjjön!
Erika:Nagyon cuki a kis vizimanód!
Kisbogács:Gratula a négykézlábazáshoz!Ügyesek és szépen fejlődnek a babák!
Batkata:Én is kapom az ilyen babapuszikat.Aztán ráharap az államra...
:lol:
Enikő:Miféle asztalosotok volt?Honnan szereztétek?Ajánlotta valaki? :evil: :?
Benci:Igen olyan fehérje turmixlöttyöt szlopáltam,de ez helyettesíthető fehérje alapú táplálkozással.Csak erre nekem nincs energiám,hogy számolgassak... :? :oops: De a multkor ezt be is kinkeltem nektek.Pont ez a jó ebben a diétában,hogy gyors,jó és tartós!Persze figyelni kell nagyon!Meg is kell tudni tartani,mert ugye a kilók szaladnak. :roll:
Lucus:Szegény Zille!Mennyi mindenre allergiás és még nem is eszik!Ez mitől van?Genetika?Jó lenne,ha nem lenne!!!
Katuska:Én is azt hittem,hogy már álmodnak... :) Fú ez a mozgásfejlődéses cikk jól eltolt nem?Ilyen későn kell ezeket a dolgokat csinálni?Én is mentem már 9 hónaposan.A lányom meg megült 4,5hósan egyedül stabilan,5,5hósan meg egyedül felült.Aztán ezt a tudását 6 hósan rendszeresen kamatoztatta.A mászásról nem is beszélve...Most folyamatosan meglép! :D
Mindenki más persze!Meg nem is görcsölök /görcsöltem,hogy mit csinál és mit nem csinál,majd ahogy ő akarja...De nekem ez olyan eltoltnak tűnik,amit belinkeltél!Inkább ez olyan -addig kell tudniuk dolog...Nem?Vagy nem tudom... :P
Na szépen sorban lereagáltam ezt az oldalt és már megint majd be pisilek... :oops: :P Annyit iszok,hogy még...!

Eszter

Kép
eszterem

Katuska, tök jó ez a cikk!
Eszter, köszi a gratulációt! Már fel is ülünk 8)
kisbogacs

Kisbogács:Jajj,én kérek elnézést... :wink: :D :lol: Gratula az üléshez Ágimanónak! :D

Eszter

Kép
eszterem

Eszter! szerintem nem eltolt a cikk tényleg iylen idős korban kell ezeket tudni. De azt is írja, ha a gyerek valamit magától tud hamarabb az nem baj, örülni kell neki de figyelni kell a mozgást, hogy az egyes szakaszok azért kövessék egymást rendben. VAn akinél egy két nap az eltérés két mozgás közt, van akinél meg hónapok.

Na és azt még nem is meséltem, hogy azt csiripelik a verebek, hogy változtatnak ősztől a hozzátápis táblán. A védőnőnk mondta. Ő most még csak a gluténról tud, hogy valószínűleg eltörlik a tilalmat. Most dolgozzák fel az adatokat a gyerekekről ki mikor mit adott miylen reakció volt stb stb,
Kíváncsi leszek...aztán erre varrjunk gombot!
katuska79

Katuska:Nem mondod!Beszarááás!!! :roll:

Eszter

Kép
eszterem

Már a gluténra értettem... :)

Eszter

Kép
eszterem

Jó reggelt!

Félkómás vagyok...

Glutén: jelenleg - én úgy tudom - 7 hónapos kortól egyenesen javasolják adni.

Valóban kicsit összezavarják az anyukákat ezzel az egésszel :? Ezért vagyok én ilyen óvatoskodó paramami :roll: Abból nem lesz baj :wink:

Áááá, össze kell szednem magam :shock: :shock: :shock:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Én nem hinném, hogy változtatnának rajta drasztikusan, max a korhatárt teszik át. Egyébként is folyamatosan kitalálnak valamit. Régebben 3 hónaposan kezdték a hozzátáplálást, Mátéval 4 hónaposan kezdeni nem volt kirívó hú de nagy bűn, most aki hat hó előtt elkezdi az úgy van beállítva mintha egyenesen a máglyára küldené a babát, figyeljétek még még két év és 8 hónaposan lehet kezdeni a hozzátáplálást míg végre be nem látják, hogy mindenki akkor kezdi amikor akarja.

Tök természetes, hogy most sokan aggódnak, hogy jaj mi lesz és majd olvassátok vissza ezeket az oldalak pl egy év múlva, jókat fogunk mosolyogni saját magunkon. Olyan ez itt, mint egy napló:)

Újabb babahírek, tesztek nincsenek? Én már úgy izgulok ki lesz a következő :shock: :shock:

A táblázatba nem kellene egy fél éves oszlopot betenni? Méretekről, hogy ki mennyit változott születése óta?
katuska79

[quote] írta:jabb babahírek, tesztek nincsenek? Én már úgy izgulok ki lesz a következő

Mára kéne, de még nem jött meg, de a teszteléstől a párom eltiltott. Csak holnap reggel csinálhatom meg legkorábban. Már tiszta zizi vagyok :? :oops: :roll: :D

[quote]K írta:isbogács:Jajj,én kérek elnézést...

Eszter, ugyan már, semmi szükség rá :wink: :D
kisbogacs

Kriszti! kettő vagy egy csíkot izguljak Neked? 8)
katuska79

Elmentünk a boltba tésztát venni, gondoltam meglepem magamat és Mátét egy egy jégkrémmel...ha tudtam volna, hogy összedől a világ ha elfogy. Akkora patáliát csapott, hogy a boltos csaj is kijött, hogy tán verem 8) 8) 8) ááá nem csak elfogyott a jégkrém:)
katuska79

Katuska, drága vagy! :)
magam sem tudom :oops:

Máté :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

Jupijééé jövő hét végén megyünk nyaralni!!!!

Krisz! képzeld csinálják a Torockóra vezető utat....kár, hogy 2011 az átadási határidő :cry:

Kriszti! ha nem baj akkor csak egy csíkot izgulok jó? Nekem meggyőződésem, hogy az első év nagyon fontos és azt egy pocaklakó sem zavarhatja meg. Nem könnyű két picivel...jobb az amikor már az egyik egy kicsit önálló.
Mostanában egyre többet gondolok arra, hogy majd jövő tavasszal mikor már Petra is megy jobbra balra és Máté is rohangál még mint a mérgezett egér, hogy fogom őket kordában tartani? Vagy a játszótéren...egyik a hintában a másik a csúszda tetején :shock: Most is néha úgy érzem ketté kéne válnom. Petra hintázik, Máté a bicikli alatt mert elesett. A hintát nem hagyhatom magára, de közben visít a nagyobb és akkor cselekedjek gyorsan és hatékonyan :shock:
katuska79

Sziasztok!

Nem vagyok a vizeimen nem is tudom mihez akartam hozza szolni...?

Katuskadogosen nezzel ki :shock:

A ket kisfiu miatt szomoru vagyok sosem ertetem,hogy annyi szenvedo kozul akik mar imadkoznak a halalukert mert mindig azok mennek el akiknek meg feladatuk lehetet volna,s ha ez gyerekkel tortenik az............

Agi babanakgratulalok a feluleshez nahat :)

Eniko[b]sajnalom a szakember koruli problemat ,ha az ilyen mar mondhatni becsuletbeli dolgok megoldodnanak akkor mondhatnank el azt,hogy EUROPABA vagyunk

[b]Kata
nem lehet eleg idejebe elkezdeni a tanitatasukat :wink: no jott valaki mentem

Tetyk& a fiúk
tetyk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?