A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Szöszi!

Jó étvágyat!!!!! Úgy látszik a mi éjszakáink nagyon hasonlóak!!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!
Tegnap este már nagyon fáradt voltam mire idekerültem, úgyhogy nem volt kedvem írni, csak feltettem a táblázatokat. De elolvastalak titeket!
A házunkban szörnyűséges állapotok vannak, minden tiszta por lett mindenhol, hiába csuktuk be az ajtókat! Takarítani viszont nem nagyon érdemes, mert majdnem minden nap jönnek és újabb koszt csinálnak. Úgyhogy elvagyok itt a disznóól közepén. A gyerekek péntekig a mamánál vannak, csak az a baj, hogy jövő héten sem lesz még lakható a ház, akkor nem tudom mit csinálunk, ennyie nem akarom leterhelni anyut sem. Na mindegy, valahogy majdcsak lesz. Most mindenek előtt vár egy nagy, púpos kosár vasalnivaló. Szerintem sose végzek vele. És ebben még nincsen semmi babacucc, azokat még elő se vettem!

Szöszi!
Az a gyantázás számomra is horror. Én csak a fazonom gyantáztattaem le egyszer, utána kb. egy hétig úgy néztem ki, mint akit összevertek, tiszta kék-zöld lett a helye!
Még egyszer kérdezem: recepteket megkaptad?

Bori!
Mi az a 2-es fokozatú méhtevékenység? Nekem ilyesmiket nem szoktak mondani!

Orsi!
Meg tudlak érteni, szerintem nálunk még nagyobb rumli van, mint nálatok, mert nekünk bútorok is vannak, de minden cuccunk összevissza, mert hol innen kell kipakolni, hol onnan.

Mariann!
Megy a drukk, hogy induljon el az a baba kifelé!
Ha nem indul indítják, vagy csak be kell feküdnöd?
Az én férjem nem informatikus, de szinte minden illik rá, amiről te is panaszkodtál! És nem akarlak elkeseríteni, de az apaság nem javított ezeken a dolgokon! Max. átmenetileg.

Linda!
Ma megpróbálok időt szakítani az írásra, de nem biztos, hogy sikerül. Azt hittem lesz egy csomó időm gyerekek nélkül, erre egy csomó mindent kell intéznem. Védőnő (kb. két óra), háziorvos (kb. két óra), ráadásul még az oviba is be kell mennem Törökbálintra, mert nyilatkozni kell, hogy nem akarom a XI. kerületi oviba átvinni Petit.

Lányok, szerintem nálunk most pont olyan cseresznye érik, amiről áradoztatok. Nagyszemű, ropogós és rengeteg van. Ki jön?

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Swen, Szöszi!
Sziasztok!Kép

Mariann!
Nagyon klassz a gyereksarok!

Én is rakjak fel képet a gyerekszobáról? Épp azt várjuk, hogy kössön a beton és most vakolják a falakat!

Panó
panó

PanoKép
Bocsi, megkaptam, persze, es koszonom. Kovetkezore azt csinalom, marmint amelyikre mondtad, hogy finomabb!
A vasalast ne is mondd...az is lenne, de ma szekrenyt kell rendeznem,brrKép
En miota itthon vagyok alig haladtam valamit, nem ertem miert nem ragyok a lakas es van minden elintezve? Regebben olyan maskepp,gyorsabban ment minden.
szoszi
szoszi

Szep jo reggelt mindenkinek!

Nagyon jol aludtam, de talan azert, mert tegnap egesz nap takaritottam, igy jol elfaradtam. Meg a meccset se tudtam megnezni, pedig nagyon keszultem ra. :-(( De hat mit tehetek rola, ha majd leragadt a szemem.
Szerintem gyonyoru ido van nem? Nekikerekedtem a kutyakkal a szokasos reggeli setara. Fantasztikus, bar menet kozben nagyon begorcsoltem, alig birtam megmozdulni, de aztan elmult, ugyhogy setaltam tovabb.
Van egy kulfoldi honlap, ahol ki lehet szamitani, hogy mikor fogunk szulni. Ha beirom az utolso menstruacios napomat, es a ciklusomat ami 25 napos mindig, akkor azt dobja ki, hogy junius 28-an szulok. :-)) Viszont ha a ciklus-ba a mindenhol szamitott normal 28 napot irom be, akkor tenyleg julius 2-at ir ki, ahogy en is ki vagyok irva. Ezek szerint a dokik mindenhol, mindenkinel a 28 napos ciklussal szamolnak?

Swen: neked hany napos a ciklusod? Gyere velem szulni julius 2-an. :-)) te melyik korhazban fogsz szulni? A tablazatban az van, hogy Sz. Noi Klinika. Csak nem az I. szamu noi Klinika a Baross utcaban?

Mariann: nagyon drukkolok, hogy beinduljon a szules magatol. Ha nem akkor holnap beinditjak neked? Nagyon klassz a babasarok. Pontosan jo lesz egy jo darabig a babanak. Majd en is teszek fel kepeket, igertem mindenkinek, de azt hiszem majd delutan.

Lino: Orulok, hogy Noraval minden rendben van. Az a szerencse, hogy a gyerekek hamar elfelejtenek mindent, nem ugy mint a felnottek. :-)) Olvastam a Lili tortenetet. Nagyon szepen leirtad.
Szep nagy babaid szulettek. De azert en titokban orulok, hogy az en Lilimnek a legutobbi UH szerint 32-es a feje. Talan annyival konnyebb lesz a szules. :-)) remeljuk.

Bori: Hihetetlen, hogy meg mindig egyben vagy es meg mindig semmit se erzel. Nem szamoltak el veletlenul a szules idopontjat?

Pano: Aterzem a lelkiallapotodat a rendetlenseg miatt. Mi is ateltuk ugyanezt! Hiszen mi is most epitkeztunk. Mar szinte keszen vagyunk. 2 hete fejeztuk be a padlok burkolasat, addig betonon laktunk, melyre szonyegek volta teritve, hogy valamennyire felfogjak a port. De most mar parkettazva van, ugyhogy el nem hiszed micsoda megkonnyebules es orom pormentesen lakni. :-))) Ma szerelik be a szanitereket a felso furdoszobaban es akkor 100%-osan keszen vagyunk, de ez a munka nem jar porral. :-))

En ma megyek 11-re CTG-re. majd beszamolok mi volt. :-)) A szomoru az egeszben az, hogy az en dokim mar szabin van 2 hetig, ugyhogy "valamelyik" dokit meg kell kernem, hogy a CTG eredmenyet irja be a dossziemba. Szerintem tuti, hogy nem a sajat dokimnal fogok szulni...

Lanyok: irtam, hogy a furdoszobat ma fejezik be, de a masszazs-os sarokkad mar reg bent van. Szerintitek igy allapotosan kiprobalhatnam? Allandoan csak sovarogva lesem, hogy milyen jo lenne beleulni a sotetben, bekapcsolni a turkizkek vilagitast es a masszazs funkciot es ellazulni egy kicsit. De nem merek. Dokival nem tudok beszelni.
Meg egy kerdes. Sokan vannak akiknek beinditjak a szulest, mert a baboca nem akar kibujni. Mi a kulonbseg ha gyogyszerrel inditjak be vagy ha termeszetesen indul be? Marmint ugy ertem, hogy gyogyszeresen esetleg kellemetlenebb??

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Jó reggelt,
kelthetek egy kis izgalmat...?

Éjjel 3 óta vannak fájásaim, 10-25 percenként, a nyákdugó is elment hajnalban, van egy enyhe hasmarsom is.
A fájások néha olyanok, hogy levegőt is alig tudok venni, néha meg csak belegörnyedek. Karcsit nem is engedtem el hajnalban úszni, maradjon csak itthon, mellettem.

Nézem Panó gyönyörű táblázatát, és hozzáteszem, hogy az orvosok nálam csak a 19-vel hajlandóak számolni, tehát nekik én ma 40+3 vagyok csak...Hiába a pontos ciklus, stb.

Panó,
elírtam volna? A méhlepény érettségi foka volt a múltkor 2-es, mostanra javult fel 1-2-reKép

Írtatok a türelemről: nos, tegnap elkapott egy órára a depi, lent voltam délután Danival a játszón, egyedül, nem volt szülő lent, így magamra maradtam a gondolataimmal, ez a legrosszabb, amikor semmivel sem tudom lekötni magam. Na, akkor rámjött a türelmetlenség, a félsz, a depresszió - de elmúlt egy óra alatt. Mire feljöttünk, már rendben voltam. De ez az állapot nálam sajnos villámgyorsan képes kialakulniKép

Marcsi,
csodálatos a kisszoba, nekem nagyon tetszik. Imádom a fenyőbútorokat, a lámpa is tetszik, gyerkőcös, de abban igaza van Szöszinek, hogy kell mellé más erős fényforrás is majd, főleg a sötét évszakokban. Ez persze sok más lámpára is igaz...

Most elmegyek reggelizni, kicsit késtem vele. Csak a családot etettem meg eddig, magunkat még nemKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia Bori!

Huha! Ez nagyon jo hir! Nagyon drukkolok, hogy beinduljon a szules. Remelem most mar magatol fog jonni es nem kell beinditani. neked mi a megerzesed? Kell, hogy legyen valami.

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Lanyok!
BoriKép kinyitotta a zuhanycsapot, amibol a babaeso jon majd... Megyek szekrenyt rendezni, de minden polc utan benezek!Kép
Hajra, Bori!!!

szoszi
szoszi

Bori!
Látod, Dorka tényleg csak arra várt, hogy rák legyen! Drukk megy ezerrel!

Mától rövidelnek a napok. Tegnap volt az év leghosszabb napja, ez a házassági évfordulónk. Hát hét éve tényleg elég hosszú volt az a nap!

Rita!
Swen Szolnokon lakik, az Sz. a táblázatban Szolnokot jelent.

Swen!
Lili honlapjának címe azt hiszem Lino profiljában van!

Panó
panó

Bori - hajrá! Nagyon izgulok érted! Kéz- és lábtörést! Csak meglesz az a kispöttöm!

Bellana- jól vagy szivem? Férjekről: szerintem mind egyforma, maximum van egy kis átmeneti különbség. Az enyémnek pl. teljesen magától értetődik, hogy ugyanúgy megcsinálok mindent, nem nagyon zavarja, hogy betöltöttem a 7. hónapot.

Képzelt, kaptam a Pro-Mama-tól egy cumisüveget, mivel kitöltöttem a kérdőívet. Nagyon meglepődtem, mert a gépem azt jelezte, hogy nem küldte el a levelet.

Zsuzsa- hogy vagytok? Tejcsi van? Lelked?

Süncsi- megtaláltam a szüléstörténetedet, nagyon jó, hogy ilyen pozitívan írtad le. Örülnék, ha nekem is hasonlóan menne a dolog. Szerinted a lelki hozzáállásod segített, vagy csak szerencsés vagy, hogy jól mentek a dolgok? Andriska jól van?

Mamik! (aki már osztódott) - ti éjjel is szoptattok? Sokan azt mondják, hogy nem szoptatnak, inkább teát adnak vagy forralt vizet a babócának, mert akkor ők is többet tudnak pihenni.
Ti mit gondoltok erről, mi a jobb?

Mariann- nagyon szép a gyerekszoba, nálunk is fenyő a kiságy és a komód, plusz bárányszőrök vannak a padlón. Én nagyon szeretem a fa bútorokat.

Maci
maci2

Itt vagyok,

Rita kérdezted a megérzést: nem vagyok biztos benne, hogy ebből szülés lesz ma, mert nem rendszereződnek a fájások, és néha nagyon erős, néha gyengébb.
Tapasztalatom pedig nincs, mert Daninál minden másképp volt: hamarabb jött egy héttel, semmiféle fájás nem volt, csak a víz kezdett el váratlanul csordogálni, eddig a nyákdugót csak a szakirodalomból ismertem, és így tovább.
A kórházi csomagom bepakolását sem fejezem be még, mert lehet, hogy még egy-két nap is lehet, nem? Isten tudja. De elkezdődött, az biztos.

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Macihajni (vagy Hajnimaci),

szerintem az éjjeli szoptatás nagyon fontos a babócáknak, főleg az elején, semmiképpen nem javasolnám a helyettesítését teával vagy forralt vízzel. Én, amikor már nagyon fáradt voltam, legfeljebb a lefejt tejet adtam neki egyik szopi helyett, (vagyis Karcsi adta, és tette olyankor tisztába), de azért még így is volt mellette szopi éjjel. Olyankor viszont nem fejtem általában. (nekem éjjeli etetésnek számított minden 22 óra utáni és 6 előtti szoptatás).
Ez az én véleményem.

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Hajrá Bori! Mi azért reménykedünk, hogy lesz babád nemsokára! Én is jövök gyakran ma megnézni, hogy van-e hír, de hosszan írni csak délután lesz időm.

DzsCsiga:nem tudok menni holnap a felkészítőre, megtennéd, hogy jegyzetelsz nekem, ha mész?

Jerry
jerry

Sziasztok,
megfőztem az ebédet, kelkáposztafőzelék lesz, apu csinálja hozzá a fasírozottat. Most lepihenek, a fiúk a Duna-parton kerekeznek, kikapcsolom a gépet, majd még jövök ebéd után. Délután vaszeg elmegyek a nőgyógyászomhoz az sztk-ba, hiszen vele nem találkoztam tegnap, kíváncsi vagyok, mit fog mondani a méhszájamra...

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Elfelejtettem mondani: Anikó hívott tegnap, nagyon jól érzik magukat, sokat pihen, lába változó. CSütörtökön jönnek haza.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Akár jó éjszakám is lehetett volna, ha este nem zabáltam volna tele magamat dinnyével, így fel kellett kelnem pisilni Kép Ma már kipucoltam a hűtőmet, le is olvasztottam! Kicsit lassan ment, de kész van. Lehet, hogy füvet is kéne nyírnom Kép ? Sétáltunk a csajokkal is. Gömböcöt mindez persze nem hatja meg, és továbbra is békésen terpeszkedik a pocakban Kép

Mariann: drukkolok nagyon, hogy valamelyik szülésindítás sikerrel járjon Kép Jók a képek!

Linda: remélem, most magától megindul a szülésed!

Swen: Lili honlapjának http://www.aqualing.hu/lili.html

Kis szerencsével egy pár nap múlva meglesz ott Nóráé is. Eddig nem voltam türelmetlen, de ma már azért kezdek az lenni. Gyerekek is minden reggel jönnek, hogy anya nem született még meg a kisbaba? Szerintük örökre bent marad, most már kezdem én is úgy érezni.

Szöszi: én még a lábamat is csak krémmel szedem le (úgyis kitart 3 hétig) !

Rita: én meg bízom abban, hogy folytatódik a tendencia nálunk és a feje Gömböcnek kisebb lesz, bár az a fél-egy centi nem igazán számít Kép Nóra egyébként nagyon büszke magára, hogy kórházba kellett vinni Kép Írj, hogy mi volt a dokinál! Mikor jön vissza pontosan a dokid?

Bori: hajrá-hajrá! Dorka csak azért várt eddig, hogy rák lehessen!!! Kép Nagyon drukkolok!!!! Ha a nődoki már nem engedne haza, küldjél sms-t!!!!

Maci: én nem kaptam cumisüveget! Szerintem hülyeség éjjel nem szoptatni!!!

Anikó: várunk vissza!!!

Szilvi
lino

Sziasztok!

Senki nem akar szülni? Ahhoz képest, hogy mennyi fiucska van a pocakokban, a lányok nagyon igyekeztek kifelé. Még szerencse, hogy egy baba sem marad bent.Kép
Képzeljétek, áll a kiságy!Kép Ma hozta a bababoltos csávó, össze is szerelte, sőt még egy zenélő napocskát is kaptunk a kellemetlenségek miatt.Kép

Timi:Tegnap volt Lillánál, 1880g és 20 ml tejet kap, teát már egyáltalán nem. Holnap megpróbálkoznak a szopizással is. Vasárnap 3-szor elfelejtett levegőt venni, nem tudják a koraszülöttség vagy fertőzés okozta, így most antibiotikumot is kap. Timi jól van, mindenkit üdvözöl.Kép

BellanaKép
Nem nagyon tudtam visszaolvasni még, de látom gondok voltak párocskáddal. Sajnos egyik sem tökéletes, mondhatnám tökéletlen egy társaság, de hát így kell őket szeretni. Az én páromnak is vannak hasonló húzásai, de megpróbálom elnézni neki, persze ez nem jelenti azt, hogy nem teszek megjegyzést. Bízz benne,hogy ha lassan is, de változnak. Agyi és lelki felépítésük miatt nehezen hangolódnak ránk, de azért van remény.Kép

Most megpróbálok visszaolvasni és másoknak is írni.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztok!

Szöszi: szerintem ne készülj semmire! A babák feje amúgy a végén már nem nő annyira! Edináé is leállt! És Lino óriás lányainak sem lett annyira nagy!
Téged mindig csak a szaftos részletek érdekelnek?! Kép

Linda: szerintem ne félj a gátsebed miatt! Másik hely, másik doki, most rendben lesz! Lehet, hogy nem is vágnak? Kép Tudod, optimizmus!

Mariann: akkor nálatok tényleg csak jósolni lehet majd, mekkora a baba. Nem akarok okoskodni, de nekem így elég lutrinak tűnik ez a szülésesdi. Honnan tudják, hogy kifér???
A képek nagyon jók, és a babaszobátok nagyon szép. Én csak szégyenlem magam, mert mi csak betettünk egy ágyat a Zsófi szobájába. Ennyi! És a komód is csak ma lesz meg a babaruháknak. Eddig zacsiban voltak. Kép
Hogyhogy nem sikerült becserkészni a férjedet? Ellenállt? Kösd ki!!!

Swen: ráállítóttad magad? Akkor még addig aludhatsz sok jót! Kép

Panó: kitartás a rumlihoz...
Cseresznye Kép Én sajna most kihagyom. Meggy nincs???
Gratulások a házassági évfordulótokhoz! A férjem meg a legrövidebb napon született!

Rita: aha, a szabályossal számolnak. Éppen ezért van, aki meg van győződve. hogy a baba nem akkor fog születni! Az én régi dokibácsim mondta, hogy az anyukák tudják, mikor kell a babáknak megszületni. Kép
A beindított szüléseknél fenn áll annak az esélye, hogy sokkal hosszabb lesz, és esetleg oxitocin is kell, míg esetleg nem kellett volna természetesen. Bár ha a baba érett, a gyereknek nem lesz semmi baja!

Bori: csak nem? Jó dátum a 22-e. Én is akkor születtem. CSak szeptemberben... Kép
Számolj be mindenképpen, mit mond a doki!

Maci: vagyogatunk. Tejcsi van valamennyi, de még mindig nem elég! Zabás a lányom! De nem adom fel!
Én is szoptatok éjjelente! Általában eddig egyszer kellett, de most éjjel kétszer. Olyan fáradt vagyok, hogy félek, elejtem a gyereket, de nem adom fel!

Akkor én is lépek... A rakottkrumpli a sütőben lassan kész!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Most jöttem meg ctg-ről, ma 4 db 80-as fájást mutatott a gép 40 perc alatt, amiket én csak sima keményedéseknek éreztem, de a doki szerint ezzel már szültek meg kismamák! Akkor ezek szerint magas lehet a fájdalom küszöböm? Egyébként a pulzus ma is oké volt!
A jó hír az, hogy kaptunk még egy nap haladékot! Holnap is megyek ctg-re és csütörtökön kell befeküdnöm. Azt mondta a doki, hogy a méhszáj állapotától függően fogja megindítani a szülést, de a legkésőbbi időpont péntek! (Panó!)
Ha eléggé nyitva van már, akkor csak kicsit fog rásegíteni infúzióval, ha nem, akkor kezdjük mellbimbó stimulálással(ez elég hülyén hangzik), aztán jöhet az infúzió, ha ez sem segít!
Szóval, ebből a hétvégére mindenképp baba lesz! Jobb is, mert attól féltem, hogy befektet és várunk. Más dokik szoktak ilyet csinálni, de ez tök bosszantó lehet! Ahelyett, hogy otthon feküdhetne a kismama, benn kell lennie és halálra unhatja magát! Meg ez a kórházi környezet!! Feláll a hátamon a szőr, ha arra gondolok, hogy kicsit is többet legyek ott, mint amennyit muszáj!

Köszi a dícséreteket a baba birodalommal kapcsolatban! Én is imádom a fenyő bútorokat, úgy tervezem, hogy a saját kégliben majd az egész gyerekszoba fenyőbútorokkal lesz berendezve. Szerencsére van egy nagyon ügyes kezű asztalos barátunk, így szinte bármilyen vad dolgot meg tudunk csináltatni, amit szeretnénk!
A lámpáról csak annyit, hogy a figurák akkora árnyékot vetnek a falra, hogy már meg is bántam, hogy megvettük! Ebbe bele sem gondoltam, ráadásul az eladó is azt magyarázta, hogy mivel nyitott a teteje, ezért több fényt enged ki! Igen, de közben oldalt, meg pont nem! Na, mindegy! Ez van, majd kiegészítjük valamivel!

Bori!
Nagyon drukkolok Neked! Várom a híreket!
Én mindig lesem azt a fránya nyákdugót, de nem akar kiesni! Lehetséges, hogy nem veszem észre, úgy távozik?

Szöszi!
Szerencséd van a férjeddel! Bár lehet, hogy számít az, hogy nem a szakmájában dolgozik! Kép

A ctg-s csajon megint kiakadtam! Képzeljétek, volt ott egy kismama, aki hajnali 2 óta görcsölt, 40. hetet betöltötte és bejött, mert nem múltak a fájások. A dokija műtőben volt, de mondta neki, hogy addig menjen be ctg-re. Meg is csinálták neki, de addigra már annyira rosszul volt, hogy felállni sem bírt. A doki még mindig a műtőben volt. Az asszisztensnő közölte a csajjal, hogy menjen le az ambulanciára, de szegény még mindig nem bírt felállni! Az a hülye liba meg ahelyett, hogy segített volna neki, vagy hívott volna beteghordót, ott állt előtte és folyamatosan azt kérdezgette, hogy: "Biztos nagyon rosszul van? Tényleg nem tud felállni? Ennyire biztos nem fáj!"
Azt hittem, megütöm! Hogy lehet valaki ekkora paraszt?
Aztán szegény csaj valahogy erőt vett magán és elindult, mikor már látta, hogy ezzel a nővel nem jut előrébb! Mondta ő, hogy hívjon neki segítséget, mert nem tud lemenni egyedül, de az assz. nő mintha meg sem hallotta volna!
Röhej! Teljesen ki voltunk akadva a többi kismamával!
Egyébként sem bírom a nőt, mert mindig úgy veszi le a ctg tappancsokat a hasamról, hogy a gumi mindig megcsap és egész nap látszik a helye! Meg fáj is! Remélem, a babán nem fog látszani! (bár ez csak egy buta babona, de azért mindig bennem motoszkál)

Na, most hagyok kibontakozni mást is, mert már velem van tele a topic!

Bori! Továbbra is szorítok!

Pusz: Mariann
(elvileg ma 40)
marcsababa

MariannKép
Szép a babaszoba, nagyon tetszik a fal színe, na meg persze a többi is.Kép

PanóKép
Faxolj már nekem egy kis cseresznyét légyszi!Kép
Vasaláshoz részvétem, én is vasaltam vasárnap, de majd leszakadt a derekam.A babacucc még nekem is hátravan.Kép

RitaKép
Nem emlékszem, hogy nyitva van-e a méhszájad vagy nincs. Ha nincs, szerintem nyugodtan csobbanj bele a kádba, a nem túl forró víz nem árthat. Persze ez csak magánvélemény, de én nem bírnám magam tűrtőztetni az biztos.Kép

MaciKép
Én éjszaka is fogok szoptatni, ha igényli a törppicur.Kép

AnitaboriKép
Csak nem? Talán a kórházas táskát már bepakolhatod teljesen. Nagyon drukkolok!Kép

SzösziKép
Megnéztem a ti babaszobátokat is, nagyon csini!Kép
Ha teljesen kész lesz a miénk, majd én is teszek fel képet.

A múltkor nem meséltem-azt hiszem, de bocs ha igen-a férjem kiröhögött.Kép Összeszereltük az 1.számú kiságyat és én mindjárt fel is "öltöztettem". Rácsvédő, kistakaró, bele a babaruha. Reggel kispapa szólt, hogy csupaszítsam le, mert szét kell szerelni. Aztán vigyorogva megjegyezte, hogy azt hitte éjszakára még gyereket is kerítek bele.Kép Azért nem csak én vagyok besózva, mert ha ő olyan nyugodt lenne, nem állt volna neki éjjel 11-kor kiságyat szerelni.Kép

Akinek nem írtam annak is pusszancs!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

BORI!!!!!HAJRÁ-HAJRÁ!!!!!!! De ne tessék minket infó nélkül hagyni!!!!KépKépKép

Kedves Szöszi! Mintha a két-három héttel ezelőtti önmagam olvasnám!Kép Fel a fejjel, lesz ennél rosszabb is!KépKépKép

Rita! Örülök, hogy te is jól aludtál. Valamit elnéztél a táblázatban, Panó jól írta, én Szolnokon a Hetényi Géza Kórházban fogok szülni.Kép Egyébként az én ciklusom inkább hosszabb, olyan 33-34 napos, tehát én aszerint szülhetek akár 6-án is!KépNagyon irígyellek egyébként a reggeli kutyás sétáidért! Mikor még nekem is megvolt az imádott spanielem, mi is órákat csavarogtunk a Zagyva- meg a Tisza parton! Húúúú azt a kádat én mindenképp kipróbálnám, nem hiszem hogy ártana. Szerintem ezek a szülésbeindító módszerek is csak akkor hatnak, ha már tényleg ott az idő. Egyébként csinálhatsz bármit! Bár ez csak az én egyáltalán nem tudományosan megalapozott véleményem.Kép

Panó! Mivel senki sem jelentkezett én megmentem a csapat becsületét és máris indulok cserizni! Amilyen az étvágyam, lehet, hogy egyedül is elég leszek!Kép Cicáknak van már gazdája? Köszi Linoék címét, közben ő is írta.Kép

Lino! Nagyon klassz Lili honlapja! Ez a befektetés meg a szülés nem olyan kívánatos számomra, de azért legalább gyorsan ment. Bár érzem a soraidból, hogy addigra már lelkileg mennyire kivoltál! Kívánom, hogy most is ilyen gyorsan, de magától történjen minden!Kép

Egcsi, szia! Gratula a kiságyhoz, jó hogy veletek minden oké!Kép

CTG-sek még nem jöttetek meg????

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok

Bori
Hajra, nagyon szoritok Nektek. Apa otthon van veled? Ez a nyakdugo sajnos tenyleg nem feltetlenul jelenti, hogy a szules ma leszKép. Azert en remenykedem, hogy holnapra mar Dorkarol is lathatunk kepeket.
Sok sikert, rengeteg kitartast es menel kevesebb fajdalmat kivanok.
Puszika

Pano
Te kis szegeny, nagyon attudom elni a helyzeted, mi hal´istennek befejeztuk, mar tenyleg csak a diszlecek hianyoznak meg a zuhany fal szobak berendezve, Agi baratnoje mar birtokba is vette az also szintet es ma jonnek Tallinbol is alvos vendegek. A babaszoba is kesz, mindjart teszek fel kepetKép.
Megjott aposom, es akar a gepre menni, utana jovok vissza
salla

Sziasztok!

Egcsi: kiságy Kép Timinek továbbra is kitartást! Remélem hamarosan tényleg próbálkozhatnak a cicizéssel!

Zsuzsa: Torkod javul? Ügyi vagy, hogy főzöl! Na ahhoz pl semmi kedvem. Inkább kivasaltam Kép Azért a lányok fejének kinyomásánál tudtam volna értékelni, ha egy kicsit kisebbek Kép Gondolom Te is!!! Kép És mi az, hogy szégyenled magad, hogy csak kiságyat kapott? Ne hülyéskedj már!!!! Drukkolok, hogy legyen elég tejcid Edinának!!!

Swen: tényleg vacak volt a kórházban lelkileg. A szülés abszolút jó emlékként maradt meg bennem, már ott a szülőágyon mondtam, hogy jöhet a következő. Az viszont tény, hogy sokkal jobb volt Nórinál, hogy itthonról indultunk, remélem Gömbica is meggyőzhető lesz még ebben a pár a napban, hogy jobb neki ha magától indul el. Elvileg most a július 1-et mondták végső dátumnak, holnap majd még egyezkedek a dokival, hogy mi legyen, mert ha babával minden rendben van, akkor nem nagyon akarnám, hogy kizargassák. És én is remélem, hogy Gömböc is kibújik olyan gyorsan mint a tesói!!!

Mariann: Te legalább biztos babázol egy-két napon belül!!! Kép

Szilvi
lino

Sziasztok,
most indulunk az sztk-ba, (még nem a kórházba), de a cuccot nem visszük, viszont összeszedtem mindentKép
A fájások nem rendszereződnek, viszont egyre durvábbak jönnek, szegény Dani csak les...Anya, a torkod fáj? Ja, ez már a szülés...?
(na, most fájtam egyet, Karcsi azt mondja, hagyjuk az sztk-t, inkább a kórházba menjünk.)

Majd jelentkezem, puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Most rövid leszek!

Hajrá Bori!

Hajrá Mariann!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Most beszéltem egy nagyon izgatott Anitaborival!!! Kép Kép Kép Most voltak dokinál, 3 ujjnyira nyitva van, most hazamegy a cuccaiért, szülésznő is a kórház felé tart, mennek be szülni !!!!! A fájásai nem rendszeresek még, de úgy tűnik hatékonyak!!! Kép Úgyhogy drukkoljunk nekik nagyon!!! Jelentkezik, amint kibújik Dorka!!!

Szilvi
lino

Szioka
En is csatlakozom Zsuzsahoz, hajra Bori! Penteken meg akkor hajra Mariann?

Mariann
A nyakdugot szerintem mindenkeppen eszre fogod venni szerintem, mert nem egy darabban tavozik altalaban, es eleg nyalkas, veres nyulos. A szobatok tenyleg klassz a mienk is fenyobutoros.

Lino
Hogy van Nora?

Orsi
Milyen az uj hazban?

Swen
Nem tudom milyen napon fog megszuletni a baba, de remelem hamarosan, mert ez az elefant let mar egy kicsit az agyamra ment. Tegnap egesznap fajt a derekam, ma a hasam alja. Majd meglatjuk! Te a masodikat nezted ki ugye? Kivanom, hogy ugy legyen!

Bellana
Jobban vagy mar ugye?

Mindenkinek puszi
Ildiko
Kép
salla

Hurrá, nagyon drukkolunk Anitaborinak!

Mariann! Neked is drukkolunk, hátha ezek már tényleg azok a fájások.. De a péntek sincs már messze!

Este beszélek még Zitával, illetve lehet, hogy beszaladok hozzá, ha nem zavarom.

Jerry
jerry

Hajrá Bori!

Maci
maci2

Hajrá Bori!

És a 22-re szavazok!!! Kép
Nem csak az idő miatt (hosszú még a mai nap), hanem jobb az a dátum!!!
Viccet félretéve: nagyon szurkolok neked Bori!
Jó csapatmunkával hamar megszületik majd Dorka!
Jönnek fel bennem az emlékek, és nagyon örülök, hogy te is hamarosan babázhatsz!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Hűha!Kép BoriKép indítod a babaesőt??KépHajrá, ügyesek legyetek!Kép

Mariann!Kép
Nagyon szép a babasarok!Kép

Délelőtt kaptam a szomszédtól 3kg cseresznyét, szerintem fél-1kg-t már betömtem belőle, igyekszem nem sokat ülni meg feküdni, mert akkor gondok lesznek. (Szép nagy piros ropogós, alig fér be a képembe, akkora)Kép

Tegnap vettem barackot és útban a doki felé megettem kettőt, hazafele már minden bajom volt (ilyenkor 2 órát kocsikázunk). Pedig tudtommal a barack nem is puffaszt. Leányzónak mondtam is, hogy anyád megint lüke volt.

Nem tudom mi van, de ma annyira fájt a jobb oldali forgóm, hogy muszáj volt ledőlnöm, most egy kicsivel jobb, de elindulásnál szerintem egy 90 éves öreg mamó is lekőrözne.Kép

Látom nem csak nekem kell nyőzködnöm magamat a vasalással, olyan nehezen állok neki. (még nem a babaruháknak). Mondjuk az ágynemű huzatot ma kivasaltam, mert az már bekerült a mosásba, így csillapítom a hírtelen fellángoló igyekezetemet.

Van valami hír Boriról?

BNM
Bnm

Hajrá AnitaBori!!!!!!!!

Zsuzsa!
Köszi a gratulát!

Egcsi!
Faxunk sajnos nincs, úgyhogy ide kell jönnöd a cseresznyéért.

Swen!
Sajna úgy néz ki nem is lesz gazdája a kiscicáknak. Azazhogy mi leszünk a gazdái.

Ildikó!
Nagyon szép a gyerekszoba!

Bellana!
Merre jársz?

Most fejeztem be a vasalást. Persze nem megállás nélkül csináltam, de tényleg rengeteg cucc volt.

Panó
panó

Sziasztok!

Látod Bori milyen jól kinéztétek Karcsival ezt a 22-ét!!!!! Nagyon szorítok értetek!!!!Kép

Mariann! veletek mi van? Ne hagyj minket infó nélkül!!!

Chello, Rita? Mi van az eredményekkel????

Linda! Merre jársz????

Panó! Ez a vasalás nem semmi lehetett.Kép Csak nehogy majd ezek a cicák is beinduljanak a szüléssel.Kép

Szilvi! Azért jó, hogy a te dokiddal is lehet egyezkedni, de már nagyon szorítok nektek is!KépSzeretnék már én lenni a táblázat csúcsán, hátha ez jó hatással lenne a csemetémre!Kép

Ildikó! Nagyon hangulatos a babaszoba! Kitartás, már neked sem sok van hátra. De hol vagy te az elefánttól?!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Borinak továbbra is nagyon drukkolok én is, sokat gondolok rájuk, amint meg tudok valamit, megírom!

Ildikó: Nóra szerencsére jól van, kutya baja! Azontúl, hogy néha hisztis korszakát éli Kép Kép Neked meg kitartás!!!

Linda: merre vagy?

Swen: hát ha már Gömböc ilyen jól érzi magát a pocakban, akkor had nézzem már meg itthon még egyben a foci döntőt! Kép Na, jó csak vicceltem, remélem azért megkönyörül rajtam a kisasszony még a héten!

CTG-sek???

Szilvi
lino

Csak gyorsan bekukkantottam, holnap le kell adnia Tominak egy fontos munkat, ezért egész nap itt van a gép elött engem meg nagyon lefoglal Andraska.
Tegnap megérzett egy frontot, olyan sokat sirt, mint még soha.
Ezért irni is akartam, hogy ma tuti be fog indulni otthon vkinek a szülés, latom Bori, alakulnak a dolgok!!
Nagyon drukkolok, szerintem ez mar az, nekem is olyan összevissza indult!!

Mariann, Neked is szurkolok! Szép a gyerekszoba!

Szöszi, Ildiko,
nalatok is gyönyörü helye lesz a babanak!

Lino!
Szoritok, hogy a héten a Te kis Gömböcöd is kibujjon.

Zsuzsa!
Majd gondolok Rad éjszakaKép

Bellana!
Utolag is boldog szülinapot kivanok Neked!

Andriska nagyon sokat eszik, kis telhetetlen, éjszaka is, nappal is, atlagosan 3 oranként szopik. Néha kicsit fajdogal a hasa is utana, de nem vészes. En is sokszor csak kovalygok a faradsagtol, ha a napközbeni alvas nem jön össze.
Tegnap megmérte a védönéni, képzeljétek, mar 3420 g!!! Majdnem fél kilot hizott mar! Kerekedik a pofija! Nagypapaja ezt mondta:
"pofasodik, mint a kölyökgolya"Kép

Most megyek, kihasznalom vacsizasra, hogy Andraska alszik, bocsi, mostansag csak ennyire futja...

Sok puszi
Süncsi
süncsi

Ja, és még vmi:

örülök, hogy tetszett a születéstörténet és kivanom, hogy mindenkinek olyan szép szülést, mint nekem volt!

Puszika
Süncsi
süncsi

SZIASZTOK LÁNYOK!

MOST HÍVOTT ANITABORI ÉS FÉL 8-KOR MEGSZÜLETETT A KISLÁNYA 4050 GRAMMAL ÉS 55 CM-EL!!! EDA NÉLKÜL!!
ANYA ÉS A BABA JÓL VANNAK! Kép Kép

Linda
bellana

Nagyon nagy gratula nekik!!! Méghogy kicsi lesz Dorka!
lino

Sziasztok!

Swen: Koszi, hogy aggodsz ertem. :-))
Te jol vagy? Van valami haladas?
Szoval ctg. Fogalmam sincs mi volt, es miert? mert nagyon felhuztam magam. Tudjatok az en dokim mar szabin van julius 2-ig, igy egy ugyeletes dokit kellett kifognom. Bementem tizre, beadtam a konyvet es vartam. Kb. 2 ora mulva mar rem duhos es ideges voltam, bementem szo nelkul es megkerdeztem mikor kerulok mar sorra, mert a parkolokartyam is lejar. kerdzete a noverke, hogy csak ctg-re jottem, mondom igen, mivel dokim nincsen. Igy maris intezkedett, es mondta, hogy meg elottem egy holgy van. na jo, azt meg megvarom. Kerdezem tole, hogy szerinte mennyit fizessek meg parkolokartya. Mondja egy orat. Micsoda?? Erre o, hogy a ctg utan egy dokinak ala kell irnia a papirt. Kimentem fizettem meg egy orat. Visszamentem, vartam egy 20 percet es mehettem ctg-re, a baba jol van olyan 135-140 kozott volt a szivhangja. Aludt. :-))Nem csodalom. Mikor kijottem, mondtak varjak a dokira. Tobb mint egy orat vartam, mikor eldontottem, hogy ha 10 percen belul nem szolitanak, akkor eljovok. Erre pont 10 perc mulva szolitottak. Bementem es egy fiatal doki volt. Ket kerdest tett fel. Hogy vagyok? es ki a dokim. :-)) megnezte a ctg-t es mondta minden ok, de penteken menjek vissza ctg-re. Egybol ravagtam, hogy felejtse el. Nagyokat nezett. Mondtam neki, hogy az en dokim mar megirta a forgatokonyvcet es csak jovo heten kedden kell mennem ujbol. Es megegyszer nem csinalom vegig ezt a 4 oras varakozast 3 percert. A doki mondta, hogy csinaljak azt amit akarok. Igy elkoszontem tole es eljottem. Persze kesobb felhivtam az en dokimat es o is megerositette, hogy nem kell penteken visszamenni. Szoval ennyi volt. Nagyon ideges voltam. Hazafele az autoban haromszor olyan eros gorcseim voltak 5 percenkent, hogy azt hittem ott helyben megszulok. Erosebb volt mint reggel kutyasetaltatas kozben. Nem tudom mi volt ez. Nagyon szekelesi ingerem volt. Talan joslofajasok? Talan az idegesseg miatt? Nem tudom. Azota jobban vagyok, bar enyhebb gorcseim vannak es nagyon sokat kemenyedek. Hat majd meglatjuk. Bar ha holnap is ez lesz, akkor szerintem ezen a heten mar szulni fogok. :-)) Vagy ki tudja?

Bori mar lehet, hogy meg is szult! :-)) jaj, nagyon kivancsi vagyok mar.

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Jaj ez nagyon jo hir!! Gratula Borinak es sok tejcsit meg sok egeszseget a kicsi Dorkanak.

Rita

Kép
Kép
trita

Anita!

Nagyon nagy gratula a nagylányhoz! Ügyesek voltatok!
Bellana, köszi a jó hírt, ezek szerint te is megvagy.

Panó
panó

Lino!
Ezzel élre kerültél a táblázatban!
Nem jössz át cseresznyézni míg még egyben vagy?

Panó
panó

sziasztok!

Hatalmas gratula Anitának, és Dorkának, és szívből grtaula férjurának Karcsinak is!

Kép

Jó egészséget, sok tejcsit, és nagyon hosszú boldog életet a jövevénynek!

Jó nagy baba lett! Kép

Zsuzsa
zerko

Lányok, én olyan boldog vagyok. Kép Úgy feldobott Anitabori telefonja a nagyszerű hírrel!!! Kép Kép

Azért megpróbálok írni magunkról.
Ma itt voltak anyósék és a sógornőm a lányokkal. Tudjátok játszótér...Na mindegy, Dani jól érezte magát, én agylobot kaptam a hőségben, de nem volt vita. Utána délután voltunk dokinál: bébikével minden oké. Kép Megkérdeztem tud e szülésznőt ajánlani, illetve kivel dolgozik szivesen. Mondott egy nevet és én fel is hívtam az illető hölgyet. Csütörtök este megyek be talizni vele a kórházba. Remélem kölcsönös lesz a szimpátia,
ugyanis könnyen meglehet, hogy nem tud Danira vigyázni senki, így hiába erölködtünk, lehet, hogy megsem apás szülés lesz. Kép
Ezek után iány az Auchan, ahol átvettem az új szemeimet, némi kavarodás az volt, de most már mindegy. Aztán bementünk vásárolni, mikoris bemondták, hogy nem működika kártyás fizetés...Így csak pelust vettünk meg klotyó papírt...Nem tartunk magunknál csak minimális kp-t.

Mariann: hogy jöttél rá? A férjem tényleg informatikus!!!!! Kép Kép
A CTG-s nő egy rosszindulatú némber!!
Ha a nyákdugó elmegy észre fogod venni, mert egy véres, nyúlós izé...
A komód és a kiságy nagyon szép!!
Csütörtök: hajrá!! Gondolok majd rád. Kép Kép

Swen:köszönöm, hogy kerestél. Kép Jól esik ám. Kép
Ádi kapott piros pontot. Kép

Panó: ház: Kép cseri: megyünk! Kép Kép Hiányolás: Kép Kép
Babarucik: semmi pánik, én se vettem még elő őket. Kép Pedig lassan elkezdhetnénk. Kép Persze neked most nem lenne praktikus a portól. A mail ráér,ne aggódj miatta. Kép

Rita: nem semmi cirkusz volt a CTG-n, enyhén szólva felháborító!!
Szülésindítás: intenzívebb az egész szülés, sajna kimarad a fokozatos fájáserősödés, mind időben , mind erőben...Nagyon gyorsan, nagyon erős fájásokat tud csinálni. Nálam 2 percesekkel indult. Kép Szóval én bízom benne, hogy nekem most magától beindul. Kép

Maci: édes vagy, hogy kerestél. KépÉn is ma kaptam meg az Aventes üveget! Kép
Éjjeli szopi: ki ne hagyd! A babának és a tejtermelődésnek sem tesz jót! Puszi!

Egcsi: Szóval a hapsik ilyen egyformák? Kép Hogy vagy?

Zsuzsa: köszi a biztatást a gátseb ügyében, nagyon bizakodom. Kép A vágás itt rutin sajna.
Szopi: nagyon tisztelem a kitartásod!!!

Ildikó: sok puszi!

Süncsi: köszönöm. Kép Millió puszi!!

Sziasztok, szép éjszakát!

Linda
bellana

Sziasztok

Gondoltam beugrok meg agyiko elott, mert annyira izgultam Bori miatt, mondtam a lanyoknak is, hogy Bori bement szulni.

Jujj, de jooooo, es ilyen "gyorsan", es ilyen nagy baba. Nagyon orulok, es gratulalunk! Millio csok az uj csaladtagnak es a regieknek is. Dani mit szolt vajon? '
Puszi
Ildiko
J
salla

Sziasztok!

Anitabori köszöni a jókívánságokat. Kép Kép

Az előbb a nagy izgalomban, elfelejtettem megírni, hogy holnap valszeg csak este leszek, mert Danival megyünk pestre vendégeskedni. Remélhetőleg túléljük a vonatozást és a pesti közlekedést is. Kép
Jók legyetek, ha van valmi nagy hír, valaki legyen olyan jó és írjon egy sms-t!!

Puszik:

Linda
bellana

Tegnap este nem neztem be es jol le is maradtam...

BoriKép
Gratulalok, szep nagy baba lett, nagyon ugyesek voltatok! Teljen sok oromotok az uj csaladtagban!!!

De jo nekik!

szoszi
szoszi

Jó reggelt lányok!
Csak gyorsan a táblázatok, aztán megyek mosógépet tömni!

Kép

Kép

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Jó reggelt mindenkinek!

Ilyen csodás hírt!Kép Hatalmas gratula Boriéknak!!!!Végre-végre kibújt a kislány és tényleg milyen gyorsan! S méghogy nem lesz nagy baba!!! Isten éltesse az egész családot!!!KépKépKép

Mariann, Lino! Most már rajtatok a sor, hajrá-hajrá!!!Kép Tényleg furcsa is, hogy Marcsi nem jelentkezett este...

Süncsi! Gratula Andriska súlyához, nagyon szépen gyarapodik a kislegény!Kép Sírós éjszakátok gondolom lesz még egy pár, de azért pihenj amennyit csak tudsz!!! Sok puszi nektek!Kép

Rita! Hát persze hogy aggódom értetek, hiszen te vagy a legközelebbi pocaktársam!Kép Mármint időben. Szörnyű, hogy ha nincs ott a saját dokid hogyan bánnak veled! Akkor kívánom, hogy tarsd benn a gyerkőt másodikáig, amíg visszajön a dokid!!! Vagy inkább előbb szeretnél babázni?Kép Remélem a görcsid elmúltak, szerintem jobb, ha a szülés nem ilyen idegeskedés hatására indul be, bár tudom ezt sem lehet megválasztani! Kitartás és írj!Kép

Panó! Köszi a táblát, jó hogy még van időd erre is! Én is startoltatom a mosógépet, de közben ledőlök ám olvasni!Kép

Zsuzsa! Ti meg már holnap két hetesek lesztek!!! Hogy szalad az idő, ilyen adatokon látszik!!!Kép Hiányolom a képeket....tudom-tudom nincs sok időd, de tudod a türelem nem az erősségemKép

Linda! Egy barát vagy barátnő sincs aki bevállalná Atomantit? Hiszen úgy készültetek Ádival!!! Azért szorítok, még hátha sikerül! Anyóst nem lehet bevonni??? Jó utat és szórakozást mára, vigyázz magatokra!!!Kép

CHELLO???????????????????

Zitáék meg ma jönnek haza, jó lenne ha be tudna jelentkezni!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

HahoKép

Mar reggeli utan vagyok. Es a gep, ha jol hallom az elso adagot mar be is fejezte.Ez jo, csak ujabb halom vasalnivalot jelent es mar most sem fer a kosarban.Kép

A tablazat elso 5 tagjanak nagy drukk, remelem nem szakad meg babaeso, holnap hidegfront...ha esetleg magatoktol nem igyekeznetek.Kép

Nandarol Kép mit tudunk?Meg mindig a gepuk rossz?

SuncsiKép
Szuper ugyesek vagytok. Foleg Andriska!!!Kép Csak igy tovabb...Pihenj sokat, megerdemled!

ZitaKép
Udv itthon, ha megerkeztek ma!

MariannKép???

BoriKép
Meg egyszer nagy gratula, alig terek magamhoz, olyan jo kedvre deritett koran reggel ez a szep nagy baba! Esetleg fenykepet is kaphatunk majd?

Ma elmegyunk anyukammal megvenni a ruhacskat amiben Bazso haza meltoztatik majd jonni a korhazbol.Mi orokolt ruhakkal varjuk a tronorokost,de azert ugy gondoltuk egy adag ujat csak kellene kapjon, amiben hazajon... A nagymamaja akarja megvenni neki.Kép

LanyokKép
Igy a vegen mennyit mozgott a picuritok? Az enyem 2-3 napja SOKKAL kevesebbet mozog. A konyv szerint ez termeszetes,mert nincs mar helye, de nekem annyira furi, eddig olyan orokmozgo volt...Meg kellene ijedjek? Mozgott tegnap, csak keveset es sokkal halvanyabban.Egyszer csuklott is.

szoszi
szoszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?