A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Kép Blanki
Kép Vigyori
Kép Pocak (22 hét)
(A vaku megvilágította a tükrön a maszatokat :()

Kép
Kép
34372

Jó reggelt:)
Zsuzsi, a Balatonon remélem, sikerül majd nagyokat aludnod, és nagyon-nagyon jó pihenést!
Abszolút egyetértek azzal, hogy a fodrász, szépítkezés nagyon jól tud esni ilyenkor... és hát meg is érdemeljük:)

Mi Füredre megyünk jövő hétvégén, (péntektől-keddig), már alig várom - nagyon rég nem voltam ott.

A bikiniméreteik szerintem nagyon rendben vannak:) én egy 42-es úszódresszben 'nyomulok'. Illetve múlt heti kórházi esetem óta nem nyomulok...

Kata, ha vigasztal, az én új melltartóm 85 B.... azt még azért hozzá kell tennem, hogy olyan vállam-hátam van, mint egy vízilabdásnak. A B az stabilan B maradt. A megkukacosodást hálistennek még nem hallottam, rémes szöveg.

Edina, Dorka, a szedres pite isteni lett, csak túl hamar elfogyott. Örök hála a receptért!!!
Mindkét vendégség jól sikerült (tartottunk ill. mentünk is, barátokhoz) -a másodikra úgy megtáltosodtam, hogy még áfonyás muffint is sütöttem. Még a végén megtanulok sütni.

Pocakméret-babaméret:
Egyáltalán ez a kettő mindig összefügg? A babaméretről azt olvastam, hogy x ideig ultrahangos mért eredmények alapján meg tudják állapítani a pontos korát, de aztán már a saját ütemében fejlődik...

Ja, Reni, igyekszem ellenállni a vonalzó-állítgatási kényszernek:) az az igazság, hogy nem is akarnám siettetni az időt, jó lenne, ha a baba már a saját lakásunkba jöhetne haza.

És nem tudom, ti hogy vagytok vele: én élvezem ezt az állapotot (minden rinyálásom ellenére), és nagyon jó, hogy van idő lassan ráhangolódni a babára.

Enikő, szerintem minden vér ijesztő ilyenkor:( még jó, hogy nincs baj.

Mindenkinek szép hétvégét, majd még jelentkezem!
Mára nagy sétát terveztünk (csak fel a budai hegyekbe).
Na, megyek, csapok egy kis zajt, hogy "észrevétlenül" felébresszem a férjemet..
Kimostam az előbb pár dolgot, és rájöttem, hogy nem tudom, hogy fel kell felállítani a szárítót :oops:

Üdv
Móni
monke

Sziasztok!

mi is korán keltünk megint,na meg a festő is 6:30-ra jött.... :?
már túl vagyunk a reggelin,sőt már fő az ebédem is,úgyhogy ma lesz remélem egy kis nyugis pihis napom... :D Este megyünk grillezni a barátainkhoz,már alig várom,hogy egyek egy jót! :lol:

Reni
Blani nagyon tündéri! És csini a pocakod! :wink:

Úgy döntöttem,hogy nem várok az uh-val 2 hetet,csütörtökön reggel megyek,feltéve a barátném dolgozik! Úgyis mennem kell a hematológiára vissza,akkor meg letudom egyszerre. Na,jó, egyébként már halál kiváncsi vagyok Manócskára,mert a dokinál nem lehet mozizni,ő csak azt nézi,hogy minden rendben van-e... :roll:

Na,megyek folytatom a főzést,később még jövök!

Szép napot mindnekinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, pont egyszerre voltunk itt tegnap, így már nem láttam az írásodat...
Akkor nagyon nagy munka vár rátok. Vigyázz azért magatokra és gyere, ha tudsz.

Én is befestettem a hajam, mert nagyon ápolatlannak éreztem már. Nem szeretek így vegyszerezni, de ezt az egyet megengedtem magunknak...Igazatok van...én is ezt írtam a múltkor, hogy a babának is fontos, hogy jól érezzük magunkat, mert mindent érez, amit mi.

Raktam képet a pocakról, egyben a fürdőszettről. Valahogy a fenekem sem az igazi, így bugyiban én nem érzem magam jól mások előtt. Ezt a nyarat már kihúzom így, ha nézek is fürdőrucit a leárazáson, inkább jövő nyárra gondolok majd :) (addigra letornázom a felesleget :I)

Kata, nekem az előző babavárásnál, szoptatásnál is jó volt végig a 75B-s, most meg kinőttem a D-s kosarat is, sőt, valamiért a hátméretem is nagyobb. Ezért nem jó rám semmi. Furi dolgok ezek. Úgy láttam, hogy egyforma a csempe a fürdőszobánkban :)
(ezt még múltkor akartam írni)
Ari vagy, de véletlenül sem vagyok profi...nap, mint nap tanulok v.mi újat Blanitól.

Kriszta, ez a fekvés összefügg a babamérettel motoszkál a fejemben. Lehet benne valami.

Zsuzsi, jó utat nektek! Na most jól megkívántam a szalonnát megint kora reggel :)

Szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Reni, nagyon csinos vagy, és aranyos a Blani:)
Tök jó a fürdőruha.
monke

Hali!!!

Jó reggelt mindenkinek!!!

Csajok az én mellméretem 85E,még nem kell nagyobb melltartó,csak teltebbek lettek :D A fürdőruha vásárlás nekem alapból rémálom,így most nem megyek víz közelébe,egyébként sem kockáztatnék.

Tavaly jártam úgy hogy vettem egy nagyon csini bikinit,nagyon drágán,rá 1 hétre megtudtuk terhes vagyok és gyorsan el is adtam.Most csak akkor veszek ha ismét szalonképes lesz az alakom,felesleggel nem szeretek strandolni.

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt csajok,

nem most ébredtem ám, csak míg a fiúk nincsenek idehaza, anyának segítettem kicsit abúcsúi ebédben, zöldségpucolás, csináltam vagy 5 liter gyümölcssalit, süteményestálakat állítottam össze, sok vendég lesz ebédre illetve d.u.
D.u megyünk ringlisezni keresztlányunkkal a búcsúba, meg mivel lufimániás, lufit is veszünk.
Este meg kertipratira megyünk apával, úgyhogy ma szerintem nem leszek már többet.

Reni, Blani nagyon édi, a leírások alapján pont ilyen kis huncut, vigyorgos édinek képzeltem.
Csini a pocid és sokkal kisebb mint az enyém.
Csempe, lehet hogy hasonló tényleg.
Zalakerámia.

Azt én is hallottam, hogy az első uh-k alaklmával saccolt születési dátumra lehet legjobban adni.

Akkor kedden vizsgálat Dorkánál, Reninél és nálunk is?!Csütörtötkön meg Edina.
Remélem jó hetünk lesz.

Edina én is így vagyok, a legutóbbi speckó uh-n is inkább az érdekelt, rendben van-e babókával minden.Meg mozizni kórházban alapból nem lehet.
De most már kíváncsi vagyok a pofikájára is és megkukkolni, mit csinál odabennnt.

Móni, egyetértek veled, tök jó ez az állapot, a terhesség velejáróit leszámítva.Olyan jó érzés napjában többször is a picire gondolni, meg amikor mocorog, mindig úgy meghatódok.
Remélejük, a pici benn marad még nálad, míg az új lakásba nem mentek.
Örülök, hogy jól sikerültek a tegnapi programok.

Edina, elfelejtettem tegnap a festőre reagálni.Elhiszem, hogy felhúztad magadat rajta.azért ez pofátlan ár, főleg ha még ismerős is az illető.
Mindenkit le akarnak húzni anyagilag az ilyen munkákkal?
Nekünk nem kell festeni szerencsére, mert ugye februárban költöztünk be, de lesz a konyha, meg parkettaszegők felrakása és a ház körül egy kis betonozás.

Krisztina, strandra én is csak szemlélődőként megyek, ha még megyek, nem merek fürödni, se Balcsiban,se medencében.
Meg hát strandi büfés kaják, a hot-dog, lángos, palacsinta,hm...
Ciciből adhatnál egy kicsit, szívesen átvenném :D

Dorka, neked hogy telik a hétvége?

Zsuzsi, nagyon jó pihit kívánok, majd gyere ha tudsz.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Na lányok, kaptam egy "pofont" megint.
Kb 1 évben 1x látott unokatesóm férje volt itt két kisgyerekükkel, heteken belül jön náluk a harmadik és rámnéz a pasi:
ez az aminek látszik?
Miért,mondom,nem tudtatok róla,hogy jön nálunk is a baba?
erre mondja, nálad nem lehet tudni lesz is belőle vmi vagy sem...

Mindjárt bőgök,komolyan.
meddig kell kísértsen az előző évi rémálom?Arról sem én tehettem..

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata:( Nagyon tapló lehetett ez az a kommentár, hihetetlen, milyen emberek vannak. Legalább visszaválaszoltál rá valamit? Csak hogy észrevegye magát.
Próbálj ne gondolni rá, tudom, nem könnyű.
monke

Móni, kaöpni-nyelni nem volt időm, úgy letaglózott...
Itt bőgök basszus...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, tudom, nem egyszerű nem foglalkozni vele, de ez annyira primitív volt, hogy nem érdemes.
Ha másképp nem megy...én felhívnám utólag és jól beolvasnék neki, vagy az uncsitesódnak...azta....most én is felhúztam magam...

vállalok kiosztás telón:)

Lényeg, hogy egészségesek vagytok a babával együtt! Vigyázz magatokra, és nyugodj meg...

Puszi,
R

Kép
Kép
34372

Kata
hát nem semmi egy bunkó palival akadtál össze! :x A helyedben én is jól kiosztanám.... :oops:
a festővel kapcsolatban csak annyit,hogy szerintem másnak nem merte volna benyögni ezt az árat,mert az úgy kihajítja a lakásból,hogy a lába sem éri a földet. Csak tudod,az emberek azt hiszik,hogy mi sz@rjuk a pénzt. Na,jó nem mondom nem is panaszkodhatunk. Mindenünk megvan ami kell nagy ház,vállalkozás,2 autó,a fél világot bejártuk.... Hát erre irigyek az emberek,főleg meg falun... :roll: Csak éppen azt senki nem nézi,hogy mennyit dolgozunk azért,hogy így éljünk... :twisted:

Melltartóméret
én 85B-vel kezdtem,és már hetek óta nem nőtt a mellem,így még mindig a 85 E-nél tartok... :lol: de ha ez így marad,akkor sem baj. nőtt már eleget! :P

Kata,
jut eszembe,te ma sok finom sütit fogsz enni... Gondolj rám közben!!!! :wink:

mi lemondtunk az idei nyaralásról. Úgy volt hogy megyünk horvátországba,de emiatt a hülye sertésinfluenza miatt nem mentünk.Nem hiányozna pont most egy ilyen komoly betegség. Na, meg egyébkétnt is. Napozni már nem nagyon tudnék,mert nem tudok háton feküdni. A vízbe meg nem mernék bemenni,mert félek a fertőzéstől... Így eltoltuk jövő őszre,és egy téli tengerentúli útra a nyaralást. (1 éven 2-3* szoktunk menni) így én bikinit sem vettem. de a tavalyi J.press bikini alsóm mivel megkötős,az még jó rám,a felső része meg jó szexi... :lol:

Na,megyek megkenem az islereket,mert azt sütöttem,csak várnom kellett mig kihülnek.

később még jövök!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!!!

Kata nagyon sajnálom ami történt,sajnos időközönként én is összeakadok ilyen bunkó emberekkel,és bizony sok idő mire kiheverem.Úgyhogy megértelek,de ne sírj és ne stresszeld magad mert picurkád is érzi és ez nem jó neki.Tudom hogy nem tudsz vele nem foglalkozni,én az ilyennek csak azt kívánom élje át ő is.

Csajok fekvés:
Ki hogy tud feküdni???
Mert nekem picur nagyon nem szereti az oldalfekvést.Háton a legkényelmesebb.....neki.Jobb oldal teljesen kilőve,addig rúgdos míg meg nem fordulok,ott a feje és szerintem nem jó neki.A bal oldalt jobban viseli egy kicsit.
Mivel kókuszmatracunk van ,kőkemény ezért ha háton fekszem feszül a poci ami nagyon nem jó,úgyhogy éjszaka megy a harc:)

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,
Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége, és senkit nem értek további atrocitások. Reni, ha vállalsz telefonon kiosztást, lehet, hogy én is 'igénybe venném' néha:) bár én magamtól is beszólok, úgy, hogy én is megbánom aztán.
Mi hatalmasat sétáltunk tegnap, erdő, hűvösség, vittünk dinnyét felvágva, dobozban. Isteni volt.
Edina, azt hiszem, az emberek mindenütt irigyek:( Max kisebb helyen többet találkozol velük.

Azt hiszem, én is hanyagolom az úszást a Balatonban (max matracon lebegek rajta, vagy térdig belemászok...) van tippetek, mit érdemes megnézni Füreden? Egy szalonnasütést mindenképpen szervezek, annyit emlegettétek itt, hogy nagyon megjött rá az étvágyam. Nem is szólva a lángosról... aztán majd jöhetnek a hétköznapok gyümölcsön, joghurton és búzakorpán:)

Alvás-pozíciók: Krisztina, szerintem az én babám se szereti az oldalfekvést (azon az oldalon kezd rugdosni rögtön), én a hasam alá teszek néha egy vékony párnát, úgy jobb. Tényleg bal oldalon jobban érzi magát:) fura. Háton neki jó, nekem nem, egy idő után megfájdul a derekam tőle.
Ami még nagyon kellemetlen: ha a köldököm környékén van a baba... az az érzésem, hogy kirobban a hasam, kifordul a köldököm, nagyon rossz.
Ilyenkor gyorsan le kell (vagy le kellene) feküdnöm hanyatt, nem mindig van rá lehetőség.
Ti ismeritek ezt az érzést? Akiknek már van gyerekük: milyen volt az elsőnél? egyáltalán, milyen ha az ember köldöke kibuggyan?

Üdv
Móni
monke

Sziasztok!

Kata: Nagyon sajnálom, hogy összefutottál ezzel az agyalágyult pasival! :?
Remélem már jobban érzed magad...

Nálam sem megy egyszerűen az éjszakai alvás. Szintén neki akkor lenne jó, ha hanyatt feküdnék, csak akkor én nem alszom. Oldalt próbálkozom én is, de gyakran felébredek, forgolódom. Lesz ez még rosszabb is... :lol:

Móni, az én köldököm még a helyén van egyenlőre, de ha elképzelem, elég érdekes lehet.

Szép napot mindenkinek!

Dorka

Kép
traudorka

Móni, jó lenne vállalkozásnak is :) Meghatározott ledorgálási kategóriák személyesen és telefonon :) Kata, bocsi, hogy közben már itt viccelődünk a dolgon. Egyébként biztos vagyok benne, hogy vissza fogja kapni, ha nem is tőled...
Egyébként engem ez a köldökös dolog nem zavar, sőt...akkor épp lent van a kicsike, és nem a gyomromat nyomja fel a torkomba. Nekem az az egy annyira kellemetlen, hogy bármi más poziciója a babának kényelmes.
Ez a dinnye dobozban jó ötlet, nekem nem jutott volna eszembe:)
Én még megyek dokihoz nyaralás előtt, ha minden okés, tuti nem hagyom ki a fürdést. (én előző várandósságnál + utána, összesen fél évig nem fürödhettem kádban sem és nagyon megviselt a dolog)

Kriszta, én szoptatóspárnával alszom, jól lehet állítgatni, kipolcolom, kitámasztom vele itt-ott. Így is azért sokszor kell helyezkedni.

Edina ezt elmesélem, talán megnyugszol tőle, hogy nem csak veletek történik ilyen: Anyukám 1 hónapja kért ajánlatot 1 szoba kifestésére (kb. 20 négyzetméter) Az egyik falon a tapétát is cserélni kell + kis részen glettelni. A festő ajánlata: 98 ! ezer forint! Én rögtön mondtam, hogy ez lehúzás, szóba se álljon vele. A következő ajánlat: 68! e ft. (de ez tapétacsere és glettelés nélkül). Már-már elbizonytalanodtam, hogy mégiscsak ez az ár, de ma megjelent Tesóm festő haverja (Tesó küldte) és 15 ezerért megcsinálja. Tanulsága sok lehet ennek az esetnek is :)

Azért az islert megkóstoltade ügye? Milyen lett?

További szép napot mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok lányok,

tegnap egész nap a hülye beszólás hatása alatt voltam, írni se jöttem.
Köszi az együttérzést mindenkitől.
Örülök, hogy jól telt mindenkinek a hétvége.
Hát igen, ha most mennék cukorterhelésre,tuti magas eredményt mutana.
Na de égett is a gyomrom csajok minden nap rendesen!

Alvás pozíció, ha háton fekszek az jó,csak utána leszakad a derekam.
Ha oldalt, engem is addig rúgdos a pici, míg el nem fordulok.De erre úgy igazából pár hete lettem figyelmes.
Ha mégis tudok oldalt aludni, akkor csak úgy,ha apoci mellett-alatt van pl párna vagy takaró és megtámassza.
Reni ötlete nagyon jó, én varrónővel varrattam szopipárna anyagot, unokatesóm megígérte,hogy feltölti hungarocell golyócskákkal ,csak nem tudom mikor jut el hozzánk.

Edina,el tudnád küldeni nekem is a szedrespite receptet?Anyukám akarná megsütni.
Aztán ha készen lesz a konyhám,én is kipróbálom.

Móni, Füreden Tagore-sétány,annak a folytatása,görög falu,aqua park vannak,jó kis olasz fagyizó.
Ti mikor is mentek?
Mi ma még itt vagyunk a szülőknél, pont ma este készülünk Füredre fagyizni egy jót.

Holnap reggel indulunk vissza, d.e 4d,aztán délután majd jövök egy hosszabb beszámolóval.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Bocsi,de most nem tudok vissza olvasni,mert nagyon rosszul vagyok. az este a grill parti olyan jól sikeredett,hogy szó szerint halálra zabáltam magam,és olyan gyomorrontást kaptam,hogy tegnap este óta nem ettem még egy falatot sem.ráadásul az éjjel brutális méh összehúzódásaim voltak emiatt,már be is csomagoltam a fél bőröndöt,mire jobban lettem,így végül nem mentünk kórházba. Ma is egész nap feküdtem,de aszó szerint semmi erőm. Igyekszem összeszedni magam,és holnap jövök!

pussz mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hú, Edina, pihenj és vigyázz magadra!
Rájöttem én is hogy ezek a nagy zabálások nem túl jók, szombaton szabály szerűen mozdulni nem bírtam a vacsi után.
Az anygacserém viszont nem túl gyors...
Remélem, nem kell kórházba menned.

Írj majd,

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt, lányok! Tegnap este nem voltam netközelben.
Edina, hogy vagy???

Elég ijesztően hangzik, amit írtál:(

Én nem bírok már sokat enni (gondolom, kisebb helyen van a gyomrom), de nem is bánom. Az emésztésem nagyon takaréklángra csökkent (és megint híztam egy kg-t emellett is:)
Tényleg, gyomorégés ellen mit lehet tenni?

Reni, Kata, szoptatóspárnát nagyon reklámozza nekem a barátnőm - de még eddig nem jöttem rá, hogy mitől olyan zseniális. (mármint szoptatás mellett)
Szóval: alváshoz jó?

Kata, köszi a tippeket. Szombaton megyünk Füredre (dél körül indulunk Pestről), és kedden délután jövünk vissza. Megnézek mindent, amit ajánlottál, azt hiszem.
Neked jó pihit és jó szórakozást a fennmaradó időre.

Voltam dokinál, nem tiltott el a Balatontól:) Mehet a bálna csobbanni.
Ja, és megnyugtatott a görcsökkel (kórházzal) kapcsolatban is, leírom, hátha még érint valakit:

ha újra előfordul, nyugodtan sokszorozzam meg a magnézium-adagot, ha nem segít a 4-5 db 250 mg-s tabletta sem, akkor menjek be, adnak infúzióban. Van, aki hajlamos a görcsre, kellemetlen, de a baba biztonságban van. (az én esetemben legalábbis)
És azt mondta, hogy front is okozhatta (akkor volt tényleg az a marha nagy vihar).

A baba még csak 60 dkg, úh igazán nem tudom, minek ekkora pocak neki még most... De hogy nagyon élénk és mozgékony benne, az biztos. Tegnap alig bírtam ülni az irodában, mert összevissza rúgott. És kb. 26 hetes. Reni, ígérem, többet nem állítgatok a vonalzómon :oops:

Többiek merre vannak?
Pussz,
Móni
monke

Sziasztok!

Edina, hogy érzed magad???

Móni, remélem pihensz is egy nagyot Füreden! :D

Tegnap nem ettem napközben, du 6-kor megéheztem, megettem vagy 5 virslit kennyérrel, olyan rosszul lettem hogy csak na..... Utána csak feküdni tudtam, azt is csak hanyatt hagyott a babóca. Hááááát, én sem eszem magam többet tele az biztos! :lol:

Remélem mindenkinek szép napja lesz, du megyek dokihoz, majd este beszámolok.

Pusza mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Hali!!!

Edina remélem jobban vagy,sajnos szerintem mindenki átesik ezen a bekajálós dolgon a nyáron.Ilyenkor elég nehéz megállni,főleg kartipartikon:)

Móni köszi a beszámolót,tényleg jó a magnézium,bár én már így is napi 8-at szedek / megelőzés/.Nem győzöm venni.

Anna hihetetlen mozgékony,szó szerint állandóan mozog,csak úgy hullámzik a pocak.Holnap megyek méhnyak uh-ra szorítsatok hogy jó legyen,nagyon izgulok.

A szopipárna tényleg jó alváshoz,bár még nem volt rá szükség,mostanában meglepően jókat alszom.

Hízással kapcsolatban,én már rá sem állok itthon mérlegre,csak a védőnőnél,bőven elég azt is látni
:D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek Balatonról!

Nagyon jó az idő, a víz, a lángos stb. Szóval eddig jól telik a pihenés.
Rengeteg a picibaba, csak kapkodom a fejem.

Igyekeztem visszaolvasni, mi történt két nap alatt, míg nem voltam.

Kata, nagyon sajnálom a bunkó ismerőst. Felháborító a viselkedése. Remélem, valaki a családból azért helyre tette. Remélem, hogy kicsit jobban vagy már. Túl vagy már a 4D-n? Mesélj, milyen volt.
Konyha-ügyben hogy álltok?

Edina, remélem, jobban vagy. Az irigy emberekkel ne foglalkozz, kis közegben egyébként tényleg gyakrabban találkozni velük.
Megírod priviben, hogy Miskolctól merre felé laksz 30 km-re?

Móni, jó pihenést Nektek is a Balatonon. Mivel engem sem tiltott el az orvos a fürdőzéstől, bemerészkedtem én is. Nem lett cunami :wink:

Krisztina, Dorka, örülök, hogy Ti is jól vagytok.

Képzeljétek, az én hátam is akkora mint vizilabdásé :?

Alvás: háton nem tudok, mert fáj a derekam jó pár hete úgy. Jobboldalon tényleg rugdos nagyon, valószínű, hogy ott a buksija. Baloldalon alszom, egy összehajtott paplanra teszem a lábamat.

Reni, nagyon aranyos a pocakod, Blani pedig tündéri. Pont ilyennek képzeltem én is.
Neked melyik típusú párnád van, az a patkó alakú? Nagyon gondolkodom rajta én is.

Remélem, nem hagytam ki senkit. Ha igen, bocsánat!

Jók legyetek, vigyázzatok Magatokra, jövök majd még. Az orvoslátogatásokhoz szorítok mindenkinek, írjatok, minden rendben volt.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Kiscsajszink lesz! A megérzésem csalt. Én boldog vagyok így is, Apa csalódott. Minden rendben van a kicsivel, de az arcát végig eltakarta, nem nagyon sikerült róla fotót készíteni.

Kata, kiderült, hogy tök pancser vagyok az ultrahanggal kapcsolatban. A történet, hogy elmentünk a saját dokim rendelőjébe, ahol egy csajszi fogadott, hogy ő készíti az uh-t. Még az sem volt gyanús, hogy ugyanabban a székben, ugyanúgy készítették a felvételt. Na a végére kiderült, hogy a dokim alapban is mindig 4d-s uh-t készít, de ezt nem mondták volna. Így végül is annyi + van, hogy felvették dvd-re és cd-re + kaptunk 1 képet, de azt a dokim is szokott adni. Szóval semmi extra. Nekem a normál vizsgálat mindig többet ad, így csak egy + uh volt.
Kíváncsian várjuk a balcsis beszámolót :)

Edina, remélem, hogy már jobban vagy! Elég ijesztően hangzik amit írtál. Majd adjál valami életjelt, hogy tudjuk, jól vagy...

Móni, annyit tennék hozzá ahhoz, amit a dokid mondott, hogy nekem Blanival pont front hatására kezdett nyílni a méhszáj 2x is, ezért kellett feküdnöm utána. A magnézium egyébként szerintem is hat. Ha érzem, hogy kicsit görcsölök, rögtön iszok egy nagy adag kalcium-magnézium keveréket.
Vonalzó :)
Jó pihizést nektek!
A párna jó alváshoz, vagy kitámasztani a babát, hogy le ne essen kanapéról, ágyról, vagy alhat is benne (a mienkből lehet pólyaszerűt csinálni, van hozzá egy zsák) nekem mondjuk szopihoz pont nem vált be.

Kriszta, szorítunk az uh-hoz! :)

Dorka, én is átestem egy gyomorrontáson még kb 1,5 hónapja, azóta nem merek nagyon kajálni. Vigyázni kell ezzel tényleg.

A kilókat ne is mondjátok, már nem mérem magam.

Most megyek Apát vígasztalni és lányneveket nézegetni. Blanki elaludt.
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Reni!!!

Gratulálok a kis hugihoz!!!
Blani mit szólt hozzá?
Nagyon vagány a képeken és te is csini vagy!!

Zsuzsi!

Jó időtök van nagyon!!! Pihenj amennyit csak tudsz, és majd kérünk képeket!!

Krisztina!

Bizti minden oké lesz a holnapi uh-n!! Hát az Annák már csak ilyen mozgékonyak:)) az én Annám se állt meg egy percre se a pocakba. És ez most is jellemző rá!!
A tesó sokkal nyugisabb annak ellenére hogy fiú......kiváncsi vagyok idekint is ilyen lesz e??

Móni!

A szopipárnát én szopihoz nem tudtam használni :oops: viszont a fekvéshez nagyon szeretem ha nem vagyok terhes akkor is:)
Görcsök: Annával nekem is frontokra kezdődőtt de mg infúzióval se lett jobb sőt konyakoznom is kellett és az se igazán használt. Olyan virgonc volt a gyerek hogy minden rúgásra összehúzódott a pocim.

Edina!

Mi van veled Írj ha hogy megnyugodjunk!!!
:oops:

Kata! jó bunkó volt az a pali, legtöbben szerintem irigységből szoktak így beszólni. Remélem már túl vagy rajta!!

Na csajok meg van a cukor eredményem!!!! Hát nem tudom ez jó vagy nem......??? Az éhgyomori 2,4 (3,5 az alsó határ) a terhelt 3,1 ez épp az alsó határon van. Cukros nem vagyok az bizti...de miért ilyen alacsony az éhgyomori????? Lehet ezért kívánok folyton v.mi édeset?????? Ötletek???

Ja ami még a beszólást illeti:fodrásznál összefutottam egy ismerős csajjal és ezzel kezdte milyen pici pocakod van.......erre a fodrász megebédelt és ő is beszólt na most nekem is van akkora hasam mint neked félidős terhesen............. engem is k...a felhúzótt mert szerintem nem olyan kicsit. És ha nekem egy kis menzás kaja után ilyen hasam lenne.....hát inkább nem dicsekednék vele.

Kép

És Ricky a minden evő kutyánk!!
Kép

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Enikő,
tök csinos vagy ezzel a pocival:) nem olyan kicsi, nem is olyan nagy. Menzától remélem, nem lesz ekkora...

A cukor-eredmény enyhén furcsa, nem lehet, hogy elnéztek/elírtak valamit? még soha nem hallottam olyat, hogy valakinek túl alacsony...
Reni, gratulálok a kislányhoz!!! :) a kétkislányos anyukák a legszebbek. És majd kényeztetik az apukájukat.

Hát, Krisztina, azt hiszem, a gyógyszeripar (de legalábbis a magnéziumgyártó fele) belőlünk él... de tény, hogy használ valamennyit. drukkolok a vizsgálathoz, majd számolj be róla! bár egy egy kilósnál is nagyobb babácskával már biztos nem lesz gond.

Dorka, igyekszem pihenni is egy picit, de annyira be vagyok már sózva a kirándulásokra, szalonnasütésre...
Zsuzsi, és milyen a víz? nem fáztál?
Felvettem ma reggel az úszódresszemet, kedvcsinálónak... hát izé, más kedvét nem hozza meg, az biztos. Én tényleg kiszorítom a vizet a Balatonból, asszem.

Edina nem jelentkezik:( basszus, remélem, jobban van, és nem a gyomra/görcsölése miatt...

M.
monke

Hali!!!

Enikő nagyon csini a pocid,pont akkora amekkorának lennie kell :D
A cukor érdekes én sem hallottam még ilyet,számolj majd be mit mondott a doki.

Zsuszi jó nyaralást!!!

Reni gratula a kislányhoz,vígasztald apát,hogy egy pasi csak egyfélét tud csinálni:):)

Jó nektek,én már fürdőruhát nem merek felvenni.Nekem a strandolás csak akkor megy ha csininek érzem magam.Ezért kb 10 évente 1x megyek strandra:)

Kép

Kép
krisztinaa

sziasztok lányok,

nemrég érkeztünk haza, elég húzós nap volt, holnap mindenkinek, mindenre reagálok, ígérem, de ma elmarad...

Reni, gratula, tök jó lesz 2 kiscsajszival!!
Az uh-n minden rendben volt, egészséges kisfiú a doki szerint, végig aludt a kis zsivány és befelé fordult.
De azért pár percre sikerült kizökkenteni a helyéről és elmosolyodott meg ásított.
Zabálnivaló.
Ma elvileg megint nagyobbnak látták, 24 hetes pont 22 hét 4 nap helyett és már kerekedik a pofikája.
A magzatvízem megint sok, jövő héten tuti előírnak megint egy cukorterhelsét, bár bevallom, míg otthon voltunk 4 napig folyamatosan ettem, húst és sütit minden mennyiségben, szóval no komment...

Edináért én is izgulok, basszus, hol van, lányok?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

csak gyors bejelentkezés...

azt hiszem jól vagyunk,nem görcsölök,és ez a lényeg! Ma reggelre fogytam 2 kg-t..... :roll: ez nem túl jó,de ez van. Ja, és jó hír,hogy az előbb már éhes voltam,és tudtam enni! :lol: (vasárnap óta most voltam először éhes) de még mindig az ágyat nyomom,mert egy kicsit gyenge vagyok. De Manócska pörög ezerrel!

igérem,hogy amint jobban leszek jövök,és bepótolok mindent!

Remélem,hogy ti jól vagytok! :wink:

pussz mindenkinek!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok!

Reni, gratula a kislányhoz!!! :P

Kata, örülök, hogy minden rendben volt a dokinál, a víz lehet hogy a kaja miatt több. Ne aggódj!

Enikő, a pocid aranyos, ne foglalkozz senkivel!

Edináért én is kezdek aggódni.

Dy, örülök, hogy jobban vagy, a baba úgyis összeszedi, ami neki kell, ne aggódj a 2 kg. miatt.

Képzeljétek, délben akkorát zakóztam a fürdőszobában mint egy ház. Kiszaladt a szőnyeg a lábam alól. Jól betojtam, mert éreztem, hogy el fogok ájulni és egyedül vagyok. Csak pár perc lehetett, aztán összekapartam magam, átmentem anyuhoz és Ő vitt le a dokihoz. Fejet, hasat nem ütöttem, csak a sejhajom (de azt nagyon...) és a hátam. A doki kérte, hogy lehetőleg legközelebb ne úgy menjek, hogy már megint történt velem valami! :lol: Persze odáig még nekimentem egy ajtónak és a kórházi liftajtó is rámcsukódott. Anyu közölte: "Azt hiszem ez nem a te napod édes kislányom!"
A babával egyébként minden rendben, 26 hétre hoz ki a gép a mért adatok alapján.
Fel lettem mentve a tiltások alól is! :lol:
Felhívtam a férjemet, hogy jól vagyunk, kérdezte, hogy akkor ma már lehet-e szex.....
Mondtam neki, hogy lehetni lehetne, de nem tudok se ülni, se feküdni rendesen, így egy kicsit nehéz lesz.... Azt a sóhajt halottátok volna! :lol:
Szegény, már úgy sajnálom.
Jövő hét elején kell mennem a terhelésre...

Na befejezem a kisregényem.
Miközben írom, már röhögök, de azért megpróbálok jobban odafigyelni.

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok!
Edina, de jó, hogy megkerültél:) kicsit megfogyva bár... jobbulást, és jó pihenést!!! ne ijesztgess itt minket:)
A két "elvesztegetett" kilód azt hiszem, valamilyen csoda folytán rám szállt át:)

Dorka, te meg vigyázz magadra.
Amióta babát várok, többször is elcsúsztam (kádban, lépcsőn stb.) - még eddig sikerült nem elesni, de én be szoktam tőle parázni rendesen, csak ritkán tudok röhögni rajta később. Örülök, hogy minden ok a babával- Na meg annak is örülök, hogy veled is minden ok, és nem ütött le a kórházi liftajtó:)

Minden tiltásnak vége? úgy értem, kifejezetten megkérdezted/mondták a szexet is? bocs, hogy megkérdem, csak két hete a kórházban úgy rám dörrentek, hogy azonnal valljam be, "volt-e házasélet", hogy azóta én kérdezni se mertem, hogy akkor most lehet vagy sem...
Pedig hát még hátra van pár hónap, és utána még pár hónap... én azért nem zárkóznék el teljesen a gondolattól... (pocak ide vagy oda).

Kata, láttam az UH-képet wiw-en. Nagyon aranyos:) Reméljük, a következő terhelésre már normalizálódik a helyzet (már ha tényleg a hétvégi búcsú és a hozzá kapcsolódó evészet okozta).
A barátnőm (tavaly szült) tegnap mesélte, hogy neki szülés után mondták, hogy nagyon sok volt a magzatvíz. Várandósság alatt észre se vették, gondot nem okozott (végig kihordta a babát, sőt, egy hetet rá is húzott, és majdnem 4 kg. lett, makkegészséges kicsi lány).

Krisztina, én az ilyen fürdőruhás aggályaimat már rég levetkőztem...imádok úszni és kb. 18 éves koromban néztem ki utoljára úgy fürdőruhában, ahogy szerettem volna. hogy most hogy nézek ki... arról ne is beszéljünk.:)

Na, így kora reggel ennyit.
Pussz mindenkinek,
Móni
monke

Sziasztok lányok,

na végre itt vagyok :lol:
Visszaolvastam, remélem senkit enm hagyok ki a sorból.

Dorka, majdnem elájultam, mikor olvastam ezt az esés storyt.
Örülök, hogy nem estett nagyobb bajod és a baba meg pláne rendben van.

Enikő, aranyos a poci és kutyus is, olyan kis ártatlan buksija van, nem nagyon lehet rá haragudni, bármilyen rosszcsont is.

Krisztina, feltétlenül jelentkezz a mai vizsgálat után!

Reni, látod, én meg lányt éreztem...Már A megérzéseinkre sem lehet adni.Nagyon édi lesz majd a két kiscsaj együtt nálad és sok-sok segítséged lesz. :)
Akkor nálad is inaktív volt a babó az uh-n, na ez megnyugtat.

Edina, örülök, hogy rendbe jöttél, szerintem a múlt heti sok takarítás is lehet hogy hibás, nem?Vigyázz magadra jobban,ok?
Tényleg pihizz a héten, mégha összecsapnak is a hullámok a fejed fölött!

Zsuzsi, rülök, hogy jól telik a pihenés.Majd írd ,meg ,merre jártatok.
látod, megrendeltem nektek a jó időt :P

Móni, én is hallottam ilyen magzatvízes storykat.de tényleg a sok hétvégi süti lehet a hibás,éreztem is az utóbbi napokban, hogy túltelített vagyok és 2 hete a szív uh-n normális volt a magzatvíz, szóval ingadozik.
Nektek is jó időtök lesz Füreden, amint néztem...

Nálunk apa egész jövő héten szabin lesz, de Szlovákia ugrik a konyhabútor miatt, így azt beszéltük, egyik nap elmegyünk vhová kirándulni, meg még egy egész napos fürdőzést is betervezünk valahol, aztán itthon rendezkedünk kicsit a ház körül.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Szaisztok,

Jól vagyok, csak a sejhajom fáj nagyom. :?

Móni, minden tiltásnak vége, persze csak mértékkel. A szexre direkt rákérdeztem, mert nekem már hiányzott egy kis babusgatás. Elég viccesen sikerült, mert elfelejtettem, úgy vánszorogtam vissza. Szerintem jót mulatott rajtam (akkor még azért nem voltam fényesen), hogy ilyen állapotban ezért visszamegyek. Azt mondta, én vagyok a főnök, lehet.

Edina, bocsi, hogy este nem azonosítottam be: Dy=Edina
:D

Lányok, ti hogy vagytok a szülésznőválasztással?
Találtam itt egy kórházas fórumot, beleolvastam a Margitosba. Jókat írnak róla hál istennek, de nagyon sok szó van a szülésznőválasztásról. Most ez szokás?

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Kata, én már attól tartok, kicsit túl jó időnk is lesz Füreden:) szóval már hétvégére is 36 fok fölötti hőmérsékletet mondtak.... na mindegy, csak jobb vízparton/vízben, mint itt Pesten.

Dorka, köszi :) tényleg poén lehetett, hogy külön ezért visszamentél.

Szülésznő-választás: elvileg szoktak, és hát fontos is, hogy ki az, mert ő lesz veled végig...
Szerintem a dokit kéne megkérdezni, hogy kit ajánl. Az enyém azt mondta, hogy majd ősszel térjünk vissza rá, ő szokott ajánlani.

Persze ez megint téma, hogy mennyire fölösleges pénzkidobás, stb, ebbe ne menjünk bele most szerintem.

Annyi még, hogy a Margit kórházban két hete szombat hajnalban ellátott a két ügyeletes szülésznő. Nem tudom a nevüket sajnos - de mindketten nagyon rendesek és kedvesek voltak, pedig én tényleg csak az utcáról estem be.
monke

Dorka, a szülésznő nagyon fontos, én ősszel sajnos személyesen tapasztaltam meg...
Annyira emberségesek voltak egytől-egyik, ugranak minden kérésedre, lelkileg támogatnak.
Utólag a férjem akart adni pénzt annak a szülésznőnek, aki szinte végig mellettem volt és azt mondta, ő ezt nem fogadhatja el, hanem azt szeretné, ha majd lesz egy egészséges babám, reméli hamarosan, azt nála szüljem meg.

Nekem ezek a tapasztalataim és akik ismerősök mostanában szültek, akárhol, akármelyik kórházban, mind ezt mondta.
Úgy gondolta, ezt a szülésznőt majd szeptemberben keresem meg.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!!

Megvolt minden!!!!
Picuka nagyon jól van,a méhnyak 3,1cm nagyon jó és
zárt minden.Úgyhgy most boldog vagyok.
A fekvést továbbra is tartani kell.
Csak olvaslak itt titeket ,hogy mindenki megy nyaralni
és egy kicsit irigykedem.Én max 2-3 órát vagyok fennt
egy nap,és Debrecenből már nem merünk kimozdulni.

Dorka vigyázz az esésekkel.Én nagyon sete vagyok ilyen
téren,rettegek hogy elesek.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, örülök nektek,látod a sok pihenés meghozta az eredményt és ne csüggedj a nyaralás miatt, jövő nyáron már babástól kirándulhattok bármerre.

Egyébként terhesen én is többet csetlek-botlok, mint azelőtt...
:?

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Szerencsére az én lábaim nem dagadnak, van egy pár ismerősöm akinek dagadt és az a rossz, h nem is tudsz vele mit csinálni.
Kitartás a lábdagadósoknak.

Szélvihar tényleg nagyon nagyon gáz volt, annyira be voltam tojva.

Áfonyácska
:( De inkább pihi, mint baj legyen.

Köszi a név dicséretet és a gratulációkat!
Én hétfőn voltam terheléses cukron. Ma meg a szomszédunkkal a szülésznőnél voltam. Szimpatikus volt, így akkor be is jelentkeztem hozzá.

Reni
Hát nem is tudom. Most épp annyira nem vészes. Napközben ált. 2 órát alszik. Este 10kor alszik el és reggel 8 körül kel. De közben, hogy hányszor és mikor az változó. Most már sokszor van, h jön közénk hajnalban.
Blani is nagyon édes :) és a pocak meg csini.

Kriszti
Nagyon cukiii :) nekünk nem látszott Lili ennyire, így majd csak a 30. hét körül szeretnék menni most. Akkor meg jól meg is nézik.

Nekem szombaton (átírtam mert vmiért nem volt net és nem tudtam elküldeni) jó főzős napom volt. A mai ebédet, a holnapit is megfőztem+ megyünk du lakásavatóra és oda sütöttem meg csináltam salit.Most már kivagyok kicsit.

Kankalin
Biztos megnéztem már, de majd még 1x megnézem :)
Jó utat nektek!

Kata
Biztos nagyon csini lett a frizurád. Kata sztem ne akarj nagyobbat. Nekem 75 B, C volt a méretem és kényelmesebb az mint a 80 C,D :wink:
Hát az unokatesód több, mint bunkó :evil: azért nálatok még számíthatna rá, h extrán érzékenyek vagytok erre a témára. Remélem legalább leüvöltötted a fejét....

Dy
Festő :evil:

Alvás: én csak oldalt tudok, jobb illetve bal oldalon. Ha hátra fekszek egy idő után úgy érzem nem kapok levegőt. De ez normális mert babó nyomja az ereket.

Monke
Köldök nekem csak az utolsó pár hónapban simult el. Mondjuk nekem olyan, h nem fordult ki. Feszült, de nem volt vészes. Nem lesz belőle gond, ha kifordul sok kismaminál látom, h ilyen, csak hát gondolom feszül.
Renie gyomorégés ellen kiváló és kismamáknak is lehet.

Fürdés:
A kád vízben csak a hőfok nem mind1. Én esténként Lilivel fürdök és nagyon langyos a víz, meg nem vagyok benne sokáig, de ez nem okozhat gondot. Strandon nem mennék a vízbe.
Uszoda ok, mert azok rendesen tisztítva vannak és nem mennek bele olyan sokan, mert hideg :) és amúgy anno a dokim is azt mondta ok.
Sztem a Balaton is ok. Én voltam benne, a fizetős strand részen ahol rengeteg ember ült a vízben a part mellett ott nem mentem be, de a szabad strand rész nagyon ok volt.

Reni
Azért gratulálok, apa meg gyorsan meg fog vigasztalódni. Az én megérzésem is csalt amúgy, mert én lányt vártam :) de minket nem kell vigasztalni a fiú miatt sem :)

Enikő
Milyen hülyék az emberek :) tök normális méretű a pocid :) a kutyus imádnivaló (amikor nem rág szét semmit :lol: )

Dy
Örülök, h jobban vagy. Vigyázz magadra és csak óvatosan legközelebb a kajával.

Dorka
Basszus te is vigyázz magadra. Még jó,h anyud a közelben van.

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Krisztina, örülök, hogy minden rendben! A fekvéshez kitartást!

Fleur: Pihenjél is, nehogy nagyon elfáradj!

Három hét múlva kell visszamennem a dokihoz, akkor majd kikérdezem szülésznő ügyben.

Mindenki vigyázzon magára!
Dorka

Kép
traudorka

Fleur, nem mindenki gondolja sajnos így, ahogy mi ezt a baba elvesztős dolgot.
Csak az a baj vele, hogy a folyamatos paráim ellenére az utóbbi időben valóban kezdtem megnyugodni és csak babókára koncentrálni és ez most újra feltépte a régi sebeket.
Beolvasás nem marad el, de nem a részemről,mert én szóba se állok velül ezek után többet...

Dorka, kíváncsi vagyok, mit tanácsol a dokid a szülésznővel kapcsolatban.
Én jövő héten megyek az enyémhez és akkor rákérdezek.

Többiek, hahó, hol vagytok?

Mondjuk ma nekem is elég punnyadós napom van, igaz reggel 7 óta már egy csomó mindent megcsináltam,most már pihizek.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Szia, Kata, sziasztok:)
én itt vagyok a munkahelyen, felpolcolt lábakkal:( most már mondhatni minden nap meg van duzzadva, és nagyon nagyon utálom. A cipőmet se merem levenni, nehogy délután ne tudjam újra felvenni:(
Már jártam így, kénytelelen voltam hideg vízben áztatni a lábamat, mielőtt hazamentem volna az irodából. Nem használt túlságosan az se.
Remélem, hogy legalább részben a melegtől van...
Olvastam ilyeneket, hogy gyümölcsnap, meg dinnyét szabad (ill. azt is, hogy dinnyét TILOS)... hát nem tudom. Hétvégén lehet, hogy megpróbálok 1 gyümölcsnapot (a Balatonon), az nem árthat.
Már ha kibírom.

Fleur, köszi a megnyugtatást köldökkel kapcsolatban:) már kezdem megszokni az érzést, vagy lehet, hogy feljebb nőtt a méhem, és így már nem pont ott nyom.

Babácska egyre aktívabb... olyan, mintha legalább ketten lenne, gyors egymásutásban egészen máshol rúg meg.

Krisztina, gratula a jó eredményhez:) Tényleg ne keseredj el, hogy nem mehettek nyaralni, és most már az otthon ülés/fekvés ideje is egyre rövidebb... aztán majd mehetsz sétálgatni Annával.

A mi UH képünkön szinte csak nyakon alul látszik a baba, mert állítólag túlságosan felkúszott:) De még úgyse tudnám elképzelni a kis arcát.

Lányok, pihenjetek is néha, ne csak főzzetek-takarítsatok-tanítsatok:)
Pussz
M
monke

Móni, nem semmi ez a lábduzzadáas.A fölpolcolás tényleg segít és a borogatás is.
Szerintem kipróbálhatod a gyüminapot, csak akkor meg nehogy nagyon égjen a gyomrod.

Nekem is ma a pici egyik percben bal oldalt rúgot, azután meg a jobbon, pont gondoltam is, ilyen fürge, vagy mi.

Amúgy meddig dolgozol még, látom a ti időtök egyre csak fogy és fogy, alig 3 hónap...
pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata, most olvastam a neten azt a hihetetlen okosságot, hogy duzzadt láb ellen 'éjszakai ágynyugalmat' javasoltak :P

Ez a tanács, minden problémámat megoldotta, gondolhatod.
Remélem, egy gyümölcsnap még nem lesz gáz, gondoltam, ha nagyon rossz, eszek egy-két kekszet/zabpelyhet vagy valami ilyesmit.

A babáink meg attól tartok most vannak elemükben, úgy értem, elég erősek már, és jó sok helyük van táncikálni... kár, hogy a bordám alját szemelte ki legutóbb.:)

Én még szívesen dolgoznék kb. két hónapot... tudod, albérletben nem sok értelme van otthon ülni, nincs igazán mit előkészíteni, otthont teremteni stb...
Aztán ha túlságosan fáraszt, akkor hagyom. De mondjuk a dokim se vetette fel soha, hogy akkor kiírna... szóval hát egészséges vagyok és ülőmunkát végzek (jó helyen, sok sétával stb).
monke

Sziasztok!

Krisztina!

Gratu a jó eredményhez! vigasztaljon, hogy mi se megyünk sehová az idén!! És én se teszem ki alábom még az utcára sem mióta befenyített a doki. Na de remélem 2 hét múlva azért kapok egy kis felmentést:)

Szülésznőt én is szeretnék majd. Nekem is azt mondta a dokim térjünk vissza rá később. Van már 2 jelöltem igaz egyiket sem ismerem csak hallomásból.

Móni!

Vigyázz a lábadra! Még szerencse hogy ilyen jó munkahelyed van:)

Hát nem tudom csajok, nekem mostanában nem olyan aktív babuci.....remélem minden oké vele.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Móni, nahát, ez tényleg nagy okosság, így már kiktahatjuk az olyan tevékenységeket, mint a hegymászás, cooper futás és társaik...

Így már értem, hogy inkább dolgozol.De októberben költöztök,ugye?
Az már saját lesz, ha jól tudom.
Végülis, akkor szeptemberben már lehet tervezgetni.
Én is látod így vagyok el márciustól egymagam itthon, hogy van kert, nagy a lakás és vannak magántanítványaim.
Pont gondoltam rá múltkor, Pesten másfél szobás lakásunk volt, abban tuti megőrülnék ennyit otthon lenni.
Gyümiket próbáld ki, feltétlenül.

Enikő, tuti a melegtől nem olyan aktív a babó, meg nem egyforma, de én is így vagyok vele, megijedek, ha nem érzem.
Mikor Szilvásváradon voltunk, 2 napig szinte semmit nem éreztem, már sírtam.
Nagyon jó érzés amikor mocorog,én legalábbis szeretem.
Most biztos lustizik a kis drága.
Nyugodj meg.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Igen,igen, októberben költözünk.
Akkor is csak egy kétszobásba:) de azért egy babával már nem fogok unatkozni otthon, az tuti.
Gyümölcsök hatásáról beszámolok majd.
Amúgy ma a lábfelpolcolás is bejött, mintha nem dagadna annyira. (ma szereztem az íróasztal alá egy régi széket, amire felpakolhatom a lábam).

Babamozgás: van ugye egy időszak (talán már most????) amikor figyelni is kell, hogy mindennap mozogjon? tehát hogy tényleg nem jó, ha nem érezzük?
Erről tud valaki valami konkrétumot? vagy ez is csak ilyen riasztgatás?
monke

Móni, azt hiszem csak az utolsó hetekben kell figyelni, talán a 30.héttől?! hogy napi 10 mozgás megvolt-e.
De szakértő anyukák, Reni, Enikő és Fleur ezt tuti biztos tudják.
Na jó, azért napi chekkolás nem árt...

Örülök, hogy a lábpolcolás sikeres volt, otthon is rakd fel, ha kicsit ledőlsz a kanapéra.

Nekem is dagad mostanában, de nem fekhetek/ülhetek egész nap felpolcolva, basszus.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Móni!

Magzatmozgást majd később kell számolni. szerintem ez intézményenként6védőnőnként változó Nekem Annával 35 hetesen kellett kezdeni vezetni azt a lapot! Persze ilyenkor is kell figyelni hogy mozog e. Gondolom ha egy napig egyáltalán nem mozog akkor menni kell megnézni minden oké e?

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Nézzétek meg ezt!!
Nekem bejött!
Kiváncsi vagyok nektek mit hoz ki!!!

http://www.naptarak.com/naptarak_kinai.html

Amúgy zenével hogy álltok? Mármint hogy szoktatok hallgatni a babóval?
Annával nagyon sokat hallgattam a baba zenét utánna is nagyon szerette.

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,
itt vagyok, csak sűrűek voltak a napok. Blanit minden nap vinni kell v.hová, hogy lefárasszam, de inkább én fáradok el, mert van,hogy éjvélig is pörög. Most nem aludt napközben, így kidőlt már 10-kor.

A magzatmozgást akkor szokták figyelni, mikor már kevés a helye, illetve rosszabb lehet a keringés. Szerintem ebben az egy esetben nem felesleges a parázás...inkább menjünk dokihoz feleslegesen, minthogy valami gond legyen a kicsivel. Nekem is van, hogy hosszabb ideig nyugiban van, akkor van, hogy szándékosan felébresztem, vagy felveszek olyan pozíciót, amit nem nagyon szeret.

Móni, nekem meg pár nappal kisebbre kalkulálták a babát, így már több mint egy hónap van köztünk...nem is csoda, hogy már nagyobb a pocid :)

Nevet is választottunk: Bíborka (egy régi magyar név, és mindenképp B betűset akartunk)

Dorka, olvastam a "sztoridat", vigyázz magatokra.

Csajok, gondolkodtam a lábdagadáson...arra jutottam, hogy talán a mozgás/a keringés javítása segítene...tudom,hogy az ellenkezőjét javasolják én meg nem vagyok doki...de hátha...

Kata, igazad van, ez egy teljesen más életmód, ha otthon van az ember, a babával meg ismét teljesen más lesz. Én mondjuk elkövettem anno azt a hibát, hogy jó pár hónhapig nagyon féltem kimozdulni Blanival, és besokalltam az itthonléttől. Ezt csak miattatok írom, hogy aki nem otthonülős, az vonja le a tanulságot...

Móni, különben hová költöztök? Már megvan konkrétan? Pont időre átvehetitek? Kell rajta alkítani, vagy felújítani:)

Enikő, megnéztem a kínai naptárat, nálunk mindkét gyereknél bejött, ezért még teszteltük sokmindenkire, így már jóval kisebb lett a találati arány. Babazenét mi is sokat hallgattunk Blanival, most kevesebbet. Különösen mióta Blani megszerelte a lejátszót. A 3 férőhelyes lejátszóban legalább 20 cd van, ezen kívül az eltűnt bankkártyák stb. Fogadni mernék, hogy a régen keresett lakcímkártyám is benne van. Ja, ha már itt tartunk, ma egy szájfénnyel kente ki az egész fürdőszobát, de olyan ügyesen, hogy még a legapróbb tárgyak is ragadtak :) Én meg mindig örülök, hogy milyen jól eljátszik 10 percig a gyerek :)

Puszi, jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?