A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Bond!
Persze! Nem láttad a filmet? Egy tündérke a kisfiú!!!! Szép pofijú, szőke, nagy dumás tündérke!

Ébredezik a gyerek, mennem kell a maratoni kajálásra.... :roll:

Kép
katy76

Sziasztok!

Azért 11 napos baba mellett másik gyerek műtétjét végigcsinálni, hazarobogni szoptatni, amíg a másik a műtőben és mire kitolják ottvagyok. Megveregetem saját vállamat.

A műtét sikerült, sajnos a tortúrának nincs vége, mert nem tudni mitől van tele a gyerek váladékkal gyulladás és minden egyéb betegség nélkül (ora, füle, tüdeje).
Aki hallott már valamit ilyesmi betegségről adjon valami tippet.
Köszi.

Éva

KépKépKép
agmano

Bond!

Gondotam rá, de innen vidékről nekünk kéne beszállítani, és nem is értem miért,de ha lennének fölös órácskáim Pestre menni, valahogy nem oda mennék :roll: :lol: :lol: :lol: . A másik lehetőség, amit a védőnéni mondott, hogy esetleg kereshetnék egy családot, aki szívesen elfogadja a tejemet (az OEP ezt is elfogadja), de igazság szerint nem akarok ilyesmit a nyakamba venni. Nyomásként hatna rám, hogy még egy baba várja a tejemet. Meg persze örülök hogy van rendesen, de valójában alig várom, hogy rendeződjön a kereslet-kínálat egyensúly, mert napi 3-4* áztatom el a ruhámat, a gyerek az első 10 percben csak nyel, ahogy tud, ami láthatóan nem a kedvence, és az "alva szoptatás" is csak emiatt fullad kudarcba, mert mi szépen bealszunk a gyerekkel, de amit kiköp cicit az őt áztatja el, a másikmeg engem :evil: !
Amúgy napi egy 150 ml-s tejeszacsit elteszek, amióta hazajöttünk, szóval lesz mivel főzeléket süríteni :twisted: :lol: :lol: :lol: .

Agi125r!

Ez nyilván adottság kérdése, meg genetika, anyunak is sok teje volt. Az sem mindegy, hogy Botond alkalmanként 100 körülieket eszik, ami rendesen meglöki a termelést :wink: . De sztem az is nagyon sokat számított, hogy a szülés másnapján bejött egy Zsuzsa nevű nővér, hogy ő kicsit megfejné a cicimet...Hát úgy megtépte a melleimet, hogy csillagokat láttam, és mondtam is utána anyunak, hogy ha mégegyszer meglátom itt, kirúgdalom csaszi seb ide vagy oda :twisted: . Ehhez képest délutánra úgy beindult a tejem, mint a Tisza áradáskor! Mondanom sem kell, másnap reggel mosolyogva vártam Zsuzsa nővérkét fejésre :lol: :lol: :lol: !
Mondjuk nekem már 6. hónap óta volt előtejem, ami engedett következtetni a későbbi tejtermelésre, de sztem tuti az is számított, hogy ez a drasztikus kézi fejés meggyorsította a belövellést a császár utáni napon(!!!).

KépKép

KépKép
kicsidodi

marietta1982! :)

Lehet, hogy én vagyok lemaradva és akkor bocs ( :oops: ), de mi a baj? :?:

tímea1982! :)

:( :( :( :? :? :? :? :( :( :(

agamano! :)

Mandulája? :?:

(Manó most sumákol: azt hiszi, hogy nem tudom mit csinál a másik szobában mély csendben. Megint a fütyijét masszírozza. Ami alapból nem zavar, csak:
-nem percek óta kéne űzni :? :? :? (szerintem :roll: )
- és nem máson. ( :evil: :evil: :evil: )
Mindkét esetben be van ígérve a kedvenc mondókás könyvének a mellőzése lefekvéskor.
Amúgy hagyom és nem büntetem, pláne nem akarok benne bűntudatot kialakítani. Csak azért ennek is van egy határa...)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.07.28 16:11-kor.

Kép
Kép
200907?

Lassan számíthatok rá, hogy hazajönnek a pockok. Azaz csak estére. Furcsa, hogy már több, mint egy napja csend van a lakásban. :lol:
Dani ma 2x is fent volt 1,5 órát. Persze nem akkor, amikor anyós itt volt. Szegény, eddig még csak úgy látta Danit, hogy aludt. De teljesen ledöbbent, hogy mekkorát nőtt. A kis bolondgomba. :lol: Végre elfogytak a 2-es pelusok. A 3-as meg nemigen fér bele az 56-os bodykba. A hétvégén azt hiszem, el is pakolom őket. Van olyan rugi, ami nem is volt rajta. :?

Tike,
Örülj, hogy apa nálatok így szereti tervezgetni a jövőt. :lol: Nálunk a családi kupaktanács a "jövő" kérdésben max a délutáni programig bír dönteni. Enyémapa soha nem érdeklődik az én világmegváltó terveim iránt. :twisted:

Ági,
A gyerekek a beszélgetést imádják, nem elsősorban a védőnőket. :lol: Sokszor, hogy Natit azzal foglaltam le, hogy végigtelefonáltam az ismerőseimet, mert akkor remekül szórakozott. Én valahogy nem tudok a gyerekkel addig beszélni, amig a cuki boci szemeivel csak bámul, de nem válaszol. Szabival meg pár napos korától vendégeket hívogattunk, hogy elszórakozzanak a gyerkőcök.

Marietta,
:( Szegény Domi, szegény te. :( Sajna nem ismerek gastro dokikat, hacsak a Kismama gyerekdokija nem számít. Heim Pállal vagy Bethesdával próbálkoztál már? Mi a probléma? [/i]

Kép KépKép
lorca

kicsidodi! :)

Ööööö...én még ott tartok, hogy érte mennek. :roll: :roll: :roll: A Heim Pál honlapján van a frankó. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

Katy76:Epilepszia szerű roham volt.Ki is vizsgáltak h nem az -e.
Szerencsére nem,de ott is az lett a vizsgálat eredménye h mérgezést kaptam és ez az esetek pár százalékában előfordul h ilyen roham kíséri.Szerencsére apa még két hétig itthon lesz velünk.
Félek h megint előfordul,rettegek tőle.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Ági,
Az összeszokós időszak nem lesz könnyebb. :wink: De ti meg fogtok egy kicsit edződni. Ahogy az egyik dolog megoldódik, jön a másik. Az első év nehéz. Növekedési ugrás, fogzás, új mozgásforma tanulása mind-mind felborítanak mindent, katasztrofális éjszakákat és nappalokat okozva. Azután meg jön a dackorszak. :twisted: :lol:

Amit tudtok tenni, hogy megbeszélitek, mi is vár rátok. Mindenféle illúziók nélkül. A baba körüli teendők teljes embert kívánnak, ha lehet, kettőt. Egy idő után pedig, észre sem veszed, elkezd működni a dolog és még élvezed is. De az első hónapok (évek) nehezek.

Tímea,
Pfúj kórház. :? Imádom, hogy lecseszik az embert, amikor elszúrnak valamit. Persze ha valami bajotok lett volna, akkor is csak annyi a válasz, hogy háááát, nem lehetett előre tudni. :x

Kép KépKép
lorca

Bond!

Én is azt hittem kijönnek,bár már úgy sem akarózott, mert bnőm leadta,és minden nap adott időre kellett produkálni, és ez állítólag nem csak a pasikat frusztrálja :roll: :lol: :lol: :lol: . Nekem a védőnéni mondta, hogy ide nem jönnek érte,vinni kéne :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kép
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Kismamik
Kitartást!
Ne akarjátok annyira a gyerekek megszületését! :wink:
Éppen valamelyik nap kérdeztem anyukámtól, hogy nem lehet visszadugni időnként...olyan jó volt, amíg pocakomban hordtam...vagy nincs a gyerekre is jótállás?
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:31-kor.
Vendég

A szokásos véres széklet, ami már hasmenéssel is társul és napi 2-3 alkalommal előfordul, és már nem pici nyálkás vér :cry: :cry: :cry: !!!!!!!
Én ezt nem értem, kórházi diagnózis laktóz intolerancia, tehéntej allergia, DE nincs kézzel fogható magyarázat, ugyanis a doktornő szerint a vérvételi eredménye, nem indokolja a tápszert váltást, de azért megkaptuk a HA a tápszert, mivel kevés volt az anyatejem.
Hazajöttünk pár napig nem volt véres széklete, utána kezdődött minden elölről. Dokinő leállított teljesen az anyatejről, ( pedig addigra lett volna már elég tejem) mondván, allergiás rá a gyerek, nagy duzzogva beletörődtem, nem adtam neki, de akkor magyarázza meg valaki MIÉRT van még mindig véres széklete a gyereknek és egyre sűrűbben????? Mikor visszamentünk az orvosához, azt mondta, hogy még várunk egy kicsit és ha nem növi ki, elküldi gasztrodokihoz, mivel koraszülött és gyenge a gyomra blablabla……….Itteni gasztro doki, majd szeptemberben tudná fogadni , azt mondta addig figyelgessük a gyereket,. és mi a pi..át figyelgessek rajta, míg teljesen rosszra fordul az állapota????Meg, hogy miért nem visszük a gyerekorvoshoz, :shock: :shock: :shock: így néztem, akkor minek van magánrendelése kérem szépen :roll: :roll: :roll: !!!Tök jó, hogy minden azzal van megmagyarázva, hogy koraszülött, és szerintem a hasa is ezért fáj ennyire, mivel infacol, édeskömény-kamilla tea se használ. Vettem cseresznyemag párnát , amit felmelegítve kell a hasára tenni az sem használ.

És ezt ma olvastam , ezekből a tünetekből nekünk 6 van :cry: :cry: :cry: , én nem akarok túlzásokba esni,( de bár túloznák) és a legrosszabbra gondolni, én csak egy anya vagyok aki jót akar a gyerekének és nagyon félek, hogy valami komolyabb gond van . Úgy döntöttem én nem várok tovább senkire, se hónapokat se heteket, megpróbálom megoldani másképp.

Na szóval ezt olvastam:
„A gyomor-bélrendszeri tünetek: hányinger, hányás, hasmenés, hasi görcsök, véres széklet, valamint az előzőekhez társuló következményes vashiányos vérszegénység stb. Bőrtünetek: ajak és szemhéjduzzanat, csalánkiütések, más megjelenésű bőrkiütések, viszketés, ekcéma. Légúti tünetek: orrfolyás, orrdugulás, középfülgyulladás különböző típusai, visszatérő hörghurutok, asztma, gégehurut (croup). Meg kell említenünk az anafilaxiát, ami a legsúlyosabb allergiás reakció. Vezető tünete: hasfájás, hányinger, szédülés, gyengeségérzés. Viharos gyorsasággal sápadtság, verejtékeztés, szájkörüli szederjesség alakul ki, gyenge a pulzus, vérnyomás esik, perceken belül eszméletvesztés alakul ki. Légzés és keringésleállás veszélye miatt sürgősségi orvosi ellátásra van szükség. Ritkán halálos kimenetel előfordul”

Ne haragudjatok, h kiborultam, meg ha sok voltam… :oops: :oops: :oops: :oops: .
marietta1982

Marietta,
Mire alapozták a laktóz intolerancia diagnózist? Nemigazán értem. :? Ezek a tünetek azért elég általánosak, sokminden lehet még. A tápitok laktózmentes? A HA az a kazeinre szokott vonatkozni, azt bontják le kisebb fehérjékre. Miért nem próbáljátok a Sinlacot? Az nem tejalapú, hanem szentjánoskenyér. Vagy egy szója alapú tápszert? Azaz a doki miért nem próbálkozik ebben az irányban? Tápiban azért annyira nem vagyok képben. De én is hülyét kapnék ettől a várjuk ki, mi fog történni dologtól. :?

A kamillateát, édesköményt, ha amúgy sem jó, nem érdemes használni, nehogy pont az okozzon gondot. Sajnos az, hogy koraszülött, tényleg sok dolgot "megmagyaráz". :( De azt nem jelenti, hogy nem kell ezekkel foglalkozni!

Tímea,
A toxémia a terhességgel együtt elmúlik. Én sem hinném, hogy a rohamok visszatérnének. :evil:

Kép KépKép
lorca

Lorca: Én már semmit nem értek,azt sem értem, hogy az anyatejet miért nem vizsgálták be???????Ez mai napig tüske bennem. azt tudom elegem van már abból, hogy, a dokik egymásra mutogatnak, meg várni arra, hogy kinövi vagy nem növi ki. Én laikusan is azt gondolom, hogy a gyereknek nincs tejallergiája , szerintem nem ilyen jellegű a probléma, akkor most sem lenne állandóan véres a széklete. Ja, én meg nem is tudtam , hogy vannak ilyen tápik, de gondolom a dokinknak tudnia kellene.
marietta1982

Marietta,
Az anyatej egyik fő összetevője a laktóz, hasonlóan a tehéntejhez. De ha azzal van gond, az nem allergia, nem mintha ezzel olyan nagyon ki lennél segítve. A laktóz lebontásáért egy baci a felelős. Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy az anyatejet nem bírja egy gyerek, de a HA tápit meg igen. :roll: Persze csak mint laikus mondom, azért elég sok ismeretem nincs a témában. Nézd meg, hogy a tápi az laktóz mentes-e.
Tejed van még? Ennyi idő után igazából még kell, hogy legyen, hacsak nem kaptál gyógyszert. :roll:

Kép KépKép
lorca

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:33-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Avatar: ez kedves :lol: :lol: :lol: :lol: !
Gondolom RiskaDodit akartál írni, nem RiksaDodi, bár ahhoz is pikkpakk tudnék ideológiát gyártani :roll: :lol: :lol: :lol: ?
Amúgy apától kaptam ezt a bájos becenevet, még az első napok egyikén, de akkor a szülési hormonoktól nem volt kellő öniróniám,és kiakadtam rajta :oops: . Azóta visszatért a humorom :wink: :lol: :lol: .

Apropó, te mér nem akarsz még szülni? :twisted: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Marietta!

Akit kérdeztél, azt nem ismeri. Akit ajánl,az Dr. Lőrincz Margit főorvosnő, a HeimPál kórházban. Időpontot kell kérni, és valószínüleg kérni fognak negatív székletbakteriológiát, hogy kizárják a fertőzés lehetőségét. :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

"Azóta visszatért a humorom "
Hogy mit csinált a micsodád...???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond!

Wazzeg, így legyen ötösöm: biztos voltam benne, hogy ezt fogod írni (magas labda volt :wink: ) :D :D :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ámen! :lol: :lol: 8)

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo! :)

A földön akkor vannak konyhai cuccok, ha Manó kipakolja őket a szekrényekből. :? :? :lol: :lol: :lol:
(Majd akkor legyen nagy szád, amikor te jársz hasonló kanálban :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:10-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,
2 naponta jársz NST-re (= eljárás) már hetek óta. :lol: Az ugyan az, mint a CTG (= az eszköz neve).

A derekam vajúdás alatt el volt azzal foglalva, hogy fájt. Meleg borogatás kicsit macerás lett volna a szexi kórházi köntös miatt. De nekem menstruáció alatt mindig be kell takargatnom a derekam, csak úgy érzem jól magam, lehet ebben a melegítő dologban valami.

Kép KépKép
lorca

Jó reggelt!

Na,ma sem panaszkodhatom,a gyerek még nem romlott el. :D Este 10-kor szopizott,majd 3-kor,és 6-kor.Azóta ismét alszik,már itt lent,nemsokára én is zuhanyzok,mert aztán kel a Lili,és a 2 csajjal indulok 9-re Budaörsre a helyettes dokihoz,megköszönni a munkáját :wink: ,majd 10-re vissza kell érnünk a védőnőhöz úgy,hogy veszünk neki egy csokor virágot,mert Mártának hívják! :D Minden kedves Mártának boldog névnapot kívánok!Ha van köztünk... :roll:
Rakok 4 képet.
Domit sanálom,remélem hamar megtalálják,hogy mi a baj. Kép Lotti a Lili játékbabakocsijában... Kép Lili büszke,Lotti ásít...Nézzétek,hogy fogja a Hugi fejét!
Kép Tegnap esti fürdés
Kép Ezt Boo-nak külön,a kis cserebogiról,és a méretarányok miatt
Vendég

Sziasztok!

Még mindig nem olvastam vissza,de igyekszem. Csak leírom,hogy mi újság velünk.
Lili napközben nagyon jó baba,alszik eszik csak. Egyelőre még mindig nem indult be a tejem,ahogy kellene,így tápszeres kiegészítést kap. 3 óránként kel magától,mindkét cicire ráteszem,utána fejek,hogy meginduljon. A baj csak az,hogy a kislányom annyira lusta,hogy már az egyik cicin bealszik és utána képtelenek vagyunk belé életet lehelni,hogy szívja rendesen a másikat is. Az első éjszakánk: háááááááát... hajnali 2-5-ig fent voltunk,sírt,már mindenre gondoltunk,hogy mi baja lehet,hát akkor jöttünk rá,hogy éhes szegénykém,ahogy megcsináltuk neki a tápot,rögtön bealudt fél 9-ig. A mai éjszakánk már jobb volt,tudtunk aludni összességében 6 órát. Az utolsó etetés után volt a nagy hiszti,2-fél 5-ig,akkor megint megkapta a táp adagját és idáig aludt. Ma reggel viszont már 40-et evett a ciciből,így remélem,hogy be fog indulni. A doktornéni szerint 60-at kell neki ennie. Egyelőre ennyi,próbálok jönni gyakran,szerencsére van segítségem,anyu,anyós na meg persze apa,az Isten!! (Lili baba rájött már,hogy ő a leggyengébb láncszem) :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Jó reggelt! :)

Tegye fel a kezét, akinek akinek legalább olyan hipermegasz@réjszakája volt, mint nekem! ...... Senki? Gondoltam.
Hugi egyszer sem kelt fel éjszaka sírva, hogy enni kér. Ennek akár örülhetnék is, de nem tudok, ugyanis EL SEM ALUDT!!!! :x :x :x :shock: :shock: :shock: Én se sűrűn, legfeljebb néha eszméltem fel valami féle eszmélet eldobásból. Mindig azt láttam, hogy a hátán fekszik, nyüszög és kalimpál a kezeivel. :shock: Egyél. Evett, de túl sok mindent nem tudott, mert előtte nem sokkal többször evett keveset illetve fejtem is. De azért a szájába nyomtam, hátha megnyugszik legalább. De nem. Kiköpte. Próbáltam felvenni, megbüfiztetni, hasát simogattam, ide-oda forgattam, hátha valamelyik testhelyzet jobb lesz neki. Semmi eredmény. Aztán már világos volt, amikor áttettem a másik oldalamra és onnan nyomtam a szájába a "kaját". Kb. 3-at szívott belőle és úgy kiütötte magát, hogy még most is alszik. :shock: :shock: :? :? :?

Manót meg most vitte el a nagyapja. Igaz, hogy fél órával későbbre volt megbeszélve és szegényke szintén aludt mint a tej és most fel kellett keltenem :? :? :? :? (Általában ilyenkor már fent van) :( :( :(

Nemsokára megyek szopiztatni illetve fejni, mert megyünk véncsoroszlydoktornénivelegybekötött védőnő látogatásra és még vásárolni is, úgyhogy nem árt, ha van nálam útravaló.

Még csak annyi, hogy a tegnap estének volt néhány megnyilvánulása, amelyből talán kiderült, hogy az is meló, ha az ember két gyerekkel itthon van. :twisted: :twisted: :twisted:

Apát kérdem reggel, mert még fél(?) hülye voltam, hogy ekkora korában babakocsival vagy bébihordóval vinntük Manót.
-Babakocsival.
-De akkor miért vittük babaúszásra bébihordóval?
-Mert te szeretted volna. Én utálom.
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

sziasztok.
csak bekukkantottam, hogy lássam van-e még 2in1 mami. :D
Mindenekelőtt
Óriási gratula
Timea83nak és Taminak,
Minimanónak és Mirának,
Agi125rnek és Katának,
Ancsurtinak és Hangának,
Conversanonak és Márknak,
nyuszi81-nek és Lilinek,
Jimbonenak és Donátnak,
Klarkának és Ancsikának

mindannyiuknak nagyon jó egészséget és sok boldogságot

Magunkról: jól vagyunk, Vica sokat eszik, viszont főleg napközben elég keveset alszik.
Nócival 1 fokkal már könnyebb, mint az első napokban, de azért még sokszor van gond. A babát nagyon szereti, folyton babusgatná, néha szinte menekíteni kell tőle, csak velünk duzzog és szemtelenkedik! Tegnap elment nyaralni a mamához, de gyanítom, nem marad ott sokáig.
Virág most rajtam alszik, addig próbálok visszaolvasgatni.

Marietta: ne hagyd annyiban ezt a széklet dolgo! Sürgőssen járjatok utána!!!!!!!

Kép
Kép]
hendegabi

Így utólag is gratulálok a még közben megszült kismamiknak!!
Boo!! Remélem te leszel mosmár a következő!! Ha adhatok egy tanácsot- nekem bevált - a vajúdás alatt,nagyon figyelj oda a légzésedre,sokat segít. Apa olyan aranyos volt,amikor jöttek a fájások,mindig mondta,hogy ez az,nagyon jól csinálom,már nincs sok hátra. Egyszer mondtam csak szegénykémnek,hogy maradjon csöndben,amúgy nagyon jó volt,hogy ott volt velem!!

Dodi! Látom,a kávét kérdezted. Én is dillemáztam rajta,de én a tej miatt,merthogy olvastam,hogy a tehéntej nem jó a gyereknek. Aztán megkérdeztem az egyik csecsemőst,akivel nagyon jóban lettünk(Zsuzsi),és ő azt mondta,hogy nyugodtan igyak egy 3in1 kávét reggel,tejből pedig napi fél liter ihatok.
Ja!! Amúgy majdnem nem jöhettünk haza... Reggel,amikor a vizsgálat volt,a főorvosnő volt ott,aki hát a legnagyobb jóindulattal sem mondható kedvesnek,sőt... Közölte,hogy szerinte még korai a hazamenetel egy péntek esti babával,mert látja,hogy kapott pótlást,és ha azt akarom,hogy tápszeres legyen a gyerekem,akkor nagyon jó úton haladok! Anyád!! Mondtam neki,hogy mivel péntek este született,ma hétfő van,miért törvényszerű,hogy beindul a tejem?! Valószínűleg azért kapott pótlást,mert éhes volt szerencsétlen és ordított egész éjjel. Na,lemérték őt,rátetette cicire,hogy ő látni akarja,hogy hogy szopik a gyerek,után még fejni is kellett.. Azt hittem,apa bejön és leüti őt - mint kiderült,nem volt tőle messze . Na,aztán evett 20-at a Lili,de persze csak az egyik ciciből,a másikba bealudt,így nagy kegyesen hazaengedett. Nem tudom miből gondolta,hogyha bent tart,akkor jobban megindul a tejem. Gondolta,nekem nem az a fontos,hogy szopizzon a gyerek és mindent el is fogok követni ennek érdekében?! Szóval,irtó unszimpatikus egy nő ez,kár,hogy nem anyukád volt :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Zsuzsi volt az, aki nekem is segített a tejcsi beindításában, meg a szoptatásnál :wink: .
Kati ilyen, anyu is ezt mondja. Megrögzött szopáshívő!!! De nem akar rosszat, csak fura a stílusa. Eleinte én sem bírtam, de velem most már nagyon kedves. Te meg úgysem látod többet :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül bepofátlankodok, de olvastam Marietta1982 írását és ehhez szeretnék hozzászólni.

Marietta,
Sajnos nálunk is a kisebbik lányomnak hasonló tünetei voltak, (véres széklet ami nyálkás és nagyon büdi, ekcéma, hasfájás stb.) egy időre a súlygyarapodása is megállt. A Saját dokink csak legyintett, hogy ezzel nem kell foglalkozni, mert a székletminta amit csináltatunk, nem mutat semmi fertőzést. 2 hét után meguntam, hogy csak szenvedünk, éjszakáink borzalmasak voltak, nem aludtunk semmit, csak csapkodta Lili a fejét. Már volt olyan hogy vele együtt sírtam. A védőnőm közölte, hogy a bőre azért ilyen kiütéses, mert tuti allergiás a mosószerre. (persze semmi köze nem volt hozzá) Megelégeltem és elvittem egy másik orvoshoz, aki azt mondta, hogy azonnal hagyam abba a tejes dolgok evését, ivását mert tejallergiás Lili és ezért is ekcémás a bőre. Elküldött a Heim Pálba, ahol szintén megállapították, hogy ekcémás és valószínűleg a tejtől. Én akkor teljesen leálltam a tejes dolgokkal és megszűnt a véresszéklet, pocakfájás stb. 6 hónapos koráig csak szopott, azonban ekkor már nem volt elég tápláló a tejem, ezért elkellett kezdeni tápszerezni. A HA-s Tápszer NEM JÓ!!!!!!!!!!!!!! Tehéntejre allergiás csecsemőknek külön speciális tápszer szükséges: MILUPA PEPTI (mi már a plust eszük) Ne enged, hogy HA-s tápszert írjanak fel, mert nem jó a babának. (az első doki nekünk is HA-ast írt fel :evil: ) Lilinek 2 hónapos korában jött elő a tejallergia és lekopogom, hogy ma már nagyon jól van, szépen fejlődik, igaz a hozzátáplálás sokkal nehezebb volt, (mindent átkellett olvasni, hogy nincs e benne tejpor, vagy tejféleség) de Ti még messze vagytok tőle. SINLAC-ot csak 4 hónapos kortól lehet adni. Mi 2 hete voltunk gasztroenterológián, és semmit nem csináltak vele, mondván még kicsi. Majd októberben megyünk csöppögtetéses tesztre. Szója alapú tejeket se igyál mert általában a tejallergia keresztezi a szóját, legalábbis Lilit ez is kiütötte miután ittam szója tejet.

Remélem, hogy nem haragszol, hogy így leírtam, de én anno nagyon örültem volna, ha valaki felvilágosít és nem csak elhesseget.

Gyönyörű babáitok vannak, sok boldogságot hozzájuk!

Üdv
Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Nyuszi
60-an? az nem sok? Megnéztem és Roló 1-2 hetesen 20-50-et evett, de inkább 30-40-et. Mi sokszor most 1 hónaposan is eszünk 60-at. Ma reggel pl. csak 70-et evett. Biztos, hogy jól mondta?

Nálunk is az ment, hogy bealudt az egyiken. Technika:
rakd bele a kiságyba, egyből felkel és éhes lesz, aztán mehet a másik cicire. Nekünk bejött, mert Rolónak kiságy fóbiája volt az elején, mára már kinőtte..(remélem)
Tuti be fog indulni a tej, nekem is így kezdődött, 10-20 aztán mostanában van, hogy 100 is van egy ciciben, de van, hogy csdak 40-en. Én se tudom mitől függ ez az ingadozás..

Marietta

Jaj, nagyon sajnálom, kitartás, biztos meg fog oldódni minden!A kakkert én is bevizsgáltatnám!

Nekünk az éjszakák zömében jók, max 1-szer kelek fel. Na de a nappalok!van, hogy csak 2 órát alszik egész nap!

KépKép

KépKép
ronmay

Marietta!
Szerintem se várjál, hívd fel vagy a Tamás Doktornőt, vagy akit Dodi ajánlott, de semmiképpen ne várjál tovább!
Egyébként, amit Vica írt, az is simán lehet, a Dr. Tamás azért nem engedélyez a szoptatós mamiknak 2dl-nél több tejterméket (ebbe beletartozik, a túró rudi, a sajtok, és minden), tejet pedig egyáltalán nem enged, amíg nagyon pici a baba. Persze aztán mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, de én betartom egyelőre. (amúgy sem iszom meg a tejet)

Kép
katy76

Boo!!

Én a vajúdásom felét a kádban töltöttem,nekem jólesett. Ültem a kád vízben,közben apa és anyu felváltva locsolta a derekam és a hasam. Abból a szempontból is jó volt,hogy nem kellett kiszállni a kádból,amikor megnézte a tágulást a szülésznő. Aztán egy idő után meguntam,na akkor már semmi nem volt jó,egy kicsit még a labdára dőltem,de akkor már szenvedtem nagyon,és kb. utána 20 perccel jött is Lili. Apa azt üzeni neked(és persze én is),hogy ne is képzeld el,hogy hogy lesz,mert ha kitalálsz ezer féle verziót,tuti neked az 1001.lesz. Emlékszel,én is paráztam,hogy észre fogom-e venni,ha szülni kell. Hát mostmár mondhatom,hogy IGEN,ez összetéveszthetetlen!! :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ronmay!

Tegnap volt a doktor néni és elmagyarázta,hogy hogy kell kiszámolni,hogy mennyit kell ennie a gyereknek. Nekünk azt mondta,hogy a születési súly*150/8. Nem tudom reális-e,de úgy tűnik,tényleg ez az adagja a kisasszonynak. Bár lehet,hogy Dodi anyukája nem ezt mondaná.

KépKép
KépKép
nyuszi81

A nyomi köldökcsonk csak nem akar leesni. :evil: Már csak a Szentlélek tartja, de az nagyon. Az ujjaim meg fájnak, kiszárította az alkohol a körömágyat, mire rájöttem (én zseni) az összeföggésre, szépen be is repedezett és begyulladt.

Nyuszi,
A tejért meg kell dolgozni, a tápi az jön, ömlik. Ha bealszik a második cici előtt, akkor nem éhes eléggé. :wink: Meg ne felejtsd el, a szopizás nekik nagyon kemény meló! Dani is teljesen kifárad, néha látom, hogy a hajánál gyöngyözik az izzadtság, annyira erőlködik. Pedig szinte mást sem csinál, csak pumpál a nyelvével. Sír, mert ha tápit inna, akkor nem kell ez a kemény meló, nem feltétlenül az éhség miatt. Minél gyakrabban van hozzátápi, annál kevésbé akar megszenvedni a tejért.

A hivatalos napi mennyiség 120-150g/testsúly kg, nem a születési! De a napi 8 vagy akárhány kajálás már egyénfüggő. Nálunk napi 10-12 lehet. Soknak tűnhet, de ez Dani igénye. Igy békében elvagyunk.

Ez a 60-at kell, 20-at kell, 100-at kell felejtős dolog. Nem az a lényeg, mert vannak babák, akik gyakran, keveset, mások ritkán, többet igényelnek. Hiába volt meg pár naposan 60-80 Szabinál is és Daninál is, Natinál meg kb 0, a három gyerek gyarapodása különböző. Nati és Dani dudva típus, Szabi meg egy vékonyka, lassabb fajta. Danit evészetét nem mérem, de magamat azért ismerem, nem eszik túl sokat egyszerre. Mégis jól alszik, mert ilyen fajta, sokat gyarapszik, mert n jól hasznosítja a szervezete a tejet, de ez is csak adottság. Ha megvan a napi 6 pisi, gyarapszik, a bőrén látod, hogy nem olyan "plöttyedt", akkor minden ok.

"Gondolta,nekem nem az a fontos,hogy szopizzon a gyerek és mindent el is fogok követni ennek érdekében?!"
A szoptatás vagy tápszerezés egyéni választás kérdése is. Azért nem egyértelmű, hogy valaki szoptatni akarjon.

Lilisgabi,
Ma nem csak Márta névnap van, hanem Flóra is (=én). :D A kisebbségben lévőket sem kell kihagyni. :lol:

Kép KépKép
lorca

Kép KépKép
lorca

lorca: boldog névnapot neked!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!
Igen,elnézést,a Flóráknak is boldog névnapot kívánok! :oops: :roll: :D Lorca,BOLDOG NÉVNAPOT neked is!

Voltam a csajokkal Budaörsön,a Sára doktornál,megköszönni a helyettesítés alatti munkáját...

Aztán virágos,egy szép lila-fehér csokrot vettünk a védőnőnek,aztán irány hozz.Nagyon örült,megmértük a Lottit,4290 gr,3660-nal hoztuk hoztuk haza holnap lesz 2 hete.Úgyhogy minden oké vele.

Aztán haza,11-re meg is érkeztünk,addig nem is ettem egy falatot sem,majdnem elájultam.Bevágtam a gyerek tejszeletét,meg egy 3az1ben kávét,és már jól vagyok.Azóta hazaért apa is,és ettem rá egy túróstatyót.Most jön a homeós golyó tejre,ebéd után a laktoherb tea,és alvás.

Lehet,hogy ma nem alszom ebéd után,hanem végre bepötyögöm wordbe a szüléssztorit,mert nekem nagyon szép élmény volt. :D Soha jobb szülést,és felépülést,mint ez.Mintha nem is szültem volna,semmim nem fáj,a sebet keresni kell,ha valaki meg akarja nézni.Mert egy csomóan megnézték már eddig...Tudjátok az emberi perverzió... :roll:

Lotti alszik,Lili Goofyt néz,már harmadszor,kivagyok,közben gyurmázik.Megyek is mellé,mintha szeretnék gyurmázni. :roll: :D

Boo,hol,merre vagy?Remélem a szülőszobán?
Vendég

Hogyaztajóédesanyjátegyeseknekakiknekköcsögvoltajelükazóvódában!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
(Mottó: az a nap, amelyik rosszul kezdődik az rosszul is folytatódik. :x :x :x :x )

Kép
Kép
200907?

Ja,szerintetek lehet bicajozni 2 héttel szülés után?Már annyira hiányzik,és tényleg nem fáj a hasam,meg a sebem sem.
Dodi,anyukád mit mondana erre?Várjam meg a 6 hetet?
Vendég

sziasztok!

közsi szépen a tanácsokat!
fejni fejek ezerrel...sajnos etetni nem tudom még belőle,mert semmire
nem elég neki...40eket fejek...de szerencsére a másik cicimből bőven
tud zabálni...

ma voltunk a védőnéninél mérlegelésen és 190grammot hízott a kis
drágám...pont egy hete hoztuk haza 3550grammal és ma meg 3740gramm
volt...

Marietta!
szörnyen sajnálom Domi babát és remélem mihamarabb találtok egy jó
dokit...