Gyed / táppénz
Köszönöm lányok, hogy segítettetek együtt gondolkodni a témában. Igaz, mire mindent elolvastam itt is és a neten is, teljesen összezavarodtam, így ma fölhívtam egy szakembert. Most már tudom, hogy rám mi vonatkozik:
Mivel már 2009-ben táppénzre megyek, ezért ha a babó 2010-ben fog megszületni, akkor nekem a 2008-as jövedelmemet fogják alapul venni a GYED kiszámításánál. Ha csak január 1-től mennék táppénzbe, akkor a 2009-es évet vennék alapul. Ez nekem nagyon jó hír, mivel közalkalmazott vagyok, így a 2008-as és a 2009-es jövedelmem közt szinte semmi különbség nincs. Viszont remélem megkapom a max juttatást. Ez nekem nem nem nagy érvágás, mivel nem sokkal lesz kevesebb szerintem a mostani fizetésemnél. Amennyivel kevesebb lesz annyival kevesebbet is fogok költeni.
Fiú / Lány
Senki nem akarok elkeseríteni, de a nagy számok törvénye alapján a táblázat fele rózsaszín lesz, a fele kék. Sőt inkább kék lesz több, mivel több fiúgyermek születik, mint lány. Kíváncsi vagyok, hogy bejön-e a számításom.
Nekünk kislányunk van, de mi most a kukiért szorítunk. Szegény férjem már néha kikészül a 2 hisztis csajtól és már nagyon szeretné, ha helyreállna az ivararány kis családunkban. Mivel szeretném, hogy a férjem megérje a nyugdíjat, szerintem is jobb lenne, ha több hisztérika nem sodorná az infarktus felé. Akkora türelme van hozzánk, hogy igazán megérdemel már egy kis nyugalmat. És kijárna neki is egy szövetséges, akivel talán könnyebben el tudna viselni bennünket. Tehát én is az mondom, örüljetek a fiúknak, mert lehet, hogy a házasságotokat menti meg. Nekem a kislánnyal teljesült a gyerekkori álmom, de a férfiaknak is éppen annyi joguk van hozzá, hogy valóra váljon az álmuk.
Itt van 2 pici könyv, amit akár a könyvesboltba állva is el lehet olvasni. Nézzétek meg, ha a kezetekbe kerül. Én a másodikat tavaly elolvastam az üzletben és ott bőgtem. De nem tudtam abbahagyni az olvasást.
1.
http://www.libri.hu/konyv/orulj-hogy-fiu.html
2.
http://www.libri.hu/konyv/orulj-hogy-lany.html
Hason fekvés babkocsiban
A fentebb említett hisztérika, még ülni nem tudott a babkocsiban, de nézelődni már muszáj volt neki, egyébként végig szirénázta a sétát a városban. Ezért volt olyan időszak, hogy hasra kellett fektetni a kocsiban, fölhajtani a fejrészt, hogy kilásson és akkor anyuka bármeddig sétálgathatott, nem volt egy mukkja sem. Egyszer majdnem ki is csúsztattam a kocsiból, mert nem vettem észre, hogy elaludt és így már nem tartotta magát. Az utolsó végzetes bucka előtt kapta el, és nyomtam vissza őkelmét a helyére.
Mózeskosár
A művésznő is januári (nekünk az április nagyon bejön apával, az év többi hónapjában nem is kell védekeznünk ) így a mózeskosárban tettem ki levegőzni az erkélyre. Így bármikor száműzhettem a jó hidegre, ha már nem volt más ötletem, hogy épp miért sír. A friss levegő mindig azonnal elbódította.
Rudi