A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Jó reggelt!

De szép babákat láttam! Tetyk, de jó hogy te is tettél fel képet! Ezt a gyönyörűséget kár lett volna tovább rejtegetni!

Móni, köszi a pocakos képet! Fogok még majd kérni később is mikor nagyobb lesz :)

Uhh esemény van folyt köv később...
kisbogacs

Sziasztok!

Mi is jelen.

Gyönyörűek a bébik.

Csajok! Hihetetlen, milyen szinten átment parázósba a topic.
Szuper anya mindenki, ne parázzatok már annyit.
Hallgassatok az ösztönökre.

Sziszi! Sajnálom, hogy Lilla sír, a nagyiktól. Ennek azért más oka is lehet, mint , hogy nem látja őket.
Nekem Olivér max havonta látja őket, még sincs semmi baj.

Állatok felismerése: az még korai. Most az anyagok típusával ismerkednek. Fém, fa, műanyag, stb... Hideg, meleg.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

kisbogacs
Jó, de ez nem rajtam múlik, hanem, hogy a párom csinál-e. De najd megkérem.

Esténként visszük a Joelt is a hegyre amikor kecskét fejünk, annyira nézik azt a sok állatot, de az állatok is kíváncsiak, hogy miféle szerzemény a Joel.
A kis kecskék előszeretettel mennek hozzá és szimatolják a lábát, erre a Joel csak össze ráncolja a homlokát, hogy te mit akarsz tőlem.
A disznókat pedig tágra nyílt szemmel figyeli és követi őket amerre mennek.
Olyan jó nézni a Joelt, hogy ennyire érdeklik az állatok.
Itthon van egy cicánk, oda menet a párom lábához dörgölőzni, erre a Joel megfogta a cica farkát úgy, hogy egy kicsit megemelte a levegőbe.
Szerencsére a cicánk nagyon jámbor így egy hangja sem volt az esettel kapcsolatban. :D :D :D
Ja és a picurnak úgy néz ki, hogy Joakim lesz a neve ez Héber eredetű.

manocskak

Sziszi! bevált a bogyó? Miylet adtál? Én Máténak sedatifot adtam amikor tiszta dili volt és éjfélkor még nem bírt aludni...

Csöre! morci iylen esetben? áááá...gyilkos hangulat a minimum!
EZ nekem is a kedvencem. Elaltatom őket, még levegőt sem veszek mert örülök, hogy végre nyugi van arra hazajön apa és elkezd csörögni oylan dolgokkal amik bőven ráértek volna ébredés után. PL akkor jut eszébe, hogy kaja után berakja a gépbe az edényeket amit általában nem szokott, hangosan elkezdi keverni a kaváéját, trombita hangon kifújja az orrát amit az udvaron is megtehetne, csoszog jobbra balra....borzalom!

A játszótérrel kapcsolatban nem az a baj, hogy mi takarítottuk ki mert lehet így jobb is, hanem az hogy akinek ez dolga lett volna az nem csinálta meg. Hétfőn legallyazták a fákat de az ágakat otthagyták szétdobálva nagyon komoly balesetek is lehettek volna belőle. VAn itt oylan játszótér ahol egyezséget kötöttek a környékbeli fiatalokkal, ha rendben tartják a teret cserébe kapnak egy pihenő részt asztalla, paddal ahol bandázhatnak. Azóta az a játszótér példás rendben van, minden fűszál a helyén, tényleg gyönyörű! Esténként jönnek a tizenéves srácok focizni és közben gyorsan rendet tesznek.
katuska79

Nah kérem szépen, második napja nincs álometetés éjszaka :lol:
Tegnap este fél 8-kor evett Bence 200 ml Sinlacot, és reggel 7-kor ébredt ismét :lol: Annyira tartottam attól, hogy nem tudjuk elhagyni az álometetést, erre pikk- pakk megoldódott :D

Nah rongyolunk barátnőzni, palacsintázni,c&a-ba. Majd jövök este

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!
Szia Hanna!Rég voltál... :P
Sziszi:Hogy hogy nm érdekli a nagyikat az unoka?Most lettek nyugdíjasok és élvezik az életet?
:) Én anyukámat is csak havonta 1x látja mondjuk 1 hétvégére és nagyon szeretik egymást...Jókat játszanak.István anyját meg nap,mint nap...Eleinte akartak tanácsokat osztogatni,de megmondtam kerek-perec ,majd úgy csinálom,ahogy én szeretném és ahogy szerintem jó.Azóta már megértették.De nekem nincs gondom az együtt lakással.Jó,mondjuk mi nem is a megszokott módon vagyunk.3generációs házban élünk.Alól van 2 kisebb lakás.Az egyik a miénk,a másik a sógornőméké.Fent laknak anyósék,legfent meg vendég szobák vannak.Tehát mi teljesen külön háztartásban vagyunk,de mégis együtt.Én szeretek így lakni,szeretjük egymást nagyon.Jó nagy partyk vannak itt mindig.20fő alatt sose vagyunk,inkább fölötte,ha már össze gyűlünk.De van egyébként saját ,külön házunk is,amit a lagzi után vettünk meg,itt nem messze,de azt kiadtuk.Egyenlőre maradunk.Ha jó sok pénzünk lesz egyszer,akkor majd építkezünk és költözünk.. :roll: :D Úgyhogy nekem nincsenek rossz élményeim.Mi jól elvagyunk.
Móni:Én is kértem a jó múltkor a pocis képet!De majd ha nagyobb lesz,megint kérjük!

Eszter

Kép
eszterem

Sziasztok!

Lilla Pulsatillát kap, C9-es higítású, este 5 bogyó vízben feloldva. A fogorvos ajánlotta, amikor jött a foga, ezt kapta + Chamomillát, és jól aludt. Most éjjel is nagyon jól aludt, sőt, most is alszik. Sírós, nyugtalan babáknak ajánlják. Miután kibújt a foga, nem adtam neki, jól aludt, tartogattam a következő fogacskákhoz. De nevált :) Imádom a homeopátiát! Lillánál az van, hogy ha éjjel vacakul alszik, akkor utána következő nap sem alszik. Képzelhetitek, milyen este. Tegnap levittem hintázni picit, gondoltam, próba, mert már szépen megül,erre elaludt, mire leértem vele :) Éljen a MT!

Tényleg, láttatok valahol hintát, amit ajtófélfába lehet felszerelni? olyat, aminek elöl.-hátul-oldalt van védője.

Hát, nagyik olyanok, amilyenek. Csak Lillát sajnálom nagyon. A legrosszabb, hogy anyut még csak agitálom, de Ádi anyóst nem akarja. Hm. De nálunk az egész család ilyen ám, az én oldalamról egyedül anyu foglalkozik velünk, a féltesóm, anyám húgáék, senki fel sem hívott, hogy babánk lett. Ádi részéről az apai dédik voltak már sokszor, ők szolnokiak, meg telózni is szoktak, de a másik dédiék csak akkor látnak-hallanak, ha mi megyünk. Idősek már, ez érthető. Ádi nagybátyja meg csak panaszkodik a családnak, hogy nem látja Lillát, de ő sem emelte fel a telót, hogy hallom, megszületett. Mit vár, kérvényt nyújtsak be? Furcsák az emberek, szavamra. Én ezért szeretnék nagy családot, sok unokával, mert gyakorlatilag nincs :?

Na, nem panaszkodom ezen tovább, nem tudok mit csinálni velük. Mi imádjuk a bogárkát, lesz sok tesója, ez a fontos :D

Apa-trapp: na, én éjjel cici után visszaemeltem a lánykát a saját ágyába ide mellém, dörzsöltem a tenyerem, hogy most kinyújtózva alszom egy jót. Erre apa becsukta jó hangosan a fürdőajtót. Ááá, nem ébredt ám fel! Vissza is kéredzkedett cicire.

Basszus, főznöm kellene, de a víz kiver a gondolatra. Még jó, hogy levest főztem tegnap. Valakinek ötlet hipergyors másodikra főzés nélkül? :lol: :lol: :lol:

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

Eszter: nem, dolgoznak még mindketten. Igazából ugye sokkal fontosabb hétvégén mosni és főzni, valamint semmit sem csinálni (anyu), illetve végiglátogatni az összes barátnőt, rokont és miegyéb (anyós), mint unokázni. Én megértem, tényleg :shock: :? :roll: :D

Szilvi és Lilla

Kép
vsziszi

[quote] írta:folyt köv később...

Könnyelműen ígérgettem az imént. Lányok, búcsúzom néhány hétre. Mióta fekszem emiatt a h*lye isiász miatt, kissé felborult a család rendje.
Volt az imént egy nagy beszélgetésünk férjemmel: megpróbáljuk a hétköznapjainkat új alapokra helyezni, amíg fel nem épülök, mert így nem győzzük a terheket sem lelkileg, sem fizikailag. Többek között mind a ketten felfüggesztünk minden blogolvasást, fórumozást, hírolvasást, satöbbit. Nem biztos, hogy ez a napi fél óra hiányzik a boldoguláshoz, (inkább az hiányozna végre fel tudjak kelni), de így legalább azt érezhetjük hogy teszünk valamit...
Jók legyetek addig is!
kisbogacs

Szilvi! szinte minden játékboltban lehet kapni babahintát! van vagy 2000.-Ft kb, de van a bevásárló központokban is. Rengeteg műanyag játékot a jászberényi úton a régi Orionnal majdnem szemben lehet kapni. Ott nagyon olcsók a kerti játékok, motorok, ráülős autók mert onnan hordják szét boltoknak is. Akasztót is szoktak hozzá árulni de az IKEA.ban van direkt iylen ajtófélfába csavarható kampó amire utána felakaszthatod.
Petra is szeret hintázni, télire majd én is behozatom a hintát és valamelyik gerendára felfúratom.
katuska79

Hanna: de jó, hogy jöttél! Nyaraltatok?

sziszi: én ma csak egy Uncle Bens kínait csinálok. Az megvan rövid idő alatt, talán nem fűti fel a konyhát 40 fokra.

Eszter: akkor ti olaszosan éltek. :lol: Nagy család, nagy társaság, nagy kajálások. :lol:

Szerintem csak kezdetben próbálnak okoskodni a "nagyik", de azt is segítség gyanánt. Csak az ő idejükben annyi minden más volt még. Anya pl. utánaolvas a mostani dolgoknak, anyósom pedig azt mondta, hogy mindig az a jó a gyereknek, ahogy az anyuka csinálja. ( Bár ha nem látom, ő másként csinál dolgokat, meg néha szerintem anyám is, de néha tudni kell szemet hunyni.)

krisz78

Kriszti! jól átgondoltátok? nem biztos, hogy az a helyes megoldás ha mindentől elzárjátok magatokat mert egy idő után azt veszitek majd észre, hogy csak a gondok és problémák léteznek és az azokra keresett válasz és elvesztek a sűrűjében.
Kívánom Nektek, hogy sikerüljön hamar rendes kerékvágásba kerülnötök Neked meg hogy nagyon nagyon gyorsan gyógyulj meg!!!!
És nagyon várunk vissza. Nekem nagyon fogsz hiányozni:( azért néha adj jelet magadról, magatokról, hogy minden rendben ok?
katuska79

Kriszti:
Hiányozni fogtok, de ha ez kell,hogy sínre tegyétek a dolgokat, akkor nagyon drukkolunk!
Várunk vissza, bármikor is jönnél!

Sziszi:
főzés nélkül?? hmm. Gastroyal... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziszi: én a hiperekben is láttam olyan hintát.
Kriszti: sajnálom. Aztán, ha elvonási tüneteid lennének, gyere! Akár titokban is. Szerintem kell, hogy beszélgessen az ember másokkal. Én ezért szeretem ezt a fórumot. És szerencsére a férjem is örül, hogy napközben is van kihez szólnom, tanácsot kérnem.

krisz78

Krisz! én is magamban beszélnék ha nem lennétek:) Rokonaim messze, barátaim szintén...
katuska79

Csajok! létzeik még oylan vöröshagyma aminek nem rohadt a közepe????? a hócipőm tele, hogy bárhol veszem rohadt. Kívülről tökéletes, szép kemény de felvágom és büdi, rosszabb esetben barna is a közepe. A kaja meg átveszi az ízét...
katuska79

eszterem
Raktam föl, megnézted? De majd ha lesz akkor teszek majd föl később természetesen.

katuska
Próbáltál már piacon, olyan parasztnéniktől venni hagymát?
Szerintem ott próbáld még meg, én még eddig nem vettem olyat aminek rossz volt a közepe.

manocskak

Katuska: én is kidobtam valamelyik nap vagy 5-öt. Szegény hagymák, nem bírják a meleget.

Nekem is mindenki messze. Oké, barátok, kollegák jönnek, de akinek nincs kisbabája, azzal nem tudok babás dolgokról beszélni, mert egy idő után nem érdekli. De velük is jó dumálni, csak más jellegű a dolog.
Abba meg behülyülnék, hogy egész nap senkihez se szóljak, csak várjam haza a férjem. Az nem én vagyok. Néha már a munka is hiányzik. Lehet, hogy hülyének tartotok ezért. Imádom Ádámot, imádok vele foglalkozni, de néha más is kell. Szeretem, ha jönnek hozzánk vagy ha mi megyünk valahova, szeretem, hogy interneten dumálhatunk. És ez a kapcsolatunknak is jó. Én kiegyensúlyozott vagyok ettől, és ez mindenkinek jó.

krisz78

Katuska:Én a piacon veszem a hagymát!Abban általában nincs rohadt. :roll: Meg ha az auchan-ben veszem,ott se szokott.
Krisz:JAJA!olaszosan...A múltkor egyik ismerősöm,mikor először volt itt,ő "Dallas-osan" jelzővel élt! :lol:
Kriszti:Egyátalán be sem nézel hozzánk?Ó!?! Kár! :( De remélem,végre meggyógyulsz,mert ez a szifilisz már nagyon régóta tart!Jó szar lehet!
Képzeljétek!Lehet,hogy véletlen,de a lányom dudorássza a játszószőnyege zenéjét!Majd be szartam!Ráléptem,megszólalt és ő is nyomta rá... :o :shock: :D

Lucus:A hathós adatokhoz elfelejtettem(végig olvastam és ti írtátok)a kommunikációt..Egyszerű szótagokat mond:ba-ba,da-da,ana,stb és ő is puszilkózik...Anyát és apát.Tátott szájjal.

Eszter

Kép
eszterem

Kriszti titokba azert kukucs be ide a tiltot dolgok a legedesebbek nem beszelve arrol,hogy az egesz napos monoton egymasutantol a fara masznek de itt lenyukszom mikor lattom,hogy hasonlo aggodalmak,oromek,boszusagok foglalkoztatnak masokat is mint engem.

Moni minden egyut erzesem es csodalatom a tied a parod gyerekevel kapcsolatosan eleg hirtelen vagyok termeszetembol kifolyolag, mar biztos gatyaba raztam volna a sracot.Itt azt hiszem az apja lenne az aki lekellene ultese a gyereket,hogy allj meg vandor dontsel vagy az anyad vagy en de aztan vissza ut nincs,s ha mar ott marad akkor a te gyerekeidre valo tekintettel ugyan azok a szabalyok vonatkoznak,ha a tieid nem tudnak menni taborba nem megy o sem mert ezert csalad a csalad nincs kivetelezes,persze az anyukajaval is megkell ertetni,komplex egy dolog sajnalak.

Magnes irigy vagyok az ejszakaert o de szeretnek egy huzamban 8 orat aludni :oops:

No es meg vegul rolunk megnezetem Bencet ismet de azt mondta a gyerek orvos nincs semmi baja es tenyleg nincs most elhiszem de hogy ne tunjek dilisnek elmondom mi volt az egesz dolog hattere 3 hete itt voltak Balazs egyik keresztanyaek baba latni es a ra kovetkezot5-dik napon a komasszonyt befektetek a fertozore sargasag gyanuval,kozben kiderult,hogy az is es ne mondjam hogy szoptatja az 1eves3honapos fiat aki szerencsere meguszta.
Na ezert feltem mert minden tunet majdnem es hal'Istenek ott van a majdnem megvolt a sargasagra.Attol feltem ha kimondom a felelmem meg is tortenik micsoda babonas perszona lettem ezt hozza az ido vajon :shock: De kinovom :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk

Kriszti - Neee máááá!!! Kell neked is az a napi fél óra. ezen szerintem se múlik semmi. Nálunk hétvégén ha itthon van apus akkor csak este olvasok, de ilyenkor napközben amikor alszik ha szalad is egy picit a lakás muszáj leülnöm, hacsak olvasni is ha éppen nem reagálok semmire. Ennyi neked is kell, főleg, hogy most kimozdulni se tudsz!!

Mági - köszi a gabonás/átfordulós infót!! Gratula Anna ovi felvételéhez és az álometetés elhagyásához. Nálunk eszik este Sinlacot mégis fölébred :? :? Ma éjszaka is vagy 4x de ez nem annyira gyakori szerencsére inkább 2x. De 8 óra alvás egyhuzamban, majd. Már várom.

Brokkol-krumpli üveges - hát magában az borzasztó ízű, én fejtem bele egy kis anyatejet, így megette.

Kerítés elemeket kéne festenem, de ebben a melegben semmi kedvem.

Kép

Kép
lucus16

Ma Bogi Brúnójának Boldog félévet!! Bogi bejelentkeztél, aztán nagyon eltűntél!!

Emese mindig elfelejtem, üdv köztünk. Képeket!!

Tetyk örülök hogy Bencének semmi baja. Nem is tudtam, hogy felnőtt korban is kialakulhat sárgaság, az mitől?

Kép

Kép
lucus16

Tetyk: jobb félni, mint megijedni - közhely, de igaz. Örülök, hogy minden oké.

Sárgaság: a májműködéssel kapcsolatos felnőttkorban, nem?

Lucus: szerintem sem finom a brokkoli-krumpli, de ma olyan fini üvegeset adtam Ádámnak, hogy 5 perc alatt elfogyott. Hipp zöldséges rizottó. A Müllerben vettem, máshol még nem láttam ilyet. És az ebéd fénypontja: a pohárból ivás. Egyre ügyesebben megy neki. :)

Na, megyek felmosok, aztán délután jön egy barátnőm. Este jövök.

krisz78

Még valami, aztán húzok: most olvastam, hogy Erős Antóniának megszülettek az ikrei. Picikék, de jól vannak.

krisz78

Krisz! én is épp pohárból adtam ma inni Petrának és ügyi volt:)

A brokkolit meg köménymaggal főzzétek úgy ahogy a karfiolt is. Ízesebb és nem is fog puffasztani sem. PLusz a krumplihoz pici só és máris jobb ízű. Répát is lehet hozzá tenni attól is édeskésebb lesz. HAmarosan meg lehet hozzá majd egy kis sajtot is keverni, úgy már finom.

MIndkét gyerekem tiszta zizz én is tök fáradt és nyűgös vagyok .Máté egyfolytában nyavajog, nem akar lefeküdni, Petra is felébredt 30 perc után...úgy aludnék egyet:(
katuska79

Grat az ikrekhez.

Hagyma...vettem én már piacon, zöldségesnél, osanba, most épp olyan van amit erdélyből hozzott L, előtte szedték fel és ez is rohadt. Úgy látszik engem nem szeretnek a hagymák:(
katuska79

Lányok, nagyon édesek vagytok, köszönöm!
Ti is hiányozni fogtok :cry:
Titokban jönni nem szeretnék: nevezzetek romantikus bolondnak, de még soha nem szegtem meg egyetlen a férjemnek tett ígéretet sem. Ez nálam amolyan becsületbeli kérdés. :oops:

Teljesen nem tűnök el, Ágnes blogja továbbra is aktív marad, ehhez ragaszkodtam :)
De ha már nem bírom nélkületek, majd olykor-olykor kérek egy kis kimenőt "ideruccanni" hozzátok! :wink:

Addig is sok türelmet, nyugodt éjszakákat és csodás babázós nappali kalandokat az anyukáknak,
jó étvágyat, egészséget, sok játékot, fejlődést, boldogságot, stb. stb. a babáknak :D
kisbogacs

Sziasztok!

Hú,micsoda gyönyörű babákat láttam itt!!!

Mi is megvagyunk,voltunk ma uszizni,imádta MArtin megint,kameráztunk,úgyhogy majd felapplikálom vhogy :wink:

Erről a 6 hós adatosdiról lemaradtam :oops: 8600 g volt,71 cm, akkor még csak hasra fordult (azóta rendesen gurul :lol: ) 2 fogacska, gyümi,főzelék ment + tápi.

Szóval mi 3 hét alatt fejlődtünk nagyot,addig lustiztunk,majd forgás hasra,majd vissza is,gurulás,repülőzés,éneklés, a szeretet mindennemű kimutatása,simogat,ölel, 'puszit ad' -- ha a nyálzásos szájdörzsit annak tekinthetem :lol:

Para: Ó,senki ne parázzon,ez pedig tőlem nagy szó!!! :D Az én fiam is nehezen indult mind a hízással,mind a mozgással,aztán minden OK :D Sőt,golyóka lett és lelőni sem lehetne :lol:

Üveges kaja:
Krisz: én is a Müllerben vettem olyan kajcsikat,amit máshol nem is láttam! Tagnap MArtin is olyan rizottót evett,.mint Ádi! Meg nagyon ízlett neki a brokkolis krumplis cucc.... És meglepő módon a főzelékek olcsóbbak,mint máshol! De hála,eszi a saját kotyvasztást,is otthon mindig főzök neki :wink:
Próbáltad Ádinak a Humanas almás pépet? Martin zabálja!!! :wink: Meg a Mildipépeket is :wink:

Mensi: nekem ez az Azalia korrekten bekavart, már 2 hete 2 naponta hol pecsételek,hol nem :evil: Pár napja meg olyan c@rul is lettem,hasfájás stb,azóta kicsit bővebb,de messze nem a szokásos. Amint elfogy,abba is hagyom,utána visszatérek a régi bogyómhoz :roll:

Most hirtelen ennyi,majd jövök még :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kriszti: lehet,hogy már nem olvasod,de várunk nagyon vissza és mi is kívánunk gyönyörű napokat Ágnessel (akinek remélem,nem ígéritek el a kis kezét,Martin kivár :wink: )

KépKép

KépKép
kata8110

Ja,ezt még elfelejtettem: Martin is kicsit zizz lett,bár inkább nekem nagyok az elvárásaim :oops: 8-kor kidől és 6-fél 7 körül ébred,eddig aludt 8-ig.... Persze,mire én elalszom,addigra minimum 11 óra, de inkább fél 12,így bakker kevés nekem a 6 óra :oops: Feküdjek a tyúkokkal? :lol:
Mert tegnap du aludt majdnem 2 órát,gondoltam,később tesszük le,hát negyed 9-kor teljesen beájult,a vacsi felét már alvás közben ette...

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Kriszti, sajnálom, hogy így döntöttél/döntöttetek :cry: Én Krisz véleményét osztom, szerintem kifejezetten jót tesz nekem, hogy találtam egy olyan klassz kis társaságot, ahová bármikor jöhetek, elsírhatom, ha épp bánt valami, vagy megoszthatom az örömemet. Persze arra oda kell figyelni, hogy ez ne menjen a gyereknevelés vagy a párkapcsolat rovására, de úgy gondolom, ez nekem sikerül. Nem okoskodni akarok, de szerintem ér annyit ez a kb. napi fél óra, hogy nem érzem magam annyira elszigeteltnek a külvilágtól, szerintem kiegyensúlyozottabb is vagyok, amióta fórumozok. Az is megoldás lehet, hogy a napi teendőkből (takarítás, főzés) kicsit lejjebb adsz, nem?

Krisz: én nem kövezlek meg, most már nekem is hiányzik kicsit a munka, pörgés, társaság. De ettől még nem érzem magam rosszabb anyának, de sajnos a páromnál ez nagyon érzékeny téma, hallani sem akar egxyelőre arról, hogy - akár részmunkaidőben - visszamenjek dolgozni :cry:

Katuska: Téged tényleg nem szeretnek a hagymák! Én mindig Auchanban veszem, és soha nincs vele problémám. Nem tárolod túl meleg helyen?

Tetyk: őrülök, hogy minden rendben. Szerintem természetes, hogy aggódsz, még akkor is, ha nincsenek betegek a baba közelében, így meg pláne.

Kata: azta, Martin hogy kikerekedett. 8600 gr 6 hónaposan, régebben meg izgultál, hogy alig hízik! A babakocsi bevásárló részét elvittem egy táskajavítóhoz, 500 Ft-ért megcsinálja, valami bőr-szerű anyagot varr rá. Remélem jó lesz.

Eszter: kicsi Eszter biztos énekesnőnek készül :D

Lucus: a 6 hós táblához elfelejtettem, Bálint addig csak szopizott.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit! de lehet ez a baj...nincs kamrám így "szoba" hőmérsékleten van....

Úgy elmennék moziba de esély sincs rá:( így jobb híján letöltök valami kétes eredetű Harry POttert:)))
katuska79

sziasztok vagyunk mi is . Látom szépen növögetnek a babák :D Nellus is gurul hasról hanyatt meg vissza de még nem csücsülünk :D Kép kis tündérkém
erzsebet0312

De jó cipőcskéje van Nellinek!!! tündéri leányka:)
katuska79

Elment a barátnőm, Ádám apázik, én meg gépezek egyet.

Erzsébet: de rég jártál itt! Nagyon szép Nellike. Dögös a cipője! Igazi csajszis. :lol:

Kata: még az almásat nem próbáltam, de körtés-banánosat igen. (Milupa) Nagyon ízlik neki. A 2-es tápszerrel van némi kis bajom. Olyan nehezen oldódik, eltömíti a cumit, Ádám meg tök türelmetlen. Nektek is ilyen nehezen oldódik vagy csak nem jó hőfokon keverek?

Kriszti: azért remélem, hamar megoldódnak a gondok, és jössz közénk. Hiányozni fogsz Ágival együtt. (csak zárójelben: nem próbálod a férjed meggyőzni, hogy neked jó, ha tudsz beszélgetni másokkal? Neki könnyebb, mert a munkahelyén emberekkel van körülvéve)

Edit: nekem nincs is lehetőségem részmunkaidőre, de néha úgy csinálnék már valamit. Szerintem a szeptemberi iskolakezdésnél fog ez nálam még erősebb lenni. ( a férjem szerint ez már gáz :oops:)

Csajok! Az én babakocsi bevásárló részemmel is lett valami. Eltört az alján a merevítő. Ettől még használható, csak kicsit lötyög. Mondjuk én ott szállítottam a nehezebb dolgokat. :roll:

krisz78

Krisz! kicsit melegebb vízben próbáld feloldani. Én néha úgy kiakadtam a tápszerre, hogy előtte egy keverőedényben felvertem villával....
A csomagtartóknak meg sajnos ez a sorsuk...
katuska79

Katuska! Máté kiságyát mikor cseréltétek le? ,Aranyos lehet, ahogy hajnalba keres.

Csöre! Ezek szerint kijutott a megpróbáltatásokból neked rendesen! Mennyi ideig laktatok együtt a nagyikkal?

Tetyk! Tündéri Balázs!

Moffli! De jó, hogy beugrottál! Cukkini - a zsengének én nem szoktam kiszedni a magját, és nem főzöm, hanem párolom. Apro kockákra vágom és kevés olivaolajon megpárolom, egy pici krumplit is szoktam tenni bele. És a cukkinit mielőtt felkockázom mindig megkostolom, mert van amelyik keserű.
Látom már túl vagy rajta!

Eszter! De szép Nellus.

Vettem vaterán egy szuper terepjáró babakocsit és tegnapmeg is kaptam. Annyira örülök neki!

http://www.vatera.hu//babakocsi_alucpac ... 46621.html

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hali, vagyunk mi is...

Ma elmentünk Százhalombattára egy régészeti kiállításra a gyerkőcökkel, majd a camponába a tropikáriumba. Mindegyiket nagyon élvezték, még Saci is. Dobok mindjárt képeket is.

Kriszti: bár vélehetően nem olvasod, ha betartod a férjednek tett ígéretet, de én is sajnálom, hogy bezárkóztok, és megkockáztatom, ez inkább rontani, mint segíteni fog a helyzeteteken. :(

Erzsébet: üdv újra itt :D Nagyon édes Nelli! (Írok privit)

Hanna: végre vagytok :D Minden OK?

Kata: nemááááá, ilyenért (alvás) nem illik panaszkodni, enyém Saci még 1-2 alkalommal felkel éjszaka cicit leltározni :roll: :lol:
Örülök, hogy Martin is kis pörgettyű lett... :D :D pedig épp elirigyeltem ma a nyugodtságát, miközben a tropikáriumban Sacit semmilyen módon nem tudtam a babakocsihoz rögzíteni, mindenáron fel akart állni :roll: :oops: :lol:

Rohadt hagyma kérdéskör: szerintem is a melegtől, nálam is megrohad, ha sokat lakik a spejzban...

Eszter: azért az más szitu, ha önálló lakásotok van :wink: nekünk egy szobánk volt :(

A brokkoli mehet már? És a paprika? Az elvileg almaféle, nem?

Hú, Tetyk, nem irigyellek a para miatt :shock:
Krisz: Sárgaság: fertőzéses májgyulladás, nem csak felnőtteknél, hanem gyerekeknél is... nálunk volt a gimiben járvány (vagyis egy valaki beteg, aki miatt hetekig szükségállapot és minden pisi után hypos fertőtlenítés volt :? :? :?)

Mit is akartam még :roll:

Bocsi a minőség miatt, bénáztam a géppel :?
"Anya, anya, nézd, milyen ügyes vagyok :D"
Kép Kép "Itt is fel tudok ám állni, Anya, vigyázz!"
Nagyon érdeklődök: Kép

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Megzavarodok ettől a gyerektől... kb. 3szor tettem eddig be az ágyába, nem hajlandó ott aludni, pedig már tiszta zizi. A hordozóba bezzeg szunyál.

Kata: jajj, de szeretnék én 6 órát aludni egyfolytában!!! Bár 5-öt már sikerült, ez volt eddig a csúcs, igaz hajnal 2-től 7-ig volt, előtte ébredés 2szer.

Kriszti: én Csörével értek egyet, bár gondolom már nem olvasol, de a bezárkózás lehet hogy még rosszabbat is tesz.

Eszter: kis Eszteren mindig csodálkozom, milyen ügyes, hihetetlen!

Én fiam hajlandóságot se mutat a mászásra, felülésre. Na de előbb-utóbb majdcsak, amit tudni kell a kiskönyv szerint azt tudja (pedig nem kéne nagy súlyt mozgatnia)
Szerintem egyszerűbb neki elkezdeni bömbölni, aztán valaki majdcsak felvesz, mint aktivizálni magát.

Képek nagyon jók, aranyosak a babák!

Mi is megyünk végre strandra hétvégén!!! Nekem is kell csador!!! Valahol vennem kéne, nem is tudom mit veszek fel.

Szilvi
Kép
xania9

Nesze nekem átaludt éjszaka... Kaptam egyet ízelítőbe, csak ,hogy tudjam,miben nem lesz részem egy jó ideig... :? Ma kb. fél óránként keltem hozzá, nem éhes volt, hanem jött a szokásos "holacumihasonvagyokfordítsmármeginkábbvissza" műsor.. Ennek ellenére 7-kor kért enni, szóval ezzel a részével nincs gond, de nem értem miért van ez a folytonos nyöszörgés...

Én 2006 május óta itthon vagyok, és kissé én is kezdek bekattanni, gondolom egy idő után ez tetőzni fog, de így, hogy Anna oviba megy, legalább visszatérk egy kicsit az életbe, naponta fuvarozni kell majd, menni érte,ezzel könnyebb lesz :)

Kérdés:
Ti gyerkőcötök is csapkod? Bence konkrétan üt vág. Kézben van, rámnéz, ördögi módon elvigyorodik, és elkezdi a karomat, arcomat csapkodni,közben harap a nemlétező fogaival. :lol: Nekem ez fura, mert Anna nem csinált ilyet. Ez is amolyan életkori sajátosság?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Enikő! én másfél évesen vettem le a rácsot a kiságyról úgy, hogy felszereltünk egy lécet hosszában a matrac fölé pár centire, hogy érezze hol az ágy széle de ki is tudjon jönni. Két hét után már az se kellett és tavaly ősszel kapott emeletes ágyat. Van amikor fent alszik a tetején de csak nappal engedem neki.

NAgyon szupi a kocsi és rohadt jó áron vetted!!!!

Valamelyik nap délután mikor már nincs olyan meleg el akarok menni a gyerkőcökkel vonatozni. Átmegyünk Pécelre és bemegyünk a keletibe meg vissza. Úgy rá van izgulva a vonatokra Máté, hogy megmutatom neki.

Csöre! Bírom Sacit micsoda kis egyéniség. RAfkós egy kiscsaj! És megvannak a cicik? Petra is tart leltárt...

Mágnes! én is egyre többet vagyok kiakadva az itthon léttől, én 2006 októbertől vagyok itthon az is elég régóta van.
katuska79

Mágnes! naná, hogy durvább Bence, hisz fiú....Nekem meg az a furcsa, hogy PEtra oylan kis kedves, mosolygós, bújós. Mátét nem lehetett babusgatni szeretgetni...
katuska79

áááá, dsafffci ,tmörli, amit írok, majd jövvvvvök később, me gyünmk műázsálni, kíváncsi vagyok, most hízott-e
SZóval, miközben Mágnes hsz-át olvastam, Saci éppen gyűrt és rágott engem, de ütögetni is szokott... pedig lyány a lelkem :roll: nem is bújós, ami fura a másik kettő után, viszont vigyorgós :D
Mági: sajnálom az éjszakát... elég fülledt idő volt, Sacit alig takartam be, így is izzadt, mint a ló :(
Katuska: vonat: Zaza is nagyon szereti, igazi nagyon még nem ült, csak kisvasúton, de nagyon élvezte :D
Enikő: szuper a kocsi :)
1,5 évig voltunk a nagyikkal....
Na, tényleg lépek, mert Zaza nem hajlandó enni :? és menni kéne lassan Sacit mérni, meg a füzetekért, meg kukazsákért, meg miért is még? Nem is tudom :roll:

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Katuska:Eszter is olyan kedves,vigyorgós,bújós...Kíváncsi leszek a másodikra,mert ez a lány feltűnően nyugodt ,jó gyerek!Lehet a másodszülöttem meg maga lesz a kisördög... :D
De egyébként ő is csapkod,tapsol a combján,de csak akkor harap és szopogatja az arcom,ha szomjas.Mondjuk ütni is csak szelburdiságból,mikor az ölemben van mondjuk és nagyon örül valaminek.Akkor hadonászik.
Jó vonatozást,majd!!!

Eszter

Kép
eszterem

Csöre: csak bámulok Saci ügyességén! :shock:

Mágnes: Ádám is csíp, harap, állandóan jár a lába. Néha bújik, de csak , ha fáradt. Mondom is neki sokszor, hogy olyan jó lenne, ha kicsit babásabb lenne.

Ma utalták az első GYED-et. Hát, mit mondjak.... Huszonöttel kevesebb, mint a TGYÁS. :cry:

Szakad rólam a víz. Feltettem a gulyáslevest, meg sül az almás lepény. A konyhában máris 30 fok fölött van. De, hát enni kell.

krisz78

Én még csak a rizst tettem fel főni meg répát...de hogy mi lesz mellé Máténak azt még nem tudom. Lehet sütök neki virslit. MAjd estére csinálok kaját. stefánia vagdaltat meg grízpudingot:)
katuska79

Kata - Nem maradtál le semmiről, csak most kezdtük gyűjteni az adatokat. Többiek küldtök Ti is?? Sahli, Peni, Benci, Móni, Erzsébet, Batkata, Moffli, Hanna, Jandrea, Bartika, Biga.csiga(Ti biztos még nyaraltok) Rita, Bogi, Gombócmakka(olvasol még minket?)
Még egy ötlet hozzá, ha küldtök féléves fotót azt is berakom kicsinyitve!

Kata - amúgy már nem szoptatsz, hogy másik bogyót kezdesz majd szedni?

Mági - Biztos csak a mai este volt ilyen rossz!!
Zille is csapkod ha a tükör előtt látja magát, akkor még mérges képet is vág hozzá. Nagyon sokat vigyorog kis huncut, de azárt bújik is.

Katuska- Ez kicsit később talihoz is jó ötlet - elmehetnénk úttörővasútazni!!

Lányok ki vagyok - Éjszak megint csippant 2xer is! De ugrom egyből és szuszog, nem értem. Persze megint keresztben feküdt lehet arrébb rakom a lapokat. Mondjuk nagyon meleg is volt lehet lassabban is vette a levegőt, pedig csak egy rugi volt rajta be sem volt takarva. Ilyenkor el kellene vinnem orvoshoz? A védőnőt hívtam, ő mondta, ha nem látok rajta semmit ( nem lila és veszi a levegőt, akkor nincs baj és biztos téves volt)

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Csöre! Megzabálom Sacit! :)

Lucus! Nem lehet, hogy túl érzékenyre van állítva, azért csipog be?
Adatok: 7630g, 70cm. Főként szopi, de kóstolgat bőszen.
Pohárból egyedül iszik (én pedig felmosok utána).
Puszilgat bennünket. Idegenekkel barátságos.
Kiabál folyamatosan. Magyaráz: hőhőhőhő, dedededede, dádádádád.

Ez pedig a mai új tudomány:
Kép
Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Nem semmi, hogy milyen ügyesek ezek a babák!
Én lánykám végre el kezdett kúszni, a távirányítóért nagyon be tud indulni!!! :-)

Ahogy hallom már fel is ébredt. kb. 20 percet aludt és olyan nehezen aludt el. Na mindegy! Ez van!

Én a féléves adatokat majd csütörtökön küldöm, akkor megyünk orvoshoz, majd a mútkori és a mostani mérésből számítok valami átlagot.

Bianka éjszakánként sokszor felébred. Szomjas. Éjszaka megiszik 3 dl teát, van, hogy többet is. Most már azon gondolkozom, hogy van-e olyan maximális határ, ami már nem igazán jó a veséjének. Ti tudtok esetleg ilyenről?

Kép
jandrea

Lucus! nem lehet állítani a kütyün? Bár nem értek hozzá mert egyik gyereknél sem használtunk iylet...

HAjrá Olivér! Így tovább előre!

Andrea! próbáld meg napközben többet itatni! Én szigorúan betartottam mindig is, hogy éjjel nicns ivás mert egy idő után nem azárt fog inni mert szomjas, hanem mert megszokta! Térj át sima vízre és meglátod nem fog ennyit inni! VAgy pedig éhes! Mit vacsorázik és mikor?
katuska79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?