A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 januári kismamák

Azt mondták Angliában 2 hónappal ezelőtt volt 70 megbetegedés, ami mostanra felugrott 100 000-re. Jó mi?

Nóra

Kép
fikuszka

Jaj, én is félek ettől a járványtól, bár most szerencse a szerencsétlenségben, hogy itthon vagyok, nem túl sűrűn mozgok túlzsúfolt helyen, vagy tömegközlekedésen.
Nekem az Uh most is annyi volt, mint a 12.heti 12.000 Ft.
clara-jól teszed hogy kipróbálod a klinikát, szerintem nem lesz vele semmi probléma, én is bánom kicsit, hogy így rábeszélt a fizetősre :?

Kép
Kép
bogaracska

clara-nem tudod pontosan mikortól van szabin a dokink, mert be kellene ugornom hozzá, hogy a beutalómra ráírja a naplószámot, mert lehagyta és nem fogadták el :shock:

Kép
Kép
bogaracska

Clara: jó a link, amit megadtál! csak kapkodom a fejemet, hogy eddig úgy tudtam, 80e ft-nál kezdődnek a babakocsik, aztán hipp-hopp van egy csomó kedvezőbb ajánlat is.

Fikuszka: köszi a PC-t is, lementettem, mert tetszik ;-) Majd a férjemmel megkonzultálom. Ő ellene van az ismeretlen márkájú babakocsinak, nálunk én vagyok, aki jól megnézi, hogymire adjuk ki a pénzt. Ezzel a hozzáállással már rengeteget spóroltam, amit aztán persze jól elköltöttem ;-)

Ezt a 70-ről 100.000-t nem hallottam még, minden esetre elég rosszul hangzik. Annyit beszéltünk már itt erről, hogy jövő héten már tutira felhívom a tisztifőgyógyszerészt némi infoért. Közben rájöttem, hogy apám szomszédja meg asszem a járványügyi hivatal vezetője, majd őt is megkérem, hogy érdeklődjön...

Kép
szerencsemák

Szcsm Ilyen jó kapcsolatokkal én helyedben nem ijednék meg!

Nóra

Kép
fikuszka

újabb PC vélemények, ezek nem túl meggyőzőek...nekem mindenképp fontos, hogy terepen is lehessen tolni, mert nálunk "falun" nem nagyon van betonút, amerre majd sétálni szeretnék...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... n-ps-692-t

Kép
szerencsemák

lányok ne aggódjátok túl
az index pl mást emelt ki ott a súlyosan elhízott embereket veszélyezteti a legjobban

http://index.hu/tudomany/2009/07/29/az_ ... influenza/

ha mindenhol más jelenik meg más korosztály stb. akkor végül mindenki megveszi a vakcinát és nyilván ez a gyártó célja

Móni
KépKép
reunion

Hát igen az olcsóbb PC692-nek tömör kerekei vannak, a PC682-nek felfújható. Nekem is fontos, hogy terepen tolható legyen, nálunk tiszta macskakő az út.

Nóra

Kép
fikuszka

nekem eredetileg a Bergon babakocsik tetszettek és állítólag az nagyon jó rugózású, és nagy a mózes, kényelmesen elfér benne a baba de bazi nehéz és nagy méretű összecsukva is

Móni
KépKép
reunion

[quote="fikuszka"][ írta:fikuszkab]Szcsm Egy hordozóra nem is tudsz lábzsákot tenni!

:) de van a hordozóba is lábzsák. mi nagyon szerettük

én nem szeretnék most mózest. mi nagyon keveset használtuk. boltba a hordozót tettük a vázra
levegőztetni a szobában is lehet. télen az influenza miatt nem is vittük közösségbe, csak az udvarra

a barátnőmnek van olyan kenguruja amiben vízszintesen fekhet a baba. nekik ez nagyon bejött (1,5 év van a gyerekek között)

Kép
Kép
alma26

Bogaracska: gratulálok a szép fiadhoz!!!

Kép
Kép
alma26

alma De ha jól látom Emma nyári gyerek volt? Télen nem fog hiányozni a mózes?

Nóra

Kép
fikuszka

Móni Nekem is nagyon tetszik a Bergon Coletto babakocsija, csak az egy kicsit drágább, de még ez is szóba jöhet.
http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... &cikk=A3-1

Nóra

Kép
fikuszka

Ami még nagyon jó szerintem és mi ennél maradunk A Chipolino babakocsik és nagyon jó az ára
http://pandababahaz.hu/shop_cat.php?sho ... cat=812859

ebben van ami terepen nagyon jól megy
http://pandababahaz.hu/shop_art.php?sho ... cat=197314

Móni
KépKép
reunion

[quote="fikuszka"][ írta:fikuszkab]alma De ha jól látom Emma nyári gyerek volt? Télen nem fog hiányozni a mózes?

Fikuszka: Emma december 3-án született. A mózest 4 hónapos koráig használtuk, nagyon keveset. Utána nem akart megmaradni benne, mert nem látott ki. Akkor már a 150 fokig dönthető sportrészben volt.

Amúgy én úgy gondoltam, hogy majd mennyit babakocsizunk, de nem. Az elején nem lehetett kivinni, a tél is hideg volt -5 alatt nem lehet kivinni. Az influenza miatt is csak a legszükségesebb esetben mentünk emberek közé (párom intézte a bevásárlást)

Ő szinte csak a kajaidőben volt fent. Kaja után felöltöztettem, elkészültünk, kicsi séta, bekaki és vissza haza pelenkázni vagy sírt és inkább hazatoltam nyugtatni , etetni (olyan meleg zsákja volt, hogy nem is kellett nagyon aláöltöztetni, de így nem lehetett kivenni).

A gerincének a vízszintes a jó, de így is van szinte egész nap. Az a néhány perces levegőztetés pedig mehet a hordozóban is. Ha menni kell valahova autóval akkor sokkal többet ül benne

Persze minden gyerek más. Első gyereknél biztos megint vennék mózest bárki bármit mondana :)

Kép
Kép
alma26

Sziasztok!

Én is januárra vagyok kiírva, de valószínűleg már decemberben meglesznek a babáink, mert ikreket várunk!

Most állok orvos váltás előtt, na és az ok a kórház elsősorban. A kistarcsai kórházban szültem előző kislányunkat (az ikrek egyébként a harmadik babáink, van egy 3,5 és egy 2 éves kislányunk).

A régi MÁV - most ÁEK - kórházban ajánlottak egy orvost, de elég kaotikus a rendszer. A dokit elértem nagy nehezen, és fogad a MÁV-os rendelésén, de időpontot nem értem hogy tudok még kérni. Kaptam egy telefonszámot, amit szinte elérhetetlen. Na majd még próbálkozok.

A kérdésem az, hogy jár e valaki még ebbe a kórházba ambuláns kezelésre? Ha igen, hogy szokás ott időpontot kérni?

köszönöm a segítséget

Kata
labkat

szia Kata

Mi a másik forumon már találkoztunk és ma olvastam is h. gondod van a dokival de én eredetileg azt hittem hogy magánrendelésen fogad. Azt hiszem itt senki nem tartozik az ÁEK-hoz

és nincs saját telefonszáma amin hívhatod a szabadsága végén?
Ő ikerszülésekkel foglalkozik vagy miért választottad?

Móni
KépKép
reunion

Szia Móni!

Közben megnéztem a táblázatotokat és láttam hogy senki nincs az ÁEK-nél. De van a dokinak mobilja, nem is értem, miért nem ő adott időpontot, vagy mondta azt, hogy ekkor és akkor menjek majd hozzá rendelésre. Egyébként nincs szabin, legalábbis a jó ég tudja hol van, még nem is ismerem, csak látásból.

Voltak ikerszülései. De nem hinném, hogy valaki direkt erre specializálódna. Na meg olvastam is, hogy az egypetéjű ikrek gyakorisága 1000-ből kb 2-3. Szóval nem lehetnek túl sokan. Ha gyakori ikerszülést levezetőket keresnék, azokat megtalálnám a JÁnosban, vagy a Kaáli intézetben, ahol mennek a lombik programok is, mert ugye ott gyakoribb az iker terhesség!

Amúgy maga a MÁV, azaz ÁEK tetszett meg. Nagyon szépek a szobák. De ha nem boldogulok, és minden kötél szakad, elmegyek a barátnőm doktornőjéhez szülni, csak neki magánrendelőbe kellene járni az Őrs vezér tér környékére... oda nem nagyon van kedvem, mondjuk meg van az a nagy előnye, hogy mehetnénk esti órákban, akkor meg már a férjem is el tudna vinni!

Majd meglátom, hogy alakul. Még próbálkozok időpontot kérni ehhez a másikhoz, aztán meglátom mi legyen!

Kata
labkat

Hogy hívják a dokid?

Klári

Kép
claracroft

Klári: priviben megírtam a doki nevét

Egyébként most már kezdem érteni. Az egész zavarodás abból van bennem, hogy még nem tudtam befogadni a kórházak összevonása utáni állapotot. Szóval nem értettem hogy mi és hogy, de talán most már tisztázódnak idebent. Kissé lelassult az agyműködésem mióta terhes vagyok :D

Kata
labkat

Sziasztok!

Hazajöttünk a nyaralásból, de egyelőre nem tudok jönni, esélytelen. :oops:
A hasam hatalmasra nőtt, viszont jó rég óta nem érzek mozgást :? .A legutóbbi uh szerint a fenekén ült törökülésben, dehát ki tudja, meddig marad úgy?
Azért remélem nincs gond, holnap megyünk védőnőhöz, majd próbál szívhangot hallgatni. Végülis előtte sem éreztem minden nap...

Ma kézhez kapom a második diplomámat :D .

KépKépKépKépKép
uxi

Szép jó reggelt!
Látom még mindenki alszik... :P
Uxi!
Ne aggódj bizti minden rendben a picurkával.
Kata!
Üdv közöttünk! Nagy gratula az ikrekhez! :D
Bogaracska!
Grat a kisherceghez! :D :D
Jaj, olyan sokat írtatok, rámegy a fél napom, mire visszaolvasok...
Nagyon jók a pocakfotók!!! Mi még nem csináltunk, mindig halogatom.
Voltam védőnéninél, fogytam 2 kilót!!!
De akkor miért nem ér be egy nadrág sem a hasamon??? :shock:
Szerintem ami hátulról lemegy, átjön előre a pocimra...
Tegnapelőtt el kellet mennem nadrágot venni, mert már csak a 2 farmerom jön rám. De már azok sem sokáig...

Kép

Kép
henya75

Jó reggelt!

Bogaracska: sajnos nem tudom, mikor van szabin, azt tudom csak, hogy aug. 24-én már lesz, én akkor megyek hozzá.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok! Hogy ébredtetek ma? Én borzalmasan, szédelgek és fáradt vagyok, nyomott. Be sem akartam jönni dolgozni. Aszem a hosszú kánikulát nehezen viselem. Ahogy lehűl az idő, azonnal beálmosodom, tudnék aludni, csak a melegben nem lehet pihenni.

Ma megyek UH-ra, hátha meglátjuk, hogy fiú vagy lány a picinyem. Ugye, a 13. héten mondták, hogy lány gyanús, de persze ma kiderülhet az ellenkezője:)
Vendég

Sziasztok!
Twist: Kávé? nem segítene? én tegnap voltam fejfájos és este kilenckor ittam egy kortyot attól rendbe jöttem utána kiültem az erkélyre és azonnal elálmosodtam a levegőn

Én is ma megyek dokihoz de nem fűzök hozzá nagy reményeket h. megnézze fiúk vagy lányok
Majd 2 hét múlva talán

Móni
KépKép
reunion

Móni: lehet, hogy én is így járok, a magánrendelőben nincs valami jó UH. De hátha, egy nagy kuki csak látszik:)))))))))))))

Igen, nekem is 2 hét múlva lesz az igazi látványos genetikai. Hátha akkor...
Vendég

Sziasztok! Babakocsi témában tegnap még konzultáltam egy ismerősömmel (nekik fél éves projekt volt beszerezni...), és úgy döntöttem, hogy összeírom, mit szeretnék, aztán bevetem magam valami nagy bababoltba, kinézem a kocsit. Utána természetesen majd az interneten rendelem meg. Néztem, hogy mózeskosarat lehet külön is venni babakocsihoz, 6-8e ftba kerül.

Twist, Reunion: kíváncsi vagyok, hogy milyen hírekkel jöttök majd vissza az UH-ról!

Én szokás szerint alig bírtam felkelni, de jól vagyok. Csak nagyon éhes!!! :shock:

Uxi: védőnő hogyan hallgat szívhangot?

Kép
szerencsemák

Lányok, megnézegettem a babakocsikat, amiket belinkeltetek. Ez a Chippolino nagyon a szívemhez nőtt.

Felhívtuk a boltot, van szervíz Pesten, a Váci úton. Mivel az akció holnapig tart, ma elmegyünk megnézni a boltban, hogy milyenek (lehet akkor már elmegyünk a Lurdyba is, megnézzük a Baby Mercet, bár az pont dupla annyira nehéz), és holnap megrendeljük, ha élőben is tetszik. :) Nem is értem, hogy tudják ilyen kis súlyúra megcsinálni őket :)

Klári

Kép
claracroft

Nekem valamiért a csípőm fáj nagyon estére teljesen bedurrant, alig bírtam járni, leülni, felkelni. :( Valahol a forgóm környékén...

Nem tudom, mit tehetnék ellene, bekenni Fastummal nem merem, nem tudom, szabad-e.

Klári

Kép
claracroft

Clara: szerintem tágul a medencéd :)

babakocsi: mi a múlt héten apával megvettük. mivel volt tapasztalatom a tesóm miatt, nagyjából tudtam mit akarok, 3 kerekű. elől bogygós, mozes + sport. na ezek horror ááron vannak. elmentünk a brendonba tesztelni őket, aztán átnyálaztam a netet ( ebay, vatera, teszvesz, gugli - hogy mi hol mennyibe kerül. végül a Baby outletben vettük meg a vázat és a sportrészt 20 e-vel olcsóbban, mint a boltban, a mózest meg tegnap találta nekem gugli, féláron :)

ja, ami mellett döntöttünk: bébé confort high trek, mert kicsire össze lehet csukni, jó masszív, (erdőn-mezőn akakrom tolni ), jól variálható, nagy a "csomagtartója"

a bay outletben érdemes körülnézni, jó dolgokat lehet kifogni :D

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi

voltam háziorvosnál táppénzre vett megint, felhívta a figyelmem hogy vigyázzak nagyon ne menjek emberek közé ha nem muszály és főleg a rendelőbe ne mert egyre cifrább lázas betegei vannak

Na megkérdeztem tőle a védőoltást, mi a véleménye, annyit mondott hogy ő még lehet hogy magának sem adatja be, pláne nem egy kimamának
mert túl gyorsan készült és nem lesz elég tesztelési idő sem

Móni
KépKép
reunion

Klári!

Azt mondták neked, hogy ez az akció tényleg csak holnapig tart? és nem kérdezted véletlenül, hogy később mennyi lesz?

Móni
KépKép
reunion

Kisgizi: ügyesek vagytok :) a bébé confortot nagyon szeretem. nekünk bevált a trophy terepre nagyon és esernyőkocsink is az van.

Kép
Kép
alma26

na, alig hogy ezt megírtam visszalépett az eladó :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Reunion: nem, a honlapon van fent, hogy július 31-ig ennyi minden chippolino termék. Ott van az eredeti ár is, pl. a GEMMA 75000-re van leárazva 100000-ről. Körül néztünk a neten, van máshol is hirdetve ugyanennyiért, de ott is csak júliusban. Volt olyan bolt is, ahol 140000 volt ugyanez a babakocsi.

Nekünk a multifunkciós Gemmatetszika legjobban, persze ez a legdrágább, ez nincs jelenleg raktáron, kb. 2-3 hét a szállítási idő, de ha még holnapig megrendelnénk, akkor ezen az áron kapnánk meg. Tetszik még az Ultra, a színei is ennek a legjobbak, az van raktáron, 50-ről 40-re van leárazva, van is raktáron, de erre nem lehet hordozót csatlakoztatni, amit még nem tudok, hogy mennyire fontos... Persze külön vehetünk, és olcsóbban kijönnénk, de a vázra nem feltehető. És a Gemmának sokkal jobban tetszenek a kerekei.

Még a 3 kerekűek közül is tetszik az egyik, a Futura 3, az Travel System rendszerű, külön meg kell hozzá venni a hordozót, amit a honlapon nem találtam, 70-ről 50-re leárazva.

Klári

Kép
claracroft

Sziasztok!

Ma olyan hihetetlenül ügyes voltam, hogy mostanra a gyerkőc alszik és minden házimunkát megcsináltam. megy a mosogatógép, a kert locsolva, a tegnapi mosás leszedve, kivasalva! Még megy egy adag ruci a gépben azt kell kiteregetnem, de azon túl csak a pihenésnek szentelem a mai sziesztát! :lol: No meg rátok! :wink:

Tegnap megkaptam postán életem legjobb kismama fariját amit egy hete lőttem a vaterán! Eszméletlen csinos, divatos és kényelmes is. H&M Mama-s naci, csak ajánlani tudom. Eddig vettem már két gatyót, mondanom sem kell horror áron és egyik sem ilyen szuper...

Jövő héten csütörtöktől vasárnapig megyünk a párommal és néhány barátunkkal Horvátországba hajókázni kicsit! Már nagyon várom!!!! Utána pedig az augusztus huszadikás hosszú hétvégén a balcsira a barátnőm családjával! Remek lesz az augusztus jövő héttől! :)

Klári: a csípőfájással nem tudsz mit tenni...csúsznak szét a csontjaid azért fáj. Ez van! Sőt a rossz hír: szülés után visszafelé menetben ugyanez lesz! :wink:

Jajajjj háziorvoshoz nekem is kellene mennem, még a kiskönyvemben semmi sincs kitöltve. Se belgyógyászati, se EKG, se fogorvosi rész.... :roll: Annyira semmi kedvem hozz, mellesleg egy kisgyerekkel a hátamon nem olyan egyszerű ezeket kivitelezni.

Védőoltást én sem vállalok be inkább turbózom magam mindenféle csodaszerekkel, hogy ne betegedjek meg.

Judit

Kép

Kép
somaanya

Közben a párom megtalálta, a hozzá tartozó hordozó 15000 Ft.

Klári

Kép
claracroft

Lányok !

Amikor a baba 15 kg-os akkor kb. hány éves
Mert vagy azt irják, hogy a kocsi 15kg-ig jó vagy azt hogy 36 hónapos koráig
Most melyik a jobb, vagy ugyanaz?

Móni
KépKép
reunion

Még a babakocsi témához annyit, hogy amikor Soma a pocakomban volt és életem első babaájának a legjobbat akartam akkor én is nagy, felfújhatós kerekű, jó rugózású babakocsit választottam (Quinny Speedi), mert elég göröngyös terepen lakunk és nehogymá' agyrázkódást kapjon az a szegény gyerek. Végkifejlet: kigúvadt szemekkel kerestem a gödröket minden járdán, meg félig a fűben toltam minden simább terepen a kocsit, mert a gyereknek csak akkor volt jó a ababkocsizás, ha majd kiesett a kocsiból. Szóval ennyit a szülői előrelátó gondoskodásról.... :D

Kép

Kép
somaanya

Móni! Soma most majd két és fél éves - már rég nem használunk babakocsit - és most 13 és fél kg.

Kép

Kép
somaanya

az unokaöcsém 5 éves múlt pár hete és 17 kg :)

Giz
Kép
Kép
kissgizi

kisgizi, nézd meg azt a háromkerekűt is, amit mi kinéztünk :) Szerintem elég occóóóó, bár nem tudom, azt mennyiért sikerült volna venni...

http://pandababahaz.hu/shop_art.php?sho ... cat=197314

Egyébként az egyetlen bajom a Chipolino babakocsikkal: a színük. :shock: Egyedül az Ultra színei tetszenek, leginkább a zöld, de a többi...

Klári

Kép
claracroft

Mellesleg mihelyst a gyerek(ek) járóképes lesz és elég egy kis tilitoli kocsi azonnal le fogod cserélni egy 2 dekás, picire csukható kocsikára a nagy, nehéz, komfortos babakocsit! :wink:

Kép

Kép
somaanya

ő róla lenne szó, a bal szélső :)

Kép

Giz
Kép
Kép
kissgizi

clara: a kép és a leírás alapján tök jónak tűnik, mi 59e-ért vettük.
nekem a piros tetszik :) (hogy ezt miért nem láttam korábban? :D :D :D :D

próbáljátok ki tologatni, mindenképp, ha tudjátok, de a leírása lapján praktikusnak tűnik (könnyű is a többiehez képest)

kérdezzétek meg, hogy milyen hordozóval kompatibilis, mert pl. a quinny-re maxi cosi-t is lehet tenni.

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Hát, ha magamból indulok ki: én 16 kg voltam, mikor iskolába mentem. Akkor állítólag nem akartak engedni, mert túl pici vagyok, de már így is évvesztes voltam, majdnem 7, így mentem.

Az unokahúgom, meg nagyon-nagyon kövér kislány, 3 évesen már 36 :!: kg volt. Persze, most már fogyózna, de a szülők elcseszték kiskorában, mikor kilószámra ette a chipset. Most talán 12-13 éves, és túl van a 100-on. :( Persze biztos vagyok benne, hogy a mi gyerekeink nem erre a sorsra jutnak...

Klári

Kép
claracroft

ja, és Clara, naggggggyooooooon jó az ára!

Giz
Kép
Kép
kissgizi

Kisgizi, már túl vagyunk a hordozó kérdésen is :

http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_947943

Ez hozzá való, 15000 Ft.

Mindenképp próbálgatunk, szeretnénk megkérni az eladót, ha lehet, had próbáljuk meg betenni a kocsiba a kocsit összecsukva, illetve a hordozót, hogy hogy kell bekötni/be lehet-e kötni a kocsiba. Sajnos elég pici az autónk (régi Suzuki Swift, 5 ajtós), úgyhogy a könnyűsége mellett az összecsukhatóság a legfőbb szempont.

Klári

Kép
claracroft

Éljen a kerek szám, ez a 80. oldal a topicban!!!:))))))
Vendég

Igen, jó az ára, sajnos már csak holnapig :? Ezért kezdtünk el kapkodni :oops:

Klári

Kép
claracroft

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?