A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

nóna örülök, hogy minden rendben, remélem egy picit megnyugodtál.

Tegnap este olyan nagy örömöm volt. Váratlanul úgy beindult ez a pici lány, hogy apa is érezte a kezével. :lol:

Puszi Mindenkinek és szép hétvégét!

Kép
Kép
akella

labkat
Én amikor as Joellel voltam babás akkor akartam beadatni az influenza elleni védőoltást, de az orvosunk azt mondta, hogy nem lehet, mert az a betegség legyengített változata és árthat a babának, de Hála Istennek engem elkerült.
Így szerintem a kismamák elég "nagy veszélynek" vannak kitéve amikor ehhez hasonló nyavalyák vannak.
De eddig engem minden ilyen dolog elkerült.

Magunkról.
Elég lassú a netünk, nem tudom miért ezért is többek között nem tudok sűrűn jönni.
A jövőhéten megyek dokihoz és még a háziorvoshoz is mennem kellene, mert a belgyógyászatin még nem voltam.
Amúgy még nem híztam semmit tartom "verseny súlyomat".
A babát egyre többet érzem már, hogy mocorog, már szinte szabad szemmel is látom éppen mikor ficánkol. :D :D

manocskak

Sziasztok! Most, hogy itt a hétvége, próbálok én is bekapcsolódni, és hozzászólni a témákhoz.

Gombi! Szerintem is próbáj minél kevesebbet gondolni az esetleges problémára. Gondolj helyette a babára, és hogy ha eddig minden ilyen rendben volt, nem lehet semmi baj. A doki is azt mondta, hogy nem hiszi, hogy baj lenne, nyilván úgy is van, nem véletlenül mondta. Én eddig legalábbis inkább azt tapasztaltam, hogy könyörtelenebbek annál, mintsem hitegessenek azzal, hogy minden rendben lesz. Nekem a dokim a terhességem elején arcrezdülés nélkül ejtette ki, hogy fenyegető vetélés áll fenn. Semmi nyugi kismama, azért ne aggódjon, pihenjen.... Aztán itt vagyunk. Szerintem az életttel összeegyeztethetetlen betegségű babák már hamarabb elmennek, hisz gyengécskék. Legalábbis a dokik azt mondják, hogy a vetélésnél arra kell gondolni, hogy a baba nagy valószínűséggel beteg volt, azért nem tudott megmaradni. A mi kis szívós babácskáinknak komoly élettel összeegyeztethetetlen betegsége csak nem lehet már!

Üdülésicsekk: én is étteremben, illetve a szülőkhöz vidékre utazáshoz szoktam elhasználni. De ahogy elhangzott számos helyen elhasználható: állatkert, múzeum, strand... De láttam már fogyiszalont is ahol elfogadják, illetve vannak olyan kórházak, ahol lehet belőle valamit fizetni. De szerintem, ha már úgyis megvan, akár ajándék hétvégi üdüléseket is vehettek belőle a leendő nagyszülőknek. Illetve érdemes szétnézni, hogy kismama tornánál, vagy aqua-natalnál elfogadják-e. Mivel az uszodák, strandok elfogadják, esetleg a vizitornák abból fizethetők. Ha meghosszabbítjátok akár baba-mama úszásra is jó lehet, szerintem arra is elfogadják.

[b]babakelengye: hát én már nagyon be vagyok zsongva, szeretnék lassan nekilátni a vásárolgatáshoz. Én éppen a nagyobb dolgokat tervezem a végére hagyni, először az apróságokat venném meg. Mi mondjuk költözés előtt állunk, úgyhogy ez is közrejátszik, hisz most még nem tudnánk hova tenni a bútorokat, babakocsit. Ruhát is a végén veszünk, mert addigra iderül kitől mit kapunk. Olyan dolgokat veszünk csak meg, amit tuti nem fogunk kapni, vagy nem szeretnék használtan használni (overáll, hálózsákok, lepedők, kifogók, pelusok, orrszívó....) . De a kelengyelistát már összeírtam. Lányok, nincs kedvetek ha már ti is összeírtátok feltenni a listáitokat, hogy lássuk mi az ami esetleg feleslegesen került fel, vagy ami hiányzik? Első babásoknak szerintem nagy segítség lehet, ha a már tapasztalt anyukák kiszortírozzák a felesleges cuccokat, vagy tanácsokat adnának hol és milyet érdemes beszerezni. Pókica egyszer már írt is valami olyan ágyneműhuzatról, ami vízálló (azt hiszem). ilyenről eddig pl. nem is hallottam csak a lepedő alá helyezhető vízálló lepedőről.[/b]
Vendég

Én a Mónika névre voksolnék, az lágyabb hangzású szerintem.
Vendég

akella, gratula az erősödő ficánkoláahoz! :D
Vendég

Ja, találtam még egy üdülési csekkes oldalt: http://udulesicsekk.linkindito.hu/
Most már lelövöm magam, mert velem lesz tele az oldal.
Vendég

o'hara: tudom, hogy téli babák lesznek, de szerintem pl a hálózsák teljesen felesleges. A babáknak nem annyira kényelmes, mint mondjuk egy kis pamut rugdalózó, és hidegebb időben alatta egy body. kb mintha mi is pizsamát veszünk télen, hogy ne fázzunk. Amúgy is bizonyára mindannyian fűtötök éjjel is. Eleinte 22-23 fok kell, aztán szépen le lehet ezt redukálni 21-re.

Kata
labkat

Sziasztok Lányok!
Végre én is tudok egy kis időt szakítani a netezésre. O'haranak nagyon jó ötlete van. Tényleg szuper lenne, ha a tapasztalt mamik valami kelengye lista félét feltöltenének, mert nekem is mint kezdő anyukának nagy segítség lenne! :D Mindenhonnan csak fél információkat hall az ember és nehéz válogatni közülük... Szóval, ha van kedvetek, előre is köszönjük a segítségeteket! Ja, és jó, pihizésben gazdag hétvégét kívánok mindenkinek!
Vendég

Nagyon tetszenek ezek az aranyos terhes vonalzók! Már megtaláltam a www.nagyonbaba.hu-t és meg is csináltam a sajátomat, de nem tudom, hogyan és hova kell bemásolni, hogy megjelenjen nekem is !:( Segítene valaki? :oops:
Vendég

Szia Anna!

Az aláíráshoz kell a linket bemásolni ilyen formában:

Kép

Labkat, én a hálózsákot a takaró helyett szeretném használni. Nekem jobbnak tűnik, mint a takaró használata. Szóval nem a hideg miatt szeretném még pluszban a gyerekre adni, mert hát igen, télen sem hidegben van a gyerek a lakásban.
Vendég

Hát ez ügyes volt, a léink behozta mégegyszer a képet. Látszik, hogy jó béna vagyok, én is nehezen tettem fel a képet. Szóval

[url =http://www.nagyonbaba. hu]Kép [/url]
Vendég

Már csak azt nem tudom, hogy az aláírást hogyan tudnám megváltoztatni a profilomban, mert sehol sem találom a profil szerkesztése lehetőséget... :oops: Bocsi lányok, hogy sok gond van velem, de nem igazán vagyok jóban a technikával! :D
Vendég

Fent, ahol be-kilépsz, van a legördülő mező, ami alapból Segédleteken áll. Azon belül van a Profil.
Vendég

Ahaaaaaaaaaaa! Asszem sikerült... :D
Vendég

mégsem :( akkor a másik kódot kell bemásolni! :wink:
Vendég

A http előtt ennek kell lennie: [url=
a jpg után a végén pedig
[/img][/url]
Vendég

Sikerült, tök jó lett! :)
Vendég

Nnnna, csak összejött :roll: ! Köszönöm a segítséget!!! :wink: Ügyködésem közepette eszembe jutott egy kérdés. Mivel téli babáink lesznek, mikor vihetem őt ki az utcára? Vagyis születése után mennyi időnek kell eltelni, hogy elég erős legyen a kis szervezete az utazáshoz, sétáláshoz?
Vendég

o'hara köszönöm, nagyon aranyos vagy! Egyre többször érzem, ez már tényleg nem lehet más :lol:

Kép
Kép
akella

Labkat, a fiam is téli baba, dec 15-én született és az én tapasztalatom, hogy a hálózsák nagyon bevált. Volt alatti body és rugdalózó is, de még így is fázott. Én is fázok még a flanel pizsimben is ha nincs rajtam takaró. Még múlt télen is hálózsákban aludt, így nem kell takargatni és nagyon imádta, mindig hozta is a pizsamájával együtt. Nem kényelmetlen nekik, bővebb fazonút kell venni.
Anna! Én két hétig nem vittem ki, mert nagyon fájt a gátsebem és annak is örültem ha felálltam az ágyról. Ez idő alatt inkább nagy szellőztetéseket csináltam, addig jól felöltöztettem. Utána minden nap volt séta, kivéve mikor nem úgy alakult a nap. Nagy fagyban és nagyon szeles időben otthon maradtunk.

Nekem nincs ilyen kelengyelistám, fejemben van minden. :wink: Ugye a tapasztalat... :wink: Szerintem nincs is olyan lista ami mindenkire érvényes, mert mindenki másképp csinálja, mást talál fontosnak. Sok vita is van, hogy kell-e mellszívó, légzésfigyelő, cumi, cumisüveg, sterilizáló, babamérleg stb... Nekünk egyik sem volt, nem volt rá szükség, de van aki esküszik egyik-másikra. Én kihagynám ezeknek a vitás dolgoknak a megvásárlását, hátha nem is lesz rá szükség, ha mégis, akkor semeddig nem tart apának beszerezni, a neten elég kinézni a terméket és az üzletet, félretetetni és apa már hozza is haza. Vagy kölcsönözni amit lehet.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!

o'hara: én csak tanácsnak szántam, hogy egy darabig mi is használtuk a hálózsákot, de aztán letettem róla, mert a lányoknak nem jött be. De amint olvasom pókicát, minden baba más és más. Azért ha veszel, inkább cipzárosat vegyél, mert a patentosnál a kis lyukakon hajlamosak kidugni a babák a kis lábukat :D

ancsa: gratula a vonalzóhoz, én is hasonlóan megszenvedtem a dolgot :D A babákat fokozatosan kell kiszoktatni. Ha jól emlékszem 2 hét után kezdheted eleinte 5-10-15... percre kitolni, és így tovább. Ja és ami fontos, hogy mínusz 5 fok felett legyen a hőmérséklet. Ha alatta van, inkább - ha megtehetitek - egy hűvös szobába told be a bébit, vagy nyitott ablaknál altasd, mert a levegő mindenképp jót tesz neki.

kelengye listám nekem van valahol, ha lesz időm megkeresem, bár lehet hogy a legjobb az lenne, ha találnátok egyet, és átnéznénk, hogy ki mit használt és mit nem. Mérleget mi se használtunk, de lehet hogy most el-elkérem a védőnőtől, hogy mérlegeljem a babákat az első hetekben. Bár remélem lesz elég tejem két babának is. Annak idején amíg szoptattam, a másik cicimből spriccelt a tej, így majd valsz. egyszerre kell szoptatnom, de várom a kihívást :)

Kata
labkat

Esemény volt! :D
Kiskirályfi péntek este megmutatta apának is magát :)
Apa a pocimra tette a kezét, úgy tévéztünk. Egy ideig csak mormogott, érdekes módon mindig akkor, amikor erősebb rúgást kaptam, majd mikor kérdeztem apát, hogy érzi-e, azt mondta, azt hitte, ez a bélműködésem :) Aranyos volt. 10 percig ficánkolt apa keze alatt. :)

Kicsit eltűntem hétvégére, de ahogy látom, nem sokat ültetek a gép előtt, helyes! Szép nagy sétákat lehet tenni, kellemes idő van. Legalábbis én a parkban a fák alatt szoktam sétálni, és az nagyon jó. És nincs is kedve az embernek utána sem leülni a gép elé... :) Érzem mindig, hogy jót tesz a levegő, a mozgás, ugyanis én is nagyon fáradékony vagyok... Így jobban bírom. Nomeg a rendszeres kismamatorna is energiával tölt fel... Olyan vagyok, mint egy duracell nyuszi, ha megvan a napi adagom :D:D

Amúgy tegnaptól ablakcsere van nálunk. Azt hittük, egy nap alatt megvan. Aha, tévedtünk. :(
Kicserélték, igen, egy nap alatt. Most meg az utómunkák vannak, a hatalmas lukakat tüntetik el épp az ablak körül. Aztán meg az újratapétázás és festés... lesz össz vagy 4-5 nap :(
És minden le van fóliázva, én meg száműzve vagyok otthonról :(
Nade milyen szép lesz :) főleg a babaszoba :)

anna85
:) Szinte szóról szóra ugyanezt szoktam én is mondani a családtagoknak, mikor megkérdik, miért választottuk a Noel nevet a bébinknek. Szeretem, ha jelent valamit a név, én ráadásul pont karácsonyra vagyok kiírva, az apja neve is francia név, René. Ez sem túl szokványos, nem találkoztam rajta kívül más Renével sem még eddig - viszont kijelentette, hogy a gyereknek nem lehet ugyanaz a neve, mert N.René csak egy van, és az ő. :) Imádom, milyen logikus :D

Lánynévnek a Bernadettet láttam, írta valaki. Nagyon szép név szerintem. Unokahúgom is Bernadett, az a jó, hogy sokféleképpen lehet becézni. Van, aki Berninek hívja, van, aki Dettinek. A gyerek meg időnként kiigazít, hogy hogyan is szereti. :) Leginkább a teljes nevén kell őt szólítani mostanság :) Igazi kis hercegnő a csaj!

Milla

Kép

Kép
millababa

Kata! Köszi a tanácsot, jöhet, de vannak olyan dolgok, amikben már viszonylag konkrét az elképzelésem, mivel 1-2 dolog - mint a hálózsákban altatás is - korábban már szóba került, és ezen a téren például megerősített az elképzelésemben. De nyilván majd a babák döntik el, hogy nekik mi a legjobb, aztán hozzájuk igazodunk. Jelenlegi elképzelésem az, hogy párnát és takarót nem veszünk, hálózsákban altatom a picit. Szükség esetén pléddel betakarva.

Jó hogy ez a levegőztetés ismét szóba került. Látom, hogy azért elég egységes tapasztalat, hogy a téli babákat is ki kell vinni két hét után. Miért mondja nekünk egy kisbabás pár, hogy téli babát nem nagyon kell kivinni. :shock:

Milla! Örülök, hogy a picitek végre apának is produkálja magát! Olyan jó, hogy végre az apukák is többet érezhetnek az egészből. Kicsit sajnálom őket, hogy nekik ennyi jut a terhességből, a férjem még nem is tud mindig mit kezdeni a helyzettel. Simizi a pocit, este is van, hogy arra ébredek, hogy vagy simogatja és beszél hozzá, vagy megpuszilja. :) De általában csak 1-2 percig tud örvendeni a baba mocorgásának. Szokta is mondani a babának, hogy apa még nem nagyon tud vele mit kezdeni, de ha kibújik majd jó sokat játszanak. :D

Úgy látom két névnek van ezen a fórumon nagy sikere, a Noelnek és a Jázminnak. De szépek is, megértem, hogy lehet, hogy több baba is ezeket a neveket kapja.
Vendég

Megpróbálom feltölteni az én babakelengye listámat, és várom az észrevételeket, kiegészítéseket. Persze vannak benne olyanok, amik valakinek fontosak, másnak nem. Légzésfigyelőt én mindenképpen szeretnék, de mérleget pl. ahogy látható is majd, én sem szeretnék venni. Cumi is csak tartaléknak kell majd, nem tervezem már a kórházban a baba szájába dugni, de bizti, ami bizti legyen, hátha igényli majd a baba.

1249208789.7258.xls
Vendég

Milla, hol laksz hogy nálatok kelleme az idő? Nálunk olyan hőség van, hogy se tagnap se ma nem nagyon mozdultam ki. Pedig tény, hogy jó lenne picit sétálni, de ebben a melegben többet ártana, mint használna úgy érzem. A melegben csak pihegek, olyan a tempóm, mint egy csigáé, és totál elfáradok.
Vendég

o'hara: nem értem én sem, miért kaptatok levegőztetés terén ilyen tanácsot, hogy nem kell levegőztetni őket. Nekem Verus januári baba volt, és csudi jó az immunja, ami szerintem tudható annak is, hogy rengeteget aludt kint a hidegben bebugyolálva. Jobbára nem is akart máshol aludni, csak ott. Johi is hasonlóan szeretett levegőn aludni. Szerintem sokkal nagyobbakat alszanak kint a babák. Én egy másfél éves korukig kint altattam őket, kivéve ha hőség volt nyáron.
Nézem közben a listádat: tapasztalatot írok inkább.
Verusnak voltak nagy körmei, mikor megszületett. húztam is a kezére kesztyűt, de képzeld, leszedte még pár órásan is. Sőt idegesítette. Aztán olvastam is valahol, hogy nem is annyira jó, mert a kezeit nem tudja használni, és ez zavarja.
Kiscipő helyett - ha az overállhoz nincs - inkább egy vastag zoknit ajánlok. A cipőket csak lerúgják magukról, mert még nem annyira húzható szorosra ugye, de lerúgni könnyű őket :D én még egy kis polár pléddel is betakartam a kis lábát külön, és elég volt a zokni.
A lepedőnél írtad, hogy gumis szélű. Az jó, de szerintem kettő elég, nekem sem volt több, és rendik voltak a csajok, mert sose volt gond a kakával, pisivel. Vagy csak nagyon ritkán. Mindenképp ajánlom, hogy ne vízálló félét vegyél, mert ugye a kókusz matrac pont azért jó, mert levegőt ereszt át, de a vízálló lepedő ezt elveszi. Sőt, nem engedi szellőzni a babát, és jobban beizzad.
11 babakocsi??? te jó ég nem lesz az sok :D :wink:
A K vitamint én mindig kiskanállal adtam be, és nem volt gond, de próbálkozhatsz fecskendővel. Szopizáskor csempéztem a szájukba, és aztán megint adtam nekik tejcit, így nem érezték annyira a rossz ízét!
orrszívónak: orrszívó porszívót ajánlom. Nekem Johi már a kórházban megfázott, mert szeptemberben nyitott ablaknál fürdették, közben meg a szobában, ahol velem volt, bazi meleg volt. Már egészen csecsmő kortól használható. Ha nincs csak egy-egy kis cica az orrban, azt fürdés után fülpucival vagy a szipkás orrszívóval is ki lehet kapni, de elektromos orrszívó szerintem nemhasznos, ha igazán beteg a gyerek.
Az AngelCare-nek nekünk bébiőrös+légzésfigyelős változata van meg, és azon van hőmérő is és éjjeli fény is. Csak ajánlani tudom, mert három az egyben, és a fénye éjjel kék, ami ahhoz pont elég, hogy világítson, és lásd a babát, de tudsz tőle aludni is.
Mellápolónak nekem a kórházban még Bephantent ajánlottak, és bevált.
Melltartó betét eleinte nem elég, ha csak mosható van. Nekem legalábbis nem volt elég, mert könnyen átengedi a tejet, ha az ömlik. Idővel, ha beáll a baba igényeinek a tejtermelés, már nyugodtan használhatod, mert megfogja, ha elindul a tej, de ha elmész otthonról, akkor is jobb a másik fajta. Nekem Aventes volt, 6 pár, és néha az se volt elég! Verust 13, Johit 20 hónapig szoptattam.
Hálóinget kórházba minél többet vigyél, mert télen nagyon fűtenek. Én ujjatlanokat viseltem, mert nagyon meleg volt anno a Szabolcs utcában, de Kistarcsán is szeptemberben. Sokszor leizzadtam és gyakran kellett cserélni.
Remélem segítettem valamicskét :)

Kata
labkat

Labkat minden egyes kelengyés megfigyelésével egyetértek! :D
A légzésfigyelőt kihagyva, mivel nekünk nem volt, ezért abban nincs tapasztalatom. De minden másban ugyanezek a tapasztalataim!
Ahol én szültem a fiamat ott is iszonyat meleg volt, egész nap nyitva volt az ablak és így volt 25 fok a szobában! Nagyon durva, már most beszereztem 5-6 rövidujjú hálóinget.
Nincs is hozzáfűznivalóm, egyetértek mindennel.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok! Látom, nyugis hétvége volt ez is. Nálunk már majdnem vége a felújításnak, illetve annak vége, de még hátra van a takarítás. Ma nem tudtam haladni semmit, mert ebben a melegben semmi energiám nem volt.
Remélem mindenkinek jól telt a hétvége.

Kép
tedorka

Köszi, ez jó részletes és hasznos volt! :D A vízálló lepedőn én is gondolkodtam, hogy tuti jó-e ha van, éppen azért amit írtál. De a kókuszmatrac mosható? Befér egyáltalán a gépbe? Emiatt írtam fel.

nálunk a családban is szokás a friss levegőn altatás télen, a tapasztalatok alapján most már a férjem is kezdi elfogadni, hogy rossz infót adtak nekünk korábban a barátok. Legalábbis ez a múltkor is szóba került itt, és azt hiszem, Pókica bejegyzését olvastam fel neki, miszerint elég korán kint altatta a kisfiát.

angelcare-ból én is ezt a típust néztem ki. Olyan erős az éjjelifénye, hogy lehet a babával foglalkozni mellette? Az szupi lenne.
Vendég

sziasztok lányok,
holnap elmegyünk szabira, nem leszek egy hétig.
Vettünk ma Angelsounds-ot a Brendonban, nagyon vicces! :) (magzati szívhang hallgató doppler)
Aki paragép, annak hasznos... :oops:
Vigyázzatok magatokra és a pöttömökre!! Iszonyat meleg van...

Kép
apkata

Nekem is van ilyen Angelsound hallgatóm, és imádom :)
Amikor gáz időszak volt, megnyugtatott, hogy hallom a szívhangot... :)

o'hara
én pesten lakom, a lakótelepen nagy fák vannak, amik hűs árnyékot adnak, az alatt kellemesen tudok sétálni... bent vannak az új ablakok, egész éjjel nyitva volt mindenhol, hogy száradjon a fal körülötte, meg se rezdült a szél se, nagyon jót aludtam. Most, nappal meg az enyhe keresztszellő miatt nagyon kellemes. - ja, földszinten lakunk, így a fák árnyékban tartják a lakást is :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Na, elolvastam a hétvégi termést!

A kelengye-témában én is köszönöm a hasznos tippeket a gyakorlottaktól! Még két kérdésem van, egyrészt, hogy miben jobb az Angelcare 401 a 301-nél, tud-e valamiben többet (amellett, hogy egy jó 10essel drágább). A másik, hogy a légzésfigyelőt ugye a matrac alá kell tenni? Akkor a gumilepedő eleve bezavarna, nem? Vagy azon "áthallja" a lélegzést? Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de nehezen tudom ezeket elképzelni a gyakorlatban... :oops:

/
lemonsong

o'hara: a kókuszmatracon van egy huzat, és az mosható. A matrac maga nem, de szerintem ha áttusolod meleg vízzel, gyorsan megszárad a napon. De mint írtam, nekem ilyenre nem volt szükségem.

lemonsong: a légzésfigyelő tulajdonképpen mozgásérzékelő. Nem a légzést figyeli, a levegővételt, hanem érzi azt a mozgást, amit lélegzet vételkor a baba produkál, és aszerint jelez a gép, ha pl túl sokáig nem érzékel mozgást. Épp ezért is fontos, hogy ne legyen olyan helyen a baba ágya, ahol bezavarhat más mozgása (pl. a szülői ággyal összetolva érezheti a szülők mozgását is)
Másrészt nem tudom mit takarnak az egyes típusok, de ha bemész egy boltba, vagy valahová betelefonálsz, vagy neten nézelődsz, megnézheted, hogy mi különbség van az egyes típusok között. Gondolok itt fejlesztési eltéréseket is, azaz lehet hogy ugyan azt tudja az egyik, mint a másik, csak az egyik korábbi típus, és kifutó termék.

Ma voltam AFP vérvételen. Levettek 4 csővel, mert megnézte a nővérke az egyetlen vérvételes leleltemet, és közölte, hogy ez semmi. Felírta a súlyomat, azt is hogy ikreket várok a papírra, és hepát, vércsoportot + ellenanyagot, valamint valami lupát vagy mi a lófüttyöt is emlegetett, hogy majd néznek. Remélhetőleg 14-re kész lesz a leletem, és akkor el tudom majd vinni a doktornőhöz a genetikai uh-ra. De várom már, hogy hátha megmutatják a nemüket....

Kata
labkat

Labkat, köszi a választ! Nem tudom, hogy ikrekkel is befektetik-e automatikusan az embert a legvégén a biztonság kedvéért (cukorral igen), de most nézem, hogy lehet, hogy találkozunk az ÁEK terhespatológián december közepe táján! :lol:

/
lemonsong

Úgy tudom, hogy ha nyílik a méhszáj, akkor befektet a doki, de ha nem, akkor a 36. héten mindenképp befektetnek, kivéve ha addig nem indul be a szülés. Szóval még akár uh-nál is találkozhatunk :)

rakok be ide is pocakfotót :)

Kép 17 hetes pocak

Kép 12. heti uh

Kata
labkat

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, hátha érdekel valakit:

Römer Baby Safe plus hordozó 0+13kg-ig

sötétkék /fekete/szürke színű,megkímélt állapotú, huzata eredeti, gyári huzat, nem cserélt

ECE R44/03

Ajánlott kor: újszülött kortól 15 hónapos korig (maximum 13 kg-ig)

Bekötése: menetiránynak ellentétesen az autó 3 pontos biztonsági övével, a gépjármű első vagy hátsó ülésére, bekapcsolt légzsák esetén első ülésnél nem használható

Tartozék: biztonsági öv, naptető, újszülött ülés szűkítőbetét

Hordozókar jellemzői: hátrahajló, markolata ergonomikusan kialakított

Biztonsági öv jellemzői: 5 pontos, központi övfeszítős, magasssága több fokozatban állítható

Naptető jellemzői: levehető

Szűkítőbetét jellemzői: magassága több fokozatba állítható

Váz jellemzői: dupla héjszerkezet

További tulajdonságok: bölcsőfunkció

Huzat kezelése: levehető, 40 fokon mosható

Hordozó súlya (kg): 3,5

15.000.-FT

Személyes átvétel Újpesten.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Labkat! Szerintem csodálatos, hogy ikreket vársz! Milyen jók ezek az uh-os képek, olyan megható, hogy két kis emberke van odabent. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Labkat, ikrekhez képest nem is nagy a pocakod, nekem egy gyerekkel is legalább ekkora már, de inkább nagyobb! Szerintem nem csak behoztam a kezdeti lemaradást, de túlzásba is estem hasnövesztés terén! :lol: Már átadják a bkv-n a helyet, még bő ruhában is!

Egyébként gyerekkoromban mindig úgy gondoltam, hogy ikreket szülni a legjobb, mert milyen praktikus, hogy egy terhességgel dupla eredmény jár! :) De nálunk a családban senkinél sem voltak eddig még ikrek, úgyhogy nálunk se volt túl valószínű!

/
lemonsong

pókica: szerintem is egy kis csoda, hogy két baba van odabent :)

lemonsong: na majd nézz meg két hét múlva, mert nekem két hét alatt is sokat tud ám nőni a pocakom :lol: Egyébként én is azt gondoltam, hogy nálunk még nem voltak ikrek, és nekünk sem lehetnek. No, erre a hírrel együtt, hogy két baba jön kiderült az is, hogy voltak ikrek a családban.

Kata
labkat

Sziasztok!

Kata! Csinos a pocakod! És nagyon édesek a töpörtyűk. :D

Lányok! Ezek a kelenygyedolgok nagyon hasznosak. Köszi hogy felraktátok!

Én is lassan szerzem be a dolgokat. Csak úgy szisztéma nélkül. De jól esik vásárolgatni. Ezen a légzésfigyelőn nagyon gondolkodok, hogy milyet vegyek. A védőnő nem nagyon tudott tanácsot adni, szerinte majdnem mind jó. Úgyhogy ezzel nem vagyok kisegítve. Szerintem az angelcare mellett döntök.
Vendég

Sziasztok..
Annyian írtátok a szívhang hallgatót, hogy ma én is vettem egyet, a b--babaáruházban, most akciós..
Alig vártam, hogy hazaérjek és kipróbáljam.. már csak egyet nem tudok: kaptam egy kis kábelt, amivel rá lehet kötni a gépre, de hogyan tudom felvenni???
Vendég

Sziasztok!
Gombi! Hogy vagy, mi van veled? Biztos izgi lehet hallgatni a kis picurkát...
Este megyek dokihoz, utána jelentkezem!

Kép
tedorka

Dorka: megvagyok, nem mondom hogy csúcs szuper a kedvem..
Remélem szerdán megnyugtató lesz a vizsgálat eredménye!
Addig meg csak hallgatózom, bár sokszor nem tudom hogy ez most vajon ő??
Vendég

Gombi! Nagyon szorítok neked szerdára! De meglátod már megint csak feleslegesen paráztatnak!! Mennyibe karült a B-ban a szívhanghallgató?

Kata! Üdv közöttünk! Nagyon csini a pocakod! És szerintem 16 heteshez képest nem is pici. Nagy gratula az ikerbabákhoz!

Lányok ti hallottatok már valamit erről a típusú babakocsiról?
http://www.vatera.hutravel_system_giraf ... 90914.html
Én 45-50 ezernél többet nem tudok babakocsira költeni, de mindenképpen újat szeretnénk. Ha van ötletetek dobjatok be valami oldalt!
Vendég

fmelinda: Bergon és Symbaba babakocsik, jók, de jobbára kertes házakhoz ajánlom, ahol nem kell le fel cipelgetni, mert nehéz. Az ára az általad megjelölt kategórián belül van!

Kata
labkat

Kata, szerintem is elég méretes a pocid. Persze vannak itt olyan kismamák, akiknek hasonló méretük volt ezidőtájt, de a magam méretéhez viszonyítva, nagyon szép nagy. És nagyon szupik a képek a picikről! :D dokinál nem voltál? Vagy ma nem is lett volna uh, csak az eredményeket vitted el?

Gombi, de jó, hogy jelentkeztél! Nem tudok a szívhangfigyelőhöz hozzászólni, nekünk nincs. De bizti megnyugtató lesz, ha rájössz, mikor is hallod a babát.

Melinda! Nem hozta be az oldalt a gép, de a Giraffe Clubról már hallottam. egyik barátnőm nagyon dícséri, a második babájukat várják, és a régi kocsit arra cserélik le. Van még egy márka, a Sunny Love, ami a Giraffe Club másik neve, így árban ugyanaz a színvonal.

Tedorka, kíváncsian várunk!
Vendég

Melinda: köszi Neked is a bíztatást!
8000Ft volt most a hallgató..
Vendég

Sziasztok!
Gyors voltam...csak vizsgálat volt, illetve nem csak, mert nagyon fontos. UH majd talán négy hét múlva leghamarabb. 4D-n meg már voltunk. A méhszájjal minden rendben (zárt) , kenetet vettek, annak az eredménye majd jövő héten.
Kicsit azért izgultam, mikor mentünk az orvoshoz, hogy minden rendben legyen...elmúlik ez valamikor?

Kép
tedorka

Tedorka! Szerintem ez nem fog elmúlni! :D :D :D És ez így van rendjén. :wink:

Gombi! Jó hallgatózást! Biztos jó lehet! De legalábbis nyugodtabb vagy tőle.

Babakocsi ügyben úgy emlékszem én is néztem, csak nekem is az volt a problémám, hogy nehéz. Mi meg a 2.-on lakunk. És elég nagy összecsukva is, nem fér bele a kisautómba. Az ára viszont tényleg jó, és masszívnak is tűnik.
Vendég

Mi holnap megyünk genetikai uh-ra. És természetesen én is izgulok hogy minden rendben legyen! Az afp eredményemet meg szerdán kapom meg.
Aztán szombattól 1 hét tengerpart! Már alig várom!!! :D

Nektek nem szokott a gyerkőc hátrafelé meg lefelé rugdosni és feszíteni magát. Vagy csak én érzek ilyet? Kifejezetten kellemetlen tud lenni. Pedig mikor előre rugdos azt szeretm. Kis díjbirkózó lakik odabent! :D :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?